欢迎您,[登陆][注册] (您的IP:34.229.113.106)

初中英语仁爱科普版
全部(2000) 课件 教案 试卷 学案 素材 视频 电子教材
不限 普通资料 精品资料 特供资料 成套资料
  • ID:4-6032776 [精] Unit 1 The Changing WorldTopic 1 Our country has developed rapidly SectionC 课件+导学案+音频

    初中英语/仁爱科普版/九年级上/Unit 1 The Changing World/Topic 1 Our country has developed rapidly.

    (共43张PPT) 2019-2020仁爱科普英语九上 Unit 1 The Changing World Topic 1 Our country has developed rapidly. Section C 学习目标: 1.继续学习现在完成时。 2.对比新旧北京,了解中国发生的重大变化。 3.教育学生珍惜现在的美好生活,培养爱国主义精神。 Unit 1 Topic 1 ever ['ev?] adv.在任何时候,从来 Unit 1 Topic 1 rope [r??p] n.绳子,绳索 Unit 1 Topic 1 narrow [?n?r??] adj.狭窄的 Unit 1 Topic 1 communication [k?mju?n??ke??(?)n] n.交流;交往;通讯 Unit 1 Topic 1 various [?ve?r??s] adj.各种各样的;多姿多彩的 Unit 1 Topic 1 report [r?'p??t] n.&v. 报告,汇报 learn new words Unit 1 Topic 1 keep in touch with sb. 跟……保持联系 Unit 1 Topic 1 relative ['rel?t?v] n.亲属,亲戚 Unit 1 Topic 1 telegram [?tel?ɡr?m] n.电报;电文 Unit 1 Topic 1 rapid [?r?p?d] adj.快的,迅速的 Unit 1 Topic 1 since [s?ns] prep.自……以后,从……以来 Unit 1 Topic 1 reform [r??f??m] n.改革,改良 Unit 1 Topic 1 satisfy [?s?t?sfa?] v.使满意,使满足 Unit 1 Topic 1 medical [?med?k(?)l] adj.医学的;医疗的 Unit 1 Topic 1 cellphone n.移动电话,手机=mobile phone Unit 1 Topic 1 fax [f?ks] n.传真;传真机 Unit 1 Topic 1 machine [m?'?i?n] n.机器,机械 Unit 1 Topic 1 progress ['pr??ɡres] n.进步;进展;v.进展;逐步发展 Unit 1 Topic 1 already [??l'redi] adv.已经 Unit 1 Topic 1 succeed in doing sth. 成功地做了某事 Unit 1 Topic 1 pleased [pli?zd] adj.高兴的 Unit 1 Topic 1 leisure n.空闲,闲暇,业余时间 Unit 1 Topic 1 hide [ha?d] v.躲藏;遮挡;隐瞒 Unit 1 Topic 1 hide and seek n.捉迷藏游戏 单元 单词 音标 汉语 Unit 1 Topic 1 ['ev?] Unit 1 Topic 1 [r??p] Unit 1 Topic 1 [?n?r??] Unit 1 Topic 1 [k?mju?n??ke??(?)n] Unit 1 Topic 1 [?ve?r??s] Unit 1 Topic 1 [r?'p??t] n.绳子,绳索 adj.狭窄的 n.交流;交往;通讯 adj.各种各样的;多姿多彩的 n.&v. 报告,汇报 communication various report ever rope adv.在任何时候,从来 narrow brainstorm Unit 1 Topic 1 . Unit 1 Topic 1 ['rel?t?v] Unit 1 Topic 1 [?tel?ɡr?m] n. Unit 1 Topic 1 [?r?p?d] Unit 1 Topic 1 [s?ns] Unit 1 Topic 1 [r??f??m] relative n.亲属,亲戚 telegram n电报;电文 rapid adj. adj快的,迅速的 since prep. 自……以后,从……以来 reform n .改革,改良 keep in touch with sb 跟……保持联 系 Unit 1 Topic 1 [?s?t?sfa?] v Unit 1 Topic 1 [?med?k(?)l] . Unit 1 Topic 1 n Unit 1 Topic 1 [f?ks] n. Unit 1 Topic 1 [m?'?i?n] n Unit 1 Topic 1 ['pr??ɡres] n. .使满意,使满足 medical adj医学的;医疗的 cellphone .移动电话,手机=mobile phone fax 传真;传真机 machine .机器,机械 progress 进步;进展;v.进展;逐步发展 satisfy Unit 1 Topic 1 [??l'redi] Unit 1 Topic 1 Unit 1 Topic 1 [pli?zd] . Unit 1 Topic 1 Unit 1 Topic 1 [ha?d] Unit 1 Topic 1 already adv. 已经 n.捉迷藏游戏 adj.高兴的 成功地做了某事 succeed in doing sth. pleased leisure hide hide and seek v.躲藏;遮挡;隐瞒 .n.空闲,闲暇,业余时间 Unit 1 Topic 1 [?s?t?sfa?] v Unit 1 Topic 1 [?med?k(?)l] adj. Unit 1 Topic 1 n Unit 1 Topic 1 [f?ks] n. Unit 1 Topic 1 [m?'?i?n] n Unit 1 Topic 1 ['pr??ɡres] n. satisfy .使满意,使满足 medical 医学的;医疗的 cellphone .移动电话,手机=mobile phone fax 传真;传真机 machine .机器,机械 progress 进步;进展;v.进展;逐步发展 Have you ever been to Beijing? Do you know about Beijing? lead in In the 1960s, the living conditions in the city were poor. China has developed rapidly since the reform and opening-up. Look at the pictures of Beijing in the past and at present. Then guess the meaning of each word and the main idea of the text. When reading a passage, try to figure out the meaning of each new word by looking at the pictures or the context of the word. Let's have a try roads----narrow ring roads---wide houses--- small, crowded houses--- comfortable communications---simple, slow communications—various , quick, easy telegram fax machine cellphone = mobile phone several different communicate v. Task 1 Work alone Read for main information. What’s the main idea of the passage? A. Beijing is the capital of China. B. Beijing has developed rapidly. C. Some information about old Beijing. D. My trip to Beijing. Scan the passage in 1a, then answer the question. Underline the topic sentence of each paragraph. Paragraph 1. She has seen the changes in Beijing herself. Paragraph 2. In the 1960s, the living conditions in the city were poor. Paragraph 3. China has developed rapidly since the reform and opening-up. Paragraph 4. It is important to remember the past, live in the present and dream about the future. Topic sentences are usually at the beginning or the ending of a paragraph. Task 2 Class work Read for details Paragraph 1 Topic sentence: She has seen the changes in Beijing herself. Complete the sentences with the correct forms of the given words. 1. Don’t worry about Jack. He is old enough to look after ______ (he). 2. –– ____ you ______(see) that film? What do you think of it? –– It’s boring. himself Have seen Paragraph 2: Topic sentence In the 1960s, the living conditions in the city were poor. Listen and fill in the blanks. In the 1960s, the living conditions in the city were ______. The roads were narrow and there weren’t many ______ roads. Big families were _________ into small houses. Many families couldn’t get enough food. Few children had the ________ to receive a good education. People ______ little money to see a doctor. And there were _______ hospitals. People kept in touch ______ their friends and relatives far away mainly by letter or telegram. poor ring crowded chance had with e.g. In the 1980s, young people liked dancing the disco. e.g. Most children can receive a good education nowadays. e.g. They moved away five years ago, but I still keep in touch with them. few Answer the following questions. 1. Were the roads narrow or wide at that time? 2. Could most families have delicious food? 3. Why didn’t they see a doctor when they were ill? 4. How did people keep in touch with their relatives and friends? They were narrow. No, they couldn’t. Because they had little money. And there were few hospitals. Mainly by letter or telegram. Paragraph 3: Topic sentence China has developed rapidly since the reform and opening-up. Read Paragraph 3 and mark T or F. 1. China has developed rapidly since the 1940s. 2. There are more ring roads in Beijing than before. 3. There are various food to eat if you like. 4. Children can study only in modern schools now. 5. People have no money to see a doctor. 6. People can communicate with others more easily than before. List four changes in Beijing. 1) More and more ring roads and subways have appeared. 2) Buildings in Beijing are becoming taller and brighter. 3) There are more kinds of food and clothes to satisfy people’s needs. 4) Children can study not only in modern schools but also on the Internet. Translate the words and phrases. 1. He has lived in Hunan ______ (自从) 1998. 2. If you are friendly to others, you’ll have _____________ (越来越多) friends. 3. There are lots of clothes to ____________ _______ (满足人们的需求) in that shop. I like doing some shopping there. 4. Tom is good at sports. He can _______ (不仅) play basketball _______ (而且) play tennis. 5. You can send me the message by ______ (传真). more and more satisfy people’s needs not only fax since but also Paragraph 4: Topic sentence It is important to remember the past, live in the present and dream about the future. Fill in the blanks. 1. Li Ming has ________________ (取得很大进步) in English, because he studies hard. 2. China has succeeded in _______ (send) Shenzhou Ⅹ into space. 3. I have _______(已经) had lunch. I am full. made great progress sending already Task 3 Work alone Find out the sentences with have/has done 1b Read 1a and match the words and phrases with their meanings. 1. communication 2. keep in touch 3. far away 4. progress 5. rapid 6. satisfy A. not near B. the course of improving or developing C. way of sending information D. to make sb. pleased by doing or giving them what they want E. write or phone or visit very often F. happening very quickly or in a short time = happy 1a Read and understand 1A视频 Task 4 Group work 2 Work in groups and talk about the changes in your hometown. Then report it to the class. 1. What was/were … like in the past? 2. What has happened to… nowadays? 3. What will … be like in the future? It is important to write a topic sentence for each paragraph to help organize your thoughts. 3 Write a short passage on the topic Changes in… You should write its situation in the past and at present based on 2. 以Great changes in my hometown 为题,写一篇短文介绍自己家乡的变化。 内 容 改革开放前 现 在 住房条件 房屋破旧狭窄 住房舒适宽敞 教育条件 很少有机会上学 不但在学校,而且在网上都能学习 业余生活 业余活动少,比如捉迷藏,下象棋等 业余活动丰富,比如购物,各地旅游等等 writing 根据以上提示完成作文,内容必须包括所给的全部要点,可适当发挥; 2. 表达清楚,语句通顺,意思连贯,书写规范; 3. 文中不得出现具体地名,词数80 左右。 参考词汇:改革开放reform and opening-up; 舒适的comfortable;业余活动 leisure activities; 捉迷藏play hide-and-seek; 下象棋 play chess Changes in my Hometown Great changes have taken place in my hometown since the reform and opening-up. In the past, people lived in narrow and old houses.few children have the chance to receive a good education. Children studied in old schools. There were few leisure activities.children often got together to play hide -and -seek.people met toplay cards or chess in the street. But now, most people live in tall and comfortable buildings. And children not only study in modern schools but also on the Internet. Chinese people have more time to spend on various kinds of leisure activities.Young people like to do some shopping and chat online.more and more people love to travel during vacation. Thanks to the government’s efforts, my hometown is becoming better and better. summary We learn: 1. Talk about the changes in a place. 2. Use topic sentences to help us understand or write a passage. 3. Figure out the meaning of a new word from the context. We can: 1. Some words: narrow, communication, various, report, relative, telegram, rapidly, since, satisfy, medical, cellphone, fax, machine, rapid, progress, already, pleased 2. Some phrases: in the 1960s, keep in touch with, far away, reform and opening-up, satisfy people’s needs, medical care, make progress, succeed in doing sth. 3. Some sentences: I think it is important to remember the past, live in the present and dream about the future. Homework 3. Write a passage on the topic Changes in… according to Part 3. 1. Read 1a aloud. 2. Finish Section C in your workbook. 4. Preview Section D. 谢谢 21世纪教育网(www.21cnjy.com) 中小学教育资源网站 有大把高质量资料?一线教师?一线教研员? 欢迎加入21世纪教育网教师合作团队!!月薪过万不是梦!! 详情请看: https://www.21cnjy.com/help/help_extract.php 中小学教育资源及组卷应用平台 Unit1 The Changing World Topic1 Our country has developed rapidly Section C学案 一、写出以下动词的过去分词 sell be go tell feed come become do see learn chat buy have\has study improve cook ________ feel________ develop___________ shut _________ jump ___________ wear__________ read________ 二、单项选择 ( )1. ---- to England?----No, never, but I went to the USA a few years ago. A. Have you been B. Have you gone C. Did you go ( )2. present, many young people play computer games for many hours. A. In B. At C. / ( )3. ---You can’t walk well. ____________? ---I had an accident on my way back home. A. How are you B. What happened to you C. May I help you ( )4. ---How do you _________ the future of the city? ---More and more tall and bright buildings and ring roads will appear. A. dream about B. worry about C. talk about ( )5. Nowadays the buildings are becoming and . A. smaller; darker B. taller; brighter C. smaller; brighter ( )6. ----How were people's living conditions in the past? ----They weren’t . A. good enough B. enough good C. well enough ( )7. ---- Have you ever been to New York ? --- Yes , I_____there last year . A. have been B. have been to C. went ( )8. She can not be at the cinema because she _____ the supermarket . A .has been to B. has gone to C. have gone to ( )9. ----- __________ ------ I have been to Guangzhou . A. Where did you go ? B. Where have you been ? C. Have you been to Shanghai ? ( )10. ---_____________? ---He’s tall and strong. A. .What does your brother like B How is your brother C. What’s your brother like 答案 Sold ;been ;gone;told;fed;come;become;done;seen;learned;chatted;bought;had;studied;improved;cooked;felt;developed;shut;jumped;wore;read. 1-5A,B,B.A,B6-10A,C,C,B,C 导 学 案 装 订 线 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    进入下载页面

    需要精品点:3个

  • ID:4-6027694 Unit 2 Keeping Healthy Topic 2 I must ask him to give up smoking 同步练习(3份 含答案)

    初中英语/仁爱科普版/八年级上/Unit 2 Keeping Healthy/Topic 2 I must ask him to give up smoking.

