欢迎您,[登陆][注册] (您的IP:34.204.179.0)

初中英语牛津译林版七年级下
全部(2000) 课件 教案 试卷 学案 素材 视频 电子教材
不限 普通资料 精品资料 特供资料 成套资料
  • ID:4-6144058 [精] 苏教(牛津译林)英语7下Unit4 Finding your way Grammar(同步课件+教案)

    初中英语/牛津译林版/七年级下/Unit 4 Finding your way


    苏教(牛津译林)初中英语七下Unit4 Finding your way Grammar:50张PPT
    材分析
    ?本课时是译林版牛津初中英语七年级下册第四单元语法的第二课时,主要学习一系列方位介词,并能掌握其中的四对正反义词。在这一部分学生将学习用方位介词来表述人或物品的位置关系,能描述一个特定环境下的物品的位置。
    2学情分析
    初中学生在小学时就已经对方位介词进行了系统的学习,因此他们对这个话题并不陌生。要多创设条件让他们去观察,去说,并能积极举手发言。在这个部分的学习后学生将能够对一个特定的环境进行描述。
    3教学目标
    知识与技能目标
    学习方位介词?in, on, beside, between, near,?尤其是四对正反义词——above, below, over, under, outside, inside, in front of, behind等的意义、用法,以及在句子中的位置等。
    1. 能准确流畅地运用介词对某个特定环境中的物体位置进行描述。
    2. 能自由,流畅地进行口语交流。增强日常生活中口语交际的自信心。
    3. 能看懂语篇中物品的位置关系。
    过程与方法目标
    语言规律由学生自己总结归纳,阅读材料由学生自主学习。整节课的教学都以情景贯穿,要求学生运用学到的语言描述相关情景或介绍相关事物。学生“亲历”探究的过程;学会观察、思考、解决问题,形成创新精神和实践能力。培养同学之间的合作精神,锻炼语言和文字表达能力。
    情感态度与价值观目标
    培养学生整齐摆放好自己物品的生活习惯。在描述物品位置的学习中获得英语学习的兴趣,在学习中体会小组活动的意义以及帮助他人的快乐。
    4教学准备
    PPT 黑板 板贴 玩偶?
    5教学过程
    5.1 第一学时
    5.1.1新设计
    猜谜导入
    打招呼,让学生玩猜谜的游戏。引入 介词in, beside, under。并引出本课主角
    ------ 一只猫。
    ??????? ?????????????????????????
    目的:利用导入引出了方位介词和小猫。
    分组学习
    (1)创设情境,告诉学生们那只猫失踪了,在侦探柯南的四条线索的帮助下一起去找它。
    (2)分配任务,将学生分成四组,选出今天的侦探之星。
    目的:符合中学生探究、好奇的心理。
    线索1 去医院找
    (1)根据柯南的第一个线索去小猫失踪的医院去寻找。看一段视频,Where is the cat。学生在看视频的同时跟着一起唱。
    (2)看动态图片回答视频中的问题。回答正确可以得到一颗幸运之星。
    (4)玩游戏:在教室里找小猫。现场模拟,巩固刚刚所学新词,锻炼了口语和听力。
    目的:对新知识的输入进行及时地巩固。
    线索2 去动物园找
    (1) 通过柯南的第二个线索,去动物园找小猫。
    (2) 玩捉迷藏的游戏:学生仔细观察图片并口头描述动物的藏身之地。
    目的:生词的输入和口语的操练。?
    线索3 去小区找
    (1)根据第三个线索去小区找小猫。
    (2)以小区内建筑物为参照物对四对图片进行比较,学习四对正反义词。
    (3)学生两人一组观察A,B图的区别,快速反应出词汇,紧接着做一个10秒钟的对话。同时教师将正反义词写在黑板上。
    (4)教师带读。
    目的:通过AB图的对比更直观更生动地将一对对的正反义词显示在屏幕上。
    线索4 找他的家
    (1)第四个线索提示小猫可能在小区的家中。
    (2)学生对小区图片进行简单的口述,并让学生猜A,B两个房子哪个是小猫的家。
    (3)看一段描述小区的文字,学生先独立填空(方位介词),再通过小组讨论的方式完成整个语篇,最后通过阅读找到小猫家的正确位置。
    (4)学生齐声朗读。
    目的:锻炼书写能力、阅读能力和小组合作的能力。
    3. 说唱
    学生们找出了小猫的家非常开心,让他们跟老师一起唱一首歌来庆祝一下。说唱中用到了本节课大多数的重要词汇尤其是其中的四对正反义词。学生们在唱到介词时要拍手。
    目的:及时复习巩固。
    4. 拖放(帮小猫整理家)
    帮小猫重新布置新家。每组各派两名同学上去进行物品的拖放,(如果时间容许,可以多喊几位。)并口头描述物品的位置,下面的同学跟着重复。
    目的:帮助学生建立形象思维,提高解决问题的能力。
    5. 总结(情感升华)
    感谢学生帮助我找到小猫,鼓励他们学会自己整理房间并用所学知识多帮助别人。
    6. 作业
    (1)记忆今天所学的介词。 ?(2)写一篇文章描述自己的卧室或班级。 ?(3)整理自己的房间。 (4)课后收集更多的介词。
    ================================================
    压缩包内容:
    苏教(牛津译林)初中英语七下Unit4 Finding your way Grammar.doc
    苏教(牛津译林)初中英语七下Unit4 Finding your way Grammar.ppt

    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-6143980 [精] 苏教(牛津译林)初中英语七下Unit6 Outdoor fun Integrated skills 课件

    初中英语/牛津译林版/七年级下/Unit 6 Outdoor fun


    苏教(牛津译林)初中英语七下unit6 outdoor fun integrated skills:34张PPTUnit 6 Outdoor fun
    Integrated skills
    Have a guess !
    jogging
    Have a guess !
    cycling
    /a?/
    Have a guess !
    riding
    Have a guess !
    skating
    Have a guess !
    camping
    cycling
    jogging
    camping
    riding
    ================================================
    压缩包内容:
    苏教(牛津译林)初中英语七下unit6 outdoor fun integrated skills.ppt

    进入下载页面

    需要精品点:2个

  • ID:4-6103104 Unit 6 I’m watching TV.单元测试(A)(含答案)

