欢迎您,[登陆][注册] (您的IP:52.204.98.217)

初中英语月考专区七年级下册
全部(1602) 课件 教案 试卷 学案 素材 视频 电子教材
不限 普通资料 精品资料 特供资料 成套资料
  • ID:4-5952213 广西北部湾经济区2018-2019学年第二学期七年级第二次月考联考英语试题(扫描版含答案,含听力音频和材料)

    初中英语/月考专区/七年级下册


    //////////
    ================================================
    压缩包内容:
    英语听力.mp3
    英语试题.docx

    • 月考试卷/名校月考
    • 2019-06-14
    • 下载0次
    • 32644.29KB
    • 21jy_102099982
  • ID:4-5941429 浙江省丽水区2018-2019学年第二学期七年级教学质量检测(二)英语试题(pdf版含答案,含听力材料,无音频)

    初中英语/月考专区/七年级下册

    ================================================ 压缩包内容: (丽水)2018-2019学年第二学期七年级英语教学质量检测(二).pdf (丽水)2018-2019学年第二学期七年级英语教学质量检测(二)参考答案及评分建议.pdf

    • 月考试卷/名校月考
    • 2019-06-11
    • 下载0次
    • 498.71KB
    • 21jy_102099982
  • ID:4-5931789 [精] 江苏省兴化市乐吾学校芙蓉外国语学校2019年5月初一月考英语试题 解析版

