欢迎您,[登陆][注册] (您的IP:35.173.57.202)

初中英语牛津上海(本地版)五四制九年级上(新版)
全部(131) 课件 教案 试卷 学案 素材 视频 电子教材
不限 普通资料 精品资料 特供资料 成套资料
  • ID:4-6226794 牛津上海版英语九年级上Module1 Unit 2 Trditional skills 单元检测卷(含答案解析)

    初中英语/牛津上海(本地版)五四制/九年级上(新版)/Module1/Unit 2 Trditional skills

    九年级上册英语Unit2单元检测 一、单项选择 ( )1.-Has the boy learned those telephone numbers____? -Yes, he has. He is a smart boy who has a good memory. A.in need B.in danger C.by heart ( )2.-Listen!I think it ____be Mr. White who is singing in the office. -No. It ___be him. He left for London just now. A.must; mustn't B.may; mustn't C.must; can't D.can; can ( )3.-I really like Yue Yunpeng. He is humorous. -I quite agree with you. A.funny B.lively C.active ( )4.The fact that lets artists down is that Peking opera,a 200-year-old art form, is losing. A.makes...nervous B.makes...disappointed C.makes...happy ( )5.-Mr. Hurst, could I join in your after-class activity from tomorrow on? -Of course, Jenny. You can come every Tuesday and Friday afternoon. A.take part in B.cheer up C.guard against ( )6.-Mum, I've signed for the box. What's in it? -I'm not sure. It ____ be a present from your uncle. A.need B.must C.may D.will ( )7.It's not an easy thing ____him how to cook. A.teach B.to teach C.teaching D.teaches ( )8.-You look so tired. -My mother makes me ______playing the piano for 2 hours every day. A.practice B.to practice C.practicing ( )9.There is ____oil in the bottle, so you needn't go to buy any. A.too much B.too many C.much too D.many too ( )10.-Only those who have a lot in common can get along well. -______. Opposites sometimes attract. A.I hope so B.I think so C.I don't care D.I don't think so 二、完形填空 A wise man was on his long journey with a young man. 11 was falling, so they decided to find a place to stay.They searched for a long time and at last found a tiny old house. A(n) 12 family lived in it. They gave the two visitors a warm welcome and prepared a simple 13 for them including fresh milk and cheese. After the meal, the wise man asked how they 14 in such a poor place. In a low voice the husband replied," We have a 15 . We sell her milk to our neighbors and keep some for 16 own needs-make some cheese and cream." The next morning, the two visitors continued their 17 . After they walked a few miles, the wise man said to the young man,"Go back and push the cow off the cliff(悬崖).''''Why? Without the cow, they will have nothing."The wise man repeated his order,"Go back and 18 the cow." The young man was 19 about the future of the family. But 20 he returned to the old house and did as the wise man told him. A few 21 later, the young man travelled on the same road. He decided to visit the family again. To his surprise, he saw a large house with a beautiful garden there.He knocked on the door and a well-dressed man answered it.He was the son of the family. The man invited him to enter the house and told him 22 their life changed. " You know, we had 23 but a cow to keep us alive years ago.But one day she fell off the cliff and died. We had to come up with new 24 of making a living. You see, we are much 25 than before." At his words, the young man smiled. ( )11.A.Rain B.Night C.Light D.Silence ( )12.A.brave B.poor C.important D.dangerous ( )13.A.meal B.room C.story D.life ( )14.A.took a walk B.got into trouble C.took a vacation D.made a living ( )15.A.horse B.pig C.cow D.sheep ( )16.A.our B.their C.his D.her ( )17.A.plan B.work C.journey D.sail ( )18.A.help B.kill C.watch D.feed ( )19.A.angry B.quiet C.mad D.worried ( )20.A.luckily B.finally C.suddenly D.especially ( )21.A.years B.months C.weeks D.days ( )22.A.what B.where C.how D.whether ( )23.A.something B.anything C.nothing D.everything ( )24.A.places B.wishes C.interests D.ways ( )25.A.better B. smarter C.busier D.prettier 三、阅读理解 A Autumn de Forest is an American painter. She was born on October 27, 2001.Her father is a musician and he plays the drums very well. Her mother was an actress and model. Autumn de Forest has been painting since she was five, and she is really good at it.She has become one of Park West Gallery's top-selling artists. With her work being sold for as much as $25,000, Autumn was even called " an artistic genius " and " a child prodigy "in a special program produced by the Discovery Channel. Now you can see her in many TV shows. Autumn also loves helping others. She often teaches children to paint in her free time. Autumn doesn't go to school and she studies at home. She works very hard because she wants to go to Yale University. A 17-year-old girl, with her rich knowledge of the ancient culture and works,won first prize in the Chinese Poetry Conference (《中国诗词大会》 ) . Wu Yishu, a high school student in Shanghai, beat the other competitors in the second season of the Chinese Poetry Conference. "I get feelings from ancient poetry that modern people cannot give me. I pay little attention to the competition result, but I love poetry," Wu said. In the final of the competition, all the competitors were asked to recite poems by looking at sand paintings and recite as many poems as they could think of about the Chinese character "jiu". Wu did quite well. ( )26.Autumn de Forest is especially good at______. A.selling B.teaching C.acting D.painting ( )27.How long has Autumn de Forest painted? A.About 5 years. B.About 16 years. C.About 11 years. D.About 17 years. ( )28.What is Wu Yishu? A.A painter. B.A student. C.An actress. D.A model. ( )29.Why could Wu Yishu win the competition? A.Because she paid little attention to the result. B.Because she recited the most poems. C.Because she looked at sand paintings carefully. D.Because of her rich knowledge of the ancient culture and works. ( )30.Which of the following is NOT TRUE? A.Wu Yishu doesn't care much about her competition result. B.Autumn de Forest never goes to school but studies at home. C.Autumn de Forest is the same age as Wu Yishu. D.Wu Yishu did very well in the final of the competition. B What could a poem writer and a movie director share?More than you think! Langston Hughes began writing poems in high school and soon became one of America's greatest writers. Most of his writing is about his experiences as an African American. He wrote poems about people who worked hard through life but still found things to be happy about. He wrote plays and books about justice (正义 ) for all people, and he wrote kids' books, too. The Sweet and Sour Animal Book is a book of his animal poems. Pictures and photos were used in the book." Hold fast to dreams"is a line in a famous Hughes' poem. That's exactly what he did throughout his life. When Steven Spielberg was in middle school, he wanted to make a film. He had an idea for a movie, but no money. He started a tree-planting business and made his film with the money he earned. Spielberg never stopped making films, even after many famous film universities refused him. Today he is one of the most popular and important filmmakers in the world. His movies are about people who are adventurous, brave and kind. His characters often fight for what is good. Some of his films are about his Jewish (犹太人的) background, such as Schindler's List. Spielberg once said,"I don't dream that much at night because I dream for a living." In different ways, both Hughes and Spielberg have encouraged people of all ages to reach for their dreams. ( )31.What did Langston Hughes do? A.He was a writer. B.He was a director. C.He was a teacher. ( )32.Which of the following is Langston Hughes' writing about? A.Adventurous experiences. B.Hard-working and happy people. C.The fair treatment of animals. ( )33. Steven Spielberg's movies are about the following except ______. A.animals in danger B.brave people C.friendly people ( )34.When Langston Hughes became great he was _____ Steven Spielberg, who became popular. A.older than B.as young as C.younger than ( )35.What can be a suitable title for the text? A.Two Men Who Dare to Dream B.Two Men Who Were Afraid to Dream C.Two Writers Who Weren't Afraid to Dream C Ray Charles was a black singer and pianist of the USA. He had won 12 Grammy Awards (格莱美奖) and performed at 10,000 concerts around the world. Many musicians called him simply" the Genius " (天才) . Ray Charles was born into a poor family, without a father. When he was 5 years old, his younger brother died, and around the same time, Charles started to lose his sight.By the age of 7 he was completely blind.He had already been learning the piano for a year,and when he went blind,his mother knew this would be the only way he would make money in the future.All his life,Charles remembered her saying:”Do it right,or don’t do it at all.” Later he went to a school for blind and deaf children.There the teachers also encouraged him to study music.Sadly, while he was still at school, his mother died. He left school and in the early 1950s Charles organized a group of players. He sang, played the piano and wrote music. He made many classical CDs with famous artists such as Elton John and the Beatles. In 2003 a film of his life Ray was made. The part of Charles was played by a younger actor and musician called Jamie Foxx. The film director brought Foxx to meet Charles.After they had been playing together for two hours, Charles, then aged 73, jumped up and said," He's the one...he can do it."A year later Charles died aged 74.The film of his life has been as popular as his songs and means that the memory of Charles' music will live on. ( )36.What can we learn from Ray's childhood story? A.His father died when he was 5 years old. B.He started to go blind at the age of 7. C.He was born into a rich musical family. D.He started to learn the piano at the age of 6. ( )37.Ray Charles' mother encouraged him to play music because____. A.his father was a musician as well B.it would help him get used to being blind C.it was a good way for a blind person to get money D.his teacher thought he was a genius ( )38.Ray Charles went to a school for____. A.normal children B.deaf and blind children C.talented children only D.children without parents ( )39.Ray Charles thought that Jamie Foxx______. A.was the right person to play him in the film B.was a good filmmaker C.was the wrong person to play him in the film D.was a good director ( )40.What is the main idea of the last paragraph? A.Becoming a musician. B.A childhood story. C.The film of Ray's life. D.A master of many styles. 四、任务型阅读 根据短文内容,从方框中选出恰当的单词或短语填空,使语意通顺完整。第一个方框供(41-45)小题选用.第二个方框供(46-50)小题选用。每个选项只能使用一次,每框有一项剩余。 A.reminding B.Unless C.never D.Although E.speech F.embarrassed Abraham Lincoln was one of the greatest presidents in American history. When he was about to make a 41 for the presidential election (总统选举) in a hall, a man tried to make him 42 by saying that his father was a poor shoemaker. Everyone in the hall laughed out loud. "Thank you for 43 me of my father,"said Lincoln," 44 he has been gone for a long time, for me, he was always an excellent shoemaker. I can 45 do better in politics (政治) than my father did in shoemaking." A.greatest B.father's C.anyone D.for E.everything F.let you down However, the man didn't stop laughing at Lincoln. So Lincoln continued, " As far as I know, my father repaired shoes for your family. Now I can take over (接手) my 46 job. I may not be as good as my father, but I will do my best to make your shoes comfortable."Then he turned to all the people in the hall and said,"If 47 here has problems with your shoes, please come to me and I will not 48 . And the last thing I want to say is that my father is the 49 shoemaker ever." This time, people in the hall admired Lincoln 50 his tolerance (宽容) and wisdom. He not only protected his father's dignity (尊严) , but won lots of supporters as well. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50. 五、还原形阅读 A.Then, he went to the United States to study B.And his research formed the basis (基础) of the rocket that carried astronaut Yang Liwei into space in 2003 C.He was born in 1911 and passed away at the age of 98 D.He set up China's first missile and rocket research institute(导弹、火箭研究机构) E.The American government tried to stop his journey Qian Xuesen was a rocket scientist. He was famous all over the world as the father of China's space technology(技术) 51 . Qian Xuesen graduated from Shanghai Jiao Tong University in 1934. 52 .When he heard that the new China had been founded(成立),he began to try his best to go back to his motherland. 53 .But he succeeded in going back in 1955. Since 1958, Dr. Qian had devoted all his life to China's space technology. 54 and this institute later helped to start China's space program. He retired in 1991, the year before China's manned space program was started. 55 . 51._______ 52._____ 53._____ 54._____ 55._____ 六、根据汉语意思完成句子 56.在你作重要决定之前,一定要仔细考虑。 Think it over before _______ an important_______ . 57.-I have difficulty in learning English. How can I improve it? -One of the best ways is__ __(大声读)every day. 58.我不知道给母亲选择哪条长裙。 I don't know ____ for my mother. 59.为了保护眼睛,我们应该避免在阳光下阅读。 We should___ _ ______in the sun to protect our eyes. 60.如果你做好准备的话,你将会轻而易举地通过这次考试。 If you make good preparations,you will pass the exam ____ __ ________. 七、书面表达。 某英语教育网站正在开展主题为“How can a teenager have a successful life?”的讨论,为此你采访了一些同学(结果见下表)。请据此用英语写一篇短文参与讨论,并阐述你的观点。 同学主要观点 你的观点 ·努力学习 ·尊重父母 ·服务社会 ·计划未来 ……(至少两条) 注意:(1)短文必须包括表中所有内容,可适当增加细节; (2)你的观点至少两条; (3)词数:80-100; (4)短文首句仅供选择使用,不计入总词数。 参考词汇:尊重respect 短文首句:I have recently done a survey about how a teenager can have a successful life. ______ _ ______ _ ______ _ ______ _ ______ _ ______ _ 参考答案 I.1.C考查介词短语的辨析。in need在穷困中的;in danger处于危险中的;by heart单凭记忆,能背诵。“learn... by heart”意为“记住”,故选C。 2.C考查情态动词的用法。句意:——听!我认为一定是White先生正在办公室唱歌。——不。那不可能是他。他刚刚离开去伦敦了。根据句意可知选C。 3.A humorous意为“幽默的”,与“funny”意义相近。lively活泼的;active活跃的。 4.B let... down意为“令……失望”,与“make... disappointed”同义。 5.A考查同义短语替换。join in意为“参加”,与“take part in”同义。cheer up使振作起来;guard against防止。 6.C 句意:——妈妈,我已经签收了这个盒子。这里面是什么?——我不确定。这可能是你叔叔寄来的礼物。本题考查情态动词的用法。need需要;must必须,一定;may可能,可以;will将要。根据句意可知要用may表示不确定的判断。故选C。 7.B考查动词不定式的用法。句意:教会他如何做饭不是一件容易的事情。句中to teach...是真正的主语,It是形式主语。故选B。 8.A句意:——你看上去很疲劳。——我妈妈让我每天练习弹两个小时的钢琴。make sb.do sth.让某人做某事。故选A。 9.A 句意:瓶子里有很多的油,所以你没必要去买了。too much意为“太多”,后面接不可数名词;too many意为“太多”,后面接可数名词复数;much too意为“太”,后面接形容词或副词原级;无many too用法。故选A. 10.D考查交际用语。句意:——只有那些有很多共同点的人可以相处得很好。——我不这么认为,相异有时相吸。A:我希望如此;B:我认为是这样;C:我不在乎;D:我不这么认为,通过句意可知选D。 Ⅱ,语篇解读本文是一篇记叙文.一位智者和一位年轻人在一个穷人家借宿,得知这一家人靠一头奶牛谋生,智者让随行的年轻人把那户人家的奶牛推下悬崖。几年后,随行的年轻人来到这户人家,得知由于失去了奶牛,他们想出了其他的谋生方法,从而过上了更好的生活. 11.B 根据第三段中的“The next morning”可知此处表达的是“夜幕降临”,故用night。 12.B由上句中的“a tiny old house”可知他们一家住在矮小的旧房子里面,故本句表达的是:一个贫穷的家庭住在里面。poor符合句意。 13.A 由“including fresh milk and cheese(包括新鲜的牛奶和奶酪)”可知是a simple meal(一顿简单的饭)。 14.D 由下文中的“sell her milk”及“make some cheese and cream”可知本句句意:饭后,智者问他们在这么贫困的地方是如何谋生的。短语make a living意为“谋生”。 15.C由下文中的“milk、cheese and cream”以及“Go back and push the cow off the cliff”一句可知选C。 16.A此处表达的是“留一些自己用”,对应主语We,故选A。 17.C由第一段首句中的“on his long journey”可知此处表达的是“继续他们的旅程”。 18.B此处“repeated his order(重复他的命令)”,上文智者的命令是把奶牛推下悬崖,即“杀死( kill)奶牛”。 19.D前文提及这户人家靠那头奶牛谋生,故此处这个年轻人对于这户人家的未来感到忧虑(worried)。 20.B句意:但是最后他返回那所旧房子,按照智者告诉他的去做了。副词finally意为“最后”,符合句意。 21.A 由后文提及“...but a cow to keep us alive years ago.”可知此处是A few years later(几年之后)。 22.C此处表达的是“这个男人邀请他进屋并告诉他,他们的生活是如何改变的”,在宾语从句中连接词how意为“如何”,符合句意。 23.C我们只有一头奶牛,have nothing but相当于only,意为“只有”。 24.D句意:我们不得不想出谋生的新方法。名词way有“方法”的意思。 25.A通读全文可知,这户人家一开始住在一个小的旧的房子里,现在住在一个大的带有一个漂亮的花园的房子里,故此处表达的是我们现在过得比以前好多了。much better意为“好得多”。 Ⅲ.A 语篇解读 表格分别介绍了两个人物——美国小画家Autumn de Forest和《中国诗词大会》第二季冠军武亦姝。 26.D 细节理解题。由“Autumn de Forest has been painting since she was five, and she is really good at it.”可知选D。 27.C推理判断题。她在2001年出生,五岁开始画画,即2006年开始画画。到2017年,她画了11年的画。故选C。 28.B 细节理解题。由“Wu Yishu,a high school student in Shanghai”可知选B。 29.D 细节理解题。由“A 17-year-old girl,with her rich knowledge of the ancient culture and works, won first prize in the Chinese Poetry Conference.”可知选D。 30.C推理判断题。根据表格内容可知,2001年10月出生的Autumn de Forest在2017年是16岁.而武亦姝17岁了。所以关于她们同岁的判断是错误的。 B 语篇解读本文是一篇记叙文,主要讲述了诗人作家兰斯顿·休斯和电影导演斯蒂芬·斯皮尔伯格的故事。 31.A细节理解题。由第二段第一句Langston Hughes began writing poems in high school and soon became one of America's greatest writers.可知选A。 32.B 细节理解题。由第二段第三句He wrote poems about people who worked hard through life but still found things to be happy about.可知选B。 33.A细节理解题。由第三段倒数第四句His movies are about people who are adventurous, brave and kind.可知选A。 34.C 推理判断题。由第二段中的Langston Hughes began writing poems in high school and soon became one of America's greatest writers.和第三段第五句Today he is one of the most popular and important filmmakers in the world.可知,兰斯顿·休斯成名时比斯蒂芬·斯皮尔伯格小。故选C。 35.A主旨大意题。文章主要讲述了诗人作家兰斯顿·休斯和电影导演斯蒂芬·斯皮尔伯格二人实现梦想的故事,再结合文章最后一句可知,本题选A。 C 语篇解读本文是一篇记叙文,本文主要讲述了盲人歌手兼钢琴家Ray Charles的故事。 36.D 推理判断题。根据第二段第二句When he was 5 years old, his younger brother died,..可知,A项错在:当Ray五岁的时候,他的弟弟去世了,而不是他的爸爸。根据第二段第二句When he was 5 years old.., Charles started to lose his sight.可知,B项错在:Ray是在五岁的时候开始失明的,而不是七岁。根据第二段第一句Ray Charles was born into a poor family…,可知,C项错在:Ray出生在一个贫困家庭,而不是一个富有的音乐之家。故本题选D。 37.C细节理解题。根据第二段中的and when he went blind,his mother knew this would be the only way he would make money in the future可知,Ray的妈妈鼓励他演奏(音乐)是因为这对于盲人来说可能是唯一一个赚钱的方法。故选C。 38.B细节理解题。根据第三段第一句Later he went to a school for blind and deaf children.可知答案。故选B。 39.A 细节理解题。根据最后一段中的The part of Charles was played by a younger actor and musician called Jamie Foxx.和“He's the one...he can do it.”可知选A。 40.C主旨大意题。仔细阅读最后一段的内容可知,最后一段主要讲述了关于Ray的人生的电影。故选C。 Ⅳ.41.E 42.F 43.A 44.D 45.C 46.B 47.C 48.F 49.A 50.D V.语篇解读本文主要介绍了“中国导弹之父”钱学森的一些事迹。 51.C句意:他出生在1911年,98岁去世。第一段内容是关于钱学森的一个简要介绍,故选C。 52.A句意:然后,他去美国学习。空格前说,钱学森于1934年毕业于上海交通大学;空格后说当他得知新中国成立了,他开始努力回到祖国。因此空格处应表达的是后来,他去美国学习。故选A。 53.E句意:美国政府设法阻止他的旅行。空格后说但他在1955年成功回到祖国,根据But可知前后表示转折关系,故选E。 54.D句意:他建立了中国第一个导弹、火箭研究机构并且这个机构后来帮助启动了中国的太空项目。空格后and的首字母小写,说明前面还有话,且空格后有关键词institute,故选D。 55.B句意:而且他的研究为2003年将宇航员杨利伟载上太空的火箭打下了基础。根据空格前的关键词China's manned space program可知,后文应与此内容有关。故选B。 Ⅵ.56.making;decision 57.to read aloud 58.which long dress to choose 59.avoid reading 60.without difficulty Ⅶ.One possible version: How can a teenager have a successful life? I have recently done a survey about how a teenager can have a successful life. Most students believe it's necessary to study hard. After all,study plays a key role in their life. They also agree they should respect their parents, who look after them every day. Besides,they're ready to serve the society and in their opinion it's really meaningful. What's more, they think each teenager is supposed to make a good plan for future. From my point of view, we need to make some good friends so that we can learn from each other. Also, we must do more exercise to keep healthy because it's important to a successful life.

