欢迎您,[登陆][注册] (您的IP:54.145.38.157)

初中英语期中专区
全部(2000) 课件 教案 试卷 学案 素材 视频 电子教材
不限 普通资料 精品资料 特供资料 成套资料
  • ID:4-5972527 2017-2018学年北京市海淀区七年级(下)期中英语试卷(无听力,解析版)

    初中英语/期中专区/七年级下册

    2017-2018学年北京市海淀区七年级(下)期中英语试卷 一、听力题 1.(3分)(1)How does the girl usually go to her grandparents' home? A.By bus. B.On foot. C.By subway. (2)How long does it take the girl to get there? A.15 minutes. B.20 minutes. C.25 minutes. 2.(3分)(1)Who is watching TV? A.Mike. B.Lisa. C.Mom. (2)What does the girl ask the boy to do? A.To watch a show. B.To go to the park. C.To play basketball. 3.(3分)(1)What food is the boy making? A.Baozi. B.Jaozi. C.Zongzi. (2)What do people do for the festival? A.They hold boat races. B.They watch the moon. C.They give kids lucky money. 4.(3分)(1)What does the girl want to do on Friday night? A.Go shopping. B.Study for the test. C.Watch a movie. (2)When does the girl usually go swimming? A.On Friday. B.On Saturday. C.On Sunday. 5.(3分)(1)What are the speakers talking about? A.Rules of keeping pets. B.Rules of taking the bus. C.Rules of making phone calls. (2)Why shouldn't people take pet dogs onto the bus? A.Because dogs are not clean. B.Because dogs are often noisy. C.Because some people are afraid of dogs. 6.(3分)(1)Where can visitors eat or drink? A.In the front garden. B.On the first floor. C.In the hallways. (2)How many rules does the speaker talk about? A.4. B.5. C.6. 二、听力题 7.(8分)Animals at work (1)    *They are clever and (2)   . *They can lead the way. *They know how to keep their owners safe. Horses *They are great runners. *They can take people around,and help people save a lot of (3)   . Dolphins *They are smart. *They can put on show s in zoos. *They can (4)   beautifully in the water,jump high in the air and play with balls. 三、选择题 8.(1分)一Is that young lady your new teacher? 一Yes. _____ is my English teacher, Miss Li.(  ) A.He B.She C.Her D.Him 9.(1分)Mom tells me to read books _____ the evening.(  ) A.On B.In C.At D.for 10.(1分)My friend Linda likes dancing ______ painting very much.(  ) A.but B.or C.so D.and 11.(1分)There ______ many interesting subjects in our school.(  ) A.be B.am C.is D.are 12.(1分)﹣Can you speak French, Jim? 一Yes, I ______ but only a little.(  ) A.can B.should C.may D.must 13.(1分)People are afraid of tigers because they're too_____.(  ) A.beautiful B.lovely C.scary D.dirty 14.(1分)﹣ is it from your home to the park?﹣It's about ten minutes' walk.(  ) A.How far B.How long C.How many 15.(1分)Jim _____ books after dinner every day.(  ) A.is reading B.read C.reads D.will read 16.(1分)Listen!Someone _____in the next room.who is that?(  ) A.sing B.singing C.is singing D.are singing 17.(1分)﹣ You look great with your new glasses! ﹣_______.(  ) A.No,I'm not B.Thank you C.You're welcome D.I'm sorry to hear that 四、完形填空 18.(4分)Hello. We are students from Thailand, and we want to save the elephants. The elephant is one of Thailand's symbols. Our first flag had a white elephant on it. This is a (1)   of good luck. Elephants are smart animals. They can play soccer or music. They can also draw very well. People say that "an elephant never forgets" Elephants can walk for a long time and (2)   get lost. They can also remember places with food and water. This helps them to (3)   But elephants are in great danger. People cut down many trees so elephants are (4)   their homes. People also kill elephants for their ivory. Today there are only about 3,00 elephants (over 100,000 before). We must save the trees and not buy things made of ivory. Remember that March 13th is Thai Elephant Day. ‘' (1)A.kind B.piece C.lot D.symbol (2)A.never B.always C.usually D.sometimes (3)A.walk B.work C.live D.move (4)A.saving B.losing C.finding D.cleaning 19.(8分)"Who would like to stay after class to help me set up tomorrow's science lab?" asks Mrs.Lynch. Before the science teacher (1)   her question,Gail puts up her hand quickly. Of course, she wants to help Mrs.Lynch. Gail Will be (2)   if every class everyday is science.She takes a quick look around the classroom. The other students roll their eyes. They are afraid of coming to science class. After class,her classmate Nicole comes to her and whispers(耳语),"We know you're (3)   Mrs.Lynch only because you want to get a good grade." Gail doesn't bow her head.She is proud that she is a good science student. The subject is exciting! Think of how many things in the world has got better because of (4)   ! Gail can go on daydreaming forever, but now she has to help Mrs.Lynch to get every thing ready for tomorrow's lab. The next morning at school, Gail finds her classmates standing outside the cafeteria(自助餐厅)and worrying about (5)   breakfast.When Gail gets to the cafeteria door, she finds out the problem. The door is locked (锁住的) and the key can't turn. Mr.North, the custodian(管理员),has been trying to open the door for half an hour. Gail has an(6)   . She borrows a lead pencil and quickly gets some lead out. Next, she pushes the lead into the lock and twists it. Then she asks Mr.North to put the key in the lock and turn it. After trying several times, the lock (7)   .The students cheer and give Gail high fives as they get into the cafeteria. Nicole smiles at Gail, "I guess science isn't so(8)   ."It is science that save the day. (1)A.asks B.shows C.makes D.finishes (2)A.free B.happy C.afraid D.angry (3)A.calling B.teaching C.helping D.visiting (4)A.arts B.love C.dreams D. science (5)A.sharing B.cooking C.missing D.ordering (6)A.idea B.answer C.interest D.activity (7)A.falls B.opens C.breaks D.closes (8)A.bad B.useful C.funny D.difficult 五、阅读理解 20.(8分)In China,some students often go to school by bike.Others take the bus or walk to school.How do students in other countries usually go to school? (1)How does Aria go to school   ? A.On foot. B.By bus. C.By bike. D.By subway. (2)How long does it take Jack to get to school   ? A.10 minutes. B.20 minutes. C.30 minutes. D.40 minutes. (3)Who takes the school bus to school   ? A.Aria. B.Jack. C.Emma. D.Kaoru. (4)Where is Kaoru from   ? A.New York. B.London. C.Toronto. D.Tokyo. 21.(8分)A Child's Gift I help to look after some old ladies at the old people's home every week. I'd like to bring them a little happiness. This time I want to give them some red and yellow snapdragons( 金鱼草). This afternoon when I am about to go there,the telephone rings.It is my husband."Sorry, dear, but I have to work late in my shop today. So you have to take Taylor home after school." I decide to take my son with me to the old people's home for the first time because I can't find any friend to help. With my new partner, I start my work. After Taylor and I meet the third or fourth lady, I find that just when we are leaving their rooms,my son kisses everyone on their faces and whispers something in their ears.I want to make sure that we can meet all of the ladies, so I don't stop to ask him what he is whispering, but every lady looks happy. Later in the evening,my husband asks how my work goes on. "It is lots of fun," I say."We are quite a pair. Whatever Taylor says to the ladies, it surely makes them happy, especially when he whispers in their ears." "What do you whisper about?" asks my husband. Looking up at his dad and me with his big brown eyes, he tells us, "I whisper, 'I love you, Grandma. And I just want you to know that you look so beautiful today.'" I ask Taylor why he does that. He says, "I just know it can make them feel good." (1)Where does the writer help the ladies   ? A.At Taylor's school. B.At her friend's house. C.At her husband's shop. D.At the old people's home. (2)Why does the writer take her son to meet the ladies   ? A.Because the ladies want to see her son. B.Because he is good with the old ladies. C.Because no one can look after him for her. D.Because Taylor's teacher asks her to do so. (3)How does Taylor make the old ladies happy   ? A.He telephones the ladies and talks about his school. B.He helps at the old people's home and does much work. C.He kisses them on their faces and whispers in their ears. D.He buy s some snapdragons and gives them to the ladies. (4)What is Taylor's gift   ? A.His sunny smiles. B.His kind words. C.Some funny stories. D.Some beautiful flowers. 22.(6分)When people talk about smart work and hard work, they usually wonder which one is more important. In fact, smart work is more important. But working smartly is very hard. This is not a wordplay. It is not easy to be smart. what is "smartness"? People are smart when they can find out a way to bring more results with less effort(努力). If you can achieve the same results without putting in a lot of work, you are smart. The person pushing the vehicle is smart, because he is using the knowledge and wisdom(智慧), and the hard work of some other people. How can we work smartly? Creating that wheel isn't easy. It needs a great thinker, followed by an engineer's hard work. It then needed a handy man. Only then does it become easier to push the material using the machine. So, smart work is not easy at all. Besides, being smart takes a lot of effort. People need to read more, keep learning new things, try to learn from others' experiences and sharpen their thinking skills. They need to predict the results before putting any effort in any direction, and being able to manipulate the given resources(资源)to meet their needs. Human beings are smart. The human history shows our smartness. We don't need to go hunting for our food any more, because we were smart enough to find out that farming could bring much more food with much less effort. We then developed modern tools for farming. Humans also invented the Internet, the wheel, clothes, the smart phones﹣﹣ all the tools that help us to work smartly. All of this is hard,but that hard work makes us smart. Because of smartness, we are much better off today in terms of happiness and richness. So remember: Work hard to become a smart person. (1)Which of the following is the example of smartness   ? A.People go hunting for food. B.People read many books. C.People use vehicles to carry things. D.People talk to others with body language. (2)The underlined word "manipulate" in the fourth paragraph means   . A.to make use of B.to find out C.to ask for D.to think about (3)What is the best title for the passage   ? A.How to Be Smart? B.What is Smartness? C.When to Work Hard? D.Hard Work? Smart Work! 六、阅读理解 23.(10分)Hello, everyone. My name is Julia.My hobby is playing chess﹣﹣one of the greatest games in the world. My mom wants me to be a happy girl and she teaches me how to play chess. During the first year, she always beats me every time. I feel sad but my mom tells me not to give up. And then, after a year, I can win the game. From then on, I'm always the winner. To learn the rules of playing chess doesn't take long. One day is enough.But if you want to be a good player, you have to practice for years. What you need is just a chess set and find someone to play with. Chess sets can be very cheap, or quite expensive. Some people collect chess sets as a hobby, but I just enjoy playing. There is a chess club in our school. We meet in the club every Wednesday to practice.I am the best player in the club, and the captain of the school chess team. This year we win the All England Schools Championship(冠军赛) I learn a lot from my experience and I have my plan in my mind. I'm saving my money to buy a chess computer. It is very expensive, but good for practice. This way, I'll always have someone to play with. I'm sure I will be a world chess champion some day. (1)Does Julia's mom always beat her during the first year ?    (2)How long does it take Julia to learn the rules of playing chess ?    (3)Where does the writer practice playing chess at school ?    (4)Why is the writer saving money ?    (5)What's the passage mainly about ?    七、完成句子 24.(2分)上学不要迟到. Don't be      school. 25.(2分)我想加人歌唱俱乐部,因为我会唱歌. I want to join the singing club because I       songs. 26.(2分)我们周一到周五不得不穿校服. We      wear school uniforms from Monday to Friday. 27.(2分)周末,我要么打篮球,要么看书来放松自己. I    play basketball    read books to relax on weekends. 28.(2分)努力学习,你的梦想就会实现. Work hard,and your dream will   . 八、文段表达 29.(10分)假设你是李华,你的美笔友Jim 来信询问中国家规的情况,请你给他写封信,谈谈你家有哪些家规( 可借鉴右图)? 你对这些家规有什么看法? 并讲一讲原因. 