欢迎您,[登陆][注册] (您的IP:35.175.174.157)

初中英语冀教版
全部(2000) 课件 教案 试卷 学案 素材 视频 电子教材
不限 普通资料 精品资料 特供资料 成套资料
  • ID:4-5958656 [精] Lesson 47 Summer Plans(课件+教案+练习)

    初中英语/冀教版/七年级下/Unit 8 Summer Holiday Is Coming!/Lesson 47 Summer Plans


    Lesson 47 Summer Plans:45张PPT
    Lesson 47 Summer Plans同步训练
    一、单选题
    1. — Are all the students from ______ in your class
    — No, there are only 3 ________ in our class. The others are from other countries.
    A. Germany; Germen B. Germany; Germans
    C. German; Germans D. German; Germany
    2. — You look too tired. Why not ________ a rest
    —Sounds good.
    A. stop having B. to stop having
    C. stop to have D. to stop to have
    3. — What does Bill do
    —Oh, he’s still ________ university student.
    A. a B. an   
    C. the D. /
    4. Nowadays, it’s convenient and cheap for us________a shared bicycle.
    A. ride B. to ride
    C. flying D. to fly
    5. —John, ________ do you visit your grandparents
    —Once a week.
    A. how long B. how soon
    C. how often D. how much
    二、完型填空
    The summer holiday is coming. We are making 6 for travelling. We’ll go on a 7 to Hainan for our holiday. It’s a good place 8 holidays. My aunt lives there. I hope 9 with her. My parents work hard to 10 money for this holiday. I study hard to make my parents happy. I hear Sanya is a beautiful city in Hainan. It’s 11 around July. If you go there, you can see flowers everywhere. Girls can 12 skirts there. You can see the sea there and swim in the sea. I’ll take a camera and 13 a lot of photos. We also want to visit some other 14 . Oh, I hear the food there is different 15 ours. It must be very delicious. It’s really wonderful!
    ================================================
    压缩包内容:
    Lesson 47 Summer Plans.mp3
    Lesson 47 Summer Plans.pptx
    Lesson 47 Summer Plans同步训练.doc
    Lesson 47 Summer Plans教学设计.doc

    进入下载页面

    需要精品点:4个

  • ID:4-5958648 [精] Lesson 47 Summer Plans同步训练

    初中英语/冀教版/七年级下/Unit 8 Summer Holiday Is Coming!/Lesson 47 Summer Plans

    中小学教育资源及组卷应用平台 Lesson 47 Summer Plans同步训练 一、单选题 1. — Are all the students from ______ in your class? — No, there are only 3 ________ in our class. The others are from other countries. A. Germany; Germen B. Germany; Germans C. German; Germans D. German; Germany 2. — You look too tired. Why not ________ a rest? —Sounds good. A. stop having B. to stop having C. stop to have D. to stop to have 3. — What does Bill do? —Oh, he's still ________ university student. A. a B. an    C. the D. / 4. Nowadays, it's convenient and cheap for us________a shared bicycle. A. ride B. to ride C. flying D. to fly 5. —John, ________ do you visit your grandparents? —Once a week. A. how long B. how soon C. how often D. how much 二、完型填空 The summer holiday is coming. We are making 6 for travelling. We'll go on a 7 to Hainan for our holiday. It's a good place 8 holidays. My aunt lives there. I hope 9 with her. My parents work hard to 10 money for this holiday. I study hard to make my parents happy. I hear Sanya is a beautiful city in Hainan. It's 11 around July. If you go there, you can see flowers everywhere. Girls can 12 skirts there. You can see the sea there and swim in the sea. I'll take a camera and 13 a lot of photos. We also want to visit some other 14 . Oh, I hear the food there is different 15 ours. It must be very delicious. It's really wonderful! 6.A.cards B.plans C.food D.clothes 7.A.trip B.place C.plan D.holiday 8.A.spend B.to spend C.spending D.spent 9.A.travelled B.travelling C.travel D.to travel 10.A.make B.bring C.give D.get 11.A.hot B.warm C.cold D.cool 12.A.put on B.try on C.get on D.go on 13.A.carry B.get C.bring D.take 14.A.places of interesting B.places of interests C.place of interest D.places of interest 15.A.from B.of C.for D.at 三、连词成句。 16. keep, you, to, want, learning, do _______________________________________________________? 17. talking, they, what, about, are _______________________________________________________? 18. the, about, is, news, he, excited _______________________________________________________. 19. going, pictures, to, we, take, are _______________________________________________________. 20. all, plans, good, you, summer, have _______________________________________________________. 四、多任务混合问题 The summer vacation is the best part of the year for most American children. The weather is usually good, so they can have a good time outdoors. If one lives in the countryside, he or she may have fun playing in the woods or fields. If one lives in a big city, he or she likes to go to a park to play. Tom, an American boy, enjoys travelling very much. He lives in New York. He always travels in his country. This summer he wants to do something different. He is interested in Chinese history. So he is going to Beijing and Xi'an by plane. He is leaving on the 15th of July and getting back to New York on the last day of the month. He plans _to_ have a great vacation. During the days, he will visit places of interest and go shopping. At night, he will take walks to enjoy night views. He is sure he will have a wonderful vacation. 21~22题完成句子; 28题简略回答问题; 29题找出并写下文章的主题句; 30题将文中画线句子译成汉语. 21.Tom is going to________ Beijing and Xi'an. 22.Tom is interested in ________. 23.What will Tom do at night? ________________________________________________________________________ 24.________________________________________________________________________ 25.________________________________________________________________________ 参考答案 一、单选题1- 5.BCABC 二、完型填空 6.B 7.A 8.B 9.D 10.A 11.A 12.A 13.D 14.D 15.A 三、16. Do you want to keep learning 17. What are they talking about 18. He is excited about the news 19. We are going to take pictures 20. You all have good summer plans 四、多任务混合问题 21.fly to 22.Chinese history 23.At night,he will take walks to enjoy night views 24.The summer vacation is the best part of the year for most American children. 25.他计划度过一个愉快的假期. 试卷第1页,总3页 HYPERLINK "http://www.21cnjy.com/" 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 同步练习/一课一练
    • 2019-06-17
    • 下载0次
    • 1200KB
    • 21jy_118826760
    进入下载页面

    需要精品点:1个

  • ID:4-5948567 [精] Unit 8 Lesson 48 Li Ming's Summer Holiday 同步练习

    初中英语/冀教版/七年级下/Unit 8 Summer Holiday Is Coming!/Lesson 48 Li Ming's Summer Holiday

    中小学教育资源及组卷应用平台 Unit 4 Lesson 48 Li Ming’s Summer Vacation 同步练习 I.根据句意及首字母提示完成句子。 1. Our class o________ a Christmas party last weekend. 2. I’ll go to summer c______ during the holidays. 3. Class is over. Let’s go home t________. 4. The boy ate a big apple and then he wanted a_______. 5. Lisa is very kind. She always s_______ her toys with other kids. II.单项选择。 ( )1.He’s looking forward to ________ my favourite star. A. seeing B. see C. saw D. sees ( )2. We all expect the ________ summer holiday after the exam. two month B. two-month C. two-months D. two months ( )3. My brother does well in ________ all kinds of activities. A. organize B. organizing C. to organize D. organized ( )4. To our surprise, the twin sisters went to Peking University ________ last year. A. from the same time B. in the same time C. at the same time D. at times ( )5. Let's ask him ________ together on the weekend. A. going camping B. go camping C. to go camp D. to go camping III.按要求完成句子。 1. We stayed at Mr. Li's home for a month. (对画线部分提问) ________ ________did you ________ at Mr. Li's home? 2. Lily does well in baseball. (改为同义句) Lily ________ ________ ________ baseball. 3. He finished the work. (用tomorrow改为一般将来时) He ________ ________ the work tomorrow. 4. We will go shopping next Sunday. (对画线部分提问) ________ ________ ________ go shopping? 5. Will they go to see Mrs. Smith?(作否定回答) ________, ________ ________. IV.完形填空。 During a summer holiday, James and Peter go 1.____ a camping trip. After a good meal 2.____ a bottle of wine, they lie down in a tent(帐篷) for the night and go to 3.____. Some hours later, James 4.____ up and pushes 5.____ friend, “Peter, look! What can you see 6.____ the sky?” Peter looks up and 7.____, “See many stars. ” “What does that tell you?” asks James. Peter thinks for a moment and 8.____ , “It tells me we will have a beautiful day tomorrow and… ” “What 9.____?” James asks again. “Well, it also shows the world is so big and we are so 10.____. What does that tell you?” “You are foolish (愚蠢的). It only tells me someone stole (偷)our tent!” 1. A of B. with C. on D. in 2. A. and B. or C. but D. so 3. A. work B. sleep C. talk D. eat 4. A. looks B. puts C. stands D. wakes 5. A. his B. her C. your D. my 6. A. on B. in C. to D. for 7. A. talks B. speaks C. says D. tells 8. A. answers B. walks C. sits D. sleeps 9. A. other B. else C. anything D. something 10. A. big B. quiet C. alone D. small Unit 8 Lesson 48 Li Ming’s Summer Vacation同步练习参考答案 I.1.organized 2.camp 3.together 4.another 5.shares II.1-5 ABBCD III.1.How long; stay 2.is good at 3.will finish 4.When will you 5.No, they won’t IV.1-5 CABDA 6-10 BCABD 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 同步练习/一课一练
    • 2019-06-13
    • 下载0次
    • 1175.7KB
    • 21jy_118826760
    进入下载页面

    需要精品点:1个

  • ID:4-5948550 [精] Unit 8 Lesson 48 Li Ming’s Summer Holiday 课件+教学设计+同步练习

    初中英语/冀教版/七年级下/Unit 8 Summer Holiday Is Coming!/Lesson 48 Li Ming's Summer Holiday


    ~$Unit 7 Lesson 48 Li Ming’s Summer Holiday 课件
    ~$Unit 7 Lesson 38 Stay Healthy! 课件
    Unit 8 Lesson 48 Li Ming’s Summer Holiday 课件:36张PPT
    Unit 4 Lesson 48 Li Ming’s Summer Vacation 同步练习
    I.根据句意及首字母提示完成句子。
    1. Our class o________ a Christmas party last weekend. 2. I’ll go to summer c______ during the holidays. 3. Class is over. Let’s go home t________. 4. The boy ate a big apple and then he wanted a_______. 5. Lisa is very kind. She always s_______ her toys with other kids.
    II.单项选择。
    ( )1.He’s looking forward to ________ my favourite star.
    A. seeing B. see C. saw D. sees
    ( )2. We all expect the ________ summer holiday after the exam.
    two month B. two-month C. two-months D. two months
    ( )3. My brother does well in ________ all kinds of activities.
    A. organize B. organizing C. to organize D. organized
    ( )4. To our surprise, the twin sisters went to Peking University ________ last year.
    A. from the same time B. in the same time
    C. at the same time D. at times
    ( )5. Let’s ask him ________ together on the weekend.
    A. going camping B. go camping
    ================================================
    压缩包内容:
    Lesson 48 课文朗读.wav
    Let’s Do It 2!.wav
    Unit 8 Lesson 48 Li Ming’s Summer Holiday 同步练习.doc
    Unit 8 Lesson 48 Li Ming’s Summer Holiday 教学设计.doc
    Unit 8 Lesson 48 Li Ming’s Summer Holiday 课件.pptx
    Vocabulary Unit 48.mp3
    ~$it 6 Lesson 32 I Can’t Wait for Winter! 同步练习.doc
    ~$Unit 7 Lesson 38 Stay Healthy! 课件.pptx
    ~$Unit 7 Lesson 48 Li Ming’s Summer Holiday 课件.pptx

