欢迎您,[登陆][注册] (您的IP:52.204.98.217)

初中英语期中专区七年级下册
全部(2000) 课件 教案 试卷 学案 素材 视频 电子教材
不限 普通资料 精品资料 特供资料 成套资料
  • ID:4-5938241 安徽省淮北市杜集区2018-2019学年度第二学期期中期质量检测七年级英语试卷+答题卡(含答案及听力音频及听力材料)

    初中英语/期中专区/七年级下册

    2018-2019学年度第二学期期中质量检测 七年级英语答案 参考答案: 听力原文 (一)录音中有五个句子,每个句子听一遍,然后从每小题A、B、C中选出你所听到的单词或短语。听完每个句子后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。 1. My brother can play the violin. 2. Emma goes to school at six thirty-five every day. 3. My uncle goes to work on foot every day. 4. Don’t be noisy in the library. 5. The weather is cloudy in New York today. (二)录音中有五组对话,听对话两遍后,从每小题A、B、C中选出能回答所给问题的正确答案。听完每个对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。 【出处:21教育名师】 6.W: Does Jack play tennis well? M: No, he is good at playing soccer. 7. W: I like the monkeys. They are really smart. M: Oh, I don’t like them. Look! The baby pandas are very cute. I like them very much. 8. W: When do you have breakfast at home, David? M: I get up at 6:00, and I have breakfast at 6:15. 9. W: There is much noise. Is your brother watching TV? M: No, he isn’t. He is talking on the phone with his friend. 10. W: Don’t run in the hallways, Peter! M: Sorry, Mrs. White. I won’t do that again! (三)录音中有一段长对话,听对话两遍后,从每小题A、B、C中选出能回答所给问题的正确答案。听完对话后,你有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。 W:Good morning, sir! May I have a look at your name card, please? M:Sure. Here you are. W:Mr. King. And you are from London. M: Yes. I know Wuhan zoo is famous in China. Is it far from here? W: You’re kidding. It’s far and you’d better take a taxi to go there.2-1-c-n-j-y M:So, how much do I need to pay for the taxi driver? W:About 70 yuan. M: Oh, that’s fine. Can I see Chinese pandas there? M: Yeah, and I think you’ll have a good time. 听力部分 1-5 CAACB 6-10 BBCCA 11-15 AABAC 笔试部分: 笔试部分: 一.单项选择 1~5:BBADB  6~10: ADBAA  11~15: CCCCA 2.完形填空。 1~5:DCABD  6~10: ACDBA 3.补全对话。 1~5: CEBDA 4.阅读理解。 1~5: CCBBD 6~10:BCADB  11~15: ABDBC 5.用所给单词的适当形式填空。 1.?do ?2. good?? 3. is singing ??4.?relaxes ?5. visiting 6.单词拼写。 1.rules ?2.forget ??3.between ??4. drawing ??5.noisy 七、范文: Dear Tom, Thanks for your e?mail. I'm very happy to tell you something about myself. I like to play the guitar and I can play it well. Every morning, I get up at 6:00 a. m. At 7:00 a. m. , I usually ride a bike to school. I have lunch at school at 12:00 noon. And I get home at 5:00 p. m. I like pandas because they are cute and smart. But they are in great danger. These days, I am reading a book about pandas. I want to help and save them. Can I know more about you?I wish to get your e?mail soon. Yours, Wang Hai 2 / 2 2018-2019学年度第二学期期中期质量检测 七年级英语试卷 听力部分(15分) 一.录音中有五个句子,每个句子听一遍,然后从每小题A、B、C中选出你所听到的单词或短语。1题1分。 1. A. the piano B. the drums C. the violin 2. A. six thirty-five B. five thirty-five C. seven forty-five 3. A. walk B. by bus C. take a taxi 4. A. the dining hall B. the classroom C. the library 5. A. windy B. cloudy C. rainy 二.录音中有五组对话,听对话两遍后,从每小题A、B、C中选出能回答所给问题的正确答案。1题1分。 6. What is Jack good at playing? A. Tennis. B. Soccer. C. Chess. 7. What animals does the man like? A. Lions. B. Pandas. C. Bears. 8. When does David have breakfast? A. At 6:00. B. At 6:50. C. At 6:15. 9. What is the boy doing? A. He is watching TV. B. He is listening to music. C. He is talking on the phone. 10. Where are the two speakers? A. At school. B. On the street. C. In a store.21·c 三.录音中有一段长对话,听对话两遍后,从每小题A、B、C中选出能回答所给问题的正确答案,1题1分。 11. Where does the man come from? A. England. B. America. C. China. 12. Where does the man want to go? A. Wuhan Zoo. B. Wuxi Zoo. C. Moscow Zoo. 13. How will the man go to the zoo? A. By bus. B. By taxi. C. On foot. 14. How much will the man pay for the taxi driver? A. 70 yuan. B. 17 yuan. C. 7 yuan. 15. What animals does the man want to see? A. Snakes. B. Giraffes. C. Pandas. 笔试部分(85分) 一.单项选择(共15小题,1题1分,计15分) 从每小题A、B、C、D中选出一个能填入句中空白处的最佳答案。 1. There is_____________ elephant in the zoo, ___________ elephant is from Africa. A. a, the B. an, the C. /, an D a, an 2.Sally has a busy ________, so she has much ________ to do every day. A. work; work B. job; work C. job; job D. work; job[ 3.________ takes the old man a long time ________ the door of his own. A.It; to open B.It; opening C.That; to open D.That; opens 4.—Can I go to the park, Mum? —Certainly. But you ______be back before six o’clock. A. can B. may C. might D. must 5. I’m talking _____Frank _______ the sports meeting. A. about , to B. with ,about C. to, with D with, to 6. Listen! Your father is____ Tom a story. A. telling B. talking C. speaking D. writing 7. He likes his work, but it’s _____________ dangerous A. a kind of B. kinds of C. a kind D. kind of 8.____________ trees! A. Not to cut down so many B. Don’t cut down so many C. Not cut down so many D. Don’t cut down so much 9.—______ is it from your home to the clothes store? —Three kilometers. A. How far? ???? B. How long????? C. How much??? D. How old 10.—_______ do you need to get home from here?—Only 10 minutes. A. How long???? B. How far? ???C. How much??? D. How old? 11. For me, it’s difficult _______ the violin well. A. play ? ? ? ? B. finish C. to play??? ? D. to finish 12. —Bill, do you eat apples ______ pears after dinner?—Apples. A. and????? ? B. but????? ?C. or?????D. so 13. Eric, don’t let that dog come here. Little David is ______ of it. A. happy?? ? B. short?????C. afraid??? D. cool 14. —Helen, are your parents strict _______ you?—Yes, we have strict family rules. A. in ????? ???? B. of?????? C. with ? ? ?D. on? 15.— John, don’t play soccer on the street(街上). It’s dangerous. —____.? A. Sorry, I won’t. ???B. No, I can’t. ?C. Thank you D.??I don’t mind.???? 二.完形填空(共10小题,1题1分,计10分) 阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。 Is having a pet fun or boring for kids? Some kids think it's a hard job,___1_____most of them think it's a fun thing. Here are some ____2____ views(观点). Amy, 9, has a dog and a cat. “Having pets helps me learn about ____3____,” she says, “and also _____4___ me how to take care of(照顾) others. ” Molly, 11, has three fish. “It's ___5_____ to watch them. And they make me ____6___,” she says. “The most fun is to spend(花费)_____7___ with them. ” Julie, 11, has two cats. “They are my best _____8___,” she says. “They're always there for me. ___9_____ I come home and see them, I always ____10____ my problems(问题) soon and feel very well. ” So it's just that simple(简单的): pets are great.                                     1. A. so B. if C. because D. but 2. A. teachers’ B. parents’ C. kids’ D. scientists’ 3. A. animals B. subjects C. sports D. museums 4. A. gives B. teaches C. keeps D. remembers 5. A. boring B. difficult C. lucky D. fun 6. A. happy B. tired C. scared D. angry 7. A. books B. paper C. time D. money 8. A. sisters B. teachers C. parents D. friends 9. A. If B. When C. Because D. Before 10. A. forget B. enjoy C. keep D. like 三.补全对话 根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。(只填序号即可)(共5小题,1题1分,计5分) A: ____1____ B: Yes, please. Co (?http:?/??/?www.21cnjy.com?)uld you tell me the way to the First People's Hospital? A: Let me see. Oh, it's far from here. B: ____2____ A: About five miles. ____3____ B: Which bus should I take? A: The No.1 bus will take you there. B: ____4____ A: It's about 30 minutes. B: Thanks for your help. A: ____5____ A. That's all right. B. You can take a bus to go there. C. Can I help you? D. How long does it take to get there? E. How far is it? F. Is it far ? G. It doesn’t matter. 四.阅读理解阅读下列材料,然后从每小题A、B、C、D四个选项中选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳答案。(共15小题,1题2分,计30分) (A) Good news is f (?http:?/??/?www.21cnjy.com?)or you. Some new animals come to our zoo. They want to meet you. Come and see the big South China tiger and two Indian elephants. Three lions from Africa want to meet you, and four monkeys from Zhang Jiajie (张家界) are smiling (微笑) at you. Four cute koalas from Australia are going to welcome you, and two giraffes from America are waiting to look down on you. Tickets Grown-ups:$4.00 Children: Over 12 : $2.00 Under 12: Free Opening Time From Wednesday to Monday 9:00 am—4:00 pm Tuesday 10:00 am—3:00 pm Keep the zoo clean! Do not touch(摸),give food or go near the animals! 1. How many new animals come to the zoo? A.Seven. B.Fourteen. C.Sixteen. D.Seventeen. 2. Now (?http:?/??/?www.21cnjy.com?) Mr. Smith is in the zoo with his two sons,one is 14 and the other is 10, how much are the tickets together(总共)? A.$8.00. B.$4.00. C.$6.00. D.$2.00. 3. What time can you go to visit the zoo? A.8:30 am on Monday. B.9:30 am on Friday. C.5:00 pm on Sunday. D.3:30 pm on Tuesday. 4.Where do the lions come from? A.The Mountain Zhang Jiajie. B.Africa. C.India. D.Australia. 5.What can we do in the zoo? A.To give some banana (?http:?/??/?www.21cnjy.com?)s to the monkeys. B.To touch the koala on the head. C.To leave things ever (?http:?/??/?www.21cnjy.com?)ywhere. D.To take photos of the animals. (B) Mrs. Green is a worker(工人). She works in a big factory(工厂). She gets up at five thirty every morning. She often(经常)has breakfast at six fifty. After that she goes to the factory by bus at half past seven. She cleans the machines(机器)when she gets there very early. Then her workmates(工友)come. They begin(开始)to work at 8:00. They all work very hard(努力). She goes home at five. Then she does some cooking(烹调). After supper(晚饭) she usually helps her daughter, Amy with her homework. Sometimes she reads books. She usually watches TV with her family on weekends. 6.What time does Mrs. Green get up? A. 5:00 a.m. B. 5:30 a.m. C. 6:00 a.m. D. 6:30 a.m. 7.What’s Mrs. Green’s job? A. A driver. B. A teacher. C. A worker. D. A singer. 8.What does Mrs. Green usually do at six fifty? A. She has breakfast. B. She takes a shower. C. She goes to work. D. She brushes her teeth. 9.What does Mrs. Green usually do after supper? A. She takes a walk. B. She goes shopping. C. She watches TV with her daughter. D. She helps her daughter with homework. 10.When does Mrs. Green usually watch TV with her family? A. On weekdays. B. On weekends. C. In the morning. D. In the afternoon. (C) Dear Sam,?? How’s it going? I’m in the Alps(阿尔卑斯山). Now it’s summer vacation, so we can be here for two weeks. Summer is usually very hot in France(法国), but in the mountains, things are?different. There is always snow. My parents and my sister are with me. We are having a great time.????? The morning in the mountains is cold and windy, so we don’t go out. We watch TV or play chess in the hotel(宾馆). When the sun comes out and the weather is not so cold, we go out to play in the snow. There are many schools here. They teach people how to ski(滑雪). My sister and I take classes in one of them. It is really fun!?See you next month.【版权所有:21教育】 Peter 11. Peter doesn’t go out in the morning because ________. A. it is cold and windy outside?????????? B. he doesn’t like snow C. he likes to play chess???????????????????? D. it is hot outside 12. The underlined(划线的) word “different” means “________” in Chinese. A. 奇怪的????????? B. 不同的???? C. 无关的?????????? D. 相似的 13. How do Peter and his sister learn to ski? A. Their parents teach them.????????????? B. Sam teaches them. C. They learn it in the hotel.?????????????? D. They learn it in a school. 14. Peter goes to the Alps with______. A. his parents B. his parents and sister C. Sam D. his friends 15. What can we learn from the passage? A. Peter has a brother.?????????????? B. People in France like summer. C. The summer in the Alps is not hot. D. Sam is living in the mountains. 五.用所给单词的适当形式填空。(共5小题,1题1分,计5分) 1. Let Bob _________(do) his homework at home. 2. The cake tastes __________(good). I like it very much. 3. Look!This pop star (sing)a famous American song. 4. Grace usually ________ (relax) for half an hour after dinner. 5.Did they have fun _________(visit) Huai bei yesterday? 六.单词拼写,根据首字母或汉语提示,在答题卡上写出下列句子中单词的完全形式。(共5小题,1题1分,计5分) 1. A good student must follow the school r_______(规则). 2. Mary, don’t f______(忘记) to bring your homework to school tomorrow! 3. Our school is b_______ (介于...之间)the park and the hospital. 4. Do you often practice d______(画画), Jim? 5. The classroom is too n______(吵闹的) now. I don’t want to be here. 七.书面表达(共1小题,满分15分) 假设你是Wang Hai,Tom是你的美国网友。他最近发给你一封电子邮件,询问你的个人情况。请根据以下提示,给他回一封电子邮件。 内容:①你的爱好和特长;②你的日常生活习惯(至少两点);③你的主要上学方式以及原因;④你对动物的看法;⑤这些天你正在做的事(一件即可)。 要求:①60词左右;②书写工整、规范。 Dear Tom, _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ 考号 学校      班级   姓名 得分 请    勿    在    密    封   线   内   答 题         PAGE 七年级英语试卷第4页 共4页 2018-2019学年度第二学期期中质量检测 七年级英语答题卡 听力部分(共15小题,1题1分,计15分) 一.1-5 ___________ 二.6-10____________ 三.11-15 ____________ 笔试部分(85分) 一.单项选择(共15小题,1题1分,计15分) 1—5 ______________ 6—10 _______________ 11—15_____________ 2.完形填空(共10小题,1题1分,计10分) 1—5 ______________ 6—10 _______________ 三.补全对话。(只填序号即可)(共5小题,1题1分,计5分) 1—5 ______________ 四.阅读理解。(共15小题,1题2分,计30分) A篇1—5 _____________ B篇6—10 _____________ C篇 10—15 _____________ 五.用所给单词的适当形式填空。(共5小题,1题1分,计5分) 1 __________ 2__________ 3___________ 4____________ 5 ___________ 6.单词拼写。(共5小题,1题1分,计5分) 1 __________ 2__________ 3___________ 4____________ 5 ___________ 七.书面表达(共1小题,满分15分) 假设你是Wang Hai,Tom是你的美国网友。他最近发给你一封电子邮件,询问你的个人情况。请根据以下提示,给他回一封电子邮件。 内容:①你的爱好和特长;②你的日常生活习惯(至少两点);③你的主要上学方式以及原因;④你对动物的看法;⑤这些天你正在做的事(一件即可)。 要求:①60词左右;②书写工整、规范。 Dear Tom, 考号 学校      班级   姓名 得分 请    勿    在    密    封   线   内   答 题         请    勿    在    密    封   线   内   答 题         PAGE 七年级英语试卷第1页 共1页