  • ID:4-6037375 [精] 牛津上海版 2018--2019学年第一学期九年级英语10月份月考试卷(含听力音频+材料+答案)

    初中英语/牛津上海(本地版)五四制/九年级上(新版)/月考专区

    中小学教育资源及组卷应用平台 2018~2019学年第一学期九年级英语10月份月考试卷 ( 考试时间:90分钟,满分:150分) 考生注意:本卷有7大题,共94小题。试题均采用连续编号,所有答案务必按照规定在答题纸上完成,做在试卷上不给分。 Part 1 Listening (第一部分 听力) I.Listening Comprehension(听力理解):(共30分) A. Listen and choose the right picture (根据你听到的内容,选出相应的图片): (6分) A B C D E F G H 1.____________ 2.___________ 3. ___________ 4. __________ 5. __________ 6.__________ B. Listen to the dialogue and choose the best answer to the question you hear (根据你听到的对话和问题,选出最恰当的答案): (8分) ( ) 7. A) Canada. B) Australia. C) England. D) America. ( ) 8. A) Juice. B) Water. C) Coffee. D) Milk. ( ) 9. A) Playing the guitar. B) Going jogging. C) Their hobbies. D) Their work. ( ) 10. A) A teacher and a student. B) A doctor and a patient. C) A shop assistant and a customer. D) A policeman and a thief. ( ) 11. A) Because it’s dull. B) Because it’s too difficult. C) Because it’s useless. D) Because it’s special. ( ) 12. A) Worried. B) Excited. C) Great. D) Angry. ( ) 13. A) Two days. B) Three days. C) Five days. D) Ten days. ( )14. A) He likes home. B) He is afraid of storms. C) He wants an umbrella. D) He doesn’t want to go to school. C. Listen to the passage and tell whether the following statements are true or false (判断下列句子是否符合你听到的内容, 符合的用“T”表示, 不符合的用“F”表示): (6分) ( )15. Steve was seventeen years old and he felt lonely. ( )16. Steve became a little excited because he would have a baby brother. ( )17. Steve was disappointed when his mother and baby brother came home from hospital. ( )18. Steve’s mother felt worried when she found Steve was unhappy. ( )19. In Steve’s eyes, his baby brother was boring and stupid. ( )20. Steve might feel better after having a talk with his father. D. Listen to the passage and complete the following sentences (听短文,完成下列内容, 每空格限填一词): (共10分) 21. Scientists find that career women(职业女性)are ________ ________ housewives. 22. All these show that work is ________ ________health. 23. Researches show that people feel unhappy, worried and lonely when they________ _______to do. 24. People find work also gives one ________ ________ of success. 25. When a writer finishes his writing or a teacher ________ his students________, they are happy beyond words. 21. ________ ________ 22. ________ ________ 23. ________ ________ 24. ________ ________ 25. ________ ________ Part 2 Phonetics, Vocabulary and Grammar (第二部分 语音、词汇和语法) Ⅱ. Choose the best answer (选择最恰当的答案): (共20分) ( )26. The leaders from other countries will reach Beijing tonight. Which of the following is correct for the underlined word? A) /ri:?/ B) /r??/ C) /re?/ D) /r???/ ( )27. The 2014 APEC was held in Beijing _________ November. A) on B) at C) by D) in ( )28. This is _________ useful dictionary. I always look up new words in it. A) / B) the C) a D) an ( )29. We should depend on _________ more than our parents and teachers. A) we B) us C) ours D) ourselves ( )30. Jack is good at Chinese. He can ________speak good Chinese ________read and write it well. A) not only…but also B) not…or C) either…or D) neither…nor ( )31. _______ information comes to the centre from all over the world all the time.  A) Huge amounts of B) Large numbers of C) Many D) A few ( )32. In order to keep safe, we ________ keep away from crowded places. A) may B) can C) need D) should ( )33. He hardly knew why the flight was delayed, ________? A) didn’t he B) did he C) was it D) wasn’t it ( )34. I heard the weather report on the radio while I ________ to work. A) drove B) has driven C) am driving D) was driving ( )35. ________ important thing it is to do eye exercises every day! A) What B) What a C) How D) What an ( )36. Last week our geography teacher told us _______ more information about how to protect the environment. A) to get B) got C) get D) getting ( )37. A lot of flights were _______ because of the smog(雾霾)last month. A) put down B) put up C) put off D) put out ( )38. _______ it rains this Saturday, we’ll have a picnic in Century Park. A) If B) Unless C) Because D) When ( )39. A new school _______ in our town next year. A) will build B) will be built C) is going to build D) is built ( )40. ______ can each person check for free? A) How many piece of luggages B) How much piece of luggages C) How many pieces of luggage D) How much pieces of luggage ( )41. – _______ has Line 22 (From Jinshanwei Station to Shanghai South Railway Station) been open to traffic? – Since 2012. A) How far B) How soon C) How long D) How much ( )42. Could you tell me ___________________________? A) where Hongqiao Airport was. B) how can we get to Hongqiao Airport C) which was the way to Hongqiao Airport D) how to get to Hongqiao Airport ( )43. When I saw his smiling face, I knew he _______ the good news. A) has known B) had known C) was knowing D) knew ( )44. – Why not have a welcome party for these freshman? -- ______. A) Thank you. B) Congratulations. C) That’s a good idea. D) Of course not. ( )45. -- Would you mind my sitting beside you? -- ______. Please take a seat. A) Never mind. B) Of course not. C) It doesn’t matter. D) Sure. III. Complete the following passages with the words or phrases in the box. Each word or phrase can only be used once (将下列单词或词组填入空格。每空格限填一词,每词或词组只能填一次): (共8分) A. After all B. included C. surprised D. create E. Above all The Art of Lego Bricks(乐高积木) Have you played with Legos when you are little? You might have used them to build some small-sized objects, but an artist called Nathan Sawaya has used Lego bricks to 46 life-size art. Since it began in 2007, Nathan’s exhibition “The Art of the Brick” has been very popular with museum visitors everywhere. Nathan Sawaya’s “The Art of the Brick” exhibition was on display in New York City last December. The show 47 more than 100 sculptures (雕塑)built by Sawaya. 48 , the ideas of all his works were from nature, art and everyday objects. A life-size bike? A 20-foot-long dinosaur skeleton? Believe it or not, they were all made of Lego pieces! Visitors were very ____49 to see them ! 46. ___________ 47. ____________ 48.____________ 49._____________ A. awards B. knowledge C. mainly D. as well E. tips Young Stars of Our Age TFBOYS is a singers’ group started in 2013. Its full name is The Fighting Boys. It has three members, Wang Junkai, Wang Yuan and Yi Yangqianxi. Wang Junkai, the group leader, is 15 years old. The other two boys are both 14 years old. When most boys of their age are spending their time 50 on study, the three young singers show themselves to thousands of people. They have made three albums and won two singing 51 . Many people are interested in TFBOYS. But its members are still junior high school students. During the week they gain 52 at school with their classmates. On weekends and holidays they have singing class, dancing class and other training. In fans’ eyes, the group has a healthy and friendly image. Most of their fans are also teenagers. “We are of similar age,” teens say. “They are friends to us and we love their songs 53 !” 50. ___________ 51. ____________ 52.____________ 53._____________ Ⅳ. Complete the sentences with the given words in their proper forms(用括号中所给单词的适当形式完成下列句子,每空格限填一词): (共8分) 54. I’d like to confirm my ___________ (fly) from London to Tokyo two days in advance. Aunt Liu says these books aren’t _________. They belong to the gentleman over there. (she) There is an old saying “Man can never step in the same river _______.” (two) 57. Thailand’s national economy depends a lot on its tourism. Quite a few _________(visit) go there every year. 58. The wind blew _______________ (gentle) so that we felt very comfortable outdoors. 59. The government decided to____________ (build) much of the city after the earthquake. 60. I am sure you will______________ (success) if you work hard. 61. I quite like living alone. It has made me more _____________(depend). V. Rewrite the following sentences as required(根据所给要求,改写下列句子。62-67题,每空格限填一词。68题注意句首大写): (共14分) 62. Bob managed to catch the plane just before it took off. (改为否定句) Bob_________ _________ to catch the plane just before it took off. 63. He’s never late for school. (改为反意疑问句) He’s never late for school, _________ _________? 64. The package will reach Shanghai in about two weeks. (划线提问) _________ _________ will the package reach Shanghai? 65. Anna invited me to her birthday party last month. (改为被动语态) I ________ _________ to Anna’s birthday party last month. 66. Sometimes children are so young that they can’t tell the bad from the good. (保持句意基本不变) Sometimes children are ________ young ________ tell the bad from the good. 67. The teacher asked us, “Do you like to keep pet dogs?”(合成宾语从句) The teacher asked us_________ we _________ to keep pet dogs. 68. a doctor, to, is, in the future, become, my wish (连词成句) ______________________________________________________________. Part 3 Reading and Writing(第三部分 读写) VI.Reading comprehension (阅读理解):(共20分) A. Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案): (12分) Sore throat, running nose, and dizzy (眩晕的) head. Oh, you’ve got the flu! Late autumn and early winter is flu season. The flu is annoying. It takes weeks to get over. It prevents us from concentrating (集中注意) in class and having fun on the playground. So can we do anything to prevent it? Can exercise help our body fight off a cold or flu? This is a good question, but not easy to answer. There isn’t any research addressing this question. There was one small study among college students. But it did not show any difference in the body’s response (反应) to flu vaccine (流感疫苗) between students who exercised and those who did not. Exercise at the start of a cold or flu is unlikely to change the course of the illness. On the other hand, a person who exercises often will be in better physical condition. They will be more energetic. They may sleep more soundly and therefore be better rested, and may feel happier and less stressed by a cold or flu. So regular exercise is likely to help a person fight off colds and the flu. Because the flu and colds are caused by viruses, frequent hand-washing, keeping your hands away from your face, and avoiding contact with infected (被感染的) people will all help to prevent infection. Smoking makes a person more easily infected by viruses, so avoiding smoke is another way to be protected. ( )69. _______________is flu season. A) Early spring and late autumn B) Late autumn and early winter C) Early autumn and late winter D) Late winter and early spring ( )70. If you have got the flu, you won’t _______________ . A) have a sore throat B) have a running nose C) have a dizzy head D) have fun on the playground ( )71. Exercise at the start of a cold or flu _______________ change the course of the illness. A) can B) can’t C) must D) mustn’t ( )72. A person who exercises often will _______________ . A) sleep less soundly B) be less energetic C) feel more stressed D) be better rested ( )73. In order to prevent ourselves from getting the flu, it is not good to____________ . A) wash hands frequently B) keep hands away from your face C) avoid contact with infected people D) smoke from time to time ( )74.The flu ____________. A) takes a few hours to get over B) can be easily fought off C) has nothing to do with exercise D) is caused by viruses B. Choose the words or expressions and complete the passage(选择最恰当的单词或词语完成短文):(12分) You’re standing with your classmates. Everyone is talking except you. Perhaps you’re afraid they will laugh at you when you say. Maybe you just aren’t _75__ enough to speak. Shyness is like a snake that crawls(爬进) into our mouth and stops us __76 . But we shouldn’t let it stay there. I am 29 years old. Even today, that snake still sometimes visits me. When I was in high school, I was so shy that I wouldn’t talk to anyone except my parents and best friends. If a 77 asked me the way to a local shop, it was as if I’d forgotten how to talk. One summer, I got a job in a 78 and that helped a lot. It meant I had to talk to customers(顾客). I had to tell them how much their meal cost. I had to ask them 79 they want to drink Coke or Sprite. This job taught me how to speak with people. You may be too young to find a part-time job. But you can look for other chances to speak with people. You can offer to help an old woman carry her heavy bag. Or you can go to get a newspaper for your family. If you do these things 80 , the ‘shyness’ snake will soon begin to leave you alone. It’ll look for another mouth to crawl into. ( )75. A) bright B) brave C) perfect D) patient ( )76. A) speaking B) eating C) walking D) breathing ( )77. A) manager B) waiter C) stranger D) actor ( )78. A) factory B) company C) library D) restaurant ( )79. A) until B) whether C) because D) though ( )80. A) for a while B) for the first time C) in the end D) in a minute C. Read the passage and fill in the blanks with proper words(在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺,每空格限填一词,首字母已给):(14分) 其内容通顺,每空格限填一词,首字母已给。) (14分) Now students’ English handwriting (书法) gets worse and worse. That makes their teachers feel w 81__ . Is your English handwriting beautiful? If not, here are four steps that really work! ◆ Use paper with lines. Using paper with lines can keep you writing straight instead of up or down when you write English words or sentences. Those lines on the paper can help you to write words in the r 82 size. Be sure to fill the lined space completely. And make sure those capital letters (大写字母) are written properly. ◆ Slow down. If your writing is hard to read, try slowing down a little. For some kids, going slower makes the handwriting clear. If you write too fast, it’s hard for you to stop where you should, and even w ____83___ , you may make more mistakes . ◆ Hold your pencil right. When you hold your pencil in a correct way, writing is much easier. Some kids press down really hard when they write. That makes the handwriting not nice. Try to be relaxed and don’t hold the pencil so hard. Let your writing appear nice and clean. If you do so, people will guess you are a student with a good h 84___ . ◆ Draw more pictures. Drawing can improve your handwriting. You need to use the skills to c 85__ your pencil better when you are drawing pictures. Even though you have no chance to draw at school, you can practice by y 86 at home. Handwriting is very important. Imagine you are a world-famous movie star or a well-known sports player, what do you do when your f 87 __ run up to you? Give them your autographs (亲笔签名), of course! 81. w 82. r 83. w 84. h 85. c___________ 86. y 87. f___________ D. Answer the questions(根据短文内容回答下列问题): (12分) Answer the following questions.(根据短文内容回答下列问题。) ( 12分) Many Europeans have not only weekends and bank holidays but also five to seven weeks paid leave. Usually parents plan to spend three or four weeks with the family in summer. Because of my earlier years in China, I found it difficult to understand the European attitude towards holidays. During my childhood in the 1960s, my parents were always busy with work and meetings. I was left alone with Grandma. The only long period of time we could get together once a year was the Spring Festival. I missed our parents badly, but didn’t say so because I had been told that hard work was everyone’s duty and that we could not have our own small family without a big family. Later I was a hard-working student at university. I was always told holidays were a waste of time and I felt as if I had done something wrong if I did nothing during a holiday. I didn’t change this idea until I met my boss abroad. When I called him at home after office hours for business, he politely told me he preferred talking about work with me in the office. When the holiday season came near, he asked me to plan my holidays. He told me holiday was a right (权利) for everyone. Giving up a holiday for the company is encouraged in China, but is foolish here. I began to think about holidays. Nowadays, Chinese take long weekends and have paid holidays. But do they use their holidays to enjoy family life? I hope so because my experience in China and Europe has helped me understand that work is not my whole life and that a family is also very important. I do not want to feel sorry in the future and I certainly spend as much time with my son as possible. There is nothing wrong with either working hard or taking holidays, but we shouldn’t have one instead of the other. It is important to keep a balance between work and play. 88. The writer found it easy to understand the European attitude towards holidays at first, didn’t he? (1分) _______, __________________. 89. Why was the writer left alone with Grandma during his childhood? . 90. When did the writer change his idea on holidays? . 91. Who thought holiday was a right for everyone? . 92. What has helped the writer understand the meaning of holiday better? . 93. Which do you prefer when a holiday comes, working hard or taking holidays? Why?(3分) . Ⅶ. Writing (作文): (共20分) 94. Write a letter in at least 60 words according to the given situation (根据所给情景写一封不少于60词的信) Suppose you are Joe. Your friend Betty is upset about a coming exam for she cares too much about the result. What do you think? Try to offer her some advice. (假如你是Joe, 你的好朋友Betty 因为过于在意考试结果而感到焦虑。请给她写一封信,谈谈你的看法,并给她一些建议。) (注意:文中不得出现任何姓名、校名及其它相关信息,否则不予评分。) 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com) 中小学教育资源及组卷应用平台 2018~2019学年第一学期九年级英语10月份月考 英语录音材料及参考答案 I. Listening Comprehension (听力理解) (共30分) A. Listen and choose the right picture (根据你听到的内容,选出相应的图片) (6分) 1. Travelling by underground is the most convenient way in big cities. ( D ) 2. It’s very important for us to have a good breakfast in the morning. (B) 3. Jack often relaxes himself by reading newspapers after work. (E) 4. For getting knowledge of history, people usually go to the museum. (A) 5. To keep healthy, people, old and young, go dancing in the squares. (C) 6. Mike enjoys taking pictures wherever he goes sightseeing. (G) B. Listen to the dialogue and choose the best answer to the question you hear (根据你听到的对话和问题,选出最恰当的答案) (8分) 7. M: Is your pen-friend from America, Lucy? W: No, he comes from Australia. Q: Where is Lucy’s pen-friend from? (B) 8. M: Would you like some juice or water? W: Neither. I prefer coffee. Q: What does the girl want to drink? (C) 9. W: What’s your hobby? M: Playing the guitar. When I play the guitar, I feel very much relaxed. How about you? W: I go jogging in the park twice a week. It helps me keep fit. Q: What are they talking about? (C) 10. M: Is there anything serious? W: Not really. You’ve just had a cold. Take this medicine and drink more water. M: OK. I will take your advice. Q: What’s the relationship between the two speakers ? (B) 11. W: Hey, look at the advertisement. There are all kinds of evening classes, Fred. M: Oh, story writing! I like writing. What about you, Sally? W: I don’t like writing in English. It’s too difficult for me. But singing, yes. I like that. And I like drawing, too Q: Why doesn’t Sally like writing in English? (B) 12. M: Hey, Helen, why are you crying? What’s wrong with you? W: I am worried about my little sister, Mary. She was here just now. But now she is missing. I can’t find her. Q: How does Helen feel now? (A) 13. W: Where did your family spend your summer holidays, Roger? M: To China. We stayed in Beijing for five days, Xi’an for two days and Shanghai for three days. Q: How long did Roger’s family spend their summer holidays in China? (D) 14. W: Tony, take the umbrella with you when you go to school. There’s going to be a big storm this afternoon. M: Really? It’s great. I haven’t got an umbrella, so I’d better stay indoors. I can study by myself. Q: What does Tony mean? (D) C. Listen to the passage and tell whether the following statements are true or false (判断下列句子是否符合你听到的内容, 符合的用“T”表示,不符合的用“F”表示) (6分) Steve was seven years old and he was lonely. His parents worked every day and he had no brothers or sisters to play with. Steve became a little excited because he would have a brother. He liked to have a baby brother to play with. But when his mother and baby brother Michael finally came home from hospital, Steve was disappointed. Michael was so boring that he couldn’t talk or run or play any games. Steve’s dad found that he wasn’t very happy, so he was a little worried. And then one day he had a talk with him. Steve said, “I don’t like Michael. Can we take him back to the hospital?” “No,” said his dad, shaking his head gently. “Why don’t you like your brother?” “He’s boring. All he does is eating, sleeping and wetting his pants. He can’t play ball or run in the park. I think he’s stupid, too. He can’t even talk!” Steve said. “That’s all true. Babies are not able to do anything fun. But in the future he will be able to play and run in the park,” his dad said. (15. F 16. T 17. T 18. F 19. T 20. T) D. Listen to the passage and complete the following sentences (听短文,完成下列内容,每空格限填一词) (共10分) Scientists find that hard-working people live longer than average men and women. They also find that career women are healthier than housewives. Evidence shows that the people without jobs are in poorer health than those with jobs. A study shows that when the number of persons with jobs goes up by 1%, the number of death goes down by 2%. All these show that work is helpful to health. Why is work good for health? It is because work keeps people busy, make them feel less lonely. Researches show that people feel unhappy, worried and lonely when they have nothing to do. Instead, the happiest are those who are busy. Work serves as a bridge between man and reality. By work, people keep in touch with each other. They find friendship and warmth by doing different kinds of activities. This is helpful to health. The loss of work means the loss of everything. It makes people likely to have diseases. What’s more, work gives one a sense of success. Work makes one feels his importance in society. When a writer finishes his writing or a teacher sees his students grow, they are happy beyond words. 21. healthier than 22.helpful to 23. have nothing 24.a sense 25. sees grow Part 2 Phonetics, Vocabulary and Grammar (第二部分 语音、词汇和语法) Ⅱ. Choose the best answer (选择最恰当的答案) (共20分) 26-45 ADCDA ADBDD ACBBC CDBCB III. Complete the following passages with the words or phrases in the box. Each word or phrase can only be used once (将下列单词或词组填入空格。每空格限填一词,每词或词组只能填一次): (共8分) 46-53 DBEC CABD Ⅳ. Complete the sentences with the given words in their proper forms(用括号中所给单词的适当形式完成下列句子,每空格限填一词) (共8分) 54-61 flight hers twice visitors gently rebuild succeed independent V. Rewrite the following sentences as required(根据所给要求,改写下列句子。62-67题,每空格限填一词。68题注意句首大写) (共14分) 62-68 didn’t manage is he how soon was invited too to if/whether liked My wish is to become a doctor in the future. Part 3 Reading and Writing (第三部分 读写) Ⅵ. Reading comprehension (阅读理解) (共50分) 69-74 BDBDDD 75-80 BACDBA 81-87 worried right worse habit control yourself/yourselves fans 88. No, he didn’t. 89. Because his/the writer’s parents were always busy with work and meetings. 90. He/the writer didn’t change his idea until he met his boss abroad. 91. His/The writer’s boss./The boss. 92. His / The writer’s experience in China and Europe. 93. I prefer taking holidays because I don’t think work is my whole life. I prefer working hard because… Ⅶ. Writing (作文) (共20分) 仅供参考 Dear Betty, Knowing that you care too much about the result of the coming exam, I am quite worried. Actually, the most important thing is not the result of the exam but the learning journey.   There are some effective ways to calm down. First, keeping reminding yourself to stay in peace is the most helpful. Second, it will help you to relax if you spare some time doing some activities after school like sports. Finally, talk to your parents and friends, who are always ready to comfort you. In a word, the result itself is not really important, but we should work hard while learning. Yours, Joe 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    进入下载页面