    进入下载页面

    需要精品点:4个

  • ID:4-5945302 八年级英语下册Unit5--Unit8阶段能力训练(8份含答案)新版冀教版

    初中英语/冀教版/八年级下/本册综合

    冀教版八年级英语下册Unit 5 阶段能力训练(Lessons 25—27) Ⅰ.完形填空 There will be a charity(慈善)show called “Sunshine for All” __1__ April 29. The show will be held at Beijing Sunshine Secondary School. We are organizing the show to raise money __2__ Project Hope. Project Hope helps build schools. It __3__ helps poor children go to school. We think it's __4__ for children to learn to read and write. However, some children__5__ go to school because their parents are too poor. Their families have no money, so the children have to go to work instead of__6__ to school. We hope to raise money to help poor children go to school. Tickets are ¥20 each. Of course, donations__7__ always welcome. The show starts at 7:30 p.m.and__8__ at 9:30 p.m. There will be a magic(魔术) show, music and dramas, so it should be a fun evening! We hope__9__ people will come and support(支持) Project Hope. Finally, we'd like to thank some persons. They donated time and materials__10__ this show successful. We want to thank our teachers for their help. (  )1.A.in B.on C.at D.during (  )2.A.to B.for C.of D.with (  )3.A.also B.too C.either D.neither (  )4.A.important B.impossible C.polite D.impolite (  )5.A.doesn't B.don't C.didn't D.did (  )6.A.go B.goes C.going D.gone (  )7.A.am B.is C.are D.be (  )8.A.finish B.finishes C.finishing D.finished (  )9.A.much B.a lot C.a few D.lots of (  )10.A.make B.to make C.made D.makes Ⅱ.任务型阅读 CCTV held a charity show in May to raise money for the earthquake?hit areas in Sichuan. Many famous stars took part in the show. They didn't ask for any pay, and they all did it for free. There were a lot of performances like singing, dancing and cross?talks(相声).The audience(观众) were so excited that they clapped their hands all the time. Almost everyone was moved to cry by a lot of sad or moving stories. During the performances, they donated money to the disaster areas. The show was so successful. Besides that, many other stars also did things for disaster areas in many ways. Kungfu star Jackie Chan and the foundation(基金会) named Hong Kong Emperor Group have together donated 10 million yuan. And he also sent his consolation(安慰) to the people in the disaster areas and encouraged them to hold on because “People all over the country are with you.” Xiao Ke, a songwriter, wrote and recorded a song I Know You Will Come to warm the hearts of the people in despair(绝望). CCTV's top show The Same Song also held a special charity to help them. Both the ticket money and the donated money were sent to the disaster areas. As the Chinese saying goes, “One in trouble, all to help.” I believe that the whole world will become better if every one of us gives charity to others. 1题完成句子;2、3题简略回答问题;4题找出并写下第二段的主题句;5题将文中画线句子译成汉语。 1.Many famous stars took part in the show.Without ________, they all did it for free. 2.Were the audience very excited about the performances? ________________________________________________________________________ 3.What is the main idea of this passage? ________________________________________________________________________ 4.________________________________________________________________________ 5.________________________________________________________________________ 教师详解详析 Ⅰ.1.B 2.B 3.A 4.A 5.B  6.C instead of后面应用动词?ing形式。 7.C 8.B  9.D much意为“很多”,修饰不可数名词; a lot意为“很,非常”,修饰动词、形容词或副词的比较级; a few意为“一些”,修饰复数可数名词; lots of意为“许多”, 相当于a lot of,修饰复数可数名词。根据语境可知选D。 10.B  Ⅱ.1.pay/money  2.Yes, they were. 3.A charity show. 4.Many other stars also did things for disaster areas in many ways. 5.一方有难,八方支援。 PAGE 1 冀教版八年级英语下册Unit 5 阶段能力训练(Lessons 28—30) Ⅰ.完形填空 Bruce shook his money box again. Nothing! He carefully counted the coins that lay on the bed. All that he had was $24.52. The __1__ which he wanted was at least $90. How on earth(究竟) was he going to get the rest of the__2__? He knew that his friends all had bicycles. It was hard to hang out with people when you were the only one__3__ a bicycle. He thought about__4__ he could do. He couldn't get money from his parents, because he knew they had no extra(额外的) money. There was only one way to get money, and that was to earn(挣钱) it. He would have to find a job. He decided to ask Mr. Clay for__5__. “Well, you can start right here,” said Mr. Clay. “You see, my windows need cleaning and my car needs washing.” That was the beginning of Bruce's part?time(兼职) job. For the next three__6__ he worked every day after finishing his homework. He took dogs for walks and cleaned the rooms. The day finally came when Bruce__7__ his money and found $94.32.He wasted no time and went down to the shop to__8__ the bicycle he wanted. He rode home proudly, looking forward to__9__ his new bicycle to his friends. Bruce liked his bicycle very much because he had bought with his own money. At last, his dream came true, and his parents were __10__ of him. (  )1.A.bicycle B.car C.truck D.bus (  )2.A.books B.help C.food D.money (  )3.A.with B.without C.behind D.under (  )4.A.why B.how C.what D.where (  )5.A.money B.bike C.water D.advice (  )6.A.months B.minutes C.seconds D.years (  )7.A.lent B.lost C.counted D.borrowed (  )8.A.choose B.sell C.drive D.have (  )9. A.watching B.showing C.asking D.giving (  )10. A.famous B.strict C.proud D.angry Ⅱ.[2018·河池]阅读理解 Actress Jiang Yiyan has spent around a month a year volunteering as a teacher in mountainous villages in Guangxi for nine years in a row(连续). In 2007, when she took part in film shooting in that area, she was shocked by the poverty (贫穷) there. Children had to walk along mountainous roads to attend classes at a neighbouring village school. So she came up with the idea of doing something for these children. Besides giving classes, Jiang also plays games with children and sings songs for them. And she cares much for their daily life. Moreover, shedonated billion yuan to set up a fund (基金) for students there. “Like the grass in stone clefts(裂缝), they have to try their best to find sunshine on their own rather than waiting for others to do it for them,” Jiang said. When asked how she persisted in her volunteer services for such a long time, Jiang said, “ I'm not persisting but enjoying.” “It's not that I gave these kids love. I am actually learning about love.” Jiang added. To enjoy and share love is seen as the most important thing in her life. At the same time, children in the big mountains have also influenced Jiang. “Whenever I meet with something difficult to do, I'll think of these kids. Born in the kind of environment, they have to learn to face a lot of difficult things from birth. So, why can't I?” said Jiang. (  )1.Jiang Yiyan spends ________ as a teacher in mountainous villages in Guangxi. A.a day a week B.a day a month C.a week a month D.a month a year (  )2.When did Jiang Yiyan come up with the idea of doing something for the children there? A.In 1987. B.In 1997. C.In 2007. D.In 2017. (  )3.What does the underlined word “persisted” mean in Chinese? A.放弃 B.坚持 C.拒绝 D.宽容 (  )4.What's the most important thing in Jiang Yiyan's life? A.To set up a fund. B.To enjoy and share love. C.To take part in film shooting. D.To learn to face a lot of difficult things from birth. (  )5.The best title of this passage is “________”. A.The Children's Poverty B.The Mountainous Roads C.The Grass in Stone Clefts D.A kind and helpful Actress 教师详解详析 Ⅰ.1.A 由短文第三段第一句“He knew that his friends all had bicycles.”可知,他想买自行车。 2.D 由上下文可知,存钱罐里的钱不够,所以此处表示“他怎么得到剩余的钱呢?”,故选D。 3.B 4.C 5.D 6.A 语境理解题。做兼职工作的时间不可能太短或太长,B、C、D项分别表示“几分钟、几秒、几年”,显然不符合题意。故选A。 7.C 8.A 9.B 细节理解题。由前半句“He rode home proudly”可知,布鲁斯非常自豪,因此他想在朋友面前炫耀一下。 10.C 考查词组的固定搭配。be proud of意为“以……而自豪”。布鲁斯的父母看到儿子通过自身的努力,实现了自己的梦想,所以感到很自豪。故选C。 Ⅱ.1-5 DCBBD PAGE 1 冀教版八年级英语下册Unit 6 阶段能力训练(Lesons 31—33) Ⅰ.完形填空 Swimming is very popular in summer. People like swimming in summer because water makes them __1__ cool. But if you swim in a __2__ place, it may not be safe. Last summer, more than ten people died while they were enjoying __3__ in the water and most of them were students. But some people are still not __4__ when swimming. They often think they swim so__5__ that nothing can __6__ to them in water. Summer is here again. If you go swimming in summer, don't forget that better __7__ have died in water. They died because they were not careful, not because they could not__8__. So don't get into water when you are __9__. If there is a “No swimming” sign, don't get into water __10__. If you remember these, swimming will be safer. (  )1.A.be B.take C.enjoy D.feel (  )2.A.wrong B.high C.hot D.windy (  )3.A.it B.them C.themselves D.swim (  )4.A.used B.careful C.careless D.interested (  )5.A.good B.best C.better D.well (  )6.A.happen B.take C.come D.go (  )7.A.soldiers B.players C.swimmers D.students (  )8.A.see B.swim C.leave D.run (  )9.A.lonely B.sad C.happy D.alone (  )10.A.either B.neither C.also D.too Ⅱ.阅读理解 Do you know 2022 World Cup will be held in Qatar(卡塔尔). And FIFA(国际足联) has made a big decision. The 2022 Qatar World Cup will be held in November and December. It is the first time FIFA has moved the event from its traditional summer to winter. According to the decision, the 2022 World Cup will start on November 21.The final will take place on December 18, one week ahead of Christmas. The tournament will last 28 days, half a week shorter than usual. FIFA said, “This is an important step for us. December 18, 2022 is a Sunday, and it's National Day in Qatar, so it fits perfectly.” Many people disagree that Qatar has the chance to hold the 2022 World Cup, since summer temperatures is very high—sometimes, the temperature may be about 50 ℃. So the country has an idea to move it to winter. At last FIFA gave the chance to Qatar. Although the change is good for the players, there is still much opposition. The biggest oppos?ition comes from the major European leagues(欧洲联赛), because the new time will be just Europe's club season. FIFA said they will try their best to make things go well. (  )1.Traditional World Cup is usually held in ________. A.spring B.summer C.autumn D.winter (  )2.How long will the 2022 World Cup last? A.Thirty days. B.Twenty?eight days. C.Thirty?one days. D.Twenty?five days. (  )3.Qatar's National Day is on________. A.November 21 B.November 18 C.December 21 D.December 18 (  )4.Why did Qatar want to hold the 2022 World Cup in winter? A.Because FIFA's director asked it to do so. B.Because the country's National Day is in winter. C.Because its summer temperatures is too high. D.Because winter is good for ski racing. (  )5.What does the underlined word “opposition” mean in chinese? A.反对 B.鼓励 C.疑惑 D.支持 教师详解详析 Ⅰ.1.D make sb do sth 意为“使某人做某事”。cool 为形容词,故排除B、C两项。由句意可知是使人感觉到凉爽,故选D。 2.A  3.C enjoy oneself 意为“玩得开心”。 4.B 5.D 6.A sth happen to sb 意为“某事发生在某人身上”。 7.C 8.B 9.D 句意:所以不要独自下水。alone意为“独自地”,表示客观上的单独一个人;lonely意为“寂寞的”,表示主观上的孤独。 10.A Ⅱ.【主旨大意】卡塔尔取得了2022年世界杯举办权,为了避开卡塔尔夏季炎热的天气,国际足联决定卡塔尔世界杯将首次在冬季举办。 1.B 推理判断题。由短文第一段最后一句“It is the first time FIFA has moved the event from its traditional summer to winter.”可以推断,传统的世界杯通常会在夏季举办。 2.B 细节理解题。由短文第二段最后一句“The tournament will last 28days…”可知,2022年的世界杯将会持续28天。 3.D 细节理解题。由短文第三段中“December 18, 2022 is a Sunday, and it's National Day in Qatar…”可知,卡塔尔的国庆节是十二月十八号。 4.C 推理判断题。由短文第四段第一句“…since summer temperatures is very high—sometimes, the temperature may be about 50℃.”可知,在卡塔尔夏季温度过高,所以这个国家改在冬季举办世界杯。 5.A 词义猜测题。由该单词所在句中转折连词Although以及后面的“…because the new time will be just Europe's club season. FIFA said they will try their best to make things go well.”可知,2022年卡塔尔世界杯举办时间改在冬季举办,尽管有利于运动员,但还是遭到有些人的“反对”。 PAGE 1 Unit 6 阶段能力训练(Lessons 34—36) Ⅰ. 完形填空 Almost everyone knows about the Olympic Games. But not __1__ people know how they started, why they once stopped and when China took part in the Olympics. People __2__ the first Olympic Games in Greece(希腊) in 776 BC. They held the Olympics __3__ four years in summer. The first Olympics __4__ for only one day and there was only one contest(比赛). It was a short race. Only Greek men could __5__ in the race. Women and non?Greeks couldn't __6__ the race. When Rome(罗马) ruled Greece, the Olympics __7__. China took part in the Olympics __8__ the first time in 1932. __9__ China got no gold medal until(直到) 1984 at the Los Angeles Olympics. The 29th Beijing Olympics __10__ in 2008, and China got the most gold medals ever since the Olympics. (  )1.A.many B.little C.few D.a lot (  )2.A.held B.found C.visited D.changed (  )3.A.any B.each C.another D.every (  )4.A.waited B.lasted C.rested D.prepared (  )5.A.jump B.run C.climb D.score (  )6.A.take part in B.join C.cheer D.win (  )7.A.grew B.began C.followed D.stopped (  )8.A.for B.in C.with D.on (  )9.A.As B.When C.So D.But (  )10.A.was created B.was hosted C.was reflected D.was touched Ⅱ.阅读理解 Yoga is a kind of sport. It is very popular around the world now. Everyone, young and old can do yoga. It's good for both men and women. Why do people like yoga? There's a short answer and a long answer to that question. The short answer is that yoga makes you feel better. Practicing, breathing exercises and thinking make you healthier in body, mind and spirit. For many people, that's enough of an answer, but there's more if you are interested. Yoga began in India about 5,000 years ago. At that time, people wanted to be free, healthy and live a long life, so this kind of exercise was born. The early yoga was part of a religion(宗教). It was usually taught one to one—one teacher with one student. Yoga is an Indian word that means “to join together”. There are three parts of yoga altogether: exercise, breathing and meditation(沉思). In the past, people paid more attention to the spirit. The idea behind the exercise was to join the mind, body and spirit as one. Yoga can give you peace, help you feel relaxed, and have fewer worries and illnesses. (  )1.What is yoga? A.An old Indian sport. B.A European game. C.A popular idea. D.An enjoyment. (  )2.Which of the following is TRUE? A.Yoga has four parts altogether. B.Anyone can practice yoga. C.Yoga was taught in classes. D.Yoga can bring the world peace. (  )3.Why do people like yoga? A.Because it makes people think more. B.Because it helps people work more quickly. C.Because it is part of the real religion. D.Because it is good for health. (  )4.Why was this kind of sport born at that time? A.Because at that time people there wanted to be free, healthy and live a long life. B.Because at that time people there were healthy and lived a long life. C.Because the early yoga was part of a religion. D.Because it was just an Indian word. (  )5.What can yoga bring us? A.Money. B.Peace. C.Illness. D.Tiredness. 教师详解详析 Ⅰ.1—5 AADBB 6—10 ADADB Ⅱ.1.A 细节理解题。由短文第一段第一句“Yoga is a kind of sport.”可知,瑜伽是一种运动;再由短文最后一段第一句“Yoga began in India about 5,000 years ago.”可知,瑜伽起源于印度,故选A。 2.B 推理判断题。由短文第一段第三句“Everyone, young and old can do yoga.”可知,每个人无论年轻或年老,都可以练习瑜伽,故选B。 3.D 细节理解题。由短文第二段中“Why do people like yoga? There's a short answer and a long answer to that question. The short answer is that yoga makes you feel better.”可知,人们喜欢练习瑜伽是因为它对人体健康有好处。故选D。 4.A 5.B PAGE 1 Unit 7 阶段能力训练(Lessons 37—39) Ⅰ.