    初中英语/月考专区/七年级下册

    中小学教育资源及组卷应用平台 江苏省兴化市乐吾学校芙蓉外国语学校2019年5月初一月考英语 解析版 第I卷 选择题(共85分) 一、听力测试( 20分) 第一部分 听对话回答问题,本部分共有10道小题,每小题你将听到一段对话,每段对话听两遍。 ( ) 1. What animals are they talking about? A. B. C. ( )2. Which sport does the boy like best? A. B. C. ( )3. How does the boy’s father go to work? A. B. C. ( ) 4. What is the weather like today? A. B. C. ( )5. What’s the woman doing? A. She is singing a song. B. She is writing a report. C. She is reading a book. ( )6. When will the woman’s train leave? A. 9:15. B. 9:50. C. 10:50. ( )7. Where are the boys? A. In the classroom. B. In the balcony. C. At the tennis court. ( )8. What will John do this Sunday? A. See the film. B. Watch a football match. C. Watch the dolphin show. ( )9. What did Jack’s mother tell him to do? A. She told him not to read in the sun. B. She told him not to climb the tree. C. She told him not to talk to others in class. ( )10. What does the girl want to buy? A. Clothes made of cotton. B. Clothes made of animal fur. C. Clothes made of silk. 第二部分 听对话和短文回答问题 听一段对话,回答第11-12小题。 ( )11. John has to first. A. help his mother with housework B. finish his homework C. see a film ( )12. He may go to the cinema with his friend . A. today B. tomorrow C. the day after tomorrow 听第一篇短文,回答第13-15小题。 Differences England Most students go to school by school bus. Some students walk or go to school by 13 . China Students go to school by bus, bike or car. If they get up 14 , they will take a taxi. America 15 students take their parents’ cars to school. Most students take their school bus or ride their bikes. ( )13. A. bus B. car C. bike ( )14. A. early B. late C. slowly ( )15. A. Few B. A few C. Many 听第二篇短文,回答第16-20小题。 ( )16. What does Li Ming want to know when he goes to England? A. The people’s names. B. The people’s ages. C. Something about English people.( )17. Who did Li Ming see in the street? A. A boy. B. A girl. C. A woman. ( )18. Was the girl polite at first? A. Yes, she was. B. No, she wasn’t. C. We’re not sure. ( )19. Why did the girl become angry? A. Because Li Ming wanted to know her name. B. Because Li Ming wanted to know how old she was. C. Because Li Ming wanted to know how to get to the shop. ( )20. What did Li Ming say at last? A. We are in China, not in England. B. We are in England, not in China. C. We are in the street, not at home. 二、单项选择。(20分) ( )21. Wei Fang, _______ city in Shandong Province, is famous for flying ______ kites. A. an, the B./, the C. the, the D. a, / ( )22.. Eating too much is _______ for health. How_______ he is ill now! A. bad, bad B. bad, badly C. badly, badly D. badly, bad ( )23. There are three______ workers in this factory. My brother is in it, too. A. thousand B. thousands of C. thousand of D. thousands ( )24. Some students go to school by bike, and ________ walk to school. A. another B. the other C. other D. others ( )25. The doctor stopped my father________. Now he stops________ and keeps healthy. A. smoking, smoking B. smoking, to smoke C. to smoke, smoking D. to smoke, to smoke 21. D 考查冠词。前者考查a city;后者考查固定短语fly kites,意为“放风筝”,故选D。 22. B 考查形容词与副词的用法。句意:吃得太多对健康不好,现在他病得多么厉害啊!前者考查固定短语be bad for,意为“对……有害”;后者考查固定短语be badly ill。故选B。 23. A 考查数词的用法。句意:这家工厂有三千工人,我哥哥也在里面。根据句中的three,表示确指的数,其后应该跟单数形式的thousand,而且其后不加s,也不跟of短语。 24. D 考查代词辨析。句意:一些学生骑自行车上学,另一些步行上学。本题考查固定句型some … and others …,意为“一些……其他……”。故选D。 25. A 考查非谓语动词。句意:医生阻止我父亲吸烟。现在他停止吸烟了,身体健康。前者考查stop sb (from) do sth,意为“阻止某人干某事”;后者考查stop doing sth,意为“停止做某事”,表示事情不再做了。故选A。 ( )26.Every day, I can hear the birds ______ on the farm. A. sing B. sang C. to sing D. to singing ( )27.— _____ I take the seat ? —Sorry , ______.It’s for my son . A. Can, you can B. Could ,you can’t C. May, you couldn’t D. May ,you needn’t ( )28. He often forgets to bring his homework to school. Today, he _______ it at home again. A. forgot B. forgot about C. left D. threw ( )29. I’m looking forward to soon. A. hearing from your letter B. hearing of your letter C. getting your letter D. hearing about ( )30.__________ exciting news report ! That man can see ______ walls. A. What a ,through B. What an ,through C. How ,across D. How ,through 26. A 考查非谓语动词的用法。句意:每天,我能听见鸟儿在农场唱歌。考查hear sb do sth,意为“听见某人经常干某事”,应用hear sb do sth。故选A。 27. B 考查情态动词。句意:——我可以坐在这儿吗?——对不起,你不能,这是给我儿子的。前者表示婉转形式,应用could;后者回答could,表示“不能”,应用can’t。故选B。 28. C 考查动词辨析。句意:他经常忘记把他的家庭作业带到学校来。今天,他又把它丢在家里了。本题考查固定句型“把某物丢在某地”,应用leave sth + 介词短语,其中leave的过去式是left。故选C。 29. C 考查固定短语。句意:我正盼望早日收到你的来信。表示“收到某人的来信”,应用hear from sb或get one’s letter。故选C。 30. B 考查感叹句与介词。句意:一份多么令人激动的新闻报道啊!那个人能穿透墙看。前者考查感叹句,因强调的中心词是report,是可数名词单数,而且空格后的exciting的第一个音标是元音,应用what an;后者考查表示空间的“穿过”,应用through。故选B。 ( ) 31 .He swam______ the river, rushed _______the tunnel(隧道) and ran away quickly. A. over; across B. across; through C. through; across D. across; below ( ) 32. —Mum, the cake smells ______. —Keep it away from ants. They can smell things ______. A. good; good B. good; well C. well; well D. well; go ( ) 33. The girl her favourite star’s photos on the wall, her mother wasn’t happy about that. A. put out B. put off C. put on D. put up ( )34. The twins decided ______ their best _______ all the subjects. A. to do ,work hard from B. do ,to work hard through C. do ,work hard in D. to do ,to work hard on ( )35. I am better ______ English, but I don’t do better _____ Maths. A. in, in B. at, at C. in, at D. at, in 31. B 考查介词的辨析。句意:他游过那条河,冲过了隧道,快速地逃跑了。前者表示平面的“穿过”,应用across;后者表示空间的“穿过”,应用through。故选B。 32. B 考查动词smell的用法。句意:——妈妈,这蛋糕闻起来很好。——远离蚂蚁,它们能很好地闻到东西。前者的smell,是连系动词,后接形容词good作表语;后者的smell是及物动词,things是其宾语,此处应用副词well修饰smell。故选B。 33. D 考查动词。句意:这位女孩把她最喜爱的明星照片张贴在墙上,她母亲对此不高兴。表示“张贴”,应用put up。故选D。 34. D 考查非谓语动词。句意:双胞胎决定尽力努力学习所有的课程。前者表示“决定干某事”,应用decide to do sth;后者表示“尽力干某事”,应用try one’s best to do sth。故选D。 35. D 考查固定短语。句意:我更擅长英语,但我更不擅长数学。前者考查be good in;后者考查do well in。故选D。 ( )36.Don’t in the forest or it will be . A. make fire / on the fire B. make a fire/ on a fire C. make a fire /on fire D. make fire/ on a fire ( )37. Before the school team, He practices every day. A. geting into/ playing football B. geting into/ to play football C. getting into/ to play football D. getting into/ playing football ( )38. —You mustn’t swim here. Look at the sign. It _________ “No swimming”. —Oh, I _________ notice it. Thanks for telling me. A. says; don’t B. writes; don’t C. says; didn’t D. writes; didn’t ( )39. —_____ he _________ his leg last week? —Yes, he fell off the bike and . A. Did hurt/ hurt B. Did hurt/ was hurt C. Was hurt / hurt D. Was hurt/ was hurt ( )40.You worry about him because he _______ any money. A. don’t need / needs B. needn’t/ needs C. needn’t / doesn’t need D. don’t need/ doesn’t need 36. C 考查固定短语。句意:不要在森林里生火,否则会失(着)火的。前者考查“生火”,应用make a fire;后者考查(be) on fire。故选C。 37. D 考查非谓语动词。句意:在进入学校运动队前,他每天训练踢足球。前者考查before,是介词,后接动名词,get的动名词形式是getting;后者考查practise doing sth。故选D。 38. C 考查动词辨析与动词的时态。句意:——你不可以在这儿游泳。看标语!上面写着“禁止游泳”。——哦,我没有注意到它,谢谢您告诉我。前者表示“上面写着”,应用says;后者表示刚才“没有注意到”,应用一般过去时的否定式。故选C。 39. B 考查动词的时态与用法。句意:——上周他伤害了他的腿吗?——是的,他从自行车上摔下来,受伤了。前者根据句中的lst week,可知该题是一般过去时,hurt是行为动词,其一般疑问句应加助动词did,后接动词原形;后者表示“受伤”,应用be hurt,说明状态。故选B。 40. C 句意:你不必要担心他,因为他不需要钱。前者考查“不必要做某事”,应用needn’t do sth,其中的need/needn’t是情态动词,后需要接动词原形;后者表示“不需要某物”,应用don’t / doesn’t need sth,其中的need是及物动词,其后接名词作宾语。故选C。 三、完形填空(每小题1分,计15分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项中选出最佳选项。 Each of us makes mistakes from time to time. In fact, we can 41 a lot from our mistakes.   Donnie is a quiet student and 42 answers questions in class. He is 43 to make mistakes. He never finishes his homework 44 he doesn’t want to make any mistakes. But something changes after Marry Anne, a 45 , comes to our 46 . One morning, Marry Anne asks Donnie to 47 some questions. After a while, Donnie is crying because he makes a mistake. 48 Marry Anne gets a box full of erasers from the desk. “Look, Donnie,” she says standing 49 him. “I have something to show you.” She takes out the erasers, one at a time, and put 50 on the desk. “See these erasers, Donnie?” she continues. “Do you know why the erasers become 51 ? That’s because we make mistakes. But we erase (擦掉) the mistakes and try again . That’s 52 you must learn.” “Here,” she says, “I’ll 53 one eraser to you, so you will remember that 54 may make mistakes.” Donnie looks at Marry Anne and smiles.   Donnie changes a lot from then on. He knows that everyone may make mistakes as long as (只要) you learn them and 55 again. ( )41.A. take B. make C. get D. bring ( )42.A. often B. never C. usually D. always ( )43.A. glad B. excited C. amazed D. afraid ( )44.A. because B. or C. so D. but ( )45.A. student B. friend C. worker D. teacher ( )46.A. group B. class C. team D. club ( )47.A. answer B. ask C. give D. have ( )48.A. Suddenly B. Sadly C. Luckily D. Happily ( )49.A. toward B. beside C. with D. to ( )50.A. him B. it C. them D. her ( )51.A. cleaner B. smaller C. bigger D. nicer ( )52.A.what B. why C. when D. where ( )53.A. forget B. carry C. leave D. take ( )54.A. nobody B. somebody C. no one D. everybody ( )55.A. remember B. try C. learn D. think 【文章大意】本文是记叙文。文章讲述一个非常害羞的小男孩Donnie因为害怕犯错误,从来不敢回答问题。这种现状却在来了一位新老师Marry Anne后而改变了,这位老师以一块橡皮为例告诉他每个人都会犯错误,这是你必须要面对和学会的。 41. C 考查动词。句意:事实上,我们可以从我们犯的错误上得到很多。表示“得到”,应用get。故选C。 42. B考查副词。句意:Donnie是一个非常害羞的男孩,他从来不在课上回答问题。表示“从不”,应用never。故选B。 43. D 考查形容词。句意:他害怕犯错误。联系上下文,他不在课上回答问题是因为害怕犯错。表示“害怕的”,应用afraid。故选D。 44. A 考查连词。句意:他从不完成作业因为他不想犯任何错误。结合语境,可知因为不想犯错所以不做作业。表示“因为”, 应用because。故选A。 45. D考查名词。句意:一切都没有改变过,直到一个老师Marry Anne 来到我们班级。表示“一位老师”,应用a teacher。故选D。 46. B考查名词。句意:一切都没有改变过,直到一个老师Marry Anne 来到我们班级。老师来到我们班而不是教室,表示“我们的班级”,应用our class。故选B。 47. A 考查动词。句意:Mary Anne让Donnie回答一些问题。answer the question意为“回答问题”,故选A。 48. A考查副词。句意:突然Mary Anne从桌子上拿了慢慢一盒橡皮。。联系上下文,拿橡皮这一动作是突然发生的,故选A。 49.考查介词及语境的理解。句意:“看,Donnie”她站在他的旁边说。表示“在…旁边”, 应用beside。故选C。 50. C 考查代词。句意:她取出这些橡皮,一次一个,把它们放在他的桌子上。表示“它们”,应用them。故选C。 51. B考查形容词的比较级。句意:“看这些橡皮,”她继续说,“你知道这些橡皮为什么变得更小?……”。表示“更小”,应用smaller。故选B。 52. A考查特殊疑问词。句意:这就是我们必须学的东西。表示“什么”,应用what。故选A。 53. C考查动词。句意:我将在你的桌子上留一块橡皮,所以你会记得每个人都会犯错。表示 “留下”,应用leave。故选C。 54. D考查不定代词。句意:我将在你的桌子上留一块橡皮,所以你会记得每个人都会犯错。每个人都会犯错,表示 “每个人”,应用everybody。故选D。 55. B考查动词。句意:从那以后,Donnie改变了许多。A. change“改变”;B. got“得到”; C. learned“学会”;D. thought“认为,思考”。Mary老师的做法让Donnie改变了许多,结合上文的Donnie looked at Marry Anne and smiled.故选B。 四、阅读理解。(30分) A Kate and Peter like sports. In summer they swim and in winter they ski. Today they are planning a ski trip for this weekend(周末), but they don't know the weather. It's 7:30 now and they are listening to the weather report on the radio. The weatherman is giving the weather for the weekend: "Friday is going to be cold and cloudy, but it's not going to rain. The temperature is going to be minus(零下)4 degrees. It's going to snow Friday night. Saturday and Sunday are going to be clear, cold and sunny." Now Kate and Peter are excited .The weather is going to be perfect(完美的) for skiing. They are going to have a wonderful weekend in the mountains. ( ) 56. Kate and Peter like __________. . A. basketball B. football C. sports D. music ( ) 57. They are planning _________ for this weekend. A. a picnic B. to fish C. to skate D. a ski trip ( ) 58. They want to know about __________. A. the temperature B. the time C. the weather D. the degrees ( ) 59. It ________________ on Saturday and Sunday. A. will rain B. will be stormy C. will be snowing D. will be clear, cold and sunny ( )60. Kate and Peter are excited because __________. A. the weather is going to be perfect for a ski trip B. they are going to visit their hometown C. they are going to see their old friends D. they are going to have a good meet with their friends 【文章大意】凯特和彼得都喜欢运动。在夏天他们游泳,在冬天他们滑雪。今天,他们计划在周末去滑雪,但是他们不知道天气。在7点30,他们听收音机的天气预报。 “星期五将是寒冷,多云,但不会下雨。温度是零下4度。星期五晚上下雪。星期六和星期日都是晴天”凯特和彼得听了都很兴奋。天气太好了,他们打算在山上度一个美好的周末。 56. C 细节理解题。由文章的第一句“Kate and Peter like sports.”理解可知,Kate和Peter都非常喜欢体育运动,故选C。 57. D细节理解题。由文章第一段的第三句“Today they are planning a ski trip for this weekend(周末),”理解可知,这个周末他们准备去滑雪,故选D。 58. C 细节理解题。由文章第一段的第三句、第四句“…, but they don’t know the weather. It’s 7:30 now and they are listening to the weather report on the radio .”理解可知,现在的他们想知道天气状况,故选C。 59. D 细节理解题。由文章第二段的最后一句“Saturday and Sunday are going to be clear, cold and sunny.”理解可知,周六和周日天气晴朗,故选D。 60. A 细节理解题。由文章第三段的第一句“Now Kate and Peter are excited. The weather is going to be perfect(完美的) for skiing.”理解可知,Kate和Peter非常激动的主要原因就是周日周六的天气很适合滑雪,故选A。 B You may know the song Happy Birthday very well. But do you know about its writer? It was written(写) by an American girl. And she became very rich after that. When she was a child, she was poor. Once, she was invited to her friend's birthday party. She was pleased but sad because she didn't have enough money to buy a gift for her. "The party is coming soon, but now I have little money." Tears ran down her face. Later that night she was in bed, thinking about the gift when the door opened and her grandma came in." What happened? " her grandma asked. Hearing the girl's story, she said, "Don't worry. I think I can help you. How about singing a song together? Happy birthday to …" What a beautiful song! They sang and sang. Suddenly she woke up. It was a dream! She decided to write it down at once and sing it to her friends at the party. When she sang the song at the party the next day, her friends were very happy. “How wonderfully you sing! This is the most beautiful song in the world. Thank you for giving me the special gift.” said her friend. And they learnt to sing it together. Later the girl became well-known in America. ( )61. The song Happy Birthday was written by . A. an American boy B. an American girl's grandma C. an American girl D. an American girl's friend ( )62. The girl was sad because_________ A. she didn't have enough money to buy a gift. B. she would be busy that day. C. she didn't want to go to the party. D. she wasn't invited to the party. ( )63. What gift did she give her friend? . A. A flower. B. A song. C. An interesting book. D. A toy. ( )64. What did her friends think of the song? It was . A. boring B. interesting C. exciting D. beautiful ( )65. Which of the following is TRUE? A. The girl was still poor after writing the song . B. The girl sang the song with her grandpa in her dream. C. The girl became famous because of the song. D. The girl's friends heard the song before. 