    初中英语/牛津译林版/七年级下/Unit 6 Outdoor fun

    七年级(下册)Unit 6 I’m watching TV.单元测试(A) 一、单选题 1.Millie is a friend of ______. She is also ______ classmate. A.?me; mine????????????????????????????B.?mine; my????????????????????????????C.?me; my???????????????????????????D.?my; my 2.It is sunny most of the time in October. So Simon _________ goes on picnics with her family. A.?never???????????????????????????B.?seldom????????????????????????????????C.?sometimes?????????????????????????????D.?always 3.Keep quiet! Your little brother ????????. A.?sleeps???????????????????????????????B.?sleep???????????????????????????????C.?is sleeping???????????????????????????????D.?slept 4.— ___________? — That sounds good! A.?When is your birthday?????????????????????????????????????B.?How many cards do you have C.?Would you like to go to the movies???????????????D.?How far is it from our school to your home 5.— Kate, it is time? ? ? ? ? ? lunch. — I'm coming, Mum. A.?for?????????????????????????????????????B.?with??????????????????????????????????????C.?to???????????????????????????????????????D.?from 6.— _____ does Mr. Li drink tea? — After lunch. A.?How??????????????????????????????????B.?Where??????????????????????????????????C.?Who??????????????????????????????????D.?When 7.My aunt is ??????????at the supermarket. A.?shopping????????????????????????????B.?shops????????????????????????????C.?swims????????????????????????????D.?swimming 8.Look! Scott is _______ TV. His father is ______ a newspaper and his mother is _________ a film. A.?looking; seeing; reading??????????????????????????????????B.?watching; seeing; reading C.?watching; reading; seeing????????????????????????????????D.?watching; looking; seeing 9.—Sam, come downstairs, please. I need your help. —Sorry, Mum. I _________ on the phone. A.?am talking????????????????????????B.?talked????????????????????????C.?was talking????????????????????????D.?have talked 10.— Are Anna and Mary dancing? — ___________. They are drawing. A.?Yes, they are????????????????B.?No, they aren't????????????????C.?Yes, they do????????????????D.?No, they don't 11.?—Is your father at home ?—Yes, he _______ in the living room? A.?reads????????????????????????????B.?read????????????????????????????C.?is reading????????????????????????????D.?was reading 12.—Is your brother running in the park? —No, he _________ in the river. A.?swim???????????????????????????B.?swims???????????????????????????C.?swimming???????????????????????????D.?is swimming 13.Amy????????? goes to KFC on weekends. She dislikes the food there. A.?sometimes????????????????????????????B.?seldom?????????????????????????????C.?often???????????????????????????????D.?always 14.________!How many birds can you ________ in the tree? A.?Look;see???????????????????????B.?See;look??????????????????????????C.?Look;watch?????????????????????????D.?Watch;see 15.It's seven o'clock. My father is ??????????a newspaper. A.?reading????????????????????????????????B.?looking????????????????????????????????C.?reads????????????????????????????????D.?looks 二、完形填空 American students usually get up at seven from Monday to Friday. Then they wash their 1 and??have breakfast .They usually have eggs,?bread, fruit and a glass of milk.?After breakfast, most students go to school on foot or 2 ?school buses. And some students ride bikes .They get to school?at about half past eight .Then they put their 3 in their lockers(柜子)and take only a book , a notebook and a pencil to each class . 4 ?classes are English ,writing,math,music,art and so on. ?? At noon American students have lunch at school . They usually?? 5 meat, vegetables, fruit, bread and a drink.? 6 Sometimes they eat pizza, hot dogs and hamburgers . After lunch , they go back to have classes until three O’clock .Then they 7 . ?? To keep 8 ,American students usually do sports before dinner .At six in the evening ,they have dinner .The dinner usually has soup ,meat ,vegetables,?rice or pasta.?They do their homework 9 ?dinner .? Sometimes they watch TV or talk with their parents .They feel 10 but happy after a busy day . 1. A. clothes???? B. ? faces? C. bowls D. cars 2. A. on???? ??????? B. in?? C. at D. by 3. A. schoolbags? B. shoes C. radios????? D. vilions 4. A. Their???????? B. our?? C. your?? D. his 5. A. sell???? ??????? B. have?? C. spend?? D. cook 6. A. So????????? B. Or?? C. Because??? D. But 7. A. go home????????? B. go shopping? C. go to sleep ??? D. go to movies 8. A. healthy????? ??? B. clean?? C. friendly???? D. lazy 9. A. before ????? ??? B. at? C. in???? D. after 10. A. heavy??????????? B. funny? C. tired?? D. cold 三、阅读理解 A ?? ?One of the things I like best about school is my art class.We have a very good teacher-Mrs.Hilbert.She is a great artist.I love watching her draw and paint(用颜料画).She teaches us how to make the fight colors for our paintings.She plays good music when we draw and paint.We have two art classes a week and we draw and paint in class.Sometimes we look at pictures of other artists.It is interesting to do mis.It gives me ideas for my painting. ??? Our school will have an art exhibit(展览)in May this year.Some of our pictures will be in the exhibit.Many people will come to it.Our parents will come,too.Now I am working on a painting.I hope my parents can see it in the exhibit.It's really great to have agoal(目标)to work for. 根据材料内容选择最佳答案。 (1)Who is Mrs.Hilbert? ??? A.?A musician.???????B.?A swimmer.???????C.?The writer's teacher.???????D.?1he writer's mother. (2)How many art classes,does the writer have a week? A.?One.????????????????????????????????B.?Two.????????????????????????????????C.?Three.????????????????????????????????D.?Four (3)The writer thinks looking at other artists'pictures in class is??????? . A.?interesting??????????????????????????????B.?difficult??????????????????????????????C.?boring??????????????????????????????D.?easy (4)When is the art exhibit? ??? A.?In March.??????????????????????B.?In May.??????????????????????C.?In July.??????????????????????D.?In September. (5)What goal is the writer working for? ??? A.?Being a great artist.???????????????????????????????????????B.?Getting help from a great artist. C.?Showing his painting in the exhibit.?????????????D.?Making the right colors for his paintings. B ? We have twenty minutes’ break time after the second class in the morning.? Look!? Most of us are playing during the break time. Some students are on the playground(操场). They are playing basketball. Oh! A boy is running with the ball.? And another is stopping(阻止) him. They look so cool. And there are some girls watching the game. Some students are in the classroom. They are talking.? A few of them are reading and doing homework. Look! A girl is looking at the birds in the tree in front of the classroom. She must be thinking of something interesting because she is smiling(微笑). ?? What are the teachers doing? Some of them are working in the office. And some are talking with students. Everyone is doing his or her things, busy but happy! (1)Where are the students playing basketball? A.?In front of the tree.??????????????????????????????????????????B.?In front of the classroom. C.?On the playground.??????????????????????????????????????????D.?In the tree. (2)A girl is looking at the birds. She is __________ . A.?happy??????????????????????????????B.?cool??????????????????????????????C.?interesting??????????????????????????????D.?exciting (3)What are the teachers doing? A.?Working or talking with students.???????????????????B.?Having a basketball game. C.?Playing with the students.???????????????????????????????D.?Looking at the birds. (4)There are __________ students in the classroom. A.?no????????????????????????????????????B.?some????????????????????????????????????C.?few????????????????????????????????????D.?many (5)The passage is mainly(主要)about __________ . A.?students???????????????B.?a basketball game???????????????C.?break time activities???????????????D.?teachers ? C Once upon a time, there was a poor fisherman in a village near the sea .He always dreamed of having a lo t of money. One day ,he heard that a big ship with a lot of gold sunk in the nearby water.Because of this , for a long time he often went to the sea and hoped to find the gold . ????? One day, he was sitting on his boat daydreaming, he suddenly(突然) felt something heavy pulling(拉)on his fishing rod (钓竿).He thought that good luck had come to him , and he pulled hard at it . "Wow! A big, gold chain(金链子)!" He said happily when he saw the thing He then began to pull at the gold chain to try to get it all into the boat, but there seemed to be no end to it. When he got the more gold chain , the more water came into his boat . ?????? But, the fisherman did not know it .He began to dream of a big house , a big piece of land , buying horses and cows…… He kept pulling in the chain though the boat kept sinking. At last ,the boat went under the sea and the fisherman died (死) (1)What does the underlined word “sunk” mean in this passage ? A.?沉没????????????????????????????????????B.?闪耀?????????????????????????????????????C.?停靠?????????????????????????????????????D.?陈列 (2)The poor fisherman often dreamed of having________. A.?a beautiful wife?????????????B.?a big house????????????C.?a big piece of land????????????D.?a lot of money (3)What did the fisherman want to get from the sea one day? A.?Some big fish???????????????B.?A big gold chain??????????????C.?A pair of shoes????????????????D.?A big ring (4)What happened to the fisherman in the end ? A.?He lost his life??????????????????????????????????????????????????B.?He had a lot money? C.?He had a beautiful wife???????????????????????????????????D.?He had a big house (5)What can we learn from the story ? A.?Everyone should make a wish to get a gold chain B.?Everyone will have good luck in the sea C.?Everyone should have his daydream? D.?We shouldn’t take too much D ?? A woman is having some trouble(患病) with her eyes, so she goes to see the doctor. He is a new doctor and doesn’t know her, so he asks some questions and one of them is, “How old are you?” ???? The woman says, “I don’t know, doctor, but let me think about it.” She thinks for a few minutes and then says, “Yes, I know now, doctor! When I marry(结婚), I am eighteen years old, and my husband is thirty. Now my husband is sixty. And that is twice(两倍) thirty. So I am twice eighteen. That’s thirty-six, isn’t it?” (1)Something is wrong with the woman’s ___________. A.?head??????????????????????????????????????B.?eyes?????????????????????????????????C.?ears??????????????????????????????????D.?mouth (2)The new doctor wants to know the woman’s __________. A.?ID number????????????????????????????B.?address??????????????????????????????C.?name????????????????????????????????D.?age (3)The woman can’t remember(记得) _______ age. A.?the doctor’s?????????????????????B.??her husband’s?????????????????????C.?her???????????????????????D.??her son’s (4)The woman is _________ years old now. A.?eighteen??????????????????????????B.?thirty????????????????????????????C.?thirty-six???????????????????????????D.?forty- eight (5)The woman is ______ years younger than(比…..年轻)her husband. A.?twelve?????????????????????????B.?eighteen???????????????????????????C.?twenty?????????????????????????????D.?twenty-four 四、翻译 (1)—现在北京几点? —下午两点钟。 ?—________ ________ is it in Beijing? ?—________ ________ two o'clock in the afternoon. (2)—学生们正在超市购物吗? —不,他们没有。他们正在图书馆里读书。 ?—________ students ________ in the supermarket? ?—No, they aren't. They ________ ________ ________ in the library. (3)这个母亲正在给她年幼的孩子们读一个故事。 The mother is ________ a story ________ her ________ ________. (4)朱辉也在边看龙舟比赛边吃粽子吗? ? ________ Zhu Hui also ________ the boat races and ________ zongzi? (5)朱辉思念他的家人而且希望吃他妈妈(包)的美味的粽子。 Zhu Hui ________ his family and wishes ________ ________ his mother's ________ zongzi. 五、书面表达 假设你是Mike,请根据以下表格中的要点提示,用英语写一封信,向你网友Tom介绍你自己。 姓名年龄 Mike,12岁 基本情况 来自英国,但现住在无锡 外貌特征 高而强壮 个人品质 对人礼貌,乐于助人 业余生活 喜欢踢足球,…… 未来梦想 想成为足球运动员, 希望梦想成真 注意:1信件须包括所有内容要点,要求语句通顺、意思连贯、字迹工整; ????? 2 要点5须用1-2句话展开合理想象,作适当发挥; ????? 3 词数在60个左右,信的首尾已在答题卷上给出,不计入总词数; ? ? ?? 4 信件内容请写在答题卷指定位置上。 答案 一、单选题 1. B 2. D 3. C 4. C 5. A 6. D 7. A 8. C 9. A 10. B 11. C 12. D 13. B 14. A 15. A 二、完形填空 16. (1)B;(2)A;(3)A;(4)A;(5)B;(6)D;(7)A;(8)A;(9)D;(10)C; 三、阅读理解 17. (1)C (2)B (3)A (4)B (5)C 18. (1)C (2)A (3)A (4)B (5)C 19. (1)A (2)D (3)B (4)A (5)D 20. (1)B (2)D (3)C (4)D (5)A 四、翻译 21. (1)What ;time ;It ;is (2)Are ;shopping ;are ;reading ;books (3)reading ;to ;young ;children (4)Is ;watching ;eating (5)misses ;to ;have ;delicious 22.watching;boat;races 23.children;still;cleaning;house 24.Dragon;Boat;Festival 25. (1)在水池里游泳 (2)the United States (3)纽约 (4)端午节 (5)young children (6)客厅 (7)listen to the radio (8)study for a test (9)a picture of my family (10)any other night 五、书面表达 26.Dear Tom, ?? How are you? I'm very happy to introduce myself. I'm twelve years old. I come from England, but now I live in Wuxi. I am tall and strong. I am polite and helpful. I like playing football. I'm in our school football team. I play football with my friends in the free time. I want to be a football player. I hope my dream will come true.???????????

  • ID:4-6061151 初中英语试卷 7B 综合试卷(无答案)