    • 期中试卷
    • 2019-06-10
    • 下载0次
    • 6344.01KB
    • guancui123
  • ID:4-5938221 安徽省淮北市杜集区2018-2019学年度第二学期期中期质量检测八年级英语试卷+答题卡(含答案及听力音频及听力材料)

    初中英语/期中专区/七年级下册

    2018-2019学年度第二学期期中质量检测 八英语答案 听力材料: 一、 1. Jack was cleaning the house with his parents at this time last Sunday. 2. Tom goes to see the doctor because he has a sore throat. 3. Bob likes to take the school bus to school every morning. 4. Mike was helping his brother cook dinner at 6:00 p. m. 5. Dave was sleeping when the rainstorm came last night. 二、 6. M: What's the matter, Li Ping? W: I cut myself when I was cutting tomatoes yesterday. Q: What's the matter with Li Ping? 7. M: Hi, Linda. Could you help me with the housework? W: Sure. Wait a minute. I'm eating an apple now. M: OK. Q: What's Linda doing now? 8. W: Dad, Tom borrowed my storybook, but he didn't give it back to me. M: Why don't you call him and ask him for it, Lisa? Q: What is Dad's advice? 9. M: Do you know John had a fight with Mike an hour ago? W: No, I don't. I went to the library just now. Q: Where was the girl while John and Mike were fighting? 10. W: Dad, could I watch TV after dinner? M: No, you should do your homework first. Q: What should the girl do first? 三、 Text 1 M: Could I invite my friends to my birthday party on Saturday, Mom? W: Certainly, dear. That sounds fun. M: Could I borrow some money from you? W: Why do you need money? M: Because I need to buy some snacks. W: Well, I'm going shopping tomorrow. I can buy them for you. M: That's great. Thank you, Mom. W: Could you please clean the living room? M: I cleaned it yesterday. W: You need to clean it again for your party. M: OK. But I need to finish my homework first. W: That's right. After you finish your homework, go and clean the room. Text 2 M: Oh! W: Bob? What's the matter, dear? M: My arms hurt. W: I'm not surprised. Why don't you stop for a moment? Let's have a cup of tea! M: That's a good idea. I think I will. W: You should ask our son to help you with the heavy boxes. M: Yes. You're probably right. 听力部分: 一、1~5: CEFAD 二、6~10: CACAB  三、11~15: BABAB 笔试部分: 一.单项选择 1~5: DCBBA 6~10:BAADC  11~15: CBCBC 2.完形填空。 1~5: BACBD 6~10:ABDCC  3.补全对话。 1~5: CEDBA 4.阅读理解。 1~5: AACDA 6~10:DCCBD  11~15: DCABD 5.用所给单词的适当形式填空。 1.development??2. recently??3. truth??4. copying??5. excited 6.单词拼写。 1.knives?2.suddenly ??3. provides??4.whole ??5. later 7..书面表达  In our daily life,we always?have a lot of pressure,especially to me,a student in Grade Nine.For example:I have to stay up late doing too much homework every day.And my mother also asks me to have lessons on weekends.Sometimes I can't get good grades in the exams,although I work hard. All of these can make me feel stressed out. I know if I want to be successful in the future.I have to face the challenges. So I often smile to everything to reduce the pressure.In my space time,I listen to the music that I can dance to,because it can make me relaxed.I also go to a movie with my friends on Saturday evening.I chat online once a week.Doing sports is another way to relax myself. In a word,we can do lots of things to reduce the pressure and make our life more and more beautiful.?? 2018-2019学年度第二学期期中质量检测 八年级英语答题卡 听力部分(共15小题,1题1分,计15分) 一.1-5 ___________ 二.6-10____________ 三.11-15 ____________ 笔试部分(85分) 一.单项选择(共15小题,1题1分,计15分) 1—5 ______________ 6—10 _______________ 11—15_____________ 2.完形填空(共10小题,1题1分,计10分) 1—5 ______________ 6—10 _______________ 三.补全对话。(只填序号即可)(共5小题,1题1分,计5分) 1—5 ______________ 四.阅读理解。(共15小题,1题2分,计30分) A篇1—5 _____________ B篇6—10 _____________ C篇 10—15 _____________ 五.用所给单词的适当形式填空。(共5小题,1题1分,计5分) 1 __________ 2__________ 3___________ 4____________ 5 ___________ 6.单词拼写。(共5小题,1题1分,计5分) 1 __________ 2__________ 3___________ 4____________ 5 ___________ 七.书面表达(共1小题,满分15分) 学习和生活中的烦恼都会使学生产生压力,有的压力来自于父母,有的来自于老师或同学,请以Less?pressure,better?life"为题,结合自身实际,谈一谈你的压力是什么以及你通常是如何缓解压力,放松自己的. 要求:书写工整,时态正确,语言通顺,不少于80字. 考号 学校      班级   姓名 得分 请    勿    在    密    封   线   内   答 题         请    勿    在    密    封   线   内   答 题         PAGE 七年级英语试卷第1页 共1页 2018-2019学年度第二学期期中期质量检测 八年级英语试卷 听力部分(15分) 一.听句子,选择与其意思相符的图片(有一幅多余的图片)(每小题1分,共5分) A. B. C. D. E. F. 1. ________ 2. ________ 3. ________4. ________ 5. ________ 二.听对话和问题,根据所听内容,选择正确答案(每小题1分,共5分) 6. A. She had a fever. B. She had a cold. C. She cut herself. 7. A. Eating an apple. B. Doing the housework. C. Watching TV. 8. A. Play with Tom. B. Argue with Tom. C. Call Tom and ask him for the storybook. 9. A. In the library. B. In the classroom. C. At home. 10. A. Sweep the floor. B. Do her homework. C. Have her dinner. 三、听两段长对话, 根据所听内容选择正确的答案(每小题1分,共5分) 听第一段对话,回答第11和12小题。 11. Who is going shopping tomorrow? A. The boy. B. The boy's mother. C. The boy's friends. 12. What does the boy need to do first? A. Finish his homework. B. Clean the living room. C. Buy some snacks. 听第二段对话,回答第13至15小题。 13. What's wrong with Bob? A. He has a toothache. B. His arms hurt. C. His leg is broken. 14. What does the woman advise Bob to do? A. Have a cup of tea. B. Go to the hospital. C. Carry fewer boxes. 15. What is the relationship(关系) between the two speakers? A. Guide and tourist.    B. Husband and wife. C. Doctor and patient. 笔试部分(85分) 一.单项选择(共15小题,1题1分,计15分) 从每小题A、B、C、D中选出一个能填入句中空白处的最佳答案。 1.—How does Jack usually go to work? —He______ drive a car, but now he ______there to keep healthy. A .used to; is used to walk B. was used to; is used to walking. C.was used to; is used to walk. D. used to; is used to walking. 2. He ________ his umbrella to me yesterday, so I didn't get wet. A.borrowed???B.kept C.lent???D.bough 3. --- Could you please____ your room, Tom? --- .______ A. cleaning, No problem B. clean , Certainly C. to clean, Of course D. clean, No ,I couldn’t 4. Tom has to go to school ______ , but he doesn’t feel______ . A. lonely; alone. B . alone ; lonely. C. alone; alone D. lonely; lonely. 5. —Your father is sleeping. Would you mind turning down the TV? —________. I'll do it right away. A.Not at all??????? B.Of course C.No way??????? D.Sounds good 6. Lucy often_________me___________my best friend.They both have long curly hair. A. thinks of B. reminds of C.helps,out D. leaves,out 7. Mary’s uncle made ___ possible for her to travel around the world. A.it B.that C. this D. one 8. Mary will make a plan as soon as she ____________her homework. A. finishes B. finish C. will finish D. finished 9. They plan to write some notices and ________after school. A. give away them B. give them away C. hand out them D. hand them out 10.She can’t speak Japanese. ________. A. Neither do I B. Neither I do C. Neither can I D. Neither I can 11.I saw him ____ on the side of the road when I passed by. A. lie B. lied C. lying D. lay 12. The people here met a lot of difficulties, but they never ________ hope. A. picked up B. gave up C. looked for D. waited for 13. _________?are?planning?to?take?a?vacation?abroad. A. Browns B. A?Brown C. The?Browns D. The?Brown's 14. ______?bad?weather! It?was?sunny?just?now,but?it's?raining?outside?now. A. What a B. What? C. How D. How?the ?15. —Ruby,could you please help me do some washing? —______. Mom,I'm studying for my English test. A. Go ahead B. No problem C. Sorry,I can't D. Yes,of course 二.完形填空(共10小题,1题1分,计10分) 阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。 A few months ago, I learned that the city food bank needed some volunteers. I used to be the ??1? ?in my group of friends. So, I sent letters to 10 friends. I’d like to ??2? ?a group that would volunteer to make and serve dinner for the disabled people. I wanted to ??3? ?my friends to be part of the group. Almost all of my friends ??4? .? One day, several of my friends brought some food and helped prepare the ??5? . “I got such a strong feeling of satisfaction when I saw the 6? ?people get the food!” said one friend. Later, another friend made a list about serving, ??7? ?we could do quickly and easily. Now each month there are new faces that join the group. One woman ??8? ?invited another group of her friends to serve.? It’s hard to imagine that simple ?9? ?asking friends to help have made a great difference. At first, I just wanted to be an organizer. Now, I ?10? ?my idea. I also love to work as a volunteer, because I can get more joy from the happy faces of the disabled people. 1. A. volunteer? B. organizer? C. singer? D. nurse 2. A. set up?? B. cheer up C. give up? D. clean up 3. A. take ? ? B. move? C. invite? D. teach 4. A. refused?? B. agreed C. stayed? D. left 5. A. training? B. journey C. party D. meal 6. A. disabled B. strong C. clever D. kind21世纪教育网版权有 7. A. but ? B. so C. because D. or 8 A. still? B. hardly C.only??? D. even 9. A. words? B. visits C. letters? D. e-mails 10. A. keep?? ? B. get C. change ? D. open 三.补全对话 根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。(只填序号即可)(共5小题,1题1分,计5分) Doctor:_____1_______ Lary: I don’t feel well. Doctor: _____2________ Please take off your shirt and lie down on the bed. Lary:Yes, doctor. Doctor: Well, __3___________ . Do you take much exercise? Lary: No, doctor. I never have any time for exercise. Doctor: ____4_________ Lary:Very badly, doctor. Can you give me some medicine to help me sleep. Doctor: Yes, I can, but I’m not going to. You don’t need medicine. Just take more exercise. Lary: You’re right, doctor. _____5________ Thanks for your advice. Doctor: You’re welcome. I hope you’ll be better soon.www-2-1-cnjy-com 四.阅读理解阅读下列材料,然后从每小题A、B、C、D四个选项中选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳答案。(共15小题,1题2分,计30分) (A) Here is a menu for a fast food restaurant.The prices are in American money,called dollars and cents. There are 100cents in a dollar. 根据表格内容,选择正确答案. 1. From the menu,how much is a small hamburger?______ A. One hundred and eighty dollars. B. Two dollars and thirty cents. C. Eighty cents. D. One dollar and eighty cents. 2. If you have only three dollars,what can you buy?______ A. A large salad and a large ice cream. B. A large chicken burger and a small cup of tea. C. A small vegetable burger and a large chocolate. D. An apple pie and a large hamburger with cheese. 3. Salad is a kind of'______. A. main meals B. desserts C. side dishes D. drinks 4. What can't we buy in the restaurant?______ A. Coffee. B. Fries. C. Hamburgers. D. Beef'. 5. A thirsty(渴的) boy may ask for______. A. Coca-Cola B. donuts C. fries D. a chicken burger. (B) Many kids help parents to do chores in the house. They may take out the trash,walk the dog or sweep the floor. In return,some kids get money or other rewards (报酬) from their parents,such as 20 minutes to play computer games. But some people do not think that kids should get rewards for doing chores. One of them is Jane Smith,a parenting educator and family coach. She believes if kids get rewards,they may think that work isn't worth doing unless you get something in return. For example,kids won't sweep the floor if they see it is dirty. But they will do it if their parents reward them for it. “Every house is a team effort,” Jane said. “A home is a living place for everyone in the family. It's important for kids to see that we all have a responsibility (责任) to keep our home clean. ” Other people hold different opinions. They believe that money or other rewards encourage kids to do more chores. It also teaches them real world lessons. They can learn about how we need to work to make money. Now,there are also apps that encourage kids to do chores. The apps give kids points and digital (电子的) gifts that can be used either online or in life. With the app ChoreMonster ,kids earn digital points after doing chores. Kids can exchange their points for real rewards,such as time to play video games or a trip to the mall. “Our goal is to encourage kids so they can earn rewards,” says Joe Black,the founder of ChoreMonster. “Kids need positive (积极的) power to make them do chores. ” 6. Jane Smith thinks that ________. A. housework isn't worth doing B. kids are not willing to do chores C. kids should get something in return D. kids shouldn't get rewards for doing chores 7. ChoreMonster is a(n) ________. A. educator B. coach C. app D. app founder 8. If rewarded for doing chores,kids can learn to ______. A. take responsibilities B. use apps well C. make money through work D. understand team effort 9. What's the purpose(目的)of the apps mentioned in the passage? A. To give kids points and gifts. B. To encourage kids to do chores. C. To exchange points for real rewards. D. To give kids advice on doing chores. 10. The passage mainly talks about ________ . A. how to encourage kids to do chores B. what kind of chores kids should do C. if kids should do chores at home D. whether kids should be rewarded for doing chores (C) The word“day”has two meanings. When we talk about the number of days in a year, we are using“day”to mean 24 hours. But when we talk about day and night, we are using“day”to mean the time between sunrise and sunset. Since the earth looks like a ball, the sun can shine on only half of it at a time. Always one half of the earth is having day and the other half night. A place is moved from day into night and from night into day over and over by the spinning(旋转)of the earth. At the equator(赤道)day and night are sometimes the same length(长度). They are each twelve hours long. The sun rises at 6 o’clock in the morning and sets at 6 o’clock in the evening. For six months the North Pole is tilted(倾斜)toward the sun. In those months the Northern Hemisphere(半球)gets more hours of sunlight than the Southern Hemisphere. Days are longer than nights. South of the equator nights are longer than days. For the other six months the North Pole is tilted away from the sun. Then the Southern Hemisphere gets more sunlight. Days are longer than nights. North of the equator nights are longer than days. Winter is the season of long nights. Summer is the season of long days.? 11.When the Western Hemisphere is having day, the Eastern Hemisphere is having ________.? A. both day and night???? B. day? C. neither day nor night?? D. night? 12.A place is moved from day into night and from night into day over and over by ________ of the earth.? A. the pushing? B. the pulling? C. the spinning?? D. the passing? 13.At the equator day is as long as night ________.? A. sometimes?? B. never? C. usually?? D. always 14.When the North Pole is tilted toward the sun, the Northern Hemisphere gets ________ sunlight.? A. less?? B. more?? C. all??? D. no? 15.When it is winter in China, ________.? A. the USA is tilted toward the sun? B. the South Pole is tilted away from the sun? C. the North Pole is tilted toward the sun? D. the North Pole is tilted away from the sun? 五.用所给单词的适当形式填空。(共5小题,1题1分,计5分) 1.Too?much?pressure?is?not?good?for?a?child’s______(develop). 2.My best friend Kelly bought a new house______(recent). 3.Even if we make mistakes,we should tell our parents the______(true). 4.The teacher found her______(copy) others' homework when entering the classroom. 5. The children were all ___________ (excite) because of the games. 六.单词拼写,根据首字母或汉语提示,在答题卡上写出下列句子中单词的完全形式。(共5小题,1题1分,计5分) 1.In western countries ,people often use forks and k__________(小刀)to have meals. 2.She s_________(突然地) found herself being talked about in all the newspapers. 3.The sun p__________(提供)us with light and heat. We can’t live without it. 4. They had to turn to their friends and told them the w_________(整个的) thing. 5. Lucy tried her best to work out the problem.Two days l______(以后),Lucy made it. 七.书面表达(共1小题,满分15分) 学习和生活中的烦恼都会使学生产生压力,有的压力来自于父母,有的来自于老师或同学,请以Less?pressure,better?life"为题,结合自身实际,谈一谈你的压力是什么以及你通常是如何缓解压力,放松自己的. 要求:书写工整,时态正确,语言通顺,不少于80字. _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ 考号 学校      班级   姓名 得分 请    勿    在    密    封   线   内   答 题         A It’s important for me to keep healthy. B How do you sleep? C what’s the matter with you? D there’s nothing much wrong with you E I’m sorry to hear that. PAGE 5 / 5