61—65 CABDC 【文章大意】这篇短文给我们讲述了《祝你生日快乐》这首歌是怎么来的,它其实是美国的一个小女孩创作出来的,因为她很穷,没有钱给朋友买生日礼物。她在梦中和奶奶一起唱了这首歌,所以她把这首歌送给朋友当礼物。后来因为这首歌她出名了。 61. C 细节理解题。根据短文中But do you know about its writer? It was written by an American girl.可知,《祝你生日快乐》这首歌是一个美国的小女孩写的。故选C。 62. A细节理解题。根据短文第二段中She was pleased but sad because she didn't have enough money to buy a gift for her.可知,小女孩被邀请去参加朋友的生日聚会,但是她没有足够的钱去买礼物,所以她很伤心。故选A。 63. B细节理解题。根据短文中She decided to write it down at once and sing it to her friends at the party.…When she sang the song at the party the next day, her friends were very happy.可知,小女孩送给朋友的礼物是一首歌。故选B。 64. D 细节理解题。根据短文的最后一段的第二句、第三句“How wonderfully you sing! This is the most beautiful song in the world. 可知答案。故选D。 65. D推理判断题。根据短文的最后一句话Later the girl became well-known in America.可知,因为这首歌,这个小女孩变得在美国出名了,故D是正确的。故选D。 C There is an old man. He lives alone in a beautiful house in a small town. As he gets older, he has to sell his house and move to the home for the aged (养老院). Many people want to buy the beautiful house. The price goes up day by day. However, the old man doesn’t sell it to any one of them. He grows flowers in the garden and drinks tea on the balcony as usual. One day, a young man comes to the old man. “Sir, I really love your house. It’s my dream home. 1 want to buy it, but I have only 20,000 pounds. Would you please sell it to me? ” “But anyone else offers (主动提出) a price much higher than that,” answers the old man. “I know, sir. But if you sell it to me, you can still live in the house. If you like, you can read newspapers and have tea with me. I will look after you and make you happy every day. ” At this time, the old man smiles and says, “OK, young man, now you can have it.” Sometimes, success (成功) just needs a loving touch (关怀).” ( ) 66. The old man has to sell the house because ________. A. he needs money B. the house is too small for him C. he has to go to the home for the aged D. he doesn't like it ( ) 67. _______ people want to buy the house. A. A few B. A lot of C. Few D. No. ( ) 68. The old man sells the house at the price of_______ pounds. A. two thousand B. twenty thousand C. two thousands D. twenty thousands ( ) 69. After the young man buys the house, the old man will _______. A. go to the home for aged B. stay in the house C. buy a small flat D. look after the young man ( )70. The story tells us that _______. A. we should buy houses B. we should live with the old people C. love is very important D. we should try to make money 66—70 CBBBC 【文章大意】这篇文章主要讲述了一位老人想要把他的漂亮的房子卖掉然后去敬老院,很多人都想要去买,每天的价格都在上升,他没有把房子卖给任何人,像往常一样种花喝茶.而最后,一个年轻人只用了2万镑就买走了房子,因为他给予老人更多的是关怀与爱,让他可以仍然住着,读报纸喝茶,年轻人会照顾好他并使他快乐. 66. D 细节理解题。根据文章:As he is old,he wants to sell his house and go to the home for the aged (敬老院).可知当他老了,他想要把房子卖掉去敬老院。故选D。 67. B 细节理解题。根据文章:Many people want to buy the beautiful house.可知很多人都想要买这栋漂亮的房子。故选B。 68. C 细节理解题。根据文章:I want to buy it,but I only have 20,000pounds.可知,老人用2万镑把他的房子卖掉了。故选C。 69. B 细节理解题。根据文章:I know,sir.But if you sell it to me,you can still live in the house,read newspapers and have tea with me.I will look after you and make you happy every day."可知,年轻人买了房子以后,老人仍然可以住在房子里。故选B。 70. C 主旨大意题。根据文章:Sometimes,success (成功) just needs a loving touch (关怀).可知爱很重要。故选C。 第II卷 非选择题 (共65分) 5、词型变换。(15分) (A) 根据中文提示写出正确的单词。 1. We can learn a lot from ___________ (报纸).They are helpful to us. 2. ____________(兔子)ears are long. I like them very much. 3. The teacher told us to take (相机) when we went camping last Friday. 4. Please show me how to play the (小提琴). 5. Go (径直) on to the end and you will find the museum. (B) 用所给词的适当形式填空。 6. The______ (fireman) rushed into the fire and helped him out .How brave they were ! 7. We (send) some books to them the next day. 8. Children in the mountain need shoes______________(much). We can send some to them. 9. What present do you look forward to (get) as your birthday present? 10. It’s raining. They will take umbrellas with____________(they). 11. Mr. Wu ___________(nod) but said nothing. 12. The fire (burn) not only his arms but also his neck and face the other day.. 13. How (care) he was to lose his watch! 14. (protect) himself, he made a call to his parents on my mobile. 15. He saved his neighbour from a fire (brave). 六、任务型阅读(10分) How do you study for exams (考试)? Different students have different ways.Some of my friends are sharing their ideas. Angela: I often study very hard before exams.I don’t play sports or games in the exam week.And I don’t go out often.I study for hours at night.I don’t go to sleep before 12 o’clock, so I always don’t have enough sleep.But it seems I need to change, because I usually want to sleep when I have exams.Of course I fail some of them.I feel bad! Daniel: Before exams, I study very hard, too.I buy lots of books and do the exercises in them.Sometimes when I really get tired, I tell myself that I must do them.I think if I practise more, I can do better.But sometimes I feel more confused (困惑的) after doing the exercises.I can’t remember the answers.I don’t know why. Andy: I never study late.And I don’t do many exercises.I always read my notebooks carefully the day before the exam.And I have enough food and sleep.I don’t think scores are important.I just try my best.Do I get good grades? Yes, I usually do. How to 1 for your exams Names Angela Daniel Andy 2 She doesn’t play sports or games in the exam week. She works hard without enough 3 . He does lots of 4 . He thinks practising 5 can help him do better. He reads his 6 carefully before exams. He has enough 7 and sleep. Results She sometimes 8 her exams. He doesn’t know why he always 9 the answers. He doesn’t think scores are 10 , but he often gets good grades. 1. ____________ 2.____________ 3.____________ 4.____________ 5.___________ 6.____________ 7.____________ 8._____________ 9.____________ 10.___________ 【文章大意】本文是议论文。介绍了你是如何学习考试的? 不同的学生有不同的方法。作者的三位朋友正在分享他们的想法。 1.study 2.Ideas 3.sleep 4.exercises 5.more 6.notebooks 7.food 8.fails 9.forgets 10.important 七、阅读表达 ( 10分) On the afternoon of October 13th, 2011 in Foshan, a two-?year-?old baby girl was playing in the street while her parents were busy working at their shop. But unfortunately (不幸地是), a truck went by and knocked into this poor girl. What's worse, without stopping to help the girl, the truck went over her, making this poor girl badly hurt. In the next 7 minutes, another truck went over her, and 18 passers—by(路人) just walked past without taking notice of the poor baby. At last, an old woman in the streets saved the girl, but unluckily the baby girl was badly hurt,she died(死) at last. This event aroused harsh criticism (引起强烈批判) on the Internet. But why do people seem so kind-?hearted (热心肠的) only on the Internet, but actually in the daily life we can hardly(几乎不) see them help each other? Lots of people made comments(实际上) online: If you save someone who's hurt, he may say it's you who hurt him. You may have trouble when you do a good deed, because the law doesn't protect you. We really need to learn from other countries in such cases. For example, in Singapore, if someone does wrong to the one who helps him, he has to say sorry in public and pay 3 times the medical fee as punishment. 根据短文内容填空, 回答下列问题。(每题答案不超过6个单词) 1.Where did the story happen ? __________________________________________ 2. How many passers-by walked past without taking notice of the poor baby? __________________________________________ 3.Who saved the baby girl at last? __________________________________________ 4.What happened to the baby girl at last? __________________________________________ 5.Where did the event arouse harsh criticism? __________________________________________ 【文章大意】这篇短文主要介绍了在2011年十月十三日的下午,一个小女孩在被卡车撞伤后,司机逃跑,路人无动于衷,只有一个捡破烂的老人救治孩子。这件事在网上引起了强烈的批判。 1. In Foshan. 2. 18( passers-by). 3. an old woman(…) 4. She died. 5. On the Internet. 1. On the afternoon of October 13th, 2011 in Foshan, a two-?year-?old baby girl was playing in the street while her parents were busy working at their shop. 可知故事发生的地点,故答案是In Foshan。 2.18 passers?by just walked past without taking notice of the poor baby. 描述有18个过路的人但没有帮助小女孩,故填18/ eighteen 3.At last, this girl was saved by an old woman who collected waste in the streets,描述可知是一位捡破烂的老人救了孩子。故填An old woman(who collected waste in the streets) 4. but unluckily the baby girl was so badly hurt that she died at last. 可知最后孩子死了。故填She died. 5.This event aroused harsh criticism (引起强烈批判) on the Internet.可知在网上这件事引起了强烈的批判。故填On the Internet 八、首字母填空(10分) Jimmy is a middle school student. He adopted (收养) three homeless little dogs two months a 1 . He took good c 2 of them and the dogs became healthier and fatter. Jimmy loved them very much. But now he feels worried. He has some p 3 . First, he has spent all his money b 4 food for dogs, because the food is e 5 . Second, the dogs are too big and there is not enough?room for them. T 6 , the dogs become too noisy(吵杂的), so his mother?h 7 them. She can’t stand(忍受) them. Some of Jimmy’s f 8 are trying to cheer him up(使他快乐). Some advise(建议) Jimmy should put up dogs’? posters (海报) in the street and look for their owners . Some suggest(建议) him calling the TV station for h 9 . Do you have any good i 10 ???to help him? 1. ____________ 2.____________ 3.____________ 4.____________ 5.___________ 6.____________ 7.____________ 8._____________ 9.____________ 10.___________ 1.ago 2.care 3.problems 4.buying 5.expensive 6.third 7.hates 8.friends 9.help 10.ideas 【文章大意】本文叙述了吉米收养了三只无家可归的小狗,把它们养的健康、肥壮。但是他遇到了一些问题。因为买狗粮,他花完了他的钱;小狗太大了,家里没有足够的空间给他们;他的母亲嫌小狗太吵而讨厌他们。他现在需要有人给他提出建议来解决这些问题。 1. ago 句意:两周前,他收养了三只无家可归的小狗。一段时间+ago,表示一段时间之前。根据句意,答案为ago。 2. care句意:他好好照顾他们。根据短语take good care of好好照顾,故此处为care。 3. problems句意:他有一些困难。根据he has spent all his money buying food for dogs,可知他的钱花完了,可知他遇到了困难,难题。因为有some来修饰,故用复数名词problems。 4. buying句意:他为了给小狗买食物,花光了他的钱。根据短语buy sth. for sb.给……买东西,spend…doing sth花费时间或金钱做某事。故答案为buying。 5. expensive句意:因为狗粮是很贵的。上文提到他买狗粮花光了他的钱,可知狗粮是很贵的,故用expensive。 6. third句意:第三点,这些狗太吵闹了。上文出现了First, Second,故此处填Third。 7. hates句意:所以他的母亲讨厌他们。根据She can’t stand them.可知他的母亲忍受不了他们,故他的母亲讨厌这些小狗,故此处为hates。 8. friends句意:吉米的一些朋友们正努力时他振奋起来。根据句中的are trying可知此处应用表示“朋友”的复数形式。故答案为friends. 9. help 句意:有些人建议他应该给电视台打电话寻求帮助。根据He has some p 3. 可知他遇到可困难,因此要寻求帮助,故此处为help。 10. ideas句意:你有好的办法来帮助他吗?根据Some suggest...;可知此处是在给他提出建议,有形容词good来修饰,故用名词ideas。 9、书面表达 (满分20分) 假如你是Tom,请根据下表所提示的内容,写一封推荐信,推荐你的同学Helen获取今年的最佳学生奖。 个人信息 就读于第二中学,七(2)班。住市中心的公寓,每天花15分钟 乘公交车上学。 学习 各门功课成绩好,对令人惊奇的事情了解很多。最喜欢英语,每天花很多时间练习说英语。 爱好 擅长绘画, 拉小提琴。精通电脑,为俱乐部做很多工作。 品德 乐于助人,经常帮助同学复习功课。有礼貌,在公共汽车上 …… 要求: 1.条理清楚,语意连贯。2.紧扣主题,适当发挥。3.书写规范,标点正确。正文100字左右。信的开头称呼和结尾落款已经写好,不计入字数。 Dear Sir, I am writing to recommend Helen for this year’s Best Student Award. _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ I think Helen should get the award. Yours Tom 初一英语听力材料 第一部分 听对话回答问题 本部分共有10道小题,每小题你将听到一段对话,每段对话听两遍。 1. M: I like giant pandas very much. They are black-and-white. W: Yes, they are so lovely. 2. W: What’s your favourite sport? M: Basketball. I play basketball almost every day. 3. W: How does your father go to work, by car or by bike? M: He often drives me to school, then to his work. 4. M: What’s the weather like today? W: It’s raining hard outside. 5. W: John! Will you please stop singing? I’m trying to write a report. Please stop! M: Oh, I’m sorry I thought you were in the next room. 6. M: What time is your train? W: 10:50. 7. M: What’re the boys doing over there? W: They are having a tennis match. 8. W: Why not go to see the film this Sunday, John? M: I’m afraid I can’t. I will go to watch the dolphin show. 9. W: Oh, Jack, What are you doing in the sun? M: I’m reading, Mum. W: Don’t do that! It’s bad for your eyes. 10. W: Dad, I’d like to buy clothes made of animal fur. M: I don’t think that’s right. We should protect wild animals. 第二部分 听对话和短文回答问题 你将听到一段对话和两篇短文,各听两遍。听一段对话,回答第11-12小题。 A: Hi, John. Can you go to the cinema with me now? B: Sorry! I'm afraid I can’t. I have to do my homework first. A: Oh, do you have to finish it now? B: Yes. Then I’ll have to help my mother with house?work. But I may go with you tomorrow. A: OK. See you tomorrow. 听第一篇短文,回答第13-15小题。 In England, most students go to school on their school bus. Some students walk or go to school by bike. In other countries, things are different. In China, especially in some big cities, students usually go to school by bus or by bike. If they get up late in the morning, they will take a taxi. And if their parents have a car, they will take their cars to school. Outside the school gate, you can see all kinds of cars in the morning. But in America few students take their parents’ cars to school. Most of them take their school bus or ride their bikes. 听第二篇短文,回答第16-20小题。 Li Ming is going to England next month. He wants to know something about English people before he goes there. One day, he saw an English girl in the street. Then he came up to her, “Excuse me, may I ask you some questions?” “Of course you may,” the girl answered politely. “I’ll go to London next month. What should I be careful with when I’m talking with English people?” asked Li Ming. “Well, don’t ask a woman how old she is and…” “But how old are you?” Li Ming stopped the girl and asked suddenly. “I…I…” The girl got very angry. “Why do you get so angry?” asked Li Ming. “Now we are in China, not in England, you see.” 参考答案 一.听力(20分) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 B A B B B C C C A B 11. 12 13 14 15 16 17 18 19 20 B B C B A C B A B A 二.单项选择(20分) 21—25 DBADA 26—30 ABCCB 31—35 BBDDD 36 —40 CDCBC 三.完形填空(15分) 41—45 CBDAD 46—50 BAABC 51—55 BACDB 四.阅读理解(30分) 56—60 CDCDA 61—65 CABDC 66—70 CBBBC 5. 词形变换。(15分 1.newspapers 2.Rabbits’ 3.cameras 4.violin 5.straight 6.firemen 7. sent 8.most 9 .getting 10.them 11.nodded 12.burnt 13 .careless 14. To protect 15. bravely 六.任务型阅读(10分) 1.study 2.Ideas 3.sleep 4.exercises 5.more 6.notebooks 7.food 8.fails 9.forgets 10.important 七、回答问题。(10分) 1. In Foshan. 2. 18( passers-by). 3.an old woman(…) 4.She died. 5. On the Internet. 八、首字母填空。(10分 ) 1.ago 2.care 3.problems 4.buying 5.expensive 6.third 7.hates 8.friends 9.help 10.ideas 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 月考试卷/名校月考
    • 2019-06-08
    • 下载0次
    • 1447KB
    • jsxhzyw
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-5930683 [精] 2018-2019学年度第二学期新目标英语七年级下册5月月考试卷(含答案)

