欢迎您,[登陆][注册] (您的IP:34.204.179.0)

初中英语期末专区九年级下册
全部(233) 课件 教案 试卷 学案 素材 视频 电子教材
不限 普通资料 精品资料 特供资料 成套资料
  • ID:4-6116757 [精] 新目标标英语九年级目标测试卷Units 1-14含听力音频+答案+听力材料)

    初中英语/期末专区/九年级下册

    中小学教育资源及组卷应用平台 九年级英语目标测试卷Units 1-14 题 号 一 二 三 四 五 六 总 分 得 分 一、听力测试(27分) A)请听下面8段对话。每段对话后面有一小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。每段对话读两遍。(每小题1分) ( )1. Which is the reason why Victor failed the driver’s test? A. He was nervous. B. He didn’t practice at all. C. He was ill. ( )2. Whose dictionary is it on the desk? A. Joe’s B. Cindy’s C. Jeff’s ( )3. What’s the relationship between the two speakers? A. Driver and passenger. B. Teacher and student. C. Manager and worker. ( )4. What does the man ask the woman for? A.Jane’s phone number. B. Jane’s address. C. Jane’s email address. ( )5. What does Tony want Santa Claus to bring him? A. A bike. B. A volleyball. C. Milk and cookies. ( ) 6. What can we learn about the woman? A .She is going to give up biology. To her , biology is difficult ,but math is not. C. To her ,math is even more difficult than biology. ( )7.Where is Jack? In his bedroom. B. n the garden. C. In the park. ( )8. What did Jenny do last night? She watched TV at home. B. She played table tennis. C. She went to the cinema. B)请听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。每段对话或独白读两遍。(每小题1分) 请听第1段对话,回答第9至第10小题。 ( )9. When does the train leave? A. At 3:15 B. At 3:25 C. At 3;35. ( )10. What does the man forget to do? A. Buy the tickets. B. Bring the tickets. C. Call the girl. 请听第2段对话,完成第11至第12小题。 ( )11. Where are they talking? A. In the office. B. At the station. C. In the park. ( )12. What does the man come here for? A. Improving Chinese. B. Visiting his friends. C. Spending his holiday. 请听第3段对话,完成第13至第15小题。 ( )13 What will Mr.Crum mainly do on Wednesday morning? A. Watch a car show. B. Have a meal with Simon. C.Meet Mr. Brown. ( )14. When will Mr. Crum have a meal with Simon? A. At 11:00 on Wednesday. B. At 12:30 on Thursday. C. At 4:30 on Thursday afternoon. ( )15.Why can’t Mr. Crum meet Miss White on Thursday afternoon? A. Because he will watch a car show. B. Because he will have a meal with Simon. C. Because he will meet Mr.Brown. 请听第4段对话,完成第16至第18小题。 ( )16. Why were Dale and his friends unhappy? A. They saw some visitors destroy the park environment. B. The people in the park were not friendly to them. C. They had a fight in the park. ( )17.What do Dale and his friends plan to do? A. To go to clean the park. B. To write a letter to the Park Service. C. To give out reusable bags. ( )19.What do we know about Kelly? A. She works in the park. B. She hosts a school radio program. C. She is a member of the school environmental club. 请听1段独白,完成第19至第22小题。该短文读两遍。 ( )19. If you’re ______, you can enter the competition. A. a boy of 10 B. a boy of 14 C. a girl of 20 ( )20. The film should have at least ________ main characters. A. 16 B. 12 C. 3 ( )21. The topic of this year’s film-making competition is about the ______. A. family B. school life C. weather ( )22. If you win first place of the competition , you will ________. A. visit Paris B. get 200 books C. get a camera: C)请听下面一篇短文,然后根据短文内容完成下列句子,每个空格不超过3个单词。短文 读两遍。(每小题1分) 23. We work on week days except________. 24.At the station we report the weather and the latest news, and read messages about . 25.We have some special programs according to the students’ _________. 26.Students are greatly influenced by the professional _________. 27.Parents say our work is pretty_________. 二、单项填空(8分) ( )28. We are all _______ agreement that Mr. Hu is too hard______ himself. A. in; with B. in; on C. at; on D. at; with ( )29.----We have missed the last bus. What should we do? ---I’m afraid we have no_________ but to walk home. A. choice B. decision C. reason D. agreement ( )30.Bill, stop talking .It’s not____ to talk with your mouth full. A. wise B. polite C. brave D. comfortable ( ) 31.---Dad ,what’s your idea? ---Well, I don’t want to ____ you, so I won’t tell you my opinion. A. cheat B. refuse C. influence D. prevent ( ) 32. Becky ,please pass me the cartoon book has a Micky Mouse on the cover. A who B whom C what D which ( )33.We don’t have plenty of money, so we can’t afford __such an expensive car. A. to buy B.buy C.to sell D.sell ( )34.-Where are you going for vacation? --I ___ go to Tibert , but I’m not sure A. can’t B. needn’t C. might D. must ( ) 35. ---What’s wrong with Alice? ---She_____by a car and sent to the hospital. A.is hit B.was hit C.hits D.hit 三、完形填空(25分) A) 请先阅读下面短文,掌握其大意,然后从各小题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入相应空白处的最佳选项。(每小题1分; 满分15分) Do you know that humans have been cleaning their teeth for over 7,000 years? According to the BBC, the Ancient Egyptians used a type of toothpaste (牙膏). 36 it is believed that the Egyptians used a finger 37 a toothbrush to clean their teeth .Chinese people may have 38 the first toothbrush around 1,600 BC. Your toothbrush, however, may have also become 39 .Because it is now possible to clean our teeth 40 using our hands! Two Canadians, Adel Elseri and Said Fayad, have invented 41 called T2T or "tongue-to-teeth" Elseri says he came up with the idea 42 he was driving home after a long day at work His 43 is a toothbrush that goes onto your tongue(舌) T2T has special edges (边缘) and toothpaste .So just 44 your tongue over your teeth and it cleans your teeth just like a toothbrush 45 ! It will make your breath fresh too Elseri and Fayad made this hand-free toothbrush because they believed it was a 46 way for someone to brush their teeth. But people can only use the T2T 47 . Would you use the tongue-to-teeth? The Huffington Post in the US 48 readers what they thought. Sixty-one percent said that they would use it while only thirty-nine percent said they 49 . Personally I think I'm going to stick to(坚持用) the 50 . ( )36. A. So B. Then C. But D. Or ( )37. A. instead of B .because of C .more than D .less than ( )38 A .discovered B. develop C .built D. developed ( )39. A. science B. history C. problem D secret ( )40. A by B. from C. without D for ( )41. A .nothing B. everything C. anything D .something ( )42. A. until B. when C. since D .though ( )43. A .idea B. story C. word D plan ( )44. A. hold B. pull C. move D. check ( )45. A is B. does C. was D. did ( )46. A healthier B. easier C. harder D. longer ( )47. A. again B. soon C once D already ( )48. A. told B. asked C. warned D. advised ( )49. A. shouldn't B .should C. wouldn't D. would ( )50. A finger B toothbrush C. mouth D tongue B) 请先阅读下面短文,掌握其大意,然后用方框中所给的词的适当形式填空。每个词限用一次。(每小题1分) drop ,few ,but, winds ,know ,another ,strange ,rapidly ,compare ,level Does the wind desert make you think of very large sands under a hot sun? This is the case with the Sahara of North Africa. That is the largest hot desert in the world. The Sahara does have sandy areas. 51 the sun is not always hot. Saharan daytime temperatures may rise above 37 °C ,but after sunset , the air cools 52 The Sahara is an example of a hot desert. In hot deserts, sir temperature 53 quickly at night and climbs quickly after sunrise.The Majave Desert of North America is 54 hot desert. One deep area of the Majave Desert has such uncomfortable heart in summer. It is 55 as Death Valley. Even in Death Valley’s hottest months, night-time temperatures go down to a comfortable 56 . Most deserts are hot , but there are cold deserts, too. The Gobi Desert of Central Asia is above sea level. It is usually extremely cold and has strong 57 Yet daytime temperatures in summer reach over 38 °C! The Gobi is a harsh(恶劣的) land. However, it can seem not bad when 58 with the harshest, coldest desert in the world, Antarctica(南极洲). It might seem 59 to call ice-covered Antarctica a desert, but desert is a right label(标签)。To be called a desert , a land area must receive 60 than 250mm. Antarctica, the coldest land on Earth, is also one of the world’s driest deserts. 51.____________ 52.____________ 53.____________ 54.____________ 55._____________ 56.____________ 57. ____________ 58.____________ 59.____________ 60._____________ 四、阅读理解(40分) A)请阅读下面短文,根据短文内容从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。(每小题2分) A What opinions did experts have about movements and transportation throughout history? Take a look. ( )61.Which of the following experts was a science fiction writer?    A. Lord Kelvin B. Lee Deforest C. Leonardo da Vinci D. Jules, Verne ( )62. Leonardo da Vinci’s opinion was that _________.   A. airplanes would never fly B. no person would ever reach the moon   C. people would fly in a machine with an overhead propeller   D. people would be able to travel under water in airtight ships ( )63. How many experts’ opinion proved right according to the passage?   A. One B. Two C. Three D. Four B Rita was in shopping mall, looking for a gift for her little daughter. Suddenly she stopped before a store, inside which were all kinds of dolls. “Why not a lovely doll? Girls like dolls,” she thought as she stepped into the store. Looking around ,she saw a grandma doll—one with gray and a pair of glasses. As she gazed at it, in her mind somehow appeared Linda, her mother. When Rita was a little girl, she got her first doll form Linda for her birthday. She was very happy. Then the second, the third…Rita began to feel puzzled, When she asked her mum the reason, the answer was always “A girl can never have enough dolls.” Year after year, Rita grew up and Linda aged, but a doll a year from Linda never arrived late. “But why always a doll?” This question had been in Rita’s mind until one day her father gave the answer. Little Linda dreamed to have a doll. Her parents promised one for her fifth birthday. Sadly, they both died in a traffic accident before it arrived .The never—received gift was the most precious in her eyes. That’s why she thought dolls were the best birthday gifts for Rita. Her mother’s story being recalled ,Rita got an idea… It was Linda’s sixtieth birthday. The whole family gathered around the sixty-year-old lady when the doorbell rang, Much to Linda’s surprise ,a package was delivered to her, with a card read: Dear Linda, I forget to send you the package that you should have received on May 20,1956,your fifth birthday. The gift inside has aged, but I felt that you might still wish to have it .Sorry for the lateness! Love, Angel of Joy Linda opened the package and saw a lovely grandma doll. She clasped the doll that she had waited so many years to receive ,tears coursing down her face. The doll, given by “Angel of Joy”, made her the happiest “child ”alive . ( )64.Who is Linda in the story?   A. Rita’s daughter B. Rita’s mother C. The grandma doll D. Angel of Joy ( )65.Why did Linda think that dolls were the best birthday gifts for Rita? A. Rita dreamed to have all kinds of lovely dolls. B. Rita looked liked a doll when she was a little girl. C. Linda received a lot of lovely dolls form her parents. D. Linda had never got the dream doll form her parents ( )66.What does the underlined word clasped probably mean in the passage? A. held B. threw C. made D .bought ( )67.Which can be the best title of the passage? A. The Story of an Angel B. Linda’s Birthday C. Linda, the Happiest Child D.A Late Birthday Gift C Capuchin monkeys usually make a lot of noise when they find food. They are letting their families know where the food is. One day, a scientist named Dr. Mario Di Bitetti saw that a monkey kept quiet when it found food. The monkey didn’t let the other monkeys know about the bananas. Dr. Di Bitetti wondered why “It looked like she was trying to keep the bananas a secret from the other monkeys,” he said. Some scientists used to think that animals couldn’t control the sounds coming from their mouths. This would mean that monkeys would make noise even if there was not enough food to share. Dr. Di Bitetti had a different idea. Dr. Di Bitetti put some bananas on a platform(平台) in the trees where the monkeys lived. Sometimes he put a lot of bananas on the platform so that there would be enough for all of the monkeys to share .Sometimes he put only a few so that there would not be enough bananas for everyone. Dr. Di Bitetti did this for a whole year. Each time Dr. Di Bitettiput bananas on the platform, he watched carefully. He wanted to see if the monkeys sometimes kept quiet when they found bananas. Dr. Di Bitetti found three things that made monkeys remain silent. First ,when monkeys found only a few bananas, they often didn’t tell their families. Second, in seasons when the forest provided only a little bit of food, monkeys kept quiet when they found bananas. Third , monkeys kept quiet when they had many friends nearby and would not have enough food for everyone. Dr. Di Bitetti’s banana test showed that monkeys can control the sounds coming from their mouths. It seems that they know when to keep quiet and when to call their families. ( )68.Capuchin monkeys usually make a lot of noise when they find food to ________ A.warn others who want to steal their food B.let their families know where the food is   C. show other monkeys their ability D. show that they are very excited. ( )69.The underlined word ”this” in Paragraph 5 refers to___________.   A. putting bananas on the platform B. looking for monkeys C. talking to monkeys D. eating bananas ( )70.What is Paragraph 6 about?   A. The result of the test B. Why the test was made. C. How the test was made. D. The influence of the test. ( )71.According to Dr.Di Bitetti’s test, monkeys_____________.   