    UNIT 2 Keeping Healthy TOPIC 2 I must ask him to give up smoking. Section A 同步练习 翻译句子。 Tom is making a mess. ________________________ You should go to bed now. ________________________ What a good boy! ________________________ Tom,你不应该玩这些CD的。 ________________________ 你应该上床早点。 ________________________ 看图仿写句子。 You should read a book. ______________________ ______________________ 单项选择。 You _____ go to bed early. should shouldn’t needn’t Tom is _____ a mess. making make doing What _____ good boy. a an 补全句子。 You shouldn’t __________(上学迟到). ______________________(很感谢你的帮助。). You should ____________(整理你的玩具). 答案: 一:汤姆搞得一团糟。 你应该现在去睡觉。 Tom, you shouldn’t play these CDs. You should go to bed early. 二: you shouldn’t eat too much. You should tidy the dishes. 三:AAA 四:late for school Thank you for the help. Tidy your toysUNIT 1 Keeping Healthy TOPIC 2 I must ask him to give up smoking. Section B同步练习 一、单项选择。 ( ) 1. ---What are the school rules? ---We _____ arrive late for class. A. don’t B. can’t C. aren’t D. are ( ) 2. _____ eat in class. A. Please B. Please not C. Not D. Don’t ( ) 3. Please listen ___ the teacher carefully (认真). A. to B. on C. at D. of ( ) 4. We don’t know Jack _____ Bruce. A. and B. or C. about D. of ( ) 5. --- I want to join the sports club. --- Can you _____? --- Yes, I can. A. sing B. dance C. paint D. swim ( ) 6. --- Don’t run in the hallways. --- ______, I won’t do it again. A. Sorry B. Excuse me C. Thank you D. No ( ) 7. Students can’t _____ hats in the classroom. A. put on B. wear C. in D. wearing ( ) 8. I like swimming, but I _____ swim. A. don’t B. am C. can’t D. not ( ) 9. Can she ____ clean the classroom today? A. has to B. have to C. has D. have ( ) 10. Don’t _____ TV after class. A. watch B. watching C. to watch D. to watching ( ) 11. He often _____ English with the classmates. A. practice speak B. practices speak C. practices speaking D. practice speaking ( ) 12. There is ______ water on the floor. A. too many B. too much C. much too D. many too ( ) 13. We can’t be late _______ school. A. of B. on C. at D. for ( ) 14. On Sundays, I often ______ the library _____ books. A. go , reading B. go to, reading C. go to, to read D. go, to read ( ) 15. Please help me _____ English. A. speaking B. to learning C. with speak D. learn 二、根据所给单词,写出正确的形式。 1. Does Tom have to ___________ (do) his homework by five? 2. She practices ___________ (play) the piano every day. 3. We often go to the ____________ (child) palace after school. 4. Don’t ___________ (eat) in the classroom, Emily. 5. The people here are very ___________ (friend). 三、根据题后要求完成句子。 1. Run in the hallways. (否定句) __________ __________ in the hallways. 2. I have to get up at six. (一般疑问句) _________ you _________ to get up at six? 3. I can eat in the dining hall. (提问) ___________ __________ you eat? 4. We have to clean the room. (提问) __________ do you have to __________? 5. late, can, arrive, for, we, not, school (连成一句) _________________________________________. 答案: 一:BDABDABCAADBDCB 二:do playing children’s eat friendly 三:don’t run did have where did what do we cannot arrive late for school. UNIT 1 Keeping Healthy TOPIC 2 I must ask him to give up smoking. Section C 同步练习 一、连连看。 1. after a 在……之前 2. healthy b在……之后 3. juice c 厕所 4. toilet d 果汁 5. before e健康的 二、给下列的问句和答案配对。 What are you eating? A. I am eating rice. Are you eating apples? B. Yes, please. Do you want some noodles? C. No, I’m not. 三、连词成句。 I, eating, hamburgers, am, (.) What, you, eating, are, (?) They, Chinese, food, fast, are, (.) 四、翻译下列句子。 你在吃什么? 妈妈对玛利亚照顾的很好。 我喜欢汉堡和薯条。 -你在吃苹果么? -不是。 答案: 一:bedca 二:ACB 三:I am eating hamburgers. What are you eating? They are Chinese fast noodles. 四:what are you eating? Mother take care Maria very well. I like hamburgers and chips. Are you eating apples? No, I am not.

    • 同步练习/一课一练
    • 2019-07-12
    • 下载0次
    • 376KB
    • lanning2080
  • ID:4-6027394 Unit 5 China and the world Topic 3 Now it is a symbol of England 同步练习(3份 含答案)

    初中英语/仁爱科普版/九年级下/Unit 5 China and the world/Topic 3 Now it is a symbol of England.

    Unit 5 China and the World Topic 3 Now it is a symbol of England Section A 同步练习 一、根据首字母提示完成单词拼写 1. Make a s_____ about the matter and tell me the result as soon as possible. 2. If you followed my s____, you would not make a mistake. 3. Who i_____ Chinese chess? 4. They are f____ for the freedom. 5. America is a d____ country. 二、用所给单词的适当形式填空 1. In deep fall, ____ (leaf) can be seen on the ground everywhere. 2. Look, a____ (fly) disk is up in the sky. 3. Mrs. Brown used to buy bread and buns in this _____ (bake). 4. This film was made into ____ (accord) to an ancient legend. 5. A chef ____ (who) name is George Grum invented chips. 6. He decided to taste the hot ____ (mix). 7. Both he and I ____ (be) in the same factory. 8. Neither she nor he ____ (come) from England. 9. Either you or I ____ (be) wrong. 10. Not only I but also he ____ (speak) English very well. 三、根据汉语提示完成各句英译 1. 根据中国的一个古老传说,神农氏发现了茶叶。 ______ ____ an ancient Chinese legend, Shen Nong discovered tea. 2. 你知道双筒望远镜是什么时候发明的吗? Do you know when _____ _____ _____ ____? 3. 那个老人出生在上个世纪早期。 That old man was born in the ______ of last ______. 4. 比起咖啡来,我更喜欢喝茶。 I _____ tea ____ coffee. 5. 我偶然发现了那件事的秘密。 I found out the secret of the matter ______ ______. 四、用neither…nor…, not only…but also…, either…or…, both…and…填空 1. ___ his parents ____ he stays at home. They are watching TV. 2. ___ Wang Yun ___ Wang Feng is interested in playing computer games. I’m really worried about them. 3. Now rice is planted ____ in the south ___ in the north. 4. --Why do you think Xiao Lin is hopeless? --He’s ___ clever ___ hard-working. 5.Tom can never wake up himself. _____ his brother ___ his father calls him every morning. 6.—What’s your hobby? --I enjoy the popular dance "hip-hop", but ____ my father ____ my mother likes it. 7.____ Kate _____ I are girls. 8.______ he _______ I am going to meet you. We are both busy. 9._____ your father ______ your mother came to the parent-teacher meeting. The head-teacher was not happy. 参考答案: 一、I .survey 2. suggestion 3. invented 4. fighting 5. developed 二、I. leaves 2. flying 3. bakery 4. according 5. whose 6. mixture 7. are 8. comes 9. am 10. speaks 三、1. According to 2. the binoculars: were invented 3. early; century 4. prefer: to 5. by accident 四、1.Not only; but also 2. Neither; nor 3. either; or 4. neither; nor 5. Either; or 6. neither; nor 7. Both; and 8. Neither; nor 9. Neither: norUnit 5 China and the World Topic 3 Now it is a symbol of England Section B 同步练习 一、根据首字母提示完成单词拼写 1. The pandas like eating b______. 2. If you come here, I’ll show you a______ the city first. 3. An old s___ said, “Seeing is believing.” 4. I p____ to write a letter to my mother. 5. He s____ a bedroom with his twin brother. 二、把下列每组的两个句子合并成一个句子 1. I stayed at home. I could watch football on TV. I stayed at home _____ ____ I could watch football on TV. 2. Annie can’t do it. Lucy can’t do it, either. ____ Annie ____ Lucy can do it. 3. The house is too expensive. Not many people can afford it. The house is _____ expensive _____ not many people can afford it. 4. The handbag is very beautiful. Lucy will buy it. The handbag ______ ____ will buy is very beautiful. 5. Yunyun is very busy now. She’s reading a novel. Yunyun is _____ ____ a novel now. 三、改错 1. Do you know tea was invented by mistake? 2. Tea is one of the world favorite drinks. 3. Although he is very tall, but he can’t play basketball. 4. The cheese smells very well. 5. The special pen has three color. 四、汉译英 1.这幢大楼多么壮观!(how) _____________________________________________________ 2.电脑现在很有用,它在我们生活中扮演重要角色。(play a role in) _____________________________________________________ 3.你对中国古代的四大发明怎么看?(think of) _____________________________________________________ 4.暑假以来我甚至连一次也没有离开家。(since; once) _____________________________________________________ 5.医生告诫我不要吃太多的垃圾食品。(warn...not to) _____________________________________________________ 6.王平带我们参观了他们的学校。(show around) _____________________________________________________ 参考答案: 一、I. bamboo 2. around 3. saying 4. promised 5. shares 二、1.so that 2. Neither; nor 3. so; that 4. which Lucy 5. busy reading 三、1.mistake---accident 2. world---world’s 3. but 去掉4. well--- good 5. color---colors 四、1. How grand the building is! 2.The computer very useful now. Il plays an important role in our lives. 3.What do you think of the Four Great Inventions of ancient China? 4.I have never been away from my hometown even once since the summer holiday. 5.The doctor warned me not to eat too much junk food. 6.Wang Ping showed us around their school. Unit 5 China and the World Topic 3 Now it is a symbol of England Section C 同步练习 一、根据首字母或汉语提示完成单词或短语 1. It is said that at first gunpowder was used for making f_____. 2. N____ my sister nor my brother likes Chinese chess. 3. Before paper was i______, people wrote things on bamboo sticks. 4. A king called Yao set up a w____ column to get others’ idea. 5. Yesterday my son p____ me not to write on the wall. 6. My friend Wei Tao said she wouldn’t_____(接受)my present. 7. After his father’s death, he had to ____ _____(依靠)himself. 8. _____ _____ _____(为了纪念)the emperor, a museum was built there. 9. She was born in _____ _____ _____ _____(猴年). 10. ______ _____ _____ _____(据说)he came from Australia. 二、汉译英 1. 在中国古代,帝王们认为他们是真龙天子。(ancient; think) ____________________________________________________________ 2. 你每天有许多工作要做吗?(every day) ____________________________________________________________ 3. 我弟弟生于虎年。(be born in) ____________________________________________________________ 4. 电视机在我们日常生活中扮演了重要角色。(play a part in) ____________________________________________________________ 5. 露西不但会打篮球而且还会打乒乓球。(not only; but also) ____________________________________________________________ 三、介词填空 1. Keys are made ____ metal. 2. –What are these waste bags and bottles used _____? ---They are collected _____ recycling. 3. –What color is the symbol ___ the imperial power? --Yellow. 4. ---I was born ___ the year of mouse. ---So was Han Mei. 5. Compass was invented _____ Shen Kuo about 1,000 years ago. 四、动词形式填空 1. The blackboard is used for _____ the ball into the basket. (guide) 2. Players move forwards one end of the court while ___ the ball to each other. (throw) 3. --Who will help you look after Polly while ___? (leave) --Kitty will. We ____ good friends for a long time. (be) 4. --What nice earrings! How long ____ you _____ them? (have) --Just two days. 5. -- Can you answer the telephone? I’m busy ____ the Internet.(search) -- OK, I’ll get it. 6. – Oh, the milk _____ strange. Do you think it’s OK to drink?(taste) -- It goes bad easily in summer. 7. Mother promised ____ with me. I’m really happy.(live) 8. The famous king set up the first Huabiao which _____ of wood?(make) 参考答案: 一、1. fireworks 2. Neither 3. invented 4. wooden 5. promised 6. accc.pt 7. depend on 8. In memory of 9. the year of monkey 10. Il was said that 二、1. In ancient China, emperors thought they were real dragons and the sons of heaven.2. Do you have a lot of work to do every clay? 3. My brother was born in the year of tiger. 4. TV plays an important part in our daily life. 5. Lucy can not only play basketball but also play table tennis. 三、1. of 2. for: for 3. of 4. in 5. by 四、1. guiding 2. throwing 3. leaving; have been 4. have; had 5. searching 6. tastes 7.to live 8. was made

    • 同步练习/一课一练
    • 2019-07-12
    • 下载0次
    • 52.5KB
    • lanning2080
  • ID:4-6027392 Unit 6 Entertainment and Friendship. Topic 3 I will remember our friendship forever同步练习(3份 含答案)

    初中英语/仁爱科普版/九年级下/Unit 6 Entertainment and Friendship./Topic 3 I will remember our friendship forever.

