欢迎您,[登陆][注册] (您的IP:34.207.78.157)

初中英语中考专区一轮复习
全部(2000) 课件 教案 试卷 学案 素材 视频 电子教材
不限 普通资料 精品资料 特供资料 成套资料
  • ID:4-5946196 2019年中考英语一轮教材复习阶段性测试题(共10套 无答案)

    初中英语/中考专区/一轮复习/教材梳理/九年级全册

    初三总复习阶段性测试(八年级上册1-4)(40分钟完卷) 单项选择。(30分,每题1分) (  )1.—When did the old man ____? —In 2006.He ________ for nearly ten years. A.die,died B.die,has been dead C.dead,has died D.dead,died (  )2.They decided ____ a bridge over the river. A.build  B.to build   C.building (  )3.He is too heavy.He has decided ____ some exercise to keep healthy. A.to take  B.not to take   C.take (  )4.—Would you like some more noodles,Celia? —Yes,just ____,please. A.a few B.few C.a little D.little (  )5.Hurry up,kids!The school bus is coming.We have____ time left. A.few B.a few C.little D.a little (  )6.There will be ____ jobs for people because some robots will do the same jobs as people. A.many B.more C.fewer D.fewest (  )7.—____ do you go to the Buddy Club in your school? —Twice a month. How far B.How long C.How soon D.How often (  )8.She always does very well in the English exams.But she can ____ understand English radio programs. A.always B.hardly C.already D.easily (  )9.—So beautiful flowers!I can't decide ____ for my mom. —For Mother's Day.It can't be better to take some carnations(康乃馨). when to choose B.which to choose C.how to choose (  )10.—____ can you finish your homework? —In about an hour. How long B.How soon C.How often D.How far (  )11.I hear they are going to London,but I don't know ____ they will stay there. how soon B.how often C.how long D.how fast (  )12.If more people give up driving cars,the air will get much ____ in a few years. clean B.cleaner C.the cleaner D.the cleanest (  )13.He has ____ arms now and is able to pick the table up with one hand. weakest B.weaker C.strongest D.stronger (  )14.—Is Tina ____ than Tara? —Yes,but Tara is ________ in her class. A.taller,the heaviest B.tall,heavy C.taller,heavier D.the tallest,the heaviest (  )15.—Did John get Number 1 in the math exam? —Yes,no one did so____ as him. A.good B.well C.better D.best (  )16.—Which of the two subjects do you like,art or music? —____.They are really interesting. A.Neither B.Both  C.None D.all (  )17.—The East Lake is not far from the Yellow Crane Tower,so you can easily visit___ in a day. —Fantastic!I can't wait for it. A.none B.both C.all D.either (  )18.—Do you know that China is one of ____ countries in the world? —Yes,I do.It's much ________ than the US. oldest,older B.the oldest,older C.the oldest,elder D.the elder,elder (  )19.I think Deyang is becoming ____. more beautiful and more beautiful B.more and more cleaner C.more and more beautiful D.clean and clean (  )20.—Which of the two magazines will you take? —I'll take ____ though I find ________ of them are very useful to me. all,both B.either,either C.either,neither D.either,both (  )21.Scientists say that banana trees may disappear from the world ____ banana cancer. because of B.instead of C.as for D.together with (  )22.—Which season do you like ____ in Deyang,dry season or rainy season? —Rainy season. A.well B.better C.best D.the best (  )23.She seems______unhappy. A.to B.to be C.be D.Being (  )24.Mike was ______to work and make money. young enough B.enough young C.old enough D.enough old (  )25Tom didn’t go to school _____illness. because B.because of C.instead of D.if (  )26.When did you______Beijing last week? reach in B.reach C.arrive D.get (  )27.The Chinese team _____the American team in that important game. win B.won C.beats D.Beat\ (  )28.We can get lots of _______on the Internet. message B.suggestion C.information D.informations (  )29.It is really necessary for me ______ the meeting. to attend B.attends C.attended D.attending (  )30.Tom feels like _______TV every day. to watch B.watches C.watched D.watching 二. 完形填空。(20分,每题2分) If you have seen the short play “I've got much money(不差钱)”,you must have been impressed by the way Xiao Shenyang dressed __31__.The dress he wore is called the kilt(苏格兰方格呢短裙).There is a famous __32__ in Scotland. It says,“A man in a kilt is a man and a half.”This saying shows how important the kilt is for Scottish people. The kilt is a special dress. Most Scottish men __33__ it. Why do Scottish men wear __34__ and what's the history of this special dress? It's said that in the 16th century,the Scottish highlands were __35__,so the roads were always full of mud(泥).The mud made it very difficult for soldiers to move around. Slowly people found that the soldiers in kilts could move more _36 __ than those in trousers because kilts were much more flexible(灵活的).What's more,soldiers could use the kilt on cold nights as a blanket. In the modern times,the kilt stand for Scottish pride. People wear kilts for _37__ events,weddings and traditional sporting events,for example. But that's not all. The colors of a kilt also show a person's family history. Each Scottish family has a different pattern. So a Scotsman is wearing not only the national dress of his country,__38__ the pride of his family. Today,fashion designers are trying to make the kilt __39__ more modern and fashionable to catch more eyes. Besides cloth,the designers are trying some _40__ materials such as paper and leather(皮革). ( )31. A. himself B.him C.his D.he ( )32. A. word B.saying C.sentence D.conversation ( )33. A. sell B.dress C.wear D. make ( )34. A. jackets B.shirts C.trousers D.kilts ( )35. A.dry B.wet C.wide D.narrow ( )36.A.slow B.slowly C.quick D.quickly ( )37.A.small B.unimportant C.special D.difficult ( )38. A. but B.and C.or D.yet ( )39. A. feel B.smell C.look D.sound ( )40 A. other B.another C.others D.else 三.阅读理解。(10分,每题2分) Notice The Social Studies Club and Library Club are working together to organize Clean & Green Week activities. (A)Best invention competition The competition is divided into two parts:Individual (个人的) and Team. Each team should have three members. The inventions must be made of small or used materials. Prizes Individual Team First prize Second prize Third prize $50 book voucher(代金券) $30 book voucher $20 book voucher $180 book voucher $120 book voucher $90 book voucher   You can get the application forms from the library during opening hours. Hand in your inventions before 30 September,2014. Please call us at 624-7986 for more information. (B) “Recycle to Save Our Earth” exhibition An exhibition on recycling will be on in the library. Please go to the library to find out exhibition time. Do Your Part to Save the Earth Start Recycling Today Organizers:Social Studies Club & Library Club (  )41. If you want to take part in the invention competition,you must ________. A.join a club B.call at 624-7986 C.go to the exhibition hall D.fill in an application form (  )42. If Tom gets the first prize in the competition,he will get ________ book voucher. A.$20 B.$50 C.$120 D.$180 (  )43. What do the words “application forms” mean in Chinese? A.申请表 B.感谢信 C.书法 D.荣誉 (  )44. Which of the following is NOT true according to the passage? A.You can see an exhibition on recycling in the library. B.Clean and Green Week activities are organized by two clubs. C.The students can make their inventions from all kinds of materials. D.The students have to hand in their inventions before 30 September,2014. (  )45. Clean and Green Week activities are organized to ________. A.make students interested in reading B.encourage students to recycle things C.make students' life more colorful D.encourage students to invent more things 四.根据汉语意思填空。(30分,每题2分) 46.I __________(想知道)what life will be like in 100 year. 47.Can you find any ____________(差异) between the two pictures? 48.Both of the jackets look nice on me,I can't decide which one to _________(选择). 49.Teenagers should do lots of outdoor ___________(活动) in our free time. 50.If ________(任何人) wants to go there,please tell me. 51.Mary ________(几乎不) made any mistakes in the exams. 52.It's ___________(必要的) for everyone to protect environment. 53.Eating too junk food is bad for your __________(健康) 54.Their service made us feel very _____________(舒适的). 55.That boss ______(提供)me a job,but I didn’t accept it. 56.She wants to buy a big house for her parents,so she is__________(工作努力的) 57.Tina was the ______________(获胜者)in the English competition. 58.The air in the countries is __________(新鲜的)than that in the cities. 59.She is very_____________(粗心的),she often makes mistakes when she does her homework. 60.I’m so ____________(饥饿的),so please give me another bowl of noodles. 五.短文填空。(10分,每题1分) Being outgoing is 61 for your life. Those who are more outgoing like to meet lots of people and have more fun in life. In fact,being outgoing is not so 62 as you think. Even shy people can be outgoing. You can start becoming outgoing with your best friend or a group of 63. But the real challenge (挑战)comes when you meet 64 people or new friends. Smile more,and usually they will return your 65. In this way,you may have some talks. Start a talk. Just a simple “Hello” or “How is it going” is a good start. If you want to make interesting talks,you should read 66 in newspapers,or surf the Internet for new 67 and then keep that in mind. The easiest way to become more outgoing is to go out. This is 68o the most important step (步).Go to a 69,beach,club,party or any other place that you think can be fun,and you may 70 new friends there. 61______________62_______________63______________ 64_______________65______________ 66_______________67______________ 68_______________69______________ 70____________ 第 页 初三 阶段复习八年级上5-8(60分钟完卷) 单项选择。(30分,每题1分) (  )1.—Would you mind________ me a hand? —Of course not. A.give B.giving C.to give D.gave (  )2.—Would you mind my opening the window? —____ It's much too hot here. Certainly. B.Of course not C.All right. D.Yes,you can. (  )3.We are sure ________the news of this competition. A.about B.at C.to D.in (  )4.—Our class are sure ________the game tomorrow. —I think so,too. A.win B.wins C.to win D.won (  )5.—I can help you. I am sure ________ you can get the job. —Thank you for your help. A.that B.what C.if D.which (  )6.The Olympic Games of 2020 will ________ in Tokyo. A.happen B.took place C.happened D.take place (  )7.I happened ________my friend Lin Hai on my way home. A.to see B.seeing C.saw D.see (  )8. John likes math very much. He wants to be a(n)________ when he grows up. A.pianist B.singer C.violinist D.engineer (  )9. Many fans hope ________ their idol (偶像)Chen Xiao in Beijing next month. A.see B.seeing C.to see D.Sees (  )10.After hundreds of experiments,Edison ______invented the light bulb. A.successful B.success C.successfully D.Succeed (  )11.Bob is going to be a teacher when he _______ up. A.grow B.grows C.grew D.growing (  )12.We ____ for a picnic if it ________ rain this Sunday. go,doesn't B.will go,won't C.will go,doesn't D.go,won't (  )13.—How soon will his father come back from London? —____ a week. A.Since B.In C.At D.On (  )14.The weather forecast says that ____ another storm tomorrow. A.there will have B.there will be C.there has D.there has been (  )15.There will be ____ cars in the city because people will prefer the subway. fewer B.less C.more D.many (  )16.If you want to be thinner and healthier,you'd better eat____food and take______exercise. A.more;fewer B.more;less C.fewer;more D.less;more (  )17.It's ____ to skate on the thin ice. A.danger B.dangerous C.safe D.safety (  )18.Mum wants to watch the CCTV news.Let's ____ the TV. turn on B.turn up C.turn down D.turn off (  )19.It’s time for us _____ English hard. study B.studies C.studying D. to study (  )20.My parents both got _____in that supermarket. A.a work B. a job C. works D. jobs (  )21.He promised___________back before 8 o’clock. come B.to come C.coming D. came (  )22.She _____her mother to come back early. A.hopes B. expects C.plans D.knows (  )23.—The TV is too noisy,would you mind ________ a little,please? —Sorry,I will do it right away. turning it off B.turning it on C.turning it down D.turning it up (  )24.—We know Zhao Benshan and Xiao Shenyang are good at acting. —Yes. I agree ________ you. A.with B.to C.on D.for (  )25. —My new iPhone 6 was lost just now. So I am ________ it now. —Oh,I think I can help you. look for B.find C.looking for D.Finding (  )26.Many children are left alone in the countryside.Let's try our best____them. A.help B.helping C.to help D.helps (  )27.The 3D Titanic is a moving film.My parents have seen it twice____. A.yet B.already C.never D.almost (  )28.—Could you give me some money,Dad? —____do you need? —Twenty?five yuan______OK. A.How many;is B.How much;are C.How much;is D.A.How many;are (  )29.Yesterday ____ people came to the town to watch the car race. hundreds B.hundred C.hundreds of D.hundred of (  )30.There______some rice and some dumplings in the bowl. are B.is C.was D.were 二. 完形填空。(20分,每题2分) Life in the year 3044 is very different__31__ life in the 21st century. We still do many of the things you did,but we do them __32__.For example,we now have e-friends to help us and keep us company. An e-friend is a machine that looks just __33__ a human being. It can walk and talk and can do almost __34__ we human beings do. My e-friend is a lot like me and we have __35__ fun together. She helps me __36__ my homework and we often go swimming. She is programmed to take care of me if anything __37__,so I always feel safe when we are together. She can also send me messages,just like old-fashioned e-mail,and I can download information from her memory. It's great __38__ an e-friend. I am never lonely and I always have someone to talk __39__. I would like to tell you more about life in the year 3044,but I have to send my e-friend to clean up my room.Maybe__40__ I will be able to travel back in time and visit you. ( )31.A.of B.from C.in D.with ( )32.A.different B.difference C.differently D.differences ( )33.A.like B.for C.at D.up ( )34.A.something B.anything C.nothing D.everything ( )35.A.many B.a number of C.a lot of D.the number of ( )36.A.with B.at C.on D.doing ( )37.A.will happen B.happens C.happened D.is going to happen ( )38.A.have B.having C.to have D.has ( )39.A.to B.about C.with D.both A and C ( )40.A.one day B.in one day C.after one day D.with one day 三.阅读理解。(10分,每题2分) Let's suppose it is a common day of 2060.Of course things have changed and life is very different. Trips to the moon are being made every day. Taking a holiday on the moon today is as easy as taking a holiday in Europe in the 2010's.At a number of scenic spots(风景胜地)on the moon,many hotels have been built. In order that everyone can enjoy the beautiful scenery on the moon,every room has at least one picture window. Everything imaginable is provided for entertainment of the young and old. What are people eating now?People are still eating food. But many foods now come in pill(药片)form,and the food that goes into the pill comes mainly from green plants. Because people in the world today are many more than those about fifty years ago,most of the earth's surface has to be filled. The deserts are irrigated with water and crops(庄稼) are no longer eaten by pests(害虫).The harvest(收成) is always good. Farming,of course,is very highly developed. Very few people have to work on the farm. It is possible to run the farm by just using a few computers. People are now largely vegetarians(素食者),and they eat only bread,vegetables,fruit and so on and they don't eat meat or fish. You see,as the number of people increases,the number of animals decreases. So people have to be vegetarians. We are healthier both in our bodies and in our minds,and we know how to deal with all kinds of illnesses. No one has to be ill any more. Such would be our life in 2060. (  )41. What will be on the moon in 2060 according to the passage? A.Many green plants. B.Many wild animals. C.Many interesting places. (  )42. What's the meaning of the underlined word “irrigated”? A.冲刷     B.灌溉     C.淹没 (  )43. Which of the following is TRUE? A.People only eat foods in pill form. B.People don't have plenty of crops. C.People run the farms by using high technology. (  )44. Why do people have to be vegetarians in 2060? A.Because they want to be healthier. B.Because vegetables can make the patients well. C.Because there will be more people and fewer animals. (  )45. What attitude(态度)does the writer have about the future life? A.He feels pretty hopeful about the future. B.He is not very satisfied with some things of the future. C.He seems really sad about what is happening in the future. 四.根据汉语意思填空。(30分,每题2分) 46.Beijing opera is a __________(传统的) opera in China. 47.The young man is the ________ (主人)of that big house. 48.__________(最后) they drank the milk shake. 49.I think there is less air __________(污染)in Hangzhou than in other cities of China. 50.The climbers tried their best and reached the top of the mountain _________(成功地) at last. 51.If you become a professional player,you'll be ________ (著名的) and rich. 52.My brother wants to go to Beijing ________ (大学) after he finishes middle school. 53.What do you think of the _____________(环境) around you? 54.I still _________(相信) what you said. 55.He was careless and ______(跌倒) down hard on the floor. 56.I like skating basketball ______________(在.....期间)the winter holiday 57.We ____________(种植)lots of trees last year. 58.He _______________(发送) an E-mail to her girlfriend once a day last year. 59.It’s _________________(危险的)to play soccer on the road. 60.Many _________________(外国人)visit the Great Wall every year. 五.短文填空。(10分,每题1分) My name is Linda. I'm from __61. I live in a small town. I'm fourteen years old. I am going to go to Green High School next year. When I __62_ 8 years old,I sang songs that I loved from the TV. It became a habit. As I __63__ up,I got better and better at it. Now I sing every day. I love singing. 64__ makes me feel free and happy. People always tell me that I have a beautiful 65___ and that I should use it. Last year I took part in our city's singing contest. I won ___66___ prize. From then on,I decided to be a singer 67___ I like singing and I am good at it. I hope I can become a singer. I am going to tour around America,England and other 68__ to give concerts. I am going to be famous. I'm going to use part of the money from the concerts to help poor 69___. But if my dream doesn't come 70___,I am not going to be sad. I am not going to stop singing. I sing just because I like it. 61______________62_______________63______________ 64_______________65______________ 66_______________67______________ 68_______________69______________ 70____________ 第 页 八年级上册u9-u10八年级下u1-u2(60分钟完卷) 一.单项选择(每题1分,共30分) (  )1.—Hello!Mum. Long time no see! —Hello!Mary. Are you busy these days? I am looking forward ________ your phone. A.to answer B.answering C.to answering D.answer (  )2.I phoned you some times this morning,but nobody ________ it. A.answer B.reply C.replied D.answered (  )3.—Can you imagine ________? —He must be careful and warm! A.how he would serve us B.how would he serve us C.how he will serve us D.how will he serve us (  )4. —Whose songs does he like? —He ________ listen to Jay Chou's songs,but now he ________to Li Yifeng's songs. A.used to;is used to listen B.was used to;is used to listen C.was used to;is used to listening D.used to;is used to listening (  )5.The old man lived in the _______village for several years,but he didn't feel ________. A.lonely;alone B.alone;lonely C.lonely;lonely D.alone;alone (  )6.—Many farmers go to the big cities every year. —Yes. The farmers felt very ________ when they left their families. A.alone B.lonely C.happy D.sad (  )7.They leave their daughter ________ in the house on weekdays. So the girl often feels ________. A.lonely;lonely B.alone;lonely C.alone;alone D.lonely;alone (  )8.Don’t _____your dream if you face difficulties. A.give away B.give out C.give up D.give in (  )9.I have great ________in learning math and I'm so worried. Could you help me? —Sure. I'd be glad to. A.trouble B.interest C.joy D.fun (  )10.—Do you have any difficulty in ________ English? —Yes,but I try to make myself________. A.to speak;understood B.speaking;understand C.to speak;to understand D.speaking;understood (  )11.—Shall we go for a picnic in the forest park tomorrow? —Yes,____ it rains heavily. A.if B.unless C.until D.when (  )12.—Why are you so tired these days? —Well,I have ____ homework to do. A.too much B.too many C.much too D.many too (  )13.The new kind of car is ____ dear,I don't have ________ money. A.too much,much too B.much too,too much C.too much,too much D.much too,much too (  )14.—Is Jack in the next room? —Well,it's hard to say.But I heard him ____ loudly when I passed by just now. speak B.to speak C.spoken D.Speaking (  )15.—Tony,what's ____ matter with you? —I have ________ toothache. A.a,the B.the,a C./,the D.the,/ (  )16.I couldn't do it ____ your great help.Thanks a lot. A.with B.without C.for D.to (  )17.The old woman ____ in 2010.She ________ for many years. A.dead,has been dead B.died,has been died C.died,has been dead D.died,has died (  )18.My little sister is ______young to dress herself. A.so B.very C.too D.to (  )19.My teacher was very _____at my _______grades in this English exam. surprised surprising B.surprised surprised C.surprising surprising D.surprising surprised (  )20.I ________ my father last week. A.hear of B.hear from C.hear about D.hear out (  )21.Our food _______yesterday,we need to buy some. A.ran out B.put out C.came out D.took out (  )22.We went to the City Water Park ,we enjoyed _______. myself B.themselves C.oneself D.Ourselves (  )23.Could you please give some ________ to the ________ teachers? A.advices;man B.advice;men C.suggestions;man D.suggestion;men (  )24.Many people do not realize the importance of health ________ they have fallen ill. A.until B.when C.since D.after (  )25.—Could you please ________ my baby when I am out? —No problem. look at B.look up C.look after D.look like (  )26.If it _____tomorrow,we won’t go hiking. A.rain B.rains C.don’t rain D.won’t (  )27.Look ,the girl _______glasses is my sister. A.has B.by C.with D.in (  )28.The meeting was ______because of bad weather. A.put up B.put on C.put off D.put into (  )29.We have________all our food,so let’s do shopping. A.used up B.come over C.come out D.run out (  )30.—Does Mike _____his father? —Yes,he _________his father. A.take after ,is similar to B.look after ,is similar to C.take care of, is different from D.take after ,is different from 二. 完形填空。(20分,每题2分) I can't remember clearly when I started collecting litter. But it was when I got tired of seeing litter near my home and realized that no one else was going to __31__ it up. I live close to a forest in Ohio,America. I can __32__ there in three minutes! I used to love going there to play __33__ my dog. But one day I found there was so much litter there that I became very __34__.I decided I would clean up the forest. I made my first trip to clean the forest that afternoon. I took a __35__ black rubbish bag with me. Ten minutes after I picked up litter,my bag was __36__!There were cans,bottles,broken glass and newspapers in it. Since the first trip,I have gone to the forest four__37__ a year to pick up litter. I'm often there for three hours. It makes me feel great to do something for the __38__. After each trip,I look at all the__39__ I've found. If any of it is recyclable,I keep it. I can't understand why people throw litter. But I will keep picking it up __40__ they stop throwing it. I know I am only doing a little bit to save the earth,but I still think it is important. (  )31.A.take B.look C.pick D.give (  )32.A.walk B.jump C.fly D.run (  )33.A.of B.with C.for D.from (  )34.A.happy B.excited C.unhealthy D.unhappy (  )35.A.small B.big C.little D.tall (  )36.A.full B.empty C.long D.dirty (  )37.A.days B.hours C.times D.years (  )38.A.forest B.family C.environment D.people (  )39.A.paper B.bottles C.money D.litter (  )40.A.when B.until C.if D.because 三.阅读理解。(10分,每题2分) Mr. Brown has much money,but he doesn't have any kids. Annie is a nice girl and her parents don't have much money. So Annie's parents give their daughter to Mr. Brown. Mr. Brown likes Annie very much. And Annie is happy at Mr. Brown's home. One day,Mr. Brown wants to buy some new clothes for Annie. He gives Annie some money and asks her to go to the clothes shop,but Annie doesn't want to go there. She says,“Dad,I have enough clothes. But my sister Jane doesn't have any new clothes. My parents don't have enough money to buy new clothes for her. Can I buy some clothes for her with the money?” Mr. Brown says,“Sure,Annie,you are a good girl!You can care about others. You are so kind. Call your sister and ask her to come here. I'll buy her some new clothes and nice food for her. I think she'll be happy and I am happy,too.” (  )41. Mr. Brown has no ________. A.family B.kids C.money D.sisters (  )42. Mr. Brown gives Annie some money to buy some ________. A.nice food B.new clothes C.nice drink D.school things (  )43. Jane is Annie's ________. A.classmate B.friend C.sister D.pen pal (  )44. Mr. Brown will buy some ________ for Jane. A.new clothes and nice food B.drinks and school things C.food and drinks D.new clothes and drinks (  )45. Which of the following is TRUE? A.Annie's parents don't like her. B.Mr. Brown has two daughters. C.Jane is Mr. Brown's daughter. D.Mr. Brown likes Annie very much. 二.根据汉语意思填空。(每题2分,共30分) 46.People are trying to _________(解决) the problem of water shortage. 47.I was __________(生气的),because he didn’t tell me his plans. 48.Could you give me some __________(建议),Jim? 49.He is ____________(躺)on the beach and listen to the soft music. 50.There are some __________(不同)between us. 51.He is the_____________(主人)of the mobile. 52.Tom hurt his_______________(脚)last week. 53.His _______ (死) made everyone in the city sad. 54.We'll help Miss Black to o________ (组织) the school party. 55.I was very______________(激动的)when I heard the news. 56.Tom ____________(志愿)to help old people every Sunday. 57.Lily’s father has been _____________(死的)for 10 years. 58.He was so______________(粗心的)that he couldn’t pass the math test yesterday. 59.My English teacher often tells us the _______________(重要性)of studying English well. 60.He made a _____________(决定)to look for a new job. 四、阅读短文,每空限填一词,每词限用一次。(每题1分,共10分) On November 9,2014,the International Marathon was held at Xichang Qionghai Lake Wetland.It was the first 61_____ to hold marathon in Sichuan.The marathon was 62________ “the most beautiful one in history” by some people. Nearly 20,000 runners from 25 countries took part in the game.Among the runners,the oldest one was more than 90 years old and the 63________ one was only four.The whole racing track (赛程) was 42 kilometers 64_______.During the competition,people could not only watch the wonderful game but also 65____ the beautiful flowers in the wetland.The game included three events:full marathon,half marathon and 5?kilometer mini marathon.The 66______ line and the finishing line were both at Xichang Torch Square. In order to make runners feel 67______ and forget tiredness,beautiful music was played during the competition.At the same time,68_______ of volunteers in local national clothes were waiting along the road to offer the best service.The theme of the game was ‘running healthily in beautiful Xichang and chasing dreaming in colorful Liangshan.” On the event day,there was live broadcasting of the whole marathon by CCTV?5.People 69_________ the world watched it. The next Xichang International Marathon will be held at the same place.People in Xichang welcome sportsmen and sports 70_____ from the whole world to attend it. 61______________62_______________63______________ 64_______________65______________ 66_______________67______________ 68_______________69______________ 70____________ 第 页 阶段复习 八年级下u3-u6 一.单选(每题1分,共20分) (  )1.—Jim,I'm watching Noon News 30's on CCTV 1,what about you? —_____.A big earthquake happened in Iran and over forty people died in the accident. A.So do I B.So am I C.So I do D.So I am (  )2.—Would you like to go shopping with me,mum? —If dad doesn't go,________. A.neither do I B.so do I C.neither will I D.so will I (  )3.—________ you work,________ progress you will make. —I agree with you. We should study hard. A.The harder;the greater B.The hard;the great C.The harder;greater D.The more;the better (  )4.—Don't eat too much meat.________ you eat,________ you will become. —Thanks for your advice. A.The less;the fatter B.The more;the healthier C.The more;the fatter D.The less;the healthier (  )5.—Some students in China ________ to have their own cell phone now. —Yes,but they can't use them in class. A.allow B.allowed C.are allowed D.were allowed (  )6.My parents didn't allow me ________ to the party. A.go B.to go C.goes D.went (  )7. can ________ the book from the self-service library at any time in Anhui. A.lend B.buy C.borrow D.keep (  )8. Why not ________ an English club to practice ________ English? A.join;speaking  B.to join;speaking C.join;to speak D.to join;speak (  )9.—You can ________my bike,but you can't ________it to others. —Oh,I see. A.lend;borrow B.borrow;lend C.lend;lend D.borrow;borrow (  )10.I have____the magazine for two weeks.I'll return it this afternoon. A.finished B.lent C.bought D.kept (  )11.This photo reminded the old man ________ the days when was young. A.with B.for C.by D.of (  )12.—What did he say just now? —He reminded me ________ him up when I got there. A.call B.to call C.calls D.calling (  )13.He met many problems ________ he was going over his lessons. A.before B.as soon as C.since D.while (  )14.—I really like Chinese food! —Me,too. My mouth was watering ________ I watched food programs on TV. A.when B.before C.until D.unless (  )15. Light travels much faster than ________.Do you know why? A.sound B.noise C.voice D.noisy (  )16. —You look very pale. What's wrong? —The ________of the traffic kept me awake yesterday. A.sound B.voice C.noise D.sounds (  )17. This is the ________ of my mother. I miss her very much. A.sounds B.sound C.voice D.noise (  )18.—Oh,the new school uniform looks ugly!I don't like the color! —____.I think the uniform is out of style!And girls should wear skirts _______ pants! A.Me neither,instead of B.Me too,instead of C.Me neither,without D.Me too,without (  )19.—Could you please turn off the TV? —____,I ________.I want to watch the sports news. A.No;couldn't B.Sorry;can't C.Sure;can D.Sorry;couldn't (  )20.If Tina ____ at home tomorrow,I ________ her. stays;will visit B.will stay;visit C.stays;visit D.will stay;will visit 二. 完形填空。(20分,每题2分) When my brother and I were kids,we sometimes fought. One day I jumped over the gate to go downstairs when my brother was washing clothes.__21__ my brother was in the way,I hit him by mistake. Then he __22__ me back on my head. I had been __23__ angry because my dad did not allow me to go to the movies in the morning. Therefore,I __24__ with him. And then we fought until __25__ dad stopped us. I then found __26__ on my hand. My brother's nose was bleeding badly. About an hour later after I cooled down,I realized that I was __27__.He was my brother. I was supposed to __28__ him. I said __29__ to him and we became as close as we were before. Today is my brother's birthday. We talked __30__ that on his birthday party. Happy birthday,my dear brother! ( )21. A. If B.After C.Since D.Because ( )22. A. lent B.hit C.offered D.pulled ( )23. A. already B.hardly C.always D.almost ( )24. A. competed B.agreed C.argued D.communicated ( )25. A. her B.his C.your D.our ( )26. A. water B.blood C.rubbish D.clothes ( )27. A. clever B.proper C.excited D.wrong ( )28. A. get on with B.depend on C.compare with D.hang over ( )29. A. goodbye B.sorry C.thanks D.nothing ( )30. A. by B.for C.about D.with 三.阅读理解。(20分,每题2分) A Many people like to watch TV. There are all kinds of programs on TV. The soap opera is one of them. The soap opera was first on the radio in the 1920s.Then it started on TV in the 1940s. Why do so many people like to watch soap operas on TV , especially young people ? What makes soap operas popular ? Let's find out. First , what's happening in the soap opera is very different from that in our lives. Everything is perfect ( 完美的 ) in the play. People don't need to worry about almost anything. People don't have money problems. Second , there are many beautiful girls and handsome ( 英俊的 ) boys. In the soap opera , they are so cool. They drive young people crazy .They make young people happy. Third , stories in soap operas are usually interesting. It makes people relax after a day's hard work. Even some old people like to watch it, too . But some people don't like it. They think the show is too slow and too long. Do you like soap operas ?What do you think of them? ( )31.Soap operas started on TV ______. A. in the 1920s B. in the 1930s C. in the 1940s D. in the 1950s ( )32.What's happening in the soap opera is ______ our lives. A. very different from B. the same as C. as interesting as D. crazier about ( )33.______ in soap operas make young people crazy. A. The money problems B.The perfect stories  C. The interesting stories D.The beautiful girls and handsome boys ( )34 .People like soap operas because ______. the show is too slow and too long B. they can make people sad C. they can make people relax D. they started on TV early ( )35.Which of the following is NOT true according to the passage? A The people in the soap opera don't need to worry about almost anything. B. All people like soap operas. C The story in the soap opera is usually interesting. D.The girls and boys in the soap opera are usually cool. B Sitting at a desk in a classroom all day can be pretty boring. The teachers at a primary school in the US noticed that,so they changed their students' desks for exercise bikes as part of the Read and Ride program! This program began six years ago. A special classroom has enough bikes for every student in any class. Teachers bring in their students to read the books while riding the bikes. There's also one exercise bike in the back of each classroom for students to exercise. Their teacher Mr. Ertl said many children found it boring when they read books. This program makes reading fun. They feel happy when they read books while riding the exercise bikes. As a result,the school found that students that spent more time reading and riding did better than others in reading tests. This program not only helps students do better in study,but also helps them keep healthy. Mr.Ertl said many students were fat and it was difficult for them to take exercise. On the bikes,they try their best to exercise at their own level(水平). (  )36. Teachers changed desks for exercise bikes for the students to ________. A.make reading fun B.keep students cool C.make students study better D.make PE classes fun (  )37. The Read and Ride program started in ________. A.2007 B.2010 C.2012 D.2014 (  )38. What are there in the special classroom? A.Desks. B.Books. C.Only one bike. D.Lots of bikes. (  )39. Why did students in the program do better in reading tests? A.They liked reading. B.They worked harder. C.They learned more words. D.They felt happy when they read. (  )40. The best title of the passage is “________”. Mr. Ertl and his program B.Reading is fun C.Bikes in the classroom improve health and studies D.US primary schools follow the Read and Ride program 四.根据汉语意思填空。(每题2分,共30分) 41.My teacher often _________(提醒) me to study hard. 42.She can’t join the basketball game because she is ill,so I will ___________(代替)her. 43.If your friends are having problems,you should ________(主动提出)to help. 44.He Jun looks very ________ (焦虑的)because his dog was lost on October 29,2015. 45.The ________ (勇敢的) policeman saved the boy from the burning building. 46.His daughter has a beautiful ________ (声音) and we all like to hear her sing. 47.It was too late when the young man ________ (认识到) his mistake. 48.Bob’s grandfather has been dead because of__________(生病)for two years. 49.I want to be a __________(记者)when I grow up. 50.Mao Zedong is one of the most famous_____________(领导者)in our country. 51.Tim ___________(归还)my story book,but I didn’t find it. 52.Please tell me the _____________(真相)of that car accident. 53.My parents always ask me do the housework,it’s____________(不公平) 54.Our classroom was _________(打扫)yesterday,but it’s too dirty now. 55.Don’t talk to some ___________(陌生人)online. 五.短文填空。(10分,每题1分) Parents are the most important people in __56____ life. But there are many ___57___ between parents and their children. Some parents don't understand their kids,and many of them even argue with each other. Many kids can't get on _58___with their parents,either. The kids don't think that their parents can _____59___ them. Some kids always say their parents are too strict with them. How can kids get on with their parents? I think I can give you some___60___:Share your feelings and ask for help. Many kids want their parents to help ___61__ when they feel sad,but your mom and __62__ may not know that you are having a problem. Tell them what's the matter with you and they will be glad to help you. Do your best in all things. You don't have to be perfect ,but if you do your best,you'll make your parents very_63____. How will the parents get along with their child? I think they should ____64_ their child to do things he or she likes. The things should be good for him or her. If it is not good for the child,they should talk to him or her about the disadvantage of the thing in a patient way. They can spend more time ___65__ with the child. They can chat and go shopping together. I am sure these things will make parents and their kids get on well. 56______________57_______________58______________ 59_______________60______________ 61______________62_______________63______________ 64_______________65______________ 第 页 阶段复习 八年级下u7-u10 一.单选(每题1分,共20分) ( )1.—Do you know ____? —Yes.It's about 3,600,000. A.what the population of Tianshui is B.what is the population of Tianshui C.how many the population of Tianshui is D.how much the population of Tianshui is ( )2.The world's population is growing ________,and there is ________ land and water for growing rice. A.larger;less B.larger;fewer C.more;less D.more;fewer ( )3. China's population is ____ in the world. A. most B. biggest C. the most D. the biggest ( )4.The hair band must ____.She's the only girl at the party. A.belong to Lily B.belong to Lily's C.be Lily D.is Lily's ( )5.—Yan Jiashuo,a ____ girl,has won the prize of International Master of Memory. —Wow,she's great,isn't she? A.ten?year?old B.ten?years?old C.ten year old D.ten years old ( )6.Holly has ____ fed the dog,but she hasn't watered the plants ________. A.still,already B.already,yet C.yet,still D.yet,already ( )7.—Have you ____ heard the story about Jack? —No,not ________. A.already,ever B.ever,yet C.yet,already D.yet,ever ( )8.Could you tell me ____ a moment ago? A.what were they talking about B.what are they talking about C.what they were talking about D.what they are talking about ( )9.—____ can you finish your homework? —In about an hour. A.How long B.How soon C.How often D.How far ( )10.—Yunnan is very beautiful.I ____ there last year. —Yes,I ________ there twice. A.went,have gone B.went,have been C.have gone,went D.have been,went ( )11.—Why are you worried? —I'm expecting a call from my daughter.She ____ New York for three days. A.has gone to B.has been to C.has been in D.has come in ( )12.Although they know that they can’t finish the hard work in such a short time,they don’t still________ working hard. A.give out B. give away C. give up D. give in ( )13.I'm considering ____ abroad some day. A.go B.goes C.going D.to go ( )14.I believe we will_____________our China Dream one day A.come true B.achieve C.find D.stop ( )15.I'm looking after Tom today.He's been in my house ____ 8:00 this morning. A.at B.for C.since D.till ( )16. I can’t carry this box_____ books.Could you please give me______ one? full of, other B.fill with, others C. full of, another D.fill with,another ( )17. My mother always encourage me ____ hard. A. working B. to work C. work D. works ( )18. , Mike doesn’t know Jane. A. Honest B. To honest C. To be honest D. Be honest ( )19. There are about six ________ students in our class. A. thousand B. thousands C. thousands of D. thousand of ( )20. Is China _______ to Japan or far ______ it? closing, to B. closed, to C. close, from D. far, close 二. 完形填空。(20分,每题2分) Suzhou is my hometown. This beautiful city is in Jiangsu Province. ??21? ?it is not as big as Beijing, everyone in China knows this beautiful place. People ??22? ?it as “Venice of the East (东方威尼斯)”. Suzhou has a long history. There are many ancient Chinese ??23? ?in Suzhou. Now, these beautiful gardens are becoming famous tourist places in Suzhou. In the past 30 years my hometown has ??24? ?rapidly in many ways. The biggest change I have found is the ??25? . On the one hand, many people here don’t live in the ??26? ?houses anymore. They have moved into the new high buildings and are enjoying the comfortable life. On the other hand, nowadays builders have ??27? ?thousands of modern buildings of different styles. I think this change is ??28 ??because it has made Suzhou become more modern and more beautiful. To be honest, everything has changed?? 29? ?my hometown. I think you should think about?? 30?? the beautiful city. Make sure you will love it. (? ) 21. A. Although???? ??B. Because C. If ? ? ? ? ? D. Unless (? ) 22. A. check?????????? B. accept C. control ? ? D. regard (? ) 23. A. gardens? ?????? B. towers C. pictures????? ?? D. walls (? ) 24. A. collected ? ? ?B. searched C. changed???? ?D. moved (? ) 25. A. people?????????? B. environment C. pollution???? D. food (? ) 26. A. expensive????? B. cheap C. new????????? D. old (? ) 27. A. set up?????????? B. given away C. given out?? D. cleaned up (? ) 28. A. dangerous???? B. great C. strange??? D. fair (? ) 29. A. to ? ? ? ? ? ? B. for C. about???????? D. in (? ) 30. A. protecting???? B. holding C. visiting???? ?D. achieving 阅读理解。(20分,每题2分) A There are more than three hundred night markets in Taiwan. The night markets are great places to have fun in Taiwan. Most cities and towns in Taiwan have night markets. They take place on the same streets every day. During the day,these streets are quiet. At night,they become busy. Usually people arrive at three or four in the afternoon. By 6:00,the streets are full of people. The night markets are famous for their cheap but delicious food. When you are just a little hungry,you can buy some snacks. When you are really hungry,you can sit down for a meal. Smelly tofu is popular,although it really smells bad. Besides the food,there are shops that sell all kinds of things like clothes,toys,and books. Things sold at night markets are usually cheap. If you think the price is high,you can bargain with the sellers. There are also fun games to play at the night markets. In one game,you throw plastic(塑料)rings around the top of a bottle. In another game,you shoot with a toy gun. If you are good at them,you can win a prize. The games are so interesting that even foreigners like them. (  )31. How many night markets are there in Taiwan? A.More than three hundred. B.Less than two hundred.C.About one hundred. D.Over five hundred. (  )32.Where can you find the night markets in Taiwan? A.In the countryside. B.In every town. C.In the supermarket. D.In most cities and towns. (  )33.What can NOT you buy at the night markets? A.Books. B.Toys. C.Clothes. D.Dogs. (  )34.What does the underlined word “bargain” mean in Chinese? A.议价 B.拒绝 C.协商 D.鼓励 (  )35.Which of the following is NOT true about the night markets? A.The night markets take place on the same streets. B.Most people like eating smelly tofu at the night markets. C.Some special things are expensive at the night markets. D.You can win a prize if you are good at playing games. B Zoo School at Philadelphia Zoo At Zoo School, kids from 4-6 years can learn social skills that they need for school. With the zoo as the classroom, children will learn a lot of interesting things about animals. Children can meet animals up close, make crafts (手工), sing songs, and do much more! Each month has a different theme (主题). Tickets: $80 for Philadelphia Zoo members; $106 for non-members (非会员) Tel: 215-243-5254 Dates: October 7th, 2015 till May 26th, 2016 Time: Wednesdays from 10 a.m. till noon (There is no school on December 30th, 2015 or March 31 st, 2016) Philadelphia Zoo The first zoo in the United States, on 3400 W. Girard Avenue, Philadelphia, PA 19104 Opening hours: March —November During the day, 10 a.m. to 5 p.m. December — February During the day, 10 a.m. to 4 p.m. (  )36.Zoo School is open for ________. A.children aged between 4 and 6 B.everyone that goes to the zoo C.non-members of Philadelphia Zoo D.all the members of Philadelphia Zoo (  )37.If you are not a member of Philadelphia Zoo,you should pay ________ for a ticket. A.$80 B.$106 C.$186 D.$86 (  )38.You can go to Zoo School ________. A.on March 31,2016 B.on December 30th,2015 C.every day from October 7,2015 to May 26,2016 D.on Wednesdays from October 7 to November 30,2015 (  )39.You can ________ at Zoo School. A.watch live animal shows B.learn a lot about animals C.meet and feed animals D.learn to look after animals (  )40.Which of the following is NOT true about Philadelphia Zoo? A.It is the first zoo in the United States. B.You can visit the zoo every day. C.It is located on 3400 W.Girard Avenue. D.The zoo opening hours are the same in different seasons. 四.根据汉语意思填空。(每题2分,共30分) 41.My brother has never been________(到国外) before. 42.Hundreds of _________ (旅行者) visit this ancient temple every day. 43.During the travel,we had an __________ (不寻常的) experience,I'll never forget it. 44.It's _______________ (难以置信的)that the little girl won the singing competition. 45.Fifty students ________ (包括) a four teachers visited the Science Museum last week. 46.If your child shows any signs of ________ (生病), take him or her to the doctor. 47.Jack is an __________(诚实的) boy,so we all like him very much. 48. My grandparents enjoy the ________ (和平的) life in the countryside. 49. Project Hope is a ________ (社会) group that helps poor children with their education. 50. There are three __________ (德国人) in our group. 51. At the party, most people were moved by the _________(美) of her singing. 52. I think flying is one of the _________(安全的) ways of travel. 53. Women often wear ________(围巾) over their hair in such cold weather. 54. His English teacher often_____________(鼓励)him to study English. 55.In _________(古代的) time,people were afraid of going hiking. 五、用所给单词的适当形式填空,每个单词限用一次(每题1分,共10分)。 When I ________56____ arrived on this island, I had nothing. But I’ve found the ship and _______57_____ a small boat. I’ve brought back many things I can use -- food and drink, tools, _____58_______ and guns. Although I have______59_________ everything, I have not lost my life. So I will not give up and I will wait for ______60_____ ship. I have already cut down trees and built a house. I go out with my gun almost every day to ______61_______ animals and birds for food. I’m even learning to grow fruit and vegetables. A few weeks ago, I found the marks of another man’s feet on the sand. Who else is on my island? How long have they _______62______ here? Not long after that, I saw some cannibals trying to kill two men from a_________63____ ship. One of them died but the other ran towards my house. I helped him kill the cannibals. This man now lives with ______64______ and helps me. I named him Friday because that was the day I met him. He is very________65______ and I have already taught him some English. 56______________57_______________58______________ 59______________60______________ 61_______________62______________ 63_______________64______________ 65___________ 九年级u1-u4 一.单选(每题2分,共44分) (  )1.The birds can protect themselves ____ making a noise that we can't understand. A.by B.for C.with D.as (  )2.—____do you improve your listening? —I improve my listening________watching English movies. A.What,by B.How,by C.Where,on D.When,on (  )3. —__________ fine weather it is! Let’s go hiking in the mountains. —Good idea! A. How   B. What an   C. What   D. What a (  )4. __________ exciting the news is! A. What B. How C. What a D. What an (  )5. —__________ interesting talk Mr. White gave us! —Yes. We all liked it very much. A. How B. What C. What a D. What an (  )6. —Do you know something about Christopher Columbus? —He's an Italian Navigator (航海家)who ________ America in 1492. A.connected B.invented C.supposed D.discovered (  )7. —The mobile phone has influenced people's life a lot since it ________. —Yes,maybe quite a few people can't live without it. A.invents B.invented C.is invented D.was invented (  )8.—Do you know ____? —For a month. A.how long will she be away B.how long she will be away C.how often will she go there D.how often she will go there (  )9.Could you tell me______a meeting in Guangzhou next week? A. if there was going to be B. if there is going to be C. whether is there going to be D. whether there is going to have (  )10. Zhang Jing used to______. But now she is much taller. A. short   B. is short  C. be short  D. was short (  )11. It's cold outside.________ your sweater before you go out. A.Put on B.Turn on C.Put up D.Give up (  )12.My friend warned me against ________ there at night. A.go B.to go C.goes D.going (  )13.—Show me the map,please.I wonder ____. —Look,it's here,in the east of China,near Taiwan Province. A.where is Diaoyu Island B.where Diaoyu Island is C.what is Diaoyu Island like D.when Diaoyu Island is (  )14.In our school library there ________ a number of books on science,and in these years the number of them ________ growing larger and larger. A.are;is B.is;are C.have;are D.has;is (  )15.If you behave ____,others will think you are ________. A.polite,polite B.polite,politely C.politely,polite D.politely,politely (  )16.The girl is ____young _____she can’t dress herself. enough,to B.such,that C.so ,that D.too,to (  )17.You should read______every morning. aloud B.loudly C.loud D.aloudly (  )18.We saw an old woman _____on the road. lying B.lied C.lay D.lain (  )19.The teacher warned us______ in the river. to swim B.not to swim C.swimming D.swim (  )20.You won the first prize.I am _____of you. A.hating B.proud C.pride D.laughing 三.完形填空(每题2分,共20分)。 When learning new vocabulary(词汇),don't just memorize a list of words. Instead,try to __21__ five sentences using each new word. Then use the new word as often as you can __22__ day you learn it. In this __23__ you will remember new words much longer. Practicing sounds,you know,is__24__,the “th” sound for example. Choose words that begin __25__ “th” and repeat them over and over again __26__ you are comfortable with them. Let's try!This,that,those,them,think,thought,through,thin … Read,read,read—in English,of course!Reading is one of the best ways to increase(增加)your vocabulary __27__ improve your grammar in a natural and fun way. Be __28__ to choose topics(话题)or books you are interested in. When someone is talking in English,__29__ the main point. If you hear a word you don't understand,ignore(忽略)it and go on listening. If you stop and think about the word,you will __30__ everything else the person is saying. Always remember:Practice makes perfect. ( )21.A.say B.make C.remember D.speak ( )22.A.the first B.the second C.each D.some ( ) 23.A.day B.time C.way D.word ( )24.A.difficult B.terrible C.funny D.easy ( )25.A.with B.from C.at D.in ( )26.A.when B.after C.until D.since ( )27.A.but B.so C.or D.and ( )28.A.quick B.sure C.important D.necessary ( )29.A.look for B.see C.listen to D.hear ( )30.A.miss B.guess C.get D.catch 阅读理解(每题2分,共20分) A Computer problems? Experienced IT engineer will work out problems with home computers (PCs and Macs). Phone “the Computer Doctor” now for a free check — 09651 325693 Lost!!! Small grey cat missing in the Lees Hall area. She’s afraid of dogs and teenage boys. If you see her, please, please phone 09651 324472 We really miss her! Support Worker Do you have the ability to care for others? Are you good with older people? Do you have good listening skills? Can you work on weekends? Yes? Then please call 719 873 466 or email us at careers@golden?care.com We need your help! Room to let Three students looking for one more to share house. Own room with single bed, wardrobe, desk and chair. Near university and shopping center. £250 per month + bills (including WiFi). Non-smokers only. Call Luka at 719 533 857. (  )31.A support worker must ________. A. be a non-smoker B. be free on weekends C. live near the university D. have some computer skills (  )32.If you find a small grey cat, you can ________. A. call 09651 324472 B. send an email to Luka C. keep her as your own D. take her to the computer doctor (  )33.Which kind of person does Room to let need? A. Be a smoker. B. If anyone who need. C. Non-smokers only. D. More and more people. (  )34.What does Computer problems do? A. Experienced IT engineer will work out problems with home computers. B. IT engineer will work out problems with home computers C. Anyone who want to work out problems with home computers D. Someone has computer problems. (  )35.The information above is probably from the section (栏目) of ________ in a newspaper. A. Star Stories B. Magic World C. Teacher’s Guide D. Notice Board B One of the traditional festivals in China is the Mid-Autumn Festival. It is also known as Moon Festival, Zhongqiu Festival or Mooncake Festival. It is held on the 15th day of the eighth month in the Chinese calendar. There are many stories about the festival,and many of them are about Hou Yi and Chang'e. One of the stories goes like this:In ancient times,there was a hero named Hou Yi who was excellent at shooting (射击).One year,there were ten suns in the sky,and the strong heat from them caused a lot of problems for people. Hou Yi shot down nine of the suns and left only one to provide light. After that,many people came to learn shooting from him. Hou Yi later got married to the kind and beautiful Chang'e. An immortal (神仙) gave Hou Yi a kind of medicine that could make him live forever,but he didn't want to leave Chang'e,so he let her keep the medicine. On the fifteenth of August,Feng Meng,one of Hou Yi's students,wanted to take the medicine away when Hou Yi went out. Chang'e didn't want to give it to him,so she had to take the medicine herself and flew up into the sky. Since she loved her husband very much and hoped to live nearby,she chose to stay on the moon. When Hou Yi came back and learned about what had happened,he was very sad. He put the fruit and cakes that Chang'e liked in the yard to show her his love. People soon learned about this,and began to copy Hou Yi's activities. From then on,the custom of enjoying the full moon during the Mid-Autumn Festival was kept. ( )36. What is NOT one of the names of the Mid-Autumn Festival? A.Zhongqiu Festival. B.The Double Ninth Festival. C.Moon Festival. D.Mooncake Festival. ( )37. When did Feng Meng come to take the medicine? A.On the thirteenth of August in the lunar calendar. B.On the fourteenth of August in the lunar calendar. C.On the fifteenth of August in the lunar calendar. D.On the sixteenth of August in the lunar calendar. ( )38. Chang'e took the medicine because________. A.she didn't love Hou Yi any more B.she didn't want to give it to Feng Meng C.she wanted to live on the moon D.she wanted to live longer than her husband ( )39. What was the reason why Chang'e chose to stay on the moon? A.It was closer to her husband. B.The moon was very beautiful. C.She had no other place to go. D.The medicine was produced on the moon. ( )40. What does this passage mainly talk about? A.What people eat on Mid-Autumn Festival. B.Games and activities on Mid-Autumn Festival. C.How people celebrate the Mid-Autumn Festival. D.The origin (由来) of Mid-Autumn Festival 四.根据汉语意思填空。(每题3分,共30分) 41.I used to go back there often,but now I _______ (很少) go back there. 42.Now with the modern transportation,it's very __________ (方便) to travel to another place. 43.It's _________ (不礼貌的) to point to somebody with your foot. 44.As teachers,we must be ______ (有耐心的) with the young children. 45. The teachers often take____________(骄傲)in everything good that we do. 46. I ________ (重复) the same word over and over again to pronounce it well every day. 47.Our teacher is a man of wide ________ (知识) and experience. 48.Believing in yourself is the _________(秘诀)of success. 49.Our teacher had a ________ (谈话) with me yesterday afternoon. 50.John takes an ________ (积极的) part in sports every day. 51.Listening more is __________(有帮助的) for your English studying. 52.If you break school rules,you will be _________(惩罚)by your teacher. 53.A thief ________(偷)his phones yesterday evening. 54.Could you please give me some ____________(建议)? 55.Zhao Benshan is one of the most_________(幽默的)actors in China 五..短文选词填空 (每题1分,共10分) they, company, watch, interest, become, with, learn, foreigner, Chinese, other, More than 40 million _____56___ around the world are learning Chinese. Some of them are children. They learn ___57____at school. ____58___ are adults. They learn from____59___ Chinese friends or study at the Confucius Institute. I asked some of my foreign friends why they liked ____60___ Chinese. David, who works in a big _____61____ in Australia, says that he has to learn Chinese because there are many chances to talk _____62__ people from China, or read emails in Chinese in his business. Bob says that he wants to learn Chinese because he is very ___63____ in Chinese culture. He was so amazed when he first ____64___ Beijing Opera two years ago. Lisa thinks the most important thing is that China is _____65___ stronger and quite a lot of people want to know more about China. 56______________57_______________58______________ 59______________60______________ 61_______________62______________ 63_______________64______________ 65___________ 九年级u5-u8 一.单选(每题2分,共44分) (  )1.Anhui ________ Mount Huang. So many people come to Anhui every year. A.is famous as B.is famous to C.is known as D.is known for (  )2. —Guo Jingming is famous ________ the movie Tiny Times. —Yes. He is known ________ a writer,too. A.as;for B.to;as C.for;as D.with;to (  )3. —These cars ________ China. They sells well. —Are you kidding? I disagree with you. A.are made of B.are made in C.are made by D.are made from (  )4. This kind of paper is made ________ wood. A.from B.in C.by D.of (  )5. —My new coat is made ________ lambskin (羊毛).How do you like? —It looks beautiful and feels soft. A.by B.in C.from D.of (  )6. —Thank you for supporting the volunteer project. —________!Many hands make light work. A.My pleasure B.All right C.Never mind D.That's right (  )7. —Children find endless (无穷的)________ in playing with water. —Yeah!How happy they are! A.please B.pleased C.pleasure D.pleases (  )8. —China is getting better and better at making high technology products. —That's right. People around the world can hardly avoid ________ products made in China. A.not buying B.not to buy C.to buy D.buying ( )9. The room ________ every day. A.cleans B.is cleaning C.is cleaned D.has cleaned ( )10. A boy ________ Zhang Sanqiang made a phone call to you ten minutes ago. A.names B.calls C.called D.naming ( )11. Luckily,the old lady ________ to hospital at once after she fell down to the ground. A.sent B.is sent C.was sent D.sends (  )12. —Did you talk back to your mother when yo

    • 一轮复习/基础知识
    • 2019-06-13
    • 下载0次
    • 371.85KB
    • fulton
  • ID:4-5886298 中考复习人教版七年级(上) Units 1-4 (含Starter)随堂真题小测(有答案)

    初中英语/中考专区/一轮复习/教材梳理/七年级上册


    七年级(上) Units 1- 4(含Starter)
    (限时:60分钟 满分:95分 得分:________)
    Ⅰ.单项选择(每小题1分)
    1. (2018重庆B卷) —Excuse me, is there a computer room in your school
    —Yes. It’s________ the fifth floor.
    A. on B. in C. at D. to
    2. (2018盘锦) —I am terribly sorry, ________ I can’t go shopping with you this afternoon.
    —It’s OK. We can go next time.
    A. so B. but C. and D. or
    3. (2018凉山州)—I can’t find my English book. Have you seen ________?
    —Oh, sorry. I have taken ________ by mistake.
    A. them; my B. them; your C. it; mine D. it; yours
    4. (2018遵义模拟)Germany is ________ European country. I met ________ unusual girl named Julia there.
    A. a; an B. an; a C. the; an D. the; a
    5. If you can’t afford a new phone, perhaps you can ________ a second-hand(二手的) one.
    A. search B. find C. look D. allow
    6. —Mr.Wilson, can you give us a speech ______ your new research
    —Certainly, it’s my pleasure.
    A. for B. with C. in D. about
    ================================================
    压缩包内容:
    中考复习人教版七年级(上) Units 1-4 (含Starer)随堂真题小测(有答案).doc

    • 一轮复习/基础知识
    • 2019-05-27
    • 下载0次
    • 94.7KB
    • khq123
  • ID:4-5810753 (课标通用)安徽省2019年中考英语总复习第五部分九全课件(打包7套)