提示词语:should,follow,strict,boring,relaxing 提示问题: 1.What family rules do you have? 2.What do you think of them? 3.Why do you think so? Dear Jim, How is it going? Ido have some rules at hame.    Yours, Li Hua 30.(10分)学校为同学们提供了丰富多采的社团活动.请根据你个人的兴趣爱好,从海报中选择﹣ 一个你喜欢的社团(见右图),以My favorite club为题写一篇英语短文,给校刊"英语园地"投稿.说一说你们学校都有哪些社团,你想参加哪个社团,以及你想参加这个社团的理由. 提示词语:interesting,reason,be good at,colorful 提示问题: 1.What clubs do you have in your school? 2.What club do you want to join? 3.Why do you want to join it? My Favorite Club 2017-2018学年北京市海淀区七年级(下)期中英语试卷 参考答案与试题解析 一、听力题 1.(3分)(1)How does the girl usually go to her grandparents' home? A.By bus. B.On foot. C.By subway. (2)How long does it take the girl to get there? A.15 minutes. B.20 minutes. C.25 minutes. 【考点】17:长对话理解.菁优网版权所有 【分析】略 【解答】略 【点评】略 2.(3分)(1)Who is watching TV? A.Mike. B.Lisa. C.Mom. (2)What does the girl ask the boy to do? A.To watch a show. B.To go to the park. C.To play basketball. 【考点】17:长对话理解.菁优网版权所有 【分析】略 【解答】略 【点评】略 3.(3分)(1)What food is the boy making? A.Baozi. B.Jaozi. C.Zongzi. (2)What do people do for the festival? A.They hold boat races. B.They watch the moon. C.They give kids lucky money. 【考点】17:长对话理解.菁优网版权所有 【分析】略 【解答】略 【点评】略 4.(3分)(1)What does the girl want to do on Friday night? A.Go shopping. B.Study for the test. C.Watch a movie. (2)When does the girl usually go swimming? A.On Friday. B.On Saturday. C.On Sunday. 【考点】17:长对话理解.菁优网版权所有 【分析】略 【解答】略 【点评】略 5.(3分)(1)What are the speakers talking about? A.Rules of keeping pets. B.Rules of taking the bus. C.Rules of making phone calls. (2)Why shouldn't people take pet dogs onto the bus? A.Because dogs are not clean. B.Because dogs are often noisy. C.Because some people are afraid of dogs. 【考点】17:长对话理解.菁优网版权所有 【分析】略 【解答】略 【点评】略 6.(3分)(1)Where can visitors eat or drink? A.In the front garden. B.On the first floor. C.In the hallways. (2)How many rules does the speaker talk about? A.4. B.5. C.6. 【考点】17:长对话理解.菁优网版权所有 【分析】略 【解答】略 【点评】略 二、听力题 7.(8分)Animals at work (1) 略  *They are clever and (2) 略 . *They can lead the way. *They know how to keep their owners safe. Horses *They are great runners. *They can take people around,and help people save a lot of (3) 略 . Dolphins *They are smart. *They can put on show s in zoos. *They can (4) 略 beautifully in the water,jump high in the air and play with balls. 【考点】16:短文理解.菁优网版权所有 【分析】略 【解答】略 【点评】略 三、选择题 8.(1分)一Is that young lady your new teacher? 一Yes. _____ is my English teacher, Miss Li.(  ) A.He B.She C.Her D.Him 【考点】61:人称代词.菁优网版权所有 【分析】﹣﹣那位年轻女士是你的新老师吗? ﹣﹣是的,她是我的英语老师,李老师. 【解答】考查代词.A他,主格.B她,主格.C她、她的,宾格或形容词性物主代词.D他,宾格.结合语境"﹣﹣那位年轻女士是你的新老师吗?﹣﹣是的,__是我的英语老师,李老师"可知,lady女士,且做主语用she她. 故选:B. 【点评】考查代词,这里要分清名词性物主代词,形容词性物主代词,主格或宾格的用法,结合语境选择合适答案. 9.(1分)Mom tells me to read books _____ the evening.(  ) A.On B.In C.At D.for 【考点】7B:常用介词的辨析.菁优网版权所有 【分析】妈妈告诉我晚上读书. 【解答】on"向、朝…\在…之上";at"在、以、向、朝"; for"为、为了、对于、至于、达,"; in ".在…之内,从事于",四者都可作时间介词,in the moring/afternoon/evening"在上午/下午/晚上,是固定短语.由句意"妈妈告诉我晚上读书."可知,答案应是In. 故选:B. 【点评】本题考查常用介词的用法,在熟知所供词的含义基础上,根据句意及语境,从而判断出正确答案. 10.(1分)My friend Linda likes dancing ______ painting very much.(  ) A.but B.or C.so D.and 【考点】C1:并列连词.菁优网版权所有 【分析】我的朋友琳达非常喜欢跳舞和绘画. 【解答】but "但是、而且、然而"表转折;or"或者、还是"表选择; so "所以、因此"表结果:and"和、与、而且、然后"表并列,四者都可作并列连词.由句意"我的朋友琳达非常喜欢跳舞和绘画."可知,答案应是and. 故选:D. 【点评】本题考查并列连词的用法,在熟知所供词的含义基础上,根据句意,从而判断出正确答案 11.(1分)There ______ many interesting subjects in our school.(  ) A.be B.am C.is D.are 【考点】I6:there be 句型.菁优网版权所有 【分析】我们学校有很多有趣的科目. 【解答】考查there be句型.句意"我们学校有很多有趣的科目".there be句型"有"的意思.be动词单复数与临近主语一致,由subjects复数.可知,用be动词复数are. 故选:D. 【点评】考查there be句型,there be 结构中的谓语动词be在人称和数上应与临近主语一致.要结合语境选择合适用法.注意时态,人称等变化. 12.(1分)﹣Can you speak French, Jim? 一Yes, I ______ but only a little.(  ) A.can B.should C.may D.must 【考点】DB:情态动词.菁优网版权所有 【分析】﹣﹣吉姆,你会讲法语吗? ﹣﹣是的,我会,但只有一点点. 【解答】考查情态动词.A能.B应该.C可能.D必须.结合语境"﹣﹣吉姆,你会讲法语吗?﹣﹣是的,我__,但只有一点点"可知,Can开头的一般疑问句,肯定回答用Yes,…can"是的,某人能". 故选:A. 【点评】情态动词无人称和数的变化;不能单独使用,必须与其后的动词原形构成谓语.否定形式通常在后面加not.要注意情态动词开头的一般疑问句的用法. 13.(1分)People are afraid of tigers because they're too_____.(  ) A.beautiful B.lovely C.scary D.dirty 【考点】83:形容词词义辨析.菁优网版权所有 【分析】人们害怕老虎,因为它们太吓人了. 【解答】考查形容词.A美丽的.B可爱的.C吓人的.D脏的.结合语境"人们害怕老虎,因为它们太__了"可知,害怕老虎,应该是"吓人的". 故选:C. 【点评】形容词的种类有很多,要根据具体语境选择适当的形容词.抓住关键词语,分析用法,完成试题. 14.(1分)﹣ is it from your home to the park?﹣It's about ten minutes' walk.(  ) A.How far B.How long C.How many 【考点】LD:距离(how far).菁优网版权所有 【分析】﹣从你家到公园有多远? ﹣步行大约十分钟的路程. 【解答】答案:A how long多长时间(对时间的长度进行提问);how far 多远,how many 多少(对可数名词的数量进行提问);根据答语是距离,应该用how far提问, 故选:A. 【点评】本题考查疑问词组的辨析,在熟知各个词组意思的基础上与句子的语境相结合,从而得出正确的答案. 15.(1分)Jim _____ books after dinner every day.(  ) A.is reading B.read C.reads D.will read 【考点】F7:一般现在时.菁优网版权所有 【分析】吉姆每天晚饭后读书. 【解答】根据句意"吉姆每天晚饭后读书"可知,要用一般现在时,主语是三单,谓语动词用三单形式. 故选:C. 【点评】考查时态要根据时间状语,上下文的关系和语气等,综合判断,也要牢记各种时态的构成. 16.(1分)Listen!Someone _____in the next room.who is that?(  ) A.sing B.singing C.is singing D.are singing 【考点】F3:现在进行时.菁优网版权所有 【分析】听!有人在隔壁房间唱歌. 【解答】答案:C 根据句中的关键词listen"听"可知该句强调的是正在进行和发生的动作故确定为现在进行时态其结构为is/am/are+现在分词,又知不定代词someone作主语看做单数,故be动词为is,sing的现在分词为singing,故填入is singing, 故选:C. 【点评】现在进行时表示正在进行的动作或存在的状态.现在进行时表示动作发生的时间是"现在",动作目前的状态是"正在进行中. 17.(1分)﹣ You look great with your new glasses! ﹣_______.(  ) A.No,I'm not B.Thank you C.You're welcome D.I'm sorry to hear that 【考点】LP:情境对话.菁优网版权所有 【分析】﹣﹣你戴着新眼镜看起来棒极了! ﹣﹣谢谢你. 【解答】No,I'm not不,我不是;Thank you谢谢您;You're welcome没关系;I'm sorry to hear that听到这个消息我很难过.从You look great with your new glasses可知当别人称赞或者夸奖的时候应该说谢谢. 故选:B. 【点评】此题考查情景对话,在理解语境的基础上,结合具体题目,仔细分析,便可得出正确答案. 四、完形填空 18.(4分)Hello. We are students from Thailand, and we want to save the elephants. The elephant is one of Thailand's symbols. Our first flag had a white elephant on it. This is a (1) D of good luck. Elephants are smart animals. They can play soccer or music. They can also draw very well. People say that "an elephant never forgets" Elephants can walk for a long time and (2) A get lost. They can also remember places with food and water. This helps them to (3) C But elephants are in great danger. People cut down many trees so elephants are (4) B their homes. People also kill elephants for their ivory. Today there are only about 3,00 elephants (over 100,000 before). We must save the trees and not buy things made of ivory. Remember that March 13th is Thai Elephant Day. ‘' (1)A.kind B.piece C.lot D.symbol (2)A.never B.always C.usually D.sometimes (3)A.walk B.work C.live D.move (4)A.saving B.losing C.finding D.cleaning 【考点】N1:记叙文.菁优网版权所有 【分析】这是一篇议论文,主要介绍来自泰国的学生倡议拯救大象,大象是泰国的象征之一.还介绍了大象是很聪明的动物,会很多事情.现在大象面临巨大危险,人类砍伐了许多树木,因此大象失去它们的家园.人类也为了象牙而屠杀大象.我们必须拯救森林,不要买象牙制作的东西.记住每年的3月13日是泰国的大象日. 【解答】1.D 考查名词.A方法,同类;B价格;C很多;D符合,象征;根据前面The elephant is one of Thailand's symbols大象是泰国的象征之一.后面应该是This is a (1)of good luck应该象征着好运,故答案是D. 2.A 考查副词.A从不;B总是;C通常;D有时;根据前面an elephant never forgets大象从不忘事的.后面应该是从不迷路,故答案是A. 3.C 考查动词.A步行;B工作;C生活;D移动;根据前面They can also remember places with food and water他们还记得有食物和水的地方,这些应该能帮助活着,故答案是C. 4.B 考查动词.A节省;B丢失;C发现;D打扫;根据People cut down many trees so elephants are (4)their homes,前面说砍伐了很多树,应该是大象推动了家园,故答案是B. 【点评】考查完型填空.根据所给的短文对意思有所了解,然后根据短文的大体意思,选择每个符合题意的答案,使短文更通顺. 19.(8分)"Who would like to stay after class to help me set up tomorrow's science lab?" asks Mrs.Lynch. Before the science teacher (1) D her question,Gail puts up her hand quickly. Of course, she wants to help Mrs.Lynch. Gail Will be (2) B if every class everyday is science.She takes a quick look around the classroom. The other students roll their eyes. They are afraid of coming to science class. After class,her classmate Nicole comes to her and whispers(耳语),"We know you're (3) C Mrs.Lynch only because you want to get a good grade." Gail doesn't bow her head.She is proud that she is a good science student. The subject is exciting! Think of how many things in the world has got better because of (4) D ! Gail can go on daydreaming forever, but now she has to help Mrs.Lynch to get every thing ready for tomorrow's lab. The next morning at school, Gail finds her classmates standing outside the cafeteria(自助餐厅)and worrying about (5) C breakfast.When Gail gets to the cafeteria door, she finds out the problem. The door is locked (锁住的) and the key can't turn. Mr.North, the custodian(管理员),has been trying to open the door for half an hour. Gail has an(6) A . She borrows a lead pencil and quickly gets some lead out. Next, she pushes the lead into the lock and twists it. Then she asks Mr.North to put the key in the lock and turn it. After trying several times, the lock (7) B .The students cheer and give Gail high fives as they get into the cafeteria. Nicole smiles at Gail, "I guess science isn't so(8) A ."It is science that save the day. (1)A.asks B.shows C.makes D.finishes (2)A.free B.happy C.afraid D.angry (3)A.calling B.teaching C.helping D.visiting (4)A.arts B.love C.dreams D. science (5)A.sharing B.cooking C.missing D.ordering (6)A.idea B.answer C.interest D.activity (7)A.falls B.opens C.breaks D.closes (8)A.bad B.useful C.funny D.difficult 【考点】N1:记叙文.菁优网版权所有 【分析】文章讲述了Gail利用所学的科学知识帮同学们打开了餐厅的门,并以此改变了同学们对科学这门课程的看法. 【解答】D B C D C A B A (1)D 考查动词,A.asks问 B.shows展示 C.makes制造 D.finishes完成, 根据Before the science teacher …her question,Gail puts up her hand quickly.结合选项,推出句意: Gail 在老师说完话之前,就快速举手,故选D. (2)B 考查形容词,A.free自由的 B.happy开心的 C.afraid害怕的 D.angry 生气的,根据语境Gail喜欢科学,结合if every class everyday is science如果每天每节课都是科学的话,那么Gail将会是开心的,故选B. (3)C 考查动词,A.calling打电话 B.teaching教 C.helping帮助 D.visiting参观, 根据请问she wants to help Mrs.Lynch.她想帮助Mrs.Lynch.所以Nicole说Gail 她想帮助老师,故选C. (4)D 考查名词,A.arts艺术 B.love爱 C.dreams梦想 D. science 自然,根据Think of how many things in the world has got better ,推出句意:她认为世界上有许多事情因为有了科学而变得更好,故选D. (5)C 考查动词,A.sharing分享 B.cooking做饭 C.missing错过 D.ordering命令, 根据her classmates standing outside the cafeteria她的同学站在自助餐厅外面,结合选项,推出他们怕错过了早赞,故选C. (6)A 考查名词,A.idea主意 B.answer回答 C.interest兴趣 D.activity 活动,根据后文的叙述,她是如何解决这个问题的,推出她想出来一个主意,故选A. (7)B 考查动词,A.falls掉下 B.opens打开 C.breaks打破 D.closes关上, 根据后文 they gel into the cafeteria.他们进入食堂,推出门被打开了,故选B. (8)A 考查形容词,A.bad坏的 B.useful有用的 C.funny滑稽的 D.difficult 困难的,根据Nicole 的话:It is science that save the day拯救这一天的是科学,推出Nicole 认为科学也不错,故选A. 【点评】完形填空题要根据上下文语境,运用语法和词汇知识,反复推敲以求得解答.对于同义词和近义词的选项,在充分考虑到上下文具体语境下特别注意这些同义词和近义词搭配.本文主要考查了动词、名词、形容词、副词、等实词,需要考生弄懂上下文的语境. 五、阅读理解 20.(8分)In China,some students often go to school by bike.Others take the bus or walk to school.How do students in other countries usually go to school? (1)How does Aria go to school A ? A.On foot. B.By bus. C.By bike. D.By subway. (2)How long does it take Jack to get to school B ? A.10 minutes. B.20 minutes. C.30 minutes. D.40 minutes. (3)Who takes the school bus to school C ? A.Aria. B.Jack. C.Emma. D.Kaoru. (4)Where is Kaoru from D ? A.New York. B.London. C.Toronto. D.Tokyo. 【考点】O9:日常生活类阅读.菁优网版权所有 【分析】这是一篇日常生活类阅读,主要介绍在中国,一些学生经常骑自行车上学.另一些学生乘公共汽车或步行上学.其他国家的学生通常怎样去上学?作者列举了来自四个不同国家的学生上学的方式. 【解答】1.A.细节理解题.根据第一幅图so she always walks to school.所以她步行上学.可知,Aria步行上学.选A. 2.B.细节理解题.根据表格第一行第二幅图The bike ride takes 20 minutes骑自行车需要20分钟.可知,杰克要花费20分钟到校.选B. 3.C.细节理解题.根据表格第二行第三幅图She takes the school bus at 7 AM她在早上7点乘校车.可知,Emma乘校车上学.选C. 4.D.细节理解题.根据最后一幅图Kaoru,a middle school student in Tokyo.Kaoru,东京的一名中学生.可知,Kaoru来自东京.选D. 【点评】先浏览所给的问题以及选择项,快速浏览短文,看不懂的词跳过,根据上下文猜意思,然后带着问题在通读原文或图片的基础上快速地找到关键句,然后再回过头来检查一遍,避免马虎出错. 21.