    Unit 6 Entertainment and Friendship Topic 3 I will remember our friendship forever Section A 同步练习 一、 根据首字母提示完成单词拼写 1. The necklace is very v____ so you must keep it carefully. 2. There are different c____ in different countries, which you must obey. 3. The p____ gave a speech at the graduate ceremony. 4. He p____ to send e-mails to me often, but I haven’t got one until now. 5. He looks f_____ to meeting his girl friend as soon as possible. 6. Wang Liping g______ from high school in 2005. 7. F____ of all, we should finish our homework and then we can go to play the game. 8. In the last final e____, I just got 59 scores in English. 9. The president will give a speech at the c______, which will be held next Monday. 10. If you have a c______ to go abroad, don’t miss it. 二、 用所给单词的适当形式填空 1. Everyone in the world should keep the ____ of the nature. (balance) 2. I’m going ___ in France next autumn. (sightsee) 3. My friend is a little ___ than you. Do you think so? (outgoing) 4. He promised to go back to see us, but ____, he died last month. (fortunately) 5. They are going to have fun ____ English. (speak) 6. Most of Zhao Benshan’s short plays are ____and make us laugh a lot. (fun) 7. My mother is looking forward to ____ from me soon. (hear) 8. You may be ____ if you are in trouble and have no one to help you. (worry) 9. You won’t know the result until you ___ reading the story. (finish) 10. Look, the Blacks ____ trees by the river. (plant) 三、汉译英 1. 学好英语对我们来说是很有好处的。(it is…for us) 2. 我弟弟太小了,不会照顾自己。(too…to) 3. 好好照顾自己,别让父母担心了。(worry about) 4. 你有机会和外国人用英语交流吗?(have a chance) 5. 首先,欢迎你们参观我们学校。(first of all) 四、补全对话 A: Hello! 6564832. B: Hello! (1)______ is Room 516. Could you tell me if (2)______ is a history museum in your city? A: Yes, (3)____ course. There are many old things on (4)______ in it. B: When does it (5)______ to the public? A: Every day except weekends from 9: 00 am (6)______ 5: 00 pm. B: I’d like to have a look. Can you make arrangements (安排) for a (7)______ to the history museum, then? A: Sure. Tomorrow is Tuesday. Are you (8)______ tomorrow morning? B: Yes. How (9)______ is it from here? A: It needs half an hour (10)______ taxi. B: Well, I’ll wait for you at the hotel gate, then. A: OK. See you tomorrow. B: See you. 参考答案: 一、1. valuable 2. customs 3. principals 4. promised 5. forward 6. graduated 7. First 8. examination 9. ceremony 10. chance 二、1. balance 2. sightseeing 3. more outgoing 4. unfortunately 5. speaking 6. funny 7. hearing 8. worried 9. finish 10. are planting 三、1. It is good for us to loam English well. 2. My little brother's is too young to look after himself. 3. Take care of yourself. Don’t let your parents worry about you any longer. 4. Do you have a chance to communicate with foreigners in English? 5. First of all, You’re welcome to visit to our school. 四、1. This 2. there 3. of 4. show 5. open 6. to 7. visit 8. free 9. far 10. byUnit 6 Entertainment and Friendship Topic 3 I will remember our friendship forever Section B 同步练习 一、根据汉语提示完成单词拼写 1. I hope you will have a bright future after your ___ (毕业)from school. 2. We can see the children playing ____ (高兴地)in the park. 3. Yesterday the ____ (航班)to Paris was put off because of the bad weather. 4. I remember the little girl ___ (穿)a yellow shirt yesterday. 5. ____(相信)it or not, our girl’s team won the match. 二、 按要求变化下列各句 1. His father died four years ago. (现在完成时态) His father _____ _____ ____ for ____ _____. 2. I know the place. There trees grow well. (和并成一句) I know the place _____ _____ _____ _____. 3. Most students like American fried chicken. (对画线部分提问) ______ ____ most students like? 4. Scientists discovered the endangered animals there. (被动语态) The endangered animals _____ ____ there ____ _____. 5. The square looks very beautiful at night. (感叹句) ______ ____ the square _____ _____ ___! 三、改错 1. Why not ask your parents for help when you are with trouble? 2. Wang Ping says that he has already bought this computer for two years. 3. Call a taxi, and you will miss the train. 4. There is no room for us to live now. It’s time to but a new house. 5. Who can tell me how to do? I need some help. 四、补全对话 A: Did you go to the City Stadium yesterday afternoon? B: No, I was busy all the afternoon. What (1)_______? A: There was a very important basketball match (2) ________our city’s team and a team from (3) ________ city. B: Was it interesting? A: Sure. But I (4)________ the beginning. When I got there, it had been (5)________ for ten minutes. B: What was the last (6)_______? A: 86-85. It was really an amazing match. I enjoyed (7)________ very much. B: Who won? A: We (8)________, because their team is really a strong one. But our team did very well. I’m very (9)________ with the result. B: What a pity! I wish I (10)________ watched the match! 参考答案: 一、1. graduation 2. happily 3. flight 4. wore 5. Believe 二、1. has been dead; four years 2. where trees grow well 3. What do 4. were discovered; by scientists 5. How beautiful; looks at night 三、1. with—in 2. bought—had 3. and—or 4. to live—to live in 5. how—what (或 do—do it) 四、1. happened 2. between 3. another 4. missed 5. on 6. result 7. it 8. lost 9. pleased 10. had Unit 6 Entertainment and Friendship Topic 3 I will remember our friendship forever Section C 同步练习 一、 用所给单词的适当形式填空 1. I ____ (use) to be very short, but now I am very tall. 2. The little girl is ____ (terrify) of the snakes. 3. I am sure I can win the match. I must _____ (success) at last. 4. This term I will study English by ____ (work) in groups in our class. 5. Yesterday we had an opportunity ______ (volunteer) in an old man’s home. 6. I like playing basketball very much, so I am _____ (interest) in watching basketball matches. 7. Teenagers should not be allowed to get their ears_____ (pierce). 8. When I heard the good news, I was very ____ (excite). 9. The teacher’s ______ (pronounce) is very good; we all like to listen to her. 10. Our English class begins with a game, and ends up ____ (sing) an English song. 二、 根据首字母提示完成单词拼写 1. They will draw some colorful pictures and write words on the b______ with chalk. 2. Her h____ is beautiful. Let her write the poster(海报). 3. Christmas Day is coming. We have prepared a large p____ full of presents. 4. I must work hard to a______ success. 5. Over the years, the stone steps had worn s_____. 三、根据含义提示完成句中所缺短语 1. Since we are good friends, we should often ___________________________. (保持联系) 2. He said, “I’m sad to be here watching you all ______________ to your homes.”(动身) 3. I have learnt ___________ how to study, __________ how to be a man. (不仅……而且) 4. Although _________ are small, they are valuable to remember our friendship. (几十张卡片) 5. _______________, she won the prize of “Excellent Student” in her class. (使她高兴的是) 四、 补全对话 (Alice comes home, and sees Peter knocking at the next door.) A=Alice; P=Peter A: Hi, Peter. Are you looking for Mary? P: Yes. A: __1__ P: When did she leave? A: Yesterday morning. P: __2__ A: No, with her parents. P: What did they go there for? A: They’ll take their two-week holiday there. Didn’t she tell you about it? P: No, I wasn’t at home last week.__3__ A: No, they’ll travel there and can’t stay in only one place, I think. P: __4__ Thank you for telling me about it. A: __5__ A. Did she go there alone? B. Did she leave her address in Japan to you? C. She’s gone to Japan. D. You’re welcome. E. She’s back now. F. You’re right G. Did she go there with her parents? 参考答案: 1. used 2. terrified 3. succeed 4. working 5. to volunteer 6. interested 7. pierced 8.excited 9. pronunciation 10. singing 1. blackboard 2. handwriting 3. package 4. achieve 5. smooth 1. keep in touch 2. head off 3. not only... but also 4. dozens of cards 5. to her great joy 1-5CABFD

    • 同步练习/一课一练
    • 2019-07-12
    • 下载0次
    • 59KB
    • lanning2080
  • ID:4-6027388 Unit 6 Entertainment and Friendship. Topic 2 Who is your favorite character in literature同步练习(3份 含答案

    初中英语/仁爱科普版/九年级下/Unit 6 Entertainment and Friendship./Topic 2 Who is your favorite character in literature?

    Unit 6 Entertainment and Friendship Topic 2 Who is your favorite character in literature Section A 同步练习 一、选择题 1.--- To achieve a bright future, we should _____ study hard _____ keep in good health. ---I agree with you. A. either; or B. not only; but also C. neither; nor 2.---Tom _______Tim and _______ the first prize. ---Congratulations! A. defeated; defeated B. won; won C. defeated; won 3.---How do you like Alice? ---______ my view, she is an excellent student. A. In B. On C. For 4.---Why do you get up so early? ---______ catch the early bus to school. A. In order that B. So that C. In order to 5.---_______ you______ your brother can play computer games. You must finish your homework first. ---OK. Mom. We’ll do it at once. A. Both; and B. Not only; but also C. Either; or D. Neither; nor 6. He can’t pass the exam _______ the help of his teacher. A. with B. without C. under 7. ---I don’t think we can win the match without our teamwork. --- That’s true. _____________ A. He who has never been to the Great Wall is not a true man. B. The friendship between gentlemen is like a cup of tea. C. One tree can’t make a forest. 二、选词填空 8.The Monkey King is a hero in the novel _________(called/ calling) Journey to the West. 9. Journey to the West is one of the four classic _________(novels/ novel) of Chinese literature. 10. The Monkey King and Harry Potter are certainly _________(heros/ heroes). 11. They discovered the best way to defeat their ________(enemies/ enemys). 12. It was Sandy and Pigsy ______(who/ which) help the Monkey King win every battle. 13. Neither the Monkey nor Harry Potter would become a hero ________(without/ with) the help of their friends. 14. One tree can’t __________(make/ take) a forest. 15. I think friends are helpful in both ___________(stories/ story). 三、完形填空 J. K. Rowling is the writer of Harry Potter, which is now one of the best-sellers in the world. She 16 born in Britain on July 31st, 1965. She had one sister who was two years 17 than her. Both girls liked 18 to their father’s bedtime stories. They especially loved stories about magic. Rowling wrote her first story 19 the age of six. On a long train trip in 1990, an idea came to her. She wanted to write about a boy who had magic but he didn’t know it. In 1992, Rowling began 20 the first Harry Potter book for young 21 . It appeared in June, 1997. The book was a great success. And the film came out in November, 2001. Now the Harry Potter series (系列) is 22 with people of all ages and about sixty 23 books were sold in 200 countries. In this series, Harry is an ordinary boy: polite, friendly, brave and clever. So when children read about Harry, they can imagine being like him. That’s 24 the Harry Potter series has been so popular. J. K. Rowling is very 25 with the success. Now she’s really enjoying life. She said she would go on writing children’s books. ( ) 16.A.is B. was C. has D. had ( )17.A.old B. young C. oldest D. younger ( )18.A.listen B. speak C. listening D. speaking ( )19.A.in B.at C. for D.to ( )20.A.write B. wrote C.to write D. written ( )21.A.writers B. drivers C. singers D. readers ( )22.A.best B. popular C. glad D. busy ( )23.A.million B. millions C. million of D. millions of ( )24.A.when B. where C. why D. what ( )25.A.sad B. worried C. unhappy D. happy 参考答案: 一、1-7 BCACDBC 二、8. called 9. novels 10. heroes 11. enemies 12. who 13. without 14. make 15. stories 三、16-20 BDCBC 21-15 DBACDUnit 6 Entertainment and Friendship Topic 2 Who is your favorite character in literature Section B 同步练习 一、选择题 1.Mr. Smith _____ to be one of the best teachers in our school. A. considers B. considering C. is considered 2. Mark Twain ______ his novels. I like reading his The Adventures of Tom Sawyer. A. is famous of B. is famous by C. is famous for 3. --- Romeo and Juliet is one of the most famous_________ written by Shakespeare. --- So it is. It is still popular nowadays. A. poets B. movies C. dramas 4. --- Aesop’s Fable has a great influence on the children. --- _____ Most parents will buy it for their children. A. Sounds great. B. You’re right. C. I like it. 5. --- Quanzhou is famous ________ its melting(多元的) cultures. --- So it is. And it attracts many visitors from home and abroad. A. as B. of C. for 6. It’s very convenient _______ us to buy train tickets now because we can buy them either from the station or on the Internet. A. to B. of C. for 二、选词填空 1. Aesop is known _________(as/ for) Aesop’s Fables. 2. Still Night Thoughts is easy to understand and very ___________(moving/ moved). 3. ---Do you know anything about Li Bai’s life and __________(poetry/ poet)? --- Yes, I do. 4. Li Bai is considered ___________(to be/ be) one of the best romantic poets. 5. Bing Xin is famous for Children’s ______________(work/ works). 6.Romeo and Juliet was a famous __________(tragedy/ comedy) written by William Shakespeare. 7. --- Who is Bing Xin? --- She is a writer. She is famous _________(as/ for) children’s works. 三、根据汉语提示或音标提示完成单词拼写 1. --- Have you ever read Li Bai’s _________ /'p?u?tri /? --- Sure. He wrote a lot in his lifetime. 2. In Li Bai’s life, he wrote more than 1,000 __________/'p?uimz/. 3.The handsome prince(王子) gave the White a ______/kis/, then she came back to life. 4.They were discussing the problems of Western _________ / s?'sai?ti /. 5. He plans to join a literary __________(社团) to improve his writing ability. 6. He _________(吻) his wife every morning before he goes to work. 7. William Shakespeare was one of the British __________(诗人). 四、写作 Discuss in groups one of the following writers and his/her works you like best. Cao Xueqin(1715---1763) is known for the novel of A Dream of Red Mansions Bing Xin(1900---1999) is famous for children’ works Mark Twain (1835---1910)is famous for his novels such as The Adventures of Tom Sawyer and The Adventures of Huckleberry Finn. My favorite writer My favorite writer is _____. His/her masterpiece is ____ In this work, he/ she mainly tells us _______. This work is so famous because __________. 参考答案: 一、1-6 CCCBCB 二、1. for 2. moving 3. poetry 4. to be 5. works 6. tragedy 7. for 三、1. poetry 2. poems 3. kiss 4. society 5. society 6. kisses 7. poets 四、略 Unit 6 Entertainment and Friendship Topic 2 Who is your favorite character in literature Section C 同步练习 一、选择题 1. What the teacher said just now is a little difficult to understand. You’d better __________. A. write it down B. write them down C. write down it D. write it down 2. Football is a very interesting game ___ is played all over the world. A. that B. which C. it D. who 3. The last place ___ we visited was the Great Wall. A. which B. that C. where D. it 4.The place _______interested me most was the Children’s Palace. A. which B. where C. what D. in which 5. ---Mike is very funny, isn’t he ? ---Yes. He is the funniest boy ____I’ve ever known. A. which B. what C. whose D\. 6._____is Alice _____won the speech competition. We are all proud of her. A. It; who B. it ; which C. that; who D. that; which 7. My birthday is _________in April _________in May. It’s in June. A. both; and B. either; or C. neither; nor D. not only; but also 二、选词填空 1. William Wordsworth _________(grew up/ took up) in the Lake District in northwest England. 2. William Wordsworth had a _________(strong/ rich) imagination. 3. After William Wordsworth graduated _________(from/ for) Cambridge University, he moved to France. 4. William Wordsworth wrote many poems __________(about/ of) the power of nature. 5. The Monkey King was __________(set up/ set free) by a Tang Dynasty Monk called Xuan Zang. 6. William Wordsworth’s parents __________(dead / died) when he was a child. 三、根据对话内容,从方框中选择适当的句子补全对话。 Ma Li: Mom, I really like San Mao’s novels. Her works are very interesting. But it’s a pity that 1 . I want to know whether it is hard to be a writer. Mom : 2 that you want to be a writer. If you work hard, it won’t be difficult for you. Ma Li: What do you think 3 ? Mom: Well, that depends on what kind of writer you are talking about. Ma Li: 4 Mom: That’s a good idea. 5 Work hard, and I think your dream will come true. Ma Li: Many thanks, my dear mom. A. Where there is a will, there is a way. B. She died when she was very young C. May I borrow some books about writers from our school library? D. are the most important things to be a writer E. I’m very glad 四、根据短文内容,完成句子,每空一词。 Lu Xun is one of the greatest Chinese writers of the 20th?century. Besides his famous stories, he also wrote many influential articles about the living conditions of Chinese people. ?Born in 1881 to a wealthy family, Lu Xun had a happy childhood. In 1893, however, his grandfather, a senior government official, was put into prison for taking money. At the same time, his father became seriously ill. From that time on, his family were no longer accepted by their relatives and friends. These early experiences greatly influenced his writing. ?By the time Lu Xun arrived in?Nanjing?to study at university in 1899, he already believed that Chinese society had to change and become modern. In 1902 he went to study in?Japan. There, he began writing articles for several Chinese student magazines. He showed a gift for writing and translating and he even wrote several books, although none was popular. He returned to?China?in 1909 because he was in need of money. 1.Many of Lu Xun’s articles are about the conditions of Chinese people. 2.Lu Xun’s father was ill in . 3.Lu Xun was born in a rich family and had a happy . 4.In 1899, Lu Xun went to to study at university. 5.In 1909, Lu Xun came back to China, because he needed . 参考答案: 一、1-7. ABCCDAC 二、1. grew up 2. strong 3. from 4. about 5. set free 6. died 三、1.B 2.E 3.D 4.C 5.A 四、1.living 2.1893 3.childhood 4.Nanjing 5.money