A. always like eating bananas B. sometimes don’t like eating bananas   C. can control the sounds coming from their mouths D. can’t control the sounds coming from their mouths. D Most people hope to have a memory which helps them succeed in study, work and life. Can memory be improved? Luckily, hundreds of studies in the past 50 years have already given us a definite answer. A healthy lifestyle keeps your brain young and memory sharp. First of all, it is necessary to have a healthy diet. Eating more food rich in B vitamins and Vitamin E, such as vegetables and lean(瘦的) meat, helps you have a better memory. Doing exercise can keep your brain alive ,too. Proper exercise provides much needed oxygen for the brain. Running ,riding a bike ,swimming and even walking two or three times a week are helpful. Moreover, getting enough sleep is important. Only when your brain gets a good rest, can it work well. The healthier your lifestyle is ,the better your memory will become ,but do not expect a sudden change---it takes a long time to make a difference. Memory skills help you remember things better. The following three are the most widely used. Chunking* is a way of remembering a piece of information by cutting it into smaller ones. For example ,to memorize a ten--digit telephone number 2127983630,you can divide the digits into three groups: first 212,then 798,and lastly 3630.This method is far more effective than remembering a string* of 10 digits. Organization means organizing information into groups of the same kind. For example, trees ,grass and flowers are plants; tigers, pandas, horses and cows are animals ,Imagery is remembering newly learnt information by using your imagination and connecting it with something that you are familiar with. However, memory skills will hardly work if you don’t understand the information. What’s more, only a regular review can make the memory last long. That is why students are always advised to go over what they have learnt after one day and then after three days, and then use it as regularly as possible. Human brains are like muscles that need nutrients and exercise to become stronger. If you make a few lifestyle changes and try some memory skills ,you can certainly improved your memory. ( )72.How many ways of keeping a healthy lifestyle are mentioned in the passage? A. Two B. Three C. Four D. Five ( )73.Which of the following examples is the use of the skill “organization”? A. Remembering the word “sad ”by putting it into the group of “feeling ” B. Remembering the meaning of the word “red” by connecting it with fire C. Remembering a long and difficult passage by understanding its meaning. D. Remembering the post number 0708591 by diving it into 070 and 8571 ( )74.According to the passage, why should we review what we’ve learnt? A. To use it better every day B. To understand it in a better way C. To improve memory skills D. To remember it for a longer time ( )75.The passage is written to tell us______. A. not everyone has a good memory B. memory skills are not difficult to learn C. memory can be improved in some ways D. it is important to have a healthy lifestyle B)请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框中的七个选项中,选择五个还原到文章中,使短文意思通顺,结构完整。(每小题2分) Having a cheetah as a pet in the house? Does it sound scary to you? But for a family in South Africa, one cheetah is treated as a VIP (Very Important Person) in the house. The big cheetah is named Jolie, after the film star Angelina Jolie. 76 She can often be found eating from the kitchen table, taking a short sleep on the sofa, or even sleeping on Lucy and Jeff’s bed. The big cat also sleeps and plays with the Browns’ other pet, the more usual one — a sheepdog (牧羊犬). 77 Having a cheetah as a pet is unusual. At first, Mrs Brown wasn’t willing to keep a cheetah as a pet. She said, “ 78 But we are now happy that we did it — she is part of the family.” Just like her name, four-year-old Jolie has achieved a celebrity status (名人地位) in the Browns’ hometown. Fans often come to their home to take pictures of her. 79 However, a cheetah is always a cheetah. 80 “She makes a lot of mess in the house, urinating (小便) everywhere and chewing everything. It’s her wild instincts (本能),” said Mrs Brown. There might be some problems of having a cheetah as a pet in the house, but some unusual fun must also be waiting ahead. 根据短文内容, 从方框中选出五个句子填入文中空缺处, 使短文内容完整正确。 A. Interestingly, Jolie enjoys all the special attention that is paid to her. B. I was really pleased to have a cheetah as a pet at the beginning. C. Though Jolie is now a pet in the house, she still has some wild habits. D. She is surely the VIP at Lucy and Jeff Brown’s home. E. I was really against the idea of getting a cheetah as a pet. F. An impossible friendship has happened between these two animals. G.. She is loved by the film star and she becomes the film star’s pet. 76.____________77.____________ 78.____________79.____________80._____________ 五、补全对话。(5分,一句1分) A: Hi! Linda! 81__________________________________. B:I’m reading a book about the great inventor Thomas Edison. Do you know about him? A:82________________________.I think everybody knows about him. He was a great American inventor, after all.83_______________________________________. B:I think he was creative and hard-working. And most of his inventions had a big influence in the 20th century. But he only went to school for three months. A: That’s unbelievable. 84____________________________________? B: He learnt by himself after leaving school . He was so great. A: Well , I want to read about him, too. 85__________________________? B: Sure, but you have to wait until I finish reading it first. 六、书面表达(共1题,计15分) 假如你是海伦,你刚从美国度假回来。请你根据以下要求给你的美国朋友Amy 写一封感谢信,感谢她和家人陪你度过一个愉快的假期。 信的内容应包括:1.感谢他们带你参观了许多游览胜地;2.感谢她妈妈为你做了很多可口的饭菜。 要求:1.根据提示内容进行写作,可适当发挥; 2. 90词左右,信的格式、开头和结尾已给出,不计入总词数。 Dear Amy, I’m back at home now. ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Let’s keep in touch. Love , Helen 九年级英语目标测试卷 Units 1-14 听力材料及参考答案 听力材料   A)请听下面8段对话。每段对话后面有一小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。每段对话读两遍。(每小题1分) 1.W:I heard that Victor failed the driver’s test last week. Is it true? M: Yes, it is. And it’s really a pity. He had practiced for a long time. But he felt nervous when he was having the test. 2.W: There is a dictionary on the desk. Is it yours, Joe ? M: No, it’s Cindy’s. I have learnt mine to Jeff. 3.W:Excuse me, Sir. Could you drive faster? I’m afraid I’ll miss the train. M: Sorry, Madam. We’re already at full speed. 4.M:Could you give us Jane’s address ? W: With pleasure. Do you want her phone number? M: No, thanks. We have her phone number, but we can’t get her on the phone. W: Oh, I see. 5.W:What do you want Santa Claus to bring you, Tony? M: I hope .Santa brings me a bike. What about you? W: I want a volleyball. I didn’t do very well in volleyball this year. M: Let’s leave milk and cookies for Santa to enjoy before we go to bed. M :What do you think of biology ? W: It ‘s given me a hard time, though it is not as difficult as math. M:Where are Jake and Molly? Are they sleeping? W: No, they aren’t. Molly’s in the garden. She is picking flowers. Jake is in the park. He is playing football with his friends. M: Did you watch the table tennis match on TV last night, Jenny? W: No, I saw a movie about the customs of Africa in the cinema. B)请听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。每段对话或独白读两遍。(每小题1分) 请听第1段对话,回答第9至第10小题. W: We are late, aren’t we? M: No. We are a little early. WL When does the train leave? M: It leaves at 3:25. W; Have you bought the tickets? M: Oh, I forgot to buy them. I’ll buy them now. Do you know how much a ticket is? W; Ten dollars for a one way ticket and twenty dollars for a round trip. 请听第2段对话,完成第11至第12小题。 W: Lovely weather! M: Yes, it’s really warm. W: I have seen you before, haven’t I? M: Well, you may have. I have been in this park once or twice. Do you live near here? W: Yes, I live in one of those houses over there. What about you? M: Oh, I am staying near the station with my family. W: Are you on vacation here? M: No, I’m here to improve my Chinese. I’m from Canada. 请听第3段对话,完成第13至第15小题。 M: Ellen. I’d like you to help me arrange my appointments. W; With pleasure. Go ahead, Mr. Crum . M: Tomorrow morning I’m going to the City Square to watch a car show from nine to eleven. W: OK. Tomorrow is Wednesday. I’ll write it down .Anything else? M: On Thursday I’m having a meal with Simon at the White Rose Restaurant. Please book a table for me. W: Yes, Mr. Crum. Shall I book a table for me. W; Yes, Mr Crum. Shall I book a table for 12:30? M: That will be OK. Then I will see Miss White at 4:00 p.m. Please help me get some fresh flowers. W: I’m afraid it is impossible .You are meeting Mr .Brown at 4:30 p.m. You’ve decided it, haven’t you? M: Er.,yes, I have. But I have forgotten all of that. W: Well, Mr. Crum, shall I ask Miss White to come on Thursday morning? You are free all morning. M: OK. Thank you. 请听第4段对话,完成第16至第18小题。 W: Did you have a wonderful time last Sunday, Dale? M: Yes and no. W: Why do you say so? Wasn’t it fun to play in the park? M: Yes, three of my friends and I played happily there. But what we saw made us unhappy. W: What did you see? M: We saw the visitors litter about and pick flowers. They made the park dirty and ugly. W; People should keep the park clean and beautiful. M: Yeah. We four plan to help clean up the park next weekend. W: Would you like to come to my program on the school radio station this noon? You can tell listeners your plan. I’m sure they would love to join you. M: That’s a good idea , Kelly. 请听1段独白,完成第19至第22小题。 短文读两遍。 If you want to make films then you’ll be interested in our competition. If you’re between 12 and 16, you can enter this year’s film-making competition. The film should last no more than 12 minutes and you should have at least three main characters. We have seen some great films over the years from very exciting young film-makers. Last year’s films were about family, and we saw some wonderful films . This year, however, we want films about the weather--- it can either be about how it makes you feel or how it can change a day. A challenging topic! There are some fantastic prizes. Our first prize winner will visit Paris. We have other prizes to give away--- there are 200 books and also some of the latest cameras to win. You can send your films to us by post or bring them to our office in the Market Square. If you have any questions about the competition, we’ll be glad to hear from you. You can telephone us at 163-55934. C)请听下面一篇短文,然后根据短文内容完成下列句子,每个空格不超过3个单词。短文读两遍。(每小题1分) We have a students’ radio station called Voice of Teens in our school. It is popular with the students. As members of the station, we work on school days except Friday. During the breakfast break, we tell the students about the weather and the latest news, and read messages about school activities. From time to time we have some special programs according to the students’ requests. Sometimes we invite teachers to have an interview program. Students are greatly influenced by the professional advice. We also report some big events in our school. They say our work is pretty meaningful. I will graduate soon and I will really miss our radio station. 一、听力测试(25分) 1-8 ABABACCC 9-12BACA 13-17ABCAA 18-22BBCCA 23. Friday 24. school activities 25. requests 26 advice 27.meaningful 二、单项填空(8分) 28-32 BABCD 33-35 ACB 三、完形填空(25分) A)36.---40 CADBC 41---45.DB A C B 46—50 A C B C B B) 51.but 52. rapidly 53.drops 54.another 55.known 56.level 57.wind(s)58.compared 59.strange 60.fewer 四、阅读理解(40分) A) 61-63 BCB 64 - -67 BDAD 68—71 BAAC 72—75 BADC B)76—80 DFEAC 五、补全对话。(5分) 81.What are you doing? 82. of course,I do. 83. What do you think of him? 84.How did he learn after leaving school? 85. Could I borrow your book? 答题要求:答题内容要合理,答案可以多样化。 六、书面表达(共1题,计15分) One possible version: Dear Amy, I’m back at home now. I want to express my thanks to you for the wonderful vacation I spent with you and your family. During the vacation I learnt a lot about your country. It’s very nice of you to spend time showing me around so many places of interest. Give my thanks to your mother. She is such a fantastic cook. I think I must have put on 5 pounds just in a week I spent with you. I hope you will be able to visit our school some day. Thank you again. Let’s keep in touch. 1学校: 班级: 姓名: 座位号: 1 ……………………… 密 ………… 封 ………… 线 ………… 内 ………… 不 ………… 要 ………… 答 ………… 题 ……………………… Lord Kelvin, a famous scientist, 1800s Opinion:Airplanes would never fly. Was he right? No. On December 17,1903, the Wright brothers made the first controlled flight in a powered airplane. Leonardo da Vinci, artist, inventor, 1400s Opinion:People would fly in a machine with an overhead propeller. Was he right? Yes. This artist’s sketch, made about 1490, shows a helicopter 400 years before its invention. Jules, Verne, Science fiction writer, in an 1870 novel Opinion: People would be able to travel under water in airtight ships. Was he right? Yes. Through submarines(潜艇) already existed, it would be decades(几十年) before they could stay submerged for long-distance travel. Lee Deforest,a pioneer in radio,TV and Radar,1900s Opinion: No person would ever reach the moon. Was be right?No.On July 20,1969,Neil Armstrong stepped onto the moon. 1 ……………………… 密 ………… 封 ………… 线 ………… 内 ………… 不 ………… 要 ………… 答 ………… 题 ……………………… HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com) " 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

