欢迎您,[登陆][注册] (您的IP:52.204.98.217)

初中英语牛津版(深圳·广州)八年级下册(2013秋审查)
全部(647) 课件 教案 试卷 学案 素材 视频 电子教材
不限 普通资料 精品资料 特供资料 成套资料
  • ID:4-5948994 [精] 广东省牛津版(深圳 广州)2018-2019年八年级下学期英语期末预测卷(五)(含答案)

    初中英语/期末专区/八年级下册

    中小学教育资源及组卷应用平台 2018-2019学年度第二学期八年级期末预测卷(五) 1、语法填空(共15小题;共15分) 阅读下列短文,按照句子结构的语法性和上下文连续的要求,从1-15各题所给的A、B、C和D中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 R. J. Palacio wrote the children's novel Wonder. Since it came out earlier this year, the book _____1_____ popular in classrooms and libraries across the country, bringing with it a message about the _____2_____ of kindness. The idea for the book came from a real thing. The writer was at an ice-cream shop with her two sons when they saw a little girl with an ugly face. Palacio's _____3_____ son started to cry. Her elder son looked scared. She _____4_____ pulled the boys away. Palacio never saw _____5_____ girl again, but she did not forget about her." I started thinking about _____6_____ life must be like for that family, for that little girl," she told the reporter. That, she said, is how she came up with the idea for August Pullman, the main character in Wonder. August was born _____7_____ an ugly face that has needed many surgeries in the 10 years since his birth. After _____8_____ homeschooled since kindergarten, he starts fifth grade at a public school. It isn't easy being the new kid, especially since August ____9_____ different from everybody else. The book takes readers on a journey, as August and his society learn about friendship _____10_____ get on well. Palacio had worked as an art director for more than 20 years _____11_____ she began to write Wonder, her first novel. _____12_____ the book helped Palacio understand how she should have treated the little girl at the shop. "It made me _____13_____ that talking to people is better than running away." she said. Now she's sending that message everywhere by using her book _____14_____ children the importance to be kind to _____15_____. For creating a character has made a real impact on kids around the country, R. J. Palacio is chosen to be one for TFK's 2012 Person of the Year. 1. A.was B.is C.had been D.has been 2. A.important B.importance C.importantly D.unimportant 3. A.3 years old B.3-year-old C.3-years-old D.3-year old 4. A.quickly B.quick C.quicker D.more quickly 5. A.a B.an C.the D./ 6. A.how B.why C.when D.what 7. A.with B.of C.for D.by 8. A.be B.is C.being D.was 9. A.looked B.looks C.has looked D.look 10. A.but B.or C.so D.and 11. A.when B.after C.before D.until 12. A.Write B.Writing C.Wrote D.Written 13. A.realize B.to realize C.realizing D.realized 14. A.telling B.tell C.to tell D.told 15. A.others B.other C.another D.the other 二、完形填空(共10小题;共10分) Imagine a life without arms or legs! You can't hold anyone in your arms. You can't walk anywhere with your feet. How would you last a day like that? Would you _____16_____ at yourself in the mirror like Nick Vujzcic, the 34-year-old Australian? Nick was born without limbs (四肢). So life was not _____17_____ for him. At school many students played jokes on him because he looked _____18_____ from everyone else. He was refused to be their friends, so he always felt _____19_____. However, he faced that _____20_____. He learned to read at the age of six, and he could _____21_____ surf and play golf. In college, he achieved great success and was among the excellent students in the studies. And he decided on what to do later in his life––to encourage others to work hard for their dreams. Now Nick is one of the most popular _____22_____ in the world. He travels to many countries and gives speeches about his story against difficulties. "Living life fully is about looking at what you _____23_____, not what you don't have." he said. His _____24_____ encourages millions of people. "I tell people to keep on getting up when they _____25_____ and to always love themselves," he said. "If I can encourage just one person, then my job in this life is done."16. A.laugh B.cry C.smile D.shout 17. A.old B.easy C.modern D.difficult 18. A.similar B.funny C.different D.alike 19. A.happy B.relaxed C.lonely D.surprised 20. A.exactly B.carefully C.bravely D.awfully 21. A.even B.ever C.never D.hardly 22. A.doctors B.speakers C.scientists D.managers 23. A.make B.have C.lose D.want 24. A.dream B.problem C.study D.story 25. A.fall B.play C.listen D.exercise 三、阅读(共两节,满分45分)?第一节:阅读理解。(共20小题,每题2分,满分40分)?ATV program Time & Introduction(简介) Master Class 9:08 p.m., Saturday Four famous singers, Yang Yuying, Han Lei, Cao Ge and Lin Zhixuan, teach children aged 6-13 to sing. Running Man 9:10 p.m., Friday Some famous actors or singers run in buildings. They need to find someone or do something to win the race. Raid the Cage 9:20 p.m., Tuesday In the program, one person answers questions and the other one tries to get as many prizes as possible in limited(有限的)time. The host is Peng Yu. Dad Came Back Season Ⅱ 8:20 p.m., Saturday Five dads are left to look after their kids for 48 hours when moms leave home. You can see the actor, Jia Nailiang and his daughter Tianxin, the sport player, Li Xiaopeng and his daughter Aoli in the program. Tom is a ten-year-old child and likes singing. What program may he want to watch?A. Running Man. B. Dad Came Back Season Ⅱ. C. Master Class. D. Raid the Cage.What time can you watch Running Man?A. At 8:20 p.m. B. At 9:08 p.m. C. At 9:10 p.m. D. At 11:20 p.m.Who can you see in Dad Came Back Season Ⅱ?A. Tianxin. B. Cao Ge. C. Peng Yu. D. Han Lei.Which of the following is True?The children in Master Class are between 6 and 10. B. People can watch Raid the Cage on weekends. C. Lin Zhixuan is good at singing. D. You can watch Raid the Cage at 8:20 p.m.What does the content probably come from?A magazine B. A novel C. A newspaper D. An English bookBAn old farmer lived on a farm with his grandson. Each morning the farmer got up early to read his favorite book. His grandson wanted to be just like him and tried to imitate(模仿)him in every way he could.?One day the grandson asked, "Grandpa! I try to read the book just like you but I don?t understand it, What good does reading the book do?"? ?? The Grandfather said "Take this coal(煤) basket to the river and bring me back a basket of water." ?? The boy did as he was told, but all the water leaked out (漏出) before he got back to the house. The grandfather laughed and told the boy to walk faster next time. The boy tried again and ran faster, but again the basket was empty.He told his grandfather that it was impossible to carry water with a basket.The old man said, " just try again " ?So the boy tried once more,but the basket was empty again. he said, "See Grandpa, it?s useless, there is no water left at all!"? ?? The old man said, "Look at the basket."? The boy looked at the basket and for the first time found it was different . The dirty old coal basket into a clean one inside and outside. ‘That’s what happens when you read the book. You might not understand or remember everything but when you read it, you will be changed, inside and out.” We can learn from Paragraph1 that the grandson_____.A. loved his grandpa very much B. got up early to carry water everyday C. helped his grandpa on the farm D. enjoyed reading The grandfather got up early to_____.A. clean a coal basket B. do farm work C. wake his grandson up D. read a book How many times did the boy go to carry water with the coal basket?A. Twice B. Three times C. Four times D. Five times We can know ____according to the passage. the boy cleaned out the coal basket by carrying water with it.the grandfather was angry when he saw the empty coal basket.the grandfather told his grandson to walk slowly to get a basket of water.the boy found it possible to carry water with a basket.The grandfather gave his grandson a lesson by_________.A.telling him an interesting story B.having a heated discussion with him C.asking him to carry water with a basket D.performing an experiment for himCHave you ever heard someone use the phrase “once in a blue moon”? People use this expression to describe something that they do not do very often. For example, someone might say that he tries to avoid(避免) eating sweets because they are unhealthy, but will eat chocolate “once in a blue moon”. While many people use this phrase, not everyone knows the meaning behind it. In fact, the moon itself is never really blue. The phrase “blue moon” has to do with the shape of the moon, not the color. As the moon travels around the earth, it appears to change shape. We associate (联系) names with certain shapes of the moon. For example, when we can see a small part of the moon is called a crescent moon. A crescent is a shape that looks like the tip (尖端) of a fingernail. When we can’t see the moon at all, it is called a new moon. When we can see the whole moon is called a full moon. Usually, there is only one full moon every month. Sometimes, however, there will be two full moons in one month. When this happens, the second full moon is called “a blue moon”. Over the next twenty years, there will only be 15 blue moons. As you can see, a blue moon is a very rare event. This fact has led people to use the expression “once in a blue moon” to other very rare (罕见的) events in their lives. In fact, “blue moon” has to do with the ________ of the moon.A. size B. shape C. color D. time Which picture describes a crescent moon? ? ?A. B. C. D. The passage introduces ________ names of the moon according to its shapes.A. two B. three C. four D. five The “blue moon” will happen ________ over the next twenty years.A. once a year B. less than once a year C. twice a year D. more than once a year The phrase “once in a blue moon” refers to “________”.A. exciting news B. popular things C. different moons D. rare eventsDIt is true that people with better education are usually able to get better paying jobs. In other words, they have more chances to choose a good job while people with little or no education don’t. It seems that the purpose of education is to make people get jobs. But this isn’t accepted by all people. ?? Some people may think that a person should spend the best years of his life to get education only for a way of living. This was probably one of the earliest reasons of education. In fact, if education is just a way of making a living, people don’t need to spend so much time in school. People can get education for a living in a short time. Subjects like history and geography need not be taught to everyone. Even language and mathematics need not be taught in detail(详细地), either. Here it is clear that education is much more than teaching a man to get a way of living. ?? Education is well-rounded and it is mainly for improving a man. It is not only to teach him to speak, read and write, but also to develop his creative thinking and other abilities. After that, it is to make him a wise man and thankfully enjoy the achievements of human. Education is to make a man lead a better life. Educated people are expected to be able to listen to good music, read good books, watch plays and most of all take an interest in the world. ?? I would agree that making a good living is an important reason for education, but certainly not the most important or the main reason. People with little education usually_________.A. spend a long time in school B. have a good chance to get a job C. spend the best years to choose jobs D. have fewer chances to get a good job The earliest education was probably to_________.A. make a man lead a better life B. teach a man to write and read C. make people get a way of living D. teach people to read good books The underlined word “well-rounded” in the passage means “ ???????? “in Chinese.A. 圆满的 B. 崭新的 C. 公平的 D. 全面的 It is expected that educated people will be able to ___________.A. accept education as a way of living B. take an interest in the whole world C. develop their abilities to make plays D. learn subjects like language and math The passage mainly tells us that_________.A. education should make a man improve B. people can get education in a short time C. people should be able to get good paying jobs D. all subjects are so important for a way of living第二节??阅读填空(共5小题,每题1分,满分5分)?阅读短文及文后A~E选项,选出可以填入46~50各题空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。People hardly feel surprised when they see Snow White, the Little Mermaid, Rapunzel or Tinkerbell in the movies or Disneyland. However, __46____, most of them will be amazed. 22-year-old Gemma Beard from Gloucester works in a computer games store by day, but having studied musical theater at college, __47____. So she dresses up as Disney characters to entertain (使娱乐)sick children during evenings and weekends. Gemma lives with her parents and she looks no different from other girls. In her free time, she likes to dress up as a fairy (仙女) who can make dreams come true. __48____, and even writes letters and sends gifts to children in hospital who are too sick to have visitors. In order to look just like a Disney character, she spends hundreds of pounds on costumes (服装). "Every little girl's dream is to be Cinderella and I'm so lucky to be able to do that," said Gemma. The kind girl thinks putting smiles on children's faces and bringing a bit of Disney magic to them means a lot to her. "__49____." Gemma has set up her own company so that she can help sick children for free. "I believe the fairy tales (童话) have a lesson to teach and ___50___, especially the princesses." A.She surprises sick children by visiting them B. if they meet these famous Disney characters in real life C.She believes her dream will come true. D.the warm-hearted girl wants to bring a little surprise to the world E.I just want to bring happiness to themF.Snow White is a good movie.G. there are many strong characters for children 四、写作(共四小节,满分35分)?第一节:单词拼写(共5小题,每题1分,满分5分)51. We can often see some ________( 衣着入时 )ladies at the airport. 52. Language is a main way of ________(交际). 53. Linda works in a school, but she is thinking about doing a p________job when she is free. 54. — I have a headache and I can't move my neck. —What should I do, doctor?—Oh, nothing s________??I think you should lie down and rest for a few days.55.He was s________ with his students, because they all did a good job in the exam. 第二节:完成句子(每空0.5分,满分5分)根据所给的汉语内容,用英语完成下列句子。(每空限填一词)56.不要抱怨麻烦。Don’t ________ ________ the trouble. 57.你应该想出办法解决它。You should ________ ________ a way to solve it.?58.根据那个人的描述,警察最后查出了真相。The police found out the truth ________ ________ that man's descriptions.59. 睡眠不足估影响我们的记忆和学习,也会引起交通事故。Poor sleep can ________ our memory and learning. It can also cause traffic ________!60. 大雪阻止了他们爬山的步伐。 The heavy snow ______ them from ______ the mountain. 第三节:短文填空(共10小题,共10分) What's a blog? A blog is a _____61_____ (person) online diary (日记). It's cool, it's hot, and everyone is doing it. People talk _____62_____ it often. Sound like a fashion? _____63_____ fact, it's another trend (流行趋势). And the word "blogger" means a person who writes diaries online. Are you a blogger? Many bloggers are teenagers who log (登录) onto websites to discuss anything in their _____64_____ (life). Many of today's teenagers are not afraid to openly discuss everything in their lives. Teenagers complain about their parents and homework. They share diaries, post (发布) songs from the _____65_____ (late) bands and show pictures of theirs. They write their own poems, say something about their girlfriends or boyfriends and complain to each other or offer support. But mostly they just write down what they do every day. _____66_____ present, many parents are worried about these young bloggers. Parents see the kids talking about how they got drunk last weekend and how they don't like studying. They are using the language that is _____67_____ (surprise) to their parents. Besides _____68_____ (hear) from their friends, teen bloggers also get messages from strangers. "These strangers are ____69_____ (danger) for my kids. They sometimes teach my kids bad words," said Cara Cabral, a mother of two children. Many teenagers and young adults know it's not safe to use blogs on the Internet. They know they are putting information about themselves in a place where it can be seen _____70_____ anyone. But teenagers are unwilling to give up this communication tool that has become a way of life for many of them.61. ______62. ______63. ______64. ______65. ______66. ______67. ______68. ______69. ______70. ______第三节:书面表达(满分15分)女乘客因为不遵守规则导致自己乃至同车其他乘客和驾驶员丧失了宝贵生命。假如你是一名叫李明的中学生,看了上述新闻后,你想表达自己的看法,请给栏目编辑写一封电子邮件,内容包括: (1)请简要谈一谈你对上面新闻报道的看法; (2)请写一写你经历过的因不遵守规则而导致不良后果的事例; (3)呼吁大家要遵守规则(follow the rules)。 写作要求: (1)文中不得出现真实的学校名称与姓名,不得照抄原文; (2)语言流畅,书写规范,卷面整洁,字数80左右(开头与结尾已给出,不计入总词数)。 Dear editor, ?? After reading this piece of news, I would like to share my idea with you.? ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ Yours, Li Ming 参考答案:1-5 DBBAC 6-10 DACBD 11-15 ABACA16-20 CBCCC 21-25 ABBDA26-30 CCACC 31-35 ADBAC 36-40 BACBD 41-45 DCDBA 46-50 BDAEG51.well-dressed 52.communication 53. part-time 54.serious 55.satisfied 56.complain about think up57.According to58. influence accidents59.stop climbing61.personal 62.About 63.In 64.lives 65.latest 66.At 67.Surprising 68.Hearing 69.Dangerous 70.By书面表达:Dear editor, After reading this piece of news, I would like to share my idea with you. It is very sorry for the woman passenger not to follow the traffic rules. Once I saw a classmate in our class fall from the school wall and hurt badly. Why didn't he come from the school gate? Because he was late that morning and he didn't want the gate keeper to see him. At the beginning, he just made a little mistake for being late, but it was so regrettable that he didn't want to admit and correct his mistake. As a result he hurt himself badly. If everyone can follow rules in our lives, many serious accidents won't happen. Let's follow the rules around us to keep a better society. Yours, Li Ming 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-5939490 [精] 广东省牛津版(深圳 广州)2018-2019年八年级下学期英语期末预测卷(四)(含答案)

