欢迎您,[登陆][注册] (您的IP:18.207.252.123)

初中英语牛津上海(本地版)五四制
全部(978) 课件 教案 试卷 学案 素材 视频 电子教材
不限 普通资料 精品资料 特供资料 成套资料
  • ID:4-6237311 2019年秋七年级第一学期牛津英语 7AModule 2 My Neighborhood Unit 7 Signs around us教案(3课时,含教后感)

    初中英语/牛津上海(本地版)五四制/七年级上(新版)/Module 2 My Neighborhood/Unit 7 Signs around us

    Teaching Plan of Unit 7 (Period 1) 年级 课题 日 期 七年级(上) M2U7--------Signs around us (Period One) (Period one) Travelling in Garden City (Period one) 2010.7 教学 目标 知识与技能 Talking about signs and rules around us 过程与方法 Pre-task preparation / While-task procedures/ Post-task activities 情 感 态 度 与 价 值 观 1.To encourage the students to speak English more in class 2. To communicate with each other in English fluently 教材 分析 教学重点 Grammar : the present tense / Wh-questions/ imperatives 教学难点 Imperatives 相关链接 The simple present tense 课件内容 教学过程(师生活动及预测和对策) 教后记 I. Pre-task preparation1. To sing an English song I. Pre-task preparation1. To sing an English song (用英语歌曲营造英语学习的良好氛围) . Think and say3. Draw and sayII. While-task procedures 1. Look and learn 2. Think and say(发散学生的思维)T: Boys and girls, where do we have rules?(Encourage students to have a brainstorming)3. Draw and say(把英语运用到日常生活中,发散学生的思维)T: We have different signs in different places. Draw as many signs as you can for each of the places. Then tell your classmates what each sign means.此环节改为给出大量的signs让学生分类 II. While-task proceduresLook and learn(学习和掌握新单词)T: Look at the pictures and spell the word after me. hike 学生没有留意过,所以给他们大量的图片让他们区分在哪里可以找到,再说一说 2. Look and read 3. Look, think and write 2. Look and read(让学生充分的观察图片和朗读)Text:Ben and Mr Li are hiking in the countryside. They see many different signs. Picture 1: A: What does this sign mean? B: It means: We can turn left and go to Green Mountain. It’s a direction sign.Picture 2: A: What does this sign mean? B: It means: We can have a barbecue here. It’s an information sign.Picture 3: A: What does this sign mean? B: It means: We must not leave rubbish It’s a warning sign.Picture 4: A: What does this sign mean? B: It means: We must stop here. It’s an instruction sign.Read after the recording Read after a top student Do some soft-reading Role-reading3.Look, think and write (引导学生归纳整理知识)T: With a classmate, discuss the signs below and decide what kind of signs they are.1) This sign tells us how and where to go. It’s a/ an ___ sign.2) This sign tells us things we may want to know. It is a/ an ________ sign.3) This sign tells us things we must not do. It’s a____ sign. 4) This sign tells us how to do something. It is an____ sign. 读好课文后让学生根据课文内容填空,加深印象。 III. Post-task activities Look and judge ConsolidationWorkbook 7A, page 44,45. III. Post-task activities Look and judge(活用所学的英语知识)T: You will see three groups of signs. In each group, there is a sign which isn’t the same kind as the others. Odd this one out and tell the reason. ConsolidationWorkbook 7A, page 44,45.Teaching Plan of Unit 7 (Period 2) 年级 课题 日 期 七年级(上) M2U7--------Signs around us (Period Two) (Period one) Travelling in Garden City (Period one) 教学 目标 知识与技能 Thinking about signs 过程与方法 Pre-task preparation / While-task procedures 情 感 态 度 与 价 值 观 1.To encourage the students to speak English more in class 2. To communicate with each other in English fluently 教材 分析 教学重点 Grammar : the present tense 教学难点 What does it mean?/ We must do sth. 相关链接 The simple present tense 课件内容 教学过程(师生活动及预测和对策) 教后记 I. Pre-task preparation1. To sing an English song I. Pre-task preparation教学目标:让学生集中思想进入到英语学习的氛围中来。1. To sing an English song T: Class begins! Good morning, class. Ss: Good morning, Miss…. T: Oh, it is a nice song. Shall we sing it? Ss: O.K. ----? to sing a song. T: Good / Wonderful / well done! 2. Watch, think and say 2. Watch, think and say教学目标:图片中的标志在六年级都出现过,通过复习,用旧知识来引出今天的句型和语言点。T: Look at the pictures and think them over, then tell what they mean.S:P1 You can walk here/ride bicycles here/ride horses here. P2 Don’t enter P3 This is a bus stop. P3 Here is a footbridge P4. You can go into from here P5. You mustn’t drive faster than 60 km per hour. P6: Pay attention to the kangagroos P7 running P8 playing tennis P9. Playing table tennis P10. Boating P11. Playing football P12. You mustn’t park here. You can park here. 2. Look and write P1. You can get some information here.P2 You can get some changes here. P3. You can get a trolley here. P4. You can find your lost things P5. You can have dinner here. P6. You can make a phone call here. T: Where can you find these rules? S: At the airport.2. Look and write.复习上节课所学内容,并为下一个练习作准备。Kally: Mum, what does this sign mean? Kally: Mum, what kind of signs is it? 1.This sign tells us we can turn right and go to the airport. It’s a direction sign. 2This sign tells us_we mustn’t eat or drink here._ It’s a warning sign.3This sign tells us we can have a barbecue here. It’s an information sign.4.It tells us how to do something .It’s an instruction sign. 先设计成半开放的,然后再让学生自己说,降低难度。 II. While-task procedures 1. Look and learn2. Look, read and match II. While-task procedures通过图片,学习本课相关的新单词,要求学生了解词义,掌握朗读,为下面的练习打好基础。1. Look and learnT: Look at the signs and learn the new words. Read the new words to frequency.silence camp / go camping information direction instructionwarning 对所学过的标志做整体的复习,准确了解每个标志的含义。2. Look, read and matchT: Here are some of the signs we can find in Garden City. What do they mean? You can get some time to discuss with your deskmate.Now, let’s do ask and answer with the structure: A: What does the sign __ mean? B: It tells us_____. (每个标志可请两组学生加强印象)We can park our car here.We can get useful information here. We can have a barbecue here. We must not smoke here. We must not ride bicycles here. We can use the telephone for help. We can have a picnic here. There is a hospital here.There is a shelter here.There are toilets here. We must not pick the flowers here. We must not fish here. There is a restaurant here. We can go out here. We must turn left here. We must stop our car here.We can go camping here.We must wash these clothes in warm water.We must keep quiet. 3. Think and write ConsolidationWorkbook 7A, page 46,47. 分清标志的种类。3. Think and writeT: Look at the signs again. Discuss with your group member and put the number in correct columns.S:Warning signs are No. 4,5,6,12,13 Instruction signs are No. 15, 17, 19, 20 Information signs are No. 1,2,3,7,8,9,10,11,14,18 Direction sign is No.16.T: Signs are everywhere. You must pay attention to the signs around us. They will tell us what to do , how to do sthand what we mustn’t do. ConsolidationWorkbook 7A, page 46,47. Warning Instruction Information Direction Teaching Plan of Unit 7 (Period 3) 年级 课题 日 期 七年级(上) M2U7--------Signs around us (Period Three) (Period one) Travelling in Garden City (Period one) 教学 目标 知识与技能 To find signs in our daily life 过程与方法 Pre-task preparation / While-task procedures/ Post-task activities 情 感 态 度 与 价 值 观 1.To encourage the students to speak English more in class 2. To communicate with each other in English fluently 教材 分析 教学重点 Grammar : the present tense 教学难点 What does it mean?/ Where do we find it? 相关链接 The simple present tense 课件内容 教学过程(师生活动及预测和对策) 教后记 I. Pre-task preparation1.Play a game Find all the signs around us and tell its meaning. I. Pre-task preparation复习Period 2的课文语言点,检查学生对各种标志的掌握情况。1. T: At the beginning, let’s play a game. Find all the signs in the classroom and tell what it means ,what kind of signs it is, as more as possible.T: Good / Wonderful / well done! 2. Look, choose and sayII. While-task procedures 1. Look and learn 对标志进行深入复习,检查学生掌握的情况。2. Look, choose and sayT: Look at the pictures and think them over, then tell what they mean and what signs they are.We mustn’t ride our bicycles here. It’s a warning sign. We can go out here. It’s an instruction sign. We mustn’t walk our dogs here. It’s a warning sign. We must wash these clothes in warm water. It’s an instruction sign.We can use the telephone for help. It’s an information sign. We must turn left here. It’s a direction sign.II. While-task procedures了解新单词的词义,朗读,为下一个步骤的教学扫除障碍。1. Look and learnT: Now look at the pictures and learn the new words.dice(s)player(s) 2. Play a game 3. Listen and say 2. Play a game游戏的目的在于能读懂游戏的规则,并且复习所学过的标志。Read and learn: learn some phrases:Roll the dice, the other players, land on a sign, miss a turn, the first person to get to the FINISH sign, good luckRules:? This game needs two or more players, and a dice. ? The player who rolls a six on the dice goes first. Then all the other players take turns to roll the dice. ? If you land on a sign, you must say what it means. If you don’t know, you miss a turn. ? The first person to get to the FINISH sign wins the game. Good luck!T: Today we’ll play a game. Before playing the game, let’s study the game rule together.Read the rule together One student explain the rule3. Listen and say通过此项活动学会使用what kind of 提问来了解信息,掌握用where 提问来询问地点。Text: A: What kind if sign is this? B: It’s a warning sign. A: Where can we find it? C: In a park.Read after the recording Role-reading 先学习词汇,再学习规则。 4. Look, listen and match III. Post-task activities ConsolidationWorkbook 7A, page 48,49,50 4. Look, listen and match训练学生能够听懂特定的信息。针对学生的情况,可以先让学生解释图中标志的含义,再进行听力训练。T: Look at the signs again. Listen and write the correct number in each box.Ask several students to check the answer. III. Post-task activities让学生掌握两个重点句型的使用,操练。T: Look at the pictures and do the pair work.S1: What kind of sign is number _____? S2: It’s a(n) instruction/ direction/warning/ information sign. S1: Where can we find it? S2: In a park./In the countryside./On a road./At school. ConsolidationWorkbook 7A, page 48,49,50

  • ID:4-6237230 牛津上海七年级第一学期 7AModule 2 My Neighborhood Unit 6 Different places教案(5课时,含教后感)