    • 同步练习/一课一练
    • 2019-07-12
    • 下载0次
    • 62.5KB
    • lanning2080
  • ID:4-6027386 Unit 5 China and the world Topic 2 He is really the pride of China 同步练习(3份 含答案)

    初中英语/仁爱科普版/九年级下/Unit 5 China and the world/Topic 2 He is really the pride of China.

    Unit 5 China and the World Topic 2 He is really the pride of China Section A 同步练习 一、介词填空 1. The music reminds me ___ Brazilian dance music. 2. Who knows the answer ___ this question? 3. I don’t agree ____ you; you are wrong. 4. I used to be late ___ school, but I am not late any more. 5. He is a man of much knowledge, ____whom much can be learned. 6. She has two daughters, and both _____them are nurses. 7. ____ the help of Miss Jiang, I passed the final exam. 二、根据首字母提示完成单词拼写 1. My English teacher Miss Lin often has many w_____ teaching ideas, which makes her classes interesting. 2. Zheng He is the man who led seven ocean j_____ and the farthest one is as far as to the coast of Africa. 3. When she was in his t_____, she used to think about joining the army. 4. How many numbers are m_____ in the passage? 5. Tom became more and more i____ in math and the teacher. 三、用所给单词的适当形式填空 1. Uncle Tang can make his kite ____ (fly) higher in the sky but we can’t. 2. Can’t you see some of the boys ____ (play) in the garden? 3. The Browns enjoy ____ (live) in Shanghai very much. 4. Bill only spent two minutes ____ (mend) my bike. 5. Have you finished ____ (read) the newspaper to the blind man? 6. One of the girls forgot ____ (wear) the school uniform. 7. The line was bad, so he asked me _____ (speak) more loudly. 8. Why don’t you tell him ____ (do) it as soon as possible? 9. When class began, we stopped ____ (listen) to the teacher carefully. 10. He found it hard ____ (get) to sleep because the boys were making loud noises next door. 四、根据汉语提示翻译下列各句 1. 16岁时,他开始创办自己的公司。(at the age of; start doing) ________________________________________________________________ 2. 爱迪生的妈妈教他读书写字,发现他并不笨。(how to; not at all stupid) ________________________________________________________________ 3. 我和我的朋友成功地爬到了山顶。(succeed) ________________________________________________________________ 4. 当他四十几岁的时候,成了一名工程师。(in one’s forties) ________________________________________________________________ 5. 那匹老马从来都不迷路。(lose one’s way) ________________________________________________________________ 五、用who,that,which,whose,whom填空 1. Do you still remember the man _____ we visited some years ago? 2. The girl ____ is playing the piano is David’s sister. 3. The train ____ was going to Beijing was late. 4. The worker ________ left arm was broken by the accident was sent to hospital. 5. You can take any seat _____ is free. 6. This is the best novel ______ I have read. 7. This is your second time _____ you told us the story. 3. The girl ______ I like isn’t here now. 参考答案: 一、1. of/ about 2. to 3. with 4. for 5. from 6. of 7. With 二、1. wise 2. journeys 3. twenties 4. mentioned 5. interested 三、1. fly 2.playing 3. living 4. mending 5. reading 6. to wear 7. to speak 8. to do 9 to listen 10. to get 四、1. At the age of sixteen, he started setting up his own company. 2. Edison’s mother taught him how to write, and found him not at all stupid. 3. My good friend and I succeeded in climbing up to the top of the mountain. 4. When he was in his forties he became an engineer. 5. That old horse has never lost its way. 五、1. who/ that 2. who1' that 3. that/ which whom/ that Unit 5 China and the World Topic 2 He is really the pride of China Section B 同步练习 一、根据首字母提示完成单词拼写 1. He r______ a good present from his good friend on his birthday. 2. Loving art very much, she s______ all her life in painting. 3. From our history book we know Zheng He is a great c_______. 4. My sister s________ in translating a novel and now she is well-known as a translator. 5. Washington was the first p________ of the United States. 二、按要求变化下列各句 1.I think you can provide me with some new information.(否定句) I _____ think you ______ provide me with some new information. 2. I’d like to go to Tai ’an.(一般疑问句) _______ you ______ to go to Tai’an. 3. Would you like to dance with me?(肯定回答) _______ _________. 4. Jim made a model plane.(被动语态) A model plane ______ made _____ Jim. 5. They’ll be back in two weeks.(对画线部分提问) _____ _______ will they be back? 三、下列各句都有一处错误,请改正 1. Would you please not to make any noise? The baby has just fallen asleep? 2. Neither he nor his wife will spend their holiday in the city. 3. Few of them can drive, can’t they? 4. Please get a pen to write and some paper to write on. 5. It’s known to all that the 29th Olympic Games will hold in Beijing in 2008. 四、补全对话 (Bob has been ill. He is phoning Ann Jar the school work.) Ann: Hello. Bob: Hello. _1_ Ann: Hi, Bob. How are you feeling today? Bob: Oh, I’m much better now, thanks. Can you tell me what happened in class today? Ann: Sure. _2_. Oh, yes. In history we have finished talking about World War II. Tomorrow we have to study Unit 7 and Unit 8 for a coming exam. Bob: _3_ I haven’t read Unit 6 yet. What did you do in English? Ann: Not much. We worked on a play in groups. We don’t have any homework. Bob: _4_ Ann: We have a lot of math homework. We have to do the problems on pages 17, 18, 19 and 20. Bob: Oh, dear! _5_ Maybe I should he ill tomorrow, too! A. Oh, that's too bad! B. I don’t think I can finish all of that! C. This is Bob. D. What about math? E. Let me see. 参考答案: 一、1. received 2. spent 3. explorer 4. succeeded 5. president 二、1. don’t; can 2. Would; like 3. With pleasure 4. was; by 5. How soon 三、I. not to---not 2. their---this 3. can’t they---can they 4. to write---to write with 5. will hold---will be held 四、1-5CEADB 2 Unit 5 China and the World Topic 2 He is really the pride of China Section C 同步练习 一、用所给单词的单词的适当形式填空 1. The poor old man died on a cold morning and ____ (bury) in a lonely village. 2. Linda is very glad to succeed in ____ (cross) the river. 3. She was a famous actor. Her ____ (say) are very helpful to us young students. 4. As we all know, Confucius was a great ____ (education)in ancient China. 5. He has a happy family. ____ (fortunately) he had a cancer a few year ago. 二、用所给短语的适当形式完成句子 in memory of, in one’s thirties, take an active part in, die of, wipe out, bring down 1. John worked hard for almost seven years and finally became a manager _____. 2. Sun Yat-sen led his men ____ the Qing Dynasty. 3. We should _____ outdoor activities. It is good for our health. 4. His mother _____ an accident last month, so he was very sad. 5. The old building in the corner of the street will face the danger of _____. 三、补全对话 Lily: Joy, how was your holiday? Joy: I had a g______(1) time. Lily: Could you tell me what you think of Hainan Island? Our family is going on holiday soon, and we're also t_______(2) about going there. Joy: Oh, if you get a c______(3) to go, take it. We had a wonderful time! Lily: What did you do there? Joy: I think the best thing was diving. The fish and the coral reefs were beautiful! E______(4) in my family loved it! First we had diving lessons. Then we went diving with some other people. Lily: Wow! That sounds ____ (5) cool! I'm going to tell my parents I want to go to Hainan Island! 四、用适当的引导词完成下列各句 1. It is wise not to pretend to know ___ you don’t know. 2. Children like houses ___ are painted in different colors. 3. In fact, the Englishman didn’t understand the three questions _____ were asked in French. 4. All ____ is needed is fresh air. 5. The weather turned out to be very good, _____ was more than we expected. 6. This is the house in ____ we lived last year. 7. His parents wouldn’t let him marry anyone ____ family was poor. 8. In the library there are tables, at _____ you can sit there to read. 9. They talked about the things and persons ____ they remembered in the school. 10. Please pass me the dictionary ____ cover is back. 11. The building ___ windows are bright at night is our school building. 12. There is nothing in the world ____ can frighten him. 13. Would you please give the book ___ it belongs to? 参考答案: 一、1. was buried 2. crossing 3. sayings 4. educator 5. Unfortunately 二、1. in his thirties 2. bringing down 3. take an active part in 4. died of 5. being wiped out 三、1. great/good 2. thinking 3. chance 4. Everyone/ Everybody 5. really 四、1. what 2. which1' that 3. that/ which 4. that 5. which 6. which 7. whose 8. which 9. that 10. whose 11. whose 12. that 13. who/ that 2

    • 同步练习/一课一练
    • 2019-07-12
    • 下载0次
    • 56.5KB
    • lanning2080
  • ID:4-6027380 Unit 6 Entertainment and Friendship. Topic 1 I would rather watch sports shows than those ones 同步练习(

    初中英语/仁爱科普版/九年级下/Unit 6 Entertainment and Friendship./Topic 1 I would rather watch sports shows than those ones.