完形填空 Greenland is the largest island in the world. It is in the __1__ of Europe. Near Greenland is another island. It is small. Its__2__ is Iceland. Do you think that Greenland is green and warm? Do you think that Iceland is white with ice? If you do, you are__3__. Not many people live on the big island of Greenland. There __4__ more people in your hometown than in all of Greenland. That is because Greenland is not green. Greenland is __5__. Most of the island is covered with lots of ice. The ice covering Greenland is__6__ than the world's tallest building. What __7__ Iceland? Is it colder than Greenland? No, it is not. Iceland has ice, but not so much ice__8__ Greenland. It has a lot of hot springs(泉).They give out hot water and steam(水蒸气).The climate(气候) is not as __9__ as Greenland. And there are a lot __10__ people who live in Iceland. (  )1.A.east  B.west  C.north   D.south (  )2.A.village B.name C.farm D.town (  )3.A.wrong B.clever C.right D.bright (  )4.A.being B.are C.is D.be (  )5.A.yellow B.brown C.blue D.white (  )6.A.more higher B.high C.highest D.higher (  )7.A.of B.in C.about D.on (  )8.A.as B.like C.than D.then (  )9.A.warm B.cold C.hot D.cool (  )10.A.many B.much C.more D.most Ⅱ.[2017·广东]阅读理解 People often think of the North Pole(北极) and the South Pole as similar frozen(冰冻的) wastelands. They are both places with very cold temperatures and few people live there. However, the North and South Poles are not much alike as people may imagine. The North Pole has no land, only thick ice. Temperatures seldom go above 32℉, at which water turns into ice. Most of the time, it stays below zero. In winter temperatures are usually as low as ?30℉. Although conditions were very poor, people tried for many centuries to reach the North Pole. About 100 years ago, two men, Robert Peary and Mathew Henson, were able to get to this environment full of troubles and difficulties. They reached the North Pole on March 8, 1909. It was really a hard trip for them. There are few things more dangerous than crossing the Arctic(北极圈) on foot. People who stayed there may face many problems: very cold temperatures, sudden storms, and even hunger. Most of the area is uninhabited. Few people can live in such a difficult place. People might think that with such low temperatures for most of the year, the ice would be thick and hard. However, this is not true in the Arctic. The movement of the ocean water under the ice may often cause many different changes on the surface. Sometimes the ice breaks into two opening lanes of water(水道) called “leads”. Anyone who falls into a lead can be frozen to death in a few minutes. (  )1.This passage is probably from________. A.a book review B.a science book C.a school report D.a computer magazine (  )2.According to the passage, what happened about 100 years ago? A.Two men succeeded in getting to the North Pole. B.Temperatures in the North Pole went above 32℉. C.The environment in the North Pole suddenly became worse. D.The North Pole changed into thick ice because of the temperatures. (  )3.What does the underlined word “uninhabited” probably mean in Chinese? A.气候恶劣的 B.充满危险的 C.困难重重的 D.无人居住的 (  )4.The reason for the ice to break into two opening lanes of water is________. A.that the temperature suddenly drops B.that the water under the ice is frozen C.that the ocean water under the ice moves D.that the surface is covered with lots of ice (  )5.What does this passage mainly talk about? A.The thick ice in the North Pole. B.A difficult trip to the North Pole. C.The real situation in the North Pole. D.The differences between the North Pole and the South Pole. 教师详解详析 Ⅰ.1—5 CBABD  6—10 DCABC Ⅱ.1.B 推理判断题。本文讲述的是关于南北极的知识,这是关于科学方面的。故选B。 2.A 细节理解题。由短文第三段第二句“About 100 years ago, two men, Robert Peary and Mathew Henson, were able to get to this environment full of troubles and difficulties.”可知,两个人成功地到达了北极。故选A。 3.D 词义推测题。由后文“Few people can live in such a difficult place.”可知,很少有人可以住在如此恶劣的地方。从而可推知此词词义为“无人居住的”。故选D。 4.C 细节理解题。由短文最后一段第三句“The movement of the ocean water under the ice may often cause many different changes on the surface.”可知,海洋中冰下水的运动导致冰表面的改变。故选C。 5.C 主旨大意题。本文介绍了南北极的知识,描述了一些出现在南北极的现象。故选C。 PAGE 1 Unit 7 阶段能力训练(Lessons 40—42) Ⅰ.[2018·温州] 阅读理解 Bath, 97 miles west of London, is the largest city in Somerset, England. It became a World Heritage Site in 1987. The city got its name from the Roman Baths, which was a place for public bathing in Roman Britain. The water there is naturally heated under the ground. Today visitors are no longer allowed to enter the water. However, the exhibitions there will tell you the history of the Roman Baths. You can see many ancient Roman objects, including the coins that were thrown into the water to show respect to the goddess. Looking over the city, you will see many old buildings in the colour of honey. Among them, the Royal Crescent and the Circus are the most famous. The Royal Crescent is a row of 30 houses in the shape of crescent. The Circus is about 200 metres to the east of the Royal Crescent. It is a huge circle formed with large townhouses. It is divided into three parts of the same length by three entrances with a lawn in the centre. When visiting Bath, you can't miss these two sites. The museums in the city are also popular. You can go and appreciate Western paintings. If you are interested in the English writer Jane Austen, you can go to Jane Austen Centre to know more about her life with her father in Bath. If you come in October, you can even take part in the Bath Film Festival. With its own style and fantastic sights, Bath attracts millions of tourists from all over the world. (  )1.The passage is mainly about the________ in Bath. A.writers B.paintings C.festivals D.buildings (  )2.According to the passage, what can visitors do in the Roman Baths? A.They can take a bath. B.They can play in the water. C.They can enjoy ancient coins. D.They can buy ancient Roman objects. (  )3.Which of the following is correct about the Royal Crescent and the Circus? A. B. C. D. (  )4.Bath is a city________. A.where Jane Austen once lived B.that got its name from the heated water C.where a film festival is held all year round D.that has been a World Heritage Site for 21 years Ⅱ.任务型阅读 When you go to the U.S., someone often says to you “Give me five”. What should you do? Don't give five dollars from your pocket! It will make others laugh! The person is not asking for your money, but your hands. In the U.S., “Give me five” or “Give me high five” is a hot gesture(手势). You can see it in films or on TV. It means hitting each other's raised(举起的) hands together. People do it when they meet for the first time or some happy things happen. For example, a student has good marks in exam. If a football team wins, their players will give high fives to everyone around to celebrate. This gesture may come from the old Roman gesture of raising the right arm for the king. This showed the person raising his arm didn't have a sword(剑) in his hand. Why not try to give the high five to your friends? 1、2题完成句子;3题简略回答问题;4题归纳本文的主题句;5题将文中画线句子译成汉语。 1.You need to use your ________ to make the gesture “Give me five”. 2.The gesture may start from ________ according to the passage. 3.When do people make the gesture “Give me five”? ________________________________________________________________________ 4.________________________________________________________________________ 5.________________________________________________________________________ Ⅰ.1.D 根据“Looking over the city, you will see many old buildings in the colour of honey.”可知,本文主要介绍巴斯的建筑。故选D。 2.C 根据第二段最后一句中的“You can see many ancient Roman objects, including the coins that were thrown into the water…”可知选C。 3.B 根据第三段“The Royal Crescent is a row of 30 houses in the shape of crescent.”可知,Royal Crescent是由一排30个房子组成的新月形;再由“The Circus is about 200 meters to the east of the Royal Crescent.”可知,The Circus在距离Royal Crescent 200米的东部。故选B。 4.A 根据倒数第二段中的“…you can go to Jane Austen Centre to know more about her life with her father in Bath.”可知,Bath是Jane Austen曾居住的地方。故选A。 Ⅱ.【主旨大意】 这是一篇说明文。本文主要介绍了美国文化手势“Give me five”,一般代表“见面打招呼或庆祝成功时击掌”。这个手势用于两人之间,动作是两人各高举一只手,并向对方的手拍击。 1.hands 2.the old Roman gesture 3.People do it when they meet for the first time or some happy things happen. 4.Something about the gesture—Give me five. 5.如果一个足球队胜利了,他们的队员就会向周围的人举起五个手指以示庆祝。 PAGE 1 冀教版八年级英语下册Unit 8 阶段能力训练(Lessons 43—45) Ⅰ.完形填空 There are many kinds of pollution around us, __1__ air pollution, soil pollution, noise pollution and light pollution. They are bad __2__ our health in many ways. Burning gas, oil and coal creates air pollution. It can __3__ sore eyes and breathing problems. With the increase of pollution and the development of industry, litter is everywhere. It makes our environment dirty. People put lots of rubbish in the land. Farmers use too many chemicals(化学物质) in the __4__. They destroy the soil. So soil pollution has become serious. Noise pollution can make people __5__. For example, people may lose their hearing if they work in a __6__ place for a long time. Too much noise can cause high blood pressure __7__. Working for a long time in strong, changeable light __8__ cause some kinds of illnesses. It makes people feel __9__ and is especially bad for the eyes. With __10__ pollution, our planet will become greener and our health will be better. Let's be greener people. (  )1.A.such as B.for example C.such like D.as well as (  )2.A.to B.in C.for D.at (  )3.A.enter B.appear C.depend D.cause (  )4.A.factory B.fields C.farms D.schoolyard (  )5.A.blind B.lame(跛的) C.black D.deaf (  )6.A.noise B.noisy C.noisily D.noises (  )7.A.as well B.neither C.either D.also (  )8.A.must B.should C.may D.need (  )9.A.terrible B.comfortable C.terribly D.comfortably (  )10.A.little B.a little C.less D.fewer Ⅱ.任务型阅读 Air is very important to everything that lives. But the air we breathe is getting dirty. People all over the world are looking for ways to make it clean again. Have you ever watched the smoke from chimneys rising high and spreading(散布) out in the air?Or seen the smoke that puffs(喷出) from cars and trucks on the road? Or watched the smoke trailing (从后面喷出) from a jet plane? Sometimes smoke looks pretty in the air. But it is not good to breathe. If we are going to keep well and strong, we need to breathe clean air. With more and more factories everywhere and more and more cars, trucks and planes, it is getting harder and harder to keep our air clean. Scientists have already found ways to stop or slow down some of the things that made the air dirty. They will not stop working till we have clean air again. 1、2题完成句子;3题简略回答问题;4题归纳最后一段的主题句;5题将文中画线句子译成汉语。 1.The air we breathe is getting ________. 2.If we want to keep ________ and ________, we need to breathe clean air. 3.List some air pollution. ________________________________________________________________________ 4.________________________________________________________________________ 5.________________________________________________________________________ 教师详解详析 Ⅰ.1.A 句意:在我们周围有各种各样的污染,例如空气污染、土壤污染、噪音污染和光污染。such as 意为“举例”;for example 后面常用逗号隔开。故选A。 2.C 句意:它们在很多方面对我们的健康有害。be bad for意为“对……有害”。故选C。 3.D 考查动词词义辨析。enter意为“进入”;appear意为“出现”; depend 意为“取决于”; cause意为“引起;导致”。句意:它可能会导致眼睛酸痛和呼吸问题。故选D。 4.B 5.D 句意:噪音污染可能会使人变聋。故选D。 6.B 由句意可知这里应用形容词来修饰后面的名词place,故选B。 7.A  8.C 句意:长时间在强烈的、易变的灯光下工作可能会导致一些疾病。由句意可知这里只是一种可能,故选C。 9.A 句意:它会使人感到难受,尤其对人的眼睛有害。feel为系动词,后常接形容词,故选A。 10.C 句意:污染越少,我们的地球就会变得越环保,我们的健康就会变得更好。由句意可知这里用比较级形式。pollution是不可数名词,故选C。 Ⅱ.1.dirty 2.healthy/well; strong 3.Smoke from chimneys, cars, trucks or a jet plane. 4.Scientists have been working hard to make us have clean air. 5.保持我们的空气清新变得越来越难了。 PAGE 1 Unit 8 阶段能力训练(Lessons 46—48) Ⅰ.完形填空 Of all the things we eat and drink, water is the__1__ important. The human body can go__2__ food for a long time, but two__3__ three days without water could make people __4__. A lot of people don't understand how__5__ water the human body needs__6__well and many people don't drink enough,especially in__7__weather. Most people drink__8__they are thirsty but in fact they need more water,especially when they take__9__. 65 to 75 percent of a man's body is__10__. If we don't have enough water,we feel tired and may become ill. (  )1.A.more B.most C.less D.least (  )2.A.with B.on C.without D.by (  )3.A.or B.and C.of D.but (  )4.A.died B.to die C.dies D.die (  )5.A.many B.little C.few D.much (  )6.A.work B.working C.to work D.works (  )7.A.hot B.cold C.cool D.warm (  )8.A.so B.that C.when D.since (  )9. A.fun B.exercise C.exercises D.work (  )10. A.blood B.water C.air D.food Ⅱ.[2018·贵港]阅读理解 Cars make our lives more convenient. But they can also be a problem. For example, fossil fuel(化石燃料) cars mainly cause air pollution. To improve the environment, many countries are developing electric vehicles(EVs,电动车). Among them, China is taking a leading role and has created the world's largest EV market. Last year, over 40 percent of the 753,000 EVs sold in the world were sold in China, more than twice as many as the number sold in the United States. “Filling up a fossil fuel car with gas(汽油) is more expensive than charging(充电) an electric car,” said Wu Hao, who bought an electric car this year. However, there are still some problems. It can be hard to find charging piles(充电桩) and the cars can't go far before needing to be recharged. Some of these problems are being solved. In 2014, China had 31,000 charging piles. Now China has the world's largest EV charging network, with more than 167,000 charging piles in total. Developing EVs is one of many efforts that China has made to cut down pressure on its environment after the government promised to stop increases in carbon dioxide emissions(二氧化碳排放量) by 2030. “As China goes, so will the world's car industry,” The Wall Street Journal said. China has taken a leading role in the world's electric vehicle industry. (  )1.________mainly cause air pollution according to the passage. A. Subways B.Sharing bikes C. Electric vehicles D.Fossil fuel cars (  )2.Over________electric vehicles were sold in China last year. A.150,600 B.167,000 C.301,200 D.753,000 (  )3.What did Wu Hao think of charging an electric car? A. It's more expensive than filling up a fossil fuel car with gas. B. It's less expensive than filling up a fossil fuel car with gas. C. It's as expensive as filling up a fossil fuel car with gas. D. It's as cheap as filling up a fossil fuel car with gas. (  )4.Which country has the world's largest EV charging network now? A. America. B. Germany. C. China. D. England. (  )5.What is the passage mainly about? A.China has taken a leading role in the world's electric vehicle industry. B.Electric cars will disappear in the future. C.There is no problem using electric cars. D.How to deal with air pollution. 教师详解详析 Ⅰ.1.B 由“Of all the things”可知表示的范围超过了三者,所以用最高级。再由文章后面可知这里是说水的重要性,故选B。 2.C 3.A 4.D make是使役动词,后面直接接动词原形。 5.D how many意为“多少”,后接复数可数名词;how much意为“多少”,后接不可数名词。water是不可数名词,故选D。 6.C 7.A  8.C when意为“当……的时候”,用来引导时间状语从句。句意:大部分人只是当渴了的时候才喝水…… 9.B take exercise意为“做运动”。exercise作“运动”讲时,是不可数名词。故选B。 10.B Ⅱ.1-5 DCBCA PAGE 3