    初中英语/牛津上海(本地版)五四制/七年级上(新版)/Module 2 My Neighborhood/Unit 6 Different places

    Unit 6 Different places Teaching Plan 本节课题 Unit 6 Different places First Period 教学目标 Listening : Listen for specific informationSpeaking :Use appropriate intonation and stressReading : Re-read to establish and confirm meanings 重点 难点 Learn the new words and text.Asking Wh-questions to find out position 教学过程 教师活动 学生活动 教学意图 时间 Pre-task preparation:1. Warming-up2. Look, think and say 1. Warming-upT: First, let’s have a daily talk. Where do you live? Is that in the city centre or in the suburbs? How do you get to school? How long does it take?Do some practice.2. Look, think and sayT: The Lis moved to the new flat. Let’s talk about their new flat. Where was the Lis’ old flat? Was it in the city centre or the suburbs? Where is their new flat? Is it in the city centre or the suburbs. S: Answer the questions S: Think and say 从Unit 5引出Kitty对新家及周边环境的描述。(通过对话进入正题,引导学生张嘴) (围绕已学话题让更多的学生参与课堂) 2’ 5’ While-task procedure1 Look and learnGive the students time to study the map, teach the new words 2. Look and read 3. Answer 1. Look and learn1) neighbourhood.T: Look at the picture, the Lis live in this building, so this area is their neighbourhood. 2) quiet and peacefulT: How is the neighbourhood. It’s quiet and peaceful.3) convenient.Ask students to read these words together and then put them into phrases.T: Look! What’s this? S: Swimming pool. T: What’s before the swimming pool? S: School. T: What’s before the school? S: Garden and playground. T: What’s beside the garden? S: Supermarket. T: If you live in this housing estate, your life will be very convenient.2. Look and readT: listen to the dialogue and then do the following: Read after the recording.Do some soft-readingRead in groups/ pairsRead role playT: Answer these questions according to the dialogue. Where does Kitty live now? How does Kitty get to school? Kitty gets to school at 7:30 a.m. when does she leave home? Where does Mrs. Li go shopping? How often does she go shopping? Learn the new words Read the words and phrases. The students listen. In pairs, students practice the dialogue. In pairs, students prepare answers to the questions. then answer the questions (掌握新的单词的音形意) (给学生更多的朗读的机会,提高学生的语音语调) (增强学生对课文的理解以及学生的语言组织能力) 10’ 15 8 Homework 1.Workbook 7A page 36 2.Copy the new words. Homework Write out the phrases according to the given meanings (根据所给词意写出词组) 1. 多久 2. 到学校 3. 安静平和 4. 一周两次 5. 住在郊区 6. 乘公共汽车去…… 7. 在……的南面 8. 阳光购物中心 Rewrite the sentences as required(按要求改句子) 1.There are some shops near my fiat.(改为否定句) There______ ______shops near my fiat. 2.I go to visit my grandpa once a month.(对划线部分提问) _______ _______ ______ you go to visit your grandpa? 3.It took us about forty minutes to get to the supermarket.(对划线部分提问) _______ _______ ______It you to get to the supermarket? 4.We take the underground to the park.(保持原意) .We_______ to the park _______ 5.To learn English well is very useful.(保持原意) ________ _________ very useful_________learn English well 后记:1.单词都比较长,所以分成段读帮助学生记忆。 2.对于句型‘it takes … to do …’重点练习。 教学设计 本节课题 Unit 6 Different places Second Period 教学目标 Listening: Listen for specific information Speaking: Maintain an interaction by replying, asking questions and explaining Reading: Skim a text to obtain a general impression and the main ideas Writing: Write out a piece of work by presenting writing using appropriate layout and visual support 重点 难点 Using the simple present tense to talk about present states e.g. My new flat is in the suburbs… Using the introductory There to express facts e.g. There isn’t much traffic. Using determiners to refer to objects in a general way e.g. There aren’t any shops or restaurants. Using adjectives to describe conditions e.g….So it’s very quiet. 教学过程 教师活动 学生活动 教学意图 Pre-task preparation 1. Listen and answerT: Listen to the dialogue we have learned yesterday and answer the questions.Questions: Where does Kitty live now? Where is it on the map? Is it near or far from her school? How is her neighbourhood? Does she enjoy living there? How does she get to school every day? How log does it take her to get to school? Is it convenient for her family to go shopping? Where do they usually shop? How often do they go shopping?Show them the answers and ask them to read. Talk about youT: We’ve discussed where the Lis live, now let’s discuss where you live like this: T: Where do you live? Is it near or far from your school? Do you like living there? What can you see in your neighbourhood? Tell your classmates about your neighbourhood. (Ask several students to talk about their neighbourhoods.)S1: Where do you live? S2: I live in _____ (estate). It’s in the city centre/suburbs. S1: Do you like living there? S2: Yes, it’s _____ and _____./No, it’s too _____. S1: How do you go to school? S2: I go to school by/on _____ (, then by/on _____.) S1: How long does it take? S2: It takes about _____. Listen to the dialogue and answer the questions. (让学生温故而知新) (讲述与自己有关的话题,提高学生的语言运用能力) 5’ 5’ While-task Look and learn 2.Listen and complete 3. Listen and read 4. Ask and answer 5. Pair work While-task Look and learnT: Do you know how to say these places in English? Let me teach you.church( go to church) kindergarten statue fountain financial centre steep steps, bottom noisy pleasant excitingrelaxing2.Listen and completeT: Listen to Kitty talking about their new flat and try to complete her speech bubble. My new flat is in the ______, so it’s very _____. There isn’t much ______. There aren’t any shops or _____. There are a lot of trees, _______ and _______. There is a ______ at the bottom of some steep steps.3. Listen and readT: listen to the dialogue and then do the following: Read after the recording.Do some soft-readingRead in groups/ pairs d) Read role play4. Ask and answerT: Show some pictures of your neighbourhood to your classmates. Ask and answer the following questions: Do you like living in your neighbourhood? Why do you like living there? What is it like? What can you see in it?5. Pair work1) Read the words T: I show you some words, Listen and read them after the recording. 2) Do pair work T: Now let’s do pair work to discuss your neighbourhood. I show you a dialogue model: S1: Do you live in the city centre or the suburbs? S2: I live in the _____. S1: Tell me about your neighbourhood, please. S2: It’s very quiet/noisy/exciting/ convenient/peaceful/pleasant/ relaxing. There’s a lot of/not much traffic. There are some/a lot of _____. There aren’t any _____. There’s a/an _____. Read after the teacher Read them together. Read words by themselves. Listen and try to complete her speech bubble. Listen and read Answer the questions: Do pair workTry to complete the dialogue by using the words on the right. (学习和掌握新单词和词组的音形意) (提高学生的听力水平) (让学生充分的朗读,改善他们的语音语调) (发散学生的思维) (提高学生用英语交流的能力) 8 5’ 10 3’ 5’ Homework 1.Workbook 7A page 37 2.Recite the dialogue.3.Write a report about your neighbourhood. My neighbourhood I live in the city centre / suburbs. It is very ____. There is _____ traffic. There are some / a lot of ______. There aren’t any _____. There is a / an ______. Homework Complete the sentences with the given words in their proper forms(用所给单词的适当形式填空) 1. Don’t make a ______ (noisy) in the reading room. 2. The boys are _______(excite) when they are watching the basketball match. 3. Let me introduce my new ________(neighbourhood) Tom to you. 4. I think living in the countryside is very _______(please). 5. What are the ________(different) between the old flat and the new one? Translate the following Chinese into English(将下列中文翻译成英语) 1.There ___________________________(交通不拥挤) 2.Ben__________________________ (刚刚搬去) the suburbs 3.Water Bay is______________________________(在地图的北面) 4.Our neighbourhood is____________________(安静的和令人放松的) 5.I live in____________________(市中心), it’s_______________ (购物很便利) 后记:1。多读词汇,用图片,以及其他方法让学生多读。 教学设计 本节课题 Unit 6 Different places Third Period 教学目标 Listening: Identify the details that support a main ideaSpeaking: Open and maintain an interaction by asking and answer questions. Reading: Recognize recurrent patterns in language structureWriting: Develop written texts by using appropriate format, conventions and language features when writing non-narrative texts 重点 难点 Using the simple past tense to describe past actions and states e.g. Kitty , what did you and Ben do when you lived in the city centre? Using the simple present tense to describe present states and habitual actionse.g. Now you live in the suburbs. What do you do? 教学过程 教师活动 学生活动 教学意图 Pre-task preparation 1. Ask and answer 2. Think and say 1. Ask and answerT: First, let’s talk about your neighbourhood like this: S1: Tell me about your neighbourhood, please. S2: It’s very quiet/noisy. There’s a lot of/not much traffic. There are some/a lot of _____. There aren’t any _____. There’s a/an _____. S1: Do you live in the city centre or the suburbs? S2: I live in the _____. S1: Which do you prefer? S2: I prefer the _____. S1: Why? S2: Because it’s _____. T: Give you 1 minute to prepare it. Then I’ll ask several groups to do pair work.Put the dialogue into three parts. And ask students to ask and answer. Then make the dialogue.2. Think and sayT: There are two pictures. One is about the suburbs, the other one is about the city centre. Now discuss the following questions with your classmates. What do people usually do in the city centre?b) What do people usually do in the suburbs? Talk about my neighbourhood Discuss the questions in pairs. (温故而知新) (发散学生的思维) 5’ 5’ While-task Listen and say Look and say Look, ask and answer Listen and sayT: listen to the dialogue and then do the following: Read after the recording.Do some soft-readingRead in groups/ pairsRead role play Look and sayT: Here are some Kitty’s photographs which show her life in the new neighbourhood. Say what they do now and think about what they did when the lived in the city centre. I make an example for Picture one. Picture1 Eg. Now they get up early. (get -- got) When they lived in the city centre, they got up late. Picture2 T: Try to make sentences according to the picture and key words.  Now they usually have barbecues at weekends. (have -- had) Picture 3 Now they (usually) take Sam to the beach. (take --- took) Picture 4 Now they (usually) watch stars at night. (watch -- watched) Picture5 Now they (usually) swim at sea. (swim --- swam) Picture 6 Now they (usually) read storybooks at home. (read -- read) 3. Look, ask and answer 1) make an example T: Look at Kitty’s photographs and the table. Ask and answer questions about the changes to the lives of Kitty and Ben. I can make an example for Picture 1 S1: What did Kitty and Ben do when they lived in the city centre?S2: When thy lived in the city centre, they got up late. S1: Now they live in the suburbs, What do they do? S2: Now they get up early 2) Do pair work T: Now you can do pair work by yourselves according to the following dialogue model. Listen and sayS1: Kitty, what did you and Ben do when you lived in the city centre? S2: When we live in the city centre, we got up late and walked to school. S1: Now you live in the suburbs. What do you do ? S2: Now we get up early and go to school by bus first, then by underground.) Look and say When they lived in the city centre, they (usually) had picnics in the park. When they lived in the city centre, they (usually) took Sam to the Park. When they lived in the city centre, they (usually) watched TV at night. When they lived in the city centre, they (usually) swam in the swimming pool. When they lived in the city centre, they (usually) read story books in the library.Look, ask and answer S1: What did Kitty and Ben do when they lived in the city centre?S2: When thy lived in the city centre, they ……. S1: Now they live in the suburbs, What do they do? S2: Now they …… (让学生充分的朗读) (注意时态的区别,并掌握部分不规则过去时的形式) (提高学生运用英语交流的能力,并注意时态的变化) 10 10 10 Homework 1.Workbook 7A page 38 and 39 2.Recite the dialogue. Homework Write out the phrases according to the given meanings (根据所给词意写出词组) 1. 起床早 2. 看星星 3. 步行上学 4. 进行烧烤 5. 在海里游泳 6. 去饭店吃饭 7. 看许多故事书 8. 不同地方的生活 Rewrite the sentences as required(按要求改句子) 1.The taxi will take the old man to the hospital.(改为否定句) The taxi ________ ________the old man to the hospital. 2 She’s already gone to Beijing.(改为一般疑问句) _________She gone to Beijing__________? 3.When we stay in our rooms,we often write stories.(用last year 改写) When we _________in our rooms last year,we __________stories. 4.They sometimes listen to the music at night (对划线部分提问) ________ ________they sometimes listen to the music? 5. He quickly read this book.(对划线部分提问) _________ __________he _______this book? 后记:1。学习效果较好。 2.将对话分段操练之后再汇总,降低难度,帮助学生树立信心。 教学设计 本节课题 Unit 6 Different places Fourth Period 教学目标 Listening: Listen for specific informationSpeaking: maintain an interaction by asking and replying questionsReading: Understand the connection between ideas by identifying linking words or phrases Writing: Write out a piece of work by presenting writing using appropriate layout and visual support including 重点 难点 Asking Wh-questions to find out Specific information e.g. What season is it in this picture? Asking Wh-questions to find out reason e.g. Why? Using connectives to give reason e.g. It’s winter because people are wearing warm clothes and gloves. 教学过程 教师活动 学生活动 教学意图 Pre-task preparation: Look and say Look and writeT: Let’s review what we learned last period. Look at the pictures, and complete the sentences. Picture 1 When we lived in the suburbs, it took me an hour to get to school by bus.Picture 2 Now we live in the city centre, it takes me five minutes to walk to school. Picture3 When we lived in the suburbs, we had barbecues on the balcony. Picture 4 Now we live in the city centre, we usually go to the restaurant to have dinner.Picture 5 When we lived in the suburbs, we took our dog to the beach. Look and sayT: Look at the pictures and talk about the following questions. What season is it? b) Why do you think so? Look and write It takes me five minutes to walk to school. We had barbecues on the balcony. We usually go to the restaurant to have dinner.When we lived in the suburbs, we took our dog to the beach. Look and say (提高学生对图片的观察能力和写作能力) (发散学生的思维) 5’ 5’ While-task procedureLook and learn Look and say Look and read Look, ask and answer Do pair work Look and learnShow some pictures and phrases. Ask students to read.T: Winter is very cold. What can we wear when we go out? (We can wear gloves.) Look and sayT: Ben and Kitty live in the suburbs now. They took these photos. What are they doing in the photos? Picture 1Eg.They are having a barbecue on the balcony. Picture2 Picture 3 Picture 4 Picture 53. Look and read1) Listen and read after the recordingThe text: T: Look, children. This is a picture of Rose Garden Estate. What season is it in this picture? T: Why? 2) Read together 3) Read in pairs 4. Look, ask and answerT: Look at the pictures of Rose Garden Estate in different seasons. In what season were they taken?5.Do pair workmake an exampleT: Let’s talk about the four seasons in pairs. First let me make an example with one student. S1: What season is it in the first / second / third / fourth picture? S2: It’s ________. S1: Why? S2: It’s _______ because ………… Look and learn……..(We can wear gloves.) ……… Look and say They are playing on the beach They are watching stars at night.They are swimming in the sea.They are reading storybooks at home.Look and read S: It’s winter.S: It’s winter because people are wearing warm clothes and gloves. Read the text Look, ask and answer Do pair work (学习和掌握新单词) (提高学生的语言运用能力) (让学生充分的朗读) (发散学生的思维) (提高学生运用语言组织对话的能力) Post –task Look and writeT: Look at the pictures and complete the passage. It is very _____ and _____ (weather). Kitty is _____ under an umbrella. Ben is ______. It is ______(season). It is very _____ and _____ (weather). Ben and Kitty _____ in the country park . It is ______(season). It is very _____ and _____ (weather). Flowers ____. Ben and Kitty _____ the flowers. It is ______(season). It is very _____ and _____ (weather). Ben and Kitty _____ warm clothes . They _____ their bicycles. It is ______(season). Look and write (落实到笔头,提高学生的写作能力) Homework 1.Workbook 7A page 40-42 2.Recite the dialogue. Homework Rewrite the sentences as required(按要求改句子) 1.The bus took Sam to the park.(改为一般疑问句) ______the bus ______Sam to the park? 2.Every Sundy my brother goes cycling to Sunny Bay.(对划线部分提问) _______ _______ _______brother ________cycling every Sunday? 3.We often go to school on fool.(同义改写) We often ________ _________school. 4.There are three pieces of cheese in the box.(对划线部分提问) _______ _______cheese _______ _______in the box? 5.Danny prefers the city life the countryside life.(同义改写) Danny_______ the city life _______ ________the countryside life. Translate the following Chinese into English (将下列中文翻译成英文) 1. 这是一张Green 小区的图片 2. 一些小孩正在操场上堆雪人 3. 昨天我做作业花了半小时 4. 冰箱里没有很多奶牛,是吗? 5. 当你在美国时,你做了写什么事 我在那里时每天很早 后记:问题比较紧扣课文内容,学生回答积极性较高。降低问题的难度,让学生能根据课文的内容来回答。 教学设计 本节课题 Unit 6 Different placesFifth Period 教学目标 To review the whole unit 重点 难点 To review the whole unit 教学过程 教师活动 学生活动 教学意图 Revision Warming-upWith the help of the students, compile a list of places that you find in most neighbourhoods:e.g., shops, restaurants, banks. Ask individual students about their neighbourhood: e.g. Are there any restaurants in your neighbourhood? Is there a bank? Play the cassette for Listen and say 。 Ask questions about the dialogue: e.g. Where has Kitty just moved to? Is her new flat in the city centre? Is it noisy? Is there much traffic? Are there any shops/restaurants? Are there any trees/flower/birds? Are there any beaches?Review the simple past forms: live/lived; get up/got up;Then ask students to complete the sentences with the words. Play the cassette for Say and out Say 。Ask: How did Kitty and Ben get to school when they lived in the city centre? How do they get there now?Ask questions to elicit the past/pre forms: e.g. Where do you live?/Where did you live 10 years ago? What time do you get up?/What time did you get up today? Do you go to the library at weekends?/Did you go to the library last Saturday? Give the students time to study Look, ask and answer.The teacher asks the questions about the first picture. Students do pair work. The students listen and repeat with their books closed.The students answer the questions about the dialogue: The students say the simple past forms: live/lived; get up/got up;The students answer the questions The students answer the questions to elicit the past/pre forms The students then practice with the other pictures in pairs. 10 5’ 5’ 5’ 5’ 10’ Homework Read and recite the words on Word Box. Read all the passage in Unit 1. 后记:1。强调正在进行时的用法以及动词的现在分词形式。 2。最后可以给学生一幅大图,用正在进行时来说图。 PAGE 29

  • ID:4-6237216 牛津上海七年级第一学期 7AModule 2 My Neighborhood Unit 4 Jobs people do教案(6课时,含教后感)