    • 音频素材
    • 2019-06-10
    • 下载1次
    • 6691.63KB
    • guancui123
  • ID:4-5933938 [精] 江苏省盐城区2018--2019学年七年级下学期期中测试英语试题 (解析版)

    初中英语/期中专区/七年级下册

    中小学教育资源及组卷应用平台 江苏省盐城区2019年4月七下期中英语试题 解析版 二、单项选择 从 A、B、C、D 四个选项中选出一个可以填入句中空白处的最佳答案。 1. — Are you ready for this English exam? — Oh, it’s a piece of cake. It is just ________ usual test(测试). Don’t worry. A. a B. an C. the D. / 1. A 考查冠词。句意:——你准备好参加这次英语考试了吗?——哦,这是一块蛋糕。这只是一个常见的测试。别担心。本句表示泛指,表示“一个常见的测试”,usual [?ju??u?l]是辅音音素开头,故用a;故选A。 2. Linda’s uncle is a(n)________. He wants to find a new job in a restaurant. A. worker B. doctor C. artist D. cook 2. D考查名词辨析。句意:琳达的叔叔是个厨师。他想在餐馆里找到一份新工作。根据下文“他想在餐馆里找到一份新工作。”可知“琳达的叔叔是个厨师。”结合句意可知填cook;故选D。 3. —Why are you standing there, Anna? —I can't see-the words on the blackboard Two tall boys are sitting _______ me. A. in front of B. behind C. next to D. beside 3. A考查介词(短语)。句意:——安娜,你为什么站在那儿?——我不能看清黑板上的字。两个高个男孩正站在我前面。A. in front of 在……前面;B. behind 在……后面;C. next to 挨着;D. Beside在……旁边,根据句意及选项意思,故选A。 4.These aren’t our bikes. They’re _______. A. you B. your C. yours D. yourself 4. C考查代词。句意:这些不是我们的自行车。它们是你的。本词指代你们的自行车(your bikes)可知使用名词性的物主代词,填yours;故选C。 5.If you see any litter(垃圾) on the road, you’d better _____. A. put it up B. pick it up C. turn it off D. put it on 5. B考查动词短语。句意:如果你在路上看到垃圾,你最好把它捡起来。根据上文“如果你在路上看到垃圾”可知“你最好把它捡起来。”结合句意可知填pick it up;故选B。 6.World Earth Day first began in 1970. The _____World Earth Day falls on April 22 this year. A. five B. fifth C. fifty D. fiftieth 6. D考查数词。句意:世界地球日始于1970年。今年4月22日是第五十个世界地球日。1970年是第一个地球日,今年2019年,可知今年是第50个地球日,填序数词fiftieth;故选D。 7.What’s the sound of the letter “o” in the word “phone”? A. / ??/ B. / ??/ C. / a?/ D. / e?/ 7. B考查语音问题。句意:根据句意及题干分析字母o在phone这个单词中发 / ??/,故选B。 8.— May I have a glass of beer, please? — Beer? Sorry, there’s _____in the fridge. It is empty now. A. something B. anything C. nothing D. everything 8. C考查不定代词。句意:——请给我一杯啤酒好吗?——啤酒?对不起,冰箱里什么都没有。现在是空的。根据下文“现在是空的。”可知“冰箱里什么都没有。”结合句意可知填nothing;故选C。 9.— President Xi Jinping’s first overseas(海外的) visit of 2019 is amazing! — Yes, he ____Italy, Monaco and France last month. A. visits B. is visiting C. visited D. will visit 9. C考查动词的时态。句意:——习近平主席2019的首次海外访问令人惊叹!——是的,他上个月访问了意大利、摩纳哥和法国。根据时间状语last month(上个月)可知此句时态是一般过去时,填visited;故选C。 10.— ____is it from your home to your school? — It is about three kilometres. A. How far B. How long C. How many D. How much 10. A考查特殊疑问句。句意:——从你家到学校有多远?——大约三公里。根据下文“大约三公里”可知询问从你家到学校的距离;结合句意可知填How far;故选A。 11.— Hello, can I speak to Linda, please? — _____Please call back later. A. Who are you? B. This is Lily here. C. This is Lily speaking. D. Sorry, she isn’t at home. 11. D考查情景交际。句意:——喂,我能和琳达通话吗?——对不起,她不在家。请让她稍后给你回电。根据下文“请让她稍后给你回电。”可知“她不在家。”结合句意可知填Sorry, she isn’t at home.;故选D。 12.— Excuse me, can you tell me how to say 2,056 in English? — Yes.________. A. Two thousand and fifty-six B. Two thousands fifty-six C. Two thousand fifty-six D. Two thousand five six 12. A考查数词。句意:——对不起,你能告诉我用英语怎么说2056吗?——好的。Two thousand and fifty-six。基数词读法:从数字的右端向左端数起,每三位数加一个逗号“,”。从右开始,第一个“,”前的数字后添加 thousand,第二个“,”前面的数字后添加 million,第三个“,”前的数字后添加 billion。然后一节一节分别表示,两个逗号之间最大的数为百位数形式。每一节里面,百位和十位用and连接,超过20 ,十位和个位用“-”连接,如果没有百位或,直接用and连接十位或个位。故选A。 13.— Look at the dark clouds. It _________ soon. —Yes. The radio says that we’re getting into the rainy season now. A. is raining B. is going to rain C. rained D. rains 13. B 考查动词的时态。句意:——看看乌云。很快就要下雨了。——是的。收音机说我们现在正进入雨季。根据上文“看看乌云。”可知“很快就要下雨了。”使用一般将来时;结合句意可知填is going to rain;故选B。 14.Books of Mark Twain always make people _________. A. laughing and thinking B. laugh and think C. to laugh and think D. to laugh and to think 14. B考查非谓语动词。句意:马克吐温的书总是让人开怀大笑。考查make sb. do sth.(使某人做某事);故选B。 15.— I hear the TV play All is Well is great. Shall we watch it this evening? —________We have a lot of homework to do. A. I’d love to. B. Why not? C. I’m afraid we can’t. D. Not bad. 15. C考查情景交际。句意:——-我听说这部电视剧《都挺好》很好。我们今晚去看它好吗?——恐怕不行。我们有很多作业要做。根据下文“我们有很多作业要做”可知是否定回答,填I’m afraid we can’t.;故选C。 三、完形填空 从 A、B、C、D 四个选项中选出一个可以填入文中空白处的最佳答案。 There___16___ different outdoor activities for different seasons. In____17____, we can fly kites. In summer, we can go ____18____ or sailing. In autumn, it is a good idea to camp or hike. In winter, we can ski or skate. They bring ___19___ a lot of fun. They make us ___20___ and fit, too. So it is important for people of all ages to take part in some outdoor activities at the___21___ time. There are many group activities, ____22____ football and basketball. The members work together for the same goal. Old people like walking and jogging. ____23____ people like exciting activities, like diving, skiing and horse riding. Children like fun activities like flying kites. Some outdoor activities are ___24___, like climbing rocks. So we ___25___be careful when we take part in them. 16. A. is B. are C. be D. am 17. A. spring B. summer C. autumn D. winter 18. A. skating B. skiing C. swimming D. hiking 19. A. me B. us C. him D. we 20. A. weak B. fat C. strong D. sad 21. A. wrong B. right C. same D. bad 22. A. like B. as C. play D. love 23. A. Old B. Young C. Children D. Sick 24. A. safe B. wonderful C. dangerous D. cool 25. A. must B. should C. can D. mustn’t 【答案】16. B 17. A 18. C 19. B 20. C 21. B 22. A 23. B 24. C 25. A 【文章大意】本文主要谈论人们在不同季节做不同的户外活动。 16. B考查主谓一致。句意:不同季节有不同的户外活动。本句是there be句型,there be句型中,be动词的形式是就近原则,根据different outdoor activities(复数)可知谓语动词使用复数are;选B。 17. A考查名词辨析。句意:春天,我们可以放风筝。根据下文In summer, …. In autumn,…. In winter, we can ski or skate.可知“春天,我们可以放风筝。”结合句意可知填spring;故选A。 18. C考查动词辨析。句意:夏天,我们可以去游泳或航海。结合句意可知填swimming;故选C。 19. B考查人称代词。句意:他们给我们带来很多乐趣。bring sb. sth.:给某人带来某物,bring是动词,sb.使用人称代词宾格。根据上文“In….we can fly kites. In summer, we can …In winter, we can ski or skate.”可知“他们给我们带来很多乐趣。”结合句意可知填us;故选B。 20. C考查形容词辨析。句意:它们也让我们变得强壮和健康。and并列连词,可知强壮和健康。结合句意可知strong;故选C。 21. B考查形容词辨析。句意:所以,对于所有年龄段的人来说,在适当的时间参加一些户外活动是很重要的。结合句意可知填right;故选B。 22. A考查介词或动词。句意:有许多团体活动,如足球和篮球。结合句意可知填like;故选A。 23. B考查形容词辨析。句意:年轻人喜欢刺激的活动,比如潜水、滑雪和骑马。根据上文Old people like walking and jogging.(老年人喜欢散步和慢跑。)和下文Children like fun activities like flying kites.(孩子们喜欢有趣的活动,比如放风筝。)可知“年轻人喜欢刺激的活动”;结合句意可知填Young;故选B。 24. C考查形容词辨析。句意:有些户外活动很危险,比如攀岩。结合句意可知填dangerous;故选C。 25. A考查情态动词。句意:所以当我们参加它们的时候我们必须小心。根据上文“有些户外活动很危险,比如攀岩。”可知“所以当我们参加他们的时候我们必须小心。” 结合句意可知填must;故选A。 四、阅读理解 A) 阅读下面的表格,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳答案。 A Menu SANDWICHES DRINKS Chicken ?8.50 Orange juice ?7.00 Fish ?7.00 Coffee ?8.00 Beef ?10.50 Tea ?5.50 RICE DESSERTS Fried ?6.50 Ice cream ?12.00 With meat ?10.00 Fresh fruit ?10.00 With vegetables ?7.50 Chocolate ?13.50 26. How much is the rice with vegetables? A. ?6.00 B. ?10.00 C. ?7.50 D. ?8.50 27. If you want to have a fish sandwich and two ice creams, you should pay . A. ?28.00 B. ?19.00 C. ?31.00 D. ?24.00 28. You only have six yuan, what can you buy? A. Coffee B. Ice cream C. Orange juice D. Tea 29. The word “DESSERTS” means “ ” in Chinese. A. 饮料 B. 米饭 C. 三明治 D. 甜点 30. Which is the most expensive in the menu? A. Fresh fruit. B. Chocolate. C. A chicken sandwich. D. Rice with meat. 【答案】26. C 27. C 28. D 29. D 30. B 【文章大意】本文是一份菜单。 26. C 考查细节理解。根据第6栏RICE和第9栏With vegetables与第2列With vegetables ?7.50可知蔬菜大米饭?7.50;故选C。 27. C 考查细节理解。根据第2栏SANDWICHES和第4栏Fish与第2列Fish ?7.00可知一个鱼三明治?7.00;根据第6栏第3列DESSERTS和第7栏Ice cream与第4列Ice cream ?12.00可知一个冰激凌?12.00,两个24元。故一个鱼三明治和两个冰淇淋:7+24=31元;故选C。 28. D 考查细节理解。根据第3栏第3和4列Coffee ?8.00可知咖啡8元;第7栏第3和4列Ice cream ?12.00可知冰激凌12元;第3栏第3和4列Orange juice ?7.00可知橘子汁7元;第5栏第3和4列Tea ?5.50可知茶5.5元。故你只有六元钱,你能买茶;故选D。 29. D 考查词义猜测。根据DESSERTS的食物有Ice cream(冰激凌)、Fresh fruit(新鲜水果)和Chocolate(巧克力)可知“DESSERTS”汉语意思是“甜点”;故选D。 30. B 考查细节理解。A. Fresh fruit:10元;B. Chocolate:13元;C. A chicken sandwich:8.5元;D. Rice with meat:10元。故Chocolate最贵;故选B 。 B On 21 March 2019, at about 14:48, a terrible explosion(爆炸) happened in Chenjiagang Chemical Industry Park( 陈家港化工园区), Yancheng. 78 people were killed and 617 injured( 受伤). Over 640 people needed to go to hospital and they were taken to 16 hospitals. At least 94 were seriously injured, they were sent to some big hospitals in the city centre. The strong blast(冲击波) started lots of fires in Yancheng, knocked down many buildings, and some windows were broken 6 kilometers away from the explosion site.According to a report by CCTV, there are also schools in the neighborhood. In a school about one kilometre away from the explosion area, some children were injured and were sent to the hospital.The search for survivors(幸存者) started on 23 March, one survivor was saved by the firemen on the morning of 23 March. According to the Jiangsu Environmental Protection Bureau(江苏省环保局), the air and water is safe now outside the explosion area. The cause of the explosion is not yet known. There were no reports of anything unusual in the factory before the explosion. A worker in the factory reported the cause was a fire in a natural gas tanker, but we are not sure.President Xi Jinping asked the local government to try their best to search for the survivors, to try their best to treat and cure the injured people. All of the country felt so sad about this accident. We should always remember: Life first, safety first. We hope accidents like this will never happen again. 31. How many people died in this accident? A. 78. B. 28. C. 94. D. 617. 32. Where were the seriously injured sent to? A. School in the neighborhood. B. A school far away from the explosion area. C. Some hospitals in Xiangshui. D. Some hospitals in the city centre. 33. Why were many buildings knocked down? A. Because the explosion area was so big. B. Because the blast was so strong. C. Because the buildings were old. D. Because the explosion started lots of fires. 34. Which of the following is TURE according to the news? A. One survivor was saved by the policemen. B. The air and water is dangerous now outside the explosion area. C. We are still working to find out the causes of the explosion. D. Before the explosion, some workers reported something unusual in the factory. 35. What lesson did the accident teach us? A. We should make our houses stronger. B. Life first, safety first. C. We shouldn’t work in Chemical Industry Park. D. We should try our best to search for the survivors. 【答案】31. A 32. D 33. B 34. C 35. B 【文章大意】本文是关于2019年3月21日14时48分左右,盐城陈家港化工园区陈家港化工园区发生严重爆炸的事情。事故造成了重大人员和财产损失。爆炸原因尚不清楚。习近平总统要求当地政府尽最大努力寻找幸存者,尽力救治受伤的人。全国人民都为这次事故感到悲伤。我们应该永远记住:生命第一,安全第一。我们希望这样的事故不会再发生。 31. A考查细节理解。78 people were killed and 617 injured( 受伤).(78人死亡,617人受伤。)根据第2句可知选A。 32. D考查细节理解。根据第4句At least 94 were seriously injured, they were sent to some big hospitals in the city centre.(至少有94人重伤,他们被送往市中心的一些大医院。)可知选D。 33. B 考查细节理解。根据第5句The strong blast(冲击波) started lots of fires in Yancheng, knocked down many buildings, and some windows were broken 6 kilometers away from the explosion site.(强烈的冲击波在盐城引发了大量的火灾,摧毁了许多建筑物,一些窗户在离爆炸地点6公里的地方被打破。)可知选B。 34. C 考查细节理解判断。根据第7句The search for survivors(幸存者) started on 23 March, one survivor was saved by the firemen on the morning of 23 March.(3月23日开始搜寻生还者,3月23日上午消防员救了一名生还者。)可知A错误;根据第8句 According to the Jiangsu Environmental Protection Bureau(江苏省环保局), the air and water is safe now outside the explosion area.(据江苏省环境保护局称,爆炸区外的空气和水是安全的。) 可知B错误;根据第10句There were no reports of anything unusual in the factory before the explosion.(在爆炸发生之前,没有关于工厂里有任何异常情况的报告。)可知D错误;根据第9句The cause of the explosion is not yet known.(爆炸原因尚不清楚。)可知C正确;故选C。 35. B 考查主旨理解。根据倒数第2句We should always remember: Life first, safety first.(我们应该永远记住:生命第一,安全第一。)可知选B。 根据经典名著 The Wonderful Wizard of Oz 的内容, 从所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳答案。 36. Who is the major role(主要角色) of The Wonderful Wizard of Oz? A. Toto. B. L. Frank. Baum. C. Uncle Henry. D. Dorothy. 37. Who was killed by Dorothy’s house? A. The Munchkins. B. The Witch of East. C. The Witch of North. D. The Scarecrow. 38. What does the Tin Woodman want to have? A. A heart. B. A brain. C. The silver shoes. D. The courage. 39. How does Dorothy go back home? A. By the hot-air balloon. B. A cyclone takes her home. C. By knocking the heels of the silver shoes three times. D. The Winged Monkeys pick her and fly to her home. 40. Of all the themes(主题), which one is the most important in this book? A. We should encourage(鼓励) children to travel to beautiful places. B. We shouldn’t be afraid of bad people. C. We should be kind to animals because they can be our friends. D. We should help each other and face difficulty bravely (勇敢地). 【答案】36. D 37. B 38. A 39. C 40. D 【文章大意】《绿野仙踪》讲述的是多萝西·盖尔对她在埃姆姨妈和亨利叔叔的堪萨斯农场的生活感到不满,打算出走。这时,却被一场龙卷风刮到了一个陌生而神奇的国度——奥兹国,并迷失了回家的路。在那里,她陆续结识了没脑子的稻草人、没爱心的铁皮人和胆小的狮子,稻草人想要一些头脑,但在去翡翠城的路上,他想了个办法过河。懦弱的狮子想勇敢,但当他们遇到这条河时,他带着其他的朋友跳过它。铁皮人想要一颗心,他说他不爱,但他不想伤害任何动物。事实上,他们都有自己想要的东西:稻草人聪明,胆小的狮子勇敢,铁皮人善良。他们为了实现各自的心愿,互相帮助,携手协作,历尽艰险,遇到许多稀奇古怪的事情。最终,他们凭借自己非凡的智能和顽强的毅力,都如愿以偿地完成自己的心愿。 36. D 题意:谁是《绿野仙踪》的主要角色?考查细节理解。A. Toto:托托;B. L. Frank. Baum:L.弗兰克.鲍姆;C. Uncle Henry:亨利叔叔;D. Dorothy多萝西。根据本文内容可知《绿野仙踪》的主要角色是多萝西;故选D。 37. B题意:谁被多萝西的房子杀了?考查细节理解。A. The Munchkins. 蒙奇金斯;B. The Witch of East. 东女巫;C. The Witch of North. 北女巫;D. The Scarecrow. 稻草人。根据本文内容And Dorothy’s house just fell on the bad Witch of the East and killed her, so the people there were very happy. (多萝西的房子刚刚掉在东方的坏女巫身上,把她杀死了,所以那里的人都很高兴。)可知选B。 38. A 题意:铁皮人想要什么?考查细节理解。A. A heart. 一颗心;B. A brain. 一个大脑;C. The silver shoes. 