欢迎您,[登陆][注册] (您的IP:52.204.98.217)

初中英语仁爱科普版八年级上
全部(1168) 课件 教案 试卷 学案 素材 视频 电子教材
不限 普通资料 精品资料 特供资料 成套资料
  • ID:4-5590496 Unit 2 Keeping Healthy Topic 1 You should brush your teeth twice a day.单元测试卷(含解析版答案 无听力)

    初中英语/仁爱科普版/八年级上/Unit 2 Keeping Healthy/Topic 1 You should brush your teeth twice a day.

    仁爱版八年级上册《Unit 2 Keeping Healthy Topic 1》2019年单元测试卷 I. 单项选择 1.(3分)If you have a headache, you _______ lie down for a good rest.( ) A.shouldn't B.had better not C.had better D.mustn't 2.(3分)﹣I had a backache. I can't sleep. ﹣_______( ) A.Don't worry. B.Not so well. C.I'm sorry to hear that. D.Why? 3.(3分)﹣Oh,you have a headache and a cough._____ have you been like this?﹣Three days.( ) A.How long B.How soon C.How often D.How many 4.(3分)You should not eat _______ meat. It can make you fatter.( ) A.too many B.too much C.much too D.many too 5.(3分)﹣Watching TV too much _______ bad for your eyes. ﹣I'll go to bed right away.( ) A.is B.are C.was D.be 6.(3分)﹣I can't keep myself active during the day. ﹣You _______ take more exercise.( ) A.must not B.must be C.need to D.may be 7.(3分)You had better ask your brother _______ playing computer games.It's bad for him.( ) A.to give up B.not to give up C.to give it up D.not give it up 8.(3分)﹣Must I take part in the activity? ﹣No, you _______. You're too young. You should look after yourself.( ) A.mustn't B.don't C.can't D.don't have to 9.(3分)Look at the"No parking"sign.You _____park your car here.( ) A.should B.must C.needn't D.mustn't 10.(3分)We ________ be more careful,or we will make the same mistake in the experiment.( ) A.might B.can C.may D.should 11.(3分)﹣Have you heard the song Stay Here Forever? ﹣Yes.It sounds _______.( ) A.well B.loudly C.sweet D.beautifully II. 阅读理解 12.(3分)You are what you eat Keeping better eating habits can help you reduce (减少) disease.A healthy eating plan means choosing the right foods to eat and preparing foods in a healthy way. Do you often change your toothbrush?Maybe you think it is not necessary.A study shows old toothbrushes bring disease.You should often change your toothbrush. Exercise Swimming,running,skating,skiing,dancing,walking and some other activities can help you stay healthy.You should exercise at least three times a week and for twenty minutes or more each time.Do it. Plan out your life You should have breakfast before you go to school.Have a proper (合适的) meal for lunch.Follow a he althy diet. 41.What's the passage mainly about A.Healthy food.B.Healthy lifestyle (生活方式). C.Junk food.D.Healthy sports. 42.What is the best title (标题) for the second paragraph A.Man's disease B.Disease C.Watch the toothbrush D.Your bathroom 43.At least how long should you exercise each time A.Twenty minutes.B.Fifteen minutes. C.Five minutes.D.Ten minutes. 44.From the passage,we know can help us stay healthy. A.proper diet B.exercise C.sleep and exercise D.proper diet and exercise 45.What does a healthy eating plan mean A.Choosing the right foods. B.Cooking the foods in a healthy way. C.Never eat meat or fresh vegetables. D.Both A and B. 13.(3分)Do you know that each child in school catches six to ten colds every year?Though there is no cure for colds,there are some suggestions for you to avoid getting a cold. First,you can avoid catching a cold by practicing healthy habits.Begin by eating healthy foods.Eat lots of fruits and vegetables and drink milk and juice.Other healthy habits include getting plenty of sleep at night and lots of exercise. Next,you should try to avoid contact with the viruses that cause colds.If you can,stay away from large crowds.When people cough(咳嗽) and sneeze(打喷嚏),the cold virus goes into the air.Do not share a drinking cup,fork,or spoon with someone else because that could spread the virus.Washing you hands is also a good way not to catch a cold.The cold virus may be on the things like telephones and money.Shaking another person's hand could even spread the virus.By washing your hands,you can stop the virus from infecting(传染). Following the suggestion above until doctors find a way to stop the viruses that cause colds. 76.Each child in school catches colds every year. 77.Though there is no cure,there are some for you to avoid getting a cold. 78.When people cough and sneeze,the cold virus the air. 79.You'd better not share a drinking cup with someone else because . 80.By washing your hands,you can from infecting you. III.书面表达 14.(3分)假如你是Li Tao,请根据昨天的情况写一篇60词左右的日记. 早上感到头疼,老打喷嚏(sneeze),妈妈带你去医院,医生检查了一下并问了一些情况,最后给你开了一些药并让你好好休息.第二天你觉得好多了. Wednesday, October 12thI felt terrible yesterday morning._________________________ 仁爱版八年级上册《Unit 2 Keeping Healthy Topic 1》2019年单元测试卷 参考答案与试题解析 I. 单项选择 1.【解答】根据句意如果你头痛,你最好躺下好好休息,所以句子用肯定结构.had better do 最好做某事 故选:C. 2.【解答】考查情景对话.A别担心.B不太好.C听到这个消息我很难过.D为什么.结合语境"我腰痛,睡不着"可知,听到不好的消息通常说"听到这个消息我很难过". 故选:C. 3.【解答】答案:A.考查疑问词组.句意"﹣﹣哦,你又头痛又咳嗽.你像这样已经多久了?﹣﹣三天.".how long多久,对一段时间或长度提问.how soon"多快/多久以后",其后用in加一段时间来回答.how often多久,对频率提问.how many多少,修饰可数名词复数.根据Three days三天,可知对一段时间提问用how long多久.答案是A. 4.【解答】AB表示太多,A后跟可数名词复数,B后跟不可数名词.C表示太.D表达错误.根据题干It can make you fatter.可知说话人告诉对方不应该吃太多的肉,其中meat是不可数名词. 故选:B. 5.【解答】根据句意:﹣看电视太多对你的眼睛有害.﹣我马上就去睡觉.可知动名词作主语,动词用三单式.时态为一般现在时. 故选:A. 6.【解答】考查情态动词.A不允许.B一定是.C需要.D可能是.结合语境"白天我不能保持活跃.你__多运动"可知,need to do sth需要做某事. 故选:C. 7.【解答】答案:A 考查形容词词义辨析.句意"你最好叫你的弟弟放弃玩电子游戏,对于他有害."此题考查固定短语ask sb to do sth叫某人做某事,give up doing sth放弃做某事,根据句意,故选A. 8.【解答】考查情态动词.A不允许.B不.C不能.D不必.结合语境"我必须参加这个活动吗?不,你__,你太年轻了,你应该照顾好自己"可知,应该是"不必".must开头的一般疑问句否定回答用don't have to. 故选:D. 9.【解答】本题考查的是情态动词的用法,should是应该的意思,must是必须的意思,needn't是不必的意思,mustn't是禁止,根据"No parking"可以知道,此处禁止停车,故选D. 10.【解答】答案:D 根据or we will make the same mistake in the experiment可知,此句中or连接两个并列句,意思是"否则…";A表示might可能,主观认为;Bcan能,可能,表示能力;Cmay可能,主观认为;Dshould应该,主观认为.此处需用should表示"应该".故选D. 11.【解答】答案:C well健康的,良好的;loudly吵闹地;sweet甜美的;愉快的;beautifully 美丽的;形容歌曲,用sweet比较适合,故选择C. II. 阅读理解 12.【解答】答案:41.B 主旨归纳题.根据文中三个小标题You are what you eat;你吃什么. Exercise;锻炼. Plan out your life.计划你的生活.可知这篇文章主要讲的是健康的生活方式.故选B. 42.C 标题归纳题.根据第二段内容Do you often change your toothbrush?Maybe you think it is not necessary.A study shows old toothbrushes bring disease.You should often change your toothbrush.你经常换牙刷吗?也许你认为这是没有必要的.一项研究表明旧牙刷会带来疾病.你应该经常换你的牙刷.可知这段讲的是使用牙刷需要注意的事项.故选C. 43.A 细节理解题.根据第三段第一行句子You should exercise at least three times a week and for twenty minutes or more each time.你应该每周至少锻炼三次,每次锻炼二十分钟以上.可知每周至少锻炼三次,每次二十分钟.故选A. 44.D 推理判断题.根据第一段句子和第三段第一行句子Keeping better eating habits can help you reduce (减少) disease.保持良好的饮食习惯可以帮助你减少疾病.和some other activities can help you stay healthy.其他一些活动可以帮助你保持健康.可知适当地饮食和适度的锻炼可以保持人们的健康.故选D. 45.D 推理判断题.根据最后一段句子You should have breakfast before you go to school.Have a proper (合适的) meal for lunch.Follow a healthy diet.你上学之前应该吃早餐,中午吃正餐.遵循健康饮食.可知健康的饮食习惯是选择合适的食物和健康的烹饪方式.故选D. 13.【解答】76:根据Do you know that each child in school catches six to ten colds every year?可知孩子上学时,每年会的感冒六到十次,故此处为 Six to ten或6 to 10. 77:根据Though there is no cure for colds,there are some suggestions for you to avoid getting a cold.可知虽然没有治愈感冒的方法,但是有一些建议帮助你避免感冒.故此处为suggestions. 78:根据When people cough(咳嗽) and sneeze(打喷嚏),the cold virus goes into the air.可知当人们咳嗽和打喷嚏时,感冒病毒会进入空气中,故此处为goes into. 79:根据Do not share a drinking cup,fork,or spoon with someone else because that could spread the virus.可知不要和其他人共用一个水杯,刀叉和勺子,因为这样会传播病毒,故此处为that could spread the virus. 80:根据By washing your hands,you can stop the virus from infecting(传染).可知通过洗手,你可以阻止病毒传染.故此处为stop the virus. III.书面表达 14.【解答】Wednesday, October 12th I felt terrible yesterday morning. My mother took me to the hospital.(点题) "What's your trouble, little boy?" the doctor asked. "I can't stop sneezing and I have a headache." "When did it start?" "This morning." "Open your mouth and say ‘Ah'." My mother was worried and asked the doctor, "What's the matter with him?" 【高分句型一】"He has a bad cold, but it's nothing serious." the doctor said. Then the doctor let me take some medicine. He asked me to stay in bed and have a good rest.(就诊过程)【高分句型二】 I feel better after taking the medicine. I hope I can get well soon.(希望)

  • ID:4-5502169 2018-2019学年山东省临沂市蒙阴县八年级(上)期末英语试卷(含答案解析,无听力材料及听力音频)

