欢迎您,[登陆][注册] (您的IP:34.207.78.157)

初中英语中考专区
全部(21) 课件 教案 试卷 学案 素材 视频 电子教材
不限 普通资料 精品资料 特供资料 成套资料
  • ID:4-5931914 上海市杨浦区 2019年5月第二学期质量调研初三英语练习卷及答案(含听力材料无听力音频)

    初中英语/中考专区/模拟试题

    上海市杨浦区 2019年5月第二学期质量调研初三英语练习卷 及答案 (满分 150 分,考试时间:100 分钟) 考生注意:本卷有 7 大题,共 94 小题。试题均采用连续编号,所有答案务必按照规定在答题纸上完成,做在试卷上不给分。 Part 1 Listening (第一部分 听力) I. Listening Comprehension (听力理解) (共 30 分) A. Listen and choose the right picture (根据你听到的内容,选出相应的图片)(6 分) A B C D E F G H 1. 2. 3. 4. 5. 6. B. Listen to the dialogue and choose the best answer to the question you hear (根据你听到的对话和问题,选出最恰当的答案) (8 分) 7. A) Often. B) Sometimes. C) Once a week. D) Twice a week. 8. A) At 8:30. B) At 8:45. C) At 9:15. D) At 9:45. 9. A) Black buttons. B) Blue shirt. C) Washing machine. D) Changing room. 10. A) In Park street. B) In a hospital. C) At a TV station. D) At a police station. 11. A) He’ll have to jog. B) He’ll study for exams. C) He is very tired. D) He isn’t feeling well. 12. A) Holiday plan. B) Part-time job. C) Travel experience. D) Likes and dislikes. 13. A) She is very funny. B) She lacks energy. C) She likes teenagers. D) She is young at heart. 14. A) Nobody was hurt in the accident. B) Few people survived the accident. C) No one was killed in the accident. D) Only a few people lost their lives. C. Listen to the passage and tell whether the following statements are true or false (判断下列句子是否符合你听到的短文内容, 符合的用“T”表示,不符合的用“F”表示) (6 分) 15. The passage is about a famous outdoor cinema in the city. 16. The cinema is located on the beach and there are beautiful views. 17. It’s possible to watch the sunset during a film. 18. The cinema is five kilometres away from the city if you go on foot. 19. It’s a good idea to have a barbecue when the film is over. 20. Cinema tickets can be bought from the supermarket in the city. D. Listen to the passage and complete the following sentences (听短文,完成下列内容,每空格限填一词) (10 分) 21. When Kevin moved into his first apartment, he was . 22. Kevin started to paint the place himself and after , he finished one wall. 23. Kevin to admire his work and put his foot in the can of paint. 24. The cleaning company cost Kevin about $ . The can of paint only cost $ . 25. Kevin learned that being an adult means “ ” your mistakes. Part 2 Phonetics, Grammar and vocabulary (第二部分 语音、语法和词汇) Ⅱ. Choose the best answer (选择最恰当的答案) (共 20 分) 26. Which of the following words is pronounced as /sel/? A) sale B) sell C) sail D) shall 27. Sending e-mail has almost taken place of writing letters. A) a B) an C) the D) / 28. The church caught fire Monday, causing major damage to the centuries-old building. A) on B) in C) at D) by 29. Let’s eat somewhere with fast service. I only have time. A) few B) a few C) little D) a little 30. Which can go , a racing bicycle or a mountain bicycle? A) fast B) faster C) fastest D) the fastest 31. This drink tastes , but in a good way! A) strange B) well C) badly D) beautifully 32. The teacher asked the boys to be quiet, but they just kept . A) talk B) talking C) to talk D) to talking 33. Is a gas station nearby, please? My car is running out of petrol. A) it B) here C) this D) there 34. It’s difficult for me to tell cheese butter. A) about B) by C) from D) between 35. Cakes from the supermarket are usually terrible, I always bake my own cakes. A) or B) but C) for D) so 36. I find the remote control. Have you seen it anywhere? A) can’t B) needn’t C) mustn’t D) shouldn’t 37. – is it from the nearest hospital? – About 200 metres. A) How far B) How long C) How many D) How much 38. You Tim, one of the team guides as soon as you arrive at the centre. A) meet B) will meet C) met D) would meet 39. My grandpa is getting so forgetful - I have to remind him his medicine. A) take B) takes C) to take D) taking 40. Last night in Garden City, many trees down in the storm. A) be blown B) are blown C) were blown D) have been blown 41. everything was going according to the plan, there is no need to worry. A) Since B) Although C) Unless D) Before 42. beautiful way to celebrate Easter! I wish we could have been there. A) What B) What a C) What an D) How 43. – Can I borrow your calculator, please? – Sorry, I it to work out the figures at the moment. A) use B) will use C) used D) am using 44. – How do you feel about Tina’s dress? – A) She likes it. B) She’s too thin. C) It feels soft. D) It is lovely. 45. – – I’d like to, but I have guitar lesson. A) Why can’t you wash your dirty socks sometimes? B) If you like, I can help you with that project tomorrow. C) Would you like to go to the book fair on Saturday? D) Would you mind helping me with the maths problem? Ⅲ. Complete the following passage with the words or phrases in the box. Each word or phrase can only be used once(将下列单词或词组填入空格。每空格限填一词,每词或词组只能填一次)(共8 分) (A) Our eyes need light to see. When we walk into the sun, 46 a lamp, or look at a screen, light enters our eyes. There are many kinds of it. Some are visible, and some are not. Visible light comes in several different colors. Each color has a different 47 of energy. Blue light has the most energy, and it is everywhere. Of course, you can see it in the sky, but it is also common in 48 lights. Computers, TVs, and phones all produce lots of blue light, too. Our eyes are bad at blocking blue light because it is very strong. It can reach 49 to the backs of our eyes. That is a problem because too much blue light causes damage. (B) The most harmful blue light comes from screens. Looking at them too much gives you eye strain. Blue light from screens also affects your sleep. Your body thinks you are looking at the sun all the time. So, it stops creating the chemical that makes you sleepy. Too much blue light can even make you 50 . We can’t avoid all blue light, and we wouldn’t want to. It keeps us in a good 51 during the day. However, we can 52 our sight from it. There are special glasses and apps that block blue light. They are very helpful. Also, try following the 20-20-20 rule. Every 20 minutes, look at something 20 53 away. Do that for 20 seconds each time. It gives your eyes the rest that they need. Ⅳ. Complete the sentences with the given words in their proper forms(用括号中所给单词的适当形式完成下列句子,每空格限填一词) (共 8 分) 54. The grade is very important for students who want to get into the right school. (nine) 55. If we win the next three , we could still go through to the final. (match) 56. My view is that pet owners should leave their pets at home. (person) 57. In football you always need a bit of luck and this time luck is on side. (we) 58. The museum in the town is so huge that it’s to see everything in one day. (possible) 59. Everyone sat in a room, listened and took notes. (quiet) 60. Nothing gives him more than helping those in trouble. (please) 61. Remember to your notes very carefully before giving a speech. (organization) Ⅴ. Rewrite the following sentences as required(根据所给要求,改写下列句子。62-67 题,每空格限填一词。68 题注意句首大写) (共 14 分) 62. The children had a good time in Disneyland. (改为一般疑问句) the children a good time in Disneyland? 63. This smart phone belongs to Peter. (对划线部分提问) this smart phone belong to? 64. “Jack, what was your childhood like?” asked the journalist. (用宾语从句改写句子) The journalist asked Jack his childhood like. 65. They will publish the results in the media soon. (改为被动语态) The results will in the media soon. 66. Both my friend and I have signed up for the course. (保持句意基本不变) I have signed up for the course and my friend. 67. Linda never becomes angry easily. (保持句意基本不变) Linda never her easily. 68. did, company, your father, which, work for (连词成句) ? Part 3 Reading and Writing (第三部分 读写) Ⅵ. Reading comprehension (阅读理解) (共 50 分) A. Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案) (12 分) “After School Fun” begins at 3:15. Pick up is at 4:15. You MUST be picked up each day by 4:30 at the latest. After 4:30 the school is locked. All classes are free, but for some you’ll need special supplies. Sign up by March 3. Classes fill quickly! This is a great way to fill the time between school and dinner! Beading Teacher: Kate Moss. In this class, you can make a beautiful beaded necklace. You’ll also learn how to put together cute friendship pins. Beading is fun and easy. Anyone can learn! (The teacher can tell you where to buy supplies.) Friday, Art Room Games Your Grandparents Played Teacher: Susan Taylor. This class will show you how children played long ago. You’ll jump rope and play running games. You’ll play board games and cards. You’ll learn counting rhymes. The games your grandparents played were really fun! Wear comfortable clothes. Mondays, Gym iSpanish, Si! Teacher: Juan Alvarado. Did you know that Spanish is spoken by more than 17 million Americans? After a few weeks with Juan Alvarado, you’ll be able to talk about the weather. You’ll be able to name the people in your family. You’ll be able to name clothes and animals. For the last class, you will go to a real Mexican restaurant and order a meal in Spanish! Mexican food is truly delicious! Tuesdays, Library Kung Fu Teacher: Nina Pan. Kung Fu is a Chinese martial art. Kung Fu is better than just a sport. It teaches you to move beautifully. It teaches you to believe in yourself and have respect for others. Kung Fu is fun, but it is more than that. It can make you into a better person. Nina Pan is the best Kung Fu teacher around. You’ll love her class. Wear loose, comfortable clothing. Thursdays, Gym 69. Which of the following dates is the Spring Break? A) Mar 3. B) Mar 10. C) Apr 16. D) May 23. 70. What can we learn from the underlined sentence “Classes fill quickly”? A) Time flies quickly in these classes. B) Classes are popular with students. C) Supplies for classes will be provided. D) Classes are full of fun activities. 71. Students practice DIY (Do It Yourself) skills in class. A) Beading B) Games Your Grandparents Played C) iSpanish Si D) Kung Fu 72. What information is NOT given about each class? A) Teacher in charge. B) Days and times. C) Place to meet. D) Number of students. 73. Students are expected to in Kung Fu class. A) develop communication skills B) become confident and respectful C) play a lot of old and fun games D) meet some Chinese Martial artists 74. The website page mainly . A) introduces after-school clubs B) offers information on homework C) displays the school schedule D) lists the upcoming sports events B. Choose the best answer and complete the passage (选择最恰当的选项完成短文) (12 分) There are many elderly people in Erdingford who live on their own and find it difficult to go out and to look after themselves. Yet most of them love their homes and want to go on living in them as long as possible. Helping Hand is a registered charity that helps such people to live independent lives in their own home environments. But our work 75 volunteers, many of them young people, who visit our clients and help them with the activities of daily living, or just provide some friendly company for an hour or so. Some of the elderly clients we help have failing eyesight and often they like to be read to. Others just enjoy an opportunity for some friendly conversation or playing a 76 such as cards or chess. What you do for your client is discussed and 77 by you, your Volunteer Support Officer, and the person you are helping. You will not be asked to do anything you are not happy to do. A Helping Hand volunteer can be a trusted link with the ‘outside world’, helping to keep our senior citizens independent. But it’s not a one-sided benefit: volunteers learn so much from their clients’ experience of life as well as gaining new skills by taking on the 78 of caring role. As Roy (18) said: I thought voluntary work would be a matter of doing little jobs for an old person I didn’t know, and then feeling 79 myself because I’d done something good. But it wasn’t really like that. It was more like a friendship: I learnt so much from Margaret about her generation, how things were in the past, and about life itself. And she seemed to take me 80 , and to listen to what I had to say. 75. A) deals with B) depends on C) stands for D) worries about 76. A) game B) ball C) trick D) character 77. A) marked B) recorded C) proved D) agreed 78. A) interest B) effect C) responsibility D) adventure 79. A) familiar with B) pleased with C) embarrassed about D) disappointed in 80. A) slowly B) badly C) carefully D) seriously C. Read the passage and fill in the blanks with proper words(在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺,每空格限填一词,首字母已给)(14分) I’ve always known that dogs are intelligent animals, but even I was surprised when I heard about a dog called Red, at the Battersea Dogs’ Home in London. The Home has been caring for lost and unwanted animals for over 140 years. R 81 , the staff there got a shock when they came to work in the morning. They found that some of the dogs had got out of their kennels during the night, opened cupboards and taken out food and toys. And it happened again, and again. The manager, Becky Blackmore, d 82 that the only way to solve the mystery was to put in cameras to record how the dogs were getting out. When she and her staff played back the recording, they saw Red, a three-year old lurcher, put his nose through the bars of his kennel and use his teeth to press the button that opened his door. That was c 83 enough, but Red did more: he unlocked the kennels next to his and let those dogs out too. The group went along the corridor, broke into cupboards and s 84 dog biscuits and toys to play with. Becky Blackmore said, ‘It’s surprising, because lurchers aren’t famous for their intelligence. It’s a 85 that he worked out how to open his own kennel, but also that he then let all his friends out.’ Like most of us, I suppose, Red didn’t like to have a party a 86 ! Red, a lurcher, opening a kennel The story has a happy ending: after Red was shown on television, several people came forward and offered to give him a new home as a family pet. ‘We are very happy about this,’ said a member of staff at the Dogs’ Home. ‘Lurchers are usually difficult to find homes for. When Red arrived here four months ago, he was very thin and in poor c 87 . Now he can look forward to a comfortable new life with an owner who wants him. D. Answer the questions(根据短文内容回答下列问题) (12 分) Los Angeles, California – on October 7, Michelle Wood climbed into her kids’ tree house. It was a good place, she thought, for a mother to go on strike(罢工). Mrs. Wood, 36, was tired of having her three children talk back to her. She was tired of driving them everywhere without thanks and doing more than her share of the work around the house. Until things changed, Mrs. Wood was going to stay up in the tree. Mrs. Wood’s strike got her kids’ attention, of course. But that’s not all that happened. Word of the fed- up mother spread. Before long, a camera crew from television’s Today Show pulled into the Woods’ yard. Now people all across America were going to find out about the kids who drove their mother up a tree. As the cameras rolled, the three Wood kids stood with their father near the tree house. Katie Green, the Today Show host, had a question for them. “What do you think about your mum on strike in that tree house?” she asked. “I am kind of embarrassed,” said Misty. “I’m really shocked,” said Joseph. “I did not think it would go this far.” Rachel added, “I think she’s pretty weird.” But Mrs. Wood had made her point. If the kids wanted her back, they knew what they had to do. When the TV crew left, Misty, Rachel, and Joseph went into their house and got busy. Not long after that, Mrs. Wood climbed down from the tree and went back to being a mom. Michelle Wood has got three children, hasn’t she? 88. Where did Mrs. Wood go on strike? 89. How old is Mrs. Wood? 90. How did people across America find out about the Wood kids? 91. When the kids went back into the house, what do you think they did? 92. When Mrs. Wood went back, what do you think the kids would say to their mom? Ⅶ. Writing (作文): (共 20 分) 93. Write a story of at least 60 words based on the given situation. Give your story a title. (根据所给情境,写一篇不少于 60 个词的短文,标题自拟,标点符号不占格) Situation: One day, you woke up late. You left home in a hurry and tried to get to school on time. The following points are for reference only. (以.下.内.容.仅.供.参.考.) ? how you tried to get to school on time ? what happened on the way to school ? how you dealt with it ? what happened in the end ( 注意:文中不得出现考生的姓名、校名及其他相关信息,否则不予评分。) 杨浦区 2018 学年度第?学期初三年级学业质量调研 英语学科听??字及答案 (2019.5) Part 1 A. Listen and choose the right picture (根据你听到的内容,选出相应的图片) 1. Playing tennis is a good way to spend time with friends. (B) 2. The soup is so hot that my mother cannot eat it. (F) 3. It’s a good idea to have kids sweep the floor sometimes. (H) 4. Peter should go to the west to get to the playground. (A) 5. My sister won first prize at her school’s talent show. (E) 6. I lost my way and didn’t know which direction to take. (C) B. Listen to the dialogue and choose the best answer to the question you hear (根据你听到的对话和问题,选出最恰当的答案) 7. W: What do you do to make your community strong? M: I often talk to my neighbours and invite them to my house. I sometimes give money to a charity. And I do volunteer work in our local library twice a week. Q: How often does the man give money to a charity? (B) 8. M: What time did you start work this morning? W: I was supposed to be there at 8:30. But I didn’t get to the office until a quarter past nine. Q: At what time did the woman get to the office? (C) 9. M: I need to dress something formal for the interview. Do you know where my blue shirt is? W: Which one? M: The one with the black buttons. W: I think it’s in the washing machine. Q: What is the man looking for? (B) 10. M: How may I help you today? W: I need to make a report. I just got robbed. I was walking in Park Street and then a man on a motorcycle took my bag! Q: Where does the dialogue probably take place? (D) 11. W: There’s a free show tonight. Do you want to go? M: Thanks, but I’ll have to pass this time. W: Why? Are you not feeling well? M: I feel fine, but my feet and legs are really tired from jogging yesterday. Q: Why won’t the man go to the show? (C) 12. W: What are you going to do this summer holiday? Are you going to get a summer job? M: No way. I don’t want to work. I’m going down south, to Green Island. Q: What are they talking about? (A) 13. W: I did something fun this weekend. I visited my grandmother on her farm. M: That was fun? W: You don’t know my grandma. She has the spirit and energy of a teenager. Q: What did the woman say about her grandma? (D) 14. W: There was a terrible car accident last night. M: Oh no, that’s terrible! Was anyone hurt? W: A few, but luckily everyone survived. C. Q: What can we learn from the dialogue? (C) D. Listen to the passage and tell whether the following statements are true or false ( 判 断 下列句?是否符合你听到的短?内容, 符合的?“T”表?,不符合的?“F”表?): (6 分) For those of you who love watching films, let me tell you about a new outdoor summer cinema that will open this Sunday. It’s been set up in the hills with beautiful views in all directions. The size of the cinema screen is fantastic, and the quality of the sound system is so good you forget that you’re outdoors. What’s so awesome is that you can enjoy the sunset at the same time as you’re watching a film! So, how do you get to this cinema from the city? If you have a car, then there’s plenty of parking spaces and the round trip is about eight kilometres. Otherwise, you’ll need to rely on public transport, unless that is, you have enough energy for a five-kilometre walk along a narrow path. When I visited earlier this week, I saw that some people had brought a picnic with them. The perfect thing to enjoy after the movie. Some other people tried to light a barbecue – but that’s against the rules, I’m afraid – so not such a good idea. And one final word of advice. It’s not a good idea to arrive at this outdoor cinema without a ticket because numbers are limited for health-and-safety reasons. Tickets are available from any supermarket in the city, or you can get them online from the website, cityents dot org. That’s C-I-T- Y-E-N-T-S dot org. So, have fun … 15. F 16. F 17. T 18. T 19. F 20. T E. Listen to the passage and complete the following sentences (听短?,完成下列内容,每空格限填?词): (10 分) My name is Kevin Jones. I’d like to tell you about a funny mistake I made. When I moved into my first apartment around a year ago, I was very excited. I thought it meant that I was an adult. I decided to paint the place myself to save some money. I had never painted or done things like that before. One weekend, I bought the paint and the brushes and started painting. Things went really well, and after an hour, I had finished one wall. I was feeling sort of tired, so I decided to take a break. I stepped back to admire my work … and put my foot in the can of paint! It went everywhere! I had put newspapers down to protect the floor, but I spent all day trying to clean it up. Eventually, I looked around the room and started laughing. It was a complete mess! Finally, I called a professional cleaning company. It cost about $650. I had to throw away a lot of stuff and buy a new pair of shoes. That can of paint only cost $20. I can laugh about it now, but at the time I felt terrible. They say it’s important to learn from your mistakes. I’m happy to say I learned never to step on a can of paint! And that being an adult means “paying” for your mistakes. 21. very excited 22. an hour 23. stepped back 24.650, 20 25.paying for Part 2 II. 26. B 27. C 28. A 29. D 30. B 31. A 32. B 33. D 34. C 35. D 36. A 37. A 38. B 39. C 40. C 41. A 42. B 43. D 44. D 45. C III. 46. E 47. B 48. A 49. C 50. C 51. B 52. E 53. A IV. 54. ninth 55. matches 56. personal 57. our 58. impossible 59. quietly 60. pleasure 61. organize V. 62. Did … have 63. Who does 64. what … was 65.be published 66.so has 67.loses…temper 68. Which company did your father work for? Part 3 VI. VI. A) 69. C 70. B 71. A 72. D 73. B 74. A B) 75. B 76. A 77. D 78. C 79. B 80. D C) 81. Recently 82. decided 83.clever 84.stole 85.amazing 86.alone 87.condition D) 88. Yes, she has. 89. In a tree house. 90. 36. 91. By watching them on the Today Show on TV. 92. They did some chores/housework. 93. Possible answer: Mom, we are terribly sorry. We want you to know that we love you very much and we know how tiring it is for you to do housework and take care of us every day. We promise that from now on we will not make you angry. We will never talk back to you and we will clean our own room as you ask. But we hope if you are unhappy with us next time, please talk with us and don’t go on strike in the tree house. VII. Omitted. Getting To School On Time I felt my shoulders being shaken and I opened my eyes slowly. “Don’t you have school today?” Mother asked with concern. I jumped out of bed quickly and scurried about getting ready for school. It was already 7 am. After gulping down a cup of hot milk on the table. I dashed out of the house in a flash. Somehow, things did not seem to go smoothly for me. The lift seemed to be taking much longer than usual to arrive. It stopped at every floor! I decided to race down the stairs instead. Sprinting as if I were in a 100-metre race, I reached the bus stop in just three minutes, compared to the usual eight. Those few minutes did not help though as I was still waiting for the bus to arrive at the bus stop. I was pacing about, wondering what to do when I heard a car honking. I turned around and saw my neighbour, Mr Peters. He gesticulated to me to get into his car. Mr Peters o?ered to take me to school. He said that he had seen me rushing down the stairs and concluded that I was late for school. I thanked him profusely for his offer. When I reached the school gate, I still had three minutes to spare. I walked briskly to the courtyard where most of my classmates had already assembled. What a relief! A. electric B. amount C. all the way D. turn down E. turn on A. feet B. mood C. blind D. prevent E. protect