    • 同步练习/一课一练
    • 2019-06-13
    • 下载1次
    • 687.5KB
    • 21jy_928351662
  • ID:4-5945301 八年级英语下册Unit1--Unit4阶段能力训练(8份含答案)新版冀教版

    初中英语/冀教版/八年级下/本册综合

    冀教版八年级英语下册Unit 1 阶段能力训练(Lessons 1—3) Ⅰ. [2018·安徽]完形填空 When the Spring Festival falls,red flowers bloom (盛开) on the windows of my home. Of course, these are not __1__ flowers. But in the cold of __2__, these wonderful flowers bring warmth to us. They are made of paper by my __3__, who is now aged 70. With a few cuts, she __4__ a piece of paper into a beautiful work of art. When my grandma was young, she was considered clumsy(笨拙的) in the __5__. But on a cold winter night, she saw some beautiful red paper __6__ on her new neighbour's windows. She was so interested in it and decided to __7__ from her neighbour. Tons of paper was wasted, and her fingers were cut many times. But she __8__ practicing. It took 10 years __9__ my grandma could make paper art skillfully(娴熟地). The red flowers, blooming like burning fire, light up her world. Now, everyone in the village __10__ her. My grandma's story has shown me what it takes to realize one's dream. ( )1.A.nice B.real C.full D.sweet ( )2.A.spring B. summer C. autumn D. winter ( )3.A.sister B.aunt C.mother D.grandma ( )4.A. changes B.spreads C.places D.burns ( )5.A.city B. town C.village D.block ( )6.A.art B. money C.walls D.books ( )7.A.buy B.steal C.learn D. borrow ( )8.A.ended up B. kept on C.put off D.thought about ( )9.A.before B.after C.while D.since ( )10. A.serves B.pardons C.respects D.warns Ⅱ. 阅读理解 Some children are talking about their favourite outdoor activities in spring. Lynn: There is a garden by my house. My favourite spring activity is working in the garden. I just think it is so quiet to be outside. Rose: I like taking my dog for a walk. I also love blowing bubbles(泡泡). I will sit on the front step with my dog playing in the yard and blow bubbles—it's so relaxing. Adam: I love going fishing with my father and enjoy the beach. Last time we went boating. The dolphins came so close to us. I couldn't believe it—it was so amazing. I don't know when I can go there again. Bob: I love spending a whole morning or afternoon at a park playing Frisbee(飞碟) and just relax?ing in the shade! Debbie: I enjoy going to the Farmers Market and to the beach. Mostly I go to the beach. It is just so relaxing to lie in the sand, watch the waves, and have a nice fruit drink. ( )1.Lynn's favourite spring activity is________. A.reading B.gardening C.walking D.riding ( )2.Rose likes going for walks with her ________. A.father B.friends C.grandparents D.dog ( )3.Bob likes ________ at a park. A.playing cards B.fishing C.playing Frisbee D.sleeping ( )4.________ enjoy the beach. A.Rose and Debbie B.Adam and Debbie C.Rose and Adam D.Bob and Lynn ( )5.Which is TRUE according to the passage? A.Rose loves blowing bubbles. B.Adam has never seen the dolphins. C.Bob doesn't like going to the park at all. D.Lynn enjoys going to the Farmers Market. 答案 Ⅰ.1.B 考查形容词辨析。根据下文中的“They are made of paper…”可知,窗户上的红花并不是真正的花。real意为“真的”,符合语境。故选B。 2.D 3.D 考查名词辨析。根据空格后的“who is now aged 70”以及下一段第一句中的“grandma”可知,这些红花是作者的奶奶用纸做的。故选D。 4.A 考查动词辨析。句意:经过几次裁剪,她就把一张纸变成了一件美丽的艺术品。change意为“改变”,符合语境。故选A。 5.C 考查名词辨析。根据本段最后一句中的“village”可知,此处指奶奶年轻时在村里被认为是笨拙的人。故选C。 6.A 考查名词辨析。根据第一段最后一句中的“a beautiful work of art”可知选A。 7.C 考查动词辨析。根据下一句“Tons of paper was wasted, and her fingers were cut many times.”可知,看见邻居的艺术品,奶奶很感兴趣,并决定向她的邻居学习。learn意为“学习”,符合语境。故选C。 8.B 考查动词短语辨析。根据上文中的“Tons of paper was wasted, and her fingers were cut many times.”可知,为了掌握这门剪纸艺术,奶奶用掉了几吨纸,手指被划破很多次。但她仍然继续练习。keep on 意为“继续”,符合语境。故选B。 9.A 考查连词辨析。此处指十年之后奶奶才掌握了剪纸艺术的技巧。before 意为“到……为止,到……之前”,符合语境。故选A。 10.C 考查动词辨析。根据语境可知,奶奶掌握了剪纸艺术的技巧,现在村子里的每个人都尊敬她。respect 意为“尊敬”,符合语境。故选C。 Ⅱ.1.B 由短文第二段第二句“My favourite spring activity is working in the garden.”可知选B。 2.D 由短文第三段第一句“I like taking my dog for a walk.”可知选D。 3.C 由短文第五段“I love spending a whole morning or afternoon at a park playing Frisbee and just relaxing in the shade!”可知选C。 4.B 5.A PAGE 3 冀教版八年级英语下册Unit 1 阶段能力训练(Lessons 4—6) Ⅰ.完形填空 __1__ the four seasons, I like summer very much. In __2__, although you can see a lot of beautiful flowers, there __3__ too much wind. So I don't like it. __4__ autumn the weather is a little cool and the__5__ fall off. The most important reason that I don't like autumn__6__ the view in autumn. It looks so dreary. Winter is a very __7__ season, and you need__8__ more clothes when you go out. In winter I can skate. So I like winter. But I prefer summer to winter. Summer is a hot season.In summer you can see some beautiful flowers. Summer is __9__ a good season __10__ travel. I like summer very much. ( )1.A.At B.Of C.About D.With ( )2.A.spring B.summer C.autumn D.winter ( )3.A.be B.will be C.are D.is ( )4.A.At B.On C.In D.About ( )5.A.leaf B.leave C.leafs D.leaves ( )6.A.be B.is C.are D.am ( )7.A.warm B.cool C.hot D.cold ( )8.A.wear B.putting on C.to wear D.to put on ( )9.A.too B.either C.neither D.also ( )10.A.to B.at C.on D.about Ⅱ.阅读理解 Very hot weather is common in many parts of the world. Although hot weather just makes most people hot, it can cause medical problems and death. Floods, storms and other terrible natural events kill thousands of people every year. And we hear much about them in news reports. We generally hear little about heat, which experts(专家) say may be nature's most dangerous killer. Health experts say that since the year 1900, very hot weather has killed more people in the United States than any other natural event. In the unusual hot summer of 1980 heat caused about 1,700 deaths in the United States. In 1995, more than 600 people died in another heat wave in one city—Chicago, Illinois. Besides drinking lots of cool water, doctors say there are some other things to do to protect against the health danger of heat. Stay out of the sun. Wear loose and light?coloured clothes. Wear a hat while in the sun. Eat fewer hot and heavy foods. And, when possible, cook foods during cooler time of the day. If possible, rest more often. Health experts say these simple steps can prevent the dangerous health problems caused by heat. They will prevent sickness, help you feel better and may even save your life. ( )1.Hot weather is common ________. A.all over the world B.in many parts of the world C.in some parts of the world D.in few parts of the world ( )2.Experts say maybe ________ is nature's most dangerous killer. A.heat B.a flood C.a storm D.an earthquake ( )3.About 1,700 people died of heat in the U.S. ________. A.in 1900 B.in 1980 C.in 1995 D.in 2000 ( )4.The passage is talking about ________. A.all kinds of terrible natural events in the world B.some health problems caused by hot weather C.how to prevent health problems D.the health problems in hot weather and the ways to stop them ( )5.According to the passage, there are ________ ways to stop the dangerous health problems caused by heat. A.six B.seven C.eight D.nine 答案 Ⅰ.1.B 2.A 根据后面的“although you can see a lot of beautiful flowers”可知是在描写春天。 3.D 4.C 季节前面应用介词in,故选C。 5.D 6.B 7.D 8.C need to do sth意为“需要做某事”。 9.D 10.A Ⅱ.1—5 BABDB PAGE 1 冀教版八年级英语下册Unit 2 阶段能力训练(Lessons 7—9) Ⅰ.完形填空 Tom grows the nicest vegetables and fruits and the most beautiful flowers in the village. Plants grow in Tom's garden all through the __1__ and they are much __2__ than the others'. Tom cuts some flowers for his sitting room table, eats some fruits and vegetables, but he __3__ most of them in the market. His vegetables, fruits and flowers are so __4__ and beautiful that they are sold much more __5__ in the market than those of other villagers. How does Tom grow these beautiful things? He is so __6__ that he just sits under his orange tree with his radio. He __7__ music all day. That is quite true. Tom __8__ things in spring, summer, autumn and winter. After that he sits with his radio. And everything __9__. It is the music that does the work. Tom knows more clearly that music makes the biggest vegetables and the most beautiful flowers. Plants love __10__ as much as people. ( )1.A.week B.month C.season D.year ( )2.A.better B.worse C.less D.later ( )3.A.buys B.sells C.borrows D.lends ( )4.A.dear B.bad C.big D.small ( )5.A.politely B.quickly C.slowly D.carefully ( )6.A.angry B.busy C.tired D.lazy ( )7.A.listens to B.hears C.watches D.speaks ( )8.A.fills B.plants C.throws D.makes ( )9.A.does B.moves C.grows D.plays ( )10.A.work B.rain C.stories D.music Ⅱ.[2018·安徽]阅读理解 It's a cold, grey Sunday afternoon in March. The British are all working in their gardens. They're digging, cutting leaves and planting new seeds (种子). By summer, their gardens will be full of bright colours. The British love their gardens. A British newspaper recently asked people for their opinions about them. Around 70% of the people felt it was important to spend time in the garden, and over 50% of these described gardening as the most enjoyable thing they ever did. Only one in ten houses in Britain do not have a garden. People who live in houses without gardens often rent (租用) land from the government. At first, only very rich people had gardens. You can still see the gardens around houses with a long history, such as Chatsworth House or Castle Howard. In the early twentieth century, however, gardening became a hobby. People bought different kinds of seeds and plants for their gardens. Although roses, sunflowers and tomatoes are often grown in British gardens, they originally (起初) grew wild in other countries. Every year, there are competitions for the largest vegetables, but don't expect to win: Britain's biggest carrot is almost six metres long. ( )1.In summer, British gardens are often ________. A.full of people digging there B.colourful with different plants C.too hot for people to work there D.covered with grey leaves and plants ( )2.A recent survey showed that ________ of the British felt it important to do some gardening. A.around 70% B.over 50% C.only 20% D.about 10% ( )3.We can infer from Paragraph 4 that ________. A.seeds were provided for free B.roses were first grown in Britain C.gardening is a hobby in the world D.the owner of Chatsworth House was rich ( )4.What does the writer mean by the underlined sentence? A.It is easy to grow big vegetables. B.It is hard to win the competition. C.The carrot is much easier to grow. D.The carrot is his favourite vegetable. 答案 Ⅰ.1.D 2.A 3.B 由下文“…that they are sold much more…”可知,汤姆到市场上去卖自己种植的花、水果及蔬菜,故选B。 4.C 由短文最后一段倒数第二句“Tom knows more clearly that music makes the biggest vegetables and the most beautiful flowers.”可知选C。 5.B 因为蔬菜、水果长得好,所以在市场上卖得很快,故选B。 6.D 7.A 8.B 9.C 10.D 上文讲到音乐使得园子里的一切长得很好,说明植物也像人一样喜欢音乐,故选D。 Ⅱ.1.B 细节理解题。由第一段最后一句“By summer, their gardens will be full of bright colours.”可知选B。 2.A 细节理解题。由第二段第三句中的“Around 70% of the people felt it was important to spend time in the garden”可知选A。 3.D 推理判断题。由第四段第一、二句“At first, only very rich people had gardens. You can still see the gardens around houses with a long history, such as Chatsworth House or Castle Howard.”可推知Chatsworth House的主人很富有。故选D。 4.B 句意理解题。通读最后一段可知,在英国每年都有最大蔬菜的比赛,但是不要期待能胜出,因为英国最大的萝卜几乎有六米长。因此,作者认为很难赢得该比赛。故选B。 PAGE 1 冀教版八年级英语下册Unit 2 阶段能力训练(Lessons 10—12) Ⅰ.完形填空 Once there was a lovely vegetable field with a very big tree in it. Both the vegetables and the tree made the garden look wonderful. In fact, the vegetables and the tree couldn't get on well with__1__. The vegetables disliked the tree because they thought the tree didn't leave them enough __2__ by covering them with its thick leaves, while the tree thought that the vegetables drank nearly all the water before it could reach him. The situation became __3__. One day the vegetables decided to use up(用光) all the water in the ground so that the tree would dry up. The tree fought back by refusing to offer the vegetables shade. Soon they both began to dry up under the hot sun. Neither of them expected that the gardener would stop__4__ his vegetable field because he thought it was__5__ to save the vegetables. When the gardener did that, the tree and the vegetables really felt how__6__ they were. There seemed to be no way to solve the problem. Then a small pumpkin decided to do something to change the situation. The small pumpkin did all he could to grow though there was__7__ water and it was too hot. Finally, the gardener__8__ the growing pumpkin among the dying vegetables. Therefore, he started to water the field again __9__ he still wanted to make an effort to get the beautiful pumpkin. Since then, the tree and the vegetables realized that it was better to __10__ each other than to fight, and they lived in harmony with other plants. ( )1.A.other plants B.the gardener C.each other D.the pumpkin ( )2.A.light B.water C.air D.wind ( )3.A.shorter and shorter B.worse and worse C.longer and longer D.better and better ( )4.A.picking B.growing C.planting D.watering ( )5.A.hopeless B.important C.hopeful D.necessary ( )6.A.angry B.hungry C.thirsty D.comfortable ( )7.A.a little B.little C.much D.less ( )8.A.watched B.knew C.harvested D.noticed ( )9.A.because B.but C.so D.and ( )10.A.laugh at B.play with C.help D.fight Ⅱ.阅读理解 Gardening is popular in many parts of the world. It brings us sweet smelling flowers, fresh fruit and vegetables. But you can get more from your garden. Gardening helps to keep healthy. Today's people sit indoors for too long and don't get much exercise. When you garden, you have to move around. It's a good chance for you to exercise your body by watering flowers or doing some digging. Besides, when you are in your garden, you can feel the warm sunshine. This means you are getting Vitamin D. It helps your body use calcium(钙), which is necessary to keep your bones(骨骼) strong. __3__It gets them off computers, televisions and phones. Gardening can be a great teacher to teach children about nature and healthy eating. It can also help them understand the meaning of “No pains, no gains.” Gardening is a great way to meet people and build relationships. When you are gardening, you are outdoors. So it is a perfect time to communicate with your neighbours. Most people love to talk about their hobbies, and so do gardeners. They usually enjoy showing people what they are growing. And most enjoy sharing advice and stories about their gardens. ( )1. When it's ________, you can get Vitamin D in your garden. A.sunny B.cloudy C.snowy D.rainy ( )2.According to the passage, ________ is one of the gardening activities. A.watching TV B.watering flowers C.walking dogs D.playing with phones ( )3.Which of the following can be the missing part in Paragraph 3? A.Gardening will be good for your bones. B.Gardening may help people feel happy. C.Gardening is a great activity to do with children. D.Gardening can be a good way to meet neighbours. ( )4.What is the best title of the passage? A.Outdoor Activities B.Advantages of Gardening C.Healthy Eating Habits D.Relationships with Neighbours 答案 Ⅰ.1.C 由下文可知,这些蔬菜和这棵树彼此不能很好地相处。each other意为“互相;彼此”。故选C。 2.A 3.B 由下文可知,情况变得越来越糟。worse and worse 意为“越来越糟”。 4.D 根据语境可知,蔬菜和大树都没有想到园子主人会停止给它们浇水。故选D。 5.A 考查形容词词义辨析及语境。hopeless意为“无望的”;important意为“重要的”;hopeful意为“充满希望的”;necessary意为“必要的”。