    初中英语/月考专区/七年级下册


    2018-2019学年度第二学期新目标英语七年级下册5月月考试卷
    一、单项选择(每小题1分,共20分)
    ( )1.There ________ two dictionaries on the bookcase.You can use either of them.
    A.is B.was C.are D.were
    ( )2.It is Sunday.Let’s just relax and enjoy ________.
    A.we B.us C.our D.ourselves
    ( )3.—How’s it going
    —Not bad!I enjoy ________ with my friends there.
    A.works B.Work C.working D.to work
    ( )4.—How do you usually ________ your free time
    —I often read books in the park.
    A.take B.pay C.spend D.get
    ( )5.You can ________ 200 yuan for the coat.
    A.take B.spend C.cost D.pay
    ( )6.—How much does the TV ________?
    —Not too much.It’s just a second;hand one.
    A.cost B.spend C.take D.pay for
    ( )7.It will ________ the workers ten days to finish all the work.
    A.take B.spend C.pay
    ( )8.Walk along Bridge Road for about 200m,and then you can find the hospital ________ your left.
    A.in B.to C.on D.from
    ( )9.________ the supermarket on Second Avenue
    ================================================
    压缩包内容:
    2018-2019学年度第二学期新目标英语七年级下册5月月考试卷)(含答案).doc