一双银鞋;D. The courage勇气。根据本文内容可知铁皮人想要一颗心;故选A。 39. C题意:多萝西怎么回家?考查细节理解。A. By the hot-air balloon. 用热气球;B. A cyclone takes her home. 飓风带她回家;C. By knocking the heels of the silver shoes three times. 把银鞋后跟敲三下;D. The Winged Monkeys pick her and fly to her home. 有翅膀的猴子把她抱起来,飞回她的家。 根据第24章Home Again可知“多萝西把银鞋后跟敲三下回到了家”;故选C。 40. D题意:在所有的主题中,哪一个是本书中最重要的?考查细节理解。A. We should encourage(鼓励) children to travel to beautiful places. 我们应该鼓励儿童去美丽的地方旅行;B. We shouldn’t be afraid of bad people. 我们不应该害怕坏人;C. We should be kind to animals because they can be our friends. 我们应该善待动物,因为它们可以是我们的朋友;D. We should help each other and face difficulty bravely (勇敢地). 我们应该互相帮助,勇敢地面对困难。根据本小说的主要内容,可知D是是本书中最重要的主题;故选D。 第 II 卷 (非选择题) 任务型阅读,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。 My dream home is a flying home. I get the idea from the film Up (《飞屋环游记》).Look at the photo! Isn’t it a cool home? Do you think it is a strange idea? The house is made of wood, so it is light. And how can I make it fly? I plan to tie(系) some helium balloons(氢气球) to the house. They bring the house up into the air. It can fly for one hour at a time. It takes us to a different place every season. The house is not very big in size. We only need six comfortable rooms—two bedrooms, a living room, a kitchen, a dining room and a modern bathroom. The room flies to warm places in winter and cool places in summer. Where can we get energy and water? We get energy from the sun and we collect rainwater to use. So it’s a green house. I think it would be a cool home. But my parents say it is a crazy idea. They ask me what school I can study in if I live in that home. And they also say they must work in Yancheng. They can’t live in a different place every month. This is a great idea, right? Do you like the flying home? I hope my dream can come true one day. My___41___ Home A flying home ◆ It can___42___because I will tie some helium balloons to it.◆ It is made of wood, so it is not___43___at all.◆ It takes us to different places in different___44___ A comfortable home ◆ Its___45___is small.◆ The___46___of the rooms is six.◆ It flies to___47___or cool places. A___48___ home ◆ It gets energy from the sun and it can collect rainwater Why it’s a crazy idea ◆ I can’t go to___49___if I live in the home.◆ My parents don’t want to___50___Yancheng because they must work. 【答案】41. Dream 42. fly 43. heavy 44. seasons 45. size 46. number 47. warm 48. green 49. school 50. leave 【解析】 【文章大意】本文作者谈论了自己的梦想之家。 41. Dream句意:我的梦想家园。本文作者谈论了他的梦想家园,结合主题句(第一段第一句)My dream home is a flying home.可知本文标题是“我的梦想家园”;根据提示可知答案是Dream。 42. fly句意:它能飞,因为我会在上面绑一些氦气球。根据第2段第2和3句And how can I make it fly? I plan to tie(系) some helium balloons(氢气球) to the house.(我怎样才能让它飞起来呢?我打算把一些氦气球系在房子上。)可知“它能飞,因为我会在上面绑一些氦气球。”情态动词后面跟动词原形,结合句意可知填fly。 43. heavy句意:它是木制的,所以一点也不重。根据第2段第1句The house is made of wood, so it is light.(这房子是木头做的,所以很轻。)可知“它是木制的,所以一点也不重。” 结合句意可知填heavy。 44. seasons句意:我们在不同的季节去不同的地方。根据第2段最后一句It takes us to a different place every season.(我们每个季节都要去不同的地方。)可知“我们在不同的季节去不同的地方。” different:不同的,后面跟可数名词复数。结合句意可知填seasons。 45. size 句意:它的尺寸很小。根据第3段第1句The house is not very big in size.(这房子不大。)可知“它的尺寸很小。” 结合句意可知填size。 46. number 句意:房间数是六间。根据第3段第2句We only need six comfortable rooms—two bedrooms, a living room, a kitchen, a dining room and a modern bathroom.(我们只需要六个舒适的房间,两个卧室,一个客厅,一个厨房,一个餐厅和一个现代化的浴室。)可知“房间数是六间。” 结合句意可知填number。 47. warm句意:它飞到温暖或凉爽的地方。根据第3段第3句The room flies to warm places in winter and cool places in summer.(这个房间冬天飞到暖和的地方,夏天飞到凉爽的地方。)可知“它飞到温暖或凉爽的地方。”结合句意可知填warm。 48. green句意:绿色家园。根据表格四右栏It gets energy from the sun and it can collect rainwater(它从太阳获取能量并收集雨水)可知“绿色家园”;结合句意可知填green。 49. school句意:如果我住在家里,我就不能上学。根据第6段第3句They ask me what school I can study in if I live in that home.(他们问我,如果我住在那所房子里,我能在哪所学校学习。)可知“如果我住在那个家里,我就不能上学。” 结合句意可知填school。 50. leave句意:我父母不想离开盐城,因为他们必须工作。根据第6段第4和5句And they also say they must work in Yancheng. They can’t live in a different place every month.(他们还说他们必须在盐城工作。他们不能每个月都住在不同的地方。)可知“我父母不想离开盐城,因为他们必须工作。”短语want to do sth.:想做某事;结合句意可知填leave。 阅读短文回答问题。 The first object that Ben picked up was big, round and made of steel. It was the middle part of a washing machine. Ben held up the part and looked through a hole in the bottom. “Did you drill that hole?” asked Chad. “Yes,” said Ben. “You didn’t do a very good job,” Chad said. “As long as it works,” Ben told Chad. “Things have to look good as well, you know,” said Chad. Next, Ben grabbed a piece of hose and fitted it over the hole he had drilled. “I think I know what it is,” Jodie said, excitedly. “It’s a mouse kennel!” “A what?” asked Bianca and Chad together. “A mouse kennel.” said Jodie. “The mouse crawls through the hose and into its home.” Jodie often said strange things, but the others thought that this was one of the strangest things she had ever said. Ben put a plastic ice-cream container on the floor and put the other end of the hose in it. Then, he picked up a thin cord and wound it around the outside of the washing machine part. When the cord had been wound tightly around the part. Ben stood back and looked at his invention. “ Well, what is it?” asked Bianca, Chad and Jodie together. “It’s an ice-cream maker, of course,” Ben said. “How does it work?” asked Chad. “It doesn’t,” said Bianca. “Just wait and see,” Ben told them. Ben poured the contents of three jars into the washing machine part. The jars contained melted chocolate, melted 51. Which part of the washing machine did Ben pick up? 52. Who drilled the hole? 53. How did Jodie feel when she thought the invention as a mouse kennel? 54. Where did Ben put a plastic ice-cream container? 55. How many jars of contents did Ben pour? 【答案】51. (It was) the middle part. 52. Ben. 53. Jodie/ She was/felt excited/Excitedly. (答案合理皆可) 54. On the floor. 55. 3/Three. 【文章大意】本文讲述了一个男孩本利用洗衣机改造冰淇淋机的故事。 51. (It was) the middle part. 根据第1段第2句It was the middle part of a washing machine.(那是洗衣机的中间部分。)可知答案是(It was) the middle part. 52. Ben. 根据第1段第4句“Did you drill that hole?” asked Chad. “Yes,” said Ben.(查德问:“你钻那个洞了吗?” 本说:“是的。”)可知“本钻的洞”;故答案是Ben。 53. Jodie/ She was/felt excited/Excitedly. 根据第4段Next, Ben grabbed a piece of hose and fitted it over the hole he had drilled. “I think I know what it is,” Jodie said, excitedly. “It’s a mouse kennel!”(接下来,本抓起一根软管,把它安装在他钻的洞上。“我想我知道它是什么了,”乔迪兴奋地说。“这是一个老鼠窝!“)可知“当乔迪把这项发明当作老鼠窝时,他感到兴奋”;故答案是Jodie/ She was/felt excited/Excitedly. (答案合理皆可)。 54. On the floor. 根据第9段第3句Ben put a plastic ice-cream container on the floor and put the other end of the hose in it.(本把一个塑料冰淇淋容器放在地板上,把软管的另一端放进去。)可知“本把一个塑料冰淇淋容器放在地板厂”;故答案是On the floor。 55. 3/Three. 根据第1段第一句Ben poured the contents of three jars into the washing machine part.(本把三个罐子里的东西倒进洗衣机里。)可知答案是3/Three。 五、词汇填空 根据句意和汉语提示或音标写出单词,完成句子。 56. The Eiffel Tower is in_____(法国). 57. My sister wants to be a_____(经理) when she grows up in the future. 58. Drive______(径直) on, and you will see the library on your right. 59. Millie and Simon often get to the centre of Beijing by____(地铁). 60. _____(记得)to put your English book into your bag before going out. 61. What can I buy for my father’s_____(四十) birthday? 62. After leaving_____[?k?l?d?], I hope I can be a good teacher. 63. Where does that_____[streind?] smell come from? 64. Lions are______[?de?nd??r?s] . Never go near them! 65. Would you like to go to the_______[?θ??t?] with me? 【答案】56. France 57. manager 58. straight 59. underground/metro 60. Remember 61. fortieth 62. college 63. strange 64. dangerous 65. theatre 【解析】 56. France 句意:埃菲尔铁塔在法国。France:法国;根据句意和汉语提示可知答案是France。 57. manager句意:我姐姐将来长大后想当经理。不定冠词a后面跟可数名词单数;manager:经理;结合句意和汉语提示可知答案是manager。 58. straight 句意:一直往前开,你会看到你右边的图书馆。本词修饰动词,可知填副词;straight:笔直地,成直线,径直;结合句意和汉语提示可知答案是straight。 59. underground/metro句意:米莉和西蒙经常坐地铁到北京市中心。“by+交通工具名词”表示交通方式,此时交通工具的名词只能用单数,不能用复数,也不能被冠词或物主代词等限定。地铁:underground/metro;结合句意和汉语提示可知答案是underground/metro。 60. Remember句意:出门前记得把你的英语书放进包里。本句是肯定祈使句,肯定祈使句以动词原形开头,注意句子开头要大写。remember:记得,记起;结合句意和汉语提示可知答案是Remember。 61. fortieth句意:我能为我父亲四十岁生日买些什么?第几个生日使用序数词,forty:四十,序数词是fortieth;结合句意和汉语提示可知答案是fortieth。 62. college句意:大学毕业后,我希望我能成为一名好老师。college[?k?l?d?]:大学;结合句意和音标提示可知答案是college。 63. strange句意:那奇怪的气味是从哪里来的?形容词修饰名词,本词修饰名词smell,可知填形容词。strange [streind?]:奇怪的,形容词;结合句意和音标提示可知答案是strange。 64. dangerous句意:狮子是危险的。不要靠近它们!本句是主系表结构,形容词做表语。dangerous [?de?nd??r?s]:危险的,形容词;结合句意和音标提示可知答案是dangerous。 65. theatre句意:你愿意和我一起去看戏吗?theatre [?θ??t?]:剧院,名词;go to the theatre:去看戏;结合句意和音标提示可知答案是theatre。 根据句意,用所给单词的适当形式填空。 66. We’re so tired. Let’s stop_______(walk). 67. Please keep the windows_______(close). 68. Daniel and Millie________(sit) down under a big tree yesterday. 69. — How far is it from the park? — It’s about 20_______(minute) walk. 70. Your bike has the same color as________(I). 【答案】66. walking 67. closed 68. sat 69. minutes’ 70. mine 【解析】 66. walking 句意:我们太累了。我们别走了。短语stop doing sth.:不要做某事,停止做某事;stop to do sth.:停下来去做另一件事。根据上文“我们太累了”可知“我们别走了,停止走路”;结合句意和所给词可知答案是walking。 67. closed 句意:请把窗户关上。短语keep sth. adj.:使….保持某种状态;close:关,动词;形容词是closed:关闭的;结合句意和所给词可知答案是closed。 68. sat 句意:丹尼尔和米莉昨天坐在一棵大树下。根据时间状语yesterday可知此句时态是一般过去时,sit坐,过去时是sat;结合句意和所给词可知答案是sat。 69. minutes 句意:----它离公园有多远?------步行大约20分钟。根据数词20和句意可知使用复数名词所有格;20 minutes’ walk:步行20分钟;结合句意和所给词可知答案是minutes’。 70. mine 句意:你的自行车和我的颜色一样。根据句意可知本词指代我的自行车,故填名词性物主代词。I:我,人称代词主格,名词性物主代词是mine。结合句意和所给词可知答案是mine。 根据句意和首字母提示,补全单词,使短文意思完整。 Kisses for Dad John works h___71___ but he is still poor. He is very u___72___ all day. One day when he comes home from work, he sees his daughter in the living room. She is playing with a roll of colorful wrapping paper. John gets a___73___. “Where is the paper from?” John asks. I b___74___ it with my pocket money.” the girl answers. “You won’t get money from me any more!” John says and goes into his room. A few days l____75____, it’s Christmas Day. The girl brings a little box in colorful paper to her father and says, “Dad, this is for you.” The father is surprised to see the c______76______ box. He feels s____77____ for his anger that day. He touches the girl’s head and opens the box. He becomes angry again when he finds n___78___ inside. “Why is it empty? Are you playing a t___79___ on me?” the angry father asks. “No, Dad. It’s not empty. I put many kisses in the box. All for you, Dad.” John has nothing to say. He puts his arms a___80___ his little girl and says, “Sorry, my dear. Please forgive me.” From then on, John always keeps the boxes beside his bed. When he feels sad, he will take a kiss out of the box and remember the love of his child. 【答案】71. hard 72. unhappy 73. angry 74. bought 75. later 76. colourful 77. sorry 78. nothing 79. trick 80. around 【文章大意】本文讲述了女儿对父亲的爱的故事。约翰努力工作,但仍然很穷。他整天很不高兴。有一天,当他下班回家时,他看到女儿在客厅里玩一卷彩色包装纸。约翰生气了。后来在圣诞节那一天他收到了女儿的彩色的礼品盒。他为那天的愤怒感到抱歉。但他打开盒子,他发现里面什么都没有时,他又生气了。她告诉她父亲,她在盒子里放了很多吻。从那时起,约翰总是把那盒子放在床边。当他感到悲伤的时候,他会从盒子里取出一个吻,并想起了他孩子的爱。 71. hard 句意:约翰努力工作,但仍然很穷。短语work hard:努力工作,hard:努力地;结合句意和首字母提示可知答案是hard。 72. unhappy句意:他整天很不高兴。根据上文“约翰努力工作,但仍然很穷。”可知“他整天很不高兴。” unhappy:不高兴,不开心。结合句意和首字母提示可知答案是unhappy。 73. angry句意:约翰生气了。结合上文可知约翰很穷和下文She is playing with a roll of colorful wrapping paper. (她正在玩一卷彩色包装纸。)可知“约翰生气了。” angry:生气的,愤怒的,形容词;get angry:变得生气; 结合句意和首字母提示可知答案是angry。 74. bought句意:女孩回答:“我用零用钱买的。”根据上文看到“她正在玩一卷彩色包装纸。”可知买时是过去买的,使用过去时;buy:买,过去时bought;结合句意和首字母提示可知答案是bought。 75. later句意:几天后,就是圣诞节。时间段+later:…以后;a few days later:几天以后;结合句意和首字母提示可知答案是later。 76. colourful句意:父亲看到这个五彩缤纷的盒子很惊讶。本词修饰名词,可知填形容词。根据上文“她正在玩一卷彩色包装纸”可知“父亲看到这个五彩缤纷的盒子”;colourful:五彩缤纷的,彩色的,形容词。结合句意和首字母提示可知答案是colourful。 77. sorry 句意:他为那天的愤怒感到抱歉。短语feel sorry for:为…抱歉,为…感到遗憾;结合句意和首字母提示可知答案是sorry。 78. nothing句意:当他发现里面什么都没有时,他又生气了。nothing:无物,没有东西;结合句意和首字母提示可知答案是nothing。 79. trick 句意:你在骗我吗?短语play a trick on sb.:欺骗某人,捉弄某人。结合句意和首字母提示可知答案是trick。 80. around 句意:他搂着小女孩说:“对不起,亲爱的。请原谅我。” puts one’s arms around sb.:搂着….,抱着…。结合句意和首字母提示可知答案是around。 81.书面表达 May Day is coming,你准备去哪里春游呢?请你根据下面的思维导图提示,写一篇短文,介绍一下五一劳动节的出游计划。 要求:1. 表达清楚,语法正确,上下文连贯; 2. 包含所有要点,并作适当发挥; 3. 注意用第一人称表达,不得使用真实姓名和校名; 4. 语法正确,书写认真,词数 80 左右。 A Spring Outing May Day is coming. All my family are very excited. 【答案】A Spring Outing May Day is coming. All my family are very excited. We decide to go to Yangzhou for our holiday. It is not far away from Yancheng. We can drive there on our own. Yangzhou is worth visiting. It is a beautiful place with many places of interest. And it is famous for the Slender West Lake. Every year, more than thousands of visitors go there for a visit. People can go rowing on the lake, enjoy the scene, visit the beautiful gardens and enjoy the delicious food there. Moreover, people in Yangzhou are quite friendly. We are all looking forward to visiting it. 【解析】 【详解】本题是一篇话题作文,以“A Spring Outing”为题,写一篇短文,介绍一下五一劳动节的出游计划。本文人称主要是第一人称,时态主要是一般现在时。认为阅读材料,认真审题,确定主题,思维导图就是本文的提纲要点,根据提纲要点适当发挥,列出提纲。短文必须包含提示内容,条理清楚,字数80词左右。要运用合适的连接词或过渡词,使文章具有连贯性。写完以后,注意再读一遍,看看有无单词拼写、标点、语法错误(时态、主谓一致等)。本文提纲: 春游 五一节就要到了。我的家人都很兴奋。我们决定去扬州度假。离盐城不远。我们可以自己开车去那里。 扬州值得一游。这是一个美丽的地方,有许多名胜。它以纤西湖而闻名。每年都有成千上万的游客去那里参观。人们可以在湖上划船,欣赏风景,参观美丽的花园,在那里享受美味的食物。另外,扬州人也很友好。 我们都期待着参观。 21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页) HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    • 期中试卷
    • 2019-06-09
    • 下载0次
    • 1325.5KB
    • jsxhzyw
    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-5915407 江西省上饶市德兴市第二中学2018~2019学年度七年级期中考试试卷(含答案及音频无听力材料)