    初中英语/中考专区/一轮复习/教材梳理/九年级全册

    第五部分 九年级(全一册) 第15课时 Unit 1~Unit 2 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Unit 1 1.textbook n.教科书;课本 2.conversation n.交谈;谈话 3.aloud adv.大声地;出声地 4.sentence n.句子* 5.patient adj.有耐心的 n.病人* 6.discover v.发现;发觉* 7.secret n.秘密;秘诀adj.秘密的;保密的* 8.grammar n.语法* 9.repeat v.重复;重做* 10.note n.笔记;记录v.注意;指出* 11.physics n.物理;物理学 12.chemistry n.化学 13.increase v.增加;增长* 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 14.speed n.速度* 15.partner n.搭档;同伴 16.born adj.天生的 v.出生* 17.create v.创造;创建* 18.brain n.大脑* 19.active adj.活跃的;积极的* 20.attention n.注意;关注* 21.connect v.(使)连接;与……有联系* 22.review v.& n.回顾;复习* 23.knowledge n.知识;学问* Unit 2 24.relative n.亲属;亲戚* 25.pound n.磅(重量单位);英镑(英国货币单位) 26.dessert n.(饭后)甜点;甜食* 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 27.garden n.花园;园子* 28.admire v.欣赏;仰慕 29.tie n.领带 v.捆;束* 30.treat n.款待;招待v.招待;请(客)* 31.Christmas n.圣诞节 32.novel n.(长篇)小说* 33.business n.生意;商业 34.warn v.警告;告诫* 35.present n.现在;礼物 adj.现在的* 36.spread v.传播;展开n.蔓延;传播* 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 1.pronunciation→pronounce v.发音 2.expression→express v.表达;表示 3.able→ability n.能力;才能 4.wise→wisely adv.明智地;聪明地 5.stranger→strange adj.陌生的 6.steal→stole(过去式)→stolen(过去分词) 7.lie→lying(现在分词) →lay(过去式) →lain(过去分词) 8.dead→death n.死;死亡 →die v.死 9.warm→warmth n.温暖;暖和 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 1.word by word 逐字地 2.as well 也 3.look up 查阅;抬头看 4.be born with 天生具有 5.pay attention to 注意;关注 6.connect...with把……和……连接或联系起来 7.take notes 做笔记 8.put on 增加(体重);发胖 9.throw...at 洒向;抛向 10.wash away 洗净 11.call out 大声叫喊 12.lay out 摆开;布置 13.dress up 穿上盛装;装扮 14.end up最终成为;最后处于 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 1.我们怎样能成为优秀的学习者? How can we become good learners?(见教材P1) 2.我通过小组学习。 I study  by  working with a group.(见教材P1)? 3.理解英语口语太难了。 It’s too hard to understand spoken English.(见教材P2) 4.你读得越多,你的阅读速度就越快。 The more you read,the faster you’ll be.(见教材P2) 5.老师说那么快以至于我大多数时间不理解她。 The teacher spoke so quickly that I did not understand her most of the time.(见教材P3) 6.学习是一个终身过程因为每天都有新鲜事物产生。 Learning is a lifelong journey because every day brings something new.(见教材P6) 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 7.我认为月饼是美味的。 I think that mooncakes are delicious!(见教材P9) 8.比尔想知道他们明年是否会再吃粽子。 Bill wonders whether they’ll have zongzi again next year.(见教材P9) 9.因为新年是一个清洁和洗去晦气的时间。 Because the new year is  a  time for cleaning and washing away bad things.(见教材P10)? 10.但是在所有这些东西的背后是圣诞节的真正意义。 But behind all these things is the true meaning of Christmas.(见教材P14) 11.现在他用热情和善良对待每一个人,传播爱和欢乐到他所到之处。 He now treats everyone with kindness and warmth,spreading love and joy everywhere he goes.(见教材P14) 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 1.介词by的用法(见教材P4) 2.宾语从句(由that,if和whether引导)(见教材P12) 3.感叹句(见教材P12) 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Unit 1 谈论学习方法 Unit 2 节日 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Ⅰ.根据句意、首字母及汉语提示补全单词。 1.Reading English aloud(大声地) every morning is a good way to practice spoken English. 2.Let’s try our best to discover the secret(秘密) of nature. 3.Could you please repeat(重复) what I said just now? 4.The population of China is increasing(增加) more slowly than before. 5.Lang Lang is born(天生的) with a musical talent. 6.Both parents and teachers should make an effort to help children create(创造) an interest in study. 7.Please pay attention(注意) to the grammar mistakes made in your composition and correct them as soon as possible. 8.Internet has connected(联系) us with people all over the world. 9.It’s important to preview before class and review(复习) after class. 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 10.We should make use of the knowledge we’ve got in school wisely(聪明地). 11.Lu Xun was such a great writer that many Chinese people admire(崇拜) him and respect him. 12.At Halloween,children will play a trick on their neighbors if they don’t give them a treat(招待). 13.He’s very kind to others.He treats everyone with warmth(温暖). 14.Don’t talk loudly in class,or you’ll be  punished (惩罚).? 15.Mrs.Smart warns(警告) her students not to stay out late every night. 16.He runs a business(生意) and leads a team. 17.What traditions(传统) do you have at the Spring Festival? 18.Once someone steals(偷) something,people maybe think he is always a thief (小偷). 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 19.The Australians have many British relatives(亲戚;家人) and they’re like us in many ways. 20.Are you quite shy when you speak with strangers(陌生人)? 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Ⅱ.根据短文内容和括号内的汉语提示,在空白处填入正确的单词。 Which is better,writing or typing?These days,many college students have given up taking 21.notes(笔记) by hand.Instead they type on laptops (手提电脑) because they think typing is 22.fast(快的).But a new research has shown that taking notes by hand is in 23.fact(实际) better for long-term memory. In this research,students were asked to 24.listen(听) to a teacher.Some took notes by typing on a laptop.The others took notes by writing them down.Then they were given a 25.test(测试).Both groups got almost the same 26.result(结果) in remembering the facts.But students who typed their notes did 27.worse(更差的) on conceptual(需要理解的) questions. 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Why is it like this?The answer is that writing by hand is 28.slow(慢),but it gives the students more time to think about the questions they don’t understand.They are 29.able(能够) to write down the main points.“This leads to a deeper understanding,” say the scientists. However,the students typing notes on a laptop usually just write down what the teachers say in class.Although they can write more notes,they just type 30.without(没有) really thinking about what they are typing.“This usually leads to mindless transcription (抄录)”,say the scientists.So if you want to remember something better,write it by hand! 词语冲关 句型冲关 考点1discover v.发现;发觉(P3) ? 词语冲关 句型冲关 归纳discover是动词,意为“发现;发觉”,表示“发现”某一具体的东西,后接名词、代词或从句作宾语。 辨析create,invent与discover 词语冲关 句型冲关 考点2increase v.增加;增长(P5) ? 词语冲关 句型冲关 归纳increase动词,意为“增长;增加”。其用法如下: Travel increases my knowledge of the world. 旅游增加了我对世界的认识。 拓展increase by+倍数或百分数,表示“增加了……倍/百分之……”,increase to+具体的增长后的数字,表示“增加到了……”。如: Compared with last year,our pay has increased by twice. 和去年相比,我们的工资增长了两倍。 The number of the students in this school has increased to 2500. 该校学生的数量增加到了2500人。 词语冲关 句型冲关 考点3put on 增加(体重);发胖(P10) ? 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 归纳put on“动词+副词”短语,意为“增加(体重);发胖”。如: He has put on weight during the last two months. 他上两个月里体重增加了。 拓展put on还可以表示“上演;演出”的意思。如: The actor put on a fine performance. 那位演员表演非常精彩。 put on还可以表示“穿上;戴上;把……放在……上”。如: He put on his hat and went out of the office without a word. 他戴上帽子,一言未发地走出了办公室。 Please put the books on the desk. 请把书放在书桌上。 与put有关的短语:put away 收起来;put down放下;记下来;写下来;put up举起;张贴;put off拖延;推迟;put out熄灭;扑灭 词语冲关 句型冲关 考点4warn v.警告;告诫(P14) ? 词语冲关 句型冲关 归纳warn 作动词,意为“警告,告诫”。其用法有: 词语冲关 句型冲关 考点5—How do you study for a test?你怎样备考?(P1)? —I study by working with a group.我通过小组学习。(P1) ? 词语冲关 句型冲关 归纳how的用法 how副词,意为“如何;怎样”,在句中对方式状语提问,在句中作状语。如: How do you learn English? 你是如何学习英语的? 拓展how还可用于表示“身心健康情形如何”或表“程度”等。如: How is your father?你的父亲好吗? 词语冲关 句型冲关 归纳by的用法: 介词by用来表示方法或手段,其后常接-ing形式,构成“by+v.-ing”结构。这种结构在句中作状语,意为“通过……方法;借助……手段”。如: He learned English by listening to the radio. 他通过听收音机来学习英语。 词语冲关 句型冲关 拓展(1)表示“靠近;在……旁边”。如: She’s standing by the window.她正站在窗户旁。 (2)表示“(时间)到……为止;不迟于……”。如: Can you finish the work by five o’clock? 你五点钟前能完成工作吗? (3)by+交通工具,意为“乘……”。此时它与名词之间不用任何限定词。如: He went to Beijing by train yesterday. 昨天他乘火车去了北京。 (4)by用于构成被动语态,常译成“被”。如: They were moved by my words. 他们被我的话感动了。 词语冲关 句型冲关 考点6The more you read,the faster you’ll be.?你读的越多,你的阅读速度就越快。(P2)? 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 归纳“the+比较级,the+比较级”意为“越……,越……”。即两个比较级前用定冠词the修饰,分别引导一个分句,前一个分句作状语,表示假设、条件、时间等,后一个分句表示结果。 拓展“(形容词或副词的)比较级+and +比较级”结构意为“越来越……”。其后不能接than引导的从句。 中考话题作文微讲堂系列——节日 话题分析“节日”话题是全国各地英语中考书面表达常考的话题内容之一,内容主要表现在以下几个方面: ①介绍中国的节日;②叙述节日的活动;③介绍国外的节日;④介绍中西方节日文化的不同。 预测2019年安徽中考书面表达也可能涉及与“节日”相关的话题。 典题研析(2018·湖北孝感) 本周一是端午节,你校外教Tony对中国文化很感兴趣,你陪他去槐荫公园观看了龙舟比赛。请根据以下提示写一篇日记。 写作要点: 1.现场情况。人多拥挤,16支龙舟队竞争激烈,人们欢呼,队员们团队合作,最终“勇气队”获胜。 2.赛后活动:我给Tony介绍端午节,下午带他参加有关端午节的其他活动,如……。 3.感想:Tony……,我……。 写作要求: 1.短文内容必须包括所有要点、语句通顺,条理清晰; 2.省略号处须作适当发挥(1—2句即可); 3.80~100词,短文的开头已给出,不计入总词数。 June 18th Today is the Dragon Boat Festival.? ? 审题指导 1.本书面表达是以“端午节”为话题的日记。根据内容提示可知本文会使用到一般过去时态,用第一人称来表达。 2.注意一些常见句式的应用。写作中注意连词、固定短语的交替使用,使文意连接紧密,还要注意使用丰富的语句,注意叙述顺序,符合逻辑关系。 3.最后最好要表达出人物的感想和看法。 写作技法根据文章提示内容可知,本文可以采用“三步法”作文。 第一步:确定主题。本文是一篇日记,因此要注意日记格式。 第二步:根据提示内容分层叙述端午节期间的现场情况及赛后活动及感想。 第三步:表达感想,总结全文。 写作提纲 遣词造句 满分作文 June 18th? Today is the Dragon Boat Festival.For the reason that Tony has a strong interest in traditional Chinese culture,I invited him to come to watch the dragon boat race which was held in Huaiyin Park this morning.When we arrived,it was crowded.There were 16 colorful dragon boats floating in the river.During the race,the dragon boat teams competed with each other,while people on each bank cheered up.Both Tony and I felt the exciting atmosphere.At last,the Courage Team won.? After the competition,I introduced the Dragon Boat Festival to Tony and encouraged him to join in many other activities about the festival.We went to learn how to make zongzi and admire a picture exhibition. At the end of the day,tired as we were,we felt excited.Tony thought our traditional Chinese culture was so amazing and I am proud of my great motherland. 名师点评 写作亮点:本文结构紧凑,语言简练,要点齐全。文中invite sb.to do,during the race,compete with,cheer up,at last,both...and...,at the end of the day,be proud of等词汇的恰当使用,使上下文意连接紧密;本文还采用了丰富的句型,比如:运用了there be句型、定语从句、宾语从句、时间状语从句等复合句,大大增加了信息的容量,使文章增色不少,这是一篇不错的范文。 对应训练 假设你是李华,今天正逢端午节,你的英国笔友Jack对中国传统文化很感兴趣,写信向你询问端午节的有关情况。请你根据以下内容提示,给他写一封回信。 1.中国的传统节日之一,已有2000多年的历史(the Dragon Boat Festival;one of the traditional Chinese festivals;two thousand years of history); 2.为了纪念伟大诗人屈原(honor the great poet Qu Yuan); 3.中国南方有赛龙舟的习俗(Dragon Boat races); 4.家人团聚品尝粽子和其他美食(eat zongzi and other delicious food); 5.有三天假期,可以外出旅游(a 3-day holiday)。 要求:1.80~100词,书信格式; 2.内容合理,要点齐全,句子及篇章结构正确、连贯,书写规范。 注意:不得出现学校、姓名等个人信息(除所给身份外)。 Dear Jack,? How’s it going?I am very glad to introduce the Dragon Boat Festival to you.It is one of the traditional Chinese festivals which has about two thousand years of history.The festival is celebrated to honor the great poet Qu Yuan.On that day,people often get together with their family to eat zongzi and other delicious food.In southern parts of China,people often have the Dragon Boat races.It is so exciting to watch this activity on TV.Besides,we also have a 3-day holiday during the festival.So we can have a short journey to relax ourselves.How interesting the Dragon Boat Festival is and I like it very much.? Best wishes.? Yours, Li Hua?第16课时 Unit 3~Unit 4 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Unit 3 1.stamp n.邮票;印章* 2.postcard n.明信片 3.pardon v.原谅 4.rush v.& n.仓促;急促* 5.suggest v.建议;提议* 6.grape n.葡萄* 7.central adj.中心的;中央的 8.mail v.邮寄;发电子邮件 n.邮件;信件 9.east adj.东方的;东部的* 10.convenient adj.便利的;方便的 11.corner n.拐角;角落* 12.request n.& v.要求;请求* 13.address n.住址;地址;通讯处* 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 14.underground adj.地下的n.地铁 15.course n.课程;学科* Unit 4 16.humorous adj.有幽默感的;滑稽有趣的 17.score n.& v.得分;进球* 18.background n.背景 19.interview v.采访;面试 n.面试;访谈* 20.dare v.敢于;胆敢* 21.private adj.私人的;私密的* 22.guard n.警卫;看守v.守卫;保卫* 23.require v.需要;要求* 24.public n.民众 adj.公开的;公众的* 25.seldom adv.不常;很少* 26.influence v.& n.影响 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 27.absent adj.缺席;不在* 28. fail  v.不及格;失败;未能(做到)*? 29.examination n.考试;审查 30.general adj.总的;普遍的;常规的 n.将军* 31.introduction n.介绍* 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 1.suggest→suggestion n.建议 2.center→central adj. 中心的;中央的 3.direct→direction n.方向;方位 4.polite→impolite(反义词)不礼貌的 →politely adv.礼貌地;客气地 5.speak→speaker n.发言者;讲(某种语言)的人→speech n.讲话;发言 6.silence→silent adj.不说话的;沉默的 7.help→helpful adj.有用的;有帮助的 8.Europe→European adj.欧洲人(的) 9.Africa→African n.非洲人 10.exact→exactly adv.确切地;精确地 11.pride→proud adj.自豪的;骄傲的 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 1.turn left 向左转 2.between...and在……之间 3.on one’s way to 在去……的路上 4.pass by 路过;经过 5.pardon me 抱歉,对不起;什么,请再说一遍 6.from time to time 时常;有时 7.deal with 应对;处理 8.be able to do 有能力做某事 9.get tons of attention 吸引无数的目光 10.in public 公开地;在别人(尤指生人)面前 11.do well in 在……做得好 12.be absent from 缺席 13.boarding school 寄宿学校 14.in person 亲身;亲自 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 15.take pride in 为……感到自豪 16. be proud of  为……骄傲;感到自豪? 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 1.打扰了,请你告诉我怎么到书店好吗? Excuse me,could you please tell me how to get to the bookstore?(见教材P17) 2.起初我好害怕,但大声喊还很管用。 I was scared at first,but shouting did help.(见教材P19) 3.两种说法都正确,但是第一个听起来没那么礼貌。 Both are correct,but the first one sounds less polite.(见教材P22) 4.看起来说得客气要比说得直白更难一点。 It might seem more difficult to speak politely than directly.(见教材P22) 5.你过去矮,不是吗? You used to be short,didn’t you?(见教材P25) 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 6.自从上次我们小学同学见面已经有三年的时间了。 It’s been three years since we last saw our primary school classmates.(见教材P26) 7.他现在是多么高大和强壮啊! How big and strong he is now!(见教材P26) 8.仅有很少数量的人成功到达顶部。 Only a very small number of people make it to the top.(见教材P27) 9.她建议他们亲自与自己的儿子谈谈。 She advised them to talk with their son in person.(见教材P30) 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 1.有礼貌地询问(见教材P20) 2.used to do 的用法(见教材P28) 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Unit 3有礼貌的询问;跟随指令 Unit 4谈论今昔对比变化 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Ⅰ.根据句意、首字母及汉语提示补全单词。 1.Could you tell me how to get to the post office?I want to buy some stamps(邮票). 2.He had a poor sense of direction(方向) and soon got lost. 3.Shanghai is in the east(东方) of China. 4.I live next to the supermarket.It’s very convenient(便利的) for me to buy things. 5.It is important for us to know how to ask for help politely(有礼貌地). 6.There is a poor woman at the street  corner  (拐角).? 7.Could you tell me your e-mail a address(地址)?I want to e-mail you. 8.Our English teacher suggests(建议) that we should learn English by using it. 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 9.The answers to these questions are correct(正确的).Please write them down. 10.Miss Smith gave us some requests(要求) about our homework. 11.I used to be interested in insects(昆虫) when I was young. 12.—Is everyone here today? —No.Jim is absent(缺席) from school. 13.In general(总的),this is a good movie. 14.Look!There are plenty of ants(蚂蚁)around the hole. 15.My teacher has a great  influence (影响) on me.? 16.If you  fail (不及格) the exam,don’t lose heart.? 17.Can you give us a brief (简短的) introduction(介绍) about your hometown? 18.Though hamburgers are delicious,he seldom(很少)eats them. 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 19.John won first prize in the English Speech Contest yesterday.His parents take  pride (骄傲) in him.? 20.There is a river in the background(背景) of the picture. 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Ⅱ.根据短文内容和括号内的汉语提示,在空白处填入正确的单词。 When I was in school,I was very fat.I thought that nice clothes 21.  never  (从不) looked very nice on me.I was very sad.However,I 22.  changed  (改变) my mind when my friends took me to a party one night.At the party my friends all went to dance,but I thought I would look 23.funny(滑稽的) if I danced,so I sat in the 24.corner(角落) of the hall and watched the others dance happily.? “Don’t you like dancing?” A girl 25.exactly(恰恰) next to me asked.“I like it,but I...” “But you can’t,right?” the girl asked before I could finish my words. “You are right,” I answered.I was happy that the girl helped me find a 26.reason(理由). “Why don’t you ask your friends to teach you?” she asked. 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 “I am too fat.I won’t dance in 27.public(公共场所),” I said.Hearing this,the girl said slowly,“There are many things we can enjoy in life.Don’t let your shape 28. influence (影响) your life.You should be 29. proud (自豪) that you have a healthy body.How I wish that I could dance like you!”? It was then that I found the girl 30.sitting(坐) in a wheelchair.At that time I felt I was very lucky.Then I stood up and danced with my friends. 词语冲关 句型冲关 考点1suggest v.建议;提议(P19) ? 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 归纳suggest的用法 suggest to sb.意为“向某人提建议”。如: I suggested to him about that. 关于那件事我向他提出建议。 suggest doing sth.意为“建议做某事”。如: I suggested having a good rest for a day. 我建议好好休息一天。 suggest+that 从句(虚拟语气)意为“建议……”。如: The doctor suggested that I(should)come again the next day.医生建议我第二天再来。 拓展suggest还可以作动词,意为“显示,间接表明,暗示”。如: Her expression suggested pleasure. 她面露喜色。 词语冲关 句型冲关 考点2dare v.敢于;胆敢(P27) ? 词语冲关 句型冲关 归纳(1)dare用作情态动词时,它只有一种形式,后跟动词原形,主要用于否定句和疑问句中。如: I dare not speak English in public. 我不敢在公共场合说英语。 (2)用作实义动词时,它有第三人称单数dares,现在分词daring 以及过去式、过去分词dared,后跟带to的动词不定式。如: She doesn’t dare to say anything. 她什么都不敢说。 拓展need与dare有相同的用法,既可作情态动词,也可作实义动词。如: You needn’t do it now.(作情态动词) I don’t need to finish it today.(作实义动词) 词语冲关 句型冲关 考点3require v.需要;要求(P27) ? A.requested B.refused C.understood D.accepted 2.My car doesn’t work.It  B  repairing.? A.invites B.requires C.wants D.makes Ⅱ.根据汉语意思完成英语句子,每空一词。 3.格林先生要求他的孩子们保持安静。 Mr.Green requested his children to keep silent. 词语冲关 句型冲关 辨析request与require 词语冲关 句型冲关 考点4Pardon?Restroom?请你再说一遍?休息室?(P18)? 词语冲关 句型冲关 归纳pardon的用法 pardon在这里意为“请再说一遍”。表示没听清或没听懂对方的话,请对方再说一遍,说时用升调,也可说成Pardon me?或I beg your pardon?如: —Where’s the post office?邮局在什么地方? —Pardon?/I beg your pardon?请问,你说什么? 拓展pardon的其他用法 表示道歉,比I’m sorry.更正式,意为“对不起”。如: —Pardon,I suppose I should have knocked. 对不起,我想我本来应该敲门的。 —That’s quite all right.那没关系。 词语冲关 句型冲关 考点5I was scared at first,but shouting did help.?起初我好害怕,但大声喊还很管用。(P19)? 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 归纳此句相当于I was scared at first,but shouting really helped.原句是一种表示强调的句子,助动词did在句中起到强调作用,通常用于肯定句中,放在动词原形之前,意为“一定;确实”,只有一般现在时和一般过去时。 词语冲关 句型冲关 考点6I didn’t use to be popular in school.?我过去在学校中常不太受欢迎。(P27)? 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 归纳used to意为“过去常常”,用于表示过去习惯性的动作或存在的状态(强调与现在进行对比,暗示现在不这样了)。其中to为不定式符号,后跟动词原形。used to只用于一般过去时态,没有人称和数的变化。如: I used to go to the cinema,but now I like watching TV at home.我过去常常去电影院看电影,但现在我喜欢在家看电视。 词语冲关 句型冲关 used to的句式变化: 词语冲关 句型冲关 Mike usedn’t to study hard. =Mike used not to study hard. =Mike didn’t use to study hard. 迈克过去常常不努力学习。 —Did you use to go to museums? 你过去常去博物馆吗? —Yes,I did./No,I didn’t.是的,我过去常去。/不,我过去不常去。 —Used he to be afraid of snakes?他过去怕蛇吗? —Yes,he used to./No,he usedn’t to.是的,他过去怕蛇。/不,他过去不怕。 Your brother used to have noodles for breakfast,didn’t/usedn’t he? 你哥哥过去常常早餐吃面条,不是吗? 词语冲关 句型冲关 拓展used to do,be/get used to doing与be used to do 用法辨析 (1)used to do 过去常常做某事,只用于过去时态,暗示现在不做了。如: He used to live in a small village,but now he lives in a big city. 他过去生活在一个小村庄里,但是现在他生活在大城市。 (2)be/get used to doing 习惯于做某事,to是介词,后面只能跟名词、代词或动名词。 He was used to the cold weather after he lived there for two years. 在那里生活了两年之后他习惯了寒冷的天气。 (3)be used to do 被用来做某事,是动词use的被动语态。 The pencil is used to draw pictures. 这支铅笔被用来画画。 中考话题作文微讲堂系列——问路 话题分析最近几年全国各地的英语中考书面表达涉及了与“问路”相关的话题,内容主要表现在以下几个方面: ①问路和指路;②介绍方位和地理位置;③介绍建筑物及周边环境;④叙述问路的经历和故事。 预测2019年安徽中考书面表达也可能涉及与“问路”相关的话题。 典题研析今天是周末,你计划和家人去动物园游玩。爸爸因有事外出,将晚到一个小时,你和妈妈计划在 Tiger Mountain和他会合。请你给爸爸写一张留言条,告诉他按下图所绘路线前往Tiger Mountain。要求:80~100词,开头和结尾已给出,不计入总词数。 Dad, We’ll go to the zoo first and meet you at Tiger Mountain.? ? Do come soon! Tom 审题指导 1.根据所给要求,可以从空间方位来描述所去的地方; 2.要正确地使用留言条的格式; 3.时态以一般现在时为主; 4.80~100词,开头和结尾已给出,不计入总词数。 写作技法 本文是留言条。留言条和书信的写法差不多。 1.留言条一般由称呼、正文、签名和日期四部分组成。日期要写在右上角,通常写星期几或具体时间。 2.称呼写在第二行,要左起顶格写。 3.正文要另起一行,用词要通俗易懂。 4.署名位置一般在正文的左下角或右下角。 5.书写留言条时要求语言简练,内容完整。 写作提纲 遣词造句 满分作文 Dad, We’ll go to the zoo first and meet you at Tiger Mountain.? It is not very difficult to find your way from the gate to Tiger Mountain.At the gate of the zoo,you will see a washroom on your right.You are on Forest Street.Walk along Forest Street,and you will see Elephant House and Flamingo Pond.Stop at the crossing and then turn left.Now you are on Main Road.There is Lion House on your left.On your right,you can see Tasmanian Devil House and Platypus House.Go straight ahead!You will see Koala Garden on your right and Tiger Mountain on your left. Do come soon!? Tom 名师点评 本文是留言条,属于应用文。文章分为三部分 第一部分:说明意图。第二部分:正文。此部分是本文的重点中心内容。详细介绍了怎样到达“Tiger Mountain”。第三部分:结尾处催促“爸爸快去”。符合便条的格式。 出彩点:at the gate of,turn left,on your right,go straight等短语及There be句型的运用体现了作者驾驭语言的能力和娴熟的写作技巧。 对应训练 假如你校有几位来自美国的交换生,他们打算周末步行去翠湖公园。请根据提示为他们写出前往的路线,并简介公园的情况。 要点提示: 1.路线; 2.公园环境优美、凉爽,还可游泳、野餐等; 3.…… 要求: 1.词数:80~100词,开头已给出,不计入总词数。 2.文中不能出现自己的姓名和所在学校的名称。 Cuihu Park is not far from here.It’s easy to get there.Just go straight and turn right at the first corner.Walk along the road and turn left when you find a hospital.Cuihu Park is down the street on your right.Across from the park is a restaurant.? The park is really a good place to have fun.It’s beautiful and cool with the trees and flowers.You can swim and play games or have a picnic there.It’s very relaxing.You may also get a good chance to practice Chinese.I hope you will enjoy yourselves.? 第17课时 Unit 5~Unit 6 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Unit 5 1.chopstick n.筷子* 2.fork n.餐叉;叉子* 3.blouse n.(女士)短上衣;衬衫* 4.silver n.银;银器 adj.银色的* 5.cotton n.棉花;棉* 6.steel n.钢;钢铁* 7.grass n.草;草地* 8.process v.加工;处理n.过程* 9.local adj.当地的;本地的 10.avoid v.避免;回避* 11.handbag n.小手提包* 12.mobile adj.可移动的;非固定的 13.everyday adj.每天的;日常的 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 14.boss n.老板;上司 15.surface n.表面;表层* 16.material n.材料;原料* 17.traffic n.交通;路上行驶的车辆* 18.postman n.邮递员* 19.glove n.(分手指的)手套* 20.international adj.国际的 21.form n.形式;类型* 22.balloon n.气球* 23.scissors n.剪刀* 24.heat n.热;高温 25.complete v.完成 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Unit 6 26.style n.样式;款式* 27.project n.项目;工程 28.daily adj.每日的;日常的 29.website n.网站 30.pioneer n.先锋;先驱* 31.list n.名单;清单v.列表;列清单* 32.mention v.提到;说到* 33.boil v.煮沸;烧开* 34.remain v.保持不变;剩余* 35.smell v.发出……气味;闻到 n.气味* 36.national adj.国家的;民族的* 37.trade n.贸易;交易v.做买卖;从事贸易 38.doubt n.疑惑;疑问v.怀疑* 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 39.fridge n.冰箱* 40.translate v.翻译* 41.earthquake n.地震 42.bell n.钟(声);铃(声)* 43.biscuit n.饼干 44.instrument n.仪器;器械;工具 45.basket n.篮;筐* 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 1.leaf→leaves(复数形式)叶;叶子 2.produce→product n.产品;制品 3.live→lively adj.生气勃勃的;(色彩)鲜艳的 4.near→nearly adv.几乎;差不多 5.rule→ruler n.统治者;支配者 6.sudden→suddenly adv.突然 7.salt→salty adj.咸的 8.customer→custom n.风俗;习俗 9.hero→heroes(复数形式)英雄;男主角 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 1.be made of/from 由……制造 2.be famous for 以……而著名 3.be known for以……而闻名;为人知晓 4.no matter 不论;无论 5.turn into 转变;变成 6.send out 发送 7.be used for 用来做…… 8.have a point 有道理 9.by accident 意外地;偶然 10.take place 发生;出现 11.without doubt 毫无疑问;的确 12.translate ...into把……译成 13.all of a sudden突然;猛地 14.by mistake 错误地;无意中 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 15.divide...into 把……分开 16.look up to 钦佩;仰慕 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 1.那些衬衫由什么制成? What are the shirts made of?(见教材P33) 2.安溪和杭州以它们的茶广泛闻名。 Anxi and Hangzhou are widely known for their tea.(见教材P34) 3.人们说茶叶对健康和商业都有好处。 People say that tea is good for both health and business.(见教材P34) 4.他发现有趣的是当地商店里的很多产品在中国制造。 He found it interesting that so many products in the local shops were made in China.(见教材P35) 5.据说有一位叫作神农的中国统治者最早发现了茶可以饮用。 It is said that a Chinese ruler called Shen Nong was the first to discover tea as a drink.(见教材P43) 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 6.同时,他们需要阻止竞争对手把球投进他们自己的篮筐。 At the same time,they need to stop the competing team from getting the ball into their own basket.(见教材P46) 7.这些明星鼓励年轻人努力工作来实现自己的梦想。 These stars encourage young people to work hard to achieve their dreams.(见教材P46) 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 被动语态(见教材P36、P44) 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Unit 5中国制造的产品 Unit 6发明 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Ⅰ.根据句意、首字母及汉语提示补全单词。 1.English is widely(广泛地) used in the world. 2.The postman(邮递员) collects letters every day. 3.The man comes from Germany(德国).He can speak German. 4.The traffic(交通) accident happened on a cold winter evening. 5.The man tried to keep his cool to avoid(避免) a fight. 6.We can use scissors(剪刀) to cut things. 7.Each different country has its own form(形式) of art. 8.There are lots of colorful balloons(气球) in the sky. 9.Our English teacher always makes her class active(活跃的). 10.The international(国际的) kite festival is held every year. 11.I don’t like drinking lemon juice because it’s too sour(酸的). 12.The supermarket is usually crowded with lots of customers(顾客) on weekends. 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 13.Jane likes crispy(酥脆的) cookies.They are dry,hard and easily broken. 14.My fridge(冰箱) doesn’t work.I need to have it repaired. 15.Don’t add too much salt in the soup,or it will be too salty(咸的). 16.It is believed that he is one of the sports  heroes (英雄).? 17.My new friend is a Canadian(加拿大人),but she speaks Chinese excellently. 18.It is unwise to put all eggs in one basket(篮子). 19.The price of the rice here is very low(低的) now. 20.Michael Jackson was the King of Pop.His musical(音乐的) talent was amazing. 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Ⅱ.根据短文内容和括号内的汉语提示,在空白处填入正确的单词。 The 21st century is no 21.doubt(疑问) a great century.In this century we 22.changed(改变) the way we use the computer.Youtube,Google street view,social networking and Facebook are just some of the 23.websites(网站)that are today a necessary part of our lives.But we didn’t have them 14 years 24.ago(以前). Youtube was 25.invented(发明) in 2005 by 3 partners Jawed Karim,Chad Hurley and Steve Chen.It offers us revolutionized (革命化的) the way we enjoy and share 26.videos(视频). Google street view started to be 27.used(使用) with 360 panoramic images(全景图) of NYC,Chicago,San Francisco and many other cities in 2007.It changed the way we travel or look for 28.addresses(地址). 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Social networking is a necessary part of our 29.daily(每日的) lives these days.Facebook 30.started(开始) to be used in 2004 by Mark Zuckerberg in his dorm room at Harvard University. Along with many other websites and brands they were all invented in the 21st century. 词语冲关 句型冲关 考点1be made of由……制成(P33) ? 词语冲关 句型冲关 归纳be made of意为“由……制成”,从制成的物品中一般能看出原材料。 The knife is made of metal.这把小刀由金属制成。 拓展be made of,be made from,be made in与be made into用法辨析: 词语冲关 句型冲关 考点2avoid v.避免;回避(P35) ? 词语冲关 句型冲关 归纳avoid的用法 avoid及物动词,意为“回避,逃避,躲避”。后接名词、代词或动词-ing形式作宾语。如: I realized he was trying to avoid the topic. 我意识到他是在设法避开这个话题。 拓展avoid还有“避免;防止发生(不好的事情)”的意思。如: Young children are taught road safety to avoid road accidents. 对年轻的孩子们进行道路安全教育以避免交通事故的发生。 词语冲关 句型冲关 考点3pleasure n.高兴;愉快(P42) ? 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 归纳pleasure表示抽象意义的“高兴;愉快”时,作不可数名词用。当pleasure具体化,表示“快乐的事;乐趣”时,作可数名词用。 The work is a pleasure to me. 这项工作对我来说是件乐事。 词语冲关 句型冲关 常用搭配①with pleasure的用法 意为“好的;可以;非常乐意”,此时with pleasure常作简略答语使用,相当于OK,all right和sure等。 —Would you like to help me with my English? 你愿意帮我学英语吗? —With pleasure.非常乐意。 ②It’s a pleasure. 常用于对别人的感谢所作出的反应或应答,也可说成It’s my pleasure/A pleasure.或My pleasure。在此情况下,It’s a pleasure与That’s all right/That’s OK/Not at all/You’re welcome/Don’t mention it。等同义,意为“别客气;不用谢;没什么”。 —Thank you for giving me so much help. 谢谢你给了我这么多的帮助。 —It’s a pleasure.不用谢。 词语冲关 句型冲关 辨析pleasant,pleased与pleasure: 这三个词都与“高兴;愉快”含义有关。区别如下: ①pleasant为形容词,意为“令人高兴的,令人愉快的”。作定语时修饰事物,不能修饰人;作表语时意为“使人感到高兴(愉快)的”,句子的主语只能是表示事物的词语;侧重客观地、总体地描述事物。 ②pleased 为形容词,意为“(感到)高兴的,欣喜的,满意的”,一般作表语,常与不定式、介词短语或从句连用,说明原因,其主语必是人。 ③pleasure为名词,表示“高兴,愉快”时是不可数名词;表示“乐事,高兴的事”时是可数名词。在口语中,常用作回答感谢的客套话。 词语冲关 句型冲关 考点4smell n.气味 v.发出……气味;闻到(P43) ? 词语冲关 句型冲关 归纳smell的用法 smell作名词,意为“气味,味道”。如: There’s a strange smell in the house. 房子里有一股奇怪的味道。 smell作名词,还可以表示“嗅觉”。如: He has a good sense of smell.他的嗅觉很灵敏。 smell作动词,既可作及物动词,意为“闻到”,又可作系动词,意为“有……的味道”,后面直接接形容词作表语。如: The dish smells good.那道菜闻起来好香。 词语冲关 句型冲关 考点5No matter what you may buy,you might think those products were made in those countries.?无论你要买什么,你都会认为那些国家就生产那些产品。(P35)? 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 归纳no matter意为“无论”,与 what,who,when,where,which,how等疑问词连用,引导让步状语从句。状语从句的位置可放在主句前或后。在这种让步状语从句中,我们一般用一般现在时代替一般将来时,用一般过去时代替过去将来时。如: No matter what you say,I won’t believe you. 无论你说什么,我都不会相信你。 拓展疑问词后接ever,如:whatever,whoever,whichever,whenever,wherever,however 等也可以引导让步状语从句,而且意思和no matter加疑问词相同。但值得注意的是,no matter加疑问词只能引导让步状语从句,而疑问词后接ever除了可以引导让步状语从句,还可以引导主语从句和宾语从句。 词语冲关 句型冲关 考点6It is believed that tea was brought to Korea and Japan during the 6th and 7th centuries.?人们相信茶被带到韩国和日本是在6世纪和7世纪之间。(P43)? 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 归纳It is believed that...是一常见的句型,意为“人们认为……”,相当于People believe that...。这里it是形式主语,真正的主语为that引导的从句。类似的句型还有:It is said that...意为“据说……”;It is reported that...意为“据报道……”;It is guessed that...“据推测……”等。 中考话题作文微讲堂系列——发明创造 话题分析分析全国各地最近几年英语中考题,涉及了与“发明创造”相关的话题,内容主要表现在以下几个方面: ①介绍发明物;②叙述发明过程;③介绍自己最喜欢的发明;④介绍和发明有关的活动。 预测2019年安徽中考书面表达也可能涉及与“发明创造”相关的话题。 典题研析为了激发青少年的想象力和创造力,学校鼓励学生们发明创造,并将自己的科技小发明在学校举办的年度科技节上展出。今年,你将要携带自己的发明——可调节的簸箕,参加校科技节。请你根据下面所给的提示,写一篇短文介绍你的科技小发明。 提示:1.发明的原因:妈妈个子比较高,扫地时弯腰很累。 2.可调节的簸箕:手柄可以调节长度。 3.你的愿望:希望这项发明可以大量生产,帮助更多的人。 要求:1.包含所给出的要点; 2.80~100词。 参考词汇:dustpan簸箕;bend弯曲;handle 手柄;adjust 调节 An Adjustable Dustpan ? 审题指导 1.根据提示可知这是一篇说明文,写作时用第一人称; 2.写作时,谈论过去的发明用一般过去时,现在的情况用一般现在时; 3.要包括所给提示; 4.80~100词。 写作技法本文是提纲作文,写作方法如下: 1.仔细阅读有关提示,弄清试题提供的所有信息,明确写作要点。 2.在提纲的范围内进行分析、构思和想象。依据提示情景,按照一定逻辑关系来写。 3.根据要表达的内容确定句子的时态、语态;语言表达要符合英语习惯。 写作提纲 遣词造句 满分作文 An Adjustable Dustpan? This is my new invention—an adjustable dustpan. Why did I invent such a thing?My mother is tall.She always felt tired when she bent down to use the normal dustpan.I wanted to help her,so I started to try to design a special dustpan for her. I succeeded.My new invention is different from the normal one.It has a special handle.You can adjust the handle.You can make it longer or shorter. I hope a lot of adjustable dustpans can be produced some day and more and more people can use them. 名师点评 本文是说明文,介绍自己的发明。文章分四部分,第一部分:开头引出话题,介绍“我的新发明——可调节的簸箕”。第二部分:介绍发明可调节簸箕的原因。第三部分:介绍它的特点和功能等。第四部分:表达自己的希望。 出彩点:bend down,be different from,a lot of,等短语和被动语态及比较级的使用,充分体现了作者驾驭语言的能力和娴熟的写作技巧。 对应训练 在一个“小科学家”发明展示会上,杨涛将展示他最新发明的language interpreter。假如你是杨涛,请根据下面表格中的内容写一篇英语短文向外国游客介绍一下自己的发明。 要求:80~100词。文中不可出现真实人名或地名。 Hello!My name is Yang Tao.Here is my invention,a Language Interpreter.It’s the same size as a cellphone.But it is very useful.If you input the language you want to translate into,and then make a short speech,it can translate what you want within 5 to 10 seconds.You can talk with foreigners easily with the help of it.But it can only translate several languages.I’ll work hard to improve it.I’m sure it will translate more and more languages in the near future.Thanks for listening!? 第18课时 Unit 7~Unit 8 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Unit 7 1.license n.证;证件 2.smoke v.吸烟;冒烟 n.烟* 3.tiny adj.极小的;微小的* 4.cry v.& n.哭;叫喊* 5.field n.田野;场地* 6.hug n.& v.拥抱;搂抱 7. lift  v.举起;抬高 n.电梯;搭便车*? 8.awful adj.很坏的;讨厌的 9.regret v.& n.感到遗憾;懊悔* 10.poem n.诗;韵文* 11.community n.社区;社团 12.chance n.机会;可能性* 13.manage v.完成(困难的事);应付(困难局面) 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 14.support v.& n.支持* 15.enter v.进来;进去* Unit 8 16.truck n.卡车;货车 17.picnic n.野餐* 18.rabbit n.兔;野兔* 19.attend v.出席;参加* 20.pink adj.粉红色的n.粉红色* 21.anybody pron.任何人 22.laboratory n.实验室 23.coat n.外套;外衣* 24.land v.着陆;降落* 25.suit n.西服;套装v.适合* 26.circle n.圆圈 v.圈出* 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 27.receive v.接待;接受;收到* 28.purpose n.目的;目标* 29.prevent v.阻止;阻挠* 30.energy n.力量;精力* 31.position n.位置;地方 32.victory n.胜利;成功 33.period n.一段时间;时期 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 1.safety→safe adj.安全的 →safely adv.安全地 2.badly→bad adj.严重的;差的 3.educate→education n.教育 4.society→social adj.社会的 5.choice→choose v.选择 6.value→valuable adj.贵重的;很有用的 7.noise→noisy adj.嘈杂的;喧闹的→noisily adv.嘈杂地 8.policeman→policemen(复数形式)男警察 9.wolf→wolves(复数形式)狼 10.sleep→sleepy adj.困倦的;瞌睡的 11.express→expression n.表达 12.medical→medicine n.药 13.enemy→enemies(复数形式)敌人 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 1.lift up 举起 2.talk back 顶嘴;回嘴 3. keep...away from  避免接近;远离? 4.think back 回想起 5.make one’s own decision 自己做决定 6.be strict with sb.对某人要求严格 7.take the test测验;考试 8.get in the way of 挡……的路;妨碍 9.be serious about对……认真 10.make a choice做选择 11.look like 看起来像 12.run after 追逐;追赶 13.communicate with与……交流 14.point out 指出;点明 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 15.at the same time同时;一起 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 1.应该允许16岁的孩子穿耳洞。 Sixteen-year-olds should be allowed to get their ears pierced.(见教材P49) 2.看了毕加索著名的油画我真感到兴奋。 I’m really excited about seeing the famous paintings by Picasso.(见教材P50) 3.我懊悔顶嘴而不听妈妈的话。 I regret talking back,not listening to Mom.(见教材P51) 4.我们不反对跑步。 We have nothing against running!(见教材P54) 5.只有那样我才有机会实现我的梦想。 Only then will I have a chance to achieve my dream.(见教材P54) 6.它肯定属于卡拉。 It must belong to Carla.(见教材P57) 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 7.我昨天参加了一个音乐会,因此它或许仍然在音乐大厅里。 I attended a concert yesterday so it might still be in the music hall.(见教材P58) 8.一定有什么东西闯入了我们邻居的家里。 There must be something visiting the homes in our neighborhood.(见教材P59) 9.他可能在跑步锻炼。 He could be running for exercise.(见教材P61) 10.他们认为巨石阵可以预防疾病并让人们身体健康。 They think the stones can prevent illness and keep people healthy.(见教材P62) 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 1.含情态动词的被动语态(见教材P52) 2.表推测的情态动词(见教材P60) 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Unit 7 规则制度 Unit 8 做出推论 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Ⅰ.根据句意、首字母及汉语提示补全单词。 1.It is important to   educate  (教育) every student.? 2.We should be allowed to make our own  decision (决定).? 3.He is famous in the local community(社区). 4.If you manage(应付) that matter,you can be a real man. 5.I am lucky to have a chance(机会) to visit Penang Hill. 6.She said she sent me a letter last week,but I haven’t received(收到) it. 7.The purpose(目的) of the meeting is to choose a new president. 8.Our basketball team won the game easily and the fans have been celebrating the victory(胜利). 9.The map may help you find the position(位置) of the train station quickly. 10.I can feel energy(能量) from the story. 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 12.Mr.Smith gave much money to the medical(医学的) research. 13.If it doesn’t rain this Sunday,we will go out for a picnic(野餐). 14.When he passed by,he noticed some smoke (烟) came out of that room. 15.He expressed(表示) his thanks to him with a warm hug. 16.The red dress is very suitable(适合的) for you. 17.In our modern society(社会),we should try our best to learn useful skills. 18.Some farmers are working in the field(田野). 19.She read a poem(诗) by Carver which describes their life. 20.There used to be a lot of rabbits(野兔) in this area. 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Ⅱ.根据短文内容和括号内的汉语提示,在空白处填入正确的单词。 I used to hate my mother because I thought she didn’t love me.Then one Friday morning I 21. attended (参加) a three-day program for teenagers.And the program 22.changed(改变) my life.? About 100 other teenagers were there.23.During(在……期间) the first two days I was glad that I made so many friends there.On Sundays,the 24.leader(领导) did an interesting exercise called “Chocolate or Toys”.He asked a girl to choose chocolate.Of 25.course(当然),she could only got it. This exercise told us that sometimes we don’t have a choice in life,and that sometimes we have to 26. accept (接受) something,rather than complaining.? 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 A girl stood up and started talking about her mom as a drug addict (吸毒者).Her words 27. expressed (表达) how much she hated her mother.“I want a new mom.” she 28. cried (哭).“Unluckily,you can’t have one.” the leader replied.“You have to accept the mother that you have.”? This 29.hit(碰撞) me hard.I realized that for better or worse my mom was my mom.I couldn’t 30.choose(选择) another mom,but I could try to make the best of the situation. 词语冲关 句型冲关 考点1regret v.& n.感到遗憾;懊悔(P51) ? 2.Paul has always regretted  B  the car.Now he has to take the bus to work.? A.to sell B.selling C.buying D.to buy 词语冲关 句型冲关 Ⅱ.根据汉语意思完成英语句子,每空一词。 3.我很遗憾地告诉你他父亲死了。 I regret  to   tell  you that his father died.? 归纳regret的用法 regret+n./pron.意为“后悔,对……表示歉意”。如: If you don’t do it now,you’ll only regret it. 如果现在不做,你一定会后悔的。 The airline regrets any inconvenience. 航空公司对所造成的任何不便表示歉意。 regret + that/wh- 从句,意为“后悔,遗憾”。如: I have deeply regretted what I said. 我非常后悔说了那些话。 I regret that I am unable to accept your kind invitation. 很遗憾,我不能接受你的友好邀请。 词语冲关 句型冲关 regret + to do意为“对……感到遗憾”(事情没有做)。如: We regret to inform you that your application has not been successful. 我们很遗憾地通知你,你的申请没有成功。 regret+动词-ing形式 意为“后悔做了某事”(事情已经做过)。如: He bitterly regretted ever having mentioned it. 他非常懊悔提起那件事。 regret作名词,意为“痛惜,懊悔,遗憾,失望”。如: It is with great regret that I accept your resignation. 接受你的辞呈,我感到非常遗憾。 She expressed her regret at the decision. 她对这个决定表示失望。 词语冲关 句型冲关 考点2chance n.机会;可能性(P52) ? 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 归纳chance的用法 chance作名词,意为“机会,机遇;可能性”。常见搭配有:by chance 偶然;take one’s chance 碰运气;have a(good)chance to do sth. 有(好)机会去做某事。如: Everybody should be given a chance to achieve their aims. 要让每个人都有机会实现自己的目标。 I met him by chance.我偶然遇到了他。 词语冲关 句型冲关 考点3noise n.声音;噪音(P59) ? 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 归纳sound,noise与voice用法辨析 sound,noise和voice这三个名词都可表示“声音”,但是,它们表示的“声音”并不相同。 (1)sound作“声音;响声”讲时,可以指人或动物发出的声音,或物体碰撞的声音。这个词的使用范围很大。可以说,大自然的任何“声音”都可以用sound。 At midnight he heard a strange sound. Light travels much faster than sound. (2)noise意为“噪音;喧闹声”,常指不悦耳、不和谐的嘈杂声。如: The noise of traffic kept him awake. 车辆的噪声使他睡不着。 (3)voice一般指人的声音,说话、唱歌、谈笑都可用voice。voice除了有时可指鸟的声音外,很少表示其他动物的声音。如: The girl has a beautiful voice. 词语冲关 句型冲关 考点4prevent v.阻止;阻挠(P62) ? 词语冲关 句型冲关 —Yes.With enough trees,sandstorms could be  A .? A.prevented B.protected C.produced D.provided Ⅱ.根据汉语意思完成英语句子,每空一词。 3.这些规章旨在防止事故发生。 These rules are intended to prevent accidents. 4.他阻止那个小男孩爬树。 He prevented the boy from climbing the tree. 归纳prevent的用法 词语冲关 句型冲关 考点5Sixteen-year-olds should be allowed to get their ears pierced.?应该允许16岁的孩子穿耳洞。(P49)? 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 归纳get their ears pierced 意为“打耳洞”,此处,get是使役用法,相当于make或have,意为“使,让”。“get(have)+ 宾语+过去分词”结构,表示“让别人做某事”,其中过去分词所表示的是让别人做的,与句中的主语无关。如: He got/had the watch repaired. 他请人把表修好了。 When are you going to get your hair cut? 你打算什么时候去理发? 词语冲关 句型冲关 考点6Only then will I have a chance to achieve my dream.? 只有那样我才会有机会实现我的梦想。(P54)? 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 归纳only修饰句子的状语(从句)位于句首时,句子 (主句)要用部分倒装。句型为“only+状语/状语从句+be/助动词/情态动词+主语+谓语动词+其他成分”。如: Only in this way,can you learn English well. 只有这样,你才能学好英语。 Only after being asked three times did he come to the meeting. 叫了三次,他才来参加会议。 注意如果only修饰的是句子的其他成分,则无需倒装。如: Only John can save me. 只有约翰能够救我。 Only some of the children passed the examination. 只有几个孩子通过了考试。 词语冲关 句型冲关 考点7There must be something visiting the homes in our neighborhood,but what is it??一定是什么东西闯入了我们邻居的家里,但那是什么呢?(P59)? 2.Look!There are some people  C  after a thief over there!? A.run B.to run C.running D.ran Ⅱ.用括号内所给单词的适当形式填空。 3.There’s a man waiting(wait) for you outside the office. 词语冲关 句型冲关 归纳该句为“There be sb./sth.doing sth.”句型,表示该动词的动作目前或现阶段正在进行,意为“有某人或某物正在做某事”。如: There is a dog lying on the ground. 地上躺着一条狗。 There’s a man waiting for you outside the office. 办公室外有人在等你。 中考话题作文微讲堂系列——谈论看法 话题分析各地最近几年中考少数涉及了与“谈论看法”相关的话题,内容通常是给出热点且有争议性的话题,让学生阐述自己的观点。如:学生上网、学生参加课外活动、学生吸烟等话题发表观点。 预测2019年安徽中考书面表达也可能涉及与“谈论看法”相关的话题。 典题研析多数人认为,抄袭别人的作业是一种不良现象。Anna的好友Simon不擅长数学,他经常抄袭Anna的作业。请你写一篇80~100词的短文,谈一谈你对此事的看法。 要点: 1.表明观点,Simon是否应该抄袭Anna的作业; 2.你对抄袭作业的看法。 审题指导 1.本文是议论文,文章以第三人称和第一人称为主。 2.本文以一般现在时态为主,同时注意情态动词的使用。 3.80~100词。 写作技法本文是议论文。议论文的写作应注意以下点: 1.议题的提出要开门见山,不要拖泥带水。 2.议论时可以采用不同的方法。如:可以摆出正反两方面观点,进行对比;也可引经据典论证作者自己观点的正确性,从而使读者接受自己的观点;亦可提出一种错误的观点然后论证其错误,最终提出正确的观点。正文部分是写作的重点,论证方法可用归纳法、推理法、比较法等。 3.在结论部分必须表明作者的观点,对讨论的问题做出总结。 4.注意连接词和过渡词等词语的使用,以增强文章的条理性和逻辑性。 写作提纲 遣词造句 满分作文 Simon is poor at math.He always copies the math homework from his best friend,Anna.I don’t think Simon should be allowed to copy the homework. It’s not right to copy others’ homework and it breaks school rules.As students,we must be honest and try our best to work hard.If we have trouble doing our homework,we can ask our classmates or teachers for help. Copying others’ homework is a bad habit.We should try to finish our homework by ourselves. Please remember:don’t be lazy in study. 名师点评 本文是议论文,文章分为三个部分。第一部分:举例子。第二部分:分析问题。第三部分:提出自己的观点。 出彩点:be poor at,be allowed to do,try one’s best,have trouble doing sth.等短语和情态动词should,must和条件状语从句的运用充分体现了作者驾驭语言的能力和娴熟的写作技巧。 对应训练 (2018·山东青岛) 现在,中学生在校内能保证一定时间的运动量,但在校外普遍缺少运动甚至不运动。请就此现象写一篇短文,谈谈你的看法。内容包括: 1.缺少运动甚至不运动的原因; 2.缺少运动甚至不运动对学生的影响; 3.针对这种现象提出合理的改善建议。 要求: 1.词数:80~100(开头已给出,不计入总词数); 2.文中不得出现真实的校名和人名。 参考词汇:be short of 缺少 Many students are short of exercise in their spare time now.Then what do Chinese students do after school?Now let me take students in my school for example.? They spend much time doing homework,watching TV or listening to music.Playing computer games also takes up some of their free time.So they have little time to do sports.If they don’t exercise,it will do harm to their health.At the same time,they can’t learn effectively.? It is quite clear that they are short of physical activities.I really hope that the society and school will do something to encourage all the students to do some sports.As students we should also try our best to take part in sports as much as possible.? After all,health is above everything else.? 第19课时 Unit 9~Unit 10 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Unit 9 1.prefer v.更喜欢 2. electronic  adj.电子的;电子设备的? 3.suppose v.推断;料想* 4.smooth adj.悦耳的;平滑的* 5.spare adj.空闲的;不用的 v.抽出;留出* 6.case n.情况;实情* 7.war n.战争;战争状态* 8.stick v.粘贴;将……刺入* 9.down adj.悲哀;沮丧* 10.dialog n.对话;对白 11.shut v.关闭;关上* 12.sense v.感觉到;意识到 n.感觉;意识* 13.reflect v.反映;映出* 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 14.pity n.遗憾;怜悯v.同情;怜悯 15.total n.总数;合计 adj.总的;全体的 16.master n.大师;能手;主人v.掌握 17.praise v.&n.表扬;赞扬* 18.wound n.伤;伤口,创伤 v.使(身体受伤);伤害* Unit 10 19.kiss v.&n.亲吻;接吻 20.greet v.和……打招呼;迎接 21.capital n.首都;国都* 22.noon n.正午;中午 23.mad adj.很生气;疯的* 24.passport n.护照* 25.chalk n.粉笔* 26.blackboard n.黑板 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 27.season n.季;季节* 28. worth  adj.值得;有……价值(的)*? 29.empty adj.空的;空洞的* 30.basic adj.基本的;基础的 31.exchange n.&v.交换 32.granddaughter n.(外)孙女 33.behave v.表现;举止* 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 1.Australian→Australia n.澳大利亚 2.direct→director n.导演;部门负责人 3.end→ending n.(故事、电影等的)结尾;结局 4.pain→painful adj.令人痛苦的;令人疼痛的 5.north→northern adj.北方的;北部的 6.east→eastern adj.东方的;东部的 7.relax→relaxed adj.放松的;自在的 →relaxing adj.令人放松的 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 1.dance to 随……跳舞 2.in that case 既然那样;假使那样的话 3.stick to 坚持;固守 4.plenty of 大量;充足 5.shut off 关闭;停止运转 6.once in a while偶尔地;间或 7.in total 总共;合计 8.be supposed to 应该 9.hold out 伸出 10.drop by顺便访问;顺便进入 11.after all 毕竟;终归 12.get mad大动肝火;气愤 13.make an effort作出努力 14.clean...off 把……擦掉 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 15.take off 脱下(衣服);(飞机等)起飞 16.make...feel at home 使(某人)感到宾至如归 17.get used to 习惯于 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 1.我更喜欢有美妙歌词的音乐。 I prefer music that has great lyrics.(见教材P65) 2.卡门喜欢能演奏不同种类音乐的音乐家。 Carmen likes musicians who play different kinds of music.(见教材P66) 3.哦,既然那样,我将邀请喜欢看严肃电影的人。 Oh,in that case,I’ll ask someone who likes serious movies.(见教材P66) 4.笑两个小时是放松的一种好方法。 Laughing for two hours is a good way to relax.(见教材P67) 5.那首用二胡演奏的乐曲尤其使我感动。 The piece which was played on the erhu especially moved me.(见教材P70) 6.在美国,他们期待去握手。 In the United States,they’re expected to shake hands.(见教材P73) 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 7.我们不喜欢四处跑,因此如果别人有时迟到一点,我们也不介意。(见教材P75) We don’t like to rush around,so we don’t mind if people are a little late sometimes.(见教材P75) 8.我们特别珍惜平日生活中和家人、朋友在一起的时光。 We value the time we spend with our family and friends in our everyday lives.(见教材P75) 9.在我到这里之前,我有点紧张,但是没有任何理由这样。 I was a bit nervous before I arrived here,but there was no reason to be.(见教材P78) 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 1.定语从句(见教材P68) 2.be supposed to,be expected to,be important to的用法(见教材P76) 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Unit 9 音乐和电影 Unit 8 风俗习惯 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Ⅰ.根据句意、首字母及汉语提示补全单词。 1.Our English teacher praised(赞扬) Jane yesterday because of her great progress. 2.The director(导演) of the movie is very famous.And we like him very much. 3.It is a regret(遗憾) that you didn’t pass the English exam. 4.I like to listen to smooth(悦耳的) music when I am tired. 5.—Which do you   prefer  (更喜欢),milk or coffee?? —I like coffee better. 6.Joan’s childhood was filled with pain and sadness(悲伤). 7.My teeth are still in pain(疼痛).I think I need to go to a dentist. 8.Their actions can reflect(反映) their thoughts clearly. 9.Russian is a difficult language to master(掌握). 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 10.The singer who will perform(表演)at the party tomorrow comes from an Asian country. 11.My mother was mad(很生气) because I failed to pass the history test. 12.People in different parts behave(表现) differently at the dinner table. 13.Could you please give me some suggestions(建议) about learning English? 14.There are four seasons(季节) in a year—spring,summer,autumn and winter. 15.We should make an effort(努力) to be on time when we are going to meet our friends. 16.All my classmates went to the old people’s home except(除了) Eric because he was ill. 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 17.Lianyungang,one of the eastern(东方的) seaside cities,played an important role in the Belt and Road Initiatives (一带一路倡议). 18.The boy stopped drawing on the wall(墙) when the teacher came in. 19.It’s impolite to  point (指) at people with your fingers.? 20.Don’t stick(插) your chopsticks upright in the rice bowl. 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Ⅱ.根据短文内容和括号内的汉语提示,在空白处填入正确的单词。 An Arab (阿拉伯人) was walking through the Sahara Desert.He was 21.  dying  (死) for water.Then he saw something far.The Arab hoped to find water,so he walked 22. towards (朝向) the image.To his disappointment (失望),he only found a little old Jewish man sitting 23.  behind  (在……后面) a card table.On the table there were some ties.The Arab asked,“Please,I’m really 24.  thirsty  (渴的).Can I have some water?” The man replied,“I don’t have any water,but why don’t you buy a tie?” The Arab 25. shouted (喊) angrily,“I don’t want anything 26.  except  (除了) water!” “OK,don’t buy a tie.But I’ll tell you that over that hill there is a nice restaurant 4 miles away from here.27.  Walk  (步行) that way,and they’ll give you all the water you want.” The Arab thanked him and walked away towards the hill. 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Three hours 28.later(以后) the Arab came back.He crawled (爬行) to the man who was still sitting at his card table.He said,“I told you the nice restaurant was over that hill.Didn’t you 29.find(找到) it?”The Arab answered in a dying voice,“I found it alright,but they wouldn’t let me in.They said I was 30.supposed(应该)to wear a tie.”? 词语冲关 句型冲关 考点1prefer v.更喜欢(P65) ? 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 归纳prefer的用法 词语冲关 句型冲关 考点2suppose v.推断;料想(P66) ? 词语冲关 句型冲关 Ⅱ.根据汉语意思完成英语句子,每空一词。 3.我认为她已经动身回家了。 I  supposed  her to have already left for home.? 4.你应该在9点钟到达这里。 You are supposed to be here at nine. 归纳suppose的用法 词语冲关 句型冲关 考点3worth adj.值得;有……价值(的)(P76) ? 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 归纳worth的用法 (1)worth 作形容词,意思是“值得……的,价值是……”,与be动词构成系表结构,在句中常作表语,一般不作定语。常用结构有be worth doing或be worth+名词或代词。如: The car is worth two hundred thousand dollars. 这辆车值20万美元。 (2)be worth doing意义上表示被动,但形式上要用主动形式,动词的现在分词必须是及物动词或相当于及物动词的短语。如: The music is worth listening to. 这音乐是值得听的。 (3)too,very,quite等副词不能修饰worth,但well,really可以。如: The book is well worth reading. 这本书很值得一读。 (4)worth 作名词,意思是“价值,品质”。 词语冲关 句型冲关 考点4except prep.除……之外;conj.除了;只是(P78) ? 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 归纳except表示“除了……之外”,指从整体中除去的部分。如: We are all here except Xiao Hong. 除了小红外,我们都在这儿了。 Except you,we all went to the party last night. 昨天晚上除了你,我们都去参加聚会了。 词语冲关 句型冲关 拓展except,besides,beside,but与except for用法辨析: 词语冲关 句型冲关 如: All the buildings are excellent except this one. 除了这一栋,所有的大楼都很好。 Besides these honors he received a lot of money. 除了这些荣誉他还收到很多钱。 She saw a wallet lying beside the river. 她看见河边有一个钱包。 He could do nothing but cry. 他除了哭什么都不能做。 Except for one old lady,the bus was empty. 除了一个老年妇女,公共汽车上空无一人。 词语冲关 句型冲关 考点5Carmen likes musicians who play different kinds of music.?卡门喜欢能演奏不同种类音乐的音乐家。(P66)? 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 归纳当先行词是表示“人”的名词时,引导词一般用that,who,whom,whose等四种形式。如果引导词在从句中作主语,一般用who/that;如果引导词在从句中作宾语,一般用whom,口语中可用who,但如果在介词之后,只能用whom;如果引导词在从句中作定语,一般用whose。如: I like singers who can write their own music. 我喜欢能自己写歌的歌手。 Do you know the man who/whom your mother is talking with? =Do you know the man with whom your mother is talking?你认识正在和你妈妈谈话的那个男人吗? Do you know the girl whose name is Gina? 你认识那个名叫吉娜的女孩吗? 词语冲关 句型冲关 考点6They’re supposed to bow.?他们应该鞠躬。(P73)? 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 (1)be supposed to do sth.表示按习惯、规定或安排做某事。本课时中多表示“(习惯上)应该(或被期望)做某事”。其所在句型的时态、人称和句式的变化体现在助动词be上。其中to是动词不定式符号,不是介词,其后要跟动词原形。如: —What are you supposed to wear at school? 你们在学校应该穿什么衣服? —We’re supposed to wear school uniforms. 我们应该穿校服。 (2)在很多情况下,be supposed to用来表示劝告、建议、义务、责任等,相当于情态动词should。如: You’re supposed to get along well with your new friend. 你应当和你的新朋友好好相处。 We’re supposed to keep the classroom clean and tidy. 我们应当保持教室干净、整齐。 词语冲关 句型冲关 考点7We’re the capital of clocks and watches,after all!毕竟我们是钟表之乡。(P75) ? 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 归纳after all的用法 表示“尽管怎样,但还是……”,可译为“终究,毕竟”(通常放在句末)。如: Don’t blame him for breaking that cup;after all he is a child.别怪他打碎了那个茶杯,他毕竟是个小孩。 表示“别忘了”(通常放在句首)。如: I know he hasn’t finished the work,but after all,he’s very busy. 我知道他还没做完工作,但别忘了他很忙。 中考话题作文微讲堂系列——风俗习惯 话题分析各地最近几年英语中考题涉及了与“风俗习惯”相关的话题,内容主要表现在以下几个方面: ①介绍某一国家的礼仪;②介绍对比两个国家不同的文化礼仪等。 预测2019年安徽中考书面表达也可能涉及与“风俗习惯”相关的话题。 典题研析假如你是李斌,你的美国笔友Ben将来中国度假,他发电子邮件询问你中国的礼仪习惯。请你根据以下提示,给Ben回一封电子邮件,告诉他有关内容。 提示: 1.初次见面要握手; 2.进别人家时一定要敲门; 3.在公共场所不要大声喧哗; 4.被邀请做客时一定要准时,最好带一份礼物,但不要太贵重。 要求:80~100词。邮件的格式已给出,不计入总词数。 Dear Ben, ? Yours, Li Bin 审题指导 1.写作内容是叙述中国的礼仪习惯方面的内容。 2.写作时主要以第二人称为主。 3.写作时可用句型“be supposed to+动词原形”。 4.需要将所给提示内容进行整合,使文章更有条理。 写作技法“三步法”写“信件类”作文 第一步:开头(问候)并引出话题; 第二步:正文(写信的目的和具体内容); 第三步:结尾(以祝福或期待收尾)。 写作提纲 遣词造句 满分作文 Dear Ben,? I’m glad you’ll come to China for your holiday.Let me tell you some customs here.When you meet someone for the first time here,you are supposed to shake hands.And you’re supposed to knock at the door when you go into others’ house.You are not supposed to talk loudly in public places.If you are invited as a guest,you should arrive on time.And you’d better take a present,but it’s not necessary to be expensive. Yours, Li Bin? 名师点评 本篇书面表达是一封书信,结合本题所给的写作信息,介绍中国的礼仪习惯。根据内容提示可知本文应用一般现在时态,注意一些常见句式的应用。写作中注意连词、固定短语的交替使用,使文意连接紧密,还要注意使用丰富的语句,注意叙述顺序,符合逻辑关系。 出彩点:本文结构紧凑,语言简练。文中be supposed to,shake hands,knock at,talk loudly in public places,on time,had better,and等词(组)恰当使用,使上下文意连接紧密;文中还多处使用了时间状语从句、条件状语从句等复合句,大大增加了信息的容量,使文章增色不少,值得学习。 对应训练 假如你是王雪,你的美国笔友Cindy将要来中国,