    • 月考试卷/名校月考
    • 2019-06-08
    • 下载2次
    • 1104.35KB
    • wufayan
    进入下载页面

    需要精品点:3个

  • ID:4-5930546 [精] 2018-2019学年度第二学期新目标英语七年级下册6月月考试卷(含答案)

    初中英语/月考专区/七年级下册


    2018-2019学年度第二学期新目标英语七年级下册6月月考试卷
    一、单项选择(每小题1分,共20分)
    ( )1.—What would you like for breakfast —I’d like ________.
    A.tomato noodle B.tomato noodles C.tomatoes noodle D.tomatoes noodles
    ( )2.—________? —Yes.A glass of orange juice and a hamburger.
    A.Do you want it B.What do you want C.Can you help me D.May I take your order
    ( )3.—Can I help you
    —Yes, I’d like two ______ and some pears.
    A.potatoes B.tomato C.beef D.apple
    ( )4.—May I take your order,sir —________.
    A.Chicken with vegetables and two bowls of rices B.Chicken with vegetables and two bowls of rice
    C.Chickens with vegetable and two bowl of rices D.Chickens with vegetables and two bowls of rices
    ( )5.—Would you like some milk —________.
    A.Yes,it is B.Yes,I would C.No,I wouldn’t D.Yes,please
    ( )6.For ________,I like beef and fish.But I don’t like chicken.
    A.fruit B.vegetables C.drinks D.meat
    ( )7.— Would you like some tea —______.
    A.Yes, please B.The same to you C.Me, too D.My pleasure
    ================================================
    压缩包内容:
    2018-2019学年度第二学期新目标英语七年级下册6月月考试卷(含答案).doc

    • 月考试卷/名校月考
    • 2019-06-07
    • 下载3次
    • 1105.67KB
    • wufayan
    进入下载页面

    需要精品点:3个

  • ID:4-5927601 [特供] 山东省聊城市莘县2018-2019学年第二学期七年级英语第二次月考试题(扫描版含答案,无听力音频和文字材料)

    初中英语/月考专区/七年级下册

    • 月考试卷/名校月考
    • 2019-06-06
    • 下载0次
    • 2798KB
    • jackwyc
    进入下载页面

    校网通专供

  • ID:4-5926706 [精] 江苏省泰州兴化市大垛中心校2018--2019学年七年级下学期5月联考英语试题(解析版)

