欢迎您,[登陆][注册] (您的IP:54.145.38.157)

初中英语鲁教版(五四制)
全部(2000) 课件 教案 试卷 学案 素材 视频 电子教材
不限 普通资料 精品资料 特供资料 成套资料
  • ID:4-5886786 Unit 5 Where did you go on vacation ?第五课时说课教案

    初中英语/鲁教版(五四制)/七年级上/Unit 5 Where did you go on vacation ?/Section B

    Unit 5 Where did you go on vacation ? (第五课时) 主讲人: 桓台县侯庄中学 王媛媛 课型: 新授课 课时: 一课时 教材分析 初二上册第五单元Where did you go on vacation?第五课时是一个阅读板块。该单元阅读语篇谈论假期去了什么地,做什么事情,其中对于过去式的学习和练习是关键。这一篇文章是讲的主人公Jane在假期期间前往马来西亚,在马来西亚的两篇日记,记录了自己的所有的行程和做的事情,全部使用的是过去式,对于学生有着很好的写日记的范本意义。同时学生能在文中感受到马来西亚的各种不同文化差异,同时过去时态的使用十分的自然,学生在阅读时能很好的感受到过去式的应用形式。情感态度上就是要鼓励孩子们走出自己的地方参加各种有趣的事情,与大家一起分享。 学情分析 初二学生的学习心理特点: (1)兴趣:对英语普遍感兴趣,但有很大的不稳定性,好奇心强,求知欲旺盛,已不满足教师对课文的简单重复。 (2)记忆:对刺激记忆手段多的知识记忆深刻,遵从记忆规律。 (3)思维:偏重于形象思维,对片面零碎的材料尚缺乏一定的概括分析能力。 (4)评价:主要通过他人评价初步形成对自己的评价,所以很在乎他人的评价;自我认识较模糊、片面,但自我意识却不断增强。 教学目标 1.知识目标 1) 学生能够运用拼读规律正确朗读生词、能够联系上下文猜测词语的意思、通过反复阅读熟练掌握生词和词组的意思、运用本课短语写句子; 2) 鼓励学生自我展示,结合多媒体的帮助,熟练掌握运用过去式谈论度假等发生在过去的事情。让他们成为学习过程的积极参与者和主动探索者,提高学生的信息素养,创新精神和实践能力。 2.??能力目标? 学生能够在限定的时间内,通过跳读、扫读、细读的方法阅读文章,捕捉全文信息;在阅读过程中形成正确的阅读策略,提高英语阅读的积极性。 3. 情感目标? 1) 教育学生渗透合作精神和社会公德意识。???????? 2)? 教育学生外出旅游或爬山时, 要保护我们的环境远离污染.。 课程资源 教科书、旅游卡片(在教学环节中作为学生回答问题的鼓励和奖品)、网络资源、多媒体课件、音频和视频。 教学内容与过程 展示一个数字故事,讲述教师自己的假期日记。数字故事图文并茂,引起学生学习兴趣,同时,在故事讲述中运用本节课的新单词和短语,让学生在故事中理解新知识,便于之后阅读篇章的教学。 教师讲述完数字故事后提问:“I wonder(想知道) your vacations Could you tell me some?”让学生在轻松的课堂氛围下交流课前预习任务。 Step1 展示学习目标,让学生了解本节课学习的重难点,更有助于学生有目的的学习新课程。 Step2 展示一句话“Good memories(回忆) can be recorded(记录) in photos and also in diaries.”从而导入新课课题Jane’s vacation diaries. Step 3 让学生快速阅读两篇日记并回答问题。 设计意图:快速阅读的训练能培养学生的阅读能力,提高学生的阅读技巧,而且带着问题读文章,用问题做引导,既帮助学生节省了时间,又提高学生整体把握文章大概的能力。 Step 4 首先欣赏一个马来西亚短片,将文章中的关键词展现在短片中,帮助学生理解文章。 然后让学生仔细阅读日记1并完成思维导图。 设计意图:运用思维导图进行英语阅读教学,可以帮助学生有条理性有框架式的发散思维进行学习。学生可以更好的围绕主题,进行充分有效的发散性思考,将与主题相关联的知识分层学习。 Step 5 让学生编对话角色扮演讲述第一篇日记并给出范例。 设计意图:角色扮演做对话既大大地活跃课堂气氛,又切实落实以学生为本的精神。让学生居于教学主体地位,给每个学生创造较大的自主权和活动空间,让学生充分发挥自己的主观能动性,参与表演的设计和策划,提高学习积极性。 Step 6 让学生认真阅读日记2并完成思维导图。 设计意图:在做了日记1的思维导图后,学生对于日记2的思维导图学习任务就很熟悉了,本环节旨在帮助学生更好的理解文章脉络,同时在填空时巩固本单元重难点单词和短语。 Step 7 阅读日记2并判断对错。 设计意图:判断对错题旨在帮助学生把握文章细节和关键点,理解并掌握学习重点和难点,培养并训练学生推理判断能力,提高学生对文章的理解能力,为下面复述文章做铺垫。 Step 8 展示思维导图,引导学生复述文章进行总结。 设计意图:复述文章可以训练学生口头语言表达能力,可以强化学生对文章的理解和记忆水平,可以锻炼学生有意记忆和归纳概括的能力,并促进了思维的发展,提高课堂效率和质量。 Step 9 写作训练,学生根据课前抽到的风景名胜地图片和给出的信息,仿照文章进行日记写作。 设计意图:读写是互相联系,互相促进的,写作是考查学生对文章的深层次的理解,对文章的拓展延伸,同时写作启迪学生的创造性和想象性思维,也巩固本单元学习重难点一般过去式时态的运用。 Step 10 情感升华,向学生开放性发问“What's the most beautiful thing during your vacation?”,随后展示关于旅游文明行为的视频。旨在让学生感受到文明礼仪的重要性。 设计意图:用视频的形式能够提起学生的学习兴趣,用直观式教学让学生从视频中有感而发,从而达到本节课的情感态度教学目标。 Step 11 布置课后作业。 设计意图:教师要精心备课,设计出难易程度不同的作业。而且要注意难易要适中,多少要适量。要从学生的实际情况出发,以“好学生吃得饱,差学生吃得了”为宗旨。这样才能调动不同层次学生的积极性,以便达到最佳效果。英语分层次作业的布置要具有可操作性。 教学评价 根据本节课的教学目标,我在此环节设计一个日记写作训练并要求学生在写作过程中熟练运用过去式并能模仿阅读语篇写出日记。学生对所写内容越感兴趣和熟悉,就越有话说,也更易于在写作练习中将思维的焦点放在运用语言表达自己的意思上。 预习任务 本节课的阅读主题是围绕Jane和家人在马来西亚度假期间的见闻和趣事,所以我让学生课前准备用几句话来描述一下自己的任意一个假期。 课后作业 根据学情,我分别布置了必做和选做作业。 必做:每个学生大声朗读文章并更好的理解文章。 选做:将本节课上的写作训练认真完成。 板书设计 教学反思 本节课从设计到授课自己有很多的感触,总结出来的优点有: 1、利用视频和美丽的图片,引起学生的兴趣并极大的调动学生的积极性,课件的使用增大了课堂容量,有练习有讲解,课堂高效。 2、教学设计中要体现了素质教育的全体性,由浅入深,层层递进,由表及里的阅读理解练习能给不同程度的同学提供体验成功乐趣的机会,能调动全体学生参与的积极性。 3、课堂中以学生为主体。在授课过程中,设计安排多样的学生活动,学生有自由发挥的空间,让学生努力实践和展示自己。 4、鼓励学生努力展示自己,在合作和展示中体会自己的收获,进一步加深学习的效果。 本节课的上课中不足之处是: 作为一节阅读课,感觉还有一些知识点没有很好的呈现,对于练习的处理上有点过于仓促,同时最后的作文部分,有一些同学没有来得及展示,错误也有些不是很典型,所以希望自己进一步改进自己的上课流程。 桓台县侯庄中学 王媛媛 电话:15069307019

  • ID:4-5878320 Unit 1 When was he born? Section A (3A-4C) 课件(共28张PPT+3个视频)

    初中英语/鲁教版(五四制)/八年级下/Unit 1 When was heborn?/Section A

    28张PPT,3个视频。 鲁教版初三英语下册 Unit One When was he born Section A Period Two Slogan (口号) Nothing is impossible. If I want , I can. Mo Yan is the ____ Chinese who won the prize in literature in 2012. He was _______ a farmer's family. When he was 12, he __________ school. His hobby is ______. He tried every ____ to find books to read. In 1981. His first story was _______ . His novel Red Sorghum was made into a film by the _____ , Zhang Yimou. More and more people are _____ in his works. ================================================ 压缩包内容: 【课件】 Unit 1 when was he born anounce.mp4 name.mp4 poor.mp4 课件 Unit 1 when was he born.ppt

  • ID:4-5826020 [精] Unit7 Why do you like pandas section A(1a-2d)课件+音视频

    初中英语/鲁教版(五四制)/六年级下/Unit 7 Why do you like pandas?/Section A

    Unit7 Why do you like pandas? Section A(1a-2d) 鲁教版(五四制 ) 六年级下 Goals Words and expressions on P37&38 1 Why do you like...? 2 Why don't you like...? 3 Where are/is ... from? 4 He’s scary. He eats meat. He is a _______. tiger Warm-up Guessing game She likes eating bamboo. She is a ________. She is kind of shy. panda Guessing game 根据英语意思猜出动物名称。 a very large, grey animal with big ears and a very long nose: ________ an Australia animal like a small bear with grey fur which lives in trees and eats leaves: ______ penguin, koala, elephant, panda, giraffe elephant koala Warm-up 3. a large, black and white animal that lives in the southwest of China:_______ 4. a large African animal with a very long neck and long, thin, legs:________ 5. a large, black and white sea bird that swims and cannot fly:_________ panda giraffe penguin lion [?la??n] elephant [?el?f?nt] tiger [?ta?ɡ?(r)] giraffe [d???rɑ?f] panda [?p?nd?] cat [k?t] koala [k???ɑ?l?] Learn some new words Learn some new words Presentation Australia [??stre?li?] leg [leɡ] Africa ['?fr?k?] south [sa?θ] sleep [sli?p] kind [ka?nd] cute [kju?t] beautiful [?bju?t?fl] lazy [?le?zi] scary [?ske?ri] clever [?klev?(r)] tiger elephant koala panda lion giraffe a f c e d b Listen and check the animals you hear. 1b Listen again and answer questions. 1. What’s the girl’s favorite animal? Why? 2. What animal does the boy want to see? Why? 3. What animal does the girl want to see now? Why? Pandas. Because they’re very cute. Giraffes. Because they’re beautiful. Koalas. Because they’re interesting. 猜猜看! It’s a panda. Guess what animal it is. It’s an elephant. It’s a lion. It’s a tiger. It’s a koala. Practice the conversation with your partner. Then make conversations about the other animals in 1a. Use the words in the box. cute interesting fun smart lazy beautiful Pair Work 1c Listen and write the animals you hear. Draw a line from the animals to the description words and the countries they are from. Animals Description words Countries 1. __________ really scary Australia 2. __________ kind of interesting South Africa 3. __________ very cute China koalas lions pandas 2a Julie: Let’s see the ____________________. John: Why do you like them? Julie: Because they’re __________ interesting. John: Where are they from? Julie: They’re from ___________ . Listen again. Complete the conversation with the words in 2a. pandas kind of China 2b Talk about the other two animals in 2a with a partner. Do John and Julie like them? Do you like them? Why or why not? 2c 1. Role play the conversation in groups; 2. Role play the conversation in front of the class Let’s see which group does the best. 2d Role-play 1. He can walk on two legs. 他(指“狗”)会用两条腿走路。(他会立着行走。) walk on… 表示“用某种方式行走”。例如: walk on one’s hands 表示“用手倒立行走” walk on one’s knees 表示“跪着走;跪着向前挪动” The children like to walk around the house on their hands and knees. 孩子们喜欢手脚并用在房子里爬来爬去。 Language points 2. Well, because she’s kind of boring. 因为她有点无聊。 kind of 稍微;有点儿 I’m kind of hungry. 我有些饿了。 --- Is she interested? 她感兴趣吗? --- Well, kind of. 嗯,有点儿。 kind n. 种类 We often do this kind of exercise. 我们经常做这类练习。 Can you tell me what kind of shoes fit me best? 你能告诉我,哪种鞋我穿最合适? The judo is a kind of fighting sport. 柔道是一种对抗性体育活动。 kinds of 各种各样的 1. 这两只树袋熊来自澳大利亚。 These two koalas___ _____ Australia. 2. 我觉得他有点胖。 I think he is ____ ____ fat. are from kind of 根据所给汉语完成下列英语句子,每空一词。 Exercise 3. 我爸爸整天都忙。 My father is busy ____ _____. 4. 你为什么不喜欢猫? _____ _____ you like cats? 5. 看!它能两条腿走路。 Look! It can walk ___ two_____. Why don’t all day on legs 1. A: Where are lions from? B: _________________________. (South Africa) 2. A: _______________________? (not like, tigers) B: Because they’re too scary. 3. A: Why do you like elephants? B: ________________________. (cute) Because they are very cute They’re from South Africa. Why don’t you like tigers 根据提示词填入恰当的句子完成对话。 Homework Talk with your partner about the animals you like, and give the reasons why you like them. 谢谢 21世纪教育网(www.21cnjy.com) 中小学教育资源网站 有大把高质量资料?一线教师?一线教研员? 欢迎加入21世纪教育网教师合作团队!!月薪过万不是梦!! 详情请看: https://www.21cnjy.com/help/help_extract.php