    • 小/初/高考模拟试卷
    • 2019-06-08
    • 下载4次
    • 1507.5KB
    • jsxhzyw
  • ID:4-5819424 上海市2019年浦东新区初三下学期英语中考二模试卷(PDF版 含答案 无听力材料和听力音频)

    初中英语/中考专区/模拟试题

    • 小/初/高考模拟试卷
    • 2019-05-09
    • 下载13次
    • 2841.33KB
    • 21jy_245989568
  • ID:4-5557411 上海市2019届初三英语一模阅读D篇专题汇编(含答案)

    初中英语/中考专区/二轮专题/题型专区/阅读理解

    上海市2019届初三英语一模阅读D篇专题汇编 宝山 D. Answer the questions(根据短文内容回答下列问题) It happened about one year ago. My mom wanted to visit her sister who lived in America. Since we lived in the Ukraine(乌克兰), my mom had to get agreement from our government to go to America. After she got the agreement to go and all of the paper work was done, she was ready to go. Then came the bad part. She had to be away from my dad, my two sister, and me for about three months. From our city, my mum had to go to New York by plane. My sisters, my dad and I stood and watched the plane leave until we couldn’t see it any more. The next day, we got a call from our mom. She said that her sister met her in New York and from there, they drove to the place where my aunt lived. She also said that it was really nice in America, but she missed her very much. It was really hard to live without my mom, without her help or her advice, but I got over it. After about three months my mom was coming home. My dad my sister went to pick my mom up from the airport. It was very far and my mom had a lot of bags. My younger sister and I waited for them at home. We waited and waited, and then it was late, but they weren’t back. Then we got a call from our dad. He said that there was a big snowstorm in New York and the plane couldn’t leave until the storm was over, so our mum would be late. When they finally got home, I was really happy. My mum had a lot of gifts for us, but she was the best one. 88. Why did the writer’s mother fly to New York? 89. How long did the writer’s mother have to be away from home? 90. Who saw off the writer’s mother at the airport? 91. The writer met his mother at the airport with his dad, didn’t he? 92. Why didn’t his mother’s plane arrive on time? 93. What was the best gift for the writer? 崇明 D. Answer the questions (根据短文内容回答下列问题) (12 分) Once upon a time, there lived a generous and kind hearted king. But, the people weren't happy with their king because he was too lazy and wouldn't do anything other than eating and sleeping. He spent days, weeks and months in his bed. The king became a couch potato and the people started to worry about him. One day, the king realized that he couldn't even move his body. He invited famous doctors from various parts of his country and offered them generous rewards to make him fit. Unfortunately, none could help the king gain his health or fitness. One morning, a man called Rishi visited the land of the king. He heard about the illness of the king and told one minister that he could easily cure the king. Hearing these promising words, the minister became very happy. Since he couldn't move his body, the fat king asked the minister to bring Rishi to the palace, but Rishi refused and ordered the king to come to meet him. After a lot of effort, the king met the man. Rishi encouraged him and said he was good and very soon the king would gain his health. He asked the king to come for treatment every day from the next day on. Also, Rishi told the king that he would treat him only if he came on foot to his place. The king was unable to walk even a few steps on the road, but accompanied by his followers, he reached Rishi's place. Unfortunately, Rishi wasn't available there and his friend said the king could come and met him the next day for treatment. This was repeated for two weeks and the king never met Rishi and never had any treatment. Suddenly the king realized that he was a lot lighter, lost a lot of weight and felt more active than before. He realized the reason why Rishi asked him to reach his place by walking. Very soon, the king regained his health, and the people were very happy in his kingdom. The king had a lot of wealth, but no amount of wealth could make him healthy. 88. What does the underlined part couch potato mean in this story? 89. Why did the king invite famous doctors one day? 90. When did the minister become very happy? 92. How did Rishi cure the king? 91. When did the king realize he was much better than before? 93. What have you learned from this story? 虹口 D. Answer the questions Whether from the novels, TV show or movies, everyone knows Sherlock Holmes. His stories are among the most read material in the world, behind only the Bible(圣经)and the dictionary. The famous detective stories were written by Sir Arthur Conan Doyle. Though he studied medicine and managed to practise it, writing became his pleasure in life and made him famous all over the world. In addition to his gift in writing detective stories, he had a medical background that enabled him to be of service during wars and journeys to both Antarctica and Africa. During his university years, Doyle found his studies dull but loved watching his unusual teachers. One of these was Dr. Joseph Bell, who liked to observe to find solutions to problems. While Bell could guess people’s jobs just by observing them carefully, he was also cold to his patients. And so Doyle’s famous Holmes was born a confident detective with a keen eye but an indifferent(冷漠的)attitude. Doyle began to publish detective stories of Sherlock Holmes in The Strand magazine in 1891 and achieved great success. These exciting and enjoyable adventures attracted the British middle class who lined up to buy magazines and read them. Doyle, however, felt Holmes was blocking his desire to write historical novels and killed him off in 1893. Angry letters and protest failed to bring Holmes back until 8 years later. Holmes continued being popular through new novels, BBC’s TV shows and the Robert Downey Jr. films. Some fans are even crazy about Sherlock Holmes. A group of fans called Sherlockians claim(宣称)that Sherlock Holmes was a real person and his stories are historical record. As they work to prove their claims and as books and films about Holmes continue to fill our homes, our favourite detective certainly lives on.(299 words) 88. Are Sherlock Holmes’s stories the most read material in the world? __________________________________________________________________ 89. How could Dr. Joseph Bell guess people’s jobs? __________________________________________________________________ 90. Why did Doyle kill Holmes off in 1893? __________________________________________________________________ 91. When did Doyle bring Holmes back to his stories? __________________________________________________________________ 92. What do Sherlockians mainly do to show their love for Sherlock Holmes? They work to prove that _______________________________________________ 93. Please give at least two reasons mentioned in the passage that make Sherlock Holmes popular for such a long time. _______________________________________________ 奉贤 D. Answer the questions(根据以下内容回答问题) “Dinging out”, or “eating out”, are phrases people use in Britain when they eat in a restaurant or a pub. Eating out is more popular in Britain today than it has been ever been. In 2006, for the first time ever, British people spent more eating out in restaurants and pubs than cooking for themselves. It seems that many British people are becoming increasingly interested in how good their food tates, and also how healthy it is. However, eating out can also be expensive. Restaurants are more expensive than pubs, though many pubs serve very good, simple food. As we British people do no dine out every night of the week, eating in a restaurant is often seen as a special occasion(场合). When going on a first date and wanting to make a good impression on him or her, or if celebrating an anniversary or a birthday, then many people like to go to a restaurant to eat. People often eat in a restaurant before going to the cinema or the theatre. Naturally, restaurants are greatly different in quality and price. However, almost all British cities have man kinds of food and culinary(烹饪的) styles to choose from including traditional British food, and all from the very cheap to the very expensive ---French, Italian, Indian, Greek, Thai, Japanese and many, many more. In fact, when asked what their favorite food is, more British people say an Indian curry than any other dish! As well as dining in a restaurant, when people are too tired too cook after work, they often get a “take-away”. This means that they order from a take-away restaurant by phone, and then go to collect it and take it home to eat. Many take-away restaurants also deliver it to your house(if you are especially tired, or lazy!) . And you can normally find a take-away restaurant for almost any cuisine, the most popular are pizza(Italian), Indian and Chinese---and all you have to do is open the door, pay and eat! 88. British people enjoy cooking for themselves, don’t they? 89. How is the food served by many pubs? 90. When do British people choose to eat in a restaurant? 91. Which dish do most of the British people like best? 92. How can British people get a “take-away”? 93. Do you like eating out or getting a “take-away”? Please give at least two reasons to explain your choice. 黄浦 D. Answer the questions When I was in high school, I worked part-time helping Dad sell fruits and vegetables at a market. One day, as I was preparing the fruits, a little boy came by with his mom and sister. He was about eight years old, and the girl, six or seven. They were looking at the fruits in front of me. I heard the kids say to their mom in French.“They’re good!”I knew it was French because I can speak and understand it. Then I noticed how the mom was picking the fruits. At first I thought she was really looking at the fruits because she was facing them. But then I noticed how much she had to feel and smell each one as she picked them out. And she often asked her son if it looked okay, but looked way above where his face was. Putting what I saw together, I was sure she was blind. Both of the kids continued to help their mom pick out the fruits. The son made sure the fruits were not obviously bad, and the daughter handed them to her mom. The woman then felt each one and smiled, and the daughter would put them into their basket. The kids were smiling while helping their mom pick the fruits out. Their smile and gentle manner moved me in a way that never happened before. It was so beautiful to see such young kids so willingly help. Most kids that age would be picking out candies or toys in a store for themselves, instead of helping their mom pick out fruits as the two kids did. It was great to see the moment with my own eyes, but not so great because I didn’t tell the mom how beautiful her children were in their language. This is what I feel sorry to this day. 88. Where did the writer help his dad sell fruits and vegetables? _____________________________________________________________________________ 89. What did the woman and her kids come to the market to buy? _____________________________________________________________________________ 90. How was the woman picking the fruits? _____________________________________________________________________________ 91. Why did the woman have to feel and smell each one as she picked them out? _____________________________________________________________________________ 92. Were the kids glad to help their mom pick the fruits out? _____________________________________________________________________________ 93. What do you think the beautiful moment is? Give the detail. _____________________________________________________________________________ 嘉定 D. Answer the questions. The American high school author named Juliette Turner has published her third book aimed at middle school readers. With her new novel That’s Not Hay in My Hair, she has become a new star in the world of publishing. Turner is just 18 years old. After she finished fourth grade in New York, she moved to Cooke County, Texas, with her mother where she started a new life working with horses and cattle and her writing career. “My mother and I were the only people living there,” Turner said. “It was just the two of us breaking the ice on the cow-water trough(奶牛饮水槽).” Turner’s mother, Janine Turner, is a famous actress in the US. Life in Cooke County was not as glamorous(令人向往的) as the life she had lived before. But for Turner, rural(农村的) life gave her a lot of material to write about. That’s Not Hay in My Hair is unlike Turner’s first two books. “Everything that happened in the book actually happened in the lives of my mom and I.” she said. The adventures were too crazy to believe, but it all happened exactly how it’s written. Indeed, Janine Turner was one of the first people to read the book. “I’ve been too busy doing my own things before. She’s written these books all by herself. I didn’t even read this one until it was finished,” said Janine, “She has an amazing power.” As Turner is thinking about her upcoming college life, she hasn’t decided whether her adulthood will be spent in a city or in the country. “I will always be a country girl at heart,” she said. “I love the country life. It is where I feel at peace and at home. I don’t know where life is taking me at the moment. But I will always return home to the country and to my mom. It’s where my roots are.” 88. Who did Juliette Turner’s new novel That’s Not Hay in My Hair mainly aim at? 89. When and where did the young author start her writing career? 90. Life in Cooke County was not the same as the life the girl had lived before, was it? 91. How is That’s Not Hay in My Hair different from Juliette’s first two books? 92. Why did Juliette’s mother said “She has an amazing power”? 93. What does Juliette Turner mean by saying “It’s where my roots are” in the last paragraph? D. Answer the questions.(12 分) Wassily Kandinsky was a Russian painter. He developed a way of painting called abstract art. This art uses colours, shapes and lines. He had many ideas about colour. He believed that colours communicated certain qualities and that the colours that surround us have a powerful influence on us. Most of us have a favourite colour and this favourite colour makes us feel good, too. Kandinsky thought that yellow was a warm exciting colour that could make us feel happy. In comparison, blue was a peaceful colour that could make a person feel more relaxed. The colour green brings peace and stillness and makes us feel close to nature. White he thought was a colour associated with harmony, silence and cleanliness, while black was linked to grief darkness and the unknown. Red can boost our energy and is linked to improving confidence. Orange is a healthy colour with a fun side to it. Schools use bright colours to encourage children to take part in activity and learning. Age influences our choice of favourite colours. Children like the colour yellow. As children become adults, yellow becomes less popular as a favourite colour. Older people seem to like blues and purples more than reds and oranges. This kind of knowledge about colours can be powerful in advertising and website design. It can have an effect on the success of these with their readers. If you are designing a website for children, the colour yellow would probably make it more successful. If you are designing a website for older people, the use of blues and purples would make it more successful than the use of yellow. It would seem that the power of colour is interesting as a subject. Colour seem to influence more than we could imagine in our lives. It is interesting to note that different colours have different meanings in different cultures. Red is often thought of as the colour of danger, love and passion(激情) in the West. In China, red represents good luck. South Africa, it is the colour associated with death. In Western cultures, black is the colour associated with death, while in Japan, white is the colour of death. Purple is the colour of death in Thailand, but in the West, it is the colour of royalty, wealth and luxury. 89. Who developed a way of painting called abstract art? 90. Did Wassily Kandinsky believe the colours that surround us have a powerful influence on us? 91. Why do advertising and website design use different colours for different readers? 92. How can a website attract older people more according to the passage? 93. “Red is often thought of as the colour of danger, love and passion in the West.” Which one of the three ideas do you agree with here in China? Try to give an example. 静安 D. Answer the questions. Have you ever wished you could change something about your body? If so, you’re not alone. Many people use apps(手机软件) like MeituXiuxiu to edit photos before posting them on social media. Some teenagers are even having plastic surgery(整容) at an early age. Zeng, a senior 2 student from Chengdu, had a double eyelid surgery done this summer. She and many of her classmates believe bigger eyes look more beautiful. As teenagers’ bodies grow and change, they become aware of the smallest flaw(缺陷) in their looks. They are very worried about it. This can affect their health. According to Huxiu News, over 60 percent of girls refuse to take part in some daily activities such as going to school, because they feel bad about their looks. As much as 31 percent of teenagers do not want to speak up in class because they worry that others will notice their looks. One of the main causes is advertising, TV shows and social media. Pictures of “perfect” faces and bodies are everywhere. They suggest that having large eyes, pale skin and skinny bodies is the only way to be beautiful. Magazines give tips about how to lose weight “in days”. Advertisements suggest that you should whiten your skin using certain products. And TV shows often make fun of overweight characters. Seeing all these things can make people believe that they should change their bodies. So what should we do? According to Nancy Etcoff of the Harvard Medical School, “We need to help young people in many ways. These ways can include educating students about body confidence in school, as well as encouraging parents to talk to their kids about this topic. After all, beauty comes in all shapes and sizes,” Etcoff said. 88. Do many teenagers have plastic surgery at an early age? 89. How do teenagers probably feel when they are aware of the smallest flaw in their looks? 90. How many girls refuse to take part in some daily activities because of the bad feeling about their looks? 91. What are “perfect” faces and bodies according to advertising, TV shows and social media? 