    需要精品点:3个

  • ID:4-5550018 上海市2019届初三英语一模首字母填空专题汇编(含答案)

    初中英语/牛津上海(本地版)五四制/九年级上(新版)/期末专区

    上海市2019届初三英语一模首字母填空专题汇编 宝山 C. Read the passage and fill in the blanks with proper words( 在短文的空格中填入适当的 词,使其内容通顺,每空格限填一词,首字母已给) Watch young children in a school class. You will often notice that there are three or four—especially boys who cannot sits s_____81____. They have trouble paying attention to the teacher for longer than a few minutes, and they seem to forget things the teachers tells them. What is the manner with them? Many doctors think they need medicine, so they give the children a drug c_____82____ Ritalin(利他林). It is supposed to help them settle down and pay better attention. It works, but it is also dangerous. Ritalin has some bad side effects, and it can even kill children who take too much. Because of the serious side effects of Ritalin, many people think it is not good for children. Ritalin seems to affect both a child’s mind and body. The drug does help children calm down and focus, but some scientists claim( 声称) that Ritalin decreases the flow of blood to the b____83_____. This effects a child’s thinking and memory and makes it more difficult to learn. Scientists also think that the drug might l_____84____ a child’s ability to grow and an cause trouble sleeping. Another problem is that children can take too much of the drug. Some children like the way the drug makes t_____85____ feel, so they take more than they should. They know this is wrong, but they cannot stop, much the same as people who cannot stop smoking. A third problem is that doctors do not know if the drug is really safe or not. Doctors do not know what happens to children who take this drug for a long time. They do not know if these children show side effects after they grow up. Ritalin might help when children are young but are there bad effects l____86_____ in life? Because nobody knows for sure, some scientists say that Ritalin should not be used. Today, some doctors and teachers say that there are better ways than drugs to help children with attention problems. One good idea is to give children better food and make sure they get more rest. Another way to help children with attention problems is to find teachers who have special training with a_____87____ children. Such teachers know how to help these children learn. Another idea is for parents and teachers to simply be patient. Most children’s attention will improve naturally as they get older. Parents and teachers just have to give these children time to develop. 崇明 C. Read the passage and fill In the blanks with proper words(在短文的空格内填入适当的词,使其内容 通顺,每空格限填一词,首字母已给):(14分) In the age of digital printing(数字印刷), almost all newspaper articles are typed with computers. But The Musalman, the oldest Urdu-language daily newspaper in India, is still being published as the world’s (81)1___ hand- wtitten newspaper. The newspaper has four pages. The front page is for national and international news. The second and the third pages are for local news. The fourth page is for sports news. Some (82)s___ is left blank at the bottom right corner of the front page, in case there is breaking news. Every day, it takes three calligraphers(书法家)three hours to write a page before the paper is printed and sent to its 21, 000 readers. These calligraphers must be very (83)c___ not to make any writing mistakes, because even a small mistake can lead to a whole page being rewritten. The newspaper makes so (84) l___ money that costs are hardly covered. But for Syed Arifullah, who took over the newspaper from his father, it is his duty to keep the paper alive as a way to protect the Urdu language and especially its calligraphy. He says that calligraphy is the heart of The Musalman, and if someone removes the heart of the paper, there will be (85)n___ left. People working for the newspaper also feel very (86)p___ to be part of it. They are really devoted to(致力于) their work and believe that their work helps preserve a dying art. First published in 1927, the newspaper is (87)l___ to exist for another 90 years. Lets wait and see. 奉贤 C. Fill in the blanks with the proper words.(在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺。 每空格限填一词,首字母已给。) In the city I live in, some seats on every bus come in orange color, different from the rest which are blue. Those seats are intended for(预留) a certain group of people—the old and some who need special care, such as the disabled or those with small babies. So you can often see young people choose to take others seats instead of the orange ones if possible. One day, my friend Lisa boarded a bus and found the only untaken seat was an orange one. She h______81__ for a moment and slowly walked to it and sat down. As the bus went on, passengers accumulated(聚集) from stop to stop and the bus became really c____82____. At that time, someone near the door asked loudly if there was anybody who would like to o____83____ a seat to the old man who had just got on the bus. On hearing it, Lisa looked around to see where the old man was. She was even about to get up but found it difficult to do so. Thinking that someone near the old man would do him a favor, she remained seated. Actually, she had another reason to do so. To her s____84____, she soon became the target of criticism(批评的目标) from some people standing beside her. “Shameless,” a voice said. “Morality decays(道德败坏),” another voice added. Lisa kept silent as the short conversation went. She wanted to say something but held the words back. She understood as the only young person taking the orange seat on this bus , she “should” feel ashamed. Lisa turned her face to the window to hide her embarrassment. If you were a passage on that but, would you stand out a ___85_____ her and blame(责怪) her for not giving up her seat? If I hadn’t known the story of Lisa’s side, I would. However, the truth is : Lisa had just a small o____86____ and was in recovery (恢复). Her doctor had told her to sit instead of s____87____ as much as possible. The long bus trip would give her trouble if she stood all the way. 虹口 C. Read the passage and fill in the blanks with proper words。 Many people think of bully(欺凌)as one child pushing or hitting another. However, bullying is not only p___81___. Words also hurt people badly. When I was in junior high school, the girls in my class would laugh at me or ask questions designed to embarrass me. Their words really hurt me so much that it was difficult for me to f___82___ my attention on study. Be kind You may not think of yourself as a bully, but do you always play jokes on others? If the other person isn’t laughing. Your words or actions may hurt more than you think. When some people are bullied, they will make r___83___ by hurting others. No matter what your experiences are, being kind will make you truly powerful. Speak up When you notice one person bullying another, you are supposed to warn them to stop i___84___ and firmly(坚 定地). Your hesitation will make the problem worse, if they don’t stop, walk away and tell an adult about the bullying. Stand tall If you are bullied, don’t try to face it alone, but ask a parent or other trusted adult for help. Similarly, in places where bullying happens, stay close to a friend b___85___ bullies often aim at people who are isolated(孤立的). When you re being bullied, walk away calmly. Leaving will keep you safe, and if you don’t seem frightened or upset, the bully may feel bored and l___86___ interest in you. Finally, remember that what is happening is not your m___87___. Bullies are responsible for their actions and words. Make sure your life will not be affected by their words and action. And when you meet others who are weaker than you, remember that they are valuable, too.(296 words) 黄浦 C. Read the passage and fill in the blanks with proper words。 It does not always come easy to discover oneself. From a young age, I had a strong sense of who I was to become, but an accident made me redefine(重审)my self. To me, cycling was above all. There was n___81___ in this world that filled my heart with such joy. I spent twenty-four hours a week practicing my s___82___. Having no social life or interests but cycling, my great love brought me first place medals in nearly every competition. Unfortunately, in one show, I fell down and hurt myself b___83___. After several X-rays and MRI(磁共振) scans, the doctor told me that I couldn’t return to my sport any more. The pain in my back was hard to bear and even the b___84___ daily tasks became difficult. As my passion(激情)was taken away, I had little sense of who I was to become. After eight months of suffering, something had to c___85___. Instead of wasting my days sitting around painfully, I began to put my energy into local community service projects. By volunteering as a swimming teacher and summer reading assistant for kids, I got an idea of who I wanted to become. After a few months, I spent most of the time on my interest in the arts. Little by Little, I stepped out of the shadow(阴影)and r___86___ my confidence. Sometimes, some large rocks block our way. We can choose to stay behind or try to climb over. My accident was a rock, but it f___87___ to stop me from reaching success. Today I’m a very confident and optimistic person. 嘉定 C. Fill in the blanks with proper words. Waste sorting is a simple process that requires neither a lot of time, nor any special resources. When you throw away trash(废物), do you know which bin it should go in? Have you ever n__81__ the differently- colored trash bins on the street or in your neighborhood? Some of you might not be able to answer this question easily. In fact, it is very important. Not knowing how to sort waste can make it even h__82__ to save energy and protect the environment. If you don’t sort your trash, all of it will go to a landfill(垃圾填埋场) and be m__83__ together. These landfills can take up large areas of ground that could have been used for planting trees or crops. The electronic waste can pollute the soil and groundwater(地下水). Other pieces of garbage, like the metal part of a pen, can be used to make other things if they are p__84__ recycled. With this in mind, many governments in China have been running waste-sorting activities in recent years. For example, Shanghai announced in July that within three years, all of its residents should sort their waste into f__85__ groups: wet, recyclable, harmful and dry. Many other c__86__, including Shenzhen and Qingdao, plan to use this method to sort their waste. Now that you know this, perhaps you can do your part to protect the environment and encourage others to sort their trash. Waste sorting is also a major problem around the world. Different countries are using different methods to sort their trash. Japan is l__87__ the world in waste sorting. It is a very important part of Japanese life and Japanese people will expect foreigners to follow their belief. 金山 C. Fill in the blanks with proper words.(14 分) Sam had always wanted to visit the International Space Station. He was really interested in the experiments that were happening there. He had read about growing food using water only. He thought that this was important as it was a way to provide food w__81__ using land. Some of the techniques used in the Space Station had already been included in architectural plans for some super skyscrapers. So when Space Dreams, a space travel company, held a competition, Sam decided to enter. The p__82__ was a trip to the Space Station itself! The competition involved writing a description about how you would feel about traveling into space. Sam sat down and wrote how he thought it would feel. Buzz Aldrin, the astronaut was the judge. There were 1,209,678 entries(参加的人), so Sam thought that there was n__83__ way he would be a winner. The day when the competition winner was announced, Sam was expecting a phone call. When the phone rang, he answered, “Hi.” A voice replied, “Hello, can I speak to Sam? This is Jack Mellow of Space Dreams.” Jack told Sam he was the winner. Buzz had said that Sam’s writing d__84__ exactly how he had felt on his first space trip. Sam could not believe it. Jack had already arranged with Sam’s school for him to take a few days off. He had to go to t__85__ before he could fly. Sam learnt how to put on a space suit. Then he was put onto a machine and turned around. This was to help him get used to travelling at very fast speeds. He also learned how to move without gravity(重力) to k__86__ him on the ground. That was fun. He could do summersaults and fly through the air well, walk through the air in reality. The day came for take-off. Sam felt really f__87__ because he knew nothing about what would happen after taking off. He was with two other people and an instructor. He had to climb into a tiny capsule in the nose of a rocket. Then the rocket went quickly into space. Sam’s dream came true. 静安 C. Fill in the blanks with proper words. It’s a school day morning. You are dressing yourself in the bedroom. At the same time, you are thinking about taking your schoolbag from the living room. But when you walk through your bedroom door and into the living room, you suddenly forget w__81__ you are there and just don’t know what to do. Most people would think they have a poor m__82__. But scientists believe that the act of walking through doorways makes them forget things. They call it the “doorway effect”. The scientists from the University of Notre Dame in the US did an e__83__. They placed several objects into two rooms. The students had to put an object from Room A into a shoebox and then carried it to Room B through a doorway. In Room B, they exchanged it for another object and brought it back to Room A in the shoebox. Then the students were asked to do the same things w__84__ crossing through a doorway. During the period of time, the scientists would randomly(随机地) ask the students which object was in their shoebox at the moment. The scientists found their answers were slower and less c__85__ when they walked through a doorway and into a new room. “A doorway is just like a boundary(分界线) in the mind,” the lead scientist Gabriel Radavansky told Scientific American. Setting “boundaries” in our minds can cause us to forget things c__86__. For example, when you walk into the living room, your brain thinks the act of getting your schoolbag is already “done” and it moves on. Is there a way to s__87__ the “doorway effect”? Writing down what you need before going into another room might be helpful. 闵行 C. Read the passage and fill in the blanks with proper words. Have you ever been in an animal rescue? It can be very heartbreaking, but sometimes, with l__81__ and skill, a tragic story can turn into an inspiring one. This is what happened to Winter, the dolphin. Winter was found off the coast of Florida in December of 2005. She was just a few months old, a__82__, and caught in a crab trap. The ropes from the trap were wrapped tightly around her body. The fisherman who found her called for help. And a rescue team soon arrived. But the s__83__ was really tough. The ropes had cut off the blood circulation to her tail. She was badly hurt. People didn’t think she would survive. Most dolphins who become trapped in ropes die. Hoping for a miracle and racing against time to save her, the rescuers transferred her to the Clearwater Marine Aquarium in Florida. After much hard work, the doctors m__84__ to save Winter, but sadly, not her tail. Her tail were too damaged and had to be removed so Winter could live. The little dolphin Winter didn’t die, but she would never be able to swim normally w__85__ a tail. Thankfully, the story doesn’t end here. Winter was able to swim, but not very well. Because he didn’t have a tail, she moved to her body in a side-to-side motion like a shark. But the doctors at the aquarium were w__86__ that the strange movement would hurt her back bones. Kevin Carroll heard Winter’s story, and thought he could help. He is an expert who is good at treating disabled people. If he could help people, why not help a dolphin? He started working with Winter and came up with a solution. Now Winter can swim like other dolphins. Winter’s story also e__87__ the disabled. We all have the right to live and to live well. 浦东 C. Fill in the blanks with proper words(在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺。每空 格限填一词,首字母已给)(14 分) There was once a jeweler, famous for many virtues(美德). One day, some Arabs came to him for some diamonds to decorate an important thing for a yearly celebration. The Arabs told him what they wanted, and offered him a f____81____ price for the diamonds. He replied that he could not let them see the jewels at that moment, and required them to call again. As they wanted the diamonds without any delay, and thought that the p____82____ of the jeweler was only to increase the price of the diamonds, the Arabs offered him twice, then three times as much as they were worth. But he still refused, and they were quite d____83____ and went away. Some hours later, he went to the Arabs and l____84____ before them the diamonds, for which they again offered him the last price they had named, but he said, “ I will only accept the first price you offered to me this morning.” “Why, then, did you disagree with us at once?” asked they in surprise. “When you came,” replied he, “my father had the key to the s____85____, in which the diamonds were locked, and as he was asleep, I would have to w____86____ him to gain them.” “At his age, a short of sleep u____87____does him good; and no business is more important than my father’s single comfort.” The Arabs were affected by his words. They spread their hand upon the jeweler’s head and showed their satisfying smiles. 普陀 C. Fill in the blanks with proper words.(在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺,每空格限填一词, 首字母已给)(14 分) My Big Day There were about 15 kids there for audition(试镜) when we arrived. I had been u__81__ about being late on this Big Day but the bus, which moved slowly all the way, woke up and almost galloped for the last half mile. Dad and I jumped off and ran to 171 High Street. I had e__82__ a shiny building but what I saw was a broken ancient door. And the room into which we all crowded was dark and didn’t have enough chairs. A boy was p__83__ his audition piece loudly, unaware of everyone else in the room. Most of the kids were in jeans, but a few dressed seriously cool as if they spent every day on film sets and lunching with s__84__. I felt a bit embarrassed about my dressing. A girl called us away, one by one, to be auditioned. I breathed deeply and slowly as I had learned to do – ever since my first part in the school play, when I was extremely nervous and n__85__ forgot everything I had memorized. I repeated my speech to myself with all the pauses and emphasizes in the right places. I knew I was good. I really wanted this part, I wanted to pay Dad back for all the work he’d done for me. I wanted to make him proud of me. And I know I could do it. Suddenly, there it was my n__86__! I followed the girl down a corridor into a large room with three men and a woman sitting. “How tall are you?” he asked. “I’m 1.6 metres,” I said, trembling slightly. The man looked at the woman and I saw him s__87__ his head. The woman turned to me and said, “I’m so sorry. That’s just a bit too tall for this part. They should have told you” 青浦 C. Read the passage and fill the blanks with proper words(在短文的空格内填入适当的单 词, 使内容通顺,每空格限填一词,首字母已给)(14 分) Stephen Hawking: A free soul in the Wheelchair Stephen Hawking died in his home in Cambridge, England, on March 14, 2018, at the age of 76. His family stated that he “died peacefully”. Here are some facts about him. E_____81____ Life We often like the things our parents like and we grow up to do the things our parents do. So it was with Stephen Hawking. His parents like science and learning. They both graduated from Oxford College. Family dinner was a silent affair because everyone was reading a book. Stephen enjoyed math and science in school where he earned the nickname “Einstein”. He wanted to study math at university but Oxford didn’t have a math degree at the time, so he chose physics and chemistry i _____82____ . Overcoming ALS After graduation, Hawking went to Cambridge to study for his PhD. Then he began to have a h _____83____ problem. The doctor discovered that he had a disease called ALS(肌萎缩侧索硬 化 症). With the help of science and modern medicine, Hawking lived a f _____85____ and meaningful life. Although he had to live on a wheelchair and couldn’t talk, he could communicate using a touch pad computer and a voice synthesizer(合成器). S____86_____ Hawking spent much of his work researching black holes and space-time theories. He wrote many important papers about them and became a famous expert. Stephen also enjoyed writing books. In 1988 he published A Brief History of Time. This book c____87_____ modern subjects such as the big bang(大爆炸) and black holes in terms that could be understood. The book became very popular selling millions of copies. 松江 徐汇 It was early one hot morning in 2015 when I was gently wheeled across our quiet street in my wheelchair to the taxi stand with my mother. Three weeks earlier, I had hurt my left leg at home. Now I f____81_____ had an appointment(预约) for an operation to repair the bad break in hospital. I was feeling n_____82____ as I’d never had surgery(外科手术) before and the thought of it worried me. After waiting for a taxi for more than 90 minutes, we were still standing across the street from our house, trying to ask for a ride. It usually only takes a few minutes, but on this Sunday taxis would pass by us either already filled with p____83_____ or unwilling to take us. Perhaps it was because of my wheelchair. My mother was starting to get upset as we were fast running out of t_____84____. Our appointment was 10:45 am and it would take up to 40 minutes to get to the hospital. Then a black SUV pulled over and stopped in front of us. The driver, taking a look at us, said, “You two look like you could use a lift!” He told us he’d seen us e_____85____ as he was taking his son to a weekend school activity. He was now r_____86____ home and saw that we were still there. With no questions asked this good man welcome us aboard. We arrived at 10:30 ---just in time for my appointment. He r_____87____ my money, saying people should help one another. He left with a smile. To this day we have not crossed paths again with this friendly driver who went out of his way, but his help is kept in our minds. I am very grateful to this kind stranger who has taught me to keep watch for and help others in need. 杨浦 A healthy mind The brain is the most fascinating part of our body. Even though there has been all medical research, n__81__ really understands everything about it. Like the rest of our body, our brain needs to be cared for. The ways that we keep our mind healthy can be quite s__82__. Getting a good night’s sleep, eating a balanced diet and taking deep breaths are all important methods of looking after both your body and your brain. Many people think their brain will slow down with age and their memory will get worse as a result. The t__83__ is, just like your body, you can also improve your mind. I’ve found I can improve my memory by i__84__ what I need to remember. For example, if I’m going shopping and I need bread, milk and a birthday card for my brother, I form pictures of a loaf of bread, a carton of milk with a cow on the front and a birthday card with a football on it. The same kind of method can be used with important dates. If you have a picture in your mind of a particular event, it’s much e__85__ to remember than just a number on a calendar. Another way of improving your mind is to make sure you r__86__ visit new places and have new experiences. Traveling more often has much more long-term benefits than you would have ever expected. Personally I find learning English is a great way to keep the brain working, but communication with others in any language is important. Having a c__87__ is much better for your brain than staring at a computer screen or at other people talking on TV. 长宁 My first mistake was that I had left the garage door open. It couldn’t be closed for months. I had no chance to repair it as I had an extremely high workload(工作负担). As I often travel for work, I am r_____81____ home long enough to allow repairmen to come and work. After travelling all week, I was tired and happy to be home. I didn’t think anything of the door which from the garage to the house being open. As soon as I entered the kitchen, I knew something was w____82_____ Smashed ceramics(粉碎的陶瓷) were lying across the floor and my set of Japanese kitchen knives were gone. As I looked over the messy place, I found the upstairs bathroom door close. I knew I couldn’t hesitate. I r____83_____ back to the garage and grabbed the nearest heavy object, a hammer. As I crept back into the kitchen, I heard footsteps coming down the stairs. I raised the hammer above my head. As soon as the robber, who was wearing a motorcycle helmet(头盔), stepped down from the last step, I didn’t give him the chance to a______84___ me. I swung the hammer as hard as I could into his helmet. He fell to the ground yelping aloud and dropping the sports bag which he had been filling with the valuable from my house. After a moment, he jumped up and ran past me towards the garage door. After he had left, I was still very shaken with f_____85____ as someone had broken into my house. After passing through the rooms of the house three times, I felt s_____86____ that nobody else was there. At that point I laid the hammer down in the kitchen and called the police. When the police heard I had stayed at the house and struck the robber with a hammer, they told me that I shouldn’t play a role as a h_____87____ if I thought someone had broken into my house. Instead, I should exit the house and call the police from a safe place. 答案 宝山 81-87、still,called,brain,limit,themselves,later/left,active 崇明 81. last 82. space 83. careful 84. little 85. nothing 86. proud 87. likely 奉贤 虹口 81. physical 82. focus 83. response/revenge 84. immediately 85. because 86. lose 87. Mistake 黄浦 81-87 nothing, skill(s), badly, basic, change, rebuilt, failed 嘉定 金山 81. without, 82. prize, 83. no , 84. described, 85. training, 86. keep, 87.frightened 静安 81. why 82. memory 83. experiment 84. when 85. correct 86. easily 87. Solve 闵行 81. love 82. alone/ alive 83. situation 84. managed 85. without 86. worried 87. Encourages 浦东 普陀 青浦 81. Early 82. instead 83. health 84. waste 85. full 86. Success 87. Created 松江 徐汇 杨浦 长宁