(8分)A Child's Gift I help to look after some old ladies at the old people's home every week. I'd like to bring them a little happiness. This time I want to give them some red and yellow snapdragons( 金鱼草). This afternoon when I am about to go there,the telephone rings.It is my husband."Sorry, dear, but I have to work late in my shop today. So you have to take Taylor home after school." I decide to take my son with me to the old people's home for the first time because I can't find any friend to help. With my new partner, I start my work. After Taylor and I meet the third or fourth lady, I find that just when we are leaving their rooms,my son kisses everyone on their faces and whispers something in their ears.I want to make sure that we can meet all of the ladies, so I don't stop to ask him what he is whispering, but every lady looks happy. Later in the evening,my husband asks how my work goes on. "It is lots of fun," I say."We are quite a pair. Whatever Taylor says to the ladies, it surely makes them happy, especially when he whispers in their ears." "What do you whisper about?" asks my husband. Looking up at his dad and me with his big brown eyes, he tells us, "I whisper, 'I love you, Grandma. And I just want you to know that you look so beautiful today.'" I ask Taylor why he does that. He says, "I just know it can make them feel good." (1)Where does the writer help the ladies D ? A.At Taylor's school. B.At her friend's house. C.At her husband's shop. D.At the old people's home. (2)Why does the writer take her son to meet the ladies C ? A.Because the ladies want to see her son. B.Because he is good with the old ladies. C.Because no one can look after him for her. D.Because Taylor's teacher asks her to do so. (3)How does Taylor make the old ladies happy C ? A.He telephones the ladies and talks about his school. B.He helps at the old people's home and does much work. C.He kisses them on their faces and whispers in their ears. D.He buy s some snapdragons and gives them to the ladies. (4)What is Taylor's gift B ? A.His sunny smiles. B.His kind words. C.Some funny stories. D.Some beautiful flowers. 【考点】O1:人物故事类阅读.菁优网版权所有 【分析】本文是一篇记叙文,说的是作者和儿子去老年公寓照看老太太时发生的故事.儿子对每个老太太说:"我爱你,奶奶.我想让你知道你今天看起来很美."儿子的话使她们非常高兴. 【解答】1.D.细节理解题.根据文中"I help to look after some old ladies at the old people's home every week"可知,"我"常常每周在老人之家帮助照看一些年老的妇女,故选D. 2. C.细节理解题.根据文中"I decide to take my son with me to the old people's home for the first time because I can't find any friend to help"可知,因为无法找到朋友帮忙照看孩子,所以把他带到老年公寓,故选C. 3. C.细节理解题.根据文中"After Taylor and I meet the third or fourth lady, I find that just when we are leaving their rooms,my son kisses everyone on their faces and whispers something in their ears"可知,当"我们"拜访了三、四位妇女后将要离开她们的屋子时,儿子逐个亲吻了她们的脸庞,并在她们的耳边悄悄地说着什么,这使她们很高兴,故选C. 4. B.细节理解题.根据文中"I whisper, 'I love you, Grandma. And I just want you to know that you look so beautiful today"和"I whisper, 'I love you, Grandma. And I just want you to know that you look so beautiful today"可知,儿子对每一位老太太说:"我爱你,奶奶.我想让你知道你今天看起来很美."故知儿子的话使她们很高兴,故选B. 【点评】首先要通读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案. 22.(6分)When people talk about smart work and hard work, they usually wonder which one is more important. In fact, smart work is more important. But working smartly is very hard. This is not a wordplay. It is not easy to be smart. what is "smartness"? People are smart when they can find out a way to bring more results with less effort(努力). If you can achieve the same results without putting in a lot of work, you are smart. The person pushing the vehicle is smart, because he is using the knowledge and wisdom(智慧), and the hard work of some other people. How can we work smartly? Creating that wheel isn't easy. It needs a great thinker, followed by an engineer's hard work. It then needed a handy man. Only then does it become easier to push the material using the machine. So, smart work is not easy at all. Besides, being smart takes a lot of effort. People need to read more, keep learning new things, try to learn from others' experiences and sharpen their thinking skills. They need to predict the results before putting any effort in any direction, and being able to manipulate the given resources(资源)to meet their needs. Human beings are smart. The human history shows our smartness. We don't need to go hunting for our food any more, because we were smart enough to find out that farming could bring much more food with much less effort. We then developed modern tools for farming. Humans also invented the Internet, the wheel, clothes, the smart phones﹣﹣ all the tools that help us to work smartly. All of this is hard,but that hard work makes us smart. Because of smartness, we are much better off today in terms of happiness and richness. So remember: Work hard to become a smart person. (1)Which of the following is the example of smartness C ? A.People go hunting for food. B.People read many books. C.People use vehicles to carry things. D.People talk to others with body language. (2)The underlined word "manipulate" in the fourth paragraph means A . A.to make use of B.to find out C.to ask for D.to think about (3)What is the best title for the passage D ? A.How to Be Smart? B.What is Smartness? C.When to Work Hard? D.Hard Work? Smart Work! 【考点】O9:日常生活类阅读.菁优网版权所有 【分析】这是一篇日常生活类阅读,主要介绍聪明的工作更重要.人们利用聪明才智发明有用的工具,让我们工作起来更容易,但是聪明需要付出很多努力.因为聪明,我们今天在幸福和富裕方面都过得更好.所以记住:努力成为一个聪明的人. 【解答】1.C.细节理解题.根据第二段The person pushing the vehicle is smart, because he is using the knowledge and wisdom(智慧), and the hard work of some other people.推运载工具的人很聪明,因为他运用了知识和智慧,以及其他人的辛勤劳动.可知,人们用运载工具运载东西是聪明的例子.选C. 2.A.词义猜测题.A使用、利用.B发现.C要求.D考虑.第四段and being able to manipulate the given resources to meet their needs并且能够___给定的资源来满足他们的需求.根据此段try to learn from others' experiences and sharpen their thinking skills努力从别人的经验中学习,提高自己的思维能力.可知,manipulate应该是"利用".选A. 3.D.标题猜测题.根据第一段When people talk about smart work and hard work, they usually wonder which one is more important. In fact, smart work is more important当人们谈论聪明的工作和努力工作时,他们通常想知道哪一个更重要.事实上,聪明的工作更重要.可知,标题可以是"努力的工作?聪明的工作!".选D. 【点评】先浏览所给的问题以及选择项,快速浏览短文,看不懂的词跳过,根据上下文猜意思,然后带着问题在通读原文的基础上快速地找到关键句,然后再回过头来检查一遍,避免马虎出错. 六、阅读理解 23.(10分)Hello, everyone. My name is Julia.My hobby is playing chess﹣﹣one of the greatest games in the world. My mom wants me to be a happy girl and she teaches me how to play chess. During the first year, she always beats me every time. I feel sad but my mom tells me not to give up. And then, after a year, I can win the game. From then on, I'm always the winner. To learn the rules of playing chess doesn't take long. One day is enough.But if you want to be a good player, you have to practice for years. What you need is just a chess set and find someone to play with. Chess sets can be very cheap, or quite expensive. Some people collect chess sets as a hobby, but I just enjoy playing. There is a chess club in our school. We meet in the club every Wednesday to practice.I am the best player in the club, and the captain of the school chess team. This year we win the All England Schools Championship(冠军赛) I learn a lot from my experience and I have my plan in my mind. I'm saving my money to buy a chess computer. It is very expensive, but good for practice. This way, I'll always have someone to play with. I'm sure I will be a world chess champion some day. (1)Does Julia's mom always beat her during the first year ? Yes  (2)How long does it take Julia to learn the rules of playing chess ? One day is enough  (3)Where does the writer practice playing chess at school ? In the chess club.  (4)Why is the writer saving money ? Because she wants to buy a chess computer./ To buy a chess computer.  (5)What's the passage mainly about ? Julia's experience in learning chess. / Julia's chess learning experience.  【考点】P7:阅读表达.菁优网版权所有 【分析】本文讲述的是作者学习象棋的经历.学习下象棋的规则并不需要很长时间.一天就足够了.但是如果你想成为一个好的棋手,你必须练习好几年.他们学校有一个国际象棋俱乐部.他们每星期三在俱乐部碰面练习.作者学到了很多东西,正在攒钱买一台国际象棋计算机,她相信有一天我会成为世界象棋冠军的. 【解答】1. Yes.细节理解题,根据During the first year, she always beats me every time可知第一年,她妈妈每次都会打败她,故答案为:Yes. 2. One day is enough.细节理解题,根据To learn the rules of playing chess doesn't take long. One day is enough可知学习下棋的规则不会太长,一天就够了,故答案为:One day is enough. 3. In the chess club.细节理解题,根据There is a chess club in our school. We meet in the club every Wednesday to practice可知他们学校有一个国际象棋俱乐部.他们每星期三在俱乐部碰面练习,故答案为: In the chess club. 4. Because she wants to buy a chess computer./ To buy a chess computer.细节理解题,根据 I'm saving my money to buy a chess computer可知她正在攒钱买一台象棋电脑.故答案为: Because she wants to buy a chess computer./ To buy a chess computer. 5. Julia's experience in learning chess. / Julia's chess learning experience.主旨大意题,根据I learn a lot from my experience and I have my plan in my mind和文章内容可知本文讲述的是作者学习象棋的经历.故答案为:Julia's experience in learning chess. / Julia's chess learning experience. 【点评】做题的时候要看清要求,要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子从而得出符合文章内容的正确答案. 七、完成句子 24.(2分)上学不要迟到. Don't be late  for school. 【考点】R3:汉译英.菁优网版权所有 【分析】Don't be late for school. 【解答】迟到be late for, late for在句中作表语. 故答案为late for. 【点评】汉译英,需要学生根据句意、时态和固定搭配等,来选择合适的单词或者短语,构成合乎语法,句意完整的句子. 25.(2分)我想加人歌唱俱乐部,因为我会唱歌. I want to join the singing club because I can  sing  songs. 【考点】R3:汉译英.菁优网版权所有 【分析】I want to join the singing club because I can sing songs. 【解答】会can,情态动词后面跟动词原形,唱歌sing,根据句意可知,要用一般现在时. 故答案为can sing. 【点评】汉译英,需要学生根据句意、时态和固定搭配等,来选择合适的单词或者短语,构成合乎语法,句意完整的句子. 26.(2分)我们周一到周五不得不穿校服. We have  to wear school uniforms from Monday to Friday. 【考点】R3:汉译英.菁优网版权所有 【分析】We have to wear school uniforms from Monday to Friday. 【解答】不得不have to,固定短语,根据句意可知,要用一般现在时. 故答案为have to. 【点评】汉译英,需要学生根据句意、时态和固定搭配等,来选择合适的单词或者短语,构成合乎语法,句意完整的句子. 27.(2分)周末,我要么打篮球,要么看书来放松自己. I either  play basketball or  read books to relax on weekends. 【考点】R3:汉译英.菁优网版权所有 【分析】I either play basketball or read books to relax on weekends. 【解答】要么…要么…,either…or…,连接两个并列成分,表示选择其中之一的意思. 故答案为either,or. 【点评】汉译英,需要学生根据句意、时态和固定搭配等,来选择合适的单词或者短语,构成合乎语法,句意完整的句子. 28.(2分)努力学习,你的梦想就会实现. Work hard,and your dream will come true. . 【考点】R3:汉译英.菁优网版权所有 【分析】come true. 【解答】答案:come true.考查汉译英.句意:努力学习,你的梦想就会实现.根据题干Work hard,and your dream will___.可知需要翻译的部分是"实现",英语的表达形式是come true,固定短语,句子是一般将来时,will后接动词原形.故答案为come true. 【点评】做这类题型,首先根据所给汉语明确句子所要考查的单词或短语的拼写,再结合相关语法知识对单词或短语做出形式上的变化. 八、文段表达 29.(10分)假设你是李华,你的美笔友Jim 来信询问中国家规的情况,请你给他写封信,谈谈你家有哪些家规( 可借鉴右图)? 你对这些家规有什么看法? 并讲一讲原因. 提示词语:should,follow,strict,boring,relaxing 提示问题: 1.What family rules do you have? 2.What do you think of them? 3.Why do you think so? Dear Jim, How is it going? Ido have some rules at hame. For example, I should do the dishes after dinner. I must go to bed before 9 o'clock. I can't watch TV or play computer games. I think some rules are useful and fair, but some are too strict. I agree that I should do the dishes after dinner and it's good for me to go to bed before 9:00 o'clock. However, I don't agree that I can't watch TV or play computer games because I really want to have a more relaxing life. I hope I will be allowed to watch TV or listen to music for a while on weekends.  Yours, Li Hua 【考点】S2:提纲作文.菁优网版权所有 【分析】【高分句型一】 I agree that I should do the dishes after dinner and it's good for me to go to bed before 9:00 o'clock.我同意我应该晚饭后洗碗,这样,我就可以在9点之前上床睡觉. I agree +宾语从句;be good for对…有好处 【高分句型二】 However, I don't agree that I can't watch TV or play computer games because I really want to have a more relaxing life.然而,我不同意,我不能看电视或玩电脑游戏,因为我真的很想有一个更轻松的生活. that引导宾语从句;because引导原因状语从句;want to do sth想做某事 【解答】Dear Jim, How is it going? I do have some rules at home. For example, I should do the dishes after dinner. I must go to bed before 9 o'clock. I can't watch TV or play computer games. (家规是什么)I think some rules are useful and fair, but some are too strict. I agree that I should do the dishes after dinner and it's good for me to go to bed before 9:00 o'clock.(我对家规的看法)【高分句型一】 However, I don't agree that I can't watch TV or play computer games because I really want to have a more relaxing life.(原因)【高分句型二】 I hope I will be allowed to watch TV or listen to music for a while on weekends.(愿望) Yours, Li hua 【点评】能够根据提示进行书面表达,能够围绕主题准确使用一定的语法、词汇、短语和句型等,清楚连贯地表达自己的思想,进而完成写作任务. 30.(10分)学校为同学们提供了丰富多采的社团活动.请根据你个人的兴趣爱好,从海报中选择﹣ 一个你喜欢的社团(见右图),以My favorite club为题写一篇英语短文,给校刊"英语园地"投稿.说一说你们学校都有哪些社团,你想参加哪个社团,以及你想参加这个社团的理由. 提示词语:interesting,reason,be good at,colorful 提示问题: 1.What clubs do you have in your school? 2.What club do you want to join? 3.Why do you want to join it? My Favorite Club 【考点】S3:图表作文.菁优网版权所有 【分析】【高分句型一】 There are many clubs in my school.我们学校有很多俱乐部.这是there be 句型,表示某地有某物. 【高分句型二】 I want to join the English club, because I think English is very important and I'm good at it. 我想加入英语俱乐部,因为我认为英语很重要,而且我擅长它. 这是because引导的原因状语从句,因为……. 【解答】My Favorite Club There are many clubs in my school【高分句型一】. We have a science club, an English club, an art club, a music club, a history club, a sports club and so on.【要点一,学校有什么俱乐部】 I want to join the English club, because I think English is very important and I'm good at it【高分句型二】. In the English club, I can make many new friends and talk with them in English. I'm sure I will have a good time in the club.【要点二,想参加什么俱乐部和原因】 With so many clubs, my school life will be colorful. 【点评】本篇写作需注意要求中所提供的要点,不可遗漏.需在平时积累相关的词汇,写作中注意语义通顺,符合逻辑关系.上下文之间可以适当使用连接词.如but, so,then等. 第34页(共34页)