    初中英语/月考专区/七年级下册

    中小学教育资源及组卷应用平台 江苏省兴化市大垛中心校2019年5月联考七 年 级 英 语 试 题 解析版 (考试时间:150分钟,满分:150分) 成绩 第一部分 听对话,回答问题。 本部分共有10道小题, 每小题你将听到一段对话, 每段对话听两遍。在听每段对话前, 你将有5秒钟的时间阅读题目;听完后, 你还有5秒钟的时间选出你认为最合适的备选答案。 1. What is the girl looking for? A. B. C. 2. What is Lucy's aunt? A. B. C . 3. What animal are they talking about? A. B. C. 4.What’s in Mr. Green’s pocket? A. B. C. 5. Where will the man go? A. Clothes shop. B. Flower shop. C. Sports shop. 6. Where are the speakers? A. In a hospital. B. In a fruit shop . C In a library. 7. Why did the woman go to Shanghai? A. For a visit. B. For a meeting. C. On business. 8. What time will the meeting begin? A. At 8:45. B. At 9.00. C. 9.15 9. Where’s the post office? A. Behind the bank. B. Next to the bank. C. In front of the bank. 10. How much is the black T-shirt ? A. $25. B. $26. C. $31. 第二部分 听对话和短文回答问题 你将听到一段对话和两篇短文,各听两遍。听每段对话或短文前,你将有时间阅读相关小题,每小题5秒钟;听完后,每小题你仍有5秒钟的时间选择你认为最合适的备选答案。 听第一段对话,回答第11至12小题。 听一段对话,回答第11-12小题。 11. Where does the woman want to go? A. The City Library. B. The City Theatre. C. The Post Office. 12. How will the woman get there? A. On foot. B. By bus. C. In a taxi. 听第一篇短文,回答第13至15小题。请根据所听内容选择正确的选项,完成信息记录表。 Tina’s Presents Tina’s mother She buys some 13 for Tina and she thinks Tina will like them. Tina’s father He buys Tina some books because Tina likes 14 . Tina’s 15 He gives Tina some money and asks her to buy what she likes. 13.A. clothes B. toys C. chocolates 14.A. drawing B. reading C. writing 15.A. uncle B. brother C. grandfather 听第二篇短文,回答第16至20小题。 听一篇短文,回答第16-20小题。 16. Where did Tom work? A. In a school B. In a post office. C. In a factory. 17. How did Tom send the letters? A. By bus. B. On foot. C. By bike. 18. What did Tom see when he arrives at the house? A. A big door. B. A big dog. C. A letter. 19. Did the dog chase after Tom? A. No, it didn’t. B. Yes, it did. C. Yes, it didn’t. 20. What did the dog come to Tom to do? A. To carry the letter. B. To read the letter. C. To throw the letter. 二、选择填空 (20分) 21. I saw _____ unusual thing yesterday! It was _____UFO! A.a; an B. a ; a C. an; a D. an; an 22. When the teacher_______ into the classroom, the students stopped talking. A. enters B. entered C. goes D. went 23. --- What can I do for you, sir? --- I’m so hungry. Could you give me _________? A. special something to eat B. anything special to eat C. special anything to eat D. something special to eat 24. Mom makes me eat an apple a day ________ the doctor away. A. keeps B. is kept C. to keep D. keeping 25. ---You mustn't swim here. Look at the sign. It ____ “No swimming”. --- Oh, I_______ notice it. Thanks for telling me. A. says; don’t B. writes; don’t C. says; didn’t D. writes; didn’t 21. C 前者unusual的第一个音标是元音;后者UFO的第一个音标是辅音。 22. D 根据后半句的stopped,可知前半句也应该是一般过去时,动词应用过去式;其次根据空格后的into,可知选went,因为entered是及物动词,其后不需要加介词。 23. D 根据形容词修饰不定代词,必须后置,可排除A和C;其次,根据答句的could,不是can的过去式,而是不是婉转形式。故选D。 24. C 本题的陷阱是选A。但仔细审题后发现:不是考查谚语(An apple a day keeps the doctor away.),而是考查固定句型(make sb do sth),该句意是:妈妈使我每天吃一个苹果,是为了远离医生。本题考查动词不定式作目的状语。 25. C 前者考查标志上写着,应用says;后者考查“哦,我没有注意到它”,应用一般过去时。 26. --- What do you think of the film Book of love ? --- I think it’s _____, but my brother says it's_____ A. good enough; bored B. enough good; boring C. good enough; boring D. enough good; bored. 27. Most people like sleeping with their windows ____, but a few like keeping them _____. A. open; close B. opened; closed C. closed; open D. closed; opened 28. ______ fine the weather is! And _______ time the boys are having in the park! A. How a, what good B. How, what a good C. What a, What a good D. How, what good 29. The building has ________ floors and I live on the ________ floor. A. twenty; nineth B. twenty; ninth C. twentieth; nine D. twentieth; ninth 30. The boy’s mother is ______. He has to look after his _____ mother at home. A. bad; sick B. ill; bad C. ill; sick D. sick; ill 26. C 句意:——你觉得电影《爱情之书》怎么样?——我认为它照顾好,但我哥哥说它无聊。根据后接与物连用,应用boring;其次,表示“足够好”,应用good enough。故选C。 27. C 前者考查with + 物 +形容词(作宾补),应用open或closed;后者考查keep + 物 + 形容词(作宾补),应用open或closed;根据句中的but,可知前后所用形容词不一样,正好相反。故选C。 28. B 前者感叹句强调的是形容词fine,应用how;后者感叹句强调的是a good time,应用what。 29. B 前者考查基数词;后者考查序数词。 30. C 前者考查“某人生病了”,常用sb be ill;后者考查形容词“生病的”,修饰其后的名词,作定语,应用sick。 31. — Who is the man in the blue car? —He is ________ father. A Kate’s and Mary’s B. Kate and Mary’s C. Kate and Mary D. Kate’s and Mary 32. — ___ did you get to the bus stop, Millie? —Oh, about 5 minutes ago. I think I need to wait for minutes. A. How long; five more B. When, another five C. How long; more five D. When, five another 33. We should ___ little children ____ water or fire. A. ask; to play with B. ask; be careful with C. tell; to be careful for D. tell; not to play with 34-______ try some fish? It looks delicious. -- It smells _________. I don't want to eat it. A. Why not, bad B. Why don't, good C. Why not, good D. Why don't, bad 35. —Dad, this maths problem is ______ difficult for me! Could you help me? —Don’t complain _______, Mary. You should use your head. A. too much, much too B. much too, too much C. too much, too much D. much too, much too 31. B 表示“两人所共有”,应用A and B’s。 32. B 根据答句的Oh, about 5 minutes ago,可知上句是询问“何时”,应用when;后者考查“还需要5分钟”,应用another five minutes或five more minutes。 33. D 句意:我们应该叫小朋友不要玩水或玩火。本题考查tell sb not to do sth(叫某人不要干某事)。 34. A 前者考查固定句型Why not,后接动词原形;后者考查smell,是连系动词,后接形容词作表语。根据答句的后半句句意:我不想吃它,说明“它闻起来坏了”。 35. B 前者修饰形容词difficult,应用much too;后者跟动词连用,或修饰不可数名词,应用too much。 36. —Why are you in such a hurry, Mike? —There_____ an NBA basketball game in ten minutes. A. will be B. will have C. is going to have D. are going to be 37. With his eyes open________, Jim sat beside his mother and they had fun ________ with each other. A. widely; to chat B. wide; to chat C. widely; chatting D. wide; chatting 38. — Did you hear somebody ______in the next door yesterday evening? A. sings B. sang C. singing D. to sing 39. —_____I smoke here? —Sorry, you . I think it’s bad for your health. A. Could, couldn’t B. Could, can’t C. Can, couldn’t D. Can, can 40. —We can’t go for the picnic this weekend because of the coming heavy rain. — . You are looking forward to it all the time. A. Believe it or not B. What a pity C. I am afraid not D. How amazing 36. A 根据答句的in ten minutes,可知本题是一般将来时。考查固定句型there be的一般将来时形式:there will be或there is going to be或there are going to be,因句子的主语是an NBA basketball game表示单数,故选A。 37. D 前者考查“充分地”,应用wide;后者考查have fun doing sth。 38. C 考查hear sb do sth(经常听到某人干某事)与hear sb doing sth(听到某人正在干某事)的用法辨析。 39. B 前者表示婉转形式;后者回答婉转形式的could,表示“不能”,应用can’t。 40. B 考查交际用语。句意:——因为即将到来的大雨,本周周末我们不能去野炊了。——多么可惜啊!你一直在盼望着它呢。故选B。 三、完型填空 (15分 ) Many animals use some kinds of “language”. They use signals(信号) and the signals have meanings. For example , 41 a bee has found some food , it goes 42 its home. 43 is difficult for a bee to tell 44 bees where the food is speaking to them , but it can do a little dancing . This tells the bees where the food is and 45 it is. Some animals show 46 they feel by making sounds . It is not difficult to tell if a dog is angry because it barks . Birds make several different sounds and 47 has its meaning . Sometimes we humans(人类) make sounds in the same way . We make sounds like “Oh” to 48 how we feel about 49_ or we _50_ something on our feet. We humans have languages. We have words. These words have meaning of things , action , feeling or ideas . We are able to 51 each other information, to tell other people 52 we think or we feel. By writing down words, we can remember what has happened or 53 messages to people far away. Languages, like people, live and die. If a language is not used by people, it is called a dead language. This language cannot live and grow because 54 speaks it. A living language, of course, is often spoken by people today. It grows and changes with time. New words are created, and some old words have 55 meanings. 41. A. because B. since C. when D. as 42. A. out of B. back from C. away from D. back to 43. A. It B. This C. That D. He 44. A. each other B. another C. the other D. others 45. A. how long B. how far away C. how many D. how old 46. A. why B. which C. how D. what 47. A. each B. every C. all D. some 48. A. show B. say C. talk D. speak 49. A. everything B. something C. nothing D. anything 50. A. put B. drop C. fall D. set 51. A. give B. put C. show D. take 52. A. that B. which C. what D. why 53. A. send B. bring C. push D. get 54. A. someone B. no one C. anyone D. everyone 55. A. new B. right C. real D. good 【文章大意】这则短文讲述的是语言的重要性。无论是何种语言,只要不使用,它将死亡。 41. C 表示”当……的时候”。 42. D 蜜蜂发现食物会返回蜂窝,通知其它蜜蜂。 43. A 形式主语。 44. C the other bees其它的蜜蜂。 45. B 蜜蜂通过跳舞告诉同伴物源有多远。 46. C 用how作状语修饰feel。 47. A 根据谓语动词has应选each.。each指代的是可数名词sound,所以不能用all或some,而every是形容词,不能做主语。 48. A 用语言来表示自己的感觉,故选show。 49. B 根据50空后的内容可知答案。 50. B ouch表示疼痛,故推测是东西砸到了脚上。fall是不及物动词,故不选。 51. A 考查双宾语结构give sb sth。 52. C think为及物动词,这里what做think宾语。 53. A send messages为固定搭配,表示“发送信息”。 54. B 根据文意,一种语言如果没人使用,就会灭亡。 55. A 旧词新意。 四、阅读理解 (30分 ) A Guitar Player Wanted (招聘) Are you a lover of music? Can you play the guitar? Can you sing or dance? Join our Sunshine Rock Band. Please call Mike at 5487-6598 or send email to sunshine@yahoo.com. Hot Club Do you like to play table tennis? Do you want to play it well? Mr Zhang is a good teacher. You can come here every Saturday afternoon from 2:30 to 5:30. Telephone: 8665-7868 Address: Room 15, Lantian Hotel Swimmer Wanted Can you swim? Do you like children? Can you teach them to swim on Sundays? Come and join us. Call Joe at 8472-9999 for more information. Summer Job Do you like to talk with people? Do you like to write stories? Would you like to work for a magazine? Then come and work as a reporter. Please call Karen at 5561-8823. 56. Sunshine Rock Band needs . A. a guitar player B. a reporter C. a swimming coach D. a table tennis coach 57. If you can swim very well and like children very much, you will be more interested in the _____ advertisement(广告). A. first B. second C. third D. fourth 58. If you like writing, you can call for a job. A. 8472-9999 B. 8665-7868 C. 5561-8823 D. 5487-6598 59. Your classmate wants to learn table tennis, so you can advise(建议)her to call . A. Joe B. Mr Zhang C. Karen D. Mike 60. The above ads(以上的广告)are probably(可能)from . A. a newspaper(报纸) B. a story book C. a science book D. a history book 【文章大意】本文是应用文,包含四则招聘广告。 56. A 细节理解题。根据第一则广告“Guitar Player Wanted (招聘) /Join our Sunshine Rock Band.”可知答案。故选A。 57. C细节理解题。根据第三则广告“Swimmer Wanted / Can you swim? Do you like children?”可知答案。故选C。 58. C细节理解题。根据第四则广告“Summer Job / Do you like to write stories? / Please call Karen at 5561-8823.”可知答案。故选C。 59. B细节理解题。根据第二则广告“Hot Club / Do you like to play table tennis? / Mr Zhang is a good teacher.”可知答案。故选B。 60. A 文章出处题。以上的广告最有可能出自于报纸。故选A。 B I read some stories about amazing people today. Here are some of the interesting things that I know. Xie Qiuping, a Chinese woman, has the longest hair in the world. Her hair is 5.63 metres long! That is amazing. My hair is only 40 centimetres long! I don’t know how she washes her hair! There is a man in France called Michel Lotito. He eats metal and glass. He even eats a model plane! How strange! The tallest man in the world ever lived in the USA. His name was Robert Pershing Wadlow. He was 2.72 metres tall. He died in 1940. Wow, he was really tall. Will there be a taller man in the world? The oldest woman alive is Elizabeth Bolden. She was born in 1896. Will I be that old? I don’t want to die until I am at least 100 years old. 61. Where does the woman with the longest hair come from? A. France B. The USA C. England D. China 62. The Frenchman Michel Lotito even eats ________. A. some sweets B. a model plane C. some hair D. a ship 63. Robert Pershing Wadlow is the ________ man ever in the world. A. shortest B. oldest C. tallest D. smallest 64. How old is Elizabeth Bolden? A. 104 B. 114 C. 124 D. 94 65. How many women does the writer talk about in the story? A. Three B. Four C. One D. Two 【文章大意】本文是说明文。介绍了四个惊奇的人的故事。 61. D 细节理解题。根据第二节的第一句“Xie Qiuping, a Chinese woman, has the longest hair in the world.”可知答案。故选D。 62. B 细节理解题。根据第三节的第三句“He even eats a model plane!”可知答案。故选B。 63. C 细节理解题。根据第四节的第一句“The tallest man in the world ever lived in the USA.”可知答案。故选C。 64. C 细节计算题。根据最后一段的第一、第二句“The oldest woman alive is Elizabeth Bolden. She was born in 1896.”可知,2019 – 1896 + 1 = 123 + 1= 124。故选C。 65. D 细节理解题。根据第二段与最后一段可知答案。故选D。 