    初中英语/牛津上海(本地版)五四制/七年级上(新版)/Module 2 My Neighborhood/Unit 4 Jobs people do

    Unit 4 Jobs People do 教学课题: 《英语》(牛津上海版),7A,Module2,Unit4,Page 27 (Period 1) 教学目标 Knowledge objective: a, Using nouns/noun phrases to identify people b, Using the simple present tense to talk about present states Key and difficult points: The simple present tens 教学方法: Task-based learning 教学材料: 1. Student’s book 7A pages 27 2. Workbook 7A 教学过程 Steps Teacher’s guide Students’ activities Objectives Time Pre-task preparation 1.Warming-up: Jobs song a)Have Ss listen to the jobs song, and try to find out what different jobs people are doing in the song.Write down the names of jobs. b)Play the song several times for Ss to follow. 2.Clap in Rhyme: show the students how to do it. Listen and try to find out what different jobs people are doing in the song.Read the names of jobs together. Match people with different things they do at work. Establish a steady, even beat—one-two-three-four, one-two-three-four—by clapping hands. To help students get interested in the text and review some words about jobs. To let students practise speaking. 2’ 2’ 2’ While-task procedure 1. Introduce new vocabulary items with pictures: an architect; a removal man; a construction company; a removal company; a secretary.Show them the pictures.2. Read and Learn: a) Play the recording. Have Ss listen and finish the following table. b)Ask some questions to check understanding. Suggested Questions for teachers: What is Mrs. Wang? What does she do? What does Miss Tang draw? So what is Miss Tang’s job?… c)Full-Class Repetition: ask students to try to repeat the sentences. d)Group Repetition: ask students read in groups. 3. Pair work: Have Ss talk in pairs about these people’s jobs. 4. Group conversation: Divide the Ss into groups of four and ask students to introduce themselves. 5. Have Ss look at the screen and retell about the people’s jobs. Read and learn the new words. Say out the phrases. Listen and complete the table. Listen again and answer the questions. Repeat sentence by sentence after the recording. Read aloud in groups. Do pair work Pretend to be one of the six people and introduce. Read and try to retell the text. To help students learn the new vocabulary. To review the phrases. To help students use the simple present tense to talk about habitual actions. Make the students practise speaking in the simple present tense.To encourage the students to talk more. To help the students remember. 4’ 2’ 4’ 5’ 2’ 5’ 4’ 3’ Post-task activity What am I? a)Divide Ss into groups of four b) Have each student read the descriptions aloud and ask other group members to guess his/her job. write down on a piece of paper about a job he/she likes. Listen and geuss To encourage the students to use the language freely and bravely. 1’ 4’ Consolidation 1.Introduce the six people in Ben and Kitty’s block to others. 2.Workbook 7A M2U4 Exercise1 一,词组. 1.住在同一幢楼的公寓里 2.不同的职业 3. 一名建筑师 4.画建筑图 5.一名搬运工 6. 在医院里工作 7.为一家建筑公司工作 8.打字 9.把人们的家具搬到他们的新公寓 10. 使病人好起来 二, 描述以下职业Say what they usually do. a doctor____________________________; ??a teacher____________________________ a secretary___________________________;? an astronaut_________________________ an architect__________________________; ??a removal man______________________ 三、根据句意,写出适当的单词 1. Tim and John live in the same b____, but they are not in the same flat. 2. An a______________ draws plans of buildings. 3. Microsoft (微软)is a very big computer c________. 4. That old man is in danger. The fireman is trying to r____ him. 5. Grace is my n__________. She lives next to me. 四, 改写句子. Rewrite the sentences as required: 1), My aunt sells flowers in her flower shop. ( 划线提问) ? _________? _________ your aunt ____________? 2) She uses her computer to type letters. ( 意思相同) ? She uses her computer_______? _________ letters. 3) Henry is a singer. ( 划线提问) ? ________ ________ Henry do? 4) My cousin looks beautiful. ( 同上) ?? ________ does your cousin look ___________? 5), My father is a doctor. (意思相同) ?? My father ________ _________ a doctor. 后记:因为学生的情况,省下‘Clap in rhyme’的时间用于加强词汇的学习。在词汇的学习环节中加入一个看图片说出词汇的过程,对之前的学习进行复习和加强。 教学课题: 《英语》(牛津上海版),7A,Module2,Unit4,Page28 (Period 2) 教学目标 Knowledge objective: a, Using the simple present tense to describe habitual actions Key and difficult points: The Definite Article 教学方法: Task-based learning 教学材料: 1. Student’s book 7A pages 28 2. Workbook 7A 教学过程 Steps Teacher’s guide Students’ activities Objectives Time Pre-task preparation 1.Warming-up: Jobs song a)Play the song several times for Ss to follow. b)Ask students: What jobs do they do? What do they do every day?Show the students some pictures and phrases. Listen and sing the song. Listen again and answer the questions. match the pictures with the phrases.Read the phrases together. To help students get interested in the text and review some words about jobs. To let students practise speaking. 2’ 4’ While-task procedure 1.Look and write: a)Have Ss look at the pictures on page 28 and call out the names of the jobs.Show the students the names of jobs. Teach them how to read. b)Have students write down the names of jobs.c)Check the answers by describing a job to Ss. d)Ask students to read the jobs. 2. Read and write: a)Have students read the sentences and write down the names of jobs. b)Have the students read the sentences c)Have students ask and answer in pairs: S1: What does a/an… do? S2: A/An… 3. Read and say: a) Play the recording on page 28 and ask students to repeat. b) Play the recording again. c) Have students do pair work. Look at the pictures on and call out the names of the jobs. Read the names of jobs with ‘a’ or ‘an’. Write down the names of jobs. Listen and check the answers. Read the names of jobs. Read the sentences and complete the table on page 28. Read the table. Ask and answer according to the table. Listen and read the sentences. Read the sentences in pairs. Make dialogue on page 28: S1: Who wears a uniform at work? S2: A/An… S1: What does a/an… do? S2: A/An… To make students know the names of jobs and the definite articles before them. To help students review the knowledge about jobs. To let them practise speaking. 1’ 1’ 2’ 2’ 2’ 3’ 5’ 5’ 3’ 5’ Post-task activity Make more dialogues: Show students some pictures and hints. Make more dialogues. To encourage the students to use the language freely and bravely. 5’ Consolidation Write down a composition: My _____’s jobWho is he/she?What job does he/she do?What does he/she do? Does he/she wear a uniform at work?Does he/she enjoy the job? Why? M2U4 Exercise 2 一,词组. 1.在工作时穿制服 2.快速的开车送病人去医院 3. 一名女警察 4.灭火 5.一名邮递员 6. 在医院里工作 7.一名救护员 8.照顾动物 9.一名动物保护组织工作者 10. 使病人好起来 二, 描述以下职业Say what they usually do. an SPCA officer_______________________; ??a nurse ____________________________ a fisherman__________________________;? a postman____________________________ a policeman__________________________; an ambulance worker__________________ a fireman____________________________; ?a baker_____________________________ 三、根据句意,写出适当的单词 1. There is an a________ in the street. It carries a sick person inside. 2. A postman d_____ letters. 3. A secretary works for a m__________. 4. He sometimes wears a u____________. 5. You must run q _________ or you will miss the first bus. 四,选择题. 1) My mother was very happy because she bought _____________ . A. a furniture B. a piece of furniture C. some furnitures D. some pieces of furnitures 2) Sam is ______ SPCA officer. He works in ______ tall building in the centre of the city. A. a, a B. a, an C. an, an D. an, a 3) Miss Tang, Mrs Ma, and Joe live in __________ block of flats. A. same B. the same C. different D. the different 4) Rose always take _____ umbrella with her in summer. A. a B. the C. an D. / 5) We find _____ useful way to protect the homeless animals. A. a B. the C. an D. / 6) There is _____ “M” in the word “moon”. A. a B. the C. an D. / 7) Why not play _____ basketball after class? A. a B. the C. an D. / 8) Julia is good at playing ______ piano. A. a B. the C. an D. / 9) I go to school by _____ underground every day. A. a B. the C. an D. / 10) Obama is ______ president of the USA. A. a B. the C.an D. / 五, 改写句子. 1. A doctor wears a uniform at work. (划线提问) ______ _______ a uniform at work? 2. An ambulance worker drives sick people quickly to the hospital. (划线提问) ______ _______ an ambulance worker do? 3. The police helps make the city a safe place. (划线提问) ______ _______ the police do? 后记:将第一部分的ask and answer 改成match and read. 这样更直观,让学生有帮助的去考虑,降低思考的难度。在看图片写单词之前增加单词学习的环节,学习新的名词,巩固旧的单词。然后再让学生拼写,进行巩固。 教学课题: 《英语》(牛津上海版),7A,Module2,Unit4,Page 29&30 (Period 3) 教学目标 Knowledge objective: a, Asking Wh-questions to find out specific information b, Asking Wh-questions to find out place c, Using the simple present tense to describe habitual actions d, Using simple questions to obtain “yes/no” responses Key and difficult points: How to ask Wh-questions and answer. 教学方法: Task-based learning 教学材料: 1. Student’s book 7A pages 29,30 2. Workbook 7A 教学过程 Steps Teacher’s guide Students’ activities Objectives Time Pre-task preparation Ask the students to complete the sentences.e.g. ______ fires and ______ people. 2. Show the answers and ask the students to read the sentences. 1. Read and complete the sentences. Read the sentences. To review P28. 3’ 5’ While-task procedure 1.Read on page 29 a)Have Ss listen to Kitty and Susan’s conversation, guess Susan’s job. b)Full-Class Repetition: play the recording of the conversation. c)Choral Conversation: Groups 1and 2 practice the dialogue, without model. d)Pair conversation: Divide the Ss into pairs. e)Play the recording of the conversation again. Ask Ss how many questions Kitty asked about Susan’s job. What are they? 2.Have Ss finish Answer on page29. 3.More reading-Susan works hard: a)show the students an article about Susan and her job.b)Ask some questions to check understanding. c)Have Ss work in pairs to talk about Susan’s job. 4.Read and complete the report on page 30: ask students read and finish the report. Listen and try to answer the question. Repeat sentence by sentence after the recording. Try to recite the sentences. Practise the conversation without model. Repeat the questions one by one. Ask and answer in pairs and write down the answers. Read the article about Susan and her job. Answer the questions. Ask more questions about Susan and answer. Read and write down the missing words. To help the students learn the text and get to know how to ask and answer Wh-questions. To make students practise speaking and writing. To make students ask more Wh-questions. To make students practise writing and get a summery. 15’ 4’ 5’ 4’ Post-task activity 1.Pair work: Have Ss talk in pairs to ask and answer questions about jobs. Ask and answer in pairs. Write down the answers on page 30. Encourage students talk more. 4’ Consolidation Write a report on your parents’ jobs using Write on page 30 as a guide.Workbook 7A M2U4 Exercise 3 一,词组. 1.在电梯里 2.在市中心 3. 接电话 4.打字 5.和经理一起去开会 6. 做记录 7.我的邻居 8.在办公室里工作 9.做许多不同的事情 10. 我办公室里的所有人 二, 用所给单词的适当形式填空. 1. Susan is my ______________. (neighbourhood) 2. My father will come back late today because he has a __________. (meet) 3. It is __________ to fly a kite in the park. (interest) 4. Wendy is an SPCA _________. (office) 5. Billy works as a __________. (type) 三, 改写句子. 1. I am going to school. (一般疑问句) ______ ______ going to school? 2. She is a secretary. (划线提问) ______ ______ job? 3. Susan works in an office in the city centre. (划线提问) ______ ______ Susan work? 4. Marry goes to meetings with her manager and takes notes. (划线提问) ______ ______ Marry do? 5. I wear a uniform at work. (一般疑问句) ______ ______ wear a uniform at work? 6. I enjoy my school because I like my classmates very much. (划线提问) ______ ______ you enjoy _______ school? 7. A removal man moves people’s furniture to their new flats. (改为一般疑问句) ______ a removal man ______ people’s furniture to their new flats? 8. Susan does many different things. (划线提问) ______ ______ different things _______ Susan do? 后记:将第一部分改为完成句子。以图片和填空相结合的形式。目的是复习P28的内容。完成后给出完整的句子,反复诵读,加强记忆。 (Period 1) Period 4 教学课题: 《英语》(牛津上海版),7A,Module2,Unit4,Page 31 教学目标 Knowledge objective: Using adjectives to describe conditions Using the simple past tense to talk about past actions Key and difficult points: The simple past tens 教学方法: Task-based learning 教学材料: 1. Student’s book 7A pages 31 2. Workbook 7A 教学过程 Steps Teacher’s guide Students’ activities Objectives Time Pre-task preparation 1. Ask the students to read the text on page29~30. 2.Ask some questions to students about Susan. 1. Read the text together. 2. Answer the questions. To review P29&30. 5’ 5’ While-task procedure 1 Read a story- An accident (page 31) a) Show some pictures and new words. b) Show the pictures again and ask the students to call out the new words. b)Review the simple past tense of the verbs used in the story with Ss. c)Ask students to put the pictures on page 31 into correct order. c)Tell Ss that Ben had an accident one day. A lot of people helped him. d)Invite some more able Ss to read the story aloud to check answers together. 2.Role play in groups: a)Divide the Ss into groups of four. b) Check their answers and put their answers into a table. Listen and read the new words. Call out the new words. And read again. Call out the past tense of the verbs and read. Put the pictures into correct order and get a general idea. Read the story in “Read a story“ silently and add the missing people on the blank lines. Check their answers. Talk about how these people helped Ben.Different groups talk about different paragraphs. Read the sentences one by one. To help the students use the simple past tense to talk about past actions. Make the students practise speaking. 18’ 7’ Post-task activity Recite: show the pictures and some key words for students. Read the story again and recite the story with the key words. Help the students preview the text. 5’ Consolidation Do a summery: write down the past tense of the verbs on page 31. e.g. do ---- didTalk with your deskmate about your last birthday. M2U4 Exercise 4 一,词组. 1. 朝向Ben 2. 撞倒 3. 着火 4. 两者都… 5. 逃跑 6. 一条受伤的手臂 7. 一辆消防车 8. 两天后 9. 在现场 10. 一辆救护车 二, 用所给单词的适当形式填空. 1. The F1 races are very exciting. Many _____________ are hurt every year. (motorcycle) 2. My mother told me to study hard and to be a/an _____________ in the future. (engine) 3. The ambulance workers took care of the sick people ___________. (immediate) 4. The police came _________ after he called 110. (quick) 5. I am busy now and I will go to the meeting __________. (late) 三、根据句意及首字母,写出适当的单词 1. I see Tom there. I’m going t_____ him. 2. He rides a motorcycle. He is a m_________. 3. A man has two legs and two a_____. 4. There are many people in the street, because there is an a_______. 5. That cup is b____. You can’t use it. 6. A car can’t work if the e_____ is not good. 7. Jim is strong. He always c____ the books for the teacher. 用所给词的适当形式填空。 1.? Tom and Mary ___________ (come) to China last month. 2.? Mike _________________(not go) to bed until 12 o’clock last night. 3.? Mary __________ (read) English this morning. 4.? I listened but ___________ (hear) nothing. 5.? Tom ___________ (begin) to learn Chinese when he was six years old. 6.? My mother ________________ (not do) housework yesterday. 7. What __________ (make) him cry just now? 8. Last term the teacher ___________ (tell) us that the earth moves around the sun. 9. There _____________ any hospitals in my hometown in 1940.? ( be not) 10. –When _______ you _________ (come) to china? --??Three months ago. 11. Did she ________ (have) supper at home? 12. Jack ____________ (not clean) the room when his mother came back. 四, 改写句子. 1. Ben was walking with Sam in the street. _________________________________________ (一般疑问句) _________________________________________ (否定句) 2. Both Ben and Sam were hurt. _________________________________________ (一般疑问句) _____ ______ hurt? (划线提问) 3. The police arrived at the scene of the accident. ________________________________________ (一般疑问句) ________________________________________ (否定句) 后记: 因为时间的限制,这节课主要以阅读的形式。重点放在了动词的时态上。在此基础上要求学生掌握含有动词的词组。然后再是对课文的理解。哪些人对他们进行了怎样的帮助。 Period 5 教学课题: 《英语》(牛津上海版),7A,Module2,Unit4,Page 32 教学目标 Knowledge objective: Using the simple present tense to describe habitual actions Using adverbs of time Key and difficult points: The simple present tense Using “see… doing…” 教学方法: Task-based learning 教学材料: 1. Student’s book 7A pages 32 2. Workbook 7A 教学过程 Steps Teacher’s guide Students’ activities Objectives Time Pre-task preparation 1.Review the past tense of some verbs: a)Show the students the passages on page 31 with some blanks for the past tense of verbs. b) Invite some students to spell them. 2. Show the students the past tense of these verbs. Look and call out the past tense of these verbs. Spell and read the past tense of these verbs. Try to recite the story acorrding to the past tense of verbs. To review the past tense of verbs. To review the story. 5’ 3’ While-task procedure 1.Read on page 32 a) Play the recording of Read. And have students match the persons with the jobs: e.g. Mr Ma---- a bakery b)Show the students paragraph2 with some blanks.Ask the students to listen to Para3 and judge the sentences.Ask the students to listen to Para4&5 and ask questions.b)Full-Class Repetition: Play the recording again. c)Group Repetition: Divide the Ss into 2 groups. d)Pair conversation: Divide the Ss into pairs. 2.Have Ss complete the table on page 32. 3. Talk about the question: What does Tom see on his way to school? Listen to the recording of Read, and match the persons with the jobs. Listen to the recording of Read again, and fill in the missing words. Judge the sentences right or not.Listen and answer the questions. Repeat sentence by sentence after the recording. Group 1 repeat paragraphs 1, 3 and 5. Group 2 repeat paragraphs 2 and 4. Then reverse. Ask and answer about these people’s jobs. Read and complete the table on page 32. Using “see… doing…” to answer the question. To help students learn how to use the simple present tense to describe habitual actions. To make the students practise writing. To make the students practise “see…doing…” 18’ 3’ 4’ Post-task activity About you: Show the students some pictures and have them answer the question: What do you see?Show the students more pictures and have them talk. Look at the pictures and make sentences with “see… doing…” Have a free talk about the question. To encourage the students to use the language freely and bravely. 7’ Consolidation 1. Recite Read on page 32. 2. Write a report about what people you see on your way to school every day. M2U4 Exercise 一,词组. 1.在上学的路上 2.清扫街道 3.烤面包和蛋糕 4.卖报纸 5.从她那儿买报纸 6.花市 7.收垃圾 8.早早的开始工作 四,用所给动词的适当形式填空. 1.????? We often___________(play) in the playgound. 2.????? He always_________(get) up at six o’clock. 3.????? __________you _________(brush) your teeth every morning? 4.????? Mike sometimes __________(go) to the park with his sister. 5.????? At eight at night, she __________(watch) TV with his parents. 6.????? ________ Mike________(read) English every day? 7.????? How many lessons _________your classmate________(have) on Monday? 8.? What time _________his mother_________(do) the housework? 改句子 1.????? I have many books.? (改为否定句) ? I ______ _______ _______ books. 2.????? Miss Li’s sister likes playing table tennis (改为否定句) ? Miss Li’s sister _______ _______ playing table tennis. 3.????? She lives in a small town near New York.??? (改为一般疑问句) ?? ______ she _______ in a small town near New York? 4.? ?I usually play football on Friday afternoon. (划线提问) _______ _______ you usually do on Friday afternoon? 5.? Mr Wang usually washes his clothes on Saturday. (划线提问) _______ _______ Mr Wang usually washes his clothes? 6.? Lily waters the flowers every day. (划线提问) ______ ______ ______ Lily water the flowers? 7.? Tom does his homework at home. (划线提问) ______ ______ Tom ______ his homework? 后记:在教的过程中增加了几个环节,将几个段落区别对待,用不同方法来进行学习。如第二段强调几个动词:clean, start, sweep, collect, empty。 第三段强调bake, baker, bakery. 后面两段强调see…doing… Period 6 教学课题: 《英语》(牛津上海版),7A,Module2,Unit4,Page 27 教学目标 Knowledge objective: Using nouns/noun phrases to identify people Using the simple present tense to talk about present states Using the simple past tense to talk about past actions Asking Wh-questions to find out specific information and place Key and difficult points: The simple present tense and the simple past tense See … doing (三) 教学材料: Students Book 7A (四) 教学过程 Steps Teacher’s guide Students’ activities Objectives Time ⅠReview the vocabulary 1. Review the nouns: a) Show the students some pictures e.g. block, ambulance… b) Show the pictures and nouns again 2. Review the verbs a) Show the students some verbs. b) Check the answer by inviting a student to write down the answers on the black board.c) Show some practice for the verbs.3. Complete the passages: a) Rewrite some passages according to the passages from page 27 to page 32. Show them to students with some blanks. b) Show the students some sentences from page 27 to page 32 with some mistakes. c) Check the answers by inviting students to show their answers. Look and the pictures and call out the nouns or noun phrases. Read and spell. Read and write down the past tense of the verbs. Check the answers, then read them. Do the practice. Read the passages and complete them. Read the passages and correct the mistakes. Check the answers.Read the sentences together. To help the students review the nouns. To help the students review the verbs. To make the students review the vocabulary in passages. 5’ 5’ 10’ Ⅱthe simple present tense & the simple past tense 1. Summary: Show the students some words and phrases about time. Have students choose which time tense to use : e.g. yesterday, last Sunday, nowadays… 2. Practice: Have students do the practice and check the answers. e.g. My mother ______ me a present yesterday. (buy) Read and decide which one to choose. Read and write down the answers. To make the students review when to use the correct time tense. To make the students review the time tense with practice. 4’ 6’ Ⅲ. Wh-questions 1. Show students how to ask Wh-questions. 2. Have students rewrite the sentences. Then check the answers. Listen and have a summary. Do the practice. To make the students have a summary. To review with the practice. 3’ 7’ Consolidation 1. Read from page 27 to page 32. 2. Do the test of M2U4. M2U4 Exercise 一,词组. 1.住在同一幢楼的公寓里 2.不同的职业 3.在医院里工作 4.画建筑图 5.一名搬运工 6.在工作时穿制服 7.接电话 8.做记录 9.看见清洁工人在清扫街道 10.清空垃圾箱 二,选择正确的单词填空 1)? A doctor’s job is to make ___________ ( sick, ill ) people better. 2)? He sometimes wears _________ ( a, an ) uniform. 3)? May I ask you some questions about your __________ ( work, job )? 4)? Susan works in an office. She types letters _________( on, in ) a computer. 5) She was afraid and she went __________ ( away, out ) 三,用所给单词的适当形式填空. 1) Lucy works for a big company in the centre of the city. She works with a ____________. (type) 2) I don’t want to live here because I can’t find a hospital in the ____________. (neighbour) 3) Susan will go to the ____________ with the manager this Saturday. (meet) 4) The F1 races are very exerciting. Many _____________ are hurt every year. (motorcycle) 5) My mother told me to study hard and to be a/an _____________ in the future. (engine) 四,用所给动词的适当形式填空. 1) Miss Tang is an architect. She ______ for a construction company. (work) 2) Susan and Mary are secretaries. They _________ letters every day. (type) 3) David was busy yesterday. He _________ the furniture to a new flat for Mrs Wang. (move) 4) Sue _________ a uniform at work. But she _________ jeans yesterday because it’s a holiday. 5) Because of the hot weather every student enjoys ____________ in the school library. (stay) 6) I ____________ my homework when Mum came back yesterday. (do) 7) We had a party last Sunday and my parents ___________ me a new computer. (buy) 8) The EXPO is really perfect. We ____________ a lot of photos there last weekend. (take) 9) I saw the doctor and nurses __________ care of the diver who was hurt in the accident. (take) 10) John with his brother __________ letters and parcels for people in the town. (deliver) 五,选择题. 1) My mother was very happy because she bought _____________ . A. a furniture B. a piece of furniture C. some furnitures D. some pieces of furnitures 2) Susan is ______ secretary. She is in ______ office. A. a,a B. a, an C. an, an D. an, a 3) Lucy, Peter, Robin and Joe study in __________ class in Grade 7. A. same B. different C. the same D. the different 4) David helps people move heavy objects _________ their new flats. A. by B. on C.to D.at 5) Rich is a baker, his job is ________________ bread and cakes for people. A. bake B. to bake C. baking D. baked 6) Walt Disney drew catoons ______ a company when he was poor. A. for B. with C. on D. in 7) A: __________ do you go to the China Pavilion by bus? B: because I can see other pavilions on the way. A. What B. Where C. Why D. When 8) There was an accident to Sherry this morning. A car _______ he down and drove away. A. hit B. hurt C. stopped D. knocked 9) You must be _____________! All the cars move _____________ on the flyover. A. careful, quick B. careful, quickly C. carefully, quick D. carefully, quickly 10) Tom sees people __________ to a bekery to buy bread for breakfast every morning. A. go B. going C. to go D. gone 六, 改写句子. 1. Ben was walking with Sam in the street. (改为一般疑问句) _________________________________________ 2. I see him collecting rubbish. (划线提问) _________________________________________ 3. Kitty runs very fast.(改为一般过去时) _________________________________________ 4. My father carried that table. (改为否定句) ____________________________________________ 5. Both Mickey and Minnie are hurt.(划线提问) _____________________________________________ 6. A removal man moves people’s furniture to their new flats. (改为一般疑问句) _________________________________________ 7. A secretary types letters. (划线提问) _________________________________________ 8. A vet wears a uniform at work.(改为否定句) —————————————————————— 后记:在复习动词的过去式之后加入针对这些动词的练习强化巩固。改错的句子都是重点句,改好后要多读两边。 M2U4 Exercise 一,词组. 1.住在同一幢楼的公寓里 2.不同的职业 3.在医院里工作 4.画建筑图 5.一名搬运工 6.在工作时穿制服 7.接电话 8.做记录 9.看见清洁工人在清扫街道 10.清空垃圾箱 二,选择正确的单词填空 1)? A doctor’s job is to make ___________ ( sick, ill ) people better. 2)? He sometimes wears _________ ( a, an ) uniform. 3)? May I ask you some questions about your __________ ( work, job )? 4)? Susan works in an office. She types letters _________( on, in ) a computer. 5) She was afraid and she went __________ ( away, out ) 三,用所给单词的适当形式填空. 1) Lucy works for a big company in the centre of the city. She works with a ____________. (type) 2) I don’t want to live here because I can’t find a hospital in the ____________. (neighbour) 3) Susan will go to the ____________ with the manager this Saturday. (meet) 4) The F1 races are very exciting. Many _____________ are hurt every year. (motorcycle) 5) My mother told me to study hard and to be a/an _____________ in the future. (engine) 四,用所给动词的适当形式填空. 1) Miss Tang is an architect. She ______ for a construction company. (work) 2) Susan and Mary are secretaries. They _________ letters every day. (type) 3) David was busy yesterday. He _________ the furniture to a new flat for Mrs Wang. (move) 4) Sue _________ a uniform at work. But she _________ jeans yesterday because it’s a holiday. 5) Because of the hot weather every student enjoys ____________ in the school library. (stay) 6) I ____________ my homework when Mum came back yesterday. (do) 7) We had a party last Sunday and my parents ___________ me a new computer. (buy) 8) The EXPO is really perfect. We ____________ a lot of photos there last weekend. (take) 9) I saw the doctor and nurses __________ care of the diver who was hurt in the accident. (take) 10) John with his brother __________ letters and parcels for people in the town. (deliver) 五,选择题. 1) My mother was very happy because she bought _____________ . A. a furniture B. a piece of furniture C. some furnitures D. some pieces of furnitures 2) Susan is ______ secretary. She is in ______ office. A. a,a B. a, an C. an, an D. an, a 3) Lucy, Peter, Robin and Joe study in __________ class in Grade 7. A. same B. different C. the same D. the different 4) David helps people move heavy objects _________ their new flats. A. by B. on C. to D. at 5) Rich is a baker, his job is ________________ bread and cakes for people. A. bake B. to bake C. baking D. baked 6) Walt Disney drew catoons ______ a company when he was poor. A. for B. with C. on D. in 7) A: __________ do you go to the China Pavilion by bus? B: because I can see other pavilions on the way. A. What B. Where C. Why D. When 8) There was an accident to Sherry this morning. A car _______ he down and drove away. A. hit B. hurt C. stopped D. knocked 9) You must be _____________! All the cars move _____________ on the flyover. A. careful, quick B. careful, quickly C. carefully, quick D. carefully, quickly 10) Tom sees people __________ to a bakery to buy bread for breakfast every morning. A. go B. going C. to go D. gone 六, 改写句子. 1. Ben was walking with Sam in the street. (改为一般疑问句) ______ Ben ______ with Sam in the street? 2. I see him collecting rubbish. (划线提问) ______ ______ him collecting rubbish? 3. Kitty runs very fast.(划线提问) ______ ______ Kitty run? 4. A removal man moves people’s furniture to their new flats. (改为一般疑问句) ______ a removal man ______ people’s furniture to their new flats? 5. A secretary types letters. (划线提问) ______ ______ a secretary do? A picture PAGE