    初中英语/期末专区/七年级下册

    初中英语试卷 7B 综合 2019年07月23日 一、单选题(共15题;共15分) 1.________ woman over there is ________ popular teacher in our school. A.?A; an????????????????????????????????B.?The; a????????????????????????????????C.?The; the????????????????????????????????D.?A; the 2.— Where is the bus stop? —________ the Children's Park and turn right. You can see a lot of people on the left side of the street. The bus stop is right there. A.?Go into?????????????????????????B.?Jump out of?????????????????????????C.?Turn up?????????????????????????D.?Come out 3.Be sure ________ my greetings(问候) to your mother. A.?to send????????????????????????????B.?sending????????????????????????????C.?send????????????????????????????D.?for sending 4.There is ________ time. We needn't hurry. A.?plenty of??????????????????????????????????B.?few??????????????????????????????????C.?a lot??????????????????????????????????D.?a few 5.—Excuse me, ________? —Walk along this road and turn left. A.?is there a girl named Amy???????????????????????????????B.?which one is better C.?how do I get to the People's park???????????????????D.?what is the bank 6.Please remember ________ the book to Mike. A.?give??????????????????????????????????B.?giving??????????????????????????????????C.?gives??????????????????????????????????D.?to give 7.Anhui is ________ the east of China and China is ________ the west of Japan. A.?in; on??????????????????????????????????B.?to; in??????????????????????????????????C.?in; to??????????????????????????????????D.?to; on 8.The cat makes a ________ like a baby's cry. A.?sound???????????????????????????????????B.?noise???????????????????????????????????C.?voice???????????????????????????????????D.?talk 9.—Are you ________ the darkness(黑暗)? —Yes. I always go to sleep with the light on. A.?know more????????????????????????B.?afraid of????????????????????????C.?interested in????????????????????????D.?good at 10.—May I play with Jack, Mom? —_______. He is a lazy boy. A.?No, you mustn't?????????????????B.?No, you can't?????????????????C.?Yes, you do?????????????????D.?Yes, you may 11._______ great fun he had _______ English songs! A.?What; practising singing??????????????????????????????????B.?What; to practise to sing C.?How; practise sing????????????????????????????????????????????D.?What a; to practise to sing 12.—Wow! ??????beautiful the music is! —Yes. That's my favorite. A.?What??????????????????????????????????B.?What a??????????????????????????????????C.?How??????????????????????????????????D.?How a 13.—_______ the man there be our English teacher? —He _______ be, but I'm not sure. A.?Can; may???????????????????????B.?May; mustn't???????????????????????C.?Can; can't???????????????????????D.?May; can't 14.I often hear the little girl _______ in her room. Listen, she _______. A.?sing; is singing?????????B.?sing; singing?????????C.?singing; is singing?????????D.?is singing; is singing 15.My mother is ill _______ hospital. I have to look after her _______ hospital. A.?in; in the????????????????????????????B.?in; in a????????????????????????????C.?in the; in????????????????????????????D.?at the; at 二、完形填空(共1题;共10分) 16.根据短文理解,从所给的A、B、C、D四个选项中选择最佳答案填空。 ??? Some people say that their dogs become upset when they are left home alone for a long time. We can't always? 1 our dogs with us on our trips. ??? That's a common problem. I've heard of lots of? 2 to ease(缓解) your pets' stress, like leaving the TV or radio on when they are???? 3 alone. Studies have suggested that TV and radio can actually? 4 our pets because of the changes in programming and the musical styles. ??? Dog owners sometimes ask, "Does? 5 ease pets the same way it can relax people?" The answer is "yes"—but it? 6 on the music. ??? Classical harp(竖琴) music is used around the world to? 7 ease stress in dogs, cats and other animals. There are even sound systems in animal rooms to create a? 8 ?environment. ??? Studies show that dogs and cats seem to show? 9 stress when listening to classical music. Cats will relax in front of the speakers when classical music is? 10 , and many dogs will actually bark less—especially when listening to the music of Bach. 1. A. bring B. take C. ask D. leave 2. A. people B. time C. ways D. places 3. A. away B. here C. there D. home 4. A. influence B. hurt C. make D. listen 5. A. time B. food C. music D. news 6. A. takes B. depends C. works D. lives 7. A. let B. make C. feel D. help 8. A. higher B. lower C. better D. bigger 9. A. less B. more C. lighter D. fewer 10. A. coming B. going C. playing D. following 三、阅读理解(共4题;共36分) 17.根据材料内容,选择正确答案。 B ??? It was only with her death that Nurse Edith Cavell became known, but her story became one of the great epics (ASF) of the First World War. Edith Cavell, born on December 4, 1865 at Northfolk, England, studied nursing, and became First Matron(护士长) at a hospital in Brussels, Belgium. During the war she became an important link in a chain of people helping the wounded and stray Allied soldiers (离散的盟军土兵) back to their own lines. The Germans caught her and she was sentenced to be shot. This brave woman, who had helped over two hundred soldiers to safety, acted with great pride during the short trial(审判). She said at the end her only regret was that she could not have done more than she did. ??? Edith Cavell was killed by several German soldiers on October 12, 1915 after an American's request to spare her life had been rejected. There is a statue(雕塑) of her in London, arid Mount Edith Cavell in Canada is named for this heroic nurse. (1)The best title for this passage should be ???????????. A.?A Brave Woman???????????????????????????????????????????????B.?Nurse Edith Cavell C.?Mount Edith Cavell???????????????????????????????????????????D.?An English woman, Brussels (2)Edith Cavell was ??????????and became the head nurse in ???????????. A.?a German; Belgium??????????????????????????????????????????B.?from Belgium; England C.?from Belgium; Canada?????????????????????????????????????D.?an English woman; Brussels (3)Which of the following is NOT true? A.?Edith Cavell served as a matron during the war. B.?Edith Cavell had been to Canada. C.?Edith Cavell was on the side of the Allied Armies. D.?Edith Cavell acted bravely before the enemies. (4)Mount Edith Cavell is ????????????. A.?named by Edith Cavell???? ? B.?the name of a lady C.?the name of a mountain D.?named after Edith Cavell because she had once worked there (5)The writer wrote the article to ???????????. a. show that the war was very cruel b. cell on us to learn from Edith Cavell c. tell us why Edith Cavell was killed d. just record the important happening during World War I e. sing high praise for Edith Cavell A.?b and e????????????????????????????B.?a and b????????????????????????????C.?a, e and d????????????????????????????D.?d and e 18.根据材料内容,选择正确答案。 D ?? ?Christopher Columbus is famous because he found something he wasn't looking for. ??? In 1492, Columbus sailed across the Atlantic Ocean in order to reach India. What he found was something far different. He found the New World. How did this come about? It all started in Italy. ??? Christopher Columbus was born in Genoa in 1451. His family didn't have a lot of money, and Christopher wasn't an only child. He didn't have much of an education until he was much older. Instead, he went to sea. He sailed around the Mediterranean(地中海) and as far north as England and Ireland. ??? During his travels, Columbus heard the reports of land to the west of the Madeira and Azores Islands. They were in the Atlantic Ocean west of Portugal. He wanted to know more and got maps and books on geography. ?? ?Marco Polo said that Japan was only 1,500 miles east of China. As a result, Columbus thought that Japan was only 3,000 miles west of Portugal. And 3,000 miles was a distance that ships could travel in those days. ?? ?So, Columbus decided that he wanted to get to the East by going west. He thought that if he sailed far enough west, he would sail around the world enough to reach the East. Based on his calculations(计算), Japan was only 3,000 miles away, after all. (1)Where did Columbus want to go when he sailed across the Atlantic Ocean in 1492? A.?America.???????????????????????????????B.?India.???????????????????????????????C.?Japan.???????????????????????????????D.?China. (2)Which of the following is true according to the third paragraph? A.?There were many people in Columbus' family. B.?Columbus was an only boy of his parents. C.?Columbus did well in school when he was young. D.?Columbus once traveled to Ireland. (3)During his travels, Columbus was interested in ????????. A.?geography???????????????????????????B.?physics???????????????????????????C.?chemistry???????????????????????????D.?history (4)We can infer from the passage that ?????????. A.?Columbus had a dream to visit America B.?Marco Polo was a great traveler from Portugal C.?Columbus had the idea that earth was round D.?nobody believed Columbus could reach China (5)The passage is mainly about ??????????. A.?Columbus's childhood?????????????????????????????????????B.?the reports of Azores Islands C.?how Columbus began his sail?????????????????????????D.?what Marco Polo said in his book 19.根据材料内容,选择正确答案。 ??? In July, my friend Jim and I are going to have a camping trip. We will travel for four weeks and will tour the United States and part of Canada. ??? We decided to go camping because we didn't have to spend much money in that way. ??? We had to make our plan very carefully. First, the car we are going to drive is very small, so we decided to take only one small suitcase(皮箱) each and as few camping things as possible (尽可能的). We will take some medicine with us to stop insects(昆虫) from hurting us, and also food for outdoor meals. Second, there is a lot to see in the United States and Canada, so we had to decide on which way we wanted to drive before we started. ??? All of this planning took a long time. ??? The date we are leaving is July 2nd. We want to see and do many things on our camping tour. We want to climb the hills and swim in cool rivers and lakes. We want to go sightseeing in many cities and talk to many people. We also want to find a hotel room if it rains at night. We hope to have an exciting and interesting trip. (1)The two friends will travel ???????????. A.?if they have a good plan??????????????????????????????????B.?when they have a good time C.?for about thirty days????????????????????????????????????????D.?because they can drive (2)What will happen if it rains? They will ??????????. A.?have to stop climbing??????????????????????????????????????B.?go sightseeing in cities C.?talk to many people?????????????????????????????????????????D.?have to stay in a hotel (3)It is quite clear that ???????????. A.?the two friends are sure to take some medicine with them B.?they will take a lot of food and camping things in their car C.?they don't know the way to the United States and Canada D.?they had no time to make the plan for the camping trip (4)What is the best title(题目) for the story? --- ???????????????? A.?An Exciting Trip to Canada??????????????????????????????B.?Getting Ready for a Camping C.?Two Friends and a Trip????????????????????????????????????D.?Going Camping is Interesting 20.根据材料内容,选择正确答案。 D ??? Computers are very important to modern life. Many people think that in the future computers will be used in lots of fields in our life. It is thought that we won't have to go shopping because we can get most things on the Internet. There will be no more books because we can get all texts from computers. The Internet will be used to play games, watch films and buy food. Most telephone calls will be made by computers, too. ??? Some people are glad about these new ways of shopping and communicating. Others do not think that computers will replace our old ways. ??? Let's look at books, for example. Some people think that one day we will not read books made of paper. Instead, we will buy and read books by using computers. We will read texts on small pocket computers. The computers will keep many different books in them at the same time. We won't need to turn lots of pages and paper will be saved. Computerized books will be used more and more. ??? Is the Internet shopping such a pleasure as going to the shop? Many people say it is not. It is a pleasure to go into shops and look at things you want to buy. It is also unlikely that many people will want to read large texts on our computers. Paper books will perhaps be more friendly. Maybe computers won't change these two habits. (1)From the first paragraph, we learn that computers are used for ????????. A.?playing games, watching films and making telephone calls B.?watching films, making telephone calls and making paper C.?watching films, buying food and going for holidays D.?playing games, reading books and making paper (2)Which reason for using computerized books is NOT mentioned? A.?The computers will keep many different books in them. B.?We won't need to turn a lot of pages. C.?The books will be very cheap. D.?We won't need much paper. (3)The underlined word "replace" means "????? ???" in Chinese. A.?代替?????????????????????????????????????B.?打败?????????????????????????????????????C.?克服?????????????????????????????????????D.?服从 (4)What is the main idea of the passage? A.?Computers are used in our daily life.??????????????B.?Computers will replace shops and books. C.?Computers will do everything.????????????????????????D.?Computers can change our lives. 四、翻译(共2题;共9分) 21.翻译(根据中文提示完成句子)。 (1)紧挨着超市的书店在街道的另一边。 The bookshop ________?the supermarket is ________?the street. (2)我乐意和他分享我的玩具。 I would like to ________?my toys ________?him. (3)箱子里放满了书。(仅限3词) The box ________?books. (4)我希望有一天成为一位医生。 I hope ________?a doctor ________. (5)Can I ________?him? (替他捎信) 22.翻译(根据中文提示完成句子)。 (1)他们正在修建一条隧道,它将穿过这座山。 They are building a tunnel, and it will ________?the mountain. (2)提高校车安全很重要。(词数不限) ________?to improve the safety of school buses. (3)中国因长城而著名。 China ________?the Great Wall. (4)我回家的时候,看到玛丽正在操场打篮球。 When I went home, I ________?basketball on the playground. 五、单词拼写(词汇运用)(共2题;共10分) 23.单词拼写(根据中文提示拼写单词)。 (1)These electric products are made in ________?(日本). (2)-- Are you from different ________?(国家)? -- Yes, you are right. (3)-- Do you know the ________?(首都) of France? -- Yes. It's Paris. (4)________?(从事园艺) makes me relax every day. (5)Waikiki is one of the best ________?(海滩) for surfing in Honolulu. 24.单词拼写(单句首字母填空)。 (1)Let's go to the c________?(电影院) on weekends. (2)It's not far from my house. It's only two m________. (3)They decided to go there on f________. (4)I'm sorry, Lucy is out right now. Can I take a m________?for her? (5)I am 1.80 m________?tall. What about you, Li Ming? 六、书面表达(共1题;共20分) 25.假设你想邀请交换生David参加你的生日聚会,请根据下面的提示给他写一封英文邀请信,60词左右。(信的开头和结尾已给出不让入总词数) Dear David, ??? My birthday is coming. 第3页 共4页 ◎ 第4页 共4页 1 / 1