    进入下载页面

    需要精品点:3个

  • ID:4-6113347 外研版英语九年级下册模块综合能力检测题课件(9份测试题课件 无听力部分)

    初中英语/期末专区/九年级下册


    外研版九年级下册英语课件综合能力检测:59张PPT
    外研版九年级下册英语课件Module 8综合能力检测:56张PPT
    外研版九年级下册英语课件Module 7综合能力检测:56张PPT
    外研版九年级下册英语课件Module 6综合能力检测:52张PPT
    外研版九年级下册英语课件Module 5综合能力检测:61张PPT
    外研版九年级下册英语课件Module 4综合能力检测:59张PPT
    外研版九年级下册英语课件Module 3综合能力检测:58张PPT
    外研版九年级下册英语课件Module 2综合能力检测:60张PPT
    外研版九年级下册英语课件Module 1综合能力检测:56张PPT
    Module 1 综合能力检测
    一、听力理解(本大题分为A、B、C、D四部分,共30小题,每小题1分,共30分)
    (见《听力随身听》)
    二、单项填空(本大题有15小题,每小题1分,共15分)
    在每小题所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。
    ( )31. Giving and receiving hongbao on WeChat is_____new way to express thanks,love and friendship.
    ================================================
    压缩包内容:
    外研版九年级下册英语课件Module 1综合能力检测.ppt
    外研版九年级下册英语课件Module 2综合能力检测.ppt
    外研版九年级下册英语课件Module 3综合能力检测.ppt
    外研版九年级下册英语课件Module 4综合能力检测.ppt
    外研版九年级下册英语课件Module 5综合能力检测.ppt
    外研版九年级下册英语课件Module 6综合能力检测.ppt
    外研版九年级下册英语课件Module 7综合能力检测.ppt
    外研版九年级下册英语课件Module 8综合能力检测.ppt
    外研版九年级下册英语课件综合能力检测.ppt

    • 授课课件
    • 2019-08-11
    • 下载0次
    • 5641.12KB
    • 非凡1289
  • ID:4-6060332 浙江省绍兴县杨汛桥镇中学2019届九年级下学期尖优学生跟踪培养测试英语试题(含答案,含听力音频无听力材料)

    初中英语/期末专区/九年级下册


    2019杨汛桥镇中学九年级尖优学生跟踪培养测试
    (一)听力部分(共 25 分)
    一、听力(本题有 15 小题,第一节每小题 1 分,第二、三节每小题 2 分,共计 25 分)
    第一节:听小对话,回答问题(每段对话仅读一遍)。(共5 分)
    What is the weather like today
    Sunny. B. Rainy. C. Snowy.
    What’s Vicky doing now
    Listening to music. B. Watching TV. C. Doing homework.
    How does Betty usually go to school
    By bike. B. By car. C. By bus.
    Who taught the girl to play the guitar
    Nancy B. Mr. Smith C. Mr. Green
    How many people are there in Lily’s family
    Four. B. Five. C. Six. 第二节:听长对话,回答问题(每段对话读两遍)。(共 10 分)
    听下面一段较长对话,回答 6、7 两个问题。
    What’s the relationship between the two speakers
    Father and daughter. B. Doctor and patient. C. Teacher and student.
    What should the girl do
    Go on working. B. Do more exercise. C. Take some medicine.
    听下面一段较长对话,回答 8—10 三个问题。
    Which hotel will the man stay in
    A.Guangming Hotel. B. Holiday Hotel. C. Green Hotel.
    How much will the man pay in all
    A. 150 RMB. B. 300RMB. C. 600RMB.
    What’s the telephone number of George Brown
    A. 768 3489 B. 756 1389 C. 745 5673
    第三节:听下面一段独白,回答第 11—15 小题。(每段对话读两遍)。(共 10 分)
    Which floor does Jack live on
    The twelfth floor. B. The tenth floor. C. The second floor.
    Who has a cat
    Jack. B. Kitty. C. Mary.
    When did the story happen
    Last Tuesday morning. B. Last Thursday evening. C. Last Saturday afternoon.
    What happened to the thief at last
    He was caught by Jack. B. He was caught by the police.
    C. He was caught by the neighbors.
    What can we learn from the story
    Mary lives with Jack. B. Jack should keep a cat, too.
    C. It’s helpful for Mary to keep a cat.
    (二) 笔试部分 (共95分)
    二、完形填空(本题有15小题,每小题1分,共15分)
    阅读下面短文,然后在各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。
    For the first time ever, Gabby was going to be home alone. Her parents and little brother were going on a one-week 16 to Hawaii. Gabby didn’t want to miss her schoolwork, 17 she said she would stay at home. It was going to be great. She could 18 as late as she wanted to, invite people over, and sing as 19 as she wanted to.
    She 20 her friends, William and Angela, to her house after school. “Wow, it is so cool to have the whole house to yourself. Your 21 must really trust you!” Angela said. Gabby’s parents trusted Gabby 22 she always told the truth and did the right thing.
    “You should throw a 23 ,” William suggested. “I just think Gabby should do the 24 thing for once and not be boring.”
    Gabby did think about it. People at school did think she was a good girl, and her parents probably wouldn’t 25 . “Okay! I’ll do it!” Gabby said.
    Gabby invited the whole class to her house 26 Friday. A lot of people came and the house was 27 . It seemed like 28 was having a good time. People really liked the food and the music at the party. However, the party got too crazy. People started shouting at each other, things broke, and neighbors 29 .
    All of a sudden, the door opened. It was Gabby’s parents. “Mom, Dad, aren’t you 30 to be here tomorrow” Gabby asked. “We were, but we came here to surprise you with a gift,” her dad said.
    16. .A. trip B. weekend C. travel D. beach
    17. A. because B. but C. or D. so
    18 . A. call up B. stay up C. make up D. give up
    19. A. easily B. noisy C. loudly D. quietly
    20. A. visited B. invited C. dropped D. supported
    21. A. friends B. classmates C. teachers D. parents
    22. A. because B. when C. until D. although
    23. A. game B. trick C. party D. surprise
    24. A. good B. right C. wrong D. heavy
    25. A. find out B. come out C. take out D. leave out
    26. A. in B. on C. at D. for
    27. A. scary B. silent C. excited D. crowded
    28. A. someone B. anyone C. everyone D. no one
    29. A. fought B. complained C. forgot D. changed
    30. A. supposed B. allowed C. suggested D. surprised
    三、阅读理解(共 15 小题,每小题 2 分,满分 30 分)
    阅读下面四篇材料,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。
    A
    Four New Cool Inventions
    Mip
    Mip, a playful robot, was developed by a Canadian toy maker named Wowwee. It stands 19 cm tall. You can control it simply with your gestures(手势) or a smart phone. Mip can run, balance and dance on two wheels. It can also bring you a bottle of water.
    Android Wear
    Google is developing a smart watch called Android Wear. The watch uses a touchscreen and voice control. Simply say “OK, Google” to ask what ever you want to know. For example, say “OK, Goodgle. Where’s the nearest toy store” Your answer will tell you the answer on Google Maps.
    Le Pen
    Do you like listening to music while doing homework If you do, you will like Le Pen. With a music player planted inside, Le Pen plays music while you write on paper. The music stops when you stop writing. So if you want to enjoy more of your favourite songs, keep on writing.
    ================================================
    压缩包内容:
    浙江省绍兴县杨汛桥镇中学2019届九年级下学期尖优学生跟踪培养测试英语听力.mp3
    浙江省绍兴县杨汛桥镇中学2019届九年级下学期尖优学生跟踪培养测试英语试题.doc

  • ID:4-5922533 2019年北京房山初三二模 英语试卷(含答案)

    初中英语/期末专区/九年级下册

    1 / 1
    2019年北京市房山区初三英语第二次模拟考试答案(2019.5)
    一、单项填空
    1. B 2. B 3. C 4. B 5. A 6. D
    7. A 8. D 9. D 10. C 11. B 12. D
    二、完型填空
    13. D 14. B 15. B 16. C 17. A 18. D 19. C 20. A
    三、阅读理解
    21. B 22. A 23. D 24. D 25. A 26. D
    27. C 28. B 29. C 30. B 31. A 32. A 33. C
    四、阅读短文回答问题
    34. On March 15.
    35. To raise money to help poor people in the UK and Africa.
    36. No, they don’t.
    37. They sell clothes, books and household goods just like any other shop except that it's all
    secondhand.
    38. Because they are looking for another kind of fashion and they can find very beautiful and
    special clothes for a very cheap price./ Because they want another kind of fashion and the
    clothes are very beautiful, special and cheap.
    五、文段表达
    题目 1:
    Dear Mr. Smith,
    I am writing to you to apply for the volunteer work. I would like to be a volunteer to help
    the people in Old people’s House.
    First, I think it is meaningful to do the volunteer work. Besides, I am helpful and
    warm-hearted. I am good at singing. I want to sing some Chinese songs for the old people. I
    can not only help them clean their house but also wash the cloth. If I am the volunteer, I will
    bring some good books and read for them.
    I’m sure that I’ll be a good volunteer. I hope this application will be approved. Thank
    you for your consideration.
    Regards ,
    Li Hua
    题目 2:
    I went skiing with my classmates last winter. We went to Yunju Ski Resort early in the
    morning. At first I couldn't ski well, because it was the first time for me to ski. I fell down
    many times, but I never gave up. With the help of the trainer, I can ski well. It was really an
    exciting experience. I felt happy because I have learnt a new skill.
    1 / 8
    2019 北京房山初三二模
    英 语