    Unit 6 Entertainment and Friendship Topic 1 I would rather watch sports shows than those ones Section A 同步练习 I. 根据首字母提示完成单词拼写 1. Jay Zhou is my favorite singer and I collect many p_____ of Jay. 2. Welcome to our new season fashion s______. 3. –There’s a new g____ on this street. ---Wow! We can enjoy paintings there. 4. –The film is really wonderful. --I agree with you. It’s a little longer, t_____. 5. Zhang Yimou has m_____ some great movies over the years. 6. Rome is the capital of I______ while Paris is French’s capital. 7. I think they’re awful. I prefer music that has great l______. 8. ---I can run faster than Jimmy. ---You must be j_____. He’s a runner! 9. Wang Bing is late again as u_____; he is a lazy boy. 10. Classical music doesn’t i_____ me so much; I like jazz very much. II. 用所给单词的适当形式填空 1. I prefer ____ (not eat) too much food that is fried. 2. We haven’t got enough money now, please introduce an ____(expensive) hotel for us to stay in. 3. The factory decided to make some robots to help the ____ (old). 4. The ____ (education) stories made us take more care of others. 5. Some young students’ dreams are more ____ (real) than others. 6. It’s ____ (possible) for man to fly like a bird. 7. I think most people are in ____ (agree) that fruit and vegetables are good for our health. 8. I’d say that fast food _____ (it) isn’t always bad for you, but too much of it is not good. 9. The cook says ____(eat) burnt food is not good. 10. How important is ____ (keep) healthy to you? III. 汉译英 1. 如果我是你,我就远离可乐和甜食。(stay away from) 2. 我想大多数人都同意水果和蔬菜有利健康。(be in agreement) 3. 饮食平衡的人应该比仅仅吃饼干和汉堡包的人要健康一些。(eat a diet) 4. 但是我不喜欢吃太多的油炸食品,就像炸薯条。(prefer) 5. 我认为蔬菜合水果是最健康的食品。(I think) IV. 介词填空 1. Take it easy. I’m sure you’ll get along ____ others. 2. I’m terrified _____ singing in public. 3. Listen to him! He has good solutions ____ the difficult problems. 4. This large country has separated ___ parts. 5. This machine can stop children ____ cutting their fingers. 6. Thousands of people ran away ____ their homes. 7. He was fooled ___ April Fool’s Day _____ his classmates. 8. It is said that Singaporeans always mix English words _____ Chinese grammar. 9. It’s an example ____how English changes over time. 10. The mattress _____ the bed is so soft. 参考答案: I. 1. photographs/ photos 2. show 3. gallery 4. though 5. made 6. Italia 7. lyrics 8. joking 9. usual 10. interest II. 1. not to eat 2. inexpensive 3. old 4. educational 5. realistic 6. impossible 7. agreement 8. itself 9. eating 10. keeping III. 1. I’d stay away from cola and sweet desserts if I were you. 2. I think most people are in agreement that fruit and vegetables are good for health. 3. People who eat a balanced diet should be healthier than those who only eat biscuits and hamburgers. 4. But I prefer not to eat too much food that is fried, like French fries. 5. I think vegetable and fruit are the healthiest food. IV. 1. with 2. of 3. to 4. into 5. from 6. from 7. on; by 8. with 9. of 10. onUnit 6 Entertainment and Friendship Topic 1 I would rather watch sports shows than those ones Section B 同步练习 I. 根据汉语提示或首字母提示完成单词拼写 1. The girl wants to be a _____(音乐家)when she grows up. 2. His girl friend likes music that’s quiet and ____(轻柔的). 3. This piece of music can r_____ me of my childhood. 4. He p_____ music to dance. 5. My parents like music that has great _____(抒情词句) II. 按要求变化下列各句 1. What do you mean by the word “success”? (同义句) What is the _____ ____ the word “success”? 2. It could be Ali’s guitar. (对画线部分提问) _____ ____ could it be? 3. I really need a notebook for my homework. (同义句) I need a notebook for my homework ______ _____. 4. Our English teacher didn’t come yesterday because he was ill. (同义句) Our English teacher didn’t come yesterday ____ _____the illness. 5. That word might mean “worried”. (对画线部分提问) _____ ____ that word mean? III. 下列各句都有一处错误,请改正 1. He finds watching movies frustrated and boring. 2. We can do some reading loud to practice pronunciation. 3. It’s too hard to not understand you; you speak too fast for me. 4. She said that have conversations with friends wasn’t helpful. 5. I often listen cassettes to improve my English listening. IV. 补全对话 A: Have you been here long? B: No, I've been here only a week. A: Oh, __1__ What do you do? B: I'm a college student of Chinese. __2__ A: Sorry, will you please say it again? B: What do you do? A: __3__ I'm a college student of English. B: That's great. __4__ A: OK. Let's help and learn from each other. B: But when and where shall we meet later on? A: __5__ We'd better meet here at the same time every day. B: That's a good idea. See you tomorrow. A: See you. A. What’s the matter? B. Let me see. C. Would you like to help me with my English? D. Oh, I see. E. That's not a long time. F. Would you please bring me a Chinese book? G. What about you? 参考答案: I. 1. musician 2. gentle 3. remind 4. prefers 5. lyrics II. 1. meaning of 2. Whose guitar 3. very much 4. because of 5. What might III. 1. frustrated---frustrating 2. loud---aloud 3. not去掉 4. have—having 5. listen—listen to IV. 1-5 EGDCB Unit 6 Entertainment and Friendship Topic 1 I would rather watch sports shows than those ones Section C 同步练习 I. 根据首字母提示完成单词拼写 1. I’ll never f____ her for what she did. 2. Don’t tell her about the job until you know for sure---we don’t want to r____ her hopes. 3. For f____ details, please call 67412390. 4. Once u____ a time, there was a tiger in the forest. 5. The date of your birthday d_____ your star sign. 6. Mum tells me not to watch TV too much because it’s bad for my h_____. 7. The old TV set only has a few c_____. 8. Here are some earrings. Their o______ can’t be a boy. 9. Could you provide me with i_____ about student exchange programs? 10. To be h____, I really don’t like this TV program. II. 用所给单词的适当形式填空 1. Brad is afraid of ____ in the dark. (walk) 2. These ____must be Lu’s. (photo) 3. At first, I thought it ____ be a cat. (may) 4. There must be something ____ the homes in our neighborhood. (visit) 5. It’s very ______ this spring. (wind) 6. This CD belongs to ____. (my) 7. Mary likes listening to ____ music. (class) 8. The _____ of the watch can’t be a girl. (own) 9. He could be _____ for exercise. (run) 10. Be _____ of the dog that doesn’t bark. (care) III. 补全对话 A: Mum, which TV program are you (1)________? B: Oh, I’m watching a Beijing Opera. A: Is that (2)______ interesting than a football game? B: Yes, I think (3)_____. I prefer a Beijing Opera (4)____ a football game. A: Er…but I don’t like it. Shall we watch a cartoon (5)_____? B: OK. Which (6)____is your favorite TV program on? A: It’s usually (7)____ on Channel 8. B: But I can’t get (8)______. A: Well, it must (9)____ on Channel 6 then. Try that. B: Here it is. The cartoon (10)____ just begun. Let’s watch it together. A: All right. IV. 动词填空 1. When I got home, Mom ___ TV. (watch) 2. ---Is it easy for you ___ your way around in a new town or city? (find) ---Yes, it is. 3. He couldn’t go to the park because he ___to look after his brother. (have) 4. The teacher asked the students to stop ___ and ___ to her. (talk; listen) 5. If Mrs. Li ____ back, please let me know. (come) 6. I prefer _____ at home rather than ____ to the cinema. (stay; go) 7. You’d better____ the burnt barbecued meat. (not eat) 8. I’ve heard ____ burnt food like this can increase the risk of cancer. (eat) V. 介词填空 1. –How long have they studied here? ---They have studied here ____ three years. 2. Mr. Li hasn’t heard ___ his wife for a long time. 3. That book is really important ______ students. 4. Who knows the answer ____ this question? 5. I don’t agree ____ your idea. 6. _____ a smile he said, “Welcome to our school.” 7. He loves music that he can dance _____. 8. Next weekend my parents will take me ____ the Great Wall. 参考答案: I. 1. forgive 2. raise 3. further 4. upon 5. decides 6. health 7. channels 8. owner 9. information 10. honest II. 1. walking 2. photos 3. might 4. visiting 5. windy 6. me 7. classical 8. owner 9. running 10. careful III. 1. watching 2. more 3. so 4. to 5. instead 6. channel 7. found/ shown 8. anything 9. be 10. has IV. 1. was watching 2. to find 3. had 4. talking; to listen 5. comes 6. to stay; go 7. not eat 8. eating V. 1. for 2. from 3. to 4. to 5. to 6. With 7. to 8. to

    • 同步练习/一课一练
    • 2019-07-12
    • 下载0次
    • 55.5KB
    • lanning2080
  • ID:4-6027377 Unit 5 China and the world Topic 1 China attracts millions of tourists from all over the world 同步练习(

    初中英语/仁爱科普版/九年级下/Unit 5 China and the world/Topic 1 China attracts millions of tourists from all over the world.