    进入下载页面

    免费资料

  • ID:4-6016612 Unit3 Welcome to sunshine town Grammar 课件21张PPT

    初中英语/牛津译林版/七年级下/Unit 3 Welcome to Sunshine Town


    七下unit3 welcome to our school grammar课件:21张PPTUnit 3
    Welcome to Sunshine Town
    Grammar
    What to learn:
    1、名词所有格。
    2、形容词性物主代词。
    3、名词性物主代词。
    Whose…
    is this/are these
    名词所有格的构成
    1.单数名词 + ’s
    2. 规则复数名词+ ’
    3. 不规则复数名词+ ’s

    4、共同拥有最后一人加’s
    eg.Lucy and Lily’s father
    is a teacher.
    5、各自拥有各人加’s
    eg.Lucy’s and Mary’s
    mothers are teachers.
    ================================================
    压缩包内容:
    七下unit3 welcome to our school grammar课件.ppt

    • 授课课件
    • 2019-07-08
    • 下载6次
    • 2685.75KB
    • wangbig
    进入下载页面

    免费资料

  • ID:4-5987756 江苏省江都区嘶马中学2019年牛津译林版英语七年级下Unit 1 Dream Home期末s复习教案(1课时)

    初中英语/牛津译林版/七年级下/Unit 1 Dream Homes

    七年级下学期英语Unit1复习教案 教学目标:1、整理复习Unit1相关知识点;掌握重点单词、短语的用法; 2、理解掌握常见数词、序数词的用法。 【同步知识梳理】 知识点1:Dream house (标题) 用法解析:① dream adj , 意为“梦想中的,理想的” eg:To tell you the true , it is my dream house . 实话告诉你吧,这就是我梦想中的家. ②dream n , 意为“梦,梦想” , 是可数名词 eg:My dream is to go to shanghai . 我的梦想就是去上海. ③dream v , 意为“梦想,向往,渴望”.此时经常或about 和of 连用. eg:He dreams of becoming a singer one day . 他梦想有朝一日成为一名歌手. 批注:dream是初中英语考试中常见的单词,老师要要求学生牢记其词性. 知识点2:. —Would you like to live in a palace, Eddie? 埃迪,你愿意居住在宫殿里吗?(P6) 用法解析:would like to意思是“想要….”,与want意思相同,would like的一般疑问句形式表达向别人提 出委婉客气的请求或者是礼貌的建议. 其肯定回答为Yes, I’d love to. 否定回答为No, thanks. eg:--Would you like to play football with us? --Yes, I’d love to, but I should finish doing my homework first. 批注:would like to...是初中英语情景交际中常见的句型,学生要牢记其回答,同时老师还要给学生复习would like to some ....? 这一句型. 知识点3: I’d like to live next to a restaurant. 我想要居住在饭店的旁边. (P6) 用法解析:next to 用作介词,意为“紧靠,在…近旁,仅次”.这是一个表示方位的介词,可在句中充当表、定语或地点状语,在此句中作状语. eg:The post office is next to the shopping mall. 邮局在大卖场旁边. My bedroom is next to theirs. 我的卧室紧靠他们的卧室. 批注:在讲解next to 的用法的时候,可以根据孩子的具体情况,成绩好的孩子可以添加beside和near的用法及其三者的区分. 知识点4:-Which is your favourite? 你最喜欢哪一家? - The biggest one in fifth street . 第五条街上最大的那家. (P6) 用法解析:(1)Which is your favourite? 同义句:Which restaurant is your favourite ? Which is your favourite restaurant? Which restaurant do you like best ? (2)The biggest one in fifth street .中最高级best前面要加the . 句中的one指代上文中的restaurant . eg:-Which skirt do you like best ? 哪条裙子你最喜欢? -The red one . 红色的那条. 批注:Which is your favourite ?在初一的考试中经常出现的考题是同义句转换. 知识点5: Which country is this photo from , Simon ?西蒙,这张照片来自哪个国家?(P7) 用法解析:这里的be from 相当于come from ,意为“来自...” eg:Where is Tom from ? = Where does Tom come from ?汤姆来自哪里? 知识点6:Is Tokyo the capital of Japan ? 东京是日本的首都吗?(P7) 用法解析:句型结构为:The capital of + 国家+ is + 首都 eg:The capital of the UK is London . 英国的首都是伦敦. 下面是部分常见国家与相应的首都: 国家(country) 首都(capital) America 美国 Washington 华盛顿 Japan 日本 Tokyo 东京 Russia 俄罗斯 Moscow 莫斯科 The UK 英国 London 伦敦 South Korea 韩国 Seoul 首尔 Germany 德国 Berlin 柏林 Australia 澳大利亚 Canberra 堪培拉 Italy 意大利 Rome 罗马 France 法国 Pairs 巴黎 批注:在听力和单项选择题中经常出现根据国家选择首都或根据首都选择相应的国家,所以老师要要求学生重点背诵上表. 知识点7:Simon wants to learn about homes around the world. 西蒙想了解更多关于世界家园的知识.(P8) 用法解析:①around 是介词,意为“在…周围”“在各处”“到处”“大约”。 eg:The students stand around the teacher and listen carefully. 学生们站在老师的周围仔细的听着。 ②around也可用作副词,意为“在…周围”“在……附近”“各处”“整整一圈”“回转”等。 eg:Do you find anybody around? 你发现周围有人吗? 知识点8:My family and I often sit there and enjoy a cup of tea. 我的家人和我坐在那里喝茶. (P8) 用法解析:①my family and I意为“我和我的家人”。family 用作名词,表示“家,家庭,家属” eg:His family is going to move. 他家要搬走了。(family指整个家庭,动词用单数。) My family are very well. 我们全家人都很健康。(family指全家的每一个人,动词用复数) ②family也可以用作定语,此时相当于形容词,意为“家庭的,家族的”。 eg:His family name is Smith. 他的姓是史密斯。 That’s her family tree. 那是她的家谱。 ③family作名词时,常用作集体名词。指整体时,用作单数,谓语动词用单数形式;指成员时,用作复数,谓语动词用复数形式。类似的集体名词还有: class 班 team 队 group 组 public 公众 population 人口 audience 观众 批注:family一词考得最多就是:指整体时,用作单数,谓语动词用单数形式;指成员时,用作复数,谓语动词用复数形式 . 知识点9: I love to sit there and look out at the beach and the sea. It’s cool. 我喜欢坐在那里向外看海滩和大海. (P8) 用法解析:(1)look out at 在本句中意为“向外看”“眺望外面”,由look out 和look at两个短语合并 而成。 批注:look out of意为:向外看... look out at 意为:向外看...(指看的东西) eg:The boy is looking out at the birds in the tree.那位男孩正眺望外面树上的鸟。 (2) look out 除了有“向外看”的意思以外,还可表示“查出,找出,注意,当心”等意。 eg:You must look it out in the room. 你必须将它从房间里找出来。 Look out or you will hurt yourself. 他们一起到各地旅行。 (3)与look组成的短语: look after 照顾,照料 look forward to 期盼,希望 look back 回顾,回想 look for 寻找 批注:与look相关的短语常考,学生要牢记以上短语. 【同步语法梳理】 一、数词的基本分类 1)基数词 表示数目多少的数词叫基数词,如 one, five, ten, thirty, sixty-five 等。 2)序数词 表示顺序先后的数词叫序数词,如 first, sixth, tenth, twenty-first 等。 二、数词的构成 1、基数词的构成 1) 1-20表达英语中有相对应的单词,两位数的表达方法为整数加个位数组成,如twenty-one;三位数如one hundred and twenty-one, 百位和十位之间加and,后面两位数要加连字符,四位以上只有在百位和十位之间加and,如1134 one thousand, one hundred and thirty-four。 批注: 英语中没有万,千万,亿等单位,如果需要表示万的话用thousand计算, 如1,4283 fourteen thousand two hundred and eighty-three;如果需要表示千万和亿的话用million计算,如2,1824,5200 two hundred and eighteen million two hundred and forty-five thousand and two hundred。 2)用作基数词单位的 hundred, thousand, million, billion 不带复数词尾-s,但若用于表示数百、数千、数百万这样的泛指,则用复数。如: About two thousand people died in the earthquake. 大约有两千人在地震中丧生。 Thousands of people go to the seaside every year. 每年成千上万的人到海滨去。 3)表示整十的基数词用复数形式可以表示人的大约岁数或年代。如: He is in his early twenties. 他才二十出头。 This took place in the 1930s. 这事发生在20世纪30年代。 批注:数词和名词,形容词连用时有连字符和没有连字符在句中的位置是有区别的,例如five-year-old和five years old. 有连字符的在句中做定语,修饰后面的名词;无连字符的在句中做表语,放在系动词后面。 The five-year-old boy can dress himself.那个5岁的孩子自己能穿衣服了。 My son is a five-year-old boy.我的儿子是一个五岁的男孩。 2、序数词的构成 1)许多序数词是由相应的基数词后加词尾-th构成的,如four / fourth,sixteen / sixteenth; twentieth, thirtieth, fortieth 等表示整十的序数词,由相应的基数词将词尾y改为ie,再加-th 构成。 批注:1. 基数词和序数词间的转化规律: 基数词变为序数词的规则(口诀) 基变序,有规律,词尾加上th; 一、二、三特殊记,八去“t”,九去“e”; “ve”要用f替,见“y”变成“ie”词尾加上“th”; 若是遇到几十几,只变个位就可以。 2. 几个常考的不规则变化序数词需注意:ninth,twelfth,fortieth,ninetieth等。 2)非整十的多位数,将个位数变成序数词即可:twenty-first(第21),thirty-sixth(第36),ninety-ninth(第99),three hundred and sixty-fifth(第365)等。 三、数词的用法 1)序数词前通常要用定冠词,但当序数词前有形容词性物主代词时,通常省略其前的定冠词。如: Today is my father’s fortieth birthday. 批注:有时序数词前不用定冠词,而用不定冠词,表示次第在原有基础上的增加。如: We’ll have to do it a second time. 我们得再做一次。 2)时刻的表示:小时,分钟,秒钟都用基数词表示,例如:five o'clock, seven thirty, two to eight等。 3)年,月,日的表示:年份用基数词,日用序数词。例如:in 1999,五月八号 写作 May the eighth 批注:表示在几世纪这个概念时,用序数词。例如:在21世纪 写作 in the twenty-first century. 4)在分数的表达,分子须用基数词,分母用序数词。分子如是1以上的基数词,分母须用复数形式。 如1/3写作a/one third,3/4写作three fourths。 5)编号的表示:基数词放到名词的后面,前面的名词要大写;序数词放在名词的前面,要加定冠词。例如:Lesson 1,the first lesson. 批注:本部分可以依照从基数词到序数词的顺序,给孩子讲解数字的表达方法,基数词变序数词的方法和特殊的书写,数词部分一些知识点比较零散,老师在讲完知识点后要注意以简洁的语言给孩子系统总结。 【课堂小结】 1、对基数词的考查主要是多位数的读法及hundred、thousand、million和billion等词的用法,对序数词的考查主要是序数词的变化规则。 2、多位数的读法学生要学会从右边开始每三位数划为一组,读数时在第二个横线后加上thousand ,在第三个横线后加上million 如:150 620 786 读作:one hundred and fifty million six hundred and twenty thousand seven hundred and eighty six. 对于题目中需要填写序数词的,学生可以根据基数词变序数词的口诀进行解题。 3、注意事项: 1.不规则序数词的书写 2.分数的表达方法 。 【课堂训练】: 一、数词填空 1. Even a child knows September is the ______ month of a year.(nine) 2. Three ______________(hundred)of the students are dancing at the square after supper. 3. My family live on the_________(five)floor of the tall building. 4. I’ve bought a present for my father’s_________(forty)birthday. 5. December is the_____(twelve) month of it. 6. Chinese people plant several__________? (million) trees every year.??? 7. Now _______(thousand) of people around the world can’t get clean water. 8. The doctor advised him to take the medicine _____ (two) a day. Keys:1. ninth 2. hundred 3. fifth 4. fortieth 5. twelfth 6. million 7. thousands 8. Twice 二、单项选择 1. ________ visitors come to Changzhou during May Day holidays every year. A. Thousands of B. Two thousands C. Thousand of D. Thousand 2.— How was your weekend? —Great! It was my grandfather's____ birthday. We enjoyed ourselves. A. seventy B. seventieth C. the seventieth D. Seventeenth 3.May is the _____ month of a year. A. fifty B. fifteen C. fifth D. five 4. A _____girl named Dong Changzhou looked after her disabled father. A. three-year-old B. three-years-old C. three years old D. a years old 5. Please turn to page __________ and look at the ____________ picture in this unit. A. twentieth; one B. twenty; one C. twentieth; first D. twenty; first 6. -- I hear your friend is visiting San Ya again. Is it the second time for him? -- Yes, and he will come for _______time next spring. A. a third B. a second C. the third D. a third 7. —Would you like to have _____ apples? —No, thank you.. I’ve had enough. A. other two B. another two C. more two D. two others 8. There are _____ days in a week and Tuesday is______ day of the week. A. seven ,third B. seven ,the third C. seventh ,three D. the seventh, three 9. There ______ twelve months in a year. September is the_____ month. A. are, ninth B. is, ninth C. are, nineth D. is, nineth 10. Please turn to ______. A. Page 11 B. the 11 st page C. page 11 D. page the 11 th Keys:ABCAD ABAAA