    • 一轮复习/基础知识
    • 2019-05-08
    • 下载1次
    • 11568.22KB
    • 21jy_928351662
  • ID:4-5806387 (课标通用)安徽省2019年中考英语总复习第二部分七下课件49+48+45张PPT+试题(打包6套)

    初中英语/中考专区/一轮复习/教材梳理/七年级下册

    第二部分 七年级(下册) 第3课时 Unit 1~Unit 4 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Unit 1 1.guitar n.吉他 2.speak v.说(某种)语言;说话 3.join v.参加;加入 4.tell v.讲述;告诉* 5.story n.故事;小说* 6.write v.写作;写字* 7.teach v.教;讲授 Unit 2 8.never adv.从不;绝不 9.early adv.& adj.早(的) 10.exercise v.& n.锻炼;练习 11.quickly adv.很快地* 12.either conj.或者;adv.也 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 13.clean v.打扫;弄干净 14.taste v.有……的味道;品尝 Unit 3 15.minute n.分钟* 16.drive v.开车 17.stop n.车站;停止 18.cross v.横过;越过* 19.village n.村庄;村镇 20.bridge n.桥* 21.afraid adj.害怕;畏惧* 22.leave v.离开;留下* 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Unit 4 23.rule n.规则;规章 24.fight v.& n.打架;战斗 25.wear v.穿;戴* 26.bring v.带来;取来 27.quiet adj.安静的 28.practice v.& n.练习* 29.dirty adj.脏的 30.kitchen n.厨房 31.strict adj.严厉的;严格的 32.remember v.记住;记起* 33.learn v.学习;学会* 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 1.sing→singer n.歌唱家 2.speak→speaker n.演讲者→speech n.演讲 3.write→writer n.作者 4.piano→pianist n.钢琴家 5.violin→violinist n.小提琴家 6.teach→teacher n.老师 7.music→musician n.音乐家 8.brush→brushes 复数形式 9.tooth→teeth 复数形式 10.usually→usual adj. 通常的;寻常的 11.quickly→quick adj.迅速的 12.drive→driver n.司机 13.village→villager n.村民 14.luck→lucky adj.幸运的→luckily adv.幸运地 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 1.play chess 下国际象棋 2.be good at 擅长于…… 3.talk to 跟……说 4.be good with 善于应付……的;对……有办法 5.make friends 结交朋友 6.on the weekend/on weekends (在)周末 7.get up 起床;站起 8.get dressed 穿上衣服 9.take a shower 洗淋浴 10.do (one’s) homework 做作业 11.take a walk 散步;走一走 12.either...or... 要么……要么……;或者……或者…… 13.think of 认为;想起 14.between...and... 在……和……之间 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 15.come true 实现;成为现实 16.(be)on time 准时 17.go out 外出(娱乐) 18.do the dishes 清洗餐具 19.make one’s bed 铺床 20.be strict (with sb.) (对某人)要求严格 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 1.我想参加音乐俱乐部。 I want to join the music club.(见教材P1) 2.她知道这对她(健康)不利,但它(指冰激凌)却很好吃! She knows it’s not good for her,but it tastes good!(见教材P11) 3.你到学校要用多长时间? How long does it take you to get to school?(见教材P14) 4.从你家到学校多远? How far is it from your home to school?(见教材P14) 5.(河上)完全没有桥梁,而且河水湍急,不宜小船摆渡。 There is no bridge and the river runs too quickly for boats.(见教材P17) 6.不要上课迟到了。 Don’t arrive late for class.(见教材P19) 7.我们能带音乐播放机去学校吗? Can we bring music players to school?(见教材P20) 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 1.情态动词can(见教材P3) 2.What/When/How引导的特殊疑问句(见教材P9,P15) 3.祈使句(见教材P21) 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Unit 1 加入俱乐部 Unit 2 日常活动 Unit 3 谈论交通方式 Unit 4 谈论规章、制度 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Ⅰ.根据句意、首字母及汉语提示补全单词。 1.Most of the rivers(河) and lakes there are often frozen in winter. 2.I’m wondering whether people in Asia like to wear(穿) yellow coats. 3.During her lifetime,she never gave up her dreams(梦想). 4.Let’s plan a surprising party for Mom’s fortieth(四十) birthday. 5.I don’t like the music in that restaurant.It’s too noisy(吵闹的). 6.It’s necessary for us to clean(打扫)our classroom every day. 7.My brother is good at telling(讲) jokes. 8.It will become easier to live in the city if you find a good job(工作). 9.I like the taste(味道) of wine and enjoy trying different kinds. 10.He had a good memory so he learns more quickly(快) than others. 11.Susan always feels(感觉) tired after work. 12.We want two musicians(音乐家) for our rock band. 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 13.Please remember(记住) to cook dinner tonight. 14.It takes(花费) us two hours to do housework every day. 15.She gets up at six and then brushes(刷) her teeth. 16.His father is a driver(驾驶员) and he’s very busy. 17.Don’t write(写) it on the wall.It’s bad for the pen. 18.The kid can’t get dressed(穿衣).He needs our help. 19.I used to be afraid(害怕) of the dark. 20.The children must cross(横过) the road with a teacher or parent. 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Ⅱ.根据短文内容和括号内的汉语提示,在空白处填入正确的单词。 Nowadays,we seldom write letters.But a TV show,Letters Alive(《见字如面》),is 21.bringing(带来) back this old 22.habit(习惯). In Letters Alive there are no 23.funny(滑稽好笑的) jokes or difficult competitions.Instead,it’s just one person walking up to a microphone and 24.reading(读) a letter.The letters were written by people from different times in 25.history(历史).For example,in one episode (集),they read a letter written by the famous writer Xiao Hong to her younger brother in 1941.The letter shows that Xiao Hong missed her brother so much and had great hopes for his future. 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 “Every letter opens another 26.world(世界) for us,” according to Guan Zhangwen,the director of the TV show.“It seems that we can experience the real 27.life(生活) and feelings of the writers.” Since its first episode on 28.December(十二月) fifth, Letters Alive has been widely praised.A wide audience(观众) said that it had provided a breath of fresh air to today’s TV 29.shows(节目).It suggests that cultural values and 30.true(真的) feelings are becoming our interest. 词语冲关 句型冲关 考点1join v.参加;加入(P1) ? 词语冲关 句型冲关 2.Could you tell me how many countries  C  the 2016 Olympic Games?? A.take part in B.join C.took part in D.joined Ⅱ.根据句意,用join,join in,take part in或attend的正确形式填空。 3.Who attended the meeting last night? 4.They all join in singing the song.? 5.Will you take part in the English Evening?? 6.He joined an English club last year. 词语冲关 句型冲关 辨析join,join in,take part in和attend 词语冲关 句型冲关 考点2tell v.告诉;讲述(P2) ? 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 辨析speak,tell,talk与say 词语冲关 句型冲关 考点3either adv.也;conj.或者(P11) ? 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 辨析too,also,either和as well 词语冲关 句型冲关 考点4between prep.介于……之间(P17) ? 词语冲关 句型冲关 辨析between与among 词语冲关 句型冲关 考点5wear v.穿;戴(P20) ? 词语冲关 句型冲关 辨析put on,wear和dress 词语冲关 句型冲关 考点6be good at...擅长于……(P2) ? 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 辨析be good at,be good with和be good for 词语冲关 句型冲关 考点7—How do you get to school?你怎么到学校?? —I walk.我步行。(P13) ? 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 归纳该句式是用来提问交通方式的,由疑问词how引导。 表示“如何去某地”的句型: (1)go to... by/on+交通工具名词,注意:交通工具名词前不用冠词。如: I go to school by bike every day. 我每天骑自行车去上学。 My mother goes to work on foot. 我妈妈步行去上班。 (2)go to... in/on a/the/one’s+交通工具名词 Jenny goes to the park on her bike. 詹妮骑自行车去公园。 Gina goes to school in a car. 吉娜坐小汽车去上学。 词语冲关 句型冲关 (3)动词表示法:walk/ride/take/fly/drive to...步行/骑车/搭乘/乘飞机/开车去……如: My father walks to the supermarket. 我爸爸步行去超市。 I take the bus to the library every week. 我每周乘公共汽车去图书馆。 My sister flies to Xiamen. 我姐姐坐飞机去厦门。 词语冲关 句型冲关 考点8—How long does it take you to get to school?你到学校要用多长时间??—About 15 minutes by bike.骑自行车大约15分钟。(P14) ? 词语冲关 句型冲关 Ⅱ.按要求完成句子。 3.We stayed in Hong Kong for a week last month.(对画线部分提问)? How long did you stay in Hong Kong last month? 归纳(1)how long意思是“(空间上)多长;(时间上)多久”,一般用来询问物体的长度或时间长度。如: —How long is the bed?这张床有多长? —It’s two meters.两米。 —How long do you stay here?你在这待了多长时间? —It’s about two years.大约两年。 (2)“It takes sb.some time to do sth.”为固定句型,意为“做某事花费某人多长时间”。如: It takes me about two hours to do my homework every day. 每天做作业要花费我大约两个小时。 中考话题作文微讲堂系列——规章制度 话题分析2014年安徽中考涉及了与规章制度相关的话题,内容主要包括家庭安全规则、游泳安全规则和交通安全规则。预测2019年安徽中考书面表达也可能涉及相关内容。 典题研析(2014·安徽)假定你是王伟,你的英国笔友David来信问及你们学校在暑假期间对学生的要求。请你根据以下要点给他回一封电子邮件。 ●家庭安全:小心用火用电,外出时关好门窗; ●游泳安全:不独自去游泳,不去河、湖游泳; ●交通安全:遵守交规,过马路要当心,不在马路上玩耍。 提示词:electricity(n.电) 注意:1.词数80~100; 2.请不要逐句翻译,可适当发挥; 3.文中不能出现真实的校名和人名; 4.邮件的开头和结尾已为你写好,不计入总词数。 审题指导 细读所给的文字提示,可以提取以下信息: 1.开头先问候与引出话题(已经给出)。正文介绍具体的安全条例内容:家庭安全、游泳安全、交通安全(重点阐述)(根据提示来写,不要有遗漏,可以适当发挥)。结尾总结全文,再次强调安全的重要性。 2.本文描述学校给“我们”制定的安全条例,因此写作时用第一人称。 3.注意选择恰当的情态动词,如should,mustn’t,have to等,用情态动词表达将来或者建议、禁止、允许等;另外,表明这样做的理由时,用一般现在时。 写作提纲 遣词造句 满分作文 Dear David,? Glad to receive your e-mail.Our school has made many safety rules for us to follow.Let me tell you something about them.? We are asked to be careful with electricity when we are using it.Also,it is dangerous to play with fire,for it may cause terrible accidents.We should make sure doors and windows are shut before we leave.Besides,we are not allowed to swim alone,especially in deep rivers or lakes.If we really want to,we must go to the swimming pool with our parents or teachers.What’s more,following traffic rules is also very important.Everyone should watch out when crossing the road.And our school warns us not to play on the road. I think these rules are necessary as safety comes first.? Have a good summer holiday!? Yours, Wang Wei? 名师点评 本文是电子邮件,属于应用文。因此可以用“三步法”写作。 出彩点:safety rules,be careful with,play with,be allowed to,what’s more等短语和被动语态及情态动词的使用,充分体现了作者驾驭语言的能力和娴熟的写作技巧。 对应训练 (2018·湖北恩施)2009年3月至今,北京八达岭野生动物园发生了多起游客违反入园规则而导致的人员伤亡事件,这些悲剧发人深省。俗话说“没有规矩,不成方圆”,作为中学生,我们应该遵守哪些规则?请结合下图和要点提示,写一篇英语短文。 要点提示: 1.遵守交通规则; 2.不插队; 3.遵守入园规则; 4.补充两点其他的规则。 要求: 1.文中必须包含所有提示要点,可适当发挥使行文连贯; 2.条理清晰,字迹工整,词数80~100; 3.文中不得出现真实人名和校名等相关信息。 提示词汇:jump the queue (插队);fence (围栏) As students,what can we do to keep our daily life in order?In my opinion,we should behave as follows:? First,while walking or driving on the road,we should obey the traffic rules.Besides,do remember not to jump the queue anywhere.What’s more,making a loud noise in public is impolite.It is as harmful as littering and spitting everywhere.Last but not least,when we go to the zoo or other public places,we should do as we are required,for example,“Don’t feed animals.”? Only when we behave well,can we live in a well-ordered society.? 第4课时 Unit 5~Unit 8 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Unit 5 1.tiger n.老虎 2.animal n.动物 3.lazy adj.懒散的;懒惰的 4.kind n.种类* 5.south adj.&南方的;n.南,南方 6.Africa n.非洲 7.pet n.宠物 8.leg n.腿 9.friendly adj.友好的* 10.save v.救;救助 11.forget v.忘记;遗忘* 12.water n.水 13.kill v.杀死;弄死* 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Unit 6 14.soup n.汤 15.just adv.只是;恰好* 16.house n.房子 17.pool n.游泳池;水池 18.study v.& n.学习;研究 19.any adj.任何的;任一的 pron.任何;任一* 20.young adj.幼小的;年轻的 21.child n.儿童* 22.miss v.怀念;思念;错过* 23.still adv.还;仍然 Unit 7 24.rain v.雨;下雨 n.雨水 25.windy adj.多风的 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 26.sunny adj.晴朗的 27.snow v.下雪 n.雪 28.weather n.天气* 29.cook v.做饭 30.message n.信息;消息* 31.again adv.又一次;再一次* 32.dry adj.干燥的 33.cold adj.寒冷的;冷的 34.warm adj.温暖的 35.hard adv.努力地 adj.困难地* 36.Europe n.欧洲 37.skate v.滑冰* 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Unit 8 38.police n.警察 39.hotel n.旅馆;酒店 40.bank n.银行 41.hospital n.医院 42.across adv.& prep.过;穿过* 43.behind prep.在……的后面 44.north n.北;北方adj.北方的 45.turn v.转向;翻* 46.left adv.向左边n.左边 47.spend v.花(时间,钱等) 48.free adj.免费的* 49.enjoy v.享受;喜爱* 50.easily adv.容易地* 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 1.Australia→Australian adj.澳大利亚(人)的 2.Africa→African adj.非洲(人)的 3.forget→forgot(过去式)→forgotten(过去分词)→forgetting(现在分词)→remember(反义词)记得;想起 4.danger→dangerous adj.危险的 5.use→useful adj.有用的 6.man→men(复数形式) 7.study→studies(第三人称单数)→studied(过去式)→studied(过去分词) 8.young→old(反义词)老的 9.child→children(复数形式) 10.rain→rainy adj.有雨的;多雨的 11.windy→wind n.风 12.cloudy→cloud n.云 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 13.sunny→sun n.太阳;阳光 14.snow 雪→snowy adj.下雪的 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 1.kind of 稍微;有点儿 2.get lost 迷路 3.be in (great) danger 处于(极大)危险之中 4.cut down 砍倒 5.be made of 由……制成的(能看出原材料) 6.go to the movies 去电影院 7.eat out 出去吃饭 8.take a message 捎个口信;传话 9.call (sb.)back(给某人)回电话 10.on a vacation 度假 11.across from 在……对面 12.in front of 在……前面 13.enjoy reading 喜欢阅读 14.Dragon Boat Festival端午节 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 1.他(指“狗”)会用两条腿走路。 He can walk on two legs.(见教材P26) 2.——你在干什么呢? —What are you doing? ——没干什么。 —Not much.(见教材P32) 3.所以对朱辉和他的房东家人来说,今晚和平时的晚上是一样的。 ...so it’s like any other night for Zhu Hui and his host family.(见教材P35) 4.近来可好? How’s it going?(见教材P38) 5.听起来你玩得好开心。 Sounds like you’re having a good time.(见教材P38) 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 6.你能否叫他给我回个电话? Could you just tell him to call me back?(见教材P38) 7.我想给你打电话,但电话坏了,所以我就给你写明信片了。 I want to call you but my phone isn’t working,so I’m writing  to  you.(见教材P41)? 8.这儿附近有一家邮局吗?  Is  there a post office near here?(见教材P43)? 9.要去那儿(动物园)的话,我通常步行外出,在大桥路向右拐。  To  get there,I usually walk out and turn right on Bridge Road.(见教材P47)? 10.生活中最美好的事情是免费的呀! The best thing in life are free!(见教材P47) 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 1.现在进行时(见教材P33) 2.There be...结构(见教材P45) 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Unit 5 谈论喜爱的动物 Unit 6 谈论日常活动 Unit 7 谈论天气 Unit 8 邻居 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Ⅰ.根据句意、首字母及汉语提示补全单词。 1.Tina fell off her bike and broke her left leg(腿). 2.The boy was saved(救) by a young man at last. 3.What do you usually do to save water(水). 4.The operation was a success and the patient was out of danger(危险). 5.Mr.Smith bought a house(房子) with a small garden last year. 6.Tony and his friends are swimming in the pool(游泳池). 7.Sally is 13 and she studies(学习)in a middle school in Africa. 8.Dave has two children(孩子).Both of them are in China. 9.He is learning how to cook(做饭) at present. 10.You can’t still(仍然) be upset about that—it’s ancient history now. 11.There are many interesting places(地点) to visit in the city. 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 12.When you’re in the city,you shouldn’t miss(错过) the local food. 13.When you get to the city,you’d better find a hotel(酒店) first. 14.Mr.Green is from Europe(欧洲),but I’m not sure which country he is from. 15.There are plenty of rain(雨) in their hometown in summer. 16.When he was a child,he worked hard(努力) and seldom made trouble. 17.The bag was light and the boy lifted it up easily(容易地). 18.Ted’s mother is in hospital(医院). 19.I started to feel good about myself again(又). 20.Sally spends(花) half an hour exercising in the morning every day. 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Ⅱ.根据短文内容和括号内的汉语提示,在空白处填入正确的单词。 Once there was a lion.He liked being the king of the jungle.He 21.walked(步行) all around,showing off his power and pride.Each day,the lion took a long,22.lazy(懒的) sleep under the shade of his favorite tree.He always dreamed of catching weaker 23.animals(动物) before him. One day,a mouse ran past the lion.He grabbed(抓住) the mouse with one paw.“I’m hungry now,you’ll be my 24.delicious(美味的) meal.” he said.The mouse cried out,“King Lion,please spare(饶恕) me!If you let me live,I will always 25.remember(记住) your kindness.And some day,I might be able to help you.” 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 “How could 26.such(如此) a powerless little mouse ever help me?” The lion laughed.But he decided to let the mouse go.A week later,the lion was walking through the jungle on the 27.way(路) to his favorite tree when he stepped onto a hunter’s net.The net scooped(勾) him up.He couldn’t escape. When the mouse 28.heard(听见) the lion’s frightening shouts,he ran to help.He quickly chewed (咬) the 29.rope(绳子) on the lion.Soon,the lion moved out and was free.The lion looked down at the little mouse.“Thank you for 30.saving(救) my life.” the lion said,smiling his widest smile.“I was wrong.You are not a powerless little mouse.You are a great friend!” 词语冲关 句型冲关 考点1forget v.忘记;遗忘(P29) ? A.close B.closing C.to close D.to closing 2.Mr.King looked at me in surprise as if he had forgotten  D  me in the park yesterday.? A.meet B.to meet C.met D.meeting Ⅱ.根据汉语意思完成英语句子,每空词数不限。 3.不要忘记离开时要关门。 Don’t forget to close the door when you leave.? 词语冲关 句型冲关 归纳forget的用法 拓展remember的用法:常构成remember to do sth.和remember doing sth.两个短语,前者的意思是“记住去做某事”,表示事情还没有做;后者的意思是“记得做了某事”,表示事情已经做过了。如: Please remember to bring your English book to school tomorrow. 请记住明天把你的英语书带到学校来。(动作还没有发生) I remember giving the money to you. 我记得已经把钱给你了。(动作已经发生) 词语冲关 句型冲关 考点2miss v.怀念;思念;错过(P35) ? 词语冲关 句型冲关 归纳(1)miss是动词,意为“怀念;思念;错过”。 (2)miss doing sth.怀念做某事;错过做某事。 词语冲关 句型冲关 考点3message n.信息;消息(P38) ? 词语冲关 句型冲关 4.They must find out some information about the missing plane MH370. 5.He left a message for Mr.Brown. 辨析message,news和information 词语冲关 句型冲关 考点4spend v.花(时间;钱等)(P47) ? 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 辨析spend,take,cost与pay 词语冲关 句型冲关 考点5enjoy v.享受;喜爱(P47) ? 词语冲关 句型冲关 归纳enjoy的用法 作“欣赏,享受,喜爱”讲,后跟名词或动词-ing形式。enjoy还可以作“使过得快活,使得到乐趣”讲,常与oneself搭配。 词语冲关 句型冲关 考点6—How’s the weather in Beijing?北京的天气怎么样?? —It’s sunny.天气晴朗。(P37) ? 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 归纳How’s the weather?意为“天气怎么样?”。其中how为疑问副词,weather是不可数名词。答语常用“It’s +表示天气的形容词”。常见的有: How’s the weather?=What’s the weather like?其中what为疑问代词,后加介词like。 词语冲关 句型冲关 考点7Is there a post office near here??这儿附近有一家邮局吗?(P43)? 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 归纳There be 句型是英语中的常用句型,意思是“有”,表示“某地有某物”。 (1)There be句型中的be动词应和其后出现的主语在单复数上一致,即“就近原则”,如: There are five books,two pens and a ruler in the schoolbag. 书包里有五本书,两支钢笔和一把尺子。 There is a ruler,two pens and five books in the schoolbag. 书包里有一把尺子,两支钢笔和五本书。 (2)There be句型的一般疑问句是将be动词放在there 之前,回答时用yes或no,后接简单答语。如: Is there a cake on the table? 桌子上有块蛋糕吗? Yes,there is./No,there isn’t.是,有。/不,没有。 词语冲关 句型冲关 (3)There used to be...意为“过去常常有……”。 (4)There be...句型的一般将来时结构为:There is/are going to be...或There will be...。 (5)There is/are sb./sth.doing sth.意为“有某人/某物在做某事。” 词语冲关 句型冲关 考点8I love to watch the monkeys climbing around.我喜欢看猴子四处乱爬。(P47) ? 词语冲关 句型冲关 Ⅱ.根据汉语意思完成英语句子,每空一词。 3.我看见老师走进了教室。 I   saw   the teacher walk into the classroom.? 4.他们注视着公共汽车消失在远方。 They watched the bus disappear into the distance. 归纳watch,see,find等感官动词,常跟动词原形或动词-ing形式作宾语补足语,即watch/see/find sb.do/doing sth.。后跟动词原形作宾语补足语时,表示事情发生的全过程;后跟动词-ing形式作宾语补足语时,表示事情正在进行。 中考话题作文微讲堂系列——制定计划 话题分析安徽最近几年中考涉及了与“制定计划”相关的话题,内容主要表现在以下几个方面: ①制定学习、周末、假期、旅游、新年计划等;②介绍活动计划、会议计划等等;③个人职业计划和规划;④介绍方案、安排和展望未来。 预测2019年安徽中考书面表达也可能涉及与“制定计划”相关的话题。 典题研析(2018·四川泸州)暑期将至,我们都应该制定合理的假期计划。请你根据以下要点提示,以“My Summer Vacation Plan”为题,用英语写一篇短文。 要点提示: 1.放松自己:听音乐,看电影,锻炼身体等; 2.陪伴家人:旅行,散步,与父母交流等; 3.做志愿者:看望老人,为他们唱歌等; 4.努力学习:阅读书籍,复习知识,为以后学习做准备等; 5.个人观点:……。 要求: 1.词数110词(短文首句已给出,不计入总词数); 2.要点提示均须涉及,可适当增加内容; 3.字迹工整,卷面整洁,文意连贯,语言流畅; 4.不用真实姓名、校名、地名。 参考词语:relax myself,spend time with...,volunteer,review,prepare for My Summer Vacation Plan With the summer vacation coming,I will make a plan for it.First,? ? ? ? 审题指导 1.写作内容是介绍自己的暑假计划。 2.写作时,时态上宜用一般将来时,人称上主要以第一人称为主。 3.内容包括所给提示内容,不能遗漏。 写作技法本篇作文是提纲作文,可采用“五步法”作文。 第一步:确定问题及基本要素。 第二步:抓要点,确定主要词汇。 第三步:扩展成句。 第四步:连句成文。 第五步:查漏改错,完成作文。 写作提纲 遣词造句 满分作文 My Summer Vacation Plan? With the summer vacation coming,I will make a plan for it.First,I plan to relax myself,such as listening to music,watching movies and so on.I’ll exercise every day.I think it is good for my health to play sports.Then,I am going to spend some time with my family,such as travelling,taking a walk and communicating with them.Third,I’m going to be a volunteer.I want to visit the old people and sing for them.At the same time,I’ll read some books to open my eyes.I also plan to review knowledge to prepare for future study.? I think I’ll have a good summer vacation. 名师点评 本文是说明文,根据内容提示,文章包含三部分内容。第一部分:开头总体介绍暑假就要到了,然后引出话题。第二部分:正文。此部分是本文的中心内容。本文根据要点提示整合写作,内容全面,层次清晰,条理清楚。第三部分:对后一段写了自己对假期计划的看法。文章内容环节完整,符合题目要求。 出彩点:make a plan,such as,open one’s eyes等短语及宾语从句和一般将来时的运用,充分体现了作者驾驭语言的能力和娴熟的写作技巧。 对应训练 (2018·新疆改编)请以“My Travel Plan”为题写一篇短文介绍你的旅行计划,提示信息如下: 1.Where are you going and who are you going with? 2.Why are you going there? 3.What are you going to do there? 注意: 1.书写清晰,字迹工整,行文流畅,语句通顺,内容完整。 2.文中不得出现真实姓名、校名等信息。 3.词数80~100。 My Travel Plan? During the summer vacation,my mother will take me to Beijing.Beijing is beautiful and it is the capital of China.Of course I have a trave plan for this trip.First,I want to go to the Tian’anmen Square.I will take many pictures.Then I want to go to the Palace Museum,which is about five hundred years old.Third,I want to go to the Wangfujing Street,I will buy many things.At last I will go home.I think I will have a great trip in Beijing.? 第5课时 Unit 9~Unit 12 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Unit 9 1.height n.身高;高度* 2.heavy adj.重的* 3.build n.身材 4.cinema n.电影院* 5.glasses n.(pl.)眼镜 6.handsome adj.英俊的 7.mouth n.嘴 8.round adj.圆形的 9.singer n.歌手* 10.describe v.描述 11.real adj.真正的;真实的* 12.differently adv.不同地* 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Unit 10 13.potato n.土豆;马铃薯* 14.special n.特色菜;特价品;adj.特别的;特殊的 15.large adj.大号的;大的 16.size n.大小;尺码* 17.fish n.鱼;鱼肉* 18.candle n.蜡烛* 19.age n.年龄* 20.candy n.糖果 Unit 11 21.horse n.马 22.feed v.喂养;饲养* 23.farmer n.农民;农场主 24.grow v.种植;生长;发育* 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 25.farm n.农场;v.务农;种田* 26.pick v.采;摘* 27.flower n.花 28.expensive adj.昂贵的* 29.cheap adj.廉价的;便宜的* 30.slow adj.缓慢的;迟缓的* 31.guide n.导游;向导* 32.gift n.礼物;赠品 33.dark adj.黑暗的;昏暗的* 34.fire n.火;火灾 35.painting n.油画;绘画 36.lovely adj.可爱的 37.fast adv.& adj.快地(的)* 38.robot n.机器人 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 39.hear v.听到;听见* 40.interested adj.感兴趣的 Unit 12 41.lake n.湖;湖泊* 42.beach n.海滩;沙滩 43.sheep n.羊;绵羊* 44.natural adj.自然的* 45.as prep.& adv.作为;当作* 46.language n.语言 47.surprise n.惊讶;惊奇;v.使惊讶* 48.jump v.跳;跃* 49.forest n.森林 50.ago adv.以前* 51.snake n.蛇 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 1.little →less(比较级) →least(最高级) 2.act →actor n.男演员 →actress n.女演员 3.sing →singer n.歌手 4.real→really adv.真实地 5.potato→potatoes(复数形式) 6.special→specially adv.特别地;专门地 7.different→differently adv.不同地 →difference n.不同;不同之处 8.luck →lucky adj.幸运的 →luckily adv.幸运地 →unlucky adj.不幸的 →unluckily adv.不幸地 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 9.farm→farmer n.农民;农场主 10.worry→worried adj.担心的;焦虑的 11.cheap→expensive adj.昂贵的 12.slow→slowly adv.慢地 13.natural→nature n.自然 14.visitor→visit v.参观 15.mouse→mice(复数形式) 16.India→Indian adj.印度人的 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 1.of medium height 中等身高 2.of medium build 中等身材 3.a little 一点;少量 4.in the end 最后 5.take one’s order 点菜 6.around the world 世界各地 7.make a wish 许愿 8.blow out 吹灭 9.get popular 受欢迎;流行 10.cut up 切碎 11.bring good luck to给……带来好运 12.quite a lot 许多 13.in the countryside 在乡下 14.all in all 总的说来 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 15.be interested in 对……感兴趣 16.stay up late 深夜不睡;熬夜 17.run away 跑开 18.shout at(to) 冲……大声叫喊 19.put up 搭起;举起 20.get a surprise 吃惊 21.up and down 上上下下 22.wake...up 把……弄醒 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 1.你的朋友长什么样? What does your friend look like?(见教材P49) 2.我可能晚点到。 I may be  a  little late.(见教材P50)? 3.他是高还是矮?  Is  he tall  or  short?(见教材P50)? 4.你想要什么种类的面条? What kind  of  noodles would you like?(见教材P77)? 5.蜡烛的数量(代表的)是这个人的年龄。 The number  of  candles  is  the person’s age.(见教材P59)? 6.上周你的旅行怎么样? How was your trip last week?(见教材P62) 7.那真是蛮好玩的。 It was  so  much fun.(见教材P62)? 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 8.然后导游教我们如何制作机器人模型。 Then the guide taught us how  to  make a model robot.(见教材P65)? 9.一切都是关于机器人的,我对那不感兴趣。 Everything was about robots and I’m not interested  in  that.(见教材P65)? 10.在那里我们架起帐篷,生火取暖并做饭。 There we put up our tents and made a fire  to  keep us warm and cook food on.(见教材P71)? 11.但是我太累了,所以早早就睡着了。 But I was  so  tired that I went to sleep early.(见教材P71)? 12.后来我爸爸告诉我蛇没有耳朵,但是能够感觉东西的移动。 My dad told me later that snakes don’t have ears but can feel things moving.(见教材P71) 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 1.would like (见教材P57) 2.动词过去式的构成(见教材P63) 3.What/Who/How/Where引导的特殊疑问句(见教材P51,P57,P63,P69) 4.选择疑问句(见教材P51) 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Unit 9 描述人的外貌 Unit 10 谈论食物和点餐 Unit 11 学校郊游 Unit 12 周末活动 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Ⅰ.根据句意、首字母及汉语提示补全单词。 1.Who was the first person(人) to swim across the English Channel? 2.I don’t know the age(年龄) of John and his brother.But they look so young. 3.The doctor tells him to open his  mouth (嘴)and say“Ah”.? 4.Look at the girl with long curly hair.She’s a famous singer(歌手). 5.Would you please tell me the  real (真正的)reason?? 6.It’s  natural (自然的) for a child to love his parents.? 7.Look!There are so many mice(老鼠) in the old house. 8.Li Lei is smart and he can speak two  languages (语言).? 9.Tony started(开始) to learn Chinese last year. 10.These robots(机器人) can help us clean the room. 11.Our teacher can’t remember that boy.Can you describe(描述) him? 12.There was a fire(火) in the hotel last night. 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 13.My mother is good at cooking fish(鱼). 14.I’m sorry I didn’t hear(听见) what you said. 15.My sister is a  guide (导游)and she loves her job.? 16.The bus was too slow.Let’s take a fast(快的)train. 17.The ring was too expensive(昂贵的),so he didn’t buy it. 18.The hat is very cheap(便宜的) and it is only five dollars. 19.Linda got many gifts from her friends at her birthday party. 20.The room is dark(黑暗的) and I can’t see anything in it. 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Ⅱ.根据短文内容和括号内的汉语提示,在空白处填入正确的单词。 When I was a child,I often dreamed of the time when I could leave home and go to the city.We lived on a 21.farm(农场),and especially in winter,we were quite cut off from the outside world.As soon as I left school,I packed my bags and 22.moved(搬) to the city.However,I soon discovered that my life has its disadvantages,too. One big disadvantage is money.It 23.costs(花费) so much to go out,not to mention basics like food and housing.24.Another(另一个) disadvantage is pollution.The 25.air(空气) is so dirty that I’m afraid to go outside. 单词必会 词汇拓展 短语必背 重点句型和交际用语 语法链接 重点词汇过关检测 话题 Of course there are advantages.First,there is 26.so(那么) much to do in the city.And there are wonderful jobs and more chances of moving to a more important job or position.27.Finally(最后),if you like shopping,the kind of goods is very surprising.What’s more,there are many shops that are not 28.far(远的) from your home. Is life better in the city then?Perhaps it is,when you are in your teens or 29.twenties(二十多).However,as you get older,and especially if you have small children,the peace of the 30.countryside(农村) may be a better choice.I certainly hope to move back there soon. 词语冲关 句型冲关 考点1little adj.小的(P50) ? 词语冲关 句型冲关 5.Alice feels lonely here because she has few friends. 辨析little,a little,few与a few 词语冲关 句型冲关 考点2another adj.& pron.另一;又一(P53) ? A.other B.others C.another D.the other 词语冲关 句型冲关 3.We can’t do it that way—but whether it will work is  B  matter.? A.other B.another C.each D.every Ⅱ.根据句意,用another或the other填空。 4.We should tell the truth.We can’t say one thing to a man and another thing to someone else. 5.He has two daughters.One is a nurse;the other is a worker.? 词语冲关 句型冲关 归纳another的用法 (1)表示“(三者或三者以上的)另一个”,后接单数名词。如: Could you give me another apple? 你能再给我一个苹果吗? (2)表示“另……个”,用于“another +数词/few+...”中,后接复数名词。如: Could you give me another five/few apples? 你能再给我五个/几个苹果吗? 注:the other后跟单数名词,表示“(两者中的)另一个”。如: I have two pens.One is black,and the other is red. 我有两支钢笔,一支是黑色的,另一支是红色的。 词语冲关 句型冲关 考点3order n.& v.点菜;命令(P56) ? 词语冲关 句型冲关 归纳order作可数名词,意为“点菜,订购”。order也可作动词,意为“点菜,预订”。如: I want to give the bookshop an order for this book. 我想向书店订购这本书。 词语冲关 句型冲关 拓展(1)order可作动词,意为“命令,嘱咐”。常用结构为:order sb.to do sth.“命令某人做某事”。如: The doctor ordered him to stay there. 医生嘱咐他留在那里。 (2)order 可作不可数名词,意为“秩序,顺序”。如: He found everything in the house in good order. 他发现屋子里一切都井然有序。 (3)order 可构成 in order to...或 in order that...,意为“为了……”。如: He gets up early in order to catch the early bus. =He gets up early in order that he can catch the early bus. 他早起床是为了赶上早班车。 词语冲关 句型冲关 考点4hear v.听见;听到(P65) ? 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 归纳hear的用法 (1)hear sb.do sth.听见某人做了某事;hear sb.doing sth.听见某人正在做某事。 (2)hear of 意为“听说过,听到”;hear about意为“听到/得知关于某人或某事的消息”,比 hear of知道得更详细、具体。 拓展hear与listen的区别 hear意为“听见”,是及物动词,后面可以直接跟名词或代词作宾语;listen是不及物动词,具体听什么,要用listen to。如: Suddenly I heard a strange noise. 我突然听到一个奇怪的声响。 Jenny is listening to the radio. 詹妮正在听收音机。 词语冲关 句型冲关 考点5I’d like some noodles,please.?劳驾,我想要一些面条。(P57)? 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 归纳would like的用法 (1)would like (sb.)to do sth.=want(sb.)to do sth.想要(某人)做某事。如: We’d like to go for a picnic next Sunday. 下周日我们想去野餐。 (2)Would you like sth.?你想要某物吗? 表示客气的请求,句中用some而不用 any。肯定回答为Yes,please./否定回答为No,thanks.。如: —Would you like some coffee?你想来点咖啡吗? —Yes,please.好的。 词语冲关 句型冲关 (3)Would you like to do sth.? 你想要做某事吗? 表示提建议,其肯定答语为Yes,I’d love/like to.否定回答为I’d love/like to,but I...(说明具体原因以拒绝)。如: —Would you like to go shopping with me? 和我去买东西好吗? —Sure,I’d love to. 当然好,我非常乐意去。 词语冲关 句型冲关 考点6But I was so tired that I went to sleep early.? 但是我太累了,我早早就睡着了。(P71)? 词语冲关 句型冲关 词语冲关 句型冲关 归纳so...that...意为“如此……以至于……”,so后接形容词或副词,引导结果状语从句。如: The soup was so delicious that he drank it up. 汤如此好喝以至于他喝了个精光。 特别提示such...that...意为“如此……以至于……”,such修饰名词。但当名词前有many,much,few,little等词时,要用so。如: It’s such an interesting book that everyone likes reading it. 这本书如此有趣以至于人人都喜欢读。 There was so much work to do that everybody got bored. 有太多工作要做了,以致每个人都感到厌烦。 中考话题作文微讲堂系列——旅行生活 话题分析“旅行生活”是全国各地中考书面表达的主要内容之一,写作内容通常为: ①旅行前的准备工作;②旅行的经历和感受;③旅行的意义和人们对旅行的不同看法。 预测2019年安徽中考书面表达也可能涉及与“旅行生活”相关的话题。 典题研析(2018·浙江宁波) 今年5月11日,你校组织了一次社会实践活动,部分学生选择去了红星农场(见导图一),其余学生选择去了科技博物馆(见导图二)。请根据你所选择的实践活动写一篇英语日记,记录当天的经历和感受。 注意: (1)日记必须包括你所选择导图的所有要点,并适当发挥; (2)文中不得出现真实的人名和校名; (3)词数为80~100,日记格式及首句已给出,不计入总词数。 Friday,May 11th Today I had a school trip.? ? 审题指导 1.写作内容是叙述“学校郊游”方面的内容。 2.写作时,时态上宜用一般过去时,人称上主要以第一人称和第三人称为主。 3.写作需注意要求中所提供的要点,不可遗漏。 写作技法本文是图表作文。图表作文的特点是:材料清晰,一目了然,内容充足,稍作发挥即可。可用“五步法”写图表类作文。 第一步:看清要求,仔细审表。 第二步:分好段落或层次,列好提纲。 第三步:初定手稿。 第四步:润色修改。 第五步:最后定稿。 写作提纲 遣词造句 满分作文 Friday,May 11th? Today I had a school trip.The weather was fine.My classmates and I set off to Hongxing Farm by bus early in the morning.? The minute we arrived,we took a walk around the farm.Then we fed the chickens.When I threw some food to them,they ran over to me with excitement and some of them even walked into their friends.The most exciting thing was that we picked strawberries after lunch.While we were picking,we ate a lot.How sweet they were! I had a wonderful time today!I do hope to go there again in the near future! 名师点评 本文是日记,属于应用文。文章分三段。第一段:开头点明主题。第二段:正文部分详细介绍当天的经历。第三段:叙述当天的感受,结尾紧扣主题。 出彩点:set off,with excitement,hope to do sth.等短语和when引导的时间状语从句及过去时的使用,充分体现了作者驾驭语言的能力和娴熟的写作技巧。 对应训练 (2018·湖南长沙) 假如你是李华,于4月13日星期五这一天参加了学校组织的郊游活动。请你以 school trip 为主题,写一则英文日记,内容包括参加活动的人员、集合时间、郊游地点、交通方式、活动内容以及个人感受等。 要求:(1)80~100词(开头已给出,不计入总词数); (2)可适当增加细节,以使行文连贯; (3)日记中不得出现真实的人名和校名。 Friday,April 13th It was sunny today.I went on a school trip with my classmates.? We visited the Greenery Farm and it was great fun.? All of us met at the school gate at 7:00 a.m.and went to the farm by bus.On arriving there,we were given a warm welcome by the farm workers.Then one of the workers showed us around the farm,where we learned a lot about farming.? At noon,we had a picnic,during which we enjoyed ourselves in the sunshine,singing,dancing and flying kites.We did love the fresh air and the beauty of nature.We took lots of pictures.? Time flied!It was time for us to leave though we didn’t want to.It was really an unforgettable and meaningful trip for me.? 考点强化练3 七年级(下册) Unit1~Unit4 Ⅰ.单项填空。 1.(2018·云南)—I like the two dresses,but I can only afford    of them.? —I suggest you take the white one. A.all B.both C.neither D.either 答案D 解析句意:“我喜欢这两个裙子,但我只能买得起一个。”“我建议你买这个白的。”本题考查代词。all三者或三者以上都;both两者都;neither两者都不;either两者其一。根据句意选D项。 2.(2018·上海改编)Let’s go!The show will begin in    minute.? A.a B.an C.the D./ 答案A 解析句意:快点!音乐会马上就要开始了。minute以辅音音素开头,前面要用不定冠词a修饰,inaminute马上,立刻。故答案为A项。 3.—Do you know Zhangjiajie Glass Footbridge? —Yes,it’s built over a    canyon in the Zhangjiajie National Forest Park.? A.300-meter-deep B.300-meters-deep C.300 meter deep D.300-meters deep 答案A 解析中间加连字符号的词相当于一个形容词,其中间的名词不用复数形式。故选A项。 4.(2018·湖北黄冈改编)—Johnny,I hear someone is crying.Go to see what happened! —   .I’m cleaning the windows.? A.Just a minute B.One more time C.Let’s go D.That’s fine 答案A 解析Justaminute稍等片刻;Onemoretime再来一次;Let’sgo我们走吧;That’sfine太好了。根据语境,可知需稍等片刻,故选A项。 5.(2018·上海)Sue practises    the violin hard and often gives wonderful performances.? A.play B.played C.to play D.playing 答案D 解析practicedoingsth.练习做某事。故选D项。 6.(2018·江苏连云港)—    will the project of high-speed railway connecting Xuzhou to Lianyungang be completed?? —In about two years. A.How long B.How far C.How soon D.How often 答案C 解析句意:“连接徐州和连云港的高铁项目还有多久完成?”“大约2年后。”howlong多长,主要对做某事用多长时间进行提问;howfar多远,提问两地距离;howsoon过多久,对从现在到将来某个动作发生的这段时间提问,常用于一般将来时态中;howoften多久一次,对频率进行提问,根据“Inabouttwoyears.”(大约2年后),可知问“过多久完成”。故选C项。 7.(2018·内蒙古包头)—Are you watching the football matches of the World Cup these days? —Sometimes,and I’ll watch the match    Japan and Poland tonight.? A.against B.about C.through D.between 答案D 解析句意:“这些天你看世界杯足球赛了吗?”“有时看,我今晚要看日本和波兰之间的比赛。”against反对;about关于;through通过;between在两者之间。根据语境可知是日本和波兰之间的比赛,结合选项,可知D项符合题意。 8.(2018·山东青岛)More and more people in Qingdao go to work    subway now.? A.with B.on C.in D.by 答案D 解析句意:现在越来越多的青岛人乘地铁去上班。“by+交通工具”表示交通方式。故选D项。 9.(2018·山东青岛)—I can’t find my mobile phone. —Don’t worry.Maybe you    it at home.? A.forgot B.missed C.lost D.left 答案D 解析“把某物忘在某处”用句型“leavesth.+地点”。故选D项。 Ⅱ.完形填空。 (安徽阜阳第九中学2017~2018学年九年级第三次月考改编) A man feared his wife wasn’t hearing as well as she used to.He thought she might  10  some hearing aids(助听器).Not quite sure how to  11  her,he called the family doctor to discuss the problem.The doctor told him there was a simple  12  the husband could do to give the doctor a better idea of her hearing loss.? “Here’s what you can  13 ,” said the doctor.“Stand about 40 feet away from her,and in a usual conversational  14  tone(音调) to see if she hears you.If not,go to 30 feet,then 20 feet,and so on until you get a reply.”? That evening,the wife was in the kitchen,and he was in the yard.He said to  15 ,“I’m about 40 feet away,and let me see what will happen.” Then in a usual tone he asked,“Honey,what’s for dinner?”? No reply. 16  the husband moved closer to the kitchen,about 30 feet from his wife and asked,“Honey,what’s for dinner?”? Still no reply. Next he moved into the dining room where he was about 20 feet from his wife and repeated,“Honey,what’s for dinner?” Again he got no reply.He walked up to the  17  door,about 10 feet away.“Honey,What’s for dinner?” Again there was no reply.? So he  18  right up behind her.“Honey,what’s for dinner?”? “ 19 !James,for the fifth time I’ve said that.”? 10.A.need B.mind C.lose D.hate 答案A 解析由上句可知,一个人担心他的妻子听力不像过去一般好。判断“他认为妻子需要助听器”。故选A项。 11.A.ask B.tell C.help D.show 答案C 解析由上句可知,那个人认为妻子需要助听器。他不知道如何帮助妻子,于是给家庭医生打电话讨论这个事情。故选C项。 12.A.story B.test C.rule D.dream 答案B 解析下文叙述了那个人是如何测试妻子的听力的。story故事;test测试;rule规章;dream梦。故选B项。 13.A.see B.want C.do D.prepare 答案C 解析下句叙述医生告诉那个人如何做。故选C项。 14.A.learning B.speaking C.listening D.reading 答案B 解析由conversational可知是用日常说话的语气来测试。故选B项。 15.A.her B.me C.him D.himself 答案D 解析由于屋里只有他二人,妻子在厨房,所以那个人自言自语。故选D项。 16.A.But B.So C.Because D.Although 答案B 解析因为没有回应,所以他离厨房更近一点。因此选B项。 17.A.library B.store C.kitchen D.station 答案C 解析由上文的“thewifewasinthekitchen”可知,妻子在厨房做饭。故判断他走向厨房门。故选C项。 18.A.ran B.stood C.walked D.jumped 答案C 解析由上文可知,那个人一步步走进厨房。walk“步行”。故选C项。 19.A.Math B.Piano C.Basketball D.Chicken 答案D 解析上句那个人询问晚饭吃什么。故判断选D项。 Ⅲ.补全对话。 (2019·原创) W:Hi,Frank.Haven’t seen you for a long time. 20 ? M:Los Angeles.I just came back last weekend. W:Wow,did you go there on a trip or on business? M:Neither. 21 ? W:So you must have improved your English a lot. 22 ? M:About six months. W: 23 ? M:No,I lived with a family.They were very friendly.And I got on well with them. W: 24  I hope I can study abroad like you one day.? A.Did you stay in the local school? B.How did you go there? C.I went there to study English. D.Where have you been? E.What’s the matter with you? F.An interesting experience! G.How long did you stay there? 答案20~24 DCGAF Ⅳ.阅读理解。 A (2018·湖北恩施) In the 1950s,a female swimming athlete set a goal for herself.She decided to swim across the English Channel before she retired.If she could make it,she would be the first person in the world who did it. On that day,she jumped into the sea without any hesitation and swam towards the opposite bank. In the journey,she faced heavy fog,heavy rain and heavy waves.Though she was very tired,she went on swimming. But in the end,she gave up.And she didn’t know that the opposite bank was only 1 mile away. Later people asked her about the reason.And she said,“The reason why I gave up is that I could not see the destination which I was going to reach.” Too many success stories have been lecturing us about courage and persistence (坚持).But they never told us where to find courage and persistence. You can have courage only when you know where your goal is.You can manage to persist only when you know where your goal is,and prepare yourself well mentally (心理上). Courage and persistence never fall from the sky.They come from weighing between input and output.A life without goals is like a ship without a compass.It goes nowhere.There is no courage or persistence in a life without goals. 【主旨大意】本文讲了一位女游泳运动员挑战穿越英吉利海峡的故事。因为她不知道自己离目的地还有多远,所以在离岸边很近的地方放弃了挑战。文章告诉我们,没有目标的生活就像没有指南针的船,生活没有目标就会缺少勇气或毅力。 25.In the first paragraph,the underlined word “it” refers to    .? A.being retired B.swimming across the English Channel C.swimming towards the bank D.setting a goal 答案B 解析词义猜测题。由原文的“ShedecidedtoswimacrosstheEnglishChannelbeforesheretired.Ifshecouldmakeit,shewouldbethefirstpersonintheworldwhodidit.”可知,在她退休之前,她决定游过英吉利海峡。如果她能成功,她将成为世界上第一个做到这一点的人。所以这里的“它”就是指“游过英吉利海峡”这件事,故选B项。 26.    is not mentioned in the passage.? A.Fog B.Waves C.Rain D.Wind 答案D 解析细节理解题。由原文的“shefacedheavyfog,heavyrainandheavywaves”可知,没有提到风,故选D项。 27.The underlined word “weighing” in the eighth paragraph probably means    .? A.权衡 B.有……重 C.称重量 D.有分量 答案A 解析词义猜测题。“勇气和毅力永远不会从天而降,它们来自于对‘投入’和‘产出’的权衡”,故选A项。 28.Why did the athlete give up? A.Because the bank was one mile away. B.Because she was too tired. C.Because she didn’t have courage at first. D.Because she thought her destination was far away. 答案D 解析细节理解题。由原文的“ThereasonwhyIgaveupisthatIcouldnotseethedestinationwhichIwasgoingtoreach.”可知,她以为自己离目标还差得很远,所以她就放弃了,故选D项。 29.What can be inferred (推论) from the last sentence of the passage? A.If you have courage and persistence,you have goals. B.Even if you have no goals,you have courage to persist. C.There is no courage or persistence unless you know your goals. D.Between input and output,you must find courage and persistence. 答案C 解析推理判断题。由最后一段的“Thereisnocourageorpersistenceinalifewithoutgoals.”可知,没有目标的生活就没有勇气或坚持。故选C项。 B (2018·安徽安庆桐城二中四模) Have you heard about “Survival Holidays”?“Survival Holidays” is for children to go into the lonely place for exciting activities.Now about 1,100 companies are allowed to take children into the great outdoors without their parents. The reason why people like “Survival Holidays” is that they think being close to nature is good for children.Many children in big cities often spend most of their time watching TV and playing computer games.“Survival Holidays” gives them an important change. Children need more free time to play.They need to be left on their own,without adults disturbing(打扰)them.Parents care too much about their children.They like to see the children being busy with activities that are controlled by adults,but children don’t know what to do when they are in danger.Even something like crossing a small river is considered to be a challenge.Children are not comfortable with danger.Even small danger like getting their feet wet or falling down seems very terrible to them. Most parents think the survival activities can help children improve their survival skills.Even years later,they will still remember what they have learned.Some have learned to stay calm in different situations.Some have learned how to keep safe.Others have learned how to work in a team.All these skills will help them a lot in their life. 【主旨大意】本文介绍了一个野外生存训练,其中详细介绍了进行这种训练的必要性以及进行这种训练对于儿童的意义。 30.Why do people like “Survival Holidays”?(不超过15个词) ? 答案Because they think being close to nature is good for children. 解析由第二段第一句话可知。 31.What do the children in big cities usually do?(不超过10个词) ? 答案They usually watch TV and play computer games. 解析由第二段最后一句话可知。 32.What can children learn in the survival activities?(不超过15个词) ? 答案They can learn to stay calm in different times,keep safe and work in team. 解析由最后一段第三、四、五句话可知。 Ⅴ.单词拼写。 33.My cousin can play the v      (小提琴) well.? 答案violin 34.The baby has two t      (牙齿).? 答案teeth 35.My father used to d     (驾驶) a car to work.? 答案drive 36.Sally is from a small v     (村庄) which is famous for its old buildings.? 答案village 37.I don’t like monkeys because I think they’re n     (吵闹的).? 答案noisy Ⅵ.书面表达。 随着合肥的深入发展,外国游客日益增多,合肥包公园近期决定选拔部分中学生在假期为他们提供英语讲解服务。包公园需要应征者提交英语自荐信。假如你是李华,你有能力并希望成为一名讲解员,请按要求写一封自荐信。要点如下: 1.擅长英语(英语水平,沟通能力……) 2.热爱历史(历史知识,创新能力……) 3.…… 注意: 1.词数 80~100; 2.可适当增加细节,以使行文连贯; 3.信中不能出现与本人相关的信息; 4.开头和结尾已为你写好,不计入总词数。 参考词汇:包公园 Baogong Garden Dear Sir, I’m a junior student from Hefei Guanghua School.I’d like to become one of your guides.? ? ? ? ? ? ? ? ? Thank you! Yours, Li Hua. 参考范文 Dear Sir,? I’m a junior student from Hefei Guanghua School.I’d like to become one of your guides.? I’ve learned English for 6 years.I spend a lot of my free time listening to English news and watching English movies,so I’m good at English.That is to say,it’s not difficult for me to talk with people in English.I enjoy books on history.I know a lot about Baogong Garden.Besides,I like making friends with different people,no matter where they come from.I’m sure that I will get along well with them. I would be most thankful if you could give me the chance. Thank you!? Yours, Li Hua.? 2 考点强化练4 七年级(下册) Unit5~Unit8 Ⅰ.单项填空。 1.(2018·上海改编)There are two men under the tree.One is in blue,and    is in white.? A.another B.the other C.other D.others 答案B 解析句意:树下有两位男士,一位穿蓝衣服,另一位穿白衣服。another代词,“又一,另一”,指三个或三个以上中的另一个,常用来修饰单数名词;theother两者中的另一个;other形容词,“其他的”,后跟名词,泛指剩余的一部分;others代词,泛指其余的人或物。one...theother...一个……另一个……,为固定搭配。故答案为B项。 2.(2018·江苏徐州)—How is your English going? —   .I can read pretty well and my writing has improved.? A.Not bad B.Not yet C.Not at all D.Not any more 答案A 解析句意:“你的英语学得怎么样?”“还不错,我能很好地阅读,而且我的写作水平也提高了。”Notbad还不错;Notyet还没有;Notatall没关系;Notanymore不再。根据“HowisyourEnglishgoing?”可知,这里问的是英语的学习情况,故应选A项。 3.(2018·江苏连云港)—Bill,did you see Tom? —Yes,he just parked his car here and then hurried    the street.? A.through B.over C.past D.across 答案D 解析下句句意:是的,他刚刚在这儿停下车,然后匆忙(走)过了街道。through指从物体中间穿过;over指从物体上方越过,不相互接触;past指从旁边经过;across指从物体表面横穿。故选D项。 4.(2018·安徽蚌埠禹会二模)Mr.Brown arrived at the airport    5 o’clock    the evening of Saturday.? A.in;on B.on;in C.at;on D.at;in 答案C 解析在几点钟用介词at;具体在某一天的上午、下午、晚上用介词on。故本题选C项。 5.(2018·黑龙江绥化)Here is a banana;please    .We’ll make a banana milk shake.? A.cut them up B.cut up it C.cut it up D.cut up them 答案C 解析句意:这里有一只香蕉,请把它切一下,我们要做香蕉奶昔。本题考查动词短语。cut是动词,up是副词,动副结构的短语,如果是代词作宾语,要放在动词和副词之间。B项是错误的,前面提到abanana,故可排除A、D两项。选C项。 6.He is busy working at school,but he never forgets    his mom a call every day.? A.giving B.to give C.give D.gives 答案B 解析forgettodosth.忘记去做某事;forgetdoingsth.忘记做过某事。根据句意可知选B项。 7.—Do you know that there are many different    animals in the zoo?? —Yes,I do.And I also know that some of them are    dangerous.? A.kinds of;kind of B.kinds of;kinds of C.kind of;kinds of D.kind of;kind of 答案A 解析differentkindsof不同种类的;kindof有点。故选A项。 8.—    is the weather like today?? —It’s sunny. A.How B.What C.Where D.When 答案B 解析询问天气有两种句型,即What’stheweatherlike或How’stheweather。故选B项。 9.—Hey,Jack.Is your father a teacher? —No,he’s a postman.He works in the    near our school.? A.hospital B.post office C.airport D.bank 答案B 解析由答句可知,Jack的爸爸是邮递员,故可知他在邮局上班。因此选B项。 10.(2018·江苏连云港)—Could you help me carry the equipment to the basketball field,Robin? —   .I’ll do it at once.? A.Not at all B.No problem C.Wait a moment D.That’s right 答案B 解析句意:“你能帮我把这些器材搬到篮球场吗,罗宾?”“没问题,我马上做。”Notatall不客气;Noproblem没问题;Waitamoment等一下;That’sright那是对的。根据“Couldyouhelpmecarry...”和“I’lldoitatonce.”可知回答是“没问题”。故选B项。 Ⅱ.完形填空。 (2018·安徽阜阳第九中学九年级第一次月考) A group of frogs were travelling through the forest,but unluckily  11  of them fell into a hole.The other frogs tried to  12  them.When they saw how deep the hole was,they cried to the two frogs that they could not be  13 .The two frogs didn’t care and tried their best to jump up.The other frogs kept saying that they were  14  to die.Finally,one of the two frogs heard  15  the other frogs were saying and gave up.Then he fell down and died.? However,the other frog continued to jump as hard as he  16 .At last,he made it.When he got out the other frogs asked,“Didn’t you hear  17 ?” The frog,who had a poor hearing,explained,“I  18  you were encouraging me all the time.”? The  19  teaches us a lesson:There is power of life and death in the  20 .An encouraging word to those who are down can help them out while a discouraging word can kill them.? 【主旨大意】本文是一篇寓言故事。文章通过叙述两只青蛙的故事告诉我们一个道理:语言有决定生与死的力量。 11.A.two B.three C.four D.five 答案A 解析由下文的“theycriedtothetwofrogs”可知,两只青蛙掉进洞里。故选A项。 12.A.stop B.help C.ask D.see 答案B 解析由上句可知,两只青蛙掉进洞里。故其他的青蛙试图帮助它们。选B项。 13.A.remembered B.told C.saved D.found 答案C 解析由本句的“Whentheysawhowdeeptheholewas”可知,当其他青蛙看到洞有多深的时候,它们对那两只青蛙大喊说它们无法被救上来。save救;挽救。故选C项。 14.A.afraid B.easy C.early D.sure 答案D 解析由上文可知,其他青蛙认为救不了那两只青蛙。故判断它们说那两只青蛙肯定会死。sure肯定的。故选D项。 15.A.why B.what C.how D.when 答案B 解析句意:最后,两只青蛙中的一只听到其他青蛙所说的话,放弃了。what代指其他青蛙说的话,故选B项。 16.A.could B.should C.must D.might 答案A 解析as...assb.can/could尽某人所能……。故选A项。 17.A.him B.her C.them D.us 答案D 解析本句是洞外的青蛙问从洞里跳出的青蛙的话。选D项。 18.A.hoped B.knew C.thought D.wished 答案C 解析由上句可知,这只青蛙听力有问题。故判断,它认为其他青蛙一直鼓励它。故选C项。 19.A.news B.diary C.sentence D.story 答案D 解析上文叙述了两只青蛙掉进洞里的故事。故选D项。 20.A.tongue B.danger C.luck D.rule 答案A 解析由下句可知,语言有决定生与死的力量。故选A项。 Ⅲ.补全对话。 A:Hello,Nancy.What are you looking at? B: 21  I am planning to travel,so they sent me these to cheer me up.? A:That’s nice.Look!This postcard is from Beijing. 22 ? B:Yeah,I’m sure it is.But Linda says it’s tiring to travel around the city. A: 23 ? B:Let’s see.That’s from Peter.He went to London last summer and went inside Buckingham Palace,where the Queen of England lives. A:Oh,it must be fantastic. B:And this is a postcard of Bali Island.Paul was there last week.He said it’s very peaceful. A: 24 ? B:Um...this one.It’s from Disneyland.It’s so exciting.I’d really love to go. A: 25  Maybe it could be a graduation (毕业) present for you next year.? B:Yes.You are right.I’ll try. A.Just some postcards from friends. B.Why not talk about it with your parents? C.Where’s this one from? D.How did he go there? E.That’s a very interesting place to visit. F.Of all,which postcard do you like best? G.Who is he? 答案21~25 AECFB Ⅳ.阅读理解。 A (2018·山东青岛改编) When your dream is to become a footballer and play for Barcelona,nothing should get in your way—even if you have no feet. An 11-year-old schoolboy Gabriel Muniz,who was born without feet,will fly from his home in Brazil to take part in the Spanish club’s summer training camp.Although he is disabled,Muniz is one of the top players at the and captain of his gym class.He can run,dribble(运球),pass and strike the ball as well as any of his able-bodied teammates. His best friend Lucas Santos spoke about his abilities on a video for TheSun,“He is skillful.He also makes good passes.” Mum Sandra was thrilled that her son would achieve his dreams.She said,“He started walking before he was one.He never fell.” Muniz’s gym teacher added,“He is challenging the social norms (标准).When he arrived there,no one believed in him.” But he showed to everyone that he could play as well as any other boy.So he was invited to go to Spain to show his talent. The Spanish La Liga soccer club has offered to fly Muniz to Spain in September,where he’ll be able to show off his “fancy footwork”and meet his idol,Lionel Messi. Muniz knows that his disability means he’ll never be able to play for a professional football team and so Muniz is hoping that football will one day become a Paralympic(残奥会) sport. 【主旨大意】文章讲述了一个没有脚的小男孩踢足球的故事。 26.Who praised Muniz’s football abilities? A.His idol,Messi. B.His best friend. C.His mum,Sandra. D.His gym teacher. 答案B 解析细节理解题。根据“HisbestfriendLucasSantosspokeabouthisabilitiesonavideoforTheSun”,可知是他最好的朋友赞美了他,故选B项。 27.The underlined word “thrilled” in the third paragraph has the similar meaning to    .? A.excited B.worried C.disappointed D.interested 答案A 解析词义猜测题。根据“MumSandrawasthrilledthathersonwouldachievehisdreams.”可推测她的儿子实现了梦想,她应该激动。故选A项。 28.We can tell that Muniz    according to the passage.? A.has difficulty in living a normal life B.dreams to play for a professional football team C.will play football for the Spanish La Liga soccer club D.hopes that playing football will be part of Paralympic Games. 答案D 解析细节理解题。根据“MunizishopingthatfootballwillonedaybecomeaParalympic(残奥会)sport”可知他希望足球能成为残奥会的一个项目。故选D项。 29.Which saying can express the spirit of the passage? A.Failure is the mother of success. B.Never put off till tomorrow what we can do today. C.Where there is a will,there is a way. D.A good beginning is half done. 答案C 解析推理判断题。根据文章讲述了一个没有脚的小男孩踢足球的故事,可知表达的主要观点是“有志者,事竟成”。故选C项。 B (2018·安徽合肥第四十五中学九年级期中) Welcome to London!Now let me tell you something about this wonderful city.London,the capital of the United Kingdom,is the biggest city in Western Europe with over 7 million people.It sits by the River Thames.London has a history of more than 2000 years.People all over the world are familiar with the city’s red double-decker (双层的) buses and black taxis. People The British Empire used to rule around the world,so many people from around the world moved to London.They have brought with them their own languages and cultures.More than 300 different languages are spoken in London. Culture London is known for its museums.One important museum is British Museum.It is the oldest public museum in the world.There are two main art museums in London:the National Gallery and the Tate Gallery.Besides,London is also home to arts,such as theatre and music.The Globe Theatre,which was popular in the late 16th and 17th centuries,was opened for performances of William Shakespeare’s plays. Touristattractions London has many wonderful places to visit.For example,the well-known Clock Tower,a 320-foot-high tower,was called the Big Ben.Another famous London building is Buckingham Palace.The members of royal(皇家的) family of England live there.Besides,Hyde Park is the largest open area in central London. 【主旨大意】本文重点介绍了伦敦的人民、文化和著名的景点。 30.What’s the population of London?(不超过10个词) ? 答案Over 7 million. 31.Where do members of royal family of England live?(不超过10个词) ? 答案They live in Buckingham Palace. 32.How many languages are spoken in London?(不超过15个词) ? 答案More than 300 different languages are spoken in London. Ⅴ.单词拼写。 33.(2019·原创)The man who bought a bottle of w     (水) for the boy is a reporter.? 答案water 34.(2019·原创)I ate some bread and chicken s     (汤) for lunch.? 答案soup 35.(2019·原创)Don’t f     (忘记) to call him back.? 答案forget 36.(2019·原创)It’s c      (冷) outside.Put on your coat,please.? 答案cold 37.(2019·原创)You can buy this kind of fruit in the n     (北方) of China.? 答案north Ⅵ.书面表达。 假定你是李华,现在在合肥某中学初一(1)班学习。请你根据下面的示意图,给你的朋友王林写一封信,向他介绍你的校园。 注意:(1)英语书信格式; (2)应包括图中所有内容; (3)词数80~100。 参考词汇:体育馆 gym;宿舍 dormitory;池塘 pond Dear Wang Lin, How are you?I’m writing this letter to tell you something about my new school.? ? ? ? ? ? ? Yours, Li Hua 参考范文 Dear Wang Lin,? How are you?I’m writing this letter to tell you something about my new school.? After you enter the school,you will see a new five-storey building in front of you,the left half of which is a teaching building and the right half is a office building.There is a piece of grassland in front of the teaching building and a pond in front of the office building.Behind it stands another building.The left side of it is a teaching building and the right side is a lab.The two buildings are connected at the right ends by a library.On the right of the two buildings there is a new playground and four dormitory buildings for the teachers on the left.Besides,a new gym is being built behind the lab. Though my school is not very large,it’s really beautiful.Do come and visit it if you are free. Yours, Li Hua? 1 考点强化练5 七年级(下册) Unit9~Unit12 1.(2019·安徽蚌埠禹会二模)    good time we had at the park yesterday afternoon!? A.What B.How C.What a D.How a 答案C 解析goodtime是名词短语,故感叹句用What引导。根据短语haveagoodtime可知,goodtime前面用不定冠词a。因此选C项。 2.(2019·湖北宜昌)—Can you go to the opening ceremony of the Sports Center with me? —   .I’ve been looking forward to it.? A.I’m afraid B.It’s a pity C.Take it easy D.Sure,I’d love to 答案D 解析句意:“你能和我一起去参加体育中心的开幕式吗?”“当然,我很乐意。我一直期待着。”I’mafraid我担心;It’sapity真遗憾,表示同情;Takeiteasy别紧张,用于劝慰;Sure,I’dloveto当然,我很乐意,表示同意。根据“I’vebeenlookingforwardtoit.”可知乐意去体育中心,前面三个选项都与句意不合,故选D项。 3.(2019·湖北恩施改编)People in different countries behave    when they eat dinner.? A.difference B.different C.differently D.differences 答案C 解析句意:不同国家的人在吃晚餐时表现得不一样。difference差异;different不同的;differently不同地。用来修饰动词behave(表现)需要使用副词differently,表示“表现得不一样”,故选C项。 4.(2018·新疆)There was a car accident on Xinhua Road yesterday.   ,nobody was hurt.? A.Lucky B.Luckily C.Unlucky D.Unluckily 答案B 解析句意:昨天新华路发生一场交通事故,幸好没人受伤。此处用副词luckily,故选B项。 5.(2018·河北)Can you help me    the pen?It’s under the chair.? A.ask for B.look for C.pick up D.put up 答案C 解析句意:你能帮助我捡起那支钢笔吗?它在你椅子下面。askfor请求……;lookfor寻找;pickup捡起;putup张贴。根据语境可知选C项。 6.(2018·青岛)Could you please put some    in my cup?I’d like sweet coffee.? A.sugar B.salt C.ice D.pepper 答案A 解析由sweetcoffee可知要加糖使咖啡变甜,故选A项。 7.(2018·安徽濉溪三模)—What does the lady look like? —   .? A.She’s fine and well B.She’s really a nice lady C.She’s tall and thin D.She likes wearing skirts 答案C 解析上句询问那位女士的长相。四个选项中只有C项是描述外貌特征的。故选C项。 8.(2019·原创)—Why do people never cut up the    on their birthdays?? —Because they are symbols of long life. A.eggs B.cakes C.noodles D.dumplings 答案C 解析句意:“为什么人们过生日从不切断面条。”“因为它们是长寿的象征”。noodle面条;egg鸡蛋;cake蛋糕;dumpling饺子。C项符合语境。 9.(2019·原创)Lisa felt very    after the long way,so she stopped to have a rest.? A.surprised B.shy C.tired D.excited 答案C 解析由第二个分句可知,Lisa停下来休息。故判断她走了很长一段路之后累了。故选C项。 10.(2019·原创)—Look at those boys over there.Who is your friend? —The boy    brown hair.He is very kind.? A.with B.in C.on D.for 答案A 解析句意:“看那边的?