92. What does it mean by saying “…, beauty comes in all shapes and sizes.”? 93. What can you do to make yourself look and feel your best? Please list two ways. 闵行 D. Answer the questions. I-Shou Lin(林义守) is a very successful businessman. When he was a child, he had no opportunity to get a formal education, but didn’t let that hold him back. By the age of ten, he had begun a few small businesses. In 1988, Lin started a steel factory in Taiwan where he was born, and then developed it well. 11 years later, the production doubled. During this time, his mom reminded him of the importance of education. Because he had made some money, she felt he had a social responsibility to help in this field. Then Lin realized that few students studied electrical machinery. So he started Kaohsiung Polytechnic Institute (KPI), which was later upgraded to I- Shou University. When asked about education, Lin replied that the next generation needed to be educated from an international point of view. And in 2004, I-Shou International School was set up. After suffering a serious illness, Lin realized that life is priceless. He looked for more ways to improve people’s lives. As a result, he established a world-class hospital with the latest equipment and best-trained staff. I-Shou university’s medical school combines education and medicine to educate students to serve those in need. Life needs fun as well. Having travelled to many countries and regions, Lin thought Taiwan should be as desirable as Singapore, Hong Kong and Macau. Then he developed E-DA World. It includes one of Asia’s best outlet malls as well as the region’s largest amusement park and theater. What do steel production, ________, ________ and entertainment have in common? The answer is: I- Shou Lin! 88. Did I-Shou Lin get a formal education? ________, ________________________________ 89. Where was Lin born? ________________________________________ 90. Why did Lin set up I-Shou International School? ________________________________________ 91. What can Lin’s hospital provide? ________________________________________ 92. When did he develop E-DA World? ________________________________________ 93. What can be filled in each blank in the last paragraph? Give your reason. ________________________________________ 浦东 Catching fish for Tiger Woods Tiger Woods is an American golfer, who is among the greatest golfers of all time. He used to be the World No. 1, and now is No. 3 in the Forbes list of highest-paid athletes. Tiger Woods has achieved so much in his life, both in his career and the fame that any successful person could get. He must be excellent when it comes to the golf course. His another desire is to become good at catching fish. Yes, you are reading it right; fishing is what he does whenever he’s not playing golf. Climbing Trees for Simon Cowell Simon Cowell is an English television producer. He is known in the United Kingdom and the United States for his role as a talent judge on TV shows such as Britain’s Got Talent and American Idol. He might have been known for his sarcastic comments(嘲讽的评论) when he was part of American Idol as one of its judges. He is also the owners of the television production and music publishing house Syco. Although he has strong and straight personality, he loves climbing up the tress like a kid. Instead of taking up an ordinary hobby, he finds it challenging and energetic to climb up trees. ________________for Claudia Schiffer Claudia Schiffer is a German model, who rose to popularity and became a household name during the early 1990s as one of the world’s super models. She has set up a company with her own clothing label to be a businesswoman. Most women dislike the frightening little thins that can be seen. But with Claudia Schiffer, she does what most women hat in general. She goes to gardens or woods for insects to collect. She is neither a bit afraid nor thinks that they can hurt her. 88. Has Tiger Woods achieved much success in his career? 89. Where does Simon Cowell known as a talent judge? 90. Why does Simon Cowell select climbing trees as his hobby? 91. What does Claudia Schiffer do according to the article? 92. What do you think was Claudia Schiffer’s hobby? Please complete the blank in the article. 93. What similarities(共同点) do you think the three people share? List three points in sentences. 普陀 D. Answer the questions (根据短文内容回答下列问题)(12 分) I grew up in a small town in Italy. One morning when I was 16, Dad told me I could drive him into a village, about 18 miles away, if I took the car to be serviced (保养) at a nearly garage. Thinking that I had just learned to drive, and hardly had the chance to use the car, I agreed happily. I drove Dad into the village and made sure to pick him up at 4pm. Then I drove to a nearby garage and dropped off the car. Because there were still a few hours to be left, I decided to watch movies at a theatre near the garage. But, when the last movie finished, I was two hours late. I was afraid of the result being late. I thought if Dad knew what I had done, he could never let me drive again. So when I drove up the place where we had planned to meet and saw Dad waiting patiently on the corner. I told him that I had come as quickly as I could, but the car had needed some special repairs. “I’m terribly sorry that you tell you have to lie to me, Jonson.” “What do you mean, Dad? I’m telling the truth.” “I called the garage to ask if there were any problem, and they told me that you had not yet picked up the car. So I know there were no problems with the car. I’m angry not with you but with myself. You see, I’ve failed as a father, so I’m going to walk home now and think carefully about where I have gone wrong all these years.” “But it’s dark, and it’s 18 miles to walk home.” I pleased(请求) all the way, telling him how sorry I was. But nothing helped I had to drive behind him for 18 miles. It was one of the most painful moments I had ever had. But it was the best lesson. 88. How did was Jason when the story happened? 89. What was Jason let to do if he took the car to be serviced at a garage? 90. Where did Jason go after he dropped off the car at a garage? 91. According to Jason, what might be the result of his being late? 92. How did Dad punish(惩罚) himself for not doing well enough as a father? 93. What could Jason learn from his father’s action? 青浦 The Winning Team Peter kept his eyes on the ground and felt a heavy weight on his shoulders as he walked home alone. It was the worst day of his life. His mind would not stop thinking about what happened only just an hour ago on the school soccer field. How could we have missed scoring that goal? He had let his whole team down, His stupid mistake made him angry. His team lost the game because of him. He was really worried that his coach may kick him off the team. As soon as he walked through the door, his father asked, “What’s wrong, son?” Peter’s feelings were written all over his face. “I lost the game,” Peter replied. Then he went into his room without another word. Ten minutes later, Peter heard his father knocking on his bedroom door. He opened the door to let him in. “Look, Peter. I don’t know what happened. But whatever it was, don’t be too hard on yourself.” “I lost the game, Dad. I failed my team. They’ll probably never let me play again.” “Soccer is about team effort. You’re not the only reason your team lost. If you have a good team, you should support each other. Besides, winning or losing is only half the game. The other half is learning to communicate with your teammates and learning from your mistakes.” Peter didn’t say anything but what his father said made him think carefully. The next day, Peter went to soccer practice with courage rather than fear in his heart. “Hey, guys,” he said to his teammates. “I’m really sorry about yesterday. We were so close to winning that game. But I think if we continue to pull together, we’re going to win the next one.” To his surprise and relief, his teammates all nodded in agreement. “Yeah,” they said, “don’t worry about it. It’s never just one person’s fault(过错).We should think about 。 Peter smiled. It made him feel lucky to know that he was on a winning team. 88. Peter was a member of his school soccer team, wasn’t he?(此题1 分) 89. Why did Peter feel angry and worried that day?. 90. According to Peter’s father, what makes a good team? 91. What advice did Peter’s give him?. 92. What can be filled in the blank to complete the sentence? We should think about_________________________ 93. Why did Peter think he was on a winning team? 松江 徐汇 My _______ “The atlas(地图册)I grew up with was a hand-me-down from my brother, dog-eared Collins World Atlas. This became my favourite book, and I was touched that he thought I was grown-up enough to appreciate it. After wars, my atlas was considered incorrect and out of date and I had to buy a new one for school. But I still missed the well-used pages and old-book smell. I carefully tore (撕)pages out of my old atlas, and glued them on cardboard. My father helped me to cut them into jigsaw puzzles as gifts for my friends. Google search is an easy way to find various places, but I still prefer to search for exotic places in a real-turning atlas. One day it may be priceless!” Rosemary Francis “When I was 13, I wanted a horse of my own. Finally my parents softened to the idea and bought me a beautiful part-Arabian horse. To settle on a name, my father suggested I open our atlas to the page on Saudi Arabia, close my eyes and place my finger randomly(随机地)on the page. Bandar Shah(Royal Port)was a wonderful horse.” Melanie Egan “When I retired after 20 years with the same boss Reader’s Digest, I did not expect to be given a gold watch. I certainly did not expect to be given a Reader’s Digest Atlas of the World. But that is exactly what my co-workers decided I needed. For the next 15 years that atlas was used by my family to settle geographic arguments and plan trips abroad. Sadly, wear and tear forced its retirement, too.” Winston Hindmarsh 88. Rosemary didn’t like the old alas from his brother, did she? 89. How did Rosemary make use of the old atlas? 90. What does“Bandar Shah”refer to in the atlas? 91. From whom did Winston get the atlas? 92. In what way was the Reader’s Digest Atlas of the World used by the family? 93. If the three articles are put in one section in a magazine, please complete the title. 杨浦 Dear Mrs. Smith, I regret to inform you that your order for bed clothes and curtains will not arrive on schedule. The reason for this is the factory that supplies our fabrics(面料) flooded during the typhoon over the weekend. All of the material it had in stock(存货) was ruined, and its workers now have to clean up the factory. This includes repairing some of the looms it uses to make the fabrics. As a result, it will take an additional two weeks for them to send us the fabrics. Since you custom- ordered these fabrics, the factory has agreed to deal with your order first. As soon as we receive it, my company will also give your order priority; after all, you are a valuable customer for us. We’ll try to get all the bed clothes and curtains done as soon as possible. I’ll email you when we start sewing work, and again when the items are finished and we’ve done quality control on them. __92__, and I hope you will continue to use our services in the future. Sincerely, Joes Sewing Company 88. What did Mrs. Smith order from Joes Sewing Company? 89. Why couldn’t the factory supply fabrics on schedule? 90. How long will it take for the factory to send the fabrics? 91. What does Joes Sewing company promise Mrs. Smith? 92. What best fits the blank? 93. Will Mrs. Smith be satisfied with the solution? Why or why not? 长宁 Agatha Christie was one of the greatest British crime writers. She introduced the public to her literary character, the famous Belgian detective, Hercule Poirot in her crime novel in 1920. In total she wrote 66 detective novels and 14 short story collections, a billion copies of which have been sold in English. Her books have been translated into many different languages ,including Chinese. Each story she wrote involved a mystery that had to be solved, but perhaps the greatest mystery is where she went for those 11 days. At the time of the disappearance in 1926, she was 36 years old and married to Archibald Christie. Her mother had died in the beginning of that year and her husband had left her alone to deal with her mother’s death. So she was very lonely and it seemed as if she might not be coping well emotionally. In the middle of that year, her latest book was published and the book reviews loved it! Unluckily, soon after her book was published, her husband told her he was having an affair with a young man and was going away for the weekend to be with her. On Friday, the 3rd of December 1926, Agatha Christie kissed her daughter who was asleep upstairs and drove away from the house. Her car was later found abandoned(被遗弃的) on an empty road near a lake and so people began the search for the talented writer. It was 11days later before someone recognized Agatha at a spa hotel in Harrogate. She had been living there using another name all that time. On her return, she never said much about what had happened. Over the years, many people guessed why she disappeared. Some people said that she was upset with her husband and lost her memory as he was having an affair. A few people even thought that it was a publicity(宣传) trick to make sure that her newly-published book would sell well. To this day no one knows for sure what happened and why. While books and even a movie have been made about the mysterious 11 days, it would seem that even the great detective Hercule Poirot would not be able to solve this mystery! 88. Who was Hercule Poirot? 89. What factor do we know that Agatha’s books have been known to the world? 90. Why did Agatha feel lonely in the beginning of 1926? 91. What was the date when Agatha drove away from her home? 92. People didn’t recognize Agatha when she had been at a spa hotel for 11days , did they? 93. Do you think Agatha’s missing was a publicity trick? Give your reason(s)! 答案 宝山 88、Because she wanted to visit her sister who lived in America. 89、For three months. 90、The writer’s sisters,dad and himself. 91、No,he didn’t. 92、Because of a big snowstrom in New York. 93、The writer’s mother. 崇明 89.To make him fit. 90.After Rishi told him that he could easily cure the king. 91.When he realized that he was a lot lighter, lost a lot of weight and felt more active. 92.By asking the king to reach his place by walking. 93.Nothing is more important than health. 虹口 88. No, they aren’t. 89. By observing them/people carefully. 90. Because Doyle felt Holmes was blocking his desire to write historical novels. 91. In 1991/ 8 years after Doyle killed Holmes. 92. They claim that Sherlock Holmes was a real person and his stories are historical record. 93. The fans of Holmes work on prove that Holmes was a real person and books and films about Holmes continue to full our homes.(言之有理即可) 奉贤 88. Yes, they do. 89. Many pubs serve very good, simple food , though they are cheaper than restaurants. 90. On some special occasions, such as the first date, an anniversary or a birthday and before going to the cinema or the theatre. 91. Indian curry. 92. They can order from a take-away restaurant by phone, and then go to collect it and take it home to eat or ask the take-away restaurant to deliver to house. 93. Any reasonable answer can be accepted. 黄浦 88. At a market 89. Fruits 90. By feeling and smelling each one 91. Because she was blind 92. Yes, they were. 嘉定 88. Her new novel mainly aimed at middle school readers. 89. She started her writing career in Cooke Country, Texas after she finished fourth grade. 90. No, it wasn’t. 91. Everything that happened in the book actually happened in the lives of Juliette and her mom. 92. Because Juliette wrote these books all by herself. 93. She means that she loves country life and the country is her home. 金山 88. Wassiy Kandinsky 89. Yes, he did. 90. Blue 91. Because age influences people’s choice of favourite colours 92. By using blues and purples. 静安 88. No, they don’t. 89. They are very worried about it. 90. Over 60 percent of girls. 91. They suggest that having large eyes, pale skin and skinny bodies is the only way to be beautiful. 92. Everyone is beautiful regardless of their shapes and sizes. 93. Doing exercise and wearing lovely clothes. 闵行 88. No, he didn’t 89. He was born in Taiwan. 90. Because his mom reminded him of the importance of education. 91. The latest equipment and best-trained staff. 92. After he had travelled to many countries and regions 93. education, hospital 浦东 88. Yes, he has. 89. In the United Kingdom and the United States. 90. Because he finds it is challenging and energetic. 91. She is a German model and a businesswoman. 92. Collecting insects. 93. They all do well in their career and are famous and have unique hobbies. 普陀 88. 16. 89. He was let to drive Dad into a village(about 18 miles away) 90. He went to a theatre near the garage. 91. His dad could never let him drive again if he knew what he had done. 92. He walked home for 18 miles. 93. One should be brave to admit that he has done something wrong and be responsible for the possible bad result. (Any reasonable answer is acceptable) 青浦 88. Yes, he was. 89. Because he thought his stupid mistake had made his team lose the game. 90. Support 91. Winning or losing is only half the game, the other half is learning to communicate with teammates and learning from mistakes. 92. 略 93. 略 松江 徐汇 88. Yes, she did. 89. By carefully tearing pages out of the old atlas and gluing them on cardboard 90. The beautiful part-Arabian horse’s name 91. His co-workers 92. To settle geographic arguments and planning trips abroad. 93. My atlas 杨浦 88. Bed clothes and curtains 89. Because the factory flooded during the typhoon over the weekend. 90. It will take an additional two weeks. 91. Order priority 92. We are really sorry for this. 93. Yes, I think so. Because Joes Sewing gives Mrs Smith order priority and promises that they will try to get all the bed clothes and curtains done as soon as possible. 长宁 88. A famous Belgian detective 89. Her books have been translated into many different languages. 90. Because her mother had died in the beginning of that year and her husband had left her alone to deal with her mother’s death. 91. 3rd of December 1926 92. No, they didn’t 93. I don’t thinks so, because her mother just died and she was sad and need some time alone.