  • ID:4-5987634 江苏省苏州市相城、吴中、吴江区2018-2019学年第二学期期末教学质量调研测试七年级英语试题(无答案,无听力音频和材料)

    初中英语/期末专区/七年级下册

    2018~2019学年第二学期期末教学质量调研测试 初一英语 2019. 06 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。共九大题,满分120分。考试用时100分钟。 注意事项: 1.答题前,考生务必将自己的学校、班级、姓名用0.5毫米黑色墨水签字笔填写在答题卡相对应的位置上,认真填写自己的考试号并用2B铅笔把考试号对应的数字涂黑; 2.答选择题必须用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,请用橡皮擦干净后,再选涂其他答案;答非选择题必须用0.5毫米黑色墨水签字笔写在答题卡指定的位置上,不在答题区域内的答案一律无效,不得用其他笔答题。 第Ⅰ卷(五大题,共69分) 一、听力选择(共20小题;每小题1分,满分20分) A)听对话回答问题 本部分共有10道小题,每小题你将听到一段对话,每段对话听两遍。在听每段对话前,你将有5秒钟的时间阅读题目;听完后,你还有5秒钟的时间从题中所给的A, B, C三个选项中选出最佳选项。 1 .What does Ann's father do? 2. What pet does Julia have? 3. What will the woman eat tomorrow morning? 4. What animal did Alice see in the zoo yesterday? 5. Which city does Wendy like best? A. Paris. B. Tokyo C. London. 6. How did Peter prepare for a test? A. He studied by himself. B. He worked with his friends. C. He asked his teacher for help. 7. What is Jimmy good at? A. Playing the drums. B. Playing the er hu. C. Playing the piano. 8. What did the man do last night? A. He watched TV B. He enjoyed operas. C. He :saw a film. 9. Where are the two speakers? A. In the garden B. On the street. C. At the police station. 10. What are they talking about? A. The man's trip. B. The plan for the holiday. C. The food in China. B)听对话和短文答题 你将听到一段对话和两篇短文,各听两遍,听每段对话和短文前,你将有时间阅读相关小题,每小题5秒钟;听完后,你还有5秒钟的时间从题中所给的A, B, C三个选项中选出最佳选项。 听一段对话,回答第11-12小题。 11.Who is Sunny? A. The boy. B. The girl. C. The girl's dog. 12. Why doesn't the boy's mother keep a dog at home? A. Because it eats too much. B. Because there is no room. C. Because she thinks it's dirty. 听第一篇短文,回答第13-15小题。请根据内容从所给的A, B, C三个选项中选择正确的选项,完成信息记录表。 The Greens' weekend Mr Green He went on a boat trip with his 13 on Saturday. Mrs Green She cleaned the house. She did some cooking. She 14 in Starlight Shopping Mall. David He went for a walk with his classmates along the street. He played football 15 . 13. A. neighbor B. father C. friend 14. A. bought some clothes B. had a party C. met old friends 15. A. near the river B. along a street C. in the park 听第二篇短文,回答第16-20小题。 16. What is a library? A. It has many books and other things for people to read. B. It has computers for people to play games. C. It is a place for people to read and to sleep. 17. How many people turned New York City into a place to live in? A. 50. B. 200. C. 250. 18. Where did they sleep in the library? A. On the floor. B. On the reading tables. C. On the chairs. 19. Why did people live in the library? A. Because these. people had no homes. B. Because the city wanted to close it. C. Because these people wanted to read in the library. 20. What did the city agree to do at last? A. To let people live in the, library. B. To keep the library open. C. To keep the library closed to save money. 二、单项填空(共l0小题;每小题1分,满分10分) 从A, B, C, D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 21.Be careful fire or something dangerous that may happen to you. A. on B. in C. for D. with 22.—Wow! Whose flowers are these? —Happy birthday to you, Mum! They are just for . A. you B. your C. yours D. yourself 23.—I watched the NBA game last night. — amazing game it was! A. What B.now C. What an D. How an 24.—You have a nice bike! —Thank you. My father it last week. A. buys B. bought C. is buying D. will buy 25. After work, Linda usually drives to her son's school and then him home. A. puts B. carries C. takes D. throws 26. Every year people go back to their hometown for the Spring Festival. A. million B. millions C. million of D. millions of 27.—What do you know about Mary's brother? —Well, he likes volleyball and his is to be a sports star. A. job B. dream C. habit D. story 28. Jane her favourite star's photos on the wall after she got home. A. put up B. put off C. put on D. put down 29. It is very important us English wall. A. for; learn B. of; learn C. for; to learn D. of; to learn 30.—May I go to play football, Mum? — . You should do your homework first. A. No, you can't B. No, you couldn't C. Yes, you can D. Yes, you may 三、完形填空(共14小题;每小题1分,满分10分) 先通读下面的短文,掌握其大意,然后在每小题所给的A, B, C, D四个选项中;选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 It is exciting to travel to other countries. We can see many interesting things and people there. We can also 31 many delicious food there. But sometimes we aren't so happy 32 we can't understand the people there and it brings us much 33 . One of the best ways of understanding the people is to watch 34 they do in their free time. Most English men, women and children love 35 things, especially flowers. Visitors 36 England in spring, summer or autumn 37 see gardens all the way along the railway lines. There are flowers at the airports, in factory grounds and in gardens along the roads. Each English town has at least one 38 with beautiful flower beds. But what the English enjoy most is growing things 39 . If it is impossible to have a garden, then a window box or a pot(盆)will do. Looking at each other's 40 is what the English like doing in their free time. So when you travel to Britain, you can see the gardens to understand British people. 31. A. see B. buy C. taste D. get 32. A. though B. so C. before D. because 33. A. happiness B. sadness C. trouble D. worry 34. A. what B. how C. when D. which 35. A. watching B. buying C. enjoying D. growing 36. A. from B. to C. of D. off 37. A. should B. must C. can D. have to 38. A. zoo B. park C. cinema D. restaurant 39. A, itself B. themselves C. himself D. herself 40. A. gardens B. kitchens C. schools D. bedrooms 四、阅读理解(共12小题;每小题2分;满分24分) 阅读下面A, B, C, D四篇短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A, B, C, D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A Welcome to the City Museum! Opening hours Monday - Friday: 8:00 a.m – 6:00 p.m. Saturday - Sunday: 7:00 a.m. - 7:00 p.m. Price Adults(成人):$8 Age 15 - 18: $6 Age 8-14: $3 Under Age 8: free How to get there Way 1:20 minutes by underground Way 2: 10 minutes by taxi Way 3: 45 minutes by bus 41. Lin is 15, and her brother is 7. If both of them go to the City Museum, they should pay . A.$3 B. $6 C.$8 D. $9 42. Which ofthe.foiiowing sentences is NOT TRUE according to the table(表格)? A.It takes 20 minutes to go to the museum by underground. B. Taking a bus to the museum casts the most time. C. The museum opens for 12 hours every day. D. The museum is closed at 6:00 p.m. on weekdays. 43. We can read the notice information from . A. a newspaper B. a storybook C. a history book D. a comic book B It's a sunny morning. The weather is warm. Jack is at the bus stop and waiting for a bus. He is going to school. Then he sees an old man with a black umbrella in his hand. "Is it going to rain today, sir?" Sack asks the old man. "No,"says the old man, "I don't think so." "Then why do you take the umbrella? Do you want to keep the sun off?" "No. The sun is not very hot today." Jack looks at the umbrella again. And the old man says, "I'm old. My legs are not very well, and I can't walk fast. I really need a cane(拐杖).But when I take a cane, people say, 'Look at the old man.' I don't Like hearing that. So I take an umbrella." 