    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-5730910 山东省泰安市宁阳县2018--2019学年度下学期七年级英语期中试题(含答案及听力音频无听力材料)

    初中英语/期中专区/七年级下册

    2018-2019学年度下学期七年级英语期中试题 注意事项: 1. 本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。考试时间120分钟, 满分150分。 2. 将第I卷各小题答案涂在答题卡上。 第I卷(选择题 共85 分) 第一部分 听力(共20小题;每小题1分,满分20分) (1) 听句子,选择适当的应答语,每个句子读两遍。 ( ) 1. A. To Beijing. B. To be a doctor. C. I don’t mind. ( ) 2. A. That’s right. B. You’re welcome C. It doesn’t matter. ( ) 3. A. I’ll travel around the world B. I don’t think so C. I went there twice ( ) 4. A. Yes, they will. B. No, they don’t. C. Yes, they have. (2) ( ) 5. A. I’m going by bus. B. I’m going on Friday. C. I am going to Hainan. (3) 录音中有五组对话,每组对话听一遍,然后从每小题A、B、C三个选项中选出能回答每个问题的正确答案。 ( ) 6. Who exercises almost every day? The boy B. Ann C. Ann’s sister ( ) 7. How many friends will go to Mary’s party?4. B. 5. C. 6. ( ) 8. What kind of shows does the girl like most ? A. Cartoons. B. Talk shows. C. Comedies ( ) 9. What does Helen want to be ?An actor B. A doctor C. A teacher ( ) 10. Will Sue go to Town Cinema with Jack tonight ? A. Yes,she will B. No, she won’t C. She isn’t sure (4) 录音中有一段对话,听对话两遍,然后从每小题A、B、C三个选项中选出能回答每个问题的正确答案。 听第一段对话,回答第11—13小题 ( )11. When did Tony go to the robot factory ? A. Last week B. Last month C. A. Last year ( ) 12. Who wants to visit the factory next time? Tony B. Rosa C. mike ( ) 13. Who did Tony go to the robot factory with ?A Rosa B. Jack C. Mike 听第二段对话,回答14—16小题 ( ) 14. Where may Jim’s father be now ?A. In a restaurant B. In his bedroom C. In a store. ( ) 15. What time is it now?A. 6:00 pm B. 6:30 pm C. 7:00 pm ( ) 16. When will Dad come back? A.6:40 B.6:30 C. 7:10 (四)录音中有一篇短文,听短文两遍,然后从每小题A、B、C三个选项中选出能回答每个问题的正确答案。 ( )17. What does Tony enjoy doing ?A. Travelling B. Making friends C. Reading books ( )18. Why did Tony come to China ? A. To visit his friends B. To visit his relatives C. To be on vacation ( )19. How long did Tony stay in China ? A. For less than one week B. For just one week C. For more than one week ( ). 20.Who did Tony go to Xi’an with?A. His parents . B. The speaker C. his uncle. 第二部分 语言知识运用(共两节,满分50分) 第一节 语法和词汇(共15小题;每小题1分,满分15分) (一)单词辨音:从每小题A、B、C、D四个选项中选出一个与其他三个发音不同的选项。 21. A. education B.question C.action D.prediction 22. A. earth B. themselves C.thank D.month 23. A. team B.reason C.ready D.sea 24. A. sugar B.butter C.discuss D.understanding 25. A. paper B. driver C.serve D.concert (二)从每小题A、B、C、D四个选项中, 选出能填入相应空白处的最佳选项. A. 26. — do you think of the soccer game ? — I it. I think it’s boring. B. How; like B.What; like C.How; can’t stand D.What; can’t stand 27.My brother plans around the world because he enjoys new places. A. travelling; visiting B. to travel; visiting C. to travel; to visit D.travelling; to visit 28. — can you finish the work?— In about one and a half hours. A. How far B.How soon C.How often D.How long 29.— There will be jobs for people because there will be robots. — I agree with you. A.less; more B. less;much C.fewer; more D.fewer; many 30.— What should we do next? — Here are some vegetables. We have to . A. cut it up B.cut up it C.cut them up D.cut up them 31.— Good morning. Can I help you? — Yes, I’d like . A. two cups of yogurts B.two pieces of bread C. two cup of yogurt D.two pieces of breads 32. — Today is my birthday. Can you come to my birthday party? — , but I must finish my homework first. A. I’m afraid not. B. I’d love toC. Yes, please. D. That’s too bad. 33. — You did a good job. Please my best wishes for your success. — Thank you very much. A. refuse B. accept C.expect D.invite 34. He go to bed his father comes back. A. doesn’t ;until B.won’t ; until C. doesn’t ; doesn’t D.won’t; won’t 35. — I’m going to the USA on vacation next week. — . A. Have a good time! B. The same to you. C. Thank you very much. D. I can’t wait. 第二节 完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从每题所给的A、B、C三个选项中,选出能填入短文相应空白处的最佳选项。 What will people look like in the future? Someone made a 36 . In the future, people will have larger heads and bigger eyes. The larger heads will be able to store(储存) 37 brains(脑). People will become smarter. 38 will people have bigger eyes? That’s because people may go and live on other 39 . They may be farther 40 the sun than the Earth is. Then people will need bigger eyes to see 41 in the darker environment.(环境) 42 UV radiations (紫外线) are stronger on other planets than on the Earth, people’s skin (皮肤) won’t be so 43 as before. What’s more, people will not need to open their mouths to 44 . They will communicate by chips (芯片)in their heads. What? You don’t want a face like this? Don’t 45 . People will look like this in at least 20,000 years. 36. A. prediction B. discussion C. decision 37. A. higher B. taller C. larger 38. A. When B. How C. Why 39. A. hotels B. planets C. cities 40. A. from B. on C. with 41. A. clearly B. quickly C. carefully 42. A. Though B. Because C. And 43. A. blue B. white C. black 44. A. read B. speak C. sing 45. A. enjoy B. hope C. worry 第三节 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分) A篇 How To Plant Trees The ground must be just right-neither too wet nor too dry. It’s best to plant trees in spring because it’s warm. 1. Knock a long, strong stick into the earth in the hole. Make sure that it is straight. 2. Put the earth in the hole again. Push it down hard with your feet several times. 3. Put the tree in the hole next to the stick so that it is straight. 4. Dig a hole large enough for the tree. But the hole should not be too deep. 5. Tie the tree to the top of the stick to keep it straight. The last step is to________. ( )46. ____ is the best season to the plant trees.A. SpringB. SummerC. AutumnD. Winter ( )47.The last step is to _______. A. watch the tree carefully B. pull the stick outC. go back home D. water it well ( )48. To make the young tree straight, we should ________. A. make sure that the stick is straight when we knock it into the earth B. tie the tree to the stick next to it C. put the earth back and push it down hard with our feetD. All the above ( )49. The correct order should be ________. A. 1,3,4,2,5 B. 2,4,3,1,5 C. 3,2,4,1,5 D. 4,3,1,5,2 B篇 Hi, class! I am Linda. I'm on duty (值日) today. It is my English show time today. Please take a look at the picture. Haha, this is a picture of Running Man. It came back again to us on TV on April 17, 2015. Do you know something about Running Man? Running Man is a popular(受欢迎) TV show in Korea(韩国) for about four years. Many people like to watch it on TV. And the TV show came to China in 2014. There are seven members(成员) in the show. They are all Chinese; Deng Chao, Angelababy, Li Chen, Chen He, Wang Zulan, Zheng Kai and Wang Baoqiang. Wang Baoqiang isn't in the second season (第二季) now, but Bao Beier takes his place. And Fan Bingbing and Han Geng are wanted as VlPs this time. I like all of them, but Angelababy is my favorite, because she is the only girl in Running Man. In the TV show, they play many kinds of games, and the games are always very exciting and interesting. Every Friday night, I like watching them on TV. That makes me very happy. What do you think of this TV show? Who do you like best? OK, thanks very much for listening. 50. Where does this TV show come from? A. Japan.B. Korea.C. Africa.D. America. 51. Who does Linda like best? A. Deng Chao.B. Wang Baoqiang.C. Angelababy.D. Chen He. 52. When does Linda like watching Running Man? A. Every Friday night.B. Every day.C. On Sunday night.D. On Saturday morning. C篇 Here are some students' New Year's resolutions of 2020. Hi,my name is Selina. I'm going to do my best at school. I'm going to finish my homework on time. If I need some help with a subject,I'm going to ask my teacher for help. My name is Dave. I'm going to eat fruit and vegetables every day. I'm going to drink more water and milk. I'm also going to brush my teeth after meals every day and wash my hands after going to the bathroom (卫生间). My name is Tina. I'm going to meet more people and make more friends this year. I'm also going to be nice to other kids in my class. I'm going to be friendly to kids who need friends—like someone who is shy or new. I'm Tony. I'll never give out personal information such as my name,home address,school name and telephone number on the Internet. Also,I'll never send a picture of myself to someone or talk with someone online without(没有)my parents' permission(允许). ( ) 53.Who made New Year's resolutions about studying? A.Selina. B.Dave. C.Tina. D.Tony. (  )54.What isn't Dave going to do to keep healthy? A.Eat fruit and vegetables every day.B.Drink less water and milk. C.Brush teeth after meals every day.D.Wash hands after going to the bathroom. (  ) 55.What is Tina going to do? A.She is going to finish homework on time.B.She is going to drink more water and milk. C.She is going to be friendly to other kids.D.She is going to talk with someone online. (  ) 56.What do you think of Tony? A.He loves studying. B.He isn't healthy.C.He is shy. D.He loves using