    1. 本试卷共 10页,共五道大题,39道小题,满分 60分。考试时间 90分钟。
    2. 在试卷和草稿纸上准确填写姓名、准考证号、考场号和座位号。
    3. 试题答案一律填涂或书写在答题卡上,在试卷上作答无效。
    4. 在答题卡上,选择题用 2B铅笔作答,其他试题用黑色字迹签字笔作答。
    5. 考试结束,将本试卷、答题卡和草稿纸一并交回。
    知识运用(共 14分)
    一、单项填空(共 6分,每小题 0.5分)
    1. Mary is my best friend. Often helps me when I’m in trouble.
    A. I B. She C. He D. You
    2. --Judy, what’s the weather like Beijing?
    --It’s summer there, so it’s hot and rainy.
    A. on B. in C. at D. to
    3. -- does it take you to do your homework every day?
    --About two hours.
    A. How many B. How often C. How long D. How much
    4. Remember to turn off the lights you leave the room.
    A. after B. when C. because D. though
    5. –I’ve finished my homework. Can I play computer, mum?
    --Yes, you .
    A. can B. need C. should D. must
    6. Paul studies hard and he is student in our class.
    A. good B. better C. best D. the best
    7. Many foreign students to China to study Chinense every year.
    A. come B. came C. were coming D. will come
    8. –Tina, I called you last night but nobody answered. What were you doing?
    --I a bath.
    A. have B. have had C. will have D. was having
    9. –Sara, what did you do last Sunday?
    --I to the Zoo with my parents.
    A. go B. will go C. have gone D. went
    10. My father in this factory for 20 years already.
    2 / 8
    A. wlii work B. worked C. has worked D. is working
    11. The sports meeting in our school last Friday. Our class won the first prize.
    A. held B. wad held C. will hold D. will be held
    12. –Do you know tomorrow?
    --In Children’s House.
    A. where we did the volunteer work B. where did we do the volinteer work
    C. where will we do the volunteer work D. where we will do the volunteer work
    二、完形填空(共 8分,每小题 1 分)
    阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的 A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。
    Comfort Zone
    I would never forget what I learned from the day when I left my junior high school. On the last
    day our teacher told us something 13 that I would like to share with you.
    He began by drawing a man standing in the middle of a circle. To make it more interesting, he
    drew things like a house, a car and a few friends inside the circle.
    He adked, “Can anyone tell me what this is?” In a long
    silence, one student decided to 14 his idea,”The world?”
    The teacher said, “That’s close. This is your Comfort Zone.
    Inside your circle you have all the things that are inportant to
    you. Your home, your family, your friends and your job. People feel
    that inside this circle they are safe from any 15 .”
    “Can anyone tell me what happens when you step out of this circle?” A strong silence came
    over the room. The same student replied,”You are afraid.” Another student said, “You may make
    mistakes.” The silence continued and our teacher smiled and asked,” When you make mistakes, what
    can the result be?” The first student said,” You 16 something.”
    “Exactly, you are learning.”Our teacher turned to the blackboard and drew an arrow(箭头) 17
    from the man to the outside of the circle. He went on saying,”When you leave your Comfort
    Zone, you put yourself out there, in a 18 that you are not comfortable with, The result is
    that you learn something that you did not know and you enlarge your knowledge to become a better
    person.”He turned again to the blackboard and drew a bigger circle around the original(原来的)
    circle, and 19 a few new things like more friends, a big house, etc.
    A lesson from this story is that if you stay inside your Comfort Zone you will never be able to
    open your eyes to the outside world and learn, When you step out of your Comfort Zone, you will 20
    make your circle bigger to challenge your mind and grow to be stronger, and all inall be a
    better person.
    13. A. personal B. natural C. traditional D. educational
    14. A. take B. express C. argue D. write
    15. A. noise B. danger C. disagreements D. arguments
    16. A. lose B. want C. learn D. miss
    17. A. pointing B. flying C. connecting D. leaving
    3 / 8
    18. A. standard B. business C. programme D. situation
    19. A. built B. invited C. added D. divided
    20. A. finally B. hardly C. quickly D. suddenly
    阅读理解(共 36分)
    三、阅读下列短文,根据短文内容,从文后各题所给的 A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。(共 26分,每
    小题 2分)
    A
    Bank of England Museum If you want teach your kids the value of money in a fun
    way ,you shoudn’t miss it. Here you can see gold bars from
    ancient times, and you can even try to lift one.
    Price: S 8.00.(Children under 18 are free).
    Time: Tuseday to Friday.
    Museum of London If you want your kids to learn about London’s
    past ,come here ,It is closed only from December 24 to
    26.You can book tickets on line ,Welcome to London tour
    The Great Crystal Museum Here’s the world’s largest exhibition about the
    future of our cities,Through touch-screens and experiments,
    kids can learn how to create a building and how to produce
    energy.
    Price: Free
    Time: On weekends
    V&A Museum of Childhood It is home to one of the world’s finest cllections of
    children’s toys, dolls’ houses and games, You’ll learn
    hou children lived in the past. It is closed on December
    24,25,26 and January 1!
    Price: Free
    Time: Wednesday to Sunday.
    21. If you want to teach your kids the value of money, you can visit the museum on
    A. Monday B. Tuesday C. Saturday D. Sunday
    22. Kids can learn hou to create a building in
    A. the Gteat Crystal Museum B. the Museum of London
    C. the Bank of England Museum D. the V&A Museum of Childhood
    23. If Wendy visits the V&A Museum of Childhood, she will learn
    A. the value of money B. the history of London
    C. how people produce enery D. hou children liced in the past
    B
    4 / 8
    A Teacher's Gift
    That day I armed at n; class in the morning Immediatcly I felt upset and
    unccomfortable.Today was the day when our teacher would leave and move to
    another school.
    Mr. Smith was very easy to talk with and to have fun with. He was cool,
    relaxed. and was always friendly when you would see him. I couldn't even imagine
    how things were going to he without him.
    “Thank you everyone for my time here . I will forever keep thses memories and friendships
    I’ve made in the past five years.”He took a deep breath and said,”As a moment for me leaving,
    please look under your seats.”
    Confused, I slowly checked under my seat to see a yellow block of wood that read “Love” on
    it .I quickly got it and began to study it . After seconds of watching the block, I reslized that
    it was a Jenga block(积木块)
    Tears ran down my face and fell on the Jenga block. I heard my classmates sobbing(抽泣)That
    was to say, everyone in my class had a Jenga block with the word "Love".We hadn't found a way to
    express our sadness and also we couldn't find a way to express our love to the respectable man.
    "This is a reminder to always love others." Mr. Smith said slowly.
    Maybe that day wasn't the worst day, and it was just a moment of my life and l was too young to
    understand Mr. Smith. What Mr. Smith taught us is that whenever and wherever we are. we should love
    others. The Jenga block acts as a reminder, encouraging me to give a hand to those in need of help.
    As time goes on, "Love" others has been a habit
    24. What made the writer upset and uncomfortable?'
    A. He arrived at his class late. B. He would move to another school.
    C. Mr. Smith didn't talk with them. D. Mr. Smith would leave the school.
    25. What did the writer think of Mr. Smith?
    A. Cool and friendly. B.Cool and strict.
    C. Friendly and handsome. D.handsome and strict.
    26. Mr. Smith gave students the Jenga blocks with "Love" to .
    A. have a lot of fun with the class B. teach them how to make blocks
    C. express his respect to the class D. remind them to share love with others
    C
    Envy
    It's a familiar feeling. Your friend has made the team for Saturday's big game. and y

    • 期末试卷
    • 2019-06-04
    • 下载2次
    • 974.25KB
    • frs123456
  • ID:4-5868253 中考专项训练一 单项选择(名词)课件(38张PPT)