C It is a sunny day. Alice finds a pair of shoes in a shoe shop. Suddenly the shoes move towards Alice. "Hey! What's happening?" Alice shouts. A loud voice comes from the shoes, "Welcome, my friend. I am magic(魔法的) shoes. Would you like to travel with me?" "Sounds great! Let's go," Alice answers happily. First they fly high up into the sky and they land in a jungle(丛林). It is hot and wet because it is raining. Then they fly to the desert. It's very hot and dry there. After that they fly to the South Pole. There is lots of ice. Everywhere is white, and it's really beautiful. Then they fly to a forest. It's windy there. After a while, they fly to an island in the sea. There is thunder and lightning. Alice is scared. "Ah! Let's go home!" she cries. Finally , they fly back home. The shoes land in the shop and Alice gets off. "Wow! What a wonderful experience it is!" she says. 66. When Alice finds the shoes in a shop at first, they suddenly. A. fly into the sky B. fall off the shelf C. become dirty D. move towards her 67. How is the weather in the forest? A. It is hot and wet. B. It is sunny. C. It is windy. D. It is snowy. 68. How many places do they go? A. Six B. Five C. Four D. Three 69. How does Alice find this experience by taking the shoes? A. She is happy at first and then scared B. She is scared all the time. C. She is calm all the time. D. She is happy all the time. 70. What's the best title for the passage? A. The experience of magic shoes B. Alice and magic shoes C. Alice's trip to the forest D. A magic weather report 【文章大意】本文是记叙文。讲述的是魔鞋带Alice去旅行的故事。 66. D 根据文章第一段第三句可知,鞋子突然朝Alice移动过去。 67. C 由倒数第二段中 “ Then they fly to a forest. It’s windy there ”可知,森林里的天气是“有风的”。 68. A 文中提到了他们一共去了六个地方。 69. A 当魔鞋要带Alice去旅行时,她愉快地答应了。而当魔鞋带她飞到一个雷电交加的小岛上时,Alice非常害怕。 70. B 文章主要讲述的是魔鞋带Alice去旅行的故事。 五、词汇运用:15分 A. 根据句意和汉语提示,在空白处填入一个适当的单词(每空限一词) 。 71. The fish ___________(尝起来)very nice .I like it very much. 72. When I was in a high school, I often ___________ (骑) a bike to school. 73. The police try their best to _________ (保护) the people around. 74. The apples on that tree are too high. I can’t _____________ (伸手够到) them. 75. ______________ (突然),he shouted at me but I didn’t know why. B. 用括号内所给词的适当形式填空(每空不限一词) 。 76. I was __________ (surprise) to see so many tigers in the zoo. 77. —What about (play) basketball on Sunday? —It sounds good. 78. The students _ ______ (have) a sports meeting the day after tomorrow, aren’t they? 79. Look! How quickly she ________ (run) after the rabbit! 80. Millie is very_____________(care), so she often makes many mistakes. 81. .Nobody can do anything _____________(with)any help. 82. ___________(get)more information, please search the Internet. 83. Mary is a good softball player, so she is good at _________(hit) the ball. 84. It’s very easy to get ________(lose) in big cities like Shanghai. 85. You can see beautiful trees and flowers __________ (cross) the bridge. 六、任务型阅读:10分 阅读下面短文,根据短文内容在表格中的空格里填入一个最恰当的单词。每空一词。 Last year, I did not like my English class. Every class was like a bad dream. The teacher spoke very quickly and I couldn’t understand her most of the time. I was afraid to ask questions because I didn’t know how to read the words correctly. I just hid(躲藏)behind my textbooks and never said anything in class. Then one day I watched an English film—Toy Story. I loved this exciting and funny film. So I began to watch other English films, too. I could not understand everything the people said, but their body languages(语言)and the expressions(表情)on their faces help me get the meaning(意思). I understood I could get the meaning by listening for just the key words. I found out that listening to something interesting is the secret to the language learning. I also learned some useful sentences like “It’s a piece of cake” or “It serves you right. I did not understand these at first. But because I wanted to understand the story, I looked them up in a dictionary(字典). Now I really enjoy my English class. Do you want to learn English like this? How I learned English Last year I 86 my English class. It was like a bad dream. The teacher spoke 87 quickly for me to understand most of the time. I was afraid 88 asking questions because I couldn’t read the words correctly. I thought I just hid behind the textbooks and said 89 in class. Then Everything changed after I watched a/an 90 and funny film called Toy story. I could not understand everything the people said, but I tried to get the __91 in many ways. ※Watching their 92 languages and expressions on their faces ※Listening for just the 93 words. ※ 94 them up in a dictionary helped me understand the story. My idea Listening to something 95 is the secret to language learning. 【文章大意】这篇短文主要讲述了去年作者不喜欢英语课。每一节课就像一场噩梦,后来有一天,我看了一个英文电影叫玩具总动员,从此作者就喜欢上英语课了,而且兴趣是学习语言的秘诀。 86. hated/disliked 87. too 88.of 89. nothing 90. exciting 91. meaning 92. body 93.key 94. Looking 95. interesting 七、阅读表达: 回答下面5个问题,每题答案不超过6个词。10分 I’m going to the sun on my holiday. I will go there by spaceship. I will take a big blue spaceship. Then I’ll take the spaceship to the sun. The sun is very hot. So I put on the super shirt. In the morning, I will have some sun burgers for my breakfast. At eight o’clock, I will play with my friends there. They are a super dog and a super girl. The super dog is white and black. The super girl is very clever. The super girl and the super dog like to play with me. So I play with them for an hour and a half. Then I will do my homework on a small blue table. After finishing my homework, I will have my lunch. I will eat sun salad. I will have red juice, red fish and red rice. All things are red. Then I need a lot of water because the sun is too hot. Then I will walk to the spaceship. After that I will take the spaceship to the earth. This is a good holiday on the sun. 96. How will he go to the sun on his holiday? ___________________________________ 97. What will he have for his breakfast? _______________________________________ 98. What colour is the super dog? _______________________________________ 99. Why does he need a lot of water? _______________________________________ 100.What do you think of his holiday? ________________________________________ 【文章大意】这篇短文中作者给我们介绍了他想去太阳上度假,他打算乘坐宇宙飞船去那里,他会在那里和他的朋友—超级狗和超级女孩一起玩,他觉得这个假期会非常有趣。 96. He will go there by spaceship. 97. He will have some sun burgers. 98. White and black. 99. Because the sun is too hot. 100. It is a wonderful holiday./It is very interesting. 或: 96. By spaceship. 97. Some sun burgers. 98. White and black. 99. Because the sun is too hot. 100. Good/ Nice… 【解析】 96. 根据短文第二段中I will take a big blue spaceship. Then I’ll take the spaceship to the sun.可知,作者打算乘坐宇宙飞船,飞向太阳。故本题答案是He will go there by spaceship。 97. 根据短文第二段中In the morning, I will have some sun burgers for my breakfast可知,在早上,作者会吃sun burgers,故本题答案是He will have some sun burgers。 98. 根据短文第二段中The super dog is white and black可知,这只超级狗是黑白相间的。故本题答案是White and black。 99. 根据短文中Then I need a lot of water because the sun is too hot.可知,因为太阳非常的热,因此作者需要大量的水。 100. 根据短文的最后一句This is a good holiday on the sun.可知答案。 八、缺词填空:10分 Alice's Adventures in Wonderland?is one of the most p___101 children's books of all time. It tells the story of a young girl c 102 Alice. The writer of the book is Lewis Carroll. In fact, Lewis Carroll was not the writer's r 103 name. His real?name was Charles Dodgson. One day, he took a boat ride down the Thames River to go on a p 104 with?three little girls. To make the ride i 105 , he told them a story about Alice. In the story Alice f 106 a rabbit and entered a wonderful world called Wonderland. She had many adventures in that world. The children e 107 the story very much. ??? ?Charles later w 108 the story down under the name?Alice's Adventures Under Ground. He gave a copy to his friend George. George read it to his children?and they loved it. L 109 , Charles wrote more?parts to the story until it was around 35 000 words. It was first printed in 1866. The book was an immediate success.?People of all ages will find the book e 110 and enjoyable. 【文章大意】本文讲述的是《爱丽丝梦游仙境》的作者的生平及成书的过程。 101. popular 102.called 103.real 104.picnic 105.interesting 106.followed 107.enjoyed 108. wrote 109. Later 110.exciting 九、书面表达:20分 假如你是李明,打算向你的朋友Simon介绍你的家乡。请你根据下面的提示,写一篇英语书信,词数100词左右。开头和结尾已给出,不计入总词数。 要点提示: 1. 我的家乡是兴化,在江苏东北面,是一个美丽、现代的城市。这儿的人们善良、友好。很容易和他们交朋友。 2. 这儿有许多花和树,空气新鲜。早晨我们可以闻到花香并听到鸟儿歌唱。在公园散步、跑步、是锻炼身体的好地方。 3. 我们种小麦、养猪和牛。 4. 这儿有许多有趣的事可以做。你可以购物,吃当地的美食,欣赏地方戏。夏天你还可以去湖里游泳……。 Dear Simon I’m glad to tell you something about my hometown. ____________________________________ ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Yours, Li Ming 2018~2019学年度第二学期第3次月度联考 七年级 英语 试题 听力材料 第一部分 听对话,回答问题。 本部分共有10道小题, 每小题你将听到一段对话, 每段对话听两遍。在听每段对话前, 你将有5秒钟的时间阅读题目;听完后, 你还有5秒钟的时间选出你认为最合适的备选答案。 1. M: Are you ready? Can you go out now? W: No. Wait a minute. I’m looking for my skating shoes. 2. M: Lucy, is your mother a teacher? W: No, she is a cook. But my aunt is a teacher. 3. M: Do you know anything amazing? W: Yes. For example, elephants walk on tiptoe. 4. W: Excuse me . Do you have a watch, Mr. Green ? I want to know the time. M: Oh, yes. I have one in one of my pockets. Let me have a look. 5. M: My son’s birthday is coming. I want to buy a basketball for him. W: That’s a good idea. 6.W:Can I help you, sir? M: Yes, please. I want to borrow a novel by Mark Twain. 7. M: Were you in Shanghai last week? W : Yes , I was. I went there for a meeting. 8. W: We'll be late for the meeting. M: Oh, it's a quarter to nine now. The meeting will begin in 15 minutes. Let's hurry. 9. M: Excuse me, is there a post office near here? W: Yes, there is. It's next to the bank. 10.M: This red T-shirt is $20 and the white one is 5 dollars more. W: This black one is 6 dollars more than the white one. 第二部分 听对话和短文回答问题 你将听到一段对话和两篇短文,各听两遍。听每段对话或短文前,你将有时间阅读相关小题,每小题5秒钟;听完后,每小题你仍有5秒钟的时间选择你认为最合适的备选答案。 听第一段对话,回答第11至12小题。 W: Excuse me, Can you tell me the way to the City Theatre? M: Sure. The City Theatre is next to the City Library, but it’s far from here if you walk there. W: How shall I get there then? M: You can take the No.5 bus from here . It’ll take you right there. W: Thank you. M: You’re welcome. 听第一篇短文,回答第13至15小题。请根据所听内容选择正确的选项,完成信息记录表。 Today Tina comes first again in her class, All the people in her family are happy. And they want to give Tina some presents to celebrate. Tina's mother buys some new clothes for Tina and she thinks her daughter will be happy to have them. Tina's father buys some books for Tina because he knows she likes reading very much. What does Tina's grandfather give her? He gives her some pocket money. And he tells Tina to buy something she likes. 听第二篇短文,回答第16至20小题。 After Tom left school, he went to work in a post office. He was glad to get the work, because he could send the letters on his bike. It was easy and interesting. One day he took a letter to a house. When he got to the door, a big dog ran fast to him. He was afraid of it very much and quickly threw the letter on the ground. He was surprised to see that the dog didn’t come at him. It stopped before the letter and picked it up with its mouth. Then it carried the letter into the house. Tom said to himself, “It does the same work as me.” 2018~2019学年度第二学期第3次月度联考 七年级 英语 试题 参考答案 一、听力 1-5 CCBBC 6-10 CBBBC 11-15 BBABC 16-20 BCBAA 二、选择填空: 21-25 CDDCC 26-30 CCBBC 31-35 BBDAB 36-40 ADCBB 三、完形填空 41-45 CDACB 46-50 CAABB 51-55 ACABA 四、阅读理解 56-60 ACCBA 61-65 D B C C D 66-70 DCAAB 五、词汇运用:15分 71. tastes 72. rode 73. protect 74. reach 75. Suddenly 76. surprised 77. playing 78. are going to have 79. is running 80. careless 81. without 82. To get 83. hitting 84.lost 85. across 六.任务型阅读(10分) 86. hated/disliked 87. too 88.of 89. nothing 90. exciting 91. meaning 92. body 93.key 94. Looking 95. interesting 七、阅读表达: 回答下面5个问题,每题答案不超过6个词。10分 96. By spaceship. 97. Some sun burgers. 98. White and black. 99. Because the sun is too hot. 100. Good/ Nice… 八、缺词填空:10分 101. popular 102.called 103.real 104.picnic 105.interesting 106.followed 107.enjoyed 108. wrote 109. Later 110.exciting 九、书面表达:20分 Dear Simon I’m glad to tell you something about my hometown. My hometown is Xinghua. It’s in the north-east of Jiangsu. It’s a beautiful and modern city. People here are kind and friendly. You can make friends with them easily. There are many flowers and trees here so the air is very fresh. In the morning, we can smell the flowers and hear the birds sing. You can walk or run in the park. It’s a good place to exercise. We grow wheat and raise pigs and cows. There are many interesting things to do here. You can go shopping, eat nice local food and enjoy local opera here. You can also go swimming in the lake. …. Welcome to my hometown! Best wishes to you. Yours, Li Ming 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 月考试卷/名校月考
    • 2019-06-06
    • 下载0次
    • 1746.5KB
    • jsxhzyw
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-5925080 [特供] 重庆市九龙坡区2018-2019学年下学期第二阶段考试七年级英语试题(PDF版含答案,含听力音频和文字材料)