the Internet. D篇 To save time, many Americans often buy fast food. On holidays, families enjoy nice meals at home. For example, on Thanksgiving Day, the fourth Thursday in November, families come together for a dinner. Usually they enjoy a big turkey and pumpkin pies (南瓜馅饼). The United States is famous for its fast food, such as hamburgers, sandwiches, pizzas, and ice creams. People can easily find fast food restaurants, such as McDonald's (麦当劳) and Kentucky Fried Chicken (肯德基),in most of the big cities in the world. There are many foreign restaurants in the USA. Chinese, Italian and French cooking are the most popular. People can buy foreign foods in these restaurants. These years, many people have paid more and more attention to (越来越关心) their health. They come to eat foods with little fat. Many of them are also worried because some people like to put something in the foods. This can make the foods good-looking, but it is not good for man's health. ( )57. What do the Americans often buy to save time? A. clothes B. cars C. fast food D. nice meal ( )58. When is Thanksgiving Day? A. December 25th. B. April 1st. C. Tuesday. D. The fourth Tuesday in November. ( )59.What do many people pay more attention to now? A. restaurant B. fast food C. McDonald's D. their health ( )60. What do you think we should eat? A. food with a lot of fat B. food with little fatC. good-looking food D. fried food E篇 In China ,more and more middle school students are getting shorter sleeping time than before. 61_________ because they have much homework to do. Some homework is given by their teachers and some by their parents. Also 62._________. They are not careful enough while they do their homework, 63_________. Some students spend too much time watching TV or playing computer games. They stay up very late. Some student have to get up early every morning on weekdays to get to school on time by bus or by bike.64_________. Schools and parents should cut down some of the homework so that children can enjoy more than nine hours of sleep every night for their health. For children, we should make best use of our time. 65________, we will find it much better for both our study and health. 2018------2019学年度下学期七年级英语期中试题第Ⅱ卷 (非选择题 共65分) 第一节 词汇运用(共两题,满分25分) (一)单词拼写(5分) 根据句意和首字母或汉语提示,将单词的正确形式完整地写在横线上。 66. Most of the people in the world know tea (文化) 67.I’m going to study medicine at a u . 68.Could you give me some a_______ on English study ? --- Do more speaking 69.We hope we are going to (改善,提高)our lives. 70.He always (不同意)with you. (二)综合填空 根据短文内容,用所给词的正确形式填空。(20分)teach, hard, practice, not, science, act, move, want, write, good Tom wants to be a computer programmer when he grows up. He is going to study computer 71 . John wants to be a basketball player when he grows up. He is going to 72 basketball every day. Alan wants to be an engineer, he is going to study math 73 . Amy wants to be an actor when she grows up. She is going to take 74 lessons. Cheng Han wants to be a teacher when he grows up. He is going to 75 to Shanghai. He is going to learn how 76 children. He must finish high school and college first. Ken is good at 77 stories so he wants to be a writer when he grows up. He is going to keep on writing stories. Andy’s parents 78 him to be a doctor, but he is not sure about that. 79 everyone knows what they want to be. Just make sure you try your 80 . Then you can be anything you want. 71. 72. 73. 74 75. 76. 77. 78. 79. 80. 第三节 阅读表达(共6小题,满分15分) 阅读下面的短文,并根据文章后的要求答题。(请注意问题后的词数要求) What can you do when someone hurts you? Most people may be angry or even fight with the one who hurts him or her. But it’s not a good idea. The best way is to forgive(原谅) them. Although it is not easy for us to forgive people who hurt us, it is possible, “forgiveness makes you hopeful. And 84.______________(它对我们的健康有好处),” says Fredric, Ph. D. the writer of the book called Forgive for God. But how can we forgive others? First, think of something beautiful and try to get yourself happy. Second, don't wait for others to say sorry to you. If the people hurt you, he or she won’t say sorry to you. They may just want to hurt you or they just don’t see things the same way. Third, 85. try to see things in others' shoes. You can write a letter to yourself from the offender's point. That can make you 85.__________(understand ) others better and make yourself happier. At last, don’t forget to forgive yourself. For some people, forgiving themselves is the biggest challenge(挑战). And it also makes you more confident(自信的). 81. When someone hurts you, what should you do?(不超过7个单词 ) ______________________________________________________________(2分) 82. How many ideas does the writer give us to forgive others who hurt you?(不超过2个单词 ) _______________________________________________________________(2分) 83.Finish the sentence with the right form of the word given. (用所给词的适当形式填空) ___________________________________________________________(2分) 84. Translate the Chinese sentence into English . (不超过6个单词 ) ______________________________________________________________(3分) 85. Translate the underlined sentence into Chinese. (把划线句子翻译成汉语 ) _________________________________________________________(3分) 86. What’s the best title for the passage.?????_________________________________________________________(3分)???? 第四节 书面表达(25分) 假如你叫李华,请根据以下提示写一篇短文介绍一下自己。 姓名 李华 性别 男 生日9月2日 举办生日聚会,并邀请好朋友参加 最喜欢的节目 才艺秀 原因 有趣,有教育意义 不能忍受 喜剧 原因 毫无意义,有时太吵 梦想 长大做一名工程师 方式 努力学好数学和科学 要求:1.不少于80词 2.要点齐全,可适当拓展 第一节 词汇运用(共两题,满分25分) (一)单词拼写(每题1分) 66. 67. 68. 69. 70. (二) 综合填空(每题2分) 71. 72. 73. 74 75. 76. 77. 78. 79. 80. 第三节 阅读表达(共6小题,满分15分) 阅读下面的短文,并根据文章后的要求答题。(请注意问题后的词数要求) 81. ______________________________________________________(2分) 82. _______________________________________________________(2分) 83.______________________________________________________(2分) 84. _____________________________________________________(3分) 85. ___________________________________________________(3分) 86.?????__________________________________________________(3分)? 2018--2019学年度下学期七年级英语期中试题 第Ⅱ卷 答案卷 书面表达(25分) A.so it takes them a lot of time B. Most students sleep less than nine hours every night. C. When we have enough time for sleeping D. It can be a long way from home to school E. some students don’t know how to save time. 学校        班级      姓名        考场 ________________ 考号          - ------------------------------------------------------------装-----------------------------订-------------------------线------------- ----- - 七年级英语试题共14页第6页 第一节 词汇运用(共两题,满分25分) (一)单词拼写(每题1分) 66. 67. 68. 69. 70. (二) 综合填空(每题2分) 71. 72. 73. 74 75. 76. 77. 78. 79. 80. 第三节 阅读表达(共6小题,满分15分)阅读下面的短文,并根据文章后的要求答题。(请注意问题后的词数要求) 81. ______________________________________________________(2分) 82. _______________________________________________________(2分) 83.______________________________________________________(2分) 84. _____________________________________________________(3分) 85. ___________________________________________________(3分) 86.?????__________________________________________________(3分)? 2018-2019学年下学期七年级(英语)答题卡 学校 班级 姓名 考号 请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效! 贴 条 形 码 区 域 一、单项选择题:( 请用2B铅笔填涂,务必认真、清晰)共65分 二、非选择题:(共45 分) 请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效! 请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效! 请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效! 听力 5分 21 22 23 24 25 。 六 10分71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 。 七 10分 81 82 83 。84 85 。 请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效! 八 20分 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 。 九综合短文填词(15分) 96. 97. 98. 99. 100. 101. . 十.书面表达。(25分)用所给提示写一篇80词左右的短文。 _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 学校        班级      姓名        考场 ________________ 考号          - ------------------------------------------------------------装-----------------------------订-------------------------线------------- ----- - PAGE [键入文字] 2018—2019学年度下学期七年级英语期中试题 参考答案 听力 (每题1分) 1-20 ACAAC BACCB ABC CBB CCCA 语法和词汇 (每题1分) 21-35 BBCAC DBBCC BBBBA 完形填空 (每题1分) 36-45 ACCBA ABBBC 阅读理解 (每题2分) 46-65 ADDB BCA ABCD CDDB BEADC 单词拼写(每题1分) 66. culture 67. university 68. advice 69. improve 70. disagrees 综合填空(每题2分) 71. science 72. practice 73. hard 74. acting 75. move 76. to teach 77. writing 78. want 79. Not 80. best 阅读表达 81. Forgive others(2分) 82. Four(2分) 83.understand (2分) 84. it is good for your health(3分) 85.试着换位思考一下(3分) 86.How to forgive others (3分) 书面表达 (略) 2018—2019学年度下学期七年级英语期中试题 参考答案 听力 (每题1分) 1-20 ACAAC BACCB ABC CBB CCCA 语法和词汇 (每题1分) 21-35 BBCAC DBBCC BBBBA 完形填空 (每题1分) 36-45 ACCBA ABBBC 阅读理解 (每题2分) 46-65 ADDB BCA ABCD CDDB BEADC 单词拼写(每题1分) 66. culture 67. university 68. advice 69. improve 70. disagrees 综合填空(每题2分) 71. science 72. practice 73. hard 74. acting 75. move 76. to teach 77. writing 78. want 79. Not 80. best 阅读表达 81. Forgive others(2分) 82. Four(2分) 83.understand (2分) 84. it is good for your health(3分) 85.试着换位思考一下(3分) 86.How to forgive others (3分) 书面表达 (略)