    初中英语/期末专区/八年级上册

    2018-2019学年山东省临沂市蒙阴县八年级(上)期末英语试卷 一、听力测试(共1小题,计20分)注意:听力测试分四部分,共1小题.做题时,先将答案画在试卷上,录音内容结束后,将所选答案转涂到答题卡上.(一)听句子,选择与句子内容相对应的图片.每个句子读两遍. 1.(5分)A. B.C. D. E.F. (1)    (2)    (3)   (4)   (5)    (二) 听对话和问题,根据所听内容,选择最佳答案.对话和问题都读两遍. 2.(1分)A. About 3 kilometers. B. About 4 kilometers. C. About 5 kilometers. 3.(1分)A. In a shop. B. In a restaurant. C. At a bank. 4.(1分)系统找不到该试题 5.(1分)A. By car. B. On foot. C. By bike. 6.(1分)系统找不到该试题 (三) 听短文,根据短文内容,判断下列句子正误,正确的用“A”表示,不正确的用“B”表示.短文读两遍.听短文前,你们有20秒钟的时间阅读下列句子. 7.(5分)听短文,根据短文内容,判断下列句子正误,正确的用"A"表示,不正确的用"B"表示. (1)The notice is read for students.    (2)We have a school trip on September 21st.    (3)Soccer and baseball are the two ball games on October 12 th and 15th.    (4)School Day is on October 22nd.    (5)On November 3rd we have an English party.    二、单项填空(共15小题,计15分)选择最佳答案. 8.(1分)﹣﹣﹣________do you have a sports meeting in your school?﹣﹣﹣Twice a year.(  ) A.How soon B.How many C.How often D.How much 9.(1分)﹣Tom,how are you feeling today? ﹣Much _____.I think I can go to school tomorrow.(  ) A.well B.better C.worse D.weaker 10.(1分)﹣________ the workers are very tired,they keep on working.﹣They are great.We must learn from them.(  ) A.Because B.Though C.So D.However 11.(1分)﹣Listen! Someone is playing the violin. ﹣________ sweet the music is !(  ) A.What B.What a C.How D.How a 12.(1分)﹣Could you help me look up some ________ about the town on the Internet? ﹣With pleasure.(  ) A.difference B.competition C.information D.magazine 13.(1分)﹣Mom, can I have ________ to eat? I'm hungry. ﹣There is some bread on the desk. You can have some.(  ) A.nothing B.something C.anything D.everything 14.(1分)﹣Are your parents strict with you?﹣Yes.They take our homework ________.(  ) A.carefully B.comfortably C.quietly D.seriously 15.(1分)﹣I always look forward to ________ you. ﹣Oh, boy ! Thanks.(  ) A.hearing from B.hear of C.hear about D.hear from 16.(1分)﹣Is Tony good at swimming?﹣Yes,he swims faster than ________ in our class.(  ) A.the other student B.any other student C.another student D.other students 17.(1分)﹣﹣Mrs Clark wanted an evening job. ﹣﹣I know she had to _______ her son during the day.(  ) A.look at B.look after C.look for D.look out 18.(1分)﹣These days teenagers have more and more worries. ﹣It helps a lot to _______ a relaxing hobby, such as running.(  ) A.cut up B.make up C.take up D.dress up 19.(1分)﹣What terrible weather!﹣It rained so ________ that people could ________ go out.(  ) A.hardly; hard B.hardly; hardly C.hard; hardly D.hard; hard 20.(1分)﹣What do you ________ drinking,tea or coffee?﹣Neither,I'd like a glass of orange juice.(  ) A.sound like B.look like C.would like D.feel like 21.(1分)﹣Shall we go out for dinner or cook at home?﹣________.I don't mind.(  ) A.It's up to you B.Take it easy C.Good idea D.I'm OK 22.(1分)﹣I want to be an artist,but it ________ a little difficult.﹣Work hard,and ________ your dream will come true at last.(  ) A.maybe; may be B.may be; may be C.maybe; maybe D.may be; maybe 三、阅读理解(共2小题,计25分) 23.(5分)A good breakfast is important.You can easily understand it.By breakfast time you have not eaten anything about twelve hours.Your body needs food for morning activities(活动).One good breakfast should be rice or bread,an egg,milk and fruit.On a cold morning a cup of hot drinks is necessary(必需的).A good breakfast helps you to smile more easily.It helps you to be more friendly and also to work better and play more happily.Your whole day will be more fun after you have enjoyed a good breakfast. 判断正误,正确的写"T",错误的写"F" (1)It's not very important to have a good breakfast.    (2)Food is needed in the morning because you have had nothing to eat for the whole night.    (3)Only rice or bread will be a good breakfast.    (4)If you get up late,your body doesn't need food for morning activities    (5)A good breakfast is helpful to you.   . 24.(5分)Almost everyone likes to eat apples. Apples trees grow in nearly every part of the world. The United States produces (出产) more apples than at the other countries except(除……外) France. The states of Washington and New York grow the most apples. Apples are red, yellow or green. They are very popular in the United States. Many people like to carry apples to work or to school to eat with their lunches. Most American people are often too busy or too tired to cook dinner, so they often have their dinners very simply(简单地). Apple juice is also a popular drink and apple pie is the favorite dessert for many Americans. The state of Washington is proud(骄傲)of its apples. The trees there produce about five billion apples every year﹣nearly one apple for every man, woman and child in the whole world. 请根据短文内容,选择最佳答案. (1)Almost everyone likes to eat   . A.B.C.D. (2)    produces the most apples in the world. A. The United States B. Canada C. China D. France (3)Many Americans like to eat apples during lunch because they   . A. eat nothing but apples B. feel it better to eat apples C. always eat simple food D. can get apples easily (4)"The trees there produce about five billion apples every year." One billion is   . A. 100,000 B. 1,000,000 C. 10,000,000 D. 1,000,000,000 (5)The state of Washington is proud of its apples because they think   . A. everyone in the world can share (分享) their happiness B. they can produce as many apples as people all over the world C. their apples are better than any of the other fruits D. their apple trees are the best in the world B)从方框中选择适当的单词填空,使短文意思完整、通顺.第一方框供41--45小题选用,第二方框供46-50小题选用,每个选项只能使用一次,每框有一项剩余. 25.(5分)从方框中选择适当的单词填空,使短文意思完整、通顺. A. faster B. rest C. taste D. advice E. better F. doctor Do you know how to get well fast when you are ill? Here is some(1)   for you. Rest is very important. Stay in bed and (2)   a lot. Try to have a good sleep. Sleep helps to make you feel better, and the more sleep you get, the(3)   you will get well. Take some medicine. If you have some medicine from the(4)   ,take it. You must take it on time even if it may(5)   bad. 26.(5分)从方框中选择适当的单词填空,使短文意思完整、通顺. A. clean B. fruit  C. before  D. sunny  E. feel F. after Get a lot of(1)   .oranges, apples, bananas, and any other fruit are great for getting well quickly. Get out in the sunshine. If it is a nice(2)   day, take a chair and sit out. Sunshine can help make a sick person(3)   better. Take showers. This will help to wash off any germ on your skin and keep you(4)   .Give your body time to get well. Wait until you are better(5)    you start going to work or school again. If you start working hard again without giving your body the time to get well, you illness could just get even worse. 27.(5分) A. What did you do yesterday? B. We have to take the bus. C. Would you like to go with me? D. Can my sister Nancy go with us? E. About once a month. F. What are you doing this weekend, May? G. We can walk there. A: (1)    B: I'm having a picnic in the park. (2)    A: Yes, I'd love to. How often do you have a picnic? B: (3)   It is fun. A: Sounds great. But how can we get to the park? B: It is far from here. (4)    A: All right. (5)    B: Of course. See you. A: See you. 四、听写.听对话,根据对话内容完成下面表格,每空词数不限.对话读三遍.听对话前,你们有20秒钟的时间阅读表格内容. 28.(5分)听写.听对话,根据对话内容完成下面表格,每空词数不限. A Medical Record Name:(1)    BlackDate of birth: August 3rd,(2)   Address: No.(3)   Spring Road Disease(疾病): fluDays in hospital: from Monday to(4)   Treatment: take medicine before every meal; take injections(注射)(5)   a day. 五、词形转换(共8小题,计8分)根据句意和所给单词写出空缺处各单词的正确形式.(每空一词) 29.(1分)If people have problems , they shouldn't keep them to    (they). 30.(1分)My apartment will be no    (good) for pets because it's too small. 31.(1分)Her aunt is a famous    (violin) in our country. 32.(1分)    (luck), his classmates often help him. 33.(1分)Look ! A tiger is running after some   .(sheep) 34.(1分)What a pity that you made such a   (care) mistake in the exam! 35.(1分)There are   (many) girl students in Class 2 than in Class 1. 36.(1分)Every student is making   (prepare) for the exam now. 六、动词应用(共7小题,计7分)根据句子内容,用所给动词的适当形式填空,需要时可加助动词或情态动词. 37.(1分)We never know what   (happen) tomorrow. 38.(1分)Lei Feng was always there   (help) others. 39.(1分)When he met his teacher in the street, he stopped   (say) hello to her. 40.(1分)The farmers are all busy   (pick) apples on the farm. 41.(1分)You're halfway to   (solve) a problem by talking to someone about it. 42.(1分)If it   (snow) tomorrow, we'll take a bus to go to work. 43.(1分)Mother told us   (not read) in bed. 七、任务型阅读(共1小题,计10分) 44.(10分)How do birds learn to fly? It is like how humans learn to walk. Most birds are not able to fly until their bodies are strong enough. That's because flying is a very hard exercise. Baby birds always stay in the nest (巢) when they are young. However, as they grow bigger, they have to get away from the nest. ①它们必须学会飞行并且自己觅食. So they start trying.   