44. Where does Jack see the old man? A. On the bus. B. At school. C. In the library. D. At the bus stop. 45. The old man uses the umbrella to . A. keep the sun off B. keep the rain ofF C. help himself walk fast D. save his life 46. The old matt will feel if he hears people say "Look at the old man". A. afraid B. unhappy C. quiet D. worried C Animals have the abilities to protect themselves. They hide themselves when they face danger. Some hide in holes, some hide under the water, some hide inside trees... But some animals have an even quicker way to hide. They stay just where they are! An animal's colour can help it hide. Some rabbits have fur and it can change colours. In winter, their fur becomes white. So when snow falls, you can't see them. A white rabbit hides in the best place of all---right inside its own fur. Some fish can change their colours when they need to. If they don't move, you can't see them because they are like sand(沙)or rocks(岩石). An animal's shape(形状)can help, too. There is a kind of bird. Its body is long and thin. It lives in tall grass. The long, thin bird looks just like the grass around it. Even if you look at the grass all day, you may never find the bird there. What will you do if you want to hide yourself? Think of how animals hide. Maybe you could best hide in a room with lots of other children in it. 47. How many kinds of animals are talked about in the passage? A. Two. B. Three. C. Four. D. Five. 48. What does the underlined word them refer to(指代)? A. Colours. B. Fish. C. Rabbits. D. Rocks. 49. Which of the following is TRUE according to the passage? A. Not all animals need places to hide. B. Some fish like hiding in rocks. C. White rabbits can hide in the snow in winter. D. The long, thin bird can't hide in the grass. D I was a little sad on Mother's Day because my mother wasn't with me. She was 400 kilometers away. I called her and said happy Mother's Day to her. And I told her the story about lilacs(紫丁香). Lilacs are beautiful. I want some to make my room more beautiful. I know where I can find them. Last week together with my friends, I drove to a small hill. I ran quickly to enjoy the flowers as soon as I got off my car. I picked some lilacs carefully. On my way home I felt very happy. When we drove past a house, I saw an old woman sitting on a chair in front of it. She looked sad. I stopped my car, got out of it and walked to her. I put my flowers in her hands. The old woman thanked again and again. She looked so happy! When I went back to my car, one. of my friends asked me, "Who is the old woman? Why do you give our flowers to her?" "I don't know her," I told her, "but it's Mother's Day today, and she has no children with her. Just think how much those flowers mean(意味着)to her." 50. What did the writer want to do when she drove to pick the lilacs? A. To enjoy the flowers. B. Ta send the flowers to her mother. C. To send the flowers to the old woman. D. To make her room more beautiful. 51. Why did the writer give the flowers to the old woman? A. The old woman was her friend. B. She disliked these flowers. C. Her mother asked her to do that. D. She wanted the old woman to be happy. 52. The story tells us to . A. look after flowers well B. be kind to others C. remember Mother's Day D. love children 五、信息还原(共5小题;每小题1分,满分5分) 根据对话内容,从对话后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 A: Excuse me, where's the railway station, please? B: The railway station? Let me see. Oh, yes. 53 A: Maple Street? Where is it? 54 B: No. 55 That's Maple Street. A: OK. B: 56 It only takes you about ten minutes. A: So, walk on to the corner and turn right. Thank you very much. B: 57 A. You're welcome. B. How far is it? C. It's in Maple Street. D. It isn't. E. And the railway station is just there on the left.F. Is it far? G. Go straight on to the post office on the corner and turn right. 第Ⅱ卷(四大题,共51分) 六、词汇检测(共10小题;每小题1分,满分10分) 根据下列句子及所给汉语注释或通过上下文,在答题卡上标有题号的横线上,写出空缺处各单词的正确形式。每空只写一词。 58. I'm afraid of (老鼠).But some people keep them as pets. 59. He was so (激动的)because he won the first place. 60. Tree-planting Day is on the (十二)of March. 61 .Mrs Li is too thin, She (重)only forty kilograms. 62. Kite flying was popular two (世纪) ago. 63. We cannot believe that you learn to dance so (迅速地). 64. His present (使惊奇)me a lot. It was so nice. 65.—Suzhou is for its gardens. —Yes, every year a lot of visitors come here. 66.—What does your father do? —He is a computer . He often helps to check the computers, in the neighbourhood. 67.—Andy off the bike and hurt her leg yesterday. —I'm sorry to hear that. 七、句子翻译(共5小题;每小题3分,满分15分) 将下列句子译成英语,并将所译句子写在答题卡上标有题号的横线上。 走过桥,你就能看到大象。 我常在周日下午参加一些活动。 我弟弟八岁时能拉小提琴了。 学生们将尽最大努力帮助那些贫困孩子。 爱丽丝个子太大,不能通过那扇门。 八、阅读表达(共3 小题;73题1分、74题2分、75题3分,满分6分) 阅读下面的短文并用英语回答问题,并将答案写在答题卡上标有题号的横线上。 The students of Class 1, Grade 7 are going hiking(徒步旅行)on their field trip. Hiking is good for people's health. Many hikers like to hike in the countryside(乡村), forests and mountains(高山). Just walking for fun is the first kind of hiking. Many people like to hike in city parks or just on the sidewalks. A hike can take a few hours or weeks. People just need clothes and shoes that are good for the weather. At the beginning hikers should start with walks that they can do in one day. As you get stronger, you can go an overnight hikes. Later you can go longer than that. You can make your hike last for several days or weeks. For safety(安全), hikers should hike with someone. You should always have one or two friends with you. It is also a goad idea to carry a map. Backpacking is another kind of hiking. People carry food, clothes arid other things an their backs in a pack. Backpackers can stay many days in the places where there is no food to buy. They carry what they need on their backs. Now, put on your hiking shoes and take a hike! 73. How. many kind of hiking are there in. the passage? 74. What should hikers do for safety? 75. Would you like to go hiking? Why or why not? 九、书面表达(共1小题,满分20分) 假如你是Kitty,你想推荐你班同学Suzy获得本年度“阳光学生奖”,请根据以下要点写一封推荐信。 学习方面 各门功课学得很好,擅长数学和英语 兴趣爱好 喜欢音乐和运动,……(举1例) 助人事例 “助人俱乐部”成员,……(举2例) 注意:1.词数80左右,开头和结尾己经写好,不计入总词数: 2.推荐信须包括所有要点,可适当发挥,使短文连贯、通顺; 3.文中不得提及真实的人名、校名等相关信息。 Dear Sir/Madam, I'd like to recommend Suzy for this year's Sunshine Student Award. All our classmates think Suzy should get the award. We look forward to hearing from you. Yours faithfully, Kitty 10

    进入下载页面

    免费资料

  • ID:4-5983813 江苏省苏州市吴江区2018~2019学年七年级第二学期期中英语试卷(无听力试题 无答案)