  • ID:4-5798368 2019中考英语人教版七年级阅读+重点单词回扣练习及答案(共4份)

    初中英语/中考专区/一轮复习/教材梳理/七年级下册

    2019中考英语人教版七上Unit1—4阅读+重点单词回扣练习及答案 一、阅读理解。 A Dear Sunday Globe, I am writing to tell you about your article Smartphones Make Life Easier in last Sunday’s newspaper. You did an excellent job explaining the good points of smartphones, but you didn’t talk about their bad points at all. So, I hope you’ll let me give your readers some advice on smartphone etiquette (礼仪). The first point I’d like to address is loudness. When you talk on your smartphone in public, please don’t shout. In fact, the microphones in smartphones are very sensitive (灵敏的). So, you can be heard even if you speak quietly. Another point is about personal space. I don’t think it is polite to make calls in small spaces full of people. This makes others uncomfortable and forces them to listen to your personal business. What’s worse, it stops many face-to-face conversations from ever beginning. Lastly, doing two things at the same time is dangerous. For example, making calls while driving is a bad habit. Pay attention to the road! Similarly, when staying with your friends, turn off your smartphone and enjoy their company. Yours truly, Amber Jala 1. Amber Jala wrote the letter to ________ . ?A. find a good job?????????????????????????????????????????? B. provide advice ?C. make her life easier???????????????????????????????????? D. buy a smartphone 2. What does the underlined word “address” in Paragraph 2 probably mean? ?A. 致函??????????????????????????? B. 称呼?????????????????????? C. 陈述?????????????????????? D. 选址 3. According to Paragraph 3, what makes people around you uncomfortable? ?A. Discussing face-to-face.???????????????????????????? B. Speaking quietly on your phone. ?C. Minding your own business.??????????????????????? D. Calling in small spaces full of people. 4. What can we learn from the last paragraph? ?A. It is dangerous to drive on the road. ?B. It is easy to start a company with others. ?C. It is bad to turn off our phones while driving. ?D. It is important to use our smartphones properly. 参考答案1B 2C 3D 4D B Wanted FAIRMONT HOTEL Five Waiters and Ten Waitresses: —Aged under 22. —At least high school graduates. —Good?looking men at least 1.72 meters tall and women at least 1.65 meters tall. —Paid 1,600~2,200 dollars per month. One Secretary: —Aged under 30. —Females only. —Good at writing and skilled at computer. —Paid 2,000~3,000 dollars per month. If you are interested, call 465-4768. Fax: 695-4828 WLSON BOOKSTORE Accountant(会计): —Aged between 25 and 40. —With the experience of at least two years. —With a degree and an accountant certificate(证书). —Paid 3,000~4,000 dollars monthly. —With a practical knowledge of computer. Computer Salesclerk: —Aged 25 or less. —Basic education of 12 years or more. Good at computer. —Paid 1,800~2,200 dollars monthly. Tel: 447-4398 Fax: 348-5269 (  )1. If you don't know how to use a computer, you can work as ______. A.a secretary B. a waiter or waitress C. an accountant D. a salesclerk (  )2. If you want to get a job in the Fairmont Hotel, you should be ______. A. a woman B. a university graduate C. shorter than 1.65 meters D. younger than 30 years old (  )3. If you work as an accountant, how much can you get at most monthly? A.$1,800. B. $2,200. C. $3,000. D. $4,000. (  )4. If you want to be an accountant, you have to satisfy(满足) the following conditions except ______. A. being a woman B. knowing how to use a computer well C. the experience of at least 2 years D. having an accountant certificate (  )5. Mike is 24 years old. He can get the job as ______. A.a secretary B. a waiter C. an accountant D. a computer salesclerk 参考答案1~5 B D D A D 二、完形填空。 阅读下面短文,用括号内所给动词的适当形式填空。(必要时可加情态动词或助动词) There is a beautiful island located(位于) at the outer east side of the Zhujiang River mouth, which(1)______(call) Hong Kong. It lies to the west of Macao and (2)________(face) to the South China Sea. On the north it is connected(相连) with the Shenzhen Special Economical Zone. It (3)__________(cover)about 1,075 square kilometers (平方公里)and includes three main parts—Hong Kong Island, Kowloon Peninsula(半岛) and New Territories. There are more than six million people in Hong Kong, of which about 98 percent are Chinese. Its weather is suitable and its scenery(风景) is very beautiful. Although its area isn’t very large, its economy(经济)(4)_________(develop)quickly. Today’s Hong Kong (5)___|__ already________ (become) the famous heart of the international trade, finance(金融), shipping, travel and information. It (6)_______(keep) the foreign trade relations with over 170 countries. It has a lot of skyscrapers(摩天大楼) and docks. It attracts several million travelers all over the world. About 109 years ago, Hong Kong (7)_______ (occupy) (强占) by the English invaders (侵掠者)and (8)______(rule) for nearly one century. This is the great shame(耻辱) for the Chinese nation. On July 1, 1997, Hong Kong returned to the embrace(怀抱) of our motherland again. This is one of the greatest events in the 20th century. It (9)_________ (end) the English rule. It shows that Chinese people have wiped out the shame. It(10) _______(write) in the historical records forever. 最新中考英语谓语动词填空答案 1.is called. 2. faces 3. covers 4 develops 5. has already become 6.keeps 7. was occupied 8. ruled 9. has ended 10. will be written 三、首字母填空。 To me, music is food and water. W_1_ _ music, I can't live happily, or I will feel sad in life. I know this is not true for everybody. Many of you don't go to concerts (音乐会) or listen to music records, and you get quite along well. But music is everywhere in our life. 2 example, when you watch films or TV plays, do you find them in 3 if there is no music? You would find them boring. And when you are w__4 __ for the train or the plane, you would like a piece of music b__5_ _it makes the time seem shorter. It is true that music is everywhere in our life. Some people like to sit by the sea and listen to the sound of the sea. Some enjoy l__6_ __ to the singing of the birds. Those sounds are some k__7 ___ of music. So music has meaning for everyone in some way or other. Of course, it has special meaning for people l___8_ __ me. We spend our lives playing or writing music. Someone said, "T___9___ music a child goes into a world of beauty, learns to take c___10___ of others and makes his mind and body strong." Music is an important part of our lives. 参考答案 1. Without 2. For 3. interesting 4. waiting 5. because 6. listening 7. kinds 8. like 9. Through 10. care 四、重点单词回扣 重点单词(该部分单词为常考考纲单词,请同学们认真默写,标★单词尤其要重点掌握。) 1. ____________adv.怎样;如何       2. ____________adj.健康的;美好的★ 3. ____________n.地图 4. ____________n.尺;直尺 5. ____________n.夹克衫;短上衣 6. ____________ n.钥匙 7. ____________v.用字母拼;拼写 8. ____________n.颜色 9. ____________adj. & n.红色(的) 10. ____________adj. & n.黄色(的) 11. ____________adj. & n.白色(的) 12. ____________adj. & n.紫色(的) 13. ____________ n.号码; 数字 14. ____________n.电话;电话机 15. ____________adj.第一★ 16. ____________n.父(母)亲 17. ____________n.家;家庭 18. ____________pron.谁;什么人 19. ____________n.女儿 20. ____________n.橡皮 21. ____________n.老师;教师★ 22. ____________v.原谅;宽恕 23. ____________ modal v.必须★ 24. ____________v.请求;要求;询问★ 25. ____________prep.在……下 26. ____________n.椅子 27. ____________adj.整洁的; 井井有条的 28. ____________adv.总是★ 【参考答案】 1. how 2. fine 3. map 4. ruler 5. jacket  6. key 7. spell 8. color/colour 9. red 10. yellow  11. white 12. purple 13. number  14. phone  15. first  16. parent 17. family 18. who 19. daughter  20. eraser  21. teacher 22. excuse 23.must  24. ask  25. under  26.chair 27. tidy 28. always 2019中考英语人教版七上Unit5—9阅读+重点单词回扣练习及答案 一、阅读理解。 A Do you consider failure as an ending? Do you often feel after a failure that you are good for nothing? Then be careful, you are one of them who have bad relationship with failure. And this is the only reason why people often keep themselves away from their success. The power of failure is that it helps us to learn fro our mistakes and missteps and we must consider a failure as an opportunity to grow rather than giving up. Let's discover the reasons why successful people believe that opportunity lies in every failure. Disappointment or failure shows that you are trying The best way to gauge(衡量)your progress at something is to see how many times you failed. In case you haven't failed yet, chances are that you haven't tried hard yet. Look at all successful men and women throughout our history, they all had one thing in common. That's to say they failed not once but several times before they achieved success. Let's take an example of Thomas Edison: he failed a lot of times to find right filament(灯丝)for his light bulb. Henry Ford had a stronger relationship with failure, which inspired him to quote this unforgettable saying “failure is the opportunity to begin again, more intelligently.” Achievement lies in looking at failure as an opportunity Just like every successful person had one thing in common, similarly all unsuccessful persons throughout our history had one thing in common --- their inability to use failure as an opportunity and a tool. If you feel your one failure is your ultimate (终极的)failure, and that feeling of sinking down is known as an ultimate failure, you are pushing yourself away from your expected success. Achievement is all about finding out what mistakes you made, what is the main cause of that failure, and how you are going to make up for it. Success requires willpower, passion, hard work, intelligence, determination, but all of the above, success requires failure. Use your failure as an opportunity to learn, to become wiser and to reconsider your relationship with failure, the true key to success. 1. According to the writer, why do people keep themselves away from their success? A. Because they don't set long-term goals. B. Because they haven't got enough time. C. Because they can't deal with failure properly. D. Because they are disappointed in themselves. 2. Why does the writer take the example of Thomas Edison? A. To explain the reasons for failure. B. To prove the importance of failure. C. To take pride in Thomas Edison. D. To introduce the process of making a light bulb. 3. What can you learn from the passage? A. Failure can build up your confidence. B. Successful people seldom failed. C. Failure is more important than success. D. Successful people use failure as a tool. 参考答案1. C ?2. B 3. D B William Blake described the eyes as the “windows of the soul”. Our eyes are the windows through which we see the world around us. Either way,there's no question that we place great value on our eyes and our eyesight. Surveys have shown that of the five senses,sight is the one that people fear losing the most. Thinking about the important function of our eyes,we should give them the best care possibly, but sometimes we get too busy or forget to do a few simple things that can keep our eyes healthy. Protecting your eyes starts with the food on your plate. Remember when you were a kid and your mom told you that carrots would improve your eyesight. Well,she might be right. Proper food will keep your eyes strong and healthy. Give up your daily habits that could seriously injure your eyes. Always wear sunglasses in a sunny day to protect your eyes from Ultraviolet ray(紫外线). Rest your eyes every 20 minutes from the computer screen by looking 20 feet away for 20 seconds. At least every 2 hours, get up and take a 15?minute break when working at a computer. Make sure your eyes do not get injured in the first place. You should try to prevent eye injuries whether you're playing sports or doing housework. You should also know when to wear safety glasses and what kinds will work best for you. Last but not least, get your eyes examined regularly. Eye exams can help find some eye diseases. It's important to find these diseases early on, when they're easier to treat. (  )6. According to a survey, people fear losing______ most. A.their sights B. their hearings C. their smells D. their tastes (  )7. The underlined word “function” might mean “______” in Chinese. A.差异 B. 功能 C. 优势 D. 问题 (  )8. ______is NOT a good way to protect your eyes. A. Eating carrots B. Wearing sunglasses C. Working at computers D. Using safety glasses (  )9. Finding eye diseases early on through eye exams______. A. saves much work for the doctors B. is helpful for the treatment C. provides you the best care of your eyes D. wastes much of your money (  )10. What is the best title of the passage? A. Give Your Eyes Some Rest B. Good Habits Bring Health C. Protect the Windows of the Soul D. Eye Exams waste much of your money  参考答案6~10 A B C D C  二、完形填空。 阅读下面短文,用括号内所给动词的适当形式填空。(必要时可加情态动词或助动词) Once there lived an old man in a town. He always 1___ (forget) a lot of things. So his wife always had 2_______ (say) to him, “3_____ _____ (not forget) this.” One day, he went on a long trip alone. Before he left home, his wife said, “ Now you 4___ (have) all these things. They are what you 5_____ (need) for your trip. 6 ___ (take) care of your things during the trip.” He went to the station. He bought a ticket and got on the train with it. About an hour later, the conductor began 7___(check) the tickets. He came to the old man and said, “Will you please show me your ticket?” The old man looked for his ticket in all his pockets, but he 8___ (not find) it. He was very worried. “I can’t find my ticket. I really bought a ticket before I got on the train,” said the old man. “I think you are right. I believe you 9____ (buy) a ticket,” said the conductor kindly. But the old man still looked worried and said sadly, “You don’t know why I am worried. If I don’t find my ticket, I 10_____ (not remember) my station. Where am I going?” 最新中考英语谓语动词填空答案 1.forgot 2. to say 3. Don’t forget 4. must/should have 5. (will) need 6.Take 7. to check/checking 8. couldn’t find 9. bought/have bought 10. won’t/can’t remember 三、短文改错。 Mr Green is our teacher. He come from London. He teaches our English. He knows a little Chinese. too. But he can’t ask us with Chinese.? He likes work in China. Mrs Green works in China too. She is a worker. She’s works hard. Her factory is near our school. Mr and Mrs Green have the son. He is fifteen. He’s name is Jim. He’s a student. He studys in a middle school. The school is near their home. He goes to school by a bike every day. The Greens is friendly to us. We like them very much. 四、重点单词回扣 重点单词 1. ____________ v.参加(比赛或运动);玩耍   2. ____________ v.听起来好像★ 3. ____________ n.篮球 4. ____________ adj.迟到  5. ____________ v.& n.爱;喜爱 6. ____________adv.只;仅★  7. ____________ n.班级;课  8. ____________ n.同班同学 9. ____________ n.香蕉 10. ____________ n.问题★ 11. ____________ n.面包 12. ____________ n.生日  13. ____________ n.食物★ 14. ____________ adv.当然;肯定;一定 15. ____________ n.蔬菜 16. ____________ n.水果★  17. ____________ n.苹果 18. ____________ n.大米;米饭  19. ____________ n.鸡肉★ 20. ____________ n.早餐;早饭  21. ____________ n.午餐 22. ____________ v.需要;想要★ 23. ____________ n.短袜 24. ____________ n.短裤 25. ____________ n.毛衣 26. ____________ n.裤子 27. ____________ n.裙子 28. ____________ v.需要★ 29. ____________ v.看;看上去★ 30. ____________ num.十一 31. ____________ num.十九 32. ____________ num.二十 33. ____________ n.衣服;服装 34.____________ adj.所有的;全部的 35. ____________ adv.(疑问副词)什么时候★ 36. ____________ n.月;月份 37. ____________ n.一月 38. ____________ n.二月 39. ____________ n.四月 40. ____________ n.十月 41. ____________ adj.年老的;旧的 42. ____________ n.东西;事情 43. ____________ n.& adj.特别喜爱的(人或事物) 44. ____________ n.学科;科目★ 45. ____________ n.科学 46. ____________ n.音乐;乐曲 47. ____________ n.星期一 48. ____________ n.星期二 49. ____________ n.星期三 50. ____________ n.星期四 51. ____________ n.星期五 52. ____________ n.星期六 53. ____________ n.星期日 54. ____________ adv.为什么★ 55. ____________ conj.因为★ 56. ____________ v.完成;做好 【参考答案】 1. play 2. sound 3. basketball 4. late 5. love 6. only 7. class 8. classmate 9. banana 10. question 11. bread 12. birthday 13. food 14. sure 15. vegetable 16. fruit 17. apple 18. rice 19. chicken 20. breakfast 21. lunch 22. need 23. sock 24. shorts 25. sweater 26. trousers 27. skirt 28. need 29. look 30. eleven 31. nineteen 32. twenty 31. clothes 34. all 35. when 36. month 37. January 38. February 39. April 40. October 41. old  42. thing 43. favorite 44. subject 45. science 46. music 47. Monday 48. Tuesday 49. Wednesday 50. Thursday 51. Friday 52. Saturday 53. Sunday 54. why 55. because 56. finish 2019中考英语人教版七下Unit1—6阅读+重点单词回扣练习及答案 一、阅读理解。 A Do you sleep well? If your answer is no, the following might help you. Set a certain bedtime and rising time ?? A certain bedtime and rising time can help you build up your body clocks. Set a bedtime which is good and natural for you. Don’t change your bedtime and rising time on weekends. Avoid exciting activities just before sleeping ?? Exciting activities get your thoughts running. At the same time, if you make tomorrow’s plan or read an exciting story before turning off the light, it doesn’t give you enough time to relax before you try to sleep. Keep the bedroom for sleeping only ?? It’s a bad habit for you to use your bedroom as a place to eat, watch TV, read, talk on the phone, or discuss important matters with your family members. Break that habit to get better sleep. Don’t go to bed too early Your body usually lets you sleep only the number of hours it needs. You should decide how many hours you must sleep in order not to experience daytime sleepiness. Take a warm shower before your bedtime A twenty-minute warm shower at a temperature of about 45 –50 not only is a great relax at day’s end, but also raises your body temperature by several degrees. The coming drop in temperature of your body will naturally make you feel sleepy. 1. If you want to build up your body clocks, you should ______. ? A. set a certain bedtime and rising time????? B. go to bed neither too early nor too late ? C. keep the bedroom for sleeping only D. take a warm shower before sleeping 2. Why should you avoid exciting activities just before sleeping? A. Because they will get your thoughts running B. Because you have to make tomorrow’s paln C. Because you should read an exciting story???? D. Because you will have to turn off the light. 3. Your bedroom should be kept for ______ only. ? A. talking? ?? B. eating? ? C. reading? ? D. sleeping 4. According to the passage, ______ will make you feel sleepy. ? A. taking a cold shower?? B. your body temperature dropping C. your daily experience ?????? D. raising your body temperature 参考答案1A? 2 A ?3D ?4B B St. Luis' Family Camp May 14,2017 St. Luis' Family Camp is a tradition which began 38 years ago and we want everyone to be able to experience “the magic of family camp”. St. Luis' Family Camp is a get?together of families at a lakeside camp. From Thursday to Sunday you can enjoy nature, water fun, outdoor living, good food, games and family love. Come for as long or short of a time as you want—1, 2, 3 or 4 days. Things for you to enjoy: *Small wooden houses with beds, bathrooms and showers or bring your own tent ($7 less for each camp member) *Breakfast, lunch and dinner served by our camp cook—fresh and delicious *Game room includes ping?pong, chess, pool table(台球桌), cards and board games *Late night story telling by the camp fire *Swimming and boating with a lifeguard watching you 2017 costs: $40/night for those over 18  $30/night for those aged 12~18, $20/night for kids aged 4~11free aged 3 and under Please register(登记) by email as soon as possible before April 27th. The camp has space for only 100 people. With any question, call the number below to ask Jerry Kimball, our camp manager. Mailbox: chirhocenter@hotmail. com Tel: 2510?8935 (  )1. The camp is for ______ to get together and enjoy themselves. A.children B. close friends C. family members D. teachers and students (  )2. You may not be able to ______ in this camp. A.go fishing B. enjoy good meals C. listen to stories D. play board games (  )3. Mr. Black and his 7?year?old son will stay in their own tent for a night. They should pay ______. A. 40 dollars B. 46 dollars C. 53 dollars D. 60 dollars (  )4. You should register as soon as possible because ______. A. the camp is open to members only B. the camp manager will not be at work after April 27 th C. the camp does not have enough room for too many people D. it will take a long time for the camp to get your register email (  )5. Which of the following is TRUE? A. The camp lies by a river in the mountains. B. You can call Jerry to book a camping house. C. You will have to stay for four days in the camp. D. There will be a lifeguard for water?fun activities. 参考答案1~5 C A D C D 二、完形填空。 阅读下面短文,用括号内所给动词的适当形式填空。(必要时可加情态动词或助动词) Bananas don’t grow on trees. They grow on a thick stalk(茎) that (1)________(look) just a little like a stalk of corn. The stalk is soft enough (2)_______( cut) with a knife. It takes about a year before bananas are ready to be picked. Some are as small as fingers. Others are as long and thick as men’s arms. Some banana plants grow as tall as a house — even taller! Not all bananas are eaten as fruit. Some never get sweet, and they (3)______(cook) as a kind of vegetable. People in most countries never see a banana until it reaches the store. But if you visited a country where it’s hot and rains a lot all the year, you(4)________(see) a banana plantation(种植园), a large farm where bananas grow. The tasty fruit doesn’t come from a seed (种子)but from a root(5)_______( plante) deep in the ground. First a stalk pushes up into the air. Then leaves (6)________(appear). In the beginning the banana plant grows very fast—sometimes as much as the length(长) of your feet in one night. Soon, sweet-smelling flowers appear, and when their flowers drop off, bananas begin to grow. As they get bigger, bananas start(7)_______( turn) up. It looks as if they’re growing upside down!Bananas are ready to eat when they turn soft and yellow. But they(8)_________( pick) long before this — when they’re hard and bright green. This is because bananas have to travel many miles before they arrive at a store. On trucks and boats and trains bananas travel all over the world. There are special boats just for bananas and special trains that keep them just cool enough so that they (9)______(get) ripe while(10)_________( travel). If bananas are picked when they are ripe, they will spoil(变坏) on the way. 最新中考英语谓语动词填空答案 1. looks 2. to be cut 3. are cooked 4. can see 5.planted 6 .appear.7. turning 8. are picked 9. will get 10 traveling. 三、任务型阅读。 Most parents always think that they have offered the best things they can to make their children live in a comfortable world. They buy their children pretty clothes, strange but expensive school things, and always a thousand-yuan-cost bike. They think that they have done everything they can to their dear little children. In return, they only want their children to give them good results in the examinations. But why can their children still not understand them? Does it mean that they still want more material things? No. As a matter of fact, what they want is a true family. What does a true family mean? I think it means a place where we can hide ourselves from the outside cold world. From here, we can get warmth, we can get consolation(安慰), and we can get happiness. And one important thing is that we should be stronger and more confident in the outside world because we know that we have a family. So I think that parents should sit down to talk with their children to let them know that they have a true family, so the child and his parents could understand each other more and more. 1. What do parents expect all of us to do when they give us so much?(不超过15词) 2. What does a true family mean?(不超过15词) 3. How can parents let children know that they have a true family?(不超过 10词) 【答案】 【小题1】They only want their children to give them good results in the examinations. 【小题2】It means a place where we can hide ourselves from the outside cold world. 【小题3】By sitting down to talk with their children. 【解析】 1.They only want their children to give them good results in the examinations. 细节理解题;题意是:当父母给我们这么多的时候,他们期望我们做什么? 根据语境In return, they only want their little boy or girl to give them good results in the examinations?作为回报,他们只希望他们的小男孩或女孩在考试中给他们好的结果. 可得出答案. 2.It means a place where we can hide ourselves from the outside cold world. 细节理解题;题意是:一个真正的家庭意味着什么? 根据语境I think it means a place where we can hide ourselves from the outside cold world. 我想这是一个我们可以躲避外面寒冷世界的地方可得出答案. 3.By sitting down to talk with their children. 细节理解题;题意是:父母怎样才能让孩子知道他们有一个真正的家庭? 根据语境So I think that parents should save their money and sit down to talk with their children to let them know that they have a true family 因此,我认为父母应该省钱,坐下来和孩子谈谈,让他们知道他们有一个真正的家庭.可得出答案. 大部分的父母只是为孩子提供了物质需求,没有让孩子真正的拥有一个家.作者认为家长应该和孩子谈谈让他们知道他们有一个温暖的可以获得安慰的家. 此题考查阅读表达,在理解题意的基础上,带着问题去找依据,仔细斟酌,便可得出正确答案. 四、重点单词回扣 重点单词 1. ____________ v.讲述;告诉     2. ____________ n.故事;小说 3. ____________ v.& n.说话;交谈★ 4. ____________ n.人;人们 5. ____________ n.舞蹈; v.跳舞 6. ____________ n.家,活动本部; adv.到家,在家 7. ____________ num.四十 8. ____________ adv.从不;绝不★ 9. ____________ adj.& adv.早(的) 10. ____________ n.晚上;夜晚 11. ____________ n.& v.锻炼;练习★ 12. ____________ adv.有时 13. ____________v.有……的味道,品尝;n.味道,滋味 14. ____________ num.一百 15. ____________ n.分钟 16. ____________ v.居住;生活 17. ____________ v.横过;越过 18. ____________ prep.介于……之间 19. ____________ adj.害怕;畏惧 20. ____________ n.车站,停止 21. ____________ adv.在外面;adj.外面的 22. ____________ adj.重要的★ 23. ____________ n.& v.练习★ 24. ____________ v.放松;休息 25. ____________ n.厨房★ 26. ____________ v.感受;觉得★ 27. ____________ v.记住;记起★ 28. ____________ adj.懒散的;懒惰的 29.____________ adj.聪明的★ 30. ____________ v.洗 31. ____________ n.超市 32. ____________ v. & n.学习;研究 33. ____________ adj.幼小的;年轻的 34. ____________ v.怀念;思念;错过★ 35. ____________ adj.美味的;可口的 【参考答案】 1. tell 2. story 3. talk 4. people 5. dance 6. home 7. forty 8. never 9. early 10. night 11. exercise 12. sometimes 13. taste 14. hundred 15. minute 16. live 17. cross 18. between 19. afraid 20. stop 21. outside 22. important  23. practice 24. relax 25. kitchen 26. feel 27. remember 28. lazy 29. smart 30. wash 31. supermarket 32. study 33. young 34. miss 35. delicious  2019中考英语人教版七下Unit7—12阅读+重点单词回扣练习及答案 一、阅读理解。 A The earth is our home;we must take Care of it.This means keeping the land,air and water clean.??? ??? Pollution is a dirty word.To pollute means to make things unfit(不合适的)or unclean to use.Pollution comes in many ways.We see it,smell it ,taste it and drink it.Pollution is beginning to threaten(威胁)our health ,or happiness and our life.??? ??? Man.has been polluting the earth from the time he first made fire,washed his clothes in the river and threw his waste on the ground.When land was used up or water became dirty.Men? moved to another place.At first the problem was not so serious because there was plenty of clean air,land and water.There weren’t so many people then and their wants(需求)were fewer.All the dirty things could be absorbed(吸收)by nature and soon.covered over(恢复).But this is no longer true.The increase of population(人口增长)and the development of industry have changed that.Man is slowly polluting.his environment. ??? Through the use of poison(农药),mall has polluted land !killing the animal.By putting dirty water and chemicals into rivers and lakes we have polluted our drinking water ,killing the fish. ??? Our increasing population is part of the.problem.More people more waste. ??? Where is this all to end ?Are we turning the world into a big rubbish dump,or is there any hope that we can get rid of(摆脱)the pollution ?Luckily,millions of people have been warned of the danger of pollution.Large numbers of people are now working hard to bring pollution under (? )1.Which sentence is WRONG? ??? A.We live on the earth,so we should look after it. ??? B.To pollute means to make air ,water and land unfit for use. ??? C.All the waste produced by modem industry can be absorbed. ??? D.Man is now fighting against different kinds of pollution. (? )2.In this passage the word“chemicals”means ????????. A.化学??? B.化学物质??? C.化学的? D.医学的??? (? )3.Through the uncontrolled use of poison mall has ??????. ??? A.made the drinking water dirty?? B.polluted the land ??? C.killed the animals and fish????? D.all of the above (? )4.From the sentences“More people more waste”,we know that ?????. ??? A.because of the increase of population and the development of industry,more and more waste is produced ??? B.we need more people,not more waste ??? C.there isn’t any hope that we can get rid of the pollution ??? D.more people have been warned of the danger of more waste. (? )5.From the passage we can know that now man ??????. ??? A.doesn’t know how to control pollution ??? B.still doesn’t realize how serious pollution is ??? C.is doing something to control pollution D.begins to understand the pollution 参考答案1C 2B 3D 4A 5C B Parents of very young children know this:You catch your child in the act of stealing the cookie — the evidence of candy written on his or her face.However,you get a wide?eyed denial:“I didn't do it!” Learning to tell the truth,even at the risk of punishment,is an important part of moral (道德) development,and new research suggests it can take seven or more years for kids to get there. Early in 2017 Professor Craig E.Smith published a study.He and his workmates chose 48 children between four and nine years of age.They told the kids a story about a boy or girl doing something wrong,such as taking a classmate's toy or candy,and then either lying about the wrongdoing to a parent or confessing (承认) it.In each case,they asked the children,“How would the child feel?How would the mother feel?” The children's answers were generally divided according to age, which is in agreement with the above research, showing a gradual growth of moral understanding in early childhood. More of the four?to?five?year olds thought the child in the story would feel better keeping the stolen candy,lying and getting unpunished.They imagined the parent in the study would be angry with the child who confessed.However,the seven?to?nine?year?olds were more likely (可能的) to think the child would feel better confessing the crime and that the parent would have positive (积极的) feelings towards a confessor. Smith says, “Kids of all ages who expect that a parent would feel happy about a child's confession are more likely to tell the truth rather than lie.Reward the honesty even if you feel you must punish the wrong action.”He adds,what parents can learn from these studies is to listen calmly without getting angry right away when their child confesses. (  )6.What does the underlined word“denial”in Paragraph 1 mean? A.委屈 B.责备 C.否认 D.拒绝 (  )7.Paragraph 2 mainly tells us______. A.kids can't tell“right”from“wrong” B.it takes time for kids to learn to tell the truth C.it's wrong to punish kids for telling the truth D.all the kids are willing to confess to a bad act (  )8.What did Smith and his workmates find in their study? A.Older kids are more likely than younger children to confess to a bad act. B.Younger children are more likely than older kids to confess to a bad act. C.The four?to?five?year?olds would feel better confessing the crime. D.The seven?to?nine?year?olds thought parents would be angry with their confessions. (  )9.According to Professor Smith,what can parents learn from these studies? A.Parents should at once punish the children who lied. B.Parents should tell children the wrongness of lying. C.Parents should never get angry after their children's confessions. D.Parents should show positive feelings about their children's confessions. (  )10. What does the passage mainly talk about? A.Children often like making mistakes when they are young. B.A research about 48 children between four and nine years of age. C.Reward the honesty even if you feel you must punish the wrong action. D.How the parents treat their children when their children make mistakes.  参考答案6~10 C B A D D  二、完形填空。 阅读下面短文,用括号内所给动词的适当形式填空。(必要时可加情态动词或助动词) UN Year of Deserts The United Nations 1____ already ______(name) 2006 as the International Year of Deserts(国际沙漠年). The UN wants people 2______(notice) the beauty and wonders of deserts throughout the world.But the United Nations also wants to pay attention to the dangers the world faces as more and more land becomes desert. Large amounts of land that could once grow crops 3_______( become) desert. Food 4_____no longer ______(grow) in those areas. More land is lost to be desert each year. Special habitats Deserts are special environments,Tt's home of many different animals and plants. For thousands of years, deserts have also been home of many civilizations(居民). Deserts are fragile environments. The UN is hoping to protect the older deserts as well as ______(stop) new deserts from forming. The dangers Experts believe that one-third of the earth’s land surface 6_____( threaten)(威胁) by the loss of farmland. When the land dries up and becomes desert, people cannot grow enough crops to eat. Experts believe this danger 7_____( effect) 1 billion people.Africa has been especially hard by 8______(grow) deserts. Experts believe about two-thirds of Africa’s people are threatened by this loss of farmland. Causes People and climate change 9______( cause) much land to turn to desert. People cutting down too many trees has harmed the land. So more cropland is lost each year, more and more people try to live for the remaining good land. This speeds up the harm to the land. Scientists are using pictures 10______(take) from space to describe the growing deserts. 最新中考英语谓语动词填空答案 1.Has named 2.to notice 3.have become.4can be grown 5.Stop 6.is being threatened7.willeffect 8.Growing 9.are causing 10.taken 三、首字母填空。 Betty was a new student in my class. She was really little for her age of 12. The boys in 1. m class often laughed at her. She would open a book, pretending to 2. r , with tears dropping on the open page. I looked at this tiny girl and decided to 3. h her. But how could I do that? One day, when I went into the classroom, I got a 4. c . I saw a picture of a train on her desk. And she was making a copy carefully. It was perfect! I was surprised and thought that she could do something in the coming talent show. So, I took Betty to see the art teacher, Miss Parker, and showed the picture that was 5. d by Betty. “Wow, it’s wonderful, ” said Miss Parker. Then she showed us a poster she had painted 6. f the talent show.“I need more of these, but I just don’t have enough 7. t . You draw so well and even 8. b than me. Could you help me, Betty?” On the day of the talent show, Betty’s posters were everywhere —all over the hall and all over the school, and each one is 9. d . “And finally, ” said Mr Brown, the schoolmaster, at the end of the show, “we have an unusual 10. p . I’m sure you’ve all noticed the wonderful posters.” Everyone nodded. “One of our own students painted them.” 【主旨大意】本文是一篇记叙文。介绍瘦瘦小小的新生贝蒂在作者的帮助下从被男生欺负到由于画画受到老师和同学赞扬的故事。 1. my【解析】分析句意可知此处指我班里的男孩子经常嘲笑她。分析句子结构可知此处需填一个形容词或形容词性物主代词修饰名词class。根据句意可知此处是指“我班里的男孩子”,故填I的形容词性物主代词my。 2. read【解析】分析句意可知此处指她打开书,假装去看。根据句意及上下文可知男孩子嘲笑她,她就假装看书,pretend to do sth意为“假装做某事”。故填read。 3. help【解析】分析句意可知此处是指决定去帮助她。根据“decide to do sth决定做某事”可知此处需填一个动词原形。根据首字母提示可知help,帮助,符合句意。故填help。 4. chance【解析】分析句子结构可知此处需填一个名词。根据句意及首字母可知此处是指“当我走进教室的时候,我得到了一个机会”。故填chance。 5. drawn【解析】根据空前的was和空后的by可知此处需填过去分词构成一般过去时的被动语态。根据句意及首字母提示可知此处是指“贝蒂画的那幅画”。故填drawn。 6. for【解析】分析句子结构可知此处需填介词。根据句意及首字母提示可知此处是指“为才艺大赛画的海报”。故填for。 7. time【解析】分析句子结构可知,此处缺少名词。根据句意及下文请贝蒂帮忙可知此处是指“没有足够的时间”。故填time。 8. better【解析】根据句意可知这里指“甚至比我画得好”。需填副词well。再由“than”可知这里要使用副词well的比较级。故填better。 9. different【解析】 分析句意可知此处是指每一幅画都是不同的。different不同的,符合句意。故填different。 10. prize【解析】根据空前的 an unusual 可知此处需填一个名词。根据句意并联系下文可知此处是指因为贝蒂的海报画的很棒,所以要给她颁一项特殊的奖,另根据首字母提示可知填prize。 四、重点单词回扣 重点单词 1. ____________ n.天气          2. ____________ n.信息;消息★ 3. ____________ n.困难;难题★ 4. ____________ n.果汁;饮料 5. ____________ n.假期★ 6. ____________ n.高山 7. ____________ v.滑冰 8. ____________ n.餐馆★ 9. ____________ n.医院 10. ____________ v.爬 11. ____________ adj.免费的 12. ____________ n.钱 13. ____________ adj.重的 14. ____________ n.电影院 15. ____________ adj.英俊的 16. ____________ n.嘴 17. ____________ v.描述 18. ____________ n.特色菜,特价品;adj.特别的,特殊的★ 19. ____________n.饺子 20. ____________n.答案; v.回答★ 21. ____________adj.大号的;大的 22. ____________adj.受欢迎的;普遍的★ 23. ____________n.想法;主意★ 24. ____________pron.任何东西;任何事物★ 25. ____________v.采;摘 26. ____________adj.极好的;优秀的 27. ____________adv.昨天 28. ____________n.花 29. ____________n.博物馆 30. ____________adj.昂贵的 31. ____________n.导游;向导 32. ____________n.海滩;沙滩★ 33. ____________n.语言 34. ____________v.开始;着手 35. ____________n.森林 参考答案: 1. weather 2. message 3. problem 4. juice 5. vacation 6. mountain 7. skate 8. restaurant 9. hospital 10. climb 11. free 12. money 13. heavy 14. cinema 15. handsome 16. mouth 17. describe 18. special 19. dumpling 20. answer 21. large 22. popular 23. idea 24. anything 25. pick 26. excellent 27. yesterday 28. flower 29. museum 30. expensive 31. guide 32. beach 33. language 34. start 35. forest

    • 一轮复习/基础知识
    • 2019-05-04
    • 下载6次
    • 277KB
    • 186186
  • ID:4-5798362 2019中考英语人教版九全Unit1—14阅读+重点单词回扣练及答案(共7份)