In the beginning, they often fall to the ground. They just jump back to the nest and try again. Young birds keep practicing and learning from their parents. A few weeks later, they become good flyers. They fly freely and happily in the sky. We all know the old saying, "Practice makes perfect." I think the same is true of birds, too. 阅读短文,根据短文内容,完成下列问题回答或翻译. (1)Is flying a hard exercise to young birds?    (2)How do young birds go back to their nest when they fall to the ground?    (3)How long does it take young birds to become good flyers?    (4)请将①处句子翻译成英语.    (5)请将②处句子翻译成汉语.    八、书面表达﹙计15分﹚ 45.(15分)未来总是让人充满想象和希望.请根据下列提示和要求,以"My Life 20 Years from Now"为题写一篇60个词左右的英语短文. 提示:1、What will your job be like? 2. What will your home be like? 3. What will your free time activities be like? 4. What will your …be like? 要求:1、涵盖以上提示内容,语句通顺,内容完整,语法正确. 2、可适当发挥,但内容要合情合理. 3、不得出现任何真实人名、校名及其它相关信息,否则不予评分. 2018-2019学年山东省临沂市蒙阴县八年级(上)期末英语试卷 参考答案与试题解析 一、听力测试(共1小题,计20分)注意:听力测试分四部分,共1小题.做题时,先将答案画在试卷上,录音内容结束后,将所选答案转涂到答题卡上.(一)听句子,选择与句子内容相对应的图片.每个句子读两遍. 1.【解答】略 (二) 听对话和问题,根据所听内容,选择最佳答案.对话和问题都读两遍. 2.【解答】略 3.【解答】略 4. 5.【解答】略 6. (三) 听短文,根据短文内容,判断下列句子正误,正确的用“A”表示,不正确的用“B”表示.短文读两遍.听短文前,你们有20秒钟的时间阅读下列句子. 7.【解答】略 二、单项填空(共15小题,计15分)选择最佳答案. 8.【解答】答案:C.考查疑问词组.句意"﹣﹣你们学校多久举行一次运动会?﹣﹣每年两次.".how soon"多快/多久以后",其后用in加一段时间来回答.how many多少,修饰可数名词复数.how often多久,对频率提问.how much多少钱.根据回答"每年两次.",可知,对频率提问,用疑问词组how often多久.答案是C. 9.【解答】答案:B. 因为下句是I think I can go to school tomorrow(我认为我明天可以去上学),说明了该用形容词"好",又因为有much,much修饰比较级,故用better,故选B. 10.【解答】because因为,though尽管,虽然,so因此,however然而.虽然工人们很累,但他们继续工作.﹣他们很伟大,我们必须向他们学习. 故选:B. 11.【解答】"how +形容词或者副词+主语+谓语"是感叹句的一种固定句式,用来感叹形容词或者副词,此句中sweet是形容词,用how; 故选:C. 12.【解答】difference"差异"是可数名词; competition "竞争";information"信息",二者都是不可数名词, magazine "杂志"是可数名词.由题干"﹣﹣﹣你能帮我在网上查找一些有关这个城市的信息吗?﹣﹣﹣我很乐意."可知,空格是"信息",用information,因此答案应是information. 故选:C. 13.【解答】something "一些事情",anything "一些东西、任何事情",everything "每一件事情",nothing "无事、无物"四者都是不定代词.anything一般用于否定句和疑问句中;something则用在肯定句中,如希望对方给肯定的回答,可以用于疑问句中.everything以单数形式表达所有的概念.nothing 用在否定句中.由题干"﹣﹣﹣妈妈,我可以有一些吃的东西吗?我饿了.﹣﹣﹣桌子上有一些面包.你可以吃一些."可知,空格是"一些东西",因是希望给肯定的回答,因此用something,因此答案应是 something. 故选:B. 14.【解答】carefully仔细地;comfortably舒适地;quietly安静地;seriously认真地.根据They take our homework ﹣﹣,可知他们认真对待我们的家庭作业. 故选:D. 15.【解答】look forward to doing盼望干某事,hear from收到某人来信,hear of 听说,hear about听说关于,此题根据语境:我一直期待你的消息.﹣哦,孩子!谢谢. 故选:A. 16.【解答】根据句意:﹣托尼擅长游泳吗?﹣是的,他的游泳速度比我们班里其他任何一个学生都快.可知同一范围作比较,需要排除自身,用any other +名词单数. 故选:B. 17.【解答】答案:B A表示看;B表示照顾;C表示寻找;D表示向外看.由Clark太太想要一份夜间工作可知此处表示她白天要照顾儿子,选B. 18.【解答】cut up切碎,make up编造,take up开始从事,dress up 打扮,此题根据语境:如今,青少年越来越担心.养成一种放松的爱好有很大帮助,比如跑步. 故选:C. 19.【解答】hard 大的,副词,hardly几乎不,副词.此题根据语境:多糟糕的天气啊!﹣雨下得太大了,人们几乎不能出去. 故选:C. 20.【解答】sound like听起来像,look like看起来像,would like想要,后面to do,feel like doing sth.喜欢,想要做某事,后面跟doing;根据句意"你喜欢喝什么,茶还是咖啡?都不喜欢,我想喝一杯橙汁"可知,要用"feel like",其它选项语意不通,或不符合语法. 故选:D. 21.【解答】根据句意:﹣我们是出去吃饭还是在家做饭?﹣由你决定.我不介意.结合选项,A.由你决定 B.别紧张 C.好主意 D.我很好,选项A符合题意. 故选:A. 22.【解答】maybe意思是"也许,可能"是副词,在句中作状语,相当于perhaps,常位于句首;may be是情态动词,be是动词原形,意思是"也许是、可能是;"根据第一个空后面的词语是a little difficult,所以要用may be来填空,第二个空的位置在后面分句的句首,作副词,所以要用maybe来填空,因此可知这句话的意思是"﹣﹣我想成为一名艺术家,但是这可能有点困难.﹣﹣努力学习,最后你的梦想可能将会实现的." 故选:D. 三、阅读理解(共2小题,计25分) 23.【解答】答案: 1、F 细节理解题 根据A good breakfast is important可知一顿好的早餐很重要,结合题目意思"吃一顿好的早餐不重要"可知表达的意思与原文不符,故判断该题错误,故填F 2、T 细节理解题 根据By breakfast time you have not eaten anything about twelve hours.可知到早饭时间为止你已经大约十二个小时没有吃东西了.结合题目意思"在早上需要食物是因为你已经一整晚没有吃东西了."可知表达的意思与原文相符,故判断该题正确,故填T 3、F 细节理解题 根据One good breakfast should be rice or bread,an egg,milk and fruit可知一顿好的早餐应该有米饭或面包、鸡蛋、牛奶和水果.结合题目意思"只有米饭或面包才是好的早餐"可知表达的意思与原文不符,故判断该题错误,故填F 4、F 细节理解题 根据Your body needs food for morning activities可知为了早上的活动你的身体需要食物,结合题目意思"如果你起床晚了,你的身体就不需要早上活动所需的食物了."可知表达的意思与原文不符,故判断该题错误,故填F 5、T 细节理解题 根据A good breakfast helps you to smile more easily.It helps you to be more friendly and also to work better and play more happily可知一顿好的早餐能轻松地帮你带来微笑.它帮助你更加友好也能工作得更好,玩得更开心.结合题目意思"一顿好的早餐是对你有帮助的"可知表达的意思与原文相符,故判断该题正确,故填T 24.【解答】1.A 内容推断题.依据" Almost everyone likes to eat apples"几乎每个人都喜欢吃苹果.可知应选苹果,A项符合题意.故选A. 2.D 内容推断题.根据"The United States produces more apples than at the other countries except France除法国之外美国出产最多的苹果,可知法国出产的苹果才是最多的,故选D. 3.C 内容推断题,依据" Most American people are often too busy or too tired to cook dinner, so they often have their dinners very simply"大多数美国人经常太忙或太累而不能做饭,所以他们经常吃得很简单,可推断是因为他们喜欢吃简单的食物,故选C. 4.D 内容推断题.One billion 指10亿,换算之后应为1,000,000,000,故选D. 5.B 细节理解题,根据"The trees there produce about five billion apples every year﹣nearly one apple for every man, woman and child in the whole world"那里的树木每年生产大约50亿个苹果﹣﹣几乎全世界每个男人、女人和孩子都能得到一个苹果,可知华盛顿州以苹果为傲是因为苹果的产量巨大,故选B. B)从方框中选择适当的单词填空,使短文意思完整、通顺.第一方框供41--45小题选用,第二方框供46-50小题选用,每个选项只能使用一次,每框有一项剩余. 25.【解答】1.advice.考查名词.结合前文Do you know how to get well fast when you are ill?说生病了怎么恢复的快,这里是给出建议advice,不可数名词,故答案是advice. 2.rest.考查动词,结合 Rest is very important. Stay in bed and 可知是说休息是重要的,躺床上多休息,and连接两个并列成分,故答案是rest. 3.better.考查固定结构,结合the more sleep you get, the用the+比较级,the+比较级越……,就越……,前文Sleep helps to make you feel better,说休息能让你感觉更好,故你休息的越多,你就会越好,故better. 4.doctor.考查名词,结合 If you have some medicine from 可知药是来自医生,故答案是doctor. 5.taste.考查动词.结合You must take it on time even if it may(5)bad.可知说即使药尝起来不好也要准时吃药,故taste尝,may后加动词原形,故答案是taste. 26.【解答】1.fruit.考查名词,结合Oranges, apples, bananas, 可知是水果,故答案是fruit. 2.sunny.考查形容词,结合 Get out in the sunshine可知是出去晒太阳,故可知是一个晴朗的天,故用形容词sunny修饰day,故答案是sunny. 3.feel.考查动词.结合Sunshine can help make a sick person阳光能帮助病人感觉更好,make sb do sth让某人做某事,feel感觉,故答案是feel. 4.clean.考查形容词,结合This will help to wash off any germ on your skin and keep you可知是洗掉皮肤的细菌,让你保持干净,keep+……+adj让……怎样,故答案是clean. 5.before.考查连词,结合Wait until you are better(5)you start going to work or school again.句意是说在你开始工作学习之前等自己好起来,故答案是before在……之前,故答案是before. 27.【解答】1.F.根据下一句:我打算在公园里野餐,可知问打算干什么.故选F. 2.C.根据下一句:Yes, I'd love to可知用句型would you like …来问.故选C. 3.E.上一句提问 How often 多久一次,故回答频率,故选E. 4.B.根据上一句:离这儿很远,可知说坐车去,故选B. 5.D.根据下一句:当然可以.可知是问句,结合选项.D项:我妹妹南希能和我们一起去吗?更合适,故选D. 四、听写.听对话,根据对话内容完成下面表格,每空词数不限.对话读三遍.听对话前,你们有20秒钟的时间阅读表格内容. 28.【解答】略 五、词形转换(共8小题,计8分)根据句意和所给单词写出空缺处各单词的正确形式.(每空一词) 29.【解答】考查反身代词.句意"如果人们有麻烦 他们不应该不与他人分享".keep sth to oneself不与他人分享.由填they的反身代词 themselves. 故答案是: themselves. 30.【解答】考查单词填空.根据所给单词提示及其题干,可知我的公寓太小了,不适合养宠物..be no good for 对……没有好处,在这里的good是名词. 故答案为good. 31.【解答】根据 a famous﹣﹣ (violin)可知这里放在形容词后面跟名词形式,表示小提琴家,a后面跟单数形式. 故填violinist. 32.【解答】根据(luck), 可知这里用副词用于句子开头作状语. 故填Luckily. 33.【解答】根据some﹣﹣.(sheep)可知这里放在some的后面跟名词复数,sheep的复数是sheep. 故填sheep. 34.【解答】从What a pity 判断后面说的是犯了如此粗心的错误,careless,形容词,粗心大意的. 故填: careless 35.【解答】根据than判断句子使用比较级形式,many的不仅仅是more. 故填more. 36.【解答】根据 making﹣﹣(prepare) for ,可知这里放在make后面跟名词作宾语,这里应该用复数形式. 故填preparations. 六、动词应用(共7小题,计7分)根据句子内容,用所给动词的适当形式填空,需要时可加助动词或情态动词. 37.【解答】答案:will happen 根据该句为含有宾语从句的复合句,所给词happen在从句中作谓语,主句为一般现在时态,从句的时态依情况而定,根据从句的时间状语为tomorrow,故确定为一般将来时态,其结构为:will+动词原形,故答案为:will happen. 38.【解答】根据Lei Feng was always there﹣﹣,可知这里用to引导的不定式表目的. 故填to help. 39.【解答】根据he stopped﹣﹣(say) hello to her,可知这里考查stop to do sth表示停下来做某事. 故填to say. 40.【解答】根据"are all busy"因此可知这句话考查的是短语"be busy doing sth."意思是"忙着做某事"后面要用动名词来填空,因此可知这句话的意思是"农民们在农场里忙着摘苹果." 故填picking. 41.【解答】根据"You're halfway to_____(solve)"因此可知这句话考查的是短语be halfway to doing sth 意思是"做某事做到一半"所以这个句子的意思是"通过和别人讨论这个问题,这个问题你已经做完了一半了." 故填solving. 42.【解答】根据"If it_______(snow) tomorrow,"因此可知在if条件句中要用一般现在时来表示一般将来时,因此可知这句话的意思是"如果明天下雨的话,我们将要乘坐公共汽车请去上班." 故填snows. 43.【解答】根据空格前面的词语是told us,因此可知后面要用动词不定式来填空,因此可知这句话的意思是"妈妈告诉我们不要在床上读书."动词不定式的否定式是在不定式前面加not. 故填not to read. 七、任务型阅读(共1小题,计10分) 44.【解答】(1)Yes,it is.细节理解题,根据原文 Most birds are not able to fly until their bodies are strong enough. That's because flying is a very hard exercise大部分直到他们的身体足够的强壮才能飞,那是因为飞翔是一个非常难的锻炼.故得此答案. (2)They just jump back to the nest and try again.细节理解题,根据原文In the beginning, they often fall to the ground. They just jump back to the nest and try again.开始他们经常会掉在地上,他们只是跳会巢里然后再试试.,故得此答案. (3)A few weeks.细节理解题,根据原文,A few weeks later, they become good flyers.几周后,他们成为了很棒的飞鸟.故得此答案. (4)They have to learn to fly and look for the food by themselves.中文翻译英文题,根据原文,它们必须学会飞行,they have to learn to fly,且自己觅食,and look for the food by themselves.故得此答案. (5)一开始,他们经常掉在地上.英文翻译中文题,根据原文,In the beginning 一开始,fall to the ground掉在地上.故得此答案. 八、书面表达﹙计15分﹚ 45.【解答】My Life 20 Years from Now My parents want me to be a doctor,but In the future, I think I'll be a teacher. As a teacher ,I'll meet lots of interesting kids. What's more ,I will open my students' eyes to outside world and give them a good start in life.(高分句型一)(开篇介绍家人期望职业与自己想从事职业及其认识) I think I will live in Beijing. Because I went to Beijing last year ,and fell in love with it. And I think I will live in a big house with my family.I love playing basketball. So in ten years, I will play basketball every day.(未来工作地点,爱好等) That's my dream. To achieve it, I must study harder from now on.(高分句型二)(总结并说明决心何时开始实施)