    初中英语/期末专区/八年级下册

    中小学教育资源及组卷应用平台 2018-2019学年度第二学期八年级期末预测卷(四) 1、语法填空(共15小题;共15分) 阅读下列短文,按照句子结构的语法性和上下文连续的要求,从1-15各题所给的A、B、C和D中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 When I was 18 years old, one morning, my father told me _____1_____ him into a town, about 40 miles away. I had just learned to drive, so I agreed with pleasure. When we came to the town, something _____2_____ with the car. Then I took the car to a nearby garage to have it _____3_____ and promised to pick Dad up at 4 pm. Because I had a few hours _____4_____, I decided to go to the cinema. However, I became _____5_____ interested in the film that I forgot the time. When the last film finished, it was 6 o'clock. I was afraid Dad would be angry and never let me _____6_____ again, so I drove back _____7_____ to meet Dad and _____8_____ an excuse _____9_____ my being late. I'll never forget the cry he gave me: "I'm disappointed that I feel you have to tell a _____10_____ to me, Jack. I'm angry, not _____11_____ you, but with myself. I have failed because I've brought up a son _____12_____ cannot even tell the _____13_____ to his own father. I'm going to work at home now and think seriously about _____14_____ all these years." Dad began walking along the road. I begged all the way, telling him how I drove behind him for 40 miles, at a speed of 5 miles an hour. It was _____15_____ most unforgettable lesson. I remember it every time when I want to find an excuse for my wrong doings. 1. A.to drive B.drive C.drove D.driving 2. A.goes wrongly B.went wrongly C.goes wrong D.went wrong 3. A.repaired B.repair C.repairing D.to repair 4. A.spends B.spend C.spending D.to spend 5. A.quite B.very C.much D.so 6. A.drive B.driving C.drove D.to drive 7. A.quickly B.quick C.quicker D.more quick 8. A.made B.makes C.making D.have made 9. A.in B.for C.at D.on 10. A.lie B.lying C.lay D.lied 11. A.without B.for C.to D.with 12. A.who B.which C.where D.when 13. A.true B.truth C.truly D.trust 14. A.where had I done wrong B.where have I done wrong C.where I have done wrong D.where I had done wrong 15. A.an B.the C.a D./ 二、完形填空(共10小题;共10分) When I was a little girl, my mum often told me, "Half the fun of doing anything is sharing it with others." It is quite _____16_____. Friends allow us to enjoy our successes and joys. They can help us in our _____17_____ moments. As Robert Steven once said, "A _____18_____ is a present which you give yourself." To be a good friend or partner, it's important to be a good _____19_____. Hear what your friend has to say first. Sometimes it is useful to be their mirror. When they hear their words repeated back to them, it can help them to realize what they _____20_____ was not exactly right. Patience and understanding are also important. You know the old golden rule, "_____21_____ others as you would like them to do it to you." The _____22_____ from a friend during a difficult time could make the difference between success _____23_____ failure. Encouragement and confidence are the gifts that can help to change a person's life. So, take care when you choose close friends, for they can have a _____24_____ effect on you. As someone once told me, "Your friends are just like the buttons on a lift. They will _____25_____ take you up or down."16. A.true B.wrong C.good 17. A.right B.hard C.easy 18. A.person B.partner C.friend 19. A.listener B.repeater C.mirror 20. A.did B.said C.heard 21. A.Join in B.Worry about C.Care for 22. A.support B.rule C.gift 23. A.or B.and C.but 24. A.bad B.serious C.great 25. A.neither B.both C.either 三、阅读(共两节,满分45分)?第一节:阅读理解。(共20小题,每题2分,满分40分)?A? Book Sale Do you like reading?We have all kinds of books at very good price.We have Robinson Crusoe for ?9.We have Hamlet for ?6 and A Child's Geography of the world for ?18. Come to Xinhua Bookstore and see for yourself. Sunshine Sports Club For students from 12 to 16 years old Every Saturday and Sunday 6:00p.m.-9:00p.m. Sunshine Gym Just 40 pounds a month Basketball,tennis,badminton and volleyball London Street 26 87521628 Student Volunteers Wanted We need two volunteers. Do you love animals?Come to the animal hospital every Saturday morning,and you can get on with the lovely animals. ? Are you a book lover?Are you responsible for your work?If your answer is "Yes",you can work as a volunteer at the library every Friday afternoon. Come to the Students' Union for more information. Job Registration(登记)Form ? Company:Medifast Job:A driver Working Hours:30 hours a week,including some weekends Needed:To be experienced,friendly, healthy and have a good driving record ? Pay:﹩12 an hour Starting Date:July 1st Contact:765-2546 Where can you buy all kind of books at good price?A. At Xinhua Bookstore. B. In Sunshine Sports Club. C. At a library. If you have got?20, you can buy_______.A. Hamletand A Child's Geography of the world B. Robinson CrusoeandA Child's Geography of the world C. HamletandRobinson Crusoe You can _______ in Sunshine Sports Club.A. work as a volunteer B. play volleyball and tennis C. read books Tony is a 15-year-old boy and he loves animals, but he is only free on Saturday morning, which work can he choose?A. Work as a volunteer at the animal hospital. B. Work as a volunteer at the library. C. Work as a driver. How many hours does the driver in Medifast have to work every week?A. 12 hours B. 30 hours C. 40 hoursBLiving in a foreign culture can be exciting, but it can also be confusing (令人迷惑的). A group of Americans who taught English in other countries recently discussed their experiences. They decided that miscommunications(沟通障碍) were always possible, even over something as simple as "yes" and "no". ?On her first day in Micronesia, an island in the Pacific, Lisa thought people weren't paying any attention to her. The day was hot. She went into a store and asked, "Do you have cold drinks?" The woman there didn't say anything. Lisa repeated the question. Still the woman said nothing. She later learned that the woman had answered her: She had raised her eyebrows (眉毛), which in Micronesia means "yes". ?Jan remembered an experience she had in Bulgaria, a country in Europe. She went to a restaurant that was known for its cabbage. She asked the waiter, "Do you have cabbage today?" He nodded his head. Jan waited, but the cabbage never came. In that country, a nod means “no”. Tom had a similar problem when he arrived in India. After explaining something in class, he asked his students if they understood. They answered with many different nods and shakes of the head. He thought some people had not understood, so he explained again. When he asked again, they did the same thing. He soon found out that his students did understand. In India, people nod and shake their heads in different ways depending on where they come from. You have to know where a person is from to understand whether they mean "yes" or "no". These Americans teaching English in other countries found that they ______.A. should go abroad for vacations B. needed to learn foreign languages C. should often discuss their experiences D. had problems with communications People in Micronesia show "yes" by ___________.A. nodding heads B. raising eyebrows C. shaking heads D. saying "no" Tom misunderstood(误解) his class at first because ______________.A. he did not know much about Indian culture B. he didn't explain everything clearly enough C. some students didn't understand his questions D. he didn't know where the students came from Which of the following is TRUE according to (根据) this passage?A. In Bulgaria, nodding heads means no. B. Jan taught English on a Pacific island. C. Lisa was trying to buy some cabbage. D. In India, only shaking heads means "YES". The passage is mainly about ___________.A. body language in foreign restaurants B. class discussion in Indian schools C. miscommunication in different cultures D. English teaching in other countriesCAs we all know, bikes are usually made of steel. But can you imagine that they can also be made of bamboo? Do you want to make your own bike with bamboo? You can do it at the Bamboo Bike Studio in New York. People can learn how to make their own bamboo bikes there. The studio is also helping build factories in Ghana, a country in western Africa. The factories will make cheap bamboo bikes. Bamboo grows everywhere in Ghana. It also grows in America. Bamboo is a grass, not a tree, and it is one of the fastest-growing plants in the world. Bamboo is as good as steel for building a good bike. Mary Odlin works at the studio. He says a bamboo bike is the wonderful everyday bike. In Ghana, bikes are very popular. Few people have money to buy a car. Bikes are useful and people use them to carry most of the country’s food and other goods. The people of Ghana are also too poor and they can’t build factories to make steel bikes. But making bamboo bikes is cheap. Odlin plans to show Ghanaian workers how to quickly make bamboo bikes. He says each worker can make about four bikes a day.