    初中英语/期中专区/七年级下册

    德兴二中2018~2019学年度下学期七年级期中考试 英语试题卷·参考答案 1-8 A B C C B A C C 9-10 C B 11-12 B A 13-15 C B A 16-18 A C C 19-22 B C C A 23. American 24.7/seven 25.reading a newspaper 26. cleaning 27.his uncle 28-35 C A A B/ A D B C 36-40 C A B B A 41-45 A D A B A 46-50 D A C B B 51. symbols 52.smart 53.forgets 54.never 55.with 56.helps 57.But 58.so 59.for 60.made 61-63 A C B 64-67 C A B D 68-71 C B A D 72-75 B D A D 76-80 A C E B D 81-85 D F A C B 86. One Possible Version It’s warm and sunny. At the moment, I am walking on the shore of the beautiful Phoenix Lake. There are many people here. Some children are playing games and others are playing football. Look! The monkeys are so cute. They are eating bananas. The old people are reading newspapers and talking happily. Some young people are boating on the lake and others are visiting a museum. What a beautiful picture! This reminds me of a sentence: “East and west, morality works best”. This is my hometown, beautiful Dexing. Your summer holiday is coming. Welcome to Dexing to take a vacation. I’ll show you around the beautiful city. 准考证号_________________姓名_____________ (在此卷答题无效) 秘密★5月9日启用前 德兴二中2018—2019学年度下学期七年级期中考试 英语试题卷 命题人: 审稿人: 说明:1. 全卷满分120分。考试时间100分钟。 2. 请将答案写在答题卡上,否则不给分。 一、听力测试(27分) 现在是听力试音时间,请听一段对话,然后回答问题。 What is the boy going to buy? A. Some juice B. Some oranges C. Some apples 答案是C。 A)请听下面8段对话。每段对话后有一小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。听完每段对话后,你都将有10秒钟的时间回答有关小题和阅读下一小题。每段对话读两遍。(每小题1分) 1. What can Bill’s sister do? A. Swim. B. Play basketball. C. Play soccer. 2. What does Eric’s sister want to do in the school art show? A. Play the piano. B. Play the violin. C. Play the guitar. 3. What does Sam usually do at six thirty in the morning? A. Eats breakfast. B. Brushes his teeth. C. Takes a shower. 4. When does Helen have to go to bed? A. At 10:00 pm. B. After 10:00 pm. C. Before 10:00 pm. 5. How many rules are mentioned(被提及)? A. Two . B. Three. C. Four. 6. Why does the boy like his cat? A. Because it’s smart. B. Because it’s cute. C. Because it’s interesting. 7. Who is Alan talking to? A. His grandmother. B. His classmate. C. His math teacher. 8. What’s Peter doing now? A. Washing his clothes. B. Playing computer games. C. Studying on the computer. B)请听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟,听完后各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。(每小题1分) 请听第1段材料,回答第9、10小题。 9. What does Sara do on Saturday morning? A. Does her homework. B. Goes to the museum. C. Goes to the chess club. 10. When will they go to the museum? A. On Saturday morning. B. On Sunday morning. C. On Sunday afternoon. 请听第2段材料,回答第11、12小题。 11. What the ad(广告) mainly talk about?? A. A bus B. A car C. A motorbike 12. Which of the following statements(表述) about the transportation is NOT TRUE according to(根据) the ad? A. It’s fuel efficient(低消耗)and not expensive. B. It comes at no cost maintenance (保养)for up to four years or 50,000 miles(英里). C. It can take you anywhere. 请听第3段材料,回答第13至第15小题。 13. What’s Laura doing? A. Doing her homework. B. Watching TV. C. Playing the drums. 14. Who is Alex? A. Laura’s brother. B. Laura’s uncle. C. Laura’s friends. 15. When and where will they meet? A. At Peter’s home at six thirty. B. At Alex’s home at six thirty. C. At Peter’s home at seven thirty. 请听第4段材料,回答第16至第18小题。 16. Where are the two students? A. In the hallways. B. In the library. C. In the kitchen. 17. Where can Tim play soccer? A. In the hallways. B. In the classroom. C. On the playground. 18. How many school rules are there? A. Three. B. Four. C. Five. 请听第5段材料,回答第19至第22小题。 19. How does Sally get to school? A. By bike. B. By bus. C. By train. 20. What time does Sally get to school? A. At about 6:00 a.m. B. At about 7. C. At about 8:00 a.m. 21. What can NOT Sally do? A. Sing. B. Dance. C. Swim. 22. When may Sally go to the club? A. On Saturday. B. On Thursday. C. On Tuesday. C)请听下面一段独白,根据独白内容完成下列句子,每个空格不超过3个单词。将答案填写到答题卡的相应位置。听独白前你将有50秒钟的时间阅读句子内容。独白读两遍。(每小题1分) 23. Steve is an __________ boy. 24. It’s __________ o’clock in the evening, and all Steve’s family are at home. 25. Steve’s grandfather is __________ in the living room. 26. Steve’s mother is __________ . 27. Steve is talking on the phone with __________ in his room. 二、单项填空 (8分) 请阅读下面各小题,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(每小题1分) 28. She always gets to school___________ A. at time B. in time C. on time D. all time 29.---__________? ---It’s windy. A. What’s the weather like in Dexing? B. How is the weather like in Dexing? C. What’s the weather in Dexing? D. How is it going? 30. —Why are you nervous in the zoo? —Because there are many dangerous animals in it. A. kind of; kinds of B. kinds of; kind of C. a kind of; kinds of D. a kind of; kind of 31. He has a hard time??????????the math problem. A.to work out B.working out C.work out D.works out 32. Jim is sitting _________the pool and ________ juice. A. by; drinking B. on; drinking C. by; drinks D. in; drinks 33. —What are you doing now? —I soccer. I soccer every Sunday. A. play; am playing B. play; play C. am playing; am playing D. am playing; play 34. Which of following sentences is WRONG(错误的)? A. I think the book interesting. B. You are come from Dexing. C. I think the book is interesting. D. The Sun rises in the east. 35. It’s 11:40p.m. in New York, so what time is it in Dexing? A.1:40 p.m. B. 10:40 a.m. C. 11:40 a.m. D. 12:40 p.m. 三、完形填空(25分) A)请先阅读下面短文,掌握其大意,然后从各小题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入相应空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(每小题1分) You want to run across the street to catch the bus which is leaving soon? But 36 ! You’d better not. If a policeman sees you, you’ll have to pay a fine(罚款). New traffic laws say that 37 people cross the street when the light is red, they can be fined as much as 50 yuan. Traffic accidents 38 more than 104, 000 people in China last year. Chinese cities have 39 cars than ever. Drivers and pedestrians(行人) must work together to make the street 40 . The law has new rules for drivers and pedestrians. Drivers have to 41 down when they are close to crosswalks. If people are in a crosswalk, cars must 42 to let them pass. There are 43 for bus drivers, too. If bus drivers smoke, drink or make phone calls 44 driving, they can be fined. Buses that carry too many people are 45 against(违反)the law. Pedestrians will have to walk more safely under the new law. They must cross streets at crosswalks. Also, they shouldn’t climb over the fences(栅栏) 46 streets. Do you ride a bike to school? It’s not a good idea to 47 classmates on the back. You could be fined 50 yuan. And stay in the bike lane when you’re riding. The big roads are 48 cars and buses. If you see a hit-and-run, tell the police. They may give you a reward(奖赏). And don’t be 49 to help people to the hospital if they are hurt in an accident. Don’t worry about money. The new law says that 50 must take care of them even if they can’t pay right away. 36. A. hurry B. look C. wait D. listen 37. A. if B. when C. so D. though 38. A. did B. killed C. died D. ran 39. A. fewer B. more C. less D. larger 40. A. safe B. happy C. light D. slow 41. A. slow B. play C. run D. pass 42. A. like B. go C. turn D. stop 43. A. rules B. articles C. letters D. exercises 44. A. if B. when C. because D. as if 45. A. also B. sometimes C. never D. often 46. A. through B. across C. into D. along 47. A. carry B. take C. bring D. move 48. A. in B. on C. for D. at 49. A. happy B. afraid C. sad D. great 50. A. policemen B. doctors C. teachers D. farmers B)请先阅读下面短文,掌握其大意,然后从方框中所给的词的适当形式填空,并将答案填写到答题卡的相应位置。每个词限用一次(每小题1分) Hello. We are students from Thailand, and we want to save the elephants .The elephant is one of Thailand's 51 . Our first flag had a white elephant on it. This is symbol of good luck. Elephants are 52 animals. They can play soccer or music .They can also draw very well. People say that "an elephant never 53 .".Elephants can walk for a long time and 54 get lost. They can also remember places 55 food and water .This 56 them to live. 57 elephants are in great danger. People cut down many trees 58 elephants are losing their homes. People also kill elephants 59_their ivory. Today there are only about 3,000 elephants (over 100,000 before).We must save the trees and not buy things 60 of ivory .Remember that March 13th is Thai Elephant Day. 四、阅读理解(40分) A)请阅读下面短文,根据短文内容从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(每小题2分) A It is very important for children to get to school safely and on time every day. Luckily, there is a new program called Free Home to School Transport. It gives children free rides to school. But to enjoy the free trip. Children have to qualify(具备资格). Children can take free home to school transport if they: ▲are between 5 and 16 years old ▲are going to the nearest school ▲live far away from school No matter how far away children live from school, they can take the free transport if they have walking problems or there is no safe road for them. A safe road usually has crossings, lights and should be clean. Also, there are still free home to school policies for children in poor families and children with special educational needs, you can find out more on the Internet and see if your children are qualified. 61. According to the passage, it is very important for children not to be for school every day. A. Late B. away C. early D. ill 62. To enjoy the program, a child should go to a school that is the . A. famous B. best C. nearest D. free 63. The underlined word “policies” means “ ” in Chinese. A. 名额 B. 政策 C. 方法 D. 目标 B What?do you usually do in your free time?? Play sports?? Watch TV?? How about reading books?? You must know the Chinese saying:? “Read thousands of books; travel thousands of miles” Books are important in our life. Reading books is good for us. It can help us know and understand the world better. It can help us get a lot of knowledge (知识). It brings us a new and different world that we have never been before. Almost all the great men like reading,? like Chairman Mao and Madame Curie. ?In?a?word,? books are treasure(财宝) and we must love them. But before you read,? remember to choose a good one. Ask your parents or teachers about what books to read. Be sure you are interested in them. There are many different kinds of books:? I like biography (传记) because I can learn something from the characters. ??What?about you?? Young friends,? please love books and read them. They are very helpful to you. So,?why don’t you start it now?? 64. The writers thinks reading books can bring us________ advantages (好处). A. one B. two C. three D. four 65. Which of the following is true________? A. Both Chairman Mao and Madame Curie are great people B. Parents and teachers read lots of books C. The writer likes biography because the stories are interesting D. Books are treasures, so we must keep them well 66. What does the underlined part “Read thousands of books; travel thousands of miles” mean in Chinese________? A.读书百遍,其义自见 B.读万卷书,行万里路 C.读书破万卷,下笔如有神 D.读一书,长一智 67. The purpose(目的)of the passage is to tell us________. A. about what are good books B. who loves reading C. why books are treasure D. to read books from now on C ? An?old man is sitting on the sofa in his house along with his son. Just then,? a crow (乌鸦) stops on their window. ???“What is that??” asks the father. ??“It?is a crow.” answers the son. ???“What is that??” asks the father again after a few minutes. ?“Father,? I just told you. It’s a crow.” the son answers again. ?“What is that??” asks the old father a third time. ?“Why?do you keep asking me the same question again and again?? I have told you so many times ‘IT IS A CROW’!” shouts (大喊) the son. ?After a little while,? the father goes to his room and comes back with his old diary(日记). He asks his son to read one page. The son reads the following words in the diary:? ??“Today my 3 ﹣year﹣ old son is sitting with me on the sofa. When a crow is sitting in the window,? he asks me 23 times what it is,? and,? 23 times,? I answer,? ‘it is a crow’ I hug (拥抱) him warmly every time he asks me the same question,? again and again.” ?When?your parents get old,? do not look them as a burden(负担),?but be kind to them. Remember they are the people who always love you. Love your parents,? please. 68. We learn that the son get________ after his father asks him the same question three times. A. relaxed B. afraid C. unhappy D. tired 69. The old man brings out the diary because________. A. he forgets what has happened (发生) B. he wants his son to read it C. he wants to write again D. he wants to find what a crow is 70. How does the son probably feel after he reads the diary________? A. Sorry B. Happy C. Excited D. Relaxed 71. The best title(标题) of the passage is probably “________”. A. What is that? B. It is a crow! C. Don’t ask the same question again! D. Be nice to your old parents! D Dear Peter, How about your study? It’s Sunday today, I’m writing a letter to you ,I’m going to tell you something about Beijing . Beijing is different from London. In our country, we drive on the left side of the road, but here people drive on the right side. Most people go to work by bus or by bike. The rush hours(高峰时间) are from seven to nine in the morning and from five to seven in the afternoon. People in China work around eight hours a day, five days a week. They usually begin to work at eight in the morning, and rest on Saturday and Sunday. I have Chinese classes every morning from Monday to Friday, The students in our class are from many countries. We’re all working hard and friendly. The Chinese students are ready to help us with our Chinese . We also help them a lot with their English. We’re getting along very well. That’s all for today. Please write to me soon. Yours, Susan 72.Susan is probably from____. A. China . B. England C. America D. Canada·1·c·n·j·y 73. The rush hours a day in Beijing usually last(延续) _______. A. two hours B. three hours C. over five hours D. four hours 74. In Susan’s class, students are not ______. A. lazy B. friendly C .helpful D. hard-working 75. The letter is written from________. A. a Chinese student to an English student B. an English student to a Chinese student C. a Chinese student to an American student D. an English student to another English student B)请先阅读下面短文,掌握其大意,然后从下面方框的七个选项中选择五个还原到文章中,使短文意思通顺、结构完整,并将答案的序号填写到答题卡的相应位置,并在答题卡上将其序号涂黑。(每小题2分) Can dolphins talk? Maybe they can’t talk with words, but they can talk with sounds. 76 They are mammals(哺乳动物), but they swim together in a group. Dolphins talk to the other dolphins in a group. They give information. They say “Welcome” when a dolphin comes back to the group. 77 They talk when they play. They make a few sounds above water. 78 People cannot hear these sounds because their pitch(音调) is very high. Scientists make tapes of the sounds and study them. Sometimes people catch a dolphin for a large aquarium. (An aquarium is a zoo for fish.) People can watch the dolphins in a show. Dolphins don’t like to be away from their group in an aquarium. 79 There are many stories about dolphins. They help people 80 Dolphin meat is good, but people don’t like to kill them. They say that dolphins can bring good luck to them. Many people believe this. They also show their feelings with sounds. B. They are sad and lonely. C. They tell when they feel happy or sad or afraid. D. Sometimes they save somebody’s life. E. They make many more sounds under water. F. They are very cute to do many things. G. Do you see a dolphin show? 五、补全对话(5分) 请阅读下面对话,根据对话内容从方框中选择适当的句子填入空白处,使对话通顺、合理,意思完整,并在答题卡上将其序号涂黑。(每空一句,每小题1分) A: A: Hi, Lucy! 81 B: Well, I live near my school, so I get up at a quarter to seven. I'm never late for school. A: Do you have breakfast at home? B:Yes, 82 A: When do you go to school? B: 83 So I go to school at seven forty-five. A: 84 B: I leave school at five past five and 85 六、书面表达 (15分) 假如你是Jack,今天是周六下午,天气温暖又晴朗.此刻,你正漫步在美丽的凤凰湖之滨。请根据下列图表内容,给你美国笔友Tom分享所见的活动,并邀请他夏天来德兴度假。 要求:1. 短文条理清楚,行文连贯,内容适当发挥,运用现在进行时描述所见之物; 2. 短文不能出现真实的人名;运用五种基本句型中的某几种正确书写; 3. 词数不少于60,开头已给出,不计入总词数。 Dear Tom, How’s it going with you? It’s Saturday today.________ Jack ★参考词汇与句型:在凤凰湖之滨---on the shore of Phoenix Lake 、 度假---take a vacation 家乡---hometown 此刻---at the moment 暑假--- summer holiday 山川之宝,惟德乃兴---East and west, morality(道德) works best.使某人想起一句话---remind sb of a sentence;做某事最好的地方---the best place to do sth ;show sb around somewhere带某人参观某地 A. Class begins at eight o'clock. B. I get home at five twenty. C. When do you get home? D.What time do you usually get up on weekdays? E .That's a funny time for breakfast! F. I usually have some cakes and a glass of milk. G .I' m never late for school. so 、forget 、make 、smart、 with 、never 、help 、for 、symbol、but The Activities around Phoenix Lake 孩子们有的正在踢足球和做游戏,有的正在看书。 动物园里的猴子很可爱,正吃着香蕉。 老人们有的正在看报纸,有的正开心地交谈着。 年轻人们有的在湖上划船,有的在参观博物馆。 Feelings: 此情此景让我想起了一句话;“山川之宝,惟德乃兴”。这就是我美丽的的家乡---德兴。欢迎你暑假来德兴度假。 英语试题卷 第1页 (共4页)

  • ID:4-5914335 北京师大附中2018-2019学年下学期初中七年级期中考试英语试卷(含答案无听力音频及听力材料)