    初中英语/中考专区/一轮复习/教材梳理/九年级全册

    2019中考英语人教版九全Unit11—12阅读+重点单词回扣练及答案 一、阅读理解。 A These days the subject of safety on campus is talked about quite often. Some students’ mobile photos are stolen, some students fight with and hurt one another, and others are knocked down by the fast running motorbikes or cars. These problems are common on campus. I think there are three causes for these. Firstly, some students don’t take care of their own things. They are still young and not careful enough. Secondly, some students want to do everything well. They want to be the winners in exams, and they also want to be the winners in fighting. And thirdly, the campus guards don’t carry on their duties well.. In order to have a safe campus, all the students should be very careful about their own things. They should also mind their behaviors and act politely. The campus guards are supposed to be devoted(致力于)to the safety on campus, and it is their duty to safeguard a safe campus to help provide a good environment for the students. 1. According to the passage, some students’ _________ are lost. A. books?????????????? B. watches??????????? C. bikes???????????????? D. mobile phones 2. There are ______ reasons for the campus problems. A. 2????????????????????? B. 3????????????????????? C. 4????????????????????? D. 5 3. The passage tells us some _______ don’t carry on their duties well. A. campus guards? B. students???? ?????? C. teachers??????????? D. headteachers 4. Which of the following sentences is not right? A. Some students are knocked down by cars. B. Some students want to be the winners in exams and fighting. C. All the students take care of their own things. D. All the students should take care of their own things. 5. This passage is mainly about _________. A. how to make the campus safe???????? B. how to do well in exams C. how to act politely????????????????????????? D. how to take care of things 参考答案1D? 2B? 3A? 4C? 5A B In Britain, Boxing Day is usually celebrated on December 26th,which is the following day after Christmas Day.However,strictly speaking, Boxing Day is the first weekday after Christmas. Like Christmas Day, Boxing Day is a public holiday.This means it's a non?working day in the whole of Britain.When Boxing Day falls on a Saturday or Sunday,the following Monday is the public holiday. The exact origin(起源)of the holiday is unclear.One of the thoughts is that during the Middle Ages,when great sailing ships were setting off to discover new land,a Christmas Box was placed by a priest (神父)on each ship.Those sailors who wanted to ensure a safe return would drop money into the box.It was sealed_up and kept on board until the ship came home safely.Then the box was handed over to the priest in the exchange for the saying of a mass of thanks for the success of the sailing.The priest wouldn't open it to share the contents with the poor until Christmas. One more thought is about the“Alms Box”placed in every church on Christmas Day.Worshippers (做礼拜的人)put gifts for the poor into it.These boxes were always opened the day after Christmas,that is why that day became known as Boxing Day. Today,many businesses,organizations and families try to keep the traditional spirit of Boxing Day alive by donating(捐赠)their time,services and money to aid Food Banks,providing gifts for the poor,or helping families in need.Besides,spending time with family and shopping are popular Boxing Day activities now. (  )6.If Christmas Day is on a Saturday,Boxing Day will be celebrated on______. A.December 25th B.December 26th C.December 27th D.December 28th (  )7.Sailors dropped money into the Christmas Box in order to______. A.save the poor B.pay for the priest C.discover new land D.pray for sailing safely (  )8.The underlined phrase sealed up probably means “______”in the passage. A.密封 B.悬挂 C.归还 D.传递 (  )9.The following activities can show the traditional spirit of Boxing Day EXCEPT______. A.offering gifts to the poor B.supporting families in need C.spending time with family D.giving money to aid Food Banks (  )10.The purpose of the passage is______. A.to praise the kindness of priests B.to introduce the origins of Boxing Day C.to call on people to help the poor D.to compare Boxing Day with Christmas Day 参考答案6~10 C D A C B  二、完形填空。 阅读下面短文,用括号内所给动词的适当形式填空。(必要时可加情态动词或助动词) Though Chinese ways of (1)_______-(cook) are famous in the world, today's Chinese people seem not to care much about what to choose for a healthy diet. The People's Daily (人民日报)(2)___________(publish) an article(文章) recently, (3) ________(call) for (号召)an improved diet, as “it is not only a matter of lifestyle, but also an urgent (急迫的) one influencing our future.”(不仅是一个生活方式的问题,更是一个关系我们前途命运的事情) For example, many Chinese today eat too much on holidays, and they eat perhaps whatever animals they (4)_______(find), and some Chinese people waste a lot of food in big dinners. It is sad that what they eat (5)_______( lead) them to some serious diseases(疾病) like hypertension(高血压) and fatty liver(脂肪肝). It can be predicted(预测) that these diseases (6)_______( hit) the country in the future, unless they have a healthier diet. Fortunately, many famous people (7)_________( work) hard to tell the public the importance of a balanced diet to both humans and the environment. Yao Ming, the famous Chinese basketball player, is a good role model when he says “no” to shark fins(鱼翅), which (8) ________(suppose) to be a rare nutritious(营养) Chinese dish. Though some good role models (9)________( aske) people to have a healthy diet, many people still have big dinners which are not necessary. It (10)_______(harm)both health and economy.(经济) Furthermore,(还有) drunk driving after big dinners has also caused many problems. 最新中考英语谓语动词填空答案 1.cooking 2. published 3.calling4 . can find 5. have led 6.will hit 7 are working. is supposed 8.is supposed 9. have asked 10. harms 三、短文改错。 One summer evening, I was playing and some childs by a river. We saw a lot of frogs(青蛙) in the water. One of us said, “Let’s to see who can Catch most frogs.” Then we began. After while we caught a lot. We are having a good time when a farmer shouted at us. “Don’t caught frogs!” Then he told us how importance they are to farming. They eat a lot of bad insects(害虫)every year, Caught frogs must be stopped. After hear that, we felt very sorry. 四、重点单词回扣 重点单词 1.____________ v.迫使★   2. ____________ n.友谊;友情 3. ____________ n.国王;君主 4. ____________ adj.苍白的;灰白的 5. ____________n.王后;女王 6. ____________ v.(仔细地)检查;检验★ 7. ____________ n.王宫;宫殿 8. ____________ adj.(天空)阴沉的;昏暗的;灰色的 9. ____________ n.柠檬 10. ____________ n.重量;分量★ 11. ____________ n.肩;肩膀 12. ____________ n.球门;射门;目标 13. ____________ n.教练;私人教师 14. ____________ v.踢;踹 15. ____________ n.勇敢;勇气★ 16. ____________ v.点头 17. ____________ v.(意见或看法)一致;同意★ 18.____________ v.拉,拖 19. ____________ n.街区 20. ____________ n.工作者;工人 21. ____________ prep.在……上面;adv. 在上面 22. ____________ adj.活着的;有生气的★ 23. ____________ n.机场 24. ____________ prep.& conj.到;直到 25. ____________ n.市场;集市 26. ____________ n.女士;女子 27. ____________ v.取消;终止 参考答案: 1. drive 2. friendship 3. king 4. pale 5. queen  6. examine 7. palace 8. grey 9. lemon 10. weight 11. shoulder 12. goal 13. coach 14. kick 15. courage 16. nod 17. agreement 18.pull 19. block 20. worker 21. above 22. alive 23. airport 24. till 25. market 26. lady 27. cancel  2019中考英语人教版九全Unit13—14阅读+重点单词回扣练及答案 一、阅读理解。 A It’s so beautiful outside that spending the day in the office would be very boring. So why not take the vacations(假期)off? A new survey(调查)found that 31﹪of U.S workers don’t always take all of their vacation days. Americans have 12 vacation days on average(平均)each year, but they give back an average of 3 vacation days each year. So why don’t they use up their vacation days? Some say they would rather get money back for their unused days; some busy workers say they just can’t leave their work. Americans have fewer vacation days than workers in any other country surveyed. The French take their vacations seriously. French workers get an average of 39 vacation days, and 40﹪ plan to take at least one there-to-four-week vacation. Workers in Sweden receive an average of 25 vacation days a year,but they can’t find time to use them all. More workers there return vacation days than any other country surveyed. British workers have the longest working week in Europe(欧洲),with 23 vacation days --the shortest vacation. So they feel overworked.75﹪ say their weekends or vacations are too short and 40﹪ would sacrifice a day’s pay(工资)for one more vacation day. 1. How many vacation days do Americans have on average each year in fact? A.9??????? B.12 ????C.15????? ? D.23 2. Which country has the most workers working during the vacation days? A. America.? B. France.? C. Sweden.? D. Great Britain. 3. What does the word“sacrifice”mean in the last sentence? A. Use up.? B. Put up.? C. Take up.?? D. Give up. 4. Which of the following is true? A. Some American workers are too busy to leave their work. B. French workers can take one Three-to-four week days. C. Swedish workers can enjoy all of their vacation days. D. British workers have the shortest vacation days of all the countries surveyed. 参考答案1A 2C 3D 4A B South China Mall Shopping Coupons(优惠券) Six Hours free parking If you spend $100 or more in our stores,you will receive six hours of free parking.Take this coupon to the service desk on the fourth floor to stamp(盖章)! Buy one,get one free Buy one shirt or tie at Daniel's Men'swear and get another shirt or tie of the same value free. Hurry! Offer ends November 14. Offer limited to one per customer. Win a $ 1,000 CD collection: Win your choice of $ 1,000 worth of CDs from JB Music Store.Just buy any two CDs and your name will go into the competition. Select(挑选) your own prize from our many kinds of rock, pop, jazz and classical music. 10% off Show this coupon at the Book Store to get a 10% off on any books you buy. We have lots of books to choose from. Including children's books. Novels and travel guide. You're sure to find something that you will enjoy. Free soft drink Buy any meal for at least $6 at Mike's Cafe, and receive a free soft drink.We serve the best hamburgers and snacks in the mall.Come in and try our delicious meals and our excellent service. You won't be disappointed! Half price movie tickets Buy any full price movie ticket on Tuesday or Wednesday, and you can buy a second ticket for a friend for only a half price.The latest movies are all here. (  )1. If you spend $100 or more in the shop,______. A. you can get a shirt free B. some free stamps will be given to you C. a free book will belong to you D. you can park your car 6 hours for free (  )2. If you want to have a free soft drink, you can go to ______. A. Mike's Cafe B. Daniel's Men'swear C. the Books Store D. JB Music Store (  )3. If you can buy a second movie ticket for only $20,the full price ticket is ______. A.$10 B. $25 C. $30 D. $ 40 (  )4. The following coupons are available on November 15 except ______. A. 10% off B. Free soft drink C. Half price movie tickets D. Buy one, get one free (  )5. From this passage we can know ______. A. one person can buy 4 tickets for the price of three B. if you buy a book there,you may pay less than half the price C. you may get a free one if you buy a shirt,or a tie D. you won't get a free soft drink unless you spend more than 10 dollars on the meal 参考答案1~5 D A D D C  二、完形填空。 阅读下面短文,用括号内所给动词的适当形式填空。(必要时可加情态动词或助动词) As a human being, one can hardly (1)_____(do) anything without a friend. Society (2)______(make) up of individuals(个人), and (3)______(make) friends is very important part in our life. Friends can give you a lot. First, if you have trouble in(4)_______(solve) some problems, you can ask him for help. And you (5)________(feel)comfortable and encouraged. Secondly, if you wish (6)_______(do) some sports, such as (7)______(play) table tennis, chess, you could play with them and have a good time. Then you relax(放松) yourself. In short, we need friends. Some people think friends (8)_____(be) people whom they can play with. In my opinion, a friend in need is a friend indeed. A true friend (9)_______(share)(分享) with you not only your happiness and joy but also your trouble and anxiety. When you are in trouble, they encourage you (10)_________(face) it, and help you to work it out. 最新中考英语谓语动词填空答案(21) 1.do 2.is made 3.making 4.solving 5.will fell 6.to do 7.playing 8.are 9.can share 10.to face 三、任务型阅读。 阅读短文,根据短文内容,在图表中填入恰当的词汇。 Always play in a safe place. A park is a safe place because there is no cars or trucks. But do not talk to strangers. Never go with a stranger into a car. Before crossing the road, stop and look both ways. Look left, look right and look left again. Keep away from houses or buildings that are being built or knocked down. Something might fall on your head, or you might cut yourself on broken glass. Medicines or pills can be dangerous. Never swallow(吞下) any pills or medicines you find in the cupboard. Don’t swim in the pool or river without adults. Wear a life jacket whenever you go out in a boat. Even if you are not in the open sea and the water is not deep, you should have your life jacket on. It's easy to fall out of a boat. Do not put your head out of a car, bus or train. Many children have been killed by doing this. 1.________________ Advice When or where How to do Play in a safe place Play in a park. Never talk to 2._________ or go with them. When crossing a road Stop and look 3._________________. Houses or buildings being built or knocked down Stay away. Medicines or pills Never swallow any medicines without a doctor's advice. In a 4._____________ Wear a life jacket. On a bus, car or train Never put 5.___________ out of them. 【参考答案】 1.(Some) Safety 2.Strangers 3.Both ways/left and right 4.Boat 5.one’s/your/our head 【解析】 试题分析:这篇短文主要介绍了一些安全建议,如:过马路的注意事项,乘坐车辆不要伸出头等等。 1.根据短文的标题,故填(Some) Safety 2.根据A park is a safe place because there is no cars or trucks. But do not talk to strangers.可知不要和陌生人交谈,故填strangers 3.根据stop and look both ways. Look left, look right and look left again.可知要看路的两边,故填Both ways//left and right 4.根据表格中穿救生衣,及短文Wear a life jacket whenever you go out in a boat 故填boat 5.根据短文描述Do not put your head out of a car, bus or train ,故填one’s/your/our head 【难度】较易 四、重点单词回扣 重点单词 1. ____________ n.底部;最下部   2. ____________ n.渔民;钓鱼的人 3. ____________ n.煤;煤块 4. ____________ adj.丑陋的;难看的 5. ____________ n.工业;行业 6. ____________ v.承担得起(后果);买得起★ 7. ____________ n.大门 8. ____________ n.瓶子 9. ____________ n.负责人;主席;总统 10.____________ n.花费,价钱; v.花费★ 11. ____________adj.塑料的; n.塑料,塑胶 12.____________ n.(音乐、艺术)作品 13. ____________ n.调查 14. ____________ n.一排;一列;一行 15. ____________ n.键盘;键盘式电子乐器 16. ____________ n.方法;措施 17. ____________ modal v.将要;将会★ 18. ____________ n.课本;文本 19. ____________ n.水平 20. ____________ n.(大学)学位;度数;程度 21. ____________ n.经理;经营者★ 22. ____________ n.先生;绅士 23. ____________ n.任务;工作 24. ____________ n.标准,水平 25. ____________ adj.单独的,分离的; v.分开,分离 参考答案: 1. bottom 2. fisherman 3. coal 4. ugly 5. industry 6. afford 7. gate 8. bottle 9. president 10. cost 11. plastic 12. work 13. survey 14. row 15. keyboard 16. method 17. shall 18. text 19. level 20. degree 21. manager 22. gentleman 23. task 24. standard 25. separate  2019中考英语人教版九全Unit1—2阅读+重点单词回扣练习及答案 一、阅读理解。 A Disasters happen all the time somewhere in the world. Are you ready if one hits your neighborhood next week? Find out what you need to do now before it is too late. Let’s take an earthquake for example. ??? During an earthquake, get under a strong object like the kitchen table. Don’t leave the building during the shaking, or you might be hurt by falling objects from the outside of the building. ??? When you are in bed during the night and an earthquake happens,simply roll off the bed. There will be a safe void around the bed. ??? If you are watching TV and you cannot easily run away by getting out through the door or window, then lie down and curl up(蜷伏) next to a sofa, or a large chair. ??? Never go to the stairs. The stairs are likely part of the building to be broken. Even if the stairs are not destroyed by the earthquake,they may fall down later when people run down. ??? Try to get into an open area away from trees,buildings,walls,advertisement boards and power lines if you are outdoors. ??? If you are driving when an earthquake suddenly happens,just stay in your car until the shaking ends. However, if the footbridge falls and breaks your car,get out of it and sit or lie next to it. All the broken cars have voids 3 feet high next to it. 1. What should you do if you are in a building when an earthquake happens? ?? A. Rush out quickly??????????? B. Sit in the kitchen ?? C. Stay below strong objects????? D. Go down the stairs 2. The underlined word “void” in Paragraph 3 means“_______”. ?? A. space????????? B. seat??????????? C. distance???????? D. sign 3. When you are outdoors during an earthquake,you should go to _______. 4. If you are inside a car when there is a sudden earthquake,you should _______. A. get out of it????? B. keep inside it?? C. move away fast?? D. stay under the footbridge 参考答案1C? 2A? 3D? 4B B Questionaire Read the question and answer YES or NO, then you will find out how good you are. 1.When you don't understand something, you ask questions. 2.You like listening to older people talk about the past. 3.You think that you can learn something interesting from everyone around you. 4.You are brave enough when you have to talk to people you don't know. 5.You enjoy reading books about famous people. 6.You always see and talk to different people. 7.You are interested in learning new ways of doing things. 8.You enjoy sharing experiences with friends and learning from people of all ages. 9.You talk a lot about yourself. 10.Even if you are often wrong, you make your own decisions. 11.You hate teaching what you are good at: sports, technology, whatever. 12.Your parents don't understand you, so you don't talk to them much. SCORE NOW: Score 2 points if you answer YES to each of the first 8 questions, and 0 if you choose NO. Score 2 points if you answer NO to each of the last 4 questions, and 0 if you choose YES. 18~24 You are friendly and open?minded. You make people feel important by listening to what they have to say. You'll probably succeed in learning all kinds of interesting things. Good for you! 10~16 Remember that every single person you know can teach you something. You will greatly make your life rich and colorful. 0~8 About 400 years ago, a famous writer wrote, “No man is an island”. This is still true today. Try to be more open and interested in people around you. (  )1. If you say “YES”to all these questions, you'll get______ points. A. 12 B. 16 C. 20 D. 24 (  )2. When you score 22 points, you are ______. A.shy and nervous B. silent and serious C. open and friendly D. brave and strong (  )3. The writer thinks you should ______. A.always see and talk to the same people B.make your own decision whenever you want C.enjoy teaching what you are good at  D.talk much about yourselves when possible (  )4. “No man is an island.” in the form probably means that ______. A.the famous writer was very clever B.everything is the same as 400 years ago C.you will feel lonely if on an island D.you can not live alone in the world (  )5. The questions are used to test whether you are willing to ______. A.learn from others B.help other people C.do all by yourself D.depend on others 参考答案1~5 B C C D A  二、完形填空。 阅读下面短文,用括号内所给动词的适当形式填空。(必要时可加情态动词或助动词) That cold February afternoon, I was walking back to my home-stay, feeling a bit sad. I had studied English at the language school for 3 months. Now it was all over. I knew the time for me to say goodbye to my hostess (女房东) was coming. “How 1_____ (be) your day, Kim?” my hostess greeted me as I 2_____ (open) the door. “Not too bad.” I answered. She 3_____ (prepare) supper for me in the kitchen. “I am coming to help you.” I said to her — she had some trouble 4_____ (walk) properly because she had her foot hurt the other day when doing sports. “No help 5____ (need) now. Just 6_____ (have) a rest and supper is soon ready.” I helped her 7_____ (take) the dished to the dining room and set the knife and fork on the table. “Well, Kim, this is the last supper we are having together. It has been nice to have you in my family. You have been so kind and helpful.” “Miss Foster,” I said with tears in my eyes. “Thank you so much for looking after me so well. I 8______ (never, forget) what you have done for me“It’s nice of you to say so. I think we can talk on the phone or chat on the Internet if we miss each other. Well, I was driving you to the airport tomorrow but you see I can’t. But I 9_____ (call) a taxi for you. It 10______ (come) to pick you up at 7 o’clock tomorrow morning. The taxi will be paid by the school. So enjoy a good dinner and have a good sleep. You’ll see your family when you get up tomorrow.” 最新中考英语谓语动词填空答案 1.was 2. opened 3. was preparing 4. walking 5. is needed 6. have 7. (to) take 8. will never forget 9. have called 10. will come/is coming 三、任务型阅读。 When you are free,you can go outside to play on the street.You can also stay at home to go online.Which do you think is safer?Maybe some people think going online at home safer.In fact,going online at home is not safe.So you should be careful when you go online.Here are some suggestions(建议) for you. Be careful about strangers on the Internet,just as you stay away from strangers on the street.Of course,we know strangers are the persons whom we don't know. If someone says some dirty words to you,don't answer and just leave. You should never tell others about your real name,home address or telephone number.They are your personal information.If you tell others about these,it may get you into danger. Never agree to meet someone you know on the Internet.He or she may be a bad person! Don't make too many net friends.If you have free time,you should spend time with your real friends in your real life. 1. How many suggestions are there in the article?(不超过5个词) 2. Whom should you be careful about online?(不超过5个词) 3. What shouldn't you tell others?(不超过5个词) 【答案】 【小题1】Five 【小题2】Strangers 【小题3】My personal information 【解析】 1.Five.细节理解题;题意是:这篇文章里有多少建议??根据语境?Be careful about strangers on the Internet,If someone says some dirty words to you,don't answer and just leave.You should never tell others about your personal information,Never agree to meet someone you know on the Internet,Don't make too many net friends,当心网上的陌生人,如果有人对你说脏话,不要回答,然后离开.千万不要告诉别人你的个人信息,千万不要同意和网上认识的人见面,不要交太多的网友.五条建议,可得出答案. 2.Strangers.细节理解题;题意是:在网上你应该小心谁??根据语境?Be careful about strangers on the Internet要小心网络上的陌生人,可得出答案. 3.My?personal information.细节理解题;题意是:你不应该告诉别人什么??根据语境?You should never tell others about your real name,home address or telephone number.They are your personal information.你不应该告诉别人你的真实姓名、家庭住址或电话号码,它们是你的个人信息.可得出答案. 本文主要讲述了上网并不安全,应该小心上网.同时也给出了一些建议,来减少或者避免上网造成的伤害. 此题考查阅读表达,在理解题意的基础上,带着问题去读原文,仔细分析,便可得出正确答案 四、重点单词回扣 重点单词 1. ____________n.交谈;谈话★  2. ____________ adv.大声地;出声地 3. ____________n.句子 4. ____________n.语法 5. ____________v.重复;重做 6. ____________n.物理;物理学 7. ____________v.增加;增长 8. ____________v.出生; adj.天生的 9. ____________n.能力;才能★ 10. ____________ adj.活跃的;积极的 11. ____________n.注意;关注★ 12. ____________v.(使)连接;与……有联系 13. ____________v.&n.回顾;复习 14. ____________n.知识;学问★ 15.____________n.病人;adj.有耐心的★ 16. ____________n.秘密,秘诀 17. ____________n.笔记,记录; v.注意,指出 18. ____________n.亲属;亲戚 19. ____________n.花园;园子 20. ____________v.欣赏;仰慕 21. ____________ adj.死的;失去生命的 22. ____________n.生意;商业 23. ____________v.警告;告诫★ 24. ____________n.款待,招待; v.招待,请(客) 25. ____________n.现在,礼物; adj.现在的★ 26. ____________n.蔓延,传播; v.传播,展开 参考答案: 1. conversation 2. aloud 3. sentence  4. grammar 5. repeat  6. physics 7. increase 8. born 9. ability 10. active 11. attention 12. connect 13. review 14. knowledge 15. patient 16. secret 17. note 18. relative 19. garden 20. admire 21. dead 22. business 23. warn 24. treat 25. present 26. spread 2019中考英语人教版九全Unit3—4阅读+重点单词回扣练习及答案 一、阅读理解。 A Have you ever seen a car without a driver? It sounds crazy, but these computer-driven driverless cars will soon be filling roads near you. Companies like Google and Tesla have been designing and testing these cars, and the technology is there. So how? The cars have sensors(感应器)all around which can find other cars and objects in the road. Road signs are read by cameras, and satellite navigation systems(卫星导航系统)are used so the car knows how to get where you want to go. All you have to do is type in the address! Finally, a central computer system takes in all the information that it receives from the sensors and cameras and works out when to speed up, stop and turn. Sound like your idea of heaven(天堂)? Sitting back, looking out of the windows and even watching a film or reading a book while ‘driving’ would be possible with this new technology. You wouldn’t have to worry about remembering directions to where you’re going. In addition, computers would also drive more safely than people — they would obey the rules and have quicker action times when in dangerous situations. However, there are many drawbacks of driverless cars. Computers would have difficulties making ethical(道德的)decisions: if a child ran into the road, would the computer choose to hit the child or turn suddenly and potentially kill the car’s passengers? Moreover, I personally find driving fun –I’d miss never driving a car myself. There would also be many other decisions to be made –should children, or drunk people, be allowed in a driverless car by themselves? Or would there need to be a person with a driving license in the car at all times? I’m not certain I’d want a driverless car – but it’s only a matter of time before they’ll become more affordable and popular on our roads. 1. When using a driverless car, you need only ????. A. read the road signs carefully????????? ? B. check the cameras C. put the address into the computer??? D. remember the directions 2. The third paragraph mainly tells us about the ????of driverless cars. A. instructions????????? B. standards?????????? C. advantages ???????D. tests 3. The underlined word “potentially” in Paragraph 4 means “??? “. A. possibly????????? B. successfully???????? C. especially?????? D. naturally 4. What’s the writer’s opinion about future driverless cars? A. They’ll cause more accidents.????????????B. They’ll be less expensive. C. They’ll use less energy.???????????????????? D. They’ll run much faster. 参考答案1C 2C 3A 4B B Do you like to meet new people? Do you like to talk, or are you shy? Whatever your answers are, these tips can help you. ★Have some topics ready to start a conversation. Say something about the weather or the place where you are. Talk about the weekend that people all have something to say about. ★Make the conversation interesting. Read the latest news. Read restaurant and movie reviews. Find out about the popular music or what's new in fashion or sports. ★Be a good listener. Keep eye contact(眼神交流) and say,“Yes.”“Hmm,”“Uh?huh,”“Right,” and “I know.” And say, “Really? That's interesting.” It encourages people to talk. ★Don't be boring. Don't just say, “Yes” or “No” when you answer a question. Give some interesting information, too. ★Don't talk all the time. Ask, “How about you?” and show you are interested in the other person, too. People love to talk about themselves! ★Ask information questions. Ask questions like “What do you do in your free time?” or “What kind of food do you like?” Use follow?up questions to keep the conversation going. But don't ask too many questions, or it will be an interrogation! ★Be positive. Those negative comments can sound impolite. And if you don't want to answer a personal question, simply say, “Oh, I'm not sure I can answer that, ”or “I'd rather not say that.” ★Smile! Everyone loves a smile. Just be relaxed, smile, and be yourself. (  )6. You should ______ if you want to start a conversation. A.show you are interested in the other person B.smile while answering a personal question C.try to be a good listener D.find out some topics to talk about (  )7. What should you say if you don't want to answer a personal question according to the passage? A.How about you? B. Oh, I am not sure I can answer that. C.What kind of food do you like? D. What do you do in your free time? (  )8. The underlined word “interrogation” means “______” in Chinese. A.闲聊 B. 审问 C. 机会 D.悲观 (  )9. Which of the following is TRUE? A.Don't ask questions when you talk to someone. B.Keep talking all the time. C.The negative comments also sound polite in the talk. D.Keep eye contact when you are talking to someone. (  )10. The passage is mainly about ______. A.how to improve our conversation skills B.how to be polite in the conversation C.how to keep conversation going D.how to find out interesting topics 参考答案6~10 D B B D A  二、完形填空。 阅读下面短文,用括号内所给动词的适当形式填空。(必要时可加情态动词或助动词)   The police do many things for us. They help(1)________( keep) our things and us safe. They help keep cars moving safely. They take care of people who (2)_________( hurt). Then they see these people get to a doctor.   The police go around town (3)________( see) that everything is all right. They get around town in many ways. Some of them walk or go by car. In some big cities,some of the police ride on horses. It is strange to see these animals in the street.   As they go around town,the police help people. Sometimes they find (4)_______(lose) children. They take the children home. If the police see a fight,they (5)________(come) right away. Sometimes people will ask the police how(6) _________( get) to a place in town. The police (7)______( tell) the people which way to go. They know all the streets and roads well.   Some police stand at crossings. They tell the cars when to go and when to stop. They make sure that the cars do not go too fast. They help children cross the street. They also help people who (8)________(not walk) too well.   Without the police,our streets (9)_______( danger). Cars might go too fast and hurt people. Lost people might never be found. The police do a good job. We need them. And we(10)_______ ( thank) them for a job well done. 最新中考英语谓语动词填空答案 1.keep 2. are hurt 3.to see 4. lost 5.will come 6.to get 7. can tell 8. can't walk 9.would be danger 10. should thank 三、首字母填空。 Last fall I walked with a friend in my hometown. He was 1. r as the most stupid one among my childhood playmates, but he has been number one in an enterprise now. When we came to a crossing, a blind man walked from another direction. Testing the road with his bamboo pole, the blind was walking very 2. s towards the road we were going in. I chatted with my friend as we were 3. w . I talked about my five job-hoppings(跳槽) within two years and the experiences I was still going 4. t in the plight(困境) then. My friend nodded and smiled, but he 5. k silent all along. After a while, I occasionally looked back and found the blind man had disappeared. “Where is the blind man?” I shouted out. “He has walked so far!” said my friend with a smile. “How can a blind man walk much 6. f than us? It’s strange!” I said. “Why impossible? We look in all 7. d and walk half-heartedly while he is walking whole-heartedly.” said my friend. Hearing this, I was 8. s . What a simple 9. t ! Just think, if I had learned a little spirit of the blind man walking, how could I be down and out now? Although the scene has passed for one year, what my 10. f said keeps lingering(挥之不去) in my ears. 【主旨大意】本文是一篇记叙文。记叙了“我”和一位朋友边走边聊天。一位盲人拿着一根竹竿与“我们”同行,但是后来那位盲人却超过了“我们”。这让“我”觉得不可思议。故事告诫我们:做事要专心致志,切不可一心多用。 1. recognized/regarded【解析】根据语境可知应该是“他被认为是”,be recognized/regarded as表示“被认为是……”,为固定结构。空前有was。故填recognized/regarded。 2. slowly 【解析】根据常识及下文内容可知此处指的是盲人走得慢,此处用副词修饰动词walking。故填slowly。 3. walking【解析】分析句子结构可知空处应填v.-ing形式构成过去进行时,结合语境及首字母提示可知我们边走边聊。故填walking。 4. through【解析】分析句意可知此处指“我经历的困境”。go through,表示“经历”,为固定搭配。故填介词through。 5. kept【解析】分析句子结构可知空处应填一个动词,分析语境可知此处表示“保持沉默keep silent”。描述过去的事情应用一般过去时,故填kept。 6. faster【解析】分析句子结构可知空处应用一个副词比较级,结合首字母提示可知faster更快地,符合句意。故填faster。 7. directions【解析】根据句中“and walk half-heartedly”可知前半句指注意力不集中,说明“我们”四处张望。look in all directions,表示“四处张望”,故填directions。 8. shocked【解析】分析句子结构可知此空应填形容词作表语。结合句意及语境可知此处表示震惊的。再结合首字母提示可知填shocked。 9. truth 【解析】分析句子结构可知空处应填一个可数名词单数,结合句意和语境可知此处表示“多么简单的一个真理啊!”再结合首字母提示可知填truth。 10. friend【解析】分析句意可知此处是指我朋友说的话,通读全文可知,只有一个朋友出现。故填friend。 四、重点单词回扣 重点单词 1. ____________n.邮票;印章   2. ____________ prep.在旁边;在附近 3. ____________n.浴室;洗手间 4. ____________v.&n.仓促;急促 5. ____________n.葡萄 6. ____________n.拐角;角落 7. ____________n.方向;方位 8. ____________n.讲(某种语言)的人,发言者 9. ____________ pron.谁;什么人★ 10. ____________n.住址,地址,通讯处 11. ____________n.课程;学科 12.____________v.原谅; interj.请再说一遍 13. ____________ adj.正确的,恰当的★ 14. ____________ adj.直接的,直率的 15. ____________ adj.地下的; n.地铁 16. ____________ adj.有用的;有帮助的 17. ____________n.&v.得分;进球 18. ____________n.背景 19. ____________ adj.亚洲(人)的; n.亚洲人 20. ____________ adj.私人的;私密的 21. ____________ adj.英国(人)的 22. ____________n.讲话;发言★ 23. ____________ adv.不常;很少 24. ____________v.& n.影响★ 25. ____________n.考试;审查 26. ____________v.采访,面试; n.面试,访谈 27. ____________v.守卫,保卫;警卫,看守 28. ____________ adj.总的,普遍的; n.将军 参考答案: 1. stamp  2. beside 3. bathroom 4. rush 5. grape 6. corner 7. direction 8. speaker 9. whom 10. address 11. course 12. pardon 13. correct 14. direct 15. underground 16. helpful 17. score 18. background 19. Asian 20. private 21. British  22. speech 23. seldom 24. influence 25. examination 26. interview 27. guard 28. general  2019中考英语人教版九全Unit5—6阅读+重点单词回扣练习及答案 一、阅读理解。 A Drunk driving has become a serious problem not only in China but also in other countries. In America, a local organization is taking action to stop it. Now, it is looking for 50 musicians and performers to make a series of CDs named Kids Saving Kids. ?If your music is chosen, it will be nationally promoted(提升) and sold on the market. Thousands of music fans around the world will hear it. You don’t need to pay for all this.?It is a chance for young performers to use their songs to save lives. People can get the music on the Internet for free. When they visit the website, they will see information about drunk driving. This will make people pay more attention to the great danger of drunk driving. The information is made by students from all over America. This project is the first of its kind. “It’s a good idea to use music to save other children’s lives. Drunk driving influences everyone. I hope you will join me in this fight. Together we can all make a difference,” said one of the organizers. You can send your music to the organization at ksksubmit@stopddnow.com. At the same time, you should provide MP3s of your songs. Also, you should write down your age, address and your parents’ phone numbers. Besides the above requirements, there are some additional requirements: ?????? You must want to make a difference with your music. ??????? You must be younger than 18 years old. ??????? You must have at least one song written by yourself. (??? ) 1 The local organization is looking for musicians and performers ________. ????????????? A. to sell music on the market??? B. to form another organization ????????????? C. to make a series of CDs?????? D. to stop them from drunk drinking (??? ) 2 For young performers, it is a good chance to use their songs for ________. ????????????? A. making money????????????????????B. saving kids’ lives ????????????? C. helping the poor?????????????????D. supporting their families (??? ) 3 The musicians and performers are required to ________ by the local organization. ????????????? A. make their music different?????????????B. be at least 18 years old ????????????? C. write all the songs by themselves? D. write down their phone numbers (??? ) 4 Which of the following do you think is the best title for this passage? ????????????? A. Joining the Organization’s Fight. ????????????? B. Using Music to Save Kids’ Lives. ????????????? C. A Series of CDs by Young Performers. ????????????? D. The Danger of Drunk Driving. 参考答案1.C 2.B 3.A 4.B B If you have no special plans for your holidays, why not spend your time helping others? Some people say the young today only think of themselves. It's not true. In fact more and more young people in the USA volunteer to spend their school holidays helping others. And they do it without reward. Here are some of their plans. *Alice Brown, 17 I'm going to help the Forest Center build new hiking paths in the mountains with my brother, Mike. It will be fantastic. We will spend the whole summer living in a tent and breathing the fresh air. We're going to sleep under the stars. It will be a nice spot, and we will be able to do something wonderful at the same time! *Jason Moore, 18 This summer, I'll volunteer for Special House Program to build good, low?cost houses and sell them to the poor. They'll teach me what to do, so I am going to help people and also have a chance to learn how to build houses. *Trish Anderson, 16 I'm going to teach children who have trouble in reading. I'll work for a program called Reading for Life. I'm going to help childen choose and read books that they like. I want to be a teacher, and I like children and reading, so it will be a great experience for me. (  )1.Many young people in the USA volunteer to spend their school holidays ______. A. watching TV B. playing games C. helping others D. travelling (  )2. Jason Moore will volunteer to ______ this summer. A. build new hiking paths in the mountains B. build houses with Special House Program C. teach children who have trouble in reading D. help children choose and read books that they like (  )3. Who is going to help children choose and read books that they like? A. Alice Brown. B. Jason Moore. C. Trish Anderson. D. Mike Brown. (  )4. According to the text, which of the following is TRUE? A. Alice will spend the whole summer living in a tent. B. Jason will breathe the fresh air this summer. C. Trish will have a chance to go to sleep under the stars. D. Jason will build good, low?cost houses and sell them to the rich. (  )5.Where is the text most probably taken from? A. A novel B. A science book C. A storybook D. A report 参考答案1~5 C B C A D  二、完形填空。 阅读下面短文,用括号内所给动词的适当形式填空。(必要时可加情态动词或助动词) In the modern world, it seems impossible(1)______(live) without stress. As for the Chinese teenagers, because of their heavy burden(压力)of study, poor communication(交际) with their peers(同龄人) and parents and other worries, they also (2)_______(suffer)(忍受) a lot from stress. (3)_____( deal) with the problem, a middle school in Zhengzhou came up with an idea. Recently, Zhengzhou No. 5 High School(4)______(set) up a 25-meter-long wall in the campus. Different from other walls, this one is made of paper. The students (5)_____( allow) to write down what they want on it. The school hopes this paper wall(6)______(help) the students release(释放) their stress in some way. The wall turned out to be a great success. The students like it very much. “We can write down how we feel on this wall (7)_______(release) our stress. At the same time, we can also encourage each other with our words,” said a student excitedly. While the students (8)_______( write) down their voice, the teachers are asked (9)_____ (visit) the wall to think of plans to help students solve their problems. The vice headmaster of the school thought the wall let the teachers(10)______( hear) students' true voice, deep in their hearts. So “it makes us help the students who suffer from stress.” 最新中考英语谓语动词填空答案 1. to live2. suffer3. To deal 4. set 5. are allowed 6. can help 7. to release 8. are writing 9. to visit 10. hear 三、短文改错。 此题要求改正所给短文中的错误。对标有题号的每一行做出判断,每一行均有一处错误。请按下列情况进行改正。此行多一个词:把多余的词用斜线(╲)划掉,在该行右边横线上写出该词,也并用斜线划掉。此行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(∧),在该行右边横线上写出该加的词。此行错一个词:在错的词下面划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词。 At 3:42 am something began to shake. It seemed that??? 1. __________ the world was in an end! Eleven kilometers directly below???????? 2. __________ the city, the greatest earthquake of the 20th century begin.??? ? 3. __________ It was heard in Beijing where is one hundred kilometers ?????????? 4. __________ away. One third of the nation felt. A huge crack that was ???????? 5. __________ eight kilometers long and thirty meters wide cut cross ??????????????? 6. __________ houses, roads and canals. Steam burst into from holes in the ?????????? 7. __________ ground. Hard hills of rocks become rivers of dirt. In ?????????????? 8. __________ fifteen seconds a large city lain in ruin(废墟). Two thirds of ???????????9. __________ people died of or injured during the earthquake. ?????????????????????? 10. __________ 参考答案 1. something改?everything 2.in改at? 3. begin?改began?? 4. where改which/that 5. felt后加?it???? 6.cross改across? 7.burst into去掉???into??? 8. become改became? 9. lain改lay??? ? 10.died of ?去掉??of????? 四、重点单词回扣 重点单词 1. ____________ n.硬币    2. ____________ n.餐叉;叉子 3. ____________ n.(女士)短上衣;衬衫 4. ____________ n.草;草地 5. ____________ adj.当地的;本地的 6. ____________ v.避免;回避★ 7. ____________ n.小手提包 8. ____________ n.德国 9. ____________ n.表面;表层 10. ____________ n.交通;路上行驶的车辆 11. ____________ n.(分手指的)手套 12. ____________ n.形式;类型 13. ____________ n.气球 14. ____________ n.(pl.)剪刀 15. ____________ v.加热,变热; n.热,高温 16. ____________ v.完成 17. ____________ n.项目;工程 18. ____________ adj.每日的;日常的 19. ____________ n.网站 20. ____________ n.先锋;先驱 21. ____________ adv.几乎;差不多 22. ____________ v.保持不变;剩余★ 23. ____________ n.冰箱 24. ____________ adj.低的;矮的 25. ____________ pron.某人; 重要人物★ 26. ____________ n.地震 27. ____________ n.钟(声);铃(声) 28. ____________ n.饼干 29. ____________ n.器械;仪器;工具 30. ____________ adj.酸的;有酸味的 31. ____________ v.提到,说到★ 32. ____________ n.气味; v.发出……气味,闻到★ 33. ____________ n.贸易,交易;做买卖 34. ____________ n.疑惑,疑问;怀疑★ 参考答案: 1. coin 2. fork 3. blouse 4. grass 5. local 6. avoid 7. handbag 8. Germany 9. surface 10. traffic 11. glove 12. form 13. balloon 14. scissors 15. heat 16. complete 17. project 18. daily 19. website 20. pioneer 21. nearly 22. remain 23. fridge 24. low 25. somebody 26. earthquake  27. bell 28. biscuit 29. instrument 30. sour 31. mention 32. smell 33. trade 34. doubt  2019中考英语人教版九全Unit7—8阅读+重点单词回扣练习及答案 一、阅读理解。 A There have always been a lot of commonly believed but false(虚假的) ideas about being fat and doing exercise. Some people believe that they can't help putting an weight as they get older, while others hold that if they stop exercising, their muscles(肌肉) will turn into fat. Here are some more myths. I’ll never lose weight--I come from a fat family Wrong! While we can't change the body type we are born with, we can't blame our genes(基因) for making us fat. There's plenty of evidence that fatness runs in families, and the main reason is that they share the same habit of eating too much and exercise too little. I am fat because I burn calories slowly Wrong! Fatness is not caused by a slow metabolism(新陈代谢). In fact, although fat people consume(消耗)? more energy than slim people, they also fail to realize how much they eat. Keeping a diary can help you work out your daily food intake more accurately(精确地). Exercise is boring Wrong! Anything will become boring if you do it again and again. The key is to develop a balanced and varied(各种的) program that's fun as well as progressive(不断进步的). If you enjoy a Sunday walk, take a different mute. If you do yoga(瑜伽), try a tai chi class. No pain, no gain Wrong! Exercise is not meant to hurt. Indeed, pain is your body telling you something's wrong, and continuing to exercise could lead to serious injury(伤害). You may experience mild discomfort as you begin to exercise regularly, but this is your body adapting to the positive changes in your lifestyle and the aches should disappear quickly. If they don't, rest and ask for medical advice. 1. What does the writer think about being fat? ?? A. It is the family genes that make people fat. ?? B. People are fat because they consume too little energy. ?? C. A diary of exercise can prevent people from becoming fat. ?? D. It is the result of people's unbalanced lifestyle. 2. According to the writer, how can we make exercise more interesting? ?? A. By taking all kinds of exercise.????? ?????? B. By choosing simple exercise. ?? C. By doing regular exercise.????? ???????????? D. By sticking to outdoor exercise. 3. What is the writer's opinion about "No pain, no gain" in exercising? ?? A. Keeping fit is essentially a painful experience. ?? B. Exercise should be stopped if continuous pain is felt. ?? C. Pain in exercise is a precondition(前提) for reaching your goal. ?? D. Getting used to pain leads to positive changes in your body. 4. The underlined words “adapting to” means “_______” in Chinese. A. 适应???????????????? B.顺从???????????????????????? C. 摆脱??????????????? D. 陷入 5. What is the purpose of the passage? ?? A. To show the importance of keeping fit. ?? B. To clarify(澄清) some misconceptions(误解) about fatness and exercise. ?? C. To confirm what has long been believed about keeping fit. D. To explain some medical facts about being fat and doing exercise. 参考答案1D? 2A? 3B? 4A? 5B B Do you enjoy visiting a museum? Did you ever make a plan before a visit? Every museum must have something that attracts you. And there are many possible ways to enjoy yourself in a museum. If you follow these steps below, you'll know what is worth seeing and doing, so that you can make the most of your time at the museum. Decide what museum you will visit. There are so many different kinds of museums and you first need to find one that you like. It's easy for you to choose one and start an enjoyable visit! Do some research online. Every museum now has a website which allows you to look through the information about it. On the website, you may look for such things as: ●The exhibits — See what is on show at the museum at all times, and what special exhibitions are held for a short time. ●The history of the museum — There will often be very interesting stories about the exhibits and the benefactors(捐赠者). That can make your visit more interesting. ●Activities — See whether there are talks, tours or special activities on the day when you visit. Many museums hold some activities that meet the interests of all age groups. ●Cost,food or storage — It's important to know how much the visit will cost. You have to decide whether or not you can eat there. You might also need to find out transportation needs, as well as storage for coats, bags, etc. Learn at least one thing on your visit. It is always good to take away something new from your visit. Plan breaks into your visit. When you walk around, standing here and studying exhibits there, you may become very tired. So it is important to take breaks. A break is a good opportunity for you to think of what you have seen and what else you might want to do in the museum. Take a friend or two. Visiting museums is always a lot more fun when you are with someone else. You can talk over what you're seeing. A friend also brings another way of thinking when you talk about the exhibit. (  )6. According to the passage, we should first ______. A. do some research online B. make a plan for lunch C. decide on a museum to visit D. choose a friend to go with (  )7. To make our visit more interesting, we can______. A. organize activities like special shows and talks B. read the stories about exhibits and benefactors C. learn about the interests of all age groups D. walk around the museum without breaks (  )8.If we visit a museum with friends, we can______. A. share the experience with them B. come up with strange ideas C. cut down the cost of the visit D. discuss the next visit plan (  )9.The underlined word exhibits probably means “______” in the passage. A. 展览 B.展品 C. 展览馆 D. 证据 (  )10.What does the passage mainly talk about? A. What to do in a museum. B. When to visit a museum. C. Where to find a museum. D. How to enjoy a museum. 参考答案6~10 C B A B D  二、完形填空。 阅读下面短文,用括号内所给动词的适当形式填空。(必要时可加情态动词或助动词) Kate wants to be a nurse and (1)_________(work) for the sick. She knows they need her help. Whenever Kate goes to the hospital, she always sees many patients there. Last summer Kate (2)________(break) her leg. The pain was very great and she could not even walk. She (3)________(take) to the hospital by car and the doctor said that she (4)_______(have) to stay there for about two weeks. One day a nurse came to Kate’s bed and said with a smile. “You (5)_______(be) better soon. You can walk again, so (6)________(not think) only about the bad things. Try (7)______(be) happy!” The nurse was very kind and they became friends. After Kate left the hospital, she thought a lot about the kind nurse. She now understands the work of nurses (8)________(be) very important, because they often give hope to the sick. Now Kate’s thinking about her own future. She often talks with her parents about it. She knows what she should do(9) ________(become) a good nurse, and she(10)__________(study) very hard at school. 最新中考英语谓语动词填空答案 1.work 2.broke 3.was taken 4.would have 5.will be 6.don’t think 7.to be 8.is 9.to become 10.must study 三、任务型阅读。 阅读表达(回答问题) Liu Wei is very famous in China because he can play the piano with his toes(脚趾). One day when Liu Wei was only 10 years old, he played a game with some friends. He lost both his arms because of electricity. Liu Wei was very sad when both his arms were cut off after the accident. But soon he had to make a choice. “For people like me, there were only two choices. One was to give up all the dreams, which would cause a quick death. The other was to work hard without arms to live an excellent life.” says Liu Wei. Liu Wei’s dream was to be a pianist. He learned to play the piano with his toes. And teaching himself to play the piano with his toes was very hard. Many times he wanted to give up, but his parents went on encouraging him and he wanted to make his parents proud. Maybe you can not believe that Liu Wei is able to play well only with his toes. The audience(观众) were deeply moved and very excited when they watched his performance. 1.What can Liu Wei play the piano with? 2.How old was Liu Wei when he lost his arms? 3.Was Liu Wei very unhappy when both his arms were cut off? 4.Who encouraged Liu Wei to play the piano? 5.How did the audience feel when they watched Liu’s performance? 【参考答案】 1.His toes. 2.Ten years old. 3.Yes, he was. 4.His parents. 5.They were deeply moved and very excited. 【解析】 试题分析:这篇短文给我们讲述的是刘伟的故事,刘伟10岁的时候因为高压电失去了双臂,之后他决心用脚趾练习弹钢琴,成为一个钢琴家。在父母的鼓励下,他成功了,而且在中国变得非常的出名,很多观众都被他给感动了。 1.根据题干的意思可知,with 用…,因此我们可以在短文的开头Liu Wei is very famous in China because he can play the piano with his toes找到答案,刘伟可以用他的脚趾弹钢琴。第二段补充了原因,因为刘伟小时候失去了双臂。 2. 根据短文第二段中One day when Liu Wei was only 10 years old, he played a game with some friends. He lost both his arms because of electricity.可知,刘伟10岁的时候,和一些朋友们一起玩游戏,因为电失去了他的双臂。由此可找到答案,是在他十岁的时候。 3.根据短文第三段中Liu Wei was very sad when both his arms were cut off after the accident.可知,刘伟的胳膊在事故后被截肢,他感到非常的伤心。由此可知这个题目的答案是肯定的。 4.根据短文中Many times he wanted to give up, but his parents went on encouraging him and he wanted to make his parents proud.可知,刘伟想练习用脚趾弹钢琴,这很困难,很多次,他都想要放弃,但是他的父母一直鼓励他。由此可知答案是His parents。 5.根据短文的最后The audience(观众) were deeply moved and very excited when they watched his performance可知,当观众们看到刘伟的表演的时候,他们都被深深地感动了,而且非常的激动。由此可找到本题的答案。 【难度】一般 四、重点单词回扣 重点单词 1. ____________ n.证;证件  2. ____________ n.安全;安全性★ 3. ____________ adj.极小的;微小的 4. ____________ v.& n.哭;叫喊★ 5. ____________ n.田野;场地 6. ____________ adj.很坏的;讨厌的 7. ____________ n.社区;社团 8. ____________ n.机会;可能性★ 9. ____________ n.社会 10. ____________ v.& n.支持 11. ____________ v.进来;进去 12.____________ n.烟;v.吸烟,冒烟 13. ____________ v.举起,抬高; n.电梯,搭便车★ 14. ____________ adj.& pron.谁的★ 15. ____________ n.野餐 16. ____________ v.出席;参加 17. ____________ pron.任何人★ 18. ____________ n.声音;噪音 19. ____________ n.实验室 20. ____________ n.外套;上衣 21. ____________ adj.困倦的;瞌睡的 22. ____________ v.着陆;降落 23. ____________ v.接受;收到★ 24. ____________ n.领导;领袖 25. ____________ adj.医疗的;医学的 26. ____________ n.目的;目标 27. ____________ v.阻止;阻挠 28. ____________ n.位置;地方 29. ____________ n.胜利;成功 30. ____________ n.敌人;仇人 参考答案: 1. license 2. safety 3. tiny 4. cry 5. field 6. awful 7. community 8. chance 9. society 10. support 11. enter 12. smoke 13.lift 14. whose 15. picnic 16. attend  17. anybody 18. noise 19. laboratory 20. coat 21. sleepy 22. land 23. receive 24. leader 25. medical 26. purpose 27. prevent 28. position 29. victory 30. enemy  2019中考英语人教版九全Unit9—10阅读+重点单词回扣练习及答案 一、阅读理解。 A The World’s Water Shortage ??? The world is not only hungry, but it is also thirsty for water. This may seem strange to you, since nearly 70 percent(百分比)of the earth’s surface is covered with water. But about 97 percent of this huge amount is sea water, or salt water. Man can only drink and use the other 3 percent-the fresh water from rivers, lakes, underground, and other sources(资源). And we cannot even use all of that, because some of it is in the form of icebergs and glaciers(冰川). Even worse, some of it has been polluted. ??? However, as things stand today, this small amount of fresh water is still enough for us. But our need for water is increasing(增加)rapidly-almost day by day. Only if we take steps to deal with this problem now can we avoid(避免)a severe(严重的)worldwide water shortage later on. ??? We all have to learn how to stop wasting our valuable water. One of the first steps is to develop ways of reusing it. ??? Today in most large cities, water is used only once and then sent out into a sewer system(下水道). From there it returns to the sea or runs into underground storage tanks. But it is possible to pipe used water to a purifying(净化)plant. There it can be treated with chemicals so that it can be used again, just as if it were fresh from a spring. ??? But even if every large city purified and reused its water, we still would not have enough. All we’d have to do to make use of the vast reserves(贮备)of sea water in the world is to remove the salt. ??? If we take these steps we’ll be in no danger of drying up. ? 1. The world is thirsty for water because we can only use _________ percent of the water covering the surface of the earth. ??? A. 3??????????? B. more than 3??????? C. less than 3??? ??? D. 97 ? 2. Which of the following statements is Not true? ??? A. As things remain unchanging, this small amount of fresh water is still enough for us. ??? B. Our need for water is becoming larger and larger. ??? C. There will be no water shortage in the future. ??? D. We should take steps to deal with the water shortage problem. ? 3. To reuse water, we should __________. ??? A. treat it with chemicals ??? B. use it only once ??? C. send it out into a sewer system ??? D. make it flow into underground tanks ? 4. In order to have enough water, we should also make use of _________. ??? A. icebergs and glaciers ??? B. sea water ??? C. rivers and lake ??? D. underground water ? 5. In the passage, the writer tells us ________. ??? A. to make enough water ??? B. to pay more attention to the water shortage problem ??? C. to pipe used water to a purifying plant D. to reuse the water 参考答案CCABB B A Giant Cycling Holiday Are you between 12 and 20 years old? Are you looking for the perfect holiday? Would you like fun,new friends and a new experience by bike? We have the answer! And all you need is a bike! Join a Giant Cycling Holiday!   You will join a group of ten members and two leaders.The cycling lasts from July 1st to July 15th.You'll see mountains,clear rivers,pretty country villages and lakes.You'll cycle about 5 hours every day.Don't worry because you don't need to cycle up any mountains and you can go quite slowly if you want.On the days when you don't cycle,you can do some different sports,like swimming,playing basketball and running.You will move to a different hotel every night. At the end of your holiday,you'll find you are fitter,more active and have more friends! It is really a perfect holiday. Welcome and book your place now! Phone 005-6867-4758 or visit our website: www.Giantcycling.cn. (  )1. You need ______ if you want to join the Giant Cycling Holiday. A.a bike B.a guide book C.a leader D. a basketball (  )2. There will be ______ people in a group. A.ten B.twelve C.fourteen D. twenty (  )3. People will cycle about ______ every day. A.two hours B.three hours C.five hours D. six hours (  )4. You can see many places EXCEPT ______ during the cycling holiday. A.mountains B.clear rivers C.beautiful seas D. pretty country villages (  )5. According to the advertisement, we know that ______. A. all the young people can cycle B.the cycling lasts about one week C.the people need to cycle up some mountains D.they will stay in the hotel at night 参考答案1~5 A B C C D  二、完形填空。 阅读下面短文,用括号内所给动词的适当形式填空。(必要时可加情态动词或助动词) John and Jack were good friends. They were kind to each other. But sometimes they (1)_________(quarrel) with each other. One day they went (2)________(boat) in a park together. At noon , they were very hungry and then went into a restaurant(3) _________(have ) a dinner. As soon as they sat at a table, a waiter (4)_________(come) up to them and asked, “What would you like to have?” “We want two apples first, ” said John. As soon as the two apples (5)_________(put) on the table, Jack took the bigger one in his hand. “You (6)_________(be) too impolite, Jack. Why(7) ________(not take) the smaller one first?” John said angrily. “But I did right.” Said Jack with a smile, “If I let you (8)________(take) first, which one will you choose?” “Of course I(9)_________(choose) the smaller one first?” said John. “Yes,” Jack said, “if you take the smaller one first, the bigger one will(10)___________(leave) and it is still mine. Don’t you think so?” “Ah……” John couldn’t answer. 最新中考英语谓语动词填空答案 1.quarreled 2.to boat 3.to have 4.came 5.was put 6.are 7.not take 8.take 9.will choose 10.be left 三、首字母填空。 通读下面的对话,掌握其大意,然后在空白处填入适当的单词(首字母已给出),使对话意思完整。 D—Li Ming’s dad M—Li Ming’s mum D: (1)W_________ is Li Ming? M: He is in his bedroom, playing Chinese chess(2)w_________ Liu Jun. D: I think it will be a (3)p_________ if he spends more time on playing Chinese chess (4)t_________ on his schoolwork. M: But it’s a shame to stop him if he’s able to play (5)w_________. Why don’t you warn him (6)a_________ spending too much time on Chinese chess, or (7)s_________ him to a Chinese chess school? Perhaps he can be a good (8)p_________ player. D: I (9)t_________ he’ll refuse to go. He only plays for fun. M: No, he (10)w_________. He loves it very much. I think he will try his best to learn at a Chinese chess school. 【参考答案】 1. Where 2. with 3. problem 4. than 5. well 6. against 7. send 8. professional 9. think 10. won’t 四、重点单词回扣 重点单词 1.____________ n.澳大利亚人; adj.澳大利亚(人)的  2. ____________ v.推断;料想★ 3. ____________ adj.悦耳的;平滑的 4. ____________ n.战争;战争状态 5. ____________ adj.悲哀;沮丧★ 6. ____________ n.对话;对白 7. ____________ n.遗憾,怜悯; v.同情,怜悯★ 8. ____________ v. & n.表扬;赞扬★ 9.____________ adj.空闲的; v.抽出,留出 10. ____________ n.感觉,意识; v.感觉到,意识到★ 11. ____________ n.大师,能手,主人; v.掌握 12. ____________ n.伤,伤口,创伤; v.使(身体)受伤,伤害 13. ____________ v.& n.亲吻;接吻 14. ____________ n.首都;国都 15. ____________ n.正午;中午 16. ____________ adj.很生气;疯的 17. ____________ n.护照 18. ____________ n.粉笔 19. ____________ n.黑板 20. ____________ n.海岸;海滨 21. ____________ n.季节;季 22. ____________ adj.值得;有……价值的★ 23. ____________ adj.空的;空洞的 24. ____________ adj.基本的;基础的 25. ____________ n.(外)孙女 26. ____________ n.建议★ 27. ____________ n.价值; v.重视,珍视 28. ____________ v.敲,击; n.敲击声,敲击 29. ____________ prep.除……之外; conj.除了, 只是★ 参考答案: 1. Australian 2. suppose 3. smooth 4. war 5. down 6. dialog/dialogue 7. pity 8. praise 9. spare  10. sense 11. master 12. wound 13. kiss 14. capital 15. noon 16. mad 17. passport 18. chalk 19. blackboard 20. coast 21. season  22. worth 23. empty 24. basic 

    • 一轮复习/基础知识
    • 2019-05-04
    • 下载8次
    • 889KB
    • 186186
  • ID:4-5798360 2019中考英语人教版八下Unit1—10阅读+重点单词回扣练习及答案(共5份)