“ In America, we have too many goods, ” says Odlin. “ So we don’t appreciate(感激) what we have. In Ghana, people don’t have many goods. We want people in America to have a better relationship with their goods and people in Ghana to have more goods.” According to the passage, bamboo___. A. sells well in Ghana B. is common inGhana C. is very expensive in America D. is mainly used to make bikesin America Why are bikes so popular in Ghana? A. Because Ghanaian people have fewgoods. B. Because most Ghanaian people likebikes. C. Because there aren’t any factoriesto make cars in Ghana. D. Because bikes are cheap and usefulfor carrying things. It takes a worker a week to make about___bamboo bikes. A. 4 B. 12 C. 20 D. 28 Odlin hopes that___. A. people in Ghana can make steel bikes B. more people in Ghana have cars C. American people appreciate theirgoods D. more people in America use bamboobikes Which can be the best title of the passage? A. Riding the Bamboo B. The Bamboo BikeStudio C. History of Bamboo Bikes D. Growing Bamboo in GhanaDStudies show that children with hands-on parents are more likely to do well in school. These parents ask teachers to challenge their children and also help their children with their homework. “They also encourage their kids to try their best,” says William Sears. It is also important for parents to spend time talking with their children. Studies show that the families of successful children often have dinner together. When talking about school, they pay more attention to what a child is learning and what grade he has received. In this situation, children start to feel confident and happy. Here are some of the other characteristics of children who do well in school. Understanding Successful children understand how other people feel, which makes them work well in a group. “These kids respect others,” says Stanley Greenspan, the author of Building Healthy Minds (1999). If a child laughs at another, a parent should say, “I want you to think about how you would feel if you were treated in that way.” A love of achievement Successful children are good in many areas, such as their subjects, sports and after school activities. “These kids look forward to challenges, becausethey provide chances to shine. Parents help them taste success in one activity, so they try for success in others,” says William Sears, the author of The successful Child: What Parents Can Do to Help Kids Turn Out Well (2002 ) and The Discipline Book (1995). A love of learning“A child who gets good grades always loves learning,” says William Sears. “ And parents should help children develop this love,” he continues. “Their attitude is important. Parents should teach their kids to regard learning as an advantage, not a problem.”What kind of child is more likely to do best in school. He who work hard by himself. He who studies with good teachers. He who was born in rich family. He who teaches by teachers and parents.From the second paragraph, we know that________.A. Children always do well in school. B. Successful children work well in a group. C. It is important for parents to talk with their children. D. Parents feel confident and happy to be with their children. The underlined word “they” refers to_________________.A. Challenges B. Kids C. Subjects D. Parents All of the following are William Sears' opinions EXCEPT that________.A. Parents help children taste success in one activity, so they try for success in others B. A successful child understands how other people feel. C. Parents should help their children to develop a love of learning D. Children should regard learning as an advantage, not a problem What is this passage mainly about?A. Challenges for children. B. The importance of learning. C. The right attitude towards life. D. The secrets of successful children.第二节??阅读填空(共5小题,每题1分,满分5分)?阅读短文及文后A~E选项,选出可以填入46~50各题空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Every year, we catch and kill over 100 million sharks, mostly for food and for their fins. Dried shark fins are used to make shark fin soup, which sell for as much as $50 a bowl in fine Hong Kong restaurants. Other sharks are killed for sport or out of fear. Sharks are vulnerable (易受伤的) to overfishing. ___46___ they produce only a few offsprings (后代). Influenced by movies and popular novels, most people see sharks as people-eating monsters. __47____ Every year, a few types of sharks injure about 100 people worldwide and kill about 25. Most attacks are by great white sharks, which often feed on sea lions and other marine (海洋的) mammals. They sometimes mistake human swimmers for their normal prey, especially if they are wearing black wet suits. ___48___ If you often go to the ocean, your chances of being killed by an unprovoked (非受挑衅而发生的) attack by a shark are about 1 in 100 million. You are more likely to be killed by a pig than a shark and thousands of times more likely to get killed when you drive a car. __49____ In addition to providing people with food, they are helping us learn how to fight cancer, bacteria, and viruses. Sharks are very healthy and have aging processes similar to ours. Their highly effective immune system allows wounds to heal quickly without becoming infected, and their blood is being studied in connection with AIDS research. Sharks are among the few animals in the world that almost never get cancer and eye cataracts (白内障). To find out what can help us improve human health, chemicals taken from shark cartilage (软骨) have killed cancerous tumors in laboratory animals. The research could help prolong your life some day. Sharks are needed in the world's ocean ecosystems. __50____ A.Sharks are dangerous. B.Because it takes most sharks 10 to 15 years to begin reproducing, C.There is little chance to be killed by sharks. D.Although they don't need us, we need them. E.This is far from the truth. F.Sharks help save human lives. G.That is not true. 四、写作(共四小节,满分35分)?第一节:单词拼写(共5小题,每题1分,满分5分)51.The boat was smashed by a huge w________. 52.It is the greatest unsolved m________?of this century. 53.Why not go to Mount Tai? It has l________scenery. 54.What does your father look like? Can you d________?him? 55.We should not judge a person by his________(外貌) 第二节:完成句子(共4小题,每空0.5分,满分5分)根据所给的汉语内容,用英语完成下列句子。(每空限填一词)56.他爸爸拒绝想念他。His father_______ ________believe him.57.他把头转向我说: “我得去做兼职工作了。”?? He turned his head ________ ________ and said, “I have to go to do my part-time job.”58.你知道这个手势的意思吗??? Do you know ________ ________ of this ________?59.眼神交流在谈话中很重要。?? ________ ________ is very important in conversation.60. 没有什么能让他满意——他总是抱怨。Nothing _______ him—he’s always ________.第三节:短文填空(共10小题,共10分)It happened when I was 5 or 6 years old. It was a warm night in _____41_____ (South) California. I was looking out of the window while I was trying _____42_____ (fall) asleep. At that time, there was not as much population in Murrieta as it is today. It was filled with open fields of _____43_____ (bush). Any chance of falling asleep disappeared _____44_____ I saw a UFO flying above the large open field in front of my house. I jumped out of the bed and _____45_____ (hide) under the window. Now I still regret(后悔)that I didn't wake _____46_____ (I) parents up that night. I was awake far past my bedtime and I was afraid of _____47_____ (get) into trouble. I was _____48_____ (real) frightened in the following few minutes. The UFO lowered(降低)itself out of view to the bush ground. After that, I saw no more of the UFO. I lay in bed _____49_____ hours, frightened, before I was able to fall asleep. _____50_____ interesting fact I'd like to say is that Murrieta is near the far end of Camp Pendleton, a marine base(海军基地). This means it was a military craft(军用太空飞船)or the military had to have known about this UFO through radar. 41. ______ 42. ______ 43. ______ 44. ______ 45. ______ 46. ______ 47. ______ 48. ______ 49. ______ 50. ______第三节:书面表达(满分15分)十月四日是世界动物日,你校组织以“I want to be a volunteer of protecting animals”为题的英语演讲比赛。张华将参加比赛,请你以张华的名义写一篇100字左右的英语演讲稿推荐自己,内容如下: 品质善良,善待动物;勤奋,喜欢研究各种各样的动植物。爱好看关于动物的书籍;有空时去观鸟事迹照顾无家可归的小动物;……感悟动物是人类的朋友;……打算……(至少两点)提示:无家可归的 homeless I want to be a volunteer of protecting animals Hello, everyone. I’m Zhang Hua. I want to be a volunteer of protecting animals. I’m glad to make a speech here. __________________________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________ ??? Thank you for listening ! 参考答案:1-5 ADADD 6-10 AAABA 11-15 DABCB16-20 ABCAB 21-25 CABCC26-30 ACBAB 31-35 DBDAC 36-40 BDDCA 41-45 DCADD 46-50 BECFD51.wave 52.mystery 53.lovely 54.describe 55.appearance 56. refused to 57.towards me 58.meaning gesture59.Eye contact 60. satisfies complaining.61.Southern 62.to fall 63. bushes 64.when 65. hid 66. My 67.getting 68.really 69.for 70.An书面表达:?Hello, everyone. ? I'm Zhang Hua. I want to be a volunteer of protecting animals. I'm glad to make a speech here.I am kind to not only others but also animals. I am also hard-working and interested in learning about diferent kinds of plants, birds and animals. I enjoy the natural world. I like reading books about animals. I often go birdwatching in my free time. I also do something useful for animals. When I see homeless animals, I will take good care of them. Once I was a member of the Birdwatching Society. So I know animals are our friends. Protecting them is just protecting ourselves. If I can be a volunteer, I will work harder and do more meaningful things to protect animals. I will tell more people to love animals. Thank you for listening! 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-5939024 [精] 广东省牛津版(深圳 广州)2018-2019年八年级下学期英语期末预测卷(三)(含答案)