因为园子主人觉得拯救这些蔬菜是“无望的”,所以停止了浇水。故选A。 6.C 7.B 8.D 由下文可知,园子主人注意到了努力生长的南瓜,notice 意为“注意到”。故选D。 9.A 因为想得到美丽的南瓜,所以主人开始浇水了。 10.C 自那以后,蔬菜和树意识到了要互相帮助,而不是争论打架。 Ⅱ.1—4 ABCB PAGE 1 冀教版八年级英语下册Unit 3 阶段能力训练(Lessons 13—15) Ⅰ.完形填空 Many people across the world have pets. You may have one, and__1__ some of your friends do, too. A pet can be a special __2__ and you might also think of him as a member of the family. A pet can play with you or just be with you when you don't __3__ like talking. __4__, pets can't stay with us forever. __5__ all other living things, they will die. Sometimes a pet gets too sick __6__. Even an animal doctor can't save him. You'll be __7__ when a pet dies. You may feel lonely because your pet can't be with you any longer. You may even feel mad at __8__ because he cannot make your pet better. Maybe you will feel sorry when you remember the time when you weren't kind to your pet. To some children, no one can really understand their feelings. Many people may say, “You __9__ get another cat.” But you know you will never have another cat just like the dead __10__. ( )1.A.may B.may be C.maybe D.might ( )2.A.present B.friend C.sister D.interest ( )3.A.sound B.look C.smell D.feel ( )4.A.Unluckily B.Luckily C.Surprisingly D.Happily ( )5.A.Such as B.For example C.Like D.Unlike ( )6.A.not to live B.living C.lives D.to live ( )7.A.sad B.happy C.surprised D.excited ( )8.A.the pet B.your father C.the animal doctor D.the shopkeeper ( )9.A.must B.can C.have to D.have ( )10.A.it B.him C.animal D.one Ⅱ.[2018·荆门]阅读理解 A squirrel(松鼠) that was nearly killed nine years ago continues to visit the family that saved,raised and later sent her into the wild. In October 2009, a four?-week?-old squirrel was almost killed by an owl(猫头鹰). Luckily, a wildlife rescue group saved her and left her in the care of Brantley Harrison and her family in South Carolina. The Harrisons often look after wild animals and later send them back into the wild. The Harrisons named her Bella. With three other squirrels, Bella stayed in Brantley's care until spring. During her stay Bella acted similarly to the other squirrels. In April 2010, the squirrels were sent back into the wild. Bella, however, wasn't ready to leave her human family. Within days of being released, she started visiting them, looking for treats. Brantley said that the other squires also came back over the first few days, but within a week they stopped coming by and began to avoid people. “Bella usually sits at the front door, waiting for someone to notice her. She comes almost every day.” said Brantley. Her husband John often brings Bella nuts as she is usually waiting by the door for him. Actually Bella has become a member of the family. For nine years, she continues to visit them. Brantley said, “If Bella can teach at least one person to care for all living things, no matter how big or how small, then we have done what we have set out to.” ( )1.From the passage, we know that the Harrisons ________. A.don't like wild animals B.saved an owl in 2009 C.are very kind to animals D.cannot help Bella out ( )2.The underlined part “being released” means “________”. A.getting hurt B.dropping by C.being saved D.being sent into the wild ( )3.What does Paragraph 4 mainly tell us? A.Bella wants to get more attention. B.Bella becomes a member of the family. C.Nuts are Bella's favourite food. D.It's not easy for the Harrisons to find Bella. ( )4.What's the best title for the passage? A.To Save Squirrels B.Ways of Volunteering C.The Harrisons and Their Pets D.A Squirrel and Her Human Family Ⅰ.1.C 句意:……或许你的一些朋友也有(宠物)。原句中有谓语动词do,所以排除A、B、D三项,故选副词maybe,相当于perhaps。 2.B 3.D feel like doing sth 意为“喜欢做某事”。句意:宠物可以和你一起玩或当你不喜欢说话时陪着你。 4.A 5.C like 在这里作介词,意为“像……”。句意:像其他的生物一样,它们也会死亡。 6.D “too…to…”意为“太……而不能……”。句意:有时宠物病得太重而不能活下去。 7.A 8.C 由下文“…because he cannot make your pet better.”可知选C。 9.B 10.D Ⅱ.1.C 细节理解题。由第二段最后一句“The Harrisons often look after wild animals…”可知选C。 2.D 3.B 4.D 主旨大意题。文章主要讲述了一只小松鼠和它的主人一家的故事。故选D。 PAGE 1 冀教版八年级英语下册Unit 3 阶段能力训练(Lessons 16—18) Ⅰ.2018·德阳完形填空 InJuly,littleHelenalwaysgoestoseehergrandfather.Helivesonthefarm.Onthefarm, therearemanykindsof__1__,suchascows, dogs, catsandsheep.Shelikestoplaywiththem__2__theycanmakeherhappy.Onthefarm, thereisalsoalittle__3__. Ithasnomotherandit__4__playswithotheranimals.Itoften__5__aroundalone.ThisiswhyHelenlikesit.Helenlikesitsomuchthatmanytimesshe__6__theelephanthowsorryshefeelsforitandshelovesitverymuch.Graduallyitbecamevery__7__toHelen.WhenitseesHelen, itwill__8__uptoherlikeadog.SometimesHelensitsonthegroundreadingandtheelephantstandsbyher.Hergrandfatherwonderswhytheelephantlikeshersomuch.Helen'sansweristhatshelovesit. Helenis__9__. Weshouldloveandprotectanimals.Theyareourgood__10__. (  )1.A.birdsB.animalsC.peopleD.fishes (  )2.A.becauseB.so C.unlessD.or (  )3.A. cat B.panda C.cowD.elephant (  )4.A.oftenB.never C.sometimesD.usually (  )5.A.climbsB.jumpsC.fliesD.walks (  )6.A.asksB.notices C.tellsD.watches (  )7.A.coldB.quietC.friendlyD.rude (  )8.A.lookB.runC.getD.cheer (  )9.A.rightB.wrongC.trueD.kind (  )10.A.teachersB.students C.enemiesD.friends Ⅱ.任务型阅读 Whenananimalbecomesextinct(灭绝), wewillneverseeitagain, exceptforsomebones(骨头)intheground.Howsad! Whydoanimalsbecomeextinct? PeoplearecuttingdownlargeforestsinEurope, Asiaandotherpartsoftheworld.Thisdestroysthehomesofmanywildanimals.Forexample, somemonkeysandapes(猿)eatthefruitandleavesonthetalltrees.Peoplecutdownallthetalltrees, leavingonlyshortones.Ifthemonkeysandapesdon'thavefood, theywilldie.With__more__and__more__people__on__the__earth,__there__is__less__room__for__other__animals__like__bears__and__wolves. Someanimalsdieoutbecausepeoplehunt(猎杀) orkillthemforfood.Somepeopleshoottigers, lionsandotheranimalsforfurtomakemoney.Theyalsokillelephantsfortheirteeth.Touristscanharmanimals, too.TurtleslaytheireggsonthebeachincountriessuchasGreece, buttheycan'tdothiswhentouristsareonthebeach. Pollutionisanotherkiller.Aspeoplebuildmorefactoriesandpourdirtywaterintorivers, manyfishgetsickanddie.Andoneday, theArctic(北极) mightmeltbecauseofglobalwarming(温室效应).Thenwherewillpolarbearslive? 1题判断正(T)误(F); 2题完成句子;3题简略回答问题;4题找出并写下全文的主题句;5题将文中画线句子译成汉语。 1.Oneday, thepolarbearsmightbecomeextinctbecausepeoplehuntthemforfood.(  ) 2.Peoplehurtorkillanimalsfor________________________. 3.Howdopeopledestroythehomesofmanywildanimals? ________________________________________________________________________ 4.________________________________________________________________________ 5.________________________________________________________________________ Ⅲ.词汇运用 根据短文内容及所给提示,在文中的空白处填写一个正确的单词。 Animalsare1.________(people) friends.Butmanywildanimalsarefacingthe2.d________ofdyingout, becausetheenvironmentthattheyare3.________(live) inhaschangedgreatly.Forexample, theirlivingareahasbecomesmallerandsmaller4.________ofpollutionandthedevelopmentof5.________(city).Theyhavenoroom6.________(live) inexceptthezoo.Andmanyofthewildanimalsnowcan'tfindenoughfood7.________(eat).Somethingshouldbedoneto8.p________theanimals. Weshould9.a________dosomethingtomakeourworldcleaner.Freshair, cleanwaterandgreengrassareallimportant10.________animals. 详解详析 Ⅰ.[主旨大意]本文是一篇记叙文,讲述的是小海伦在她爷爷的农场里结识了一头孤僻的幼象,她们成为非常亲密的朋友的故事。故事告诉我们应该爱护动物。 1.B 考查名词词义辨析。句意:在农场里,有各种动物,比如奶牛、狗、猫和绵羊。suchas列举的名词提示用animal表示“动物”。故选B。 2.A 3.D 4.B 考查副词的用法辨析。句意:它没有妈妈,并且它从不和其他动物一起玩。根据下文中的alone“独自”可知这头小象性格孤僻,不喜欢和其他动物玩。故选B。 5.D 考查动词的词义辨析。句意:它经常独自在四周走动。主语elephant提示谓语动词用walk和around搭配,符合句意。故选D。 6.C 7.C 8.B 9.A 10.D Ⅱ.1.F 2.food, furorteeth  3.Peoplearecuttingdownlargeforests. 4.Whydoanimalsbecomeextinct? 5.地球上的人越来越多,这使像熊和狼这样的其他动物有更少的空间生存。 Ⅲ.1.people's 2.danger 3.living 4.because 5.cities 6.tolive 7.toeat 8.protect 9.also 10.to 1 冀教版八年级英语下册Unit 4 阶段能力训练(Lessons 19—21) Ⅰ.完形填空 The computer is a very wonderful machine, and it is so __1__ today that it seems we __2__ live or work without it. Computers are used in many__3__—in offices, in factories, in big shops, at schools, and even at home. With the computer, people are living a better __4__. The computer is one of the greatest inventions in the __5__ century. The first computer was built in America which was named Eninc, and it was not only very__6__, but also quite heavy. It was as big as two rooms! But the computer is developing very fast. Today they are becoming smaller and smaller, lighter and lighter, and__7__ faster and faster. There are so many kinds of different computers in the market that you can easily choose one that you like best. As the computer can do a lot of things for people, it helps us learn about the real world. With the computer, you can__8__ an e?mail just in a few seconds to your friend or receive your __9__. Now you can see the computer really gives us a very nice picture about the world of tomorrow. So as students in the 21st century, we have to work hard and learn how to__10__ the computer very well. Don't you think so? ( )1.A.beautiful B.interesting C.popular D.enjoyable ( )2.A.can B.cannot C.must D.mustn't ( )3.A.roads B.streets C.crossings D.places ( )4.A.life B.friend C.family D.country ( )5.A.18th B.19th C.20th D.21st ( )6.A.useful B.large C.small D.cheap ( )7.A.studying B.teaching C.walking D.working ( )8.A.give B.take C.post D.send ( )9.A.letter B.book C.help D.message ( )10.A.get B.use C.read D.write Ⅱ.阅读理解 The Internet is becoming important in our daily life. How much do you know about it? What is the Internet? The Internet is a large, worldwide collection of computer networks. A network is a small group of computers put together. The Internet is a collection of many different networks from all over the world. These networks are called the Internet. Once you have learned to use the Internet, you can have a lot of interest on the World Wide Web. What is the World Wide Web? The World Wide Web has been the most popular development of the Internet. The Web is like a big electronic book with millions of pages. These pages are called homepages. You can find information about almost anything in the world on these pages. For example, you can use the Internet instead of a library to find information for your homework. You can also find information about your favourite sport or film star, talk to your friends or even do some shopping on the pages. Most pages have words, pictures and even sound or music. What is e?mail? Electronic mail (E?mail) is a way of sending messages to other people. It's much quicker and cheaper than sending a letter. If you want to use e?mail, you must have an e?mail address. This address must have letters and dots and an “@” (meaning “at”). This is what an address looks like: e?mail@star.net. Write a message, type in the person's e?mail address, and then send the message across the Internet. People don't need to use stamps, envelopes or go to the post office since the invention of the Internet. Quick, easy and interesting, that's the Internet! ( )1.The Internet is ________. A.a big computer B.a small group of computers C.lots of computer networks D.the World Wide Web ( )2.The World Wide Web is like ________. A.an electronic book B.homepages C.an electronic page D.an interesting picture ( )3.People like to use e?mail to send messages to their friends and family because ________. A.they don't have to pay any money B.it's faster and cheaper C.they don't need to have stamps, envelopes or addresses D.sending a mail is interesting Ⅰ.1.C 2.B 3.D 4.A 5.C 6.B 由第二段最后一句“It was as big as two rooms!”可知选B。 7.D 8.D 9.D 10.B Ⅱ.1.C 由短文第二段第三句和第四句“The Internet is many different networks from all over the world. These networks are called the Internet.”可知选C。 2.A 由短文第三段第二句“The Web is like a big electronic book with millions of pages.”可知选A。 3.B PAGE 1 冀教版八年级英语下册Unit 4 阶段能力训练(Lessons 22—24) Ⅰ.完形填空 Nowadays, WeChat is becoming more and more__1__ in China. No matter where we are, we can sign up and send text or voice messages to our friends. We can also find a stranger to talk to by shaking the __2__. Another fun function(作用) is that WeChat can help to search for people who live nearby with the program on. Many people like this function, __3__ it can help them find more people. In my opinion, WeChat is really__4__ useful chatting tool. It can help people __5__ with their friends more easily. However, it is also__6__ for people, especially for students. As you see, some people use WeChat __7__ too long. It is not healthy to them. So I have some advice __8__ it in a correct way. First, we should not use it when we are studying. We can't focus on our study if we use it. Second, we must be careful. We should neither show too much personal information __9__ trust strangers so much. We should learn how to use it properly. Remember, WeChat is not everything in your life. __10__ depend too much on it. ( )1.A.popular B.cheap C.poor D.rich ( )2.A.radio B.phone C.computer D.TV ( )3.A.so B.but C.because D.and ( )4.A./ B.an C.a D.the ( )5.A.argue B.communicate C.dance D.work ( )6.A.good B.better C.worse D.bad ( )7.A.for B.in C.on D.with ( )8.A.use B.using C.uses D.to use ( )9.A.or B.nor C.and D.but ( )10.A.Doesn't B.Don't C.Isn't D.Haven't Ⅱ.[2018·滨州]阅读理解 Inventions make the world better, smarter and a little more fun. The folding bike helmet(头盔) People hate to wear a helmet because it's thick and heavy. Morpher is a bike helmet made from plastic. It is just as strong as the traditional one, but flexible(灵活的) enough to fold almost totally flat. Also it is much easier to carry. Shoes that tie themselves After we see the movie Back to the Future, almost everyone wants a pair of self-?tying shoes. Now, thanks to Nike, the shoe dream comes true. When you press a button, the shoes can tie themselves. The smart alarm clock—Hello Sense An alarm clock, called Hello Sense, can improve your sleep. It can control the temperature, light and even air quality in your bedroom to help you have a perfect sleep environment. And it can record your sleep cycles. Sweet potatoes that could save lives The lack(缺乏) of vitamin A can cause blindness and many other illnesses. In Sub?Saharan Africa, plant experts are helping them grow a kind of new sweet potatoes. These potatoes can help them fight against some illnesses. ( )1.The folding bike helmet is ________. A.thick and heavy B.made from metal C.not as strong as a traditional one D.flexible enough to fold almost flat ( )2. Which company makes self?-tying shoes? A.Adidas. B.Nike. C.Kappa. D.Li?-Ning. ( )3.The smart alarm clock can NOT________. A.improve our sleep B.control our weight C.record our sleep cycles D.control the temperature in the bedroom ( )4. If a child has a poor eyesight, he may be in the lack of________. A.vitamin A B.vitamin B C.vitamin C D.vitamin D ( )5.You can find the passage in a________. A.newspaper B.storybook C.guide book D.cookery book Ⅰ.1—5 ABCCB 6—10 DADBB Ⅱ.1.D 细节理解题。由第一个表格中第三句“…but flexible(灵活的) enough to fold almost totally flat.”可知,这种头盔可以灵活地折叠,几乎成平的。故选D。 2.B 细节理解题。由第二个表格中第二句“…thanks to Nike, the shoe dream comes true.”可知,耐克公司制作出了会系鞋带的鞋子。故选B。 3.B 细节理解题。由第三个表格中第二句“It can control the temperature, light and even air quality…”可知选B。 4.A 细节理解题。由最后一个表格中第一句“The lack(缺乏) of vitamin A can cause blindness…”可知选A。 5.A PAGE 1