    初中英语/中考专区/一轮复习/教材梳理/八年级下册

    2019中考英语人教版八下Unit1—2阅读+重点单词回扣练习及答案 一、阅读理解。 A Good morning, class! We know that there are too many net bars around us. The Internet is popular and it makes our lives colorful. Many of us like going online very much because we can learn how to use the computer and get more information from the Internet. We can learn English. We can read some good newspapers and magazines. It can make us clever in playing computer games. We can send E-mails to our friends quickly. We can chat(聊天) freely online with our friends. It can help us get in touch with people from all over the world. But some students spend too much time in playing computer game and some stay in the net bars all day and all night. Teenagers even get to have boyfriends or girlfriends online. They write too many letters to each other. It takes them to much time to chat online so they do worse and worse in their lessons and they don’t study well any more. I think we mustn’t get online when it is time for us to study. We can do it in summer or winter holidays. We should get online with adults(成人)--our teacher or parents. At the same time, if we have lots of free time, we can do some out-of-class activities at school. We usually have activities from 4:50 to 5:50 in the afternoon. We have different kinds of activities. If you are interested in sports, you can play basketball or football. We can go to the English Corner. We can practice talking in English there. We hope we can spend more time on our subjects or on such activities that we can learn a lot from and less time on the Internet. Thank you for listening to me. That’s all. (??? ) 1.The short passage is about __________. A. going online?????????????? ? B. how to communicate with others C. how to spend our free time ?D. different kinds of activities (??? ) 2. The Internet can make our lives _________. A. helpful and important???????? B. enjoyable and interesting C. enjoyable but expensive?????? D. different kinds of activities ? (??? )3. ________ is not good. A. Sending E-mails??????????? B. Reading newspapers and magazines online C. going on line with adults ?D. Spending all day in the net bars ? (??? )4. Playing computer games________. ?A. gives us lots of information ?B. makes our studies worse ?C. makes us more clever????????? D. is harmful to our health ? (??? )5. Which of the following is NOT right? ?A. There are too many net bars in the cities. ?B. We can learn English from the Internet. ?C. We mustn’t get online when we are studying at school. ?D. We cannot do out-of-class activities from 4:50 to 5:50 p.m. 参考答案1A? 2B? 3D? 4C? 5D B Who are better at science in your class, girls or boys? These years, girls start to show more interest in the subjects of science, technology, engineering and maths (STEM), according to a recent study from the UK. In the study, every year over the last seven years, over 20,000 students who were in their final year in high school were surveyed. As for university courses, the number of girls considering choosing STEM subjects has a bigger increase than that of boys. Over one?fifth of the girls surveyed said they were considering jobs related to STEM, such as engineers. And the interest in engineering and science has also risen. This is an important change for women in the UK. But at present, there are not nearly as many women as men studying STEM subjects or working in the fields related to STEM. Only 13%~22% of people who graduate from university with STEM degrees are women. And women are seen only one in eight STEM jobs. Are men really more suited to STEM work than women? Of course not. This is partly because of the stereotype,_which means many people think so, even though it is not correct. “It is important that young women should be encouraged to get into these jobs. In fact, STEM subjects are fun and exciting. Studying science can do us good. It offers women chances of taking up fantastic careers and they will get higher pay in these areas,” said Niki Yates, manager of GSK's business. (  )6. According to the recent study from the UK, we can learn that______. A. only 13%~22% of women hold STEM jobs now B. men are more suited to STEM jobs than women in the UK C. more young women consider choosing STEM subjects D. British men are less interested in STEM subjects or jobs than before (  )7. The underlined word “stereotype” in the passage means “______” in Chinese. A. 模式思想 B. 错误结果 C. 不同分工 D. 时代特点 (  )8. According to Niki Yates, young women should take STEM jobs in order to______. A. study science better B. have brighter careers C. show they are better than men D. take an interest in STEM subjects (  )9. Which of the following is right? A. Girls start to show more interest in STEM in the past. B. Over 20,000 girls who were in their final year in high school were surveyed. C. Girls' interest in engineering and science has also risen. D. Young women shouldn't be encouraged to get into STEM jobs. (  )10. The passage mainly tells us______. A. STEM subjects are fun and exciting B. women are seen only one in eight STEM jobs C. women are less suited to STEM jobs than men D. women are more likely (更可能) to study STEM subjects than before 参考答案6~10 C A B C D  二、完形填空。 阅读下面短文,用括号内所给动词的适当形式填空。(必要时可加情态动词或助动词) Once a boy came to ask a fisherman how (1)___________(become) cleverer because his mother always called him “foolish boy”. “That is easy, ” answered the fisherman. “I know one way to make you (2)_______(be ) a clever boy.” “Really?” “Of course. A fish head is good for brains. If you eat one a day, you (3)______(become) much cleverer. (4) _________(pay) only three pounds for one fish head.” The boy paid him three pounds and the fisherman (5)_________(cut) off a fish head and gave it to him. A raw(生的)fish head is no good--- not even for a hungry boy (6)______(eat)----but the boy ate it up in two gulps. “Do you feel anything?” asked the fisherman after the boy ate the fish head. “Not in my head,” said the boy. The boy sat on the ground and (7)_________(think), “One whole fish (8)_________(cost) only two pounds, but I (9)_________(pay) him three pounds for the fish already. Why couldn’t I have the whole fish for soup, a head for brain and one pound left over?” He jumped up and shouted at the fisherman, “The fish head(10) _________(work) now, you see?” 最新中考英语谓语动词填空答案 1.to become 2.be 3 .will become 4.paying 5.cut 6.eats 7.thought 8.costs 9.has paid 10.works 三、首字母填空。 阅读下面短文,并借助上下文和插图补充所缺信息。每个空只能填写一个意义相符、形式正确的单词。 The wild goose(鹅) and the duck are good ___1___. Now they are learning how to fly together in a school. The wild ____2_____ flies very hard and soon she can fly very high and well. But the duck doesn’t do that. He is very ____3____.He likes eating and playing better ___4____ flying. Of course he can’t fly a month later. Then ___5_____ is coming, and the wild goose decides to go to the south, because it’s very cold here. But the duck still can’t fly. So the duck asks the goose to _____6____him on her back. On the ____7____ to the south, the duck saw lots of beautiful things and he was so ____8______ that he jumped off the wild goose’s back. Then he ____9_____ into the river. The goose wasn’t ____10_____ enough to save him. So up to now, the duck had to live on the water. 【参考答案】 1.friends/classmates 2.goose 3.lazy 4.than 5.winter 6.take 7.way 8.excited/happy 9.fell/jumped 10.strong 四、重点单词回扣 重点单词 1.____________ n.问题;事情  2. ____________ n.胃痛;腹痛 3. ____________ n.发烧 4. ____________ n.& v.咳嗽 5. ____________ n.牙痛 6. ____________ n.间歇;休息 7.____________ n.乘客;旅客★ 8. ____________ adj.生病的;有病的 9. ____________ n.& v.危险;风险;冒险 10. ____________ n.情况;状况★ 11. ____________ n.血 12. ____________ n.& v.限制;约束;管理★ 13. ____________ n.勇气;意志 14. ____________ n.护士★ 15. ____________ n.问题;苦恼★ 16. ____________ v.欢呼;喝彩 17. ____________ n.标志;信号★ 18. ____________ pron.几个;数个;一些★ 19. ____________ adj.强烈的;强壮的★ 20. ____________ n.高兴;愉快 21. ____________ n.物主;主人 22. ____________ n.(尤指长途)旅行;行程 23. ____________ v.募集;征集 24. ____________ v.修理;修补★ 25. ____________ n.信;函★ 26. ____________ adj.瞎的;失明的 27. ____________ adj.聋的 28. ____________ n.困难;难题★ 29. ____________ n.训练;培训 30. ____________ adj.聪明的;聪颖的★ 31. ____________ v.& n.变化;改变★ 32. ____________ n.通知;通告;注意;v.注意到;意识到★ 33. ____________ v.开;打开  34. ____________ n.兴趣;关注;v.使感兴趣;使关注★ 参考答案: 1.matter 2. stomachache 3. fever 4. cough 5. toothache 6. break 7. passenger 8. sick 9. risk 10. situation 11. blood 12. control 13. spirit 14. nurse 15. trouble 16. cheer 17. sign 18. several 19. strong 20. joy 21. owner 22. journey 23. raise 24. repair 25. letter 26. blind 27. deaf 28. difficulty 29. training 30. clever 31. change 32. notice  33. open 34. interest 2019中考英语人教版八下Unit3—4阅读+重点单词回扣练习及答案 一、阅读理解。 A Could your best friend make you fat? Researchers who have studied“networks”of obesity(肥胖) think so:they found that if someone's friend becomes obese, that person's chances of becoming obese increase by more than half. Brothers or sisters and a husband or a wife also have an influence, although reduced_people whose brothers or sisters became obese were 40 percent more likely to grow obese, while people whose husband or wife became obese were 37 percent more likely to. “This is the first study to show how obesity spreads through the social network from person to person,”James Fowler of the University of California, San Diego, who worked on the study, told in a telephone interviewing. The researchers said their findings show that obesity is contagious—not like a virus which is contagious, but in a social sense. It may help explain why obesity is worsening across the United States, with two?thirds of Americans over?weight and almost a third technically obese. “It has become very popular to speak of the obesity epidemic.We began to wonder if it is truly an epidemic,”Dr.Nicholas Christakis, a professor of medical sociology at Harvard Medical School in Boston, told the briefing. “We think that these findings reinforce(加强) the idea that obesity is not just an individual problem but a collective problem,”Christakis said. “People look around them and see people gaining weight and it might change their attitude about what constitutes an acceptable body size,”he added.“You might say it's OK to be heavier.” 1.The underlined phrase“reduced people”refers to______. A.the influence of people is smaller and smaller B.fat persons are having less and less friends C.the number of fat persons is decreasing largely D.persons are becoming thinner and thinner 2.What's the new finding of researchers in the passage? A.Obesity is popular with Americans. B.Obesity spreads from person to person. C.Obesity can be spread like a virus. D.Obesity is becoming an epidemic. 3.In what aspect do your fat friends have an impact on you? A.They may influence you how to choose a lover. B.They may assist you in forming a life value. C.They may change your attitudes towards obesity. D.They may help you understand what obesity is. 4.From the passage,we can infer that________. A.it's better not to make friends with fat persons B.obesity is a kind of disease that can spread C.most Americans think obesity is a kind of beauty D.it needs a collective effort to deal with obesity 参考答案1A 2B 3C 4D B An Activity for Reading This activity is developed(开发) by reading experts for you to use with children. Doing the activity with your children helps you develop their reading skills while having fun at the same time. If the reader finishes one book and asks for another, you know you are succeeding! We wish you spend wonderful hours of reading with children! This summer holiday, we will invite some families to the program “Readers” to read aloud poems or books you like, and share your reading experience. Activity: Read to me It's important to read to your child, but equally important to listen to them read to you. What you'll need: Books at your child's reading level. What to do: ▲Read good books to your child. Parents who read aloud to their children are developing their interests and skills in reading. Encourage your children to listen, express their ideas, and ask questions. ▲Take turns. You read a paragraph and have your child read the next one. If your child becomes easier with reading aloud, you can ask him or her to read a full page. ▲Listen carefully as your child reads. Listening to your child will encourage them to practice reading. Besides, this is another way to enjoy reading together. ▲If your child has trouble reading words, you can help him or her in some ways: ●Ask the child to jump over the word and read the rest, then try to guess the meaning of the missing word. ●Guide your child to use what he or she knows about letter sounds. ●Tell your child that you are proud of his or her hard working. Learn more: Visit http//tv.cctv.com. (  )1. The activity “Read to me” is produced by ______. A. some parents B. some children C. the experts D. the readers (  )2. CCTV will invite some families to the program “Readers”______. A. in March B. In April C. in July D. in September (  )3. The advice offered by the reading experts includes the following EXCEPT______ . A. read good books to your child B. listen to your child read C. ask your child to express their ideas D. stop reading when meeting new words (  )4. If you want to know more about how to develop children's reading skills, you can______ . A. write to CCTV for help B. ask the reading experts for help C. ask parents for help D. visit the website of CCTV (  )5. According to the passage, we know that______ . A. parents can only read to their children B. parents had better offer their child different books C. reading aloud can only develop children's interests in reading D. “Read to me” is a way to enjoy reading together 参考答案1~5 C C D D D  二、完形填空。 阅读下面短文,用括号内所给动词的适当形式填空。(必要时可加情态动词或助动词) Peter went into a restaurant because he was very hungry. The weather was cold and so he asked the waiter (1)________(bring) him a bowl of hot soup. “What kind of soup, sir?” asked the waiter. “Chicken,” said Peter. “I feel like (2)_________(drink) some thick chicken soup.” “No problem, sir.” After a short time, the waiter came back with a bowl of hot soup. Peter looked at it and said, “The soup can’t (3)________(eat), I think.” “Then, I’ll bring you some fish soup. I’m sure you(4)__________(like) it. ”Ten minutes later, the waiter brought Peter a bowl of fish soup. After (5)__________(look) at it, Peter said again that he couldn’t eat the soup. When the waiter was on his way to the kitchen, he met the head of the restaurant and (6)____(tell) him that Peter was very hard. When he (7)_________(hear) this, the boss went up to Peter and asked him politely, “Sir, I wonder if there (8)________(be) anything wrong with the soup .” “Nothing at all, but I (9)__________(not see) the spoon but a knife and fork on the table since I came in.” Peter answered with a smile. Can you show me how (10)________(eat) the hot soup without it?” 最新中考英语谓语动词填空答案 1.to bring 2.drinking 3.be eaten 4.will like 5.looking 6. told 7.heard 8.are 9.havn’t seen 10.to eat 三、短文改错。 短文改错:找出每一行中的错误,给予纠正。 Henry is a litter fat than he wants to be.??????????? 1.______ He wants lose some weight. He tries not?????????? 2.______ to eat too many and he eats very little sugar??????? 3.______ because if make him fat. He is also?????????????? 4.______ takes exercise every day. Now he??????????????? 5.______ is stronger than ago. Henry’s sister,?????????????? 6.______ Susan, is healther than Henry. She is????????????? 7.______ too younger and thinner than he is.?????????????? 8.______ She take exercises every day. She doesn’t??????????? 9.______ eat much meat. She eats lot? of???????????????? 10._____ fruits and vegetables, because she thinks they are better for her. 参考答案 Henry is a litter fat than he wants to be.???????? 1.fat→ fatter He wants lose dome weight. He tries not????????? 2.lose→to lose to eat too many and he eats very little sugar????? ?3.many→much because if make him fat. He is also????????????? 4.mane→will make takes exercise every day. Now he?????????????? 5.takes→taking is stronger than ago. Henry’s sister,????????????? 6.ago→before Susan, is healther than Henry. She is???????????? 7.healther→healthier too younger and thinner than he is.????????????? 8.too→also She take exercises every day. She doesn’t?????????? 9.take→takes eat much meat. She eats lot? of??????????????? 10. lot of→ a?lot of fruits and vegetables, because she thinks they are better for her. 四、重点单词回扣 重点单词 1.____________ n.垃圾;废弃物  2. ____________ n.地板 3. ____________ n.杂乱;不整洁 4. ____________ adv.也不;pron.两者都不★ 5. ____________ n.衬衫 6. ____________ v.给;递;走过;通过 7. ____________ v.借;借用★ 8. ____________ n.手指 9. ____________ conj.与……同时;当……时候;而;然而★ 10. ____________ v.提供;供应★ 11. ____________ conj.因为,既然;prep., conj. & adv.从……以后,自……以来★ 12. ____________ n.邻居 13.____________ v.厌恶,讨厌★ 14. ____________ n.浪费,垃圾; v.浪费;滥用★ 15. ____________ v.落下,掉下 16. ____________ v.允许;准许★ 17. ____________ adj.有毛病;错误的 18. ____________ v.猜测;估计 19. ____________ adj.年纪较长的 20. ____________ adv.代替;反而;却★ 21. ____________ pron.任何;每一 22. ____________ adj.焦虑的;担忧的★ 23. ____________ adv.第二;其次 24. ____________ n.成员;分子 25. ____________ n.意见;想法;看法★ 26. ____________ n.技艺;技巧 27. ____________ v.持续;继续存在 28. ____________ adj.不理智的;疯狂的 29. ____________ adv.可能;大概;也许 30. ____________ v.主动提出,自愿给予★ 31. ____________ v.抄袭,模仿,复制,复印 32. ____________ v.归还,回来,返回★ 33. ____________ v.鞭策,督促,推动 34. ____________ v.造成,引起★ 35. ____________adj.清楚易懂的;晴朗的 36. ____________v.竞争;对抗 参考答案: 1. rubbish 2. floor 3. mess 4. neither 5. shirt 6. pass 7. borrow 8. finger 9. while 10. provide 11. since 12. neighbor/neighbour 13. hate 14. waste 15. drop 16. allow 17. wrong 18. guess 19. elder 20. instead 21. whatever  22. nervous 23. secondly 24. member 25. opinion  26. skill 27. continue 28. crazy 29. perhaps 30. offer 31. copy 32. return 33. push 34. cause 35. clear 36. compete 2019中考英语人教版八下Unit5—6阅读+重点单词回扣练习及答案 一、阅读理解。 A “I don't like my parents.They always tell me I should do this,and should not do that.It sometimes makes me angry,”said Zhang Hua,a middle school student in Guangzhou.Do you have the same problem?Perhaps your parents had the same problem when they were your age long ago.Why does it seem that some parents are not so friendly in their children's eyes? One of the biggest problems is when someone becomes a parent,he/she likes worrying about things.They worry about everything about you from the time you were born.They do a lot for you,though something would make you angry,because they care about you and worry about you.They worry about your choice of friends,food you eat,your work at school,how much sleep you get,etc.All these things are part of your life.They want you to grow up healthily and happily. So how can you make things easier on yourself?It's easier than you think.Just make sure your parents know what you're doing.Get them to know your friends.Phone them if you stay somewhere else late so that your parents don't call every hospital in the phone book looking for you.Say sorry to them when you make mistakes.Take responsibility(责任)for what you have done.Talk about your ideas with them.They may talk about theirs with you. Most of all,try to think about why your parents do this or do that.They are still practicing being parents and need help you can give them.Some day,when you become a parent,they may be able to help you know how to get on with your children. 1.The writer thinks one of the biggest problems for parents is to ________. A.worry about themselves? B.worry about their children C.hate their children? D.be friendly with their children 2.All the things that parents do is to ________. A.make their children angry B.want their children to love them C.want their children to grow up healthily and happily D.want their children to do everything well in the future 3.The writer thinks we should ________ if we go back home later than usual. A.tell our friends? B.tell the teacher C.say sorry to our parents D.make a telephone call to our parents 4.The writer thinks ________. A.it's wrong for parents to worry about their children too much B.some parents are unfriendly,which makes their children angry C.children should do everything as their parents say D.parents love their children very much and the children should understand them 5.What is the best title of the passage? A.Parents' responsibility B.How to get on with parents C.Zhang Hua's problem D.What are parents worrying about 参考答案1B 2C 3D 4D 5B B Nowadays people have many fashionable entertainments, such as playing online games, traveling around the world, having picnics outside and so on. But have you heard of gardening? Over the years it has become one of the most fashionable entertainments all over the world. For many people, young and old, gardening is something they love. More and more people enjoy making a perfect garden even though they may get their hands dirty while doing it. Many of us may puzzle, “Why has gardening become millions of people's favorite thing? ” First, for many people gardening is a good way to relax. When you have a day working nervously all the time, you may feel tired after you go home. Planting new flowers and vegetables along with a number of other gardening allows you to keep active and energetic because you are doing something you are interested in. It not only gives a pleasant garden for your home, but also give you time to enjoy your work with your family or your friends together. Second, a well kept garden can bring joy to your life. It is a great place to spend sunny afternoons. Imagine you are in a comfortable and peaceful garden, with a cup of tea in one hand, enjoying the relaxing sound of garden water nearby. How fabulous it is! As the sun slowly sets in the sky, you can enjoy the sunlight, too. How are you feeling? It's so perfect! Of course, it is true that gardening can take you much time and you need to work all year round, but putting time into it as a hobby will give you unusual results. So this is why plenty of people enjoy it. (  )6.From the passage above, fashionable entertainments may include the following except ______. A. playing online games B. traveling around the world C. having picnics outside D. singing songs in the singing club (  )7. The first reason for people to like gardening is that______. A. it is a good way to relax B. they like to get their hands dirty while doing it C. it can bring joy to their life D. they can enjoy their work with workmates (  )8. What does the underlined word “fabulous” mean in Chinese? A. 糟糕的 B. 凉快的 C. 极好的 D. 热烈的 (  )9. Which of the following is TRUE according to the passage? A. Gardening is the most fashionable entertainment in the world. B. Doing some gardening can keep your friends energetic. C. You can't enjoy the relaxing sound of water outside the garden. D. It's true that gardening can take you much time all the year round. (  )10. The best title for this passage might be “______”. A. Enjoy Your Special Hobby B. Gardening—Many People's Favorite C. What Is Gardening About D. A Good Place to Spend Time 参考答案6~10 D A C D B  二、完形填空。 阅读下面短文,用括号内所给动词的适当形式填空。(必要时可加情态动词或助动词) Olympic 110-meter hurdles (障碍)world record holder Liu Xiang said that he 2______(retire)(退役) after the Beijing Olympic Games. In fact, he plans to run until he is 30 or even older. If he retires , nobody in China can compete (竞争)with him, he 3________(feel) very sad.He said this while 4______(give)an interview to a reporter from Shanghai Youth Daily. “I'm not kidding(开玩笑) at all,” he said to the reporter. “I'm serious. Life is just like this: sometimes you 5______(be)too serious, while at other times, you have to be careful. ” Because he seldom(很少) talked seriously most of the time, the reporter thought that he 6______(joke) again this time. However, he said he was not. “I want to prove myself that I didn't make the achievement by luck.” “My performance 7_______(prove)that I'm not worse than Western runners. Now, I want to run for another two Olympics in order to show that I can run for a long time, just like Allen Johnson.” Liu Xiang still said that he 8_______(run) after the Beijing Olympic Games. “As long as I follow my coach's training program, I can prove that my good condition 9______(last) for a long time. I can run for another two Olympics, no problem.” He also expressed his hope that some young players 10____(come) out in China. 最新中考英语谓语动词填空答案 1.Said 2.Would't retire 3.will feel 4.Giving 5.needn't be/havn't be 6.was joking7.has proved 8.Would run 9.can last 1might/would come 三、任务型阅读。 阅读短文,根据短文内容选择适当的句子填入空缺处。 Tony loved basketball. One afternoon on his way to a basketball game, he was walking and dreaming about playing college basketball the next year. 1. and he was thrown three meters into the air. Tony woke up in a hospital room. When the doctor told him that both his legs were broken, he knew his college basketball dreams were over. 2. , but it didn’t work. After he left the hospital, Tony was sent to a health center. A week after he arrived there, he met Sunny Chen. Sunny used to be a coach. His legs were hurt badly in a skating accident. 3. , Sunny became a coach of a basketball team called the Suns.It was an on-wheelchair basketball team,because everybody on the team played from a wheelchair. 4. . Tony played badly, but for the first time since the accident, he stopped feeling sorry for himself. After becoming a part of the Suns,Tony improved quickly. 5. .Tony was much better than before. When Tony became sad or angry, Sunny was there to be with him. The day before Tony left the center, he had dinner with Sunny. He asked Sunny how he could be so happy, even with his broken legs. Sunny smiled and said, “It’s really quite easy. When you keep your face to the sun, the shadows fall behind.” A. Tony did what the doctors told him B. Suddenly a car hit him C. Basketball was like medicine for him D. Though he couldn’t move his legs E. Sunny invited Tony to join the game 【答案】 1.B 2.A 3.D 4.E 5.C 【解析】 试题分析:一辆车撞了Tony,他双腿骨折,很难过。在Sunny的鼓励下,Tony重新变得阳光起来。 1.B根据he was thrown three meters into the air.可知,正确答案为B. Suddenly a car hit him突然一辆车撞了他。 2.A根据 but it didn’t work.和上下文故该题正确答案为A. Tony did what the doctors told him. Tony做了医生告诉他的事情。 3.D根据Sunny became a coach of a basketball team called the Suns.即该题选D. Though he couldn’t move his legs虽然他不能动他的腿。 4.E根据Tony played badly,可知选E. Sunny invited Tony to join the game。Sunny 邀请Tony参加这次比赛。 5.C根据Tony was much better than before.和上下文可知,正确答案为C. Basketball was like medicine for him篮球就像他的药。 【难度】较易 四、重点单词回扣 重点单词 1. ____________ adj.奇特的;奇怪的  2. ____________ n.暴风雨 3. ____________ n.地域;地区 4. ____________ n.木;木头 5. ____________ n.窗;窗户 6. ____________v.敲打,打败★ 7. ____________ prep.倚;碰;撞 8. ____________ v.理解;领会;认识到★ 9. ____________ n.章节;段落 10. ____________ n.学生 11. ____________ n.沉默;缄默;无声★ 12. ____________ n.日期;日子 13. ____________ n.实情;事实★ 14.____________ n.光,光线,光亮 15. ____________ n.石头 16. ____________ adj.愚蠢的;不明事理的 17. ____________ n.物体;物品 18. ____________ n.尾巴 19. ____________ adj.有魔力的;有神奇力量的 20. ____________n.棍,条 21. ____________ n.(尤指)夫妻;两人;两件事物 22. ____________ v. & n.笑;微笑★ 23. ____________ n.丝绸;丝织物 24. ____________n.金子,金币; adj.金色的 25. ____________ pron.没有人; n.小人物★ 26. ____________n.骗子;v.欺骗,蒙骗★ 27. ____________v.适合,合身 28. ____________ adj.愚蠢的 29. ____________ n.妻子;太太 30. ____________ n.丈夫 31. ____________ adj.全部的;整体的★ 32. ____________ n.地;地面 33. ____________ n.声音★ 参考答案: 1. strange 2. storm 3. area 4. wood 5. window 6. beat 7. against 8. realize 9. passage 10. pupil 11. silence 12. date 13. truth 14. light 15. stone 16. silly 17. object  18. tail 19. magic 20. stick 21. couple 22. smile  23. silk 24. gold 25. nobody 26. cheat 27. fit  28. stupid 29. wife 30. husband 31. whole 32. ground 33. voice  2019中考英语人教版八下Unit7—8阅读+重点单词回扣练习及答案 一、阅读理解。 A ? Many of us don’t pay much attention to the importance of eye care. It is said that if you take care of your body, then you can surely be healthy. That is why our eyes should be given a lot of care. Natural eye care should be put in a number one place.w ? There are several causes leading to poor eyesight like not enough food, genes (基因) and aging(老化). Televisions, computers and reading are also the causes of having poor eyesight. If you happen to work in front of the computer, it is best to take a break every once in a while. ? Something dirty can cause redness and they will make you feel uncomfortable. It is bad for your eyes too. If this happens, the best way is to clean your eyes by using cold water. You must also try your best to protect your eyes from harmful things. For example, sunglasses are not just for fashion but they can also serve as a great way to protect your eyesight from UV rays. ? Eating healthy foods will do good to your eyesight. Remember that vitamins A, C and E are good for eyes. Try to eat food groups that have these vitamins. And you should do eye exercises because exercise protects your eyesight too. If a person exercises regularly(定期地) and eats the right kind of food, his eyes will stay in good condition for a long time. ? All above are natural ways of eye care that help us keep healthy eyes. Being happy all the time can be helpful to a person’s eyesight, too. In a word, eye care is very important, no matter how old a person is. (?? ) 1. ___________ is the most important way to protect our eyes. ???? A. Taking medicine?????? B. Natural eye care ???? C. Seeing the doctor?????? D. Being happy all the time (?? ) 2. All the following causes can lead to bad eyesight except ___________. ???? A. computers????? B. age?????? C. reading?????? D. height (?? )3. What should you do if you have to work in front of the computer? ???? A. Having a rest after working for a while.???? B. Eat healthy foods. ???? C. Clean the eyes by using cold water.???????? D. Wear a pair of sunglasses. (?? ) 4. What do the underlined words “UV rays” mean? ???? A. 闪电????? B. 沙尘????? C.紫外线??? D.超声波 ( ??) 5. Which is the best title of the passage? ???? A. Ways of Eye Exercises?????? B. Ways of Eye Care ???? C. Ways of Being Happy??????? D. Ways of Being Healthy 参考答案1B? 2D? 3A? 4C? 5B B Are you afraid to speak in public? Are you a shy person? If you think you are too shy and want to be a little bit braver, try the following ways. You can make it. ★Tell people you're shy. There's no need to hide it. When they get to know you are a shy kid, they'll understand you better. This also helps you feel at ease in talks. ★Smile to everyone. When you smile,people think you are friendly and easy to talk to.Remember that other people also have such feelings and most people will stay away from an angry?looking face. ★Say something nice about people around you. If you find it hard to start talks, say something nice about people around you. Think about how great you feel when someone says something nice to you. Doesn't it make you want to keep talking to that person? ★Get your attention elsewhere. Enjoy the party or the game.Don't waste time worrying about your looks or whether people like you or not. Take one small step at a time.Each time after you say“Hi”or smile at someone for the first time, say to yourself “I did it”! Or it could be something bigger,like buying yourself an ice cream. Keep trying and you'll never be shy when you talk to others one day. (  )1. If you want to be a little bit braver,the first thing you should do is to ______. A. tell people you're shy B. smile to everyone C. say something nice about people around you D. get your attention elsewhere (  )2.When you smile to the people,they will think you are______. A. outgoing B. shy C. friendly D. happy (  )3.When you can't start to talk with others, you may______ to lead in. A.tell a joke B. let them know you're a shy kid C. praise people around you D. take one small step at a time (  )4.The purpose of the passage is to ______. A. ask you to pay attention to other things B. ask you to hide your shyness C. help the shy person to be brave D. help the brave people to be shy (  )5.From the passage we know that ______. A. it's necessary to speak in public B. people should stay away from the ugly?looking people C. you should worry about whether people like you or not D. four ways can help you overcome shyness 参考答案1~5 A C C C D  二、完形填空。 阅读下面短文,用括号内所给动词的适当形式填空。(必要时可加情态动词或助动词) No one knows how man 1_______(learn) to make words. Maybe he began by2________(make) sounds. As time went by, he made more and more sounds and more and more words. This is what we call languages. Even some animals also have their languages. When some food 3________(find) , a bee goes back to its home. It wants 4________(tell) the other bees where the food is .But it can’t speak, so it does a little dance in the air. In this way it 5________(tell) the other bees where the food is. II There are boys who think themselves men and who go to barber's(理发店)6_________ (shave v.刮脸). Once a boy came into a barber’s, and 7_______(ask) the barber to shave him. The barber asked him to sit down, and soaped his face. Then he left the boy alone. He stood at the door 8_______(laugh) and talking with another barber. The young gentleman waited for some minutes and then shouted, “Well, what are you leaving me here all this time for?” The barber replied, “ I _________(wait) until your beard 10________(grow). 最新中考英语谓语动词填空答案 1.learnt 2. making 3. has been found 4. to tell 5. tells 6.to be shaved 7.asked 8. laughing 9. am waiting 10. Grows 三、首字母填空。 阅读短文,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。 (2019中考选练) Hello! My name is Tom. I’m glad to tell you I ___1____ a good friend called Tim. We have many things in ___2___. We both have a lot of good habits. We both like exercising and reading books. After school, you can always see us play basketball on the playground. We also like collecting all kinds of cards. That’s interesting. On weekends, we often spend some time doing our homework and ____3___(discuss) the problems on our studies. Sometimes, we play computer games together. It’s a good way to relax. We often help each other. We can both ___4__ good grades. We share everything we have. ___5____, in some ways we are different. He is __6___ outgoing and I’m much ____7_____(funny). He can play the piano well. He likes painting, too. How talented he is! I still remembered ____8____(clear) he joined the school talent shows in the last Art Festival. He got a very good prize. Last summer vacation, we ____9____ (plan) a trip to Hangzhou. The same hobbies and healthy lifestyle make us keep friendship forever! And I think friends are like books--- you don’t need a lot of them as __10____ as they’re good. 参考答案 1. have/make 2. common 3. discussing 4. get 5. However 6. more 7. funnier 8. clearly 9. planned 10. long 四、重点单词回扣 重点单词 1.____________ n.平方;正方形  2. ____________ n.米;公尺 3. ____________ n.人口;人口数量 4. ____________ n.墙 5. ____________ adj.古代的;古老的 6. ____________ adj.厚的;浓的 7. ____________ n.条件;状况 8. ____________ v.实现目标;成功 9. ____________ n.力;力量 10. ____________ n.大海;海洋 11. ____________ n.出生;诞生 12. ____________ n.竹子 13. ____________ n. & v.研究;调查 14. ____________ adj.野生的 15. ____________ n.油;食用油;石油 16. ____________ adj.巨大的;极多的 17.____________adj.醒着; v.唤醒★ 18. ____________ n.珠宝;财富 19. ____________ n.岛 20. ____________ n.(书刊或纸张的)页;面;张 21. ____________ n.船 22. ____________ n.工具 23. ____________ n.枪;炮 24. ____________ n.沙滩;沙 25. ____________ prep.朝;向;对着 26. ____________ n.科技;工艺 27. ____________ n.流行音乐;流行歌曲 28. ____________ n.摇滚乐 29. ____________ adv.在国外;到国外★ 30. ____________ n.迷;狂热爱好者 31. ____________ adj.现代的;当代的 32. ____________ n.行;排 33. ____________n.记号,迹象,分数; v.做记号,打分 34. ____________n.陆地,土地 35. ____________n.唱片,记录;v.录制,录音 参考答案: 1. square 2. metre/meter 3. population 4. wall 5. ancient 6. thick 7. condition 8. succeed 9. force 10. ocean 11. birth 12. bamboo 13. research 14. wild 15. oil 16. huge 17. awake 18. treasure 19. island 20. page 21. ship  22. tool 23. gun 24. sand 25. towards 26. technology 27. pop 28. rock 29. abroad 30. fan 31. modern  32. line 33. mark 34. land 35. record 2019中考英语人教版八下Unit9—10阅读+重点单词回扣练习及答案 一、阅读理解。 A Pollution ??? Hundreds of years ago, life was much harder than it is today. People didn’t have modern machines. There was no modern medicine, either. ??? Life today has brought new problems. One of the biggest is pollution (污染). Water pollution has made our rivers and lakes dirty. It kills our fish and polluted our drinking water. Noise pollution makes us talk louder and become angry more easily. Air pollution is the most serious kind of pollution. It’s bad to all living things in the world. ??? Cars, planes and factories all pollute our air every day. Sometimes the polluted air is so thick that it is like a quilt over a city. This kind of quilt is called smog(烟雾). ??? Many countries are making rules to fight pollution. Factories must now clean their water before it is thrown away, they mustn’t blow dirty smoke into the air. ??? We need to do many other things. We can put waste things in the dustbin and not throw it on the ground. We can go to work by bus or with our friends in the same car. If there are fewer people driving, there will be less pollution. ??? Rules are not enough. Every person must help to fight pollution. ? 1. Hundreds of years ago, life was much harder than it is today because _______. ??? A. there were not any modern machines ??? B. there was no modern medicine ??? C. both A and B ??? D. there were not many people ? 2. What is the biggest problem in today’s life? ??? A. Water pollution????? B. Air pollution ??? C. Noise??????????????? D. Pollution ? 3. The most serious kind of pollution is ________. ??? A. noise pollution????? B. air pollution ??? C. water pollution????? D. A, B and C ? 4. Factories must clean their water ________. ??? A. before they are thrown away ??? B. when they are thrown away ??? C. after it is thrown away ??? D. before it is thrown away ? 5. From the passage we know that ________. ??? A. a few years ago, there was no smog at all ??? B. today people don’t have to talk to each other in a loud voice ??? C. we can drink water from the polluted rivers and lakes’ D. people are making rules in order to fight pollution 参考答案CDBDD B Happiness is for everyone. You don't need to care about those people who have beautiful houses with large gardens and swimming pools or those who have nice cars and a lot of money and so on. Why? Because those who have big houses may often feel lonely and those who have cars may want to walk on the country road in their free time. In fact, happiness is always around you if you put your heart into it. When you are in trouble at school, your friends will help you. When you get success, your friends will say congratulations to you. And when you do something good to others, you will feel happy, too. All these are your happiness. If you notice a bit of them, you can see that happiness is always around you. Happiness is not the same as money. It is a feeling of your heart. When you are poor, you can also say you are very happy, because you have something else that can't be bought with money. When you meet with difficulties, you can say loudly you are very happy, because you have more chances to challenge yourself. So you can't always say you are poor and you have bad luck. As the saying goes, life is like a revolving door. When it closes, it also opens. If you take every chance you get, you can be a happy and lucky person. (  )6. Those who have big houses may often feel ______. A.happy B. lonely C. free D. excited (  )7. When you fall down in a PE class, both your teacher and your classmates will ______. A.laugh at you B. be proud of you C. quarrel with you D. help you up (  )8. The underlined word “revolving”means “______” in the passage. A.两面的 B. 旋转的 C. 玻璃的 D. 不动的 (  )9. Which of the following is NOT true according to the passage? A.People who have cars would never like to walk in the open air. B.You can get help from others when you make mistakes. C.You can still be a happy person even if you have little money. D.Happiness is always around you though difficulties come towards you. (  )10. The best title of this passages is “______”. A.Bad luck B. Good luck C. Happiness D. Life 参考答案6~10 B D B A C  二、完形填空。 阅读下面短文,用括号内所给动词的适当形式填空。(必要时可加情态动词或助动词) Scientists are trying 1________ (make) deserts into good land again. They want 2________ (bring) water to the deserts, so people can grow crops and 3________ (live) there. They 4________ (learn) a lot about the deserts. But more and more of the earth is 5________ (become) deserts all the time. Why is this true? Scientists think that people are making deserts. People are doing bad things to the earth. Some places on the earth 6________ (not have) much rain, but they don’t become deserts. This is because some green plants are growing there. Small green plants and grass 7________ (be) very important to dry places. Plants prevent the sun from 8________ (make) the earth drier. Plants prevent the wind from blowing the earth away. When a little bit of rain 9________ (fall), the plants hold the water. Without plants, the lands 10________ (become) deserts easily. 最新中考英语谓语动词填空答案 1.to make 2.to bring 3.live 4.are learning 5.becoming 6.don’t have 7.are 8.making 9.falls 10.become 三、短文改错。 Jim Green teaches our English . He has been in China for more than two year. He has been to many interesting places in Beijing, and he has not yet been to many others parts of China. Last week he goes to Mount Emei in Sichuan Province with his family. Many people like travel by air, but Jim family think that traveling by train is the best. It is much cheap and far more enjoyable than a rushing trip by air. He had a wonderful train ride to Chengdu after they went to Mount Emei by bus. 四、重点单词回扣 重点单词 1. ____________ n.照相机;摄影机;摄像机  2. ____________ v.& n.进步;进展 3. ____________ n.坐便器;厕所 4. ____________v. 鼓励 5. ____________ adj.完美的;完全的 6. ____________ num.一千 7. ____________ v.& n.害怕;惧怕★ 8.____________ adj.印度的; n.印度人 9. ____________ conj.不管……(还是);或者……(或者);是否★ 10. ____________ adj.日本的;日本人;日语的;n.日本人,日语 11. ____________ n.狐狸 12. ____________ conj.在任何……的时候;无论何时 13. ____________ n.春天 14. ____________ n.院子 15. ____________ n.分;分币 16. ____________ n.玩具 17. ____________ n.熊 18. ____________ v.检查;审查★ 19. ____________ n.卧室 20. ____________ v.拥有;有★ 21. ____________ n.铁路;铁道 22. ____________ n.家乡;故乡 23. ____________ v. & n.搜索;搜查 24. ____________ prep.在(其)中;……之一★ 25. ____________ n.彩色铅笔(或粉笔、蜡笔) 26. ____________ n.羞愧;羞耻;惭愧 27. ____________v.将……认为;把……视为;看待★ 28. ____________ v.数数 29. ____________ n.百年;世纪 30.____________ adj.甜蜜的, 甜的, 含糖的 31.____________ v.清理,清除★ 参考答案: 1. camera 2. progress 3. toilet 4. encourage 5. perfect 6. thousand 7. fear 8. Indian 9. whether 10. Japanese 11. fox 12. whenever 13. spring  14. yard 15. cent 16. toy 17.bear 18. check 19. bedroom 20. own 21. railway 22. hometown 23. search 24. among 25. crayon 26. shame  27. regard 28. count 29. century 30. sweet 31. clear 

    • 一轮复习/基础知识
    • 2019-05-04
    • 下载4次
    • 951KB
    • 186186
  • ID:4-5798356 2019中考英语人教版八上Unit1—10阅读+重点单词回扣练习及答案(共5份)

    初中英语/中考专区/一轮复习/教材梳理/八年级上册

    2019中考英语人教版八上Unit1—2阅读+重点单词回扣练习及答案 一、阅读理解。 A A serious earthquake can be a terrible experience, and it is easy to forget safety measures(措施) in disorder(混乱). Fortunately, most earthquake safety measures are common sense, but if you forget everything else, remember the following instructions: drop, cover, and hold on. Also, most of earthquake deaths happen after the earthquake, so remember that the danger does not end when the shaking does! If you stay indoors during an earthquake, move away from unsupported areas and windows. Try to get under a doorway or another area of the building which is held up by strong beams(梁).? Stay under a table or desk only if it is very strong. Do not rush to lifts, because it is far safer to stay where you are. Cover your head with your arms around it and curl(蜷缩) into a ball, and wait for the shaking to stop.? If you stay outdoors during an earthquake, move to an area which is as open as possible. Don’t move to buildings, electric poles and other objects which may fall during an earthquake and injure you. Protect your head and stay low to the ground till the shaking ends and it is safe to move.? After an earthquake, many buildings are less strong, although they appear safe. If you stay indoors, move people from the building quickly and help disabled or injured people. Once outdoors, move well away from the building so that if it falls down, you will not be injured. Wait till public safety officials announce that it is safe to stay indoors. By planning ahead and keeping calm during an earthquake, you can greatly increase your chances of survival(生存) without injury.? (??? ) 1.The underlined word “Fortunately” in the first paragraph means______ . A. especially??? B. gradually??? C. luckily??? D. finally? (??? ) 2.We can learn from the passage that earthquake safety measures________ . A. are planned for children B. help us to keep safe C. are not necessary D. are not easy to understand? (??? ) 3.According to the passage, it isn’t a good choice? _________during an earthquake. A. to take a lift B. to stay under a strong table C. to get under a doorway D. to cover the head with arms around it (??? ) 4.If you stay outdoors during an earthquake, you can do all the following except________ . A.trying to protect your head B.moving to an open place C.moving away from buildings D.taking the disabled people into the room? (??? ) 5.The purpose of the passage is mainly to tell us how to________ . A.stay away from an earthquake B.predict an earthquake C.control an earthquake D.keep safe during and after an earthquake? 参考答案1C? 2B? 3A? 4D? 5D B Welcome to the Art Museum! You've just stepped into one of the world's greatest collections of art, covering centuries of human creativity from all over the world. With thousands of works on show, you may wonder how to start your visit, so we are here to help. Click (点击) on the “don't miss” list, and you'll find introductions of the must?see works in our collections in different museum rooms. They are great choices to start if you are new to the museum. The overlook below shows a clear floor plan of the museum and its collections. Enjoy your visit and feel free to ask for help and directions at any point during your stay. 1. Tickets can be bought online at artmuseum.www.com or at the ticket office at $10 per person. Children under 16 can get a half price. Family package (for 3~4 people) is $18. 2. A guide can be arranged (安排) for you for $40 for a 2?hour tour, giving you introductions of the must?see artworks and the interesting stories behind them. But it needs to be booked (预订) 1 day before your visit at 7695100. (  )1. The passage probably comes from a(n) ______. A.tour map B.guide book C.museum website D.art magazine (  )2. In the “don't miss” list for the Art Museum, we can know about the ______. A.free paintings B.must?see works C.new collections D.museum buildings (  )3.Which part of the museum shows Chinese art? A.The “Bridge”. B.Rice Building. C.Michigan Avenue Building. D.Mckinlock Court. (  )4.To visit the museum with his 9?year?old twins, Mr. Smith should at least pay ______. A.$15 B. $18 C.$20 D.$40 (  )5.We can know that the guide in the museum ______. A.will show you around for a whole day B.will guide you to see every artwork C.can be booked when you arrive D.needs to be booked on the phone 参考答案1~5 C B A B D  二、完形填空。 阅读下面短文,用括号内所给动词的适当形式填空。(必要时可加情态动词或助动词) Protect wild animals A thousand years ago, Hong Kong 1_______(covered) by a thick forest. As more and more people came to live in Hong Kong, these trees 2______(cut) down and burnt. Now there is no forest 3_______(leave), though there are still some small areas are covered by trees. We call these woods. Elephants, tigers, and many other animals used to live in the thick forest. When people came to live in Hong Kong, the animals began to die out. Early farmers grew rice and 4_____(keep) pigs and chickens in the valleys(山谷). They cut down the trees and burnt them. They needed fire 5______( keep) themselves warm in winter, to cook their food and to keep away from the dangerous animals. Elephants quickly disappeared because there was not enough food for them. So 6_____(do)most of the wolves and tigers. Monkeys and many other animals soon died for the same reason. You might think that there are no longer any animals in Hong Kong except in the zoos. But there are still about 36 different animals 7_____(live)there. One of the most interesting animals in Hong Kong is the barking deer. (赤麂)These are beautiful little animals with a rich brown coat and a white patch under the tail.It8_____(look) like deer but they are much smaller. They are less than two feet tall. They make a sound rather like a dog barking. There are now not many barking deer 9_____(leave). So it is important for people to protect them and other wild animals. 最新中考英语谓语动词填空答案 1.was covered 2.were cut 3.Left 4.kept 5.to keep 6.did 7.Living 8.Looks 9.left 10.to protect 三、短文改错。 读下面的短文,每一行中带有划线的单词都是错误的,请按照示范,把正确答案填在后面的横线上(每空一词,不得改变原文意思)。 I live in the country and my father was a farmer. 1.___ He is now forty—five year old. Because of years of 2.____ hard work, he looks old than his age. When I was 3._____ young, he use to tell me the importance of study. 4._____ Father knows little about English and other subject. 5.______ But he usually gives me some good advices on how 6.______ To learn my lessons good. He is not only kind to me 7._______ But also very strict with me. With the help, I’ve made 8._______ great progress. I’ll never forgot what he taught 9._______ me. I think my father is a best father in the world. 10._______ 答案 1.Is 2.years 3.Older 4.used 5.Subjects 6.advice 7.Well 8.his 9.Forget 10.the 【解析】 试题分析:这篇短文主要讲述了人们喜欢游泳但是他们并不注意自己的安全问题,好多学生在游泳中失去自己的生命,本篇文章好还讲述了怎么游泳才是安全的。 1.考查动词时态。句意:我住在乡下,我的父亲是一个农民。根据时态保持一致,用一般现在时,故改为is 2.考查名词复数。句意:他现在45岁了。要用复数,故改为years。 3.考查形容词比较级。句意:她比他的年龄看起来老多了。根据题意可知用比较级,故改为older 4.考查固定词组。句意:当我还小的时候他过去常常告诉我学习的重要性,故改为used,used to do表示过去常常做某事。 5.考查名词复数。句意:关于英语和其他的科目父亲知道的很少。Other +名词的复数。故改为subjects。 6.考查固定词组,句意:但是他通常给我一些怎样学好英语的建议。Give sb some good advice on sth在某方面给某人一些建议。故改为advice是不可数名词。 7.考查副词。句意; 但是他通常给我一些怎样学好英语的建议。修饰动词用副词,故改为well。 8.考查代词。句意:在他的帮助下我已经取得了很大的进步。With one’s help在某人的帮助下,故改为his 9.考查介词。句意:我永远不会忘记他交给我的东西。根据时态,will +动词原形,故改为forget 10.考查冠词。句意:我认为我的父亲是世界上最好的父亲,the +形容词的最高级,故改为the。 考点:单词改错。 四、重点单词回扣 重点单词 1. ____________ pron.任何人★      2. ____________adv.在任何地方 3. ____________ pron.某事;某物★ 4. ____________ pron.没有什么;没有一件东西★ 5. ____________ pron.每人;人人;所有人 6. ____________ v.好像;似乎;看来★ 7. ____________ pron.某人★ 8. ____________ n.日记;记事簿 9. ____________ n.活动 10. ____________ v.& n.尝试;设法;努力★ 11. ____________ n.差别;差异 12. ____________ v.等待;等候★ 13. ____________ n.伞;雨伞 14. ____________ adj.湿的;潮湿的 15. ____________ prep.& adv.在……下面;到……下面★ 16. ____________ adj.& adv.足够的(地);充分的(地)★ 17. ____________adv.像……一样,如同;conj.当……时,如同 18. ____________ n.家务劳动;家务事 19. ____________ adv.几乎不;几乎没有★ 20. ____________ adv.在任何时候;从来;曾经★ 21. ____________ adv.一次;曾经 22. ____________ adv.两次;两倍 23. ____________ n.节目★ 24. ____________ n.咖啡 25. ____________ n.健康;人的身体(或精神)状态 26. ____________ n.结果;后果★ 27. ____________ conj.虽然;尽管;即使 28. ____________ prep.以;凭借;穿过★ 29. ____________ n.牙科医生 30. ____________ n.杂志;期刊★ 31. ____________ adv.然而;不过★ 32. ____________ adv.几乎;差不多★ 33. ____________ pron.没有一个;毫无★ 34. ____________ n.头脑,心智★ 35. ____________ n.得分;点; v.指,指向 参考答案: 1.anyone 2. anywhere 3. something 4. nothing 5. everyone  6. seem 7. someone 8. diary 9. activity 10. try 11. difference 12. wait 13. umbrella 14. wet 15. below 16. enough 17. as 18. housework 19. hardly 20. ever 21. once 22. twice 23. program/programme 24. coffee 25. health 26. result 27. although 28. through 29. dentist 30. magazine 31. however 32. almost 33. none 34. mind 35. point 2019中考英语人教版八上Unit3—4阅读+重点单词回扣练习及答案 一、阅读理解。 A (2019中考日常生活类训练) There are always times when your children get bored with studying. There are also moments when you are looking for something educational (教育的) yet funny and easy to do. With a few things and a little preparation, you can easily entertain (娱乐) and educate your children. ???? Do you read any magazines with pictures? Keep them. They can make a funny family game. ???? Sit with your children and look at the pictures. You can cut out interesting pictures and ask your children to lay (放置) them out. Use as many pictures as possible. For example, if it is a picture of a book, cut it out; even if it is an action, such as washing clothes, cut it out. Try to get as many different pictures as possible. ???? In this game, you are going to use the pictures to let your children make up their own stories. Then take any kind of table, even the kitchen table, and let your child lay out the pictures any way they wish. They don’t need to use all of them, just as many as they want. ???? After they have laid out the pictures, have them tell a story. If some pictures don’t fit in with their stories, don’t use them. If they find a different picture to add another part to their story, let them do it. The more pictures you have, the more creativity (创造力) will come from your children. 1. What’s the passage mainly about? ???? A. How to enjoy pictures with children at home. B. How to entertain your children by drawing pictures. C. How to educate children in an interesting and easy way at home. ???? D. How to tell stories to your children at home. 2. If parents want to play this game with their children, they have to ______. A. collect enjoy with pictures B. prepare a lot of things for the game C. tell as many stories as possible D. lay out the pictures for their children 3. After the pictures are cut out, children should ______. A. ask their parents questions B. find a table to play the game C. lay out the pictures ???? D. change the pictures 4.What does the underlined phrase "fit in with" in the last paragraph probably mean? A. match??? B. cover ????C. mean?? D. entertain 5. When playing this game, children _____. ???? A. cut out pictures from magazines or books B. read magazines or wash clothes C. make up stories about the pictures D. make up stories with their parents 参考答案1C 2A 3C 4A 5C B Two years ago I graduated from university and went back to work as a bank clerk in my hometown. I lived with my parents in a flat in which I have lived for 24 years so far. But the flat has only two rooms and it was not big enough for us to live together any more. So last month we spent all our money buying a new apartment. It is very beautiful. Now let me tell you something about it. Our apartment is not in the center of the city. It is 2 miles away from the center. But different buses can take us to different places at any time. And we don't have any traffic jam. Our apartment is on the fifth floor of a tall building. There are 32 floors and a car park in the basement. My father parks his car there. There are three bedrooms in our apartment, one for my mother and father, one for me and the other for guests who come to visit us. There is a living room, a kitchen and a bathroom in our apartment. When you step into our apartment, you can see a wooden sofa, a tea table, a big Sony TV in the living room. We do not have a garden, but there is a small balcony outside the living room, a place for us to plant flowers and hang up our wet clothes. There are some plants on the balcony. In summer we can sit on the balcony to feel the cool wind because it gets hot inside the apartment. I love our apartment. We'll try our best to make it a comfortable place to live in. (  )6. When I graduated from university, I was ______ years old. A. 20 B. 22 C. 24 D. 26 (  )7. From the passage we know that the transportation around our new apartment is ______. A.bad B. so?so C. busy D. convenient (  )8. You can see the following things in the living room except ______. A. a sofa B. a tea table C. a big Sony TV D. a telephone (  )9. The underlined word “balcony” in the passage means “______”. A.阳台 B. 杂物房 C. 书房 D. 餐厅 (  )10. Which is the best title for the passage? A. I like living in the center of the city B. I live with my family in an apartment C. I love my new apartment D. There are many things in my apartment 参考答案6~10 B D D A C  二、完形填空。 阅读下面短文,用括号内所给动词的适当形式填空。(必要时可加情态动词或助动词) Heavy schoolbags Are you carrying too much on your back at school? I’m sure lots of children of your age (1)______( say) “yes”. Not only do the students in China have this problem, but also children in the United States have heavy schoolbags. Experts (2)________( start) to worry that younger and younger students (3)______ (have) back and neck problems as a result of schoolbags being too heavy for them. “It’s hard for me(4)_______( go) upstairs with my bag because it’s too heavy,” said Rick Hammond, an 11-year-old student in the US. Rick is among students who have common schoolbags with two straps(带子) to carry, but many students(5)________( choose) rolling(有滚轮的) bags. But even with rolling bags, going upstairs and getting on buses are still problems for children. Many of them hurt their backs or necks because of the heavy schoolbags. But how much is proper for them? Doctors say students(6)________(carry) no more than 10% to 15% of their own body weight(重量).Scott Bautch, a back doctor, said children under Grade 4 should stay with 10%. But it is also important that other children don’t stay with over 15%, because their bodies (7)_____ still______( grow). “Children are losing their balance and falling down with their schoolbags,” he said.Parents and teachers are starting to tell children to only take home the books they need (8)______( read) that night. Some teachers are using pieces of paper or thin workbooks for students (9)_______(take) home.One of the best answers is, as some children (10)______(say), to have no homework at all! 最新中考英语谓语动词填空答案 1. will say 2. are starting 3. are having 4 to go. 5. choose 6. should carry 7.are growing 8. to read/read 9. to take 10. said 三、任务型阅读。 Sydney is in the east of Australia. It is a lively city. It’s famous for its Opera House and the Sydney Harbor Bridge. The weather is warm. The temperature is about 12 degrees in winter. And it is about 35 degrees in summer. It has beautiful beaches and many parks. In the west of Sydney, there is a big park called the Blue Mountains. You can see many visitors in the park from different countries. It’s quite a popular park. The only way to see this park is by going through a bush (荒野小路). Then you can find some nice gravel (砂砾) roads. The roads can take you to the Blue Mountains. Of course, you will need to travel with food and water. It will take you some days to see a small part of the mountains, because there are many roads to get to the Blue Mountains. Sydney has many beautiful beaches. Two of them are quite famous. They are Bondi and Manly. Bondi has a nice street with many shops and restaurants. Parking is not difficult in the place. Manly is a great beach. If you want to go there, you can take a boat. It's a cheap and great way to see the Sydney Harbor. It will take you about 30 minutes. If you are going to visit Sydney, I hope you will enjoy it. 1. What is Sydney famous for? 2. Where is the Blue Mountains? 3. Why do you spend some days getting to the Blue Mountains? 4. How can we get to Manly? 5. How long will it take you to get to the Sydney Harbor? 【主旨大意】本文是一篇说明文。介绍了位于澳大利亚东部的美丽城市悉尼。文章首先向我们介绍了悉尼著名的大歌剧院和悉尼海港大桥,以及悉尼的气候、公园和海滩,同时还说明了参观这些公园和海滩的方式。 1. Opera House and the Sydney Harbor Bridge.【解析】题干意为:悉尼以什么而著名?根据文章第一段第三句“It's famous for its Opera House and the Sydney Harbor Bridge.”可知答案。 2. In the west of Sydney.【解析】题干意为:蓝山在哪里?根据文章第二段第一句“In the west of Sydney, there is a big park called the Blue Mountains.”可知答案。 3. Because there are many roads to get to the Blue Mountains.【解析】题干意为:为什么参观去蓝山要花费好多天时间?根据文章第二段最后一句“…to see a small part of the mountains, you need some days, because there are many roads to get to the Blue Mountains.”可知答案。 4. By boat./Take a boat.【解析】题干意为:我们如何到达Manly? 根据文章第三段第七句“If you want to go there, you can take a boat. ”可知答案。 5. About 30 minutes.【解析】题干意为:你去悉尼港要花费多长时间?由最后一段中“It’s a cheap and great way to see the Sydney Harbor. It will take you about 30 minutes.”可知答案。 四、重点单词回扣 重点单词 1. ____________ adj.& pron.两个;两个都  2. ____________ adj.极好的;了不起的 3. ____________ n.镜子 4. ____________ n.小孩;年轻人 5. ____________ adj.必需的;必要的★ 6. ____________ modal v.应该;应当;可以★ 7. ____________ v.伸手;到达;抵达★ 8. ____________ n.手 9. ____________ n.内心;心脏 10. ____________ n.手臂;上肢 11. ____________ v.分享;共享;共用;分摊★ 12. ____________ n.信息;消息★ 13. ____________ adv.不过, 可是,然而; conj. 虽然,尽管,不过★ 14. ____________ v.笑,发笑; n. 笑声 15. ____________ v.感动;触摸★ 16. ____________ n.戏院;剧场 17. ____________ adj.使人舒服的;舒适的 18. ____________ n.座位;坐处(如椅子等) 19. ____________ n.银幕;屏幕 20. ____________ n.票;入场券 21. ____________ n.歌曲 22. ____________ adj.新鲜的;清新的 23. ____________ n.菜单 24. ____________ n.奖;奖品 25. ____________ pron.每人;人人;所有人★ 26. ____________ n.实例;范例★ 27. ____________ adj.贫穷的;清贫的 28. ____________ adj.漂亮的; adv.相当,十分,很★ 参考答案: 1. both 2. fantastic 3. mirror 4. kid 5. necessary  6. should 7. reach 8. hand 9. heart 10. arm 11. share 12. information 13. though 14. laugh 15. touch 16. theater/theatre  17. comfortable 18. seat 19. screen 20. ticket 21. song 22. fresh 23. menu 24. prize 25. everybody 26. example 27. poor 28. pretty 2019中考英语人教版八上Unit5—6阅读+重点单词回扣练习及答案 一、阅读理解。 A Almost every Chinese person can recite the two lines of the famous poem. "Every grain on the plate comes from hard work (难知盘中餐, 粒粒皆辛苦) ". But sadly, many of us don't actually get the real meaning of these lines: Don't waste food. ??? A CCTV program, News One Plus One, reported that food Chinese people throw away every year is enough to feed 200 million people for a year. ??? Do we have too much food? No, according to the UN World Food Program, there were 925 million hungry people around the world in 2010, especially in developing countries. Six million children die of hunger every year. ???? Chinese people are well known for being generous (慷慨的) . Many even feel that they lose face if their guests have eaten all the food on the table. ???? Luckily, a number of people have realized the importance of saving food. Last November, Li Hong, a waitress in a restaurant in Nanjing, got fired (开除) because she took some leftover (剩余的) food home for her son. Many people stood by her side and agreed that it was not right to waste food. ??? What should we do in our daily lives to waste less food? Here are some tips: 1. Do not order (定购) too much in a restaurant. Only order what you want to eat. If you cannot eat all the food you ordered, take the rest of it home. 2. Don't be too picky(挑剔的) about food. Some food may not taste great. But your body needs it. 3. Keep an eye on what food you have at home. Don't buy too much, especially for vegetables and fruit. 1. According to News One Plus One, Chinese people __________. A. save food enough to feed 200 million people for a year. B. throw away lots of food every year. C. get enough food to feed millions of people every year. D. have to feed 200 million hungry people every year. 2. In the third paragraph, we know that __________. A. we have too much food to feed people in the world. B. there were 925 million people in developing countries. C. because of hunger, six million children die every year. D. there are only a few people getting hungry every year.3 3. In the fourth and fifth paragraphs, we can conclude (得出结论) that __________ ? A. all Chinese people are generous. ? B. Chinese people always waste food. ? C. U Hong got fired because she wasted food. ? D. everyone should get into the habit of saving food. 4. What should we do to save food in our daily lives? ? A. When we order too much food in a restaurant, just take the leftover food home. ? B. Eat more food that doesn't taste great. ? C. We should not buy vegetables and fruit. D. We should keep an eye on the food we like. 5. What's the main topic of the passage? A. Don't waste food. ? B. Many people die of hungry. ? C. Don't be picky about food. D. Eat all the food you order. 参考答案1B 2C 3D 4A 5A B Films at the Museum Two European films will be shown on Saturday afternoon at the Museum Theatre. See Broken Window at 1:30. The Workers will be at 3:45. For further information, call 4987898. Captain Good Fellow Do your children enjoy interesting stories, funny games, and exciting dances? Captain Good Fellow will be ready to teach all these things to children at the City Theatre on Saturday morning at 10:00, free. International Picnic Are you tired of eating the same food every day? Come to Central Park on Saturday and enjoy food from all over the world. Delicious but not expensive. Noon to 5:00 p.m. Take me out to the Ballgame It's October, and Saturday night (7:00~9:00) is your last chance to see the Red Birds this year. Get your tickets at the gate. It might be cold. Don't forget sweaters and jackets. Do you want to hear The Zoo The Zoo, a popular rock group from Australia, will give their first U. S. concert this Saturday night, at 8, at Rose Hall, City College. (  )1. On Saturday morning, you can ______. A.go to watch a ballgame B.take children to play games at the City Theatre C.go to a concert at Rose Hall, City College D.go to the Central Park for a picnic (  )2.The Red Birds Ballgame ______. A.is in the afternoon B.is outside C.is at the gate D.might be cold (  )3.You can eat many different kinds of food from all over the world if you ______. A.go to the City Theatre B.go to the Central Park C.buy tickets at the gate D.go to see a film (  )4.The Zoo is ______. A.a US concert B.a park with many red birds in it C.a music group D.going to give their last concert (  )5. Which is NOT possible for Mr. Turner to do if he wants to have a nice Saturday? A.Watching a ballgame and having a picnic. B.Having a picnic and seeing a film. C. Listening to a concert and watching a ballgame. D.Seeing a film and listening to a concert. 参考答案1~5 B B B C B  二、完形填空。 阅读下面短文,用括号内所给动词的适当形式填空。(必要时可加情态动词或助动词)  If you look at the sky one night and see something (1)_______(move) and shining that you (2)_____ never ______(see) before, it might be a comet (彗星).   A comet sometimes looks like a star. Like a planet, a comet has no light of its own. It shines from the sunlight it reflects (反射). Like the earth, a comet (3)_______(go) round the sun, but on a much longer path (轨道) than the earth travels. If a comet isn’t a star, what is it then?   Some scientists think that a large part of a comet is water frozen into pieces of ice and (4)______(mix) with iron and rock dust and perhaps a few big pieces of rock. When sunshine melts (融化) the ice in the comet, great clouds of gas go trailing after it. These clouds, together with the dust, form a long tail. Many people perhaps (5)______(see) a comet. However no one knows how many comets there are. There (6)_______( be) millions of comets, but only a few come close enough for us to see.   An Englishman (7)_______(name) Edmund Halley, who lived from 1656 to 1742, found out a lot about the paths that comets take through the sky. Some comets move out of our sight and never come back. Others keep (8)________(come) back at regular times. A big comet that keeps coming back was named after Halley because he was the one who worked out when it(9)_______(come) back again. Maybe you have ever seen Halley’s Comets because the last time it came close to the sun and the earth was in the year 1986. Then people all over the world were outside at night to look at it. You (10)____probably ______( see) Halley’s Comets when it comes near the earth again. 最新中考英语谓语动词填空答案 1. moving 2.have seen 3. goes 4. mixed 5 have seen. 6. may be 7. named 8. coming 9. would come 10.will see 三、首字母填空。 在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺,每空格限填一词,首字母已给。 Ronaldo was born on September 22,1976. He loved football at a very young(1)a .When he was four,his father gave him a football(2)a Christmas present. From then on,he played with it every day. At the age of 14,he gave up school to be a real football(3)p .Ronaldo began to(4)p for Cruzeiro,a football club,on May 25,1993. Ronaldo has been named World Soccer Magazine’s Player of the year after his success for Brazil in the 2002 World Cup. He(5)g eight goals in the World Cup. It was the most since West Germany’s Gerd Mueller scored ten in 1970.(6)U ,one of his knees was badly(7)h ,so he had to stop to(8)h a good rest for about a year. What a pity! But when he restarted his career(事业),he did as wonderfully as before. He loves football and regards it as his life. He will never give up(9)u he can’t play any more. Ronaldo was supported by more than 26 percent of all football fans. He has(10)w the FIFA(国际足联)prize three times. He is now a real star for the young football fans. 【参考答案】 1、age 2、as 3、player 4、play 5、gained 6、Unluckily 7、hurt 8、have 9、until 10、won 四、重点单词回扣 重点单词 1.____________ n.新闻节目;新闻    2. ____________ n.& v.希望 3. ____________ v.发生;出现★ 4. ____________ n.笑话;玩笑 5. ____________ adj.著名的;出名的 6. ____________ adj.富有的 7.____________ modal v.可能;可以 8. ____________ adj.主要的;最重要的 9. ____________ n.原因;理由★ 10. ____________ adj.普通的;常见的 11. ____________ n.电影 12. ____________ adj.愿意的;准备好的 13. ____________ adj.简单的;易做的 14. ____________ n.陆军;陆军部队 15. ____________ v.介意,对(某事)烦恼 16. ____________ n.医生★ 17. ____________ n.工程师 18. ____________ n.驾驶员;司机 19. ____________ n.飞行员 20. ____________ n.学院;大学;高等专科学校 21. ____________ n.(综合性)大学;高等学府 22. ____________ n.文章;论文 23. ____________ n.队;组 24. ____________ adj.外国的 25. ____________ pron.他(她、它)们自己 26. ____________ n. 厨师; v.烹饪,煮★ 27. ____________ n.承诺,诺言; v.许诺,承诺★ 参考答案: 1.news 2. hope 3. happen 4. joke 5. famous 6. rich 7. might 8. main 9. reason 10. common 11. film/movie 12. ready 13. simple 14. army 15. mind 16. doctor 17. engineer 18. driver 19. pilot  20. college 21. university  22. article  23. team  24. foreign  25. themselves 26. cook  27. promise 2019中考英语人教版八上Unit7—8阅读+重点单词回扣练习及答案 一、阅读理解。 A The world has many beautiful sounds. We can hear the songs of birds and the laugh of people. We can listen to cool music and news reports. And it’s all because of our ears! They bring us a world of sounds. But some people can’t hear any sound at all. Some are born deaf. Others can hear well in their childhood, nut too many loud sounds hurt their ears later on. Many people in China can’t hear ordinary sounds clearly. Lots of them are children. Most of them are born with good hearing. But six children of every 1,000 have hearing problems when they are born. And if a children has hearing problems, he or she usually will also have some learning problems at school. A lot of things can cause fearing problems, like, too much earwax is not good for our hearing. And noise louder than 85 decibels (分贝) can hurt our ears and make us lose our hearing for a short time or even for ever. Hearing is important for all of us. So we should do our best to give our ears special care. Don’t forget to do the following: ◎ Try to stay away from places with too much noise. If you have to go, wear earplugs. ◎ When swimming, remember to put earplugs into your ears to stop water from getting in. ◎ Never put anything sharp into your ears. If you think you have too much earwax, ask your parents to help you clean it out. Keep these things in mind. Then you won’t be saying “WHAT? WHAT?” when you are older. 1. What does the underlined word “earwax” mean in the passage? ?? A. 耳膜???????? B. 耳鸣???????? C. 耳垢??????? D. 耳疾 2. Which of the following is NOT talked by the writer? ?? A. Illness and hearing problems.??????????? B. people with hearing problems. ?? C. Ways to protect our ears.??????????????? D. Danger of loud noise. 3. ____________ is/are bad for our ears. ?? A. A little earwax?? ????B. Earplugs??????? C. All noise???? D. Noise louder than 85 decibels 4. The underlined sentence means ___________. ?? A. When you get older, you know it’s not polite to ask “What?”. ?? B. When you get older, you still have good hearing. ?? C. When you get older, you won’t ask questions. ?? D. When you get older, you will have fewer questions. 参考答案1C? 2A? 3D? 4B B I've been working in a school for more than twenty years. Many parents often ask me, “How can you teach your child good study skills? How can he or she get the homework done as quickly as possible?” Here are some tips: 1. If the child is as young as nine or ten years old, ask him or her to prepare a small notebook to write down the homework given by his or her teachers. By developing this habit, he or she will learn to be much more responsible (负责的). 2. Find a good place to study. This should be a quiet place that is free from everything but study things. No games, radios, or televisions. Once you have decided on a place to study, this should be the only place where your child does his or her homework and studies. There should also be a very specific time for homework to be done. Usually, homework should be done as soon as the child gets home from school. This also goes for the kids who take part in after?school activities. Of course, it is a good idea to allow the child to have a healthy snack before the work begins. 3. Also remember that it is the child's duty to do his or her homework. Some children give up easily and go to Mom and Dad for help when they have a problem. Try to let them solve it first. By doing this, they will get a sense of success from overcoming problems. In this way we help them to help themselves. (  )6. Asking the kids to keep a notebook to remember their homework will make them ______. A.remember more B. learn more C. more responsible D. more interested in studying (  )7. The place where the children study must ______. A. be free for everything B. have a TV set and a computer C. be quiet, bright and free from things D. be big, clean and tidy (  )8. What does the underlined word “overcoming” mean in the passage? A.忘记 B. 离开 C.意识到 D. 克服 (  )9. The children should ______ when they have trouble with their homework. A. ask their parents for help B. try to solve the problems by themselves C. wait for their teachers' help D. put it away and have a snack (  )10. This passage is written ______. A. for parents to help their children study well B. for the children who want to improve their study C. for teachers to teach their students D. for housewives to make their kids happy 参考答案6~10 C C D B A  二、完形填空。 阅读下面短文,用括号内所给动词的适当形式填空。(必要时可加情态动词或助动词) Mr Clark (1)___________ (bear) in a small town of England. When he finished middle school, he (2)____________(find) work in the police station and he (3)___________(work) there for 42 years and he’ll retire(退休)this autumn. He tried to work hard in the past 42 years but he wasn’t a lucky man and never caught a thief. He was often sorry for it. Last weekend, when Mrs Clarke (4)____________ (cook) supper, she found there was no sugar. So she asked her husband (5)____________ (buy) some in the shop near their house. He came in the shop and found a young man (6)__________ (steal) some money from a woman’s bag. He ran to the thief quickly, but the young man found and (7)___________ (run) away at onec. Mr Clarke ran after him. The thief ran into a blind alley(死胡同)and Mr Clarke (8)__________ (catch) him at last. “Please give me a chance, sir, said the young man. “I never stole before.” “Who (9)__________ (give) me a chance?” said Mr Clarke. “I’ll soon retire and I (10)_________ (catch) a thief for the first time!” 最新中考英语谓语动词填空答案 1.was born 2. found 3.has worked 4.was going to cook/was cooking 5. to buy 6. stealing 7. ran 8. caught 9. will give 10. have caught 三、短文改错。 Dear Sam, I have accepted the history book you sent to me. Here I wish to express my thanks to you of your kindness. Now I am write an English article on friends and friendship. Eager to have a history book, I searched several bookstores for it. To my surprised, I couldn’t find the book I wanted it. I was worrying about it while you happened to appear. You immediately offered to lend me your. That was very kind of you. The book you posted to me will certain be helpful. Thanks again! I will return to you as soon as possible. Yours, Johnson 四、重点单词回扣 重点单词 1. ____________ n.纸;纸张    2. ____________ n.将来;未来★ 3. ____________ n.地球;世界 4. ____________ v.建筑;建造 5. ____________ n.天空 6. ____________ n.太空;空间★ 7. ____________ adv.已经;早已 8. ____________ n.工厂 9. ____________ adv.& prep.在……里面 10. ____________ prep.在……期间 11. ____________ n.假期;节日★ 12. ____________ n.单词;词★ 13. ____________ v.种植; n.植物 14. ____________ adj.人的; n.人★ 15. ____________ n.西瓜 16. ____________ v.增加;添加 17. ____________ n.食糖 18. ____________ n.机器;机械装置 19. ____________ n.片;块;段 20. ____________ n.秋天;秋季 21. ____________ n.英格兰 22. ____________ v.(使)充满;装满 23. ____________ v.接待;服务;提供★ 24. ____________ n.温度;气温;体温 25. ____________ v.覆盖,遮盖; n.覆盖物,盖子 参考答案: 1. paper 2. future 3. earth 4. build 5. sky 6. space 7. already 8. factory 9. inside 10. during 11. holiday 12. word 13. plant 14. human 15. watermelon 16. add  17. sugar 18. machine 19. piece 20. autumn/fall 21. England 22. fill 23. serve 24. temperature 25. cover 2019中考英语人教版八上Unit9—10阅读+重点单词回扣练习及答案 一、阅读理解。 A Invertors are always looking for ways to make our lives easier, greener and more fun. Take a look at 2010’s coolest inventions in science and technology. What in the world will inventors dream up next? ? ?Robot Teachers ? ?Some students in South Korea have a new language teacher: an English-teaching robot. The robot help students practice speaking English. South Korea needs about 30,000 foreigners to teach English. The robot teachers are helping to solve a shortage(短缺)English teachers. Could robots take the place of the human teachers one day? ? ?A Touch Tablet (书写板) ?? Apple, creator of the iPhone and iPod, had another hit invention this year with iPad. The iPad is a touch-screen tablet computer. It gives users video, websites, books and games at their fingers. Apple sold 3 million iPads in the first 80 days on the market. ?? Up, Up and Away ? ?It took him 30 years to develop it, and now Glen Martin’s is ready to take off. The Martin Jetpack (喷气动力背包), a personal flying machine, allows the users to fly 2.4 km into the air. Unfortunately, you can not fly for very long. The jetpack only holds the fuel(燃料) for about 30 minutes’ flight. It will sell for S 100,000. Field tests begin in 2011. 1.The robot teachers can ___________ A. train students to speak English ?? B. help students learn Japanese and English????? C. take the place of the human English teachers now 2.The underlined word “ hit” means ______. ?? A.撞击????? ??????????????? B. 妙语? ??????????????? C. 成功 3. Glen Martin spent ______on his flying machine. ?? A. a very short time??????????????? B. quite a long time??????? ??? C. just a little money 4. Which invention can you use to fly in the air? ?? A. The iPad?????????????????????????? B. The robot??????????????????????? C. The Martin Jetpack 5. The best title for this passage may be ________ ?? A. Coolest Inventions of 2010 ????????????????????? ? ?B. Most Useful Comouter of 2010????? ?????? ? ?C. Greatest Discoveries of 2010 参考答案ACBCA? B Sunshine School Library Guide Welcome to Sunshine school library! It's a good place to enjoy yourself in the sea of books. This guide will offer you some information about our school library. You can use this guide to help your kids use our library. ◆Service hours 3:00 pm~5:30 pm on school days; 8:30 am~11:00 am on weekends On school days, your kids may borrow or return books during opening hours only when his classroom teacher allows him to. At the weekend, our library is open to both you and your kids. ◆Borrowing Each student can borrow one or two books at a time. More books can be borrowed only for class reading activities and school research. ◆Returning Books which borrowed from the library can be kept for 15 school days. The books must be returned before the due (到期的)date, or the kid can not borrow other books. ◆Damaged(受损的) or Lost Books When a book is returned in a damaged condition, the kid will have to pay three dollars for the damage. Full price must be paid if a book is lost. We encourage students to carry their library books in plastic bags to protect them from rainy weather. ◆More information Tel:3362-1323 Website:www.sunshinelibrary.com (  )1. This library guide is for______ of the Sunshine School. A. teachers B. workers C. visitors D. parents (  )2. Students can borrow more than two books at a time______. A. for sending exams B. to do school research C. for after?school activities D. to read together with their parents (  )3. ______must be paid when a student loses the book he borrows. A. Three dollars B. Half the price of the book C. Full price of the book D. Twice the price of the book (  )4. The students are advised to use ______to prevent rain. A. plastic bags B. raincoats C. pockets D. school bags (  )5. Which of the following is NOT true? A. The library is open for two and a half hours every day. B. Both students and parents can go to the school library on weekends. C. Students can go to the library during opening hours as they like. D. Students can keep the books that they borrow for fifteen school days. 参考答案1~5 D B C A C  二、完形填空。 阅读下面短文,用括号内所给动词的适当形式填空。(必要时可加情态动词或助动词) A sudden ringing woke Peter up. He turned on the light, got up and went to answer the phone. “ 1 you still _______ (lie) on the bed?” Came Henry’s voice. “Yes,” said Peter. “But it’s only four.” “ 2 your watch ________ (not work)? Open the window and look outside. I 3 (arrive) at the bus stop already.” Peter did as his friend said. It 4 (snow) heavily and it was white everywhere. Skiing was both Peter’s favorite hobby and mine, too. I ran to the telephone and said, “Wait for me there and I 5 (get) there in a quarter of an hour.” After half an hour Peter and his friends were on the bus. It was cold and the roads 6 (cover) with snow. The old driver seemed to be careful. He drove slowly and all the passengers 7 (understand) why he did so. Suddenly a woman in the front of the bus called out. People 8 (not know) what happened and they looked ahead. A truck quickly approached our bus. We were too 9 (frighten) to say a word. At the last moment the driver turned the bus aside and it hit a tree by the road. The truck passed by quickly and fell into the river. Luckily, none of the passengers 10 (hurt). But they were not happy. They had to save the truck driver! 最新中考英语谓语动词填空答案 1 Are lying 2 .Doesn’t work 3. have arrived 4. snowed 5. will get 6. were covered 7. understood 8. didn’t know 9. frightened 10. was/were hurt 三、任务型阅读。 This week, our topic is pollution. What are the answers to all of our pollution problems? We asked two experts to give their views. ◆Forest Smith is a member of Green First, an environmental group. Our future on the Earth looks very bad. We are dumping waste on our land. We can’t breathe the fresh air. The sea is polluted, too. I visited some relatives recently in a small village. They grow their own food and cycle everywhere. They are not wealthy, but they are happy and healthy. We must close the factories producing useless products. That will reduce rubbish and air pollution. We must recycle more, give up all cars, and improve public transport. A large problem is overpopulation in big cities. We must give up big cities and factories, and go back to a simple way of life. ◆John Green is a scientist at a university. Things are not as bad as Forest says. We’ll have a bright future. We don’t need to give up cars but we need to invent better, cleaner engines. This won’t stop the problem of traffic jams. So we need better public transport. We should also recycle more. But some things are getting better. My sister returned last month after living abroad for five years. She said, “Our old neighbourhood doesn’t look the same as before-it is cleaner and greener now.” In a word, science has brought many improvements to our life. Forest Smith: A member of an (1) ________ group Our future on the Earth looks bad. ◆We’re (2) ________ waste on our land.◆The air can’t be (3)_________ in. ◆People have polluted the sea.◆The population in big cities is very (4) ________. What we can do? ◆(5)_______ some factories will reduce rubbish and air pollution.◆We must recycle more and (6)_______ the public transport better. Conclusion: We must go back to a simple way of life John Green: A (7)______ at a university. We still have a (8)______ future. ◆Better and cleaner engines are (9) ______ because we can’t give up cars.◆We also need better transport and to recycle more. Conclusion: Life has been (10)________ a lot because of science. 【主旨大意】本文是一篇说明文。文章主要讲述环境污染问题。通过采访两位专家,他们给出不同的观点。值得大家思考。 1. environmental【解析】根据第二段第一句“Forest Smith is a member of Green First, an environmental group.”可知Forest Smith是环保组成员之一,此处修饰后面的名词,用形容词,故填environmental。 2. dumping【解析】根据第三段第二句“We are dumping waste on our land.”可知答案,根据前面的are可知此处应该时现在分词,故填dumping。 3. breathed 【解析】根据第三段第三句“We can’t breathe the fresh air.”可知此处是呼吸,breathe与主语之间有被动关系,用被动语态,故填breathed。 4. large【解析】根据第六段第一句“A big problem is overpopulation in big cities.”可知答案,故填large。 5. Closing【解析】根据第五段一二句“We must close the factories producing useless products. That will reduce rubbish and air pollution.”可知此处应该填关闭,此处在句中作主语,应该用动名词,故填Closing。注意句首字母大写。 6. make【解析】根据倒数第三段最后一句“we need better public transport. We should also recycle more.”再结合表格中的句子可知此处表示的是让公共交通更好,故填make。 7. scientist【解析】根据倒数第五段“John Green is a scientist at a university.”可知答案,故填scientist。 8. bright【解析】根据倒数第四段第二句“We’ll have a bright future.”可知答案,故填bright。 9. needed【解析】根据倒数第四段第三句“We don’t need to give up cars but we need to invent better, cleaner engines.”可知此处应该是需要,need与主语之间有被动关系,用被动语态,故填needed。 10. improved【解析】根据文章最后一句“In a word, science has brought many improvements to our life. ”可知此处是改善,结合表格中的句子可知此处是动词,由前面的be可知此处是被动语态,故填improved。 四、重点单词回扣 重点单词 1. ____________ n.考试    2. ____________ adj.有空的;可获得的 3. ____________ conj.& prep.到……时;直到……为止★ 4. ____________ v.接受★ 5. ____________ v.拒绝 6. ____________ n.工作日 7. ____________ v.回答;回复 8. ____________ adj.高兴的;乐意的 9. ____________ prep.没有;不(做某事)★ 10. ____________ n.音乐会;演奏会 11. ____________ n.客人;宾客 12. ____________ v.转寄,发送; n.向前,前进 13. ____________ n.会议;集会;会面 14. ____________ n.录像带;录像 15. ____________ n.巧克力★ 16. ____________ n.出租汽车;的士 17. ____________ v.& n.旅行;游历 18. ____________ conj.除非;如果不★ 19. ____________ n.钱包 20. ____________ v.解决;解答 21. ____________ v.相信;信任 22. ____________ n.错误;失误★ 23. ____________ n.步;步骤 24. ____________ n.经验;经历 参考答案: 1. exam 2. available 3. until 4. accept 5. refuse 6. weekday 7. reply 8. glad 9. without  10. concert 11. guest 12. forward 13. meeting 14. video 15. chocolate 16. taxi 17. travel 18. unless 19. wallet 20. solve 21. trust 22. mistake 23. step 24. experience