  • ID:4-5714318 山东省泰安市宁阳县2018-2019学年度下学期六年级英语期中试题有答案五听力材料和音频

    初中英语/期中专区/六年级下册(五四学制)

    2018-2019学年度下学期六年级英语期中试题 (全卷满分:150分 考试时间:120分钟) 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。第Ⅰ卷95分,第Ⅱ卷55分,共150分。考试时间120分钟。 第一部分 听 力(共20小题;每小题1分,满分20分) A. 听句子:根据所听句子的内容选择符合题意的图片回答问题。每小题听两遍。 ( )1.How does Dave go to school? A B C ( )2.Where does Mr. Smith work? A B C ( )3.What can Sam do? A B C ( )4.What is the rule in their school? A B C ( )5.Where does Mrs. Green want to go? A B C B.听对话:根据所听内容选出一个最佳答案。(每段对话听两遍) ( )6.How far does Jeff live from Big Library? A.Eight kilometers. B.Ten kilometers. C.Eleven kilometers. ( )7.How does Linda go to school? A.On foot. B.By subway.C.By bus. ( )8.Where is Jack’s friend from? A.Canada. B.America. C.Japan. ( )9.Where does Katrina’s mother often go on Sunday? A.Center Zoo. B.City Park. C.Green Beach. ( )10.What will Jim do? A.He will put on his shirt. B.He will put away his shirt. C.He will take off his shirt. 听第六段对话,回答第11~12小题。 ( )11.Where does the man want to go? A. The cinema. B.The bank. C.The library. ( )12.Does the woman know the way? A.Yes,she can. B.Yes,she does. C.No, she doesn’t 听第七段对话,回答第13~15小题。 ( )13.What day is it tomorrow? A.Friday. B.Thursday. C.Saturday. ( )14.Why does the girl want to buy a present for her brother? A.Because he gets a good mark. B.Because her mother asks her to do so. C.Because his birthday is coming. ( )15.What does the girl’s brother like doing? A.Drawing. B.Reading. C.Swimming. C.听短文:根据所听短文内容,选出一个最佳选项. (短文听两遍) ( )16.Tomorrow is ________. A.Sunday B.Tuesday C.Saturday ( )17.In the morning, Bill ________. A. helps his mother clean the house B.does his homework C.studies for his math test ( )18.In the afternoon, they go to the library ________. A.by bus B.by bike C.on foot ( )19.It takes them ________ minutes to get to the library. A.twenty .twenty-five C.thirty ( )20.They go home at about ________. A. 5:00 p.m. B. 6:00 p.m. C. 7:00 p.m. 二、语音题、选出划线部分不同于其他三个的单词。(每题2分,计10分) ( ) 21、A?hallway???B.?practice?? C.?relax???D.?January ( ?) 22.?A.?festival? B.term? C.?lesson? D.?chess (? ) 23..?A.?club??B.?drum? C.?funny??? D.?busy ( ?) 24.?A.?trip? ?B.?favorite? C.?night? D.?finish ( ?) 25.?A.?lot? B.?sometimes? C.?cross?D.?follow? 三、单项选择(共15小题,每小题1分,满分15分) ( ) 26. ---When do you usually get up? ---_______about 6:00a.m.. A. At B. On C.In D.For ( )27. I want to find a new ______. I don’t like to ______ here. ? A.work, work ??B.?work, job??C.?job, job??D.job, work ( ) 28._________ is it from the library to school? A. How often B. How far C. How long D. How soon ( ) 29. _______ Lily is ill, ______she goes to school. A. Although, / B. Although, but C. But, although D. Because, / ( )30. He is leaving ________ Jinan next Sunday.    A. to B. with C. for D. in ( ) 31.Can Peter _______any Chinese songs? A.?sings B.?sing C.?to sing ????D.?singing ( ) 32. It takes my father three months ______ around China. A. travel B.travels C.to travel D. traveling ( ) 33. There are __________people in the hallways. A. too much B. much too C. too many D. many too ( )34._______ up quickly, or you’ll be late. A. Getting B. Get C. To get D. Geting ( )35.The baby is only __________.   A.ten months old B.ten month old B.ten monthes old D. ten old months ( )36. Lily can’t play ______very well, but she can play _____well. A. piano; soccer B. the piano; the soccer   C. the piano; soccer D. piano; the soccer ( )37.----Do you often go to school on foot or by bike? ---- _____. A. Yes, on foot B. No, by bike C. On foot D. Yes , on my bike ( )38. We have _____every day . A. a Chinese B. Chinese C. the Chinese D. China ( )39.Mary usually _________her teeth every day. A. brush B. brushes C. brushs D. brushing ( )40. This kind of T-shirt looks_______and sells _______ in the market. A.nice, good B. well, well C. good, well D.good, nice 四、完形填空(共10题,每小题1分,满分10分) Jane and John 41________ sister and brother. They like music. Jane can play the piano, but she 42________play the violin. John can’t play the piano, but he 43______play the violin. Today they 44______ to carry a piano to45_______ bedroom. 46_________ piano is heavy (重的).They can’t 47_________ it. 48______ parents aren’t at home, but they49_________a cousin Mike. He is here today. They ask Mike to 50_________ them. 41. A. is B. am C. are D. be 42. A. can B. can’t C. doesn’t D. isn’t 43. A. can B. can’t C. doesn’t D. do 44. A. like B. want C. can D. play 45. A. Jane B. her C. Jane’s D. hers 46. A. The B. A C. / D. An 47. A. take B. carry C. help D. give 48. A. Jane’s and John B. Jane and John’s C. They’s D. Jane’s and John’s 49. A. have B. like C. want D. are 50. A. come B. go C. join D. want 五、 阅读理解(共20小题,每题2分,满分40分) A Dick and Ellen come from America. Now they are in Tianjin. Every morning they get up very early(早). Then they go to work by car. They start their work at 8:30. They are very busy. They have lunch at 12:30. After lunch they work again. They finish their work at 5:30 p.m. In the evening they take Chinese lessons. They want to learn Chinese. They want to talk with Chinese people. They often say “Chinese people are very friendly”. They like to stay in China and they like to work with Chinese people. 51.Where are Dick and Ellen now? A. In America. B. In Beijing. C. In Tianjin. D. In England(英国). 52. Do they get up very late(晚) every morning? A. Yes, they do. B. No, they don’t. C. No, they do. D. Yes, they don’t. 53.When do they begin to work? A. At 8:00. B. At 8:30. C. At 9:00. D. At 12: 30 54. What do they do in the evening? A. Stay at home. B. Watch TV.C. Take Chinese lessons. D. Go to work 55.Why do they want to learn Chinese? A. Because they like Chinese. B. Because they like China. C. Because they want to talk with Chinese people. D. Because they want to stay in China. B Mrs. King is an American doctor. She is now in China. She works in a children’s hospital(儿童医院)in Beijing. She is also learning Chinese medicine (中医) there. She likes Chinese medicine very much. She loves working for children. She works hard in the day and reads English books on (关于) Chinese medicine at night. She learns Chinese from the Chinese doctors and her Chinese friends. Now she can speak some Chinese. She can read some Chinese books, too. Her husband Mr. King is a teacher. He teaches English in a junior high school in Beijing. He works hard, too. He works from Monday to Friday. He teaches three classes every day. Sometimes, on Saturdays and Sundays, he teaches other English classes. He wants to make more money (挣更多钱). 56. Mrs. King works in a _____. A. shop B. junior high school in Beijing C. hospital in Beijing D. hospital in America 57. Both of the Kings _____. A. live in America B. live in Shanghai C. work hard D.work every day 58. Mr. King works _____. A. in a junior high school in Beijing B. in a children’s hospital in Beijing C. in a junior high school in America D. in a children’s hospital in America 59. Mrs. King learns Chinese from _____. A. her teacher B. the books C. the doctors D. the Chinese doctors and her Chinese friends 60. Which of the following sentences is NOT true? A. Mrs. King can speak English and Chinese. B. Mrs. King doesn’t know anything about Chinese medicine. C. Mrs. King is from America. D. Mr. King sometimes teaches other English classes on weekends. C Many people like to travel by plane, but I don't like it because an airport is usually far from the city. You have to get there early and wait for hours for the plane to take off and it is often late. You can't open the windows. You can't choose the food. Planes are fast, but they still take hours to go out of the airport and into the city. I like traveling by train. I think trains are safe. Railway stations are usually in cities. When you are late for a train, you can catch another one. You can walk around in the train and open the windows. You can see many interesting things on your way. I know it takes a little more time. I also like cars. You can start your journey when you want to, and you don't need to get to a railway station or a bus stop. Also you can carry many things with you in a car. But sometimes there are too many cars on the road. 61. Why do many people like to travel by plane? A. Because it is fastB. Because it is safe. C. Because you can walk around in the plane. D. Because it is cheap. 62. Which is not the good thing about the train? A. It is safe. B. It takes a little more time. C. You can open the windows. D. You can walk around in the train. 63. If you want to take a lot of things with you, what do you take to go out? A. A bus. B. A car. C. A train. D. A bike. 64. What is the bad thing about the car? A. You needn't go to a station. B. You can start your journey when you want to. C. There are too many cars on the road. D. You needn't go to a bus station. 65. What does the writer think of the plane, the train and the car? A. He thinks it takes a lot of time to go to and get out of the airport. B. He likes to take a train because it takes a little more time. C. He likes to take a car because he has a car. D. He likes to take a plane because it's fast. D Rule One Rule Two 1. You can come into the room only with your teacher. Here are the rules for?Emily. 1. You must get up before 6:30am. 2. Don’t eat or drink in the room. 2. Don’t?listen to music. 3. Don’t listen to music. 3. Don’t talk loudly on the phone. 4. Be quiet. Don’t talk to each other 4. Go to bed by 10:00 pm 5.Turn off all the computers and close windows after class. 5. You can’t meet friends if you don’t finish your?homework ? 6. Clean your bedroom yourself. 66.What is not allowed(允许) in both the two rules? A. Eating or drinking. B. Listening to music. C. Meeting friends. . Coming into the room alone. 67.What may Rule One be?for?????????????? A. A computer room.?B.A classroom. C.?A bedroom.?D. A dining room. 68.Which rule is NOT for Emily? A. Turn off the computers and close windows??B. Don’t listen to music. C. Don t talk loudly on the phone.?D. Clean your bedroom yourself. 69.The underlined word “finish” means___________ in Chinese. A.阅读 B.拿走 C.开始 D.完成 70.When does Emily have to go to bed? A.After 10:00p.m.. B.Before 6:30p.m. C,By 10:00p.m. D.By 9:00p.m. II 卷(共计55分) 六、词汇应用 :根据句意及首字母,完成单词。(共5分) 71.They ___________(穿过)the river on the ropeway to school. 72.A h_____________years makes a century(世纪). 73.My sister doesn’t go on a ropeway, she is very ___________(害怕) 74.I get up at a q___________ past six. 75. My grandfather usually _______________(锻炼)after dinner. 七、完成句子,每空1分,共计10分 1、我们必须准时到校。 We must arrive at school _________ _________. 2、他成为演员的梦想会实现。 His dream to be an actor can _______ _________. 3、学生们在上学日的晚上不能外出。 The students can’t _________ _______ ___________ school nights. 3、斯科特天天淋浴吗? 4、Does Scott _______ _________ __________ every day? 八、选择方框内合适的词完成短文, 使短文意思完整。(共10分) swim, dance, speak, friend, but, want, they, be, good, she Zhang Mingyan and Liu Lin are the students of Green School. They are good 1. ________. They want to join the clubs. There are many clubs in 2. ________ school. They are the English club, the music club, the 3. ________ club, the chess club, the art club and so on. Zhang Mingyan 4. ________ to join the music club. She can sing and 5. ________. She wants to 6. ________ a musician when she grows up(长大). 7. ________ favorite singer is Song Zuying. And she can play the piano and the guitar well, 8. ________ she can’t play the violin. Liu Lin can play chess and swim 9. ________. But she can’t 10. ________ English. So she wants to join the English club to learn English. 九、 任务型阅读,(每题2分,共计10分) Many students in the US always take the school bus to school every day. Parents think taking the school bus is very safe(安全的). But sometimes it is also dangerous(危险的). Some students were injured(受伤) because they didn’t keep the school bus rules. What are the school bus rules? ◆Arrive at the bus station early. ◆Wait for the bus at the bus station. ◆Don’t play around the bus station. ◆Don’t run here and there at the bus station. ◆Don’t walk or fight on the bus when it is going. ◆Don’t get off the bus if it doesn’t stop.? These rules are good for students. Remember them and don’t break them.?So you can keep yourself safe. 根据上面短文内容,完成下列任务。 1. How do students in the US go to school? 2. 写出文中划线句子的同义句。 Parents think __________ is very safe ________ __________the school bus. 3. The school rules are very _________ for every student.(补全句子) 4. Why is it dangerous sometimes to take the school bus? 5. How many rules are there in the passage? 十、书面表达(20分)根据以下提示写一篇短文. 假设你是Jack,你的笔友Lily想了解你的一些情况。请你根据下面的提示词,写一篇50词左右的短文,介绍一下你自己。 ????name ?Jack age 13 ????from China favorite subject English can do play basketball / play the piano get up 6:30 how to get to school On foot _________________________________________________________________________________________________________________________________________ 1-5BABAC 6-10CABCA 11-15BBCCB 16-20AACBA 21-25ABDCB 26-30ADBAC 31-35BCCBA 36-40CCBBC 41-45CBABC 46-50ABBAC 51-55CBBCC 56-60CCADB 61-65ABBCA 66-70BAADC 71.cross 72.hundred 73.afraid 74.quarter 75.exercises 七、1.on time 2.come true 3.go out on 4.take a shower 八、1.friends 2.their 3.swimming 4.wants 5.dance 6.be 7.Her 8.but 9.well 10.speak 九、1.They take the school bus to school. 2. it to take 3. good 4. Because some students didn’t keep the school bus rules. 5. Six. 范文 I’m Jack. I’m 13years old. I come from China. I go to school from Monday to Friday. I always get up at 6:30.I usually go to school on foot. It takes me about 15 minutes to get to school.My favorite subject is English and I’m good at speaking English. In my free time, I like playing basketball. It’s good for my health. I can play the piano, too. I want to be a pianist when I grow up. 2018-2019学年下学期七年级(英语)答题卡 学校 班级 姓名 考号 请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效! 请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效! 贴 条 形 码 区 域 一、单项选择题:( 请用2B铅笔填涂,务必认真、清晰) 二、非选择题:(共45 分) 请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效! 请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效! 请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效! 六、 词汇应用 (根据句意及首字母,完成单词。(共5分)) 71. _______________72_______________ 73 _______________ 74. _______________75_______________ 七、完成句子,(每空1分,共计10分) 1.____________ ____________ 2.____________ ______________ 3.____________ ____________ ____________ 4.____________ ____________ ____________ 请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效! 八、选择方框内合适的词完成短文, 使短文意思完整。(共10分) 1.____________ 2.____________ 3.____________ 4.____________ 5.____________ 6.____________ 7.____________ 8.____________ 9.____________ 10.____________ 九、 任务型阅读,(每题2分,共计10分) 1._____________________________________________________________ 2.__________ ___________ ___________ 3.__________________ 4._____________________________________________________________ 5._____________________________________________________________ 十、书面表达(20分)根据以下提示写一篇短文. _______________________________________________________________________________________________________________________________________________ _ ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效! 第7 六年级下册英语试题 共12页 页

  • ID:4-5714309 山东省泰安市鲁教版2018-2019学年七年级下册英语期中测试题(Units 1-4 )(含答案 无听力音频及材料)