  • ID:4-5502160 2018-2019学年北京市密云区八年级(上)期末英语试卷(含答案解析无听力题)

    初中英语/期末专区/八年级上册

    2018-2019学年北京市密云区八年级(上)期末英语试卷 一、单项选择(共6分,每题0.5分)从下列各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项. 1.(.5分)This is my sister.______ name is Grace.(  ) A.She B.He C.Her D.His 2.(.5分)We go to school_______Monday to Friday.(  ) A.of B.at C.from D.in 3.(.5分)He got up early,______he was still late for school.(  ) A.but B.and C.or D.so 4.(.5分)﹣________were you born,Kate? ﹣I was born in New York,America.(  ) A.Where B.What C.When D.How 5.(.5分)The beach is______than it was three years ago.(  ) A.clean B.cleaner C.cleanest D.the cleanest 6.(.5分)Winter is______ season in a year.(  ) A.cold B.colder C.coldest D.the coldest 7.(.5分)It's good to wash your hands before meals______ it helps you stay healthy.(  ) A.because B.although C.until D.before 8.(.5分)My sister______her bike to work every day.(  ) A.rides B.rode C.will ride D.is riding 9.(.5分)﹣﹣﹣Jason, what TV programme do you like? ﹣﹣﹣ I enjoy______ Animal World.(  ) A.watch B.watching C.watches D.to watch 10.(.5分)﹣﹣﹣What did you doyesterday? ﹣﹣﹣We went to the zoo and we______a good time there.(  ) A.have B.are having C.had D.will have 11.(.5分)I ______models when Tom came in.(  ) A.make B.made C.am making D.was making 12.(.5分)﹣﹣﹣Who______to our class tomorrow morning? ﹣﹣﹣ Mrs. Brown.(  ) A.come B.comes C.will come D.came 二、完形填空(共8分,每小题8分)阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个 选项中,选择最佳选项. 13.(8分)Manu had to move house because of his father's work. He was (1)   as he had to leave his friends. Luckily, Manu got a new friend, Tom, soon when his family moved to the new city. One day, Manu's mother asked him to buy some things. Tom wanted to go with him. At first, Manu didn't (2)   ,because Tom was only six years old. He was too small. But finally, Manu decided to take his little friend with him. After they reached the(3)   ,Manu started to search things his mother asked him to buy. Tom was standing close to him while he was talking with the shopkeeper. He told something to Tom and turned to the shopkeeper. But when he turned again, Tom was not there. "Tom, where are you? Tom…Manu shouted loudly. He (4)    Tom everywhere but couldn't find him. Manu didn't know what to do. He was (5)    to go back home. How would he face Tom's parents? He cried. It was getting dark and the children did not (6)    home. Manu's mother was very worried. She went to the shop and found Manu was standing (7)    near the shop. Manu told his mother he couldn't find Tom. He didn't know where Tom was. His mother called the police at once. Police searched everywhere but didn't find Tom,either. That night passed, Manu's (8)    was broken down. He felt sick. He didn't eat, drink or sleep. The next morning, the telephone rang suddenly and Manu almost was flying to take the phone. It was from the police station. They said a driver brought Tom back to the station. Manu was smiling then. (1)A. excited B. happy C. clever D. sad (2)A. understand B. notice C. agree D. change (3)A. hospital B. shop C. restaurant D. bank (4)A. ran after B. woke up C. took care of D. looked for (5)A. polite B. afraid C. tired D. glad (6)A. return B. build C. lead D. protect (7)A. happily B. safely C. alone D. abroad (8)A. health B. dream C. journey D. research 三、阅读理解(共31分)阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项 中,选择最佳选项.(共21分,每小题1.5分) 14.(4.5分)It's the first day of school. The headteacher is walking around to see if everything in the school is in order. Then he hears a big noise from one of the classrooms. He walks in and sees a boy. The boy is taller than the others. It seems that the boy is making the most noise. The headteacher gets quite angry. He takes the boy out into his office. "You know you must stay here and wait,"he says to the boy. Then he goes back to the classroom. "Stop talking ! the headteacher shouts. The class goes quiet at once. The headteacher talks to them for half an hour. He tells the students that it's very important to behave themselves (守规矩). "That's all, class. Now," he says, "do you have any questions?" One girl stands up slowly. "Please sir," she asks, "may we have our teacher back?" (1)On the first day of school, the headteacher hears a big noise from   . A.one office B. one classroom C. many offices D. many classrooms (2)After the headteacher shouts, the class   . A.goes quiet B. goes easy C. is very happy D. is still making noise (3)The boy in the office is   . A.the new student B. the noisy student C. the students' teacher D. the headteachers student 15.(6分)Years ago, I lived in a building in a large city. The building next door was only a few feet away from mine. There was a woman who lived there, whom I had never met, yet I could see her sitting by her window each afternoon, lying or reading. After several months had gone by, I began to notice that her window was dirty. Everything was unclear through the dirty window. I would say to myself, u I wonder why that woman doesn't wash her window. It really looks terrible." One bright morning I decided to clean my room, including washing the window on the inside. Late in the afternoon when I finished the cleaning, I sat down by the window with a cup of coffee for a rest. What a surprise ! Across the way, the woman sitting by her window was seen clearly. Her window was clean ! Then it dawned on me. I had been complaining about her dirty window, but all the time I was watching hers through my own dirty window. That was quite an important lesson for me. How often had I looked at and complained to others about something through the dirty window of my heart, through my own shortcomings? Since then, whenever I wanted to judge(评判)someone,I asked myself first,"Am I looking at him through my own dirty window?" Then I try to clean the window of my own world so that I may see the world more clearly. (1)The writer could see the woman   each afternoon. A. cleaning her room B. drinking a cup of tea C. washing her clothes D. sitting by her window (2)The writer was surprised that   . A. the woman's window was clean B. the woman's window was still terrible C. the woman was standing by her window D. the woman did cleaning in the afternoon (3)What does the underlined sentence "It dawned on me. "probably mean?    A. I knew it grew light. B. It shouted at me. C. I began to understand it D. It began to get dark. (4)From the passage. we can learn   . A. one should often make his windows clean B. one shouldn't complain to others very often C. one must judge himself before he judges others D. one must look at others through his dirty windows 16.(4.5分) Robots(机器人) If someone asked you to draw a picture of a robot, how would it look? Look big?Look like a person? Like a ball? Or like a…? That's how we often picture robots in our minds. But real robots look many different ways. Some robots have TV cameras for eyes. Some have special cells (电池) that help them touch. Many have computer brains. How robots look depends on (取决于)the they have to do. Some can even have their parts changed so they can do different jobs. Some robots look like huge creatures. NASA sent Viking Landers to Mars in 1976. They moved around on Mars,picked up soil (土壤) and did experiments. They helped people have known more about Mars. Robots can do many things. They are taking the place of many workers. They can do boring jobs. They can do dangerous jobs, too. They can do messy jobs ,such as cleaning, painting and so on. They can do jobs no person could do, such as picking up very hot metal, exploring. Some robots can even talk to people. Robots don't get bored. They don' t get tired. They don't mind getting messy. They can work for the time people want. Some people are afraid robots will take jobs away from people. But that doesn't have to happen. After all, robots just do what people ask them to do. People must remember that robots are good at some things and humans are good at others. Some robots go around telling people that they don't have to be afraid of robots.These robots help people understand that robots can do boring, dangerous and dirty jobs and people can do better ones. (1)What can we learn from the passage?    A. Robots can get bored B. Robots don't do messy jobs. C. Robots do what people ask them to do D.Robots can do things better than people. (2)What are Paragraphs 4 to 7 mainly about?    A.What robots look like. B. What jobs robots can do. C. How robots are named. D. How people talk to robots. (3)The writer wrote " Robots" to   . A.help people think like robots B.make people laugh about robots C.give readers information about robots D.tell readers a story about famous robots 17.(6分)Have you ever crossed the road to avoid talking to someone you meet? Would you love to go to a party and talk confidently(自信地) to every guest? And are you nervous about the idea of being at a new environment in another country? Don't worry﹣we can help you ! You needn't worry if you have good communication skills. And they are easy to learn. Here are a few ideas to help you. Learn how to do small talk Small talk is very important and prepares for more serious conversations. Be prepared ! Have some conversation openers ready. For example: ?Think of a news story﹣not too serious, e. g. a story about a film or a sports star. ?Think of "safe" things you can ask people their ideas about music, sports, films,etc. ?Think of topics (话题)that you would avoid if you were talking to strangers﹣and avoid talking about them! That way, you don't lose your confidence ! Train your listening skills Listening is a skill which most people don't have, but communication is a two﹣way process﹣speaking and listening. Always remember﹣it is not polite if you talk too much. Here are some ideas to make you a listener: Do… ?show that you are listening by using encouraging or something like smiling, nodding, saying"uh﹣huh" and " OK " ,etc. ?keep good eye contact(接触) ?look for more information to show your interest Don't … ?look at your watch or mobile phone ?look away from the person who is talking to you ?change the subject ?finish other people's sentences for them Always remember: Talk to a man about himself and he will speak to you for hours ! Learn the rules If you go to a new environment in another country, remember that rules can be different. In some countries, for example, you have to arrive on time at a party; in other countries, you don't need to. In most places, you don't have to take a gift to a party﹣but find out first ! (1)To learn to do small talk, we may start a conversation by   . A.looking at the mobile phone B.talking about music, sports or films C.taking some gifts to the person you meet D.using encouraging noises or something like that (2)To train our listening skills, we'd better   . A.remember the rules are different B.think of a news story about a sports star C.smile from time to time to show our interest D.look away from the person who is talking to us (3)What does the underlined (下划线的)sentence tell you about people?    