    • 二轮复习/专题资料
    • 2019-03-12
    • 下载15次
    • 263KB
    • 21jy_245989568
  • ID:4-5550998 上海市2019届初三英语一模专题汇编:阅读选择题(图片版 含答案)

    初中英语/中考专区/二轮专题/题型专区/阅读理解

    上海市2019届初三英语一模A篇阅读专题汇编 宝山 A. Choose the best answer.(12 分) “Mother, may I go down to the river? It has stopped raining now!” “Very well, Tom,” replied his mother, “only, be careful, and don’t stay away long!” So, Tom ran off down the field to the river which flowed past his father’s farm in far north Queensland in Australia. It had been raining for ten days. Sometimes the rain fell fast and hard, then light showers would follow. The ground was all wet. “All hot countries, such as where we live,” Tom’s father had once told him, “may flood at times. The sun has great power in the tropics to draw up the water from the sea. You know how the vapour rises into the air. The higher the temperature of the air, the greater the amount of moisture(水分) the air can hold. When the air cools, the vapour becomes clouds, or if it is near the earth’s surface, as mist(薄雾). When the air cools gradually(逐渐地), the rain drops are small and the rain is light. However, when the vapour drops suddenly in temperature, the drops are large and the rain is heavy.” “In some tropical countries, where the sun is always at work on large bodies of water, a very large amount of vapour collects in the air, and it may take days, or even weeks, to form rain drops and fall. It may then rain for days continually. When this happens, after two or three days, the water falls does not have the time to soak(浸泡) through the soil or be carried off in the streams; so it gathers on the surface, and then we have a flood.” When Tom got to the river, where the crossing was, he found the water rising rapidly. He thought about what his father had taught him about the floods, and decided to go back home at once and tell him the news. 崇明 A. Choose the right answer. (根据短文内容, 选择最恰当的答案).(共 12 分) Ray’s wedding( 婚礼) was successful. Everyone seemed to have had a good time. All evening, no one looked after the gift table. Who would steal anything, Ray thought. But his best friend Aaron didn’t think so. He walked away regularly from other guests to check on the gift table, making sure no one suspicious(可疑的) was hanging around it. Ray and Julia went on a three-week honeymoon right after the wedding. When they got back, they opened all the gifts and sent out thank-you notes. But there was one problem. A married couple, Walt and Marry, had given nothing. This surprised Julia. Ray didn’t care if they hadn’t given a gift. He just needed to know whether to send a thank-you note. Ray called Aaron. Aaron asked Ray if he had looked everywhere for Walt’s gift. Had he called up the wedding site to see if anything had been left behind? Ray said that he had looked everywhere and made a lot of calls that were fruitless. Ray didn’t know what to do. "What would you do? "Ray asked Aaron. Aaron said he would call Walt up and tell him the problem. " You can't go wrong with simply being honest, " Aaron said Ray called Walt and told him the problem. Walt said that yes, he had given an envelope with $500 cash(现金)in it. $500?! Ray said in surprise. That’s a lot of cash, Walt! "Walt admitted that it was, but he had gotten a fat raise early that year and Rays wedding was the only one he’d been to in quite a while. Ray thanked him and also apologized, Walt told him that it was" only money.” When Ray told Aaron about Walt’s gift, Aaron laughed. "The only thief at the wedding was Walt! I have already stopped playing cards with him because I caught him cheating. And it was only a $10 pot (赌注总额)! I’ m sure I told you about that.” “Yes, you did tell me, "Ray said. But, of course, he had to send Walt a thank-you note anyway. 虹口 A. Choose the best answer Who has seen Yeti? This mysterious human-like animal lives in and around Asia’s high Himalayan Mountains. Or does he? For years, stories of the Yeti have attracted the interest of explorers and adventurer from around the world. In the local cultures of the Himalayan people, old stories of the famous Yeti are everywhere. Many stories say the Yeti is not an animal, but perhaps a half-ape(半猿),half human intelligent animal. No one can say for sure. What we do only know is that the Yeti is a powerful mix of fact and fiction. Over 150 years ago, Europeans curious about the Yeti began to enter China. They were looking for something to prove that the Yeti existed. They hoped the photograph, or maybe even catch, a real-life Yeti. Over the years, many explorers saw large unexplained footprints in the snow. Several European climbers even reported seeing a hairy, ape-like animal from a distance. The search for the Yeti didn’t become so popular later. Yeti fur“found”by various climbers was examined by scientists and proved to be unreal. People began to question the existence of the Yeti. In 1998, the Chinese government had to stop some activities of a nature reserve(保护区)which was doing great business by inviting tourists to buy tickets and hunt the Yeti. The reserve even offered large prices for anyone lucky enough to catch a Yeti! Clearly, basic human curiosity(好奇心)keeps the Yeti myth alive today. Plenty of unexplained footprints, bodies and stories continue to feed out curiosity as well. However, nobody can prove exactly whether the Yeti exists or not.(266 words) 奉贤 A. Choose the best answer.(12 分) In many countries, pets are well loved. In America, 95 percent of pet owners think of their animals as family members. About half buy them birthday gifts. And it’s a two-way street. People who have pets tend to have lower blood pressure. They also have a lower heart-disease risk. Scientists are finding more and more evidence that animals can also help improve mental health. Some clinics have been using “pit therapy”(宠物疗法) alongside traditional medicine. Here is a look at some of the cures. Rabbits In one study, scientists told a group of stressed-out adults to pat a rabbit and a rabbit toy. The toy had no effect. Touching the living rabbit, however, reduced anxiety(焦虑). Crickets(蟋蟀) Animals don’t have to be soft and lovely to help. In a 2016 study, elderly people who were given five crickets in a cage felt happier after eight weeks. The act of caring of an animal seemed to make the difference. Horses Horses are among the most-studied therapy animals. In Europe, they have been involved in medical treatment plans since the 1860s. Activities like brushing the fur of a horse have been shown to reduce anxiety in people of all ages. Fish One of the study focused on people who had Alzheimer’s disease(阿尔兹海默氏病). When they dined in front of a tank of colorful fish, they ate more. Dogs Children who struggle with reading are less anxious when they read aloud to a trained dog. Their attitudes change and their skills improve. 黄浦 A. Choose the best answer For his eleventh birthday, Lin was given a gift that would shape his life. On that day his father took him to the Children’s Activity Centre and said he could choose any course that interested him. There was just one requirement: Lin would have to promise to study it for at least one year. To that point Lin had had many hobbies, but none kept his interest for more than a week or two. His mum once gave him a bag of stamps to encourage stamp collecting. That hobby lasted a week. Then his father got once gave him a bag of stamps to encourage stamp collecting. That hobby lasted a week. Then his father got him some paints hoping that Lin’s artistic side would shine through. Those paints were now under his bed, some still unopened. This time Lin’s parents would let him decide. Lin’s eyes moved down the noticeboard that listed all the courses on offer. He stopped at“Photography”. He liked the idea of taking beautiful pictures but the notice said that each student needed their own camera. Although Lin’s family weren’t poor, they weren’t rich either, and a camera cost a lot of money. He continued looking. The next course to catch his eye was“Language Art”. He didn’t even know what that meant. His father explained that it taught people how to make public speeches. Lin, a shy boy, to him it couldn’t be worse. Then he saw it.“Cooking”sounded like something he’d like to do. It was inexpensive and convenient, it could be done alone and it was also creative. Based on Lin’s hobby history, his dad had doubts(疑惑),but he agreed. Much to his parents’ surprise, Lin kept his promise. He studied cooking at the Centre every Saturday, and practiced at home, making delicious meals for his family. Everyone looked forward to birthdays, when they could eat his cakes. Lin got great satisfaction from the pleasure his food brought to others. The months turned to years but his hobby never became different again. Now Lin is an adult and runs a wonderful restaurant. When customers say they enjoy his meal, he still gets the same pleasure he did as a child, and remembers the special gift he received all those years ago. 嘉定 A. Choose the best answer. You Are Wanted Are you look for something fun and want to help others in your spare time? Then join us to be a volunteer! On January 26, from 9 a.m. to 4 p.m., Clinton Middle School will be holding a music festival in the school gym. The special event will feature a variety of eminent artists and musicians who won lots of international rewards. We are looking for Clinton students to help with the jobs. Interested students should send an e-mail to Ms. Braxton (Clinton2018@aol.com), the music teacher. Students who would like to help at the festival must have written permission(同意书) from your parents. 金山 A. Choose the best answer.(12 分) Alexis, 17, sat quietly in the passenger seat of her dad’s car. She looked out of the car window, enjoying the view of wildlife. Then a deer came into sight about 200 yards in front of them. “Dad, there’s a deer there!” Alexis said. As the car moved closer, Alexis realized the deer was attacking a woman. Sue, a 44-year-old mother, had been out for her morning run. The deer had appeared from the tall corn and began following her. Having lived in the countryside for years, Sue knew that most deer got afraid by humans. But this deer moved closer, even when she threw several small stones at it. Sue knew she was in trouble. She went to pick up a stick for self-protection, but the deer charged. It lifted her with its antlers(鹿角) and threw her into the air. Within seconds, the deer had pushed her off the road. When Alexis and her father pulled up, the deer was throwing Sue like a doll. Alexis looked into the woman’s terrified eyes, and before her father had even stopped the car, the teenager jumped quickly out of the car and ran toward the deer. She kicked the deer hard to get its attention so that it would leave the woman. However, the deer was not afraid at all. Then her father pushed the deer away from the woman. Alexis helped Sue into the car, and then applied a piece of cloth to Sue’s injured leg. “We’re going to get you to a hospital,” Alexis said. Then she heard her father shout loudly. He had been knocked to the ground, his right leg seriously cut by the deer. Alexis took hold of a hammer from the car and ran to where her father lay on his back. She beat the deer’s head and neck with all her strength. At last, the deer ran away. Alexis got in the driver’s seat and sped toward the nearest hospital. She heard her dad’s breathing grow difficult because a lot of blood flew from his wounded leg. After Sue was treated, she thanked her rescuers with tears. “You expect a teenage girl to get on the phone and call for help,” she says, “not to beat up a deer.” Alexis’ father also thanked his daughter although it took many days for him to recover. And he said the same idea as Sue’s. 静安 It was a cold winter night when the police officer Lee and the detective Smith were walking back to the police station. They saw a robber attacking an old woman on the road. Lee and Smith ran over to the robber immediately. The robber saw them and ran away as fast as he could. Lee and Smith followed him for a long distance until the robber rushed into an underground station. Lee and Smith ran into the station and tried to find him. It was quite dark outside that night and they couldn’t see the robber clearly. But they remembered what his body shape was like. When they went in, they saw six men in the statin. All of them had the similar build as the robber. Lee looked at them carefully, one by one. The first man was arguing with an underground station worker. He seemed to be very depressed. The second one was watching the fight between the first man and the worker. It seemed like he was quite interested in it. The third one was quietly reading a newspaper. His face was hidden behind the newspaper. The fourth one was running to warm himself up, as it was cold in the station. The fifth one was waiting for the underground. He looked at his watch several times. He seemed to be in a hurry. The sixth one was wearing a big coat, sitting on a bench and shivering Lee finally found out which one the robber was. He whispered to Smith, “Look! The robber wanted to cover up his panting(气喘吁吁) by doing this.” 闵行 浦东 Art Painting by Numbers This is a colorful set which will help you to paint like a real artist. Each color has a number and the numbers are on the picture for you to follow. Painting beautifully has never been easier. Everyone will think you are the next teenage genius. Of course, it’s up to you whether you tell them how you did it so well! Game GYA This game will keep your fingers busy all day. You have to press the lights when the light up. Do you think it sounds easy? Well, think again because it is actually very difficult. If you miss a lot of lights, you’ll lose the game. You will not be able to put this game down. Instead, it will push you beyond your limits and test the use of your fingers. Book Chasing Vermeer If you like who-done-it police stories to get your brain working, then ‘chasing Vermeer’ is your perfect read. It’s a mystery story about math shapes. Two children, called Calder and Petra, try to find out where an expensive Vermeer painting was. Vermeer was a famous artist. This book will make you read all night! Plus, the pictures are wonderful. Look at each picture carefully. There is something hidden in each one. Phone Verballs This might book like a cute toy, but it’s a talking Internet phone. Just plug your Verballs into your USB port on our computer and you can phone all your friends for free, all around the world! Verballs are not only useful, they’re also fun! When your friend speaks, your Verball’s lights flash and his arms wave. 普陀 A. Choose the best answer(根据文章内容,选择最恰当的答案)(12 分) The Earth is faced with a serious power problem now and all of us are affected by it. Should we leave everything to the government, or can we do something to save power? The answer is clear if not us, who? Let us look at how you can save power at home. Computer. More often than not, we do not turn off our monitors(显示屏) even after we have shut down our computers. And we often leave our computers on when we walk away to do something else. Keep the monitor and the computer switched off when you are not using them. Start doing this even when at work. You will help save some of the earth’s important power. Air Conditioning: Put the temperature at the minimum or maximum strongest that you are comfortable with, depending on the season. Try not to put it at too-high or too-low temperatures. This helps you save lots of power. Washers: Do you use your washing machine as frequently as you wish? Do you use your washing machine even when there are not many clothes to wash? Reduce the times of washing by cleaning plenty of clothes every time. Television: Unplug(拔出插头) the power plug of your television set when not using it. This may not sound like a big deal but this little step will help oneself save power. Fridge: Do you always put hot food into the fridge? Bring cooked food to room temperatures before placing it into the fridge. You can also spare power by bringing cold or frozen food out of the icebox a great deal ahead of the mealtime. Thus, you don’t need to heat it. 青浦 松江 徐汇 It’s a cold, grey Sunday afternoon in March. The light is slowly fading, but all over Britain people are working in their gardens. They’re digging, cutting leaves and planting new weeds. By summer, their gardens will be full of bright colors. The British love their gardens. A British newspaper recently asked people for their opinions about them. Seventy percent of people felt it was important to spend time in the garden, and over half of these described gardening as the most enjoyable thing they ever did. Only one in ten houses in Britain do not have a garden. You can, of course, just grow house plants inside or on your balcony. Once it was only the very wealthy who had a garden. You can still see the huge gardens that surround historic houses such as Chatsworth House or Castle Howard. Ordinary people used their land to produce food to eat or sell, or grew herbs to make medicine. In the nineteenth century, however, gardening became a hobby. About the same time, better transport meant people could buy different kinds of seeds and plants for their gardens. Although roses, sunflowers, onions and tomatoes are often grown in British gardens, they grew wild in other countries before. In many villages and towns there are competitions for the best looked-after gardens. This year the winner was a little village in Northern Ireland. It’s already won four prizes for its beauty. People also take part in competitions to grow the largest vegetables, but don’t expect to win. Britain’s biggest carrot is almost six meters long! A newspaper asked people what they grew in their gardens. Look at the diagram which shows their answers. 杨浦 长宁 A girl in my street always bullied me and she made me lose all of my friends. I tried everything but she would not stop. I tried making any friends because most people already through I was strange. Then I called Young Minds and a man gave really good advice and she did not bully me ever again. I have large eyes and I get bullied because of it. It started Year I and since then I have been upset about it. Just a week ago I saw a Young Minds advertisement online. I called the number and then I talked to a lady. After the 54-minute talk I finally felt great about myself. I am happy I called them and I wish I had done it before. I stoop up to all of those awful people and the bullying has stopped. I really look forward to going to school now. I was getting bullied, but I didn’t feel comfortable talking to my parents because they weren’t helping me and being supportive. So I talked to an amazing counselor and it has changed my life. I was so happy to be able to talk to someone who listened. Thank you Young Minds and thank you Miranda Kerr. I called because I was getting bullied by a Grade 7 kid and I’m in Grade 8. I wasn’t sure how to deal with it and I called Young Minds. They are really supportive and I spoke to a really nice counselor named Pammy. So don’t be afraid to call Young Minds. Pick up your phone and call 02070895050. 答案 宝山 69-74、CACDAD 崇明 69-74 C A D A D 虹口 69. B 70. A 71. C 72. B 73. D 74. C 奉贤 69. B 70. B 71.B 72.D 73.D 74.C 黄浦 69-74 DACBCD 嘉定 金山 69-74 CDACAD 静安 69-74 BABCCD 闵行 69-74 BCCDBA 浦东 69-74 CBDBAC 普陀 69. D 70. A 71.B 72. C 73. B 74. A 青浦 69-74 BCBDAD 松江 徐汇 杨浦 69-74 BADCAD 长宁

    进入下载页面

    免费资料

  • ID:4-5365218 上海市普陀区2019届初三第一学期英语一模试卷(有答案)