    初中英语/期中专区/七年级下册

    七年级英语下册期中试题 听力部分(共25小题;每小题1分,满分25分) 听句子,选择适当的应答语。每个句子读 两遍 ( )1AHe likes listening to music B. An engineer C. To visit London ( )2. A. That's a good idea B. Yes, there will C. No, they won’t ( ) 3 A. Thanks B. I agree with you C. Sure, I'd love to ( ) 4.A. See you later B Sorry, I can t C. Fine, thanks ( ) 5. A. Sorry to hear that B. Enjoy yourself CI will tell some stories to the old people (二)听五段对话,选择正确答案。每段对话读 ( ) 6. What is the woman doing now? A. She is watching TV B. She is reading a story.C. She is going shopping ( )7. What is the population of the woman's city? A. About2,600,000 B. About3,000,000C. About5,200,000 ( )8. How long does it take the woman to get to school? A. For half an hour. B. For ten minutes.C. For forty minutes ( )9. Where was the woman at two o clock yesterday afternoon? A. At home B. In a park.C. In the theater ( )10. What happened d to Kate? A She fell off nd hurt her left B. She fell off her bike and hurt her left leg C. She fell off d hurt her right (三)听两段长对话,选择正确答案。每段对话读 两遍。听每段对话前,你将有10秒间阅读对应的小题 听第一段对话,回答第11至13小题。 ( ) What does Linda want to be? A. An English teacher B Atennis player C. A football player ( )12. Which subject isn’ t Linda good at?A. English B. P C. Math. ( )13. What is Linda going to practice every day? A. Basketball B.Tennis C. English 听第二段对话,回答第14至16小题 ( )14. What does Eric have to do? A. To wash his uniform. B. To wash the dishes C. To do his homework ( )15. What day is it today? A. Friday.B Thursday C Wednesday ( ) What time is it now? A It’s 6:40 B B.It’s 7:10 C.It's6:14 (四) 听短文,选择正确答案。短文读两遍,听短文前,你将有20秒钟的时间阅读下面4个小题 ) ( )17 Which place will they go on a trip to ? A. The park.B. The mountains C The zoo ( )18. When will they meet tomorrow? A .At7:00am B.At7:30 am CAt7:45am ( )19. How will they go there? A. By bus B. By bike C. By train ( )20. Why should they bring food A. Because they will have breakfast there B. Because they will have lunch there C. Because they will have supper there (五)录音中有一篇短文,听两遍后,完成下面的表格 Jack’s resolutions One thing in common I want to make myself a 21 person. How to improve my schoolwork . I’m also going to study math22 . I'm going to23. my English About my physical health I love soccer I'm going to make a soccer24 . I'm going to eat less junk food and more 25 . 一、单项选择(共15小题;共15分) 26. The story made all of us ?, and we wanted him ? one more. A. laugh; tell B. to laugh; to tell C. laugh; to tell D. to laugh; tell 27.I ? follow you. Would you please repeat it? A. can't B. mustn't C. needn't D. shouldn't 28. He made a fire ? himself ? warm. A. make; to keep B. to make; to keep C. to make; keep D. make; keep 29. We know the train in the past can't go ? the train at the moment. A. as soon as B. so fast as C. as fastly as D. so faster than 30. There ? a lot of traffic in the street. We will give ? to the government. A. are; some advice B. is; some advice C. is; an advice D. are; some advice 31 There ? a sports meeting in our city next month. A. will have B. is going to have C. are going to be D. is going to be 32.I really don't know ? this question. It is too hard. A. which to answer B. how to answer C. what to answer 33. It's necessary for us ? to our parents when we have problems. A. to talk B. talking C. talk 34. Look! There are some birds ? in the sky. They are very beautiful. A. to fly B. fly C. flying D. flown 35. We ? some robots at home in the future, and there ? some in the office, too. A. will have; will have B. have; will be C. will have; will be D. will have; are 36. The Dragon Boat Festival this year will come ? four days. A. after B. For C. during D. in 37. --- ? cut up one more apple? --- Yes, we do. A. Need we B. Do we need C. Do we need to D. Must we 38. I'm very hungry. Please bring me ? to eat. A. two sandwiches B. two pieces of sandwich C. two pieces of sandwiches D. two piece of sandwiches 39. More and more people can ?100 years old in the future. A. liveB. live to be C. living to be D. live to 40. --- What do you think of the film, Mary?--- ? I can't find a better one. A. Too bad. B. Too expensive .C. Good idea! D. Pretty good! 二、完形填空(共10小题;共10分) There are many problems between parents and their children. Some parents don't understand their 41 ?, and some parents even argue with their children. if I am a parent, how will I 42 ? my child? Well, I think there are many ways. 43 ?, I'll encourage my child to do things he or she likes. The things should be good sees 44 ? him or her. If it is not good for my child, I'll talk to him or her about the disadvantage of the thing in a 45 ? way. Second, I will always take pride in everything good that my child 46 ?. For example, if he or she gels good grades, I'll say something like 47 ?, "Well done! I'm very proud of you." These words will make both my child and me very 48 ? Third, I will spend 49 ? time staying with my child than my parents did with me. I'll chat and go shopping with my child. I am 50 ? these things will make parents and their kids bet on well. 41. A. classmates B. kids C. friends 42.A. give lessons to B. get along with C. talk to 43. A. First B. Next C. Later 44. A. for B. about C. before 45. A. silent B. lazy C. patient 46. A. will do B. is doing C. has done 47. A. it B. This C. them 48.A. happy B. strange C. sad 49. A. little B. less C. more 50.A. afraid B. sure C. surprised 三、阅读与表达(判断式)(共5小题;共5分) As we know, all living things have to eat food. For a man, a tiger, a fish, a bird, or even a worm, food is necessary. Generally speaking, all living things are sure to die without food. In every part of the world, many different kinds of animals share living places and live in communities(群落) together. They are connected in a food chain(链). Within a food chain, some living things are producers and some are consumers(消费者). Plants are producers because they use sunlight, soil and other things to make their own food. Animals are consumers because they have to eat other animals or plants. There are four different kinds of consumers in the animal kingdom. A carnivore is an animal that only eats other animals. An herbivore is an animal that only eats plants. An omnivore is an animal that eats both plants and animals. A scavenger is an animal that eats dead animals. Look at the picture. It is an example of a food chain. The food chain shows the order that animals eat each other in a community. In the picture, you can see what animal or plant is food for another animal. See? A leaf is food for a grasshopper, which then becomes food for a hungry mouse. The mouse is food for a snake. The snake is eaten by an eagle. In this way, all of these animals are connected. 根据短文内容,判断正误,正确的为A,错误的为B。 51. The main idea of the passage is "Four kinds of consumers". 52. The underlined word "scavenger" means in Chinese "腐生动物". 53. The food for a mouse according to the picture is a grasshopper. 54. All kinds of animals share their living places with others. 55. There are some living things which don't need to eat food. 四、阅读理解(共10小题;共10分)A All our food comes from the soil(土壤). Some of us eat meat, but animals live on plants. If these were no plants, we should have no animals and meat. So the soil is necessary for life. The top of ground is usually covered with grass or other plants. Plants grow in soil, which has a dark color. This dark soil is humus, dead leaves, dead plants and animal waste make it, but this takes a long time. When the humus has been made, plants can grow well in it. All soil needs food. If we don't give it any, the plants will be weak. Animals waste is the best food for the soil, but chemical fertilizers(化肥) are also very useful. The same crop should not be grown in the same place every year; it is better to have a different crop. A change of crop and the use of a good fertilizer will keep the land in good condition. When the soil is dry, the wind blows it away. Sometimes heavy rain carries the humus down to a river. People should grow more and more trees and grass to stop wind from carrying the humus away. It takes hundreds of years to make humus, and so we must save every bit of it. Without soil, where can we grow food? 56. From the text, we know people live on ?. A. animal B. plant C. meat D. soil 57. The word “humus” means ? in Chinese. A. 微生物B. 土壤 C. 腐殖土D. 粘土 58. We should ? to keep the soil. A. give more fertilizers B. kill more animals C. make more humus D. grow more trees and grass 59. We should save every bit of humus, because ?. A. it takes a long time to make humus B. the more humus in the soil, the better plants grow C. the chemical fertilizers are expensive D. A and B 60. The best title of this text should be ?. A. Soil is Necessary to People B. The Same Crop Can't be Grown in the Same Place Every Year C. Soil's Food is Chemical Fertilizers D. Humus is Hard to Make B Sometimes I really doubt whether there is love between my parents. Every day they are very busy trying to make money for my schooling. One day, my mother was sewing a quilt (缝被子). I silently sat beside her. "Mum, is there love between you and dad?" I asked in a very low voice. With surprise in her eyes, she stopped her work for a while. The she said, "Susan, look at this thread(线). It can hardly be seen, but it's really there. It makes the quilt strong. If life is a quilt, love should be a thread. Love is inside." I couldn't understand her until the next spring. At that time, my father suddenly got sick seriously. My mother had to stay with him in the hospital for a month. After they were back, my mother helped my father walk slowly on the country road every day. They were so kind to each other and it seemed they were the happiest couple. After two months my father still couldn't walk by himself. "Dad, how are you feeling now?" I asked him one day. "Susan, don't worry about me," he said, "I just like walking with your mum. I like this kind of life." Reading his eyes, I knew he loves my mother deeply. Now I understand that love is just a thread in the quilt of our life. Love is inside, making life strong and warm. 61. Why are Susan's parents busy trying to make money? A. To send Susan to school .B. To get to see the doctor. C. To buy a strong quilt .D. To show their love. 62. Susan' father stayed in hospital for ?. A. one day B. one month C. two months D. three months 63. Susan came to understand her mother ?. A. while her mother was sewing a quilt B. before her father was in hospital C. when she was sitting beside her motherD. after her father was seriously sick 64. What can we know from the passage? A. Susan's father is very lazy. B. Susan's mother is a nurse. C. Susan's parents love each other. D. Susan doesn't like her father. 65. Which of the following could be the best title for the passage? A. How to Make a Quilt StrongB. Love Is Just a Tread C. Walking on the Country RoadD. A Seriously Sick Father 五、补全对话(选择)(共5小题;共5分) A: Hey, Steve. B: Hi! How's it going recently? A: Terrible! I always feel upset. B: 66. ? A: My parents always wish me to study hard and always compare me with others. It makes me stressed out. 67. ? B: Don't worry. Why don't you chat on the Internet to share your feelings with others? A: Really? 68. ? B: Sure. It's very popular among us young people. You can also get many replies from friends. A: 69. ? B: Let me see. Well, you'd better have a try first. If you have a chance, you should invite them to read your micro blog (微博), they'll know you better. A: 70. ? Thank you. B: You're welcome. A. But what if my parents don't let me do it? B. That sounds great. C. What happened to you? D. Is it helpful to me? E. I don't know how to deal with it. 六、单词拼写(单句首字母填空)(共10小题;共10分) 71. You can write your wish on the piece of p ?. 72. My father is a worker. He works in a big f ?. 73. I believe that robots in the Future will have many different s ?. 74. You'd better not buy so p ? things for others. 75. Can you tell me what h ? to him yesterday? 76. My little son's dream is to go to Tsinghua U ?. 77. You are late again. Please give me a r ?. 78. They are old enough. They can look after t ?. 79. It is not easy for me to c ? dinner by myself. 80. I have cut the meat up. Can you m ? up the meat and vegetables? 七、翻译(根据中文提示完成句子)(共5小题;共10分) 81. 长大后你想成为什么?What do you want to be when you ? ?? 82. The teacher let me ? ?(查明) who broke the window. 83. During the party, all the children ? ?(妆扮) as clowns. 84. No matter what happens ? ?(确保) that you can come on time. 85. The room is dark. Please ? ?(打开) the lights. 八、选词填空(短文选词填空)(共10小题;共15分) have good how always see that year drink but surprise I'll tell you a story about an old man and milk. Bill was 60 86. ? old and he was ill. He was always tired and his face was 87. ? very red. Last month his wife asked him to go and 88 ? Doctor Brown. But he did not like doctors. Last week he was worse, and he 89. ? to go to the doctor's. Doctor Brown said he drank too much. He should stop 90. ? beer and drink milk. Bill liked beer 91. ? he didn't like milk. "I'm not a baby," he always said to his wife. Now, he looked at Doctor Brown and said92. ? drinking milk was dangerous. The doctor laughed and asked him how drinking milk could be dangerous. Bill said drinking milk killed one of his 93. ? friends last year. The doctor felt 94. ? and asked 95. ? that happened. "The cow fell on him," Bill said. 九、阅读与表达(表格式)(共10小题;共20分) What is your favourite cartoon? It may be hard for you to decide. But for pianist Lang Lang, Tom and Jerry is the best one. When Lang was two years old, he saw Tom playing the piano. This was his first time to enjoy western music and this encouraged(鼓舞) him to learn to play the piano. His talent(天赋) at the keyboard has taken him from Shenyang to the world. Lang became a good piano student at three. In 1997, the 15-year-old boy studied at a famous American music college(学院). Now, he is one of the most popular pianists, but the road to success(成功) is not easy. Lang's father stopped his job to look after him, while his mother stayed in Shenyang to make money. But Lang thinks he is very lucky and he should give something back, so he always helps the children in poor areas a lot. 根据短文内容,完成表格,每空只填1个单词。 Lang Lang—A Well-known 96. ? About his personal(个人的) life Year of birth 1982 97. ? of birth Shenyang Favourite 98. ? Tom and Jerry The 99. ? for helping the poor He thinks he has good 100. ? and should give something back. About his musical life When he was 2 years old He enjoyed western music for the 101. ? time. At the 102. ? of 3 He became a good piano student. In 1997 He 103. ? at a famous American music college. Overall, the road to success is 104. ?? for Lang Lang. Both of his 105. ? did a lot for him. 十、作文(共1小题;共25分) 请以“ My future life”为题,根据以下内容提示和你的实际学校生活,写一篇短文来描述一下你心目中最幸福的生活。 内容提示: 1.你现在生活中的快乐和烦恼是什么? 2.你追求的未来的生活是什么样子的? 3.你会为此做出什么样的努力? 要求:语言准确得当,条理清晰,80词左右 根据中文和英文提示,用英文写一封意思连贯、符合逻辑、不少于50词的邮件,邮件的开头和结尾已给出,不计入总词数,所给提示词语仅供选用请不要写出你的校名和姓名。 假如你叫李华,你们学校为配合北京申办冬奥会,倡导人人都做文明中学生。请你根据以下提示,给你的英国笔友Peter写一封邮件,告诉他你认为做个文明中学生什么是重要的,你通常是怎么做的,以及你的感受。 1. What is important for a middle school student? (Being polite to others? Following rules?...) 2. What do you usually do? 3. How do you feel? 提示词语:think; mile; respect; say hello to; wait in line; on time; happy Dear Peter, How is it going? At my school we're talking about what we should do to he a good student. _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Anything new at your school? Yours, Li Hua 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 答案 一、单项选择 1. C 2. A 3. C 4. B 5. B 6. D 7. B 8. A 9. C 10. C 11. D 12. C 13. A 14. B 15. D 二、完形填空 16. B 17. B 18. A 19. A 20. C 21. C 22. B 23. A 24. C 25. B 三、阅读与表达(判断式) 26. F 27. T 28. T 29. F 30. F 四、阅读理解 31. D 32. C 33. D 34. D 35. A 36. A 37. B 38. D 39. C 40. B 五、选词填空(短文选词填空) 41. years 42. always 43. see 44. had 45. drinking 46. but 47. that 48. good/best 49. surprised 50. how 六、单词拼写(单句首字母填空) 51. paper 52. factory 53. shapes 54. personal 55. happened 56. University 57. reason 58. themselves 59. cook 60. mix 七、翻译(根据中文提示完成句子) 61. grow up 62. find out 63. dress up 64. make sure 65. turn on 八、补全对话(选择) 66. C 67. E 68. D 69. A 70. B 九、阅读与表达(表格式) 71. Pianist 72. Place 73. cartoon 74. reason 75. luck 76. first 77. age 78. studied 79. difficult/hard 80. parents 十、作文 81. One possible version: Dear Peter, How is it going? At my school we're talking about what we should do to be a good student. I think it is important to be polite to others. I say hello to my teachers and classmates. I smile at everyone I talk to. Following rules is also important. I wait in line at the bus stop and go to school on time. I feel happy for doing all these because it is right for a student to do so. Anything new at your school?[[sign]]Yours, Li Hua[[/sign]] 3( 共5页)