    初中英语/期末专区/八年级下册

    中小学教育资源及组卷应用平台 2018-2019学年度第二学期八年级期末预测卷(三) 1、语法填空(共15小题;共15分) 阅读下列短文,按照句子结构的语法性和上下文连续的要求,从1-15各题所给的A、B、C和D中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Like most Chinese, Mr. Zhang has a traditional family. _____1_____ he and his wife are middle school teachers while their _____2_____ son is a pupil. Mr. Zhang's mother lives with them and helps look _____3_____ the child. They love one another and live _____4_____ happy life. Yesterday was Mr. Zhang's mother's birthday. The couple wanted to do something _____5_____ their love for her. After a big dinner, Mr. Zhang brought a basin of warm water and asked his mother to sit in front of the basin. He took off her shoes and put _____6_____ feet into the water. After _____7_____ that, he began to wash them carefully. His wife helped to comb his mother's hair ____38_____. Seeing this, the boy _____9_____ is the only child in the family followed his mother's example. He tried to comb his mother's hair, _____10_____. But he was not tall enough to do that, so he brought a chair and _____11_____ on it. Everyone could feel the love in the family. How warm it was! As we all know, respecting the old is a good tradition in China. It should _____12_____ from one generation to another. What's more, _____13_____ care of them is also important. We should try our _____14_____ to care for our family. We must _____15_____ our parents as often as possible, and spend time with them even though we may work far away. Indeed family is a place for happiness. 1. A.Either B.Neither C.Both D.All 2. A.6 years old B.6-year-old C.6-years-old D.6-years-olds 3. A.for B.at C.after D.up 4. A.a B.an C.the D./ 5. A.show B.to show C.showing D.showed 6. A.he B.herself C.she D.her 7. A.do B.does C.did D.doing 8. A.slow B.slowly C.more slow D.more slowly 9. A.who B.where C.what D.whose 10. A.too B.either C.neither D.as well 11. A.stands B.stood C.to stand D.is standing 12. A.pass B.past C.is passed D.be passed 13. A.take B.takes C.taking D.took 14. A.good B.better C.best D.the best 15. A.visit B.visits C.visited D.have visited 二、完形填空(共10小题;共10分) Although it is cold outside, I enjoy the beautiful view in the park when I am free. Walking through the park in _____16_____, the trees stand cold and bare. The wind has shaken their yellow leaves to the ground. As I keep walking, a noise in the background is becoming _____17_____ and clearer. Now, 100 meters ahead, is a group of women at the side of a path. In the cold wind of winter, they are moving their arms and legs to the music. They are dancing aunties. It seems that if you go to any _____18_____ place around China, you're likely to see these dancing aunties. When I first came to China, it was one of the first things that _____19_____ me. That's because in Britain _____20_____ in public is not a cultural habit. You won't see any age group swinging their arms and tapping their feet in a park. Usually, people just _____21_____ for exercise. Now and again the dancing aunties have hit the headlines. Some people find them _____22_____, because they make too much _____23_____, but others respect their right to dance in public. Most of them are middle-aged. They have some free time to do what they like. There is no more work for them, and their kids have grown up. Personally, I like seeing these women enjoying themselves. They remind us of the _____24_____ of exercise as we get older. Besides, most of them have raised the whole _____25_____. Now it's their time to have fun and enjoy some peace. When you meet those dancing aunties one day, please join them and I believe you will love them. A.summer B.winter C.spring D.autumn A.noisier B.lower C.louder D.shorter A.public B.private C.open D.close A.taught B. learned C.annoyed D. surprised A.running B.walking C.dancing D.running A.take a walk B.step their foot C.move their arms D.tap their feet A.exciting B.annoying C.boring D.tiring A.noise B.laughter C.music D.song A.preference B.responsibility C.importance D.influence A.country B.family C.life D.city 三、阅读(共两节,满分45分) 第一节:阅读理解。(共20小题,每题2分,满分40分) AThe World’s Most Endangered Animals Welcome to The World’s (?http:?/??/?www.21cnjy.com" \o "欢迎登陆21世纪教育网?) Most Endangered Animals website. Here you can find some information about the increasing number of all the endangered animals in the world. The top reason (?http:?/??/?www.21cnjy.com" \o "欢迎登陆21世纪教育网?) for animals becoming dead is the loss of the living space because human beings need more space to build homes for the increasing population. Some Endangered Ani (?http:?/??/?www.21cnjy.com" \o "欢迎登陆21世纪教育网?)malsThe African elephant The African elep (?http:?/??/?www.21cnjy.com" \o "欢迎登陆21世纪教育网?)hant is the largest elephant of the three kinds of elephants. It lives in different places from hot deserts to high rainforests in Africa. The giant panda It looks very cute wi (?http:?/??/?www.21cnjy.com" \o "欢迎登陆21世纪教育网?)th black and white color. Although scientists do not know why these special bears are black and white, some guess that the giant Pandas’ color can help protect themselves in the wild. It has a very restricted (严格的)diet. Giant pandas can be as dangerous as any other bear. The white shark (大白鲨) This kind of shark has been blamed (责备)because it attacks people more than any other shark does. But a research shows that most human beings who are attacked by the white shark are quickly set free at last. What we should do (?http:?/??/?www.21cnjy.com" \o "欢迎登陆21世纪教育网?)People should stop killing endangered animals, and join some organizations that aim to protect endangered animals and raise money for the organizations. 26.Where may we read the passage? A. In a newspaper. B. In a book. C. On the Internet. D. In a story. 27. Why do the animals become endangered? A.Because of the loss of the living space. B.Because of the lack of food. C.Because of the bad environment. D.Because of the increasing temperature. 28. What do you know about the African elephant?【来源:21·世纪·教育·网】 A.It only lives in high rainforests. B.It has a very restricted diet. C.It often attacks people. D.It’s the largest of the three kinds of elephants.2-1-c 29. Which of the following is TRUE of the giant pandas’ color?21*cnjy*com A.It makes them look cute. B.It keeps them beautiful. C.It makes them safe. D.It keeps them warm. 30. Why did the writer write this passage? A.To show the bad living space of the animals. B.To call on us to protect the endangered animals.【版权所有:21教育】 C.To tell us the kinds of the endangered animals.21*cnjy*com D.To tell us how to protect the animals.BLife used to be fun for teenagers.They used to have money to spend,and free time to spend.They used to wear teenage clothes, and meet in teenage coffee bars and discos(迪斯科舞厅).But for many young people,life is harder now.Jobs are difficult to find.There is not so much money around.Things are more expensive, and it is hard to find a place to live in.Teachers say that students work harder than they used to.They are less interested in politics and more interested in passing exams.They know that good exam results may get them better jobs. ??? ?Most young people worry more about money than their parents did twenty years ago.They try to spend less and save more.They want to be able to get homes of their own one day. ??? ?For some,the answer to unemployed is to leave home and look for work in one of the Britain's big cities.Every day hundreds of young people arrive in London from other parts of Britain,looking for jobs.Some find and stay,others don’t find it,and go home again. ??? When you read the newspapers and watch the news on televisions.It's easy to get the idea that British young people lose their jobs and are in trouble.But that's not true.Three quarters of them do more or less what their parents did. They do their best at school, find some kinds of work in the end. They get on well with their parents, and enjoy family life. 31. The underlined sentence “There is not so much money around.”means_______A. many young people don't have so much money left. B. it's not easy to make money now. C. the friends around the young people have no money. D. many young people's parents haven't given them much money. 32. Why do students study harder than before?A. Because the things are more expensive. B. Because they have no homes to live in. C. Because they are not interested in politics any more. D. Because they want to get better jobs and get more money.Which of the following is TRUE?A. Their parents worried about money, too. B. Their parents no longer worried about money. C. Their parents even thought about money more than they do. D. Their parents didn't worry about money at all.The underlined word “unemployed” means__________.A. the situation when they are punished. B. the situation when they are out of work. C. the situation when they are in great trouble. D. the situation when they are angry. From the passage we can know________________.A. most British young people are always in trouble B. some young people in Britain can find jobs C. most of the British young people are easy to get money D. what the writer said is not trueCThe secret to losing weight isn’t just watching about what you eat. It has something to do with what you drink. For example, some popular soft drinks might sabotage your weight-loss plan. Here are four kinds of drinks for you if you don’t want to put on weight. Water It’s important to remember that water is the best choice for weight loss. Water is not tasty. Lots of people don’t like to drink water. If you are one of those people, try adding fresh lemon slices, cucumber, and even a piece of tomato . These things may make your water tasty. Vegetable juice ?? Vegetable juice is an excellent choice to get nutrients(营养)your body needs. Vegetable juice is good for your body, and it can also help you lose weight. Black coffee A morning cup of black coffee or an afternoon cup of black iced coffee can help lose your weight. It can hold back your feeling of hunger. Just be careful about what you add to your coffee. If necessary, skim milk(脱脂牛奶)and a little sugar is enough. Skim milk Milk is good for our health. But you’d better not drink milk with too much fat. You can choose skim milk. Skim milk is not tasty, isn’t it? If you think so, you can choose to drink low-fat milk. What does the underlined word “sabotage” probably mean in Chinesse?A. 