  • ID:4-6237212 牛津上海七年级第一学期Module 1 Relationships Unit 3 Friends from other countries教案(4课时,含教后感)

    初中英语/牛津上海(本地版)五四制/七年级上(新版)/Module 1 Relationships/Unit 3 Friends from other countries

    Unit 3 Friends from other countries教案 教学课题:《英语》(牛津上海版)7A Unit 3 Friends from other countries period 1 教学目标: Knowledge objective: To learn about different nationalities in Garden City. Ability objective: To practice speaking through dialogues. To practice listening through the look and read from the listening material. Emotion objective: To inspire students know about a little more main names of the countries in the world. Key and difficult objectives: Key points: A. to use nouns to refer to people. B. to ask wh- questions to find out specific information Difficult points: to teach the students how to read the numbers correctly 教学方法:Task-based learning 教学材料: The multi-media system Handout for the students. 教学过程: steps Teacher’s guide Students’ activities Objectives Pre-task preparation Ask the students to look at the national flags. What countries do they stand for? Work out the other country as well. show students the table from page 16 with blanks.Teach them the nationality and people from different countries. Show the numbers and read. Tell students countries with plural form and with no plural form Show students several pictures. In each picture, there are some numbers of five to six digits. When the picture is taken away, have students tell the correct number. Free talk and learn the name of the country: China, Japan, India, Canada, America, France, Australia, and England. Read the table and complete it. Read the table for several times. Read the numbers. Look at the numbers and speak out. To stimulate students know about different countries To let the students practice speaking. To help students remember the plural form of the country. To help students read the numbers. While-task preparation 1.Play the recording once. Have students listen carefully and then do “T” or “F” 2. Play the recording again. Have students listen and repeat sentence by sentence. 3. Ask some questions to check understanding. 4. Show the table about people in Garden City. Use the table to do the pair work. Students listen and look at sentences then finish T/F exercises. Students repeat sentence by sentence. Students answer: How many people live in Garden City? What are most of people living in Garden City practice like these:S1: What do we call people from ______? S2: We call them _______. S1: What’s their nationality? S2: _________. S1: How many ________ live in Garden City? S2: Over ________. To let the students practice listening. To let the students practice listening and reading. To develop the students’ ability of communicating. Post-task activities Listening Sue is talking to people from different countries. Students look at the pictures and listen. What country is each person from? To develop students’ ability of getting useful information from the listening material. Assignment Grammar Practice Book 7A page 67Surfer on the Internet and get to know more names of the countries & nationalities. Feedback 1 Translation(写出下面词组) 花园城市的外国人________________ 一个拥挤的城市__________________ 超过八百万人____________________ 举个例子________________________ 叫来自英语的人英国人____________ Choose the best answer(选择正确的答案) ---Have you bought any present for your friends from Japan? ---Yes, I _______. do B. did C. have D. had I’d like ______ some sweets. having B. to have C. have D. had Let’s go for a trip _______ a sunny day. on B. in C. for D. at Where do Tim and Tom ______ from? comes B. come C. is D. are There is going to _______ a class meeting this afternoon. have B. has C. be D. is Rewrite the sentences as required. (按要求改写句子) Mum has already bought much fruit. (改为否定句) Mum ________ _________ much fruit ________. He needs 100 yuan to buy the food. (改一般疑问句) _______ he ________ 100 yuan to buy the food? Tom’s new friend comes from the USA. (划线部分提问) _______ ________ Tom’s new friend come from? Sandy does exercise every morning. (划线部分提问) _______ _________ Sandy _______ every morning? There are five million people in Garden City. (划线部分提问) _______ ________ people are there in Garden City? 后记:将表格放在前面教授,为文章做铺垫。重点区分国家,国籍,人。在此基础上再学习课文,特别是‘what do we call people from…?’ ‘we call them…’ 教学课题:《英语》(牛津上海版)7A Unit 3 Friends from other countries period 2 教学目标: Knowledge objective: To review the present perfect tense through different activities. Ability objective: To practice speaking through dialogues and role plays. To practice listening through the task of getting useful information from the listening material. Emotion objective: To inspire students to be interested in other cities and countries over the world. Key and difficult objectives: Key points: A. To ask Wh- questions to find out specific information. B. To use the present perfect tense to relate past events to the present. Difficult points: To tell students some names of different countries that they want to know. 教学方法:Task-based learning 教学材料: The multi-media system Handout for the students. 教学过程: steps Teacher’s guide Students’ activities Objectives Pre-task preparation show a word game to students to review the name of each country. Give students the table of different foreigner in Shanghai. Let students make a dialogue about the country and their population in Shanghai. Let students look at the pictures and learn two new phrases. Show them: Visit---visited--visitedRead—read---readRead aboutAsk students two questions: Which city have you visited? Which city have you read about them? Look at the flags and speak out and it and spell it. then put them into the right blank. Students practice the dialogue like this: S1: What do we call people from______ S2: We call them_____. S1: How many ______live in Shanghai? S2: About______. Read the new phrases. Students answer in these way: I’ve visited… I’ve read about… To help students go over the name of the country. To let students practice speaking. To help students learn the new phrases. To help students use the pattern “have visited/ have read about” While-task preparation Play the recording. Have students listen and repeat sentence b sentence. Have a full-class repetition Have a group conversation. Students listen and repeat sentence by sentence. Repeat sentence by sentence after recording again. Students practice the dialogue in small groups. Each student repeats a character’s words. To let the students practice listening and reading. To let the students practice listening and reading. To develop the students’ ability of interactive communicating. Post-task activities Do a survey. Teacher shows a map of the world with some of the country on it. Write a report. After a survey, write a report about countries we have visited/read about. Students in pairs, students talk like that: S1: Which country have you visited? S2: I’ve visited _______. It’s ________. S1: Which country have you read about ? S2: I’ve read about _______. It’s_______ Students write a report in this way. _____ has visited/read about______. It is near/far away from China. To develop the students ability of speaking and creating thinking. To develop students’ writing. Assignment Students’ Book 7A page 17 Wordbook 7A page 16 Feedback 2 Choose the right word to complete the sentence. (选择正确的单词,完成下列句子) There are _______ (over/above) six million people living in our city. Their nationality is ________ (Australia/ Australian) I have ________ (read about/ visited) Canada in the newspaper. I _______ (have visited/ visited) Britain in 2002. Next month, I will visit _______. (America, American) Choose the best answer. ( 选择正确的答案) England is far ______ China. way B. from C. away D. about How many ______ live and work in Hong Kong? Chinese B. Australian C. American D. British What’s your pen friend’s _________? nation B. nationality C. national D. international Have you ever ______ Japan in magazines? visited B. been to C. read about D. gone to Thank you ______ letter and your photograph. for B. at C. of D. on _______ 20,000 people watched the exciting football match last Sunday. More B. Over C. Less D. Under Over 25,500 ______ live in Garden City nowadays. Britain B. UK C. British D. Britishes Gary is a boy from _______. Canada B. Canadian C. Canadians D. Canadas We call people from India________. Indian B. Indians C. India D. Indias _______ have you read about? What B. What place C. Which country D. Who Complete the sentences with the given words in their proper forms. (用括号中所给单词的适当形式完成下列句子) We call people from Canada ________. (Canada) People become friends because they have the same _______. (interest) Big cities are always ________ (crowd) with plenty of visitors. There are many big _________ in the world. (city) There are a lot of _______ in Shanghai. (foreign) 后记:在学习课文之前先学习visit和read的三种形态。以及read about。提醒学生near直接加地方,far away 要有 from。 (一).教学课题:《英语》(牛津上海版)7A Unit 3 Friends from other countries period 3 (二).教学目标: 1. Knowledge objective: To use modal verbs to make an invitation. 2. Ability objective: (1) To practice speaking through dialogue and role plays. (2) To practice listening through the task of getting useful information from the listening material to solve a realistic problem. Emotion objective: To help students know how to make a penfriend. Key and difficult objectives: (1). Key points: To use modal verbs to make an invitation. (2). Difficult points: To use modal verbs. (三).教学方法:Task-based learning (四).教学材料: The multi-media system Handout for the students. (五).教学过程: steps Teacher’s guide Students’ activities Objectives Pre-task preparation 1.have a free talk. 2.Think and Say. raise two questions before reading.tell students the difference between know and know about. Students say it one by one. I’ve visited/read about…… It’s near/far away from China. Let students know something about the “penfriend” Do you want to have a penfriend? What do you want to know about your penfriend?Read the phrases. To help students go over the dialogue. To help students know about the penfriend. To develop students’ ability of thinking. While-task preparation Play the recording. 2. Have a whole-class reading. 3. Look and learn. Tell students boys and girls are different sex. 4. Make a list about what would you like to know about your pen friend. 5. Look at Kitty’s list and talk about what she would like to know about her penfriend? Let students make a dialogue. with the deskmate to talk about what he/she would like to know about his/her penfriend. Students read sentence by sentence. Students read all together. Students learn the new word. “sex” Students make a list that they want to know about their penfriend. Students talk like this way: Kitty would like to write to a _______. She would like to know_______ To practice students listening and speaking. To practice students speaking. To encourage the students to think in English actively. To help students talk about Kitty’s list freely. Post-task activities 1.Do a survey. What would you like to know about your English teacher? Write a report. Listen and write. Play the listening recording. Have a discussion in group. Write the report by oneself. Do the listening exercises. To encourage students’ ability of interactive talking. To develop students’ writing. To develop students’ listening. Assignment Workbook 7A page 17-19 Feedback 3 Choose the correct word to complete each sentence. (选择正确的单词填空) There are many people from ________ in Hong Kong. (Indian, India) The people in Canada speak _______. (Canadian, English) Many _______ come to China every year. (Japanese, Japaneses) Mr. Smith comes from London. He speaks ________English. (Britain, British) Choose the best answer. (选择最恰当的答案) 20,100 is read as _______. twenty thousands and two hundred ten twenty thousand two hundred and ten two thousand two hundred and ten twenty thousand two hundreds and ten. Alice is an ______ girl. British B. American C. Chinese D. Japanese _______ students are there in your class? How much B. How long C. How often D. How many _______ do we call people from Australia? What B. Who C. How D. When _______ country have you visited? What B. Where C. Which D. When _______ are you going to get there? What B. How C. Who D. Whose _______ does it take to get there by sea? How often B. How far C. How many D. How long _______ you have a penfriend? Do B. Did C. Does D. Done Rewrite the sentences as required. (按要求改写句子) He is American. (划线部分提问) _______ is his __________? Britain is far from China. (改为一般疑问句) _______ Britain far _______ China? We call people from Australia Australians. (划线部分提问) ______ ______ we call people from Australia? I have been to Britain. (改一般疑问句) ______ you ______ to Britian? 后记:注意区分know和know about。在熟读之后加入my penfriend, her age, his favourit food, her interests等,让学生用know 或者know about 来连用。 (一).教学课题:《英语》(牛津上海版)7A Unit 3 Friends from other countries period 4 (二).教学目标: 1. Knowledge objective: To use modal verbs to express wishes. 2. Ability objective: (1)To practice speaking through dialogues and role plays. (2)To practice listening through the task of getting useful information from the listening material. Emotion objective: To learn how to write a right letter to a pen friend. Key and difficult objectives: Key points: A. To use formulaic expressions to begin and end a letter. B. To use preposition to indicate place. 5. Difficult points: To write the letter orderly. (三).教学方法:Task-based learning (四).教学材料: The multi-media system Handout for the students. (五).教学过程: steps Teacher’s guide Students’ activities Objectives Pre-task preparation Think and say. Suppose you want to have a penfriend from another country. Think and tell what you would like to know about your penfriend. Look and say. Let students look at the table of different people and ask students which one he/she would like to make a penfriend. Students talk about what they want to know about their penfriends. Students look at table and make a decision. To develop students free talking. To let students think actively While-task preparation Think and say. Ask Students suppose you are kitty, what you will write in a letter. Listen and read. Read and write. Look at Gary Brown’s and his family‘s information and reply to Kitty’s letter. Students think over it and say it in their own words. Students read after recording. Students look and write on their books page 20. To develop students’ ability of thinking. To develop students’ speaking. To develop students’ writing. Post-task activities show them a table and ask them to complete it.Write to a penfriend in your real life. Complete the table then write according to the table.Students can write it and bring their photos to show to the class. To develop students’ ability of communication. Assignment Work book 7A pages 20 and 21. Feedback 4 Complete the sentences with the given words in their proper forms.(用括号中所给单词的适当形式完成下列句子) There are also many ______ living in Shanghai. (Canada) I want to know your _______ food. (favour) Her ______ is Japanese. (nation) Broadway is a _______ road. Every day, there’s lots of traffic. (crowd) Translation 我们叫来自美国的人美国人。 _____________________________________________________________ 我们学校有超过300多个学生。 _____________________________________________________________ 我想知道你的兴趣。 _____________________________________________________________ 我叔叔已经拜访过两次日本了。 _____________________________________________________________ Read the passage and fill in the blanks with proper words. New York, London, Paris and o ______ big cities are exciting places to live in. There are many interesting things to see and to do. You can go to d______ kinds of museums. You can go s _______ to buy things from all over the world. But there are many p ______ in big cities, too. The cost of living is high, the pollution is serious and sometimes people can’t find work o ______ a good place to live in. Some people e ______ living in a big city, others do not. 后记:在让学生写信之前先完成表格,根据表格先说再写。