A.Men like to be good listeners. B.Men like to show off through stories. C.People will speak if they know each other very well. D.People are more interested in topics about themselves. (4)Where might you read a passage like this?    A.In a newspaper about how to make people happy. B.In a book which helps you prepare for an opening talk. C.In a magazine which tells you what to do at new environments. D.In an English text book about how to help students listen and think. 四、阅读短文,根据短文内容回答问题 (共10分,毎小题2分) 18.(10分)阅读短文,根据短文内容回答问题 Lisa 8 year old, used to argue with her mom about everything. One day, after an hour of arguing, Lisa said,"Mom, you never let me make decisions. You always decide what we are going to eat or where we are going. Why can't you let me make decisions?" Thinking for a moment, her mom said."Lisa ,you can decide what you are going to eat for tomorrow's breakfast. I'll cook whatever you want,hut you have to eat up (吃光)whatever you ask for. A big smile spread across Lisa's face. " Okay. I'd like bacon, sausages, toast, eggs and chocolate milk." The next day, at breakfast she ate the bacon ,sausages and toast, but when she finished her first egg, she was full. Lisa made herself eat up and then she walked to school. When she got to school, her stomach hurt, but by the time she was ready to go home, she felt better. "Mom, I'd like beef, pie, peas, bread and butter and chocolate cake for supper."As her mom made supper, she started smiling, knowing it wouldn't be much longer before Lisa learned her lesson. Lisa had no problem finishing the beef, pie, peas, bread and butter, but when she started eating the chocolate cake, she felt very full. That night she had a stomachache. She was up all night crying and felt very sick. The third morning she went to her mom, "Mom, I don't want to choose the food any more. I want you to decide what we'll have for meals in the future." Happy that Lisa had learned her lesson, her mom replied, "You can decide what to eat once a week, but don't ask for too much, all right?" From then on, Lisa didn't argue with her mom that much, and her mom let her make more decisions. They were both much happier this way. (1)What did Lisa use to do?    (2)What did Lisa's mom let her do after an hour of arguing one day?    (3)What was the matter with Lisa when she reached school the next day?    (4)Why did Lisa's mom smile when she made supper?    (5)How did Lisa's mom feel about Lisa's change?    五、完成句子(共5分,每小题1分)根据中文意思完成句子 19.(1分)﹣﹣﹣你想做什么? ﹣﹣﹣我想去散步. ﹣﹣What would you like to do? ﹣﹣I'd like to   . 20.(1分)不要嘲笑别人,很不礼貌. Don't   others. It's not polite. 21.(1分)在离开房间前,我们应该关灯. We should       the lights before we leave the room. 22.(1分)﹣﹣七点半了,该上学了 ﹣﹣好,咱们走吧. ﹣﹣It's 7:30    for school. ﹣ OK. Let's go 23.(1分)﹣﹣﹣带我参观一下你美丽的校园怎么样? ﹣﹣﹣当然可以. ﹣﹣﹣   showing me around your beautiful school? ﹣﹣﹣﹣sure 六、文段表达(10分)从下面两个题目中任选一题,根据中文和英文提示,写出意思连贯、符合逻辑、不少于50词的短文.所给英文提示词语仅供选用,请不要写出你的校名和姓名. 24.(10分)根据中文和英文提示,写出意思连贯、符合逻辑、不少于50词的短文.所给英文提示词语仅供选用,请不要写出你的校名和姓名. 在学习生活中,你一定经历了不少难忘的事情.某英语报刊正在征集主题为" An Unforgettable Experience(一次难忘的经历)"的英语文章.你希望参加,请你根据以下要求和提示完成一篇英语短文进行投稿. 提示词语: competition, nervous,prize, excited 提示问题: What was your unforgettable experience? What happened? How did you feel? An Unforgettable Experience Everybody has some experiences he can't forget. For me, 25.根据中文和英文提示,写出意思连贯、符合逻辑、不少于50词的短文.所给英文提示词语仅供选用,请不要写出你的校名和姓名. 作为一名中学生,你学习的课程一定很多,同时学校里又有丰富多彩的求团队活动,有的同学参加英语小组,有的同学喜欢球类、跑步等体育类活动,有的同学喜欢音乐、舞蹈、美术小组等活动,还有参加电脑、摄影小组.某英语报刊正在征集主题为" My Team"的英语文章,请你根据以下要求和提示完成一篇英语短文进行投稿. 提示词语:good, friendly, encourage,make 提示问题: What team are you in? Why do you join it? What do you think of the team? My Team 2018-2019学年北京市密云区八年级(上)期末英语试卷 参考答案与试题解析 一、单项选择(共6分,每题0.5分)从下列各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项. 1.【解答】答案:C.根据题干中my sister可知,Grace是女的,故排除BD;根据name可知,本空应用形容词性物主代词,故用her. 故选:C. 2.【解答】of"…的、由…组成";at "在、以、向、达";from "自从,自…以来";in"在…之内",四者都是介词.因from …to…"从…到…",由题干"我们从星期一到星期五上学. "可知,空格是"从…",用from,因此答案应是from. 故选:C. 3.【解答】A但是,表示转折,B并且,表示顺承,C或者,否则,D所以;根据句意"他起床很早,但是仍然上学迟到了"可知,前后是转折关系. 故选:A. 4.【解答】答案:A; Where哪儿;What什么;When什么时候;How怎样;根据答语I was born in New York,America我出生在美国纽约,可知上句是询问出生的地点;故选A. 5.【解答】根据句中的than 可知要用形容词的比较级. 故选:B. 6.【解答】cold冷的,colder更冷的,coldest最冷的,此题根据语境:冬天是一年中最冷的季节.最高级前面加the. 故选:D. 7.【解答】考查连词.A因为.B虽然.C直到.D在…之前.结合语境"饭前洗手很好,__它能帮助你保持健康"可知,应该是"因为".用because引导原因状语从句. 故选:A. 8.【解答】根据句中的时间状语every day可知要用一般现在时,主语是第三人称单数名词,故谓语动词要用三单. 故选:A. 9.【解答】enjoy doing喜欢干某事.此题根据语境:Jason,你喜欢什么电视节目?我喜欢看动物世界. 故选:B. 10.【解答】根据句意"你昨天做了什么? 我们去了动物园,在那里玩得很开心"和时间状语可知,要用一般过去时,动词用过去式. 故选:C. 11.【解答】根据句意"当汤姆进来的时候,我正在做模型."可知要用过去进行时,其构成是was/ were doing. 故选:D. 12.【解答】根据句意"明天早上谁来上课"和时间状语可知,要用一般将来时,其构成为will do. 故选:C. 二、完形填空(共8分,每小题8分)阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个 选项中,选择最佳选项. 13.【解答】1.D 考查形容词.A兴奋;B开心;C聪明;D伤心;根据后面he had to leave his friends他得离开他的朋友,应该是很伤心,故答案是D. 2.C 考查动词.A理解;B注意;C同意;D改变;根据上句Tom wanted to go with him. Tom想和他去,刚开始应该不同意,故答案是C. 3.B 考查名词.A医院;B商店;C饭店;D银行;根据上文buy some things买东西,应该是到达商店,故答案是B. 4.D 考查短语.A追赶;B醒来;C照顾;D寻找;根据后面couldn't find him没有找到,应该是到处找他,故答案是D. 5.B 考查形容词.A礼貌的;B害怕;C累的;D高兴的;根据上文couldn't find him没有找到,应该是很害怕,故答案是B. 6.A 考查动词.A返回;B建筑;C导致;D保护;根据后面Manu's mother was very worried妈妈很担心,应该是仍没有回家,故答案是A. 7.C 考查副词.A开心地;B安全地;C孤独地;D到国外;根据She went to the shop and found Manu was standing (7)near the shop结合天黑了,应该是孤单地站在商店附近,故答案是C. 8.A 考查名词.A健康;B梦;C旅行;D调查;根据后面He felt sick生病了,应该是健康出了问题,故答案是A. 三、阅读理解(共31分)阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项 中,选择最佳选项.(共21分,每小题1.5分) 14.【解答】1.B 细节理解题.根据Then he hears a big noise from one of the classrooms.然后他听到一个教室里传来一声巨响.可知开学的第一天,校长听到一个教室里传来很大的噪音.故选B. 2.A 细节理解题.根据Stop talking ! the headteacher shouts. The class goes quiet at once.停止说话!校长喊道.全班立刻安静下来.可知全班立刻安静下来.故选A. 3.C 细节理解题.根据"Please sir," she asks, "may we have our teacher back?"先生,"她问,"我们可以请老师回来吗?"可知男孩是学生的老师.故选C. 15.【解答】1.D 细节理解题.根据 I could see her sitting by her window each afternoon, lying or reading.每天下午我都能看到她坐在窗前,躺着或看书.可知作者每天下午都能看到那个坐在窗边的女人.故选D. 2.A 细节理解题.根据Late in the afternoon when I finished the cleaning, I sat down by the window with a cup of coffee for a rest. What a surprise ! Across the way, the woman sitting by her window was seen clearly. Her window was clean !下午晚些时候,当我打扫完房间后,我拿着一杯咖啡坐在窗前休息,真是太惊喜了!对面坐在窗前的那个女人看得很清楚,窗子很干净!可知作者惊奇地发现那个女人的窗户是干净的.故选A. 3.C 词义猜测题.根据后句 I had been complaining about her dirty window, but all the time I was watching hers through my own dirty window我一直在抱怨她肮脏的窗户,但我一直在透过自己肮脏的窗户看她的.可知结合选项,应说然后我明白了.所以It dawned on me意为我明白了,即I began to understand it.故选C. 4.C 主旨大意题.根据这篇文章内容及其句子Since then, whenever I wanted to judge(评判)someone,I asked myself first,"Am I looking at him through my own dirty window?"从那时起,每当我想评判某人时,我首先问自己,"我是不是透过自己肮脏的窗户看着他?"可知评判别人之前,必须先评判自己.故选C. 16.【解答】1.C 细节理解题,根据" After all, robots just do what people ask them to do"毕竟,机器人只是按照人们的要求去做,C项正确,故选C. 2.B 段落归纳题,第4段到第7段主要讲了机器人可以做的工作,它们可以代替人类做一些无聊、危险的工作,B:机器人可以做什么工作符合题意,故选B. 3.C 主旨大意题,本文主要讲了机器人,包括机器人的外观、机器人可以做什么工作等,目的是向读者介绍机器人,故选C. 17.【解答】1.B.细节理解题.根据第六段?Think of "safe" things you can ask people their ideas about music, sports, films,etc.?想想"安全"的事情,你可以问人们关于音乐、体育、电影等的想法.可知,为了学会做些闲谈,我们可以通过谈论音乐、体育或电影来开始谈话.选B. 2.C.细节理解题.根据第十一段?show that you are listening by using encouraging or something like smiling, nodding, saying"uh﹣huh" and " OK " ,etc.通过鼓励或微笑、点头、说"嗯哈"和"好"等方式来表明你在倾听.可知,为了训练我们的听力,我们最好不时地微笑以表达我们的兴趣.选C. 3.D.句意猜测题. Talk to a man about himself and he will speak to you for hours !和一个男人谈他自己,他会和你说上几个小时!可知,意思是"人们对自己的话题更感兴趣".选D. 4.C.推理判断题.A在一份关于如何让人们快乐的报纸上.B在一本帮助你准备开场白的书中.C在一本告诉你在新环境下该做什么的杂志上.D在英语课本中,如何帮助学生倾听和思考.根据第一段Have you ever crossed the road to avoid talking to someone you meet? Would you love to go to a party and talk confidently(自信地) to every guest? And are you nervous about the idea of being at a new environment in another country? Don't worry﹣we can help you !你有没有曾经试过遇见相熟的人因不想与他交谈而绕道而行?你是否喜欢参加派对和能自信地与宾客聊天吗?你对身处另一个国家的新环境感到紧张吗?别担心﹣﹣我们可以帮助你.可知,可以"在一本告诉你在新环境下该做什么的杂志上"读到这篇文章.选C. 四、阅读短文,根据短文内容回答问题 (共10分,毎小题2分) 18.【解答】1.She used to argue with her mom about everything.细节理解题.根据Lisa 8 year old, used to argue with her mom about everything.莉莎8岁,以前总是和妈妈争论每件事.可知总是和妈妈争论每件事.故答案为She used to argue with her mom about everything. 2.Let her decide what to eat tomorrow morning.细节理解题.根据Thinking for a moment, her mom said."Lisa ,you can decide what you are going to eat for tomorrow's breakfast.她妈妈想了一会儿说:"丽莎,你可以决定明天的早餐吃什么.可知让她决定明天早上吃什么.故答案为Let her decide what to eat tomorrow morning. 3.Her stomach hurt.细节理解题.根据When she got to school, her stomach hurt, but by the time she was ready to go home, she felt better.当她到了学校,她的胃痛,但当她准备回家时,她感觉好多了.可知她的胃痛,故答案为Her stomach hurt. 4.She knew lisa would learn her lesson.细节理解题.根据As her mom made supper, she started smiling, knowing it wouldn't be much longer before Lisa learned her lesson.妈妈做晚饭的时候,她开始笑了,她知道丽莎很快就会吸取的.可知她知道丽莎会吸取教训.故答案为She knew lisa would learn her lesson. 5.She was very happy.细节理解题.根据From then on, Lisa didn't argue with her mom that much, and her mom let her make more decisions. They were both much happier this way.从那时起,丽莎就不再和她妈妈争论那么多,她妈妈让她做更多的决定.他们两个都很开心.可知她很高兴.故答案为She was very happy. 五、完成句子(共5分,每小题1分)根据中文意思完成句子 19.【解答】根据题干,可知需要翻译的是"去散步 ",其英文表达方式是" go for a walk",考查句型would like to do sth想做某事,结合句意:﹣﹣你想做什么?﹣﹣我想去散步. 故答案为go for a walk. 20.【解答】嘲笑某人laugh at sb,固定搭配,在助动词do后面,用动词原形. 故答案为laugh at. 21.【解答】根据题干,可知需要翻译的是"关上 ",此处是指关灯,所以其英文表达方式是"turn off ",结合should+得出原形. 故答案为turn off. 22.【解答】根据题干,可知考查句型It's time for sth到…时间了.时态为一般现在时.结合句意:﹣﹣七点半了,该上学了﹣﹣好,咱们走吧. 故答案为 It's time. 23.【解答】根据题干,可知需要翻译的是"…怎么样 ",其英文表达方式是" How about doing sth?",结合句意:﹣带我参观一下你美丽的校园怎么样?﹣当然可以. 故答案为 How about. 六、文段表达(10分)从下面两个题目中任选一题,根据中文和英文提示,写出意思连贯、符合逻辑、不少于50词的短文.所给英文提示词语仅供选用,请不要写出你的校名和姓名. 24.【解答】An Unforgettable Experience Everybody has some experiences he can't forget.(点题) For me,I didn't use to be a good speaker. I was always nervous when I spoke in public.【高分句型一】One day ,I had to attend a speech competition. When I was on that stage, I couldn't help trembling. My English teacher encouraged me to be brave. She told me, "calm down ,calm down, you can ".After a few minutes,I felt better.(事情的经过) In the end ,I got the third prize.I was so excited that my tears came out. 【高分句型二】(结果) I am thankful to that unforgettable experience and it makes me learn how to overcome the difficulties.(感受) 25.【解答】My Team I am a middle school student. I learn many subjects at school. After class , my classmates and I often take part in different school activities.(学校的活动很多) I'm interested in computer science and I often go to our cmputer group.(我参加的兴趣小组) I can learn good and useful things from the Internet.My group members are all friendly and we help each other. They always encourage me to overcome difficulties.【高分句型一】 I think it is useful for me because I can learn a lot from it. 【高分句型二】And it also makes me feel happy.(对小组的评价)