    初中英语/期末专区/九年级下册

    专项训练一 单项选择(名词) 备战中考专项训练 考点1 名词词义辨析 1.(2018·安徽)—What is the ________ of your excellent spoken English? —Practice makes perfect! A.result  B.influence C.duty D.secret D 【点拨】句意为:——你口语这么好,秘诀是什么?——熟能生巧!而A.result结果;B.influence影响;C.duty责任;D.secret秘诀。 2.(2018·河北)Did you hear the ________?A scientist will visit our school. A.advice B.news C.praise D.choice B 【点拨】advice意为“建议”;news意为“消息,新闻”;praise意为“赞美,赞扬”;choice意为“选择”。根据句意可知选B。 3.(2018·黄石)In fact,pandas have become so popular that they are now a ________ of China. A.subject B.symbol C.sign D.spirit 4.(2018·武汉) — Kate,I' m going shopping.Anything to buy for you? —Yes,that will save me a________. A.hand B.trip C.visit D.bill B B B 【点拨】trip 旅途,路途。save sb.a trip 省去某人跑一趟。 5.(2018·襄阳) —Mom,I'm thirteen now.Can I ride a bike to school? —Yes,you can.But you must follow the traffic________ on the way. A.rules B.plans C.safety D.accident A 【点拨】根据句意可知答句的后一句意为:但是在路上你必须遵守交通规则。rules规则;plans计划; safety安全; accident事故。 6.(2018·孝感)—Which should we start with,Water World or Space World? —Either is OK.It makes no ________ to me. A.mistake B.promise C.difference D.decision C  【点拨】make no difference to sb.对某人没有影响。 7.(2018·宜昌) —The best ________ to come to Yichang is spring. —I think so.The green water and green mountains are unforgettable. A.environment B.journey C.temperature D.season D  【点拨】根据spring“春天”,可知第一句的意思为:来宜昌的最好季节是春天。 8.(2018·连云港) National Treasure quickly rose to the top television rating ranks after it was presented on CCTV.It means a growing ________ in traditional culture among China's youth. A.interest B.direction C.habit D.dream A  9.(2018·苏州)The boy has been missing for five days and his parents are worried about his ________. A.attention B.safety C.action D.growth B   【点拨】句意:那个男孩已经五天不见了,他的父母担心他的安全。A.attention注意;B.safety安全;C.action行动;D.growth成长。根据句意可知选B。 10.(2018·宿迁) Wu Wei,a young artist,has received high________ from the art community for this sculpture. A.pride B.praise C.promise D.progress B   【点拨】句意:吴伟,一位年轻的艺术家,因为这个雕像受到了艺术界的高度赞扬。A.pride自豪;B.praise称赞;C.promise允诺;D.progress进步。可知praise符合句意,故选B。 11.(2018·滨州)—More and more foreigners are becoming interested in Beijing Opera. —That's true.It's an important part of Chinese ________. A.culture B.invention C.custom D.influence A   【点拨】句意:——越来越多的外国人开始对京剧感兴趣。——那是真的。它是中国文化的一个重要部分。A.culture文化;B.invention发明;C.custom习俗;D.influence影响。故选A。 12.(2018·天津)Her smile made me feel warm and lively.It was like a hidden________. A.competition B.interview C.treasure D.tradition C   【点拨】句意为:她的微笑让我感到温暖而充满活力,就像是隐藏的宝藏。A.competition 表示比赛,竞赛;B.interview 表示面试或采访;C.treasure 表示财宝,宝藏;D.tradition 表示传统。故选C。 13.(2018· 山西)Reading the first ________ of each paragraph before you read the whole text helps you get the main idea quickly. A.letter    B.word    C.sentence 14.(2018·河南)—It's useless to regret what has been done.Don't make those mistakes again. —I won't.That's a(n) ________. A.order B.decision C.promise D.agreement C   C   15.(2018·南京)—Do you have this T?shirt in a small________? —I'm afraid not.It only comes in medium. A.size B.colour C.material D.taste A   【点拨】句意:——你们有小______的这件T恤衫吗?——恐怕没有,它只有中号的。根据句意及答语可知,寻找小尺码的衣服,故选A。 16.(2018·荆州) —Kids often feel better in a happy family. —That's true.A happy family provides a loving ____ for its children. A.expression B.environment C.encouragement D.development B   17.(2018·咸宁)— Could you give me a few ________ on how to spend the coming summer holiday? — OK,let me see. A.hobbies B.suggestions C.knowledge D.information B   18.(2018·无锡) The Queqiao satellite (卫星) will form a________bridge between controllers on Earth and the far side of the Moon. A.contribution B.communication C.celebration D.competition B   19.(2018·江西)I live near a big ________.It gets very noisy on match days. A.hospital B.store C.bank D.playground D   【点拨】句意:我住在一个大操场附近。比赛日非常吵闹。on match days在比赛日;根据句意,可知是操场附近,故选D。 20.(2018·沈阳)Small cars are useful in cities with narrow ________. A.streets B.cinemas C.squares D.shops A   考点2 可数名词与不可数名词;名词复数 21.(2018·黄冈)— I'm thirsty,Mom.I'd like something to drink. —We only have some ________ in the fridge. A.oranges B.ice?cream C.juice D.cheese C 22.(2018·青岛)Could you please put some________ in my cup?I'd like sweet coffee. A.sugar B.salt C.ice D.pepper 23.(2018·兰州) If the temperature is below 0℃,water will turn into ________ in the open air. A.ice B.steam C.fog D.rain A A 24.(2018·广东)The three ________ upstairs are too small to have enough ________ for a double bed. A.room;room B.room;rooms C.rooms;room D.rooms;rooms C 【点拨】第一空的room是“房间”之意,为可数名词;第二空的room是“空间”之意,为不可数名词。 25.(2018·通辽) In China,there are more ________ in primary schools than in high schools. A.woman teacher B.women teachers C.women teacher D.woman teachers B 【点拨】woman修饰复数名词时也要用复数women。 26.(2017·昆明)Many________are playing an active part in making Kunming a civilized city (文明城市). A.man B.woman C.volunteer D.volunteers D  【点拨】many后接可数名词复数形式。  27.(2017·南充)—Are you thirsty? —Yes, please give us________. A.three bottle water B.three bottle of water C.three bottles of water D.three bottles of waters C  28.(2017·广州)Yesterday for dinner I had a piece of beef,vegetables and________. A.some rice B.a few rice C.a little rices D.a rice A  【点拨】rice为不可数名词,无复数形式。 29.(2017·达州)—After PE,I often feel very thirsty. —Why not buy some________to drink? A.bread B.noodles C.apple juice D.teas 30.(中考·呼和浩特)The boy didn't find much ________ about the topic on that website. A.report B.article C.information D.story C  C  31.(中考·重庆)—It's hot today.Have some ________,please. —No,thanks.I'm not thirsty at all. A.water B.potatoes C.bread D.cakes A  【点拨】I'm not thirsty at all.是提示性语言。 32.(2017·邵阳)— Mom, please give me two______.I want to make vegetable salad. —OK. Here you are. A.tomato   B.tomatoes   C.tomatos B  考点3 名词所有格 33.(2018·安顺)—Excuse me!Is this________new house? —Yes,it's ________.The parents of them bought it last September. A.Lucy and Lily's;theirs B.Lucy's and Lily's;them C.Lucy's and Lily's ;theirs D.Lucy and Lily's;them A 34.(2018· 重庆)—How far is it from Chongqing to Guiyang? — It's about two ________ ride by high?speed train. A.hour B.hour's C.hours D.hours' 35.(2018·通辽)This is ________ family photo.I took it on her mother's ________ birthday. A.Mary;forty B.Mary's;fortieth C.Mary;fortieth D.Mary's;forties D B 36.(2017·武威)“It depends on my________decision,”the mother said and looked at her two sons. A.children B.children's C.child D.child's B 37.(2017·恩施)—Henry,have you seen the English book on the________desk?If you see it,please take it to the________office. —OK. A.teachers';teachers' B.teacher's;teachers' C.teacher's; teacher's B 38.(2017·苏州)The park is far away from here—indeed it's about________walk. A.three hour B.a three hour's C.a three?hours D.a three?hour D 39.(中考·鄂州)—It's convenient to travel from Ezhou to Wuhan by taking the newly?built green railway. —Yes.It's said that________is enough. A.fifteen minutes drive B.fifteen?minutes drive C.fifteen minute's drive D.fifteen minutes' drive D 40.(中考·新疆生产建设兵团)—Whose bedroom is this? It's tidy and nice. —This is________bedroom. A.Lily's and Lucy's B.Lily and Lucy's C.Lily's and Lucy D.Lily and Lucy B 【点拨】Lily and Lucy's表示Lily和Lucy两人共有的,此时只在后面名词加所有格。  41.(2017·聊城)—Excuse me,is the museum far from here? —No,it's about________. A.5 minutes walk B.5 minute walk C.5 minutes' walk D.5 minute's walk C 42.(2017·龙东)It's time for me________ goodbye to my mother school.I will never forget all my______ love. A.to say; teachers' B.saying; teachers' C.to say; teacher's A

    • 二轮复习/专题资料
    • 2019-05-22
    • 下载5次
    • 1021KB
    • 21jy_304945456
  • ID:4-5868249 中考专项训练二单项选择(冠词与代词)课件(36张PPT)

    初中英语/期末专区/九年级下册

    专项训练二  单项选择(冠词与代词) 备战中考专项训练 考点1 冠词 1.(2018·天津)There is ______ old piano in ________ corner of the living room. A.an;the   B.an;不填   C.a;the   D.a;a A 2.(2018·连云港)Zanco,________American tech company,made________tiniest phone in the world—the Tiny 11. A.the;a B.an;/ C./;a D.an;the D 【点拨】句意:Zanco,美国的一家科技公司,制造了世界上最小的手机——the Tiny 11。不定冠词a/an一个,表示泛指,a用于辅音音素开头的单词前,an用于元音音素开头的单词前;定冠词the这个,那个,通常用于特指,在这里是用于最高级前;故选D。 3.(2018·重庆A卷)I had ________ egg and some milk for breakfast this morning. A.a B.an C.the D./ 4.(2018·重庆B卷) I believe that ________ apple a day keeps the doctor away. A.a B.an C.the D./ B 【点拨】根据apple是元音音素开头用an,同时每天一个苹果是泛指而不是特指。用于最高级前;故选D。 B 5.(2018·宿迁)There will be________talk on good manners at the school hall this afternoon. A.the B.an C.a D./ C 【点拨】talk报告,此处表示泛指含义,以辅音音素开头,故用不定冠词a;根据句意语境,可知选C。 6.(2018·郴州)—My daughter seldom has breakfast. —It's ________unhealthy habit.Breakfast is very important to health. A.a      B.an      C.the B 【点拨】根据不定冠词a/an一个,表示泛指,a用于辅音音素开头的单词前,an用于元音音素开头的单词前;定冠词the这个,那个,通常用于特指;故选B。 7.Hurry up!The concert will begin in________ minute. A.a B.an C.the D./ 8.(2018·兰州)Don't tell a lie.You are ________ honest boy. A.a B.an C.the D./ A 【点拨】句意:别撒谎,你是一个诚实的男孩。honest是元音音素开头,其中辅音字母h没发音。 B  9.(2018·白银) This man is driving at 40 kilometers ________ hour. A.a B.an C.the D./ 【点拨】句意:这个人正以每小时40公里的速度开车。本题考查冠词的用法,空格后面的hour是以元音音素开头的单词,所以冠词应用an,故答案选B。 B  10.(2018·河南)—Are you going to________ football match tonight? —I wish I could,but I'm meeting ________ VIP from Oklahoma. A.an;an B.an;a C.the;an D.the;a 【点拨】本题考查冠词的用法。第一个空表示特指,问答双方都知道的这场足球比赛,所以要用the,第二个空一个VIP,表泛指,且VIP是以辅音音素开头的,所以用a,故选D。 D  11.(2018·哈尔滨)—What are you going to do next month? —I am going to travel to Germany,which is ________ European country. A.a      B.an      C.the A 12.(中考·宜宾)Every morning he spends ________ hour doing exercise,and then he goes to ________work. A.an;\    B.a;a     C.a;[ZK)] 【点拨】句意:每天早晨他花一个小时做运动,然后去上班。不定冠词a/an一个,通常表示泛指,a用于辅音音素开头的单词前,an用于元音音素开头的单词前;go to work去上班;故选A。 A  13.(2018·成都)—Who is________ boy playing soccer over there? —He is my classmate,Li Ping. A.a     B.不填     C.the 【点拨】句意:——那边踢足球的那个男孩是谁?——他是我的同学李平。从句意可知那个男孩是特指。故用the。 C   考点2 指示代词 14.(2018·宿迁)—Excuse me,I want some books,but I can't find a bookshop here. —I know________on my way home.Come with me,please. A.this B.one C.it D.that B  【点拨】one作代词,指代前文中提到的一类物品中的某一个。 15.(2018·安徽)—The fridges are on sale in the supermarket today. —Really?Let's go and buy________ for our new kitchen. A.one B.it C.that D.them A  16.(2017·鄂州)—Is this iPad yours? —Yes.My parents bought________for my language learning. A.one B.it C.other D.another B   【点拨】it特指上文提及的物品;one泛指同类中的一个。 17.(2017·泰安)—I'm a little hungry, Mum! —There are some apple pies on the table;you may take________. A.it B.this C.that D.one 18.(2017·恩施)—________cellphones in the shop are so nice. —I want to buy________so much. A.The;it    B./;it    C.The;one D  C  19.(2017·龙东)As for learning English, students________ read a lot can do much better than________ who don't. A.who; that B.which; those C.that; those C  考点3 人称代词、物主代词、反身代词 20.(2018·广东)Boxing Day,the 26th of December,got________ name from a time when many rich families gave boxes of gifts to poor people who had to work at Christmas. A.it's B.its C.one's D.one B 21.(2018·北京)My brother and I like football.______play it together once a week. A.I B.They C.We D.You C   【点拨】句意:我的哥哥和我喜欢足球,我们每周一次在一块踢球。代指我的哥哥和我,故用第一人称复数。 22.(2018· 山西) In our lives,our parents give us love and warmth.In return,we should understand and care about ________. A.us     B.you     C.them C   【点拨】考查代词。在我们的生活中,我们的父母给予我们爱与温暖。作为回报,我们应该理解并关心他们。根据语境,故选C。 23.(2018·山西) My father is a good doctor.________works hard to help his patients. A.He B.Him C.His D.Himself A 24.(2018·河北)Please come in,Alice.Welcome to ________ house. A.her B.his C.my D.your C   【点拨】形容词性物主代词的辨析。句意: 请进来,艾丽斯。欢迎来我的家。四个选项都是形容词性物主代词,其不同在于适用于不同的人称。根据句意欢迎来到我的家,应选C。 25.(2018·南京)The schools in Qinhuai District will develop the museum courses suitable for children during________ school time. A.they B.their C.them D.theirs B   26.(2018·乐山)—The sunglasses on your desk are nice.Are they ________? —Yes,I got them from my parents as a birthday present. A.yours   B.your   C.yourself A   【点拨】句意:——你桌子上的太阳镜很好看。它们是你的吗?——是的,我从父母那里得到的生日礼物。空格后面没有名词,需用名词性物主代词作表语;your是形容词性物主代词,yourself是反身代词,都可排除。根据句意,可知选A。 27.(2018·天津)—She is too busy to help us finish the work. —Let's do it________. A.herself B.myself C.itself D.ourselves D   【点拨】本题考查反身代词。第一句:她太忙了,以至于不能帮我们完成工作,所以第二句要表达“我们自己做吧”,因此使用反身代词“我们自己”ourselves。 28.(2018·重庆)Hua Chenyu is very popular among teenagers.He is also ________ favorite singer. A.I B.me C.my D.mine C   【点拨】根据singer,修饰名词,故用形容词性物主代词。 29.(2018·眉山)—Lucy,is this________baseball? —No,________is over there.It must be Mike's. A.your;my B.your;mine C.yours;my D.yours;mine B   考点4 不定代词和复合不定代词 30.(2018·山西)Catherine has two cousins.One is quiet,and________is noisy. A.another B.the other C.other D.others B 【点拨】句意:Catherine有两个表姐妹,一个安静,另一个吵闹。one…the other…表示:一个……另一个……,故选B。 31.(2018·福建)—I tried many ways to solve the problem,but________of them worked. —Never give up.You'll surely make it. A.all    B.none    C.neither B 【点拨】句意:——我试了很多方法来解决这个问题,但是它们中没有一个有效。——别放弃,你一定会解决它的。A.all指三个或三个以上所有的,表示肯定;B.none指三个或在三个以上当中没有一个,表示否定;C.neither指两个都不,表示否定。根据句意及“many ways”可知选B。 32.(2018·河南)As a child,I would sit for hours by the river doing________—simply daydreaming. A .nothing B.everything C.something D.anything A 【点拨】本题考查复合不定代词,根据句意,作为一个孩子,我可以坐在河边数个小时什么都不做,只是做白日梦。什么都不做,所以应该是 do nothing。所以选A。 33.(2018·哈尔滨)—What do you want to be when you grow up,a doctor or an engineer? —________.I want to be a scientist. A.Neither    B.Either    C.Both 34.(2018·龙东)—When shall we go to the movies,this afternoon or tomorrow morning? —________is OK.I'm free these days. A.Either     B.Neither    C.Both A A 35.(2018·武汉)—Do you know where the last two pictures went? —A millionaire bought ________of them.He thought they were worth. A.either B.each C.none D.both 36.(2018·吉林)—Which club do you want to join,the chess club or the swimming club? —________.I want to join the basketball club. A.Neither    B.Both    C.All D A 37.(2018·达州)—Why don't you get used to the life in Beijing? —________ the crowded traffic ________ the high living cost.The only reason is the badly polluted air. A.Not only;but also B.Either;or C.Both;and D.Neither;nor D 38.(2018·黄冈)—Did Qingdao show ________ to the world during the SCO Summit (上海合作组织峰会)? —Sure!Her beauty,high technology and rapid development. A.something special B.anything special C.special something D.special anything B 【点拨】句意:——青岛在上海合作组织峰会期间向世界展示了一些独特的事物吗?——当然!她的美丽,高科技和快速的发展。当形容词修饰不定代词时,位于不定代词的后面。故排除CD两项。something用于肯定句,anything用于否定句和疑问句。此处是疑问句,故用anything special,故选B。 39.(2017·黄冈)—Our classroom is so clean.Who's cleaned it,Li Fei? —Sorry,I don't know.I think________did it before class. A.somebody B.nobody C.everyone D.anyone A 40.(中考·济南)—Sir,________called you just now.I told him to phone again 20 minutes later. —OK.Thanks,Nancy. A.someone B.nobody C.anyone D.everyone A