破坏 B. 制订 C. 铭记 D. 执行 How many kinds of things are mentioned to make water tasty?A. Two. B. Three. C. Four. D. Five. The writer advises us _________.A. not to drink vegetable juice B. to drink water with enough sugar C. not to drink skim milk or low-fat milk D. to drink black coffee with a little sugar Which of the following is NOT true according to the text?A. Low-fat milk tastes better than skim milk. B. The best drink for weight loss is black coffee. C. Soft drinks make you put on some weight. D. Vegetable juice is an excellent choice to get nutrients. What’s the text mainly about?A. Food that doesn’t have too much fat. B. Drinks which are good for your health. C. Drinks that can help you lose weight. D. Soft drinks which are bad for your health.DIn many people’s eyes, middle school students have no worries. But is it true? And what makes students happy or unhappy? To find out the answers, Li Jiahui, a student in Pinggu No. 3 Middle School, Beijing, spent six months studying students’ feelings of happiness. The girl made a survey with questions such as “Are you feeling happy?” and “What makes you unhappy?” After studying the answers from 280 students, Li learned that about 40 percent of the students felt unhappy, and the pressure(压力)from studies was the main reason for their unhappiness.“More than 50 percent of them said they were under pressure and 70 percent didn’t get enough sleep,” Li said, “It shows that middle school students are not as happy as people think. They worry a lot, and they can get angry easily.” Li also said that over 90 percent thought their happiness had nothing to do with how much money they had. Instead, they cared about their relationships(关系)with friends, teachers and parents. “Students always feel better when they get along well with each other,” Li said. After her survey, Li listed(列举)a number of tips that may make students happier, such as treating(对待)yourself better, being kind and polite to your friends, trying new things, and taking up some hobbies. How many students cared more about their relationships with others according to the survey?A. Over 140. B. Over 196. C. Over 112. D. Over 252. Li Jiahui spent _________ finishing making the survey.A. one year B. half a year C. half a month D. half a day Which of the following is NOT true according to the survey?Most students are happier than people think. B. The pressure from studies makes many students sad. C. More than half of the students are under pressure. D. 70 percent of the students don’t have enough sleep.What does the underline word ”treating” mean?欺骗 B.考虑 C. 对待 D.计算What does the passage mainly tell us?A. Happiness and unhappiness. B. A special survey made by Li Jiahui. C. Ways to get along with others. D. Middle school students of today.第二节??阅读填空(共5小题,每题1分,满分5分)?阅读短文及文后A~E选项,选出可以填入46~50各题空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Driven to See Movies Have you ever thought of a new idea that you would like to try? In the 1930s, a man named Richard Hollingshead did. He thought of an idea to bring together his two favorite interests; cars and movies. He wanted to start a business, ___46___. Richard tested the idea in his driveway. Fist he put a machine called a movie projector(放映机) on his car. Then he put up a sheet(床单) between two trees. The sheet was like the white screen used in theaters. Richard played a movie on the screen using the movie projector. Next, Richard placed a radio behind the sheet. ___47___. He tried to test whether the sound could be heard from the car. He rolled his car windows up and down to find the best way to hear the movie. Finally, he tested whether a movie could be seen and heard in the rain. __48____. In 1933, he opened the first drive-in movie theater. The theater was as big as a football field. ___49___. The screen was 30 feet high and 40 feet wide. Speakers were placed next to the screen so the sound could be heard. Right away, the drive-in movie theater became popular. The cost to see a movie was just 25 cents per person. By the 1950s,there were about 5,000 drive-in movie theaters. They remained popular until the television came along. __50____. But people who live near the theater still enjoy this fun activity. Today drive-in movie theaters give people the same joy as they did more than 80 years ago. A.Every test he tried was successful B.And it was big enough for about 400 carsC. The radio is easy to open.D..Sound for the movie came from the radioE.People could watch movie from their cars F.Children like watching the movie in a theater.G.Today there are fewer than 800 drive-in movie theaters四、写作(共四小节,满分35分)?第一节:单词拼写(共5小题,每题1分,满分5分)51.We ________?(收到) a warm welcome from our host last summer holiday. 52.Dogs are always ________?(忠诚的) to their masters. 53.The woman kept ________?(抱怨) about the noise from her neighborhood last night. 54.Smoking may c________diseases even death. So please stop smoking. 55.What should we do to help the ________?(濒临灭绝的) animals? 第二节:完成句子(共4小题,每空0.5分,满分5分)根据所给的汉语内容,用英语完成下列句子。(每空限填一词)56. 他的疾病是过去许多年吸进有害气体的结果。His ________ is the result of_________ in harmful gases over many years.57. 这个女孩和往常一样衣着华美。 The girl was __________, as ________.58.语言是一种表达思想的方式。 Language is a mean for the _______ of ________.59. 这首歌使我想起了我的童年。This song ________ ________ my childhood.你看起来很不高兴。发生什么事了??60. The twins are similar in _________ but they have different ________.第三节:短文填空(共10小题,共10分)? Alice ________ ________ the guests at the party yesterday. The wombat (树袋熊) has a small, fat body and strong legs. Some people think it _____61_____ (look) like a cute little bear. Wombats come in _____62_____ (difference) colors, from black, to grey to yellow. The wombat makes its home underground. Its strong _____63_____ (leg) help it to dig underground. Some wombat burrows (洞穴) can be 100 feet long, _____64_____ most are about 15 feet long. Wombats don't eat meat. They are herbivores (食草动物). They eat grass, roots and tree bark. They come out at night _____65_____ (eat). There are no wombats in _____66_____ United States, except in zoos. Like kangaroos, wombats are from Australia. A mother wombat has one baby each year. She carries _____67_____ (she) baby in a pocket, like a kangaroo. Wombats are quiet animals. They don't make a loud _____68_____ (noisy). Wombats can also be easily _____69_____ (train). _____70_____ raised by people, wombats can live up to 30 years. 61. ______62. ______63. ______64. ______65. ______ 66. ______67. ______68. ______69. ______70. ______ 第三节:书面表达(满分15分)最近,你们班就“是否应该帮助陌生人”展开了讨论,同学们就这一话题意见不一,你的看法如何?根据所提供的信息,以“Should We Help Strangers?”为题,写一篇短文。 内容要点: 1.原因 (1)赞成:帮助他人是美德;帮助他人就是帮助自己; (2)反对:怕陷入麻烦;怕被误解; 2.你的观点?(至少两点) 要求: 1)表达清楚,语法正确,上下文连贯; 2)必须包括表格中所有的相关信息,并适当发挥; 3)词数:100左右(征文的开头已给出,不计入总词数); 4)不得使用真实姓名、校名和地名等。 参考词汇:美德virtue Should We Help Strangers? Recently our class had a discussion about whether we should help strangers.Different students have different opinions._____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 参考答案:1-5 CBCAB 6-10 DDBAA 11-15 BDCCA16-20 BCADC 21-25 ADACB26-30 CADCB 31-35 BDABB 36-40 ABDBC 41-45 DBACB 46-50 EDABG51. received 52.faithful 53.complaining 54.cause 55.endangered 56.illness breathing 57.well-dressed usual 58. expression thought 59. reminds of 60. appearance hobbies61. looks 62. different 63. legs 64. but 65. to eat 66. the 67.her 68. noise 69. trained 70. When书面表达Should We Help Strangers?Recently our class had a discussion about whether we should help strangers.Different students have different opinions.Some think we should try to help strangers. Helping others is a virtue,and helping others is helping ourselves.We may come across some trouble and need others' help some day.If everyone isn't willing to help us just because we are strangers to them,it's hard to imagine what our world will be like.However,some are afraid that helping others can sometimes bring us trouble.Sometimes we are just misunderstood and even have to pay the cost of kindness.In my opinion,we should try our best to help others when they are in need of help,but we should also protect ourselves from getting into trouble.If everyone tries a little kindness,our world will be full of love.? 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-5938995 [精] 广东省牛津版(深圳 广州)2018-2019年八年级下学期英语期末预测卷(二)(含答案)