  • ID:4-6226794 牛津上海版英语九年级上Module1 Unit 2 Trditional skills 单元检测卷(含答案解析)

    初中英语/牛津上海(本地版)五四制/九年级上(新版)/Module1/Unit 2 Trditional skills

    九年级上册英语Unit2单元检测 一、单项选择 ( )1.-Has the boy learned those telephone numbers____? -Yes, he has. He is a smart boy who has a good memory. A.in need B.in danger C.by heart ( )2.-Listen!I think it ____be Mr. White who is singing in the office. -No. It ___be him. He left for London just now. A.must; mustn't B.may; mustn't C.must; can't D.can; can ( )3.-I really like Yue Yunpeng. He is humorous. -I quite agree with you. A.funny B.lively C.active ( )4.The fact that lets artists down is that Peking opera,a 200-year-old art form, is losing. A.makes...nervous B.makes...disappointed C.makes...happy ( )5.-Mr. Hurst, could I join in your after-class activity from tomorrow on? -Of course, Jenny. You can come every Tuesday and Friday afternoon. A.take part in B.cheer up C.guard against ( )6.-Mum, I've signed for the box. What's in it? -I'm not sure. It ____ be a present from your uncle. A.need B.must C.may D.will ( )7.It's not an easy thing ____him how to cook. A.teach B.to teach C.teaching D.teaches ( )8.-You look so tired. -My mother makes me ______playing the piano for 2 hours every day. A.practice B.to practice C.practicing ( )9.There is ____oil in the bottle, so you needn't go to buy any. A.too much B.too many C.much too D.many too ( )10.-Only those who have a lot in common can get along well. -______. Opposites sometimes attract. A.I hope so B.I think so C.I don't care D.I don't think so 二、完形填空 A wise man was on his long journey with a young man. 11 was falling, so they decided to find a place to stay.They searched for a long time and at last found a tiny old house. A(n) 12 family lived in it. They gave the two visitors a warm welcome and prepared a simple 13 for them including fresh milk and cheese. After the meal, the wise man asked how they 14 in such a poor place. In a low voice the husband replied," We have a 15 . We sell her milk to our neighbors and keep some for 16 own needs-make some cheese and cream." The next morning, the two visitors continued their 17 . After they walked a few miles, the wise man said to the young man,"Go back and push the cow off the cliff(悬崖).''''Why? Without the cow, they will have nothing."The wise man repeated his order,"Go back and 18 the cow." The young man was 19 about the future of the family. But 20 he returned to the old house and did as the wise man told him. A few 21 later, the young man travelled on the same road. He decided to visit the family again. To his surprise, he saw a large house with a beautiful garden there.He knocked on the door and a well-dressed man answered it.He was the son of the family. The man invited him to enter the house and told him 22 their life changed. " You know, we had 23 but a cow to keep us alive years ago.But one day she fell off the cliff and died. We had to come up with new 24 of making a living. You see, we are much 25 than before." At his words, the young man smiled. ( )11.A.Rain B.Night C.Light D.Silence ( )12.A.brave B.poor C.important D.dangerous ( )13.A.meal B.room C.story D.life ( )14.A.took a walk B.got into trouble C.took a vacation D.made a living ( )15.A.horse B.pig C.cow D.sheep ( )16.A.our B.their C.his D.her ( )17.A.plan B.work C.journey D.sail ( )18.A.help B.kill C.watch D.feed ( )19.A.angry B.quiet C.mad D.worried ( )20.A.luckily B.finally C.suddenly D.especially ( )21.A.years B.months C.weeks D.days ( )22.A.what B.where C.how D.whether ( )23.A.something B.anything C.nothing D.everything ( )24.A.places B.wishes C.interests D.ways ( )25.A.better B. smarter C.busier D.prettier 三、阅读理解 A Autumn de Forest is an American painter. She was born on October 27, 2001.Her father is a musician and he plays the drums very well. Her mother was an actress and model. Autumn de Forest has been painting since she was five, and she is really good at it.She has become one of Park West Gallery's top-selling artists. With her work being sold for as much as $25,000, Autumn was even called " an artistic genius " and " a child prodigy "in a special program produced by the Discovery Channel. Now you can see her in many TV shows. Autumn also loves helping others. She often teaches children to paint in her free time. Autumn doesn't go to school and she studies at home. She works very hard because she wants to go to Yale University. A 17-year-old girl, with her rich knowledge of the ancient culture and works,won first prize in the Chinese Poetry Conference (《中国诗词大会》 ) . Wu Yishu, a high school student in Shanghai, beat the other competitors in the second season of the Chinese Poetry Conference. "I get feelings from ancient poetry that modern people cannot give me. I pay little attention to the competition result, but I love poetry," Wu said. In the final of the competition, all the competitors were asked to recite poems by looking at sand paintings and recite as many poems as they could think of about the Chinese character "jiu". Wu did quite well. ( )26.Autumn de Forest is especially good at______. A.selling B.teaching C.acting D.painting ( )27.How long has Autumn de Forest painted? A.About 5 years. B.About 16 years. C.About 11 years. D.About 17 years. ( )28.What is Wu Yishu? A.A painter. B.A student. C.An actress. D.A model. ( )29.Why could Wu Yishu win the competition? A.Because she paid little attention to the result. B.Because she recited the most poems. C.Because she looked at sand paintings carefully. D.Because of her rich knowledge of the ancient culture and works. ( )30.Which of the following is NOT TRUE? A.Wu Yishu doesn't care much about her competition result. B.Autumn de Forest never goes to school but studies at home. C.Autumn de Forest is the same age as Wu Yishu. D.Wu Yishu did very well in the final of the competition. B What could a poem writer and a movie director share?More than you think! Langston Hughes began writing poems in high school and soon became one of America's greatest writers. Most of his writing is about his experiences as an African American. He wrote poems about people who worked hard through life but still found things to be happy about. He wrote plays and books about justice (正义 ) for all people, and he wrote kids' books, too. The Sweet and Sour Animal Book is a book of his animal poems. Pictures and photos were used in the book." Hold fast to dreams"is a line in a famous Hughes' poem. That's exactly what he did throughout his life. When Steven Spielberg was in middle school, he wanted to make a film. He had an idea for a movie, but no money. He started a tree-planting business and made his film with the money he earned. Spielberg never stopped making films, even after many famous film universities refused him. Today he is one of the most popular and important filmmakers in the world. His movies are about people who are adventurous, brave and kind. His characters often fight for what is good. Some of his films are about his Jewish (犹太人的) background, such as Schindler's List. Spielberg once said,"I don't dream that much at night because I dream for a living." In different ways, both Hughes and Spielberg have encouraged people of all ages to reach for their dreams. ( )31.What did Langston Hughes do? A.He was a writer. B.He was a director. C.He was a teacher. ( )32.Which of the following is Langston Hughes' writing about? A.Adventurous experiences. B.Hard-working and happy people. C.The fair treatment of animals. ( )33. Steven Spielberg's movies are about the following except ______. A.animals in danger B.brave people C.friendly people ( )34.When Langston Hughes became great he was _____ Steven Spielberg, who became popular. A.older than B.as young as C.younger than ( )35.What can be a suitable title for the text? A.Two Men Who Dare to Dream B.Two Men Who Were Afraid to Dream C.Two Writers Who Weren't Afraid to Dream C Ray Charles was a black singer and pianist of the USA. He had won 12 Grammy Awards (格莱美奖) and performed at 10,000 concerts around the world. Many musicians called him simply" the Genius " (天才) . Ray Charles was born into a poor family, without a father. When he was 5 years old, his younger brother died, and around the same time, Charles started to lose his sight.By the age of 7 he was completely blind.He had already been learning the piano for a year,and when he went blind,his mother knew this would be the only way he would make money in the future.All his life,Charles remembered her saying:”Do it right,or don’t do it at all.” Later he went to a school for blind and deaf children.There the teachers also encouraged him to study music.Sadly, while he was still at school, his mother died. He left school and in the early 1950s Charles organized a group of players. He sang, played the piano and wrote music. He made many classical CDs with famous artists such as Elton John and the Beatles. In 2003 a film of his life Ray was made. The part of Charles was played by a younger actor and musician called Jamie Foxx. The film director brought Foxx to meet Charles.After they had been playing together for two hours, Charles, then aged 73, jumped up and said," He's the one...he can do it."A year later Charles died aged 74.The film of his life has been as popular as his songs and means that the memory of Charles' music will live on. ( )36.What can we learn from Ray's childhood story? A.His father died when he was 5 years old. B.He started to go blind at the age of 7. C.He was born into a rich musical family. D.He started to learn the piano at the age of 6. ( )37.Ray Charles' mother encouraged him to play music because____. A.his father was a musician as well B.it would help him get used to being blind C.it was a good way for a blind person to get money D.his teacher thought he was a genius ( )38.Ray Charles went to a school for____. A.normal children B.deaf and blind children C.talented children only D.children without parents ( )39.Ray Charles thought that Jamie Foxx______. A.was the right person to play him in the film B.was a good filmmaker C.was the wrong person to play him in the film D.was a good director ( )40.What is the main idea of the last paragraph? A.Becoming a musician. B.A childhood story. C.The film of Ray's life. D.A master of many styles. 四、任务型阅读 根据短文内容,从方框中选出恰当的单词或短语填空,使语意通顺完整。第一个方框供(41-45)小题选用.第二个方框供(46-50)小题选用。每个选项只能使用一次,每框有一项剩余。 A.reminding B.Unless C.never D.Although E.speech F.embarrassed Abraham Lincoln was one of the greatest presidents in American history. When he was about to make a 41 for the presidential election (总统选举) in a hall, a man tried to make him 42 by saying that his father was a poor shoemaker. Everyone in the hall laughed out loud. "Thank you for 43 me of my father,"said Lincoln," 44 he has been gone for a long time, for me, he was always an excellent shoemaker. I can 45 do better in politics (政治) than my father did in shoemaking." A.greatest B.father's C.anyone D.for E.everything F.let you down However, the man didn't stop laughing at Lincoln. So Lincoln continued, " As far as I know, my father repaired shoes for your family. Now I can take over (接手) my 46 job. I may not be as good as my father, but I will do my best to make your shoes comfortable."Then he turned to all the people in the hall and said,"If 47 here has problems with your shoes, please come to me and I will not 48 . And the last thing I want to say is that my father is the 49 shoemaker ever." This time, people in the hall admired Lincoln 50 his tolerance (宽容) and wisdom. He not only protected his father's dignity (尊严) , but won lots of supporters as well. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50. 五、还原形阅读 A.Then, he went to the United States to study B.And his research formed the basis (基础) of the rocket that carried astronaut Yang Liwei into space in 2003 C.He was born in 1911 and passed away at the age of 98 D.He set up China's first missile and rocket research institute(导弹、火箭研究机构) E.The American government tried to stop his journey Qian Xuesen was a rocket scientist. He was famous all over the world as the father of China's space technology(技术) 51 . Qian Xuesen graduated from Shanghai Jiao Tong University in 1934. 52 .When he heard that the new China had been founded(成立),he began to try his best to go back to his motherland. 53 .But he succeeded in going back in 1955. Since 1958, Dr. Qian had devoted all his life to China's space technology. 54 and this institute later helped to start China's space program. He retired in 1991, the year before China's manned space program was started. 55 . 51._______ 52._____ 53._____ 54._____ 55._____ 六、根据汉语意思完成句子 56.在你作重要决定之前,一定要仔细考虑。 Think it over before _______ an important_______ . 57.-I have difficulty in learning English. How can I improve it? -One of the best ways is__ __(大声读)every day. 58.我不知道给母亲选择哪条长裙。 I don't know ____ for my mother. 59.为了保护眼睛,我们应该避免在阳光下阅读。 We should___ _ ______in the sun to protect our eyes. 60.如果你做好准备的话,你将会轻而易举地通过这次考试。 If you make good preparations,you will pass the exam ____ __ ________. 七、书面表达。 某英语教育网站正在开展主题为“How can a teenager have a successful life?”的讨论,为此你采访了一些同学(结果见下表)。请据此用英语写一篇短文参与讨论,并阐述你的观点。 同学主要观点 你的观点 ·努力学习 ·尊重父母 ·服务社会 ·计划未来 ……(至少两条) 注意:(1)短文必须包括表中所有内容,可适当增加细节; (2)你的观点至少两条; (3)词数:80-100; (4)短文首句仅供选择使用,不计入总词数。 参考词汇:尊重respect 短文首句:I have recently done a survey about how a teenager can have a successful life. ______ _ ______ _ ______ _ ______ _ ______ _ ______ _ 参考答案 I.1.C考查介词短语的辨析。in need在穷困中的;in danger处于危险中的;by heart单凭记忆,能背诵。“learn... by heart”意为“记住”,故选C。 2.C考查情态动词的用法。句意:——听!我认为一定是White先生正在办公室唱歌。——不。那不可能是他。他刚刚离开去伦敦了。根据句意可知选C。 3.A humorous意为“幽默的”,与“funny”意义相近。lively活泼的;active活跃的。 4.B let... down意为“令……失望”,与“make... disappointed”同义。 5.A考查同义短语替换。join in意为“参加”,与“take part in”同义。cheer up使振作起来;guard against防止。 6.C 句意:——妈妈,我已经签收了这个盒子。这里面是什么?——我不确定。这可能是你叔叔寄来的礼物。本题考查情态动词的用法。need需要;must必须,一定;may可能,可以;will将要。根据句意可知要用may表示不确定的判断。故选C。 7.B考查动词不定式的用法。句意:教会他如何做饭不是一件容易的事情。句中to teach...是真正的主语,It是形式主语。故选B。 8.A句意:——你看上去很疲劳。——我妈妈让我每天练习弹两个小时的钢琴。make sb.do sth.让某人做某事。故选A。 9.A 句意:瓶子里有很多的油,所以你没必要去买了。too much意为“太多”,后面接不可数名词;too many意为“太多”,后面接可数名词复数;much too意为“太”,后面接形容词或副词原级;无many too用法。故选A. 10.D考查交际用语。句意:——只有那些有很多共同点的人可以相处得很好。——我不这么认为,相异有时相吸。A:我希望如此;B:我认为是这样;C:我不在乎;D:我不这么认为,通过句意可知选D。 Ⅱ,语篇解读本文是一篇记叙文.一位智者和一位年轻人在一个穷人家借宿,得知这一家人靠一头奶牛谋生,智者让随行的年轻人把那户人家的奶牛推下悬崖。几年后,随行的年轻人来到这户人家,得知由于失去了奶牛,他们想出了其他的谋生方法,从而过上了更好的生活. 11.B 根据第三段中的“The next morning”可知此处表达的是“夜幕降临”,故用night。 12.B由上句中的“a tiny old house”可知他们一家住在矮小的旧房子里面,故本句表达的是:一个贫穷的家庭住在里面。poor符合句意。 13.A 由“including fresh milk and cheese(包括新鲜的牛奶和奶酪)”可知是a simple meal(一顿简单的饭)。 14.D 由下文中的“sell her milk”及“make some cheese and cream”可知本句句意:饭后,智者问他们在这么贫困的地方是如何谋生的。短语make a living意为“谋生”。 15.C由下文中的“milk、cheese and cream”以及“Go back and push the cow off the cliff”一句可知选C。 16.A此处表达的是“留一些自己用”,对应主语We,故选A。 17.C由第一段首句中的“on his long journey”可知此处表达的是“继续他们的旅程”。 18.B此处“repeated his order(重复他的命令)”,上文智者的命令是把奶牛推下悬崖,即“杀死( kill)奶牛”。 19.D前文提及这户人家靠那头奶牛谋生,故此处这个年轻人对于这户人家的未来感到忧虑(worried)。 20.B句意:但是最后他返回那所旧房子,按照智者告诉他的去做了。副词finally意为“最后”,符合句意。 21.A 由后文提及“...but a cow to keep us alive years ago.”可知此处是A few years later(几年之后)。 22.C此处表达的是“这个男人邀请他进屋并告诉他,他们的生活是如何改变的”,在宾语从句中连接词how意为“如何”,符合句意。 23.C我们只有一头奶牛,have nothing but相当于only,意为“只有”。 24.D句意:我们不得不想出谋生的新方法。名词way有“方法”的意思。 25.A通读全文可知,这户人家一开始住在一个小的旧的房子里,现在住在一个大的带有一个漂亮的花园的房子里,故此处表达的是我们现在过得比以前好多了。much better意为“好得多”。 Ⅲ.A 语篇解读 表格分别介绍了两个人物——美国小画家Autumn de Forest和《中国诗词大会》第二季冠军武亦姝。 26.D 细节理解题。由“Autumn de Forest has been painting since she was five, and she is really good at it.”可知选D。 27.C推理判断题。她在2001年出生,五岁开始画画,即2006年开始画画。到2017年,她画了11年的画。故选C。 28.B 细节理解题。由“Wu Yishu,a high school student in Shanghai”可知选B。 29.D 细节理解题。由“A 17-year-old girl,with her rich knowledge of the ancient culture and works, won first prize in the Chinese Poetry Conference.”可知选D。 30.C推理判断题。根据表格内容可知,2001年10月出生的Autumn de Forest在2017年是16岁.而武亦姝17岁了。所以关于她们同岁的判断是错误的。 B 语篇解读本文是一篇记叙文,主要讲述了诗人作家兰斯顿·休斯和电影导演斯蒂芬·斯皮尔伯格的故事。 31.A细节理解题。由第二段第一句Langston Hughes began writing poems in high school and soon became one of America's greatest writers.可知选A。 32.B 细节理解题。由第二段第三句He wrote poems about people who worked hard through life but still found things to be happy about.可知选B。 33.A细节理解题。由第三段倒数第四句His movies are about people who are adventurous, brave and kind.可知选A。 34.C 推理判断题。由第二段中的Langston Hughes began writing poems in high school and soon became one of America's greatest writers.和第三段第五句Today he is one of the most popular and important filmmakers in the world.可知,兰斯顿·休斯成名时比斯蒂芬·斯皮尔伯格小。故选C。 35.A主旨大意题。文章主要讲述了诗人作家兰斯顿·休斯和电影导演斯蒂芬·斯皮尔伯格二人实现梦想的故事,再结合文章最后一句可知,本题选A。 C 语篇解读本文是一篇记叙文,本文主要讲述了盲人歌手兼钢琴家Ray Charles的故事。 36.D 推理判断题。根据第二段第二句When he was 5 years old, his younger brother died,..可知,A项错在:当Ray五岁的时候,他的弟弟去世了,而不是他的爸爸。根据第二段第二句When he was 5 years old.., Charles started to lose his sight.可知,B项错在:Ray是在五岁的时候开始失明的,而不是七岁。根据第二段第一句Ray Charles was born into a poor family…,可知,C项错在:Ray出生在一个贫困家庭,而不是一个富有的音乐之家。故本题选D。 37.C细节理解题。根据第二段中的and when he went blind,his mother knew this would be the only way he would make money in the future可知,Ray的妈妈鼓励他演奏(音乐)是因为这对于盲人来说可能是唯一一个赚钱的方法。故选C。 38.B细节理解题。根据第三段第一句Later he went to a school for blind and deaf children.可知答案。故选B。 39.A 细节理解题。根据最后一段中的The part of Charles was played by a younger actor and musician called Jamie Foxx.和“He's the one...he can do it.”可知选A。 40.C主旨大意题。仔细阅读最后一段的内容可知,最后一段主要讲述了关于Ray的人生的电影。故选C。 Ⅳ.41.E 42.F 43.A 44.D 45.C 46.B 47.C 48.F 49.A 50.D V.语篇解读本文主要介绍了“中国导弹之父”钱学森的一些事迹。 51.C句意:他出生在1911年,98岁去世。第一段内容是关于钱学森的一个简要介绍,故选C。 52.A句意:然后,他去美国学习。空格前说,钱学森于1934年毕业于上海交通大学;空格后说当他得知新中国成立了,他开始努力回到祖国。因此空格处应表达的是后来,他去美国学习。故选A。 53.E句意:美国政府设法阻止他的旅行。空格后说但他在1955年成功回到祖国,根据But可知前后表示转折关系,故选E。 54.D句意:他建立了中国第一个导弹、火箭研究机构并且这个机构后来帮助启动了中国的太空项目。空格后and的首字母小写,说明前面还有话,且空格后有关键词institute,故选D。 55.B句意:而且他的研究为2003年将宇航员杨利伟载上太空的火箭打下了基础。根据空格前的关键词China's manned space program可知,后文应与此内容有关。故选B。 Ⅵ.56.making;decision 57.to read aloud 58.which long dress to choose 59.avoid reading 60.without difficulty Ⅶ.One possible version: How can a teenager have a successful life? I have recently done a survey about how a teenager can have a successful life. Most students believe it's necessary to study hard. After all,study plays a key role in their life. They also agree they should respect their parents, who look after them every day. Besides,they're ready to serve the society and in their opinion it's really meaningful. What's more, they think each teenager is supposed to make a good plan for future. From my point of view, we need to make some good friends so that we can learn from each other. Also, we must do more exercise to keep healthy because it's important to a successful life.