    初中英语/中考专区/模拟试题

    普陀区?2018?学年度第一学期初三质量调研 英语试卷 Part?2 Phonetics,?Grammar?and?Vocabulary Ⅱ.?Choose?the?best?answer. 26.?Which?of?the?following?underlined?parts?is?different?in?pronunciation?from?others? A.?We?can?add?some?sound?effect?when?creating?a?comic?strip. B.?The?guy?was?caught?soon?after?the?robbery. C.?The?man?removes?the?fish?from?the?birds’?mouths. D.?Excuse?me,?can?you?tell?me?where?the?hospital?is? 27.?Carter?lives?in?a?small?village?and?makes?____?living?by?teaching?the?kids?painting. A.?a B.?an C.?the D.?/ 28.?We?should?take?actions?to?reduce?the?haze(雾霾)because?it?does?harm?_____?our?health. A.?with B.?to C.?on? D.?for 29.?Two?engineers?in?the?company?started?a?new?project?while?____?were?finishing?the?old?one. A.?other B.?others C.?the?other D.?the?others 30.?Alice?has?the?habit?of?doing?morning?exercises,?even?_____?winter?days. A.?with B.?on C.?of D.?by 31.?Jack?wrote?two?reports,?but?_____?of?them?was?helpful?for?us?to?solve?the?problems. A.?both B.?neither C.?all D.?none 32.?Mr.?Smith’s?response?to?the?news?made?Jerry?_____?how?bad?the?situation?was. A.?realize B.?to?realize C.?realized D.?realizing 33.?I?looked?at?a?few?printers,?and?among?them?the?one?from?China?was?___?to?use. A.?easy B.?easier C.?easiest D.?the?easiest 34.?My?cousin?_____?several?prizes?for?designing?since?he?became?an?architect. A.?gains B.?gained C.?has?gained D.?was?gaining 35.?Rony?will?get?a?chance?to?work?in?this?company?_____?he?doesn’t?pass?the?interview. A.?unless B.?when C.?if D.?after 36.?____?useful?app?Kitty?designed?for?the?old?to?call?a?taxi! A.?What B.?What?a C.?What?an D.?How 37.?___?it?with?your?class?teacher?if?you?can’t?make?the?decision?yourselves. A.?Discuss B.?Discussing C.?To?discuss D.?Discussed 38.?Would?you?mind?____?me?add?some?speech?bubbles?for?the?cartoons? A.?help B.?helping C.?helped D.?to?help 39.?Reading?is?interesting?and?it?also?enables?us?____?the?world?around?us. A.?understand B.?understanding C.?understood D.?to?understand 40.?–___?can?you?hold?your?breath?when?you?use?diving? –Only?one?minute. A.?How?far B.?How?many C.?How?long D.?How?many?times 41.?The?Wilsons?____?in?Germany?for?twenty?years?before?they?moved?to?China. A.?live B.?have?lived C.?were?living D.?had?lived 42.?To?observe?the?wild?animals,?the?scientists?hid?behind?the?tree?and?___?silent. A.?keep B.?keeps C.?kept D.?was?keeping 43.?The?shopping?mall?______?go?through?fire?control?safety?check,?or?it?can’t?start?business. A.?can B.?may C.?need D.?must 44.?–___. –I’m?so?sorry?to?hear?that. A.?May?passed?the?driving?test. B.?Please?put?on?more?clothes. C.?Sam?has?got?a?serious?stomachache. D.?I?need?another?5?minutes. 45.?–I?think?keeping?pet?dogs?is?a?good?idea.?I?can?learn?life?and?death?from?it. –____.?It?can?help?us?become?more?responsible?people. A.?I?think?so,?too. C.?That’s?a?good?idea. B.?So?do?I. D.?That’s?all?right. Ⅲ.?Complete?the?following?passage?with?the?words?in?the?box.?Each?can?only?be?used?once. A.?rather B.?variety C.?research D.?task E.?completely My?job?is?to?study?languages.?Here’s?an?interesting?story?about?my?___46___?work.?One?evening,?I?invited?a group?of?friends?to?my?house,?telling?them?that?I?was?going?to?record?each?one’s?speech?and?it?would?take?only?a?few minutes.?They?sat?down?___47___?nervously?when?they?saw?a?microphone?in?front?of?each?chair?and?a?recorder?in the?middle?of?the?floor.?I?explained?that?there?was?only?one?small?___48___?for?them.?That?was?to?count?from?one to?twenty.?Then?we?could?relax?and?have?a?drink. Each?of?them?in?turn?counted?from?one?to?twenty.?When?it?was?over,?I?turned?the?recorder?off?and?brought?round the?drinks.?Then?we?started?to?talk?and?joke?happily.?The?rest?of?the?evening?was?spent?___49___?in?relaxation. A.?natural B.?apologized C.?simple D.?imagined E.?connected But,?in?fact,?I?hadn’t?___50___?the?microphones?to?the?recorder?in?the?middle?of?the?room?but?to?another?one?in the?bedroom.?My?friends?saw?the?recorder?before?them?turned?off?and?paid?no?more?attention?to?the?microphones?a few?inches?from?them.?And?when?they?were?talking?freely,?the?recorder?got?the?most?___51___?piece?of?talk. When?the?recording?was?over,?I?___52___?to?my?friends?for?what?had?happened?to?them?and?asked?them?whether I?should?destroy?the?tape.?None?of?them?wanted?me?to?as?they?knew?getting?excellent?materials?for?my?study?was not?a?___53___?job.?But?for?some?years?after?that,?it?always?seemed?that?when?it?came?to?buying?drinks,?it?was?I?who paid?for?them. Ⅳ.?Complete?the?sentences?with?the?given?words?in?proper?forms. 54.?In?the?film,?the?soldier?with?super?power?killed?most?of?his?________?and?won?the?battle.(enemy) 55.?The?People’s?Republic?of?China?will?celebrate?its?_________?birthday?next?year.(seventy) 56.?I?shared?my?calculator?with?Jim?in?the?maths?lesson?as?he?had?left?________?at?home.(he) 57.?This?part?of?the?wall?is?_______?used?to?display?the?students’?paintings.(main) 58.?The?good?result?of?the?physical?examination?let?his?worries?________?immediately.(appear) 59.?Lisa?was?amazed?that?the?students?understood?the?________?of?the?poem?so?well.(mean) 60.?On?the?school?open?day,?we?decorated?our?classrooms?with?_________?balloons.(colour) 61.?We?have?achieved?great?_________?in?our?programme,?thanks?to?eveybody’s?hard?work.(succeed) Ⅴ.?Complete?the?following?sentences?as?required. 62.?A?model?student?in?our?school?set?up?a?group?on?protecting?the?environment.(改为一般疑问句) ________?a?model?student?in?our?school?________?up?a?group?on?protecting?the?environment? 63.?The?clerks?in?the?office?don’t?know?the?number?to?open?the?safe.(改为反意疑问句) The?clerks?in?the?office?don’t?know?the?number?to?open?the?safe,?_________?________? 64.?Mr.?Mei?teaches?at?the?Beijing?Opera?Club?three?times?a?week.(对划线部分提问) __________________?does?Mr.?Mei?teach?at?the?Beijing?Opera?Club? 65.?Ben?was?too?excited?to?fall?asleep?before?the?birthday?party.(保持句意基本不变) Ben?was?________?excited?________?he?couldn’t?fall?asleep?before?the?birthday?party. 66.?Tony?thought?of?some?interesting?characters?before?he?created?a?new?story.(改为被动语态) Some?interesting?characters?_________________?of?by?Tony?before?he?created?a?new?story. 67.“Will?you?go?to?the?gym?alone?”?Tim?asked?Ben.(改为含有宾语从句的复合句) Tim?asked?Ben?___________?he?____________?go?to?the?gym?alone. 68.?Christmas,?before,?most,?customers,?are?crowded?with,?shops(连词成句) ______________________________________________________________________ Part?3 Reading?and?Writing(第三部分?读写) VI.?Reading?Comprehension(阅读理解)(共?50?分) A.?Choose?the?best?answer(根据文章内容,选择最恰当的答案)(12?分) The?Earth?is?faced?with?a?serious?power?problem?now?and?all?of?us?are?affected?by?it.?Should?we?leave?everything to?the?government,?or?can?we?do?something?to?save?power??The?answer?is?clear?if?not?us,?who??Let?us?look?at?how you?can?save?power?at?home. Computer.?More?often?than?not,?we?do?not?turn?off?our?monitors(显示屏)?even?after?we?have?shut?down?our computers.?And?we?often?leave?our?computers?on?when?we?walk?away?to?do?something?else.?Keep?the?monitor?and the?computer?switched?off?when?you?are?not?using?them.?Start?doing?this?even?when?at?work.?You?will?help?save some?of?the?earth’s?important?power. Air?Conditioning:?Put?the?temperature?at?the?minimum?or?maximum?strongest?that?you?are?comfortable?with, depending?on?the?season.?Try?not?to?put?it?at?too-high?or?too-low?temperatures.?This?helps?you?save?lots?of?power. Washers:?Do?you?use?your?washing?machine?as?frequently?as?you?wish??Do?you?use?your?washing?machine even?when?there?are?not?many?clothes?to?wash??Reduce?the?times?of?washing?by?cleaning?plenty?of?clothes?every time. Television:?Unplug(拔出插头)?the?power?plug?of?your?television?set?when?not?using?it.?This?may?not?sound like?a?big?deal?but?this?little?step?will?help?oneself?save?power. Fridge:?Do?you?always?put?hot?food?into?the?fridge??Bring?cooked?food?to?room?temperatures?before?placing?it into?the?fridge.?You?can?also?spare?power?by?bringing?cold?or?frozen?food?out?of?the?icebox?a?great?deal?ahead?of?the mealtime.?Thus,?you?don’t?need?to?heat?it. 69.?The?underlined?part?in?the?first?paragraph?means?“_________” A.?if?we?don’t?use?power,?who?will?use?it? B.?The?government?should?be?responsible?for?saving?power. C.?If?it?is?necessary?to?save?power,?who?will?do?it? D.?Everyone?should?do?something?to?saver?power. 70.?The?writer?thinks?we?often?waste?power?by?not?turning?off?_______. A.?computers?and?monitors C.?washing?machines B.?air?conditioners D.?television?sets 71.?The?underlined?“this”?in?the?third?paragraph?refers?to?_______. A.?stopping?using?air?conditioners B.?setting?air?conditioners?at?proper?temperatures C.?using?smaller?air?conditioners D.?keeping?air?conditioners?on?for?shorter?time 72.?According?to?the?writer,?we’d?better?________. A.?wash?our?clothes?as?often?as?we?wish B.?wash?our?clothes?without?using?washers C.?wash?plenty?of?clothes?at?a?time D.?use?washers?to?wash?light?clothes 73.?The?writer?mentions?________?way(s)?of?saving?power?when?we?use?the?fridge. A.?1 B.?2 C.?3 D.?4 74.?The?best?title?for?the?passage?is?“_______”. A.?How?to?live?green C.?How?to?be?safe?at?home B.?How?to?buy?electrical?products D.?How?to?save?money B.?Choose?the?best?answer?and?complete?the?passage.(选择最恰当的选项完成短文)(12?分) The?rise?of?e-learning 21?February,?2053 A?new?study?published?today?shows?that?e-learning?is?more?popular?than?ever.?According?to?a?survey,?57%?of students?now?get?degrees(学位)?through?e-learning,?with?only?43%?getting?degrees?by?attending?a?__75__?university. We?spoke?to?Zhong?Tai,?an?eighteen-year-old?student?from?Sichuan?Province?who?started?an?e-learning?course last?month. “After?I?finished?high?school,?I?knew?I?wanted?to?continue?to?study,”?Zhong?Tai?told?us.?“I?really?wanted?to study?economics?at?university,?but?I?felt?bad?about?__76__?my?parents.?My?father?suffers?from?a?severe?illness.?He needs?help?moving?around.?He?also?needs?someone?to?cook?his?meals?and?give?him?his?medicine?at?the?right?time each?day.?My?mother?is?a?teacher,?so?she?cannot?help?him?during?the?day.?We?didn’t?want?to?hire(雇)?someone?to look?after?him.?It?had?nothing?to?do?with?money?I?just?didn’t?feel?right?leaving?my?father?with?a?__77__.?My?mum suggested?I?go?to?a?university?nearby?and?continue?to?live?at?home,?but?none?of?the?universities?close?to?my?home town?offer?economics.?Then?my?friend?suggested?I?find?out?more?about?e-learning.?I?soon?learnt?that?I?could?get?a good?degree?without?going?away?from?home.?I?applied?to?the?University?of?London,?and?they?__78__?me.?I?started an?economics?course?with?them?four?weeks?ago.” Yet,?though?Zhong?Tai?is?now?a?graduate?at?the?University?of?London,?he?has?never?been?to?Britain.?In?fact,?he has?never?left?Sichuan. We?asked?Zhong?Tai?whether?he?felt?bad?about?missing?some?__79__?enjoyed?by?students?studying?on?the campus,?such?as?making?new?friends?from?different?places. “Not?at?all,”?he?replied.?“I?have?made?a?lot?of?friends?with?people?from?my?course?online.?__80__,?during?the evenings?and?weekends,?I?go?out?with?my?friends?from?high?school.?Since?most?of?them?also?use?e-learning,?we?all still?live?close?to?one?another.” 75. 76. 77. 78. 79. 80. A.?modern A.?hurting A.?neighbor A.?accepted A.?lectures A.?Instead B.?famous B.?refusing B.?relative B.?taught B.?books B.?Besides C.?traditional C.?disturbing C.?stranger C.?praised C.?places C.?However D.?nearby D.?leaving D.?doctor D.?visited D.?experiences D.?Finally C.?Fill?in?the?blanks?with?proper?words.(在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺,每空格限填一词, 首字母已给)(14?分) My?Big?Day There?were?about?15?kids?there?for?audition(试镜)?when?we?arrived.?I?had?been?u__81__?about?being?late?on this?Big?Day?but?the?bus,?which?moved?slowly?all?the?way,?woke?up?and?almost?galloped?for?the?last?half?mile.?Dad and?I?jumped?off?and?ran?to?171?High?Street.?I?had?e__82__?a?shiny?building?but?what?I?saw?was?a?broken?ancient door.?And?the?room?into?which?we?all?crowded?was?dark?and?didn’t?have?enough?chairs.?A?boy?was?p__83__?his audition?piece?loudly,?unaware?of?everyone?else?in?the?room.?Most?of?the?kids?were?in?jeans,?but?a?few?dressed seriously?cool?as?if?they?spent?every?day?on?film?sets?and?lunching?with?s__84__.?I?felt?a?bit?embarrassed?about?my dressing. A?girl?called?us?away,?one?by?one,?to?be?auditioned.?I?breathed?deeply?and?slowly?as?I?had?learned?to?do?–?ever since?my?first?part?in?the?school?play,?when?I?was?extremely?nervous?and?n__85__?forgot?everything?I?had?memorized. I?repeated?my?speech?to?myself?with?all?the?pauses?and?emphasizes?in?the?right?places.?I?knew?I?was?good.?I?really wanted?this?part,?I?wanted?to?pay?Dad?back?for?all?the?work?he’d?done?for?me.?I?wanted?to?make?him?proud?of?me. And?I?know?I?could?do?it. Suddenly,?there?it?was?my?n__86__!?I?followed?the?girl?down?a?corridor?into?a?large?room?with?three?men?and a?woman?sitting “How?tall?are?you?”?he?asked. “I’m?1.6?metres,”?I?said,?trembling?slightly. The?man?looked?at?the?woman?and?I?saw?him?s__87__?his?head. The?woman?turned?to?me?and?said,?“I’m?so?sorry.?That’s?just?a?bit?too?tall?for?this?part.?They?should?have?told you” D.?Answer?the?questions?(根据短文内容回答下列问题)(12?分) I?grew?up?in?a?small?town?in?Italy.?One?morning?when?I?was?16,?Dad?told?me?I?could?drive?him?into?a?village, about?18?miles?away,?if?I?took?the?car?to?be?serviced?(保养)?at?a?nearly?garage.?Thinking?that?I?had?just?learned?to drive,?and?hardly?had?the?chance?to?use?the?car,?I?agreed?happily.?I?drove?Dad?into?the?village?and?made?sure?to?pick him?up?at?4pm.?Then?I?drove?to?a?nearby?garage?and?dropped?off?the?car.?Because?there?were?still?a?few?hours?to?be left,?I?decided?to?watch?movies?at?a?theatre?near?the?garage.?But,?when?the?last?movie?finished,?I?was?two?hours?late. I?was?afraid?of?the?result?being?late.?I?thought?if?Dad?knew?what?I?had?done,?he?could?never?let?me?drive?again.?So when?I?drove?up?the?place?where?we?had?planned?to?meet?and?saw?Dad?waiting?patiently?on?the?corner.?I?told?him that?I?had?come?as?quickly?as?I?could,?but?the?car?had?needed?some?special?repairs. “I’m?terribly?sorry?that?you?tell?you?have?to?lie?to me,?Jonson.” “What?do?you?mean,?Dad??I’m?telling?the?truth.” “I?called?the?garage?to?ask?if?there?were?any?problem,?and?they?told?me?that?you?had?not?yet?picked?up?the?car. So?I?know?there?were?no?problems?with?the?car.?I’m?angry?not?with?you?but?with?myself.?You?see,?I’ve?failed?as?a father,?so?I’m?going?to?walk?home?now?and?think?carefully?about?where?I?have?gone?wrong?all?these?years.” “But?it’s?dark,?and?it’s?18?miles?to?walk?home.” I?pleased(请求)?all?the?way,?telling?him?how?sorry?I?was.?But?nothing?helped?I?had?to?drive?behind?him?for?18 miles. It?was?one?of?the?most?painful?moments?I?had?ever?had.?But?it?was?the?best?lesson. 88.?How?did?was?Jason?when?the?story?happened? 89.?What?was?Jason?let?to?do?if?he?took?the?car?to?be?serviced?at?a?garage? 90.?Where?did?Jason?go?after?he?dropped?off?the?car?at?a?garage? 91.?According?to?Jason,?what?might?be?the?result?of?his?being?late? 92.?How?did?Dad?punish(惩罚)?himself?for?not?doing?well?enough?as?a?father? 93.?What?could?Jason?learn?from?his?father’s?action? VII.?Writing?(作文)?(共?20?分) 94.?Write?at?least?60?words?on?the?topic”?I?learned?to?be?________?through?a?school?activity” 【以“通过一次学校活动我变得…….”为题,?写一篇不少于?60?词的短文,?标点符号不占格】 提示:?初中四年你一定参加了不少学校活动,也从中学到了不少东西,请就其中一次活动的经历和收获写 一篇短文。 (注意:?短文中不得出现任何人名、校名及其他相关信息,否则不予评分。) 参考答案 26. C 27.?A?28.?B?29.?D?30.?B?31.B?32.A?33.D?34.C?35.?A?36.?B?37.?A?38.?B?39.?D 40.?C?41.?D?42.?C?43.?D?44.?C?45.?A 46.?C?47.?A?48.?D?49.?E 50.?E?51.?A?52.?B?53.?C 54.?enemies 55.?seventieth 56.?his 57.?mainly 58.?disappear?59.?meaning 60.?colorful?61.?success 62.?Did,?set 63.?do?they 64.?How?often 65.?so?that 66.?were?thought 67.?whether?would 68.?Most?shops?are?crowded?with?customers?before?Christmas. 69.?D 70.?A 71.B?72.?C?73.?B?74.?A 75.?C?76.?D77.?C?78.?A?79.?D?80.?B 81.?upset 82.?expected 83.?practicing 85. nearly 84.?silence 86.?name 87.?shaking 88. 16. 89.?He?was?allowed?to?drive?his?dad?into?a?village./Driving?his?father?into?a?village 90.?He?went?to?a?theatre?near?the?garage. 91.?His?dad?could?never?let?him?drive?again?if?he?knew?what?he?had?done. 92.?He?walked?home?for?18?miles?and?thought?carefully?about?where?he?had?gone?wrong?all?these?years 93.?He?should?be?honest?and?never?tell?lies.