    • 一轮复习/基础知识
    • 2019-05-04
    • 下载4次
    • 2224KB
    • 186186
  • ID:4-5745575 2019(重庆)中考人教英语课本一轮聚焦夯练及答案:九全Units1--14(7份打包)

    初中英语/中考专区/一轮复习/教材梳理/九年级全册

    2019(重庆)中考人教英语课本一轮聚焦夯练及答案:九全Units1--2 一、阅读理解。 Zinc(锌) is one of about 20 elements(元素) necessary for good health. It is present in the body in a very small amount, but it makes it possible for important chemical actions to be carried out in cells. Scientists are just beginning to discover how zinc and other elements work. Researchers first studied zinc as a way to speed recovery. Dr. Waltor Powys formerly with the United States Air Force, noted that the laboratory animals recovered faster when some matters were added to their food. One of these matters was zinc. Dr. Powys later tested the zinc treatment on an American airman recovering from medical operations. The airman who received zinc sulphate(硫酸锌) recovered in half of the usual time. Other doctors studied persons who had a number of strange disorders. The doctors learned that all of these problems were caused by lack of zinc in the body. They treated these disorders successfully by giving the patients zinc sulphate. The amount of zinc in the body can be found by examining blood and hair. A lack of this important element is not uncommon among people in both industrial and developing countries. Zinc is found in most high protein(蛋白质) foods such as meat, milk, fish and eggs. It is also found in whole grains. But many people do not eat enough of these food. Food markets should add these elements so that more people could get needed amount of these necessary matters. 1.One of the functions of zinc is that it can ________. A.make people's bones stronger B.help people recover faster C.be good for people's memory D.change people's sleep for the better 2.How can the amount of zinc in the body found? A.by examining blood and hair. B.by checking tears and sweat. C.by taking people's temperatures. D.by testing people's blood pressure. 3.To get enough zinc, people should eat foods that contain ________. A.a lot of fibre?? B.high fat C.much protein? D.many vitamins 4.Which of the following statements is true? A.People need a large amount of zinc to be healthy. B.Zinc must be used in the course of medical operation. C.Zinc allows important chemical actions to take place in cells. D.Scientists added only zinc to the foods that the laboratory animals ate. 参考答案1B 2A 3 C 4C 二、单项选择。 1. —The dishes in this restaurant must be very expensive. —Don't worry. You can enjoy yourself. It's my _B_. (2017,鄂州) A. time B. treat C. task D. taste 2. —What's your _D_ to English learning, Lin Tao? —I think watching English movies is helpful. (2017,襄阳) A. place B. age C. time D. secret 3. (导学号:22604021)It's nice to see you again. We _B_ each other since 2016. (2017,毕节) A. won't see B. haven't seen C. don't see D. didn't see 4. —_A_ exciting the speech about “Belt and Road”was! —Of course! It was a really great inspiration to the world. (2017,泰安) A. How B. What C. How a D. What an 5. —If you do that, you will _B_ with an egg on your face. (2017,鄂州) —But I won't regret it. A. take up B. end up C. keep up D. catch up 6. —Excuse me, I wonder _B_. —Yes, it's near the bookstore. (2017,德州) A. where we will go for the holiday B. if there is a lost and found office C. when she will give me a call D. how we can go to Hong Kong 7. Don't hurry him. Yon will just have to be _C_ and wait until he finishes the work. (2016,安徽) A. active B. careful C. patient D. famous 8. Linda _B_ out the quilt on the floor and ________ down to have a rest. (2017,铁岭模拟) A. lay; laid B. laid; lay C. laid; lied D. lay; lay 9. —Did your teacher take zippers to your class yesterday? —Yes, and the invention of it kept the students _C_ in discussing in class. (2017,本溪模拟) A. direct B. worth C. active D. cruel 10. —_B_ pale you look! —I'm not feeling well. I've got a toothache. (2017,营口模拟) A. How a B. How C. What a D. What 三、完形填空。 通读短文,掌握大意,从所给的选项中选出一个最佳选项。 During these years fashion is more and more popular. Many young students? 1 ??going after fashion. Girls like to wear short skirts or color their hair, and?? 2 ??like to wear long hair. Some of 3 ???try to be more original so that they can?? 4 others' attention(注意). ???? However, another group of students?? 5 ??pay much attention to fashion. They like to go their own?? 6 ?. They don’t wear the clothes in style. They wear what they really like. ?????? Students going after fashion sometimes?? 7 ?look really great, but sometimes may be? 8 . As for me, I think it is crazy? 9 ?after fashion. Everyone has his own style. Why do we go after fashion and finally make people everywhere look the same? I think we should find things that 10 ??ourselves, so we will be ourselves. 1. A. enjoy? B. want? C. practice D. finish 2. A. men B. women C. children D. boys 3. A. them B. their? C. theirs D. they 4. A. find?? B. get???? C. send? D. compare 5. A. often? B. don't? C. no?? D. always 6. A. questions? B. problems? C. thoughts? D. ways 7. A. may? B. must C. need?? D. should 8. A. upset? B. terrible C. ill D. original 9. A. go?? B. to go????? C. and go D. to going 10. A. like? B. surprise C. fit? D. include 【答案】 (1)A;(2)D;(3)A;(4)B;(5)B; (6)D;(7)A;(8)B;(9)B;(10)C; 【考点】日常生活类,政治经济文化类,社会现象类 【解析】【分析】这篇文章讲述了如今时尚变得越来越流行,许多年轻的学生都喜欢追求时尚,但是作者认为我们应该找到适合我们自己的事情。 (1)A enjoy喜爱?????? B want想要?? C practice练习????? D finish完成?根据句意:许多年轻学生都喜欢追求时尚。故选A (2)A men男人? B women女人?????? C children孩子????? D boys男孩?根据句意:男孩子喜欢戴长发。故选D (3)A them他们 B their他们的?????? C theirs他们的????? D they他们,主格?根据句意:他们中的一些更加创新。故选A (4)A find发现? B get获得????? C send发送??? D compare比较?根据句意:这样他们就能得到他人的注意。get others’ attention得到他人的关注。故选B (5)A often经常?????? B don’t?不能C no不 D always总是?根据句意:然而,另一组学生没有过多的关注时尚。故选B (6)A questions问题? B problems问题??? C thoughts想法???? D ways风格?根据句意:他们喜欢走自己的风格。故选D (7)A may可能? B must必须?? C need需要??? D should应该?根据句意:学生们追求时尚有时候可能看起来很好。故选A (8)A upset心烦的??? B terrible糟糕的?? C ill 生病的D original新颖的?根据句意:但是有时候可能很糟糕。故选B (9)根据句意:对作者来说,追求时尚是疯狂的。it is crazy to do做某事是疯狂的?故选B (10)A like喜欢 B surprise惊奇??? C fit 合适?? D include包括根据句意:作者认为我们应该找到适合自己的事情。故选C 【点评】本片文章结构不难,文章大多是以短句构成。对于初中的完型填空,重在理解上下文的意思,一般不会很难。首先花几分钟进行整体的阅读,弄清楚作者主要说明的对象的特点和注意事项。不提倡看一个做一个,平时的学习中要注意多积累固定句型,考试时才能判断出相对应的知识点。 四、短文改错。 下面短文中分别有10处语言错误。请在错误的地方作出记号,增加,删除或修改某个单词。写在横线上。 An old woman had a cat. The cat was very old to run quickly, and nor was she able to bite it, One day the old cat saw a mouse in the kitchen. she jumped and caught it. But the mouse got out of her mouth and ran away, so the cat could not bite it; Then the old woman became very angrily because the cat had not killed the mouse. She began to hit the cat in the head. The cat said, "Do not hit your old servant. I had worked for you for many years, and I would even work for you , but I am too old. Do not unkind to the old, but remember how good work the old did when they were young. Nobody stay young forever." 1_________ 2_________ 3___________ 4___________ 5 ___________ 6_________ 7_________ 8___________ 9___________ 10 ___________ 参考答案 1、very—too 2、去掉 it 3、 so---because 4、 angrily---angry 5、 in---on 6、 had---have 7、even---still 8、be unkind 9、 how---what 10、stay---stays 五、书面表达。(2017,德州) 假如你叫张明, 你的外国朋友John发来邮件, 请你介绍中国的传统节日, 请根据表格内容提示及要求 给他写一封80-100词的回信。 Festivals Time Food Activities Meanings 1 the Lantern Festival in January or February yuanxiao watch lantern shows and dragon dances pray for health and happiness for the whole year 2 the Mid?Autumn Festival in the middle of autumn moon? cakes watch the moon;tell the story ofChang'e celebrate harvest;get together with the family 3 … … … … … 参考词汇:pray for祈求; harvest 丰收 要求:1. 描述节日1和节日2, 并自主选择节日3进行介绍, 包括节日名称、时间、美食、活动方式及意义等; 2. 语言通顺, 要点齐全, 意思连贯, 条理清楚, 书写规范; 3. 文中不得出现真实的姓名和学校名称; 4. 文章开头和结尾已给出, 不计入总词数。 From Zhang Ming To John Subject An introduction of Chinese festivals Dear John, Glad to receive your email.You asked me about festivals in China.Let me introduce some important ones to you. First of all,I want to introduce the Lantern Festival.It comes in January or February. On that day, we eat yuanxiao, go to watch lantern shows and dragon dances to pray for health and happiness for the whole year. The Mid?Autumn Festival is in the middle of autumn. It is a time for the family to get together and celebrate harvest. At night, the whole family eat delicious mooncakes and tell the story of Chang'e while watching the big bright moon. The Spring Festival is the most important for us Chinese. It's the beginning of a new year. We usually eat dumplings, meat and some other nice food. To welcome the new year, we do some cleaning, buy new clothes, set off fireworks and visit our relatives. Everyone, young or old, has a happy smile on their faces. Can you tell me something about the festivals in your country?I'm looking forward to hearing from you. Yours, Zhang Ming 2019(重庆)中考人教英语课本一轮聚焦夯练及答案:九全Units11--12 一、阅读理解。 阅读下列短文,根据短文内容选择最佳答案。 A new study said about 65 percent of the online payments(付款) last year were done with mobile devices. Along with the rapid growth of the online to offline business, the mobile payment has been further changing people’s everyday life. According to findings published by Alipay, the mobile payment is more ___▲____ in China’s underdeveloped areas. In Tibet, 83.3 percent of the online payments were done with mobile devices in 2015. The region was followed by Guizhou, Gansu, Shanxi and Qinghai. Nearly 80 percent of the mobile payments were done in these regions and provinces. Li Chao, a researcher from iResearch Consulting Group, said that the lack of traditional business was the main reason why people used mobile payment more often. Although people in developed areas in China used mobile payments less often, they spent much more money. The study showed that people in Shanghai spent more than 100,000 yuan(15,210dollars) on average through Alipay, becoming the top Alipay users in China in 2015. As more and more companies are entering the mobile payment field in China, such as mobile payments in convenience(便利) stores and movie theatres, online payment is sure to develop much more quickly. In the near future smartphones may replace wallets. 1.About _________ percent of the online payments in 2015 were done through mobile devices. A. 45 B. 55 C. 65 D. 75 2. Which of the following can be put in ___▲____? A. possible B. interesting C. expensive D. popular 3. Why did people in underdeveloped areas use mobile payments more often? A. Because of the convenience of using computers. B. Because of the poor traffic conditions. C. Because of the lack of money. D. Because of the lack of traditional business. 参考答案1—3、CDD 二、单项选择。 1. Even though we're in difficult times, we need to keep hope _B_. (2017,武汉) A. real B. alive C. fresh D. close 2. (导学号:22604026)—Can you tell me how long you _B_ the Huawei mobile phone, Mr. Zheng? —Nearly a year. It works very well. (2017,黄冈) A. will buy B. have had C. have bought D. had had 3. —My parents are crazy about Running Man. How about your parents? —_A_ my dad ________ my mom likes it. They prefer The Reader. (2017,西宁) A. Neither; nor B. Both; and C. Either; or D. Not only; but also 4. —I believe we will achieve our China Dream earlier if all of us _A_. —I agree. Let's do what we can from now on. (2017,襄阳) A. pull together B. have a point C. pay attention D. keep our cool 5. _A_ is the quality to be brave when you are facing difficulties. (2017,深圳改编) A. Courage B. Pride C. Humor D. Duty 6. Tom was made _A_ out of the classroom because he made such noise in class. A. to stand B. stand C. stood D. standing 7. The two cities have reached an _C_ to develop science and technology. A. education B. excitement C. agreement D. invention 8. By the time I got there, my friend _C_. A. will arrive B. has arrived C. had arrived D. arrived 9. Ted and Bert have been good friends for many years. Their _A_ began when they were very young. A. friendship B. information C. education D. story 10. Police officers must prepare for the _A_ situation. A. unexpected B. uncomfortable C. unfinished D. unhappy 三、完形填空。 Andrew was a smart boy. He was interested in different things. He liked doing things in a way that he thought to be clever. But sometimes he made wrong choices. One day, his father gave him some __1__ and asked him to buy some goldfish. When he got to the market, he found that the killifish looked like small goldfish, and they were much __2__. So he bought some killifish and kept the rest of the money for himself. When he got home, his father __3__ what Andrew did at once. He put the fish in the tank(鱼缸) without __4__ anything at first. He knew his son didn't buy the right fish. At the same time, he thought his son might have an advantage in marketing(市场营销). And he should __5__ a way to help his son grow well. He had an idea. Then he said to his son, “Andrew, do you know __6__ you have bought? Are they goldfish?” Andrew felt shy and said in a __7__ voice, “Er, no, but... ” His father continued, “Well, I'm glad you know how to __8__ money. I also know you are good at watching things around you. But it's not right to be dishonest. You should do things honestly, __9__ others won't trust you. ” Then he helped Andrew start with some chores(琐事), like buying daily things, managing his own pocket money and helping his uncle in his store. Later, Andrew worked as a salesman. He felt himself strong in marketing and kept working hard at it. Finally, he became a successful __10__. Several years later, when talking about the key to his success, Andrew said, “Thanks to my father, I got to know myself well and developed in a right way. ” 1. A. paper B. money C. gifts D. flowers 2. A. cheaper B. more expensive C. uglier D. more beautiful 13. A. refused B. forgot C. remembered D. realized 4. A. knowing B. saying C. giving D. tasting 5. A. talk about B. care about C. think of D. hear of 6. A. that B. where C. what D. which 7. A. low B. loud C. good D. bad 8. A. lend B. lose C. save D. raise 9. A. and B. but C. so D. or 10. A. postman B. businessman C. fisherman D. sportsman 1—10、BADBC   CACDB 四、首字母填空。 阅读下面短文,并借助上下文和插图补充所缺信息。每个空只能填写一个意义相符、形式正确的单词。并将答案填写在答题卡相应题目的答题位置上。 In a primary school, a teacher asked her students what they wished to become when they 1.___________ up. There were several 2.___________: a doctor, a teacher, a film-star and so on. One of the students gave a 3.___________ answer. This child said, “I want to be a television!” The teacher asked the child 4. ___________ he had such a wish. He said, with his eyes full 5.___________ tears (眼泪), “There is no one at home to watch me or care for me. Everyone sits around the television. If there is 6.____________ wrong with the TV, they give great attention to it and fix it at once.” The loving teacher met the child's mother and talked about this with her. The mother said, “My husband is a very busy businessman. He 7. ___________ has time to look after the child.” “But what about you?” the teacher asked the mother. “What do you know about me? I am 8.____________ head of the women's club. I have so many meetings and activities.” The teacher now understood why the child 9. ____________ lonely at home. “I think children want their parents to 10._____________ more time with them.” said the teacher. 【参考答案】看图短文填空(本大题有10小题,每小题1.5分,共15分) 1. grew 2. answers 3. strange/special/surprising 4. why 5. of 6. anything 7. never 8. the 9. felt/was 10. spend 五、书面表达。 为了使我们的生活环境充满绿色的气息, 某学校决定组织一次植树活动。假设你是班长,你要动员你班同学参加这次活动, 请完成你的发言稿。 1. 要点:1)简单介绍森林的现状并分析造成这种状况的原因; 2)至少从两个方面说明树木对环境保护的作用; 3)提出如何保护树木的建议(至少三点)。 2. 要求:1)文中不得出现真实姓名和学校名称; 2)词数80左右。文章的开头和结尾已给出, 不计入总词数。 Dear fellow students, Forests are important to the environment. But more and more forests are disappearing around the world every year. That is mainly because of people's cutting down trees. As we know, trees are very useful to the environment. They can keep the water and stop the soil from washing away. They can cool the air and make our cities less noisy. Trees can prevent the climate getting warmer and warmer. They can keep the balance of nature. Without trees, humans and animals would die. So we must protect trees, plant more trees and take care of them. In order to protect our environment, our school is planning an activity “ Plant Trees for the Earth”. Let's join in the activity together. That's all. Thank you. 2019(重庆)中考人教英语课本一轮聚焦夯练及答案:九全Units13--14 一、阅读理解 The world is not only hungry but also thirsty for water. This may seem strange to you, since nearly 70%of the earth's surface is covered with water. But about 97%of that is sea water or salt water. Man can only drink and use the other 3%of fresh water from rivers, lakes, underground and so on. And we can not even use all of that because some of it has been made dirty. ??? Earth Day is April 22. But on all other days, we must also remember how important water is. The water that we use is the most important natural resource on the earth. Today we face serious water problems. One of them is water pollution. All kinds of things from cars, factories, farms and homes make our rivers, lakes and oceans dirty. Polluted water is very bad for people to drink. And dirty water is bad for fish, too. ??? How do cars and factories make our water dirty? First they pollute the air. Then when it rains, the rain water makes our drinking water dirty. Dirty rain, called acid rain(酸雨), is also bad for plants, animals and buildings. Scientists say that in 30 years, more than half of the people in the world won't have enough dean water. We have to learn how to stop wasting water. One of the first steps is to develop ways of reusing it. Today in most large cities, water i~ used only once and then sere out into a sewer system(下水道). From there it returns to the sea or goes underground. ??? But even though every large city reused its water, we would still not have enough. So we should make use of sea water by removing the salt in it. If we can take these steps, fresh water won't be used up. 1. The world is thirsty for water because______. ?A.we don't have enough fresh water ?B.a lot of water goes into sewer systems ?C.only 70% of the earth's surface is water ?D.sea water is widely used rather than fresh water 2. The underlined word "face" means"______". ?A.turn the face down??????????????????????B.turn the face up ?C.turn the face to?????????????????? ???????? D.turn the face back 3. From this passage, we know acid rain________. ?A.is only bad for living things ?B.is not bad for buildings and factories ?C.can be produced in factories ?D.is bad for people, animals, plants and buildings 4. One difficult way we can solve the problem is to ______. ?A.use the water with salt in it??????? ?????????????????? B.remove the salt from sea water ?C.get water from underground??????? ???????????????? D.reuse the water in cities 5. What is the best title for this passage? A.Fresh water and sea water???????? ????????????????? B.A thirsty country C.The importance of water?????????? ???????????????? D.The world's water problem 参考答案ACDBD 二、单项选择。 1. (导学号:22604028)If you can speak English well, you will have a great _D_ over others when looking for a job. (2017,乌鲁木齐) A. activity  B. article  C. attention  D. advantage 2. —It's his new book, but I think it is more interesting than his other books. —I agree with you. His latest book is up to his highest _B_. (2017,荆州) A. choice B. standard C. purpose D. wealth 3. John _A_ the TV and helped his mother with the housework. (2017,天津) A. turned off B. heard from C. joined in D. looked after 4. —I'm going to Hong Kong next month. What about you, Jenny? —I will _A_ social practice. (2017,贵港) A. take part in B. take place C. take off D. take action 5. —Don't _C_ the waste paper. We can collect and recycle it. —You're right. Everyone should be a greener person. (2017,福建改编) A. blow away B. put away C. throw away D. take away 6. —The chicken sandwich tastes so good. Could you tell me how to make it? —It is easy. Just follow the _B_. A. discussions B. instructions C. resolutions D. conditions 7. The old building is too dangerous. I think it should be _D_ as soon as possible. A. turned off B. cut down C. shut off D. pulled down 8. They have a little money and can't afford _C_ the ticket to the concert. A. buy B. buying C. to buy D. bought 9. Mark was caught in trouble. Luckily, with his brother's help, he _C_ it. A. repeated B. attended C. overcame D. visited 10. —Can you imagine _C_ in 100 years from now? —It'll be unbelievable. A. how will life be like B. how life will be like C. what life will be like D. what will life be like 三、完形填空。 通读短文,掌握大意,从所给的选项中选出一个最佳选项。 Do you know? There is one language 1 in every country in the world. People, young or old, short or tall, thin or fat, use it very often. It is everybody’s second 2 . It is very easy to 3 , though you can't hear it. It is a sign language. ??? When you wave(挥手) to a friend on the street, you are 4 sign language. When you 5 up your hand in class, you are saying, “Please ask me, I think I know the answer,” or “I have some questions to 6 .” When you smile at someone, you mean to be 7 to him. When you put your forefinger(食指) in front of your mouth, you mean, “ 8 quiet, please.” When a policeman wants to 9 cars or buses, he raises his right arm. Sign language is very useful in quiet places or places 10 of noise. It is different from body language. 1. A. ?used B. use C. using D. uses 2. A. ?sign B. action C. ?language D. expression 3. A. ?write B. say C. express D. understand 4. A. ?use B. using C. speak D. speaking 5. A. ?look B. make C. put D. Take 6. A. ?ask B. say C. answer 7. A. ?friend B. friendly C. kindness D. kindly 8. A. ?Take B. Make C. Is D. Be 9. A. ?say B. catch C. stop D. prevent 10. A. ?full B. none C. made D. some 【答案】 (1)A;(2)C;(3)D;(4)B;(5)C; (6)A;(7)B;(8)D;(9)C;(10)A; 【考点】科普环保类,社会现象类,社会历史类 【解析】【分析】这篇短文主要介绍了各国常用的第二语言:手语。同时通过列举日常实例,说明其与肢体语言的不同。 (1)考查动词及语境的理解。联系下文People, ---use it very often.(人们经常使用它)可知,有一种语言被世界上各个国家使用。故选A。是被动用法。 (2)考查名词及语境的理解。联系上下文There is one language---(有一种语言---)及It is a sign language(是手语)可知,它是我们的第二语言。故应选C。 (3)考查动词及语境的理解。结合下文though you can't hear it.(虽然你听不见),但是它很容易理解。Write:写,say:说,express:表达,understand:理解。根据语境可知应选D。 (4)考查动词及语境的理解。这里在于强调手语的使用。即当你向朋友挥手的时候,你就是在使用手语。故应选B。正使用的。 (5)考查动词短语及语境的理解。句意为:当你在班上举手的时候---。look up:(在词典)查找 ,make up:编造,.put up:举起,take up:占用。根据句意可知,应选C。 (6)考查动词及语境的理解。根据前文 I know the answer(我知道答案)并联系下文I have some questions to ---(我有一些问题要---)可知,应该是有问题要问。故应选A。 (7)考查形容词及语境的理解。根据语境When you smile at someone(你向别人微笑的时候)可知,这是常识,是向别人表达一种友好的信号。be friendly to sb? 固定搭配,“对某人友好”的意思,故应选B。 (8)考查形容词及语境的理解。quiet是形容词,常与系动词连用,表示保持安静的状态。根据语境,本句是祈使句,所以系动词用原形。故应选D。 (9)考查动词及语境的理解。当交警要让汽车停下来的时候,他要举起右手(示意停车)。say:说,catch:抓住,stop:停止,prevent:阻止。根据语境可知,应选C。 (10)考查语境的理解。根据语境,当需要安静或者充满吵闹声的时候,手语就很重要了。full: 充满,none:没有,made:制造,some :一些。故应选A。 【点评】科普类短文。 四、短文改错 短文改错。先判断每一行上是否有错误。 There is advantages for students to work while 1._________ studying at school. One of the them is that 2. _________ they can earn money. For the most part 3. _________ students worked to earn money for their own 4. _________ use. Earning their own money allow them 5. _________ to spend for anything as they please. 6. _________ They would have to ask their parents for 7. _________ money or for permission doing things with 8. _________ the money. Some students may also to save 9. _________ up for our college or future use. 10. _________ 参考答案 1.is→are 从下文内容判断应该是多个优点,主谓一致要用复数形式。 2.去掉the one of...后面的代词前不加限定词。若接名词,要有修饰语。 3.√ 4.worked→work 通篇文章用的都是一般现在时态,此句不涉及过去的动作。 5.allow→allows 动名词短语作主语时谓语动词用单数形式。 6.for→on spend on...“在……花钱”,是固定搭配。 7.would 后加not 从前文判断应是否定含义,如用肯定句与下文不符。 8.doing→to do ask sb.to do sth.要求某人做某事。 9.去掉to may是情态动词,后面要接动词原形。 10.our→their 本句主语是some students,后面的物主代词应该与前面的主语一致。 五、书面表达。 最近董卿主持的《朗读者》深受大家喜爱。下周你班将举行《朗读者》活动,主题为:感恩。请用英语写一篇讲稿,包含以下内容。 What article/poem… do you plan to read? To whom do you want to read it to show your thanks? How did this person help you? 参考篇目:Rear-View of a Fading Figure 《背影》朱自清 Written for my Mother 《写给母亲》贾平凹 Mr. Fujino 《藤野先生》鲁迅 How can I Thank You 《让我怎样感谢你》汪国真 注意:(1)短文内容可适当增加。 (2)文中不得出现真实的人名和校名。 (3)词数:80-100。 (4)短文首句仅供参考,不计入总词数。 短文首句:Hello, everyone! It’s my pleasure to be a reader. ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ Now let me read it for you. Hope you’ll like it. 【参考范文】One possible version: Good morning, dear friends! Today I’m so glad to have this chance to be a reader here. I plan to read Rear-View of a Fading Figure to my father. I am really thankful for what he has done for me. I still remember when I was a primary school student, I was so weak in study that I almost wanted to give it up. Instead of beating and scolding me, he encouraged me and believed in me and my study. After that, he insisted on helping me with my lessons every evening even when he came home, exhausted. With father’s help, I made progress gradually. And I’ve become one of the top students who is full of hope for the future. Now let me read this passage/poem for you. Hope all of you will enjoy it. 下附书面表达评分标准: 采分点 满分 可给分值 1.内容充实,覆盖要点(内容、要点) 7 6~7分 描述了所有要点,内容合理、丰富 3~5分 描述了大部分信息,内容比较合理 1~2分 描述了小部分信息,内容不合理 0分 没有作答或描述内容与主题无关 2.用词适切,语法正确,句型多样(词汇、语法、句型) 7 6~7分 用词适切,句型变化多样且有效,完全或基本没有语言错误 3~5分 用词基本适切,句型较为单一,有少量语言错误但不影响理解 1~2分 有较多语言错误,一定程度上影响理解 0分 有大量语言错误,影响理解 3.结构紧凑,意思连贯(语意、连词、指代) 4 3~4分 行文连贯,连接词使用恰当,指代清晰 1~2分 行文不够连贯,连接词使用不够恰当,指代不够清晰 0分 没有连贯的意识 4.书写规范,词数适宜(标点符号、大小写、词数) 2 2分 大小写、标点正确,词数达标,书写规范整洁1分 大小写、标点有部分错误,词数达标,书写尚可辨认0分 大小写、标点错误较多,语言应用不规范,词数严重不足,书写难以辨认 2019(重庆)中考人教英语课本一轮聚焦夯练及答案:九全Units3--4 一、阅读理解。 阅读下列短文,根据短文内容选择最佳答案。 When you’re not at home, many worries may start to come into your mind. Did I lock the door? Are the kids doing their homework or watching television? With a smart home, you can quiet all of these worries. A smart home is a home with a communication network. This network connects devices (装置), such as TV sets, and allows people to control from far away through mobile phone communication. More and more people may start to consider owning a smart home, because it makes life much more comfortable. It can help keep your room at a certain temperature. It can record what happens inside the home and send the video to your phone. When you are on vacation abroad, you can use a smart home controller to turn on or off the power when necessary. They can even feed the cat and water the plants. Moreover, smart homes are easy to fix. Most smart home technology and devices are wireless (无线的) and can be set up with simple tools, using only the guiding information. However, for home-users, the smart home technology is far from perfect. It can be very expensive to own the technology and the devices. Also, because the smart home system allows its owner to get home information from anywhere, it leaves the home easy to be attacked by hackers (黑客). Now, many scientists are excited at the future of smart home technology. Imagine being able to get fashion advice from your mirror (镜子), or receive food shopping suggestions from your fridge. While there are others who worry that those smart devices will make people lazier and lonelier. Whatever it is, one thing is for sure—smart home technology will change the way we live and work. 1. According to the passage, now a smart home can lock the door through _________. A. mobile phones B. shopping programs C. TV sets D. mirror technology 2. The third paragraph of the passage is mainly about _________. A. the steps to use smart systems B. the prices of smart programs C. the advantages of smart homes D. the tools for fixing smart homes 3. Which of the following is TRUE about a smart home in this passage? A. Smart homes can’t help feed pets now. B. Smart homes cost a little money at present. C. You can’t control your smart home in other countries. D. It’s easy for hackers to get information from smart homes. 4. What does the writer think of smart homes? A. Smart homes are perfect for home-users. B. Smart homes will make people lazier and lonelier. C. Smart homes will make people become less happy in the future. D. Smart homes will change people’s life and work style in the future. 5. Where may this passage come from? A. A novel. B. A science magazine. C. A film poster. D. An advertisement. 参考答案1—5、ACDDB 二、单项选择。 1. —Would you like some green tea? —No, thanks. I _B_ drink green tea. It hurts my stomach. (2017,南京) A. almost B. seldom C. only D. still 2. —How does your father go to work every day? —He used to _D_ a bus but now he is used to ________.(2017,铜仁) A. take; walk B. taking; walking C. taking; walk D. take; walking 3. Helping others makes us very _B_. (2017,天津) A. lonely B. proud C. lazy D. harmful 4. —Daddy, I've run out of my pocket money. I spent 100 yuan _B_ some favorite books. —OK. Here you are. But make sure you save money as well. (2017,黄石) A. for B. on C. with D. at 5. Grace often gets nervous before she gives a speech _A_. (2017,贵阳改编) A. in public B. in total C. in common D. in danger 6. —Where did you go for the vacation? —I went to Mount Tai with my parents and we saw the sun rising in the _A_. (2017,本溪模拟) A. east B. west C. bottom D. top 7. Tom was not listening carefully, so he failed to hear _C_. (2017,沈阳模拟) A. why the teacher leaves B. where did the teacher go C. what the teacher said D. who will teach them 8. Our son got very late this morning, so he _D_ to school without having breakfast. (2017,本溪模拟) A. got B. reached C. came D. rushed 9. Just give me a _C_ answer. I have no time to listen to any explanation. A. sharp B. clever C. direct D. private 10. My mom sent me a short message and asked _C_. A. that I had bought a birthday gift for her B. what would I buy for her birthday C. who would come to her birthday party D. when did I celebrate her birthday 三、完形填空。 One thorn(刺) of experience is worth many times of warning. Ralph Wick was seven years old. In most things he was a fine boy, but he would cry from time to time. When he could not have what he wanted, he would __1__ for it. If he was told that it would hurt him, and he could not __2__ it, he would also cry. One day, he went with his mother into the __3__. The sun shone. The grass was cut. The flowers were starting to come out. Ralph thought he was, for once, a good boy. A __4__ was on his face. He wished to do as he was told. Ralph helped his mother with the farm work and he was very happy. “Now you must be tired and __5__, ”said his mother. “Have a good rest here and eat some cookies. I will get a beautiful red rose for you.” So his mother brought the red flower to him. When he saw his mother still had a white rose in her hand, Ralph __6__ it. “No, my dear, ” said his mother. “See how many thorns it has. You must not touch it, or you would be sure to hurt your __7__. ”When Ralph found that he could not have the white rose, he began to cry, and __8__ took it away. But he was soon very sorry. The thorns hurt his hand. It was so __9__ that he could not use it for some time. Ralph would never __10__ this. From then on, when he wanted what he should not have, his mother would point to his hand which had been hurt before. He at last learned to do as he was told. 1. A. run B. cry C. plan D. call 2. A. save B. hide C. have D. lose 3. A. park B. garden C. forest D. field 4. A. smile B. sign C. fear D. mark 5. A. lazy B. noisy C. hungry D. sleepy 6. A. waited for B. asked for C. cared for D. thanked for 7. A. arm B. leg C. hand D. foot 8. A. quietly B. proudly C. politely D. suddenly 9. A. helpful B. harmful C. peaceful D. painful 10. A. accept B. refuse C. forget D. remember 1—10、BCDAC   BCDDC 四、任务型阅读。 Black Friday Thanksgiving is always on a Thursday. The day after it has been known as Black Friday. It is the start of the holiday shopping season, and it has been the busiest shopping day of the year in the US since 2005. Most stores offer big sales on Black Friday. They open their doors quite early in the morning. They try to attract shoppers with big discounts (打折). Some items (商品)like TVs and cloths are much cheaper than usual. Stores may even lose money on these items. They hope that shoppers will buy gifts for other people while they are in the store. Black Friday is a great time to go shopping. However, there are problem. The biggest one is that there are not enough low-priced items. Each store may only have a few. These items are in great need, so people stand in long lines to get them. They may wait three to four hours before a store opens. They may be hoping to get a low price on a TV or computer, but not everybody can get one. Some people leave, disappointed. The situation makes people worried. Some Black Friday events have been crazy. There have been fights over toys among shoppers. Some workers have even been hurt by large crowds. But most Black Friday events are safe and fun. Still, if you plan to go, you will expect large crowds and a bit of pushing. So where does the name “Black Friday” come from? It was first used in Philadelphia in the 1950s. The police called this day Black Friday because of the heavy traffic it caused. In the 1960s, stores tried to rename the day “Big Friday”. It did not stick. The name “Black Friday” continued to spread across the country. It seems that it is here to stay. Now people all over the country take part in Black Friday events. It is even spreading to other parts of the world. Stores have held Black Friday events in the UK, Australia, and Brazil since 2012. In Mexico, stores offer a weekend of discounts every year. They call it “El Buen Fin”, which means “the good weekend” in Spanish. I guess people everywhere like to buy things on sale. 1.Is Black Friday the start of the holiday shopping season? 2.What is the biggest problem with Black Friday? 3.How long may people have to wait before a store opens? 4.Where was the name “Black Friday” first used in the 1950s? 5.Why do people like going shopping on Black Friday? 【参考答案】 1.Yes 2.There are not enough low-priced items 3.Three or four hours 4.In Philadelphia 5.Because they can get things on sale./ they can get things with big discounts 【解析】 试题分析:这篇短文主要介绍了在黑色星期五人们购物的情况及黑色周五的来历。 1.根据第一段The day after it has been known as Black Friday. It is the start of the holiday shopping season可知是肯定回答,故填Yes。 2.根据第三段However, there are problem. The biggest one is that there are not enough low-priced items.可知最大的问题就是没有足够的低价商品。故填There are not enough low-priced items。 3.根据第三段They may wait three to four hours before a store opens.可知要等三四个小时,故填Three or four hours。 4.根据第五段So where does the name “Black Friday” come from? It was first used in Philadelphia in the 1950s可知在Philadelphia,故填In Philadelphia。 5.根据最后一段I guess people everywhere like to buy things on sale.可知,故填Because they can get things on sale./ they can get things with big discounts。 【难度】较难 五、书面表达。(2016,呼和浩特) 初中生活中, 你有些什么改变?你是怎样改变的?请以“How I Have Changed”为题写一篇英语小短文, 描述你发生的变化。写作内容包括兴趣爱好、行为习惯、学习习惯等方面。 要求:1. 用英语写一篇短文, 80词左右; 2. 任选两方面内容; 3. 语言流畅, 书写规范, 卷面整洁; 4. 文中不得使用你的真实姓名、校名。 How I Have Changed How time flies! Three years has quickly passed. And I have changed a lot during these years. On one hand, I wasn't good at learning English at first. When my English teacher learnt about that, she taught me how to memorize new words and to read as many passages as possible. Soon I made great progress and became interested in English. On the other hand, in my first year, I was too weak to do much exercise. But with the help of the teachers and classmates, I do exercise whenever I am free. And now I can run very fast and I'm also good at playing basketball like other boys. Thanks to the middle school life, I have changed so much!Thanks to the teachers and classmates, I have learnt so much!Never will I forget the valuable middle school life! 2019(重庆)中考人教英语课本一轮聚焦夯练及答案:九全Units5--6 一、阅读理解。 Here is a story: A man sees a butterfly(蝴蝶). The butterfly tries to get out of its chrysalis(蛹). Feeling sorry for it, the man decides to help. He cuts the chrysalis and the butterfly comes out easily. Surprisingly enough, the butterfly is unable to fly. If the butterfly doesn’t struggle(挣扎;奋斗) to leave the chrysalis, it can’t fly! The struggle develops the energy in the butterfly which makes it fly. Similarly, the challenges of life bring out the best in young people and make the fly. ?????? When people are young, meeting and overcoming challenges will make them strong and ready to face life. When we look at successful people, we see that the most successful of them are people who have had to struggle. One famous businessman, who now owns many big supermarkets, used to carry clothes on his back and sell them from door to door when he was young. Another successful man is Dennis. His father died when he was only twenty. His father’s death forced him to mature fast. He had to bring up a family of nine people. He took up the challenges and overcame them. Today his brothers and sisters are leading successful lives. ?????? Sometimes challenges do not appear to us because we keep away from them. So some parents and teachers actively encourage young people to face challenges. They might organize some activities for young people which provide them with challenges, like rock-climbing, camping, volunteer work and so on. However, just passing exams will not prepare a person for life. We must meet and overcome challenges. The young people of today will become the leaders of tomorrow. For countries to continue to become successful, it is important that the young people learn to meet challenges and overcome them. 1. From the story we know that the butterfly can’t fly because ________. A. it gets out by itself???????????????????????????????? B. the man feels sorry for it C. it tries to challenge itself???????????????????????? D. the man helps it come out 2. Dennis’s example shows that successful people should ________. A. overcome the difficulties??????????????????????? B. take up business early C. become the leaders of tomorrow???????????? D. sell clothes from door to door 3. The meaning of the underlined word “mature” in the passage is “________”. A. wake up???? B. give up?????? C. grow up???? D. bring up 4. What is the writer trying to do in this passage? A. Describe where a butterfly comes from. B. Encourage young people to face challenges. C. Suggest how to become a successful businessman. D. Explain what will happen if a person fails the exam 5. What is the best title for this passage? A. Successful People Have a Sense of Achievement B. Young People Must Develop Their Energy Actively C. Countries Should Continue to Become Successful D. Challenges of Life Bring Out the Best in Young People 参考答案、1D 2A 3C 4B 5D 二、单项选择。 1. Nowadays some _B_ made in China are both good and cheap, such as Xiaomi mobile phones, Haier fridges and Lenovo computers. (2017,东营) A. tools B. products C. materials D. instruments 2. —Our classroom is so clean. Who's cleaned it, Li Fei? —Sorry, I don't know. I think _A_ did it before class. (2017,黄冈) A. somebody B. nobody C. everyone D. anyone 3. Hangzhou _B_ as the City of Silk. Tourists like shopping for silk there. (2017,河北) A. knows B. is known C. was known D. will be known 4. —Did Alice tell you _C_ to get to the station? —Yes, she said we would meet there at ten. (2017,南京) A. how B. what C. when D. where 5. When I _C_ once ________ about my Chinese Dream, I hoped all children especially girls could receive a good education. (2017,抚顺模拟) A. have; asked B. am; asked C. was; asked D. was; asking 6. —Can we pick some oranges to eat? —Can't you see that they are green? They must be _D_. (2017,辽阳模拟) A. sweet B. salty C. fresh D. sour 7. —How nice the fish _A_! —Really? I'm sure you will like it better if you try some. (2017,铁岭模拟) A. smells B. feels C. tastes D. sounds 8. —Your pet dog is really nice. —Thank you! It _D_ last month. (2017,丹东模拟) A. is bought B. buys C. bought D. was bought 9. —The Chinese Poetry Conference(中国诗词大会)is a great _B_. —You are right. More and more people begin to enjoy the beauty of poems. A. project B. success C. chance D. experiment 10. —Why do you always go to that supermarket to go shopping? —The people there are very nice to their _B_. A. bosses B. customers C. coaches D. managers 三、完形填空。 通读短文,掌握大意,从所给的选项中选出一个最佳选项。 BEIJING—The sky is gray and air smells strange. It’s another day of smog. ??? On Saturday, heavy haze(霾)still covered north and east China. Highways were closed and 1 couldn’t take off on time. The smoggy weather 2 the country’s land from north to south, including Beijing, Hebei, Shandong, and 6 other provinces. People could only see clearly 3 than 50 meters in some areas. ??? Cities 4 ?Shanghai and Nanjing have been covered by the gray sky for the past several days. Many walkers in the street had to wear 5 . In the Lukou airport in Nanjing, more than 60 flights were canceled(取消) on Saturday 6 ?the haze, which also made primary and middle schools and kindergartens stop 7 on Thursday and Friday in Nanjing. ??? The office worker of Environmental Protection said earlier this week that there were several 8 ?reasons behind the widespread haze: unpleasant weather conditions making 9 difficult for smog to disappear, motor vehicle exhaust(尾气), and coal use for winter heating. To fight pollution, the Chinese government now plans to clean up the air by cutting coal use, 10 ?some factories, and removing 6 million old cars from the roads. ??? “We must face up to the facts,” said Yan Naiqiang, a professor of environmental science at Shanghai Jiao Tong University. “The treatment of smog will be a long fight. From now on, if we use buses or cars less and do more riding, we believe a clear sky is not a faraway dream.” 1. A. coaches? B. trains C. flights D. double-deckers 2. A. afforded B. affected C. admired D. announced 3. A. less? B. more C. farther D. nearer 4. A. in? B. like C. around D. outside 5. A. hats? B. gloves C. sunglasses D. masks 6. A. besides B. except C. because of D. for 7. A. classes B. rest C. work D. shopping 8. A. mainly? B. mostly C. main D. most 9. A. that? B. this C. one D. it 10. A. close? B. closing C. open D. opening 【答案】 (1)C;(2)B;(3)A;(4)B;(5)D; (6)C;(7)A;(8)C;(9)D;(10)B; 【考点】科普环保类,社会现象类,新闻报道类 【解析】【分析】这篇短文主要介绍了日益严重的雾霾天气给许多方面造成了影响,也影响着人们的健康。政府为了对抗雾霾开始采取措施治理空气污染。当然这是一个长期的过程,需要大家的共同努力。 (1)考查名词及语境的理解。高速公路被关闭,航班不能准时起飞。A马车;B火车;C航班;D巴士。根据句意,故选 C。 (2)考查动词及语境的理解。烟雾弥漫的天气从北到南影响着中国。A买得起;B影响;C崇拜;D宣布。根据句意,故选B,影响。 (3)考查固定词组及语境的理解。在一些地区人们仅能看清50米以内的东西。less than ,少于,不到more than多于,超过。根据句意,故选A。 (4)考查介词及语境的理解。在过去几天像上海和南京这样的城市都被灰色的天空覆盖着。根据句意,故选B,像。 (5)考查名词及语境的理解。许多街上的行人不得不戴着口罩。A帽子;B手套;C太阳镜;D面具,口罩。根据句意,故选D,口罩,面具。 (6)考查介词及语境的理解。因为阴霾在周六南京禄口机场的,60多个航班被取消。根据句意,故选C,因为,介词短语。 (7)考查名词及语境的理解。这也使得在南京的中小学和幼儿园在周四和周五停课。A课;B休息;C工作;D购物。根据句意,学校停止的是上课,故选A,课。 (8)考查形容词词及语境的理解。广泛阴霾背后有几个主要的原因。most 大部分,main,主要的。形容词修饰名词,副词修饰动词,故选C。 (9)考查代词及语境的理解。使雾难以消失的令人不快的天气情况,尾气,用于冬季取暖的煤。it代替动词不定式做形式宾语,故选D。 (10)考查动名词及语境的理解。为了对抗污染,中国政府现在计划清理空气,主要通过减少煤炭使用,关闭一些工厂,和禁止600万旧汽车上路。A关闭,动词原形;B关闭,动名词;C打开,动词原形;D打开,动名词。By doing sth通过做某事,根据句意,故选B,关闭。 【点评】环境保护类短文。 四、首字母填空。 阅读短文,根据短文内容及首字母提示,在空白处填入一个适当的单词。 Our dog, Rex, used to sit outside our front gate and bark. Every time he wanted to come into the garden he would bark u 1 someone opened the gate. As the neighbours complained of the noise, my husband s 2 weeks training him to press his paw on the latch (门闩) to let himself in. Rex soon became good at o 3 the gate. H 4 , when I was going out shopping last week, I n 5 him in the garden near the gate. This time he was barking so that someone would let him o 6 ! Since then, he has developed another bad h 7 . As soon as he opens the gate from the outside, he comes i 8 the garden and waits until the gate shuts. Then he sits and barks until someone lets him out. After this he immediately lets himself in and begins barking a 9 . Yesterday my husband removed the gate and Rex got so a 10 that he disappeared. Since then, we have not seen him. 【练习答案】 1. until 2. spent 3. opening 4. However 5. noticed 6. out 7. habit 8. into 9. again 10. angry 五、书面表达。 中国茶艺是中国文化的重要组成部分, 紫砂壶泡的茶能温暖人的身体。 请根据图表信息介绍一下江苏宜兴紫砂壶。 product name Teapot Material Purple clay Place of origin Yixing, Jiangsu Usage Make tea Price $100 Yixing purple clay teapot 要求:1. 词数不少于80词。 2. 文中不得出现真实的学校名称与姓名。 _Tea_culture_is_one_of_the_most_important_parts_of_Chinese_culture._It_is_said_that_a_well?made_cup_of_hot_tea_can_warm_your_body._There_are_many_kinds_of_teapots_in_China._The_Yixing_purple_clay_teapot_is_the_best_among_them._The_teapot_is_used_for_making_tea_and_keeping_tea_warm._It_is_made_in_Yixing,__Jiangsu._It_is_made_of_purple_clay._And_it_costs_100_dollars._If_you_are_interested_in_Chinese_tea_culture,__you'd_better_not_miss_it._ 2019(重庆)中考人教英语课本一轮聚焦夯练及答案:九全Units7--8 一、阅读理解。 阅读下列短文,根据短文内容选择最佳答案。 Here are some important events in August in Britain. Great Britain Beer Festival Tuesday, August 3rd —Saturday, August 7th London Drink, music and other entertainments.This is held at Earls Court. Edinburgh International Festival Friday, August 13th —Sunday, August 22nd Edinburgh A festival of classical music, operas and dances in Edinburgh Bristol International Balloon Festival Thursday, August 12th —Thursday, August19th Europe’s largest hot-air balloon festival, with over 100 balloons taking part. Summer Bank Holiday Monday, August 25th A public holiday in England, Wales and Northern Ireland. People take trips or short vacations during the holiday. 1. The longest event in August in Britain will last for ______. A. 5 days B. 8 days C. 10 days D. 12 days 2. If you are in the UK at the beginning of August, you can probably take part in ______. A. Summer Bank Holiday B. Great British Beer Festival C. Edinburgh International Festival D. Bristol International Balloon Festival 3. What’s the Edinburgh International Festival about? A. Food. B. Balloons. C. Art. D. Vacations. 参考答案1—3、CBC 二、单项选择。 1. The New Silk Road will offer a good _A_ for more nations to communicate. (2017,安徽) A. chance B. habit C. question D. price 2. Sleeping is a good thing, but some people sleep _B_. (2017,江西) A. easily B. badly C. quickly D. well 3. —Anne, the information you gave me is really _C_. Thank you very much. —Not at all. I am happy I can help you. (2017,深圳改编) A. useless B. ordinary C. valuable D. awful 4. —Look! The man at the school gate _A_ be our headmaster. He is always standing there to welcome us every morning. (2017,龙东地区改编) —No, it ________ be him. He is holding a meeting in the office now. A. must; can't B. must; mustn't C. can't; mustn't D. can; must 5. —Someone is knocking at the door. Is it Tom? —It _B_ him. He has gone to Beijing. (2017,齐齐哈尔改编) A. may not be B. can't be C. mustn't be D. must be 6. This pair of glasses _A_ be Tony's. He's the only one who wears glasses. (2017,成都改编) A. must B. might C. can't D. mustn't 7. —Your grandmother is sleeping. —Sorry, I will ask my brother not to make any _A_. (2017,丹东模拟) A. noise B. voice C. trouble D. sound 8. —There are some rules in the swimming pool. —Yes. If we remember these rules, we will be in _D_. A. success B. regret C. attention D. safety 9. My little brother _B_ a lot because he lost his dog. A. shouted B. cried C. remained D. avoided 10. When we got there, he managed _C_ the person we wanted. A. find B. finding C. to find D. found 三、完形填空。 When I was in primary school, I fell in love with reading. The books __1__ me to a wonderful world. The more I read, the more I wanted to know. However, my parents __2__ afford so many books. I had to solve the problem myself. There was a book shop near my home. One day I walked into __3__ shop and picked up a book. I didn't know whether __4__ there without buying any books. __5__ I wasn't noticed, I just read a few pages and then put it back. Luckily, no one noticed me. After that, I went there to read every day. Several days later, while I was reading, the owner came up and asked, “You like reading?” I looked down and replied __6__, “Yes. ” “Don't worry, ” he said with a smile. “You may read books here __7__ you help me clean the shop. ” I felt quite surprised, “Really? It's so kind of you!” I was very happy that I __8__ to read there. From then on, I spent a little time cleaning the shop. After that, I quietly read there. That way, I read lots of books. I became one of __9__ writers in our school. I even won some prizes in writing. Now studying in high school, I can borrow books __10__ the library. My hobby of reading is kept. It will make a big difference to my life. 1. A. brought B. are bringing C. bring D. have brought 2. A. couldn't B. mustn't C. needn't D. shouldn't 3. A. a B. an C. the D. / 4. A. can I read B. I can read C. could I read D. I could read 5. A. Make sure B. To make sure C. Believe in D. To believe in 6. A. nervous B. nervously C. angry D. angrily 7. A. if B. although C. before D. unless 8. A. will allow B. will be allowed C. allowed D. was allowed 9. A. good B. the best C. poor D. the poorest 10. A. to B. for C. with D. from 1—10、AACDB   BADBD 四、短文改错。 短文改错下面短文的画线部分是错误的,请改正,并将其正确答案写在短文后面相应题号后的横线上。 John was a rich 1.America man. One day he went into a shop when he was spending his holiday in London. He wanted very much to buy a nice-looking watch, but the owner of the shop asked five hundred dollars for it. Suddenly a young man came into the shop, took the watch out of the 2. owner hands and ran out with it. It all happened in a few seconds. When the owner ran out into the street, the young man was already 3. losing among the people. John went on. At the next corner, he saw the young man with the robbed watch in his hand. “Do you want to buy a fine watch, sir?” he asked in a low voice. “It’s only a hundred dollars.” “The young man doesn’t know I saw him 4.robbed the watch,” he thought. John paid for the watch at once and went back to his hotel with the watch. He told his friend Bill about the fine watch. Bill took a look at the watch and started laughing. He said, “You are a fool. This watch isn’t worth even ten dollars. I’m sure the shop owner and the young man 5.planed this together.” 1.________ 2.________  3.________  4.________  5.________ 参考答案: 1.改为 American American 意为“美国人,美国人的”在句中作定语。 2.改为owner’s 注意owner是单数形式,变所有格要在后面加’s。 3.改为lost be lost 表示“走失,走丢”,在本句中指“消失在人群里”。 4.改为robbing 本句考查句式“see sb.doing sth.”含义是 “看见某人正在做某事”。 5.改为planned 注意plan变过去式时,要双写n再加-ed。 五、书面表达。(2017,铁岭模拟) 同学们, 中考过后, 你们即将告别亲爱的母校。回首三年的母校生活, 学校里的很多规则有助于你的健康成长。请你以My School Rules 为题, 写一篇短文。 要点:1)你能告诉我们在你们学校有哪些规则吗? 2)你对这些校规有何看法? 3)你对母校有哪些合理化建议? 要求:1)文中不得出现真实姓名和学校名称; 2)词数80左右。文章的题目和开头已给出, 不计入总词数。 My School Rules In our school, we have many rules. We shouldn't be late for school. We have to wear school uniforms to school every day. We can't run or shout in the hallways. We can't eat in class. We should listen to the teachers carefully in class. We aren't allowed to smoke in school. I think our school rules are too strict. We should be allowed to choose our own clothes. That will make us more comfortable. We shouldn't have too much homework to do every day. 2019(重庆)中考人教英语课本一轮聚焦夯练及答案:九全Units9--10 一、阅读理解。 Paragraph 1:Scientists have learned a lot about the kinds of food people need. They ? say that there are several kinds of food that people should eat every day. They are: (1)green and yellow vegetables of all kinds;(2)? citrus(柑橘)fruits and tomatoes;(3)potatoes and other fruits and vegetables;(4)meat of all kinds,fish and eggs;(5)milk and foods made from milk; (6) bread or cereal(谷类食物),rice is also in this kind of food;(7)butter,or something like butter. ?? ???Paragraph 2:People in different places of the world eat different kinds of things. Foods are cooked and eaten in many different kinds of ways. People in different countries eat at different times of the day. In some places people eat once or twice a day; in other countries people eat three or four times a clay. Scientists say that none of the differences is really important. It doesn’t matter whether foods are eaten raw or cooked. It doesn’t matter if a person eats dinner at 4 o’clock in the afternoon or at eleven o’clock at night. The important thing is what you eat every day. ????? Paragraph 3:There are two problems,then,in feeding the large number of people in the earth. The first is to find some ways to feed the world’s population so that no one is hungry. The second is to make sure that people everywhere have the right kinds of food to make them grow to be strong and healthy. 1.From the first paragraph we know noodles belong to a kind of_______food. ?? A. vegetable????????? ??????????????????????????????????????????? B. fruit ?? C. meat????????? ????????????????????????????????????????????????? D. cereal 2.According to the scientists, which of the following groups is the healthiest for your lunch? A. Chicken,apples,cereal and cabbages. B. Potatoes,carrots,rice and bread. C. Oranges,bananas,fish and tomatoes. D. Beef,pork,fish and milk. 3.People in different countries and different places of the world_________. A. have the right kinds of food to eat B. cook their food in the same way C. have their meals at the same time D. eat food in different ways 4.Which of the following is NOT true? A. People in some places don’t have enough food to eat. B. There are too many people in the world. C. One of the problems is that no one is hungry. D. The scientists are trying to make people grow strong and healthy. 5.If there is Paragraph 4,what do you think is going to be talked about? A. When people eat their lunch B. What to do with the two problems C. How to cook food in different ways D. Why people in different places eat different kinds of food 参考答案1. D??2. A??3. D??4. C?? 5. B?? 二、单项选择。 1. My favorite _D_ is spring. I can fly kites with my friend. (2017,毕节) A. month  B. day  C. weekend  D. season 2. —Could you give me a few _C_ on how to spend the coming summer holiday? —OK. Let me see. (2017,宿迁) A. hobbies B. knowledge C. suggestions D. information 3. —Mario, your mobile phone is ringing. —Wait a minute. It's dangerous for us _B_ it while crossing the street. (2017,南充) A. answering B. to answer C. answer D. answered 4. —What's the meaning of “One Belt and One Road”? —Let me _D_ the words in the new dictionary. (2017,孝感) A. look at B. look for C. look after D. look up 5. Yesterday Mr. Green went to his hometown and visited the old house _A_ he was born in. (2017,泰安) A. which B. where C. what D. it 6. —It's hot today, isn't it? —Yes, it is. Why not _B_ your jacket?(2017,百色) A. take care B. take off C. take place D. take after 7. (导学号:22604024)—Why are you so happy, Mr. Wu? —Because the movie yesterday evening was so _B_ and it made me __. (2017,安顺) A. moving; moving B. moving; moved C. moved; moving D. moved; moved 8. As soon as I heard the news that I passed the driving test, I felt _B_ at once. (2017,德州) A. angry B. relaxed C. afraid D. nervous 9. —All the students went home _A_ Lin Tao. Why? —Because he did something wrong and had to wait for his parents to come to school. A. except B. besides C. with D. beside 10. The Shaolin Temple is a famous place of interest. It _D_ tons of tourists from both home and abroad every year. A. increases B. introduces C. realizes D. receives 三、完形填空。 通读短文,掌握大意,从所给的选项中选出一个最佳选项。 Malls are popular for Americans to go to. Some people spend 1 much time at malls that they are called “mall rats”. Mall rats shop until they visit hundreds of stores. ??? People like malls for many 2 . They feel safe because malls have police stations. Parking is usually 3 , and the temperature inside is always fine. The newest malls have beautiful rest areas with waterfalls and large green trees. ??? The 4 mall in the United States is the mall of America in Minnesota. It covers 4.2 million square feet. It has 350 stores, eight night clubs, and a large park! There are parking spaces for 12,750 5 . About 750,000 people shop there every week. ??? The first mall in the United States was built in 1965 in Edina, Minnesota. People love doing all their shopping in 6 place(s). More malls are built around the country. Now malls are like town centers where people come to 7 many things, they shop, of course, they also eat in food courts that have food from all over the world. They see movies at theaters. Some people even get their daily 8 by doing the new sport of “ mall walking.” 9 go to malls to meet friends. ??? In some malls, people can see a doctor or a dentist and even go to the church. In other words, people can do just about 10 in malls. Now people can actually live in their favorite shopping center. 1. A. too? B. very C. quite D. so 2. A. reasons? B. places C. products D. ?kinds 3. A. expensive B. difficult C. free D. quick 4. A. newest? B. largest C. tallest D. biggest 5. A. bikes? B. cars C. ships D. ?buses 6. A. one? B. two C. three D. four 7. A. see B. watch C. do D. buy 8. A. activity B. study C. project D. exercise 9. A. The other? B. The others C. Others D. nothing 10. A. something B. everything C. anything D. nothing 【答案】 (1)D;(2)A;(3)C;(4)B;(5)B; (6)A;(7)C;(8)D;(9)C;(10)B; 【考点】人生百味类,政治经济文化类,社会现象类 【解析】【分析】这篇短文主要讲述了美国的商业街。文章介绍了人们喜欢逛商业街的原因、美国最大的商业街、第一个商业街的出现以及如今商业街提供的全方位的服务。 (1)考查副词及语境的理解。根据语境,一些人花很多时间在商业街以致他们被称为“逛街狂”。“so---that---”是固定搭配,引导结果状语从句。故选D。 (2)考查名词及语境的理解。reasons:原因, places :地点、场所, products??:产品, kinds:种类。联系下文,我们觉得安全、可免费停车、室内温度宜人,这些都是人们喜欢逛商业街的原因。故选A。 (3)考查形容词及语境的理解。expensive:昂贵的,difficult :困难的, free:免费的, quick:迅速的。联系上文,人们喜欢逛商业街是因为那里安全,可免费停车等。故选C。 (4)考查形容词及语境的理解。newest:最新的, largest:最大的,指面积等, tallest :最高的, biggest:最大的,指形状。根据下文对商业街的占地、商铺、停车场、可容纳人数的介绍可知,这是介绍美国最大的商业街。故应选B。 (5)考查名词及语境的理解。bikes???:自行车, cars:小车,? ships :轮船, buses:公共汽车。根据语境,在商业街停的应该是小车。故选B。 (6)考查数词及语境的理解。根据People love doing all their shopping的描述可推知,人们喜欢在一个地方购买他们所有的商品。故应选A。 (7)考查动词及语境的理解。根据下文的描述,人们在商业街不光是可