  • ID:4-6085822 [精] Module3 Unit 9 Sea water andrain water --How can we save water 课件+教案+音视频

    初中英语/牛津上海(本地版)五四制/六年级下册(新版)/Module3 /Unit 9 Sea water andrain water

    中小学教育资源及组卷应用平台 牛津上海版本英语科目六年级课时教学设计 课题 How can we save water 单元 9 学科 英语 年级 六 学习 目标 By the end of the lesson, the students are expected to1. Consolidate listening skills: predicting before listening, listening for specific information and taking notes. 2. Talk about ways of saving water by using words (dripping, running, tap, shower, waste, fix ) and sentence pattern(by doing/not doing...) 3. Reflect on habits of using water and make suggestions on saving water. 重点 To talk about ways of saving water by using new words. 难点 To use the sentence pattern to express how to save water: We can save water by (not) doing... 教学过程 教学环节 教师活动 学生活动 设计意图 导入新课 Show two questions and hold a competition about water. “What can we use water to do?” “What will happen if there is no water?” Answer the questions To emphasize the importance of water and help students review the sentence pattern. 讲授新课 Pre-task preparation1.Show a video about wasting water and ask students some questions about it. While-task procedureLearning Introduce some new words.(tap/dripping tap/running tap/fix/turn off) Listening and writing Play the recording and ask students to put the pictures in correct order. Play the recording again and ask students to fill in the blanks. 3)Play the recording again and ask students to read after it and judge if these pictures are about saving water or wasting water. Speaking Ask students to make imperative sentences according to the pictures. Ask students to make new sentences by combing given sentences. We can save water by(not)doing... Ask students to practise dialogues in pairs. How can we save water? We can save water by(not) doing...Post-task activitiesDiscussing Ask students to work in groups and talk about how to save water in Huating School. Group show about their ideas. Watch and video answer the questions. Learn the new words. Listen to the recording and number the pictures. Listen to the recording and fill in the blanks. Read the sentences after recording and judge the pictures. Make sentences according to the pictures. Making new sentences by stimulating. Practise dialogues in pairs. Work in pairs and write down their ideas. To help students understand the topic of the lesson To help students understand the meaning of some new words. To help develop students’ listening skills To help students consolidate the sentence pattern. To help develop students’ oral English. To guide students to reflect on their habits of using water and make suggestions. 课堂小结 Review different ways to save water 板书 Save water! Don’t waste it! (tap/dripping/running/fix/turn off) How? We can save water by (not)doing... 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://www.21cnjy.com/" 21世纪教育网(www.21cnjy.com) (共21张PPT) How can we save water 英语牛津上海版 六年级下 1. What can we use water to do? 2. What will happen if there is no water? Let’s review Let’s watch Don't waste it! We should a dripping tap /???????/ a running tap /??????/ a tap /???/ Fix a dripping tap Turn off a running tap Let's learn PIGGY BANK GOLD MINE C 1 2 3 4 5 6 7 8 Let's listen PIGGY BANK GOLD MINE C 1 Fix a _____________ __________________. dripping tap ? 1 2 3 4 5 6 7 8 8-2 Let's listen and complete PIGGY BANK GOLD MINE C 2 Wash ____________ under a __________ __________________. vegetables running tap ? 1 2 3 4 5 6 7 8 8-3 Let's listen and complete PIGGY BANK GOLD MINE C 3 Turn off a _________ __________________. dripping tap ? 1 2 3 4 5 6 7 8 8-4 Let's listen and complete PIGGY BANK GOLD MINE C 4 Play _____________ games. water ? 1 2 3 4 5 6 7 8 8-5 Let's listen and complete PIGGY BANK GOLD MINE C 5 Take a __________ instead of a __________. shower bath ? 1 2 3 4 5 6 7 8 8-6 Let's listen and complete PIGGY BANK GOLD MINE C 6 Brush your _______ under a __________ __________________. teeth running tap ? 1 2 3 4 5 6 7 8 8-7 Let's listen and complete PIGGY BANK GOLD MINE C saving water wasting water 1 2 3 4 5 6 7 8 8-8 Three DOs Fix a dripping tap. 2.Turn off a dripping tap. 3. Take a shower instead of a bath. Don’t wash vegetables under a running tap.. 2. Don’t play water games. 3. Don’t brush your teeth under a running tap. Three DON’Ts Let's say it We can save water by We can save water by fixing a dripping tap. We can save water by turning off a dripping tap. We can save water by taking a shower instead of a bath. doing… Let's learn We can save water by We can save water by not washing vegetables under a running tap. We can save water by not playing water games. We can save water by not brushing our teeth under a running tap. not doing… Let's learn A: How can we save water? B: We can save water by not doing… by doing… 1 2 3 4 5 6 Let's practise Other ways to save water 1. We can save water by _______ s______ showers! → 2. We can save water by r_______ water! 3. We can save water by_____ p_______ water! taking shorter reusing not polluting Let's think Let's save water in our School! 01 02 03 06 05 04 Let's do it 1. Write a report about the poster on page 67. 2. Make a survey: walk around your school to find out if all the students and teachers save water and take notes. *3. Make a poster to tell all the students to save water at school. Homework 谢谢 21世纪教育网(www.21cnjy.com) 中小学教育资源网站 有大把高质量资料?一线教师?一线教研员? 欢迎加入21世纪教育网教师合作团队!!月薪过万不是梦!! 详情请看: https://www.21cnjy.com/help/help_extract.php

    进入下载页面

    需要精品点:3个

  • ID:4-6071402 [精] Module 2 My Neighborhood Unit 7 Signs around us--What kind of sign is this 课件+教案

    初中英语/牛津上海(本地版)五四制/七年级上(新版)/Module 2 My Neighborhood/Unit 7 Signs around us

    中小学教育资源及组卷应用平台 牛津上海版本英语科目七年级课时教学设计 课题 What kind of sign is this? 单元 7 学科 英语 年级 七 学习 目标 Objectives:To talk about different kinds of signs in different places. To write a report on different kinds of signs. To know the importance of signs around us and pay attention to them. 重点 To use correct prepositions to talk about different places. To use the correct sentence pattern: What kind of sign is...? It’s a/an ...sign. 难点 To use the correct sentence pattern: What kind of sign is...? It’s a/an ...sign. 教学过程 教学环节 教师活动 学生活动 设计意图 导入新课 Look, think and say Ask students to look at pictures of different places and say sentences. Ask students to choose signs for these places. Look at the pictures and say sentences. Choose signs for different places and say sentences. To help students use correct prepositions for different places and review different signs. 讲授新课 Look, listen and match Ask students to look at the signs on textbook page51, listen and write the correct number for each sign. Ask and answer. Ask students to put the signs in different groups by asking and answering. Look and say. Ask students to complete dialogues about two signs. Ask and answer. Ask students to practise dialogues about different signs in pairs. More practice Share some signs that students found and make some sentences about them. Ask students to find out the mistakes of the people in a picture. Ask students to discuss “What will happen if there are no signs in different places?” Look at the signs, listen to the recording and write numbers. Answer questions and put the signs in different groups. Look at the signs and complete the dialogues. Practise dialogues in pairs. Make sentences about different signs. Look at the picture and correct people’s behaviors. Discuss the questions in groups To help develop students’ listening ability. To help students review the different kinds of signs. To help students focus on the key sentence structures. To give students more opportunities to practise oral English in pairs. To give students more examples in daily life. To arouse students’ awareness of obeying signs. 课堂小结 Review different signs in different places 板书 Signs What kind of sign is it? It’s a/an...sign. What does it mean? It means...Where can we find it? In/On/At... 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://www.21cnjy.com/" 21世纪教育网(www.21cnjy.com) (共19张PPT) What kind of sign is this? 英语牛津上海版 七年级上 1 They are in an estate. 2 They are in a park. Lead in 3 They are at the underground station. Lead in 4 They are on a road. They are in the countryside. 5 Lead in 6 7 They are at school. They are in the cinema. Lead in ? ? Look at the signs below. Listen and write the correct number in each box. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Let's listen and match Put the signs in different groups. instruction warning direction information Let's do it ? ? What kind of sign is this? It’s a warning sign. It’s a _______sign. Where can we find it? In a _____. warning park Let's look and say ? ? _____________ sign is this? It’s a warning sign. It’s ___ ________ sign. _______ can we find it? ____ a _____. What kind of an instruction Where On road Let's look and say In pairs, ask and answer questions, like this: S1: What kind of sign is number _____? S2: It’s a(n) instruction/ direction/warning/ information sign. S1: Where can we find it? S2: In a park. /In the countryside. /On a road. /At school. Let's ask and answer In pairs, ask and answer questions, like this: S1: What kind of ...? S2: It’s a... sign. S1: Where ...? S2: In .... /On .../At ... Let's ask and answer ? ? Signs around us 1. What kind of sign is it? 2. What does it mean? 3. Where can you find it? 1 2 Let's do it ? ? Signs around us 1 3 2 4 It is a/an ___________ sign. It means: _______________. We can find it ___________. _____________________________________________________________________ It is ____________________. It means: _______________. _______________________ _____________________________________________________________________ 1 2 Let's do it Are they right or wrong? Tell them what they must or mustn’t do. Let's find them 1. If there are no signs on the road, ... 2. If there are no signs ..., ... 3. If ..., ... 4.... What will happen if there are no signs in different places? Let's think and discuss So we need signs everywhere and it's important to learn to read different kinds of signs . Let's think about it Finish workbook 7A, pages 46, 49 and 50. Write a report about your findings on textbook page 52. Homework 谢谢 21世纪教育网(www.21cnjy.com) 中小学教育资源网站 有大把高质量资料?一线教师?一线教研员? 欢迎加入21世纪教育网教师合作团队!!月薪过万不是梦!! 详情请看: https://www.21cnjy.com/help/help_extract.php

    进入下载页面

    需要精品点:3个

  • ID:4-6056592 八年级牛津英语Module 2 Amazing things Unit 5 Encyclopaedias Reading课件16张

    初中英语/牛津上海(本地版)五四制/八年级上(新版)/Module 2 Amazing things/Unit 5 Encyclopaedias


    Unit 5:16张PPT
    Unit 5
    Reading (3)
    Walt Disney
    Read and review
    Disneyland
    an amusement park
    the United States of America
    cartoon characters
    Read and review
    make
    create
    ( created )
    take sth. to people
    deliver
    ================================================
    压缩包内容:
    八年级牛津英语Unit 5 Reading课件
    0001.wav
    0002.wav
    0003.wav
    0004.wav
    1.mp3
    2.mp3
    3.mp3
    4.mp3
    5.mp3
    63-1.mp3
    63-3-1.mp3
    63-3-2.mp3
    63-3-3.mp3
    63-3-4.mp3
    63-3-5.mp3
    characters.mp3
    talk.swf
    text.mp3
    Unit 5.ppt
    伊莲.mp3
    音乐.mp3

    • 授课课件
    • 2019-07-23
    • 下载2次
    • 16485.3KB
    • 21khq
  • ID:4-6054583 [精] 牛津上海版 2018--2019学年第一学期七年级英语期中考试试卷(含听力音频+听力材料+答案)