  • ID:4-5550014 上海市2019届初三英语一模完形填空专题汇编(含答案)

    初中英语/牛津上海(本地版)五四制/九年级上(新版)/期末专区

    上海市2019届初三英语一模阅读B篇完形填空专题汇编 宝山 B. Choose the words or expressions to complete the passage.(12 分) Stan Lee, who helped create Spiderman, the X-Men, Iron Man, the Incredible Hulk(绿巨人), Black Panther(黑豹), and many other comic book heroes, has died. He was 95. Stanley Martin Lieber was born in 1922. When he was just 17, he got a job at a company that made comic books. As a writer, he started using the name “Stan Lee” (which sounded like his first name, Stanley). He wrote his first Captain America story in 1941. It turned out to be popular. Before he turned 19, he was __75__ all writing for the company, which became Marvel Comics(漫威漫画公司) in the 1960s. At the time, most superheroes were shown as being almost perfect. They were strong and smart and always knew the right thing to do. However, after working with some artists, Mr. Lee came up with some new ideas. He made it okay for comic book heroes to have __76__. The Fantastic Four(神 奇四侠) argued among themselves. The Incredible Hulk was a really nice guy until he got angry. Spider-Man was never sure he was doing the right thing, but he always seemed to have something funny to say to the bad guys. Besides, he also had the clever idea of having his comic book heroes __77__ in each other’s stories. For example. Spider-Man might show up in an Iron Man story. This made readers feel like there was a __78__ world of Marvel superheroes. Readers loved it. Many people say that Mr. Lee’s characters and stories helped make comic books popular again. In 1980, Mr. Lee moved to California. He wanted to try and get his superheroes onto TV and into the movies. He didn’t have too much luck at first, __79__ the Incredible Hulk and X-Men became popular TV shows. But after the success of the X-Men and Spider-Man movies in the early 2000s, movies with Marvel heroes began to come out often. Marvel movies have now earned over $24 billion. Mr. Lee has __80__ a small role in most of these movies, usually showing up on screen for just a few seconds. Mr. Lee is no longer with us, but the heroes he created live on. 崇明 B. Choose the words or expressions and complete the passage(选择最恰当的单词或词语完成短 文)(12 分) In northern Europe, there is a small town where many buildings have an international border(边界) running through them. This unusual town is named Baarle. Half of the town belongs to Belgium(比利时) and the other half belongs to the Netherlands (荷兰). This border is 75 white crosses on the pavement with “B” on one side and “NL” on the other. Local residents have more choices in their lives because of the special 76 of the town. For example, they can go shopping any day of the week. Shops in Belgium are closed on Sundays while those in the Netherlands are not. Therefore, when the Belgian shops have to close on Sunday, people can 77 buy anything they need in the Dutch (荷兰的) shops. Some shop owners, whose shops are divided by the border, take advantage of it by installing a front door on the Dutch side, so that they can do business seven days a week. However, there are 78 , too. For example, the Belgian Baarle and the Dutch Baarle have to seek permission from each other to build a road if the road runs right on the border. Besides, a house may have 79 street numbers if it sits on the border, which is confusing sometimes. Baarle certainly attracts tourists. People think it is funny when they and their friends are in the same restaurant, but eating in 80 countries. Next time you travel to northern Europe, don’t forget to visit this town. 虹口 B. Choose the best words and complete the passage. Narcissus was a famous character in Greek myth. Once upon a time, there was a boy called Narcissus. He was the son of a god and his beauty won the hearts of millions of women. They fell in love with him, but he turned them away. He was so ___75___ that he looked down upon and even laughed at girls who fell in love with him. One of the who loved Narcissus was a nymph(女神)called Echo. Echo could not speak ___76___-What she could only repeat what was said to her, so she couldn’t express her love for Narcissus. One day, when Narcissus was walking in the woods with some friends, he lost his way. He called out“Is anyone here?”Echo replied“Here, Here”right away. Echo stepped forward with open arms, wanting to hug him. But Narcissus ___77___ to accept Echo’s love. Echo was so upset that she ran away and hid in a small cave with nothing left except her ___78___. That’s why“echo”means repeated sound in English. Another goddess found out about this, and she decided to punish(惩罚)his behavior because it ___79___ cruelty and pain. She attracted Narcissus to a pool, where he saw his own reflection(倒影)in the water and fell deeply in love with the beauty of his reflection, not realizing it was himself. He tried to kiss it. However, as soon as he touched the surface of water, the reflection moved away. He stared at his beautiful reflection for such a long time that he forgot all about the need to eat and drink. ___80___, he lost his life. Where he died a flower grew, and that flower is called a narcissus today.(289 words) 奉贤 B. Choose the best answer and complete the passage.(12 分) Do you know something about cats? Do we humans learn something good from them? Cats are animals of habit. They like to go to sleep about the same time every day and for a certain length of time. They seem to have a natural clock inside them that tells them when to sleep and when to __75__. Cats make up their regular sleep with occasional(间或的)cat naps. Some experts feel that humans could also benefit from this habit. Cat naps help to build up energy in the body. They are also a good way to overcome boredom. Since cats have moods __76__ those of humans, some experts believe people can __77__ their moods and attitudes by catnapping. People might become happier and more positive and they can finish their work more efficiently. A number of famous people have __78__ cats by taking cat naps during the day. The naps would usually last from 15 to 30 minutes. President Harry Truman, John Kennedy and Lyndon B Johnson like taking naps. Winston Churchill took cat naps, too. When he was 66 years old, Churchill was appointed Prime Minister of England(任命英国首相)at the important time by King George VI. England’s army suffered many losses at the beginning of World War II. Churchill faced a large number of challenges. But with his full energy and his great ability, he led his people to victory. He was a tireless source of strength to his people. Churchill __79__ told one of his best friends privately that the reason why he was able to work long hours, often into the deep night, napping was his __80__. Perhaps more people could learn from cats and take naps to feel better and live longer. 黄浦 B. Choose the best answer and complete the passage。 I will never forget the Sunday afternoons I spent at my grandfather’s farm in Western Pennsylvania when I was a little boy. Miles of winding stone walls around the house provided endless hours of ___75___ for a city kid like me. I can still remember one afternoon when I was eight years old. Since my first visit to the ___76___, I’d wanted to be allowed to climb the stone walls around the farm. My parents would never think it was good. Still, my wish to climb across those walls grew so ___77___. One spring afternoon, I picked up all my courage and entered the living room, where the adults were sitting and talking over tea after dinner. “Can I climb the stone walls?”I asked. Immediately the women in the room cried.“Heavens, no! You’;; ___78___ yourself!”I wasn’t too disappointed; their reply was just as I’d expected. But before I could leave the room, my grandfather stopped me.“Wait a minute.”I heard him say,“Let the boy climb the stone walls. He has to ___79___ to do things for himself.” “Hurry up,”he said to me,“and come and see me when you get back.”For the next two and a half hours I climbed those old walls and had the time of my life. Later I met with my grandfather to tell him about my adventure (冒险). I’ll never forget what he said.“Fred,” he said, smiling,“you made this day a ___80___ day just by being yourself. Always remember, there’s only one person in this whole world like you, and I like you exactly as you are.” 嘉定 B. Choose the best answer and complete the passage. Ibby Piracha is one of many regular customers at his local café in a small town in Virginia, US. __75__, Ibby isn’t like the other regulars – he’s deaf. Krystal Payne, a new waitress, wanted to do something to make Ibby feel more __76__. So she spoke with other employees about Ibby, learning that they always did what they could to give him excellent service. But Payne wanted to take it a step further. She went home and spent her night learning American Sign Language so she could better __77__ with Ibby. The next day, she wrote him a small note saying: “I’ve been learning ASL, just so you can have the same service as everyone else.” Ibby, who was overcome with emotion over this small act of kindness, has kept the note at home ever since. Ibby was so moved by Payne’s behavior that he posted it on Facebook to share with his friends. His post was then reposted by many other people – a result that he did not __78__. But he is happy that Payne is getting the recognition she deserves. The next morning, Payne heard about the post when her manager praised her and mentioned that there were many requests from reporters to interview her. The company’s spokeswoman heard about her kind gesture and said the company was __79__ Payne’s actions. “My job is to make sure people have the wonderful service they expect and that’s what I gave him,” said Payne. Ibby sees Payne’s act of kindness as an inspiration. “It shows that she respects deaf people,” he said. Payne now knows enough ASL to take Ibby’s order, which makes Ibby’s life much easier. In the past, Ibby would have to order through text messages that he would show to the staff. Ibby still loves to visit the coffee shop, saying it is something that “gave me real __80__ -- even now, I’m still smiling”. 金山 B. Choose the best answer and complete the passage.(12 分) I became a gardener when I was twelve. My early desire of gardening was not because of my love for nature. It was to make my parents rather angry. At that time, we had a big yard in which a beautiful maple tree stood. But my mother often looked at this work of natural art __75__. Those golden leaves seemed like tons of rubbish to her, “Something else to clean up!” Seeing the neighbors busy with gardening, my father even thought it a waste of time. At that age, I always did something __76__ to whatever my parents did! If gardening was something they found boring, I would plant a garden! I planted some lily seeds in the yard. But they __77__ to come up. I continued to plant sunflower seeds and roses. To my joy, I found the first rose bloom. One by one, the flowers bloomed their heads off. Finally, I was touched by this land of wonder. __78__, my parents showed no interest in my garden. My father even shouted at me because he found it was troublesome to move around my garden to the driveway. To my mother’s displeasure, I put in her vase my real roses which, in her eyes, were simply weeds rather than flowers. Although they disliked the garden, I kept on planting my garden and continued to enjoy the pleasure of gardening. Plants make such good __79__: they breathe, they bloom, they respond to care and love. It has been many years since I made my garden out of my desire to challenge my parent. Today I become known as Mrs. Green Thumbs, teaching gardening and hosting a gardening show, which makes my parents feel very __80__. And now I could say it is my love for nature that makes me a real gardener. 静安 B. Choose the best answer and complete the passage. YES NO Sun Zhenyao, 13, Shanghai Li Mingyi, 14, Beijing Safety comes first. Most primary schools suggest that parents should come along with their children on their way to school. I don’t think it’s a problem for the parents. They just have to stay at the school gate a little __75__. Also, it’s very crowded around school gates in the morning. Traffic accidents may happen. Only __76__ school guards is not enough. If parents can help, there will be fewer accidents. On weekdays, guarding schools and keeping students safe should be the school’s responsibility – not the parents’. __79__, the time when they have to guard is usually about 7:40 to 8 a.m., the morning rush hour. Some parents might get caught in a traffic jam and late for their work. I don’t think this task should fall on the parents. Sun Run, 14, Zhejiang Huang Xi, 15, Jiangsu This request is not just about students’ safety, but also helping the school. It is a good __77__ to improve relations between parents and schools. Secondly, parents can set a good example for their kids by working __78__ for their school. Most of these parents are office workers. They have their own things to do. They hurry to work every morning. To meet this new request, some may have to ask time off. This will affect their work performance. I think it’s better to ask for the parents’ __80__ first. If some are willing to volunteer, they can do so. But it shouldn’t be something that every parent has to do. 闵行 B. Choose the words or expressions and complete the passage. Travel can be exciting but also dangerous at times. Follow these safety tips to protect yourself. ? Choose your ground transportation __75__ Whenever possible, travel in a vehicle(机动车) that is in good condition and offers working seat belts. Research the safety records of bus companies, and avoid using less-safe vehicles. ? Find information about your destination Get trustworthy __76__ about wherever you’re visiting. Find out everything, from the local laws to any travel warnings (including crime and security warnings). Make your plan according to the information. ? Review the escape route in your hotel room Let’s be honest – when you check into a hotel room, you’re more __77__ beds or swimming pools than studying the map on the back of your door. But before you get too settled in, you should take a quick look at the emergency(紧急情况) escape routes. You’ll be glad you did if an emergency arises in the middle of the night. ? Prepare a copy of your passport Before you leave, get a copy of your passport, take a photo of it to save on your cell phone, and email it to yourself. That way, if you need your passport while out (but it’s locked up in your hotel safe), you’ll have all your information. Plus, if it’s stolen, getting a replacement will be much __78__. ? Confirm(确认) visitors with the hotel desk You’re in your hotel room and there’s a knock at the door from someone saying he is the worker in the hotel. __79__ you let this person in, call down to the front desk to make sure. ?Save emergency numbers Find out what the local emergency hotlines are and save them to your phone. Also __80__ the phone numbers of your country’s embassies and save those addresses as well. 浦东 B. Choose the best words and complete the passage(选择最恰当的选项完成短文)(12 分) Having a positive attitude towards life is extremely important in all aspect, especially in an interview. Most people do poorly at interviews because they don’t have a positive attitude. In other words, they are ____75____ and forget all of their strengths and achievements. Don’t be shy! Tell the world about the good things you have done. Here are some things to encourage you and improve your performance in life. Always keep _____76___ with people you are talking to. Looking into someone’s eyes expresses honestly. Besides, your smile will cheer up everyone. Always use a handshake when you meet an interviewer. If you shake the interviewer’s hand firmly and tell your name proudly, you will ____77____ show you are serious about your occupation. Such a handshake will bring the feelings of being trustful and equal. This is the best way to make a good ___78_____. Always look on the bright side of life. ____79____ advantages of everything and everyone. Every person has shining points, find them! Be glad to learn something new every day. Be generous to share something new with your partner every day. Always say more than yes or no when you are ____80____. As long as you know the above tips, your life will gradually bring some active responses in return. 普陀 The rise of e-learning 21 February, 2053 A new study published today shows that e-learning is more popular than ever. According to a survey, 57% of students now get degrees(学位) through e-learning, with only 43% getting degrees by attending a __75__ university. We spoke to Zhong Tai, an eighteen-year-old student from Sichuan Province who started an e-learning course last month. “After I finished high school, I knew I wanted to continue to study,” Zhong Tai told us. “I really wanted to study economics at university, but I felt bad about __76__ my parents. My father suffers from a severe illness. He needs help moving around. He also needs someone to cook his meals and give him his medicine at the right time each day. My mother is a teacher, so she cannot help him during the day. We didn’t want to hire(雇) someone to look after him. It had nothing to do with money I just didn’t feel right leaving my father with a __77__. My mum suggested I go to a university nearby and continue to live at home, but none of the universities close to my home town offer economics. Then my friend suggested I find out more about e-learning. I soon learnt that I could get a good degree without going away from home. I applied to the University of London, and they __78__ me. I started an economics course with them four weeks ago.” Yet, though Zhong Tai is now a graduate at the University of London, he has never been to Britain. In fact, he has never left Sichuan. We asked Zhong Tai whether he felt bad about missing some __79__ enjoyed by students studying on the campus, such as making new friends from different places. “Not at all,” he replied. “I have made a lot of friends with people from my course online. __80__, during the evenings and weekends, I go out with my friends from high school. Since most of them also use e-learning, we all still live close to one another.” 青浦 Who owns English? In China and most other countries, English is the most important foreign languages that children will learn at school. English is now used by nearly a quarter of the world’s_____75_____ , and anywhere you go in the world, there is a good chance that someone will speak English. How did this happen? English has not always been the most ____76______ language. Until English became important in the twentieth century, people who had any education spoke French. What’s more, English spelling doesn’t give much help with pronunciation, and its grammar is difficult, _____77_____the word order. The reason why English is spoken everywhere is that in the 18th century, products from the UK were sold all over the world. And in the twentieth century, the US_____78_____ English all over the world through newspapers, television and films. It’s now used for international travel, science, industry and recently, information technology and the Internet. But it’s also important to remember that English has_____79_____ many words from other language, either exactly the same words or very similar ones. It uses “restaurant” from French, “zero” from Arabic, “piano” from Italian, and “Kongfu”, “wonton” and other words from China. So who owns English? The answer is everyone who speaks it ---the British, the Indians and the Chinese all help make it a(n) ____80_____language. We are all part of an international club where everyone speaks English. We all own English. 松江 徐汇 Do you have any effective ways of learning to share? Here are some tips on how to ___75___ the Exam Season. ? Prepare yourself My first tip is to prepare yourself for reviewing. Let me explain what I mean by this. During the term, you’re going to take a lot of notes and go to all the lectures, and these are the first steps in the learning ___76___. Now, at the end of the week, gather all the notes you took and run through them quickly. While doing this, constantly(不断地) ask yourself, “Do I understand what I am reading?” If yes, great. If not, ask a friend or a teacher; you can also _____77____ on the internet or go to a library. This take a little effort, but the results will be worth it. There are two big advantages. You understand ____78_____ before the exam period starts, so you don’t have to bother other people with your questions during this stressful time, and the second benefit is that you have seen the material before you start reviewing, so you’ll probably remember some things, and it makes reviewing ____79_____. Switch between different types of revision My second trip is to plan between different types of revision in order to study more efficiently. ____80_____you are motivated(主动积极的) to study, everyone gets bored after a couple of hours of studying. We get distracted or tired from time to time. Planning different types of active revision helps. You can , for example, study using flashcards for an hour, then work on a summary for an hour, then have lunch, etc. 杨浦 What makes an advertisement effective? You can easily answer this question if you walk around a city. A good ad is one that gets your attention and makes you focus on the important __75__, too. To learn how to create an effective ad, like a poster for example, start by __76__ the two posters on the right. Answer this without stopping to think: Which one is more effective? Yes, it’s the one at the bottom. Let’s examine why. First of all, it’s more colourful and it’s got attractive pictures. The white and black poster almost becomes invisible next to it. Colour draws attention. Moreover, it can __77__ your feelings and make you react in a certain way. Images do the same. Do the cupcakes on the poster at the bottom make your mouth water? Do they make you quickly go through the text to find out where you can get them? That’s what they’re there for! An ad isn’t just colour and pictures. You’ve got something to say, so the next thing you should do is to decide how much text you should write. Remember that people are impatient and will __78__ read a long text to see what it’s about. The amount of text should be just right to get your message across, so focus on your message and say it with as few words as possible. Your choice of font (the style of letters), font size (how big or small the letters are) and font colour also play an important role. You want the text to be __79__ to read, especially from a distance. __80__, you have to decide how you’re going to organize both the pictures and the text in the space you’ve got. A good layout helps people ‘read’ the ad quickly and communicates your message more effectively. If your poster is too busy, your message will simply get lost! 长宁 Shops have all kinds of tricks to get you in their doors, or on their websites, and spending. They are like traps to catch you, the buyer. If you know what those traps are, you can avoid falling into them. Loss leaders(亏本促销商品) Step one is to get you into the shop. The ___75___ that they do this is by advertising a product that you need at a crazy low price. The price might even be below cost. They ___76___ lose money when you buy that milk or those disapers, but you come in for that. Once in the shop you are sure to get the other things that you want and need, aren’t you? Those are called loss leaders. The expensive one makes yours seem reasonable You’re looking for a quality jacket. The one you want costs more than you ___77___, but right next to it is a very expensive one. Suddenly yours seems pretty reasonable. You decide to buy it ___78___ some people are spending even more money on jackets. You’ve been caught out! The placing of differently-priced items like this is done on purpose. They give you a place to rest You are tried from shopping and are thinking of going home. But then you see a bench, or a place to get a cheap coffee or cake. You take a break and then you are ___79___ to shop again. That is just what is likely to happen. Some shops even provide creches where parents can leave their children in order to shop more easily. That“99”really ___80___ people to buy You probably don’t believe that just because something is priced $9.99 instead of $10 you’ll buy it. But studies have proven that it is true. It is called the“left-digit effect”. Be aware of that when you shop. Avoid these traps so that you won’t spend too much. 答案 宝山 75-80、CBCDBA 崇明 75-80 ACBDAC 虹口 75. C 76. B 77. D 78. A 79. A 80. D 奉贤 75. B 76. A 77. B 78. C 79. A 80. B 黄浦 75-80 CADBDC 嘉定 金山 75-80 DABCAD 静安 75-80 BDBDAC 闵行 75-80 BDBCBA 浦东 75-80 BDCADB 普陀 75. C 76. D77. C 78. A 79. D 80. B 青浦 75-80CBADDB 松江 徐汇 杨浦 75-80 BCDCAB 长宁