    初中英语/期中专区/七年级下册

    2018~2019学年第二学期期中教学质量调研测试 初一英语 2019.04 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。共八大题,满分120分.考试用时100分钟. 第Ⅰ卷(四大题,共69分) 一、听力选择(共20小题;每小题1分,满分20分)(略) 二、单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分) 从A, B, C, D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并将答案写在答题卡上。 21. Doris seldom takes bus to school. She always goes to school by bike. A. the; / B. the; a C. a; the D. /; the 22. I don't like scarf. I think looks better. A. my; your B. mine; your C. your; my D. yours; my 23. The bookshelf is a metre my head. I have to stand on a chair to get the books. A. above B. under C. on D. behind 24.—Mum is cooking fish in the kitchen. Can you it? —No, I can't. I have a bad cold. A. see B. sound C. smell D. taste 25. There are trees in that school. They really need to plant some. A. few B. a few C. little D. a lot of 26.—What does your father do, Lily? —He is a . All of the students think his class is interesting. A. postman B. teacher C. waiter D. doctor 27. Martha is a girl. She is always ready to help others. A. tall B. friendly C. young D. careful 28. Thank you very much for bringing me so much . A. message B. problems C. ideas D. news 29. After reading for an how, you should the green tree for a minute or two. A. look out of B. look out at C. look out D. look for 30.—What's in the fridge? I'm hungry. — . Let's go to buy some. A. None B. Nothing C. No one D. No 31. There an English party tomorrow evening, isn't there? A. will be B. is going to have C. will have D. is going to be 32. I am looking forward to Sunshine Town. It is a good place . A. visiting; go B. visit; to go C. visiting; to go D. visit; going 33.—Can you read the number 2,307,018? —Yes, I can. It's . A. two million, three hundred and seven thousand, and eighteen B. two million, and three hundred and seven thousand, and eighteen C. two millions, three hundred and seven thousands, and eighteen D. two millions, three hundred and seven thousands, eighteen 34.— is it from your home to the park? —It's about ten minutes' ride. A. How often B. How far C. How long D. How soon 35.—Can I invite a friend to your birthday party? —Sure, . A. my pleaswe B. not at all C. no problem D. of course not 三、完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分) 先通读下面的短文,掌握其大意,然后在每小题所给的A, B, C, D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并将答案写在答题卡上。 Mr. White lives in Nanjing. He's a friend of 36 . He has two children. One is a son called Peter and the other is a baby daughter called Kate. She's only three months old. Peter is 37 and doesn't go to school. He stays at home to help his mother look after the baby. Mr. and Mrs. White like Chinese food, but Peter 38 . Peter likes pizza very much. Sometimes Mrs. White buys a large piece of pizza 39 her son at the weekend. The family live in a flat. There is a park near their flat and there's a lake in the park. They go to the park after supper every day. Sometimes the family 40 on the lake. Mrs. White says, "I can 41 the flowers and 42 birds sing here every day." Sometimes they 43 their children to do some shopping. One day I go to see his family. Of course, the boy 44 his young sister to me, too. "Look at the baby, Uncle," says Peter. "She's beautiful. I think she looks like me!" "Does she like playing with you?" I ask. "I don't know," answers the boy, "she can't 45 now, she's only three months old." 36. A. mine B. my C. me D. I 37. A. young B. old C. poor D. rich 38. A. does B. don't C. didn't D. doesn't 39. A. give B. with C. to D. for 40. A. go swimming B. row a boat C. have lunch D. go jogging 41. A. grow B. buy C. smell D. plant 42. A. listen B. watch C. wait for D. hear 43. A. make B. drive C. ask D. see 44. A. lends B. carries C. shows D. invites 45. A. say B. tell C. write D. speak 四、阅读理解(共12小题;每小题2分;满分24分) 请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A, B, C, D四个选项中,选出最佳选项,并将答案写在答题卡上。 A No. Books Authors(作者) Price 1 Fruits and Our Health P.H. Francis $17.50 2 Successful planting in the garden Mark Brown $19.77 3 A handbook for Taiwan's National Parks Jackson Fisher $32.00 4 Modern American History Thomas Birdsall $11.53 5 Taking care of your rabbit Helen Piers $5.39 46. Kate wants to visit Taiwan next month. She needs to buy . A. Fruits and Our Health B. Successful planting in the garden C. A handbook for Taiwan's National Parks D. Modern American History 47. Mary wants to know about fruits and health, maybe she can read more books from . A. Thomas Birdsall B. Mark Brown C. P. H. Francis D. Helen Pier 48. Lucy is interested in history and planting, she has to take with her. A. $12 B. $20 C. $30 D. $32 B Everyone has a dream job and we all hope our dreams can come true. Mr. Black works as reporter at a TV station. He wants to know what jobs students are going to do when they grow up. He went to the Evergreen School to do a survey(调查)last Friday. Mr. Black asked the students to discuss with each other and then fill in the form with a pen. He told them to tell the truth(实话,真相). Mr. Black thought most students would be teachers. The teacher is one of the best professions(职业)in the world. Maybe some students would be scientists. Rich knowledge(知识)would help them. A few students would be soldiers(士兵) because they could keep our country beautiful and peaceful. Teachers helped Mr. Black before school was over. They gave out one thousand eight hundred pieces of paper to students. When the survey's result came out, Mr. Black and the teachers were surprised. Pleaselook at the results. Profession Actor (actress) Scientist Teacher Sports Player Soldier Farmer(or else) Proportion(比例) 30% 25% 20% 15% 5% 5% 49. What does Mr. Black do? He is . A. a teacher B. a reporter C. a soldier D. an actor 50. Why did Mr. Black do a survey last Friday? A. Because he wanted to find a job for himself. B. Because he wanted to know about students' dream jobs. C. Because he was always interested in doing a survey. D. Because he wanted to know how much money students needed. 51. How many students want to be teachers in the future according to the survey? A. 90. B. 360. C. 900. D. 1800. C Today more and more cars go into families. Which car is the best for people? Different people have different ideas. Some people like the bright colour car made in China. It's really a good choice(选择). The bright colour car made in China is cheap, nice and safe. This kind of car is fit for the general income(收入) family. Some people love famous foreign cars like Japanese cars, American cars and German cars. They are good but too expensive. But most people think famous foreign cars of better quality(质量)are better in safety. These are suitable for the high income family or for business. Some people like sports cars, because they're fast and exciting. Some sports cars are very nice but very expensive. Only rich people can afford them. Some people like travelling, so they need a travel car. Travel cars are comfortable. But they use much oil. What's the best car for us? Maybe it's a new and popular topic in life. 52. The passage tells us about . A. some expensive cars B. famous foreign car C. some cars made in China D. different cars 53. What does the writer think of the bright color car made in China? A. It's nice but expensive. B. It's good but too expensive. C. It's cheap, nice and safe. D. It's comfortable. 54. According to the writer, the famous foreign car is suitable for . A. the high income family B. the general income family C. people who like travelling D. people who like sports D When we talk about red packets, the most important question is "What are you going to do with it?" One thing you could do is to put your money in the bank. Maybe you don't know, some students in Hubei began to use the Xiaogui Dangjia bank card. This is a card for children. It is from China Minsheng Bank in Wuhan. Wang Ming is a junior student in Wuhan. He said "All my pocket money has a place to go now. I can pay my own school fees(学费)." Zhu Yu, a manager of Minsheng Bank, said that they knew lots of students who didn't know how to use their money. So they wanted them to know how to use it carefully. Parents wont' that children don't know how to take care of the money by themselves. Shen Qiangqiang's mother likes the card very much. Shen was asking his mother for a computer for a long time, but his mother didn't buy it for him. She said, "We want him to use his card to save(节省)money for the computer. If we buy everything he asks for, he will think money comes too easily, and he won't work hard for it." Today, there are many different kinds of bank cards. They are from different banks. People put their money in them. Then they can use their money at any time. People can do many things with bank cards. They can wash cars, go shopping, eat delicious food and travel to other places with the money in their bank cards. The most important thing is not "How much did you get?" It is necessary(必要的)for everyone to learn how to save your money and use your money correctly. 55. In Wuhan, Xiaogui Dangjia bank card is for some . A. teachers B. parents C. students D. managers 56. Why does Shen Qiangqiang's mother like the bank card? A. Because she can put lots of money in the card. B. Because she wants her son to work hard for study. C. Because she wants her son to buy things easily. D. Because she wants her son to save money for the computer. 57. Which of the following is NOT TRUE? A. Not all the students use money correctly. B. People use bank cards to do lots of things. C. People don't like using bank cards. D. Xiaogui Dangjia bank cards come from China Minsheng Bank. 第Ⅱ卷(四大题,共51分) 五、词汇检测(共10小题;每小题1分,满分10分) 根据下列句子及所给汉语注释或通过上下文,在答题卡上标有题号的横线上,写出空缺处各单词的正确形式。每空只写一词。 58. There are some (刀)and forks on the table. Be careful! 59. You are (幸运的)to live in a neighbourhood like that. 60. Can you read this (消息)for us? 61. There are (千)of students in the hall. 62. Walk (径直)on, and you can see a big tree in front of you. 63. Those are the (工程师)bags. Please give them to me. 64. Sandy is really a clever girl. She always (记住)the words quickly. 65.—Tony, who is that boy? —He's Bruce, my brother. I'm two years younger than him. 66.—When can we the road? —Please wait for the green light. 67.—Can I go swimming in the sea, mum? —No, you mustn't. It's to swim on your own. 六、句子翻译(共5小题;每小题3分,满分15分) 将下列句子译成英语,并将所译句子写在答题卡上标有题号的横线上。 68.我的一个朋友将带领我参观她的学校。 69.为什么不和我们一起去动物园呢? 70.在第三个路口往右转,你就可以看到邮局。 71.我希望有一天你可以来参观我们的家乡。 72.从我家坐地铁到博物馆大约要花费半个小时. 七、阅读表达(共3小题;73题1分、74题2分、75题3分,满分6分) 阅读下面的短文并用英语回答问题,并将答案写在答题卡上标有题号的横线上。 A volunteer in the future There are lots of volunteers around us now. They don't do it for money. They do it only for happiness or for others. If I have a chance to join a Volunteer Club, I will try my best to help others. In my class, I am good at Maths and Science. I can help my classmates who are in trouble if I am free. In the primary school, I can help teach young students paint because I am good at drawing. And I am good at singing, so I can sing songs to cheer up the sick people in hospital. Also, I can help the old people in the old people's home. I can do the housework for them because I think the old people will be very tired if they do the housework by themselves. Except(除了) these, I can do some other things. Not only I feel good about helping others, but also I do something useful. So I think I should study hard to improve my skills and I will help others more in the future. 73. Why do lots of people want to be volunteers? 74. What does the writer think of helping others? 75. Do you want to be a volunteer? Why or why not? 八、书面表达(共1小题,满分15分) 假如你是Melody,你想向你英国的朋友Rebecca介绍你的家乡,请根据以下提示完成下面的短文。 Hometown …(自拟) Environment(环境) clean, beautiful, green trees and flowers Public facilities(公共设施) a park, a shopping mall, some restaurants, ...(自拟两个) Living place a flat in… Hope …(自拟) 注意:1.词数70左右; 2.须包括所有要点,可适当发挥,使短文连贯、通顺; 3.文中不得提及真实的人名、校名等相关信息。 Dear Rebecca, I'm writing to tell you something about my hometown. Yours, Melody 3

    进入下载页面

    免费资料

  • ID:4-5969936 牛津译林版7B语法专项复习1(共25张PPT)