  • ID:4-5480530 2018-2019学年山东德州市临邑县八年级(上)期末英语试卷(外研版)(含答案,无听力材料及听力音频)

    初中英语/期末专区/八年级上册

    2018-2019学年山东德州市临邑县八年级(上)期末英语试卷(外研版) 一、听力测试(共5小题,每小题1.5分,计42分;每小题约有8秒钟的答题时间)(一) 录音中有五个句子,每个句子听两遍,然后从每小题A、B、C中选出能对每个句子做出适当反应的答语.(7.5分) 1.系统找不到该试题 2.系统找不到该试题 3.A. I agree with you. B. I'm sorry. C. I can spell them. 4.A. He was late for school. B. He's from England. C. He's 12 years old. 5.A. It's very interesting. B. That sounds great. C. You should read a lot of books. (二) 录音中有三个句子,每个句子对应一幅图片,每个句子听两遍,然后选择与句子内容相对应的图片.(4.5分) 6.(4.5分)A. B. C. (1)    (2)    (3)    (三) 录音中有六组对话,听对话两遍后,从每小题A、B、C中选出能回答所给问题的正确答案.(9分) 7.When did the man begin to study English? A. Last year. B. This year. C. This morning. 8.What should the man do to improve his English? A. Speak more English. B. Write down the mistakes. C. Speak more English and write down the mistakes. 9.Who thinks understanding the TV programs in English is easy? A. The man. B. The woman. C. Both of them. 10.When does the man watch English films and listen to English songs? A. On Saturdays. B. On Sundays. C. At weekends. 11.Why is the woman good at English? A. Because she likes English. B. Because she is from England. C. Because she practices it every day. 12.What time did the woman get up today? A. At 6:00 B. At 8:00 C. At 5:00 (四) 录音中有两段长对话,听对话两遍后,从每小题A、B、C中选出能回答所给问题的正确答案.(9分) 13.(4.5分)(1)What size does the man want? A. Size L. B. Size M. C. Size S. (2)What color doesn't the man like? A. Brown. B. White. C. Black. (3)How much is the T﹣shirt? A. ¥48. B. ¥46. C. ¥45. 14.(4.5分)听第二段对话,回答14至16小题. 14.Who is Mr Johnson? A.history teacher. B.Millie's doctor. C.Millie's geography teacher. 15.What will Millie do on Saturday? A.Go climbing. B.Take an exam. C.Stay at home and study. 16.Which season is it? A.Spring. B.Summer. C.Autumn. (五)录音中有3小段独白,听独白两遍后,根据独白内容,将信息配对.(4.5分) 15.(4.5分)根据独白内容,将信息配对. (1)   Tim A. Reading books. (2)    Linda B. Watching film. (3)    Harry C. Listening to music. (六) 听力填表(共1小题;录音播放前,你有20秒钟的读题时间)(7.5分)录音中有一篇短文,是导游在到达伦敦前的介绍.听短文两遍后,请你根据表格内容提示,完成表格(每空一词). 16.(7.5分)听短文,是导游在到达伦敦前的介绍.听短文两遍后,请你根据表格内容提示,完成表格(每空一词). About London It is the capital of (1)   . population (2)   million people friendly and (3)    a busy place People are always in a (4)   all the time. A beautiful place It has lots of (5)   and gardens. It has many other places of interest, such as Big Ben, River Thames. 二、阅读理解(共4小题,每小题2.5分,计50分)阅读下列短文,然后从每小题A、B、C、D 中选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳答案. 17.(12.5分)Two men were sitting together in a plane.They were on a long journey.One of the men was a businessman.The other was a farmer.They sat without talking for a while,then the farmer said,"Let's do something to pass the time." "What do you want to do?"the businessman asked. "We can ask each other riddles,"the farmer said. "OK.Let's make rules first,"the businessman said."If you don't know the answer to a riddle,you pay me$100.And if I don't know the answer,I'll pay you$100." "That's not fair (公平).You are a businessman with much knowledge.You know more things than I do.I am just a farmer,"the farmer said. "That's true,"the businessman said."What do you want us to do?" "If you don't know the answer to a riddle,you pay me$100.And if I don't know the answer,I'll pay you$50,"the farmer said.The businessman thought about this,then he said,"OK.That's fair.Who will go first?" "I will,"the farmer said."Here is my riddle.What has three legs when it walks,but only two legs when it flies?" The businessman thought for a long time and said,"Mm,that's a good one.I'm afraid I don't know the answer."He gave the farmer$100,then he said,"Tell me the answer." "I don't know,"the farmer said,then he gave the businessman$50. 26.The story happened   . A.on a farm B.in a shop C.before a long plane journey D.between two passengers 27.What does the word"riddle"mean in this story?    A.Something to win money. B.Something to help to make rules. C.A difficult question to find the answer to. D.A kind of game in doing business. 28.Why did the businessman agree to give more money if he lost?    A.He made much more money than the farmer. B.He thought he knew more than the farmer. C.He was interested in making riddles. D.He was better at playing riddle games. 29.The farmer   . A.didn't enjoy himself on his long journey B.didn't want to pay even one dollar C.spent all his money on the plane ticket D.won fifty dollars by playing the riddle game 30.Which of the following is NOT true?    A.The two men made rules for their riddle game. B.The farmer was more clever than the businessman. C.The two men made their riddle game more interesting by playing it for money. D.The businessman knew the answer to this riddle. 18.(12.5分)Maybe you are an average (一般的) student. You probably think you will never be a top student (尖子生). However, anyone can become a better student if he or she does his or her best. Here are some tips (技巧) to help you. Plan your time carefully. You should plan your time for such things as eating, sleeping and dressing. Then make a good, regular time for studying, but don't forget to set enough time for entertainment (娱乐). Keep your study quiet and clean. The study should have a desk, a chair and some study materials (资料), but no games, no radio and no television! When you sit down to study, you can put your heart into it. Make good use of your time. Listen to everything that the teacher says. Listening carefully in class means less work later. Taking notes will help you remember what the teacher says. After you get home from school, go over your notes. Review the important points. If you know what your teacher is going to discuss next day, read the material. It will help you study better. Develop a good attitude (态度) to tests. The purpose (目的) of a test is to show what you have learned about a subject. It helps you know what you are not good at. The world will still go on even if (即使) you fail (不及格) in a test, so don't be too worried. (1)How many tips are mentioned in the passage?    A. Three. B. Four. C. Five. D. Six. (2)What does the underlined word "study" in Paragragh 3 mean in Chinese?    A.学习 B.研究 C.书房 D.教室 (3)Which is a good place for studying?    A. A clean and beautiful place. B. The place with a computer. C. The place with a television and a radio. D. A quiet place with a chair, a desk and some study materials. (4)Which of the following is NOT true?    A. The test is the most important for a student. B. After class, you should review what you have learned. C. You should listen to your teacher and take notes carefully in class. D. When you plan your time, you should think of the time for eating, sleeping and so on. (5)What's the passage mainly about?    A. How to become a top student. B. How to plan your time. C. How to study English. D. How to take notes. 19.(12.5分)More Than a Zoo Popcorn Park is a very special place. Workers at the zoo care for hurt or sick animals. At first this unusual place was not a zoo. It was called the Forked River Animal Care Center. The workers there took care of lost or unwanted cats and dogs. The change began in 1977 when a raccoon (浣熊) needed help. The workers cared for the animal. Finally it was better, but it could not care for itself. So people had to allow the raccoon to live at the center. After that, people began taking all kinds of hurt or homeless animals there. So many animals were living at the center that it became more like a zoo. It was time for a new name. Popcorn Park Zoo got its funny name because many of the animals there like to eat popcorn (爆米花). Also workers at the zoo sell the popcorn to help make money to care for the animals. People buy the popcorn to feed the animals as well. Popcorn Park Zoo now takes care of more than 200 kinds of animals. All the animals at the zoo get lots of care and love. (1)Workers at the zoo look after   . A. only homeless cats and dogs B. hurt or sick animals C. all the unwanted cats and dogs D. young or old animals (2)Which animal was the first to live at the zoo?    A. An unwanted dog. B. An unwanted cat. C. A raccoon. D. A tiger. (3)The zoo got its name because   . A. the popcorn at the zoo tastes best B. workers at the zoo like to eat popcorn C. many animals there like to eat popcorn D. visitors can make popcorn themselves there (4)From the text we can know that   . A. the zoo was a very famous park in the past B. people look after the animals well at the zoo C. the zoo spends much money feeding the animals D. animals at the zoo don't want to go back to their natural homes (5)This passage probably comes from   . A. a science book B. a travel magazine C. a weather report D. a history book 20.(12.5分)More and more people are using cars in many places in Africa today. However, things are different in Malawi(马拉维). Bikes are the most popular in this African country. Bike riding is a way of life in Malawi. People use them to carry heavy things. They also use bikes to carry people, especially tourists. These years, taking a "bicycle taxi" to travel around Malawi has become quite popular among tourists from all over the world. If you go to Malawi, you will find a lot of bike taxis waiting on the sides of the roads. The riders make the bikes comfortable for passengers to sit on. You can jump on a bike taxi and get around at a very low cost. Alice is a 21﹣year﹣old student from Canada. She enjoys the special bike riding a lot. "I really like the bike taxi," she says. "It's easy and cheap." Alice usually pays just ﹩1for going shopping in town. 28﹣year﹣old Panjira Khombe began to ride a bike taxi two years ago. The young man enjoys this job. "I used to make boats for a living, but that's a hard job. Being a bike taxi rider is easy for me and I don't mind carrying heavy people," he says. (1)Bikes are the most popular way for people to get somewhere in   . A. Africa B. Asia C. Malawi D. Hawaii (2)From the passage we learn that people there don't use bikes to carry   . A. heavy things B. local people C. animals D. tourists (3)Alice enjoys the bike taxi because it's   . A. always waiting on the sides of the roads B. popular all over the world C. safe and interesting D. easy and cheap (4)Panjira Khombe thinks that   . A. traveling is comfortable B. making boats is difficult C. riding a bike taxi is cheap D. carrying heavy people is enjoyable (5)What's the best title for this passage?    A. Bike Riders B. A Strange Country C. Bike Taxis D. A Cheap Journey 三、短文还原(共5空,每小题10分,计10分) 21.(10分)阅读短文,从短文下面方框中的六个句子中选择五个还原到短文中,使短文通顺完整、衔接自然. If you go into the forest(森林)with your friends, stay with them.(1)   . What should you do if you really get lost? Don't be very nervous! Let me tell you what you should do. (2)   . You mustn't try to find your friends﹣let them find you. If you want your friends to find you, you need to stay in one place. You can also shout three times. Then stop. Then shout three times again. (3)   . Always three times together. When people hear you, they will know that you need help and where you are. (4)   , you should make a small house with some small trees and branches(树枝)or something else. And make yourself a bed with leaves and grass. When you need some water and you have to leave your small house to look for it, don't just walk away. (5)   , then you can find your way back easily. A. Keep up shouting B. If you don't think that you can get help before night comes C. If you don't, you may get lost D. Leave small branches or something else on the way E. It's not so easy to get out of the forest F. You should sit down and stay where you are 四、综合填空(共12空,每空1.5分,计18分) 22.