    初中英语/期中专区/七年级上册

    中小学教育资源及组卷应用平台 2018~2019学年第一学期七年级英语期中考试 参考答案 Part 1 Listening I.1. B 2.A 3.F 4. D 5. E II.6.C 7. A 8. C 9. B 10. D 11. D 12. A 13. C III.14-----19 F T T F F T IV.20. tired 21. 165 22. chocolate 23. home 24 vegetables 25. outdoor Part 2 Vocabulary and Grammar V. 26. invitations 27.shelves 28. architect 29.British 30. expensive VI.31.A 32.C 33. A 34. C 35.C 36.B 37.A 38. C 39.D 40.C 41.D 42.C 43.B 44.A 45.A VII.46. D 47.F 48.A 49.C 50.E VIII.51. balconies 52.broken 53. Canadian 54. yourselves 55. safety 56. writing IX.57. didn’t drive 58. Have; yet 59. Why are 60.preferred ; to 61. has he 62. Susan sees the street cleaners cleaning the streets on her way to school. Part 3 Reading and writing X. A.63----67 ABADD B.68----74 ACADAAD C.75. train / teach 76. named 77. because 78. help 79. needs 80. fun 81. another D.82.Yes,they did. 83.Because he was tired. 84.They had dinner in a Chinese restaurant. 85.Tom listened to a concert in the music hall. 86.It’s great. / It’s a short and great holiday. XI. Writing略 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com) 中小学教育资源及组卷应用平台 2018~2019学年第一学期七年级英语期中考试 听力材料 Ⅰ. Listen and choose the right picture (根据你听到的内容,选出相应的图片) : 1. He’s going to Beijing by plane but not by train. 2. We took some photos in front of Tian’anmen Square. 3. My mother takes our dog to a park for a walk every day. 4. The Palace Museum is a place with many ancient buildings. 5. My penfriend and I are talking with each other on the Internet. Ⅱ. Listen to the dialogue and choose the best answer to the question you hear(根据你听到的对话和问题,选出最恰当的答案) : 6. M: Be quick! The meeting will begin at 2:45 p. m. W: Don’t worry. We still have 15 minutes left. Q: What are they going to do? 7. M: I’m going to France to visit my penfriend next Sunday. W: Have you seen each other before? M: No, we haven’t. We only have written to each other. Q: How many times has the boy seen his penfriend before? 8. W: Have you got any penfriends, Mark? M: Yes. I have three penfriends, Gary, Joe and Raja. W: Where are they from? M: Gary is from Canada, Joe is from Britain and Raja is from India. Q: What’s Gary’s nationality? 9. W: Peter, let me show you some photos. This is a photo of Mike and David. They’re standing in the Palace Museum. M: What about this one, Mary? W: It’s a photo of Kitty and me. We’re standing in the Summer Palace. Q: Who are standing in the Palace Museum in the photo? 10. W: I found a homeless dog in the street last Saturday evening. It looked very sick, so I took it home. M: Do you know how to look after it? W: Yes. I feed twice every day. M: You should feed it three or four times every day. Q: Does the girl really know how to look after her dog? 11. M: Hello, what grade are you in? W: I’m in Grade Nine. There are 8 classes in this grade. Each class has 48 students. M: Oh, so many students in a grade! Q: How many students are there in Grade Nine? 12. M: I’ve decided to go to France next Friday. W: Why are you going there? Have you got any friends and relatives there? M: No, I haven’t. I’ve always wanted to see the Eiffel Tower. And now the air tickets are the cheapest of a year. Q: Why has the boy decided to go to France? 13. M: What do you want to be when you grow up, Betty? W: I want to be a doctor. I don’t want to be a nurse like my mother. M: And what does your father do? W: He used to be a worker, but now he is an engineer. Q: What does Betty’s mother do? Ⅲ. Listen to the passage and tell whether the following statements are true or false(判断下列句子是否符合你听到的短文内容,符合的用“T”表示,不符合的用“F”表示): I’ve got several penfriends. Hans is from Germany. He is 13 years old. He works as an editor for his school newspaper. He likes playing basketball. Wang Ming is two years older than Hans. He is from Beijing. His favourite hobby is collecting stamps. And Jane is an English girl. She is 15 years old. She loves sports very much. She enjoys cycling and climbing the mountains with her friends during the holidays. Susan is a lovely girl from Canada. She is only eleven years old. She was unlucky to lose a leg in an accident. But she is a sunny and happy girl. She always brings happiness to the people around her. She has a lovely pet called Ruby. Ⅳ. Listen to the dialogue and complete the following sentences (听对话,完成下列内容,每空格限填一词): W: What’s wrong with you, Fred? M: Oh, Doctor. I’m always tired and sleepy. W: Un... How old are you? M: I’m fifteen. W: Then what’s your height and weight? M: 165 centimetres and 80 kilograms. W: Well, Fred. What’s your favourite food? M: Chocolate, meat, ice cream and so on. W: OK, and your favourite sports? M: Oh, I seldom take part in sports. I prefer staying at home. W: I think you are really a little fat now. That’s why you don’t feel well. You’d better eat more fruit and vegetables and keep doing more outdoor activities. That will help you lose weight and keep healthy. M: All right. Thanks a lot. 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com) 中小学教育资源及组卷应用平台 2018~2019学年第一学期七年级英语期中考试 (考试时间90分钟) Part 1 Listening (25%) Ⅰ. Listen and choose the right picture(根据你听到的内容,选出相应的图片):(共5分) 1._____ 2._____ 3._____ 4._____ 5._____ Ⅱ. Listen to the dialogue and choose the best answer to the question you hear(根据你听到的对话和问题,选出最恰当的答案):(共8分) ( )6. A. To buy a new watch. B. To see a film. C. To have a meeting . D. To buy a book. ( )7. A. None. B. Once. C. Twice. D. Many times. ( )8. A. Indian. B. British. C. Canadian. D. American. ( )9. A. Mike and me. B. Mike and David. C. David and Kitty. D. Kitty and Mike ( )10. A. Yes, he does. B. No, he doesn’t. C. Yes, she does. D. No, she doesn’t. ( )11. A. 48. B. 84. C. 364. D. 384. ( )12. A. Because the air tickets are the cheapest now. B. Because he has got friends there. C. Because he has got relatives there. D. Because he has a lot of money now. ( )13. A. A worker. B. A doctor. C. A nurse. D. An engineer. Ⅲ. Listen to the passage and tell whether the following statements are true or false(判断下列句子是否符合你听到的短文内容,符合的用“T”表示,不符合的用“F”表示):(共6分) ( )14. Hans is a German and he is 15 years old. ( )15. Wang Ming likes collecting stamps. ( )16. Jane enjoys climbing the mountains with her friends during the holidays . ( )17. Susan’s nationality is English. ( )18. Susan lost her legs in an accident. ( )19. The speaker has got four penfriends. Ⅳ. Listen to the dialogue and complete the following sentences (听对话,完成下列内容,每空格限填一词):(共6分) 20. Fred always feels ________ and sleepy. 21. He is ________ centimetres tall and weighs 80 kilograms. 22. His favourite food is ________, meat, ice cream and so on. 23. Fred prefers staying at ________ and seldom takes part in sports. 24. The doctor asks Fred to eat more fruit and ________ to keep healthy. 25. If Fred wants to lose weight, he also needs to do more ________ activities. Part 2 Vocabulary and Grammar (43%) V. Fill in the blanks according to the phonetic transcriptions.(根据所给音标完成句子):(共5分) 26. Jenny has got some _______________ /??nv??te??ns/ from her relatives. 27.We need more ____________?/??lvz/ to put the books on. 28.An ____________ /?ɑ?k?t?kt/ draws plans for tall buildings. 29.The ___________/?br?t??/ drive on the left. 30.It’s more ______ /?k?spens?v/ to travel to Beijing by air than by train. VI. Choose the best answer. (选择最恰当的答案):(共15分) ( )31. An SPCA officer, my father usually wears ________ uniform at work. A. a B. an C.the D./ ( )32. Mrs White sang us an English song _________ the end of the class. A.in B. on C. at D. by ( )33.Yesterday afternoon on his way ________ home, he met his old friend Jack in the street. A. / B. to C. in D. with ( )34. There ________ an important meeting in this city next year. A. is going to have B. will have C.is going to be D. will has ( )35.The students have ________ time for fun. They are always busy. A. few B. a few C. little D. a little ( )36.I prefer to live in the suburbs because it is ________ than in the city center. A.quiet B. quieter C. quietest D. the quietest ( )37. I don’t quite understand what you said.Would you please give me ______ example? A. another B. other C. others D. the others ( )38.Jack _______ some roses _______ his wife on her birthday. A. buy; for B. buy; to C. bought;for D.bought; to ( )39. More than _________ students went to the cinema yesterday. A. hundred of B. five hundreds C. five hundred of D. five hundred ( )40.Jack sees a lot of people __________ newspaper on the underground everyday. A. looking at B. to look at C. reading D. to read ( )41.We _______ a picnic if it _______ tomorrow. A. are having; don’t rain B. will have; will rain[来源:学科网] C. will have; isn’t rain D. will have; doesn’t rain ( )42. They give the kitten a basket _________. A. sleep B. to sleep C. to sleep in D. sleep in ( )43. _______ important advice you have given me! A. How B. What C. What an D. How an ( )44. We are going to travel by plane ______ the train is too slow. A.because B. so C. before D. after ( ) 45.---- What do you think of the story? ----- ____________________. A. It is too dull. B. I don’t like it. C. It takes me long time to read it. D. I don’t think so. VII. Complete the following passage with the words or phrases in the box. Each can only be used once. (将下列单词或词组填入空格。每空格限填一词,每词只能填一次): (共5分) A. make B. always C.funniest D. speaker E. for F. never Mark Twain was famous as a writer, but he was also famous as a public ___46___ of funny stories. He often went from town to town to give lectures. One day, he was walking along the street of a small town. He was going to give a lecture there that evening. He met a young man. The young man said, “Mr Twain, I’d like to talk to you for a minute, please. I have an uncle, but he __47___ laughs or smiles. Can you do anything?” “Bring your uncle to my lecture this evening. I will __48__ him laugh and smile.” That evening, the young man and his uncle sat in the first row. Mark Twain told some funny stories, but the young man’s uncle didn’t smile. Then Mark Twain told the ___49__ story he knew, but the old man still didn’t smile. Mark Twain was disappointed. Later he talked with a friend about this. “Oh!” said the friend, “I know that old man. He has been deaf __50__ many years.” VIII.Complete the sentences with the given words in their proper forms. (用括号中所给单词的适当形式完成下列句子):(共6分) 51.In our flat, there are two__________ . (balcony) 52.Mike’s ____________ arm made him difficult to write. (break) 53. Five ____________ students will visit our school next Monday. (Canada) 54.Help ___________ to some biscuits, my dear friends. (you) 55.As we all know that ____________ is first. (safe) 56. Thank you for ___________ the letter to me. (write) IX. Rewrite the following sentences as requires. (根据所给要求,改写下列句子): (共12分) 57. They drove an ambulance quickly to the hospital. ( 改为否定句) They ________ _________ an ambulance quickly to the hospital. 58. We have already read about Germany in the magazines (改为一般疑问句) ________ you read about Germany in magazines __________ ?. 59. They are going to sell food to raise some money for the poor. (就划线部分提问) ________ __________ they going to sell food? 60.Mr Li liked green tea better than black tea. (保持句意不变) Mr Li ________ green tea ________ black tea. 61. He’s never visited Japan. (反意疑问句) He’s never visited Japan. _______ ______? 62. on her way to school, Susan, the street cleaners, sees, cleaning the streets (连词成句) _____________________________________________________________ Part 3 Reading and writing (32%) X. Reading comprehension (阅读理解) Choose the best answer.(根据短文内容,选择最恰当的答案): (共5分) Most American and English people don’t like to wear formal clothes. But it’s important to wear suitable clothes on every occasion (场合).Many English people don’t think about clothes a lot. They don’t like to be handsome or beautiful, but comfortable. When they go out to enjoy themselves, they can wear almost everything. For example, at the cinema or the theatre they can wear what they like. Anything is good if they look clean and tidy. But in England and the USA, men in offices usually wear suits and ties, and women wear dresses or skirts. Doctors, lawyers and business people wear quite formal clothes. In many ways, Americans are much relaxed than English people, but they’re more careful with their clothes. At home or on holidays, most Americans wear informal clothes. But when they go out in the evening, they like to look elegant (文雅大方的). It’s difficult to say exactly what people wear in England and the USA, because everyone is different. ( )63. People in England or the USA wear _________ clothes on every occasion. A. suitable B. sports C. formal D. western ( ) 64. Many English people like comfortable clothes when they _________. A. have a meeting B. enjoy themselves C. are at work D. do business ( ) 65. In England and the USA, men in offices usually wear _________. A. suits and ties B. dresses C. jeans D. jackets ( ) 66. At home or on holidays, most Americans wear _________ clothes. A. cool B. beautiful C. formal D. informal ( ) 67. Which of the following sentences is NOT true? A. It’s difficult to say exactly what people wear in England and the USA. B. Business people wear quite formal clothes in the USA. C. In many ways, Americans are much relaxed than English people. D. Englishmen like to wear formal clothes all the time. Choose the words and complete the passage (选择最恰当的单词完成短文): (共7分) Mr Lee had never been up in an airplane before and he had read a lot about air accidents. So one day when a friend came to his house and 68 to take Mr Lee for a ride in his small plane, Mr Lee was very 69 . He thought to himself, “If I don’t agree, my friend may not be happy. But if I agree, I am really afraid that there might be some danger.” 70 , his friend made him believe that it was very safe and Mr Lee got on the plane. His friend 71 the engine and the plane began to move along the runway. Mr Lee was very 72 and closed his eyes. After a minute or two he opened his eyes 73 , looked out of the window of the plane and said to his friend, “Look at those people down there. They look as __74 as ants, don’t they?” “Those are ants,” answered his friend. “We are still on the ground.” ( )68. A. wanted B. allowed C. agreed D. accepted ( )69. A. excited B. grateful C. worried D. glad ( )70. A. Finally B. First C. Last D. Slowly ( )71. A. opened B. carried C. moved D. started ( )72. A. frightened B. frightening C. happy D. sad ( )73. A. again B. once C. happily D. easily ( )74. A. slow B. big C. strange D. small Read the passage and fill in the blanks with proper words. (在短文内填入适当的词):(共7分) As we all know, dog is man’s best friend. People can t___75___ dogs to do many things for them, such as catching criminals, performing on stage and so on. Here we’ve also got a story about a clever dog. The main characters (角色) of the story are an old woman n___76___ Hazel Cart and her hard-working dog called Connie. Hazel is 68 years old and lives in a small town of Britain. She can’t do the daily housework b__77___ of her bad illness. Her two-year-old pet dog Connie has become her best friend and helper in the family. When Hazel was ill in bed, Connie can h___78___ her get things out of her reach. Connie can also compete with the professional(专业的) cleaner. She knows how to put right things in the right place. Connie can pick the dirty clothes from the basket and easily wash them with the washing machine. And when Hazel n___79___ some daily necessities(日常用品), she just makes a phone call to the shop or supermarket and then tells Connie to get them for her. Hazel said, “Connie is always ready to help me. At supper, Connie can get out her own bowl and put it back after supper. She can also tidy up the room. Although Connie is big and strong, she has a good temper and brings a lot of f___80___ for this family. Hazel hopes other people could also train their pets like her. Then people will find there is a___81___ helper beside them. 75. t_________ 76.n _________ 77. b_________ 78.h _________ 79. n_________ 80. f_________ 81. a_________ D.Answer the questions.(根据短文内容回答下列问题):(共5分) Dear Mary, I hope you’re well. I’m on holiday in London with my friend Tom. We arrived by plane last Monday and took a taxi to our hotel. I went for a walk in a park but Tom didn’t come with me because he was tired. Then on Tuesday we saw the Big Ben, and Buckingham Palace. I bought some presents but Tom didn’t buy anything! The next day we visited the British Museum and had dinner in a Chinese restaurant! On Thursday morning we relaxed. Then we went to the Tower Bridge on the River Thames and looked at the city. It’s very big! Finally today I did some shopping and Tom listened to a concert in the music hall. I came back to the hotel and watched TV. Then I wrote some postcards and sent some emails. I took lots of photos and I’m sending them with his email to you! Tomorrow we’re going home by plane. It was a short holiday, but it was great! Say hello to Mum and Dad! Love, Jack 82. Jack and Tom flew to London last Monday, didn’t they? ___________________________________________________ 83. Why didn’t Tom go for a walk in a park with Jack? ___________________________________________________ 84. Did they have dinner in a Chinese restaurant or a British one? ___________________________________________________ 85. What did Tom do today? ___________________________________________________ 86. What does Jack think of his holiday? ___________________________________________________ XI. Writing (写话):(共8分) Write at least60 words about the topic “A letter to my pen friend”.(以“给笔友的一封信”为题写一篇不少于60个词的短文,内容至少包含表格中八项提示中的六项。标点符号不占格) Name Tom Age 13 Nationality Chinese Family Four people (father, mother, sister and me ) school Shanghai No.1 Middle School Class and Grade Class 3,Grade 7 Favourite subjects English and P.E. Interests Playing football and travelling 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    进入下载页面

    需要精品点:3个

  • ID:4-6038389 [精] 牛津上海版2018--2019学年第一学期八年级英语期中考试试卷(含听力音频+材料+答案)