  • ID:4-5955950 内蒙古呼和浩特市开来中学2018-2019初三5月期中考试英语试卷(含答案)

    初中英语/期中专区/九年级下册


    开来中学2018--2019学年度第二学期期中考试初三年级英语试卷
    单项选择(每小题1分,共15分)
    1.Tuyouyou,______85﹣year﹣old Chinese scientist,won the Nobel Prize on October 5,2015.
    A.a B.an C.the D./
    2.Four students of the Drama Club come from Grade7, all come from Grade8.
    A.another B.other C.the other D.the others
    3.﹣Doctor,it is too hard for me to give up smoking.
    ﹣For your own health,I’m afraid you .
    A.can B.may C.must D.need
    4.﹣Do you miss your parents far away?
    ﹣Yes,very much.They the hometown for over two years.
    A.left B.have left C.were away from D.have been away from
    5.More and more trees were cut down,_______,many animals are disappearing.
    A.In the end B.So that C.As a result D.At last
    6.____you keep on your goal,I’m sure you’ll achieve your dream.
    A.As soon as B.As long as C.As well as D.As possible as
    7.﹣Mum,could I play games now?
    ﹣Unless all your homework______.
    A.was done B.did C.done D.is done
    8.Being blind is something______most people can’t imagine.
    A./ B.What C.who D.which
    ================================================
    压缩包内容:
    内蒙古开来中学2018-2019初三5月期中考试英语试卷.doc

    • 期中试卷
    • 2019-06-16
    • 下载1次
    • 21.76KB
    • dimehau
  • ID:4-5955948 西藏拉萨市达孜中学2019届初三下学期期中考试英语试卷(无答案)

    初中英语/期中专区/九年级下册


    第I卷 (选择题,共55分)
    一、情景交际
    (一) 情景对话,根据上下文所表达的意思, 从A、B、C、D四个选项中选出一个正确答案。(每小题1分,共计5分)
    ( ) 1. —Who is that speaking!
    — Mike speaking.
    A. I’m B. My name is C. This is D. That is
    ( ) 2. —Shall we go to Lao She Teahouse tonight
    —___________.
    A. It doesn’t matter B. Thank you
    C. Forget it D. Sounds great
    ( ) 3. —May I borrow your book
    —Certainly. __________!
    A. Here you are B. It’s a pity
    C. Thank you D. I’d like to
    ( ) 4. —I have looked for my lovely dog everywhere but I still can’t find it .
    —_____________
    A. Great B. Good idea
    C. I don’t think so D. I’m sorry to hear that
    ( ) 5. —I will go to Hong Kong Disneyland with my parents tomorrow
    —_____________.
    A. My pleasure B. Enjoy yourself
    C. All right D. The same to you
    (二) 补全对话,从所给的选项中选出能填入空白处的选项。(每小题1分,共计5分)
    Li Lei: Hey, Bruce, I’m going home this weekend.
    Bruce: 6
    ================================================
    压缩包内容:
    西藏达孜中学2019届初三下学期期中考试英语试卷(无答案).doc

    • 期中试卷
    • 2019-06-16
    • 下载0次
    • 21.39KB
    • dimehau
    进入下载页面

    免费资料

  • ID:4-5955947 江西省宜春九中(外国语学校)2018-2019初二下学期期中考试英语试卷(含听力材料+答案 无听力音频)

    初中英语/期中专区/八年级下册


    宜春九中(宜春外国语学校)2018-2019学年下学期期中考试
    初二年级英语试卷
    命题人考试时间:120分钟 试卷总分:120分
    一、听力测试 (27分)
    A)请听下面8段对话。每段对话后有一小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都将有10秒钟的时间回答有关小题和阅读下一小题。每段对话读两遍。
    ( ) 1. What will Bill do next
    A.Sweep the floor. B. Wash the clothes. C. Listen to music.
    ( ) 2.What’s wrong with the girl
    A.She has a cold. B. She has a fever. C. She has a sore back.
    ( ) 3.What’s the girl’s advice
    A.To write a letter to his friend.
    B.To say sorry to him on the phone.
    C.To go to his friend’s home to say sorry.
    ( ) 4.How may the two speakers help the girl
    A.Raise some money. B. Buy her a bike. C. Both A and B.
    ( ) 5.Should the boy get an X-ray
    A.Yes, I should. B. Yes, he should. C. No, he shouldn’t.
    ( ) 6.What time was the woman cooking
    A. At seven. B. At seven thirty. C. At a quarter past seven.
    ( ) 7.What does the girl like to eat now
    A.Junk food B. healthy food C. Chocolate
    ( ) 8.What does Mary mean
    The sweater doesn’t look nice.
    B. She will buy the sweater for her sister.
    C. She has no money to buy the sweater now.
    B)请听下面5段材料。每段材料后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段材料前,你将有5秒钟的时间阅读各个小题,听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段材料读两遍。
    请听第1段材料,回答第9、10小题。
    ( ) 9. What was Liu Fang doing at the time of the rainstorm
    A.She was working. B. She was sleeping. C. She was walking.
    ( ) 10. How many people were there in the street at that time
    A.Few. B. Nobody. C. Many
    请听第2段材料,回答第11、12小题。
    ( ) 11. What can the girl do
    Drive a car B. Stay out late C. Watch TV
    ( ) 12.What should the girl do first
    A.Clean her room B. Do her homework C. Cook the dinner.
    请听第3段材料,回答第13至第15小题。
    ( ) 13. What’s the matter with the woman
    A.She has a toothache. B. She feels sick. C. She has a sore throat.
    ( ) 14.What should the woman do
    A.To drink more water. B. To put some medicine on the cut. C. To have a good rest.
    ( )15. Where are they talking
    A. At home. B. In the classroom. C. At the doctors’.
    请听第4段材料,回答第16至第18小题。
    ( ) 16. Who will hand out notices
    A.Jeff. B. Sally. C. Linda.
    ( ) 17.How many people will fix up old bikes
    A.One B. Two. C.Three.
    ( ) 18. What will David to
    A. Have a party. B. put up some signs. C. Visit his uncle.
    请听第5段材料,回答第19至第22小题。
    ( ) 19. When did Jenny’s parents argue with each other
    A. Last week. B.Today. C. Yesterday.
    ( ) 20. What did they argue about
    A. Housework. B. Jenny’s Chinese test. C. Jenny’s English test.
    ( ) 21. Where does her mother work
    In an office B. In a TV station. C. In a hospital.
    ( ) 22. What can we learn from the monologue(独白)
    Jenny’s parents are not busy.
    Jenny is feeling sad and worried right now.
    She gets bad grades in all subjects.
    C)请听下面一段独白,根据独白内容完成下列句子,每个空格不超过3个单词。听独白前你将有50秒钟的时间阅读句子内容。独白读两遍。
    23. Here are some good suggestions for __________ activities.
    24. Joining a club is good for you to improve your ________ and make new friends.
    25. Then we also offer a _______ program.
    26. You can help ________ or do some shopping for those old people living alone.
    27. “Meeting a New Family” makes you live with new parents for some__________.
    二、单项填空 (8分,每小题1分)
    请阅读下面各题,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
    ( ) 28.— Which of the two T-shirts will you take
    — I’ll take ________of them. One is too big while the other is too dark.
    A. both B. either C. neither D. all
    ( ) 29. —Sorry, I’m late.
    —You should put an alarm by your bed you won’t get up late again.
    A. because of B. such as C. so that D. in order to
    ( ) 30. Don’t worry about Eliza and Mark. They can look after _________ well.
    A. himself B. herself C. ourselves D. themselves.
    ( ) 31. I________ dinner when you called me last night.
    A. made B. was making C. make D. am making
    ( ) 32. Because of the bad weather, we have to ________ the sports meeting till next week.
    A. go off B.put off C. cut off D. turn off
    ( ) 33.—How is your grandma.
    —She is fine. She used to ____ TV at home after dinner. But now she is used to ____ out for a walk with the neighbors.
    A. watch;going B. watching;go C. watching;going D. watch;go
    ================================================
    压缩包内容:
    江西省宜春九中(外国语学校)2018-2019初二下学期期中考试英语试卷.doc