    • 同步练习/一课一练
    • 2019-06-13
    • 下载0次
    • 267.91KB
    • 21jy_928351662
  • ID:4-5945296 新版冀教版七年级英语下册Unit5--Unit8阶段能力训练(8份含答案)

    初中英语/冀教版/七年级下/本册综合

    Unit 5 阶段能力训练(Lessons 25—27) Ⅰ.完形填空 Students all over the world are learning English now. It is a very useful __1__. It can help you find good jobs in the future. But __2__ can you learn it well? First, you should __3__ English every day. In English class, you should listen to the teacher carefully and try to speak __4__. After class, you can memorize(记忆) sentences and paragraphs(段落) __5__ the books. Memorizing is a good __6__ to learn English. Second, you should __7__ more practice. Now there are many kinds of ways to enjoy __8__ English. You can listen to BBC or VOA on the __9__, or listen to the tapes. And you can also watch many kinds of English shows on TV or on the Internet. In this way, you can learn English better, and at the __10__ time, you can know more about the world. ( )1.A.language B.sport C.housework D.homework ( )2.A.why B.how C.when D.where ( )3.A.watch B.look C.see D.read ( )4.A.many B.some C.more D.any ( )5.A.on B.under C.at D.in ( )6.A.way B.ideas C.roads D.problem ( )7.A.play B.do C.make D.ask ( )8.A.learns B.learn C.learning D.to learn ( )9.A.bike B.telephone C.clock D.radio ( )10.A.right B.some C.same D.different Ⅱ.阅读理解 Wu Li's Activities for Last Week Monday ate some hamburgers in a restaurant at 7:30 p.m. Tuesday had an English exam at 9:00 a.m. Wednesday stayed at home and talked with his father online at 8:00 p.m. Thursday went to the bookstore by bike and bought a dictionary Friday had a headache and went to see a doctor Saturday went to the Old Age Home with his classmates to help the old from 8:00 a.m. to 11:00 a.m. Sunday helped his mum with the housework ( )1.Wu Li went to a restaurant on ________. A.Monday B.Tuesday C.Thursday D.Friday ( )2.On Tuesday Wu Li ________. A.ate hamburgers B.had an English exam C.had a headache D.talked with his father ( )3.Wu Li ________ to the bookstore on Thursday. A.walked B.took a bus C.took a car D.rode a bike ( )4.It took Wu Li ________ to help the old at the Old Age Home. A.three hours B.five hours C.seven hours D.nine hours Ⅲ.任务型阅读 A learning plan for this summer in Canada! Students from around the world can study English for six weeks this summer. During the weeks, you can: ·Live with a Canadian family. It will help you practice your English and learn about Canadian culture. ·Meet people from other countries. You can learn about many new places and cultures. ·Take a trip to famous Niagara Falls. Here are our lessons: Speaking. You can have a good talk with others in English. You can practice your English by shopping, going to restaurants, talking with friends and asking for information(信息). Listening. You will listen to news, songs or watch English movies. Reading. You will learn about Canada by reading short stories. You will also read newspapers and magazines. Writing. You will learn to write your own stories in English. 1题判断正(T)误(F);2题完成句子;3—4题简略回答问题;5题将文中画线句子译成汉语。 1.During the weeks in Canada, students can visit Niagara Falls.( ) 2.If(如果) Wang Gang takes part in the learning plan, he will live with ________________. 3.How long will this learning plan last? ________________________________________________________________________ 4.How do students improve their reading? ________________________________________________________________________ 5.________________________________________________________________________ Ⅰ.1—5 ABDCD 6—10 ABCDC Ⅱ.1—4 ABDA Ⅲ.1.T 2.a Canadian family 3.For six weeks. 4.By reading short stories, newspapers and magazines. 5.你将学习用英语去写你自己的故事。 PAGE 1 Unit 5 阶段能力训练(Lessons 28—30) Ⅰ.阅读理解 Richard Campbell is a secondary school student. He is 15 years old. He lives in a small town in the North of England. Every morning, he gets up at eight o'clock, puts on his uniform and walks to school. One hour later, the lessons start. The students usually study math, English, history and geography in the morning. They usually study music and drawing and they play sports after lunch. They have a ten?minute break between classes. They also spend a long time in the school library, reading books and doing their homework. Richard likes his school very much. His favourite subjects are English and geography, but he doesn't like math because he is not good at it. Richard and all his friends spend the whole day at school. Lunch is at one o'clock. He doesn't like the food that the school serves(提供). This is why he often brings a packed lunch from home. He always has his lunch in the dining hall, but some of his friends sometimes eat in the courtyard or outside the school gate. At weekends, he always goes out with his friends because he doesn't go to school. On Saturday, he always goes to the cinema or to the sports centre. On Sunday, he just goes for a walk with his dog. ( )1.What time do Richard's lessons begin in the morning? A. At 8:00. B. At 8:30. C. At 9:00. D. At 9:10. ( )2.What does Richard like best? A. Math and English. B. English and geography. C. History and math. D. Geography and history. ( )3.Where does Richard have lunch on weekdays? A. In the dining hall. B. At home. C. In the courtyard. D. Outside his school gate. ( )4.What does Richard always do on Saturday? A. He reads and does homework. B. He goes to see films or does sports. C. He walks his dog or does exercise. D. He spends a long time in the library. Ⅱ.任务型阅读 All the students need to have good study habits(习惯). When you have good study habits, you will learn things quickly. Do you like to study in the living room? This is not a good place, because it is usually too noisy. You need to study in a quiet place, like your bedroom. A quiet place will help you only to think about one thing. When you study, do not think about other things at the same time. Only think about your homework. If you do this, you will do your homework more quickly. 1—2题完成句子;3—4题简略回答问题;5题将文中画线句子译成汉语。 1. ________________ will help you learn things quickly. 2. The bedroom is a ________ place to study. 3. Why isn't the living room good for studying? ________________________________________________________________________ 4. What's the passage mainly(主要地) about? ________________________________________________________________________ 5. ________________________________________________________________________ Ⅰ.1—4 CBAB Ⅱ.[主旨大意] 本文主要讲述的是好的学习习惯对人们的学习有很大帮助。 1. Good study habits 2. good/quiet 3. Because it's usually too noisy. 4. It's mainly about good study habits. 5. 当你学习的时候,不要同时想别的事情。 PAGE 1 Unit 6 阶段能力训练(Lessons 31—33) Ⅰ.完形填空 There are four seasons in a year in China. __1__ comes in March. June, __2__ and August make the summer season. The autumn season lasts __3__ September to November. December, January and __4__ make the winter season. __5__ different seasons, people __6__ different clothes and do different things. The summer is __7__, so people usually wear cool clothes and do things like swimming or __8__. Near the North Pole(北极) there are only __9__ seasons. They are winter __10__ summer. ( )1.A.Summer B. Spring C. Winter D. Autumn ( )2.A.January B. April C. July D. May ( )3.A.in B. at C. for D. from ( )4.A.February B. March C. April D. May ( )5.A.In B. To C. At D. On ( )6.A.put on B. wear C. make D. bring ( )7.A.cold B. warm C. hot D. cool ( )8.A.skiing B. skating C. surfing D. running ( )9.A.one B. two C. three D. four ( )10.A.or B. but C. and D. with Ⅱ.阅读理解 When Charley got up one morning, he looked out of the window and saw the ground deeply covered with snow. On the side of the house nearest the kitchen, the snow was deeper than Charley's head. Charley's father told him they needed a path(小路) through the snow. “I would make one if I had time,” said his father, “but I have to go to work. Could you make a path, Charley?” “How could I do that?” asked Charley in surprise. “The snow is higher than my head!” “Little by little,” said Charley's father. So Charley got the snow shovel(铲) and started working. He shoveled and shoveled as hard as he could, but it was very slow work. “I don't think I can do it, mother,” he said. “There is too much snow!” “Little by little, Charley,” said his mother. “The snow feel in tiny flakes(薄片), but see what a great pile(堆) it has made.”“Yes, I see, Mother. If I throw it away little by little, I can do it.” Charley went on working as hard as he could. When his father came home in the evening, he was very happy to see a nice and clear path. The next day he gave Charley a nice card. Written on the card were the words “little by little.” ( )1.Why did Charley's father ask him to make a path? A. Because he was very busy. B. Because it was too cold. C. Because he didn't like snow. D. Because there was little snow. ( )2.How did Charley feel when his father asked him to make a path? A. Excited. B. Tired. C. Surprised. D. Relaxed. ( )3.The mother's words showed that ________. A. she was very angry with the boy B. she wanted to encourage the boy C. she wanted to work with the boy D. she wanted the boy to have a rest ( )4.From the passage, “little by little” probably means “________”. A. Well begin is half done B. Failure is the mother of success C. Many hands make light work D. A journey of a thousand miles begins with a single step Ⅲ.任务型阅读 There are four seasons in a year. They are spring, summer, autumn and winter. For all my friends, every season is good. Wang Tong likes flying kites and climbing hills. She says when spring comes, the days are getting warmer and longer. And everything begins to grow. The wind is not very strong. It's the best time to fly kites. And when you climb the hills, you can enjoy yourself. So she often says spring is her favourite season. “Swimming is my favourite sport,” says Anne. “When summer comes, I often go swimming in the rivers or lakes with my friends.” You can enjoy yourself in the water. And you can swim like a fish there. “I often go climbing with my father during the long vacation of the National Day,” says Liu An. “My father often tells me that I can see lots of beautiful things if I stand on the top of a hill.” So he likes autumn best of all. Bob says he likes winter very much. He says, “I'm very happy when I am playing with snow.” He is making a snowman now. 1—2题完成句子;3题简略回答问题;4题找出并写下全文的主题句;5题将文中画线句子译成汉语。 1. There are ________ seasons in a year. 2. ________ is Wang Tong's favourite season. 3. Why does Bob like winter very much? ________________________________________________________________________ 4. ________________________________________________________________________ 5. ________________________________________________________________________ Ⅰ.[主旨大意] 本文主要是关于季节的简单介绍。 1. B 2.C 3.D 4.A 5. A 表示在某个季节用介词in。 6. B 句意:在不同的季节里,人们穿不同的衣服,做不同的事情。put on强调“穿”的动作;wear强调“穿”的状态。 7. C 8. C 在四个选项中,只有surfing(冲浪)是夏季的运动项目。 9. B 10.C Ⅱ.[主旨大意] 本文是一篇记叙文。文章主要向我们描述Charley起来时发现路上堆满雪,他爸爸吩咐他铲出一条小路,他觉得雪太多,但他爸爸和妈妈鼓励他一点点地做。最终他爸爸下班回家后发现了一条小路。第二天他爸爸给了Charley一张写着“一点点”的卡片。 1. A 2. C 细节理解题。根据第三段的“asked Charley in surprise”可知,他是感到惊讶的,故选C。 3. B 推理判断题。根据前面他对妈妈说他觉得他做不了,那里太多雪了,但后面他妈妈对他说那些雪就像薄片一样,由此推断她是在鼓励他,故选B。 4. D 词义猜测题。根据前文的内容可知,分别说到那些雪很厚,但后来经过Charley一点点地做,最终完成了,由此可知选项D(千里之行,始于足下)符合。 Ⅲ.1.four/4 2.Spring 3. Because he is very happy when he is playing with snow. 4. For all my friends, every season is good. 5. 你可以在水里玩得很开心。 PAGE 1 Unit 6 阶段能力训练(Lessons 34—36) Ⅰ.完形填空 Some people say they can find out what the weather is going to be like. They look at __1__. __2__ they see a bird fly high out to the sea, they say it is going to be a __3__ day. For birds do not like flying out to the sea when __4__ could rain. Some people look at different __5__ on a farm. A chicken may __6__ a big noise when rain is on the way. It may __7__ everywhere. A frog can show the __8__, too. It will stay in the __9__ when rain is on the way. __10__ a nice day, it will come out of the water. ( )1.A.dogs B.birds C.frogs D.cats ( )2.A.When B.What C.Why D.Where ( )3.A.bad B.rainy C.snowy D.nice ( )4.A.they B.its C.it D.it's ( )5.A.vegetables B.fruits C.people D.animals ( )6.A.make B.hear C.listen D.get ( )7.A.swim B.run C.stay D.stand ( )8.A.animal B.way C.weather D.degree ( )9.A.land B.water C.dirt D.sea ( )10.A.In B.At C.On D.For Ⅱ.阅读理解 My favourite season is spring.I like having picnics and taking photos with my friends. I don't like autumn, because I know that it's going to be getting cold soon. —Matt, from the U.K. Autumn is my favourite season. I love the autumn wind that blows the leaves around. And I often take a walk in the autumn air with a hot cup of coffee. —Anna, from Germany I like summer best. It's so cool in my hometown. There are a lot of outdoor activities you can take part in, such as going camping. —Neil, from Canada ( )1.Matt is from ________. A.the U.S. B.Canada C.Britain D.Germany ( )2.Anna likes ________ best. A.spring B.autumn C.summer D.winter ( )3.Maybe Neil enjoys ________. A.having picnics B.taking photos C.taking a walk D.going camping ( )4.They are talking about their ________. A.favourite subject B.favourite season C.favourite animal D.favourite colour ( )5.Which statement(陈述) is NOT true? A.Matt doesn't like autumn. B.Anna likes summer best. C.Neil's hometown is cool in summer. D.There are three people in the passage. Ⅲ.任务型阅读 Different weather makes people feel different. It influences(影响) people's health and feelings. In August, it is very hot and wet in the southern part of the United States. People there have some health problems in this month. Weather also has a strong influence on people's feelings. Winter may be a bad time for thin people. They might feel unhappy in cold weather. But fat people may have a hard time in hot summer. Are you feeling sad, tired or unhappy today? It may be the weather's problem. 1—2题完成句子;3—4题简略回答问题;5题将文中画线句子译成汉语。 1.Weather influences people's ________________. 2.Winter may be a bad time for ________ people. 3.What's the weather like in August in the southern part of the U.S.? ________________________________________________________________________ 4.When do fat people have a hard time according to the passage? ________________________________________________________________________ 5.________________________________________________________________________ Ⅰ.[主旨大意] 人们可以根据一些动物的行为来预测天气情况。 1.B 2.A 3.D 4.C 代词it指天气。 5.D 6.A make a noise意为“发出声响”,为固定搭配。 7.B 8.C 9.B 10.C 表示“在具体某一天”,用介词on。 Ⅱ.[主旨大意] 本文介绍了Matt, Anna和Neil最喜欢的季节。 1—5 CBDBB Ⅲ.[主旨大意] 天气会影响人们的健康和情感。 1.health and feelings 2.thin 3.Very hot and wet/It's very hot and wet. 4.In hot summer. 5.那里的人们在这个月里有一些健康问题。 PAGE 1 Unit 7 阶段能力训练(Lessons 37—39) Ⅰ.完形填空 We all know that exercise is good for us. Experts say that people should exercise sixty __1__ or more each day. Here are some of the __2__: Exercise can help __3__ look better. It is one of the most __4__ parts of keeping our body healthy. Exercise helps us get less chance of having diseases. Studies __5__ that exercise, like jumping, running and swimming can __6__ our health. Exercise is also __7__ for our minds. It can __8__ put us in a good mood. __9__ you are having exercise now, try to keep it up. If you didn't take exercise before, try to __10__ from now on. (  )1.A.seconds B.minutes C.hours D.times (  )2.A.reasons B.problems C.ways D.answers (  )3.A.we B.our C.us D.ours (  )4.A.beautiful B.popular C.important D.exciting (  )5.A.know B.show C.make D.give (  )6.A.keep B.stay C.improve D.slow (  )7.A.good B.bad C.easy D.hard (  )8.A.too B.never C.either D.also (  )9.A.After B.Before C.If D.Because (  )10.A.stop B.start C.have D.make Ⅱ.阅读理解 As time goes by, sports have become more and more important in people's modern life. People take part in different kinds of sports, like football, basketball, table tennis, swimming and so on. Sports are popular all over the world. People also like watching sports matches. Sports stars are very popular with people, especially students. There are sports matches all over the world nearly every day, but the most important and famous are the Olympic Games(奥林匹克运动会).Every athlete(运动员) wants to win the games. At that time all sports fans sit in front of TVs to watch games. Some even go to the stadium(体育馆) to watch the games. Why are sports so popular? Because sports can keep our body strong. Do you like playing sports? How often do you exercise? (  )1.The Olympic Games are ________. A.car races(比赛) B.sports matches C.World Cups D.Asian Games (  )2.In the Olympics, athletes try their best to ________. A.win the games B.show their strong body C.keep healthy D.make money (  )3.Which of the following is NOT true according to the passage? A.Sports can keep our body strong. B.There are not sports matches nearly every year. C.Sports are popular all over the world. D.Sports stars are very popular with students. Ⅲ.任务型阅读 Sometimes it may seem difficult to improve our health. If so, the following health habits may help you. Eat breakfast every morning. Research shows(研究表明) that if you eat a meal in the morning you may not become too fat or eat too much during lunch. Eating breakfast can help people feel better through a day. Get enough sleep. Poor sleep can influence our memory and learning. It can also cause traffic accidents! Studies show that people who don't get enough sleep seem to get into more accidents. ________ stay safe and get enough sleep! Take a walk every day. Walking is an easy way to exercise. You'd better meet friends for a walk, not for a meal. As you walk, you will see the beautiful world around you. Have a hobby. A hobby could be running, reading or making something with your hands. Hobbies help people relax and rest. Hobbies make us happy. 1题判断正(T)误(F);2题完成句子;3题简略回答问题;4题将文中横线处空缺的一个单词填写在下面的横线上;5题将文中画线句子译成汉语。 1.If you eat breakfast, you will become fat. (  ) 2.Eating breakfast can help people ____________ through a day. 3.How many pieces of advice are mentioned(提到)? ________________________________________________________________________ 4.________________________________________________________________________ 5.________________________________________________________________________ Ⅰ.[主旨大意] 本文阐述了锻炼给人们带来的好处。 1.B  2.A 由下文可知,以下讲到的是一些原因。 3.C 作动词help的宾语用人称代词宾格。 4.C 5.B 6.C 7.A  8.D also用于肯定句中,表示“也”。 9.C 10.B  Ⅱ.1—3 BAB Ⅲ.1.F 2.feel better 3.Four/4. 4.So 5.当你散步的时候,你会看到你周围美丽的世界。 PAGE 1 Unit 7 阶段能力训练(Lessons 40—42) Ⅰ.完形填空 Everyone wants to be healthy. Health is __1__ to us. But __2__ can we keep healthy? First, we should eat vegetables and fruit four __3__ five times a week. Then we had better __4__ some bean pro?ducts(豆制品) every day __5__ they're good for people. Milk __6__ also necessary(必要的), especially __7__ women and children. Next, __8__ more exercise is better. After supper we'd better __9__ a walk. It's good for __10__ bodies. (  )1.A.bad  B. exciting  C. important  D. scary (  )2.A.why B. how C. what D. when (  )3.A.and B. but C. so D. or (  )4.A.eat B. eating C. to eat D. eats (  )5.A.so B. because C. but D. if (  )6.A.are B. were C. is D. was (  )7.A.at B. with C. of D. for (  )8.A.do B. doing C. does D. did (  )9.A.take B. go C. to take D. to go (  )10.A.we B. our C. us D. ours Ⅱ.[2018·重庆B]阅读理解 National Smile Month is the largest and longest mouth health activity in the U. K. Starting in 1977, it is celebrating(庆祝) its 42nd birthday from May 14 to June 14 this year. The British are known for their bad teeth because they have too many sugary(甜的) foods and drinks. It seems that most of them don't often show their feelings. They don't smile or cry. But this is NOT true. The British like to smile as much as anyone else. They just don't want to show their bad teeth. Brush your teeth at least twice a day, cut down sugary foods and drinks, and visit the dentist often. With the three messages, the organizers(组织者) hope that a month of smiling will make people all around the U. K. realize the importance of good teeth and be confident(自信的) enough to open their mouths to smile. One interesting activity is for the British to enjoy the fun photos with short stories behind. Seeing the smiling faces and reading the interesting stories, everyone can't help smiling! You're welcome to send yours with big smiles online. Smiling is not only good for you but also good for those around you, even if(即使) you do have a few bad teeth. This makes National Smile Month a great idea! (  )1.National Smile Month in the U. K. has had a history of ________ years. A. 5 B. 14 C. 42 D. 77 (  )2.According to Paragraph 2, we learn that most of the British ________. A. don't like sugary foods B. have very good teeth C. don't show their feelings D. like to smile in fact (  )3.The three messages in Paragraph 3 tell the British how to take care of their ________. A. teeth B. food C. drinks D. hands (  )4.National Smile Month in the U. K. suggests(建议) that ________. A. the British should improve their health only this month B. the British should show more smiles with better teeth C. the British shouldn't smile if they have a few bad teeth D. the British shouldn't have many interesting activities 教师详解详析 Ⅰ.[主旨大意] 本文就如何保持健康提出了几条建议。 1. C 2.B  3. D or意为“或者”,表示选择关系。 4. A had better 后面用动词原形。 5. B 由句意可知,前后句是因果关系,后半句表示原因,故填because。 6. C milk为不可数名词,作主语时,谓语动词用单数形式。 7. D 8.B 9. A take a walk意为“散步”。 10. B 形容词性物主代词修饰名词bodies。 Ⅱ.1.C 细节理解题。由第一段最后一句 “…it is celebrating its 42nd birthday from May 14 to June 14 this year.” 可知选C。 2. D 细节理解题。由第二段中 “They don't smile or cry. But this is NOT true. The British like to smile as much as anyone else.”可知选D。 3. A 4. B 综合分析题。这个节日设立的目的就是让人们关注牙齿健康,展示自信微笑。 PAGE 4 Unit 8 阶段能力训练(Lessons 43—45) Ⅰ.完形填空 It was time for a holiday! Dawn wanted to go to the beach, but her family had __1__ ideas. Where would Dawn's family go on holiday? One day, Dawn __2__ a letter in the letter box(信箱). It said, “You've won!” Dad opened it. Oh, they won a holiday! “I hope it's to the __3__,” said Dawn.“I can swim in the sea.” “No, I hope it's a __4__ holiday,” said Dad. “I can sleep in a tent(帐篷). ” “Well, I'd like to go to a big __5__,” said Mum. “I can go shopping.” Then they started to argue(争吵). Beach! Camping! City! They argued __6__ the evening. Then the phone rang(电话铃响了). Dawn answered it. “Hello! This is Lucky Holidays. You've won a holiday to sunny Alexandria.” “That's where my grandma __7__. ” “This is Grandma!” “Oh, Grandma, you tricked(戏弄) __8__!” “I invite all of you to spend your summer holiday __9__ me.” Two days later, they got to Alexandria and spent two __10__ weeks at Grandma's. Dad slept in a tent. Mum went shopping and Dawn swam in the sea. Everyone was happy.                  (  )1.A.another B. other C. others D. the other (  )2.A.wrote B. found C. bought D. made (  )3.A.park B. museum C. restaurant D. beach (  )4.A.singing B. dancing C. camping D. swimming (  )5.A.zoo B. city C. lake D. stop (  )6.A.when B. so C. until D. before (  )7.A.lives B. exercises C. leaves D. visits (  )8.A.him B. her C. us D. them (  )9.A.for B. with C. to D. on (  )10.A.relaxing B. boring C. busy D. quiet Ⅱ.[2018·孝感] 阅读理解 Let's learn about nature! Are you interested in animals and nature? Want to enjoy your summer holiday and learn something interesting and useful? Here comes your CHANCE! Here is a THREE?DAY SUMMER PROGRAM! You can take part in many activities and meet with animals, such as giraffes, pandas, tigers, and so on! More information about the program is as follows: Age: Students aged 8—16. Groups: There are 2 programs for you to choose from. Each program needs at most 15 students. Program A Dates: July 16—18, 2018 Days: Monday to Wednesday Time: 10:00 a. m.—4:00 p. m. Program B Dates: August 7—9, 2018 Days: Tuesday to Thursday Time: 10:00 a. m.—4:00 p. m. Program cost:$230 for members; $250 for non?members(非会员). How to do: Come to our centre to get an application form(申请表). Send your form on or before June 25, 2018. Notes: 1. NO FREE LUNCHES. You may either bring a lunch?box or pay for lunch in our restaurants. 2. Both programs will start ONE DAY later if there is a warning(警告) of rainstorms. COME AND JOIN US NOW!! DON'T MISS THE CHANCE!! (  )1.How many days are there in a Summer Program? A. 2. B. 3. C. 4. D. 5. (  )2.________ can join the Summer Program. A. A kid of 7 B. A girl of 10 C. A boy of 18 D. A man of 22 (  )3.One member and one non?member should pay ________ for the Summer Program. A. $230 B. $250 C. $460 D. $480 (  )4.Where can you get an application form? A. In our shop. B. In our school. C. In our centre. D. In our restaurant. (  )5.When will Program B start if there is a rainstorm on August 7, 2018? A. On August 8. B. On August 9. C. On September 8. D. On September 9. Ⅰ.1—5 BBDCB 6—10 CACBA Ⅱ.[主旨大意] 本文是一篇夏令营活动的广告。广告中提到了两种不同的夏令营活动。 1. B 细节理解题。文中两个夏令营日期分别是7月16日至7月18日、8月7日至8月9日,均为三天。故选B。 2. B 细节理解题。文中提到“面向的群体是6至18岁的学生”。故选B。 3. D 数字计算题。文中提到“会员230美元,非会员250美元”,所以一个会员和一个非会员总共的费用是“230+250=480”。故选D。 4. C 细节理解题。由文中的“Come to our centre to get an application form.”可知选C。 5. A 细节理解题。由文中Notes的第2点可知,若下暴风雨,则推后一天。故选A。 PAGE 1

    • 同步练习/一课一练
    • 2019-06-12
    • 下载1次
    • 186KB
    • 21jy_928351662
  • ID:4-5945284 新版冀教版七年级英语下册Unit1--Unit4阶段能力训练(8份含答案)