    • 二轮复习/专题资料
    • 2019-05-22
    • 下载3次
    • 1025.5KB
    • 21jy_304945456
  • ID:4-5843052 2019年05月浙江省湖州市长兴县九年级英语知识点(二)第一次中考模拟(PDF版,无答案听力音频及听力材料)

    初中英语/期末专区/九年级下册

    • 二轮复习/专题资料
    • 2019-05-15
    • 下载11次
    • 1901.17KB
    • 21jy_224096612
    进入下载页面

    免费资料

  • ID:4-5726357 苏州市高新区2019届初三英语模拟试卷(扫描版,无答案)

    初中英语/期末专区/九年级下册

    ?. =cli"Jr.i ).:E,'ff!.""'" :)/{: I. 4'-m.4~A:k..M, i~-n'" 100 -n'"(;f-@-11)f jJ o* 30 -n'"), ~i;\'.Jf] at 100 ~4'1'; 2019.04 2. $M#J", ~1..~~·~f m c.,{1-J-M.~, ~A~it-, ~!h~, ?1i.~, ~i;\'.~ JfJ 0.5 {;;!l.~ t.J.1J<..1f ~~)$i.,tf.$M -t;trog {r-J1i.1L..t, }f-Jfl 2B 4Ml-iAA..iE;;ftJ.tJi.i:t-~i;\:'.~T~{I-J4't~. 3. $:i!#M~-J~Jfl 2B 4fHl.te.$M-t J:.xt ELM Im 61$~#~i:t.W,, -J.o1;?!I..#J, -itffl~Jt.4*-t-~ro, .flt:i!i:t-Jt-1~$~; $~f:i!#M~-J~Jfl 0.5 {;;!l.~t.J-1J<..1f~~.'.%,tf.$M-t-tlt~.{r-J1i.l'.J:., ;f,tf. $M!R.t.s\i*J a1$~-,1tt3l"k, ;f,f.;tJTI Jt.1~~$M. 4. ~1..$M~-1~$,tf.$M-t J:., $,tf.i;\:'.4;f0$~i~J:.-,ftt3tt. ~-~~~' *lJi:ij~ (# 10 ,J,9; ~,J,9 1 ~,, ;~~' 10 ~') -~~OO~Tffi~B,MB~M~~A.B,C,D~~~~~.~lli·~~~.~~~B~ -1.*5-~~1*JWL 1. - Do you really think you can learn that much in only a couple of hours? - Yes. We will try a very useful of dealing with memory problems. A. manner B. process C. method D. activity 2. - You see, more and more cows are getting sick. -If the problem is so , the farm will be closed from tomorrow on. A. heavy B. popular C. strong D. serious 3. - I've heard Joe was praised by his boss again. - Oh, that's because he is always ___ the first to complete his tasks. A. for B. among C. of D. as 4. - Why didn't you tell me earlier? - Why ___ I? I want to have my own secret. A. can B. may C. should D. shall 5. - Have you ever visited Russia, Wilson? - Yes, I have. I there last summer for two weeks. --- A. went B. was going C. have gone D. goes 6. - Excuse me, is it my turn now? - Not yet. Please wait outside ___ your name is called. A. since B. after C. while D. until 7. Skating brings me a lot. There is ___ in this world that can fill my heart with such joy. A. everything B. something C. nothing D. anything 8. - The work is really tiring. I want to have a holiday to relax. ___ your time well if you want to. A. Use B. Keep C. Spend D. Take 9. -Another Friday! So, what are you doing this weekend, Cathy? - I'll probably somewhere. Who wants to cook on the weekend? A. go out B. eat out C. look out D. run out 10. -Andrew's birthday is on next Saturday, and I'm planning a surprise party for him. ___ . I' II bring some cakes. A. Sounds like fun B. It depends C. Wait a minute D. That's right ~=!B,t :,Bffi±Jt~ (~ 10 ,J,~: &,J,~ 1 ,t, ;iJij7.1' 10 ,t) -~~~~Tffiffi~,Mffi~~~BM~~A.B,C,D~~~~~.~~-~~~.#a ~B-t __t:m:*~?ffi~o My name is Joey. I grew up in a really unstable (::f ~,JE ~) home. I 11 almost about every exam I took 12 I was not interested in any class. And I often went out with the wrong friends. Everything changed when I met John. He gave me much 13 . For example, John once promised me that if I could get good grades and stay active such as doing at least 60 hours of community service, he would 14 me to the "2Xtreme Dream" trip. The "2Xtreme Dream" was a trip to the highest mountain in Europe, Mt. Elbrus. It also included community service to help the poor children there. There were 10 people aged from 14 to 19 that _1_5_ the trip. We all had to work together to get to the top of the mountain. The whole trip was based on our idea, "life is a mountain." Every step you take is a step toward 16 . The trip totally 17 my life. I never thought that I would be able to have a trip without my family and friends for 16 days, but I made it. Being at the top of the mountain was the best 18 I had had and I'll never forget that moment. I now know that I can achieve anything I want if I try my best. Thank everybody that was a part of this, 19 John - you guys have helped me become a 20 person. I have more confidence now and believe I will have a bright future. 11. A. missed B. failed C. loved D. avoided 12. A. because B. although c. if D. when 13. A. attention B. balance C. support D. peace 14.A. show B. take C. allow D. guide 15. A.joined in B. arrived in C. talked about D. heard about 16. A. difficulty B. success C. trouble D. pleasure , 17. A. started B. controlled C. changed D. marked 18. A. thought B. choice C. dream D. feeling 19. A. certainly B. exactly C. helpfully D. especially 20. A. wealthier B. healthier C. better D. prouder ~=!B7.l' l~iilf~ (~ 12 ,J,~: &,J,~ 2 ,t, ;iJij,t 24 ,t) -~~~~Tffiffi~,Mffi~~~BM~~A.B,C,D~~~~~.~~-~~~.#a ~B-t __t~~*J.ITT?ffi~o + A Chicken sandwich Cheese omelette All snacks are served with salad and chips Fruit salad and cream ?2.25 ?2.00 (choose from chocolate, coffee, or lemon) Lemon cake ?2.25 Chocolate cake ?2.25 Cheese and biscuits ?2. 50 Lunch served 12:30 - 2:30pm I Dinner served 6:00 - 9:00pm 21. Which of the following is true according to the menu? A. The dinner at the Boat Restaurant starts at 2:30 pm. B. The snacks are served both for lunch and dinner. C. If you order a snack, the salad and chips cost extra. D. Bread and butter comes free with all of the starters. 22. If a customer wants a main course without cheese and he only has ?5, what will you suggest? A. Grilled fish and potatoes. B. Vegetable pasta. C. Thai chicken and rice. D. Italian cheese & tomato pizza. B Most people know yoga as a kind of exercise. To practise yoga, you put your body into different positions. The correct breathing is also important. However, yoga is really about more than just exercise. Yoga cannot just help people to be healthier but also help connect people to each other and to nature. The history of yoga goes back at least 5,000 years. It was first developed in Northern India. In the late 19th and early 20th centuries, yoga was introduced to the Western world. By the 1960s yoga had become a very popular form of exercise in the United States and Europe. Yoga is good for the mind and body. Regular practice of yoga helps people to improve their balance and stamina (it .7J). Although you won't really get out of breath, like you might when playing football or running, it does help to keep your heart healthy and you can lose weight. It also improves concentration (?±~.7J) and helps people to sleep better, so it's great for anyone who is under pressure at work or in their studies. There are lots of different types of yoga, so you can choose what is best for you. Hatha Yoga is tJE:~m f}JW,~~ ~ 3 J'A: (~ 8 J'A:) often good for beginners, because you hold each position for a few breaths. In Vinyasa Yoga you change position much more quickly and you might get out of breath. It's quite challenging if you haven't done much yoga before. Bikram Yoga is sometimes called 'hot yoga', because the room must be heated to around 40 degrees. Or what about 'Aeroyoga', where you do yoga while you are hanging from the ceiling? It's supposed to be very good for your back. Whatever kind of yoga you choose, there are surely some health benefits (:ttf~), and you should have fun too. 23. Which of the following is true about yoga? A. The breathing in yoga is important if you often get out of breath. B. People in the West were interested in yoga soon after it appeared. C. You can choose any kind of yoga to practice only if you want to. D. Yoga can make people feel relaxed and bring people much closer. 24. According to the passage, which form of yoga might be very difficult for a beginner? A. Hatha. B. Vinyasa. C. Bikram. D. Aeroyoga. 25. Which of the following topics is NOT mentioned in the passage? A. When and where did yoga come out? C. When is a good time to practice yoga? c B. What are the advantages of yoga? D. What type of yoga can you choose? Parents complain about their teenagers' noses always in their phones. But they might want to look into their own screen time habits. A study from the Pew Research Center was put out last week. It found that two-thirds of parents are worried about the amount of time their teenage children spend in front of screens. But more than a third of parents said they have worries about their own screen time. More than half of teens said they often or sometimes find their parents to be distracted (?t 'l.' s