    Unit 5 China and the World Topic 1 China attracts millions of tourists from all over the world Section A 同步练习 一、根据首字母或汉语提示完成单词拼写 1. This movie will __________(吸引)many young people to come from the nearby villages. 2. Shanghai is his b______. So most of his relatives live there. 3. China is f_____ for the Great Wall while Japan is known for its Juji Mountain. 4. The two Japanese said they knew much about Chinese ______(文化). 5. He told us a lot about his _____(奇异的)experience in France after he came back. 二、同义句变化 1. China has a history of 5,000 years. China is a country _____ _____ _____ _____ 5,000 years. 2. This is a new bike. It is made in Suzhou. This is a new bike _____ _____ _____ in Suzhou. 3. The teacher asked us to fetch some chalk for him. The teacher asked us to _____ _____ some chalk. 4. Why don’t you have your brother do that job? ______ ______ have your brother do that job? 5. I’ll go back home as soon as possible. I’ll go back home as soon as ________ _______. 三、根据汉语提示完成句子 1. The people ________ _____ ______ _____ (全国)got the news and became happy. 2. Mr. Li is also ______ ______ (作为……闻名)a writer in our province. 3. I am interested in this book. Please give us some instructions ____ ____(详细地) 4. Mount Huang _____ ____(坐落于)the south of Anhui Province. 5. I don’t think the novel ______ _____(值得一读). 四、用所给动词的适当形式填空 1. I like the English song ____ (name) Read Your Mind. 2. The singer can’t sing the song _____ (clear). 3. Anita preferred writing to his teacher about it to _____ (talk) to her parents. 4. Of all her sisters, Wang Ping is _____(tall). 5. You can enjoy ____ (listen) to the music after class. 五、选用所给单词的适当形式填空 lie, surround, regard, live, beauty 1. What a _______ place Mount Tai is! 2. West Lake which ____ in Hangzhou is very beautiful. 3. The ____ areas of West Lake are the home of the famous Dragon Well Tea. 4. Do you know people ____ Macao as “the Gambling City”? 5. The Blacks ____ in London since 2,000. 参考答案: 一、1. attract 2. birthplace 3. famous 4. culture 5. fantastic 二、1. with a history of 2. which is made 3. fetch him 4. Why not 5. I could 三、1. all over the country 2. known as 3. in detail 4. lies in 5. worth reading 四、1. named 2. clearly 3. talking 4. the tallest 5. listening 五、1. beautiful 2. lies 3. surrounding 4. regard 5. have livedUnit 5 China and the World Topic 1 China attracts millions of tourists from all over the world Section B 同步练习 一、根据首字母或汉语提示完成单词拼写 1. Can you f____ me the book Guide to China? 2. Hong Kong is f____ as “the Shopping Heaven”. 3. The Great Wall attracts many t____ all over the world. 4. That place is really w_____ visiting twice. 5. Taiwan is an important part of our great motherland which can’t be s_____. 6. Beijing is the _____(第二)biggest city in China. 7. What _____(其它的)did she say? 8. Henan _____(省)lies in the middle of China. 二、用适当的引导词完成下列定语从句 1. I’ve read all the books _____ our teacher asks us to read. 2. That is the book ____ I bought yesterday. 3. Is he the person _____ you met outside the school gate yesterday? 4. I know the movie _____ you talked about last night. 5. He doesn’t want the watch _____ is on the second shelf. 6. Do you like people _____ often think about themselves? 7. China is a big country ____ has a history of about 5,000 years. 8. This is one of the most interesting movies ___ I have ever seen. 9. Is it the building ____ I’ve been look for the whole morning? 10. Mother bought me a new bike as my birthday present, ____ made me very happy. 三、同义句转换 1. Could you tell me how I can get to the bus stop? Could you tell me how _____ ____ ____ the bus stop? 2. Don’t worry. I’ll look after your cat. Don’t worry. I’ll _____ _____ _____your cat. 3. Did you travel by plane last summer? Did you travel ______ _____ last summer? 4. His parents are getting for ready for the travel now. His parents are ______ _____ the travel now. 5. The Changjiang River is long than any other river in China. The Changjiang River is _____ _____ _____ in China. 四、介词填空 1. We don’t know much _____ the tower in New York. 2. Please try to speak to her ____ English as much _____ possible. 3. There was a heavy rain ____ the morning of May Day. 4. We’ll start our party ____ three hours. 5. Sanya is ____ the south of Hainan Island. 五、汉译英 1. 我有一个为期三个月的假期。 I have a _______ holiday. 2. 范伟是一个能使我们捧腹大笑的演员。 Fan Wei is an actor _____ often ____ us laugh. 3. 格林先生是一个热心肠的人,他经常帮助那些有困难的人。 Mrs. Green is a warm-hearted man and he often _____ ______ _____ to the people who are _____ _____. 4. 他无法忍受那位老师,他的声音不好听。 He _____ ___ the new teacher ____ has a bad voice. 5. 不论你买什么东西,都一定要适合你。 _____ ______ _____, it must ____ you just fine. 参考答案: 一、1. fetch 2. famous 3. tourists/ travellers 4. worth 5. separated 6. second 7. else 8. province 二、1. that 2. that/ which 3. who/ that 4. that/ which 5. which/ that 6. who/ that 7. that/ which 8. that 9. that 10. which 三、1. to get to 2. lake care of 3. by air 4. preparing for 5.the longest river 四、1. about 2. in; as 3. on 4. in 5. in 五、1. three-month 2. who; makes 3. gives a hand; in trouble 4. can’t stand; who 5. Whatever you buy; suit Unit 5 China and the World Topic 1 China attracts millions of tourists from all over the world Section C 同步练习 一、 根据首字母提示完成单词拼写 1. Our school is s_____ by many tall trees. 2. In winter, the w____ in the north of China is very cold. 3. Jilin Province lies in the n_____ of China. 4. Caohu Lake is the f______ largest lake in our province. 5. –I need some chalk, can you go and f______ me some? ---OK, I’ll go at once. 6. We went to Mount Heng last week. We e_____ ourselves very much. 7. I’m s____ at the beautiful scenery when we visited the West Lake 8. Hong Kong is k______ as “the Oriental Pearl” and “Shopping Heaven” in the world. 二、用所给单词的适当形式填空 1. --____ you ever ____ (be) there before? ---Yes, I have. 2. Last Sunday, we went to the Ming Tombs and we all enjoyed ____ (we). 3. I think Tibet is the _____ (fantastic) place. 4. Mrs. Green thinks the Chinese people are very _____ (friend). 5. The popular poems about West Lake _____ (write) by Bai Juyi and Su Shi. 6. West Lake _____(attract) many people all over the world. 7. Many _____ (tour) form different countries have been to Mount Tai. 8. Would you please ____ (go) to meet our mother from the station? 9. The story is worth ____ (read). Why not read it when you are free? 三、根据汉语提示完成句子 1.It is the most terrible thing that Lily _____ ______ ______ ______(曾经听说过). 2.The Great Wall has become famous _____ ______ because of its beautiful scenery ______ _____ its long history.(不仅......而且) 3.When it snows heavily, everything ____ _____ ________ snow.(被覆盖) 4.Wheat is the main food of the northern people, while the southern people _____ _____ _______ (习惯于)rice. 5.The beautiful scenery there ______ _______ _______ _______ _________(使我惊喜) 6.I am eager to see you _____ ______ _______ ______(尽快). 7. Because the weather there changes a lot, the poor man _____ _____ ______ ______ _____ ______(一天经历四季). 四、按要求变化下列各句 1.I like music. The music is loud and exciting.(合并成一个句子) I like music ______ ______ loud and exciting. 2.I prefer Tian Zhen. She can write her own songs.(合并成一个句子) I prefer Tian Zhen ______ _______ write her own songs. 3.To listen carefully is important for the students.(改为同义句) ______ ________ _________ for the students to listen carefully. 4. I saw the boy playing football happily.(改为同义句) I saw _____ _______ _______ ________playing football happily. 5.I liked to write to him instead of telephoning him.(改为同义句) I______ _______write to him ______ _______ telephone him. 参考答案: 一、1. surrounded 2. weather 3. northeast 4. first 5. fetch 6. enjoyed 7. surprised 8. known 二、1. Have; been 2. ourselves 3. most fantastic 4. friendly 5. were written 6. attracts 7. tourists 8. fetch 9. reading 三、1. has ever heard of 2. not only; but also 3. is covered with 4. are used to 5. made me surprised and excited 6. as soon as possible 7. experience four seasons in a clay 四、1. that/ which is 2. that/ who can 3. It is important 4. that the boy was 5. preferred to; rather than

    • 同步练习/一课一练
    • 2019-07-12
    • 下载0次
    • 54KB
    • lanning2080
  • ID:4-6026639 Unit 4 Amazing Science Topic 3 China is the third nation that sent a person into space同步练习(3份 含答案)

    初中英语/仁爱科普版/九年级上/Unit 4 Amazing Science/Topic 3 China is the third nation that sent a person into space.

    Unit 4 Amazing Science Topic 3 Section A 同步练习 一、单项选择 ( ) 1. ---Can you tell ______? ---At 8:00tomorrow morning. A. when will we start B. when we started C. when to start D. where to start ( ) 2.______he ____ with foreigners in English ?-----Yes ,he dare. A. Dare; communicate B. Are; to communicate C. Does; dare communicate D. Is; dare communicate ( ) 3.I think you’d better ______at English. A. hard work B. to work hard C. work hard D. working hard ( ) 4. No one can tell me ___ next. A. what to do it B. how do it C. how to do D. what to do 二、根据短文内容和首字母的提示,把所缺单词完整地填写在短文后的横线上。 Victor likes basketball very much. He often stays out to play basketball with his friends and a 1 home very late. Yesterday he played for 4 hours and f 2 when he should go home. His father and mother felt m 3 about that. However, Victor thinks it is important to spend some time on his hobbies, which can help him relax and make his life colorful. He wishes that he could get his p 4 support. At last, they ask him not to give up his hobbies but not to influence his study, e 5 . 1. ______ 2. ______ 3. ______ 4 ______ 5. ______ 三、完形填空。 When people talk about air pollution, they usually think of outdoor air pollution. But do you know that air pollution also exists(存在)in homes,offices,hotels and other building? The air in your home can be 2 to 100 times more 1 than the air outdoors! In fact, some American doctors say that 50% of illnesses have 2 to do with polluted indoor air. Smoking and cooking, heating appliances(设备),building materials,paints,and furniture are the main 3 of indoor air pollution. Air pollution 4 our health in many ways. Young children and the old often suffer more from it. Indoor air pollution can 5 people’s eyes, noses and throats. Air pollution, 6 indoor and outdoor, can also cause lung cancer, heart disease, and even harm the brain! It is said that half a million young kids and women die each year in India 7 indoor air pollution. There are many ways to reduce(减少)indoor air pollution. For example, 8 the amount smoke and try to 9 your family members and relatives from smoking. Environment-friendly materials pollute 10 and work well. ( )1.A.crowded B. friendly C. pleasant D. polluted ( )2.A.something B. anything C. everything D. nothing ( )3.A.reasons B. causes C. things D. behavior ( )4.A.helps B. influences C. kills D. prevents ( )5.A.open B. close C. harm D. clean ( )6.A.both B. either C. all D. neither ( )7.A.thanks to B. instead of C. with the help of D. because of ( )8.A.let B. rise C. increase D. make ( )9.A.stop B. change C. disturb D. destory ( )10.A.more B. less C. fewer D. worse 答案 一、 CACC 二、 1. arrives 2.forgot 3.mad 4.parents’ 5.either 三、 1. D 2.A 3.B 4.B 5.C 6.A 7.D 8.C 9.A 10.B Unit 4 Amazing Science Topic 3 Section B 同步练习 一、单项选择 ( )1.—How many birds can you see in the tree? — . A. None B. No one. C. Nobody D. No. ( )2. we were quite tired, we still went on working. A. Because;/ B. Because; so C. Although;/ D. Although; but ( )3.Everything goes well, ? A. does it B. doesn’t it C. do they D. don’t they ( )4.He wants to be a doctor his parents want him to the army. A. while; join B. when; join C. while; join in D. when; join in ( )5.We should not let playing computer game too much of our time. A. take off B. take up C. take down D. take away 二、同义句改写 1.The children played happily in the zoo yesterday. The children ________ ________ in the zoo yesterday. 2.The problem is too difficult for me to work out. The problem isn’t ________ ________ for me to work out. 3.Hurry up, and you’ll be on time for the party. ________ you ________ hurry, you’ll be late for the party. 4.It is five years since he left his hometown. He has ________ ________ from his hometown for five years. 5.The film began at 2: 00 p. m. and ended at 4: 30 p. m. The film ________ two and a half ________. 三、阅读理解 Dick lived in England. One day in January he said to his wife, "I'm going to fly to New York next week because I've got some work there." "Where are you going to stay there?" his wife asked. "I don't know yet." Dick answered. "Please send me your address from there in a telegram (电报)," his wife said. "All right," Dick answered. He flew to New York on January 31st and found a nice hotel in the center of the city. He put his things in his room and then he sent his wife a telegram. He put the address of his hotel in it. In the evening he didn't have any work, so he went to a cinema. He came out at nine o'clock and said, "Now I'm going back to my hotel and have a nice dinner." He found a taxi (出租车) and the driver said, "Where do you want to go?" But Dick didn't remember the name and address of his hotel. "Which hotel are my things in?" he said, "And what am I going to do tonight?" But the driver of the taxi did not know. So Dick got out and went into a post office. There he sent his wife another telegram, and in it he wrote, "Please send me my address at this post office." Choose the right answer 1. Dick flew to New York because ___. A. he went there for a holiday B. he had work there C. he went there for sightseeing (观光) D. his home was there 2. Why did his wife want a telegram from him? A. Because she didn't know his address yet B. Because she wanted to go to New York, too C. Because she might send him another telegram D. Because she couldn't leave her husband by himself in New York 3. Where did Dick stay in New York? A. In the center of the city. B. In a hotel. C. In a restaurant. D. At his friend's house. 4. Who would send him the name and address of his hotel? A. The manager (经理) of his hotel. B. The police office. C. The taxi driver. D. His wife. 5. Which of the following is not true? A. Dick stayed at a nice hotel in the center of the city. B. Dick didn't work on the first night of his arrival. C. Dick forgot to send his wife a telegram. D. Dick wanted to go back to his hotel in a taxi. 答案 一、 1.A 2.C 3.B 4.A 5.B 二、 1.enjoyed themselves 2.easy enough 3.If; don’t 4.been away 5.lasted; hours 三、 1-5 B A B D C Unit 4 Amazing Science Topic 3 Section C 同步练习 一、短文填空 阅读下列短文,根据短文内容及首字母提示补全文中所缺的单词,答案写在题后的横线上。 As teenagers, you have many dreams. These dreams can be very big, such as winning the Nobel Prize, or they can be small. You may just want to become one of the ten best students in your c__1___. Once you find a dream, what do you do w___2__ it? Do you ever try to make your dream real? Follow Your Heart by Australian writer Andrew Matthews tells us that m__3___ our dreams real is life’s biggest challenge. You may think you’re not very good at some school subjects, or that it is impossible for you to become a writer. These kinds of thoughts p___4___ you from getting your dream, the book says. In f___5___, everyone can make his dream come true. The first thing you must do is to remember what your dream is. D___6____ let it leave your heart. Keep telling yourself what you want. Do this step by step and your dream will come true faster because a big dream is, in fact, many small d___7___. You must also never give up your dream. There will be difficulties on the road to your dreams. But the biggest difficulty comes from yourself. You need to d__8____ what is the most important. Studying instead of watching TV will l__9____ to better exam results, while saving five yuan instead of buying an ice cream means you can buy a new book. As you get c__10_____ to your dream, it may change a little. This is good as you have the chance to learn more skills and find new interests. 1._________ 2.__________ 3.__________ 4.__________ 5.____________ 6._________7.__________ 8.__________ 9.__________ 10.____________ 二、根据短文意思和所给字母,写出一个完整正确的单词。 As everyone knows, (1)e_______ fast walk or slow walk does good to the muscles and lungs of human. So people walk in build up their body, or to lose(2)w______. But only some of them know that taking a walk every day is also good for(3)p______ man’s heart. Heart attack has become the first disease in the world(4)b______ more and more people suffer from it. Taking a walk can improve the blood supply to our hearts. If you try to walk as(5)o______ as possible, you’ll have a healthier heart. 1._________ 2.__________ 3.__________ 4.__________ 5.____________ 三.阅读理解 Now satellites are helping to forecast(预报)the weather. They are in space, and they can reach any part of the world. The satellites take pictures of the atmosphere(大气), because this is where the weather forms(形成). They send these pictures to the weather stations. So meteorologists(气象学家)can see the weather of any part of the world. From the pictures, the scientists can often say how the weather will change. Today, nearly five hundred weather stations in sixty countries receive satellite pictures. When they receive new pictures, the meteorologists compare(比较)them with earlier ones. Perhaps they may find that the clouds have changed during the last few hours. This may mean that the weather on the ground may soon change, too. In their next weather forecast, the meteorologists can say this. So the weather satellites are a great help to the meteorologists. Before satellites were invented, the scientists could forecast the weather for about 24 or 48 hours. Now they can make good forecasts for three or five days. Soon, perhaps, they may be able to forecast the weather for a week or more ahead(提前). 1. Satellites travel _____________. A. in space?????????????? B. in the atmosphere C. above the ground?????? D. above space 2. Why do we use the weather satellites to take pictures of the atmosphere? Because __________. A. the weather satellites can do it easily B. clouds form there C. the weather forms there D. the pictures can forecast the weather 3. Meteorologists forecast the weather __________. A. when they have received satellite pictures B. after they have compared new satellite pictures with earlier ones C. before they received satellite pictures D. during they study satellite pictures 4. Maybe we’ll soon be able to forecast the weather for ________. A. one day??????????????? B. two days C. five days????????????? D. seven days or even longer 5. The main(主要的)idea of this passage is that satellites are now used in _________. A. taking pictures of the atmosphere B. receiving pictures of the atmosphere C. doing other work in many ways D. weather forecasting 答案 一、 1. class 2. with 3. making 4. prevent 5. fact 6. Don’t 7. ones 8. decide 9. lead 10. close 二、 1.either 2.weight 3.protecting 4. because 5.often 三、 1-5 ACBDD

    • 同步练习/一课一练
    • 2019-07-12
    • 下载0次
    • 105.5KB
    • lanning2080
  • ID:4-6026635 Topic 2 I’m excited about the things that will be discovered in the future同步练习(3份 含答案)

    初中英语/仁爱科普版/九年级上/Unit 4 Amazing Science/Topic 2 I’m excited about the things that will be discovered in the future.