    • 一轮复习/基础知识
    • 2019-05-03
    • 下载5次
    • 720.5KB
    • 186186
  • ID:4-5745455 2019(重庆)中考人教英语课本一轮聚焦夯练及答案:八年级(10份打包)

    初中英语/中考专区/一轮复习/教材梳理/八年级下册

    2019(重庆)中考人教英语课本一轮聚焦夯练及答案:八上Units1--2 一、阅读理解 Thank you for your interest in volunteering with the city of Melbourne's tourism program. The Tourism branch generally conducts volunteer recruitment(招募) sessions twice a year. The next intake is likely to be around October or November 2014. If you would like to receive an email advising you of the next recruitment session, please email tourism@ melbourne.vic.gov.au. Volunteering with Tourism Melbourne: Volunteers play a vital role in the City of Melbourne's tourism services.They provide information on Melbourne to around two million visitors each year.Their love and knowledge of the city and regional Victoria adds to Melbourne's reputation as a friendly, welcoming and culturally vibrant(充满活力的) city. The volunteer programs include: ※ City Ambassadors(大使) ※ Melbourne Visitor Booth at Bourke Street Mall ※ Melbourne Visitor Centre at Federation Square ※ Melbourne Greeter Service Places are limited and potential volunteers must participate(参加) in a selection process based around the following basis. Volunteers must be: ?※ interested in Melbourne ※ customer service focused ※ able to use computer ※ available for one four?hour shift(either morning or afternoon) each week for a minimum of one year ※ team players who love meeting people ※ able to show a commitment to the City of Melbourne's values(as outlined in the online application) An extensive training program and ongoing support is provided. More information: To find out more about becoming a volunteer, Contact us online or phone the City of Melbourne's Volunteer Project Officer,Tourism Melbourne on (03) 9658 9658. For other volunteering opportunities,see national volunteer recruitment website Go Volunteer. 1.What is this passage mainly about? A.Melbourne's tourism services. B.Tourism volunteer program. C.Tour tips on visiting Melbourne. D.The places of interest of Melbourne. 2.One of the qualifications(资格) of a tourism volunteer is “________”. A.The next intake is likely to be around October or November 2014. B.Volunteers must be team players who love meeting people. C.An extensive training program and ongoing support is provided. D.Volunteers play a vital role in the City of Melbourne's tourism services. 3.Which of the following is true? A.The local volunteer recruitment website is Go Volunteer. B.There are about three million visitors to Melbourne each year. C.The Tourism branch generally conducts volunteer recruitment sessions once a year. D.People call (03)9658 9658 to know more information about becoming a tourism volunteer. 参考答案1B 2 B 3 D 二、单项选择。 1. —Shall we go on Friday or Saturday? —Either day is OK. It makes no _C_ to me. (2017,苏州) A. choice B. change C. difference D. decision 2. —The frozen yogurt tastes like ice cream but has _A_ of the fat. —It suits me fine. I'm on a diet. (2017,武汉) A. none B. neither C. any D. some 3. —Have you visited Shanghai Disneyland? —Yes. It was wonderful! I took _B_ a few photos there. (2017,贵港) A. very B. quite C. really D. hard 4. Sleeping is a good thing, but some people sleep _B_. (2017,江西) A. easily B. badly C. quickly D. well 5. (导学号:22604007)—I'm a little hungry, Mum! —There are some apple pies on the table, you may take _D_. (2017,泰安) A. it B. this C. that D. one 6. A woman stood _D_ the window, watching the children playing games in the garden. (2017,德州) A. past B. through C. across D. by 7. —I didn't hear you come in just now. —That's good. I tried _B_ the baby up.(2017,乐山改编) A. to wake B. not to wake C. waking D. not waking 8. —I'm very tired those days because of preparing for the exam. —Why not listen to music?It can make you _D_. (2017,鞍山模拟) A. beautiful B. boring C. funny D. relaxed 9. It's important for _C_ to work hard to make themselves better. A. somebody B. anybody C. everybody D. nobody 10. —Alan, I really like your paintings. —_C_. I'll keep on drawing to improve my skills. A. Me too B. That's great C. Thanks a lot D. Of course 三、完形填空。 Mr. Clarke works in a middle school. He likes reading and often 1 some books from the library. He 2 to the radio every morning and reads 3 after supper. So he knows much and teaches well. His 4 worship(崇拜)him very much. Mike, Mr. Clarke’s little son, is only nine. He 5 likes reading books. And he often asks his father some questions. Mr. Clarke always thinks he’s too 6 to understand him and chooses 7 ones to answer. Of course the boy is not satisfied with(对……满意)it. One day Mike read 8 about the lights and was 9 it. When his father told him to do some housework, he went on thinking of it. He asked him 10 questions, and his father answered all. Then his father said proudly, “Fathers always know 11 than sons!” The boy thought for a while and said, “ 12 .” His father asked, “Oh? Why?” Mike didn’t’t answer, and asked, 13 , “Who invented the lights?” “ 14 ”answered Mr. Clarke. “Why didn’t’t his father invent them, then? ” Looking at his son, Mr. Clarke didn’t’t know 15 to answer! ( )1. A. finds???????????? B. sells???????? C. borrows????????? D. buys? ( )2. A. hears???????? B. listens?????? C. says????? D. reads ( )3. A. CD????? B. music????????? C. TV????????? D. newspapers ( )4. A. teachers?????? B. parents??????? C. students??? D. classmates ( )5. A. also????? B. never??????? C. even??????????? D. only ( )6. A. old????? B. young????????? C. clever?????????? D. able? ( )7. A. more difficult??? B. the most difficult? C. easily?????????? D. the easiest ( )8. A. everything??????? B. nothing????? C. something?????? D. anything ( )9. A. worried about???? B. interested in???? C. afraid of?? D. angry with ( )10. A. few????? B. little?????? C. a few????????? D. a little ( )11. A. more?????? B. most?? C. less??????????? D. least ( )12. A. I think so B. I don’t think so C. I agree D. I don’t know ( )13. A. instead?????? B. carefully???? C. quickly????????? D. brightly ( )14. A. Thomas Brown B. Allan Smith C. Thomas Edison D. Ron Jenkins ( )15. A. when?????????? B. where??????? C. which????? D. what 【答案】1-5 C B D C A 6-10B D C B C 11-15 A B A C D 四、首字母填空。 Yesterday we went to plant trees on the hill near our school. The boys were made dig pits(坑).The 1.____________ girls were told to plant the young trees into the pits. 2.____________ All of us worked very hardly. Soon we were all wet 3.____________ with sweat. After the young trees planted, we 4.____________ began to water it. The water was at the foot of 5.____________ the hill. But we stood in line to pass pails(桶) 6.____________ of water from one to another up to the hill. We did not finish water the trees until it 7.____________ was dark. Though we were tired, we feel very happy. 8.____________ 答案 1.made后加to 2.无错误 3.hardly改为hard 4.planted前加were 5.it改为them 6.But改为So 7.water改为 watering。 8.feel改为felt 【解析】 试题分析:这篇短文讲述昨天班级集体去植树。男生负责挖坑,女生负责种植。最后一起浇水,这一天虽累但是很充实。每个人都很开心。 1.句意:男孩负责挖坑。make变为被动语态时,要还原不定式符号to。故在made后加to。 2.句意:女孩负责将树苗放进坑里。此行无错误。 3.句意:我们所有人都非常努力工作。hardly是副词“几乎不”,hard“努力地”。 4.句意:在所有树苗都被栽好以后。the young trees和plant 是被动关系,因此要用被动语态。故在planted前加 were。 5.句意:我们开始给它们浇水。很多树苗,因此要用them,不能用 it。 6.句意:水在山脚下。因此我们排成队传一个挨着一个的将水桶传到山上。不是转折关系,是因果关系。因为树在脚下,所以排成队传递桶。故But改为So。 7.句意:直到天黑我们才完成浇水。finish doing sth“完成做某事”,故将water改为watering。 8.句意:尽管我们很累但是我们都感觉很开心。本文叙述的是过去的事情,因此把feel改为felt。 五、书面表达。(2017,武汉) 假设你是班长李明,你将安排你班外教的儿子Tom来汉的活动。请用电子邮件告知。 内容要点如下: 1. 参观城市博物馆,了解武汉文化; 2. 走进课堂,交流学习情况; 3. 去东湖划船,欣赏风景; 4. 在家举办朋友聚会,品尝美食; 5. 补充一至两点个人想法。 注意: 1. 文中不得透露个人姓名和学校名称; 2. 词数:60-80; 3. 内容连贯,不要逐条翻译; 4. 邮件的开头已给出,不计入总词数。 参考词汇:City Museum城市博物馆 the East Lake东湖 view n.景色 Hi Tom, I'm glad to hear you'll come to Wuhan. _Wuhan_is_a_beautiful_city_full_of_culture_and_history._Visiting_City_Museum_is_a_good_way_to_learn_about_Wuhan._We_can_go_boating_in_the_East_Lake,_enjoying_the_fascinating_views._Then,_we'll_invite_you_to_our_class_and_talk_about_school_life._My_friends_and_I_will_have_a_party_for_you_at_home,_and_you_can_taste_our_traditional_food_as_well._If_possible,_you_may_watch_Han_Show._Hope_you'll_have_fun_here._ Li Ming 2019(重庆)中考人教英语课本一轮聚焦夯练及答案:八上Units3--4 一、阅读理解。 阅读下列短文,根据短文内容选择最佳答案。 Bee and Butterfly live in Apple City on Fruit Island. There are five train lines on this island. Below is a map in the Apple Station. The number inside each station circle (圆圈) is the ticket price from the Apple Station to that station. 1. Bee and Butterfly are now at the Apple Station. They are going to Strawberry for the Honey Festival. What is the total cost they have to pay for their train tickets? A. $17. B. $29. C. $34. D. $58. 2. The next day, Bee and Butterfly plan to visit a friend in Peach from Strawberry. How many train lines will they need to take? A. 2. B. 3. C. 5. D. 6. 参考答案1—2、 CB 二、单项选择。 1. The boy didn't find much _C_ about the topic on that website.(2017,呼和浩特) A. report  B. article  C. information  D. story 2. (导学号:22604009)Peter is _D_ boy in our class and he often helps us carry heavy things. (2017,重庆B卷) A. strong B. stronger C. strongest D. the strongest 3. Millie, now go to have a nice bath and an early night, so that you will be _C_ for the journey tomorrow. (2017,苏州) A. safe B. patient C. fresh D. natural 4. —I think that Jane writes as _B_ as Mike. —So she does. (2017,铜仁) A. careful B. carefully C. more careful D. more carefully 5. —Great! Our women's volleyball team _A_ the gold medal in Rio Olympic Games on Saturday! —Yes. We see the great spirit of Chinese women's volleyball team once again!(2017,襄阳) A. won B. beat C. lost D. missed 6. It doesn't need to be true! You can _D_ a story. (2017,呼和浩特) A. set up B. stay up C. put up D. make up 7. In a soccer game, it's important for players to play together and _C_ the best in each other. (2017,襄阳) A. hand out B. leave out C. bring out D. take out 8. —Nowadays lots of products from China are very popular in the world. —Yeah! Many people can hardly avoid _B_ products made in China. (2017,黄冈) A. to buy B. buying C. bought D. buy 9. —I can't believe it. Tony has invented a tree?planting machine. —Really? He is so _C_. (2016,温州) A. shy B. rude C. creative D. friendly 10. I like _B_ of the tickets because my sister wants to go with me. A. all B. both C. neither D. none 三、完形填空。 These days it is found that school students hardly have any sports. Is it because they have no __1_ in sports? It may not be true. They often say they have__2_ more important things to do. What are these important things? Exams! They have to get themselves ready for all kinds of exams and tests in school, so many of them almost _3___ bookworms. In the past in the summer holidays, they could do ___4__ they like, but now they have to spend all their free time preparing for exams. So __5_ have kept them away going in for sports. Because of the pressure (压力)from their parents and teachers, they have to work harder and spend most of their time _6__ books. As for the students themselves, they don’t want to fail the exams because they want to continue their studies_7_. So it becomes necessary to give __8_ of their spare time to their studies and ___9_ up their school sports. It is true that a good education cannot go without physical training, and the same is true that a quick mind hardly goes along without __10_ body. Without a strong body, you can never do anything well, then how can you make great success in life? ( )1. A. interested B. interesting C. interests ( )2. A. very B. much C. another ( )3. A. turn B. look C. become ( )4. A. anything B. all what C. something ( )5. A. teachers B. parents C. studies ( )6. A. on B. at C. in ( )7. A. farther B. far C. further ( )8. A. few B. any C. all ( )9. A. take B. give C. put ( )10. A. strong B. ill C. weak 【答案】1-5 C B C A C 6-10 A C C B A 四、短文改错。 答题要求:此题要求改正所给短文中的错误。对标有题号的每一行作出判断:如无错误,在该行右边横线上画一个勾(√);如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正: 此行多一个词:把多余的词用斜线(\)划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉。 此行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(∧),在该行右边横线上写出该加的词。 此行错一个词:在错的词下划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词。 注意:原行没有错的不要改。 Have you ever heard from the saying: All work and no 1._____________ play make Jack a dull boy?What this means is that if you 2._____________ study all the times you will become a boring person. You 3._____________ must go out and having fun with your friends, otherwise 4. _____________ you will lose him. No one wants to be friends with the 5._____________ person who that only works and studies. Perhaps you have 6._____________ a confidence problem. Please try remember that the work 7._____________ you do is for yourself rather than for anyone else. You do 8._____________ not have to compete your classmates. No one can be 9._____________ happier in studying seven days and seven nights a week. 10._____________ 参考答案 1. from—of/about 2. make—makes 3. times—time 4. having—have 5. him—them 6. that去掉 7. try后加to 8.正确 9. compete加against/with 10. happier—happy 五、书面表达。(2017,江西) 微笑是人类最美的语言。某英文报以“Smiles”为题, 举办中学生征文活动。请根据下面的图表信息, 写一篇英语短文。内容包括:微笑的力量、你的微笑故事以及故事给予你的启示。 提示:1. 短文应包括图表中的全部信息, 条理清楚, 行文连贯; 2. 短文中不能出现真实的人名和地名; 3. 词数不少于80, 开头已给出, 不计入总词数。 A smile is the most beautiful language of human beings. A smile shows you are kind and friendly. It helps you get on well with others. It also brings good luck and makes others feel warm. When I was in Grade 6, a new student came to our class. He did badly in schoolwork. No one talked with him. He felt very lonely. When I learnt this, each time I met him, I gave him a big smile. Afterwards, he often asked me questions about study. We became good friends and he did better and better in his study. He said it was my smile that made him more confident and outgoing. Smiles are so important to our life, so let's try to smile more. If we smile to life, life will smile back to us. 2019(重庆)中考人教英语课本一轮聚焦夯练及答案:八上Units5--6 一、阅读理解。 Next time you’re unhappy or complaining about your life, don’t turn to a cheerful comedy. You might find a tear-jerking tragedy(催人泪下的悲剧) is just the thing you need to brighten your day. ??? A team of researchers at Ohio State University, US, has found sad movies can make people happier, Science Daily reported last month. ??? Many people find tragedies make them realize how good their own lives are, the study showed. ??? “People seem to use tragedies as a way to reflect on the important relationships in their own lives,” said Silvia Knobloch-Westerwick, leader of the study. “Tragic stories often focus on themes of eternal(永恒的) love, and this leads viewers to think about their loved ones and count their good and helpful things.” ??? In the study, researchers gathered 361 college students and showed them the 2007 movie, Atonement. The movie is about two lovers who are separated(分离) and finally die during World War II. Before and after the movie, the students were asked questions measuring(衡量) how happy they were with their lives. Researchers also asked them before, after and three times during the movie to measure various emotions, including sadness. ??? Researchers found that the sadder students felt while watching the movie, the more likely they were to think about real people they had close relationships with in life. This increased their happiness after watching the movie. ??? Knobloch-Westerwick explained that negative(消极的) moods make people more thoughtful. ??? “Positive(积极的) emotions show that everything is fine, you don’t have to worry, you don’t have to think about problems in your life,” she said. “But negative emotions, like sadness, make you think more critically about your situation. So seeing a tragic movie may make you sad, but that will make you to think more about your own close relationships and appreciate them more.” ??? The link between watching a tragic story and feeling better has long been recognized. The ancient Greeks even had a word for the feeling of happiness after seeing something sad that led to the modern English word “catharsis (宣泄)”. ??? The study also showed that relationships are a very important source of happiness in our lives, so it is no surprise that thinking about your loved ones makes you happier, researchers said. 1. Which of the following about the study of Ohio State University is NOT true? ?? A. Only sadness is measured in the study. ?? B. Students’ emotions are measured by asking questions. C. The study shows relationships are a source of happiness. D. Those who felt sadder when watching the movie were more likely to be happier after that. 2. Why are ancient Greeks mentioned in the passage? A. To introduce the meaning of the word “Catharsis”. B. To explain the importance of knowing how to become happier. C. To prove that they were of high intelligence and guessed its meaning. D. To tell readers the relationship between tragedies and happiness was found long ago. 3. From Knobloch-Westerwick’s explanation, we can learn that?????? . ?? A. seeing tragedies makes you more thoughtful B. positive emotions make you think more about your relationships C. negative emotions show you have no need to think about your situation D. after seeing comedies, you will appreciate your close relationships more 4. Which is the title of the passage? ?? A. Watching sad films may start smiles??????????????? B. There is eternal love in the world ?? C. It’s useless to complain about life????????? ???? D. Comedies should make way for tragedies 参考答案1A 2D 3A 4A 二、单项选择。 1. —Did you enjoy _B_ in Chengdu last week? —Yes, I had great fun there. (2017,德州) A. myself B. yourself C. ourselves D. themselves 2. (导学号:22604010)—Dad, I'll be in the final singing competition tomorrow. —Be careful not to get a sore throat and _A_ your voice. (2017,武汉) A. lose B. raise C. drop D. break 3. —Nowadays more and more foreigners are becoming interested in Beijing Opera. —That's true. It's an important part of Chinese _A_. (2017福建改编) A. culture B. invention C. custom D. tradition 4. —I wonder if you've made a decision on the project, Eric. —Not yet. I can't make it until I have first?hand _C_ on prices. (2017,武汉) A. news B. knowledge C. information D. education 5. —Which country made paper first in the world? —_D_. (2017,铜仁) A. India B. Egypt C. England D. China 6. —When shall we go hiking again? —Make it _B_ day you like. It's all the same to me. (2017,乐山改编) A. either B. any C. one D. all 7. The Belt and Road Initiative(一带一路倡议)will help China improve the _A_ with those related countries, especially Pakistan. (2017,锦州模拟) A. relationship B. agreement C. environment D. leadership 8. He thought he was _C_ because he couldn't take part in the the football game. (2017,本溪模拟) A. uncommon B. unusual C. unlucky D. uneasy 9. It is _A_ for students to make mistakes, the most important thing is that they don't make the same mistake again and again. A. common B. strange C. pleasant D. unusual 10. —Thank you very much for your help with my dog. —_C_. A. All right B. I like it very much C. You are welcome D. Take it easy 三、完形填空。 This is good news for children in the countryside. We may still remember the girl 1 big eyes. Her big eyes are 2 us her dream: I wish to 3 ! In China, there are still 4 girls and boys like her. They want to go to school, but their families are too poor. If the family has two or three children, parents 5 send them all to school. So they often ask 6 to stay at home, and boys to go to school. Now they needn’t’t 7 the money. From 2006 on, children can go to school for free in poor areas. They don’t have to 8 books and other things. Some of them can even get 9 from the government(政府)to make their life better. Now, all children in the countryside can go to school for free. All families are very _ 10 with the news. It is really great. ( )1.A. with B. on C. to D. in ( )2.A. saying B. telling C. speaking D. talking ( )3.A. go to work B. go to bed C. go to school D. go home ( )4.A. a lot B. 1ot of C. a lot of D. much ( )5.A. can’t B. will C. should D. mustn’t’t ( )6.A. teachers B. girls C. boys D. all the children ( )7.A. look up B. turn on C. worry about D. make sure ( )8. A. borrow B. read C. bring D. pay for ( )9. A. books B. clothes C. food D. money ( )10. A. sad B. disappointed C. happy D. angry 【答案】1-5 A B C C A 6-10 B C D D C 四、任务型阅读。 Eating habits change from one country to another. The Chinese have a saying: Eat good things for breakfast; eat a big meal for lunch until you are full; but eat less at dinner. Many Americans agree that one should start the day with a good breakfast, but their ideas about lunch and dinner are different. Lunch time is very quick in the United States. Most Americans only give themselves time for a quick lunch before they go back to work or school. So they eat a small lunch. After work they think they will have more time to eat a big dinner. Also a quiet dinner at home with all the family talking about their day is a way to take a good rest after a long, hard day of work. Eating at a restaurant is also different. In China, people like to talk and laugh when they are eating. Very often you can hear people talking or singing loudly and they are just having a good time. In America, it is not like this. They want a quiet place where they can eat a good meal far away from the sounds of the outside world. If someone is talking too loudly, other people in the restaurant will look at him or her angrily, then the manager might come out and ask them to be quiet. The manager may even ask them to leave the restaurant. 1. What do Chinese and Americans have in common about meals? _______________________________________________________ 2. How is the Americans' lunch? _______________________________________________________ 3. What do Americans do while having a dinner? _______________________________________________________ 4. Where do Americans usually like to eat a meal? _______________________________________________________ 5. Is talking not allowed in the restaurant in America while having a dinner? _______________________________________________________ 【主旨大意】本文是一篇说明文。介绍的是中国和美国两个国家吃饭的习俗。在中国讲究早餐吃好,午餐吃饱,晚餐吃少;而在美国早餐吃好,午餐他们吃得很快,晚餐才是一天的正餐,很丰盛。中国人在饭店吃饭时,喜欢在餐桌上又说又笑,但是在美国,去饭店吃饭时,他们喜欢安静的地方。 1. Starting the day with a good breakfast.【解析】细节理解题。题干意为:中美两国人在吃饭方面有什么共同点?根据文章第一段“The Chinese have a saying: Eat good things for breakfast... Americans agree that one should start the day with a good breakfast...”可知中美两国人都认为早餐要吃好,但在午餐和晚餐上,两国人的观点不同。 2. Quick and small.【解析】细节理解题。题干意为:美国人的午餐怎么样?根据文章第二段第二、三句“Most Americans only give themselves time for a quick lunch before they go back to work or school. So they eat a small lunch.”可知答案。 3. Talk about their day.【解析】细节理解题。题干意为:吃晚饭时美国人都做什么?根据第二段最后一句“Also a quiet dinner at home with all the family talking about their day is a way to take a good rest after a long, hard day of work.”可知答案。 4. In a quiet place(far away from the sounds of the outside world).【解析】细节理解题。题干意为:美国人通常喜欢在哪儿吃一顿饭?根据文章第三段第五句“They want a quiet place where they can eat a good meal far away from the sounds of the outside world.”可知答案。 5. No, it isn’t.【解析】细节理解题。题干意为:在美国餐厅吃饭时,说话是不被允许的吗?根据文章第三段尤其是最后两句“If someone is talking too loudly, other people in the restaurant will look at him or her angrily, then the manager might come out and ask them to be quiet. The manager may even ask them to leave the restaurant.”可知大声说话是不被允许的,但是说话还是可以的。 五、书面表达。(2017,本溪模拟) 在初中生活即将结束之际, 同学们将迎来两个月的暑假。假设你是李华, 你的美国笔友David要来中国两周, 同你一起度假, 请你以“Our Summer Vacation Plan”为题, 给他发一封电子邮件。 Dear David, How's it going?The summer vacation is coming. I'm very happy that I will see you soon. We'll visit many places of interests in China with my parents. First we'll go to see the Great Wall, the Summer Palace and the Bird Nest in Beijing. Then we'll go to some cities in the south such as Shanghai, Hangzhou and Suzhou because there are beautiful places in those cities. After that we'll go to enjoy the sea for about three days in Hainan. I know you like swimming a lot and we can do that while we are there. Finally you will stay in our home for two days before you go back to America. And of course wherever we go, we are sure to enjoy the culture and delicious food in the local places. I'm sure we will have a great time together! Yours, Li Hua 2019(重庆)中考人教英语课本一轮聚焦夯练及答案:八上Units7--8 一、阅读理解。 阅读下列短文,根据短文内容选择最佳答案。 How quickly can you count from one to ten? Do you use ten different words to do it? Can you do it in English, or do you have to use your first languages? Do you count on your fingers? Many people think that numbers and math are the same all over the world. But scientists have discovered that it is not true. People in different parts of the world use different ways to count on their fingers. In the United States, people begin counting with their first fingers, which they extend or stick out. They then extend the rest of their fingers and finally the thumb (拇指) to count to five. Then they repeat this with the other hand to get to ten. In China, people count by using different finger positions. In this way, a Chinese person can easily count to ten on only one hand. Besides ways of finger counting, scientists have found that cultures and languages are also different when it comes to numbers. Some languages have only a few words for numbers, and others have no words for numbers. A group of scientists studied aboriginal (土著的)people in Australia. These people don’t have hand movements to stand for numbers. They don’t even have word for numbers. However, they are still able to understand different ideas about numbers. In a similar study, researchers from the Massachusetts Institute of Technology discovered that people of the Piraha tribe (部落) in northwestern Brazil don’t have words for numbers such as “one” or “three”. They are not able to say “five trees” or “ten trees” but can say “some trees”, “more trees”, or “many trees”. Professor Edward Gibson said that most people believe that everyone knows how to count, “but here is a group that does not count. They could learn, but isn’t not useful in their culture, so they’ve never picked it up.” Although all humans are able to understand quantities (数量), not all languages have numbers and not all people use counting. Number words in a certain language are a result of people needing numbers in their daily lives. Now we know that people have different ideas about numbers and math, too. ( )1. The writer begins with the four questions in order to______. A. make a survey B. interest readers C. tell a story D. solve math problems ( )2. What do we learn from the difference in finger counting between the U.S. and China? A. People from China count much faster than people from the U.S. B. People from China need two hands to count from one to ten. C. People of different cultures may use different ways of finger counting. D. People of different cultures use the same way of finger counting. ( )3. Which of following is true about aboriginal Australians? A. They have only a few words for numbers. B. They have hand movements to stand for numbers. C. They can only count to five on their fingers. D. They can understand different ideas about numbers ( )4. What is the main idea of the passage? A. People from different cultures have different ideas about numbers and math. B. Chinese people can count more easily on their fingers than Americans. C. In some aboriginal culture, people don’t even know how to count. D. Some languages don’t have number words because people don’t need numbers. 参考答案1—4、BCDA 二、单项选择。 1. Nora opened the box. To her surprise, _B_ was a gold watch. (2017,苏州) A. outside B. inside C. beside D. behind 2. Don't stand too close to North Americans. You'd better give them more personal _C_. (2017,天津) A. time B. system C. space D. pity 3. Eating dumplings at the Spring Festival is _D_ in China. (2017,河北) A. patient B. lucky C. possible D. traditional 4. —Did you do something special on Father's Day? —Yes. I made my father a card in the _B_ of a heart to express my love. (2017,咸宁) A. height B. shape C. design D. model 5. It is very hot in Hainan this summer. On June 3rd, the _A_ in Lingao reached 41. 9 ℃. (2017,海南改编) A. temperature B. information C. development D. advantage 6. —It is going to rain outside. —You'd better _C_ an umbrella with you. (2017,丹东模拟) A. to take B. not take C. take D. not to take 7. If you are _B_ with this listening exercise than before, you will answer it correctly. A. patient B. more patient C. most patient D. the most patient 8. These floods in southern China have warned us that everyone should start to protect the _B_. A. movement B. environment C. development D. agreement 9. You'd better go back home quickly. It's _A_ to stay in the street alone at midnight. A. dangerous B. safe C. peaceful D. helpful 10. —Mum, I got a very high mark in the test. —_C_. A. It doesn't matter B. Sorry about that C. Well done D. Good luck 三、完形填空。 Long ago, there was a little girl who was born into a poor family. One day, the little girl wanted to decorate(装饰) a 1 . Her father became 2 when he found that his three-year-old daughter had wasted plenty of wrapping paper (包装纸). He punished her. The next morning, the little girl 3 earlier than usual. She brought the box to her father and said, "This is 4 you, Daddy. It's a Christmas present. " The father felt sorry for his earlier behavior. However; when he opened the box,. he saw that the box was . 5 The father became angry again and shouted at his daughter, ' Don't you know when you give someone a present, there should be 6 inside?" The little girl looked up at her 7 with tears in her eyes. She cried, "Daddy, ifs not empty at all. I put my 8 in the box. " Hearing this, the father put his arms around his little daughter. 9 he asked for her forgiveness(原谅). Only a short time later, an accident took the life of the child. It is said that the father 10 that box by his bed for many years. Whenever he felt bad, he would take out a kiss and remember the love of his daughter. 1. A. box B. bed C. tree D. house 2. A. sad B. excited C. proud D. angry 3. A. stood up B. looked up C. got up D. Fell asleep 4. A. for B. from C. of D. by 5. A. dirty B. empty C. ugly D. clean 6. A. anything B. something C. everything D. nothing 7. A. sister B. brother C. mother D. father 8. A. tears . B. kisses C. hugs D. courage 9. A. Also B. However C. Anyway D. Instead 10. A. showed B. missed C. kept D. passed 【答案】1-5 A D C A B 6-10 B D B C C 四、首字母填空。 (在短文的空格里填入适当的词,使其内容通顺,每空格限填一词,首字母已给):( In 2008, an Indian film Slumdog Millionaire(《贫民窟的百万富翁》) won an Oscar award. It tells the story of a poor young man w__1__ wins the top prize on a TV game show. Now, in r__2__ life, there is a “ slumdog millionaire” too. An Indian office worker has b__3__ the first person to win the $1 million top prize on the Indian TV game show Who Wants to be a Millionaire. The w__4__ , Sushil Kumar, is 27 years old. He works as a computer operator in a government office. He earns around only $120 every month. His house is almost broken down and he had a lot of loans (贷款) to be repaired. He e__5___ watched the TV game show at a neighbour’s house, because his family is too poor to afford a television set. People are interested in how Kumar will use the prize. Kumar said that he was going to r__6___ his house and fulfill a few basic needs. He would also use part of the prize to study for the civil service(公务员)exams. “I love r___7___,” Kumar said in an interview after his win. “Before winning the prize, I couldn’t buy many books, but now, I will make a huge library.” 闸北区·参考答案 1. who 2. real 3. become 4. winner 5. even 6. repair 7. reading 五、书面表达。 在日常的生活学习中, 我们每个人都经历过失败, 都会遇到一些不尽如人意的事情。 但并不是每一次的失败对我们来讲都是一件坏事, 我们可以从失败的经历中得到教训, 学会一些事情, 所谓“吃一堑长一智”。请你描述一次自己的失败经历, 以“Learn from the failure”为题写一篇英语短文。 提示:从……中学习 learn from...;体验; 经历 experience;  教训 lesson 要求: 1. 语言表达准确, 短文连贯、 通顺; 2. 文中不得出现真实的姓名和学校名称; 3. 词数:80词左右。 Learn from the failure Last term, I took part in an English competition. I thought I was good at English and I would win in the competiton. But in fact, I did really badly in the competiton. I felt so upset and didn't want to say anything. My parents were worried about me. They told me that“Failure is the mother of succes”. They gave me great encouragement. I also learned that I shouldn't give up. Failure is annoying, but what it can teach us may never be taught in other ways. We should learn from the failure. 2019(重庆)中考人教英语课本一轮聚焦夯练及答案:八上Units9--10 一、阅读理解。 Spending two or three hours playing outdoors each day can reduce the chance of becoming short-sighted, a research shows. It challenges the belief(信念) that short-sightedness is caused by computer use, watching TV or reading in weak light. The Australian government researchers believe that the sunlight is good for people’s eyes. They compared the vision(视力) and habits of 100 seven-year-old children in Singapore and Australia. In all, 30% of the Singaporean children were short-sighted—this rate(比率) was ten times higher than Australian children. Both groups spend a similar amount(数量) of time reading, watching television and playing computer games. However the Singaporean children spent an average (平均) of only half an hour a day outdoors—90 minutes less than the Australian children. Professor Ian Morgan, from the Australian Research Council’s vision Centre, said, “Humans are naturally long-sighted, but when people begin to go to school and spend little or no time outdoors, the number of short-sighted people gets larger. We’re also seeing more and more short-sighted children in cities all around the world and the main reason may be that city children spend less time outdoors. Daylight can be hundreds of times brighter than indoor light. But why does playing outside? prevent us from becoming short-sighted? Scientists believe that natural light has a special chemical(化学物质) which stops the eyeball from growing out of shape and prevents people from becoming short-sighted. So be outdoors. It doesn’t matter if that time is spent having a picnic or having sports. 1. ?? How much time did the Australian children spend outdoors on average according to the ??????? research? A. 30 minutes.? B. 60 minutes.??? C. 90 minutes.?? D. 120 minutes. 2. ?? Which of the following is TRUE according to the passage? A. If people spend less time outdoors they will certainly become short-sighted. B. There are fewer short-sighted Singaporean Children than Australian children because ?? they have more knowledge of protecting their eyesight. C. There will be fewer risks of getting short-sighted if people spend two or three hours a ??????????? ???day playing outside. D. When people begin to go to school they will become long-sighted. 3. ?? What is the fifth paragraph mainly about? A. Why natural daylight has a special chemical. B. Why daylight prevents people from becoming short-sighted. C. Why daylight is much brighter than indoor light. D. What the special chemical which can stop eyeballs from growing out of shape is. 参考答案1. D 2. C?3. B 二、单项选择。 1. —Have you got Kathy's _C_ for her concert? —Yes. I'd like to go and enjoy it. (2017,西宁) A. invention B. instruction C. invitation D. introduction 2. I didn't mean to trouble Curry yesterday. It was pouring with rain so I _D_ his offer of a lift. (2017,武汉) A. refused B. received C. allowed D. accepted 3. Grandfather lives with us. We all _C_ him. (2017,河北) A. look at B. look for C. look after D. look like 4. —Reading is a good way to spend the time on the plane. —That's true. I never go travelling _A_ a book. (2017,孝感) A. without B. from C. on D. about 5. (导学号:22604012)—Would you like to see a movie with me on Saturday night? —Sorry, I didn't _B_ it. Could you please say it again?(2017,江西) A. receive B. catch C. find D. finish 6. —Have you _B_ Zhang Lili? —Yes, she is one of the most beautiful women teachers in China. (2017,丹东模拟) A. heard from B. heard of C. hear from D. hear of 7. —Peter, could you please help me _A_ the books to the new students? —OK, Mr. Wang. (2017,丹东模拟) A. hand out B. try out C. take out D. put out 8. Jane was shy and she would not invite her classmates _B_ speaking English. (2017,抚顺模拟) A. practice B. to practice C. practiced D. practicing 9. —Could you please help my son with his math _B_ you are free tomorrow? —It's my pleasure to help him. (2017,本溪模拟) A. whether B. if C. unless D. though 10. —Would you mind me opening the window? —_D_. I feel very cold because of illness. (2017,鞍山模拟) A. Yes, please B. I don't care C. Of course not D. You'd better not 三、完形填空。 阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的 A, B, C 项中选出最佳选项,并在答题 卡上将该项涂黑。 A Canadian woman and her teenage son got in the taxi and asked me to take them to Baiyun airport. They were going back to 1 .We had a nice conversation together and when they got out, they thanked me a lot. When my 2 passenger got in, he gave me a purse and said he found it on the back 3 . I looked at the purse and knew it 4 the Canadian woman. I found a telephone number in the purse and phoned the number. The Canadian woman 5 . She asked me to go back to the airport and return the 6 . So I turned off my taxi light and started for the 7 _. On the way, five or six people tried to 8 me while I was driving through the city, but I didn’t stop. I was doing a good thing! Forty minutes 9 ,I arrived at the airport. The woman was standing outside the terminal building and looking worried. I gave back the purse. She was so 10 . She just laughed. She said, “You’re really my favorite Chinese.” 1. A. China B. England C. Canada 2. A. next B. last C. familiar 3. A. room B. seat C. street 4. A. belonged to B. depended on C. stood for 5. A. laughed B. repeated C. answered 6. A. money B. purse C. number 7. A. city B. airport C. building 8. A. help B. stop C. catch 9. A. later B. earlier C. sooner 10. A. sad B. worried C. happy 完形填空:CABAC BBBAC 四、短文改错。 It is interesting to visit foreign country, but there 1.________ are some problems if we know the language very well. 2.________ It may be difficulty to talk with the people there. 3.________ We may don’t know how to use the telephone there. 4.________ We may not know how to buy things we needs. 5.________ In a strange country, we may not know where to be eat or what to order in a restaurant. 6.________ When we need help, we may not know how to ask help. 7.________ It is not a happy thing to have an experience like that. 8.________ 参考答案: 1.country→countries 这是一个泛指概念,应该是指多个国家,故用countries。 2.know前加don’t 从下文看,应该是不懂语言时会遇到的麻烦。 3.difficulty→difficult 本处应该用形容词形式作表语。 4.don’t→not may 本身就可以否定,不需要用don’t。 5.needs→need 主语是第一人称,need不能用动词的第三人称单数。 6.去掉be 本句应用主动形式,并且和后面的what to order是对应的。 7.ask后加for 用ask for表示“求助”。 8.√ 五、书面表达。(2016,陕西) 假如你是李明, 你准备和父母周末去附近的村庄游玩。请根据提示语, 给恰逢来你校交流学习的David写一封e?mail, 邀请他一同前往。 要求:1. 参考提示语, 可适当发挥; 2. 语句通顺, 意思连贯, 书写工整; 3. 文中不得出现任何真实信息(姓名、校名和地名等); 4. 词数:不少于70词。(开头和结尾已给出, 但不计入总词数。) Dear David, How are you recently? This weekend, my parents and I are going to a nearby village. Would you like to go with us? In the morning, we can feed animals. Then, we plan to pick fruit and vegetables in the fields. In the afternoon, we'll watch the villagers make tea. After that, we will learn to cook meals. In the evening, we can play games or chat with the people there. I'm sure we will have a good time. I'm looking forward to your reply. Yours, Li Ming 2019(重庆)中考人教英语课本一轮聚焦夯练及答案:八下Units1--2 一、阅读理解。 阅读下列短文,根据短文内容选择最佳答案。 My Favorite Sweater By Bonnie Highsmith Taylor My favorite sweater grew too small. I love that sweater best of all. My grandma made it when I was three. She made that sweater just for me. I picked the yarn (纱线), a special blue. The color of bluebells (风铃花). When I was three I was very small. But now I’m five and much too tall. I have a new jacket now that’s green. So I gave my sweater to our cat Queen. Queen just gave birth to kittens in her room. My favorite sweater is now their bed. 1. Who made the sweater? A. The grandma. B. Miss Taylor. C. The Kittens. D. The cat Queen. 2. In the poem “small” ryhmes with “tall”. Which of the following rhyme with each other? A. Blue and bluebells. B. All and three. C. Green and Queen. D. Room and bed. 3. The underlined word “kittens” in this poem most probably means _________. A. a kind of food B. baby cats C. a kind of drink D. beds for babies 参考答案1—3、ACB 二、单项选择。 1. —The government is trying to develop winter sports for the 2022 Winter Olympics. —No wonder people are showing their _B_ in them.(2017,宜昌) A. warmth B. interest C. victory D. standard 2. —Does Jimmy often volunteer in his free time? —Yes. He often fixes up _C_ computers for others. (2017,贵港) A. bright B. fallen C. broken D. weak 3. (导学号:22604013)—What's the news about? —People near the lake didn't allow them to _D_ a factory so as not to pollute the water. (2017,荆州) A. look up B. put up C. take up D. set up 4. —Life is becoming convenient with the Internet. —That's true! Almost everything _D_ be done online. (2017,宜昌) A. must B. would C. should D. can 5. —Could you please teach me how to _D_ “red envelope”(红包) on WeChat? —Sure. Let me show you. (2017,西宁) A. give away B. give up C. give back D. give out 6. —Did you _B_ that Nancy has been a little too quiet these days? —Yes. She didn't say a word this afternoon. A. hope B. notice C. explain D. decide 7. —I hope to be a volunteer on weekends. —You could help to _C_ the city park. A. make up B. think up C. clean up D. get up 8. More and more people have realized the _B_ of protecting the environment. They haven't thrown litter everywhere any more. A. trouble B. importance C. difference D. kindness 9. You should do exercises every day because it can reduce the _C_ of catching diseases. A. cost B. doubt C. risk D. value 10. —We need to protect endangered animals. —_D_. Everyone should realize it. A. Thank you B. Don't mention it C. Well done D. That's right 三、完形填空。 阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的 A, B, C 项中选出最佳选项,并在答题 卡上将该项涂黑。 In real life, robots are mainly used in factories. They do many different jobs. Usually these jobs are too 1 , difficult or boring for humans. Robots also help ___2____ people and people who cannot look after themselves. For example, scientists are making a robot to help 3 people. Now many of them have a dog to help them. The dog is called a guide dog. In the future, guide dogs might be robot dogs. One robot dog is called Meldog. It has wheels. It usually “___4___” in front of its owner. It is very clever. It knows the speed of its owner’s walk. Meldog talks to its owner by 5 . The owner wears a special belt. This belt 6 instructions to the owner from Meldog such as “Stop here”, “Turn left” and “Turn right”. In the United States, another 7 of robot helps disabled workers. This robot, called Kilroy, helps disabled computer operators. The robot 8 the sound of its owner’s voice. It follows instructions such as “Turn the page” and “Make a cup of coffee”. Robots are also used in American 9 . They can do simple jobs. For example, they shave (刮脸) patients and brush their teeth and take meals from the kitchen to patients’ rooms. It never gets 10 ___ because this robot has a map of the hospital in its computer memory. 1:A.interesting B.strange C.dangerous 2:A.disabled B.young C.healthy 3:A.deaf B.blind C.old 4:A.walks B.sleeps C.flys 5:A.television B.radio C.loudspeaker 6:A.posts B.writes C.sends 7:A.type B.size C.set 8:A.guesses B.thinks C.hears 9:A.cinema B.hospitals C.museum 10:A.luck B.well C.lost 完形填空:1-5: CABAC 6-10:CACBC 四、任务型阅读。 回答问题 阅读下面的材料,然后根据材料内容回答问题。 At the age of four, Allman fell off a train and his eyes were badly hurt. Since then, he couldn’t see anything. It would be wonderful to see again, but bad luck may not be always bad. In fact, although Allman became blind, he learnt to love his life more. But he had a hard time before he was successful. The hardest lesson was to believe in himself and it had to start with the simplest things. One day a girl gave Allman a baseball. He thought she was laughing at him and he was hurt. “I can’t use this,” he said. “Take it with you and roll it around,” the girl smiled and said. Her words got into his head. “Roll it around!” By rolling the ball Allman could hear where it went. This gave him an idea to do something he never thought of: playing baseball. Years after that, he invented a successful game of baseball for the blind. They called it ground ball. From then on, Allman began to smile at life and achieved more dream. 1. Did Allman become blind after falling off the train? _________________________________________________________________ 2. Who gave Allman a baseball one day? _________________________________________________________________ 3. What did they call the game of baseball for the blind? __________________________________________________________________ 【参考答案】 1. Yes. /Yes, he did. 2. A girl. /A girl did. 3. They called itt ground ball. /Ground ball. 五、书面表达。(2016,广安) 健康的身体是我们中学生学习的保证。但是网络抢走了我们的锻炼时间, 垃圾食品威胁着我们的健康。请根据下面的提示, 以“How to Keep Healthy”为题写一篇英语短文。 提示:1. 坚持锻炼; 2. 健康饮食; 3. 合理上网; 4. 充足的睡眠; 5. 保持愉快的心情。 要求:1. 不要逐条翻译, 可适当发挥。 2. 词数:80字左右。开头已给出, 不计入总词数。 3. 文中不得出现真实人名, 校名等相关信息。 参考词汇:junk food(垃圾食品) How to Keep Healthy It's important for us to keep healthy. As a middle school student, we should have a healthy lifestyle. Here are some suggestions. _First,_we_should_do_exercise_at_least_one_hour_a_day,_such_as_running_or_walking._Second,_have_a_healthy_diet._Eat_more_fruit_and_vegetables._Try_not_to_eat_junk_food._Third,_we'd_better_not_spend_too_much_time_going_online._It's_bad_for_our_study_and_eyes._Fourth,_go_to_bed_early_and_don't_stay_up_too_late,_because_enough_sleep_is_good_for_our_health._Finally,_be_happy_as_possible_as_we_can._Learn_to_smile_at_ourselves_at_any_time._If_we_can_do_so,_I_believe_we_can_keep_healthy._ 2019(重庆)中考人教英语课本一轮聚焦夯练及答案:八下Units3--4 一、阅读理解。 When you’re curious (好奇) about something, and want to know more about it, you can use the way of asking questions. Asking questions is the first step to make discoveries and find interesting answers. The steps below can guide you during the research (研究). Step 1?? On a notecard or piece of paper, write down the subject that you are interested in. Just get the main idea down. For example, you might write: Discover more about dinosaurs. Step 2 ??Next, stop and think for a moment about what you already know about your subject. List what you already know like the sentences below: (1) Dinosaurs lived long before human beings appeared. (2) Dinosaurs lived on the earth for more than 150 million years. (3) Some dinosaurs fed on plants, some on meat. Step 3?? What can you do with what you want to learn? By asking questions. On your paper, start writing down questions about the dinosaurs as you think of them: (1)What’s the best weather for dinosaurs to live in? (2)How many kinds of dinosaurs are there? (3)Have dinosaurs really disappeared? Step 4?? Armed with your list of questions, you can now go to the nearest library or computer to begin your research. As you learn more about your subject, you’ll probably discover some new questions. For example, you might discover that dinosaurs disappeared about 65 million years ago. Why? What happened? Asking new questions can help you research your subject more widely. The next time you find something interesting to research, take time to organize (组织) your thinking by asking good questions. And remember — learning more always brings more questions. 1.When you do some research, you should take the following steps:??????? . ? ① list what you want to know????????? ② choose a research subject ③ list what you already know????????? ④ discover new problems A.④③①②?????? B.①④③②?????? C.②③①④??????? D.③②④① 2.From the passage, we know? . A.dinosaurs appeared after human beings B.not all the dinosaurs fed on meat C.dinosaurs lived on the earth for 65 million years D.dinosaurs liked warm seasons 3.What does “Armed with your list of questions” mean? A.Putting your list of questions under your arm B.Discussing your questions with your classmates C.Writing down your list of questions D.Taking your list of questions with you 4.According to the passage, which one is true? A.You can find all the answers online B.Learn more, and you’ll have no questions C.Asking questions is the only way for research D.During the research, you may keep finding new questions 5.The best title for this passage is “ ???????????????????????”. A.Discovering Dinosaurs?????????? ????? B.Asking Good Questions C.Finding Subjects??????????????? ????? D.Learning Steps 参考答案CBDDB 二、单项选择。 1. —If you always _A_ yourself with others, you may have tons of pressure. —I agree. We should believe in ourselves. (2017,泰安) A. compare B. complain C. connect D. consider 2. Many people like reading newspapers _A_ they can learn what's happening in the world. (2017,德州) A. so that B. ever since C. as soon as D. even though 3. (导学号:22604014)Henry has got two bicycles. _A_ of them is expensive. (2017,乌鲁木齐) A. Neither B. None C. Both D. All 4. 4G Internet makes it possible for us to _D_ the information easily and quickly. (2017,乌鲁木齐) A. look like B. look after C. look around D. look through 5. —You'd better advise him _C_ anything out of the window while driving. —I will. He has to know it's dangerous. (2017,宜昌) A. not throwing B. no throwing C. not to throw D. don't throw 6. _C_ Lily is only five years old, __ she can swim very well. (2017,邵阳改编) A. Though; but B. Because; so C. Though; / D. Although; but 7. —Could you take out the rubbish and do the dishes, Tony? —Sure. Mom will be mad if she sees this _B_,_I think. (2017,丹东模拟) A. matter B. mess C. trouble D. difficulty 8. For teenagers, it's more important to _A_ their interest in studies than to get good grades. A. develop B. mention C. collect D. discuss 9. We can _A_ a word's meaning by reading the sentences before and after it. A. guess B. admire C. repeat D. review 10. —Are you sure you can pass the driving test tomorrow? —_A_,_I've got everything ready. A. I think so B. I hope not C. I'm afraid not D. It's hard to say 三、完形填空。 Recently, I felt like I reached a very low point in life. My relationships weren't good, I wasn't enjoying my classes, and I felt like I had nothing to 1 .My life seemed to be full of endless homework, tests and loneliness. Nothing anyone said seemed 2 to me. I wasn't sure what to do about myself. All I wanted was to be happy again, but I didn't know who or what would 3 that. During these days, I had trouble sleeping. I had to take sleeping pills but still woke up in the midnight. I had no 4 but to tell my dad. He 5 the book The Secret. I immediately bought the e-book online and read the whole thing that night. I'm 6 quite a stubborn person, but the effect on my mood after finishing the book was 7 . Suddenly, I felt like life was beautiful again. I had never felt such a deep and quick 8 in my life before. In fact, the book's message was very simple—think positively(积极地).The book had many success stories about how people were able to 9 money, soul mates(心灵伙伴)and old friends back into their lives. I started learning to thank everything in my life like them. Little by little, I realized that The Secret could only work 10 I believed these people's success stories. Now I'm sure I can bring myself happiness. 1. A. take care of B. come up with C. look down on D. look forward to 2. A. helpful B. colourful C. peaceful D. powerful 3. A. serve B. offer C. answer D. prevent 4. A. problem B. idea C. need D. doubt 5. A. borrowed B. collected C. returned D. recommended 6. A. normally B. mainly C. finally D. probably 7. A. realistic B. common C. obvious D. serious 8. A. breath B. notice C. surprise D. change 9. A. attract B. control C. imagine D. mention 10. A. until B. When C. unless D. before 完形填空(满分10分) 序号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 答案 D A B B D A C D A B 四、首字母填空。 阅读短文,根据短文内容及首字母提示,在空白处填入一个适当的单词。 “Fire! Fire!” What horrible words to hear when one wakes up in a strange house in the middle of the night! It was a large, wooden house and my room was on the top floor. I jumped out of bed, opened the door and r___1____ into the passage. It was full of thick smoke. I began to run, but as I was still only half a___2____, instead of going towards the stairs I went in the opposite direction. The smoke grew thicker and I could see flames all around and the floor became hot under my bare feet. I found an open door and ran into a room to get to the window. But b___3____ I could reach it, one of my feet was caught in something soft and I fell down. The thing I had fell over was l___4____ a bundle(一捆)of clothes, and I picked it up to protect my face from smoke and h___5____. Just then the floor gave way under me and I crashed to the below with pieces of wood all around me. I saw a flaming doorway in front, put the bundle of clothes over my face and ran. The fire around my feet burned me t___6____, but I got through. As I reached the cold air outside, my bundle of clothes gave a thin cry. I nearly dropped it in my surprise. Then I saw a crowd gathered in the street. A woman in a night dress and a borrowed man’s coat screamed when she saw me and came running madly. “My baby! My baby!” she cried. The crowd cheered widely as she took the smoke bundle out of my arms. I had some difficulty in recognizing her. She was Mayor’s wife, and I had s___7____ her baby. I was a hero. 1.__________ 2.__________ 3.__________ 4.__________ 5.__________ 6.__________ 7.__________ 8.__________ 9.__________ 10.__________ 【参考答案】 1. rushed 2. Awake 3. Before 4. Like 5. Heat 6. Terribly 7. Saved 五、书面表达。(2016,盐城) 学校将举办英语写作比赛。请根据所给提示, 以“Getting along well with others”为题, 写一篇参赛短文。 注意事项:1. 词数:100词左右(文章开头已给出, 不计入总词数); 2. 文中不能出现真实姓名、校名等信息; 3. 文章必须包含所提供的主要信息, 并作适当发挥。 Getting along well with others No one can live without keeping in with others. Therefore, it's important for us to learn how to get along well with all kinds of people. First of all, we should be friendly to our friends. They are our good partners who share joy and sadness with us. Besides, we'd better be ready to help others. For example, if we always help our neighbours do some volunteer work, they will become our good friends. What's more, we must communicate with others so that we can understand each other better. For instance, if we often talk to our parents, they will know we love them deeply. Last but not least, we are supposed to respect others, especially our teachers and the old. All in all, only in these ways can we get along well with others. 2019(重庆)中考人教英语课本一轮聚焦夯练及答案:八下Units5--6 一、阅读理解。 阅读下列短文,根据短文内容选择最佳答案。 “Class, this is John Evans,” Mrs. Parmele introduced him to us, trying to give him a warm welcome. We saw a boy in old clothes. John looked around and smiled, hoping somebody would smile back. Nobody did. He kept on smiling anyway. I held my breath, hoping Mrs. Parmele wouldn’t notice the empty desk next to mine. She did, and pointed him in that direction. He looked over at me as he sat down, but I looked away. By the end of his first week, John was at the bottom of our class’s stair. I told my mother one evening at dinner. “He hardly even knows how to count.” As I ate lunch with him the next day and listened to him, however, I realized that it is pleasant to be with him. After lunch, I decided that I would be John’s friend. One night, as Mother came into my bedroom, I said, “Mom, tomorrow is John’s birthday, and he’s not going to get anything. Nobody even cares.” “Don’t worry,” Mom said as she kissed me goodnight. “I’m sure everything will be fine.” I wished John a happy birthday in the morning, and his smile showed me that he was glad I had remembered. By mid-afternoon I had almost decided that birthdays weren’t that important. Then, as Mrs. Parmele was writing on the blackboard, I heard a familiar (熟悉的) voice singing the birthday song. Moments later, Mother came through the door with a tray (托盘) of cakes. She was also taking a present in her hand. Mrs. Parmele joined in. Mother found John looking like a rabbit in car headlights. She put the cakes and the gift on his desk and said, “Happy birthday, John.” John kindly shared his cakes with the class, taking the tray from desk to desk. John Evans moved away soon, and I never heard from him again. But I always remember the happiness in a boy’s eyes, and the taste of the sweetest cake. 1. Why did the writer hold his breath when Mrs Parmele introduced John? A. He wanted to meet his new classmate. B. He didn’t want John to sit next to him. C. He was curious about why John kept on smiling. D. He hoped Mrs Parmele would notice the empty desk next to him. 2. Why did the writer decide to become John’s friend? A. He liked spending time with John. B. His teacher asked him to be nice to John. C. He found that he could learn a lot from John. D. His mother would buy a birthday cake for John. 3. What does the sentence “John was at the bottom of our class’s stair .” mean? A. He liked climbing the stairs. B. He was popular in his class. C. He sat at the back of the class. D. He fell behind other students. 4. When John was “like a rabbit in car headlights”, he probably felt . A. sad and hurt B. worried and scared. C. proud but unhappy D. surprised but happy 5. What is the passage mainly about? A. The great love of a mother. B. A special day for a special friend. C. How two friends both helped each other. D. How a good teacher influenced her students. 参考答案1—5、BADDB 二、单项选择。 1. (导学号:22604016)You will never achieve success _D_ you devote yourself to your work. (2017,苏州) A. after B. if C. because D. unless 2. —It rained _D_ and lasted for a long time yesterday. —Too bad! Even some streets were full of water. (2017,泰安) A. hardly B. strongly C. terrible D. heavily 3. —Sorry, I've forgotten your name. Can you _A_ me? —I'm Daniel. (2017,苏州) A. remind B. receive C. respect D. remember 4. I will face the difficulties bravely in the future _C_ difficult they are. (2017,铁岭模拟) A. whatever B. wherever C. however D. whoever 5. To _C_ people means to make them pleased by giving them what they want. (2017,沈阳模拟) A. worry B. accept C. satisfy D. respect 6. You have to set out now _A_ you can catch the early bus. A. so that B. as soon as C. because of D. if not 7. I _B_ a bath when the door bell rang. A. am taking B. was taking C. took D. have taken 8. —Do you like reading books? —Yes. Books can _B_ me to the ocean of knowledge. A. carry B. lead C. make D. cause 9. —Can you give this book to Mr. Wang? —He's not in at the moment. But I'll give it to him as soon as he _C_ back. A. come B. came C. comes D. will come 10. He is so good at playing chess that he _B_ other players and ________ the match at last. A. beat; beat B. beat; won C. won; beat D. won; won 三、完形填空。 阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。 An old carpenter(木匠) was ready to retire. His boss was 1 to see the good worker go. He asked the carpenter 2 he could build just one more house. The carpenter said yes, 3 his mind was not on his work any more. He used poor materials and worked on the house 4 . When the carpenter finished his work, the boss 5 the front-door key to him, "This is your house," he said, "A 6 for you." What a surprise! What a 7 ! If he had known he was building his 8 house, he would have done it differently. Now he had to live in the house he had poorly built. 9 it is with us. Sometimes we build our 10 carelessly. At important points we do not try our best. Then with a shame we look at the situation we have 11 . We find that we are now living in the house we have poorly built. But we don't have a 12 to make it all over again. Think of 13 as the carpenter. Think about your life. Build it 14 . It is the only life you will ever build because life is a do-it-yourself project. Your life today is the 15 of your attitudes and choices you made in the past. Your life tomorrow will be

    • 一轮复习/基础知识
    • 2019-05-03
    • 下载4次
    • 1006KB
    • 186186