    • 小/初/高考模拟试卷
    • 2019-01-09
    • 下载40次
    • 56.9KB
    • 21jy_245989568
  • ID:4-4839486 阅读理解 首字母填空专项练习

    初中英语/中考专区/二轮专题/题型专区/阅读理解

    较难阅读&自编首字母 A. 推荐:★★★★★ Open Letter to an Editor I had an interesting conversation with a reporter recently---one who works for you. In fact, he's one of your best reporters. He wants to quit. Your reporter gave me a copy of his resume (简历) and photocopies(复印件) of six stories that he wrote for you. The headlines showed you played them proudly. With great enthusiasm(热情), he talked about how he finds topics, approaches them, and writes about them, which tells me he is one of your best. I'm sure you would hate to lose him. Surprisingly, your reporter is not unhappy. In fact, he told me he really likes his job. He has a great assignment(工作,任务), and said you run a great paper. It would be easy for you to keep him, he said. He knows that the paper values him. He appreciates(感激) the responsibility you've given him and enjoys his freedom. So why is he looking for a way out? He talked to me because he wants his editors to demand(需要) so much more of him. He wants to be pushed and challenged to new heights. The reporter believes that good stories spring from good questions, but his editors usually ask how long the story will be, when it will be in, where it can play, and what the budget is. He longs for(渴望) conversations with an editor who will help him turn his good ideas into great ones. He wants someone to get excited about what he's doing and to help him turn his story idea upside down and inside out, exploring the best ways to report it. He wants to be more valuable for your paper. That's what you want for him, too, isn't it? So your reporter has made me think. Our best hope in keeping our best reporters, photographers, artists --- everyone --- is to work harder to make sure they get the help they are demanding to reach their potential(潜力). If we can't do it, they'll find someone who can. 1. What does the writer think of the reporter? A. Creative B. Imaginative. C. Ambitious. D. Proud. 2. What does the reporter want most from his editors in their talks? A. Finding the news value of his stories. B. Giving him financial support. C. Helping him to find topics. D. Improving his good ideas. 3. Who probably wrote the letter? A. An editor. B. An artist. C. A reporter. D. A reader. 4. The letter aims to remind editors that they should A. keep their best reporters at all costs(不惜一切代价) B. give more freedom to their reporters so that they can do things they really like C. be aware of their reporters' professional development D. appreciate(感激) their reporters' working styles and praise their hard work CDAC B. 推荐:★★★★★ “I’ve changed my mind. I wanted to have a telescope, but now I want my daddy back.” Lucien Lawrence’s letter to Father Christmas written after his schoolteacher father had been knifed to death outside his school gate must have touched every heart. Lucien went on to say that without his father he couldn’t see the stars in the sky. When those whom we love depart(离开) from us, we cannot see the stars for a while. But Lucien, the stars are still there, and one day, when you are older and your tears have gone, you will see them again. And, in a strange way, I expect that you will find your father is there too, in your mind and in your heart. I find that my parents, long dead now, still figure (出现) in many of my dreams and that I think of them perhaps more than I ever did when they were alive. I still live to please them and I’m still surprised by their reactions. I remember that when I became a professor, I was so proud, or rather so pleased with myself, that I couldn’t wait to cable (发电报) my parents. The reply was a long time in coming, but when it did, all Mother said was “I hope this means that now you will have more time for the children!” I haven’t forgotten. The values of my parents still live on. It makes me pause(停止) and think about how I will live on in the hearts and minds of my children and of those for whom I care. Would I have been as ready as Philip Lawrence have been to face the aggressors (挑衅者),and to lay down my life for those in my care? How many people would want me back for Christmas? It’s a serious thought, one to give me pause. Yet I know the death comes to us all, and sometimes comes suddenly. We must therefore plan to live forever, but live as if we would die tomorrow. We live on, I’m sure, in the lives of those we loved, and therefore we ought to have a care for what they will remember and what they will treasure(珍惜). If more parents knew this in their hearts to be true, there might be fewer knives on our streets today. 1. According to the whole text we can see that the first paragraph ______. A. asks people to give a helping hand to the poor girl who lost her father B. shows the author's pity(同情) on the kid C. acts as an introduction to the following discussion D. makes a clear statement(陈述) of the author's views 2. In the second paragraph the author mainly wants to explain to us ______. A. how much he misses his parents now B. why his parents often appear in his dream C. when Lucien will get over all his sadness D. how proud he was when he succeeded in life 3. In the author’s opinion, the value of a person’s life is ______. A. to leave behind a precious memory to the people related(有关联的) B. to have a high sense of duty to the whole society C. to care what others will remember and treasure D. to share happiness and sadness with his family CBA B. 推荐:★★★ More and more operations of our business, government affairs are controlled by information that exists only inside computer memories. Anyone, clever enough to modify(修改) this information for his own purpose, can expect considerable(相当多的) rewards. Even worse, a number of people who have done this and been caught at it have managed to get away without punishment(惩罚). It’s easy for computer crimes to go undetected(未被发现的) if no one checks up on what the computer is doing, but even if the crime is detected, the criminal may walk away not only unpunished but with a high recommendation(推荐) from his former employers(雇主). Of course, we have no statistics (数据) on crimes which are undetected. But it’s disturbing(令人心神不宁的) to notice how many of the crimes we do know about were detected by accident, not by systematic inspections(调查) or other security(安全;防护) procedures(程序,步骤). The computer criminals who have been caught may have been the victims(受害者) of uncommonly bad luck. For example, a certain keypunch (打洞) operator complained of having to stay overtime to punch extra cards. Investigation revealed that the extra cards she was being asked to punch were for dishonest purposes. Unlike other lawbreakers, who must leave the company, or go to prison, computer criminals sometimes escape punishment, demanding(要求) not only that they not be charged(起诉) but that they be given good recommendations and perhaps other benefits. All too often, their demands have been met. Why? Because company managers are afraid of the bad publicity that would result if the public found out their computers had been misused. They hesitate at the thought of a criminal boasting(自吹) in open court(法庭) of how he used the most important records right under the noses of the managers, accountants and security staff(工作人员). And so the computer criminal departs just with the recommendations he needs to continue his crimes elsewhere. 1. The fact that a computer criminal may get away without punishment indicates that _____. A. the companies also benefit from the crime B. evidence is difficult to find to prove him guilty C. managers want to protect the reputation of companies D. no strict law has been made against a computer crime 2. What will happen to a criminal once he is caught? A. He will leave the company and stay in jail. B. He is denied any access(机会) to a computer job. C. He can walk away easily to find another job. D. He will boast of his computer skills in open court. 3. It can be implied in the third paragraph that _____. A. there is a rapid increase of computer crimes B. many more computer crimes go undetected than are discovered C. most computer managers are smart enough to cover up their crimes D. advanced technology is necessary to secure the computer information CCBB C. 推荐:★★★★ Educating girls quite possibly produces a higher rate(比例) of return than any other investment (投资) available in the developing world. Women's education may be an unusual field for economists, but increasing women's contribution to development is actually as much an economic as a social issue(议题). And economics provides guideposts (路标) that point to an explanation for why so many girls are deprived (剥夺)of an education. Parents in low-income(收入) countries fail to invest in their daughters because they do not expect them to make an economic contribution to the family: girls grow up only to marry into somebody else's family and bear children. Girls are thus seen as less valuable than boys and are kept at home to do housework while their brothers are sent to school - the prophecy (预言) becomes self- fulfilling, trapping women in a bad circle of neglect(忽视). An educated mother, on the other hand, has greater earning abilities outside the home and faces an completely different set(系列) of choices. She is likely to have fewer but healthier children and can insist(坚持) on the development of all her children, ensuring that her daughters are given a fair chance. The education of her daughters then makes it much more likely that the next generation of girls, as well as of boys, will be educated and healthy. The bad circle is thus changed into a good one. Few will doubt that educating women has great social benefits. But it has a lot of economic advantages as well. Most obviously, there is the direct effect of education on the wages of female workers. Wages rise by 10 to 20 per cent for each additional year of schooling. Such big returns are impressive by the standard of other available investments, but they are just the beginning. Educating women also has a significant influence on health practices, including family planning. CABD 1. The author argues that educating girls in developing countries is ___________. A. troublesome B. labor-saving C. rewarding D. expensive 2. By saying "... the prophecy becomes self-fulfilling ...", the author means that ________. A. girls will turn out to be less valuable than boys B. girls will be capable of realizing their own dreams C. girls will eventually find their goals in life beyond reach D. girls will be increasingly discontented with their life at home 3. The author believes that a bad circle can turn into a good one when ____________. A. women care more about education B. girls can gain equal chance to receive education C. a family has fewer but healthier children D. parents can afford their daughters' education 4. The passage mainly discusses _____________. A. unequal treatment of boys and girls in developing countries B. the potential(潜在的) earning power of well-educated women C. the major contributions of educated women to society D. the economic and social benefits of educating women D. Education is not an end, but a means to an end. In other words, we do not educate children only for the purpose of educating them. Our purpose is to fit them for life.   In some modem countries it has for some time been fashionable to think that by free education for all㎏whether rich or poor, clever or stupid—one can solve all the problems of society and build a perfect nation. But we can already see that free education for all is not enough; we find in such countries a far larger number of people with university degrees, they refused to do what they think “low” work, and, in fact, work with hands is thought to be dirty and shameful in such countries. But we have only to think a moment to understand that the work of a completely uneducated worker is far more important than that of a professor, we can live without education, but we die if we have no food. If no one cleaned our streets and took the rubbish away from our houses, we should get terrible diseases in our towns. . .   In fact, when we say that all of us must be educated to fit us for life, it means that we must be educated in such a way that, firstly, each of us can do whatever work suited to his brains and ability and, secondly, that we can realize that all jobs are necessary to society, and that it is very bad to be ashamed of one’s work. Only such a type of education can be considered valuable to society. 1. The writer of this passage thinks that ________.   A. education can settle all of the world’s problems   B. free education for all probably leads to a perfect world   C. free education won’t help to solve social problems   D. all the social problems can't be solved by education 2. The writer wants to prove that ________.   A. our society needs all kinds of jobs   B. our society needs free education for all   C. a farmer is more important than a professor   D. people with university degrees refuse to do what they think “low” work 3. According to the passage ________.   A. work with hands is dirty and shameful   B. work with hands is low work   C. work with hands is the most important   D. we can’t regard work with hands as low work 4. The purpose of education is ________.   A. to choose a system of education.   B. to prepare children mainly for their future work.   C. to let everyone receive education fit for him.   D. to build a perfect world. 5. The passage tells us about ________ of education.   A. the means B. the system   C. the value D. the type Education is not an end, but a means to an end 教育不是目的,而是达到目的的手段。 DADBC E. Many young people are excited by their first weeks on a new job. For others, this early period(阶段) is disappointing. Some difficulties may be caused by the individual’s lack of information and preparation. Often, unpleasant surprises result from the unreal expectations aroused during the recruiting (招聘) process. Recruiters and interviewers overstate the attractiveness of a job to gain a large number of candidates(求职者). Applicants(申请人,求职者) overstate their abilities and understate their needs to improve their chances of getting the job. At the same time, they may fail to study the company to which they are applying(申请). Thus(因此), each side offers a mixed bag of truth—all likely to cause problems when those hired begin to work. The problem of over expectations can exist for anyone, but it may be especially severe(严重的) for those young graduates who have done particularly(尤其地) well in their studies and/or have graduated from famous business school. They have been used to fast, regular feedback(反馈) on their performance and to the atmosphere of the university. They expect to find the same conditions(状况) on their new job. But once on the job, they think their skills and abilities unused. An individual whose expectations are inconsistent (不一致) with the realities of a new job is not likely to develop an effective and satisfying work role in the company. Edgar Schein found that almost 75% of the interviewed graduates changed jobs at least once over a five-year period. He also found that within five years, most companies lose over half of the college graduates they hire. Schein thinks that this is caused by the difference between the graduates’ expectations and the realities of the company. Similarly, in his study of a small group of American business school graduates working in South America, Schein found that job continuation and satisfaction were related(与...有关) to how closely the graduates’ original(原先的) expectations matched(与...