    • 期中试卷
    • 2019-06-16
    • 下载2次
    • 24.78KB
    • dimehau
  • ID:4-5955946 江西省宜春九中(外国语学校)2018-2019初一下学期期中考试英语试卷(含听力材料+答案 无听力音频)

    初中英语/期中专区/七年级下册


    宜春九中(外国语学校)2018—2019学年下学期期中考试
    初一年级英语试题卷
    命题人:考试时间:100分钟 试卷总分:100分
    一、听力测试(25分)
    A)请听下面8段对话。每段对话后有一小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并将其填到答题卷的相应位置。听完每段对话后,你都将有十秒钟的时间回答有关小题和阅读下一小题。每段对话读两遍。(每小题1分)
    (  )1. How long does it take Betty to go to school by bike
    A. About 15 minutes. B. About 30 minutes. C. About 40 minutes.
    (  )2. Which club do they want to join
    A. The music club. B. The sports club. C. The art club.
    (  )3. What does Tom want to do
    A. To do his homework. B. To stay at home. C. To go to the zoo.
    (  )4. What can Ann do
    A. She can sing. B. She can dance. C. She can draw.
    (  )5. Where are Sue and her father now
    A. In a zoo. B. In a library. C. At a supermarket.
    (  )6. What time does Judy get to school in the morning
    A. At 7:45. B. At 8:15. C. At 8:30.
    (  )7. Who gets to school by subway
    A. Eric. B. Kate. C. Kate’s brother.
    (  )8. What does the girl think of the koala
    A. It’s cute. B. It’s lazy. C. It’s beautiful.
    B)请听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并将其填到答题卷的相应位置。听每段对话或独白前你将有30秒钟的时间阅读各个小题。每段对话或独白读两遍。(每小题1分)
    请听第1段材料,回答第9至10小题
    (  )9. When dose Jim usually get up in the morning
    A. At five o’clock. B. At five thirty. C. At about seven.
    (  )10. What does Jim usually do in the morning
    A. He takes a shower for half an hour.
    B. He does his homework for an hour.
    C. He reads English for half an hour.
    请听第2段对话,回答第11至第13小题
    (  )11. Who is in the park now
    A. Jack and Linda. B. Jack and his sister. C. Linda and her mother.
    (  )12. What’s Jack doing now
    He’s taking a walk. B. He’s playing chess. C. He’s watching TV.
    (  )13.What’s Mary doing now
    A.She’s playing chess. B.She’s taking a walk. C. She’s playing the guitar.
    请听第3段对话,回答第14至第16小题
    (  )14. What is the rule in the classroom
    A. The students can’t play games.
    B. The students can’t talk.
    C. The students can’t sing.
    (  )15. Where can students run
    A. In the classroom. B. In the hallways. C. On the playground.
    (  )16. What does Mike have to do now
    He has to go out with his friends.
    B. He has to finish his homework.
    C. He has to clean the classroom.
    请听第4段材料,回答第17至第20小题
    (  )17. How does Linda usually go to the zoo
    A. By car. B. By bike. C. By bus.
    (  )18. What animals can’t Linda see in the zoo
    A. Tigers. B. Koalas. C.Lions.
    (  )19. What does Linda think of elephants and pandas
    A. Shy. B. Smart. C. Friendly.
    (  )20. What can we get from the monologue(独白)
    A. Dogs are Linda’s favorite animals.
    B. Linda’s grandparents always take her to the zoo on weekends.
    C. Linda’s sister has a pet dog at home.
    C)请听下面一段短文。根据短文内容完成5个句子,每个句子一空,每个空格不超过三个单词。将答案填写到答题卷的相应位置。听短文前你将有50秒钟的时间阅读相关句子。短文读两遍。(每小题1分)
    21. Jack goes to school by________________every morning.
    22. John is a______________.
    23. John rides his bike to work because he likes_____________.
    24. Helen sells shoes in a shoe store and she takes the ________________to work.
    25. David is a______________and he takes the plane very often.
    单项选择(10分)
    ( )26. —Don’t in the library.
    —Sorry. I won’t do it again.
    A. be quiet B.be noisy C. noisy D. boring
    ( )27. —What time do you usually go to bed
    —I usually go to bed .
    at ten thirty B. in thirty to eleven
    C.on half past ten D.at half to ten
    ( )28. —One of my friends______________
    —Really Who
    A. sings good B. singing well C.sings well D. are singing good
    ( )29. — do you like elephants
    —Because they are .
    A. Why; lazy B. Where; scary C. Why;friendly D. Where; beautiful
    ( )30. — you soup
    —Yes, I am.
    A. Are; make B. Do; make C. Is; making D. Are; making
    ( ) 31. Linda, ______ girl, can write English stories.
    A.a 11-years-old B. an 11-year-old C. an 11 years’ old D. a 11 years old
    ( )32. —What can he do?
    —He play ____ drums, but he can dance.
    A. don’t ;/ B.can ; a C. can’t; the D.doesn’t; /
    ( )33. —Does her mother go to work car every morning
    —No, she her bike.
    in a ; rides B.on a ; takes C. on ; drives D. by; by
    ( )34. —______is it from your home to the zoo
    —About 20 minutes’ walk.
    How far B.How long
    C.How D.What time
    ( )35. —?________students like watching TV in the evening.
    —That’s a bad habit. They need to go to bed early.
    A.Hundreds of B.Hundred of C.Hundreds D.Hundred
    三、完型填空 (20分)
    ================================================
    压缩包内容:
    江西省宜春九中(外国语学校)2018-2019初一下学期期中考试英语试卷.doc

    • 期中试卷
    • 2019-06-16
    • 下载1次
    • 83.11KB
    • dimehau
  • ID:4-5955945 西藏拉萨市达孜中学2018-2019初一下学期期中考试英语试卷(含答案)

    初中英语/期中专区/七年级下册


    达孜区中学2018-2019学年第二学期
    七年级英语期中考试试卷
    (满分:100分)

    第Ⅰ卷(选择题,共55分)
    一、情景交际
    (一)情景对话(根据上下文所表达的意思,从A、 B、 C、 D四个选项中选出一个正确答案。每小题1分,共5分)
    ( ) 1. —We’ll go on a school trip tomorrow. —?_____.
    A. Have a good time??? ??B. Excuse me C. I’m sorry to hear that?????D. You’re welcome
    ( ) 2. —Bob, let’s play football. —______.Let’s go.
    A. No no????? ?B.OK C. Thanks???????? ??D. I’m fine
    ( ) 3. —______ is it today —It’s Friday.
    A. How????? B. What date???? ?C. What day?? ??D. What
    ( ) 4. —May I eat an apple —_____.
    A. Sure?????????????????B. Yes, you do C. Yes, you must?????????????D. No, you may
    ( ) 5. —Happy birthday to you! —_____.
    A. Good idea?????????????????B. Good luck C. The same to you?????????????D. Thank you
    (二)补全对话(从所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项。每小题1分,共5分)
    A. Where does he come from
    B. he does.
    C. Whose are those
    D. you’re right.
    E. Excuse me,
    ================================================
    压缩包内容:
    西藏达孜中学2018-2019初一下学期期中考试英语试卷.doc

    • 期中试卷
    • 2019-06-16
    • 下载0次
    • 16.67KB
    • dimehau
  • ID:4-5955943 西藏拉萨市达孜中学2018-2019初二下学期期中考试英语试卷(无答案)

    初中英语/期中专区/八年级下册


    达孜区中学2018-2019学年第二学期八年级期中考试
    英 语
    一、情景对话(每小题1分,共5分)
    ( )1.—— ?——This is Jack , speaking.
    A.Hello! May I speak to Jack B.How is it going these days
    C.Who are you D.Can I help you
    ( )2.——Happy New Year ! —— .
    A.Me ,too B.You’re welcome C.The same to you D.That’s all right
    ( )3.—— ? ——I have a headache,doctor.
    A.How are you B.What’s wrong with you
    C. What about you D.What can I do for you
    ( )4.——You look so beautiful. ——_________ .
    A.Not at all B.Never mind C.Thank you D.I don’t think so
    ( )5.——I will go on a trip to Beijing next week. ——_________.
    A.Good idea B.See you later C.Have a good time D.I’m not sure
    二、单项选择(每小题1分,共20分)
    ( )6.Jenny plays _____ piano, and I play _____ basketball every day.
    A. /; / B. the; the C. /; the D. the; /
    ( )7.How many _____ can you see in the street
    A. woman B. child?? C.?people D. man
    ================================================
    压缩包内容:
    西藏达孜中学2018-2019初二下学期期中考试英语试卷(无答案).doc

    • 期中试卷
    • 2019-06-16
    • 下载0次
    • 13.44KB
    • dimehau
    进入下载页面

    免费资料

  • ID:4-5955940 内蒙古呼和浩特市开来中学2018-2019初二5月期中考试英语试卷(含答案 无听力试题)

    初中英语/期中专区/八年级下册


    开来中学2018-2019学年度第二学期期中考试
    初二年级英语试卷
    考试时间:100分钟;
    答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息 2.请将答案正确填写在答题卡上
    单选题(15分)
    1.?---What did you buy yesterday, Lucy
    ---I bought _____ umbrella. _____ umbrella is very nice.
    A.an;The???? ? B.a;A???????? C.a;The?????? D.the,An
    These flowers _____ me twenty yuan.
    A.cost??????? B.paid??????? C.spent????? ? D.took
    3.---Do you like Miss Smith, David
    ---Yes. She is one of _____ in our school.
    A.the popular teachers B.more popular teacher C.most popular teacher D.the most popular teachers
    4. ---_____ is the new supermarket from your home
    ---About 30 minutes on foot.
    A.How long????? B.How far????? C.How tall????? D.How much
    5.They stayed in Hangzhou _____ visit the West Lake.
    A.so that???????????? ?B.in order that C.in order to??????????? D.such that
    6.Our teacher decided _____ a volleyball match.It’s cold.
    A.start B.starting????? C.started????? D.to start
    7.?— How do you like Li Yundi
    ================================================
    压缩包内容:
    内蒙古开来中学2018-2019初二5月期中考试英语试卷.doc

    • 期中试卷
    • 2019-06-16
    • 下载0次
    • 24.86KB
    • dimehau
  • ID:4-5955903 四川省遂宁市第二中学2018--2019学年初三下学期期中考试英语试卷(含听力音频+答案 无听力材料)

    初中英语/期中专区/九年级下册


    遂宁二中初2019级2018-2019学年第五学期
    二、单项选择(每小题1分,共10分)
    (  )21.Do you know when _______ Father’s Day is
    ---Sure.It is on _______ third Sunday of June.
    A.a; the B. /; the C. the; a D.the; /
    (  )22. No matter _________ late it is, Kevin’s mother always waits for him to have dinner together.
    A. what? ? ? B. which C.how D.why
    (  )23. —Excuse me, sir, smoking _____ in the gas station.
    —Oh, I’m really sorry.
    aren’t allowed B. doesn’t allow
    C. isn’t allowed D. didn’t allow
    (  )24. ---- How does Jack usually go to school
    ---- He _____ ride a bike, but now he _____ there to lose weight.
    used to , is used to walk
    was used to , is used to walking
    used to, is used to walking
    was used to , used to walk
    (  )25.---Excuse me, how long will it take me to get to the post office
    ----- Well, it depends on____________ .
    A.how you will get there B.when you will get there
    C.where you will get D.how will you get there
    (  )26.I want to be a teacher. interesting work it is to teach children.
    How B. How an C. What D.What an
    (  )27.My sweater is _____ China. It’s _____ wool(羊毛).
    A.made of; made of B. made from; made from
    C. made in; made from D. made in; made of
    (  )28. Since the weather is not fine, we suggested _________ the sports meeting until next Monday.
    putting off B.to put off C.to put up D.putting up
    (  )29. Lei?Feng?is?one of the most?famous?role models in?China. He?_________ helping others.
    A. is known by? ? ? ? ? ? ? ? ? ? B. is known for
    C. is known as? ? ? ? ? ? ? ? ? ? D. is known to
    (  )30.—Taylor is in London now.
    —________.She told me she arrived in Shanghai just now.
    Yes,sure B.You’re right C.You’re kidding D.No problem
    完型填空。(每小题1分,共20分)
    A
    In learning English,one should first pay attention to listening and speaking.It is the groundwork of reading and writing.You’d better __31__your best to speak while you do much listening.Don’t be__32__of making mistakes.But be careful not to let them stop you from improving your__33__.While you are doing this,a good__34__is to write-keep a diary,write notes or letters.Then if you can,ask some others to go through__35__you have written and tell you where it is wrong.Many mistakes in your speaking will be__36__found when you write.Through correcting mistakes,you can do better in learning English.
    ================================================
    压缩包内容:
    四川省遂宁市第二中学2019届初三下学期期中考试英语听力.mp3
    四川省遂宁市第二中学2019届初三下学期期中考试英语试卷.doc