  • ID:4-5414176 黑龙江2018-2019学年初中四年级上学期英语期末考试试卷(图片版、含答案无听力音频及材料)

    初中英语/牛津上海(本地版)五四制/九年级上(新版)/期末专区

  • ID:4-5393366 上海市黄浦区2019届初三英语第一学期期末考试(PDF版 含答案 无听力试题)

    初中英语/牛津上海(本地版)五四制/九年级上(新版)/期末专区

    黄浦区 2018 学年度第一学期九年级期终调研测试 英语试卷 2019.1 Part 2 Phonetics, Grammar and Vocabulary Ⅱ. Choose the best answer 26. Which of the following underlined parts is different in pronunciation from the others? A. Let’s relax ourselves for a while. B. Can you tell me your address? C. Go to the website to get pictures. D. Shall we have seven apples? 27. People should drive at less than 40 kilometres ___ hour on this road. A. a B. an C. the D. / 28. Happy New Year, Christina. Here’s a gift ____ you. A. in B. from C. for D. with 29. At present more and more students choose online courses and study by _____. A. they B. them C. their D. themselves 30. In 2022, Beijing will host the Winter Olympics. ___ my brother and I want to watch it. A. Neither B. All C. Either D. Both 31. Now the air in Shanghai is _____ than it used to be. Something has been done to improve it. A. good B. better C. best D. the best 32. The joke was so funny that it made Kitty __ again and again. A. laugh B. to laugh C. laughing D. laughs 33. I enjoy ____ about great people’s lives because I always learn a lot fro them and they encourage me to march on. A. read B. to read C. reading D. reads 34. –What would you like to have for supper? –Either noodles or rice ____ OK. I don’t mind. A. be B. am C. is D. are 35. When you are travelling, bring a map because it _____ help you. A. should B. may C. must D. need 36. The manager sounded ______ on the phone. He offered to show us around the company. A. softly B. gently C. seriously D. friendly 37. Before the sun ____, we need to get to the top of the mountain. A. sets B. set C. is setting D. will set 38. I first met Julia three years ago when we _____ at a radio station together. A. have worked B. are working C. were working D. had worked 39. The China International Import Expo __ new business opportunities for many countries recently. A. has provided B. had provided C. would provide D. was providing 40. When you’re learning English, use it, ___ you’ll lose it. A. and B. but C. so D. or 41. Uncle Zhang gave all his savings to poor children __ he was not rich. A. because B. though C. if D. when 42. ___ lucky the winner of the game show is! A eleven-day trip abroad for free! A. How B. What C. What a D. What an 43. –Nancy, I really don’t know how to write articles. –Don’t worry. ___ a mind map to organize your idea first. A. Used B. To use C. Using D. Use 44. –Hello, Sally! Can I see Mr. Brown? –___ I’ll tell him you are here. A. What a pity B. Just a minute C. Congratulations D. Never mind 45. –It’s said that shopping online is safe. –____ You’d better be careful. A. I agree B. I think so C. That depends D. No problem Ⅲ. Complete the following passage with the words or phrases in the box. Each can only be used once A. inside B. as C. like D. kind E. lighter I have been in China for nearly a year. As a foreigner, it’s hard for me tell what Chinese people are ___46___. But my experience in Beijing said something. A couple of weeks ago, I went to buy four big suitcases(行李箱)for travel. It suddenly rained heavily ___47___ I was going down the street. A stranger called me into his little shop. He offered me a cup of tea and a chair. When the rain got ___48___, I thanked him and rushed to a store nearby to buy my suitcases. If you’ve ever tried to push four big suitcases by yourself, you may understand my situation. I looked silly, for the suitcases were dancing wildly across the floor. Then I got a touch on the shoulder. It was the seller. He signed that I should wait. A few minutes later, he drove up in a car, and put the suitcases ___49___. Then we went driving happily along the road to my home. I offered him some money, but he refused. In broken English he said,“Feel good… help you.” Now, you can see Chinese people are always ready to help you. A. called B. consider C. possible D. type E. probably Root Vegetables Would you like to eat a root? You ___50___ already have. People and animals eat many kinds of roots. Most roots that people eat are usually ___51___ root vegetables. A root vegetable is what we call vegetables that grow underground. A carrot is one ___52___ of root vegetable. It is the orange, edible root of the carrot plant. Many people like to put it in salad. A turnip is another root vegetable. It is a member of the cabbage family. Turnips are usually eaten boiled, steamed, roasted, fried, pickled, or even raw. Although some people do not ___53___ potatoes to be a vegetable, they are a root vegetable. People like to eat them boiled, fried, and mashed sweet potatoes, yams, beets, and leeks are some other root vegetables that people like to eat. Ⅳ. Complete the sentences with the given words in their proper forms 54. My grandma is interested in taking ________ with her mobile phone.(photo) 55. A lift is available here even if our house is a ________ century building.(sixteen) 56. After two hours discussion, they ________ reached an agreement.(final) 57. The play was very ________ on Broadway and everybody has enjoyed it.(success) 58. Lisa learns road ________ by walking to and from school along with her parents.(safe) 59. We look forward to welcoming you and with you a ________ journey.(please) 60. Tom is facing a difficult ________ between staying with his family and working in Tibet.(choose) 61. The students all found it _______ to finish so much homework in an hour.(possible) Ⅴ. Complete the following sentences as required 62. Does your breakfast-room get a wonderful view of the lake from four windows?(改为肯定句) _______ breakfast-room _______ a wonderful view of the lake from four windows. 63. Jim’s never read the book The Adventure of Tom Sawyer.(改为反意疑问句) Jim’s never read the book The Adventure of Tom Sawyer, ________ ________? 64. My father went to exercise in the fitness centre twice a week last year.(对划线部分提问) ________ ________ did your father go to exercise in the fitness centre last year? 65. We haven’t discussed yet where we are going to put our new table.(改为简单句) We haven’t discussed yet ________ ________ put our new table. 66. People will design robots to do most housework for human in the near future.(改为被动语态) Robots will ________ ________ to do most housework for human in the near future. 67. Students abroad should take good care of themselves when they are in foreign countries.(保持句意基本不变) Students abroad should ________ ________ themselves when they are in foreign countries. 68. want to, with friends, in their free time, people, have fun(连词成句) ______________________________________________________________________ Part 3 Reading and Writing Ⅵ. Reading comprehension A. Choose the best answer For his eleventh birthday, Lin was given a gift that would shape his life. On that day his father took him to the Children’s Activity Centre and said he could choose any course that interested him. There was just one requirement: Lin would have to promise to study it for at least one year. To that point Lin had had many hobbies, but none kept his interest for more than a week or two. His mum once gave him a bag of stamps to encourage stamp collecting. That hobby lasted a week. Then his father got once gave him a bag of stamps to encourage stamp collecting. That hobby lasted a week. Then his father got him some paints hoping that Lin’s artistic side would shine through. Those paints were now under his bed, some still unopened. This time Lin’s parents would let him decide. Lin’s eyes moved down the noticeboard that listed all the courses on offer. He stopped at“Photography”. He liked the idea of taking beautiful pictures but the notice said that each student needed their own camera. Although Lin’s family weren’t poor, they weren’t rich either, and a camera cost a lot of money. He continued looking. The next course to catch his eye was“Language Art”. He didn’t even know what that meant. His father explained that it taught people how to make public speeches. Lin, a shy boy, to him it couldn’t be worse. Then he saw it.“Cooking”sounded like something he’d like to do. It was inexpensive and convenient, it could be done alone and it was also creative. Based on Lin’s hobby history, his dad had doubts(疑惑),but he agreed. Much to his parents’ surprise, Lin kept his promise. He studied cooking at the Centre every Saturday, and practiced at home, making delicious meals for his family. Everyone looked forward to birthdays, when they could eat his cakes. Lin got great satisfaction from the pleasure his food brought to others. The months turned to years but his hobby never became different again. Now Lin is an adult and runs a wonderful restaurant. When customers say they enjoy his meal, he still gets the same pleasure he did as a child, and remembers the special gift he received all those years ago. 69. What hobby didn’t Lin try according to the passage? A. Cooking B. Collecting stamps C. Painting D. Making public speeches 70. Why didn’t Lin choose to study photography? A. It was too expensive B. He was not very creative C. He had no interest in it D. It was not offered that term 71. The underlined expression“catch his eye”in Paragraph 4 means“____”. A. make him excited B. cause him surprise C. get his attention D. help him see clearly 72. Which of the following best describes Lin’s interest in cooking? A. It only lasted for a short time. B. It seemed to match his character. C. It was chosen by his parents. D. It developed slowly over many months. 73. Why did the father have doubts when Lin chose cooking? A. Lin wasn’t good at cooking. B. Cooking wasn’t very convenient. C. He didn’t think Lin would continue. D. Cooking wasn’t a good hobby for a boy. 74. What’s the best title for the passage? A. A Strict Father B. The Fun of Cooking C. A Changeable Boy D. The Birthday Gift B. Choose the best answer and complete the passage I will never forget the Sunday afternoons I spent at my grandfather’s farm in Western Pennsylvania when I was a little boy. Miles of winding stone walls around the house provided endless hours of ___75___ for a city kid like me. I can still remember one afternoon when I was eight years old. Since my first visit to the ___76___, I’d wanted to be allowed to climb the stone walls around the farm. My parents would never think it was good. Still, my wish to climb across those walls grew so ___77___. One spring afternoon, I picked up all my courage and entered the living room, where the adults were sitting and talking over tea after dinner. “Can I climb the stone walls?”I asked. Immediately the women in the room cried.“Heavens, no! You’;; ___78___ yourself!”I wasn’t too disappointed; their reply was just as I’d expected. But before I could leave the room, my grandfather stopped me.“Wait a minute.”I heard him say,“Let the boy climb the stone walls. He has to ___79___ to do things for himself.” “Hurry up,”he said to me,“and come and see me when you get back.”For the next two and a half hours I climbed those old walls and had the time of my life. Later I met with my grandfather to tell him about my adventure (冒险). I’ll never forget what he said.“Fred,” he said, smiling,“you made this day a ___80___ day just by being yourself. Always remember, there’s only one person in this whole world like you, and I like you exactly as you are.” 75. A. sadness B. pity C. fun D. puzzle 76. A. farm B. house C. home D. room 77. A. weak B. high C. low D. strong 78. A. enjoy B. hurt C. forget D. lose 79. A. agree B. finish C. promise D. learn 80. A. terrible B. difficult C. special D. hopeless C. Read the passage and fill in the blanks with proper words It does not always come easy to discover oneself. From a young age, I had a strong sense of who I was to become, but an accident made me redefine(重审)my self. To me, cycling was above all. There was n___81___ in this world that filled my heart with such joy. I spent twenty-four hours a week practicing my s___82___. Having no social life or interests but cycling, my great love brought me first place medals in nearly every competition. Unfortunately, in one show, I fell down and hurt myself b___83___. After several X-rays and MRI(磁共振) scans, the doctor told me that I couldn’t return to my sport any more. The pain in my back was hard to bear and even the b___84___ daily tasks became difficult. As my passion(激情)was taken away, I had little sense of who I was to become. After eight months of suffering, something had to c___85___. Instead of wasting my days sitting around painfully, I began to put my energy into local community service projects. By volunteering as a swimming teacher and summer reading assistant for kids, I got an idea of who I wanted to become. After a few months, I spent most of the time on my interest in the arts. Little by Little, I stepped out of the shadow(阴影)and r___86___ my confidence. Sometimes, some large rocks block our way. We can choose to stay behind or try to climb over. My accident was a rock, but it f___87___ to stop me from reaching success. Today I’m a very confident and optimistic person. D. Answer the questions When I was in high school, I worked part-time helping Dad sell fruits and vegetables at a market. One day, as I was preparing the fruits, a little boy came by with his mom and sister. He was about eight years old, and the girl, six or seven. They were looking at the fruits in front of me. I heard the kids say to their mom in French.“They’re good!”I knew it was French because I can speak and understand it. Then I noticed how the mom was picking the fruits. At first I thought she was really looking at the fruits because she was facing them. But then I noticed how much she had to feel and smell each one as she picked them out. And she often asked her son if it looked okay, but looked way above where his face was. Putting what I saw together, I was sure she was blind. Both of the kids continued to help their mom pick out the fruits. The son made sure the fruits were not obviously bad, and the daughter handed them to her mom. The woman then felt each one and smiled, and the daughter would put them into their basket. The kids were smiling while helping their mom pick the fruits out. Their smile and gentle manner moved me in a way that never happened before. It was so beautiful to see such young kids so willingly help. Most kids that age would be picking out candies or toys in a store for themselves, instead of helping their mom pick out fruits as the two kids did. It was great to see the moment with my own eyes, but not so great because I didn’t tell the mom how beautiful her children were in their language. This is what I feel sorry to this day. 88. Where did the writer help his dad sell fruits and vegetables? _____________________________________________________________________________ 89. What did the woman and her kids come to the market to buy? _____________________________________________________________________________ 90. How was the woman picking the fruits? _____________________________________________________________________________ 91. Why did the woman have to feel and smell each one as she picked them out? _____________________________________________________________________________ 92. Were the kids glad to help their mom pick the fruits out? _____________________________________________________________________________ 93. What do you think the beautiful moment is? Give the detail. _____________________________________________________________________________ Ⅶ. W r iting 94. Write at least 60 words on the topic“Weekend or Not?”according to the information given.(阅读以下内容, 并以“这是汤姆的周末吗?”为题写一篇不少于 60 个词的短文,标点符号不占格。) 如今,很多孩子在父母的安排下没有了自己的周末,如下图中的 Tom,请分析图中的这种现象并谈谈你 的看法,以 Weekend or Not?为题写一篇不少于 60 个词的英语短文,向 Parents 杂志投稿,让父母们通过阅 读你的文章能有所启发。 要求: ? 简单描述“Tom”的周末状态、提出你的具体想法并给出建议; ? 短文中不得出现“Tom”以外的人名或任何校名及其他相关信息,否则不予评分。 参考答案 语法 26-45 ABCDD BACCB DACAD BADBC 46-53 CBEA EADB 54-61 photos, sixteenth, finally, successful, safety, pleasant, choice, impossible 62-68 Your gets, has he, How often, where to, be designed, look after, People want to have fun with friends in their free time. 阅读 69-74 DACBCD 75-80 CADBDC 81-87 nothing, skill(s), badly, basic, change, rebuilt, failed 88. At a market 89. Fruits 90. By feeling and smelling each one 91. Because she was blind 92. Yes, they were. 作文分析 一模中考作文考查类别:记叙文、看图写话、书信、议论文。其中记叙文所占比重达 80%。 19 黄浦作文通过全命题作文:《这是汤姆的周末吗》考查学生的议论文写作能力。 一篇好的作文: 1. 审题很重要,本文的题干和要求告诉学生要描述图片主要内容同时对图片内容给出自己的想法和建议, 二者缺一不可。 2. 描述部分采用记叙方式,可以选择图片中的几个点进行展开。 3. 建议部分需要加入自己的思考和想法,着手点还是很多的,比如应该劳逸结合,过渡的学习会导致孩子 焦虑和压抑等等,还可以从 Tom 展开到学生这个群体,进行升华。