    Unit 4 Amazing Science Topic 2 Section A 同步练习 一、单项填空 1. These children are ________ from the city. A. mostly B. most C. mainly D. main 2. As a doctor, you should be patient _______all the patients. A. in B. with C. on D. of 3. ---Dad,I was the first to reach the top of the hill. ---Good job, Mary. I’m _______of you. A. afraid B. proud C. tired D. careful 4. We should ________good eating habits. A. grow B. develop C. increase D. find 5. The government wants to _______a school for the poor children. A. put off B. set up C. call in D. look after 6. Earth Day_______ in 1970 to tell us to protect our planet. A. sets up B. set up C. is set up D. was set up 7. Each year quite a lot of food________ around the world. A. was wasted B. is wasted C. wasted D. will be wasted 8. Mum, I’m hungry now I didn’t have breakfast this morning. A. because B. because of C. and D. but 9. The sick man _______to hospital by the policeman an hour ago. A. is taken B. was taken C. takes D. took 10. He is not used _______out before breakfast. A. goes B. going C. to go D. to going 二、完形填空 When I was about 12 years old, I really wanted a new bike! I 1 my parents my birthday wish, but I knew there was little hope because my family could 2 have that money. On my birthday my parents told me they had my 3 outside in the back yard. At once I 4 out to the yard. There was my bike, 5 it wasn’t the bike that I thought it would be. This one was pink, old and worn with age. It was so 6 ! I thought I 7 my parents’ feelings because I could see the disappointment 8 their faces and I was sure they could see it on mine. I 9 the old bike and rode it, feeling 10 that I had made my parents feel this way. So I put on a smile, rode as fast as I could and didn’t 11 … As time went by, I began to understand my parents gave me 12 much more than just a rusty(生锈的)old bike. They gave me a life lesson about 13 . When you give something out of love, it doesn’t matter what it is in fact. What matters is the love that is in it. I like to remember this 14 because giving a gift is not about money. It’s about how much love you can feel from it. Do remember, a gift that 15 two dollars isn’t any less valuable(有价值的)than one that costs one hundred dollars, or even more. 1. A. talked B. spoke C. said D. told 2. A. hardly B. quickly C. slowly D. easily 3. A. guitar B. gift C. cake D. card 4. A. rushed B. rode C. climbed D. came 5. A. and B. or C. but D. because 6. A. exciting B. interesting C. relaxing D. disappointing 7. A. liked B. hated C. hurt D. thanked 8. A. on B. in C. at D. for 9. A. got in B. got on C. got off D. got up 10. A. surprised B. excited C. happy D. bad 11. A. look ahead B. look back C. come up D. come down 12. A. anything B. nothing C. something D. everything 13. A. love B. money C. friendship D. knowledge 14. A. idea B. news C. advice D. story 15. A. spends B. costs C. pays D. offers 三、阅读理解 A Adopting Animals(领养动物) Would you like to adopt an animal? Although this sounds very unusual, some children have done just this. The Natural Zoo has given people the chance to adopt animals by paying for all of its food for one year. One of the animals that needed parents was a young tiger named Brocky. The people at the zoo said that it would cost about $900 a year for the food for Brocky. Not many boys and girls have $900 to spend. That is why several hundred children and grown-ups each have sent a little money to the zoo to help pay for Brocky’s food. Some children sent in only a quarter because that was all the money they had. Other children sent in more money than that. Since so many people sent money to the zoo to help pay for Brocky’s food, he now will be able to eat as much as he wants. Brocky surely must be a happy tiger to know that he has so many adopted parents. Many children must also be happy to know that they have helped to feed him. It really will be thrilling for those children to go to the Natural Zoo to visit their adopted tiger Brocky. 1. Brocky is________. A. an animal zoo B. an adopted child C.a tiger without children’s love D. a tiger in need of adoption 2. Several hundred people give money to the zoo to help Brocky because ________. A. its food is too expensive for one person to afford B. people don’t want to spend too much money on Brocky C. people don’t love Brocky enough D. the zoo forces them to do so 3. Children will be ________ if they go to the zoo to visit the tiger Brocky. A. frightened B. excited and happy C. nervous D. surprised 4. With so many people’s money, Brocky now can _________. A. play with many toys B. live without being hungry C. eat meat every day D. have an air-conditioned room to live in 5. We can infer(推断)from the passage that ________. A. zoos are too poor to feed the animals B. there are too many animals in the zoo C. many people are kind to animals D. children love animals better than adults do B I’m Lin Min. My sister Lin Li is a teacher, but she isn’t in Beijing with us. She works in a small school in Yushu in Qinghai. She works very hard. Every morning after breakfast, she goes to four of her students’ homes and brings them to school. At eight o’clock, the students have the first morning class. After four classes, they have lunch at school. During the lunch time, Lin Li tells some stories to them. The students like listening to her stories. The afternoon classes start at 13:00 and finish at 16:00. After school, Lin Li sends the four students back to their homes. In the evening, she doesn’t watch TV or play computer games. She usually checks her students’ homework. Then she goes to bed at 22:00. Lin Li wants to do more things for her students. She is a great teacher, isn’t she? 6. Where is Lin Min? A. In Yushu. B. In Beijing. C. In Shanghai. D. In Qinghai. 7. What does the word “hard” mean in Chinese? A.快速地 B.悲伤地 C.简单地 D.努力地 8. Why does Lin Li go to some of her students’ homes in the morning? A. To visit their parents. B. To tell stories to them. C. To bring them to school. D. To help them with homework. 9. What does Lin Li do in a day? ①She watches TV. ②She tells stories to her students. ③She plays computer games. ④She checks her students’ homework. ⑤She sends some students back to their homes. A.②③④ B.③④⑤ C.②④⑤ D.①②③④⑤ 10. What’s the passage mainly about? A. Lin Min’s family. B. Lin Li’s work. C. Lin Min’s school. D. The kids in Yushu. 四、填空 A.根据句意、首字母或汉语意思完成单词。 1. I am e________ busy on weekends. 2. Children must get e_________ 3.We must prevent the _________(蔓延)of this kind of illness. 4. Don’t give up your dream because of your ________(失明). 5. His mother works in a ________(医学的,医疗的)college. B.用所给词的适当形式填空。 6. These _________ (patient) are waiting for the doctor to come. 7. The doctor is _________ (operate) on him. 8. All the players are _______ (pride) to play for their motherland. 9. Is there anything else you’d like to say to our________ (read)? 10. Modern music was first _________ (develop) in Italy. 五、句型转换 1. He will come back in ten days. (就画线部分提问) ________ _______will he come back? 2. They left the village after three days. (就画线部分提问) ________did they leave the village? 3. He plants many trees every year. (把句子改为被动语态) Many trees ________ _________by him every year. 4. The teacher made him hand in homework before class. (把句子改为被动语态) He was ________ ________hand in homework before class(by the teacher). 5. The bridge was built in 1999. (改为一般疑问句) ________the bridge _________in 1999? 参考答案 一、单项填空 1-5 ABBBB 6-10 DBABD 二、完形填空 1-5 DBBBD 6-10 DCABD 11-15 BCADB 三、阅读理解 1-5 DABBC 6-10 BDCCB 四、填空 1. especially 2. education 3. spread 4. blindness 5. medical 6. patients 7. operating 8. proud 9. readers 10. developed 五、句型转换 1. How soon 2. When 3. are planted 4. made to 5. Was, built Unit 4 Amazing Science Topic 2 Section B 同步练习 一、单项填空 ( ) 1. There is a big stone_______ my way_______ my way home yesterday. A. at; by B. in; by C. on; in D. in; on ( ) 2. He had to speak in a loud_______ because of the_______ of the party in the next room. A. noise; noise B. voice; sound C. voice; noise D. sound; voice ( ) 3. Hard work can bring you_______, but if you are lazy, you won't become_______. A. success; successful B. successful; successful C. successful; success D. success; success ( ) 4. Sailing on a snowy day means_______ in the sea. A. to risk losing life B. risking losing life C. to risk to lose life D. risking to lose life ( ) 5. ----He's already been back from Australia, _______? -----_______. He is on a visit to Shanghai. A. isn't he; No B. hasn't he; Yes C. isn't he; Yes D. hasn't he; No ( ) 6. This exercise is_______ difficult_______. A. so; that few of us can do B. so; that many of us can do C. too; for any one of us to do D. too; for any one of us to do it ( ) 7. ----Where is your mother? ----She_______ Shanghai. She won't come back_______ next week. A. has gone to; until B. has been to; until C. has been to; after D. has gone to; after ( ) 8. The woman_______ all of her money to charities_______ the poor. A. gave; help B. gave; to helping C. donated; to help D. donated; help ( ) 9. Mike is learning_______ a computer. A. what to use B. how to use C. how he use D. how to using ( ) 10. Anna dances_______, if not better than, Lily. A. so well B. as well as C. so well as D. as well ( ) 11. Tom's mother is too busy_______ housework_______ him with his homework. A. doing; to help B. to do; to help C. doing; helping D. to do; helping ( ) 12. The book isn't mine. _______ can it be? A. What else B. Who else C. Which else’s D. Who else’s ( ) 13. The tent is_______ for a family of three A. big enough; to love B. enough big; to live in it C. big enough; to live in D. enough big; live in ( ) 14. ----Ann plays the piano so well. ----Yes, but I_______ she could play it. A. didn't know B don't know C. haven't know D. won't know ( ) 15. ----How did you find your visit to Qingdao, Joanna? ----________________. A. Oh, wonderful indeed B. I went there alone C. First by train and then by ship D. A guide showed me the way 二、完形填空 Edith Cavell was born in a small English village. She was a clever, hard-working girl and did well at school, especially(尤其)in 1.( ) and French. 2.( ) she left school, her first job was to take care of the children of a rich family in Belgium(比利时).The language they spoke was French, so she found that her school studies were 3.( ). She could understand them easily,at the same time she taught the children to speak English and play the piano. After 4.( ) that her father was seriously ill, Edith returned home to 5.( ) him She then decided to become a nurse.She did a wonderful job in the hospita1. A Belgian doctor was so impressed(印象深的)that he invited her to his country to organize a 6.( ) school for nurses. The First World War broke out in 1914 and Edith Cavell's school of nursing became a 7. ( ). She stayed there to look after the sick and wounded(受伤的)soldiers.Edith treated them with kindness. 8.( ) November 1914 and August 1915 she secretly helped about 200 wounded soldiers and prisoners(囚犯)run away from the Germans. Later the Germans 9. ( ) what Edith had done and they caught her. Finally, the Germans killed her, but they 10. ( ) kill her memory. A tall statue(雕塑)has been built in Trafalgar Square, London, in honor (纪念)of the brave English nurse. ( ) 1.A. science B. music C. 1anguage D. dancing ( ) 2.A. After B. While C. Before D. As ( ) 3.A. interesting B. helpless C. difficult D. useful ( ) 4.A. seeing B. watching C. listening D. hearing ( ) 5.A. 1ook after B. treat C. cure D. leave ( ) 6.A. reading B. training C. caring D. working ( ) 7.A. home B. shop C. museum D. hospital ( ) 8.A. From B. Between C. During D. Since ( ) 9.A found out B looked for C worked out D. were interested in ( ) 10.A. could B. must C. couldn't D. had to 三、阅读理解 (A) When you want to go shopping, decide how much money you can spend on new clothes. Think about the kind of clothes you really need. Then look for those clothes on sale(销售). There are labels(标签)inside all new clothes. The labels tell you how to take care of your clothes. The label for a shirt may tell you to wash it in warm water. A sweater label may tell you to wash it in cold water. The label on a coat may say "dry clean only." Washing may ruin(损坏)this coat. If you do as the instructions say on the label, you can keep your clothes looking their best. Manu clothes today must be dry cleaned. Dry cleaning is expensive. When buying new clothes, check to see if they will need to be dry cleaned. You will save money if you buy clothes that can be washed. You can save money if you buy clothes that are well made. Well-made clothes last longer. They look good even after they have been washed many times. Clothes that cost more money are not always better made. They do not always fit better. Sometimes less expensive clothes look and fit better than more expensive clothes. ( ) 1.If you want to save money, you can buy clothes that _______. A. don't fit you B. don't last long C. need to be dry cleaned D. can be washed ( ) 2. The labels inside the clothes tell you _______. A .how to keep them looking their best B. how to save money C. whether they fit you Or not D. where to get them dry cleaned ( ) 3.The first thing for you to do before you buy clothes is _______. A. o look for well-made clothes B. to see how much money you can pay C. to know how to wash them D. to read the labels inside them ( ) 4. We learn from the reading that cheaper clothes _______. A. are always worse made B. must be dry cleaned C. can not be washed