    初中英语/期末专区/八年级下册

    中小学教育资源及组卷应用平台 2018-2019学年度第二学期八年级期末预测卷(二) 1、语法填空(共15小题;共15分) 阅读下列短文,按照句子结构的语法性和上下文连续的要求,从1-15各题所给的A、B、C和D中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 The tradition of birthday parties started a long time ago. There are some traditions _____1_____ you can find almost anywhere, anytime, such _____2_____ sending birthday cards, _____3_____ out the candles on a birthday cake and singing the 'Happy Birthday' song. Others are only _____4_____ for certain ages and in certain countries. In China, _____5_____ a child's second birthday, family members put many things on the floor around the child. According to Chinese tradition, the first thing that the child picks up _____6_____ you what profession the child will choose later in _____7_____. For Japanese children, _____9_____ third, fifth and seventh birthdays are _____8_____ important. At this age, there is a special celebration Shichi-Go-San (seven, five, three in Japanese) when children go to the temple wearing a new kimono (和服). The priest (僧侣) gives them special sweets, and the parents usually organize a party for their friends in their home. In Argentina, Mexico and several _____10_____ Latin American countries, girls have a special birthday celebration _____11_____ they reach the age of fifteen. After a special ceremony, the girls dance a waltz with their father and other boys. Eighteen is the traditional 'coming of age'一the age when (in many countries) you have the right to vote, join the army and (in Britain) drink alcohol _____12_____ buy a house. In many English-speaking countries, a _____13_____ birthday cake often has a key on top, or the cake itself is sometimes in the shape of a key. The key means that the young person _____14_____ now _____15_____ to leave and enter the family home at any time they want to! 1. A.where B.what C.that D.when 2. A.for B.like C.so D.as 3. A.blow B.blowing C.to blow D.blown 4. A.find B.finds C.found D.finding 5. A.on B.in C.at D.to 6. A.telling B.told C.will tell D.tells 7. A.life B.lives C.living D.live 8. A.a B.an C.the D./ 9. A.especial B.especially C.more especial D.most especial 10. A.the other B.another C.others D.other 11. A.when B.before C.since D.because 12. A.and B.but C.or D.so 13. A.twenty-one B.twenty-first C.twentieth-one D.twentieth-first 14. A.has B.was C.have D.is 15. A.old enough B.young enough C.enough old D.enough young 二、完形填空(共10小题;共10分) There is good news for the children in the countryside. We may still remember the girl with big eyes. Her big eyes are _____16_____ us her dream: I wish to _____17_____! In China, there are still a lot of girls and boys like her. They want to go to school, but their _____18_____ are too poor. If the family has two or three children, it is harder to _____19_____ the money for all the children. So the parents often ask _____20_____ to stay at home, and boys to go to school. Now they needn't _____21_____ the money. From 2006 on, children can go to school for free in some poor places. They don't have to pay for _____22_____ and other things. Some of them can even _____23_____ money from the government to make their life _____24_____. Soon, all the children in the countryside can go to school for free. All families are very happy with the news. It is _____25_____ a great change to the children's lives. 16. A.saying B.telling C.speaking D.talking 17. A.go to work B.go to bed C.go to school D.go home 18. A.schools B.cities C.houses D.families 19. A.pay B.take C.buy D.lend 20.A.teachers B.girls C.boys D.all the children 21. A.look up B.turn on C.worry about D.make sure 22. A.bags B.teachers C.books D.beds 23. A.bring B.get C.save D.make 24. A.better B.shorter C.longer D.worse 25. A.nearly B.never C.hardly D.really 三、阅读(共两节,满分45分)?第一节:阅读理解。(共20小题,每题2分,满分40分)AHere are some home-stay trips you can choose if you and your family want to go on a trip. Place: Auckland, New Zealand????? Dates: 9—24?????? Cost: $ 3,900??? Temperature: 13℃--9℃ Foods: lamb, seafood Popular sports: tennis, golf, horseback, riding Good buys: sweaters, coats, jewelry Place: Portland, U.S.A????? Dates: Aug.12—Sept.13?????? Cost: $ 4,100??? Temperature: 26℃--13℃ Foods: seafood, pizza, hamburgers Popular sports: rafting, fishing, horse riding, hiking????? Good buys: hoots, jeans, sporting goods Place: Vancouver, Canada???? Dates: Sept. 2--25?????? Cost: $ 4,350??? Temperature: 19℃--16℃ Foods: smoked salmon, lobster, ethnic foods Popular sports: tennis, fishing, mountain climbing????? Good buys: sweaters, leather products Place: Perth, Australia????? Dates: Aug.11—Sept.1?????? Cost: $ 5,100??? Temperature: 15℃--11℃ Foods: crabs, beef, prawns Popular sports: rafting, golf, tennis????? Good buys: aboriginal goods, leather products, opals 26. ________ is the warmest place on August 27.A. Auckland B. Perth C. Portland D. Vancouver27. The highest trip price is in ________.A. Auckland B. Perth C. Portland D. Vancouver28. Fishing is Mr. White’s hobby. So we can advise him to go to __________ for his holiday.A. Perth or Auckland B. Portland or Perth C. Auckland or Vancouver D. Portland or Vancouver29. If you go on a trip in Perth, you CAN’T eat _________.A. lamb B. prawns C. crabs D. beef30. If you prefer to travel to Vancouver, your favourite sport may NOT be __________.A. fishing B. mountain climbing C. tennis D. horseback ridingBJohn just lost his job a few weeks ago. ??? Then one day, he was called for a job interview (面试). While wailing for a bus, he saw an elderly man wildly kicking the tyre of his car. John immediately went up to give him a hand. ??? When he finished, the old man said, "You're really a good man! How much should I pay for the service?" ??? But John replied, "You don't have to, sir. I have to rush for an interview now." ??? "Well then, I can take you to the office, It's the least I could do. Please!" ??? John agreed. ??? Upon arrival, he found a long line of people waiting to be interviewed. John was becoming restless-he still had some grease (油渍) on him after the car repair, but he didn't have much time to wash it off or have a change of shirt. ??? One by one, many people left the interviewer's office sadly. ??? Finally, John's name was called. The interviewer was sitting on a large chair facing the office window. Rocking the chair back and forth, he asked, "Do you really need to be interviewed'?'" ??? "With the way I look now, how could I possibly pass this interview?" John's heart sank. ??? Suddenly, the interviewer turned the chair. To John's surprise, it was just the old man, who turned out to be the president of the company. ??? "Sorry I had to keep you waiting, but I was pretty sure I made the right decision to have you as part of our workforce before you even stepped into the office -you'd he a trustworthy worker. Congratulations!" The old man gave John a ride because ________.A. he didn't need to pay John much B. he wondered if John would like to be part of their workforce C. he wanted to express his thanks to John D. he was just on John's way32. The word "restless" probably means "________" in Chinese.A. 急切的 B. 不安的 C. 自豪的 D. 期待的33. On hearing the interviewer's question, John________.A. felt there was no hope for him to get the job B. found the interviewer was just the old man he'd met C. thought he needn't be interviewed since he'd helped the interviewer D. believed he would get the job because he was just a trustworthy man34. What can we infer from the passage?A. The old man had a car accident that morning. B. John's kindness helped him win the chance. C. Only John got the job among those who went for the interview that day. D. The old man knew John was just the right person when John walked into the office.35. What does the passage mainly want to tell us?A. God helps those who help themselves. B. Small things can always make a big difference. C. A friend in need is a friend indeed. D. Good will be rewarded with good.CThe Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge (HZMB), the major construction work(建筑工程)on the world’s longest cross-sea bridge, which connects Zhuhai in Guangdong Province with Hong Kong and Macao, was completed on Oct. 23, 2018. Construction began in December 2009 at Zhuhai. The Y-shaped bridge starts from Lantau Island in Hong Kong with branches (分支) to Zhuhai and Macao. More than 400,000 tons of steel have been used for the 6.7 km undersea tunnel(隧道)and 22.9 km bridge, enough to build 60 Eiffel Towers. British newspaper The Guardian(英国卫报)named the mega-structure (巨型建筑) one of its “seven wonders of the modern world near completion”. The bridge will cut travel time from Hong Kong to both Zhuhai and Macao from the current three hours by road or one hour by sea to a half-hour drive. It will bridge people in Hong Kong, Macao and Guangdong within a “one-hour living circle”, which is expected to attract (吸引)more visitors to Guangdong-Hong Kong–Macao Greater Bay Area. The bridge will not only be a transport link. “It will be a social, economic(经济的), cultural, and tourism connection(联系) among the three areas,” said Yu Lie, deputy director of the Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge authority. Su Quanke, chief engineer with the administration bureau of the bridge, said the project has made history in many aspects. “With a series of world advanced anti-erosion(抗腐蚀) and earthquake-resistant (抗震)measures, the bridge can be used for 120 years,” he said. “If it were not for the progress of ‘Made in China’, we couldn’t possibly complete the construction in such a short time. The China technology and China standard set by the Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge will influence(影响) the world market. It takes China____to complete the Hong Kong-Zhuhai-MacaoBridge.A. 8 years B. 9 years C. 10 years D. 11 years37. The third paragraph mainly talks about _________.A. the importance of HZMB B. the time to cross HZMB C. a transport link among three places D. a one-hour living circle38. British newspaper The Guardian named the mega-structure one of its “seven wonders of the modern world near completion” because__________.A. it’s difficult to build the bridge B. the bridge is taller than the Eiffel Tower. C. the bridge is such a huge construction D. no one can design undersea tunnels39. What does the underline word “advanced” mean? A. 前进的 B. 先进的 C.首先的 D.科学的40. From the last paragraph, we can infer(推断) that Su Quanke is_____________of the project.A. afraid B. fond C. sick D. proudCSome parents agree that smartphones are bad for students' health and study. They hope their children can keep away from smartphones. Tang Lin, 14, from Changsha, supports parents' opinions. He uses a dumbphone(非智能手机) and finds that its functions(功能) are enough for him. Tang once said many students spent much time on games and QQ with their smartphones. He also said, “If students use smartphones, they may use them to listen to music, surf the Internet or do some other things. In this way, they may not work hard at their studies. As students, we don't need to use smartphones.” But Chen Yu, 16, from Zhuzhou, doesn't think so. She thinks that she can't live without smartphones. She said, “Smartphones are useful. I often use my phone to surf the Internet, chat with my friends and get the latest news. It opens up my eyes.” Smartphones have advantages and disadvantages. The key to the problem is how to use smartphones. In fact, it is a test of students' self-control. Zhang Yan, 13, from Hengyang, understands the point well. She said, “I put my phone out of my sight when I am studying. I also set a time limit about 20 minutes when I use it. I follow these rules so the smartphone doesn't affect my life badly.” What does Tang Lin think of smartphones?A. Dumbphones don't have enough functions. B. Smartphones are too expensive for students. C. Students don't need to use smartphones. D. Students don't need to use dumbphones.42. The underlined word “self-control” probably means “___” in Chinese.A. 自信 B. 自我控制 C. 自立 D. 自我提高43. What doesn't Chen Yu often use her phone to do?A. To chat with friends. B. To get the latest news. C. To play games. D. To surf the Internet.44. Where is Zhang Yan put her smartphone when she is studying? A. at home B. in her school bag C.in her mother’s room D.out of her sight45. What's the main idea of the passage?A. Differences between smartphones and dumbphones. B. Students' opinions about using smartphones. C. What teachers and students think of smartphones. D. How to use smartphones.第二节??阅读填空(共5小题,每题1分,满分5分)?阅读短文及文后A~E选项,选出可以填入46~50各题空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Having a cheetah as a pet in the house? Does it sound scary to you? But for a family in South Africa, one cheetah is treated as a VIP (Very Important Person) in the house. The big cheetah is named Jolie, after the film star Angelina Jolie. _____46_____ She can often be found eating from the kitchen table, taking a short sleep on the sofa, or even sleeping on Lucy and Jeff's bed, The big cat also sleeps and plays with the Brown's other pet, the more usual one—a sheepdog. _____47_____ Having a cheetah as a pet is unusual. At first, Mrs. Brown wasn't willing to keep a cheetah as a pet. She said, "_____48_____ But we are now happy that we did it—she is part of the family." Just like her name, four-year-old Jolie has achieved a celebrity status in the Brown's hometown. Fans often come to their home to take pictures of her. _____49_____ However, a cheetah is always a cheetah. _____50_____ "She makes a lot of mess in the house, urinating everywhere and chewing everything. It's her wild instincts." said Mrs. Brown. There might be some problems of having a cheetah as a pet in the house, but some unusual fun must also be waiting ahead. A.Interestingly, Jolie enjoys all the special attention that is paid to her. B.Though Jolie is now a pet in the home, she still has some wild habits. C.She is surely the VIP at Lucy and Jeff Brown's home. D.I was really against the idea of getting a cheetah as a pet. E.An impossible friendship has happened between these two animals. F.Mrs Brown like a cheetah because it is fun. 四、写作(共四小节,满分35分)?第一节:单词拼写(共5小题,共5分)51.A f________?is one of the light soft parts covering a bird's body. 52.A large area of land covered by sand is called the d________. 53.Put your k________?and fork down on the plate if you've finished eating. 54.Though he is an ________?(无名的) actor, he acts very well. 55.Who first ________?(发现) the beautiful island? 第二节:完成句子(共5小题,每空0.5分,满分5分)根据所给的汉语内容,用英语完成下列句子。(每空限填一词)他把这项传统技能很好地描述了出来。?? He made a good ________ of this ________ ________.一切都准备好了吗??? ________ you ________ ________ everything?这项工作需要极大的耐心。?? This job ________ great patience.多吃蔬菜对你的健康有好处。?Eating more vegetables ________ ________ ________ your ________.因为碰撞,太空船被摧毁了。 The spaceship was ______because of a _______.第三节:短文填空(共10小题,共10分)?I like that ________ ________ very much. All pet owners know that pets use their body language to communicate _____61_____ us. Since they live much _____62_____ (simple) lives than we do and they depend _____63_____ us, they need to express their needs to us. _____64_____ example, cats do this with their ears, _____65_____ (body) and sounds. Sometimes they simply want our attention, while other times, they are telling us, "My food bowl is empty." I have one cat. He tells me different things. For example, when his food bowl is empty, he lets out a howl. When he is _____66_____ (hunger) and doesn't find food _____67_____ (eat), he climbs onto the table and walks on it. He jumps up on my computer desk or my lap and cries to let me _____68_____ (know) that one of the other cats is picking on him. New research shows that 67% of people think they understand what their pets want or need. The more we show our understanding of what they are telling us, the _____69_____ (good) our pets will be able _____70_____ (communicate) with us and the more conversations will expand(展开). Try to pay close attention to what your pet is "telling" you and you will find it eager to "talk" to you.61. ______62. ______63. ______64. ______65. ______66. ______67. ______68. ______69. ______70. ______ 第三节:书面表达(满分15分)假如你叫张珊,你的笔友李华上周来信向你倾诉她在班上学习成绩很好,但朋友很少,感到孤独、不开心,并向你寻求帮助。请你根据提示给她写封回信。 提示:1. 简述李华的烦恼。2. ?针对她的烦恼提出至少3条建议。3. ?表达你对她的祝愿。 要求:1. 文章内容应包含所提示的要点,可适当发挥,以使行文连贯。 2. 词数:80词左右,信的开头结尾已给出,不计入总词数。提示词:孤独的:lonely ?adj. ??? Dear Li Hua, ???????? I heard from you last week. _________________________________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________________________________________________ Yours, ??????????????????????????????????????????????????????????? Zhang Shan 参考答案:1-5 CDBCA 6-10 DACBD 11-15 ACBDA16-20 BCDAB 21-25 CCBAD26-30 CBDAD 31-35 CBABD 36-40 BACBD 41-45 CBCDB 46-50 CEDAB51.feather 52.desert 53.knife 54.unknown 55.discovered 56.description traditional skill57.Are ready for58.requires59.is good for health60.damage crash61?. with 62?. simpler 63?. on 64?. For 65?. bodies 66?. hungry 67?. to eat 68?. know 69?. better 70?. to communicate 书面表达:Dear Zhang Shan, ??? I heard from you last week. I hear you study well at school. That's really great! But you don't have many friends. It makes you lonely and worried. Let me tell you what to do. ?? First, when your classmates have problems, you should try your best to help them. Second, why not play with your classmates after class to make friends with them? Third, you can have a party at home and invite your classmates to your house. ?? I believe you can make more friends. The more friends you have, the happier you are! 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-5906685 牛津深圳版(广州沈阳通用)八年级英语下Module 2 Unit 3-4 ---单元复习被动语态 公开课课件 (共27张PPT)