  • ID:4-5713844 Unit 3 Will people have robots?单元测试无答案

    初中英语/鲁教版(五四制)/七年级下/Unit 3 Will people have robots?/本单元综合与测试

    垦利区第二实验中学 Unit 3 单元练习 (40分钟,100分) 一、单项选择 (20分) ( ) 1.?I?find?it?fun?to?watch____sky?full?of?stars.?And?I hope?to?be___astronaut?one?day. A.?a;?an B.an;?the C?the;?an? D.?an;?a ( ) 2.There ________ an English film this evening. will B. is going to have C. is going to be D.will have ( )3.What do you think the weather ________ tomorrow? A.will be B.is C.will be like D.will like ( )4.The ________ book made the students get ________ . A.boring;boring B.bored;boring C.boring;bored D.bored;bored ( )5.I _______him as soon as he _______ back. A. will tell; will come B. tell; will come C. tell; comes D. will tell; comes ( )6. He seems________. A. happily B. happy C. happiness D. to happy ( )7.With the develo (?http:?/??/?www.21cnjy.com" \o "欢迎登陆21世纪教育网?)pment of modern industry, there will be _____living space for wild animals.A. fewer and fewer B. less and less C. more and more D. bigger and bigger ( )8. -- I need _____to write_____now.--- Here you are. A. two papers; in B. two pieces of paper; on C. two paper; on D. two pieces of paper; in ( )9. --What’s wrong? -- I can’t ___my phone. So I’m ____ it. A. find;look for B. find; looking for C. look for;find D.looking for; find ( )10. She?speaks?in?such?a?low?voice?that?it?is____for us?to?hear?her?clearly. A.?dangerous B.?impossible C.?careful D.?boring ( )11. Teenagers hav (?http:?/??/?www.21cnjy.com?)e all kinds of dreams. _____, some students would like to go to the moon some day. A. After all B. At once C. In fact D. For example ( )12.I will___work out this question. A. able to B. be able to C. can D. could ( )13.Dale,?come?on!?There?are?two?people_____for?us outside. A.?wait B.?waiting? C.?to?wait D.?to?waiting ( )14. __he is rich, __he is unhappy.A. Although; but B. Though; butC. Although; /D. /; but ( )15.This story is so moving that it makes me______.A. cry B. crying C. to cry D. cries ( )16.There?are ___visitors?coming?to?the?new?village to?have?a?visit. A.?hundred B .?hundreds C.?hundred?of D.?hundreds?of ( )17.-- Let's play a part____the room.--- That sounds great! A. clean B. cleaning C. to clean D. in cleaning ( )18.Chinese?people?are?always?against?fight.?They?love world . A.peace B.?prediction C.pollution D.?future ( )19.Our hospital n (?http:?/??/?www.21cnjy.com?)eeds one ________ doctor.Mr.Li,you can ask your son to have a try. A.woman B.women C.man D.men ( )20.-- Some people think robots will fight with humans.---_____. I think they will be friendly to us. A. I disagree B. I agree C. I think so D. That's a good idea 二、阅读理解(20分) A What do you think our life will be like in 2050? Some people are talking about it on QQ. Blue Sky I think there won't be any TV channels in 2050. People will be able to choose a program from a “menu” and a computer will send the program to the television. In 2050, we will be able to feel the things we see on TV with our hands. Julia In 2050, there won't be enough water. Some places will be drier and people will not be able to have enough food. There may be serious water shortage. Ashley Don't be so pessimistic about that, Julia! People will solve this problem. And I think there will be less water pollution. Water will be much cleaner than it is now. Linkin I quite agree with Ashley. And I believe in 2050 doctors will be able to help blind and deaf people see and hear again. All the people will be healthy because they will take a kind of special medicine when they are born. ( ) 1.Blue Sky thinks the computer will send the ________to the television. A.channels   B.pictures C.menus D.programs (  )2.Julia thinks________in 2050. A.the water will be much cleaner B.there will be more water pollution C.people will have less food D.some places will have more water (  )3.The underlined word“pessimistic”means “________” in Chinese. A.悲观的 B.尴尬的 C.暴力的 D.绝对的 (  )4.Ashley thinks people will have________in the future. A.more healthy food B.less healthy food C.cleaner water D.dirtier water (  )5.Linkin predicted that a kind of medicine would be able to make people________. A.rich B.keep healthy C.live happily D.serious ( B ) In the future,at home,cookers will be ready for you to cook a complete meal at the touch of a switch.Televisions will tell you prices at the shops and news.Videophones will bring pictures as well as sound.Home will become the center of entertainment through televisions and electronic games.Machines will control temperature,lighting,washing and gardening.Lighting serves as wallpaper and it will make your room look nicer.More people will eat out more than they do today,and they will have a lot more kinds of food. At work,robots will take over most jobs in the factories.Working hours will fall to under 30 hours a week.Holidays will get longer. There will be more foreign travel.Space travel will be cheaper.Hobbies and education will become more and more important. (  )6.People will know prices at the shops and news on____.? A.computer B.televisions C.wallpaper D.videophones (  )7.What can make your room look nicer? A.Gardening.B.Switches.C.Lighting. D.Machines. (  )8.People will work for____30 hours a week.? A.less than B.more than C.as many as D.more or less (  )9.Which of the following sentences is TRUE? A.People will have less free time. B.Robots will do all the jobs at home. C.There will be more people eating out. D.People won’t travel to space. (  )10.____will be more and more important.? A.Hobbies and education B.Cookers C.Travel D.Entertainment (C)Do you know the movie I, Robot? It tells us a story about the future. The year is 2035 and robots are just as common as mobile phones. People depend on their robots to do lots of things, for example, babysitting, cooking, doing chores and taking their dogs for a walk. Robots have to obey(听从) humans’ orders, because their designers make them do so. A police officer called Spooner hates robots. He doesn’t think humans can get on well with their robots at all! But the scientist Susan has different opinions. Susan works on robots’ mind and she thinks one day robots will become more powerful(强大的) than humans and help humans to make progress(进步). When Spooner and Susan work together, they find that something is wrong with the world’s robots. A few robots have their own thoughts and they’re trying to get out of humans’ control(控制)! Of course these robots’ dream doesn’t come true. Humans work hard to control their robots again and they succeed at last. (  )11. The story will happen(发生) in _______. A. 2010 B. 2020 C. 2035 D. 2040 (  )12. The phrase “depend on” in this article means _______. A. 依靠 B. 悬挂 C. 相信 D. 取决于 (  )13. Spooner is a _______ and Susan is a _______. A. scientist; professor B. bank clerk; police officer C. policeman; doctor D. police officer; scientist (  )14. Susan thinks that one day _______. A. robots can’t get on well with humans B. robots will help humans to make progress C. robots will have their own thoughts D. robots will control the world (  )15. Which of the following is NOT TRUE according to this article? A. The movie I, Robot talks about the future. B. People use their robots to do everything. C. A few robots want to get out of humans’ control. D. At last humans succeed in controlling the robots again. 三、用所给词的适当形式填空(10分) What do you think life will be like in the 1.f______?I don't think we will have to do 2.h______ because robots can help us a lot. Then we will 3.s_____ more time reading books on computers. If we like, we will only need to 4.l_____ to them because the computers can read the books for us. A new 5.k____ of clothes will come out. They will be warm in winter and 6.c____ in summer. 7.R______ will probably become very common transportation(交通工具). We can fly to any other 8.p______ in this kind of transportation. 9.S______are making science develop(发展) faster and faster. They predict that our life will be better and better. I believe the 10.p______ will come true soon. 1.________ 2._________ 3._________ 4._________ 5._________ 6.________ 7.__________ 8._________ 9._________ 10.________ 四、根据短文内容和已给出的首字母,在空白处填入适当的单词。(10分) People began 1.______(make) robots about a few hundred years ago. In the past, some of the early ones?2._____(look) like animals or humans.However,?they?couldn't?3.______(talk) and were pretty?dumb.?They?worked?like?clocks?and?4.____(do)?the same things over and?over?again.Now modern robots?don't?always?5._____(look)?like humans.?Some?6.____(be) like?big?machines; others?are?nothing but?long?arms?attached?to?boxy bodies.However,?modern?robots?are smart.?Some?can 7._____(solve)(解决)problems on?their?own.?Their brains?are?computers?and?their?eyes?are?sensors(传感器).Motors(发动机)help?them 8._____(move).In the?future, robots?will?learn?from?their mistakes more than?they?do?now. It's possible for us 9.____(see)?robot?shop assistants,?robot?house-?hold?workers,?and?robot factory?workers.?Robots?will?help people?10.____(do) more things. 1.________ 2._________ 3._________ 4._________ 5._________ 6.________ 7.__________ 8._________ 9._________ 10.________ 五、阅读表达(10分) The earth is much worse than before because of serious pollution: air pollution,land (土壤) pollution and water pollution.Irresponsible(不负责任的) people damaged the environment and now we have serious problems.What should humans do to save the earth? 3.First,we should not make too much rubbish(垃圾).It needs more areas,so there will not be enough space for people to live.The land will then be polluted and fewer plants can grow. 4.Next, we should keep the sea and rivers clean.Fish can’t live in the polluted water,so it may be impossible for us to enjoy so much seafood or swim happily in the sea in the future. Third, everyone should help to keep the air clean.Polluted air is bad for our physical health.So we must stop people and factories from polluting the air. To make the earth a better place,everyone should learn to love our planet from now on.And everyone should play a part in saving the earth. 1. Why is the earth worse than before?______________________________________. 2.How many suggestions does the writer give us?______________________________. 3. 译成汉语:__________________________________________________________. 4. 译成汉语:__________________________________________________________. 5. The best title(题目)can be:____________________________________________. 六、书面表达(20分)畅想一下20年后的生活,从职业、居住环境、家人朋友、健康、爱好等方面进行叙述。80词左右 ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________[ PAGE 七年级单元测试 第1页(共1页)

    进入下载页面

    免费资料

  • ID:4-5705611 Unit 5 Can you come to my party? 单元测试(无答案,含听力音频无听力材料)