    初中英语/期中专区/七年级下册

    北京师大附中2018-2019学年下学期初中七年级期中考试英语试卷 本试卷有十二道大题,考试时长90分钟,满分110分。 第I卷 听力部分 一、听对话选择最佳答案。每段对话读两遍。(共12分,每小题1. 5分) 请听一段对话,回答第1-2小题。 1. What's the weather like in the woman's hometown? A. It's snowy. B. It's hot. C. It's cold. 2. How does the woman feel about playing in the snow? A. She thinks it must be cold. B. She thinks it must be boring. C. She thinks it must be interesting. 请听一段对话,回答第3-4小题。 3. What book is Susan reading? A. A book about animals. B. A book about movies. C. A book about sports. 4. Why do they meet at 6:30? A. Because Ben watches a movie at 5:45 in the afternoon. B. Because Ben has an art class at 5:20 in the afternoon. C. Because Susan has an art class at 5:15 in the afternoon. 请听一段对话,回答第5-6小题。 5. Where does the boy do his work experience? A. In a restaurant. B. At school. C. In a hotel. 6. What does the boy think of the work experience? A. Good but a bit tiring. B. Great but too easy. C. Hard and boring. 请听一段对话,回答第7-8小题。 7. How much did the boy pay for the tickets? A. $50. B. $100. C. $200. 8. What can we learn about the speakers? A. The girl's friend works at a movie company. B. They will get to the cinema around 9:00 pm. C. The boy bought the tickets from the “black market". 二、听短文写出相关信息。短文读两遍。注意:请在机读卡上将此题答案都涂成A。请将答案写在答题纸上。(共8分,每小题2分) A trip Place London 9 Time Next Sunday Things to remember ※Don't feed the animals. ※Be kind to the 10 ※Bring some food for lunch and wear 11 clothes. Get there By 12 基础知识部分 三、单选。(共4分,每小题0. 5分) 13. —Whose book is it? Is it _________? —No, ask John. Maybe it's ________. A. mine; hers B. yours; his C. your; his D. my; her 14. ________ the morning of September 8th, many visitors arrived at the train station for a tour. A. From B. To C. In D. On 15. —________ you pass me a pen? I'd like to write down the phone number. —Sure. Here it is. A. Need B. Can C. Might D. Must 16. Hurry up, Sally! ________ you'll be late for school. A. But B. And C. Or D. So 17. Mr. Brown _________the football match next week. A. is seeing B. sees C. saw D. is going to see 18. —There _________ a football match and a concert this weekend. Which one do you like to go? —I'd like to watch the football match. A.is B. have C. will be D. will have 19.— ________ are they? —50 yuan. A. How much B. How many C. What colour D. What size 20. —Excuse me, ________? —It is opposite the school. A. when will you go to the hospital B. where is the hospital C. how can I go to the hospital D. how far is the hospital 四、短文语法填空。(共6分,每小题1分) A A cruise ship is a large floating resort. On a cruise ship, you can choose a small 21 (A. boat; B. bus) with just a few people or a large ship with thousands. When you board a cruise ship, you can enjoy a comfortable room, great meals in several different restaurants and many 22 (A. activity; B. activities). Best of all, you can go many places, and you only have to unpack once. B Usually I spend the summer holiday at home, but this year is going to be 23 (A. different; B. the same) because I'm going 24 (A. on; B. in) a summer camp in Sydney, Australia. I'm going to stay with an Australian family and speak English. We're also going sightseeing and going to have a picnic on the beach. C There is a lot of pollution (污染) in the oceans. Maybe one day the oceans 25 (A. will be; B. are) filled with litter. The Great Pacific Garbage Patch (太平洋垃圾带) is an example. Most of the litter is tiny pieces of plastic. The litter 26 (A. float; B. floats) in the water. Taylor and Tina are concerned about pollution in the ocean. Everyone can do something about it. They can use less plastic and recycle more. 五、根据上下文内容选择最佳答案,使文章完整。(共10分,每小题1分) I was in my parked car, holding a book and reading. Once in a while I looked up, watching the people passing by. When I raised my 27 again, I saw an old lady with a large bag walking slowly towards my car. The bag seemed not only to make her steps 28 , but also make her out of breath. She looked tired and I thought she must be more than 70 years old. She stopped and put a hand out to rest against my car, gently (轻柔地,徐缓地) closed her eyes and took a deep breath. Was there a way I could do something? I tried to keep my body still while my mind looked for 29 . However, because of my careless head movement, she noticed me, and she moved her hand away from the 30 immediately. I picked up a bottle of water at once, gently opened the door and gave the bottle to her. She 31 at me, and then shook her head and walked away. I was so angry with myself. I should have been more 32 not to move. I had interrupted (打扰,中断) the old lady's 33 moment of rest. I was feeling 34 Just at that moment, I saw the lady coming back again. I opened the door and she sat down on the seat next to me, opening her bag and giving me a banana. I took it and gave her the bottle of water again. She took it. I ate, she drank and we smiled. She 35 for a couple of minutes. Those minutes brought such quietness to me. Then she took my head in both her hands, made a small kissing sound in the air, opened the car door and walked away. I was trying to 36 someone in distress (困苦,苦恼). In turn, I became distressed and she took away my distress and replaced it with quietness. 27. A. hand B. arms C. head D. legs 28. A. quick B. large C. quiet D. slow 29. A. reasons B. excuse C. care D. answers 30. A. bag B. book C. car D. head 31. A. looked B. laughed C. pointed D. shouted 32. A. strict B. careful C. surprised D. satisfied 33. A. quiet B. magic C. exciting D. interesting 34. A. glad B. strange C. blue D. nervous 35. A. listened B. talked C. rested D. worked 36. A. put B. help C. teach D. stop 六、阅读。(共24分,每小题2分) A Welcome to Wonderland Sydney Wonderland Sydney is open every day from 10:00 am to 5:00 pm. Please note that Goldrush opens at 11:00 am and the Beach is only open between October and April at 11:00 am. The Australian Wildlife Park is open from 9:00 am to 5:00 pm every day. How to get there? Wonderland Sydney is located at 100 Wallgrove Road, Eastern Creek. Car: Take the Wallgrove Road exit off the M4 motorway, only 40 minutes from the heart of Sydney and 15 minutes from the Olympic site at Homebush. Train: Wonderlink is the convenient (方便的) all-in-one rail, bus and entry ticket. For more information, call CityRail on 131500. Bus: A regular bus service departs (开出) from Rooty Hill station. For departure times, contact (联系) Busways on (02) 9625 8900 between 7:00 am and 7:00 pm. 37. When can you visit the Australian Wildlife Park? A. At 6:00pm. B. At 7:00pm. C. At 8:00am. D. At 10:00am. 38. How many ways are there to get to Wonderland Sydney? A.2 B.3 C.4 D.5 B Bob and Jackie joined a company together just after finishing high school. They both worked very hard. After several years, the boss made Jackie a sales manager but Bob a salesman. One day Bob could not take it anymore. He handed in his resignation letter (辞职信) to the boss and complained that the boss did not value hard-working workers. The boss knew that Bob didn't work hard for the company all these years, but in order to help Bob to realize the difference between him and Jackie, the boss asked Bob to do the following. “Go and find out if there is anyone selling watermelons in the market." Bob went, returned and only said, “Yes." The boss asked, “How much per kilogram?" Bob went back to the market to ask and returned to answer,“$12 per kilogram”. The boss told Bob to ask Jackie the same question. Jackie went, returned and said, “Boss, only one person selling watermelons. $12 per kilogram, $100 for 10 kilograms. He has 340 melons in all. On the table are 58 melons, and every melon weighs about 15 kilograms, bought from the South two days ago. They are fresh and red." Bob realized the difference between himself and Jackie. He decided not to leave but to learn from Jackie. My dear friends, you know, a more successful person is more careful, thinks more and understands in depth. For the same matter, he sees several years ahead, while you see only tomorrow. The difference between a year and a day is 365 times, so how could you win? Think: how far have you seen ahead in your life? 39. Bob wrote a letter to his boss because he ______. A. didn't think Jackie worked hard B. thought he was better than Jackie C. didn't think his boss valued him D. thought he worked hard for the company 40. The boss asked Bob to go to the market in order to make him____. A. know the watermelon seller well B. realize the difference between him and Jackie. C. learn to sell watermelons later D. learn the way to be a successful person 41. At last Bob decided to ______. A. leave the company B. go back to school C. look for a new job D. learn from Jackie C Meet badminton superstar Chou Tien-Chen. He has been dreaming of becoming an Olympic champion ever since he was first introduced to the sport as a 5-year-old. That's a lofty(崇高的) goal for any kid. To even come close to reaching that goal would take years of practice and training. Chou is up to the challenge. Aim high In the early stages of his career as a professional athlete, Chou found himself stuck in a losing streak. He'd lost 10 consecutive matches. But that didn't stop Chou from continuing to aim high. He didn't lose heart. In 2016, Chou qualified to compete in the Olympic Games and finished in fifth place. Today, he's ranked third in the world, and he's setting his sights on winning Olympic gold in 2020. Stay focused In an interview. Chou explained his focus. He said, “There is no plan B.” For Chou, quitting is not an option, and he continues to work hard to hone (磨练) his skills. His focus and determination seem to be guiding his career. Chou knows that he may not be the most talented player, but he's certainly the hardest working athlete. His attitude while training reflects that, according to his coach. Preparation is key Chou recalled moments during practice when some teammates or other players would spend breaks on their cellphones: but not Chou. He would use that 5 or 10 minutes to review what he'd just learned. A fan once asked Chou where his confidence comes from. He replied, “As long as you are well prepared, you can trust that you're ready." For Chou, this kind of preparation requires self-discipline, a regular routine as well as a balanced diet. But ultimately, it takes daily concentration. Focused forward Drawing inspiration from his faith, Chou wants to encourage young people with a message. That message is, “forgetting what lies behind and straining forward to what lies ahead, pressing on toward the goal...” According to Chou, his faith is what has helped him overcome all of the setbacks in his career. 42. What can we learn from the passage? A. Chou Tien-Chen started playing badminton at 5 years old. B. Chou Tien-Chen had a break after he lost 10 matches. C. Chou Tien-Chen ranked third in the world in 2016. D. Chou Tien-Chen got his achievement because of his talent. 43. The underlined words “plan B” means ______. A. focus B. excuse C. another choice D. short break 44. According to Chou Tien-Chen, where does his confidence come from? A. Full preparation. B. Lofty goal. C. Strong encouragement. D. Great talent. D Parents do anything they can to give their kids the best education. According to a report published by the Sutton Trust, a third of “professional parents" with children aged between 5 and 16 have moved to an area because they think it has good schools. Some go further: 6% of the 1,000 parents surveyed said they started to attend church (教堂) services to help their children get a place at a church school; 3% said using a relative's address to get children into a better school; and 2% said they had bought a second home and used that address for a better school. It seems strange that parents, while paying close attention to school, seem often to forget a much cheaper way of improving their children's educational situation-a stable (稳定的)family. There's plenty of research to back all this up: a recent study by the Childhood Wellbeing Research Centre found that children aged seven and older usually did more poorly in exams and behaved badly at school if their parents broke up. Another report by the Economic and Social Research Council, found that a stable family life meant children were more likely to take in what was offered in the classroom. According to the Royal College of Psychiatrists, teenagers whose parents were fighting or separating might find it difficult to concentrate (集中注意力) at school. Of course, many marriages are progressing well even if there’re unpleasant matters in life. I've been married for more than a quarter of century, and the one thing I' m sure of is that it's not a bed of roses. I've also got four children aged between 11 and 21; and while I'm truly thankful to the many teachers who have taught them, and the schools they've been pupils at, I've felt fairly certain as the years go by that a stable home is much more important than where their school sits in the local league table (排行榜). So paying a few hundred pounds for a family relationship course could be a much better use of the family money than spending thousands on moving houses. I can't help wondering whether the only sure winners from the fight to live by the best school gates are house sellers rather than the very children the move is designed to help. 45. According to the Sutton Trust, what's the most common way for parents to send their children to a good school? A. Moving to a house in a certain area. B. Going to church every Sunday. C. Asking their relatives for help. D. Buying a second house near the school. 