    初中英语/牛津版(深圳·广州)/八年级下册(2013秋审查)/Module2 Arts and crafts/Unit 3 Traditional skills


    牛津深圳版(广州沈阳通用)八年级英语下module 2 unit 3-4 ---单元复习被动语态 公开课教学课件 (共27张ppt):27张PPTThe Passive Voice
    被动语态
    How much do you know about
    the Passive Voice
    He plants trees in spring.


    宾(受动者)
    Trees
    are planted
    by
    him
    改为被动语态
    in spring.
    be + P.P.(及物动词的过去分词)
    ================================================
    压缩包内容:
    牛津深圳版(广州沈阳通用)八年级英语下module 2 unit 3-4 ---单元复习被动语态 公开课教学课件 (共27张ppt).pptx

  • ID:4-5843495 [精] Module3 Unit 5 Save the endangered animals Reading1(课件+练习+素材)

    初中英语/牛津版(深圳·广州)/八年级下册(2013秋审查)/Module3 Animals/Unit 5 Save the endangered animals

    Unit 5 Save the endangered animals Reading1:32张PPT Unit 5 Save the endangered animals Reading1同步练习 完成句子。 1.迈克能帮那些老人真好。 It’s very _________________ the old people. 2.我们学校学生人数超过2000人。 The number of the students is __________ __________2000. 3.斧头太钝,砍不倒树. The axe is too blunt to _______ _______ the tree. 4.这家旅馆可供500位旅客住宿。 The hotel can accommodate ________ _____500 guests. 5.若时间许可, 我爱和朋友到野外露营. If I have time, I enjoy camping _____ _____ _____with my friends. 6.我独自一人工作效率更高. I work more efficiently _____ _____ _____. 二、短文填空。 ??? World Pangolin(穿山甲) Day is on the third Saturday of February each year. This year, it fell________Feb.18. It’s a day________?(help) people know more about pangolins. ??? Pangolins are animals that live in Africa and Asia. They have scales(鳞片) on their skin and eat ants.? Pangolins are important ________?(animal) because they help to protect trees in forests.________, pangolins are now endangered. According to the International Union for Conservation of Nature (IUCN), more than 1 million pangolins have been killed or sold in the last 10 years. Last year, IUCN added the pangolin ________?the world’s "endangered animals list". Now pangolins are more endangered than pandas. ================================================ 压缩包内容: animals song.MPG U5 Reading B.mp3.mp3 Unit 5 Save the endangered animals Reading1.doc Unit 5 Save the endangered animals Reading1.pptx WWF世界自然基金会 《地球一小时 》纪录片 和熊猫滚滚许魏洲一起保护濒危动物,关爱地球-_标清.mp4 京巴小狗.mp3 小猫.mp3 熊猫.mp3 猴子叫.mp3 绵羊.mp3 老虎的声音.mp3

    进入下载页面

    需要精品点:4个

  • ID:4-5842213 [精] Unit 5 Save the endangered animals Reading1 练习

    初中英语/牛津版(深圳·广州)/八年级下册(2013秋审查)/Module3 Animals/Unit 5 Save the endangered animals

    中小学教育资源及组卷应用平台 Unit 5 Save the endangered animals Reading1同步练习 完成句子。 1.迈克能帮那些老人真好。 It’s very _________________ the old people. 2.我们学校学生人数超过2000人。 The number of the students is __________ __________2000. 3.斧头太钝,砍不倒树. The axe is too blunt to _______ _______ the tree. 4.这家旅馆可供500位旅客住宿。 The hotel can accommodate ________ _____500 guests. 5.若时间许可, 我爱和朋友到野外露营. If I have time, I enjoy camping _____ _____ _____with my friends. 6.我独自一人工作效率更高. I work more efficiently _____ _____ _____. 二、短文填空。 ??? World Pangolin(穿山甲) Day is on the third Saturday of February each year. This year, it fell________Feb.18. It's a day________?(help) people know more about pangolins. ??? Pangolins are animals that live in Africa and Asia. They have scales(鳞片) on their skin and eat ants.? Pangolins are important ________?(animal) because they help to protect trees in forests.________, pangolins are now endangered. According to the International Union for Conservation of Nature (IUCN), more than 1 million pangolins have been killed or sold in the last 10 years. Last year, IUCN added the pangolin ________?the world's "endangered animals list". Now pangolins are more endangered than pandas. ??? The growing trade of their scales and meat is the main reason for their decline (下降) in number. Many people in Asia and Africa eat ________(they) meat, and some even use their scales to treat sick people. ??? Luckily, this situation ________?(get) better. The government now stops anyone from ________?(buy) and eating pangolins in China. Breaking this law will be regarded ________a crime. The trade of pangolins across the world is also not allowed. ??? "I hope more people will join us to protect pangolins from such a ________(sadly) situation," Zhou Canying told Xinhua News Agency. Zhou is head of the Wildlife Protection Association of Changsha, Hunan Province. 三、完形填空 ?????? The lion is one of the most fierce (凶猛的) animals in the world. Lions can be 1 ?in Africa and India. Lions in Africa can live without water for about one month. Lions are also popular animals in the 2 . Almost every zoo around the world has a few lions. ??? It is very 3 ?for people to tell male and female lions from each other. You can judge (判断) simply by their appearance. A male lion has mane while female lions do not have. Male lion 4 ?than female lions. A male lion usually weighs about 200 kilograms which is always heavier than a female lion. Both male and female lions have very 5 ?mouths. They can break the backs of other animals 6 . Lions feed on other animals and one lion usually kills between ten and twenty large animals each year for 7 . ??? It's unusual for lions to kill people. However, in 1898 two lions 8 and ate over one hundred people in Kenya before they were shot by a British man named P.J. Patterson. This 9 ?became the subject (主题) of a 1996 Hollywood movie called The Ghost and the Darkness. Now the Indian lions are endangered. It's really necessary for us to 10 ?the animals, or we won't see them again. Animals are our friends. It is our obligation to protect them. 1. A. used B. found C. told D. led 2. A. zoos B. schools C. parks D. gardens 3. A. hard B. strange C. easy D. tiring 4. A. larger B. smaller C. thinner D. shorter 5. A. active B. strong C. weak D. soft 6. A. sadly B. happily C. easily D. luckily 7. A. fun B. food C. money D. sale 8. A. killed B. called C. saved D. kissed 9. A. book B. story C. game D. invention 10. A. care for B. look for C. look at D. play with 四、阅读。 ?Today, many endangered animals live in zoos. There, scientists work to keep each species(物种) alive. How do they do that? One way is by taking cells(细胞) from animals. Then the cells are frozen(冷冻). They can be used in the future to help animals reproduce. ?? ?The San Diego Zoo has been freezing cells for 40 years. It's also called the Frozen Zoo. Now, the zoo is the biggest of its kind, with a large gene bank. It has cells from more than 1,000 species. One of the species is the northern white rhinoceros(犀牛). ?? ?There are only five northern white rhinoceros alive in the world now. They are unable to have their children. Some scientists there want to use the bank's frozen cells to produce another northern white rhinoceros. They want to do this before the species dies out. That could happen by 2025. ?? ?Can the zoo save the northern white rhinoceros? Other species have been saved successfully. So it's possible for the white rhinoceros too. ?? ?Saving the white rhinoceros would be expensive. So some people don't think using frozen cells is the best thing to do. Some wonder whether it's worth spending millions of dollars on the species that nearly dies out. Some say scientists should work on the reasons why animals become endangered in the first place. (1)What is the first passage mainly about? A.?Why scientists want to keep each species alive. B.?Introducing one way of keeping each species alive. C.?Introducing the situation of endangered animals. D.?How to freeze cells from animals. (2)The underlined word "That" in the third paragraph refers to ______. A.?reproducing the northern white rhinoceros B.?the northern white rhinoceros dying out C.?the northern white rhinoceros having babies D.?freezing cells from the northern white rhinoceros (3)Why do some people disagree on saving the white rhinoceros? A.?Because they don't know why animals become endangered. B.?Because the animals are useless to people. C.?Because it's dangerous to save them. D.?Because saving them is too expensive. (4)From the passage we can learn that ______. A.?scientists succeeded in saving some endangered animals B.?it's good for the endangered animals to live in zoos C.?the San Diego Zoo is famous for its gene bank D.?people have known the reasons why animals become endangered ??? Unit 5 Save the endangered animals Reading1同步练习答案 一、1.kind of Mike to help 2.more than 3.cut down 4.up to 5.in the wild 6.on my own 二、 on;to help;animals;However;to;their;is getting;buying;as;sad 三、(1)B;(2)A;(3)C;(4)A;(5)B;(6)C;(7)B;(8)A;(9)B;(10)A; 四、 ?(1)B (2)B (3)D (4)A (?http:?/??/?www.21cnjy.com?) 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 同步练习/一课一练
    • 2019-05-15
    • 下载2次
    • 299.16KB
    • 21jy_118826760
    进入下载页面