  • ID:4-5393355 上海市闵行区2018-2019学年初三英语第一学期期末考试无听力(PDF版 含答案 无听力试题)

    初中英语/牛津上海(本地版)五四制/九年级上(新版)/期末专区

    闵行区 2018 学年第一学期九年级质量调研考试 英语试卷 (满分 150 分, 考试时间 100 分钟) Part 2 Phonetics, Vocabulary and Grammar (第二部分 语音、词汇和语法) II. Choose the best answer (选择最恰当的答案) 26. Which of the following underlined parts is different in pronunciation? A. operate B. contact C. discover D. responsibility 27. During the Golden Week, Alice and her friends had _________ good time in China. A. a B. an C. the D. / 28. The actress looked at _________ in the mirror and put on the make-up. A. she B. her C. hers D. herself 29. Jimmy and his parents visited us _________ a cold night last winter. A. at B.in C. of D. on 30. Alibaba CEO Jack Ma has decided to retire from his company in his _________. A. fifty B. fifties C. fiftieth D. fiftieths 31. Both of them are still working hard to solve the case _________ the time being. A. with B. of C. for D. to 32. I’m afraid that we need _________ six cups for tomorrow’s dinner party. A. another B. other C. others D. the other 33. Many people think China is one of _________ countries in the world. A. safe B. safest C. the safest D. safer 34. Mike, don’t be afraid to make mistakes, _________ you’ll never make progress. A. so B. or C. and D. but 35. Nowadays, people _________ pay for things conveniently with their mobile phones. A. must B. need C. can D. should 36. The song sung by the famous singer sounds so ___________ and I love it very much. A. well B. sadly C. sweet D. bad 37. The old man still coughs a lot _________ he has taken some medicine. A. although B. unless C. because D. when 38. My grandma _________ all my photographs and toys since I was born in 2004. A. kept B. has kept C. had kept D. will keep 39. Shanghai _________ the first China International Import Expo from November 5, 2018 to November 10, 2008. A. will hold B. holds C. has held D. held 40. The thief _________ on the scene when he was trying to escape from the shop. A. caught B. was caught C. had caught D. had been caught 41. Mr. Jones expected the insurance company __________ him $ 300,000 for the vase. A. to pay B. pay C. paid D. paying 42. The taxi driver denied __________ the woman at first when asked by the policeman. A. kill B. killing C. to kill D. to killing 43. __________excited I felt when I was watching the flag-raising ceremony! A. What B. What a C. What an D. How 44. –I don’t think keeping pet dogs is a good idea. Dogs create a lot of mess. --__________ It can help us become more responsible. A. I’ll take your advice B. That’s a good idea C. I don’t agree with you D. You are welcome 45. --__________. -- Oh, I’m sorry to hear it. A. My brother has been accepted by a key university. B. Would you mind looking after my pet dog when I’m away on holiday? C. We should be more independent and try to do everything by ourselves. D. Mike’s hurt in an accident and has to stay in hospital for two weeks. III. Complete the following passage with the words or phrases in the box. Each can only be used once.(将下列单词或词组填入空格。每空格限填一词,每词只能填一次)(共 8 分) A. carried out B. probably C. character D. hobbies E. common Until the early twentieth century, it was always unsuccessful to transfuse blood(输血) from one person to another person. Then in 1901, Karl Landsteiner, an Austrian scientist, discovered that there are four types of blood. These four blood types were named A, B, AB, and O. People have one of these four types. Blood type O is the most _____46_____ around the world because the number of the people with type O is the largest, while type AB is the least. If people with type A blood are given type B blood, or people with type B blood are given type A blood, they will ____47______ die. Karl Landsteiner’s research made it possible to be sure that people who need blood get the correct type. The study of blood didn’t stop. In 1972, a Japanese doctor, Furukawa Takeji, _____48_____ another research about blood. And he came up with the idea that it was possible to tell one person’s______49____ only by his blood type, which can help you know about the person quickly. A. suggestion B. matches C. laugh at D. calm E. care for For example, people with type A blood are usually serious. They always have a______50____ and careful attitude when they deal with many things; People with type B blood are cheerful, and outgoing; People with type O blood are generous and honest; while those with type AB blood are often caring and helping. They are always willing to_____51_____ others. Last year, a doctor in the United States wrote a book that links blood types and what people eat. For example, his book gives some_____52_____, like people with type O blood should eat more meat and less bread. A diet for people with type A blood includes more vegetables. His book, Eat Right for Your Type, has been a hit with people who want to lose weight. What’s more, the book says eating food that ____53______ a person’s blood type can not only help them lose weight but also make them healthier. IV. Complete the sentences with the given words in their proper forms (用括号中所给单词的适当形 式完成下列句子,每空格限填一词) (共 8 分) 54. John is in the __________ place in the school’s tennis match this year. (four) 55. It is reported that several __________ happened in the village last year. (robbery) 56. The new meeting room in our school is twice as big as __________.(they) 57. Many people are amazed at the __________ of the Hangzhou Bay Bridge. (long) 58. You should work hard enough if you want to __________ in the final exam.( success) 59. AI(人工智能) technologies __________ people to live an easier and more comfortable life.(able) 60. __________, I’ve started to do a lot of walking and cycling to lose weight. (recent) 61. It is __________ for a boy of seven to finish such a difficult project. (possible) V. Rewrite the following sentences as required(根据所给要求,改写下列句子。62-67 题,每空格限 填一词。) (共 14 分) 62. The headmaster will attend the meeting next week. (改为否定句) The headmaster __________ __________ the meeting next week. 63. Many people like watching the TV series. (改为反义疑问句) Many people like watching the TV series, __________ __________? 64. Miss Smith will return to her hometown from America in three years.(对划线部分提问) __________ __________ will Miss Smith return to her hometown from America? 65. He went to the summer camp in order to improve his language. (保持句意不变) He went to the summer camp __________ __________ he could improve his language. 66. They do much research work in many fields of science every year.(改为被动语态) Much research work__________ __________ in many fields of science every year. 67. “Are you talking to your friend on the Internet?” Mrs. Green asked her son.(改为宾语从句) Mr. Green asked her son __________ he __________ talking to his friend on the Internet. 68. help, memorize something, is , a good way, to , making a picture, us (连词成句) ________________________________________________________________________________ Part 3 Reading and Writing (第三部分 读写) V. Reading comprehension (阅读理解) (共 50 分) A. Choose the best answer (根据短文内容,选择最恰当的答案)(12 分) The following is an online restaurant guide with customer reviews. www.hungryharry.com.hk Hungry Harry’s Restaurant Guide The Green Shadow – vegetarian food health specialists Address: 40 King’s Road, Hong Kong Tel: 5555 1122 Business hours: 11.30 a.m. to 9.30 p.m. (Monday to Saturday) This vegetarian restaurant is above a popular gym with lots of healthy eaters. You can hear soft music and see lots of green plants near the reception area, plus a fountain trickles(滴) peacefully in a corner. The waiters all know how to recommend dishes that suit a customer’s blood type. Customer reviews I go there often. The helpful waiters always recommend delicious dishes, like pumpkin soup with healthy wheat bread. The atmosphere is cosy, but the food is expensive. The waiters are little arrogant(自大的); they think they know everything about food. Anyway, how many more vegetarian restaurants does this city need? The Enchanted(令人陶醉的) Café – a fantasy theme steakhouse Address: 78 Party Lane, Hong Kong Tel: 5555 1369 Business hours: 11 a.m. to 10 p.m. (Sunday to Saturday) The restaurant looks like the inside of an old castle, with dim lighting and mysterious music. Waitresses serve burgers and steaks in witch(女巫) costumes. They also do magic tricks. Customer reviews The Enchanted Café is such a fun place to visit, and the food is really tasty too! The mushroom burgers are pure magic! Yum! I don’t care how much the food costs; the performing waitresses are worth the visit! You can also eat some amazing cakes there. Rock and Roll Pizza House – traditional pizza served with a smile Address: 55 North Avenue, Hong Kong Tel: 5555 9987 Business hours: 1.30 p.m. to 11.30 p.m. (Sunday to Saturday) An American-style restaurant serves fresh pizza with a variety of toppings. The waiters go from table to table on roller skates in their bright red uniforms. Customers can enjoy some golden oldies(老歌) from the 1950s in a friendly atmosphere. Customer reviews They don’t have any garlic! What kind of place has no garlic? I also asked for some extra cheese on my pizza, but I didn’t get any. The service there was horrible! I can’t tell you how many times a waiter stumbled(绊倒) while serving the pizza. It is dangerous! They don’t sell any good drinks either. 69. If you want to go to the Green Shadow, you can dial ________. A. 5555 1368 B. 5555 1122 C. 5555 9987 D. 5555 2211 70. You can go to ________ for lunch at 11:00 a.m. on Sunday. A. Hungry Harry B. The Green Shadow C. The Enchanted Café D. Rock and Roll Pizza House 71. The underlined word “cosy” in Line 14 means “________”. A. heavy B. changeable C. comfortable D. amusing 72. At Rock and Roll Pizza House, ________. A. there are a lot of green plants near the reception area. B. waitresses serve burgers and steak in which costumes. C. waiters all know how to recommend delicious food. D. customers can enjoy some golden oldies from the 1950s. 73. The underlined word “It” in the last paragraph refers to “________”. A. Not having garlic B. Serving food on roller skates C. Asking for extra cheese D. Selling any good drinks 74. According to the online restaurant guide, which one of the following is NOT true? A. All three restaurants received positive reviews. B. Two of the restaurants open seven days a week. C. The Rock and Roll Pizza House has the music from the 1950s. D. The Green Shadow does not serve steak. B. Choose the words or expressions and complete the passage. Travel can be exciting but also dangerous at times. Follow these safety tips to protect yourself. ? Choose your ground transportation __75__ Whenever possible, travel in a vehicle(机动车) that is in good condition and offers working seat belts. Research the safety records of bus companies, and avoid using less-safe vehicles. ? Find information about your destination Get trustworthy __76__ about wherever you’re visiting. Find out everything, from the local laws to any travel warnings (including crime and security warnings). Make your plan according to the information. ? Review the escape route in your hotel room Let’s be honest – when you check into a hotel room, you’re more __77__ beds or swimming pools than studying the map on the back of your door. But before you get too settled in, you should take a quick look at the emergency(紧急情况) escape routes. You’ll be glad you did if an emergency arises in the middle of the night. ? Prepare a copy of your passport Before you leave, get a copy of your passport, take a photo of it to save on your cell phone, and email it to yourself. That way, if you need your passport while out (but it’s locked up in your hotel safe), you’ll have all your information. Plus, if it’s stolen, getting a replacement will be much __78__. ? Confirm(确认) visitors with the hotel desk You’re in your hotel room and there’s a knock at the door from someone saying he is the worker in the hotel. __79__ you let this person in, call down to the front desk to make sure. ? Save emergency numbers Find out what the local emergency hotlines are and save them to your phone. Also __80__ the phone numbers of your country’s embassies and save those addresses as well. 75. A. regularly B. properly C. directly D. quickly 76. A. conclusions B. advertisements C. memories D. details 77. A. surprised at B. careful with C. interested in D. used to 78. A. worse B. cheaper C. easier D. clearer 79. A. While B. Before C. Until D. As 80. A. look up B. fill in C. work out D. deal with C. Read the passage and fill in the blanks with proper words. Have you ever been in an animal rescue? It can be very heartbreaking, but sometimes, with l__81__ and skill, a tragic story can turn into an inspiring one. This is what happened to Winter, the dolphin. Winter was found off the coast of Florida in December of 2005. She was just a few months old, a__82__, and caught in a crab trap. The ropes from the trap were wrapped tightly around her body. The fisherman who found her called for help. And a rescue team soon arrived. But the s__83__ was really tough. The ropes had cut off the blood circulation to her tail. She was badly hurt. People didn’t think she would survive. Most dolphins who become trapped in ropes die. Hoping for a miracle and racing against time to save her, the rescuers transferred her to the Clearwater Marine Aquarium in Florida. After much hard work, the doctors m__84__ to save Winter, but sadly, not her tail. Her tail were too damaged and had to be removed so Winter could live. The little dolphin Winter didn’t die, but she would never be able to swim normally w__85__ a tail. Thankfully, the story doesn’t end here. Winter was able to swim, but not very well. Because he didn’t have a tail, she moved to her body in a side-to-side motion like a shark. But the doctors at the aquarium were w__86__ that the strange movement would hurt her back bones. Kevin Carroll heard Winter’s story, and thought he could help. He is an expert who is good at treating disabled people. If he could help people, why not help a dolphin? He started working with Winter and came up with a solution. Now Winter can swim like other dolphins. Winter’s story also e__87__ the disabled. We all have the right to live and to live well. D. Answer the questions. I-Shou Lin(林义守) is a very successful businessman. When he was a child, he had no opportunity to get a formal education, but didn’t let that hold him back. By the age of ten, he had begun a few small businesses. In 1988, Lin started a steel factory in Taiwan where he was born, and then developed it well. 11 years later, the production doubled. During this time, his mom reminded him of the importance of education. Because he had made some money, she felt he had a social responsibility to help in this field. Then Lin realized that few students studied electrical machinery. So he started Kaohsiung Polytechnic Institute (KPI), which was later upgraded to I- Shou University. When asked about education, Lin replied that the next generation needed to be educated from an international point of view. And in 2004, I-Shou International School was set up. After suffering a serious illness, Lin realized that life is priceless. He looked for more ways to improve people’s lives. As a result, he established a world-class hospital with the latest equipment and best-trained staff. I-Shou university’s medical school combines education and medicine to educate students to serve those in need. Life needs fun as well. Having travelled to many countries and regions, Lin thought Taiwan should be as desirable as Singapore, Hong Kong and Macau. Then he developed E-DA World. It includes one of Asia’s best outlet malls as well as the region’s largest amusement park and theater. What do steel production, ________, ________ and entertainment have in common? The answer is: I- Shou Lin! 88. Did I-Shou Lin get a formal education? ________, ________________________________ 89. Where was Lin born? ________________________________________ 90. Why did Lin set up I-Shou International School? ________________________________________ 91. What can Lin’s hospital provide? ________________________________________ 92. When did he develop E-DA World? ________________________________________ 93. What can be filled in each blank in the last paragraph? Give your reason. ________________________________________ VII. Writing 94. Write a passage of at least 60 words on the topic “Sharing”.(根据中文提示,以“分享”为题写一篇 不少于 60 个词的短文,标点符号不占格。) 提示:生活中每个人都有过与他人分享的经历,如分享一本有趣的书、一段难忘的经历、一个闪光 的想法、一次美好的旅行……,结合你自己的生活体验,描述一次你与他人分享的经历,并谈谈你 的感受。 参考答案 语法 26-30 CADDB 31-35 CACBC 36-40CABDB 41-45ABDCD 46-49 EBAC 50-53 DEAB 54. fourth 55. robberies 56. theirs 57. length 58. succeed 59. enable 60. Recently 61. impossible 62. won’t attend 63. don’t they 64. How soon 65. so that 66. is done 67. if/ whether was 68. Making a picture is a good way to help us memorize something. 阅读 69-74 BCCDBA 75-80 BDBCBA 81. love 82. alone/ alive 83. situation 84. managed 85. without 86. worried 87. encourages 88. No, he didn’t 89. He was born in Taiwan. 90. Because his mom reminded him of the importance of education. 91. The latest equipment and best-trained staff. 92. After he had travelled to many countries and regions 93. education, hospital

  • ID:4-5393350 上海市杨浦区2018-2019学年初三第一学期期末英语考试试卷(PDF版 含答案 无听力试题)