相配) the realities of their jobs. 1. That some young people are disappointed during their first weeks on a new job may be caused by ___. their over excitement new working conditions their lack of abilities and unreal expectations the individual’s lack of information and preparation 2. College graduates overstate their abilities because they want to _______. A. get the job B. attract more companies C. get a higher payment D. gain a large number of candidates 3. According to the passage, ____________. A. an individual’s expectations are inconsistent (不一致) with the realities of a new job B. over half of the college graduates quit their jobs(辞职) within five years C. more than 75% interviewed graduates changed jobs over a 5-year period D. one man is not likely to develop an effective and satisfying work role in the company 4. After reading the passage, you may conclude that ___________. A. companies like to hire old people B. young people like to change their jobs C. young people are more likely to change their jobs D. young people’s skills and abilities are not needed in companies DABC F. The gray- haired lady can't wait to leave the building to search for her dad. Unless watched, she will walk in the streets in an effort to find her father, who died 30 years ago. Not all cases of Alzheimer's disease look like this, but Alzheimer's is a serious disease that is said to be the forth or fifth leading cause of death for people over age. It is said that about three percent of the U.S. population over age 65 have Alzheimer's. In the early stages, people may exhibit short-term memory loss. Some may experience changes in personality, easy to be angry. As the disease continues, patients might lose the ability to move and may be unable to speak or move at all. This disease generally lasts 8 to 10 years before death occurs. While no one is certain what causes these changes in the brain's nerve fibers(神经纤维), their effect is certain. Alzheimer's destroys not only the patients, but also spouses (配偶) , friends and families. What should you do if you notice gradual memory loss in yourself or a loved one? Have the person examined by a doctor who is a specialist in the treatment of Alzheimer's disease. Though many reasons other than Alzheimer's disease may cause memory loss, its early diagnosis (诊断) ant treatment may delay some of the most serious effects. What feeling will you likely experience, if a loved one should suffer from Alzheimer's disease? A person will go through the various stages of sadness, shock, anger, and so on. If the spouse develops the disease, you may experience hurt and disappointment when he or she doesn't remember you are married. Life for the Alzheimer's patients and their loved ones will never be the same as the disease goes on, bringing a deep sorrow, loss and even anger towards God. No matter what feelings are present, facing them honestly will serve one better than burying them. 1. What can be inferred from the passage about the gray-haired lady'? A. She has been living with her father. B. She was sad about the death of her father. C. She can't search for her father without being watched. D. She suffers from Alzheimer's disease. 2. When people suffer from Alzheimer's disease, ____________. A. their families and friends will suffer from the same disease B. their families and friends will experience mental sufferings C. they will certainly die in 8 to 10 years D. they will forget everybody but their spouses 3. Memory loss happens ____________. A. from Alzheimer's disease and nothing else B. from sadness, shock, anger, and so on C. for a number of reasons D. with changes in personality 4. From the passage we know that ____________. A. early treatment may stop Alzheimer's disease occurring B. it is still unknown what causes the changes in the brain's nerve fibers C. nerve fibers in the brain will cause Alzheimer's disease D. when one suffers from Alzheimer's disease, he will be buried DBCB G. The International Labor(劳工) Organization says child labor limits economic development. It says educating children instead of forcing them to work would create huge gains for developing countries. The International Labor Organization is part of the United Nations. The agency proposes(提议) that child labor be substituted with(被取代) education by 2020. A three-year study by the agency compared the costs against the gains from ending child labor. Researchers found that paying for education in developing nations could bring seven times the return on investment. The researchers also note the other gains that would come from removing the worst forms of child labor. Ending slavery and the sale of children for sex would reduce injuries and sickness. The ILO estimates that about two-hundred-fifty-million children are involved(牵扯在内的) in child labor. Of these, it says one out of every eight may be working with dangerous chemicals, breathing poisons or selling sex. The cost to replace child labor with education is estimated at seven-hundred-sixty-thousand-million dollars. But the U-N agency says the project should be seen as a long-term investment. It says the costs would be higher than returns mostly during the first fifteen years. For example, poor families would have to live at first without the wages earned by their children. To help balance this problem, the labor agency proposes that governments provide financial help to poor families with school-age children. Several nations including Brazil and Mexico already have support programs in place. The study says governments would also need to invest in new schools, books, equipment, and teacher training. Juan Somavia is the director general of the International Labor Organization. He says the proposal is not only a good social policy, but also a wise economic plan. He says each additional year of education for an older child adds eleven percent per year to future earnings. 1. According to the International labor Organization ___________. A. child labor plays the leading role in the world wide economic development B. there is no child labor in developed countries C. child labor will disappear by 2020 D. in some sense, it means much for developing countries to end child labor 2. In paragraph 5, the words “this problem” refer to ___________. A. that child labor limits economic development B. how to remove the worst forms of child labor C. the costs to replace child labor with education D. that poor families would have to live at first without the wages earned by their children 3. Which of the following statements is NOT true? A. The ILO suggests that children all over the world receive education by 2020. B. Most developing countries have taken quick action in ending child labor. C. New schools, books, equipment, and teacher training are reasons why the costs would be higher than returns during the early period. D. it seems that in developing countries the child labor problem is more serious. 4. Which is the best title of this passage? A. How Serious the Child Labor Problem Is Worldwide. B. The ILO Is To End Child Labor. C. Gains Would Outweigh Costs to End Child Labor. D. Child Labor Limits Economic Development. DDCB H. John Andrew had had to wear glasses ever since be was a small boy. So, shortly before the time when he was to leave school, his parents suggested that he might train to be an optician (验光师), so that he could help other people with their eyes. Upon his graduation, be entered an optician's shop. The first time John tested a customer's eyes, the shop owner watched carefully to make sure that he knew what to do, and be was very satisfied with everything that John did, except that John did not know anything about prices. "We'll discuss that at lunchtime," he said to John quietly. At lunchtime, when they closed for an hour, the owner of the shop said to John, "Now, we'd better have a chat about the prices of our glasses, so that yon will know what to say to our customers. In this shop we expect everyone to pay a fair price for what he or she gets, so when you have tested someone's eyes, and they have chosen the kind of lenses (镜片) and frames they would like to have, and they want to know how much they will cost, yon should say, for example, '$54'." "While you are saying this, you should watch the customer's face carefully, and if he or she does not seem frightened by this price, yon should add, 'That's the price of the frame. The lenses cost $54 "If the customer still does not look as if he or she is worried, you should add, 'for each lens'." 1. How much did the owner expect the customer to pay for what he or she got? A. A fair price. B. An average price. C. A price as low as possible. D. As high a price as be could get out of the customer. 2. According to the owner's examples how much would a customer have to pay for the whole thing if he or she didn't seem frightened? A. $54 B. $108 C. $162 D. Less than $54. DC I. 推荐:★★★★ A. frequently E. highly I. knowledge B. incorrect F. solved J. process C. reported G. training D. careful H. confident Reading is your easiest way to “feel” English. It is not painful, but helps a lot. There are too many materials for you to read and you must select(挑选) those you find useful, appropriate(合适的) and have interest in. Besides printed materials, you can also do Web reading. Newspapers and magazines are ___1___ recommended(推荐) for extensive reading(泛读), because the things ___2___ in them are always changing, so you should never get bored of that. You can learn English quickly by seeing English films ___3___, or watching English television and videos daily. Pick shows that interest you and try to imitate(模仿) how they pronounce the words. Also, trying to find people to practice English. Language is for communication, which is an interactive(互动的) ___4___. The best practice is conversation. The more you speak, the more comfortable and ___5___ you are with English. Of course, you can also take some intensive(密集的) __6___ through special tutorials(指导老师), in which some of your problems, would be ___7___ and you are taught some more. However, you have to be ___8___ in finding where you “learn” your English. Someone who misleads you by giving wrong guidance would spoil(破坏) your English learning. You could pick up a lot of bad habits and ___9___ grammar from TV or newspapers/magazines that go rather informal sometimes. If you want to get better at English, you should fight against those persistent and chronic habits and get them fixed. ECAJHGFDB J. (2012一模宝山A篇) 推荐:★★★★★ Traditionally, the President is the highest-paid public employee. A salary of $ 400,000, along with other benefits, is paid to the President annually. But president Obama’s income for 2008 was far more than that, according to the White House. The White House recently published the tax returns (纳税申报单) of Obama and Vice –president Joe Biden. Tax returns are reports of tax that a person has to p__________. They often include income information used to c_____________ the tax. In the US, people whose incomes are over a certain a___________ have to file tax returns(纳税申报)every year. The tax returns of government officials are open to the p____________. This transparency helps to prevent corruption(腐败). From Obama’s tax returns , we can see that the President and first lady President’s two books Dreams From My Father and The Audacity of Hope (《无畏的梦想》). The two books p____________ in 1995 and 2006 are very popular and have been on the bestseller(畅销书)list for a long time. The Obama’s income is down from 2007,when they made $4.2 million. However, that is s_______ far more than former US President George Bush earned, who reported a total of $719,274 for his final year. The Obamas’ income also g____________ exceeded(超出) that of Biden, who reported a family income of $2269,256.That’s about a tenth of what the Obamas earned. As Vice-president, Biden earns a salary of $220,000. US families earn an average income of about $50,000. The Obama’s tax returns also show that together, the President and his wife paid about $933,000 in taxes. They gave $172,050 —nearly 6.5 percent of their earnings — to different charity groups. In the US, if a person gives his money to churches and non-profit(非盈利)organizations, the law r____________ his or her taxes. This is w__________ rich people in the US like to give money to charity. Pay; calculate; amount; public; published; still; greatly; reduces; why. K. (2012一模宝山回答问题) I’ve always wanted to try rock climbing, but never had time or money for it. But I’ve discovered a way to e______________ the thrill(兴奋,紧张) of climbing rock. Indoor climbing is an easy and exciting way to get a taste of rock climbing. And it is also much cheaper and safer! Indoor climbers don’t climb on real rock, but on a plastic wall. You can probably find a climbing wall near you. Many gyms, schools and camps have one. You can climb indoors at any time of the year, no matter how the w____________ is. It is usually not expensive. Most gyms provide the e_____________ you need. The convenience of indoor climbing is one reason why it has become so popular. But the main reason people climb is for rush(刺激感) they get. When I stand at the roof of the wall and look up, I’m always scared, but once I start climbing, f________ changes to determination(决心). With my heart pounding(心剧烈跳动), I reach the top and look down. I can’t stop grinning. I did it! Indoor climbing is a great workout(锻炼). Climbing uses muscles(肌肉)that are hard to exercise, e_____________ those in the shoulders, arms, chest and back. Many people say climbing makes exercise fun. Most gyms have several climbing walls with v_________ degrees of difficulty. The easier climbing walls are like climbing a ladder. The difficult o___________ bulge out(凸出)in places so that climbers must sometimes climb parallel(平行的) with the floor. Although gym climbing is easier and safer than real rock climbing, you should still be careful. Always climb with a partner. As you climb, your partner pulls your climbing rope t__________ something called a belay device(绳索控制器). The belay catches you if you slip. But make sure your partner knows how to use it. And if you are a first-time climber, get some instruction b__________ you begin. Experience/enjoy; weather; equipments; fear; especially; various; ones; through; before. L. 推荐:★★★ Newspapers in Great Britain v____________ greatly in their ways of carrying the news. There are some serious papers for those who want to know about important happenings everywhere, both at home and a___________. There are popular newspapers for those who prefer fun to information. The London newspaper that is best known outside Great Britain is probably the Times. It began in 1875, and has a high reputation for believable news and serious opinions on the news. It calls itself an independent paper, which means that it does not give its s______________ to any political party(政党). Its leading articles give the opinions of the editors, not t_____________ of the owners of the paper. Letters to the editor are printed in the paper. These parts of the Times are always interesting. Most of the letters are serious subjects. But from time to time there will be long letters on the subject which is not at all serious, perhaps on a new fashion of dress, or the bad manners of the young people, compared with the manners of thirty years ago. Vary; abroad; support; those; M. 推荐:★★★ As the society d____________, information becomes more important than ever before. Computers will gradually be f____________ to more and more people and be used in more and more ways. Internet makes the world integrated as a whole. So, it is important to learn how to make use of Internet. On one hand, the internet, an international network of computer networks, has spread out since the early 1990’s. The internet began as US network of scientific and military computers in the 1960’s. Now it is an international system for sending and receiving electronic mail, software, and electronic document and picture fields all over the world. The internet has already cut the c_____________ of long-distance communication for many people. In the future, it will c_____________ change the way in which people work. With the internet, increasing numbers of people can work at home instead of in their office. On the other hand, Internet enables many people to share a large amount of information with each other. In different countries people can e____________ information with one another at the web station of Internet. For example, you no longer send a letter to your friend by post. Internet can help you post a letter by E-mail. Such things couldn’t be b_____________ some years ago. We may make use of Internet chatting with a stranger and looking for our needed information. Because of Internet, the world will become smaller. Many companies have advertised on Internet so that their p____________ can go into the markets of the world. Internet makes our life convenient. So Internet is important to us in modern times. And we can expect a lot more from Internet in the future. It will become part of our life. Develops; familiar; cost; completely; exchange; believed; products.