(9分)阅读下列短文,根据短文内容,从每个方框内所给7个词汇中选择6个意义相符的词汇,必要时进行词形变化,填入空白处. But for with classmate hard easy up My close friend is one of my(1)   . She is good at English, (2)    I am poor in it. Once I failed in a test. I felt very sad and I almost wanted to give (3)    this subject. Then my friend told me that in fact English was the (4)    of all the subjects and we must study it. I was moved. From then on, I studied English (5)    than before. When I had difficulties, I would go to her for help. (6)    her help, my English has improved a lot by the end of the term. 23.(9分)阅读下列短文,根据短文内容,从每个方框内所给7个词汇中选择6个意义相符的词汇,必要时进行词形变化,填入空白处. Call think say watch spend like sit Do you like watching TV shows? I think it is interesting to enjoy(1)    some talent(天赋) shows, such as The Voice of China(中国好声音) and The Super Star Is Just Me(我是大明星). In China, most people(2)    to watch the New Year's eve Gala 2014, the singer Wang Zhengliang sang a song (3)    Where Has the Time Gone(时间都去哪了). This song made people (4)    a lot. President Xi Jinping once(5)    that it was a meaningful(有意义的) question and it's necessary for most of us to think about it. As teenagers, we should make a good plan and decide how (6)    our time in a meaningful way. We shouldn't spend much time surfing the Internet. Be a good kid and help our parents. 五、阅读表达 (共1小题,每空2分,计10分) 24.(10分)A ten﹣year﹣old girl raised over 30,000 pounds for a children's hospice (收容所)in just eight months.What she did was to play her violin to the people who passed by in the street. Madison Glinski from the U.K.is a very caring girl.She made a New Year's resolution to help poor children last year.She planned to try and raise 500 pounds for a local children's hospice before Christmas.But since she began playing the violin in the street at Easter,she had raised a surprising 32,520 pounds by the end of the year.She also raised money by selling her own toys. Madison's mother supported her daughter's idea.She said,"Madison has a musical talent.She has played the violin since the age of four.I am glad that she has used it to help others.She has a special passion (热情)and dedication (奉献) for it." It is not the first time for Madison to help others.A few years ago,Madison asked her parents if they could all go to Africa at Christmas to help the children there.She collected toys,shoes,school things and clothes from her friends and neighbors to take to Africa.As soon as the family returned,Madison started to plan for the next trip. 46.How did Madison Glinski raise money for the children's hospice?    47.Who supported her idea in her family?    48.How long has she played the violin?    49.What did she do to help the children in Africa a few years ago?    50.What do you think of Madison Glinski?   . 六、书面表达(共1题, 计20分) 25.(20分)假设你叫王红,你的好友李扬在学习英语时遇到一些困难,请根据表格内容给李扬写一封80词左右的信.信的格式和开头已给出,不计入总词数. 李扬的问题(problems)1.当别人说英语时,他有时听不懂2.总是忘记许多新单词3.害怕写作文(composition)4.常犯语法错误你的建议(advice)1.尽量听大意(main idea)而不是每个单词2.反复练习3.交一个笔友4.向老师和同学寻求帮助 李扬的问题(problems) 1.当别人说英语时,他有时听不懂 2.总是忘记许多新单词 3.害怕写作文(composition) 4.常犯语法错误 你的建议(advice) 1.尽量听大意(main idea)而不是每个单词 2.反复练习 3.交一个笔友 4.向老师和同学寻求帮助 Dear Li Yang, I know it's not easy for you to learn English, but I have some advice that may help you. Yours, Wang Hong 2018-2019学年山东德州市临邑县八年级(上)期末英语试卷(外研版) 参考答案与试题解析 一、听力测试(共5小题,每小题1.5分,计42分;每小题约有8秒钟的答题时间)(一) 录音中有五个句子,每个句子听两遍,然后从每小题A、B、C中选出能对每个句子做出适当反应的答语.(7.5分) 1. 2. 3.【解答】略 4.【解答】略 5.【解答】略 (二) 录音中有三个句子,每个句子对应一幅图片,每个句子听两遍,然后选择与句子内容相对应的图片.(4.5分) 6.【解答】略 (三) 录音中有六组对话,听对话两遍后,从每小题A、B、C中选出能回答所给问题的正确答案.(9分) 7.【解答】略 8.【解答】略 9.【解答】略 10.【解答】略 11.【解答】略 12.【解答】略 (四) 录音中有两段长对话,听对话两遍后,从每小题A、B、C中选出能回答所给问题的正确答案.(9分) 13.【解答】略 14.【解答】ACB (五)录音中有3小段独白,听独白两遍后,根据独白内容,将信息配对.(4.5分) 15.【解答】略 (六) 听力填表(共1小题;录音播放前,你有20秒钟的读题时间)(7.5分)录音中有一篇短文,是导游在到达伦敦前的介绍.听短文两遍后,请你根据表格内容提示,完成表格(每空一词). 16.【解答】略 二、阅读理解(共4小题,每小题2.5分,计50分)阅读下列短文,然后从每小题A、B、C、D 中选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳答案. 17.【解答】26.答案D 细节理解题.根据第一段提到Two men were sitting together in a plane.They were on a long journey.One of the men was a businessman.The other was a farmer.两个人坐在飞机上,进行一次长时间的旅行,一个是商人,一个是农民,故选D项. 27.答案C 推理判断题.根据第二段提到"What do you want to do?"the businessman asked."We can ask each other riddles."The farmer said,"You start."商人问,你想做什么,我们问彼此一个问题,农民说,开始吧,结合上下文可知,这个词的意思是谜语,也就是较难回答的问题,故选C项. 28.答案B 细节理解题.根据第二段提到That's not fair.You are a businessman with much knowledge.You know more things than I do.I am just a farmer这不公正,你是个知识丰富的商人,你知道的事情比我多,我只是个农民,故选B项. 29.答案D 细节理解题.根据最后一段提到He gave the farmer 100,then said,"Tell me the answer.What has three legs when it walks,but only two legs when it flies?""I don't know."The farmer said and gave him 50.可知给了农民100美元后来农民不知道又给了商人50美元,所以农民赢了50美元.故选D项. 30.答案D 理解判断题 由文中 The businessman thought for a long time and said,"Mm,that's a good one.I'm afraid I don't know the answer."He gave the farmer$100可知 商人并不知道这个问题的答案,给了农民100美元,故选D 18.【解答】1.C.细节题:文章的2、3、4、5、6段分别讲的是建议.一共5个.选C 2.C.猜词题:从第三段的句子:The study should have a desk,a chair and some study materials,but no games,no radio and no television!可知有一张课桌,一张椅子和一些学习资料的是书房.选C 3.D.细节题:从第三段的句子:The study should have a desk,a chair and some study materials,but no games,no radio and no television!When you sit down to study,you can put your heart into it.可知安静的,有桌椅的,有学习材料的地方是学习的好地方.选D 4.A.细节题:从第一段的句子:The purpose (目的) of a test is to show what you have learned about a subject.It helps you know what you are not good at.The world will still go on even if (即使) you fail (不及格) in a test,so don't be too worried..可知考试不是最重要的,是为了了解自己掌握了多少.选A 5.A.主旨题:从第一段的句子:anyone can become better if he or she does his or her best.Here are some tips (技巧) to help you.可知这篇文章讲的是如何做个成绩优秀的学生.选 A 19.【解答】1.B.细节理解题.根据第一段Workers at the zoo care for hurt or sick animals.动物园的工作人员照顾受伤或生病的动物.可知,照顾受伤和生病的动物.选B. 2.C.细节理解题.根据第三段The change began in 1977 when a raccoon (浣熊) needed help. The workers cared for the animal. Finally it was better, but it could not care for itself. So people had to allow the raccoon to live at the center.这一变化始于1977年,当时一只浣熊需要帮助.工人们照顾它.最后它变得更好了,但它不能照顾自己.所以人们不得不让浣熊住在这个中心.可知,首先住进动物园的是一只浣熊.选C. 3.C.细节理解题.根据倒数第二段Popcorn Park Zoo got its funny name because many of the animals there like to eat popcorn (爆米花). "爆米花公园"动物园的名字很有趣,因为那里的许多动物都喜欢吃爆米花.可知,动物园之所以得名是因为那里的许多动物喜欢吃爆米花.选C. 4.B.细节理解题.根据最后一句All the animals at the zoo get lots of care and love.动物园里的所有动物都得到了极大的关爱.可知,动物园里的人很好地照顾动物.选B. 5.B.推理判断题.A一本科学书.B一本旅行杂志.C一个天气预报.D一本历史书.根据第一段Popcorn Park is a very special place. Workers at the zoo care for hurt or sick animals.爆米花公园是一个非常特别的地方.动物园的工作人员照顾受伤或生病的动物.可知,应该来源于"一本旅行杂志".选B. 20.【解答】1.C.细节理解题.根据第一段 Bikes are the most popular in this African country. Bike riding is a way of life in Malawi.自行车在这个非洲国家最受欢迎,在马拉维骑自行车是一种生活方式.可知,自行车是马拉维最受欢迎的出行方式.选C. 2.C.细节理解题.根据第一段People use them to carry heavy things. They also use bikes to carry people, especially tourists.人们用自行车搬运重物,他们也用自行车运送人,特别是游客.可知,人们不用自行车携带动物.选C. 3.D.细节理解题.根据第三段Alice is a 21﹣year﹣old student from Canada…she says. "It's easy and cheap." Alice是一个来自加拿大的21岁学生…她说:"它既简单又便宜".可知,Alice喜欢自行车出租,因为它既简单又便宜.选D. 4.B.细节理解题.根据最后一段I used to make boats for a living, but that's a hard job我以前是靠造船为生的,但那是一项艰巨的工作.可知,Panjira Khombe认为造船很难.选B. 5.C.标题猜测题.根据第一段These years, taking a "bicycle taxi" to travel around Malawi has become quite popular among tourists from all over the world.近年来,乘坐"自行车出租"环游马拉维,在世界各地的游客中非常受欢迎.可知,动物主要介绍马拉维的自行车出租.标题可以是"自行车出租".选C. 三、短文还原(共5空,每小题10分,计10分) 21.【解答】细节推理题. 1.C 根据前句If you go into the forest(森林)with your friends, stay with them.如果你和你的朋友们一起去森林,和他们呆在一起.和后句What should you do if you really get lost? 如果你真的迷路了,你该怎么办?可知结合选项,应说如果你不这样做,你可能会迷路.故选C. 2.F 根据后句You mustn't try to find your friends﹣let them find you. If you want your friends to find you, you need to stay in one place.你不应该试图找到你的朋友﹣﹣让他们找到你.如果你想让你的朋友找到你,你需要呆在一个地方.可知结合选项,应说你应该坐下来,呆在原地.故选F. 3.A 根据前句Then shout three times again.然后再喊三次.和后句Always three times together. When people hear you, they will know that you need help and where you are.总是在一起喊三次.当人们听到你,他们会知道你需要帮助,你在哪里.可知结合选项,应说坚持大喊大叫.故选A. 4.B 根据后句you should make a small house with some small trees and branches(树枝)or something else. And make yourself a bed with leaves and grass.你应该用一些小树和树枝或其他什么东西做一个小房子,然后给自己做一张有树叶和草的床.可知结合选项,应说如果你认为在夜幕降临之前你得不到帮助.故选B. 5.D 根据后句then you can find your way back easily.然后你可以很容易地找到回家的路.可知结合选项,应说在路上留下小树枝或其他东西.故选D. 四、综合填空(共12空,每空1.5分,计18分) 22.【解答】1.classmates.考查名词,结合所给单词和My close friend is one of my可知是说我的好朋友是我的同学之一.结合one of后加名词复数,故答案是classmates. 2.but.考查连词,结合 She is good at English, (2)I am poor in it前后是转折关系,故but但是,故答案是but. 3.up.考查固定短语,结合可知是几乎想要放弃give up,故答案是up. 4.easiest.考查最高级.结合Then my friend told me that in fact English was the 和所给单词可知他认为英语是最容易的.结合of all the subjects 用最高级easiest,故答案是easiest. .harder.考查比较级,结合 I studied English (5)than before.可知是说我学习比以前更努力,结合than用比较级harder,故答案是harder. 6.With.考查介词,结合后文my English has improved a lot by the end of the term.是英语提高了,结合可知是在她的帮助下with her help,故答案是With. 23.【解答】1.watching.考查动词,结合some talent(天赋) shows用动词watch观看,enjoy doing sth喜欢做某事,故答案是watching. 2.like.考查动词.结合to watch 用动词like to do sth喜欢做某事,表达的是客观事实用一般现在时,主语most people,故用like. 3.called.考查动词,结合Where Has the Time Gone可知是歌曲的名词,故用过去分词called作为后置定语,故答案是called. 4.think.考查动词,结合make sb do sth让某人做某事,结合所给单词用think思考,故答案是think. 5.said.考查动词.结合President Xi Jinping once(5)that it was a meaningful(有意义的) question 可知是说习主席说过,结合once用一般过去时said.故答案是said. 6.to spend.考查动词,结合how+to do作为decide 的宾语,结合time用动词spend花费时间,故答案是to spend. 五、阅读表达 (共1小题,每空2分,计10分) 24.【解答】答案:46.She raised money by playing the violin in the street and selling her own toys.细节理解题.根据第二段句子But since she began playing the violin in the street at Easter,she had raised a surprising 32,520 pounds by the end of the year.但自从她在复活节开始在街上拉小提琴,到今年年底,她已经筹集了惊人的32.520英磅.和最后﹣句She also raised money by selling her own toys.她还通过出售自己的玩具筹集资金.可知Madison Glinski通过在街头拉小提琴和售卖自己的玩具来筹款.故答案为She raised money by playing the violin in the street and selling her own toys. 47.Her mother supported her idea.细节理解题.根据第三段第一句Madison's mother supported her daughter's idea.Madison的母亲支持她女儿的想法.可知她妈妈支持她的想法.故答案为Her mother supported her idea. 48.She has played the violin since the age of four.细节理解题.根据第一段第一句A ten﹣year﹣old girl raised over 30,000 pounds for a children's hospice(收容所) in just eight months.在短短八个月一个十岁的女孩为儿童收容所筹集了超过3万英镑.和第三段第三句She has played the violin since the age of four.她从四岁起就开始拉小提琴.可知Madison是一个十岁的女孩,从四岁开始拉小提琴.故答案为She has played the violin since the age of four.. 49.She collected toys,shoes,school things and clothes from her friends and neighbors to take to Africa.细节理解题.根据最后一段倒数第二句She collected toys,shoes,school things and clothes from her friends and neighbors to take to Africa.她从她的朋友和邻居那里收集玩具、鞋子、学校用品和衣服,带到非洲.可知她从邻居和朋友那里收集玩具、鞋、学校用品和衣物带去非洲.故答案为She collected toys,shoes,school things and clothes from her friends and neighbors to take to Africa. 50.She is a very caring/kind/helpful girl.细节理解题.根据整篇文章内容及其第二段第一句Madison Glinski from the U.K.is a very caring girl.来自英国的麦迪逊?格林斯基是一个非常有爱心的女孩.可知Madison是一个有同情心的女孩.故答案为She is a very caring girl. 六、书面表达(共1题, 计20分) 25.【解答】Dear Li Yang, I know it's not easy for you to learn English, but I have some advice that may help you.(点题) You sometimes don't understand what you hear when others speak English.You always forget many new words.You are afraid of writing compositions because you often make mistakes in grammar.(存在的问题) When someone speaks English, you should try your best to understand the main idea, not every word. If you always forget new words, you should practise them more.【高分句型一】 Another good idea is to make a pen friend you can send emails to. Finally, if you want to improve your grammar, you should ask your teacher and classmates for help.(建议) I hope you will improve your English soon.(希望)【高分句型二】 Yours, Wang Hong