    初中英语/牛津上海(本地版)五四制/九年级上(新版)/期末专区

    杨浦区 2018 学年度第一学期期末质量调研 初三英语 Part 2 Phonetics, Grammar and vocabulary II. Choose the best answer. 26. Which of the following words is pronounced as /peil/? A. pole B. pill C. pearl D. pale 27. Go to ________ sleep early. Then you will be able to concentrate in class tomorrow. A. a B. an C. the D. / 28. ________ the end of the movie, Sherlock Holmes revealed who the killer was. A. In B. By C. At D. To 29. No one helped Lisa with her survey report. She finished it all by ________. A. she B. her C. hers D. herself 30. ________ is really rude to cut in line while other people are waiting their turn. A. One B. It C. This D. That 31. There are some places where I never feel ________. For example, public rest rooms. A. save B. safe C. safely D. safety 32. The company is looking ________ staff who are willing to learn new skills. A. for B. at C. up D. after 33. Dogs are good pets, ________ I do not like it when they leave hair all over. A. or B. but C. and D. so 34. --How was the opening ceremony of the Winter Olympics? --It wasn’t ________ as I thought it would be. A. exciting B. more exciting C. so exciting D. most exciting 35. I ________ a mystery movie on TV this time yesterday. A. watch B. am watching C. watched D. was watching 36. I ________ open this window. I think it’s stuck. A. can’t B. needn’t C. mustn’t D. had better not 37. This article mainly talks about how ________ the environment. A. protect B. protects C. to protect D. protecting 38. He denied ________ the wild party while his parents were out of town. A. have B. to have C. having D. to having 39. When Jack entered the room, I didn’t recognize him because he ________ so much weight. A. had lost B. loses C. has lost D. would lose 40. The young student ________ guilty of changing information about grades in the school database. A. finds B. found C. be found D. was found 41. Children are not allowed into the cinema ________ they are with an adult. A. unless B. so that C. as soon as D. although 42. Not only the customers but also the sales manager ________ in favour of the system. A. be B. am C. is D. are 43. --Your dog knows a lot of tricks. ________ do you train him? --Only about ten minutes every day. A. How long B. How often C. When D. Why 44. --Black cats are a symbol of bad luck in the US. --________ A. Yes. That’s why people don’t like them. B. Right. Everyone keeps them as pets. C. I know. They’re so dark that I can’t see. D. I agree. It’s nice to hold them in arms. 45. --My package hasn’t arrived yet. What’s taking so long? --You just placed your order last night. ________ A. Watch out! B. Be patient! C. How terrible! D. Shut up! III. Complete the following passage with the words in the box. Each word or phrase can only be used. A. beat B. power C. actually D. response E. responsible We’re hearing a lot these days about something called AI, or artificial intelligence. Put simply, AI is intelligence that is displayed by machines. In the beginning of computer technology, machines were __46__ quite stupid. They could only do what people told them to do, and computers didn’t have the __47__ to do anything complex. Slowly, that began to change. In 1989, two AI programs, Hi Tech and Deep Thought, showed advanced problem solving skills after they __48__ human masters in the game of chess. It was then that people began to see the true potential(潜能) of AI. Today, AI can be used at work in our factories, online, and in our daily lives. Siri, the iPhone’s digital assistant, is a good example. Users can say almost anything to Siri and get a surprisingly humanlike __49__. A. situations B. operate C. amazing D. recently E. amazed There are other intelligent personal assistants, like Google Assistant, which is an app that works with smart devices in your home. When it is given commands, it will connect to your other devices, allowing users to __50__ their home appliances remotely. In late 2017, the world was __51__ when Sophia, a human-like robot, made the news again. Developed by Hong Kong’s Hanson Robotics, she was designed to work with humans and adapt to their behavior. She was interviewed by the press and was even given Saudi Arabian citizenship. And more __52__, Sophia spoke at Brain Bar, which describes itself as “The Biggest European Festival of the future”. It is clear from the video that Sophia continues to improve and update. The robot even says that “just a few months ago, I couldn’t tell a dog’s face from a human’s face, but now I can. It’s already saved me from a few embarrassing __53__.” IV. Complete the sentences with the given words in their proper forms. 54. You’re always making ________ for your failure to achieve long-term change. (excuse) 55. Huawei has overtaken Apple to become the world’s ________ largest smartphone maker. (two) 56. ________ visit to the island was a trip of a lifetime and one we thoroughly enjoyed. (us) 57. Did you hear the actor’s acceptance ________ at the Oscars ceremony? (speak) 58. They killed four policemen while they were trying to ________ a bank. (robbery) 59. Many villagers were ________ injured in the wild forest fire. (serious) 60. The film is quite ________, so many people have trouble trying to understand its meaning. (usual) 61. They have come up with some ________ ideas to make the event fun and memorable. (create) V. Rewrite the following sentences as required. 62. I have never spoken publicly before.(改为一般疑问句) ________ you ________ spoken publicly before? 63. We can make people’s faces look funny by making greater some of their features.(对划线部分提问) ________ ________ we make people’s faces look funny? 64. Someone tried to enter our house by force while we were away.(保持句意基本不变) Someone tried to ________ ________ our house while we were away. 65. “Did you meet at the underground station?” asked the detective.(保持句意基本不变) The detective asked ________ we ________ at the underground station. 66. They sell this food in natural food stores throughout North America.(改为被动语态) This food ________ ________ in natural food stores throughout North America. 67. Take water with you if you’re going for a walk in the desert.(保持句意基本不变) Never walk in the desert ________ ________ water with you. 68. skills, become, are required, what, a cartoon artist, to(连词成句) ________________________________________________? Part 3 Reading and Writing VI. Reading comprehension. A. Choose the best answer. Did you know that a lot of the technology we use today appeared in books before scientists invented it? E-book readers didn’t appear until 1999, but as long ago as 1961, author Stanislaw Lem wrote about them in his book, Return from the Stars. Cash machines were invented in the 1980s. But Ray Bradbury thought of them first, in his 1953 novel, Fahrenheit 451. Scientists are working on all these ideas from books and films. How far have they got? Back to the Future Part II, Steven Spielberg (1989) When Marty and his friend travel to the future, one of the most amazing machines they find is flying cars. The cars fly along ‘roads’ in the sky which have signs and streetlights. AI, Steven Spielberg (2001) based on Super-Toys Last All Summer Long, Brian Aldiss (1969) When a young child dies, his mother is given an android which looks and behaves exactly like a real boy. The robot loves her like a son. Iron Man Marvel Comics (1963) Marvel films (2008 onward) A rich scientist and engineer is badly hurt. To save his own life, he builds himself a robotic heart and a powerful metal suit which makes him stronger and faster than any other man. He becomes a cyborg – part man, part machine. Minority Report short story by Philip K. Dick (1956) and a film by Steven Spielberg (2002) Tom Cruise plays a detective who can stop crimes before they happen. His team use information from psychics, who can see the future. They know who will break the law and when it will happen, but they don’t know where. Another idea that appeared in Minority Report is personalized advertising. All around the future city there are advertising billboards which use cameras to recognize the people walking by. The billboards speak to people by name and suggest things to buy. 69. What kind of stories are these films and books? A. Detective stories. B. Science fiction. C. Children’s stories. D. Myths and fables. 70. What do e-book readers and cash machines have in common? A. People have already invented both technologies in real life. B. They both appeared in the films directed by Steven Spielberg. C. They both gave authors ideas to write exciting stories. D. They both appeared at the beginning of the twentieth century. 71. According to the text, android is ________. A. a person who can predict the future B. a system designed for mobile devices C. a human with a robotic heart D. a robot who can love and be loved 72. Which film is based on the comic books? A. Back to the Future Part II B. AI C. Iron Man D. Minority Report 73. The idea of ________ comes from Back to the Future Part II. A. flying cars B. cash machines C. cyborgs D. smart advertising 74. Which of the following might be the review of the film Minority Report? A. B. C. D. B. Choose the words or expressions and complete the passage. What makes an advertisement effective? You can easily answer this question if you walk around a city. A good ad is one that gets your attention and makes you focus on the important __75__, too. To learn how to create an effective ad, like a poster for example, start by __76__ the two posters on the right. Answer this without stopping to think: Which one is more effective? Yes, it’s the one at the bottom. Let’s examine why. First of all, it’s more colourful and it’s got attractive pictures. The white and black poster almost becomes invisible next to it. Colour draws attention. Moreover, it can __77__ your feelings and make you react in a certain way. Images do the same. Do the cupcakes on the poster at the bottom make your mouth water? Do they make you quickly go through the text to find out where you can get them? That’s what they’re there for! An ad isn’t just colour and pictures. You’ve got something to say, so the next thing you should do is to decide how much text you should write. Remember that people are impatient and will __78__ read a long text to see what it’s about. The amount of text should be just right to get your message across, so focus on your message and say it with as few words as possible. Your choice of font (the style of Packed with non-stop action from start to finish, it is the best film in the series and among the best Marvel-inspired films ever. I love its central theme of mother and child, and I love the way it takes a Pinocchio-like fairy tale and puts it into an adult content. The reason I love this one is because the time travel is used so incredibly well here. The ideas they came up with are so interesting and so well communicated. By turning Dick’s story into a thriller, Spielberg has been true to the story. He’s transformed something dark and scary into something softer and more comfortable. letters), font size (how big or small the letters are) and font colour also play an important role. You want the text to be __79__ to read, especially from a distance. __80__, you have to decide how you’re going to organize both the pictures and the text in the space you’ve got. A good layout helps people ‘read’ the ad quickly and communicates your message more effectively. If your poster is too busy, your message will simply get lost! 75. A. task B. information C. goal D. proof 76. A. discovering B. memorizing C. comparing D. recognizing 77. A. express B. hide C. link D. affect 78. A. probably B. mainly C. rarely D. definitely 79. A. easy B. enjoyable C. basic D. serious 80. A. However B. Finally C. In conclusion D. As a result C. Read the passage and fill in the blanks with proper words. A healthy mind The brain is the most fascinating part of our body. Even though there has been all medical research, n__81__ really understands everything about it. Like the rest of our body, our brain needs to be cared for. The ways that we keep our mind healthy can be quite s__82__. Getting a good night’s sleep, eating a balanced diet and taking deep breaths are all important methods of looking after both your body and your brain. Many people think their brain will slow down with age and their memory will get worse as a result. The t__83__ is, just like your body, you can also improve your mind. I’ve found I can improve my memory by i__84__ what I need to remember. For example, if I’m going shopping and I need bread, milk and a birthday card for my brother, I form pictures of a loaf of bread, a carton of milk with a cow on the front and a birthday card with a football on it. The same kind of method can be used with important dates. If you have a picture in your mind of a particular event, it’s much e__85__ to remember than just a number on a calendar. Another way of improving your mind is to make sure you r__86__ visit new places and have new experiences. Traveling more often has much more long-term benefits than you would have ever expected. Personally I find learning English is a great way to keep the brain working, but communication with others in any language is important. Having a c__87__ is much better for your brain than staring at a computer screen or at other people talking on TV. D. Answer the questions. Dear Mrs. Smith, I regret to inform you that your order for bed clothes and curtains will not arrive on schedule. The reason for this is the factory that supplies our fabrics(面料) flooded during the typhoon over the weekend. All of the material it had in stock(存货) was ruined, and its workers now have to clean up the factory. This includes repairing some of the looms it uses to make the fabrics. As a result, it will take an additional two weeks for them to send us the fabrics. Since you custom- ordered these fabrics, the factory has agreed to deal with your order first. As soon as we receive it, my company will also give your order priority; after all, you are a valuable customer for us. We’ll try to get all the bed clothes and curtains done as soon as possible. I’ll email you when we start sewing work, and again when the items are finished and we’ve done quality control on them. __92__, and I hope you will continue to use our services in the future. Sincerely, Joes Sewing Company 88. What did Mrs. Smith order from Joes Sewing Company? 89. Why couldn’t the factory supply fabrics on schedule? 90. How long will it take for the factory to send the fabrics? 91. What does Joes Sewing company promise Mrs. Smith? 92. What best fits the blank? 93. Will Mrs. Smith be satisfied with the solution? Why or why not? VII. Writing 94. Suppose you are Mark. You witnessed a crime. Write a diary in 60-120 words about it.(假设你是 Mark,看到了一起犯罪活动,就你所见所为写一篇 60-120 个词的日记,标点符号不占格) The following questions are for reference: ? Who did you see? ? When and where did you see them? ? What were they doing? ? How did you feel? ? What did you do then? 参考答案 语法 26-30 DDCDB 31-35 BABCD 36-40ACCAD 41-45ACBAB 46-49CBAD 50-53BECA 54. excuse 55. second 56. Our 57. speech 58. rob 59. seriously 60. unusual 61. creative 62. Have, ever 63. How, can 64. break into 65. if/whether, met 66. is sold 67. without any 68. What skills are required to become a cartoon artist? 阅读 69-74 BADCAD 75-80 BCDCAB 81.nobody 82. simple 83. truth 84. imaging 85. easier 86. regularly 87. conversation/ chatting 88. Bed clothes and curtains 89. Because the factory flooded during the typhoon over the weekend. 90. It will take an additional two weeks. 91. Order priority 92. We are really sorry for this. 93. Yes, I think so. Because Joes Sewing gives Mrs Smith order priority and promises that they will try to get all the bed clothes and curtains done as soon as possible.

  • ID:4-5389480 上海市嘉定区2018-2019学年初三英语一模测试(无听力部分含答案)

    初中英语/牛津上海(本地版)五四制/九年级上(新版)/期末专区

    Part 2 Phonetics, Grammar and Vocabulary II. Choose the best answer. 26. Everyone knows health is more important than wealth. Which of the following is correct for the underlined part? A. /wel?/ B. /welθ/ C. /weil?/ D. /weilθ/ 27. Which of the following underlined parts is different in pronunciation from others? A. There’s no lack of vegetable. B. Lucy surfed the Net to gather information. C. He always behaves well at school. D. Mr. Smith bought a magazine on his way home. 28. We have to take action immediately to prevent the situation ________ getting worse. A. with B. from C. for D. to 29. This work needs close teamwork. ________ will be achieved unless we work well together. A. Nothing B. Anything C. Something D. Everything 30. Tom and his brother are considering ________ up a mobile snack bar. A. set B. to setting C. to set D. setting 31. ________ important news is to everybody in modern society! A. What B. How C. What an D. How an 32. --________ can you finish the report on environmental protection? --In two weeks. A. How far B. How much C. How often D. How soon 33. --Would you like some green tea? --No, thanks. I ________ drink green tea. It hurts my stomach. A. seldom B. almost C. only D. still 34. The effective way of improving spoken English is ________ it as often as possible. A. speak B. spoken C. to speak D. to speaking 35. --Excuse me, but can you tell me where the nearest bank is? --Just ________ going straight for two more blocks and you’ll see it. A. keep B. to keep C. keeping D. keeps 36. The government plans to increase the bike lanes ________ the problems on traffic can be solved. A. if B. until C. as soon as D. so that 37. When the doorbell rang, I ________ my lessons in the study to prepare for the final exam. A. was reviewing B. reviewed C. had reviewed D. would review 38. My mother is a creative cook. She often cooks ________ for me every weekend. A. anything different B. nothing different C. something different D. everything different 39. --Compare the speeches by the students from different schools, you will find Frank’s is ________. --Sure. That’s why we voted for him. A. interesting B. most interesting C. more interesting D. the most interesting 40. Jessie likes taking photographs and she has ________ the hobby group at school. A. taken part in B. joined C. attended D. come into 41. An official ________ by some reporters on food problems in Shanghai yesterday. A. is interviewing B. is interviewed C. was interviewing D. was interviewed 42. --Lily, why are you still here? School is over for half an hour. --Because I ________ my task yet. I still need one more hour. A. won’t finish B. didn’t finish C. haven’t finished D. hadn’t finished 43. Professor Li wanted to know ________. A. when would the conference begin B. when the conference would begin C. when will the conference begin D. when the conference will begin 44. --Students should be allowed to have mobile phones. They can call parents easily. --________ Actually they often use them to play games instead. A. I hope so. B. I don’t quite agree with you. C. I thinks so, too. D. No problem. 45. --Johnson fell down from his motorcycle and hurt his left leg this morning. --________ Shall we go and see him together this afternoon? A. I’m sorry to hear that. B. That’s all right. C. Never mind. D. Don’t worry. III. Complete the following passage with the words in the box. Each can be used only once. A. worry B. difficult C. developments D. possible E. technologies Artificial intelligence (AI) (人工智能) is growing rapidly. We are living in a world that depends more and more on AI. AI is a group of __46__ that help machines get, understand and use information to solve problems. AI’s recent __47__ have got a lot of social attention. Some people have welcomed AI because it makes things __48__. For example, AI will have a big influence(影响) on areas like medicine and engineering. But this attention has also produced a lot of fear. Especially, many workers __49__ that AI could make them lose their jobs. A. create B. disappear C. completely D. communication E. hardly According to a recent study, nearly five percent of jobs will __50__ because of AI. In some industries, AI is already doing the work that people used to do, such as assembling cars, digging the coal and lifting goods. Self-driving cars and trucks controlled by AI will also take away the driver’s jobs in the future. On the other hand, AI will also __51__ many new chances for people. More people will be needed to write programmers for AI systems and work on them, too. Meanwhile(同时), work which requires feelings, excellent __52__ skills with people will not be replaced by AI, such as teaching nursing and personal training. AI is here. It is changing people’s life and work __53__ in many ways. That makes important to watch, not to fear. IV. Complete the sentences with the given words in their proper forms. 54. Charles began to write in his ________ and soon became famous. (twenty) 55. Many university students enter for these courses to ________ skills for their future jobs. (wide) 56. When you think of Venice, does it bring any other ________ city to your mind? (Europe) 57. The expert says teamwork and leadership are necessary for ________. (succeed) 58. The customers felt ________ with the quality of the service of the restaurant. (satisfy) 59. I lived in London for many years, but I’ve never regretted my final ________ to move back to China. (decide) 60. With the rapid population ________ many primary schools will be built in our city. (grow) 61. The best way to manage money is ________ to make a budget and avoid unnecessary spending. (probable) V. Rewrite the following sentences as required. 62. His roommate set out at sunset for a night’s hiking.(改为否定句) His roommate ________ ________ out at sunset for a night’s hiking. 63. The government will continue to save energy and reduce pollution this year.(对划线部分提问) ________ will the government continue to ________ this year? 64. Teenagers mustn’t smoke because smoking does harm to their health.(保持句意基本不变) Teenagers ________ ________ to smoke because smoking does harm to heir health. 65. People in western countries hardly talk loudly in public.(改为反义疑问句) People in western countries hardly talk loudly in public, ________ ________? 66. Our school will hold a big graduation ceremony in the indoor stadium next month.(改为被动语态) A big graduation ceremony will ________ ________ in the indoor stadium next month. 67. The manager said to me, “Why didn’t you attend the lecture?”(改为宾语从句) The manager asked me why ________ ________ attended the lecture. 68. deeply, the athlete, competition, about, was, the, upset, unfair(连词成句) ________________________________________________________. Part 3 Reading and Writing VI. Reading comprehension A. Choose the best answer. You Are Wanted Are you look for something fun and want to help others in your spare time? Then join us to be a volunteer! On January 26, from 9 a.m. to 4 p.m., Clinton Middle School will be holding a music festival in the school gym. The special event will feature a variety of eminent artists and musicians who won lots of international rewards. Task Time Date Make poster 1 p.m. – 4 p.m. January 20 Set up the gym 11 a.m. – 4 p.m. January 23 Help performers 9 a.m. – 4 p.m. January 26 Welcome guests 10 a.m. – 2 p.m. January 26 Clean up the gym 4 p.m. – 7 p.m. January 26 We are looking for Clinton students to help with the jobs. Interested students should send an e-mail to Ms. Braxton (Clinton2018@aol.com), the music teacher. Students who would like to help at the festival must have written permission(同意书) from your parents. 69. The music festival will begin ________. A. at 9 a.m. B. at 10 a.m. C. at 11 a.m. D. at 4 p.m. 70. What does the underlined word “eminent” mean? A. strange B. famous C. creative D. responsible 71. ________ should be done before the festival. A. Setting up the gym B. Welcome the guests C. Cleaning up the gym D. Helping the performers 72. If you want to be a volunteer, ________ must write a permission for you. A. your music teacher B. your parents C. Ms. Braxton D. any teacher 73. From the poster, we can learn the following except ________. A. students are welcomed to volunteer B. volunteers can help in January C. some work needs to be done in the evening D. volunteers can get gifts after helping 74. The main purpose of the poster is to ________. A. announce a music festival B. look for some volunteers C. receive written permission D. attract musicians and singers B. Choose the best answer and complete the passage. Ibby Piracha is one of many regular customers at his local café in a small town in Virginia, US. __75__, Ibby isn’t like the other regulars – he’s deaf. Krystal Payne, a new waitress, wanted to do something to make Ibby feel more __76__. So she spoke with other employees about Ibby, learning that they always did what they could to give him excellent service. But Payne wanted to take it a step further. She went home and spent her night learning American Sign Language so she could better __77__ with Ibby. The next day, she wrote him a small note saying: “I’ve been learning ASL, just so you can have the same service as everyone else.” Ibby, who was overcome with emotion over this small act of kindness, has kept the note at home ever since. Ibby was so moved by Payne’s behavior that he posted it on Facebook to share with his friends. His post was then reposted by many other people – a result that he did not __78__. But he is happy that Payne is getting the recognition she deserves. The next morning, Payne heard about the post when her manager praised her and mentioned that there were many requests from reporters to interview her. The company’s spokeswoman heard about her kind gesture and said the company was __79__ Payne’s actions. “My job is to make sure people have the wonderful service they expect and that’s what I gave him,” said Payne. Ibby sees Payne’s act of kindness as an inspiration. “It shows that she respects deaf people,” he said. Payne now knows enough ASL to take Ibby’s order, which makes Ibby’s life much easier. In the past, Ibby would have to order through text messages that he would show to the staff. Ibby still loves to visit the coffee shop, saying it is something that “gave me real __80__ -- even now, I’m still smiling”. 75. A. Besides B. However C. Instead D. Also 76. A. welcome B. traditional C. different D. confident 77. A. live B. compete C. play D. communicate 78. A. want B. expect C. find D. notice 79. A. interested in B. careful with C. proud of D. responsible for 80. A. surprise B. pride C. change D. happiness C. Fill in the blanks with proper words. Waste sorting is a simple process that requires neither a lot of time, nor any special resources. When you throw away trash(废物), do you know which bin it should go in? Have you ever n__81__ the differently- colored trash bins on the street or in your neighborhood? Some of you might not be able to answer this question easily. In fact, it is very important. Not knowing how to sort waste can make it even h__82__ to save energy and protect the environment. If you don’t sort your trash, all of it will go to a landfill(垃圾填埋场) and be m__83__ together. These landfills can take up large areas of ground that could have been used for planting trees or crops. The electronic waste can pollute the soil and groundwater(地下水). Other pieces of garbage, like the metal part of a pen, can be used to make other things if they are p__84__ recycled. With this in mind, many governments in China have been running waste-sorting activities in recent years. For example, Shanghai announced in July that within three years, all of its residents should sort their waste into f__85__ groups: wet, recyclable, harmful and dry. Many other c__86__, including Shenzhen and Qingdao, plan to use this method to sort their waste. Now that you know this, perhaps you can do your part to protect the environment and encourage others to sort their trash. Waste sorting is also a major problem around the world. Different countries are using different methods to sort their trash. Japan is l__87__ the world in waste sorting. It is a very important part of Japanese life and Japanese people will expect foreigners to follow their belief. D. Answer the questions. The American high school author named Juliette Turner has published her third book aimed at middle school readers. With her new novel That’s Not Hay in My Hair, she has become a new star in the world of publishing. Turner is just 18 years old. After she finished fourth grade in New York, she moved to Cooke County, Texas, with her mother where she started a new life working with horses and cattle and her writing career. “My mother and I were the only people living there,” Turner said. “It was just the two of us breaking the ice on the cow-water trough(奶牛饮水槽).” Turner’s mother, Janine Turner, is a famous actress in the US. Life in Cooke County was not as glamorous(令人向往的) as the life she had lived before. But for Turner, rural(农村的) life gave her a lot of material to write about. That’s Not Hay in My Hair is unlike Turner’s first two books. “Everything that happened in the book actually happened in the lives of my mom and I.” she said. The adventures were too crazy to believe, but it all happened exactly how it’s written. Indeed, Janine Turner was one of the first people to read the book. “I’ve been too busy doing my own things before. She’s written these books all by herself. I didn’t even read this one until it was finished,” said Janine, “She has an amazing power.” As Turner is thinking about her upcoming college life, she hasn’t decided whether her adulthood will be spent in a city or in the country. “I will always be a country girl at heart,” she said. “I love the country life. It is where I feel at peace and at home. I don’t know where life is taking me at the moment. But I will always return home to the country and to my mom. It’s where my roots are.” 88. Who did Juliette Turner’s new novel That’s Not Hay in My Hair mainly aim at? 89. When and where did the young author start her writing career? 90. Life in Cooke County was not the same as the life the girl had lived before, was it? 91. How is That’s Not Hay in My Hair different from Juliette’s first two books? 92. Why did Juliette’s mother said “She has an amazing power”? 93. What does Juliette Turner mean by saying “It’s where my roots are” in the last paragraph? VII. Writing 94. Write at least 60 words on the topic “________ Makes My Life Full of Fun”(以“________使我的 生活充满乐趣”为题,写一篇不少于 60 个词的短文,标点符号不占格) 初三的生活虽然紧张,但学习体验、集体活动、兴趣爱好……仍能为我们带来很多欢乐。请选 取一个方面,结合自身经历,谈谈它如何使你的生活充满乐趣。 The following is for reference only ? be fond of take part in enjoy oneself 参考答案 语法 26-30 BCBAD 31-35ADACA 36-40DACDB 41-45DCBBA 46-49 ECDA 50-53 BADC 54. twenties 55. widen 56. European 57. success 58. satisfied 59. decision 60. growth 61. probably 62. didn’t set 63. What do 64. aren’t allowed 65. do they 66. be held 67. I didn’t 68. The athlete was deeply upset about the unfair competition. 阅读 69. A 70.B 71.A 72.B 73.D 74. B 75.B 76.A 77.D 78.B 79.C 80.D 81. noticed 82. harder 83. mixed 84. properly 85. four 86. cities 87. leading 88. Her new novel mainly aimed at middle school readers. 89. She started her writing career in Cooke Country, Texas after she finished fourth grade. 90. No, it wasn’t. 91. Everything that happened in the book actually happened in the lives of Juliette and her mom. 92. Because Juliette wrote these books all by herself. 93. She means that she loves country life and the country is her home.