    初中英语/冀教版/七年级下/本册综合

    Unit 1 阶段能力训练(Lessons 1—3) Ⅰ.完形填空 Alice and I will have a trip to Mount Tai this weekend. We'll leave __1__ the morning of May 1. We will __2__ a plane there. In the afternoon we'll __3__. They all say there __4__ many trees and flowers on the mountain. They are very __5__. I think we will like __6__ very much. It may __7__ us five hours to climb the mountain. On May 2 we will __8__ to our city. We will return home __9__. We all hope the trip will be __10__! ( )1.A.in B. on C. at D. to ( )2.A.by B. go C. take D. bring ( )3.A.arrive B. leave C. come D. go ( )4.A.is B. have C. are D. has ( )5.A.bad B. beautiful C. green D. red ( )6.A.them B. it C. their D. its ( )7.A.take B. need C. bring D. spend ( )8.A.walk back B. go back C. run back D. look back ( )9.A.take a train B. by the train C. by train D. in a train ( )10.A.excited B. exciting C. interested D. famous Ⅱ. [2018·济宁]阅读理解 Maps are pictures of places.You must have seen a map of the world, of your home country, and even of your home city. They show us towns, cities,roads, parks, schools, hospitals, and more. There are also many other types(类型) of maps. Each gives a special kind of information. There are street maps, tourist maps, and even maps of the air and sea. Here is a simple road map. ( )1.Which is the biggest town on the map? A. Greentown. B. Bluetown. C. Smalltown. D. Bigtown. ( )2.If you drive from Smalltown to Bluetown, which is the best way to choose? A. M3. B. M13. C. M23. D. R67. ( )3.What does the writer mainly want to tell us? A. Ways to choose maps. B. Ways to read maps. C. Some types of maps. D. The importance of maps. Ⅲ.任务型阅读 Today is Saturday, February 5. I'm making my plan for my trip to Beijing. I will stay at Chaoyang Hotel. On the first day, I will go to Tian'anmen Square. I will see many foreigners there. And I also want to visit the Palace Museum. It has a long history. On the second day, I will go to the Summer Palace, the Temple of Heaven and Beihai Park. I want to learn more about Chinese culture. On the third day, I will go home by train. 1题完成句子;2—3题简略回答问题;4题找出并写下全文的主题句;5题将文中画线句子译成汉语。 The writer is making a plan to ________. 2. What's the date today? 3. Where will the writer stay when he is in Beijing? 4. ________________________________________________________________________ 5. ________________________________________________________________________ Ⅰ.[主旨大意] 本文介绍了“我”和Alice周末计划去泰山旅行的相关情况。 1. B 在具体某一天的上午、下午或晚上用介词on。 2. C 3.A 4. C 考查there be结构。由“many trees and flowers”可知选C。 5. B 6. A 动词后接代词宾格;由前句可知用复数人称代词。 7. A “It takes sb some time to do sth.”为固定句型,意为“做某事花费某人多长时间”。 8. B 9.C 10. B exciting意为“使人激动的”,用来修饰事或物。 Ⅱ.[主旨大意] 这是一篇说明文。文章介绍了什么是地图,以及地图的种类,并展示了一张具体的地图。 1. A 细节理解题。根据图中的标识可知,大的城镇用圆圈,一般城镇用黑点,图中只有Greentown是圆圈,因此只有它是大镇。故选A。 2. B 细节理解题。根据图中显示连接Smalltown和Bluetown的有M13和R67两条路,而R67是崎岖小路,因此最好的路是M13。故选B。 3. C 主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了什么是地图以及地图的种类。故选C。 Ⅲ.1.Beijing 2. It's February 5. 3. At Chaoyang Hotel. 4. I'm making my plan for my trip to Beijing. 5. 我想了解更多的中国文化。 PAGE 1 Unit 1 阶段能力训练(Lessons 4—6) Ⅰ.完形填空 Do you know Disneyland? How much do you know about __1__? All the children around the world __2__ visiting Disneyland. Now there __3__ six Disneyland theme(主题) parks in the world. There are __4__ in the U. S., and the others are __5__ Paris, Tokyo, Hong Kong and Shanghai. The __6__ Disneyland is in California, the U. S.There are __7__ great places. In the park, you __8__ enjoy the world in the future. You can __9__ be in ancient times. The sixth Disneyland theme park in Shanghai __10__ to the public(公众) in June, 2016. ( )1.A.them B. its C. it D. it's ( )2.A.hope B. enjoy C. want D. likes ( )3.A.have B. has C. is D. are ( )4.A.one B. two C. three D. four ( )5.A.in B. from C. to D. at ( )6.A.one B. first C. last D. five ( )7.A.a lot B. much C. lot of D. lots of ( )8.A.must B. should C. can D. need ( )9.A.too B. never C. not D. also ( )10.A.will close B. opened C. will open D. closed Ⅱ.任务型阅读 A Dear Mr. Zhang, Next week, a group of exchange students(交换生) from the U. S.will come to visit Taizhou. I make a plan for them. We will eat breakfast at our school first. Then we can take them to Mei Lanfang's Former House(故居) by bus. It takes only 25 minutes. They can learn to sing Beijing Opera there. In the afternoon, we will go to Tiandehu Park and take some photos there. In the park we can have a picnic. Then we will go to the cinema to watch a new film. After that the girls can go to the shopping malls to buy things they like and we will take the boys to our school playground to play football for one and a half hours. In the evening we will invite(邀请) them for dinner in a restaurant. They can try Chinese food. I'm sure they will have a good time in our city. Yours love, Tony 1题完成句子;2—4题简略回答问题;5题将文中画线句子译成汉语。 1. The exchange students are from ____________. 2. How long does it take from Tony's school to Mei Lanfang's Former House by bus? ________________________________________________________________________ 3. What will they do in Tiandehu Park? ________________________________________________________________________ 4. Will the exchange students have dinner in a restaurant? ________________________________________________________________________ 5. ________________________________________________________________________ B Five months ago, 19 children flew to Chengdu to study pandas. These children were from Taiwan. During the visit, these children saw pandas close up. They were very excited to see so many pandas at the same time. They also travelled to the Mount Emei scenic area and met local school children.At last, they said, “The pandas are very cute, and they are all happy.” They also said children in Chengdu are very friendly to them. They hoped to visit Sichuan again. 6—7题完成句子;8—9题简略回答问题;10题将文中画线句子译成汉语。 6. The children were from ________. 7. They went to Chengdu to ________________. 8. How did they go to Chengdu? ________________________________________________________________________ 9. What did they think of the pandas? ________________________________________________________________________ 10. _______________________________________________________________________ Ⅰ.[主旨大意] 迪士尼乐园最早出现在美国,现在全世界共有6个主题公园,第六个于2016年6月在中国上海向公众开放。 1. C 代指“Disneyland”,用代词it。 2. B enjoy doing sth意为“喜欢做某事”。 3. D 4.B 5. A 表示“在某座城市”用介词in。 6. B 7. D lots of 意为“许多,大量”。 8. C 9. D also意为“也”,用在句中。 10. B 根据“in June, 2016”可判断用一般过去时。 Ⅱ.1.the U. S./America 2. It takes only 25 minutes. 3. They will take some photos and have a picnic. 4. Yes, they will. 5. 我确信他们会在我们的城市玩得很开心。 6. Taiwan 7. study pandas 8. By air/By plane. 9. They thought the pandas were very cute. 10. 在参观期间,这些孩子近距离地看到了熊猫。 PAGE 1 Unit 2 阶段能力训练(Lessons 7—9) Ⅰ.完形填空 Sophia Chan is a pretty girl with a sweet smile. __1__ is only thirteen. But many people are already calling her a(n) “__2__ violin genius”. Chan began to play the violin __3__ the age of four. She gave her __4__ show when she was five. In 2006, CCTV?1 __5__ her a “young star of the future”. In 2007, Sophia __6__ the Gold Award(金奖) at the Youth Art Festival in Germany. __7__, her first violin album(专辑) came out in May last year. Most kids need their parents to push(促使) them to work hard. Sophia, however, actively plays the violin __8__ her own. “Playing the violin __9__ what I really like,” she says. “It is my __10__ that pushes me to play well.” ( )1.A.He B. She C. His D. Her ( )2.A.old B. big C. young D. ancient ( )3.A.in B. on C. at D. to ( )4.A.first B. last C. best D. late ( )5.A.called B. phoned C. gave D. showed ( )6.A.bought B. saw C. got D. found ( )7.A.Too B. Either C. Sometimes D. Also ( )8.A.on B. to C. for D. in ( )9.A.are B. is C. am D. be ( )10.A.project B. interesting C. interested D. interest Ⅱ.[2018·天津]阅读理解 Dear Susan, How are you? I'm going to visit Hong Kong with Mum and Dad next month. We'll arrive on the second of August. It's so exciting! We can meet each other soon! I will spend a day in Ocean Park on the third of August. I know that you've visited Ocean Park many times before. Can you give me some advice(建议) on what to see in Ocean Park? I would also like to visit you at your home on the fourth of August. Are you free on that day? I've bought a present for you. I think you'll love it. By the way, would you like to go to Disneyland with me? I really want to take some photos with you in Disneyland. You know, I love the famous cartoon characters of Disney such as Snow White and Mickey Mouse very much. I know you love them too. When can you go to Disneyland with me? Please let me know. I'll stay until the ninth of August and go back to England on that day. See you soon. Love, Lily ( )1.When will Lily arrive in Hong Kong? A. On the second of August. B. On the third of August. C. On the fourth of August. D. On the ninth of August. ( )2.How long will Lily spend in Ocean Park? A. Half a day. B. One day. C. One and a half days. D. Two days. ( )3.What will Lily do on the fourth of August? A. Buy a present. B. Visit Ocean Park. C. Go back to England. D. Visit Susan at her home. ( )4.What will Lily do in Disneyland? A. Take photos. B. Watch a cartoon. C. See a film of Mickey Mouse. D. Read the story of Snow White. ( )5.Lily wants to know ________. A. if Susan has received her present B. when she will go back to England C. if Susan can meet her at the airport D. when Susan can go to Disneyland with her Ⅰ.[主旨大意] 十三岁的Sophia Chan自小喜欢拉小提琴,如今已小有成就。 1. B 由前句的girl可知选B。 2. C 3. C at the age of是固定短语,意为“在……岁时”。 4. A 5.A 6.C 7. D also意为“而且”。 8. A on one's own是固定短语,意为“独自,单独”。 9. B 动名词(短语)作主语时,谓语动词用单数形式。 10. D Ⅱ.[主旨大意] 本文是一篇应用文。在Lily写给Susan的信中,Lily介绍了下个月将和父母去香港度假,他们计划到海洋公园、迪士尼乐园等地旅游,还将拜访Susan,Lily希望Susan和她一起旅游。 1. A 细节理解题。由第一段第三句“We'll arrive on the second of August.”可知选A。 2. B 细节理解题。由第二段第一句“I will spend a day in Ocean Park on the third of August.”可知选B。 3. D 细节理解题。由第三段第一句“I would also like to visit you at your home on the fourth of August.”可知选D。 4. A 细节理解题。由第四段第二句“I really want to take some photos with you in Disneyland.”可知选A。 5. D 细节理解题。由第五段第一句 “When can you go to Disneyland with me?”可知选D。 PAGE 1 Unit 2 阶段能力训练(Lessons 10—12) Ⅰ.完形填空 Last year I __1__ a trip to Italy. I visited some places __2__ it. I like the city __3__ Venice. There is __4__ street in Venice. There are some canals(运河) among the __5__. There is __6__ water in the canals. People __7__ Venice have their own boats. They go to work __8__ boat. And we go to work by bus or bike. Venice is famous__9__ its canals and boats. Venice is beautiful because of the __10__. I hope to visit it again. ( )1.A.had B. having C. has D. have ( )2.A.to B. in C. at D. on ( )3.A.call B. calls C. called D. calling ( )4.A.some B. many C. any D. no ( )5.A.boats B. roads C. streets D. buildings ( )6.A.many B. little C. much D. few ( )7.A.at B. in C. for D. on ( )8.A.by B. with C. to D. at ( )9.A.on B. with C. for D. to ( )10.A.water B. grass C. houses D. trees Ⅱ.阅读理解 Hello, everyone! I will tell you something about my trip to the U. S. When I got to New York, I began my visit. First, I went to a senior high school. I was happy on the first night there because I lived with a kind family, the Whites. It was a big family. They were very friendly to me. They helped me do many things. When I wanted to write to my friends, they let me use their computer. When I lost my camera, they helped me look for it. After some days, I went to another two schools. I lived in the Smiths' house. There were four people in the family. I was surprised that the parents were from two countries. It was a nice trip and I was happy to be with the two families. They would be my friends forever. ( )1.The writer lived ________ on the first night. A. in a senior high school B. in the Whites' house C. in the Smiths' house D. in a hotel ( )2.The writer went to ________ schools. A. one B. two C. three D. four ( )3.Why was the writer surprised when he got to the Smiths' house? A. Because the parents of the family were from two countries. B. Because the family were not very helpful to him. C. Because the family was too big. D. Because there were only four people in the family. ( )4.What's the meaning of the underlined word “forever” in Chinese? A. 从来不 B. 最好的 C. 曾经 D. 永远 ( )5.What's the best title of the passage? A. My Best Friend in the U. S. B. Families in New York C. Schools in New York D. My Trip to the U. S. Ⅲ.任务型阅读 Bruce and David are twin brothers. One day they had a fight. So for a few days, they didn't talk to each other. One evening, Bruce was very tired. He went to bed early. When David went to his own room, he found a piece of paper on the table beside his bed. On it were the words, “David, wake me up at 7 o'clock.—Bruce” Bruce woke up at 9 o'clock the next day. On the table he saw a piece of paper. “Bruce, wake up. It's 7 o'clock.—David” it said. 1—2题判断正(T)误(F);3—4题完成句子;5题将文中画线句子译成汉语。 1. David and Bruce are classmates.( ) 2. Bruce went to bed early that evening.( ) 3. Bruce woke up at ____________ the next day. 4. There was also ____________ on Bruce's table. 5. ________________________________________________________________________ Ⅰ.1.A 2.B 3.C 4.D 5.D 6. C 7.B 8.A 9. C be famous for意为“因……而出名”。 10. A Ⅱ.1—5 BCADD Ⅲ.[主旨大意] David和Bruce是一对双胞胎兄弟。一次吵架后,两人之间发生了一件非常有趣的事情。 1. F 2. T 3. 9 o'clock 4. a piece of paper 5. 因此好几天他们都不和彼此说话。 PAGE 1 Unit 3 阶段能力训练(Lessons 13—15) Ⅰ.完形填空 For many students, it is easy to get to school. But for me, it is __1__. I'm Sun Yang. I live in a small village __2__ my grandparents. My parents __3__ to the city to work. My school is __4__ from my home and my grandparents are old, __5__ they can't take me to school. The road is bad, so I can't __6__ a bike. I must walk to school. I __7__ up at 5:30 every morning, and I have no __8__ for breakfast at home. I always have breakfast on the way. It usually __9__ me one hour to walk to school. But I am __10__ late for school, and I am good with my teachers and classmates. ( )1.A.difficult B. easy C. boring D. interesting ( )2.A.of B. with C. at D. in ( )3.A.go B. come C. leave D. walk ( )4.A.far B. near C. long D. short ( )5.A.and B. or C. so D. but ( )6.A.take B. need C. drive D. ride ( )7.A.think B. get C. come D. look ( )8.A.time B. hour C. bread D. minute ( )9.A.takes B. needs C. leaves D. stops ( )10.A.usually B. always C. sometimes D. never Ⅱ.[2018·益阳]阅读理解 Do you feel worried sometimes? How do you deal with(处理) your worries? Whether your worries are big or small, you can take these steps to deal with them. ·Try to find out what you're worried about Sometimes, you will know what you're worried about. But sometimes, you might not. Try to find it out first; if you can't, you can ask for help. ·Think of ways to make it better You can do something to help you feel less worried. Sitting there worrying is no fun and it won't solve(解决) your problem. Grades at school are often a top worry for kids. If you're worried about grades, ask yourself these questions: ☆ Why are grades important? What do grades mean to me? ☆ How do I get ready for class? Do I go over my notes even when there isn't a test? ☆ Do I have a good place to study at home? ☆ Have I tried different ways of studying? ·Ask for help When you're worried, it can be helpful to find someone to talk to. You can ask your parents, friends or teachers for help. ( )1.How many steps of dealing with your worries are mentioned in the passage? A. Two. B. Three. C. Four. D. Five. ( )2.When you don't know what you're worried about, ________ first. A. you should try to find it out B. you can't ask for help C. you don't need to think of ways D. you should give it up ( )3.If you're worried about grades, you can ask yourself these questions except(除了) “________”. A. Why are grades important? B. Why don't my friends like me? C. How do I get ready for class? D. Do I have a good place to study at home? ( )4.According to the passage, who can you ask for help when you're worried? A. Parents, friends or teachers. B. Parents, friends or doctors. C. Parents, friends or policemen. D. Parents, doctors or policemen. ( )5.The passage mainly tells us ________. A. who is often worried B. when people are worried C. how to deal with our worries D. Worries are difficult to deal with Ⅰ.[主旨大意] 本文讲述的是孙扬住在乡村,和爷爷奶奶生活在一起,上学比较困难。 1. A 考查形容词辨析。由转折连词but可知,这里应选与easy相对的difficult,说明孙扬上学很困难。 2. B 3.A 4. A 考查形容词辨析。表示距离的远近常用far和near,long和short常用来表示物的长短或人的高低。far from意为“远离;离……远”。 5. C 考查连词辨析。此空的前后两句是因果关系,故用连词so。 6. D 考查动词辨析。ride a bike是固定用法,表示“骑自行车”。 7. B 8. A 考查名词辨析。由后一句“I always have breakfast on the way.”可知,这里表示“我”没有“时间”在家吃早饭。 9. A 考查动词辨析。表示“花费某人一些时间做某事”常用“It takes sb some time to do sth.”句型。 10. D Ⅱ.1.B 2.A 3.B 4.A 5. C 主旨大意题。短文讲述了如何处理自己的担忧,并提供了几种解决的方法。 PAGE 1 Unit 3 阶段能力训练(Lessons 16—18) Ⅰ.完形填空 Cindy has a good mother. She always asks Cindy to be __1__. This year, a new girl comes to Cindy's __2__. The girl is Jenny. She is fat. And she always __3__ old clothes. Most(大多数的) students don't like her. Jenny doesn't have friends in the class, __4__ no one talks to her. Cindy feels __5__ for her, but she doesn't know what to do. “Are you our friend? Then you __6__ play with her,” other girls say to Cindy. Then Cindy __7__ her mum's words—always be nice. Cindy thinks, “I can't be a mean(刻薄的) girl __8__ them.” So Cindy starts talking with Jenny. She __9__ Jenny is a really good girl. She loves reading and writing stories. Cindy loves __10__, too. Soon the two girls become good friends. ( )1.A.early B. tidy C. healthy D. nice ( )2.A.hall B. club C. class D. family ( )3.A.sells B. wears C. brings D. makes ( )4.A.because B. but C. before D. or ( )5.A.afraid B. boring C. sorry D. terrible ( )6.A.can B. can't C. must D. have to ( )7.A.learns B. keeps C. remembers D. loses ( )8.A.like B. before C. with D. for ( )9.A.writes B. listens C. tells D. finds ( )10.A.them B. her C. you D. him Ⅱ.[2018·滨州]改编阅读理解 I was walking around in a store. I saw a cashier (出纳员) hand a little boy his money back, saying, “I'm sorry, but you don't have enough money to buy this doll.” I walked towards him and asked him who the doll was for. “It's the doll that my sister wanted most for Christmas,” he said. I told him that maybe Santa Claus would bring it to her and that he shouldn't worry. He sadly replied, “No, Santa Claus can't bring it to her. I have to give the doll to my mum so that she can give it to my sister when she joins her.” His eyes were so sad while saying this. “My sister has gone to be with God. Daddy says that Mum is going to see God very soon too, so I thought that she could take the doll with her to give it to my sister.” My heart nearly stopped. I quickly reached for my wallet(钱包) and suggested that we count the money again. “Okay,” he said. “I hope that I have enough.” I added some of my money to his without letting him see and we started to count it. There was enough for the doll. “Thank you, God, for giving me enough money!” the little boy said. I left the store, feeling as if my life had been changed forever. ( )1.Why couldn't the boy buy the doll? A. Because he didn't know the cashier. B. Because he didn't have enough money. C. Because he didn't find the doll. D. Because the dolls were sold out. ( )2.The boy wanted to buy the doll for ________. A. Santa Claus B. his sister C. his mother D. his father ( )3.What does the underlined sentence in Paragraph 4 mean? A. The writer's heart stopped working. B. The writer had a heart problem. C. The writer was so touched by the boy. D. The writer was scared after hearing the story. ( )4.According to the passage, which of the following is TRUE? A. The boy's mum was badly ill. B. The cashier gave the doll to the boy for free(免费的). C. The boy's mum wanted the doll most. D. Santa Claus brought the doll to the boy's sister. 教师详解详析 Ⅰ.1.D 考查形容词辨析。根据短文第一段第一句“Cindy has a good mother.”及第二段中“…her mum's words—always be nice.”可推知,妈妈总是要求辛迪友善待人。故选D。 2. C 考查名词辨析。根据短文第一段最后一句“Most(大多数的) students don't like her.”可推知,今年,一个新女孩来到了辛迪的班级。故选C。 3. B 考查动词辨析。根据本句中的“old clothes”可推知,她总是“穿着”旧衣服。故选B。 4. A 考查连词辨析。结合句意“因为没有人和她说话,所以詹妮在班上没有朋友”可知,本句话的前后两部分为因果关系。故选A。 5. C 6.B 7. C 考查动词辨析。根据本句中的“always be nice”可推知,辛迪记起了她妈妈的话。故选C。 8. A 考查介词辨析。根据下一句“So Cindy starts talking with Jenny.”可推知,辛迪认为她不能像其他女孩那样成为一个刻薄的女孩。故选A。 9. D 考查动词辨析。根据本句后半部分“Jenny is a really good girl”可推知,她“发现”詹妮真的是一个好女孩。故选D。 10. A 考查代词辨析。根据上一句“She loves reading and writing stories.”可推知,辛迪也喜欢它们。此处them代指“reading and writing stories”。故选A。 Ⅱ.[主旨大意] 文章讲述了作者被一个小男孩感动并帮他实现愿望的故事。 1. B 细节理解题。由短文第一段中的“I'm sorry, but you don't have enough money to buy this doll.”可知选B。 2. B 细节理解题。由短文第二段中的“I have to give the doll to my mum so that she can give it to my sister when she joins her.” 可知选B。 3. C 语义理解题。由上下文可知,听到男孩的讲述后,作者是被小男孩感动了。故选C。 4. A 推理判断题。由短文第三段中的“Daddy says that Mum is going to see God very soon too”可知,男孩的妈妈病得很严重。故选A。 PAGE 1 Unit 4 阶段能力训练(Lessons 19—21) Ⅰ.阅读理解 In America, boys and girls often join clubs. The members of a club work together. They also learn certain skills and share good times. Many boys belong to Boy Scouts. Boy scouts enjoy hiking and camping out together, and they learn many things. Scouts learn safety rules, first aid, and what to do when in danger. Members have a chance to learn outdoor living. They learn to build fires and cook out in the open. Girl Scouts and Camp Fire Girls are clubs for girls. These two clubs give their members a chance to have fun and learn. The girls in a group take trips, have parties and go hiking and camping together. The Camp Fire Girls earn honor beads(荣誉珠) for learning such skills as swimming and cooking. The Girl Scouts earn badges(徽章). Both boys and girls can be members of 4?h clubs. Children who live in either the city or the country may belong to 4?h. A project such as raising a pig or a calf can be carried on only by farm children, while city children can take part in gardening and cooking projects. In all these clubs the boys and girls learn to be good and useful citizens(市民). ( )1.Why do boys and girls join clubs according to the passage? A. To make their parents happy. B. To earn honor beads and badges. C. To learn skills and share good times. D. To enjoy hiking and camping out. ( )2.What does Paragraph(段落) 2 mainly talk about? A. What to do when in danger. B. Some activities of Boy Scouts. C. What Boy Scouts really enjoy. D. Some skills about outdoor living. ( )3.What can we know from Paragraph 3? A. In America there are many clubs for girls. B. Camp Fire Girls is quite popular in America. C. Girls can go hiking and camping with the boys. D. Girls are encouraged to learn swimming and cooking. ( )4.What is the passage mainly about? A. Members of 4?h clubs in America. B. Clubs for boys and girls in America. C. Different kinds of clubs in America. D. Children are interested in clubs. Ⅱ.任务型阅读 Do You Want to Be an Artist? Do you want to be an artist? Come to our club, and you can find you'll be happy here. We have lessons about the trumpet, the guitar, the drum, the violin and the piano for just $20 each. You can also learn to sing, to dance for $25 each. If you like art, you can be in our art club, too.It's just for $30 each! Please call Miss Zhang at 628?6068. Help Wanted Are you good at sports? We need help for our sports meeting. Can you help with: ★volunteers(志愿者) ★registrars(登记员) ★computers Come and join us! Tel:688?9807(Miss Wang) 1题完成句子;2—3题简略回答问题;4题找出并写下“Help Wanted”的主题句;5题将文中画线句子译成汉语。 1. In the art club there are many lessons about different instruments such as ________________________________. 2. Is the dancing lesson $20 each? ________________________________________________________________________ 3. You're good at sports and you want to help. Who can you call? ________________________________________________________________________ 4. ________________________________________________________________________ 5. ________________________________________________________________________ Ⅰ.[主旨大意] 文章介绍了美国男孩和女孩参加俱乐部的情况。 1. C 细节理解题。由第一段中的“They also learn certain skills and share good times.”可知选C。 2. B 推理判断题。由第二段我们可以看出,主要讲的是Boy Scouts 所进行的一些活动。 3. D 推理判断题。由第三段中的“The Camp Fire Girls earn honor beads(荣誉珠) for learning such skills as swimming and cooking.”可推断出选D。 4. B 主旨大意题。由整篇短文可以看出,短文主要内容为美国男孩女孩参加俱乐部的情况。 Ⅱ.1.the trumpet, the guitar, the drum, the violin and the piano 2. No, it isn't. 3. Miss Wang. 4. We need help for our sports meeting. 5. 来参加我们的俱乐部,你会发现在这里你很快乐。 PAGE 1 Unit 4 阶段能力训练(Lessons 22—24) Ⅰ.完形填空 In my country, the parents are __1__ and they can't be often with us. __2__ school, we often go to clubs to play and learn. __3__ the clubs, we have many good teachers. They know __4__ to work with kids. And the clubs have many volunteers. They like kids __5__ they are good with kids. They often come to the clubs to help us with our __6__ and play with us. In the clubs, we can __7__ many games about sports, art, science and some __8__ things. We can really learn __9__ in the clubs. What clubs do you __10__ in your country? Please let me know. ( )1.A.free B. busy C. happy D. angry ( )2.A.Before B. When C. After D. As ( )3.A.On B. With C. For D. At ( )4.A.what B. when C. why D. how ( )5.A.and B. or C. then D. while ( )6.A.homework B. housework C. practice D. exercise ( )7.A.walk B. take C. play D. make ( )8.A.the other B. other C. others D. another ( )9.A.many B. few C. little D. a lot ( )10.A.have B. has C. had D. having Ⅱ.阅读理解 A new study says that American children have exciting after?school life. Many junior and senior students have lots of funny things to do in their free time. More than 57% have activities every day. 82% have activities at least four times a week. American students spend their free time doing sports, or enjoying arts, music and dancing. They like to have life outside school because they can make a lot of friends during their activities. ( )1.What is American children's life like after school? A. Unhappy. B. Exciting. C. Boring. D. Unhealthy. ( )2.How many students have activities every day if there are 2,000 students? A. More than 570. B. More than 820. C. More than 1,140. D. More than 1,840. ( )3.How often do 82% of the students have activities? A. Every day. B. Every weekend. C. At least four times a week. D. Every Sunday. ( )4.American students ________, or enjoy arts, music and dancing in their free time. A. do sports B. surf the Internet C. have fun D. watch TV ( )5.American students like to have life outside school because________. A. activities outside school are more interesting B. they can make a lot of friends C. they don't like school life D. they are free to do anything outside school Ⅲ.任务型阅读 Mr. and Mrs. Black had different ideas about where to go to spend their weekend. Mrs. Black wanted to go to Florida to see her sister. Mr. Black wanted to go to Maine. “Florida is too hot at this time of the year,” said Mr. Black. “Maine is a little cold,” said Mrs. Black. “I like swimming, but the water will be cold there.” Just then, the phone rang. Mr. Black answered the phone. It was Mr. Black's mum. “Please come in the shortest time. I need help. I'm calling from the hospital in Boston.” They stopped their talking, and they both went there. 1—2题完成句子;3—4题简略回答问题;5题将文中画线句子译成汉语。 1. Mrs. Black's ________ was in Florida. 2. Mr. Black thought it was ________________ in Florida. 3. What sport does Mrs. Black like? ________________________________________________________________________ 4. Where was Mr. Black's mother? ________________________________________________________________________ 5. ________________________________________________________________________ Ⅰ.1—5 BCDDA 6—10 ACBDA Ⅱ.1.B 由“American children have exciting after?school life”可知。 2. C 由“More than 57% have activities every day.”可知。 3. C 由“82% have activities at least four times a week.”可知。 4. A 由“American students spend their free time doing sports, or enjoying arts, music and dancing.”可知。 5. B 由“They like to have life outside school because they can make a lot of friends during their activities.”可知。 Ⅲ.1.sister 2. too hot (at this time of the year) 3. Swimming. 4. In Boston/In a hospital (in Boston). 5. 就在那个时候,电话响了。 PAGE 1