  • ID:4-5424680 仁爱版八年级英语上册 Unit 1 Playing Sports Topic 1 I'm going to play basketball. Section B 课件(共22张PPT)

    初中英语/仁爱科普版/八年级上/Unit 1 Playing Sports/Topic 1 I'm going to play basketball.

    仁爱版八年级英语上册 unit 1 topic 1 section b 课件(共22张ppt):22张PPTUnit 1 Playing Sports Topic 1 I’m going to play basketball. Section B Jobs we have learned cook doctor nurse farmer worker driver an office worker new jobs we will learn: player new jobs we will learn: ================================================ 压缩包内容: 仁爱版八年级英语上册 unit 1 topic 1 section b 课件(共22张ppt).ppt

    进入下载页面

    免费资料

  • ID:4-5423949 仁爱版八年级英语上册 Unit 1 Playing Sports Topic 1 I'm going to play basketball.Section B 课件(共20张PPT)

    初中英语/仁爱科普版/八年级上/Unit 1 Playing Sports/Topic 1 I'm going to play basketball.

    仁爱版八年级英语上册 unit 1 topic 1 section b 课件(共20张ppt):20张PPT Unit 1 Playing Sports Topic 1 I’m going to play basketball. Section B Learning Aims 1. Learn some new words about jobs. 2. Learn to talk about the favorite sports, players and dream jobs. 认真预习,尝试翻译。 ================================================ 压缩包内容: 仁爱版八年级英语上册 unit 1 topic 1 section b 课件(共20张ppt).ppt

  • ID:4-5394962 Unit 1 Playing Sports Topic 2 I'll kick you the ball again. Section B 课件(共24张PPT)

    初中英语/仁爱科普版/八年级上/Unit 1 Playing Sports/Topic 2 I'll kick you the ball again.


    仁爱版八年级英语上册 unit 1 topic 2 section b 课件(共24张ppt):24张PPT仁爱英语八年级上学期 Unit 1 Topic 2 Section B
    Unit 1 Playing Sports
    Topic 2
    I’ll kick you the ball again.
    Section B
    Revise How to make a polite request
    1. ---Will /Could you please do …
    ---I’d be glad to./ Sorry, …
    2. ---Would /Do you mind(not) doing …
    ---Would /Do you mind one’s doing…
    ---Would /Do you mind if +从句
    ---Of course not./Certainly not./Not at all.
    ---Sorry, … ./I’m sorry about that.

    ================================================
    压缩包内容:
    仁爱版八年级英语上册 unit 1 topic 2 section b 课件(共24张ppt).ppt

    进入下载页面

    免费资料

  • ID:4-5394960 Unit 1 Playing Sports Topic 1 I'm going to play basketball. Section D 课件(共23张PPT)

    初中英语/仁爱科普版/八年级上/Unit 1 Playing Sports/Topic 1 I'm going to play basketball.


    仁爱版八年级英语上册 unit 1 topic 1 section d 课件(共23张ppt):23张PPT1.课本和练习本。
    2.红蓝色笔各一支。
    3.同学们聪明活跃的大脑。
    课前准备:
    Warming ---- up:
    Play a game
    swimming
    rowing
    table tennis
    running
    football
    Unit 1 Playing Sports
    Topic 1
    I’m going to play basketball.
    Section D
    Learning Objectives:
    ================================================
    压缩包内容:
    仁爱版八年级英语上册 unit 1 topic 1 section d 课件(共23张ppt).ppt

    进入下载页面

    免费资料

  • ID:4-5363498 Unit 1 Playing Sports Topic 1 I'm going to play basketball. Section D 课件(共22张PPT)

    初中英语/仁爱科普版/八年级上/Unit 1 Playing Sports/Topic 1 I'm going to play basketball.

    仁爱版八年级英语上册 unit 1 topic 1 section d 课件(共22张ppt):22张PPTUnit 1 Playing Sports Topic 1 I’m going to play basketball. Section D What’s your favorite sport My favorite sport is … sports basketball volleyball table tennis rowing football sports running ================================================ 压缩包内容: 仁爱版八年级英语上册 unit 1 topic 1 section d 课件(共22张ppt).ppt

    进入下载页面

    免费资料

  • ID:4-5363496 Unit 1 Playing Sports Topic 1 I'm going to play basketball Section B 课件(共26张PPT)

    初中英语/仁爱科普版/八年级上/Unit 1 Playing Sports/Topic 1 I'm going to play basketball.

    仁爱版八年级英语上册 unit 1 topic 1 section b 课件(共26张ppt):26张PPTSection B Topic 1 I’m going to play basketball. Unit 1 Playing Sports basketball table tennis football sports tennis skating cycling rowing swimming I prefer… What’s missing What’s your favorite sport ================================================ 压缩包内容: 仁爱版八年级英语上册 unit 1 topic 1 section b 课件(共26张ppt).ppt