    初中英语/月考专区/七年级下册



    ================================================
    压缩包内容:
    2021级初一下二学月听力.mp3
    21级初一下二阶段英语听力材料.pdf
    21级初一下二阶段英语答案.pdf
    21级初一下二阶段英语答题卡.pdf
    21级初一下二阶段英语试题.pdf

    • 月考试卷/名校月考
    • 2019-06-05
    • 下载1次
    • 6081.59KB
    • 松仁
    进入下载页面

    校网通专供

  • ID:4-5924860 2018-2019学年湖南省祁阳县第七中学七年级英语下册5月月考试题(含答案,无听力音频及材料)

    初中英语/月考专区/七年级下册


    2019年春5月月考七年级
    英 语 试 题
    第二部分 基础知识运用
    单项选择。(每题1分,共15分)
    ()21.______does your brother go to the library? -Twice a week.
    A. How far B. How many C. How long D. How often
    ()22._______ is it from your home to the bank? -It's about 4 kilometers.
    A. How much B. How long C. How many D. How far
    ( )23---you like music very much .Did you sing a song at the party
    ---No, but Helen______.
    A. did B. does C. didn’t D. sings
    ( )24. - What kind of house do you want to rent? -----I want a house_____ a garden.
    A. under B. on C. with D. in.
    ( )25. Why not ______and have a look? ---- OK. Let's go.
    A. to go up stairs B. goes upstairs C. go to upstairs D. go upstairs
    ( )26. There is a window___ the wall and there is a picture___ it.
    A. on; in B . in; in C. on; on D .in; on
    ( )27.She's____ her wallet, but she can't _____ it.
    A. looking for;find B. look: find C. looking for: finding D. finding: look for
    ( )28. Linda often___ her homework in the evening, but this evening she ____TV now.
    A . does;watches B.is doing; watches
    C. is doing; is watching D does; is watching
    ( )29.There____a lot of money in her wallet, but she doesn’t use___
    A. are;the B.are;it C. is: it D. is;them
    ( ) 30. The little boy is___ years old. Today is his ___birthday
    A. fifth: fifth B. five; five C. five :fifth D,fifth: five
    ( )31.-Tom, don't forget ___your grandparents after school. -OK. Mom,I won’t.
    A. to visit B. visiting C to play D. playing
    ( ) 32. -There is ___with my computer.
    -Oh, sorry to hear that. You can call the service center for help.
    A wrong something B. something wrong
    C. anything wrong D. wrong anything
    ( )33. ____with the help of the teacher ,the boy could read some books ___the age of five.
    A. with; at B. of ;at C. with ; in D. under ;in
    ( ) 34.There are a lot of children ___basketball on the playground.
    A. play B . plays C. to play D. playing
    ( ) 35.It’s good____ us to help the people and children___ the street.
    A .for ; walk across B. to ;across C. to; cross D. for; across
    二.完形填空。( 10分)
    I celebrated my twelfth birthday with all my friends and family last year. My parents took me to go shopping, and _36_me some toys .I was really(真的)happy for their wonderful presents. 37_ this year, I didn't see any friends, and we didn't go shopping. What's the 38?Did they forget?
    "What about my birthday party this year? "I asked my parents. "Judy, let’s do 39 different this year. We'll go to a place tomorrow. Please make sure to take your saving box(存钱罐)40you.” said my father.
    I got up early the next morning. Soon we got to the place. place. A man welcomed us and 41us to his office. He told us many children here had to stop going to school because they were42. I knew why my father asked me to take my saving box then. I gave all my 43 to the children here. We had a great birthday party with them. After a(n)44 lunch, we went home.
    ================================================
    压缩包内容:
    2019年湖南省祁阳县第七中学七年级英语下册5月月考试题(含答案).doc

    • 月考试卷/名校月考
    • 2019-06-05
    • 下载0次
    • 352.52KB
    • feng1112
  • ID:4-5919898 吉林省长春市名校调研2018-2019学年第二学期七年级第三次月考英语试题(扫描版含答案,含听力文字材料,无音频)

    初中英语/月考专区/七年级下册

    ////////// ================================================ 压缩包内容: 吉林省长春市名校调研2018-2019学年第二学期七年级第三次月考英语试题(扫描版含答案,含听力文字材料,无音频).docx

    • 月考试卷/名校月考
    • 2019-06-04
    • 下载1次
    • 40024.88KB
    • 21jy_102099982