    • 期中试卷
    • 2019-06-16
    • 下载1次
    • 6547.14KB
    • dimehau
  • ID:4-5933938 [精] 江苏省盐城区2018--2019学年七年级下学期期中测试英语试题 (解析版)

    初中英语/期中专区/七年级下册

    中小学教育资源及组卷应用平台 江苏省盐城区2019年4月七下期中英语试题 解析版 二、单项选择 从 A、B、C、D 四个选项中选出一个可以填入句中空白处的最佳答案。 1. — Are you ready for this English exam? — Oh, it’s a piece of cake. It is just ________ usual test(测试). Don’t worry. A. a B. an C. the D. / 1. A 考查冠词。句意:——你准备好参加这次英语考试了吗?——哦,这是一块蛋糕。这只是一个常见的测试。别担心。本句表示泛指,表示“一个常见的测试”,usual [?ju??u?l]是辅音音素开头,故用a;故选A。 2. Linda’s uncle is a(n)________. He wants to find a new job in a restaurant. A. worker B. doctor C. artist D. cook 2. D考查名词辨析。句意:琳达的叔叔是个厨师。他想在餐馆里找到一份新工作。根据下文“他想在餐馆里找到一份新工作。”可知“琳达的叔叔是个厨师。”结合句意可知填cook;故选D。 3. —Why are you standing there, Anna? —I can't see-the words on the blackboard Two tall boys are sitting _______ me. A. in front of B. behind C. next to D. beside 3. A考查介词(短语)。句意:——安娜,你为什么站在那儿?——我不能看清黑板上的字。两个高个男孩正站在我前面。A. in front of 在……前面;B. behind 在……后面;C. next to 挨着;D. Beside在……旁边,根据句意及选项意思,故选A。 4.These aren’t our bikes. They’re _______. A. you B. your C. yours D. yourself 4. C考查代词。句意:这些不是我们的自行车。它们是你的。本词指代你们的自行车(your bikes)可知使用名词性的物主代词,填yours;故选C。 5.If you see any litter(垃圾) on the road, you’d better _____. A. put it up B. pick it up C. turn it off D. put it on 5. B考查动词短语。句意:如果你在路上看到垃圾,你最好把它捡起来。根据上文“如果你在路上看到垃圾”可知“你最好把它捡起来。”结合句意可知填pick it up;故选B。 6.World Earth Day first began in 1970. The _____World Earth Day falls on April 22 this year. A. five B. fifth C. fifty D. fiftieth 6. D考查数词。句意:世界地球日始于1970年。今年4月22日是第五十个世界地球日。1970年是第一个地球日,今年2019年,可知今年是第50个地球日,填序数词fiftieth;故选D。 7.What’s the sound of the letter “o” in the word “phone”? A. / ??/ B. / ??/ C. / a?/ D. / e?/ 7. B考查语音问题。句意:根据句意及题干分析字母o在phone这个单词中发 / ??/,故选B。 8.— May I have a glass of beer, please? — Beer? Sorry, there’s _____in the fridge. It is empty now. A. something B. anything C. nothing D. everything 8. C考查不定代词。句意:——请给我一杯啤酒好吗?——啤酒?对不起,冰箱里什么都没有。现在是空的。根据下文“现在是空的。”可知“冰箱里什么都没有。”结合句意可知填nothing;故选C。 9.— President Xi Jinping’s first overseas(海外的) visit of 2019 is amazing! — Yes, he ____Italy, Monaco and France last month. A. visits B. is visiting C. visited D. will visit 9. C考查动词的时态。句意:——习近平主席2019的首次海外访问令人惊叹!——是的,他上个月访问了意大利、摩纳哥和法国。根据时间状语last month(上个月)可知此句时态是一般过去时,填visited;故选C。 10.— ____is it from your home to your school? — It is about three kilometres. A. How far B. How long C. How many D. How much 10. A考查特殊疑问句。句意:——从你家到学校有多远?——大约三公里。根据下文“大约三公里”可知询问从你家到学校的距离;结合句意可知填How far;故选A。 11.— Hello, can I speak to Linda, please? — _____Please call back later. A. Who are you? B. This is Lily here. C. This is Lily speaking. D. Sorry, she isn’t at home. 11. D考查情景交际。句意:——喂,我能和琳达通话吗?——对不起,她不在家。请让她稍后给你回电。根据下文“请让她稍后给你回电。”可知“她不在家。”结合句意可知填Sorry, she isn’t at home.;故选D。 12.— Excuse me, can you tell me how to say 2,056 in English? — Yes.________. A. Two thousand and fifty-six B. Two thousands fifty-six C. Two thousand fifty-six D. Two thousand five six 12. A考查数词。句意:——对不起,你能告诉我用英语怎么说2056吗?——好的。Two thousand and fifty-six。基数词读法:从数字的右端向左端数起,每三位数加一个逗号“,”。从右开始,第一个“,”前的数字后添加 thousand,第二个“,”前面的数字后添加 million,第三个“,”前的数字后添加 billion。然后一节一节分别表示,两个逗号之间最大的数为百位数形式。每一节里面,百位和十位用and连接,超过20 ,十位和个位用“-”连接,如果没有百位或,直接用and连接十位或个位。故选A。 13.— Look at the dark clouds. It _________ soon. —Yes. The radio says that we’re getting into the rainy season now. A. is raining B. is going to rain C. rained D. rains 13. B 考查动词的时态。句意:——看看乌云。很快就要下雨了。——是的。收音机说我们现在正进入雨季。根据上文“看看乌云。”可知“很快就要下雨了。”使用一般将来时;结合句意可知填is going to rain;故选B。 14.Books of Mark Twain always make people _________. A. laughing and thinking B. laugh and think C. to laugh and think D. to laugh and to think 14. B考查非谓语动词。句意:马克吐温的书总是让人开怀大笑。考查make sb. do sth.(使某人做某事);故选B。 15.— I hear the TV play All is Well is great. Shall we watch it this evening? —________We have a lot of homework to do. A. I’d love to. B. Why not? C. I’m afraid we can’t. D. Not bad. 15. C考查情景交际。句意:——-我听说这部电视剧《都挺好》很好。我们今晚去看它好吗?——恐怕不行。我们有很多作业要做。根据下文“我们有很多作业要做”可知是否定回答,填I’m afraid we can’t.;故选C。 三、完形填空 从 A、B、C、D 四个选项中选出一个可以填入文中空白处的最佳答案。 There___16___ different outdoor activities for different seasons. In____17____, we can fly kites. In summer, we can go ____18____ or sailing. In autumn, it is a good idea to camp or hike. In winter, we can ski or skate. They bring ___19___ a lot of fun. They make us ___20___ and fit, too. So it is important for people of all ages to take part in some outdoor activities at the___21___ time. There are many group activities, ____22____ football and basketball. The members work together for the same goal. Old people like walking and jogging. ____23____ people like exciting activities, like diving, skiing and horse riding. Children like fun activities like flying kites. Some outdoor activities are ___24___, like climbing rocks. So we ___25___be careful when we take part in them. 16. A. is B. are C. be D. am 17. A. spring B. summer C. autumn D. winter 18. A. skating B. skiing C. swimming D. hiking 19. A. me B. us C. him D. we 20. A. weak B. fat C. strong D. sad 21. A. wrong B. right C. same D. bad 22. A. like B. as C. play D. love 23. A. Old B. Young C. Children D. Sick 24. A. safe B. wonderful C. dangerous D. cool 25. A. must B. should C. can D. mustn’t 【答案】16. B 17. A 18. C 19. B 20. C 21. B 22. A 23. B 24. C 25. A 【文章大意】本文主要谈论人们在不同季节做不同的户外活动。 16. B考查主谓一致。句意:不同季节有不同的户外活动。本句是there be句型,there be句型中,be动词的形式是就近原则,根据different outdoor activities(复数)可知谓语动词使用复数are;选B。 17. A考查名词辨析。句意:春天,我们可以放风筝。根据下文In summer, …. In autumn,…. In winter, we can ski or skate.可知“春天,我们可以放风筝。”结合句意可知填spring;故选A。 18. C考查动词辨析。句意:夏天,我们可以去游泳或航海。结合句意可知填swimming;故选C。 19. B考查人称代词。句意:他们给我们带来很多乐趣。bring sb. sth.:给某人带来某物,bring是动词,sb.使用人称代词宾格。根据上文“In….we can fly kites. In summer, we can …In winter, we can ski or skate.”可知“他们给我们带来很多乐趣。”结合句意可知填us;故选B。 20. C考查形容词辨析。句意:它们也让我们变得强壮和健康。and并列连词,可知强壮和健康。结合句意可知strong;故选C。 21. B考查形容词辨析。句意:所以,对于所有年龄段的人来说,在适当的时间参加一些户外活动是很重要的。结合句意可知填right;故选B。 22. A考查介词或动词。句意:有许多团体活动,如足球和篮球。结合句意可知填like;故选A。 23. B考查形容词辨析。句意:年轻人喜欢刺激的活动,比如潜水、滑雪和骑马。根据上文Old people like walking and jogging.(老年人喜欢散步和慢跑。)和下文Children like fun activities like flying kites.(孩子们喜欢有趣的活动,比如放风筝。)可知“年轻人喜欢刺激的活动”;结合句意可知填Young;故选B。 24. C考查形容词辨析。句意:有些户外活动很危险,比如攀岩。结合句意可知填dangerous;故选C。 25. A考查情态动词。句意:所以当我们参加它们的时候我们必须小心。根据上文“有些户外活动很危险,比如攀岩。”可知“所以当我们参加他们的时候我们必须小心。” 结合句意可知填must;故选A。 四、阅读理解 A) 阅读下面的表格,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳答案。 A Menu SANDWICHES DRINKS Chicken ?8.50 Orange juice ?7.00 Fish ?7.00 Coffee ?8.00 Beef ?10.50 Tea ?5.50 RICE DESSERTS Fried ?6.50 Ice cream ?12.00 With meat ?10.00 Fresh fruit ?10.00 With vegetables ?7.50 Chocolate ?13.50 26. How much is the rice with vegetables? A. ?6.00 B. ?10.00 C. ?7.50 D. ?8.50 27. If you want to have a fish sandwich and two ice creams, you should pay . A. ?28.00 B. ?19.00 C. ?31.00 D. ?24.00 28. You only have six yuan, what can you buy? A. Coffee B. Ice cream C. Orange juice D. Tea 29. The word “DESSERTS” means “ ” in Chinese. A. 饮料 B. 米饭 C. 三明治 D. 甜点 30. Which is the most expensive in the menu? A. Fresh fruit. B. Chocolate. C. A chicken sandwich. D. Rice with meat. 【答案】26. C 27. C 28. D 29. D 30. B 【文章大意】本文是一份菜单。 26. C 考查细节理解。根据第6栏RICE和第9栏With vegetables与第2列With vegetables ?7.50可知蔬菜大米饭?7.50;故选C。 27. C 考查细节理解。根据第2栏SANDWICHES和第4栏Fish与第2列Fish ?7.00可知一个鱼三明治?7.00;根据第6栏第3列DESSERTS和第7栏Ice cream与第4列Ice cream ?12.00可知一个冰激凌?12.00,两个24元。故一个鱼三明治和两个冰淇淋:7+24=31元;故选C。 28. D 考查细节理解。根据第3栏第3和4列Coffee ?8.00可知咖啡8元;第7栏第3和4列Ice cream ?12.00可知冰激凌12元;第3栏第3和4列Orange juice ?7.00可知橘子汁7元;第5栏第3和4列Tea ?5.50可知茶5.5元。故你只有六元钱,你能买茶;故选D。 29. D 考查词义猜测。根据DESSERTS的食物有Ice cream(冰激凌)、Fresh fruit(新鲜水果)和Chocolate(巧克力)可知“DESSERTS”汉语意思是“甜点”;故选D。 30. B 考查细节理解。A. Fresh fruit:10元;B. Chocolate:13元;C. A chicken sandwich:8.5元;D. Rice with meat:10元。故Chocolate最贵;故选B 。 B On 21 March 2019, at about 14:48, a terrible explosion(爆炸) happened in Chenjiagang Chemical Industry Park( 陈家港化工园区), Yancheng. 78 people were killed and 617 injured( 受伤). Over 640 people needed to go to hospital and they were taken to 16 hospitals. At least 94 were seriously injured, they were sent to some big hospitals in the city centre. The strong blast(冲击波) started lots of fires in Yancheng, knocked down many buildings, and some windows were broken 6 kilometers away from the explosion site.According to a report by CCTV, there are also schools in the neighborhood. In a school about one kilometre away from the explosion area, some children were injured and were sent to the hospital.The search for survivors(幸存者) started on 23 March, one survivor was saved by the firemen on the morning of 23 March. According to the Jiangsu Environmental Protection Bureau(江苏省环保局), the air and water is safe now outside the explosion area. The cause of the explosion is not yet known. There were no reports of anything unusual in the factory before the explosion. A worker in the factory reported the cause was a fire in a natural gas tanker, but we are not sure.President Xi Jinping asked the local government to try their best to search for the survivors, to try their best to treat and cure the injured people. All of the country felt so sad about this accident. We should always remember: Life first, safety first. We hope accidents like this will never happen again. 