    • 小/初/高考预测押题
    • 2019-04-28
    • 下载15次
    • 321.66KB
    • 21jy_011125757
    进入下载页面

    免费资料

  • ID:4-5701197 Unit 1 How can we become good learners公开课复习课件+复习学案(14PPT无音视频)

    初中英语/期末专区/九年级下册

    Revision How do you study English? I study English by… by working with friends. by making word cards. by reading the textbook by listening to tapes by asking the teacher for help by joining an English club by taking notes A:How do you study English? B:I study English by… Learning English is very important. But also it can be difficult. What things are difficult for you in learning English? I have difficulties (in) remembering words learning grammar listening speaking reading writing pronouncing trouble 描述学习中存在的困惑常用句型: 1.I can’t do... 2.I have trouble (in) doing sth. 3.I don’t know how to do ... 4.It’s difficult for sb. to do sth.= Doing sth. is difficult for sb. problems 1. I forget a lot of new words. 2. I can’t understand spoken English. 3. I always make mistakes in grammar. 4. I don’t get much writing practice. a. It’s a good idea to remember new words by making word cards. c. Why not watch English movies? b. You should take grammar notes and review them from time to time. d. Finding a pen pal is the best way to practice writing. a c b d 高分书面表达特点: 句式美 外在美 结构美 衔接美 词汇美 How can we become a successful learner?Everyone is born with the ability to learn. But whether or not we can do this well depends on our learning habits. First, we should create an interest in what we learn. If we are interested in something, our brain will be more active. Second, it’s also a good idea to practice and learn from mistakes because there’s an old saying “Practice makes perfect.” Third, we should improve our study skills . Finally, questioning is also a good learning habit because it will help you a lot in learning. In my opinion, Learning is a lifelong journey, so try to learn wisely and learn well. How can you become a successful learner? Beginning Body End connecting words Everyone ___________(天生具有) the ability to learn. But whether or not we can do this well_____________________________(取决于我们的学习习惯). First, we should_____________________________ (在学习中创造兴趣). If we are interested in something, our brain will be __________(更加活跃)and it’s easier for us to _____________(注意) it for a long time. Second, it’s also a good idea to practice and ___________________(从错误中学习)because there’s an old saying “_____________________(熟能生巧).” And we shouldn’t__________ _______________(害怕犯错误). Third, we should_________________ ______(提高我们的学习技能). For example, we may take notes by _______________________(写下关键词)or by__________________ (画思维导图). It’s important for us to look for ways to_____________ __________(复习我们所学的). Finally, ________________(问问题) is also a good learning habit because__________________________ ___________(知识源于质疑). Learning is a lifelong journey, so try to learn wisely and learn well. learn from mistakes is born with depends on our learning habits create an interest in what we learn more active pay attention to Practice makes perfect be afraid of making mistakes improve our study skills writing down key words drawing mind maps review what we learned asking questions knowledge comes from questioning Beginning Body End connecting words a clear mind connecting words paragraphs beginning body end first second then finally ... however besides what's more in addition ... Tony来自英国,他目前在中国一所中学读九年级,在中文学习上他遇到了一些困难。他上课听懂老师有困难、有些短语不理解、写作中语法错误多多……假设你是他的同学Lingling,请你用英语给他写一封邮件,谈谈如何学好汉语。词数80~100词。 makes a lot of mistakes in grammar can’t get the pronunciation right can’t read fast can’t understand what the teacher says It’s difficult to understand some phrases. makes a lot of mistakes in grammar can’t get the pronunciation right... can’t understand what the teacher says It’s difficult to understand some phrases. Tony来自英国,他目前在中国一所中学读九年级,在中文学习上他遇到了一些困难。他上课听懂老师有困难、有些短语不理解、写作中语法错误多多……假设你是他的同学Lingling,请你用英语给他写一封邮件,谈谈如何学好汉语。词数80~100词。 Dear Tony, I’m sorry to hear that you have some problems in learning Chinese. But it doesn’t matter. I think I can help you. First,…..., you should....... Another thing you find it difficult is that… Why don't you. Your biggest problem is that… You'd better..... Yours Lingling Beginning Body End Where there is a will, there is a way! If you can… Dear Tony, I’m sorry to hear that you have some problems in learning English. But it doesn’t matter. I think I can help you. First, It’s difficult for you to understand what the teachers say in class. In my opinion, it’s a good idea to tell your teachers about it so that they can speak more slowly. And I think you should talk more often with your classmates in Chinese. That can help a lot. What’s more, you can improve your listening by watching Chinese programs on TV. Another thing you find it difficult is that you can’t understand some special phrases. I think reading some Chinese stories is the best way. The more you read, the better you can understand. Your biggest problem is that you make a lot of mistakes in grammar. You’ better take lots of grammar notes and review them from time to time. In my view, the best way to learn Chinese is by using it. It’s one of the secrets to become a successful Chinese learner. Try to use Chinese as often as possible. Where there is a will, there is a way! If you can do these, you will be a good Chinese learner. Well begun is half done.-----良好的开端是成功的一半! Students’ worksheet for Unit 1 Class_____________ Name______________ Ⅰ.Write down the ways which helps you to learn English. I study English by____________________________________________. _____________________________________________. ____________________________________________. Ⅱ.Choose one or two of your difficulties in learning English in the box below. I have difficulties in ____________________________________________. _____________________________________________. (remembering words/learning grammar/pronouncing/reading/listening/writing/speaking) Ⅲ. You can use and remember some good sentences. 描述学习中存在的困惑常用句型: 1.I can’t... 2.I have trouble (in) doing sth. 3.My biggest problem is that... 4.I don’t know how to ... 5.It’s difficult for sb. to do sth. 6.I find it difficult to do sth. 7.Another thing I find difficult is ... 用来表达建议的句型: 1.You can / could ... by doing ... 2. You’d better do sth. 3.Why don’t you/Why not do sth.?4.What about + doing...? 5.It’s a good idea / way to do ... 6. The best way to ... is ... 7. doing sth. is a good way to ... Ⅳ. Match the problems with the solutions (a-d)below. Problems Solutions ____1.I forget a lot of new words. ____2.I can’t understand spoken English.____3.I always make mistakes in grammar.____4. I don’t get much writing practice. a. It’s a good idea to remember new words by making word cards. b. You should take grammar notes and review them from time to time. c. Why not watch English movies? d. Finding a pen pal is the best way to practice writing. V.Try to write an outline(大纲) of writing strategy(写作策略). Writing Strategy can’t understand what the teacher says Tony’s problems makes a lot of mistakes in grammar look them up in the dictionaries Dear Tony, I’m sorry to hear that you have some problems in learning Chinese. But it doesn’t matter. I think I can help you.________________________________________________ ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Yours Lingling Where there is a will, there is a way.------有志者事竟成!

    • 2019-04-21
    • 下载4次
    • 2235.08KB
    • rl2013
  • ID:4-5628573 九年级英语定语从句期末复习课件(42PPT)