    初中英语/鲁教版(五四制)/七年级下/Unit 5 Can you come to my party?/本单元综合与测试

    Unit 5 单元测试 (40分钟,120分) 听力选择(15分) (一)听句子 (?http:?/??/?news.21cnjy.com?/?A?/?130?/?151?/?V43941.shtml?),选择正确的答语(5分) 1. A. Tomorrow. B. The day before yesterday. C. The day after tomorrow. 2. A. Oh, sorry. My mother is ill. I have to look after her. B. Yes, I would. C. No, I’d love to. 3. A. Mike and Jack. B. Yes, I did. C. No, I didn’t. 4. A. It’s Sunday. B. It’s sunny. C. It’s Sunday, May 16th. 5. A. No, it isn’t. B. That’s all right. C. That sounds great. (二)录音中有一段对话,听对话两遍,然后选出能回答每个问题的正确答案。(5分) 1. The man want to speak to____. A. Mary B.Ann C.Anna 2. Is the woman at home at the moment? A.Yes. B. No. C. We don’t know. 3. When does the man want the woman to call him back? A.5 a.m B. 5 p.m C. 6.p.m 4.The man’s name is _____. A.Sam B.Tom C.Mike 5.What’s man’s phone number ? A.6678945 B.6778954 C.6678954 (三)听长对话两遍,选择正确答案。 11. When does Helen want to go to the movie? A. This Sunday. B. This Saturday. C. This Friday. 12. Can Mary go to the movies with Helen? A. Yes, she can. B. No, she can’t. C. We don’t know. 13. What does Mary have to do this weekend? A. She has to do her homework. B. She has to go to the doctor’s. C. Both A and B. 14. What is the matter with Mary? A. She is well. B. She is fine. C. She has a flu. 15. When will Mary go to the theater? A. Before she finishes her homework. B. After she finishes her homework. C. She doesn’t want to go.世纪教育网新 二、单项选择 (20分) ( ) 1.I got ___ invitation from Mary. She asked me to ___concert with her. A.a;a B.an;the C.an;/ D.a;the ( ) 2. I don’t like this shirt. Could you show me _____ one? A. the other B. another C. others D. other ( )3.--Nothing and nobody can live_______ air and water. --I agree_______ you. A. with; with B. without; with C. in; with D. with; to ( )4.Can you look at the ______ and tell me the activities? A.menu B.calendar C.clock D.phone ( )5. -- The girl looks ______. What’s the matter? --I don’t know. A. sad B. glad C. Great D. lucky ( )6. I will have a party _______ .A. yesterday B. just now C. the day after tomorrow D. the day before yesterday ( )7. -- My computer works too slowly. -- Why not_______ something useless (无用的)? A. delete B. leave C. save D. write ( )8. May 12th is Jack’s birthday. He_______us to his birthday party. A. plans B. invites C. makes D. answers ( )9. --Why are you so happy? -- I_______my pen friend just now. He sent me a photo. A. cared about B. found out C. heard from D. laughed at ( )10. My sister looks forward to______ to the beach. A. going B. go C. goes D. went ( )11. My brother_______come back_______12 o’clock last night. A. can’t; until B. doesn’t; until C. wasn’t; until D. didn’t; until ( )12. -- Edward, who ______Li Ping? --No one. Her parents work far away from home. A. looks for B. looks at C. looks after D. looks out ( )13. -- May I call you tomorrow morning? --Of course you _____ .A. must B. should C. can D. need ( )14. Thanks for ______me to your home. I had a great day yesterday. A. asked B. to ask C. asks D. asking ( )15. You shouldn’t go out at night without_____your parents. to tell B. told C. tell D. telling ( )16. To my _______, he was not _______ when he heard the _____ news. A. surprise, surprised, surprising B. surprised, surprising, surprise C. surprise, surprising, surprised D. surprise, surprised, surprising ( )17.The young man was not polite, so the doctor refused ____ to him. A.to talk B.talking C.talk D.talked ( ) 18.I don’t like living in this city.Because there’s _____wind and the weather always____in winter. A.too much;much too B.too much; too much C.much too; too much D.much too;much too ( )19.The teacher asked me to read aloud _____ all the students could hear me. A.so that B.for C.because D.in order to ( )20.--Can you go out to play basketball with us?A.Yes,I do B.I’m sorry to hear that --_____.But I must finish my homework first. C.I’d love to. D. Of course not. 三、阅读理解(30分)(A)It was Jimmy's birthday, and he was five years old. He got a lot of nice birthday presents from his family, and one of them was a beautiful drum. "Who gave him that thing?" Jimmy's father said when he saw it. "His grandfather did, "answered Jimmy's mother. Jimmy liked his drum very much. He made a terrible noise with it, but his father didn't mind(介意). He was working during the day and Jimmy was already in bed when he got home in the evening, so he couldn't hear the noise. But one of the neighbors(邻居) didn't like the noise at all, so a few days later, she took a sharp(锋利的) knife and went to Jimmy's house while he was hitting his drum. She said to him, "Hello, Jimmy, there is something very nice inside your drum. Here is a knife. Open the drum and let's find it." 31. Jimmy got a lot of nice presents from his ________. A. classmates B. friends C. teachers D. family 32. Who gave Jimmy the drum?________. A. His father B. His mother C. His neighbor D. His grandfather 33. Why didn't Jimmy's father stop him from making noise with the drum? Because______. A. he liked Jimmy very much B. he didn't hear it C. Jimmy was in bed D. Jimmy only played in the evening 34. One of the neighbors________. A. liked Jimmy very much B. enjoyed listening to the sound of the drum C. wanted to show Jimmy a sharp knife D. didn't like the noise at all 35. What did Jimmy's neighbor really want him to do? To________. A. stop him making noises B. make a noise on his drum with a knife C. show him how to hit the drum D. find something nice in his drum (B) It was Christmas, and there was a big party in the house. Guests(客人) came and went, but the party went on. Then the bell rang. Several people shouted, “Come in!” A small man opened the front door and came in. Nobody knew him but the host(主人) went to meet him and took him to have a drink. The man sat there happily for an hour and a half and drank. Then suddenly he stopped and looked at the host. “Do you know?” he said. “Nobody asked me to the party. I don’t know you. I don’t know your wife and I don’t know any of your guests. My wife and I wanted to go out in our car, but one of your guests’ car was in front of our gate, so I came here to find him and my wife is waiting in our car for me to come back.” ( )6. When the bell rang, the guests . A. were shouting B. were singing and dancing C. were enjoying themselves D. were waiting for the small man. ( )7. The host after the small man came in. A. was glad to see him B. asked him to have a drink C. didn’t find him D. knew who he was ( )8. The small man knew in the house. A. one of the people B. some of the people C. all the people D. none of the people ( )9. The small man went to the house . A. to find a man B. to have a drink C. to have a party D. to see what was happening ( )10. Perhaps the small man’s wife got angry because . A. he drank too much B. he couldn’t find the man C. he didn’t take her to the party D. he kept her waiting for a long time (C)In Canada and the United States,people enjoy entertaining(请客)at home.They often invite friends over for a meal,a party,or just for a coffee and conversation. Here are the kinds of things people say when they invite someone to their home: “Would you like to come over for dinner Saturday night?” “Hey,we're having a party on Friday.Can you come?” To reply to an invitation,either say thank you and accept,or say you're sorry,and give an excuse: “Thanks,I'd love to.What time would you like me to come?”or “Oh,sorry,I've tickets for a movie.” Sometimes,however,people use expressions that sound like invitations but which are not real invitations.For example: “Please come over for a drink sometime.” “Why not get together for a party sometime?” “Why don't you come over and see us sometime soon?” They are really just polite ways of ending a conversation.They are not real invitations because they don't mention a specific(确定的)time or date.They just show that the person is trying to be friendly.To reply to expressions like these,people just say “Sure,that would be great!”or “OK,yes,thanks.” So next time when you hear what sounds like an invitation,listen carefully:Is it a real invitation or is the person just being friendly? ( ) 11.Why do Canadians and Americans often invite friends for meals at home? A.Because they can save time. B.Because they can spend less money. C.Because they enjoy entertaining at home.D.Because they have modern and beautiful house. ( ) 12.Which of the following is a real invitation? A.“If you are free,let's go for a dinner sometime.” B.“Please go to the cinema with me someday.” C.“Would you like to have a cup of tea with us sometime?” D.“I've two tickets here. Can you go to the movie with me?” ( ) 13.If people say “Let's get together for lunch some day.”,you just say “______” A.That would be nice. B.How about this weekend? C.Oh,sorry.I'm very busy. D.That's great.I'll be there on time. ( ) 14.People use“an unreal invitation” in order to(为了)show that ______. A.they're trying to be friendly B.they're trying to be helpful C.they're trying to make friends with others D.they haven't got ready for a party yet ( ) 15.The passage is mainly about______. A.entertainment at home B.real invitations or not C.expressions of starting a conversation D.ways of ending a conversation 四、听力填表(5分)听短文两遍后,完成下面的表格(每空不多于三词)。 Invitation: Mary asks Lisa to 1.____________ Reply: Sorry, she 2._________ Reasons: In the morning, she has to wait her 3.________at the train station. In the afternoon, she has to study for 4._______________. Besides, she has to 5.__________ her mother. 五、用所给词的适当形式填空(10分) Mr. White is a fun teacher. We really like him. He helped me 1.______(improve) my English so much. But now he 2._____(leave) to go back to Canada. We are sad to see him 3._____(go). Let's 4.____(have) a party for him. Maybe it's the best way 5.____(say) “Thank you.” Now we 6.____(plan) the party for Mr. White. Bob can help to buy some food and drinks. Ken 7._____(help) to prepare things for the games. I can help to bring Mr. White to the party without 8._____(tell) him. We look forward to 9.____(give) Mr. White a big 10._____(surprised) this Sunday evening. 1.________ 2._________ 3._________ 4._________ 5._________ ________ 7.__________ 8._________ 9._________ 10.________ 六、根据短文内容和已给出的首字母,在空白处填入适当的单词。(10分) The surprise party is very 1.p_____ in America.Most of the Americans think it is very 2.e______ to have surprise parties for their friends or family.It is possible to plan a surprise party when one's 3.b______ is coming.Do you want to know what a surprise party is like?Look at the following 4.e______. It's Saturday night.Bob's wife 5.a____ him to go to the kitchen and bring her a glass of milk.Bob walks to the kitchen and opens the door.Suddenly,he hears a strange sound and then sees a bear standing in front of him!Bob is very scared and falls backwards.Just then the bear takes off his costume.It's Bob's friend Charles!There are also some other people 5.b_____ him.All of them say to Bob,“7.S_______!”Bob is puzzled,and he does not know what it is 8.u____ his friends say “Happy birthday!”to him.   In fact,there are many9. k_____ of surprise parties.A successful surprise party always makes people feel surprised,10.e______ and unforgettable. 1.________ 2._________ 3._________ 4._________ 5._________ 6.________ 7.__________ 8._________ 9._________ 10.________ 七、阅读表达(10分) You’re going to a foreigner’s party. You must be excited about it. Wait a minute! Do you know what kind of gift you can send to your foreign friends? Here are some tips. ◆In some western countries, some gifts like kites, chopsticks, or an erhu may be people’s favorites.   ◆Use beautiful paper to wrap the gifts. Remember not to use white, black or brown paper.   ◆For Japanese, gifts like tea or pens are nice. They don’t like big gifts.   ◆For Frenchmen, gifts like candy, perfume (香水),wine or books are perfect.   ◆British people and Americans like flowers, wine and chocolate, and you can relax and take it easily at their parties. ◆In Arab countries, it’s not polite to send a gift to someone when you meet him or her for the first time. Isn’t that interesting? You can give a gift when you meet a second time. What gifts may be people’s favorite?______________________________________. How many tips does the writer give us?____________________________________. 译成汉语:__________________________________________________________. 译成汉语:__________________________________________________________. The best title(题目)can be:____________________________________________. 八、书面表达(20分)假设你叫约翰,你的好朋友杰克邀请你这一周参观他的农场,但是你不能接受邀请,请你根据以下内容提示,给他发一封电子邮件说明原因。 词数:60左右。开头和结尾已给出,不计入总词数。 提示:周五晚上看爷爷和奶奶。周六上午得在花园里帮爸爸干活,下午和妈妈一起去购物。周日得学习,为语文考试做准备。晚上要和朋友一起去听音乐会。 Dear Jack, Thank you for asking me to visit your farm. I’d love to, but I’m afraid I can’t. ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Yours, John[ 1

  • ID:4-5701701 2018-2019学年山东省威海市文登区八校联考七年级(上)期中英语试卷(五四学制)(含笔试题部分答案解析无听力题)