    • 同步练习/一课一练
    • 2019-06-12
    • 下载1次
    • 212.54KB
    • 21jy_928351662
  • ID:4-5942876 冀教版英语八年级下Unit 4 The Internet Connects Us Lesson 19 How Do You Use the Internet?教案(1课时)

    初中英语/冀教版/八年级下/Unit 4 The Internet Connects Us/Lesson 19 How Do You Use the Internet?

    教材 冀教版英语八年级下册 授 课 时 间 主讲人 授 课 班 级 总第 19 课时 课 题 Lesson 19: How Do You Use the Internet? 课时安排 One 课型 New 教学目标 1. Master the new words and phrases, the meaning of text. 2. Learn to use Adverbial Clause with “if”. 3. Talk about how to use the Internet in our daily life in English. 教学重点 Learn to use Adverbial Clause with “if”. 教学难点 how to use the Internet in our daily life correctly. 教学方法 Communicative Teaching 教学资源 Electronic whiteboard, flash 教学步骤 教师活动 学生活动 教师复备栏 教 学 过 程 设 计 教 学 过 程 设 计 Step1. Analysis of the student. (about 2mins) Review: Q1: Why are the animals important for the human being . Q2: What pets would you like to have and why.Step2. Lead in. (about 3mins)Q1: What electronic equipments do you have in your family? Q2: What do you usually do with your smart phone / tablet/computer ?Q3:Do you know how do you use the Internet correctly? Step 3. New lesson. (about 35mins)No. 1 Teach the new words and phrases. Correct their pronunciation when necessary. No. 2 Watch the flash and answer the question.Text: Give them some time to read the text themselves. Then let them act out the dialogue in groups and finish the chart.At last, the teacher explains the language notes: Adverbial Clause with “if”.No. 3 Important sentences: 1. I used to have a desktop computer. 2. It is easy to carry. 3. I use the Internet to blog about donuts. 4. I can begin to write report. No. 4 The Grammar: Adverbial Clause with “if”.1. He will call you if he_______ (come)back. 2. He will come if it _____________ (not rain). 3.If it ______ tomorrow, we ______go to the park. A. rains; won’t B. will rain; won’tC. rains; don’t D. rains; don’t go Step 4. Watch the flash for the Ss to follow. (about 3mins) Step 5.Summary. (about 2mins) Sum up the text what we learned, the new words, phrases, and sentences. Sum up the grammar.Step 6. PracticeⅠ. 找出错误并改正1. Have you ever use a tablet?2. It’s always nice hear from Wu Hong!3. — How long do you get an e-mail from your parents? — Once a week.4. What will you do if it will rain tomorrow?5. In the old days, people used the sticks catch the animals.Step7: Homework1. It is important ______ how to use the computer.learn B. learning C. to learn D. learned2. I like ______ a new friend in Canada.A. make B. making C. makes D. made3. If more trees ______ planted, our city______ more beautiful. A. were; will be B. are; will be C. will be; are D. is; is 4. --- Peter has changed a lot, hasn’t he? --- Yes, He _______ the guitar, but now he _______ soccer. A. used to play; is used to playing B. used to playing; plays C. is used to playing; used to play D. is used to play; is playing Greet the students as usual and make sure they can response correctly. Ask the students to complete Let’s Do It! No.1 Make sure the Ss can read it correctly. Ask the students To learn the Sentences by heart Fill in the following questions. Check the answers as a class. 板 书 设 计 Lesson 19: How Do You Use the Internet?The new words: technology, keyboard, industry.The new phrases: do research.Language points: used to do / be used to doing if 从句中需要注意“主将从现” 教 学 反 思

  • ID:4-5942874 冀教版英语八年级下Unit 4 The Internet Connects Us Lesson 21 Books or Computers? 课件(共16张PPT)

    初中英语/冀教版/八年级下/Unit 4 The Internet Connects Us/Lesson 21 Books or Computers?

    * 《Lesson 21: Books or Computers》 Lead in: Do you know the Four Great Old Chinese Inventions?(中国古代四大发明) If you know, please tell us what they are . compass gunpowder printing paper 毕昇 蔡伦 Find out : Compass,gunpowder,printing and paper are the Four Great Inventions in Ancient China. Compass can make a boat go in its correct direction. Gunpowder can be uesd not only in gun(枪) but aslo in firework(烟火). Because of Bi Sheng's way of printing , we can have more and more books to read. With the help of Cai Lun , we can use paper to write what we think and what we see in the wonderful world . Let's feel proud of CHINESE! Self---learning: Read the lesson and put these sentences into the correct order. Task 1: Fill in the new words. Task 2: Find out the key phrases. 1.pass on ...by ... 2.the printing press 3.change one's reading habbit 4.keep on (doing) sth. 5.download sth.from the Internet 从网上下载...... 反义:upload sth. to the Internet 将......上传到网上 * 6. have many ways to do sth. 7. no matter what/how /when... 8. a new kind of book 9. an e-reader 10. sell sth. online 11. print books 12. by hand * Task 3 : Find out the key sentences . 1.It took a long time to write a book. It takes sb. some time to do sth. =sb. spend some time on sth. / doing sth. = sb. need some time to do sth. eg. It takes me 30 minutes to walk to school every day. * 2. The modern printing pressing makes it possible to print books quickly. sth./sb. make +it +adj. + 动词不定时 :某人 或某物使干某事变得...... eg. E-books can make it easier and faster for common people to read more books. 3. With e-books,Information travels faster and farther. travel faster and farther: 传播(旅行)得更 快更远 eg. A plane can travel / go faster and farther than a bus. * 4. No matter what you have , keep on reading ! No matter +what /how /when...+ 主句 :无论什么/怎样/何时,...... eg.(1) No matter where you go, I will go with you ! (2) No matter how you do it ,I will agree with you! keep on doing sth. 继续干某事 eg. Keep on reading , you'll remember ! * 5.It is +adj. +for sb. +to do sth.对某人来说干….怎么样? Choose the best one. 1.In ancient time, people passed___their knowledge ___telling stories. A. to /with B. by/ by C. on/ by D. on/with 2.____paper,it is possible for people____ down their ideals. A. On/write B.With/to write C. With/writing D.By /to write 3.Light __________than sound. A. go faster B. travel faster C. goes fast D. travels faster 4. I_____ 2 hours_____my homework last night. A.spend/on B.spent / in C.took/ to do D.spent /doing 一句多译: 我每天花一小时做运动。 I ______an hour ______sports every day. = It _____me an hour_________spotrs every day. = I need___hour ______sports every day. 现在人们有许多读书的好方法。 Now people have many good ways to_______ books. =Now people have many good ways of______ books. Thank you