D. can sometimes fit you better ( )5. The best title(标题)for the reading should be _______. A .Buying Less Expensive Clothes B. Taking Enough Money When Shopping C. Being a Clever Clothes Shopper D. Choosing the Labels inside New Clothes (B) How could we tell time if there were no watches or clocks anywhere in the world? The sun might be the world's first“clock”, except in the far north,where the Eskimos(爱斯基摩人)live.There,it's dark most of the winter, and light most of the summer. But in most of the world, if you don't have a clock that shows time, you still know that when the sun shines, it's day, and when it's dark, it's night. The sun can not only yell you whether(是否)it's day or night but also it's morning, noon, or afternoon When the sun is almost directly(恰好)overhead, it's noon. People who live near the sea learn from the tides. In the daytime, for about six hours, the water rises higher and higher on the beach. And then it goes down and down for about six hours. The same thing happens again at night. There are two high tides and two low tides every 24 hours. Seamen on a ship know time by looking at the moon and the stars. The whole sky is their clock. In some places in the world the wind comes up at about the same time every day or changes direction or stops blowing. In these places the wind can be the clock. A sand clock is an even better clock. If you had fine dry sand in a glass like the one in the picture, you would have what is called an hourglass. The sand in the hourglass goes from the top part to the bottom part in one hour. When the hourglass is turned over, the sand will take another hour to go back again. ( )6.From the passage we can know there are_______ ways to tell time except the clock and watch. A.3 B.4 C.5 D.7 ( ) 7.The Eskimos in the far north can't use the sun for a clock because _______. they know very little about the sun the sun there never goes down in winter it's too cold for them to go out to watch the sun it has long day and long light during summers ( ) 8. The underlined word "tides" in the passage means_______. A.洋流 B.潮汐 C.海啸 D.波浪 ( ) 9.Which page of the newspaper may this passage be in? A. News. B. Science. C. Advertisement. D. Sports. ( ) 10.What’s the best title for the passage? A. Different Ways to Tell Time B. How the Clock Was Invented C. The Development of the Clock D. A Useful Machine to Tell Time 四、单词拼写 A)根据句意和汉语注释,写出单词的正确形式。 1. The teacher decided to make her opinions_______(公开). 2. The boy wants to choose one of his favourite_______(话题)to talk about. 3. The boy's mother always uses a morning_______(亲吻)to wake him up. 4. Please make everything in its_______(正确的)place. 5. He lighted a_______(蜡烛)and walked into the dark room. 6. My mum was very_______(亲密)with Jody's. I heard they used to be desk-mates. 7. Just when I was ready to leave the_______(停车)place, another car crashed into mine. B)根据对话内容,写出句中所缺单词。 8. ---- _______ in before others is really not polite, I think. ---I agree. We should always queue. 9. ----____me, can I join your discussion? ----Sure. We are glad to hear your advice on this problem. ----How cloud I learn French well, Miss Li? -----Above_______, you should think about why you want to learn it. 五、动词填空 1. This new computer will make our work easier_______ (complete). 2. Great changes_______ (take) place in Beijing in the past few years. How I wish to visit it again. 3. ----What do you think of the city? ----Wonderful! I_______ (stay) here for another two years. 4. Please_______ (excuse) my father---he isn't always that rude. 5. The teacher needs us._______ (express) our true feelings about her class. 6. He_______ (shake) my hand and led me into the dining hall. 7. Don't keep the tap_______ (run). It's a waste of water. 8. Would you please_______ (not push) me? Let's get on the bus one by one. 9. ----I didn't see you at the meeting yesterday. Why? ----Because I_______ (wait) for an old friend from the USA. 10. They_______. (eat) up all the food, but they still feel hungry. 六、句子翻译 1.你应该避免插别人的话。 _____________________________________________________________________________. 2.不同的公共标识保护我们远离危险。 _____________________________________________________________________________. 他冒着失去一切的危险告诫我们有危险。 _____________________________________________________________________________. 这个小女孩够细心,可以注意到她身边的小变化。 _____________________________________________________________________________. 英国人在家里也表现得很礼貌。 _____________________________________________________________________________. 参考答案: 一、单项填空 1-5 DCABB 6-10 CACBB 11-15 ADCAA 完形填空 1-5 BADDA 6-10 BDBAC 三、阅读理解 1-5 DABDC 6-10 CDBBA 四、单词拼写 public 2. subjects 3. kiss 4.proper 5. candle 6. close 7. parking 8.Pushing 9. Excuse 10. all 五、动词填空 l. to complete 2. have taken 3. will stay 4. excuse 5. to express 6. shook 7. running 8. not push 9. was waiting 10. have eaten 六、句子翻译 1. You should avoid cutting in on others. 2. Different kinds of public signs keep us from danger. 3. He risked losing everything to warn us of danger. 4. The little girl is careful enough to notice small changes around her. 5. British people behave politely at home as well. Unit 4 Amazing Science Topic 2 Section C 同步练习 一、单项填空 1. You should keep______ record of your expense. A. a B. an C. the D. that 2. ---Has she had ________ for the job? ---Yes, she has taught English for more than 10 years. A. enough experience B. enough experiences C. many experiences D. much experiences 3. In our country the old ________ taken good care of. A. be B. is C. are D. being 4. Her mother is well because she often __________. A. smokes B. exercises C. sleeps D. sings 5. _________ is necessary that you start training a few months before the walk. A. This B. That C. What D. It 6. Mary lost her bag _______ school. A. on her way to B. on her way C. in her way to D. in her way 7. This road is about ________________ . A. twenty meters tall B. twenty meters thick C. twenty meters long D. twenty metes wide 8. He is ________ in basketball, but I am ___________ in football. A. interested; interesting B. interested; interested C. interesting; interested D. interesting; interesting 9. The boy is often made__________ pictures for hours by his mother. A. to draw B. to drawing C. draw D. drew 10. ---How many English songs have you learned this term? ---_________ 10. A. At all B. At once C. At times D. At least 二、完形填空 Have you ever planted a few trees on Tree-planting Day? Every year, millions of people, both young and old, 1.( ) a lot of trees. But this may not be the best way to make our home a 2( ) place. Last week we visited a park in Hebei province. We were 3.( ) to find most of the trees had been burned. The workers told us that the trees 4.( ) soon after they were planted because they weren’t watered well enough.5.( )the workers burned them and cleaned the place for 6.( ) trees to be planted this year.7.( ) a card found in one of the dead trees, a student wrote, “I hope this tree will grow up with me to 8.( ) the backbone (栋梁) of our country.” The workers said that the survival of the trees was really more important than 9.( )trees were planted. Some people in Beijing now have a new idea that they can donate some money and let professionals (专业人士) plant and 10.( ) the trees. 1. A. water B. plant C. look for D. burn 2. A. smaller B. warmer C. greener D. larger 3. A. pleased B. happy C. interesting D. surprised 4. A. died B. grew C. bought D. planted 5. A. Though B. When C. Because D. So 6. A. few B. old C. new D. dead 7. A. Over B. From C. On D. Above 8. A. need B. hold C. plant D. be 9. A. how many B. when C. how soon D. why 10. A. take out B. take down C. take away D. take care of 三、阅读理解 A In 1638, John Harvard donated some money and about four hundred books to a new university. This was the beginning of the library at Harvard University. The gift was so important that the university was named for John Harvard. Thomas Bray began the first free lending library in the late 1600s. He set up more than 30 libraries in the American colonies. However, the idea for this kind of free library ended when Bray died in 1730. In 1731, Benjamin Franklin and some friends started the first subscription library in the United States. In a subscription library people pay money to become members, but they may borrow the books without paying again. In the United States, every child had a free education. This idea soon led to free libraries. One of the first libraries that used tax money to buy books was a library in Peter borough, New Hampshire. This library was set up in 1833. 1. The main idea of the second paragraph is________. A. Franklin started the first subscription library B. in a subscription library people pay money to become members C. Bray and Franklin were important in the history of public libraries D. Bray died in 1730 and Franklin died in 1833 2. The underlined word “borrow” means_______. A. read and write with no help from another person B. use for a short time and then return C. like very much D. lend 3. The passage does not say it, but we can guess that_______. A. there were free schools in the United States before there were free libraries B. free schools and free libraries in the United States began at about the same time C. the library in New Hampshire also had a free school in it D. there were free libraries in the United States before there were free schools 4. Harvard University began_______. A. in 1731 B. in 1730 C. in 1833 D. in 1638 5. At the library that Franklin started, ________. A. people could use books for no money at all B. people paid a little money in the beginning but none after that C. people paid a lot of money in the beginning but none after that D. both A and B B Gladys Holm was a secretary (秘书). She worked in an office all her life. Gladys made about $15,000 a year. She died when she was 86 years old. And she left a big surprise—$18 million! She gave the money to a children’s hospital. Gladys Holm never got married or had any children. But she always liked children, and she wanted to help them. When her friend’s daughter was ill in hospital, Gladys brought her a toy bear. After that, she visited the hospital many times. Every time she visited, she brought toy bears for those children. After that, people started to call Gladys the “Toy Bear Lady”. Gladys always gave toys and other presents to her friends but no one knew she had a lot of money. She lived in a small house outside Chicago. Everyone was very surprised when they learned that she was a millionaire. One of her friends said, “She always gave us nice presents and things, but we didn’t know she was rich.” How did Gladys get so much money? She asked her boss how to make more money, and she listened to what he said. She bought the stocks (股票) that he told her to buy, and she got very rich. Before she died, she talked to her friends about “giving something to the children’s hospital”. No one knew that the “something” was $18 million! 6. Gladys Holm often visited the hospital and gave children toy bears because______. A. she had too much money B. she had a lot of toy bears C. she had never got married and had no children D. she liked children very much 7. People started to call Gladys the “Toy Bear Lady”_______. A. after she visited the children in hospital many times B. after she died C. before her friend’s daughter was ill B. before she worked with his boss 8. Everyone was surprised that________. A. Gladys lived such a long life B. Gladys lived in a small house outside Chicago C. Gladys had so much money D. Gladys always gave her friends nice presents 9. ________, so she got rich. A. Gladys made $15,000 a year as a secretary B. Gladys did what the boss told her to do C. Gladys got the money from the boss D. Gladys did another job in the hospital 10. When Gladys Holm became a millionaire,________. A. she spent most of the money on nice presents and things B. she stopped working C. she still lived in the same way D. she could hardly wait to tell her friends and family 四、填空 A.根据句意、首字母或汉语意思完成单词。 1. He is here in body, but not in s_________. 2. Shall I r________ what he says? 3. If you have a _________(机会) to go, take it. 4. He had an exciting_______(经历) in Japan last year. 5. She went to Beijing with the _______(目的) of learning from the teachers there. B.用所给词的适当形式填空。 6. We should try our best to help the _______(able) people. 7. Is the long walk in the country________(organize) by Oxfam Hong Kong? 8. Mr. Black’s son has come to China for__________(far) study. 9. The old men do exercise every day to improve their_______(fit). 10. The government (政府) should do something to help those______(home) people. 五、根据汉语意思完成句子 1. 老师通常把我们分成四人一组。 The teacher usually________ ______ _______ teams of four student s. 2. 十年来我们学校发生了巨大的变化。 Great changes _______ ______ _______ in our school since ten years ago. 3. 我们希望你不要轻视这种工作。 We hope you won’t ________ ______ _______ this kind of work. 4. 咱们轮流打扫房间吧。 Let’s ______ ________ ________ clean the room. 5. 我认为团队精神最重要。 I think that the ________ ________ is the________ ________. 参考答案 一、单项填空 A 2. A 3.C 4.B 5.D 6. A 7.D 8.B 9.A 10.D 二、完形填空 1. B 2.C 3.D 4.A 5.D 6.C 7.C 8.D 9.A 10.D 三、阅读理解 1. C 2.B 3.A 4. D 5.B 6.D 7.A 8.C 9.B 10.C 四、填空 1. spirit 2. record 3. chance 4. experience 5. aim 6. disabled 7. organized 8. further 9. fitness 10. Homeless 五、根据汉语意思完成句子 1. groups us into 2. have taken place 3. look down on 4. take turns to 5. team spirit, most important

    • 同步练习/一课一练
    • 2019-07-12
    • 下载0次
    • 130KB
    • lanning2080