46. What can we learn from the researches in Paragraph 3? A. Children above seven usually behaved badly at school. B. Parents' relationship had an influence on their children's study. C. Going to good schools improved the children's behavior. D. Parents usually fought for their children's poor performance at school. 47. The writer agrees that ______. A. a longer marriage means a stronger family relationship B. the local league table of schools is important for parents C. it's worthwhile to spend some money improving a family relationship D. parents should have better communication with teachers and schools 48. What's the best title of the passage? A. More Money Can Help “Buy" Better Education B. Parents Should Provide the Best Start for Their Children C. Moving Houses Gives Great Benefits to Children's Education D. Parents Staying Together Happily Is the Best Way to Help Children 第II卷 笔试部分 七、阅读回答问题。(共6分,每小题2分) Everyone likes to have fun, but not everyone has much money to spend for it. Here are some free or cheap ways for you to enjoy yourselves. Get outside Going outside in good weather can be a lot of fun, especially if you go with a friend. Hike or ride a bicycle in a park. If you live in a city, you can also go window shopping. Find an event Libraries often hold free public events, stop by one to find out what's going on. And while you're there, borrow a book or movie for free. Try a hobby While you' re out, take pictures of things you find. Taking pictures can make you notice the beauty around you. And you'll get interesting photos. If you don't have a camera or a mobile phone that can take pictures, you can try drawing. Drawing only needs a pencil and paper. Meet a friend Relationships are the best things in life. Whatever you do, find someone to share it with. Invite a friend for a walk, an event or a time working on your hobby. If your friend comes in the afternoon, you don't have to serve a meal. You can sit and talk, play computer games or card games or watch a movie. 1. Where can you find an event? 2. How can you notice the beauty around you? 3. What does the author think of these ways? 八、根据音标完成填写单词。(共4分,每小题1分) 1. Jack is going to ____________ [t???]his favourite football team this weekend. 2. I ______ [?pr?m?s]to finish my homework on time. 3. I want to be the class ______[?m?n?t?]because I get on well with everybody. 4. Let's take the boat along the river to the _______[?re?lwe?]station. 九、完成句子。(共8分,每小题2分) 1.他总是乐于助人。(be ready to do) 2. Peter能打篮球,但他不会弹钢琴。(tennis; piano) 3.坐飞机到处旅行将会非常便宜。(be cheap to do) 4.在机场要小心你的物品,否则可能丢失。(be careful with; or) 十、写作。(8分) 根据中文大意和英文提示词语,写出意思连贯、符合逻辑、不少于60词的回信。信的开头和结尾已给出,其字数不计入所要完成的回信内。所给英文提示词语仅供选用。 假设你是李华,你的英国朋友Tony来信想了解中国学生在网上购物的情况,请你从以下方面做简要介绍。 1. 你喜欢在网上购物吗? 2.你认为网上购物的优点或缺点有哪些? 提示问题: 1. Do you like online shopping? 2. What are the advantages/disadvantages of online shopping? 提示词: spend compare save time unsafe Dear Tony, It was great to hear from you. I'd like to tell you something about online shopping in China. ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ Looking forward to your early reply. Yours, Li Hua 附加题 一、阅读短文,根据短文内容,从下面方框中选择恰当的单词,并用其正确形式填空。每个单词只使用一次。(共12分,每小题2分) try train strong strange care interest Being a kid can be hard, especially when you don't have a permanent (稳定的) home. This is life for Billy Batson. He doesn't get along well with others. As a result, he has lived with many foster families. His newest family seems nice, but he's not 1 in being friends with his new “siblings"(兄弟). Though Billy may 2 to seem like a tough teenager, deep down he 3 about the people around him. This becomes clear when he sees his foster brother Freddy being bullied at school. Billy defends Freddy, so the bullies chase after him. Billy escapes into the metro system, only to find himself on a magical 4 ! The “goodness" he displayed caught the attention of a 5 man known as The Wizard. The Wizard says that Billy has the right heart to be a superhero. By saying the name “Shazam”, Billy is transformed into a being as 6 as Superman! 1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______ 6. ______ 二、阅读短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。(共8分,每小题2分) For years, artists from other countries have tried to break into the Western music scene but have met with limited success. But the barrier(界限) seems to have been broken. Many people are thanking K-pop sensation BTS for this change, last June. BTS became the first Korean group to reach No.1 on the Billboard Artist 100 chart. They are recognized for their explosive dance moves, heartfelt lyrics (歌词) and strong social media connection with their fans. In addition to being cultural ambassadors (大使) through their music, they have become agents(代表) of hope to millions of young people around the world. On September 24, 2018, BTS had the honor of speaking at the United Nations on the importance of recognizing one's self-worth. They hope that each person will realize that they are valuable. In November 2018, BTS continued to break records with their first music documentary(纪录片). The film earned $2.3 million in just three days, passing One Directions documentary. Although some of their film was taken from previous videos that were already uploaded on You Tube, the documentary did have some new material. This was enough to bring fans all over the world together to see the film with global box office profits (获利) around $14 million. Despite having lyrics largely in Korean, BTS has produced music that speaks to an international audience. This group of young men is touching lives around the world not only through their albums, but also their work with the U.N. and a successful first documentary. Thanks in no small part to BTS, K- pop is becoming a truly global phenomenon (现象). 7. According to this article, what have artists from other countries tried to do? A. Become popular in Korea. B. Become popular in the U.S. C. Become new members of BTS. D. Become an overnight sensation. 8. What does the barrier being broken show? A. People in different countries are excited about K-pop. B. Security has become a major issue for these groups. C. Fans are pushing over walls to see BTS's shows. D. K-pop groups can win awards only in Korea. 9. Based on the article, how is BTS an agent of hope? A. They reached No I on the Billboard Artist 100 chart. B. They dance in countries all over the world C. They made a record -breaking documentary. D. They encourage and connect with their fans 10. What does the writer believe about BTS? A. Their lyrics should contain more English. B. BTS has helped to promote K-pop. C. Their fans are mostly Korean. D. BTS must not make another movie. 参考答案 第一卷 1-8: BCAB CABB 13-20: BDBC DCAB 21-26: AB AA AE 27-36: CDDCA BACCB 37-38: DB 39-41 CBD 42-44: ACA 45-48: ABCD 第二卷 三、听短文,写出相关信息。 9. Zoo 10. plants 11. warm 12. bus 七、阅读回答问题。 1. Libraries. 2. Taking pictures and drawing. 3. They are cheap, easy, and interesting. /Cheap, easy and interesting. 八、根据音标填写单词。 1. cheer 2. promise 3. monitor 4. railway 九、完成句子。 1. He is a ways ready to help others. 2. He can play tennis, but he can't play the piano. 3. It will be very cheap to travel everywhere by plane. 4. Be careful with your things at the airport, or they may be lost. 附加题 一、读短文,根据短文内容,从下面方框中选择恰当的单词,并用其正确形式填空。每个单词只使用一次。 1. interested 2. try 3. cares 4. train 5. strange 6. strong 二、阅读短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、 D四个选项中选出最佳选项。 7.B 8.A 9.D 10. B 听力原文: 一、听对话选择最佳答案。每段对话读两遍。 请听一段对话,完成第1-2小题。 M: Look, it is snowing outside. Is it snowy in your hometown now, Nancy? W: No, it is very hot. It's summer there. M: Wow, where do you come from? W: I'm from Australia. The weather is different. It's usually warm. M: Do you want to play in the snow with me? W: Yes, I'd love to! It must be interesting. M: Let's go out and make a snowman together! Remember to put on your coat. W: OK! Let's go. 请听一段对话,完成第3-4小题。 M: Susan, what book are you reading? W: Oh, Ben, I'm reading an interesting book about animals. Do you like reading? M: Yes, I do. I often read books about movies and sports. W: Sports? Do you play volleyball? I play it for half an hour every day. M: Really? I like playing volleyball too. How about playing together tomorrow? W: OK! Let's meet at 5:45 tomorrow afternoon at the gate of the school sports hall. M: Oh, I have an art class at 5:20. Shall we meet at 6:30? W: Sure! See you tomorrow! 请听一段对话,完成第5-6小题。 W: Hello, dear, how are you this week? M: I'm fine, Granny. How are you? W: Oh, not bad. How's school? M: I'm not going to school this week. W: Why not? M: I'm doing work experience. W: What's that? M: At our school, everyone does a week of work experience to learn about having a job when they’re fifteen. I am working in a hotel. W: What work in the hotel? I hope you are not working in the kitchen. That's very hard. M: No, not in the kitchen. I am helping the manager. W: Is that nice? M: Yes. Well, I like working with the manager because she is really friendly. Isn't that great? W: Yes, that's very good. M: But I' m kind of tired. I start working at seven o'clock. You know I don't like waking up early! W: Oh, well, you can have a good rest at the weekend. M: Yes. I am looking forward to it. 请听一段对话,完成第7-8小题。 M: Hi, Annie, are you free tomorrow night? W: Yes. M: I've just gotten a pair of pre-sale World War II movie tickets and was thinking of inviting you along on the opening day. Are you interested? W: Ok! Thanks for inviting me! M: My pleasure. W: I really wanted to watch World War II on the opening day but the tickets were sold out. How did you manage to get them? M: A friend of mine works at a movie company. He sold two to me for $50 a piece. W: You paid $50 for each ticket? That's a lot of money compared with the regular price! M: Not really, considering the fact that other people were willing to pay as much as $200 each on the “black market”. W: That's true. So, what time are we going? M: Well, the movie starts at 10:00. We should get there one hour earlier because there'll be a big line. I could pick you up at your house at 8:00, if that's OK with you. W: 8:00 pm? That's fine. M: Great. See you then. 二、听短文写出相关信息。短文读两遍。 Boys and girls, may I have your attention, please? There will be a visit to London Zoo next Sunday. We'll spend a whole day there. I hope you'll have a good time. But remember three things, please. First, while you are enjoying yourselves, don't feed the animals. The animals are carefully fed. Any extra feeding may cause problems or even death. Second, be kind to the plants in the zoo. Don't pick flowers or plants. Litter can kill animals. Please use litter bins. Better still, recycle it. The last thing is that we'll leave at 9 o'clock in the morning by bus and return in the afternoon at about 3 o' clock. You can bring some food for lunch. I suggest that everyone wear warm clothes as the weather is cold this season. That's all. Thank you. 第14页