31. How many people died in this accident? A. 78. B. 28. C. 94. D. 617. 32. Where were the seriously injured sent to? A. School in the neighborhood. B. A school far away from the explosion area. C. Some hospitals in Xiangshui. D. Some hospitals in the city centre. 33. Why were many buildings knocked down? A. Because the explosion area was so big. B. Because the blast was so strong. C. Because the buildings were old. D. Because the explosion started lots of fires. 34. Which of the following is TURE according to the news? A. One survivor was saved by the policemen. B. The air and water is dangerous now outside the explosion area. C. We are still working to find out the causes of the explosion. D. Before the explosion, some workers reported something unusual in the factory. 35. What lesson did the accident teach us? A. We should make our houses stronger. B. Life first, safety first. C. We shouldn’t work in Chemical Industry Park. D. We should try our best to search for the survivors. 【答案】31. A 32. D 33. B 34. C 35. B 【文章大意】本文是关于2019年3月21日14时48分左右,盐城陈家港化工园区陈家港化工园区发生严重爆炸的事情。事故造成了重大人员和财产损失。爆炸原因尚不清楚。习近平总统要求当地政府尽最大努力寻找幸存者,尽力救治受伤的人。全国人民都为这次事故感到悲伤。我们应该永远记住:生命第一,安全第一。我们希望这样的事故不会再发生。 31. A考查细节理解。78 people were killed and 617 injured( 受伤).(78人死亡,617人受伤。)根据第2句可知选A。 32. D考查细节理解。根据第4句At least 94 were seriously injured, they were sent to some big hospitals in the city centre.(至少有94人重伤,他们被送往市中心的一些大医院。)可知选D。 33. B 考查细节理解。根据第5句The strong blast(冲击波) started lots of fires in Yancheng, knocked down many buildings, and some windows were broken 6 kilometers away from the explosion site.(强烈的冲击波在盐城引发了大量的火灾,摧毁了许多建筑物,一些窗户在离爆炸地点6公里的地方被打破。)可知选B。 34. C 考查细节理解判断。根据第7句The search for survivors(幸存者) started on 23 March, one survivor was saved by the firemen on the morning of 23 March.(3月23日开始搜寻生还者,3月23日上午消防员救了一名生还者。)可知A错误;根据第8句 According to the Jiangsu Environmental Protection Bureau(江苏省环保局), the air and water is safe now outside the explosion area.(据江苏省环境保护局称,爆炸区外的空气和水是安全的。) 可知B错误;根据第10句There were no reports of anything unusual in the factory before the explosion.(在爆炸发生之前,没有关于工厂里有任何异常情况的报告。)可知D错误;根据第9句The cause of the explosion is not yet known.(爆炸原因尚不清楚。)可知C正确;故选C。 35. B 考查主旨理解。根据倒数第2句We should always remember: Life first, safety first.(我们应该永远记住:生命第一,安全第一。)可知选B。 根据经典名著 The Wonderful Wizard of Oz 的内容, 从所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳答案。 36. Who is the major role(主要角色) of The Wonderful Wizard of Oz? A. Toto. B. L. Frank. Baum. C. Uncle Henry. D. Dorothy. 37. Who was killed by Dorothy’s house? A. The Munchkins. B. The Witch of East. C. The Witch of North. D. The Scarecrow. 38. What does the Tin Woodman want to have? A. A heart. B. A brain. C. The silver shoes. D. The courage. 39. How does Dorothy go back home? A. By the hot-air balloon. B. A cyclone takes her home. C. By knocking the heels of the silver shoes three times. D. The Winged Monkeys pick her and fly to her home. 40. Of all the themes(主题), which one is the most important in this book? A. We should encourage(鼓励) children to travel to beautiful places. B. We shouldn’t be afraid of bad people. C. We should be kind to animals because they can be our friends. D. We should help each other and face difficulty bravely (勇敢地). 【答案】36. D 37. B 38. A 39. C 40. D 【文章大意】《绿野仙踪》讲述的是多萝西·盖尔对她在埃姆姨妈和亨利叔叔的堪萨斯农场的生活感到不满,打算出走。这时,却被一场龙卷风刮到了一个陌生而神奇的国度——奥兹国,并迷失了回家的路。在那里,她陆续结识了没脑子的稻草人、没爱心的铁皮人和胆小的狮子,稻草人想要一些头脑,但在去翡翠城的路上,他想了个办法过河。懦弱的狮子想勇敢,但当他们遇到这条河时,他带着其他的朋友跳过它。铁皮人想要一颗心,他说他不爱,但他不想伤害任何动物。事实上,他们都有自己想要的东西:稻草人聪明,胆小的狮子勇敢,铁皮人善良。他们为了实现各自的心愿,互相帮助,携手协作,历尽艰险,遇到许多稀奇古怪的事情。最终,他们凭借自己非凡的智能和顽强的毅力,都如愿以偿地完成自己的心愿。 36. D 题意:谁是《绿野仙踪》的主要角色?考查细节理解。A. Toto:托托;B. L. Frank. Baum:L.弗兰克.鲍姆;C. Uncle Henry:亨利叔叔;D. Dorothy多萝西。根据本文内容可知《绿野仙踪》的主要角色是多萝西;故选D。 37. B题意:谁被多萝西的房子杀了?考查细节理解。A. The Munchkins. 蒙奇金斯;B. The Witch of East. 东女巫;C. The Witch of North. 北女巫;D. The Scarecrow. 稻草人。根据本文内容And Dorothy’s house just fell on the bad Witch of the East and killed her, so the people there were very happy. (多萝西的房子刚刚掉在东方的坏女巫身上,把她杀死了,所以那里的人都很高兴。)可知选B。 38. A 题意:铁皮人想要什么?考查细节理解。A. A heart. 一颗心;B. A brain. 一个大脑;C. The silver shoes. 一双银鞋;D. The courage勇气。根据本文内容可知铁皮人想要一颗心;故选A。 39. C题意:多萝西怎么回家?考查细节理解。A. By the hot-air balloon. 用热气球;B. A cyclone takes her home. 飓风带她回家;C. By knocking the heels of the silver shoes three times. 把银鞋后跟敲三下;D. The Winged Monkeys pick her and fly to her home. 有翅膀的猴子把她抱起来,飞回她的家。 根据第24章Home Again可知“多萝西把银鞋后跟敲三下回到了家”;故选C。 40. D题意:在所有的主题中,哪一个是本书中最重要的?考查细节理解。A. We should encourage(鼓励) children to travel to beautiful places. 我们应该鼓励儿童去美丽的地方旅行;B. We shouldn’t be afraid of bad people. 我们不应该害怕坏人;C. We should be kind to animals because they can be our friends. 我们应该善待动物,因为它们可以是我们的朋友;D. We should help each other and face difficulty bravely (勇敢地). 我们应该互相帮助,勇敢地面对困难。根据本小说的主要内容,可知D是是本书中最重要的主题;故选D。 第 II 卷 (非选择题) 任务型阅读,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。 My dream home is a flying home. I get the idea from the film Up (《飞屋环游记》).Look at the photo! Isn’t it a cool home? Do you think it is a strange idea? The house is made of wood, so it is light. And how can I make it fly? I plan to tie(系) some helium balloons(氢气球) to the house. They bring the house up into the air. It can fly for one hour at a time. It takes us to a different place every season. The house is not very big in size. We only need six comfortable rooms—two bedrooms, a living room, a kitchen, a dining room and a modern bathroom. The room flies to warm places in winter and cool places in summer. Where can we get energy and water? We get energy from the sun and we collect rainwater to use. So it’s a green house. I think it would be a cool home. But my parents say it is a crazy idea. They ask me what school I can study in if I live in that home. And they also say they must work in Yancheng. They can’t live in a different place every month. This is a great idea, right? Do you like the flying home? I hope my dream can come true one day. My___41___ Home A flying home ◆ It can___42___because I will tie some helium balloons to it.◆ It is made of wood, so it is not___43___at all.◆ It takes us to different places in different___44___ A comfortable home ◆ Its___45___is small.◆ The___46___of the rooms is six.◆ It flies to___47___or cool places. A___48___ home ◆ It gets energy from the sun and it can collect rainwater Why it’s a crazy idea ◆ I can’t go to___49___if I live in the home.◆ My parents don’t want to___50___Yancheng because they must work. 【答案】41. Dream 42. fly 43. heavy 44. seasons 45. size 46. number 47. warm 48. green 49. school 50. leave 【解析】 【文章大意】本文作者谈论了自己的梦想之家。 41. Dream句意:我的梦想家园。本文作者谈论了他的梦想家园,结合主题句(第一段第一句)My dream home is a flying home.可知本文标题是“我的梦想家园”;根据提示可知答案是Dream。 42. fly句意:它能飞,因为我会在上面绑一些氦气球。根据第2段第2和3句And how can I make it fly? I plan to tie(系) some helium balloons(氢气球) to the house.(我怎样才能让它飞起来呢?我打算把一些氦气球系在房子上。)可知“它能飞,因为我会在上面绑一些氦气球。”情态动词后面跟动词原形,结合句意可知填fly。 43. heavy句意:它是木制的,所以一点也不重。根据第2段第1句The house is made of wood, so it is light.(这房子是木头做的,所以很轻。)可知“它是木制的,所以一点也不重。” 结合句意可知填heavy。 44. seasons句意:我们在不同的季节去不同的地方。根据第2段最后一句It takes us to a different place every season.(我们每个季节都要去不同的地方。)可知“我们在不同的季节去不同的地方。” different:不同的,后面跟可数名词复数。结合句意可知填seasons。 45. size 句意:它的尺寸很小。根据第3段第1句The house is not very big in size.(这房子不大。)可知“它的尺寸很小。” 结合句意可知填size。 46. number 句意:房间数是六间。根据第3段第2句We only need six comfortable rooms—two bedrooms, a living room, a kitchen, a dining room and a modern bathroom.(我们只需要六个舒适的房间,两个卧室,一个客厅,一个厨房,一个餐厅和一个现代化的浴室。)可知“房间数是六间。” 结合句意可知填number。 47. warm句意:它飞到温暖或凉爽的地方。根据第3段第3句The room flies to warm places in winter and cool places in summer.(这个房间冬天飞到暖和的地方,夏天飞到凉爽的地方。)可知“它飞到温暖或凉爽的地方。”结合句意可知填warm。 48. green句意:绿色家园。根据表格四右栏It gets energy from the sun and it can collect rainwater(它从太阳获取能量并收集雨水)可知“绿色家园”;结合句意可知填green。 49. school句意:如果我住在家里,我就不能上学。根据第6段第3句They ask me what school I can study in if I live in that home.(他们问我,如果我住在那所房子里,我能在哪所学校学习。)可知“如果我住在那个家里,我就不能上学。” 结合句意可知填school。 50. leave句意:我父母不想离开盐城,因为他们必须工作。根据第6段第4和5句And they also say they must work in Yancheng. They can’t live in a different place every month.(他们还说他们必须在盐城工作。他们不能每个月都住在不同的地方。)可知“我父母不想离开盐城,因为他们必须工作。”短语want to do sth.:想做某事;结合句意可知填leave。 阅读短文回答问题。 