    初中英语/期末专区/七年级下册

    复习 7B 语法专项(一) 重点 基数词和序数词 形容词性物主代词和名词性物主代词 一般将来时 名词所有格 基数词 【概念】用来表示数量多少的词叫基数词。 【基数词的构成】 one, two, three, four, five, six, seven, eight, nine, ten, eleven, twelve thirteen, fourteen, fifteen, sixteen, seventeen, eighteen, nineteen twenty, thirty, forty, fifty, sixty, seventy, eighty, ninety Tips 【考题链接】 We all know that there are ______students in our school. A. five thousand, six hundred and ninety B. five thousands, six hundred and ninety C. five thousand, six hundreds and ninety D. five thousands, six hundreds and ninety —What time is it? —It’s ______. A. forty past three B. three past forty C. twenty to four D. twenty two 序数词 【概念】表示顺序的词叫序数词,通常用来表示楼层,日期,位置等。 first, second, third,fourth,fifth,sixth, seventh, eighth, ninth, tenth, eleventh,twelfth twenty-twentieth; thirty-thirtieth; forty-fortieth ninety-nine — ninety-ninth first—1st ; second—2nd ; third—3rd; fifth—5th ; seventy-eighth—78th Tips 【考题链接】 Now, everyone, please turn to Page____ and look at the ____picture. A. Twelve, five B. Twelve, fifth C. Twelfth, fifth D. Twelfth, five 翻译下列句子 1. 一年有12个月。 There are _________________________________________. 2. 他总是第一个到校。 He is always _________________________________________. 3. —几点了? —10:20。 _________________________________________. 答案: 1. twelve months in a year 2. the first to get to school 3. —What time is it? —It is ten twenty 形容词性物主代词和名词性物主代词 【用法】形容词性物主代词具有形容词的特性,在句子中用作定语,后面必须接名词;名词性物主代词具有名词的特性,后面不能再加名词,相当于“形容词性物主代词+名词”,在句子中可以作主语、宾语或表语。 (1) Look at the lovely cat. Do you know ____name? A. it B. its C. itself D. it’s (2) ______pen is missing. Can I use ______? A. My, yours B. My, your C. Mine, your D. Mine, yours 答案:(1) B (2) A 一般将来时 【概念】一般将来时表示将来某个时间要发生的动作或存在的状态,也可表示从客观上将要发生的动作或情况。常用的时间状语有tomorrow, next month, in a year等。 【结构】 肯定句:will/shall +动词原形 (当主语是第一人称时可以用shall)。 否定句:will/shall +not+动词原形。 一般疑问句:将will/shall 提前到句首。 (1) Work hard, and you _______________(pass) the English exam. (2) Jim ____________(visit) his parents next Sunday. 答案:(1) will pass (2) will visit “be going to+动词原形”,是一般将来时态中的一种。 【结构】 肯定句:主语+be going to do sth. 否定句:主语+be +not going to do sth. 一般疑问句:be+主语+ going to do sth? 特殊疑问句:特殊疑问词+一般疑问句? There ______ a basketball match between Class One and Class Three this afternoon. A. is going to be B. will have C. are going to be D. is going to have 答案:A 名词所有格 【教材原句】Neil’s mother is calling him from the UK. 尼尔的妈妈正从英国给他打电话。 【概念】Neil’s是名词所有格,它表示有生命的人或物的所有和所属关系。 【构成】单数名词和不以s结尾的复数名词通常在词尾加 “’s”; 以s结尾的复数名词,只在词尾加 “’”; 人名以 “s”结尾的,可以在其后加 “’s”。 【用法】 (1)如果所指的人或物为单个人所有,可以在名词后加 “‘s”。 My _____skirt is on the chair. A. sister’s B. sisters’ C. sister D. sisters 答案:A (2)如果所指的人或物为两人或多个人共同所有,则只在最后一个名词后面加“‘s”。 Can you find my black cat in_____ room? A. Jim and Mike B. Jim and Mike’s C. Jim’s and Mike’s D. Jim’s and Mike 答案:B (3)如果所指的人或物为各自所有,则应在每个名词后都加 “‘s”。 —How is Joy’s skirt? —Her skirt is more beautiful than _____. A. her sister’s and Kate B. her sister and Kate C. her sister and Kate’s D. her sister’s and Kate’s 答案:D 单选 ( ) 1. If ____ pencil is lost, ____ can use _____. A. his, you, his B. her, she, mine C. your, you, her D. mine, I, hers ( ) 2. The hospital is a bit far from here. It’s about _______. A. forty minutes’s walk B. forty minute’s walk C. forty minutes walk D. forty minutes’ walk ( ) 3. Looking after children is not only ____work, men should also do it. A. women B. women’s C. woman’s D. womens’ ( ) 4. —Do you know the woman in the car? — Oh. She is _____ mother. A. Lily and Lucy B. Lily and Lucy’s C. Lily’s and Lucy’s D. Lily’s and Lucy ( ) 5. I want to go to see _____ old friend of ______ this afternoon. A. an, mine B. a, me C. an, my D. a, mine’s 答案:BDBBA The End

    进入下载页面

    免费资料

  • ID:4-5969920 2018-2019学年牛津译林版英语7B期末复习完形填空练习(含答案)

    初中英语/期末专区/七年级下册

    2018-2019学年7B期末复习练习《完形填空》 (一) We all think boxing is a boys' sport. 1 Li Jingwen thinks different. The 14-year-old 2 is a good boxer! She 3 beat a 70-kilo adult man. "Boxing looks so cool," she said. Li got the women's 46 kg category 4 this year's National Women's Boxing Championship in Zibo, Shandong. "Li hits hard and moves 5 . She is very strong," 6 coach Li Jie said. Li Jingwen used to practice Chinese kickboxing. At the 7 of 10, she tried boxing and fell in love with it. She 8 boxing at a sports school in Hangzhou, Zhejiang. She is very 9 and studies for about four hours every day. For her, boxing 10 very interesting. She loves it a lot. 1. A. And B. So C. But D. Because 2. A. girl B. boy C. woman D. man 3. A. can B. can't C. must D. mustn't 4. A. at B. in C. for D. about 5. A. early B. late C. slowly D. quickly 6. A. my B. your C. his D. her 7. A. month B. day C. week D. age 8. A. studies B. teaches C. watches D. thinks 9. A. free B. surprised C. busy D. bored 10. A. am B. is C. are D. be (二) Some people work for a long time. They go back from 1 to home very late. After a 2 day's work, they may feel tired. Sometimes they 3 on the bus. They even can't go off the 4 on time. If you are one of them, that's really a problem for you. But now something may 5 . It's almost 12 p.m. on a Friday night. You are 6 the last bus home. However, you fall asleep on the bus and you 7 your stop. Don't worry if you are in Tokyo. The 8 now has the Nesugoshi Kyusai buses for you. The name means "Oversleeping Rescue Buses". The buses meet passengers in suburban areas and bring 9 back downtown. Each passenger 10 880 yen(around 51.5 yuan). It's cheap for people to take it. 1. A. restaurant B. bank C. work D. library 2. A. short B. long C. early D. late 3. A. sleep B. eat C. talk D. drink 4. A. car B. bike C. train D. bus 5. A. follow B. help C. guide D. stop 6. A. for B. at C. on D. of 7. A. miss B. hear C. find D. visit 8. A. town B. city C. farm D. country 9. A. he B. him C. they D. them 10. A. earns B. takes C. costs D. pays (三) Tokyo has the world' s first hedgehog(刺猬)cafe and its name is Harry. The hedgehog is one of the most popular pets in 1 . There are about 30 friendly 2 in the cafe. People can spend time with them and even 3 them home. 4 the blackboard at the cafe, you can find the price of 5 hedgehog. If you 6 like hedgehogs, you can buy one. At Harry, if you spend 1, 000 yen(日元),you can spend one hour with 7 cute animals. All of these hedgehogs are 8 . However, some of them might spike(用尖物刺伤)people sometimes. 9 the waiters always teach people how to get along well with the hedgehogs. It is really enjoyable to have a cup of 10 while playing with cute hedgehogs, isn't it? 1. A. Japan B. China C. Canada D. England 2. A. monkeys B. dogs C. cats D. hedgehogs 3. A. take B. bring C. get D. make 4. A. Of B. In C. On D. For 5. A. each B. either C. one D. all 6. A. very B. much C. really D. always 7. A. this B. that C. those D. whose 8. A. free B. busy C. helpful D. friendly 9. A. But B. And C. So D. Because 10. A. coffee B. orange C. milk D. water (四) People worry about that they often lose their keys. Now if you forget 1 your key is, you can find it quickly. Let's read the following. Yesterday Mr. Smith 2 his key in the room. "Where is my key?" he said to himself. He didn't know 3 . He thought hard and 4 had an idea. "Hello ! " he said in a loud voice. "Hello !" a voice came from inside the drawer(抽屉)of the desk. He was 5 to hear that. He hurried to the desk and pulled the drawer 6 . To his pleasure, he 7 out the key from the drawer. What is all 8 ? So, that is a new 9 invented in America. There is an integrated circuit(集成电路)and a very small speaker built in it. It can tell its 10 voice in no more than nine meters. 1. A. that B. where C. why D. which 2. A. took B. got C. brought D. lost 3. A. what to do B. how to do C. when to find D. where to go 4. A. before B. while C. then D. than 5. A. surprised B. interesting C. angry D. sorry 6. A. closed B. up C. down D. open 7. A. put B. took C. looked D. tried 8. A. in B. at C. about D. off 9. A. key B. drawer C. table D. house 10. A. desk's B. owner's C. man's D. woman's (五) A young man wanted to find a job after finishing school. One day he came to a big 1 for it. It was a good company and many people wanted to 2 there. There were six young people that day but they only 3 one. The interview was very 4 : It was only a few minutes' short talk. On the morning of the third day, the young man got a text message. It said, "We are 5 to tell you that someone did better than you in the interview. So you cannot work in our company." He felt very sorry, 6 he answered "Thank you all the same." in the text message. Later in that afternoon, the young man got another text message 7 : "We are glad to tell you that you can be one of us !" The young man didn't know 8 . People who worked in the company told him, "Only you said‘ 9 ’. That was the real 10 . You passed it, so only you got the job." 1. A. factory B. company C. school D. hospital 2. A. work B. study C. visit D. live 3. A. had B. asked C. invited D. wanted 4. A. long B. easy C. interesting D. hard 5. A. lucky B. careful C. sorry D. glad 6. A. so B. and C. because D. but 7. A. saying B. speaking C. writing D. calling 8. A. how B. when C. why D. where 9. A. Not at all B. I'm glad C. Sorry D. Thank you 10. A. test B. answer C. job D. chance (六) Almost all the students at school in China are learning a foreign language. And millions of adults(成年人)are learning a certain foreign language, too. How l the adults learn it? Some people try to learn 2 at home; others go to evening classes. If they 3 the language only two or three times a week, the learning will take a long time, like students learning a language 4 . A few 5 try to learn a language fast by(通过)studying six or more hours a day. However, most people can't afford this, and for 6 people it is not necessary. They need the language in order to do their work 7 . Whether the language is learnt quickly or slowly, it is 8 . Machines and good books will 9 , but they can't do the student's job l0 them. 1. A. does B. do C. is D. are 2. A. itself B. them C. it D. themselves 3. A. use B. find C. eat D. play 4. A. at home B. here C. there D. at school 5. A. girls B. boys C. students D. people 6. A. many B. much C. a lot D. few 7. A. better B. good C. nice D. worse 8. A. easy B. happy C. hard D. beautiful 9. A. need B. help C. like D. teach 10. A. for B. at C. with D. to 参考答案 (一) 1. C 2. A 3. A 4. A 5. D 6. D 7. D 8. A 9. C 10. B (二) 1. C 2. B 3. A 4. D 5. B 6. C 7. A 8. B 9. D 10. D (三) 1. A 2. D 3. A 4. C 5.A 6. C 7. C 8. D 9. C 10. A (四) 1. B 2. D 3. A 4. C 5. A 6. D 7. B 8. C 9. A 10. B (五) 1. B 2. A 3. D 4. B 5. C 6. D 7. A 8. C 9. D 10. A (六) 1. B 2. C 3. A 4. D 5. D 6. A 7. A 8. C 9. B 10. A