    初中英语/期末专区/九年级下册

    The Attributive Clause 定语从句的概念   在复合句中,修饰某一名词或代词的从句叫定语从句。被修饰的名词或代词叫先行词,定语从句一般放在先行词的后面,引导定语从句的词被称为关系词。 二、定语从句的关系词 引导定语从句的关系词有关系代词(在定语从句中作主语,宾语,表语,定语)和关系副词(在定语从句中作状语),常见的关系代词包括that, which, who(宾格whom,所有格whose)等,关系副词包括where, when, why等。关系代词和关系副词放在先行词及定语从句之间起连接作用,同时又作定语从句的重要成分。 词 形 先行词 在句中作用 关 that 人或物 主,宾语 系 which 物 主,宾语 who 人 主,宾语 代 whom 人 宾语 词 Whose(=of whom/ of which) 人或物 定语 关 When(=介词+which) 时间 状语 系 Where(=介词+which) 地点 状语 副 how 方式 状语 词 Why(=for which) 原因 状语 三、定语从句的分类   根据定语从句与先行词的关系,定语从句可分为限制性定语从句及非限制性定语从句。限制性定语从句紧跟先行词,主句与从句不用逗号分开,从句不可省去,非限制性定语从句主句与从句之间有逗号分开,起补充说明作用,如省去,意思仍完整。 四、关系代词的用法   1. that 既可以用于指人,也可以用于指物。在从句中作主语或宾语,作主语时不可省略,作宾语可省略。例如:   Mary likes music that is quiet and gentle.玛丽喜欢轻柔的音乐。(that作主语)   The coat (that) I put on the desk is blue.我放在桌子上的那件外套是蓝色的。(that作宾语)    ?. that 指人/物,作主语或宾语 (作宾语可省略) A plane is a machine. It can fly. A plane is a machine that can fly. He is the man. I told you about him. He is the man (that) I told you about. He is the man (that) I told you about. ? 注意:介词提前时只能用which 而不能用that 。 that 指人/物,作主语或宾语 (作宾语可省略) A plane is a machine that can fly. ? that和which在指物的情况下一般都可以互换, 但在下列情况下, 一般用that而不用which。 I am sure she has something (that) you can borrow. I’ve read all the books that are not mine. This is the first book (that) he has read. This is the very book that belongs to him. (1) 先行词为all, everything, nothing, something, anything, little, much 等不定代词时。 (2)先行词被all, every, no, some, any, little, much等 修饰时。 (3)先行词被序数词或最高级修饰时。 (4)先行词被the only, the very, the same, the last修饰时。 ? that和which在指物的情况下一般都可以互换, 但在下列情况下, 一般用that而不用which。 (5) 先行词是who或who引导的主句。 Who is the girl that drove the car? Who that broke the window will be punished. (6) 主句以There be 引导时 There are 200 people that didn’t know the thing. (7) 当先行词在定语从句中作be表语時,关系代词用that. She isn’t the girl that she was 10 years ago. (8)当先行词是which时,关系代词用that. Which is the book that you bought last week? ? that和which在指物的情况下一般都可以互换, 但在下列情况下, 一般用which而不用that。 a.先行词为that, those时,用which, 而不用that.例如:   What’s that which is under the desk? 在桌子底下的那些东西是什么? b.关系代词前有介词时,一般用which,而不用that.例如:   This is the room in which he lives. 这是他居住的房间。 c.引导非限制性定语从句,用which, 而不用that.例如:   Tom came back, which made us happy. 汤姆回来了,这使我们很高兴 2.which用于指物,在句中作主语或宾语,作主语不可省略,作宾语可省略。 例如:   The building which stands near the train station is a supermarket.位于火车站附近的那座大楼是一家超市。(作主语)   The film (which) we saw last night was wonderful. 我们昨天晚上看的那部电影很好看。(作宾语) apple the red the green the small the big The apple which is red is mine. The apple which is green is yours. The apple which is red is small The apple which is green is big. which 指物,作主语或宾语 (作宾语可省略, 如介词提前则不能省) These are the trees which were planted last year. This recorder (which) he is using is made in Japan. Is this the library (which) you borrow books from? Is this the library from which you borrow books? ? Mrs. Clark is angry with the goat(山羊). The goat is eating her flowers. Mrs. Clark is angry with the goat which is eating her flowers. ? Can you lend me the book? You talked about it last night. Can you lend me the book (which) you talked about last night. Can you lend me the book about which you talked last night? Do you find the pen? I wrote with it just now. Do you find the pen with which I wrote just now? Do you find the pen (which) I wrote with just now? 3.who, whom用于指人,who 用作主语或宾语(与that指人时可替换),whom只用作宾语。在口语中,有时可用who代替whom, 也可省略。 例如:The girl who often helps me with my English is from England.经常在英语方面帮助我的那个女孩是英国人。(作主语,不可省略) She know the nurse (who/whom/ that) we met yesterday.他认识我们昨天见到的那位护士。(作宾语,可省略) 1. who指人,作主语或宾语 (作宾语可省略) The man who I talked with is our teacher. A person who steals things is called a thief. 2. whom指人,作宾语 (作宾语可省略, 如介词提前则不能省) The man (whom/who) I nodded to is Mr. Li. The man to whom I nodded is Professor Li. 3.当先行词是those, she ,he ,they等代詞時,关系代词用who. Those who were late for class raise your hands. the handsome the tall the strong the clever the naughty boy The boy is Tom. The boy who is handsome is Tom. The boy who is tall is Tom. The boy who is strong is Tom The boy who is clever is Tom The boy who is naughty is Tom. ? The boy is Tom. The boy is smiling. ? The boy is Tom. The boy has a round face. The boy who is smiling is Tom. (主语) The boy who has a round face is Tom. ? The boy is Tom. He sits in front of me. The man who sits in front of me is Tom. ? The man is kind. Everyone likes him. The man (who) everyone likes is kind. (宾语) ? The woman got the job. We saw her on the street. The woman (whom) we saw on the street got the job. ? The teacher will give us a talk. We met the teacher yesterday. The teacher (whom) we met yesterday will give us a talk. ? The boy is in the lab. You want to talk to him. The boy (whom) you want to talk to is in the lab(实验室). The boy to whom you want to talk is in the lab. ? This is the boy. I sit behind him. This is the boy (whom) I sit behind. This is the boy behind whom I sit. ? The lady stepped on his foot. He was dancing with the lady. The lady (whom) he was dancing with stepped on his foot. ? Do you know the man? You will visit him today. Do you know the man whom you will visit today? (1) The scientist is very famous in the world. We met her yesterday. The scientist ? we met yesterday is very famous who in the world. whom that (2) The dress is new. She is wearing it. The dress that she is wearing is new. which ? (3) He is the kind person. I have ever worked with him. (4) This is the best film. I have ever seen this film. He is the kind person that I have ever worked with. who whom ? This is the best film that I have ever seen. ? 注意 :(1)当定语从句中含有介词,介词放在句末时,who, that, which可省略,但介词在关系代词前时,只能用“介词+which/whom”结构。例如:   This is the house in which we lived last year.这是我们去年居住的房子。   Please tell me from whom you borrowed the English novel.请告诉我你从谁那借的这本英文小说。    (2)含有介词的固定动词词组中,介词不可前置,只能放在原来的位置上。例如: This is the person whom you are looking for. 这就是你要找的那个人。 3)that 作介词的宾语时,介词不能放它的前面,只能放在从句中动词的后面。例如:   The city that she lives in is very far away.她居住的城市非常远。 限制性定语从句和非限制性定语从句: My sister, who is twenty, works in a bank. The man who came here yesterday has come again. 限制性定语从句是先行词在意义上不可缺少的定语, 如果去掉,主句的意思就不完整或失去意义。这种从 句和主句关系十分密切, 写时不用逗号分开。 非限制性定语从句和主句关系不很密切,只是对先 行词作些附加说明, 如果去掉,主句的意思仍然清楚。 这种从句, 写时往往逗号分开。 whose 在定语从句中作定语,表示引导词 与 whose 后的名词为所属关系。 whose 多指人,也可指物,指物时可与 of which 互换使用。 This is the book whose cover is blue. This is the book of which the cover is blue. Do you know the girl whose hair is very short in our class? He is the student whose pencil I broke yesterday. Mr King was quickly taken to hospital. Her legs were badly hurt. Her We shall make a decision about Ms King. I have told you her story. her This teacher, with whose son I work, is liked by all the students. The chair whose legs are broken is being repaired now. The chair, the legs of which are broken, is being repaired now. The boss of the company told the story about… . His name was Mr Little. His The boss had heard about the accident. Mr King worked in his department. his 复习定语从句中的关系副词: when, where, why I’ll never forget the day when I joined the league. on which This is the house where I lived two years ago. in which Do you know the reason why she was late. It rained heavily, for which he was late for the class. 1. -Do you know the man ____B__is talking with your father?   -Yes, he’s our headmaster.   A. he B. who C. which D. whom   2. Is this the river ___B__I can swim?   A. which B. in which C. that D. the one   3. This is the best hotel in the city __C___I know.   A. where B. which C. that D. it   4. Can you lend me the dictionary ___A___the other day?   A. that you bought B. you bought it   C. that you bought it D. which you bought it   5. Anyone __C____with what I said may put up you hands.   A. which agrees B. who agree   C. who agrees D. which agree 6. My watch is not the only thing ___A___ is missing.   A. that B. it C. which D.who 7. The man ____B__coat is black is waiting at the gate   A. who’s B. whose C. that of which. 8. The girl _____C_ is reading under the tree _____my sister. A. which; is B. whom; was C. who; is D. who; was 9. I love places __C____the people are really friendly.   A. that B. which C. where D. who 10. The world ___D___ is made up of matter.   A. in that we live B. on which we live   C. where we live in D. we live in Ⅱ. 用适当的关系代词that, which, who, whom填空。   1. The first thing that you must do is to have a meal.   2. April 1st is the day which/that is called April Fool’s Day in the west.   3. The family who/that had lost everything in a big fire got much help from their friends.   4. The house that/which we live in is very old.   5. Didn’t you see the man who/whom/that I talked with just now? The End Thank you! 非繁城品 http://dev.platenogroup.com/branddtl/27 非繁城品 mgh92nei 们成婚的那日,他就被她深深地吸引,自然而言地,他会想怎么称呼她就怎么称呼她,淑清,清儿,小清,没有定式,随他的心情或是临场发挥。惜月永远对他微微地笑着,而且她总是对他自称“惜月”,很少用“妾身”来自称,他也就随着她,将她称呼为“惜月”。还有壹个人,也是因为惜月,才称呼她的闺名,韵音,因为她们两个经常形影不离,他总能从惜月的口中听到“韵音”这两个字,因此也就自然而然地称呼耿格格为“韵音”。但是福晋不壹样!从他成婚的那时起,他就知道,她是跟其它的诸人有着本质的不同,不论从前、以后他再有多少诸人,她永远是他的嫡福晋,对他而言,嫡福晋是壹个非常郑重的称谓,不容轻视、亵渎,因此在他的心目中,嫡福晋是端庄的代名词,嫡福晋只能满怀敬重不能荣宠。宠只能用于侧室,正室是用来尊敬的。这么多年都过来了,他不明白,今天福晋为什么跟他讨论起闺名的事情来。他尊她、敬她,这是王府所有诸人都不能享有的殊荣,她还有什么不满足吗?第壹卷 第八十四章 躲闪望着福晋热切灼人、紧紧相追的目光,他的目光却开始左右躲闪,竭力想要逃避。在他的心目中,福晋永远都是这王府壹家主母的象征,她这二十年来的表现也壹直与她的嫡福晋的身份甚为相符!对此,他特别满意这个福晋。现在,面对今天这个有点儿与以往不太壹样的福晋,他实在是想象不出来,如果人高马大的福晋也像柔若杨柳的淑清那样,娇滴滴地与他说话将会是壹副怎样的场景?他害怕这个结果的出现,于是赶快先发制人:“福晋今天找爷过来,不只是讨论闺名的事情吧?还有什么别的事情吗?”雅思琦壹听爷这番话出口,立即有壹种被爷窥探到自己心中隐秘的感觉,脸上壹阵壹阵地发烧,神情也紧跟着不自然起来,慌忙中,赶快别过脸,转身拿起壹张纸,上面有壹些她勾勾划划的东西。他远远地瞟了壹眼,居然半天没有看明白什么意思。王爷当然看不明白福晋的纸上都画了些什么,因为雅思琦几乎不怎么识字,那纸上连画带描地标注的东西,也只有雅思琦自己才能明白每壹个符号都代表什么意思。雅思琦见爷看她手中的纸张都是刻意地保持着距离,这个情况令她非常难堪。她与爷,真就这么渐行渐远,只剩下了夫妻的名分,永远也无法找寻回来曾经的夫妻之情?想到这里,福晋伤心不已,可是她再伤心又能如何?她还是要壹如既往地承担起嫡福晋的职责,尽心尽力地操持王府里大大小小的事务。她是嫡福晋,她别无选择。认清了形势,想明白了道理,雅思琦只得收拾起伤感的心情,待回了回神儿后,开口说道:“爷,后天冰凝妹妹要归宁,汉人管这个叫‘回门’吧?妾身这几天拟了壹个礼单,不知道爷意下如何?”“嗯,全凭福晋做主就可以了。这些事情,爷就不管了。”“要不,妾身给爷念叨两句?”“福晋要是没有别的事情,爷就去处理公务了。”“那爷后天是不是陪冰凝妹妹回门呢?”“后天衙门里有事情,早就约好了的。”“那妾身就按这个准备回门礼了。”“谢谢福晋,早些歇息,明日再弄吧,别累坏了身子。”“谢谢爷。”“福晋多保重。”说完这话,他看也没看福晋,逃也似地离开霞光苑,直接回了朗吟阁。坐在书桌后的椅子上,他仍然没有回过神儿来,福晋这是怎么了?难道是前几天与年氏成婚的事情而不高兴?不应该的!自己对年氏如何,别人谁都可以不清楚,她这个福晋却是应该最清楚的!她没有道理吃这个醋。因为玉盈姑娘?不可能!自己壹直做得很隐蔽,而且玉盈姑娘只单独来过府里两次,然后他就再也没有约过她,福晋不应该知道玉盈的。而且他知道这些天,玉盈也在为妹妹的婚事而紧张忙碌着,还要承受心中的这番痛苦,他说过会想出万全之策,他也说过要她等他,他是说到做到的人。那么福晋为什么变得他就快要不认识了呢?此时,他的心中全是玉盈姑娘,实在是不可能再容下别的什么人,更不要说是诸人。成婚的第二天,淑清的丫环菊香请了他好几次,他只得从福晋那里出来后,又去淑清的院子安慰了几句,淑清梨花带雨的样子看得他于心不忍,于是又多呆了壹会儿,直到她停止了抽泣才离去。这些天来,他的心里实在是太不痛快,因此他谁也不想见,只想自己壹个人清静清静。第壹卷 第八十五章 归宁今天是冰凝与王爷成婚的第九日,是她归宁的日子。至于备的什么礼,爷连听都没有听,无奈,雅思琦只得按照自己当初的想法,又跟王府总管苏培盛提了几句,见苏培盛也没有什么异议,就让他提前去准备好。虽然爷壹直表现出壹副对冰凝不理不睬,甚至是完全冷淡的态度,貌似目前暂无大害,但雅思琦总觉得事情不会这么简单,只是现在没有看出来什么情况而已。因此她就来了壹个公事公办:该有的,断不会少了冰凝的,不该有的,也绝不会轮到冰凝的头上。就好像这个回门的礼单,壹切照章办事,既没有特别的出彩,也没有失了王府的体面。总之,壹点儿毛病也挑不出来。前壹天,冰凝又将负责礼仪的蒋嬷嬷请到屋里来,详细了解了王府关于归宁的诸多注意事项,冰凝听来听去,发现最核心的事项也就是那七个字:巳宴,偕还,不逾午。第壹条和第三条都好说,第二条呢,从前几天的情形来看,爷应该不会随自己壹同归宁的。连去自己额娘――德妃娘娘那里都没有随行,怎么可能去岳父母家?送走了蒋嬷嬷,冰凝将吟雪和月影叫到了跟前:“吟雪,月