    需要精品点:1个

  • ID:4-5745215 牛津深圳版(广州沈阳通用)八年级下册Module3 AnimalsUnit 5 Save the endangered animals短语语法及练习(含答案)

    初中英语/牛津版(深圳·广州)/八年级下册(2013秋审查)/Module3 Animals/Unit 5 Save the endangered animals

    八年级下册Unit 5 单元大归纳 1、 新授: Unit 5重点短语 在野生环境中 出生时 独自 几乎,接近 濒危动物 小档案 在深山里 剩余的,剩下的 砍倒 生育 听说 表示对...的极度热爱 失踪 掉落 纪念 练习:单词拼写 根据下列句子及所给单词的首字母写出所缺单词。 1. ---What can we do if we are in trouble? ---First of all, we should f_______ the trouble bravely. 2. It is c_______ of people to kill wild animals. 3. We should protect them. 4. Almost each restaurant has their own m_______ for people to order food. 5. When someone is sad, he or she just needs a s_______ to cry on. 6. As a_______, we need to take care of these young children. 完成句子 根据汉语意思完成句子,没空一词。 1. 我家离学校近,所以我可以步行去学校。 My home is_______ _______my school, so I can go to school on foot. 2. 她写了一本关于野生环境中动物们活动方式的书。 She wrote a book about behavior of animals_______ _______ _______. 3. 每位妈妈都对她的孩子表示出极大的爱。 Every mother_______ _______ _______ _______ _______ their children. 4. 这只老虎昨天生了一只小老虎。 The tiger _______ _______ _______a little tiger yesterday. 5. 多吃水果能让我们保持健康。 Eating much fruit can make us _______. 6. 他们不可能能在两天内完成这项工作。 _______impossible _______ them _______ _______ the project in yeo days. 7. 我来帮帮你吧。一个人完成这项工作不是件容易的事。 Let me help you. _______not easy to do the job_______ _______ _______. 2、 单元语法: (1) It is + adj + (for/of sb) to do sth 1. It is + adj + for + 名词/代词 + to do sth 意思是“对某人来说,做某事是…的”。 其中的形容词是对所做的事情进行描述。常用于这一句型的形容词有:common, good, easy, difficult, hard, important, necessary, dangerous, possible等。 如:It is hard for us to learn English. 2. It is + adj + of + 名词/代词 + to do sth. 意思是“某人做某事真是太……了”。 其中的形容词是对人的性格、品质进行描述。常用的形容词有:kind, nice, good, clever, careless, polite, foolish等。 如:It is very kind of you to help me. 巩固练习。 (一)选择for 或 of 填空。 1. It’s too expensive _______ me to buy. 2. It’s difficult ________ me to leave my family. 3. It’s kind _______ you to say so. 4. It’s impossible_________ Tom to get home on time.   5. It is too easy_________ him to solve the problem. 6. It’s clever _________ her to work out the problem in 2 minutes. 7. It is too late _________ the students to apologize. 8. It is careless _________ you to make so many mistakes. 9. It is necessary ________ us not to read in the dark. (2) 10. It is silly ________ him not to get the low mark. (3) enough的用法: (否定形式: ) 同义句转换: = = 练习:写出下列句子的同义句 1. The boy is not old enough to go to school. = The boy is to school. 2. The panda is so fat that it can’t go through the hole. = The hole is such a fat panda to go through. 3. He is easy to change his mind. = him to change his mind. 4. Mr Black is so old that he can’t travel abroad. = Mr Black is travel abroad. 5. You are stupid. You always make the same mistake. = you the same mistake. 练习: (二)单项选择。 ( ) 1. _________ quite easy for her to answer the question. A. It B. It’s C. That D. That’s ( ) 2. The weather is ___________ to wear a coat. A. enough cold B. enough hot C. cold enough D. hot enough ( ) 3. _______ funny ________ the children to play this game. A. It, of B. It’s, of C. It, for D. It’s, for ( ) 4. ________ kind _______ Linda to lent her MP3 player. A. It, of B. It’s, of C. It, for D. It’s, for ( ) 5. The train is fast enough ________ to Guangzhou from Wuhan in 3 hours. A. get B. to get C. getting D. to getting ( ) 6. It is stupid of the boy _________ his homework.. A. not to finish B. to not finish C. not finish D. to finish ﹡( ) 7. To eating fruits is good ______ our healthy. A. of B. to C. for D. about ﹡( ) 8. The room is ___________ to hold 20 people. A. big enough not B. big not enough C. not enough big D. not big enough (三)完成句子。 1、这个小孩够年龄去上学了。 The child is ________ __________ to go to school. 2、对我们来说,保护地球是很重要的。 ________ ________ very important for us _________ _________ the earth. 3、这个地方足够容易找到。 This place is _________ _________ __________ find. 4、坐公交车去学校对我来说很方便。 It’s convenient _________ me _______ _______ to school by bus. 5、他太粗心了没有检查答案。 It’s careless ________ him ________ _________ check the answers. 6、在马路上玩对小孩来说太危险了。 ﹡_______ _______ on the road is dangerous _______ the children. 7、这个老人没有足够的钱,买不起食物 ﹡The old man is ________ _________ ________ buy foods. 8、他很有礼貌,见到每个人都问好。 ﹡He _______ ________ _______ ________ “hello” to everyone. (四)语法选择。 Do you want to help the animals in your area? There __1__ are many things you can do to make your local environment safe __2__ local wildlife. __3__ important to look after big rivers near you. Many animals drink the water from rivers, while many birds and animals eat the fish. If a river __4__ dirty, the fish will all die, __5__ after animals drink the water, they will also become ill. In order to keep rivers __6__, you should __7__ throw rubbish into a river. You can also write letters to local factories and tell them __8__ any of their dangerous rubbish into rivers. Small animals often need your help. If you find a squirrel(松鼠)during the day, it is probably ill. You can help it by __9__ it inside. Put it in a warm box filled with old newspaper, and let it __10__ some rest. You can give it some water to drink and make sure it is not hurt. When the squirrel feels better, you can return it to the wild. ( ) 1. A. is B. are C. have D. has (  ) 2. A. with B. for C. to D. of ( ) 3. A. It B. This C. It’s D. This’s ( ) 4. A. become B. became C. becomes D.will become ( ) 5. A. but B. and C. so D. because ( ) 6. A. clean B. cleanly C. cleaner D. cleanest ( ) 7. A. often B. always C. never D. sometimes ( ) 8. A. put B. not put C. to put D. not to put ( ) 9. A. take B. took C. taking D. to take ( ) 10. A. get B. getting C. to get D. to getting 练习答案: (二)1. B 2. C 3. D 4. B 5. B 6. A 7. C 8.D (三)1. old enough 2. It is, to protect 3. easy enough to 4. for, to go 5. of, not to 6. To play, for 7. too poor to 8. is polite to say (四) 1—5 BBCCB 6—10 ACDCA PAGE 1

  • ID:4-5742709 Module 3 Unit 5 save the pandas ---listening and speaking 教学课件+视频(共17张PPT)

    初中英语/牛津版(深圳·广州)/八年级下册(2013秋审查)/Module3 Animals/Unit 5 Save the endangered animals

    牛津深圳版(广州沈阳通用)八年级英语下Module 3 Unit 5 save the pandas ---listening and speaking 公开课教学课件共17张PPT:17张PPT Unit 5 Save endangered animals Routine work Free talk endangered organization give birth to as much as in the wild Background of listening Q&As Listening Skills Listening skills Before Listening ================================================ 压缩包内容: mda-iett9t79syze06pa.mp4 牛津深圳版(广州沈阳通用)八年级英语下Module 3 Unit 5 save the pandas ---listening and speaking 公开课教学课件共17张PPT.pptx

  • ID:4-5733100 Module 2 Unit 4 Cartoons and comic strips 语法The Object Clause 课件24张PPT

    初中英语/牛津版(深圳·广州)/八年级下册(2013秋审查)/Module2 Arts and crafts/Unit 4 Cartoons and comic strips

    牛津深圳版(广州沈阳通用)八年级英语下Module 2 Unit 4 Cartoons and comic strips---grammar---The Object Clause 公开课教学课件共24张PPT:24张PPT The Object clause 宾语从句 How much do you know about it 芹池中学 什么叫宾语从句? 主句 连接词 从句 He asked me where I had put his book. 连接词 从句 主句 e.g. I think you should study hard. ================================================ 压缩包内容: 教学目标导读.mp4 牛津深圳版(广州沈阳通用)八年级英语下Module 2 Unit 4 Cartoons and comic strips---grammar---The Object Clause 公开课教学课件共24张PPT.ppt