  • ID:4-5389458 上海市虹口区2018-2019学年初三英语一模试卷(无听力部分含答案)

    初中英语/牛津上海(本地版)五四制/九年级上(新版)/期末专区

    虹口区 2018 学年度第一学期期终学生学习能力诊断测试 初三英语 试卷 2019.01 Ⅱ. Choose the best answer 26. Which is the following underlined parts is different in pronunciation? A. against B. ability C. allow D. attitude 27. Fortunately, I don’t need to buy any ____ tonight because there is still a little in the fridge. A. juice B. tomato C. grape D. pineapple 28. France won the World Cup for ___ second time with a 4-2 victory last July. A. a B. an C. the D. / 29. Mrs. Zhu teaches ____ Chinese, and we all like her lessons so much. A. we B. us C. our D. ourselves 30. It was said that something terrible happened here ___ the snowy winter. A. on B. at C. in D. by 31. Room Escape(密室逃脱)games are becoming more and more popular ___ young people. A. about B. with C. from D. until 32. The students ran to the playground as ____ as they could to greet the famous sportsman. A. fast B. faster C. fastest D. the fastest 33. Marie’s mum looks young and beautiful. It’s hard to imagine she is already in her ___. A. forties B. forty C. fortieth D. fortieths 34. The teacher held a book in one hand and his notes in ____. A. other B. another C. the other D. others 35. We ____ protect our privacy(隐私)and prevent the release of our personal information. A. need B. can C. may D. must 36. Stop ____ about the food safety. Just think about what we can do to improve it. A. complain B. to complain C. complaining D. complained 37. Dying to Survive(《我不是药神》)____ great success since it was released in July, 2018. A. achieved B. has achieved C. achieves D. will achieve 38. Hongkou football stadium ___ soon to become a“football and sports landmark”in Shanghai. A. will be rebuilt B. was rebuilt C. will rebuild D. rebuilt 39. By the end of last week, all of us _____ the homework about Chinese geography. A. finished B. have finished C. would finish D. had finished 40. -___ are you able to type the English words? -About forty to fifty words a minute. A. How often B. How fast C. How long D. How far 41. Not only my parents but also I ____ a big fan of Beijing Opera. A. am B. are C. is D. be 42. You will gain weight _____ you reduce the amount you eat. A. if B. since C. but D. unless 43. ___ beautiful the riverside areas along the Huangpu River are at night! A. What B. What a C. How D. How a 44. –I don’t know how to search for the right information. –____. I’ll help you. A. I hope so B. Neither do I C. I’m afraid, too D. Don’t worry 45. –you’d better go to see the doctor. –___. A. That’s all right B. Yes, I will C. Yes, you can D. I’m glad you like it Ⅲ. Complete the following passage with the words or phrases in the box. Each can only be used once. A. applied B. crazy C. seriously D. considered E. gently Bread is not just for eating any more! Have you ever ___46___ keeping bread in your medicine box? That may sound ___47___, but bread is more useful than you think. Here are some unusual uses for bread. In ancient China, people used bread as a kind of medicine. In those days, moldy bread was ___48___ to open wounds in order to treat or prevent wounds…(后面缺失五行) A. whole B. turns out C. tears D. points out E. pain Does cutting onions cause you to cry? Try holding a piece of bread in your mouth, with a little bit sticking out. No more ___50___. Are fingerprints on your walls driving you mad? White bread ___51___ to be a perfect cleaning“cloth”. Why not try bread when you have splinters in your finger? Place a bit of bread over the splinter, cover it with a piece of soft material, and leave it the ___52___ night. The bread can draw out the splinter without ___53___ as you sleep. So now you know that a loaf of bread in your kitchen has more to offer than just sandwiches. Ⅳ. Complete the sentences with the given words in their proper forms. 54. Tony has gone to Australia and will stay there for more than two _______.(month) 55. It seems to _______ that nature can be so damaging to those kind people.(fair) 56. I attended the professor’s lecture yesterday, but I didn’t enjoy his _______ very much.(speak) 57. The first China International Import Expo began on November the ________, 2018 in Shanghai.(five) 58. Cigarette ends which people carelessly throw away are the ________ cause of forest fires.(possibly) 59. His ________ design won the heart of customers and the products were sold out in a week.(create) 60. So far the invention has not been ________ used in industry or in any other field.(wide) 61. The doctors ________ on the boy and took out the button battery in his stomach last night.(operation) Ⅴ. Complete the following sentences as required. 62. Tina used to be a tour guide in a travel agency.(改为一般疑问句) _______ Tina ________ to be a tour guide in a travel agency? 63. Sherry’s grandpa has never been abroad all his life.(改为反意疑问句) Sherry’s grandpa has never been abroad all his life, _______ _______? 64. The Tour de France(环法自行车赛)lasts about 23 days every summer.(对划线部分提问) _______ _______ does the Tour de France last every summer? 65. My dinner was made up of some fish, potatoes, and fruit salad.(保持句意基本不变) My dinner _______ _______ some fish, potatoes and fruit salad. 66. We reuse the waste paper in order to protect the environment.(改为被动语态) The waste paper ________ ________ in order to protect the environment. 67. John asked his daughter,“Are you getting along well with your new classmates?”(改为宾语从句) John asked his daughter ________ she ________ getting along well with her new classmates. 68. David, to make, his baby sister, tell stories, go to sleep, every night(连词成句) _____________________________________________________________________________ Part 3 Reading and Writing Ⅵ. Reading Comprehension A. Choose the best answer Who has seen Yeti? This mysterious human-like animal lives in and around Asia’s high Himalayan Mountains. Or does he? For years, stories of the Yeti have attracted the interest of explorers and adventurer from around the world. In the local cultures of the Himalayan people, old stories of the famous Yeti are everywhere. Many stories say the Yeti is not an animal, but perhaps a half-ape(半猿),half human intelligent animal. No one can say for sure. What we do only know is that the Yeti is a powerful mix of fact and fiction. Over 150 years ago, Europeans curious about the Yeti began to enter China. They were looking for something to prove that the Yeti existed. They hoped the photograph, or maybe even catch, a real-life Yeti. Over the years, many explorers saw large unexplained footprints in the snow. Several European climbers even reported seeing a hairy, ape-like animal from a distance. The search for the Yeti didn’t become so popular later. Yeti fur“found”by various climbers was examined by scientists and proved to be unreal. People began to question the existence of the Yeti. In 1998, the Chinese government had to stop some activities of a nature reserve(保护区)which was doing great business by inviting tourists to buy tickets and hunt the Yeti. The reserve even offered large prices for anyone lucky enough to catch a Yeti! Clearly, basic human curiosity(好奇心)keeps the Yeti myth alive today. Plenty of unexplained footprints, bodies and stories continue to feed out curiosity as well. However, nobody can prove exactly whether the Yeti exists or not.(266 words) 69. Explorers and adventurers from around the world want to know more about the Yeti because ____. A. the Yeti is harmful to human beings. B. they are interested in stories of the Yeti. C. they want to make a living by hunting the Yeti. D. the Yeti lives in and around Asia’s high Himalayan Mountains. 70. The underlined word“fiction”in Paragraph 1 probably means“____”. A. stories people imagine B. opinions people have C. reasons people explain D. things people complain about 71. People began to think the Yeti may not exist _____. A. when Europeans curious about the Yeti decided to enter China B. before the Chinese government had to stop some activities of a nature reserve C. after Yeti for“found”by various climbers was proved not true D. when several European climbers failed to photograph a real-life Yeti 72. The reserve invited tourists to hunt the Yeti in order to ____. A. make money B. prove Yeti’s existence C. do experiments D. make itself famous 73. Which statement is true according to the passage? A. It is certain that Yeti is a human-like animal which lives in and around Himalayan Mountains. B. It is proved that several European climbers really saw a hairy, ape-like animal from a distance. C. It is allowed by the Chinese government to hunt the Yeti for research in a nature reserve. D. It is human curiosity that has spread the stories of the Yeti for over a century. 74. The best title of the passage might be _____. A. Yeti Hunting B. Unexplained Footprints C. A mountain Myth D. Human Curiosity B. Choose the best words and complete the passage. Narcissus was a famous character in Greek myth. Once upon a time, there was a boy called Narcissus. He was the son of a god and his beauty won the hearts of millions of women. They fell in love with him, but he turned them away. He was so ___75___ that he looked down upon and even laughed at girls who fell in love with him. One of the who loved Narcissus was a nymph(女神)called Echo. Echo could not speak ___76___-What she could only repeat what was said to her, so she couldn’t express her love for Narcissus. One day, when Narcissus was walking in the woods with some friends, he lost his way. He called out“Is anyone here?”Echo replied“Here, Here”right away. Echo stepped forward with open arms, wanting to hug him. But Narcissus ___77___ to accept Echo’s love. Echo was so upset that she ran away and hid in a small cave with nothing left except her ___78___. That’s why“echo”means repeated sound in English. Another goddess found out about this, and she decided to punish(惩罚)his behavior because it ___79___ cruelty and pain. She attracted Narcissus to a pool, where he saw his own reflection(倒影)in the water and fell deeply in love with the beauty of his reflection, not realizing it was himself. He tried to kiss it. However, as soon as he touched the surface of water, the reflection moved away. He stared at his beautiful reflection for such a long time that he forgot all about the need to eat and drink. ___80___, he lost his life. Where he died a flower grew, and that flower is called a narcissus today.(289 words) 75. A. kind B. surprised C. proud D. confused 76. A. loudly B. properly C. quietly D. recently 77. A. managed B. arranged C. preferred D. refused 78. A. voice B. friends C. love D. clothes 79. A. stood for B. dealt with C. put off D. gave up 80. A. In addition B. In fact C. In brief D. In the end C. Read the passage and fill in the blanks with proper words Many people think of bully(欺凌)as one child pushing or hitting another. However, bullying is not only p___81___. Words also hurt people badly. When I was in junior high school, the girls in my class would laugh at me or ask questions designed to embarrass me. Their words really hurt me so much that it was difficult for me to f___82___ my attention on study. Be kind You may not think of yourself as a bully, but do you always play jokes on others? If the other person isn’t laughing. Your words or actions may hurt more than you think. When some people are bullied, they will make r___83___ by hurting others. No matter what your experiences are, being kind will make you truly powerful. Speak up When you notice one person bullying another, you are supposed to warn them to stop i___84___ and firmly(坚 定地). Your hesitation will make the problem worse, if they don’t stop, walk away and tell an adult about the bullying. Stand tall If you are bullied, don’t try to face it alone, but ask a parent or other trusted adult for help. Similarly, in places where bullying happens, stay close to a friend b___85___ bullies often aim at people who are isolated(孤立的). When you re being bullied, walk away calmly. Leaving will keep you safe, and if you don’t seem frightened or upset, the bully may feel bored and l___86___ interest in you. Finally, remember that what is happening is not your m___87___. Bullies are responsible for their actions and words. Make sure your life will not be affected by their words and action. And when you meet others who are weaker than you, remember that they are valuable, too.(296 words) D. Answer the questions Whether from the novels, TV show or movies, everyone knows Sherlock Holmes. His stories are among the most read material in the world, behind only the Bible(圣经)and the dictionary. The famous detective stories were written by Sir Arthur Conan Doyle. Though he studied medicine and managed to practise it, writing became his pleasure in life and made him famous all over the world. In addition to his gift in writing detective stories, he had a medical background that enabled him to be of service during wars and journeys to both Antarctica and Africa. During his university years, Doyle found his studies dull but loved watching his unusual teachers. One of these was Dr. Joseph Bell, who liked to observe to find solutions to problems. While Bell could guess people’s jobs just by observing them carefully, he was also cold to his patients. And so Doyle’s famous Holmes was born a confident detective with a keen eye but an indifferent(冷漠的)attitude. Doyle began to publish detective stories of Sherlock Holmes in The Strand magazine in 1891 and achieved great success. These exciting and enjoyable adventures attracted the British middle class who lined up to buy magazines and read them. Doyle, however, felt Holmes was blocking his desire to write historical novels and killed him off in 1893. Angry letters and protest failed to bring Holmes back until 8 years later. Holmes continued being popular through new novels, BBC’s TV shows and the Robert Downey Jr. films. Some fans are even crazy about Sherlock Holmes. A group of fans called Sherlockians claim(宣称)that Sherlock Holmes was a real person and his stories are historical record. As they work to prove their claims and as books and films about Holmes continue to fill our homes, our favourite detective certainly lives on.(299 words) 88. Are Sherlock Holmes’s stories the most read material in the world? __________________________________________________________________ 89. How could Dr. Joseph Bell guess people’s jobs? __________________________________________________________________ 90. Why did Doyle kill Holmes off in 1893? __________________________________________________________________ 91. When did Doyle bring Holmes back to his stories? __________________________________________________________________ 92. What do Sherlockians mainly do to show their love for Sherlock Holmes? They work to prove that _______________________________________________ 93. Please give at least two reasons mentioned in the passage that make Sherlock Holmes popular for such a long time. __________________________________________________________________ Ⅶ. W r iting 94. Write at least 60 words on the topic“I admire myself.”(以“夸夸我自己”为题,写一篇不少于 60 词的短 文,标点符号不占格。) 提示:为了给初中四年的学习生活留下美好的回忆,你们班级策划了一次主题班会。要求每位同学以“夸 夸我自己”为题,用一至三个形容词概括自己的优点,并通过举例子或列举理由加以说明。 (注意:短文中不得出现考生真实的姓名、校名及其他相关信息,否则不予评分) 参考答案 Part 2 Ⅱ. 26. D 27. A 28. C 29. B 30. C 31. B 32. A 33. A 34. C 35. D 36. C 37. B 38. A 39. D 40. B 41. A 42. D 43. C 44. D 45. B Ⅲ. 46-49 DBAE 50-53 CBAE Ⅳ. 54. months 55. unfair 56. speech 57. fifth 58. possible 59. creative 60. widely 61. operated Ⅴ. 62. Did; use 63. has; he 64. How; long 65. consisted; of 66. is; reused 67. whether/ if; was 68. David tells stories to make his baby sister go to sleep every night. Part 3 Ⅵ. (A)69. B 70. A 71. C 72. B 73. D 74. C (B)75. C 76. B 77. D 78. A 79. A 80. D (C)81. physical 82. focus 83. response/revenge 84. immediately 85. because 86. lose 87. mistake (D)88. No, they aren’t. 89. By observing them/people carefully. 90. Because Doyle felt Holmes was blocking his desire to write historical novels. 91. In 1991/ 8 years after Doyle killed Holmes. 92. They claim that Sherlock Holmes was a real person and his stories are historical record. 93. The fans of Holmes work on prove that Holmes was a real person and books and films about Holmes continue to full our homes.(言之有理即可) Ⅶ. 94. 略