    初中英语/期中专区/七年级上册

    2018-2019学年山东省威海市文登区八校联考七年级(上)期中英语试卷(五四学制) 一、单项选择(15分)(一)从每组单词中找出划线部分的读音与所给音标读音相同的选项. 1.(1分)从每组单词中找出划线部分的读音与所给音标读音相同的选项./?:/( ) A.world B.morning C.order 2.(1分)从每组单词中找出划线部分的读音与所给音标读音相同的选项./k/( ) A.chess B.school C.chair 3.(1分)从每组单词中找出划线部分的读音与所给音标读音相同的选项./u:/( ) A.noodle B.look C.foot 4.(1分)从每组单词中找出划线部分的读音与所给音标读音相同的选项./?/( ) A.shout B.countryside C.mouse 5.(1分)从每组单词中找出划线部分的读音与所给音标读音相同的选项./e /( ) A. anyone B.candle C.language (二)根据句意,选出最佳答案. 6.(1分)Mary has ______hair.( ) A.short curly blonde B.curly short blonde C.blonde curly short 7.(1分)I'd like you ____to a movie with me.( ) A.go B.to go C.going D.. 8.(1分)How much _____do you have at home?( ) A.pears B.cakes C.beef D.. 9.(1分)I 'd like dumplings _____carrots.( ) A.have B.has C.with D.. 10.(1分)His father ______in Beijing now. Last year he ___ in Dalian.( ) A.worked; working B.works; working C.is working; worked 11.(1分)I didn't see ____ in the room because it was dark.( ) A.nothing B.anything C.something 12.(1分)There are ____ cars on the high way.( ) A.too many B.too much C.many too 13.(1分)I don't think there is _____ in today's newspaper.( ) A.interesting anything B.something interesting C.anything interesting 14.(1分)He works as a guide. ______interesting job she has!( ) A.What B.what an C.How 15.(1分)﹣_________you at home this morning? ﹣No, I _______( ) A.were, weren't B.were, wasn't C.Did, didn't 二、阅读理解(15分)先阅读短文A、B,然后从短文后每小题的ABC中选出最佳答案. 16.(5分)I'm Jim. Last summer my parents and I went to America by plane on vacation. We had a good time there. We stay in Washington, DC for three days. I took many photos. We visited the White House on the second day. The White House is really white. People paint it every year. There is beautiful grass(草)all around it. There are many rooms in the White House. Some are named after the colors﹣the Red Room, the Blue Room and the Green Room. We didn't see all the parts of the White House. I didn't see the president(总统),either. The White House is like a great museum. There are many things about history in it. Don't you want to visit it? (1)Who did Jim go to America with? A.Mother. B. Father C. Mother and father. (2)How long did Jim spend in Washington, DC? A. Two days. B. Three days. C. A week. (3)How often do the people paint the White House? A. Once a year. B. Three times a year. C. Four times a year. (4)What is the White House like? A. It is like a big house. B. I like it very much. C. It is like a museum. (5)Which sentence is RIGHT? A.They went there by bus. B.All around the White House is beautiful grass. C.We see all the parts of the White House, and it is very beautiful. 17.(5分)I went to climb the mountains with my friends last weekend. The weather was warm. We took a walk in the mountains and saw quite a few animals. They were cute. There were also lots of flowers. ﹣﹣﹣﹣﹣Sally I went to the countryside with my family and stayed there for two weeks. The air there was clean. Every day, we fed the chicken, milked the cows, played with the dogs and went fishing. We had a good time. ﹣﹣﹣﹣﹣Linda I went to a beautiful beach with my classmates last summer vacation. We stayed in a hotel near the sea. It was clean and quiet. We stayed there for five days. Every day we went swimming in the sea. ﹣﹣﹣﹣﹣Alice I found the summer vacation was not so interesting. It was very hot, so I spent most of the time doing my homework, watching TV, using the Internet and reading books at home. Sometimes, I went to visit my cousins. ﹣﹣﹣﹣﹣Frank (1)What did Sally do last weekend? A. She climbed the mountains. B. She went fishing. C. She picked some flowers. (2)How long did Linda stay in the countryside? A. Two days. B. Five days. C. Fourteen days. (3)What did Alice do every day? A. She fed the chicken. B. She went swimming. C. She got online. (4)What did Frank think of his summer vacation? A. Great. B. Boring. C. Not so interesting. (5)Which of the following is NOT true? A Sally saw many animals and flowers last weekend. B Alice milked the cows every day. C Linda had a good time in the countryside. 18.(5分)阅读短文,然后回答短文下面的问题.请将答案填写在答题卡指定位置. In August, 2012,1visited London with my husband (丈夫)and our two sons Sam and Eric. Sam is 12 years old and Eric is 17 years old. We spent four days visiting some interesting places and enjoyed ourselves. The fifth day, I wanted to relax at the hotel. But the children didn't like it so I carefully thought about how we would spend the last day. I read a passage about HMS Belfast in a magazine. In fact, I was not very interested in visiting a warship (战舰),but my sons and his dad liked it. So we decided to go there. The weather was sunny that day. We started at 8:00 a.m. It took us about two hours to get there from our hotel. Children under 16were free of charge (免费).The price of the ticket for an adult (成年人)was ? 14. The warship was very large. We took some photos there. Sam was interested in everything on it and said it was the most interesting place in London. (1)How many people did the writer visit London with? (2)What did the writer want to do on the last day? (3)How did the writer know about HMS Belfast? (4)When did they get to HMS Belfast? (5)How much did they pay at last? 三、语音归类(共10词,计5分) 19.(5分)根据所给单词划线部分的读音,将单词归类.有两项多余.请将答案填写在答题卡指定位置. robot cook expensive mouth noodle visited potato blow move answer would round (1)/?u/ (2)/au/ (3)/u:/ (4)/u/ (5)/?/ 四、 语言应用(共5题,计5分)(一)请判断划线部分单词的词性.请将答案填写到答题卡指定位置. 20.请判断划线部分单词的词性. (1)1bought some lovely gifts for my parents yesterday. (2)My little brother quickly ran away from the fire yesterday. (二)请判断划线部分单词在句子中所担任的句子成分. 21.请判断划线部分单词在句子中所担任的句子成分 (1)1played badminton on Saturday. (2)1have dance and piano lessons on weekends. (3)May I have your order? 五、单词拼写.(共8题,计8分) 22.(1分)单词拼写 Dad is a / 'hevi / man. 23.(1分)单词拼写 I want to buy clothes / "dIf?r?ntli /with my friend. 24.(1分)单词拼写 I want to buy some /p?' teIt?uz /. 25.(1分)单词拼写 I'd like some / nu:dlz /, please. 26.(1分)单词拼写 When they heard the good news, they all / la:ft /? 27.(1分)单词拼写 Yesterday Tom / ?n'va?t?d / us to his home. 28.(1分)单词拼写 I can speak two / 'l??gwId?Iz /: Chinese and English. 29.(1分)单词拼写 The / 'vIzIt?z / like to eat rice. 六、词形填空.(共7题,计7分) 30.(1分)用括号内所给单词的适当形式填空. I don't know the (high) of the mountain. 31.(1分)用括号内所给单词的适当形式填空. Look, they (buy) fruit and vegetables in the market. 32.(1分)用括号内所给单词的适当形式填空. The students Mrs. Smith isn't at home now. She (fly) to New York this morning. 33.(1分)用括号内所给单词的适当形式填空. We had fun (play) in the water. 34.(1分)用括号内所给单词的适当形式填空. He (stay) up late and watched talent shows. 35.(1分)用括号内所给单词的适当形式填空. My brother (study) for the math test last weekend. 36.(1分)用括号内所给单词的适当形式填空. How many (sheep) can you see now? 七、连词成句.(共5题,计5分) 37.(1分)curly hair, they, straight, have, do, or? 38.(1分)what, fruit, of, would ,like, kind, he ? 39.(1分)I, up, stayed, to, the, soccer, watch, game, late. 40.(1分)do, homework, did, last weekend, you ? 41.(1分)badminton, Saturday, on, her father, afternoon, played, with her. 八、翻译句子.(共5题,计5分) 42.(1分)你爸爸长什么样? 43.(1分)你上个月去哪里度假了? 44.(1分)汤里有肉吗? 45.(1分)上周末我和我父母去海边了. 46.(1分)昨天你和谁一起去划船了? 九、短文填空(共1小题,计5分) 47.(5分)阅读短文,根据短文内容从所给短语中选择恰当的短语填空,使短文意思完整,每个选项 使用一次,有两项剩余,请将答案的字母标号填写在答题卡指定位置. A.wanted a drink B. had to help them C. had to go there himself D. got drinks E. wanted to have a ticket F.tried(尝试) to sleep G. didn't take his money Jim was a country boy. He was on his way to New York to see his grandma. Because his parents were very busy, he (1) . This was his first trip by plane. He found everything new and interesting. Soon it was the middle of the night, but Jim couldn't sleep. He was thirsty and (2) very much. He saw some people go to the back of the plane and (3) from a girl there. But he didn't have much money with him. He (4) , but he just couldn't. At last, he went to the girl with a dollar in his hand. "Miss," he said, "Could I have a drink?" "Sure," said the girl with a smile. She gave him a drink, but she (5) . "You have paid for (付钱) the ticket( 车票). It means (意味)you have paid for the food and drinks on the plane. 十、书面表达(共1题,计10分) 48.(10分)假如你是孙林,暑假期间跟随父母到济南游玩.根据以下提示,发挥自己的才能, 以My trip to Jinan为题,写一篇不少于70词的英语短文,记录你的济南之行. When In the summer of 2017 Where Jinan How to get there By train Who did go with parents What Visited the places of interest How was the trip Tiring but interesting 景点提示:趵突泉、大明湖、泉城广场(square)* ______ 2018-2019学年山东省威海市文登区八校联考七年级(上)期中英语试卷(五四学制) 参考答案与试题解析 一、单项选择(15分)(一)从每组单词中找出划线部分的读音与所给音标读音相同的选项. 1.【解答】略 2.【解答】略 3.【解答】略 4.【解答】略 5.【解答】略 (二)根据句意,选出最佳答案. 6.【解答】略 7.【解答】略 8.【解答】略 9.【解答】略 10.【解答】略 11.【解答】略 12.【解答】答案:A.考查形容词.句意"高速路上有太多的汽车.".too many接可数名词复数"太多".too much接不可数名词,或修饰动词"太多".没有many too这个搭配.根据cars车,可数名词复数,可知,用too many,答案是A. 13.【解答】略 14.【解答】略 15.【解答】略 二、阅读理解(15分)先阅读短文A、B,然后从短文后每小题的ABC中选出最佳答案. 16.【解答】CB.ACB 17.【解答】AABCB 18.【解答】Three. Visit a warship. He read a passage about HMS Belfast in a magazine. At 10:00. ?42. 三、语音归类(共10词,计5分) 19.【解答】photo blow month round noodle move.cook would expensive visited 四、 语言应用(共5题,计5分)(一)请判断划线部分单词的词性.请将答案填写到答题卡指定位置. 20.【解答】形容词 副词 (二)请判断划线部分单词在句子中所担任的句子成分. 21.【解答】状语 定语 宾语 五、单词拼写.(共8题,计8分) 22.【解答】heavy 23.【解答】differently 24.【解答】potatoes 25.【解答】noodles 26.【解答】laughed 27.【解答】invited 28.【解答】languages 29.【解答】visitors 六、词形填空.(共7题,计7分) 30.【解答】height 31.【解答】根据该空处在句子的主语和宾语之间,故填谓语动词.谓语动词应考虑时态、语态和人称.由look可知,应为现在进行时;他们主动买,应为主动语态;与they搭配,被动词应为are, 故答案为:are buying 32.【解答】flew 33.【解答】playing 34.【解答】stayed 35.【解答】studied 36.【解答】sheep 七、连词成句.(共5题,计5分) 37.【解答】Do they have straight or curly hair? 38.【解答】What kind of fruit would he like? 39.【解答】I stayed up late to watch the soccer game. 40.【解答】Did you do homework last weekend? 41.【解答】Her father played badminton with her on Saturday afternoon. 八、翻译句子.(共5题,计5分) 42.【解答】What does your father look like? 43.【解答】Where did you go on vacation last month? 44.【解答】Is there any meat in the soup? 45.【解答】I went to the beach with my parents last weekend. 46.【解答】Who did you go boating with? 九、短文填空(共1小题,计5分) 47.【解答】CADFG 十、书面表达(共1题,计10分) 48.【解答】略

  • ID:4-5687756 Unit 5 Can you come to my party?Section A (1a-2d)课件31张PPT

    初中英语/鲁教版(五四制)/七年级下/Unit 5 Can you come to my party?/Section A

    Unit 5 Can you come to my party? Section A 1a-2d My cousin Lily from Xi’an is going to be here. I will hold a party for her on Saturday. Some of my students can come, but some can't come. Do you know why? Lily Wen Yan can’t come, because She has to prepare for an exam. 为考试做准备 He has to help his parents. 帮助父母 Liu Tong can’t come, because She has the flu. 得流感 She must go to the doctor. 去看医生 Li Ping can’t come, because He has to meet his friends. 见朋友 Ma Jin can’t come, because She has to hang out with friends. 与朋友闲逛 Zhang Jiao can’t come, because Guessing game(猜猜看) She has to listen to the radio/ prepare for an exam He has to go to the doctor/ meet his friends She has to hang out with friends/ do her homework They have to go to the doctor/ go to the movies Can you help me? Can you come to my party on Saturday? 你能通过学习关于 Invitation(邀请)的知识,帮助Miss Liu统计出参加聚会的人数吗? Step1 Learn to accept the invitation 学 会 接 受 邀 请 A: Can you come to my party on Saturday afternoon? B: Sure, I’d love to./ Yes, of course./ Sure. That sounds great. Step2 Learn to decline the invitation 学 会 委 婉 拒 绝 邀 请 A: Can you come to my party on Saturday afternoon? B: 我没有时间 Step3 模仿别人的说法 Jeff: Hey, Marry, can you come to my house on Saturday? My cousin Sam from Xi’an is going to be here. Mary: Sure, I’d love to. Jeff: What about you Tom? Tom: I’d love to come, but I’m afraid I can’t. I have an exam on Monday so I must prepare for it. Jeff: That’s really too bad! Maybe another time. Tom: Sure! Thanks for asking. Catch you later! 其他时间;别的时间 回头见! If we don’t want to accept(接受) other people’s invitation, we should decline(拒绝) it politely(礼貌地) and don’t forget to say thanks. 即使不能接受别人的邀请,也不要忘记对此表示感谢! Step4 听一听别人怎么说 1b. Listen and match the names with the activities. Tim Anna Kay Wilson Ted help my parents meet my friend prepare for an exam have the flu go to the doctor 2a. Listen and circle can or can’t. Jeff (can/can’t) go to the party. 2. Mary (can/can’t) go to the party. 3. May (can/can’t) go to the party. 4. Mei Ling (can/can’t) go to the party. 5. Paul (can/can’t) go to the party. 2b. Listen again. Who can’t go to the party? Why? Complete the chart. Jeff May Mei Ling meet his friends has the flu study for Names Reasons(原因) He might have to _________________. She____________. She must ___________ a math test. Step5 Who is the lucky star? 选择喜欢的数字,回答问题。其中有2颗幸运星,选中的同学可以直接得1分。 1 2 3 4 5 6 用have the flu做一组简短对话 说出hang out with friends的意思,并且作一组简短对话 --Can you come to my party on Saturday? 做出三种接受邀请的回答 You are the lucky star! --Can you go to the movies?分别做出接受和拒绝邀请的回答 Step6 用所学句式做调查,填写表格,并且完成报告,做出人数统计。 句式:A: Can you come to teacher’s party on Saturday? B: Yes, I ’d love to./Sorry, I can’t. I have to… C:… D: … Name Can/Can’t Reasons(原因) Wang Xin X He has to meet his friends. Liu Hong √ … … … Report In my group, ____ students can come to your party. But _______ can’t. He/she has to/must ____________________. Summary What have we learned this lesson? 这节课我们学到了什么? Invitations Make invitations Accept invitations Decline invitations Homework Share your report with other students and correct it. Thank you for your listening.