    初中英语/期中专区/八年级上册

    中小学教育资源及组卷应用平台 2018~2019学年第一学期八年级英语期中考试试卷 (时间:90 分钟 满分:100分) Part 1 Listening (第一部分 听力) I. Listening Comprehension (听力理解) (共24分) A. Listen and choose the right picture. (根据你听到的内容,选出相应的图片) (5分) A B C D E F 1. _________ 2. _________ 3. _________ 4. _________ 5. _________ B. Listen to the dialogue and choose the best answer to the question you hear. (根据你听到的对话和问题,选出最恰当的答案) (7分) ( ) 6. A) 10:15 a.m. B) 8:15 a.m. C) 11:00 a.m. D) 7:45 a.m. ( ) 7. A) Playing basketball. B) Playing football. C) Running. D) Swimming. ( ) 8. A) In a shop. B) In a restaurant. C) In a bookstore. D) In a cinema. ( ) 9. A) Father and daughter. B) Teacher and student. C) Teachers. D) Classmates. ( )10. A) Because she misses her child very much. B) Because she has lost her purse. C) Because her child is missing. D) Because she will be late for her office. ( )11. A) Rainy. B) Windy. C) Sunny. D) Snowy. ( )12. A) The restaurant was noisy. B) The food was awful. C) The service was poor. D) The restaurant was dirty. C. Listen to the passage and tell whether the following statements are true or false .(判断下列句子是否符合你听到的内容, 符合的用“T”表示,不符合的用“F”表示) (6分) ( ) 13. Marie likes staying at home at weekends. ( ) 14. Marie will take a taxi to Boston this weekend. ( ) 15. Marie will meet some friends as soon as she arrives in Boston. ( ) 16. Marie’s friends will drive her around Boston. ( ) 17. On Saturday Marie will visit two ancient towns and Harvard University with her friends. ( ) 18. Marie is looking forward to visiting Boston. D. Listen to the dialogue and complete the following sentences. (听对话,完成下列内容,每空格限填一词) (共6分) 19. The woman gave Tommy some on listening and speaking. 20. Tommy should practice listening to English for about minutes every day. 21. Tommy can listen to the of the English lessons. 22. Watching and talk shows can help Tommy get used to listening to English. 23. Tommy should be to talk with others in English. Part 2 Phonetics, Grammar and Vocabulary (第二部分 语音、语法和词汇) Ⅱ. Choose the best answer. (选择最恰当的答案) (共14分) ( )24. The underlined letter “e” in the word “ ” has the same pronunciation(同样发音) as “penfriend” . A) metre B) return C) enclose D) chess ( )25. Tom, I’m afraid you have to work out the problem by . A) you B) yours C) yourself D) yourselves ( )26. Alice is responsible cleaning the blackboard. A) of B) for C) with D) of ( )27. After school, some students like playing video games, while like playing football on the playground. A) other B) another C) others D) the others ( )28. I think he lives an unhealthy life because he _______ has breakfast. A) seldom B) always C)usually D) sometimes ( )29. believes the boy because he always tells lies. A) Nobody B) Anybody C) Everybody D) Somebody ( )30. --- Have you planned where to go for this coming winter holiday? --- Not yet. We go to the USA, but I am not sure. A) may B)need C) should D) must ( )31. nice flowers in Shanghai Botanical Gardens! But please don’t pick them. A) How B) What C) What an D) What a ( )32. Most children love fried food, but parents should not let them it very often. A) to eat B) eat C) eating D) eaten ( )33. He will go to see the film again he has already seen it before. A) because B) if C) when D) though ( )34. Mr. Wang a talk on protecting the environment in the school hall tomorrow. A) is giving B) gives C) will give D) gave ( )35. The boy is keen on basketball and his ambition is to be a basketball player. A) playing B) to play C) play D) played ( )36. --- I am sorry that I shouted at you this morning. --- . A) It’s your mistake. B) That’s all right. C) You’re right D) You are welcome. ( )37. --- Would you like to go to the zoo with us? --- . A) That’s right. B) Why not? C) Thank you. D) Never mind. Ⅲ. Complete the following passage with the words or phrases in the box. Each can only be used once. (将下列单词或词组填入空格。每空格限填一词,每词只能填一次) (共6分) A. well B. again C. even D. carefully E. patient F. same G. trouble A man went to see his doctor one day because he had a stomachache. After the doctor had examined him 38 , he said to him. “Well, I’m glad to say there’s nothing wrong with you. Your only 39 is that you always feel upset. Do you know, I had a man with the same problem as you a few weeks ago, and I gave him the 40 suggestion as I'm going to give you. He felt upset because he couldn’t pay his tailor’s (裁缝) bills. I told him not to think about the bills any more. He did what I told him, and when he came to see me 41 two days ago, he told me that he now feels quite 42 . “Yes. I know all about that,” answered the 43 sadly. “You see, I’m that man's tailor.” Ⅳ. Complete the sentences with the given words in their proper forms .(用括号中所给单词的适当形式完成下列句子。每空格限填一词) (共5分) 44. My new flat is on the floor of that building. (twelve) 45. Alice is a friend of . We often help each other. (me) 46. ________ , we caught the final bus and arrived home safely. (lucky) 47. Kelly may?________ with her brother if?he still refuses to listen to her. (argument) 48. The new teacher is very popular among the students. (physical) V. Rewrite the following sentences as required. (根据所给要求完成句子。50-53小题每空格限填一词) (共10分) 49. Susan has a good time on her birthday every year. (改为否定句) Susan a good time on her birthday every year. 50. Tom seldom draws pictures at home.(改为反义疑问句) Tom seldom draws pictures at home, ? 51. The traveler took a compass(指南针) to find the way. (对划线部分提问) did the traveler a compass? 52. Kelly hurried to her brother’s house. (保持原意) Kelly_______ to her brother’s house ________. 53. tall, to reach, is, the book, enough, on the shelf, the boy (连词成句) ______________________________________________________________________ Part 3 Reading and Writing (第三部分 读写) Ⅵ. Reading comprehension (阅读理解) (共24分) A. Choose the best answer. (根据短文内容,选择最恰当的答案) (6分) Hip-hop dancing (街舞) is popular with many young people today. They like it because they can invent their own moves. They use this dance to show their love for life. It also shows that they feel good about life, that they just want to be themselves and enjoy life, and that they are not afraid of problems. Hip-hop dancing has a history of more than 20 years. It first began in the 1980s in the US. In early times, it was seen in New York and Los Angles. At that time, many young black people often danced to the music in the streets. They used their legs, arms, heads and even shoulders to dance. Many young people still use most of these moves today. More and more people became to know Hip-hop dancing because of the movie Flash Dance in the middle of 1980s. Some people performed Hop-hop dancing in the movie. People enjoyed their performance. They began to dance like them. Then it became trendy. There are two kinds of Hip-hop dancing: new school and old school. More and more young people are learning Hip-hop dancing. People believe that it is a good way to exercise their bodies, and that it is good for their health. ( ) 54. Young people like Hip-hop dancing because _________.    A. it has a history of more than 20 years B. it first began in the US C. they can invent their own moves D. many young black people often dance it ( ) 55. At first, Hip-hop dancing was seen _____________.    A. in the theatre B. in the streets    C. in the schools D. in the new schools ( ) 56. The young black people used their _______ to dance at that time.    A. legs and feet B. heads and faces    C. arms and hands D. shoulders and arms ( ) 57. Hip-hop dancing became popular all over the world ________.    A. in 1980    B. in about 1985    C. 20 years ago    D. in early times ( ) 58. What is the meaning of the underlined word in paragraph 3?    A. famous B. interesting C. popular D. comfortable ( ) 59. We can see the passage in ________.    A. a magazine B. a diary C. a letter D. a story B. Choose the best answer and complete the passage. (选择最恰当的选项完成短文) (7分) Tim and his neighbors are doing something to make their neighborhood safe. When Tim gets out, he always looks up and down the streets of his neighborhood 60 . He looks for anything unusual such as 61 cars, loud noises, broken windows and so on. Tim is a member of a neighborhood watch group in Indiana, USA. The neighborhood watch group meets on the third Wednesday of every month. That’s when Tim gets together with his neighbors to discuss community (社区) safety. 62 ,they want to help the police keep their homes, streets, and families safe. Tina, head of their neighborhood watch group, 63 Tim. “People seem to think that crime (犯罪) usually happens to other people but not to them. Well, though it 64 happened to me,” she said, “I don’t think anyone has the right to steal from other people or to make them feel 65 in their own homes.” Alex, a member of the group, said “We watch out the neighborhood at night and on weekends. If something doesn’t look right, then we call the police. For example, if we notice a group of young men and they seem to be looking for 66 , we report to the police.” Alex feels the neighborhood watch groups help a lot in keeping crime down. Her husband Jim agrees, “Police are good people, but they can’t do anything” ( ) 60. A) carefully  B) clearly C) happily D) widely ( ) 61. A) old B) expensive C) strange D) new ( ) 62. A) In a word B) However C) So D) Since ( ) 63. A) was angry with B) agreed with C) fought against D) was happy with ( ) 64. A) ever B) sometimes C) often D) never ( ) 65. A) comfortable B) happy C) unsafe D) safe ( ) 66. A) work B) trouble C) people D) address C. Read the passage and fill in the blanks with proper words. (在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺。每空格限填一词,首字母已给) (7分) In a hospital, a young girl had been ill in bed for almost two months and her mother looked pale. “Mum, I want to look at the tree outside the window!” said the young girl in a l 67 voice. With the help of her mother, she came up to the window and looked out of it. The wind was blowing h 68 . She noticed some leaves falling off the big tree outside the window. “I am dying! I will leave the world w 69 all the leaves fall down.” said the young girl. While the young girl was watching the falling leaves, she was very sad. From then on, the young girl’s illness got w 70 . In November, she knew she would die soon. The girl’s mother was so w 71 that she asked her friend, an artist, for help. In order to save the young girl’s life, the?artist d 72 to draw many leaves and hung them on tree branches(树枝) secretly(秘密地). The young girl was pleased to see the green leaves again the next day. She began to feel pretty hopeful about her f 73 and began to receive treatment (治疗). She was out of hospital several months later. From the girl’s story, we know how important a strong will is! D. Answer the questions. (根据短文内容回答下列问题) (6分) Exam time is the most stressful (压力重的) period of the year. You have worked all school term on your classes and now it’s the time to prove(证明)what you have learned. With so much at stake (处于成败关头), it is easy to get stressed about your exams. However, with the right amount of hard work and focus you can pass your tests easily! When I was in school, I used to get very stressed over my exams. So did my friends. Some of them stopped eating and some of them ate too much! Some of them gave up and some of them burned themselves out! The most important thing to remember when you study is not to feel frightened! Stay calm(平和的), eat healthy and get a rest. Pushing yourself too hard is just as dangerous as not studying enough. A tired, overworked brain is just as useless as a lazy and empty one! So, what should you do? Arrange a time each day for study and a time for relaxation. You may have less time to relax than usual, but you still need to let your brain rest for a few moments. Get plenty of sleep. If you are tired, you will not remember information. Finally, eat healthy food that fuels(供给能量) your body and mind. It does no good to____________. Some students may think that the rest of their life depends on them. That’s not true. Instead, just view the exams as another difficulty you will overcome. You have overcome all kinds of difficulties in your life so far. Following these suggestions above, you will pass your exams with flying colours! Your ideal(理想的) high school is right around the corner! 74. What is the most stressful period of the year? _________________________________________________________________________. 75. How can we pass the tests easily? _________________________________________________________________________. 76. What did the writer’s friends do when they got stressed over their lessons? _________________________________________________________________________. 77. Which is more dangerous, pushing ourselves too hard or not studying enough? _________________________________________________________________________. 78. Why should we get enough sleep during exam time? _________________________________________________________________________. 79.Complete the sentence in the last paragraph according to the context (上下文). It is no good to___________________. Some of the students may think that the rest of their life depends on them. Ⅶ. . Writing (写话) (共15分) A. Translate the following phrases and sentences into English. (将下列词组和句子翻译成英语) (5分) 80. 我要报告一宗盗窃案。 81. Tony迅速地拿起电话并拨了110。 82. Wendy Wang是本校优等生之一。 B. Write (作文) (10分) 83. Write at least 60 words on the topic “A person I respect”. (以“一个令我敬佩的人”为题写一篇不少于60个词的短文,标点符号不占格。) (注意:短文中不得出现任何人名、校名及其他相关信息,否则不予评分。) The following is for reference only. (以下表达仅供参考) show respect for teach me a lesson give me a helping hand 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com) 中小学教育资源及组卷应用平台 2018~2019学年第一学期八年级英语期中考试参考答案 Part 1 Listening (第一部分 听力) I. Listening Comprehension (听力理解) (共24分) A. Listen and choose the right picture (根据你听到的内容,选出相应的图片) (5分) 答案:1. E 2. C 3. A 4. F 5. D B. Listen to the dialogue and choose the best answer to the question you hear (根据你听到的对话和问题,选出最恰当的答案) (7分) 答案:6. B 7. D 8. A 9. D 10. B 11. C 12. C C. Listen to the passage and tell whether the following statements are true or false (判断下列句子是否符合你听到的内容, 符合的用“T”表示,不符合的用“F”表示) (6分) 答案:13.F 14.F 15.F 16.T 17.T 18.T D. Listen to the dialogue and complete the following sentences (听对话,完成下列内容,每空格限填一词) (共6分) 答案: 19. advice 20. thirty/30 21. tape 22. English movies 23. confident Part 2 Phonetics, Grammar and Vocabulary (第二部分 语音、语法和词汇) Ⅱ. Choose the best answer (选择最恰当的答案) (共14分) 答案:24. D 25. C. 26. B 27. C 28. A 29. A 30. A 31. B 32. B 33. D 34. C 35. A 36. B 37. B Ⅲ. Complete the following passage with the words or phrases in the box. Each can only be used once (将下列单词或词组填入空格。每空格限填一词,每词只能填一次) (共6分) 答案:38. D 39.G 40. F 41.B 42. A 43. E Ⅳ. Complete the sentences with the given words in their proper forms(用括号中所给单词的适当形式完成下列句子。每空格限填一词) (共5分) 答案:44. twelfth 45. mine 46. Luckily 47. argue 48. physics V. Rewrite the following sentences as required(根据所给要求完成句子。50-53小题每空格限填一词) (共10分) 答案:49. doesn’t have 50. does he 51. Why, take 52. went hurriedly 53. The boy is tall enough to reach the book on the shelf. Part 3 Reading and Writing (第三部分 读写) Ⅵ. Reading comprehension (阅读理解) (共26分) A. Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案) (6分) 答案:54. C 55. B 56. D 57. B 58. C 59. A B. Choose the best answer and complete the passage(选择最恰当的选项完成短文)(7分) 答案:60.A 61.C 62.A 63.B 64.D 65.C 66.B C. Read the passage and fill in the blanks with proper words(在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺。每空格限填一词,首字母已给)(7分) 答案:67. low 68.heavily/hard 69.when 70. worse 71. worried 72. decided 73. future D. Answer the questions(根据短文内容回答下列问题) (6分) 74. Exam time (is the most stressful period of the year). 75. We can pass the tests easily with the right amount of hard work and focus. / With the right amount of hard work and focus. 76. Some stopped eating and others ate too much. / Some gave up and others burned themselves out. 77. They’re as dangerous as each other. / Pushing ourselves too hard is as dangerous as not studying enough. / Both of them are dangerous. 78. Because if we are tired, we will not remember information. 79. (For reference only) think the exams too much/ care about the exams too much/ take the exams too seriously. Ⅶ. Writing (写话) (共15分) A. Translate the following phrases and sentences into English (5分) 80. I would like to/ want to report a theft (1分) 81. Tony picked up the telephone quickly and dialed/dialled 110. (2分) 82. Wendy Wang is one of the top students in our/my/this school. (2分) B. Write (10分) 83. 略(4+4+2) 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com) 中小学教育资源及组卷应用平台 2018~2019学年第一学期八年级英语期中考试听力材料 Part 1 Listening (第一部分 听力) I. Listening Comprehension (听力理解) (共24分) A. Listen and choose the right picture (根据你听到的内容, 选出相应的图片) (5分) 1. My brother’s hobby is playing chess. (E) 2. The two boys look quite similar to each other. Are they twins? (C) 3. Yesterday afternoon, my father and I helped the police catch the thief. (A) 4. I usually attend a baseball club on Saturday. (F) 5. It is dangerous to make a phone call while driving. (D) B. Listen to the dialogue and choose the best answer to the question you hear (根据你听到的对话和问题,选出最恰当的答案) (7分) 6. W: Hurry up. We will be late for the plane. M: Don’t worry. It’s a quarter past 8. The plane will take off at 11 a.m. Q: What time is it now? (B) 7. M: Do you like sports, Susan? W: Yes, I like swimming best. And my brother, Jack, likes basketball best. Q: What kind of sports does Susan like best? (D) 8. W: Can I help you, sir? M: I’d like to buy a pair of shoes for my daughter. Q: Where does the dialogue probably take place? (A) 9. M: Hi, Linda! You look really happy. Any good news? W: I passed the Maths exam this time. You know I’m poor at Maths. M: Congratulations! W: Thanks a lot. You’re the top student in Maths in our class. Can you help me with my maths? M: OK. Q: Who might the two speakers be? (D) 10. M: You seem to be worried. What’s the matter with you, Susan? W: Can you help me look after my child? My purse is missing. I have to go to the Lost and Found office. M: OK. Please go ahead. Q: Why is Susan worried? (B) 11. W: What was the weather like when you were on holiday? M: Fine. It was sunny every day till Thursday. W: Really? What happened? M: There was a storm on Thursday. Q: What was the weather like on Wednesday? (C) 12. W. Hi, Samuel. You were unhappy about the restaurant near your housing estate yesterday. M: Yes. You know the food there was quite delicious all the time. W: Then what made you so unhappy? M: Of course the poor service. I waited for a long time until the dishes arrived and the waitress was so rude. Q: Why was the man unhappy about the restaurant? (C) C. Listen to the passage and tell whether the following statements are true or false (判断下列句子是否符合你听到的内容, 符合的用“T”表示,不符合的用“F”表示) (6分) Marie works hard in an office on weekdays. On Saturday and Sunday she has a very busy and colourful life. This weekend she’s going to Boston. She has never been there and here’s Marie’s plan. When she finishes work on Friday afternoon, she’ll take a taxi to the airport and fly to Boston. After she leaves her luggage in a hotel, she’ll have dinner with some friends in Boston. Marie’s friends know Boston very well. After dinner, they are going to drive around the city in their car. So Marie will be able to see Boston at night. On Saturday morning, Marie will get up early. After she has breakfast, her friends are going to drive her to two ancient towns. They will have lunch at a restaurant in Concord. Then they will visit Harvard University. By that time, it will be evening. Marie and her friends are going to a concert. On Sunday, after visiting other interesting parts of the city, Marie will go to the airport and fly home. She knows she will have a good time in Boston. 13.F 14.F 15.F 16.T 17.T 18.T D. Listen to the dialogue and complete the following sentences (听对话,完成下列内容,每空格限填一词) (6分) W: What’s the matter with you, Tommy? You look worried. M: I haven’t got a good mark in the English test. And I’m poor at listening and speaking. I made a lot of mistakes. W: Don’t worry. Do you mind if I give you some advice? M: Of course not. W: Well, you should practice listening to English about thirty minutes every day and never stop.? M: What should I listen to every day? W: You can listen to the tape of our lessons. You can watch some interesting English movies or talks shows. It can not only raise your interest in English learning but also help you get used to the language. M: That sounds good. I like some western movies very much. And how can I improve my speaking skills? I am afraid to speak out. W: You should be confident to talk with others in English. It is also helpful to attend an English club. M: I’ll take your advice, Jane. Thank you! W: You are welcome! 19. advice 20. thirty/30 21. tape 22. English movies 23. confident 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    进入下载页面

    需要精品点:3个