The first object that Ben picked up was big, round and made of steel. It was the middle part of a washing machine. Ben held up the part and looked through a hole in the bottom. “Did you drill that hole?” asked Chad. “Yes,” said Ben. “You didn’t do a very good job,” Chad said. “As long as it works,” Ben told Chad. “Things have to look good as well, you know,” said Chad. Next, Ben grabbed a piece of hose and fitted it over the hole he had drilled. “I think I know what it is,” Jodie said, excitedly. “It’s a mouse kennel!” “A what?” asked Bianca and Chad together. “A mouse kennel.” said Jodie. “The mouse crawls through the hose and into its home.” Jodie often said strange things, but the others thought that this was one of the strangest things she had ever said. Ben put a plastic ice-cream container on the floor and put the other end of the hose in it. Then, he picked up a thin cord and wound it around the outside of the washing machine part. When the cord had been wound tightly around the part. Ben stood back and looked at his invention. “ Well, what is it?” asked Bianca, Chad and Jodie together. “It’s an ice-cream maker, of course,” Ben said. “How does it work?” asked Chad. “It doesn’t,” said Bianca. “Just wait and see,” Ben told them. Ben poured the contents of three jars into the washing machine part. The jars contained melted chocolate, melted 51. Which part of the washing machine did Ben pick up? 52. Who drilled the hole? 53. How did Jodie feel when she thought the invention as a mouse kennel? 54. Where did Ben put a plastic ice-cream container? 55. How many jars of contents did Ben pour? 【答案】51. (It was) the middle part. 52. Ben. 53. Jodie/ She was/felt excited/Excitedly. (答案合理皆可) 54. On the floor. 55. 3/Three. 【文章大意】本文讲述了一个男孩本利用洗衣机改造冰淇淋机的故事。 51. (It was) the middle part. 根据第1段第2句It was the middle part of a washing machine.(那是洗衣机的中间部分。)可知答案是(It was) the middle part. 52. Ben. 根据第1段第4句“Did you drill that hole?” asked Chad. “Yes,” said Ben.(查德问:“你钻那个洞了吗?” 本说:“是的。”)可知“本钻的洞”;故答案是Ben。 53. Jodie/ She was/felt excited/Excitedly. 根据第4段Next, Ben grabbed a piece of hose and fitted it over the hole he had drilled. “I think I know what it is,” Jodie said, excitedly. “It’s a mouse kennel!”(接下来,本抓起一根软管,把它安装在他钻的洞上。“我想我知道它是什么了,”乔迪兴奋地说。“这是一个老鼠窝!“)可知“当乔迪把这项发明当作老鼠窝时,他感到兴奋”;故答案是Jodie/ She was/felt excited/Excitedly. (答案合理皆可)。 54. On the floor. 根据第9段第3句Ben put a plastic ice-cream container on the floor and put the other end of the hose in it.(本把一个塑料冰淇淋容器放在地板上,把软管的另一端放进去。)可知“本把一个塑料冰淇淋容器放在地板厂”;故答案是On the floor。 55. 3/Three. 根据第1段第一句Ben poured the contents of three jars into the washing machine part.(本把三个罐子里的东西倒进洗衣机里。)可知答案是3/Three。 五、词汇填空 根据句意和汉语提示或音标写出单词,完成句子。 56. The Eiffel Tower is in_____(法国). 57. My sister wants to be a_____(经理) when she grows up in the future. 58. Drive______(径直) on, and you will see the library on your right. 59. Millie and Simon often get to the centre of Beijing by____(地铁). 60. _____(记得)to put your English book into your bag before going out. 61. What can I buy for my father’s_____(四十) birthday? 62. After leaving_____[?k?l?d?], I hope I can be a good teacher. 63. Where does that_____[streind?] smell come from? 64. Lions are______[?de?nd??r?s] . Never go near them! 65. Would you like to go to the_______[?θ??t?] with me? 【答案】56. France 57. manager 58. straight 59. underground/metro 60. Remember 61. fortieth 62. college 63. strange 64. dangerous 65. theatre 【解析】 56. France 句意:埃菲尔铁塔在法国。France:法国;根据句意和汉语提示可知答案是France。 57. manager句意:我姐姐将来长大后想当经理。不定冠词a后面跟可数名词单数;manager:经理;结合句意和汉语提示可知答案是manager。 58. straight 句意:一直往前开,你会看到你右边的图书馆。本词修饰动词,可知填副词;straight:笔直地,成直线,径直;结合句意和汉语提示可知答案是straight。 59. underground/metro句意:米莉和西蒙经常坐地铁到北京市中心。“by+交通工具名词”表示交通方式,此时交通工具的名词只能用单数,不能用复数,也不能被冠词或物主代词等限定。地铁:underground/metro;结合句意和汉语提示可知答案是underground/metro。 60. Remember句意:出门前记得把你的英语书放进包里。本句是肯定祈使句,肯定祈使句以动词原形开头,注意句子开头要大写。remember:记得,记起;结合句意和汉语提示可知答案是Remember。 61. fortieth句意:我能为我父亲四十岁生日买些什么?第几个生日使用序数词,forty:四十,序数词是fortieth;结合句意和汉语提示可知答案是fortieth。 62. college句意:大学毕业后,我希望我能成为一名好老师。college[?k?l?d?]:大学;结合句意和音标提示可知答案是college。 63. strange句意:那奇怪的气味是从哪里来的?形容词修饰名词,本词修饰名词smell,可知填形容词。strange [streind?]:奇怪的,形容词;结合句意和音标提示可知答案是strange。 64. dangerous句意:狮子是危险的。不要靠近它们!本句是主系表结构,形容词做表语。dangerous [?de?nd??r?s]:危险的,形容词;结合句意和音标提示可知答案是dangerous。 65. theatre句意:你愿意和我一起去看戏吗?theatre [?θ??t?]:剧院,名词;go to the theatre:去看戏;结合句意和音标提示可知答案是theatre。 根据句意,用所给单词的适当形式填空。 66. We’re so tired. Let’s stop_______(walk). 67. Please keep the windows_______(close). 68. Daniel and Millie________(sit) down under a big tree yesterday. 69. — How far is it from the park? — It’s about 20_______(minute) walk. 70. Your bike has the same color as________(I). 【答案】66. walking 67. closed 68. sat 69. minutes’ 70. mine 【解析】 66. walking 句意:我们太累了。我们别走了。短语stop doing sth.:不要做某事,停止做某事;stop to do sth.:停下来去做另一件事。根据上文“我们太累了”可知“我们别走了,停止走路”;结合句意和所给词可知答案是walking。 67. closed 句意:请把窗户关上。短语keep sth. adj.:使….保持某种状态;close:关,动词;形容词是closed:关闭的;结合句意和所给词可知答案是closed。 68. sat 句意:丹尼尔和米莉昨天坐在一棵大树下。根据时间状语yesterday可知此句时态是一般过去时,sit坐,过去时是sat;结合句意和所给词可知答案是sat。 69. minutes 句意:----它离公园有多远?------步行大约20分钟。根据数词20和句意可知使用复数名词所有格;20 minutes’ walk:步行20分钟;结合句意和所给词可知答案是minutes’。 70. mine 句意:你的自行车和我的颜色一样。根据句意可知本词指代我的自行车,故填名词性物主代词。I:我,人称代词主格,名词性物主代词是mine。结合句意和所给词可知答案是mine。 根据句意和首字母提示,补全单词,使短文意思完整。 Kisses for Dad John works h___71___ but he is still poor. He is very u___72___ all day. One day when he comes home from work, he sees his daughter in the living room. She is playing with a roll of colorful wrapping paper. John gets a___73___. “Where is the paper from?” John asks. I b___74___ it with my pocket money.” the girl answers. “You won’t get money from me any more!” John says and goes into his room. A few days l____75____, it’s Christmas Day. The girl brings a little box in colorful paper to her father and says, “Dad, this is for you.” The father is surprised to see the c______76______ box. He feels s____77____ for his anger that day. He touches the girl’s head and opens the box. He becomes angry again when he finds n___78___ inside. “Why is it empty? Are you playing a t___79___ on me?” the angry father asks. “No, Dad. It’s not empty. I put many kisses in the box. All for you, Dad.” John has nothing to say. He puts his arms a___80___ his little girl and says, “Sorry, my dear. Please forgive me.” From then on, John always keeps the boxes beside his bed. When he feels sad, he will take a kiss out of the box and remember the love of his child. 【答案】71. hard 72. unhappy 73. angry 74. bought 75. later 76. colourful 77. sorry 78. nothing 79. trick 80. around 【文章大意】本文讲述了女儿对父亲的爱的故事。约翰努力工作,但仍然很穷。他整天很不高兴。有一天,当他下班回家时,他看到女儿在客厅里玩一卷彩色包装纸。约翰生气了。后来在圣诞节那一天他收到了女儿的彩色的礼品盒。他为那天的愤怒感到抱歉。但他打开盒子,他发现里面什么都没有时,他又生气了。她告诉她父亲,她在盒子里放了很多吻。从那时起,约翰总是把那盒子放在床边。当他感到悲伤的时候,他会从盒子里取出一个吻,并想起了他孩子的爱。 71. hard 句意:约翰努力工作,但仍然很穷。短语work hard:努力工作,hard:努力地;结合句意和首字母提示可知答案是hard。 72. unhappy句意:他整天很不高兴。根据上文“约翰努力工作,但仍然很穷。”可知“他整天很不高兴。” unhappy:不高兴,不开心。结合句意和首字母提示可知答案是unhappy。 73. angry句意:约翰生气了。结合上文可知约翰很穷和下文She is playing with a roll of colorful wrapping paper. (她正在玩一卷彩色包装纸。)可知“约翰生气了。” angry:生气的,愤怒的,形容词;get angry:变得生气; 结合句意和首字母提示可知答案是angry。 74. bought句意:女孩回答:“我用零用钱买的。”根据上文看到“她正在玩一卷彩色包装纸。”可知买时是过去买的,使用过去时;buy:买,过去时bought;结合句意和首字母提示可知答案是bought。 75. later句意:几天后,就是圣诞节。时间段+later:…以后;a few days later:几天以后;结合句意和首字母提示可知答案是later。 76. colourful句意:父亲看到这个五彩缤纷的盒子很惊讶。本词修饰名词,可知填形容词。根据上文“她正在玩一卷彩色包装纸”可知“父亲看到这个五彩缤纷的盒子”;colourful:五彩缤纷的,彩色的,形容词。结合句意和首字母提示可知答案是colourful。 77. sorry 句意:他为那天的愤怒感到抱歉。短语feel sorry for:为…抱歉,为…感到遗憾;结合句意和首字母提示可知答案是sorry。 78. nothing句意:当他发现里面什么都没有时,他又生气了。nothing:无物,没有东西;结合句意和首字母提示可知答案是nothing。 79. trick 句意:你在骗我吗?短语play a trick on sb.:欺骗某人,捉弄某人。结合句意和首字母提示可知答案是trick。 80. around 句意:他搂着小女孩说:“对不起,亲爱的。请原谅我。” puts one’s arms around sb.:搂着….,抱着…。结合句意和首字母提示可知答案是around。 81.书面表达 May Day is coming,你准备去哪里春游呢?请你根据下面的思维导图提示,写一篇短文,介绍一下五一劳动节的出游计划。 要求:1. 表达清楚,语法正确,上下文连贯; 2. 包含所有要点,并作适当发挥; 3. 注意用第一人称表达,不得使用真实姓名和校名; 4. 语法正确,书写认真,词数 80 左右。 A Spring Outing May Day is coming. All my family are very excited. 【答案】A Spring Outing May Day is coming. All my family are very excited. We decide to go to Yangzhou for our holiday. It is not far away from Yancheng. We can drive there on our own. Yangzhou is worth visiting. It is a beautiful place with many places of interest. And it is famous for the Slender West Lake. Every year, more than thousands of visitors go there for a visit. People can go rowing on the lake, enjoy the scene, visit the beautiful gardens and enjoy the delicious food there. Moreover, people in Yangzhou are quite friendly. We are all looking forward to visiting it. 【解析】 【详解】本题是一篇话题作文,以“A Spring Outing”为题,写一篇短文,介绍一下五一劳动节的出游计划。本文人称主要是第一人称,时态主要是一般现在时。认为阅读材料,认真审题,确定主题,思维导图就是本文的提纲要点,根据提纲要点适当发挥,列出提纲。短文必须包含提示内容,条理清楚,字数80词左右。要运用合适的连接词或过渡词,使文章具有连贯性。写完以后,注意再读一遍,看看有无单词拼写、标点、语法错误(时态、主谓一致等)。本文提纲: 春游 五一节就要到了。我的家人都很兴奋。我们决定去扬州度假。离盐城不远。我们可以自己开车去那里。 扬州值得一游。这是一个美丽的地方,有许多名胜。它以纤西湖而闻名。每年都有成千上万的游客去那里参观。人们可以在湖上划船,欣赏风景,参观美丽的花园,在那里享受美味的食物。另外,扬州人也很友好。 我们都期待着参观。 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 期中试卷
    • 2019-06-09
    • 下载0次
    • 1325.5KB
    • jsxhzyw
    进入下载页面

    需要精品点:2个