  • ID:4-5913249 北京师大附中2018-2019学年下学期初中七年级期中考试英语试卷(附答案含听力材料无音频)

    初中英语/期中专区/七年级下册


    七、阅读回答问题。(共6分,每小题2分)
    Everyone likes to have fun, but not everyone has much money to spend for it. Here are some free or cheap ways for you to enjoy yourselves.
    Get outside
    Going outside in good weather can be a lot of fun, especially if you go with a friend. Hike or ride a bicycle in a park. If you live in a city, you can also go window shopping.
    Find an event
    Libraries often hold free public events, stop by one to find out what’s going on. And while you’re there, borrow a book or movie for free.
    Try a hobby
    While you’ re out, take pictures of things you find. Taking pictures can make you notice the beauty around you. And you’ll get interesting photos. If you don’t have a camera or a mobile phone that can take pictures, you can try drawing. Drawing only needs a pencil and paper.
    Meet a friend
    Relationships are the best things in life. Whatever you do, find someone to share it with. Invite a friend for a walk, an event or a time working on your hobby. If your friend comes in the afternoon, you don’t have to serve a meal. You can sit and talk, play computer games or card games or watch a movie.
    ================================================
    压缩包内容:
    北京师大附中2018-2019学年下学期初中七年级期中考试英语试卷(附答案).docx

  • ID:4-5903027 [精] 人教新目标七年级下册英语期中测试卷(含答案)

    初中英语/期中专区/七年级下册


    人教新目标七年级英语下册期中测试卷
    (满分150分)
    一. 单词辨音(共5小题,每题1分,共5分)
    从A、B、C、D四个选项中,找出所给单词的划线部分读音不同的一项。
    ( ) 1. A. kind B. nice C. child D. giraffe
    ( ) 2. A. clean B. head C. sweater D. bread
    ( ) 3. A. usually B. up C. uniform D. United
    ( ) 4. A. what B. when C. who D. white
    ( ) 5. A. three B. them C. think D. math
    二. 词汇考察
    A)根据首字母或所给汉语提示补全单词。
    6. We can see many kinds of a_______________ in the zoo.
    7. Jenny always gets up at a __________________(一刻钟) past seven.
    8. I get up late and eat breakfast ________________(快速地)
    9. It’s 10 o’clock p.m. The child___________________(睡觉).
    10. There are eight _________________(百)students in this school.
    B)根据句意,用括号内所给单词的适当形式填空。
    11. They can play the guitar _________________(good).
    12.?His sister usually ___________ (take) a shower at 8:00 in the evening. 13. I brush my ______________(tooth) and go to school on foot.
    ================================================
    压缩包内容:
    人教新目标七年级下册期中测试卷(含答案).doc

    进入下载页面

    需要精品点:3个

  • ID:4-5898684 新疆阿克苏地区库车县乌尊镇中学2018–2019学年第二学期 期中考试 七年级年级英语科目试题(有听力题,无答案,听力音频及材料)

    初中英语/期中专区/七年级下册

    ( ) 26. Julie is from _______ United States. She is singing _______ American song for us.
    A. a, the B. /, the C. the, a D. the, an
    ( ) 27. ---Is your brother doing his homework?
    ---No, he is talking _______ the phone _______ his friend in Beijing.
    A. in, to B. on, with C. from, to D. on, about
    ( ) 28. ---There's a new ________ at Green Street. Let's go ________.
    ---Sounds good.
    A. library, read B. pool, fishing C. supermarket, shopping D. dining hall, swimming
    ( ) 29. -Thank you so much.
    _______
    A.No,thank you B.No,problem. C.You’re welcome D.That's great
    ( ) 30. The pay phone is _______the post office and the library.
    A.in B. between C.near D.across
    ( ) 31 . How's the weather in your hometown (家乡)?
    It's_______
    A. sun B.wind C. snow D.sunny
    32. What's Tom doing right now?He's _______
    A. swim ,B, swiming c. swimming D.swims
    ( )33. - -________ a bank near here?
    -Yes, there is. It' s_______ Center Street.
    A.Is there;on B.Are there;on C.There is;at D.Is there;at
    ( ) 34. We should keep the hair ________. It's one of the school ________.
    A. shorts, rules B. short, rule C. shorter, rule D. short, rules
    ( ) 35. I like drinking _______.What about you?
    A. orange juice B. orange juices C. oranges juice D. an orange juice
    ( ) 36. Do you like singing ?Please come and join________.
    A. we B.our C.us D.they
    ( ) 37. That box is too heavy(重的).Let me _______ you.
    A.help B. to help C. helps D.helping
    ( ) 38. Elephants can remember places _______ food and water. This helps them _______.
    A. about, to live B. have, live C. with, with live D. with, to live
    ( ) 39. An _______ boy has to ________ the river to go to school every day.
    A. 11 years old, cross B. 11-year-old, go across
    C. 11-years-old, cross D. 11 year old, go across
    ( ) 40.Could you ask her _______me at 765-4321?
    A. to call B. call c. calling D, calls
    ( ) 41.Don’t run in the classroom_______hallways.
    A.and B. or C with D, in
    ( ) 42. ________ not easy for him ________ so interesting a story.
    A. It's, writing B. It's, writes C. It is, to write D. That is, to write
    ( ) 43. ---Is your mother doing the dishes in the kitchen?
    ---________. She is watching TV in the living room.
    A. Yes, she does B. No, she isn't C. Yes, she is D. No, she can't
    ( ) 44. --- Can you tell me ________?
    ---It's about 15 minutes' ride.
    A. how does he get to school B. how often he goes to a movie
    C. how long it takes him to get there D. how far he lives from his school
    ( ) 45. ---I will have a math test tomorrow. ---_________!
    A. Good luck B. It's good exercise C. Me too D.Not bad
    三、根据句意写出单词的正确形式,或根据音标或首字母提示补全单词。
    (本大题5小题,每小题1分,共5分。)
    46.Is there a hospital________ (near )here?
    47. Elephants are very s_________. They can draw pictures.
    48. Look! He is _________ (play) basketball. Let’s go and join him.
    49. The must _________ (do) homework every day.
    50. What are you doing? I’m w________ TV.
    四、翻译下列句子。(本题有5小题,每题1分,共5分。)
    根据中文句子将下列句子补充完整。
    51.I ride my bike to the __________ station.(地铁站)
    52.What does she __________ of (认为) her school trip?
    53.北京的天气怎么样?
    How’s the _______ in Beijing?
    54. 骆驼能走很长时间的路,并且不会迷路。
    Camels can walk for a long time and never get__________.
    55. The park is __________ to(在...旁边)the post office .
    五、完形填空(本大题共10小题,每小题1分,共10分。)
    It's Saturday.Jack doesn't have to go to school __56_ he gets up late.It's nine o'clock in the morning.He is still __57_ in his room.In his dream he hears (听到) his sister Rose say,“Look at snow!”
    Jack wakes up (醒来) and gets up _58_.He looks out of the house.He sees _59_ everywhere.
    “Let's go out and _60 a snowman,Rose,”says Jack.“You have to wear __61__ clothes,”says Mom.
    With Rose,Jack goes out.Outside,all the __62_ are white.The apple tree wears a big _63__ hat.And Jack's bike is _64__ white.In the white world,the two _65_ sing,dance and play games.Wow,they have a great time.

    ( )56.A.because B.or  C.so  D.But

    ( )57.A.sleeping B.sitting C.working D.Playing

    ( )58.A.early B.quickly C.friendly D.again

    ( )59.A.cars B.rain C.people D.snow

    ( )60.A.buy B.make C.cook D.keep

    ( )61..A.warm B.dry C.cold D.tidy

    ( )62.A.things B.animals C.clothes D.fruit

    ( )63.A.green B.black C.yellow D.white

    ( )64.A.always B.still C.also D.never

    ( )65.A.boys B.girl C.children D.cousin
    六、阅读理解(本大题A, B,C,D,每小题1分。共20分)

    A
    Do You Want to Be a Musician
    Do you want to be a musician? Come to our club, and you' ll be very happy in the club. We have lessons a-bout the piano, the drums, the bamboo flute, the guitar and the violin for just $ 20 each. You can also learn to ,sing, to dance for $ 25 each. If you like art, you can be satisfied, too. lt's just for $ 30 each!
    ( )66. How many kinds of instruments(乐器) are there in the ad(广告)?
    A,5 B.6 C.7 D,4
    ( )67. How much is it for piano?
    A. $25 B. $20 c. $30 D.$45
    ( )68.We can't learn about in the club.
    A. drums ,B, bamboo flute ,C art D. chess
    ( )69. If you want to learn about guitar and singing, you should pay _______.
    A.$45 B. $20 C.$30 D. $25
    ( ) 70. What does' lesson"mean(意思) in the advertisement(广告)?

    • 期中试卷
    • 2019-05-29
    • 下载0次
    • 285.67KB
    • aimoru
    进入下载页面

    免费资料

  • ID:4-5893074 浙江省台州市坦头中学2018-2019学年第二学期七年级英语期中考试试题(word版含答案,含听力音频,无听力材料)

    初中英语/期中专区/七年级下册

    一、听力答案:1-5 ACAAC 6-10 CACAB 11-15 CBBAA 二、完形填空:16-20 CDBCB 21-25 CADCA 三、阅读理解:26-28 ADB 29-31 BAD 32-35 DCAD 36-40 DCDAD 四、词汇拼写:41.uniforms 42. relaxing 43.any 44.flag 45.study 46.raining 47.hospital 48.handsome 49.swimming 50.movies 51. studying 52.finds 53.misses 54.other 55.delicious 五、语法填空:56.from 57.with 58.their 59.is 60.to eat 61. sleeping/to sleep 62.hours 63.But 64.in 65.friends 六、任务型阅读:66-70. ACDEB 七、书面表达:没有范文 ================================================ 压缩包内容: 2018学年第二学期七年级第二次阶段考(1).pdf 听力1.mp3 答案(2).docx 英语.docx

  • ID:4-5892115 浙江省天台县赤城中学2018-2019学年第二学期七年级英语期中检测试题(word版含答案,含听力音频和材料)

    初中英语/期中专区/七年级下册


    考 试 号
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    [0]
    [1]
    [2]
    [3]
    [4]
    [5]
    [6]
    [7]
    [8]
    [9]
    [0]
    [1]
    [2]
    [3]
    [4]
    [5]
    [6]
    [7]
    [8]
    [9]
    [0]
    [1]
    [2]
    [3]
    [4]
    [5]
    [6]
    [7]
    [8]
    [9]
    [0]
    [1]
    [2]
    [3]
    [4]
    [5]
    [6]
    [7]
    [8]
    [9]
    [0]
    [1]
    [2]
    [3]
    [4]
    [5]
    [6]
    [7]
    [8]
    [9]
    [0]
    [1]
    [2]
    [3]
    [4]
    [5]
    [6]
    [7]
    [8]
    [9]
    [0]
    [1]
    [2]
    [3]
    [4]
    [5]
    [6]
    [7]
    [8]
    [9]
    [0]
    [1]
    [2]
    [3]
    [4]
    [5]
    [6]
    [7]
    [8]
    [9]
    
    
    四、词汇运用(本题有15小题,每小题1分,共计15分)
    41. 42. 43 44. 45.______________
    46. 47. 48 49. 50.______________
    51. 52. 53 54. 55.______________
    五、语法填空(本题有10小题,每小题1分,共计10分)
    56. 57. 58 59. 60. __________
    61. 62. 63 64. 65. ___________
    六、任务型阅读(本题共5小题,共计5分)
    ================================================
    压缩包内容:
    2018-2初一英语答题卷电脑版.docx
    七年级听力.mp3
    七年级英语试卷.doc
    勘误.doc
    听力材料和答案.doc