    进入下载页面

    免费资料

  • ID:4-4647056 上海市2018年中考英语试题(word版,含答案解析)

    初中英语/中考专区/中考真题

    Part 2 Phonetics, Grammar and Vocabulary 第二部分语语音、语法和词汇 II. Choose the best answer(选择最恰当的答案)(共20分) 26, Which of the following underlined parts is diferent in pronunciation? A) back B) chat C) hate D) taxi 答案:C 解析:选项对比:A [bæk] B [tʃæt] C [heɪt] D ['tæksɪ]根据对比可知A B D中元音字母A都读[æ],故选C。 考点分析:音素语音的考查。 27. Hurry up! The concert will begin in_________ minute. A) a B) an C)the D)/ 答案:A 解析:句意:快点,音乐会马上就要开始了。In a minute固定词组,马上、立刻,故选A。 考点分析:介词短语的考查。 28.My father is a good doctor. __________works hard to help his patients. A) He B)Him C)His D)Himself 答案:A 解析:句意:我父亲是一位好医生,他努力工作以帮助病人。此处待会父亲,做句子主语,故选A。 考点分析:代词---人称代词---宾格 29. Karen and Lily will go to Russia to watch the 2018 World Cup______July. A) on B)in C)at D)of 答案:B 解析:句意:Karen和Lily打算在七月去俄罗斯看2018年世界杯。介词表示时间,月份前应用in,故选B。 考点分析:介词---时间介词。 30. Peter spent half a day fishing by the river,______he didn't catch anything. A)so B)or C)for D)but ================================================ 压缩包内容: 上海市2018年中考英语试题(word版,含解析).doc

    • 小/初/高考真题试卷
    • 2018-07-03
    • 下载214次
    • 470.05KB
    • keigefute
  • ID:4-4551156 初中英语时态复习课件(共28张ppt)

    初中英语/中考专区/二轮专题/词法/动词时态

    初中英语时态复习课件(共28张ppt无音视频) 一般现在时 肯定句:I make some mistakes. 否定句:I don’t make any mistakes. 一般疑问句:Do you make any mistakes? 特殊疑问句:What do you make ? 1)一般现在时表示现状、性质、状态和经常的或习惯性的动作。 He has an uncle.他有个叔叔。 这些动词可与often, usually, always, sometimes, every day, once a week, on Sundays, never 等表示经常性或习惯性的时间状语连用。 2)一般现在时表示客观现实或普遍真理。 Japan lies to the east of China. 日本在中国的东边。 The sun rises in the east. 太阳从东方升起。 3)少数动词如go, come, leave, arrive, begin, start, be 等的一般现在时可以表示按规定、计划或安排预计要发生的事情。 The plane takes off at six past five. 飞机将于六点零五分起飞。 Tomorrow is Sunday. 明天是星期天。

    • 二轮复习/专题资料
    • 2018-05-24
    • 下载34次
    • 146.5KB
    • 21jy_010852236
  • ID:4-4511218 上海市嘉定区2017—2018学年第二学期九年级期中学业质量调研测试(二模) 英语试卷(WORD版)

    初中英语/中考专区/模拟试题

    命题直击考点,值得借鉴。 Part 2 Phonetics, Grammar and Vocabulary (第二部分语音、语法和词汇) I. Choose the best answer(选择最恰当的答案)(共20分) 26. New York is famous for its skyscrapers. Which of the following is correct for the underlined part A)/’ femes/ B)/’feimas/ C)/ mes/ D)/feimes/ 27. Which of the following underlined parts is different in pronunciation A) How will you deal with the problem B)We reached Sydney very late last night C) Could I have fish instead of chicken D) what’s the meaning of this phrase 28. I don’t like these two cell phones. Would you please show me _____one. sir A)other B)another C) the other D) the others 29. Danny saw a beautiful bird flying ________ the open window just now. A)through B)across C)from D)in 30. _______people had to stay at xi’an Railway station because of the heavy snow two months ago. Thousand B) Thousands C) Thousand of D) Thousands of 31. With more practice, I found speaking is not as ____as I used to think. so difficult B)difficult C)more difficult D)too difficult 32. Mr. White finished_______invitation cards for the celebration party five minutes ago. Write B)wrote C) writing D)to write 33. Danny searched every corner of the house for his cell phone, but _____ find it. shouldn’t B)mustn’ t C)needn’t D) couldn’ t _______attentively please, Chris! There is a primary school ahead. Driving B)Drive C) To d

    • 小/初/高考模拟试卷
    • 2018-05-11
    • 下载15次
    • 1578.79KB
    • sjjy168
  • ID:4-4502420 上海市闵行区2018届九年级下学期质量调研考试(二模)英语试题(Word版,含答案)

    初中英语/中考专区/模拟试题

    闵行区2017学年第二学期九年级质量调研考试 英语试卷 Part 2 Phonetics, Vocabulary and Grammar II. Choose the best answer 26. Which of the following underlined parts is different in pronunciation from the others A. I need double milk for my coffee. B. We are proud to be Chinese. C. The women shouted loudly for help. D. They are going to buy a new house. 27. Take a look at _______ booklet on the shelf. It tells you how to use the new cooker. A. a B. an C. the D. / 28. Linda came back home _______ half past ten last night. That’s really too late. A. at B. on C. in D. for 29. It’s important for _______ to know that honesty is the best solution when in trouble. A. we B. us C. our D. ours 30. The government says that they are going to build the third _______ road in the town. A. wide B. wider C. widest D. the widest 31. The audience was surprised _______ the result of the singing contest. A. from B. with C. at D. about ================================================ 压缩包内容: 上海市闵行区2018届九年级下学期质量调研考试(二模)英语试题(word版,含答案).doc

    • 小/初/高考模拟试卷
    • 2018-05-09
    • 下载11次
    • 332.17KB
    • xiahaijings
123下一页